POLG.4RMESTERETOL. NYILV.4NOS napirendje

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "POLG.4RMESTERETOL. NYILV.4NOS napirendje"

Átírás

1 BEKESCSABA MEGYEI JOGU V AROS POLG.4RMESTERETOL Bekescsaba Szenf Istvim fer 7. Ikt. sz.: Eload6: Mell.: szakertoi tanulmimy Hiv. sz.: Postacim: 5601 Pf 112. Tele/on: (66) Tele/ax: (66) vantara.gyula@bekescsaba.hu NYILV.4NOS napirendje A donteshozatal miniisitett tiibbseget igenyel! ALAPiTOI DONTESHOZATAL Targy: Az onkormanyzati tulajdonu gazdasagi tarsasagok egyseges iranyitasi rendszerenek kialakitasa Eliikeszitii: Kabinet Strategiai-Fejlesztesi Osztaly Velemenyezo: Penziigy~ Gazdasagi es Varosfejlesztesi Bizottsag Eloterjesztes Bekescsaba Megyei Jogu Yaros Onkormanyzat Kozgyiilesenek junius 24-en tartand6 nyilvanos iilesere Tisztelt Kozgyiiies! Bekescsaba Megyei JogU Yaros Onkormanyzata majus 5-en tanacsadasi szerzodes kereteben kiilso szakert6t bizott meg (tovabbiakban: Tanacsad6) a torzshaz-konszern koncepci6 megval6sitasahoz kapcsol6d6 dontes-el6keszit6 anyag es iitemezes elkeszitesevel. A tanacsadasi szerz6des kereteben elvegzett munka reszletes celjai a kovetkez6k voltak: A 2008-ban keszitett Bekescsaba Megyei Jogu Varas Onkarmanyzata tulajdanaban a1l6 gazdasagi tarsasagak egyseges iranyitasi rendszerenek kialakitcisa valamint kapcsol6dasi pantjai az Onkormanyzat ciltal /enntartott intezmenyrendszerrel tis a Kistersegi Tarsulassal cimii tanulmanyban foglalt megaiiapitasok onkormanyzati cegekre vonatkoz6 reszeinek aktualizalasa interjuk es dokumentumelernzes segitsegevel. A helyzetfelmeres megaiiapitasai alapjan egy aktualizalt javaslat kidolgozasa a torzshaz-koncepci6 megval6sitasara benne reszletes feladat- es iitemtervvel januar I-jeig. Az eredmenyekr61 kozgyiilesi el6terjesztes elkeszitese es a donteshozatal tamogatasa. Jelen el6terjesztes osszefoglalva tartalmazza a helyzetfelmeres eredmenyeit valamint azokat a dontesi pontokat es javaslatokat amelyek a vaiialatok iranyitasi rendszerenek fejleszteset celozzak. A szakert6i tanulmany - teljes terjedelmeben - jelen el6terjesztes meiiekletet kepezi.

2 2 A munka f6kuszaban a tiibbsegi iinkormanyzati tulajdonii vallalatok egyseges iranyitasi rendszerenek kialakitasa alit. A helyzetelemzes soran a kovetkez6 tarsasagok reszletes vizsgalatara kernlt sor: Bekesesaba Vagyonkezel6 Zrt. (V AK Zrt.) Bekesesabai Vallalkoz6i Centrum Kft. Arpad Fiird6 Vizgy6gyaszati Kft. Csabai Foglalkozasegeszsegiigyi Kft. "Bekesesaba 1912 El6re" Kft. Bekesesabai Varosfejlesztesi Kft. Csaba Belvarosi Parko16haz Kft. Bekes Megyei Temetkezesi Szolgaltat6 Kft. A reszletes elemzesek soran nem a javaslatok kozott azonban erint61egesen foglalkozik a szakert6i tanuhnany a kisebbsegi onkormanyzati tulajdonban lev6 eegekkel is. Az iinkormanyzati intezmenyek vizsgalatara a kiiziis tevekenysegek kiterjesztese kapcsan keriilt sor. A vizsgajt onkormanyzati intezmenyek kore kiter jed a kozoktatasi intezmenyekre a szoeiajis intezmenyekre a kulturajis intezmenyekre es az egyeb intezmenyekre. Az intezmenyek elernzese nem terjed ki a Polgarmesteri Hivatalra a Dr. Rethy Pal K6rhaz-Rendel6intezetre es a Hivatasos Onkormanyzati Tiizolt6-paranesnoksagra. A helyzetelernzeshez sziikseges informaei6k az Onkorrnanyzat a Polgarmesteri Hivatal es a reszletes vizsgalatba vont tarsasagok vezet6ivel folytatott interjuk a vizsgalatba bevont szervezetek altai rendelkezesre boesatott adatok segitsegevel valamint vallalati es intezmenyi dokumentumok elemzesevel keriiltek osszegyiijtesre. Az el6zmenyekre tekintettel a helyzetelernzes soran kiemelt f6kuszt kapott a ta tortent valtozasok bemutatasa. A helyzetertekeles CObb megallaoitlisai: A vizsgalt iinkormanyzati tulajdonii gazdasagi tarsasagok alaptevekenysegeivel kapcsolatban a kovetkez6 f6 megallapitasok tehet6k: A tarsasagok kozott nagy kozszolgaltat6 eegek ninesenek. A eegek kozott jellemz6en nines kozvetlen kapesolat. Alaptevekenysegeik legtobb esetben j61 elkiiloniilnek esak a V AK Zrt. es a Bekesesabai Vallalkoz6i Centrum vegez hasonl6 tevekenyseget. A vizsgalt iinkormanyzati tulajdonii gazdasagi tarsasagok iranyitasi struktiirajaval kapcsolatban a kovetkez6 f6 megajlapitasok tehet6k: A vizsgalt tarsasagok tobbsegi onkorrnanyzati tulajdonban vannak (a Csaba Belvarosi Parko16haz Kft. kivetelevel). A jelenlegi iranyitasi struktlira legtobb esetben a polgarmester a bizottsagok es a kozgyiiles kozott osztja meg a jogokat es feladatokat. A tarsasagok kozvetlen onkorrnanyzati iranyitas alatt ajlnak. A vallalatok jelenleg er6teljes tulajdonosi kontroll nelkiil egymast61 elkiiloniilten miikodnek. A tulajdonosi kontrollt gyengiti hogy gyakorlatilag esak az eves iizleti terv elfogadasakor kernl napirendre a eegek miikodesenek ertekelese.

3 " '. 3 A vallalatok szamara nincsenek konkn!t lehetoseg szerint szamszeriisitett tulajdonosi elvarasok celkitiizesek megfogalmazva. Az egyseges vallalatiranyitas rendszere nem alakult ki. A feliigyelo bizottsagok eves dijazasa az Arpad Fiirdo Kft. es a Varosfejlesztesi Kft. eseteben relative magas. A nyolc vallalatb6l het foglalkoztat k6nnyvizsgal6t. Hat ceg eseteben ugyanaz a szolgaltat6 ennek ellenere egyedi megbizasok es szerzodesek kereteben tortenik a szolgaltatas beszerzese az Onkorrnanyzat nem k6t6tt valamennyi 100%-os tulajdonu vallalatara konyvvizsgal6i keretszerzodest. A vizsgalt iinkormanyzati tulajdomi gazdasagi tarsasagok gazdalkodasaval kapcsolatban a kovetkezo f6 megallapitasok tehetok: A vallalatok egyiittes merlegf60sszege hozzavetolegesen 14 milliard Ft 400 milli6 forinttal t6bb mint 2006-ban. A vallalatcsoport 6sszes bevetele 2010-ben k6zel 15 milliard forint volt 3-szorosa a 2006-os erteknek. Az 6nkorrnanyzati tamogatas merteke is 35-szeresere nott 4 ev alatt. Az El6re Kft. kap jelentos tarnogatast tovabba 2010-ben a V AK Zrt. es a Varosfejlesztesi Kft. reszesiilt tarnogatasban. A tarsasagok jelenjeg viszonylag kedvezo finanszirozasi helyzetben vannak valamint a tersegben fontos gazdasagi potenciallal rendelkemek. Osszessegeben megallapithat6 hogy a vallalatcsoport merete es gazdasagi szerepe nott az ehnult evekben. A vizsgalt iinkormanyzati tulajdomi gazdasagi tarsasagok tamogat6 tevekenysegeivel kapcsolatban a kovetkezo f6 megallapitasok tehetok: A cegek a legt6bb esetben nem hasznaljak ki azonban a k6z6s szolgaltahisokb61 egyseges fellepesb6l fakad6 elonyoket. Tulnyom6reszt onall6an oldjak meg a tarno gat6 es kiszo Igal6 feladataikat. A Vagyonkezelo Zrt. kiveteievel valamennyi vallalat kiilso szolgaltat6t vesz igenybe a gazdasagi es human adminisztraci6s feladatok ellatasara. A Vallalkoz6i Centrum es a Temetkezesi Kft. alkalmaz tovabbi 1-1 f6t penziigyi asszisztenciara. A kiilso szolgaltat6k megbizasa egyedileg t6rtenik. Az onkormanyzati vallalatok 3 kiilonb6zo banknal vezetik osszesen 12 bankszamlajukat. A penzintezeti szolgaltatasok egyseges kezelese nem val6sult meg. Az ingatlanok tulajdonjoga illetve a vagyonkezeloi jog megoszlik az 6nkorrnanyzat a Vagyonkezelo Zrt. es a hasznal6 kozott az egyseges kezeies tobbe-kevesbe megoldott. Sajat ingatlannal csak a Vallalkoz6i Centrum rendelkezik. A takaritasi es orzes-vedelmi feladatok ellatasara a vallalatok a minimalis belso eroforras mellett elkiiloniilten kiilonbozo cegeket biznak meg. A portaszolgalat es a karbantartas sajat alkalmazott altai biztositott. Annak ellenere hogy a vallalatok osszesitett beszerzesi szintje jelentos es a beszerzett anyagok eszkoz6k es szolgaltatasok osszetetele viszonylag homogen a kozos beszerzes elonyeit (kiveve egyes energiaszolgaltatast) nem hasznaljak ki.

4 4 " " Az egyseges beszerzes vallalatkozi koordinaei6 a telekommunikaei6s es az internet szolgaltatas teriileten sines jelen (kiveve egyes tarsasagoknal a mobil telefon szolgaltatas eseteben). A vizsgalt iinkormanyzati intezmenyek gazdalkodasaval kapcsolatban a kovetkezo f6 megallapitasok tehetok: Az intezmenyek szama csokkeno tendenciat mutat. Ezt elsosorban az intezmenyosszevonasok es az egyeb racionalizalasi torekvesek magyarazzak ta csokkent az intezmenyek osszesitett letszama es koltsegvetese is amely szinten a racionalizalas eredmenye. Az intezmenyek sajat bevetelei az osszes beveteliik 1 O%-at teszik ki. Finanszirozasuk jelentos reszet a koltsegvetesi fmanszirozas / onkormanyzati tarnogatas adja. Osszessegeben tovabbra is elmondhat6 hogy a racionalizalasi lepesek utan is jelentos megtakaritasi potencial maradt az intezmenyek miikodeseben. A vizsgalt iinkormiinyzati intezmenyek tamogat6 tevekenysegeivel kapcsolatban a kovetkezo f6 megallapitasok tehetok: Az intezmenyek belso eroforrasokkal latjak el a gazdasagi es human adminisztraci6s feladatokat. A vizsgalt intezmenyekben osszesen 103 emberevnyi 1 kapacitast kotnek Ie ezek a feladatok amely az intezmenyek osszletszamat osszes bevetelet tekintve nagyon magas. Az intezmenyek nem hasznaljak ki a tevekenyseg kozos szervezesebol ad6d6 letszam- es egyeb koltsegcsokkentesi lehetosegeket. Az intezmenyeknel szamukhoz es meretiikhoz kepest nem jelentosek a biztositasi kiadasok de eves szinten igy is elerik a 8 milli6 forintot. Ezen szolgaltatasok eseteben is elmondhat6 hogy a kozos fellepes megtakaritast eredmenyezne. Az intezmenyek minden infrastrukturalis feladat ellatasat (takaritas karbantartas portaszolgalat) belso eroforrassal oldjak meg. Jelenleg 283 emberevet forditanak ezen tevekenysegek ellatasara. A tevekenysegek kozos ellatasab61 fakad6 elonyoket nem aknazzak ki az intezmenyek. Annak ellenere hogy az intezmenyek osszesitett beszerzesi szintje jelentos es a beszerzett anyagok eszkozok es szolgaltatasok osszetetele viszonylag homogen a kozos beszerzes elonyeit (kiveve egyes energiaszolgaitatast) nem hasznaljak ki. Az intezmenyek beszerzesi ertekei tobb esetben a vallalati ertekek tobbszoroset is elerik. Az intezmenyeknel 252 emberev kapacitassallatjak el az informatikai feladatokat. Az informatikai feladatok kozos ellatasa a szolgaltatasi szint javulasat eredmenyezheti. A legtobb intezmeny a mobiltelefon szolgaltatas eseteben az onkormanyzati beszerzesbe kapcsol6dott be de az internet es vezetekes telefon szolgaltatas beszerzeset kiilon intezik annak ellenere hogy a legtobb esetben a szolgaltat6k ugyanazok. 1 Egy emberevnyi kapacitas egy napi 8 araban dolgozo munkatars I naptori ev alatt teljesitett munkaidormorditasanak feleltetheto meg.

5 . " 5 A vizsgalt gazdasagi tarsasagokra vonatkozoan szamos tenyezii tamogatja es indokolja az egyseges iranyitas kialakitasat: Tobbsegi tulajdonosi szerep jelentos onkormanyzati finanszirozas. Megtakaritasi potencialok az iranyit6 es ellenorzo testuletek dijazasaban. Csoportszinten is kis meret egyes esetekben atfedo tevekenysegi kor. A szorosabb kozvetlenebb iranyitasb61 kiaknazhat6 elonyok. Megtakaritasi potencialok a tamogat6 feladatok koz6s szervezeseben kiilonos tekintettel arra ha azok nem esak a eegekre hanem reszben az intezmenyi korre is kiterjednek. A javasolt egyseges iranyitasi modell bemutatasa: Az egyseges iranyitas megval6sitasara harom elmeleti modell all rendelkezesre: Tiirzshaz-konszem iranyitas eseten a vallalatok egyik meghataroz6 tagja vegzi a esoportiranyitas feladatat ugy hogy ez a vallalat a esoport iranyitasa mellett megorzi egy vagy tobb alaptevekenyseget is. Ebben az esetben az iranyit6 tarsasag kettos funkei6val bir: egyreszt a tarsasag keretein beliili alaptevekenyseget masreszt jogilag ona1l6 vallalatok iranyitasat es szamukra adminisztrativ szolgaltatasok nylijtasat vegzi. Holding iranyitas eseten az iranyit6 tarsasag kizar6lag a tagvallalatok iranyitasat vegzi alaptevekenyseget nem vegez. Minden alaptevekenyseget vegzo gazdalkod6 egyseg jogi ona1l6saggal biro Egyseges vallalat eseten a kulonbozo tevekenysegi teriiletek (a jelenlegi tarsasagok) egyetlen gazdasagi tarsasagba keriilnek tehat korabbi jogi ona1l6saguk megsziinik. Figyelembe veve a Bekesesaba Megye JogU Varos Onkormanyzata tulajdonaban a1l6 gazdasagi tarsasagi portfoli6 sajatossagait a tevekenysegprofilokhoz kapesol6d6 jogi szabalyozasokat valamint a eegek jogi kotelezettsegeit a tiirzshaz-konszem letrehozasa javasolhato Bekescsab<in. A vizsgalt vallalatokra megval6sitand6 egyseges vallalatininyitasi modell szerkezetet a kovetkezo oldalon talaihat6 abra mutatja be.

6 6 Az egyseges viillalatininyitiisi rendszer javasolt bekescsabai modellje VAKZrt.es Vaiialkoz6iCentrurn integrad6javailetrej6vo tolzshaz iranyft6szervezet ~':;:I '-''''.:;;- III o o o D VAKZrt.-be beolvad6 ti3rsasag VAKZrt.-be apporta]t tagvallalatok Vtliialatcsoport VPJ<Zrt. vagyonkezelesebe kerole tarsasagok Egysegesinllnyita.s ala vonttarsasagok Onkormanyzati iranyitas alatt marad 6 tarsasagok Bakes Megyei Vizrniivek Zrt. Bekescsabai Recycling Szelektlv Hulladekkezel6es Beruhaz:6 Kft. Jamina Innovaci6s Ingatlanhasznosit6 Kft. ~1lW'J~it ~~~[@ ~-~-r ' H ;! k~~~ip9itl<ft r- '~~i~~1i~8~ir@~~:~;:'- fls~lia'fr~;~l~~~.~~99~yj.. i L - ';pc~!~t~~ii~~fui\\0}1 : 1 ':.. " '1 ;..."."... " "-- ". ~DAAEH_.-' "._- '.)Ni:mnOnmo'ol!l<ft:t~.. '-.' ':--';<:\"~-"'"'" '. " '- '- '-:-"'~--:' "~1~"~;.'i'@'!)O';i-% '_'. '.'..."'.\." _...(.;;3

7 " 7 A javasolt modell fobb elemei a kiivetkezok: A tiirzshaz-konszem iranyit6 vallalata a V AK Zrt. A V AK Zrt. ininyit6 vallalatkent torteno kijel1ilese a ceg merete vagyongazdalkodasi tevekenysege es stabil jovedelmezo gazdalkodasa alapjan javasolhat6. A V AK Zrt.-be beoivad a Bekescsabai VallaIkoz6i Centmm Kft. A V AK Zrt. a kovetkezo tobbsegi onkormanyzati tulajdonu vallalatok iizletreszeit apportalas utjan veszi at: o Arpad Fiirdo Vizgy6gyaszati Kft. o Bekescsabai Varosfejlesztesi Kft. o "Bekescsaba 1912 Elore" Kft. o Bekes Megyei Temetkezesi Kft. A V AK Zrt. vagyonkezeiesi szerzodes kereteben latja el az alabbi tarsasagok iizletreszeinek kezeleset: o Bekes Airport Kft. o Csaba Belvarosi Parkol6haz Fejleszto es Uzemelteto Kft. o Csabai Foglalkozasegeszsegiigyi Kft. o DAREH (Hulladekgazdalkodasi rendszer) o Del-Kelet Magyarorszagi lroda Nonprofit Kft. o Forras Nyrt. o Korosok Volgye Akci6csoport Nonprofit Kft. o Normon Tool Kft. KiizvetIeniiI az Onkormanyzat iranyitasa aiatt marad a kovetkezo tarsasagokban meglevo onkormanyzati tulajdoni reszesedes: o Bekes Megyei Vizmiivek Zrt. o Bekescsabai Recycling Szelektiv Hulladekkezelo es Beruhaz6 Kft. (vegelszamolas alatt) o J amina Innovaci6s Ingatlanhasznosit6 Kft. (az Onkormanyzat tervei kozott szerepel a tarsasag megsziintetese) A VAK Zrt. iranyitasavai az altaia tuiajdonolt cegekre vonatkoz6an mar az egyseges iranyitasi rendszer kezdeti idiiszakaban kidoigozasra keriii az egyseges kuicsfoiyamatok rendszere (gazdasagi adminisztraci6 kiiziis beszerzesek controlling) amely alkalmas a vallalatcsoport gazdalkodasi tevekenysegenek osszehangolasara transzparensebbe tetelere. Rendszeres idokozonkent megvizsgaland6 es indokolt esetben megval6sitand6 az Elore Kft. megsziintetese tevekenysegenek atadasa a sportegyesiiletek szamara. Az onkormanyzati vallalatcsoportnak januar I-jetol kell megkezdenie miikodeset masodik feleveben az egyseges iranyitasi rendszer kialakitasa a cegek apportalasa vagyonkezelesbe adasa es a kulcsfolyamatok kialakitasa az eloterjesztesben szereplo reszletes iitemterv szerint val6sitand6 meg.

8 8.' " A:z egyseges vailalatininyitasi modell megtakaritasi potencialja a k6z6s tevekenysegek f6kent az alabbiak szervezeseben rejlik: Beszerzes: A javasolt modellben a V AK Zrt. bonyolitja a beszerzeseket k6zbeszerzeseket a vallalatcsoportra vonatkoz6an. Fokozatosan javasolt kiterjeszteni a rendszert az intezmenyekre vonatkoz6an is. Vannak ugyanakkor olyan standard nagy ertekben beszerzett tevekenysegek es szolgaltatasok amelyek k6z6s beszerzeset mar 2012-t61 erdemes megval6sitani a vallalatokra es az intezmenyekre is: papir nyomtatvany es irodaszerek; irodateclmikai eszk6z6k; szamit6gepek hal6zatok kapcsol6d6 alkatreszek periferiak; internet; vezetekes telefon; karbantartasi javitasi munkak. Letesitmenygazdalkodas: A letesitmenyiizemeltetes jelenlegi feladatellatasi viszonyait figyelembe veve javasolhat6 hogy az Onkormanyzat tulajdonaban!eva - es tart6san ott marad6 - korlatozottan forgalomkepes ingatlanok iizemeltetesi feladatai egysegesen a V AK Zrt.-hez keriiljenek. Az egyseges letesitmenyiizemeltetes a vallalatok altai hasznalt ingatlanok takaritasanak orzes-vedelmenek es karbantartasanak k6z6s szervezeset jelenti. A karbantartasok k6zpontositasa az 6nkormanyzati intezmenyek altai hasznalt ingatlanokra is kiterjesztendo 2012-tol. A k6zpontositott karbantartasi tevekenysegeket a V AK Zrt. meglevo es az intezmenyektoi atvett kapacitasokka1 vegzi. Gazdasagi adminisztracio: Figye1embe veve a vizsgalt vallalati k6r mereteit es komplexitasat valamint a jelenlegi feladatellatasi viszonyokat a k6zpontositott feladatellatas javasolhat6. Ebben az esetben a V AK Zrt. vegzi a tagvallalatok szamara a gazdasagi adminisztraci6t. A tagvallalatok gazdasagi adminisztraci6s feladatainak atvetele nem igenyli plusz kapacitasok kiepiteset a VAK Zrt.-n beliil. Az intezmenyeknei is jelentos hatekonysagi tartalekok lehetnek a gazdasagi adminisztraci6ban. Ennek kihasznalasara javasoljuk a gazdasagi es human adminisztraci6s tevekenysegek k6zpontositasat. A k61tsegvetesi intezmenyek specialitasai miatt az intezmenyek gazdasagi es munkaiigyi adminisztraci6s tevekenysege nem 6sszevonhat6 a V AK Zrt.-ben vegzendo szamviteli es munkaiigyi tevekenyseggel helyette intezmenyi szolgaltat6 k6zpontba javasolt telepiteni a centralizalt gazdasagi adminisztraci6t. A fenti nevesitett k6z6s tevekenysegek (beszerzes letesitmenygazdalkodas gazdasagi adminisztraci6) valamint a tovabbi lehetseges k6z6s tevekenysegek k6renek es tartalmanak reszletes kidolgozasara a t6rzshaz-konszern felallitasa soran masodik felevben keriilhet sor.

9 '. '. 9 A vaitoztatasi javaslatok szamszeriisitett hatasainak szamitasa saran kiilon keriilt szamszeriisitesre: a t6rzshaz es a vizsgalt vallalatok k6z6s szolgaltatasainak kialakitasaval kapcsolatos hatasok az intezmenyek bekapcsolodasa a V AK Zrt. altai szervezett k6z6s szolgaitatasokba valamint az intezmenyek tovabbi k6zpontosithato tevekenysegeinek hatasa. A tanacsad6i becslesek szerint az intezkedescsomagt61 varhat6 iisszmegtakaritas 2015-re 298 rnilli6 forint Gelenerteken 254 rnilli6 forint) amelynek ugyanakkor jelentos resze csak akkor realizaihat6 ha az intezmenyeket is sikeriil bevonni a kiiziis szolgaltatasok es beszerzesek rendszerebe.

10 10 : Az egyes temakra vonatkozo k6ltsegeket es megtakaritasokat a k6vetkez6 tablazat tartalmazza: Ajavasolt vliltoztatlisok iisszesitett kiiltsegvetesi hatlisa (ezer Ft)

11 11 A javaslatok koitsegvetesi hatasavai kapcsolatban az alabbi megaiiapitasok tehetok: A torzshaz kialakitasa a vizsgait nyolc vaiialatra nem jelent gyors es nagy megtakaritast de hosszu tavon szoiid tobbletet hoz az Onkormanyzatnak. A megtakaritasok jelentosen novelhetok az intezmenyek bevonasavai az egyes tamogat6 tevekenysegek ten~n. A Iehetolegnagyobb megtakaritas kiaknazasahozjavasolt a torzshazt61 fliggetleniil az onkormanyzati intezmenyrendszerrei kapcsolatban is valtozasokat eszkoz6ini az egyes tamogat6 tevekenysegek teren: a gazdasagi es munkaiigyi adminisztraci6 kozpontositasat 2012-benjavasolt elvegezni. A fenti javaslatok alapjan a tiirzshaz-konszern megval6sitasanak reszletes feladat- es iitemtervet a kovetkezo tablazat tartahnazza. Az iitemterv tartahnazza mindazokat a szervezesi elokeszitesi jogi es adminisztrativ feladatokat amelyek a torzshaz-konszem januar I-jeveI torteno eles indulasahoz sziiksegesek.

12 .- 12 Az egyseges iranyitlis megval6sitasanak evi feladat- es iitemterve es a cs.elekvesi terverol alapit6 (jkiratanak.. I...!l!M(jS... i.. ~.a... s.. a elfogll!lbsa a ' ilf!i.zgyules.li:ltal. _' '. 'e".'_ 1..3;ls~~l"~d~sek tagvall!llat(jkkal ~~Igaltatasi ellikiszitese. es Polgannesteri Hivatal kozgyules V AK Zrt. cegvezeto V AK Zrt. Igazgat6sag Polgannesteri Hivatal V AK Zrt. cegvezeto V AK Zrt. gazdasagi igazgat6 Jelen tanulmany alapjan keriil sor a kozgyiilesi donteshozatalra. A V AK Zrt. alapit6 okiratanak m6dositasara az egyseges iranyitasi rendszer megval6sitasaval kapcsolatos feladatok ellmasa miatt van sziikseg. A leendo tagvallalatokkal kiitendo szolgaltatasi szerzodesek lehetseges tartalma - az apportalast megelozoen - pi.: kozos szolgaltatasok rendszerenek elokeszitese palyazatfigyeles. E szerzodeseket kiegeszitheti (es ezaltal a folyamatot meggyorsithatja) egy az onkormanyzat es a V AK Zrt. kozott kotendo szerzodes melyben az onkormanyzat megbizza a V AK Zrt.-t a leendo tagvallalatok apportalasaval kapcsolatos konyvvizsgajattal es egyeb feladatok lebonyolitasaval. Az e szerzodesekben foglalt ellenszolgaltatasi osszeg biztositja a V AK Zrt. szamara az apportalast megelozoen felmeriilo mukodesi kiadasok fedezetet valamint maganak az Polgannesteri Hivatal kozgyules Sziikseg eseten keriil sor a Feliigyelobizottsag es az Igazgat6sag osszetetelenek a konyvvizsgal6 es cegvezeto szemelyenek m6dositasara a V AK Zrt.-ben. A kozgyules az apportalasok miatt sziikseges alapit6 okirat m6dositassal parhuzamosan hoz dontest az iranyit6 testiiletek es a vezeto tisztsegviselok korerol. Igy egy alapit6 okirat m6dositas kereteben vegezheto el mindket feladat.

13 Erintett cegek iigyvezetoi V AK. Zrt. cegvezeto Polgarmesteri Hivatal Az atalakulasok megkezdese el5tt az NFU ROP IH formalis j6vahagyasa szilkseges (annak erdekeben hogy a fenntartasi kotelezettsegek biztosan ne seriiljenek)... tlii-siisigok es.. lippattilt ~\.i~yliii'agyisii a irozgyliies V AK. Zrt. cegvezeto fiiggetlen konyvvizsgal6 kozgyilles Polgarmesteri Hivatal V AK. Zrt. cegvezeto Az Onkormanyzat megbizasa alapjan a V AK. Zrt. vegezteti el az erintett tarsasagok konyvvizsgajatat fiiggetlen k6nyvvizsgaj6 felkeresevel Az ehhez kapcsol6d6 feladatok: k6nyvvizsgalat iitemezese fiiggetlen k6nyvvizsgal6 kivalasztasa k6nyvvizsgaj6i munka nyomon k6vetese eredmenyek el5terjesztese a kozgyillesnek. Erintett tarsasagok: Bekescsaba Vagyonkezel6 Zrt. Bekescsabai Vallalkoz6i Centrum Kft. Arpad Fiird5 Vizgy6gyaszati Kft. Bekescsabai Varosfejlesztesi Kft. "Bekescsaba 1912 Elore" Kft. Bekes Megyei Temetkezesi Kft. El6szor a beolvad6 Bekescsabai Vallalkoz6i Centrum Kft. konyvvizsgalatat majd a beolvadas utjan kib6viil5 Bekescsaba Vagyonkezel5 Zrt. konyvvizsgalatat sziikseges elvegezni. A ket tarsasag integraci6jat a leendo tagvallalatok apportalasat megel5z5en javasolt elvegezni a tiirzsmz felepitesenek erdekeben.

14 14 iizletreszek V AK Zrt. cegvezeto I kozgyilles tarsasagok taggyillese A konyvvizsgaloi jelentesek elkesziileset kovetoen elindithato a tagvallalati iizletreszek apportalasa januar I-jei hatalyba lepesse!. Az ehhez sziikseges dokumentumokat a V AK Zrt. kesziti elo. 100%-os onkormanyzati cegek eseteben a kozgyilles hagyja jova az apport"last. Az egyes tarsasagi szerzodesek tartalmatol fiiggoen a nem 100%-os onkormanyzati cegek eseteben amennyiben a tarsasag vagy tagja reszere a Gt a alapjan elovasarlasi jogot biztositottak a kozgyillesi dontest kovetoen a tarsasagok taggyillesenek osszehivasa sziikseges. A 2.4 es 2.5 pontokban sziikseges dontesek egy kozgyillesi eloterjesztesben targyalhatoak. A V AK Zrt-nel az egyes iizletreszek apporqaval alaptoket ken emelni igy ez az apport iizletreszek vagyonertekeleseit kovetoen kozgyiliesi dontest igenye!. Az ezzel kapcsolatos kozgyiilesi dontes meghozatala az apport iizletreszek vagyom!rtekeleset kovetoen az apportertekek elfogadasaval parhuzamosan megvalosithato. 2 A Gt. 53. alapjan a minositett tobbsegii befolyas kozzeteteletol szamitott 60 napos jogveszto hatliridon bellil az ellenorzott tlirsasag barmely tagja kerheti hogy a minositett befolyasszerzo az lizletreszet vegye meg tole. A minositett befolyasszerzo veteli kotelezettsegenek az iizletresznek a kerelem benyiljtasanak idopontjaban fenm\ll6 piaci erteken de legalabb a gazdasagi tlirsasag sajm tokejebol az iizletreszre juto resznek megfelelo erteken kell eleget tennie. A Gt. 52. alapjan minositett tobbseget biztosito befolyasnak szamit ha a minositett befolyasszerzo az ellenorzott tarsasagban - kozvetleniil vagy k6zvetve - a szavazatok legalabb 75 szazalekaval rendelkezik. Az elobbi jogszabalyi rendelkezes az Elore Kft. apportlilasa eseten rei evans. A ket kisebbsegi tulajdonos a Bekescsaba 1912 Elore Sportegyeslilet es a Bekescsabai Elore Noi Kezilabda Sportegyeslilet amely egyenkent Ft nevertekii iizletresszel rendelkezik. Mindket egyesiilet szoros kapcsolatban all az bnkormanyzattal. Valosziniisitheto hogy elozetes egyeztetesek segitsegevel elkerlilheto a kisebbsegi tulajdonosok lizletreszenek megvasarlasa.

15 15 ~:~(. i;'t'a~ii~aiato~1 (tlffil\(kjeiqarsasii'g'i Ql Polgannesteri Rivatal V AK Zrt. cegvezeto kozgyiiles tarsasagok taggyiilese A konyvvizsgal6i jelentesek elkesziileset kovetoen elindithat6 a tagvallalatok alapit6 okiratainak es tarsasagi szerzodeseinek' m6dositasa. Az ehhez sziikseges dokumentumokat a V AK Zrt. kesziti elo. 100%-os onkormanyzati cegek eseteben a kozgyiiles dont az alapit6 okiratok m6dositasr6!. Nem 100%-os onkormanyzati cegek eseteben a tarsasagi szerzodeseket a kozgyiilesi dontest kovetoen a tarsasagok taggyiilese fogadja e!. A 2.4 es 2.5 pontokban sziikseges dont6sek egy kozgyiilesi " ; V AK Zrt. cegvezeto kozgyiiles tarsasagok taggyiilese.~'itim~f~i&oo. IWleiillii.s:terzo'iil\seJ( VAK Zrt. cegvezeto :t.7i;i!~~lmhltilsil. r~~~iit~e s.. megiwtese Az apportalassal parhuzamosan elindithat6 a vagyonkezelesi szerzodesek megkotese januar I-jei hatalyba lepesse!. Az ehhez sziikseges dokumentumokat a V AK Zrt. kesziti elo a tarsasagok taggyiilese fogadja el azokat a kozgyiilesi dontest kovetoen. Az apportalast kovetoen a korabban megkot6tt szolgaltatasi szerzodesek m6dosithat6k a kiboviiltlm6dosult feladatoknak megfeleloen. A szolgaltatasi szerzodes kiterjed pi. kozos beszerzesi rendszer kialakitasara es miikodtetesere gazdasagi adminisztraci6s tevekenyseg nyiijtasara controlling rendszer miikodtetesere stb. 3 Az ilzletresz atruhazasa a tarsasagi szerzodes modositasat tenylegesen nem igenyeli. Ugyanakkor a tulajdonosvaltozast es annak id6pontjat a tagjegyzekbe vale bejegyzes veget! az ilzletresz megszerz6je kateles bejelenteni a tarsasagnak. A bejelentest kazokiratban vagy teljes bizonyit6 erejii maganokiratban ken megtenni es nyilatkozni ken benne a megszerzes ten yen kivu! arrol is hogy az ilzletresz megszerz6je a tarsasagi szerzodes rendelkezeseit magara nezve kotelez6nek ismeri el. igy az apportaiashoz kapcsolodo tulajdonosvaltozasrol okiratot ken kianitani abban ken nyilatkozni es a tagvaltozast a cegbirosagnal bejelenteni. Mivel a tulajdonosvaitozaskor - az el6z6ek miatt - keszu! okirat iiietve a tulajdonosok megnevezese szerepel a tarsasagi szerz6desben celszerii az apportahishoz kapcsolodoan a tarsasagi szerz6desek modositasat is vegrehajtani. A tarsasagi szerz6des modositasara - az egyseges iranyitasi rendszer kialakitasa soran - esetjeges szemelyi valtozasok es a tulajdonosi jogositvanyok esetjeges valtozasa miat! is sziikseg lehel.

16 16 3.1; I""ij"~:"~~~.'... gll~dasagi.a!lgl111isztraci!lkialakitasa beszerzesi rendszer ' yak Zrt. gazdasagi Igazgat yak Zrt. gazdasagi Igazgat6 A gazdasagi adminisztraci6 egysegesitese magaban foglalja az egyseges gazctalkodasi folyamatok kialakitasat (penziigyszamvitel munkaiigyi adminisztraci6) a szervezeti feltetelek meghatarozasat illetve az egyseges gazdajkoctasi szabalyzatok kidoigozasat (szamviteli politika szamlatiikor). A kozos beszerzesi rendszer kiaiakitasa magaban fogialja az egyseges beszerzesi foiyamatok kialakitasat a javasolt beszerzesi modellek Ieirasat illetve az egyseges beszerzesi Vallllilltcsoport-szintii I J_--~-n:--rendszer kialakitasa 'kl\r:bantartasi iqlilllkftlis.1i. es tevekenyseg E~s~geskulcsfolyamatok pilot 3.5. mji\didtetese eles indulas I yak Zrt. gazdasagi Igazgat yak Zrt. gazdasagi Igazgat6 V AK Zrt. gazdasagi igazgat6 A controlling rendszer kialakitasa magaban fogialja a vallaiatcsoport-szintil controlling foiyamatok kialakitasat a szervezeti feltetelek meghatarozasat illetve a vallaiatcsoportszintii controlling koncepci6 tervezesi es beszamolasi rendszer kidolgozasat. Az uj controlling koncepci6 szolgalhat mar a evi iizleti tervezes keretrendszereiil. Az egyseges ietesitmenyilzemeltetes a vallaiatok altai hasznalt ingatlanok takaritasanak orzes-vedelmenek es karbantartasanak kozos szervezeset jelenti. A karbantartasok kozpontositasa az onkormanyzati intezmenyek altai hasznajt ingatlanokra is kiterjesztend62012-tol. Az egyseges letesitmenyilzemeltetesi es karbantartasi tevekenyseg kiaiakitasa magaban foglalja a letesitmenyilzemeltetesi es karbantartasi tevekenysegek feimereset es szervezeti feltetelek meghatarozasat. Az egyseges kulcsfolyamatok (gazdasagi adminisztraci6 beszerzes controlling) t61 milkodnek teljes korilen ezt megel6zoen tesztilzem illetve az eles indulas el6keszitese

17 " V AK Zrt. cegvezeto V AK Zrt. Igazgat6sag VAK Zrt. cegvezeto es feitefel~iner :.;ti. I;.~.'/fjjil~Ii.'~#::t(jt2.evi iizleti t. 'terveneiuireszitese V AK Zrt. cegvezeto VAK Zrt. cegvezeto V AK Zrt. cegvezeto Az SZMSZ m6dositasara az uj inmyitasi es tamogat6 tipusu t6rzshaz-funkci6k es a meglijult szervezeti strnktlira erdekeben van sztikseg. Az SZMSZ m6dositas janmir I-jetol lep hatalyba. A torzshaz-modell bevezetesehez kapcso16d6an a V AK Zrt. ben illetve a tagvallalatokban sztikseges letszamvaltozasok tervezese illetve a megva16sitas m6djanak es iitemezesenek tervezese. A V AK Zrt.-ben illetve a tagvallalatokban infrastrnkturalis fejlesztesek megtervezese az kulcsfolyamatokhoz illetve az iranyit6 tipusu funkci6khoz kapcso16d6an (informatika elhelyezes). sztikseges egyseges torzshaz- A torzshaz-modell megva16sitasahoz sztikseges szemelyi valtozasok elvegzese a sztikseges infrastrnkturalis fejlesztesek megva16sitasa. A csoportszintil konszolidalt Uzleti terv javasolt tartalma: letszamterv beruhazasi terv merleg eredmenykimutatas cash flow kulcsmutat6szamok. Az iizleti tervezes soran ki kell temi a vallalatcsoport-szintil milk6des finanszlrozasanak javasolt m6djara. Az el6rehozott Uzleti tervezes lehetove teszi hogy annak tartalma megfelel6en becsatornaz6dhasson az 6nkormanyzat eyre vonatkoz6 koltsegvetes-tervezesi folyamataba.

18 '. 18 A V AK Zrt. alapito okiratat a juniusi kozgyiilesi iilesen a kovetkezokeppen sziikseges m6dositani annak erdekeben hogy a VAK Zrt.-kozgyiilesi felhatalmazast kapjon a torzshaz modell elokeszitesevel kapcsolatos feladatok ellatasara es ezeket meg is tudja val6sitani: A VAK Zrt. tevekenysegi kiire - figyelembe veve a korabban az ailarni ad6hat6sag fele mar bejelentett tevekenysegi koroket is - boviiljiin ki a kiivetkez6 tevekenysegekkel: 7022 Uzletviteli egyeb vezetesi tanacsadas Ebbe a szakagazatba tartozik az iizleti vallalkozasok es egyeb szervezetek szamara nyiijtott tanacsadas utmutatas es kozremiikodo segitsegnyiijtas a vezetest erinto kerdesekben mint pi. tarsasagi strategia es szervezeti tervezes az iizleti folyamat attervezese a vezetes korszeriisitese koltsegcsokkentes es mas penziigyi kerdesek marketingpolitika humaneroforras-politika kialakitasa gyakorlati alkalmazasa es tervezese ber- es nyugdijazasi strategia tervezese termeles iitemezese es ellenorzes tervezese. Az iizletviteli szolgaltatas tartalmazhat tanacsadast utmutatast es operativ segitsegnyiijtast az iizleti es kozszolgalati tevekenyseghez: - szamviteli rendszer m6dszere folyamata koltsegelszamolasi program es koltsegvetes-ellenorzesi eljaras tervezese - iizletviteli es kozszolgalati tanacsadas es segitsegnyiijtas a tervezest szervezest hatekonysagot es ellenorzest iranyitast a vezetoi informaci6s rendszert stb. erinto teriileteken Osszetett adminisztrativ szolgaitatas Ebbe az alagazatba tartozik a masok szamara nyiijtott mindennapi irodai adminisztrativ szolgaltatasok szeles kore mint pi. penziigyi tervezes szamlazas es bizonylatolas szemelyzet es fizikai eszkozok elosztasa es logisztikaja dijazasert vagy szerzodeses alapon. Ez az alagazat tartalmazza tovabba a masok szamara dijazasert vagy szerzodeses alapon nyiijtott azon kiegeszito tevekenysegeket amelyek foly6 rutin iizletviteli feladatok es amelyeket a vallalkozasok es szervezetek hagyomanyosan onmaguk IMnak el. A tevekenyseget ellat6 alkalmazottak nem IMjak el az iizletmenet komplett vitelet Mashova nem sorolt egyeb kiegeszit6 iizleti szolgaltatas Ebbe az alagazatba tartoznak a gyiijto- beszerzoiigynoki tevekenyseg a hitelkepessegvizsgalat a hitelminosites a szamlagyiijtes az utalvanyozas a kovetelesallomliny vasarlasa es azok a jellemzoen iizleti tamogat6tevekenysegek amelyek nincsenek mashova besorolva.

19 ;t' 19 A gazdasagi tarsasagokrol szolo evi VI. tv. 12. (I) c) es (2) bekezdeseben foglalt lehet6seggel elve a V AK Zrt. alapito okirataban jelenleg csak a f6tevekenyseg szerepel minden egyeb a VAK Zrt. altai folytatott tevekenyseget az allami adohatosagnak jelentett be korabban a tarsasag. Ezert az alapito okirat modositasa soran nevesiteni kell a korabban az allami adohatosag fele bejelentett tevekenysegeket 4 is. A fentiek alapjan kerem a Tisztelt K5zgyiilest hogy az el6terjesztest megtargyalni es hatarozati javaslatot elfogadni sziveskedjen. A d5ntes vegrehajtasaban k5zremilk5d6 felel6s hivatali egyseg: a polgarmesteri hivatal targyk5r szerintett erintett valamennyi szervezeti egysege az 5nkorrnanyzati tulajdonu gazdasagi tarsasagok 5nkorrnanyzati intezmenyek. 4 Az MIami adahatasag fele korabban bejelentett tevekenysegek: 10 II Husfeldolgozas -tartashas; 3530 Gazellatas legkondicionalas; 5210 Raktarozas taroias; 5221 Szarazf61di szallitlist kiegeszita szolgaitatas; 5510 Szallodai szolgaltatas; 5630 ltalszolgaitatas; 5814 Folyairat idaszaki kiadvany kiadasa; 6420 Vagyonkezeles (holding); 6810 Sajat tulajdonu ingadan adasvetele; 6831 Ingadaniigynoki tevekenyseg; 6832 Ingadankezeles; 6920 Szamviteli konyvvizsgaiai adaszakertai tevekenyseg; 7111 Epiteszmemoki tevekenyseg; 7112 Mem6la tevekenyseg miiszaki tanaesadas; 7120 Miiszaki vizsgaiat elemzes; 7311 RekIlirniigynoki tevekenyseg; 7711 Szemelygepjarmii kolcsonzese; 7739 Egyeb gep targyi eszkoz kolesonzese; 8110 Epitmeny-iizemeltetes; 8130 Zoldteriilet-kezeles; 9311 SportIetesitmeny miikodtetese; 9329 Mashova nem sorolt egyeb szarakoztatas szabadidas tevekenyseg; 9604 Fizikai kozerzet javita szolgaltatas

20 20 HATAROZATI JAVASLAT: Bekescsaba Megyei JogU Yaros Onkonruinyzat Kozgyiilese megtargyalta az onkormanyzati tulajdonu gazdasagi tarsasagok egyseges iranyitasanak megszervezeser6l sz6l6 el6terjesztest es az alabbi dontest hozza: 1. Bekescsaba Megyei JogU Yaros Onkormanyzat Kozgyiilese ugy hataroz hogy januar 1-jet6l megval6sitja az onkormanyzati tulajdonu gazdasagi tarsasagai egyseges iranyitasat tiirzshaz-konszem letrehozasaval. Az egyseges vallalatiranyitasi rendszer (tiirzshaz-konszem) megval6sitand6 f6bb elemei a kovetkez6k: A tiirzshaz-konszem iranyit6 vallalata a Bekescsaba Vagyonkezel6 Zrt. A Bekescsaba Vagyonkezel6 Zrt.-be beolvad a Bekescsabai Vaiialkoz6i Centrum Kft. A Bekescsaba Vagyonkezel6 Zrt. a kovetkez6 tdbbsegi onkormanyzati tulajdonu vallalatok iizletreszeit apportruas utjan veszi at: o Arpad Fiird6 Vizgy6gyaszati Kft. o Bekescsabai Varosfejlesztesi Kft. o "Bekescsaba 1912 Bl6re" Kft. o Bekes Megyei Temetkezesi Kft. A Bekescsaba Vagyonkezel6 Zrt. vagyonkezelesi szerz6des kereteben ellatja az alabbi tarsasagok iizletreszeinek kezeleset: o Bekes Airport Kft. o Csaba Belvarosi Parkol6haz Fejleszt6 es Uzemeltet6 Kft. o Csabai Foglalkozasegeszsegiigyi Kft. o DAREH (Hulladekgazdalkodasi rendszer) o Del-Kelet Magyarorszagi Iroda Nonprofit Kft. o Forras Nyrt. o K6rosok Volgye Akci6csoport Nonprofit Kft. o Normon Tool Kft. Kiizvetleniil az iinkormanyzat iranyitasa alatt maradnak a kovetkez6 tarsasagokban meglev6 onkormanyzati tulajdoni reszesedesek: o Bekes Megyei Vizmiivek Zrt. o Bekescsabai Recycling Szelektiv Hulladekkezel6 es Beruhaz6 Kft. o Jamina Innovaci6s Ingatlanhasznosit6 Kft. Felel6s: Hatarid6: Vantara Gyula polgarmester januar 1.

21 21 ~. '.. ' 2. Bekescsaba Megyei JogU Yaros Onkonminyzat KozgyiiIese ugy hataroz hogy az el6terjesztesben szerepl6 a torzshaz megval6sitasara vonatkoz6 iitemtervef j6vahagyja ~s felhatalmazza Vantara Gyula polgarmestert arra hogy az egyseges vallalatiranyitasi rendszer (t6rzshaz-konszern) el6keszitesehez sziikseges intezkedeseket megtegye es az egyezteteseket lefolytassa. Felel6s: Kozremiikodik: Vantara Gyula polgarmester Kozma Janos cegvezet6 Bekescsaba Vagyonkezel6 Zrt. Hatarid6: december Bekescsaba Megyei Jogu Yaros Onkonnanyzat Kozgyiilese ugy hataroz hogy az egyseges iranyitasi rendszer el6keszitesevel kapcsolatos feladatok ellatasa erdekeben - nevesitve a torzshaz-konszern kialakitasat61 fuggetleniil korabban az allami ad6hat6sag fele bejelentett tevekenysegeket is - kiegesziti a Bekescsaba Vagyonkezelo Zrt. tevekenysegi koret. Ezzel osszhangban a Bekescsaba Vagyonkezelo Zrt. Alapit6 Okiratanak 3. pontja helyebe a kovetkezo lep: 3. A tarsasag tevekenysegei: 6820 Sajat tulajdonu berelt ingatlan berbeadasa iizemeltetese (fotevekenyseg) loll Husfeldolgozas -tart6sitas 3530 G6zellatas Iegkondicionalas 5210 Raktarozas taro las 5221 Szarazf61di szallitast kiegeszito szolgaltatas 5510 Szallodai szolgaltatas 5630 Italszolgaltatas 5814 Foly6irat idoszaki kiadvany kiadasa 6420 Vagyonkezeles (holding) 6810 Sajat tulajdonu ingatlan adasvetele 6831 Ingatlaniigynoki tevekenyseg 6832 Ingatlankezeles 6920 Szamviteli konyvvizsgal6i ad6szakertoi tevekenyseg 7022 Uzletviteli egyeb vezetesi tanacsadas 7111 Epiteszmernoki tevekenyseg 7112 Mernoki tevekenyseg miiszaki tanacsadas 7120 Miiszaki vizsgaiat elemzes 7311 Reklamiigynoki tevekenyseg 7711 Szemelygepjarmii kolcsonzese 7739 Egyeb gep targyi eszkoz kolcsonzese 8110 Epitmeny-iizemeltetes Z61dteriilet -kezejes 8211 Osszetett adminisztratfv szolgaltatas 8299 Mashova nem sorolt egyeb kiegeszito iizleti szolgaltatas 9311 Sportletesitmeny miikodtetese 9329 Mashova nem sorolt egyeb sz6rakoztatas szabadidos tevekenyseg 9604 Fizikai k6zerzet javit6 szolgaltatas" Felelos: Hatarido: Vantara Gyula polgarmester Kozma Janos cegvezeto Bekescsaba Vagyonkezelo Zrt junius 30.

22 22 4. Bekescsaba Megyei Jogu Yaros Onkorrminyzat K6zgyiilese megbizza a Bekescsaba Vagyonkezel6 Zrt.-t mint a t6rzshaz-konszem inmyit6 vallalatat hogy fliggetlen k6nyvvizsgai6 felkerese utjan bonyolitsa Ie: a torzshaz-konszem kialakitasa miatt sziikseges atalakitasokban erintett Bekescsaba Megyei Jogu Yaros Onkormanyzata 100%-os tulajdonaban all6 alabbi gazdasagi tarsasagok k6nyvvizsgalatat es vagyonertekeleset: Bekescsaba Vagyonkezel6 Zrt. Bekescsabai Vallalkoz6i Centrum Kft. Arpad Ftird6 Vizgy6gyaszati Kft. Bekescsabai Varosfejlesztesi Kft. a torzshaz-konszem kialakitasa miatt sziikseges atalakitasokban erintett Bekescsaba Megyei JogU Varos Onkormanyzata resztulajdonaban all6 alabbi gazdasagi tarsasagok 6nkormanyzati iizletreszenek k6nyvvizsgalatat es vagyonertekeleset: "Bekescsaba 1912 El6re" Kft. Bekes Megyei Temetkezesi Kft. Felel6s: Hatarid6: Kozma Janos cegvezet6 Bekescsaba Vagyonkezel6 Zrt szeptember Bekescsaba Megyei Jogu Yaros Onkormanyzat K6zgyiilese az 6nkormanyzati tulajdonu gazdasagi tarsasagok egyseges iranyitasi rendszerenek kialakitasa erdekeben felmeriil6 kiadasok fedezetekent a felhalmozasi celtartalek el6iranyzatat je16li ki. Felel6s: Hatarid6: Vantara Gyula polgarmester december 31. Be k esc s a b a jlinius 16. Vantara Gyuia poigarmester Ellenjegyzes: JOgi:... G.L (

23 ~ IFUA HORVATH I:J PARTNERS Bekescsaba Megyei Jogu Varos Onkormanyzata A torzshaz-konszern koncepcio megvalositasa Bekescsaban: Dontes-elc5keszitc5 tanulmany Budapest - Bekescsaba junius 9. IFUA Horvalh & Partners Kft. H-1119 Budapesl Fehervan III 79. Telefon: +36 (1) Fax: +36 (1) company@ifua.hu hup:/iwww.ifua.hu A HORVATH & PARTNERS csoport lagja TH E PER FO RMAN C E AR CH I TE CTS Abu Dhabi Berlin Bucharest Budapest Dusseldorf Frankfurt Munich Stuttgart Vienna' Zurich

24 A torzshaz-konszern koncepci6 megval6sitasa Bekescsaban: Dontes-el6keszit6 tanulmany 2/143 Tartalom 1.VEZETOIOSSZEFOGLALO 4 2.BEVEZETES 14 3.HELYZETELEMZES A helyzetelemzes m6dszertana Atfog6 helyzetkep A vizsgalt iinkormanyzati gazdasagi tarsasagok In.nyitasi struktura Gazdalkodas es penzugyek Alaptevekenysegek Tilmogat6 tevekenysegek szolgaltatasok Onkormanyzati fenntartasu intezmenyek Gazdalkodas es penzugyek Tilmogat6 tevekenysegek. szolgaltatasok A helyzetelemzes megallapilasainak iisszefoglalasa AZ ONKORMANYZATI TARSASAGOK EGYSEGES IAANYiTASANAK LEHETSEGES MODELLJEI ES A BEKESCSABA VAROsABAN JAVASOLT MEGOLDAS Az egyseges iranyitasi rendszer kialakitasanak celjai es el6nyei Az egyseges iranyitas lehetseges modelljei Tiirzshaz-konszern iranyitas Holding iranyitas Egysages valialat Az egyseges iranyitas javasolt bekescsabai modellje AZ ONKORMANYZATI EGYSEGES IAANYiTASI RENDSZER KIALAKiTAsA BEKESCSABAN Az egyseges iranyitasi rendszer kialakilasa Osszefoglalas Jogszabalyi hatter A vallalatcsoport megalakitasa Tulajdonlas as az egyseges iranyitas eszkiizei a vallalatcsoport iranyitasara Az egysages iranyitas ala vont tarsasagok kiire A t6rzshaz-konszern mak6dasanek finanszirozasa K6zszolgaltatasok as k6zbeszerzas az egysages iranyitas letrej6tte eseten A vallalalcsoport iranyitasa A vallalatcsoport iranyitasanak szerepl6i a testoletek as tisztsagvisel6k feladat- as hatask6relhatarolasa Javaslat az iranyitasi szintek feladat- es hatask6r-elhatarolasara A cegcsoporthoz atiathat6saganak as 6nkormanyzati kontrolijanak biztositasa A vallalatcsoport operativ mok6dese A t6rzshaz funkci6i es munkaszervezete A valialatcsoporton beluli k6z6s (osztott) szolgaltatasok rendszere A vizsgalt valialatokkal kapcsolatos tovabbi javaslatok Az 6nkormanyzati intazmenyek bekapcsol6dasa a k6z6s szolgaltatasok rendszerabe 115 IFUA HORVATH l:~ PARTNERS

25 A torzshaz-konszem koncepci6 megval6sitasa Bekescsaban: Dontes-elc5keszitc5 tanulmany 3/ A javasolt megoldas szamszerilsithetii es nem szamszerilsithetii hasznai A szamitasok m6dszertani alapjai Szamszaki elemzes Az intezkedescsomag nem szamszerosithet6 hasznai 5.5. Az egyseges iranyitas megval6sitasanak reszletes feladat- es iitemterve evi feladat- es Gtemterv Kiegeszitesek az Gtemtervhez 6. MELLEKLETEK 6.1. A vezetiii interjukon resztveviik nevsora 6.2. Bekert dokumentumok 6.3. Benchmark: Temelkezesi larsasagok IFUA HORVATH I:J PARTNERS

26 A torzshaz-konszern koncepcio megvalositasa Bekescsaban: Dontes-elokeszito tanulmany 4/143 1_Vezetoj osszefoglal6 Bekescsaba Megyei Jogu Varos Onkormanyzata 2008 januarjaban az IFUA Horvath & Partners Kft.-t megbizta azzal hogy vizsgalja meg az Onkormanyzat erdekeltsegeben all6 vallalatok iranyitasi rendszerenek atalakitasi lehetosegeit valamint a tulajdonaban leva intezmenyek es a kistersegi tarsulas kapcsol6dasi pontjait az egyseges iranyitasi rendszerhez majusaban az IFUA Horvath & Partners Kft. Bekescsaba Megyei Jogu Varos Onkormanyzatat61 megbizast kapott a 2008-as egyseges iranyitasi koncepci6 aktualizalasara iiietve javaslattetel kidolgozasara a 2012-tol megval6sitand6 modellre es a megval6sitas iitemezesere vonatkoz6an. Jelen munka reszletes celjai a k6vetkezok voltak: A 2008-as tanulmanyban foglalt megallapitasok 6nkormanyzati cegekre vonatkoz6 reszeinek aktualizalasa interjuk es dokumentumelemzes segitsegevel. A helyzetfelmeres megallapitasai alapjan egy aktualizalt javaslat kidolgozasa a t6rzshaz-koncepci6 megval6sitasara benne reszletes feladat- es iitemtervvel2012. januar 1-ig. Az eredmenyekrol k6zgyulesi eloterjesztes elkeszitese es a d6nteshozatal tamogatasa. A munka f6kuszaban a tobbsegi onkorm{myzati tulajdonu vallalatok egyseges inlnyitasi rendszerenek kialakitasa alit. A helyzetelemzes sorim a k6vetkezo tarsasagok reszletes vizsgalatara keriilt sor: Bekescsaba Vagyonkezel6 Zrt. (VAK Zrt.) Bekescsabai Vallalkoz6i Centrum Kft. Arpad FOrdo Vizgy6gyaszati Kft. Csabai Foglalkozasegeszsegiigyi Kft. "Bekescsaba 1912 Elore" Kft. Bekescsabai Varosfejlesztesi Kft. Csaba Belvarosi Parkol6haz Kft. Bekes Megyei Temetkezesi Szolgaltat6 Kft. A reszletes elemzesek soran nem a javaslatok k6z6tt azonban erintolegesen foglalkoztunk a kisebbsegi 6nkormanyzati tulajdonban leva cegekkel is. Az 6nkormanyzati intezmenyeket a k6z6s tevekenysegek kiterjesztese kapcsan vizsgaltuk. Erintolegesen foglalkoztunk a kisebbsegi varosi tulajdonban leva cegekkel is. A helyzetelemzeshez sziikseges informaci6kat az Onkormanyzat a Polgarmesteri Hivatal es a reszletes vizsgalatba vont tarsasagok vezetoivel folytatott interjuk a vizsgalatba bevont szervezetek altai rendelkezesiinkre bocsatott adatok segitsegevel valamint vallalati es intezmenyi dokumentumok elemzesevel gyujt6ttok 6ssze. Az elozmenyekre tekintettel a helyzetelemzes soran kiemelt f6kuszt kapott a ta t6rtent valtozasok bemutatasa. IFUA HORVATH I:J PARTNERS

27 A torzshaz-konszem koncepci6 megval6sitasa Bekescsaban: Dontes-elokeszito tanulmiiny 5/143 A helyzetertekeles f6bb megallapitasai A vizsgalt onkormanyzati tulajdonli gazdasagi tarsasagok alaptevekenysegeivel kapcsolatban a k6vetkezo fo megallapitasok tehetok: A tarsasagok koz6tt nagy k6zszolgaltat6 eegek ninesenek. A eegek k6z6tt jellemzoen nines k6zvetlen kapesolat. Alaptevekenysegeik legt6bb esetben j61 elkolonolnek esak a VAK Zrt. es a Bekesesabai Vallalkoz6i Centrum vegez hasonl6 tevekenyseget. A vizsgalt onkormanyzati tulajdonli gazdasagi tarsasagok iranyitasi struktlirajaval kapcsolatban a k6vetkezo fo megallapitasok tehetok: A vizsgalt tarsasagok t6bbsegi 6nkormanyzati tulajdonban vannak (a Csaba Belvarosi Parkol6haz Kft. kivetelevel). A jelenlegi iranyitasi struktlira legt6bb esetben a polgarmester a bizottsagok es a k6zgyules k6z6tt osztja meg a jogokat es feladatokat. A tarsasagok k6zvetlen 6nkormanyzati iranyitas alatt allnak. A vallalatok jelenleg eroteljes tulajdonosi kontroll nelkol egymast61 elkul6noiten muk6dnek. A tulajdonosi kontrollt gyengiti hogy gyakorlatilag esak az eves Ozleti terv elfogadasakor keroi napirendre a cegek muk6desenek ertekelese. A vallalatok szamara nincsenek konkret lehetoseg szerint szamszerusitett tulajdonosi elvarasok eelkituzesek megfogalmazva. Az egyseges vallalatiranyitas rendszere nem alakult ki. A felogyelobizottsagok eves dijazasa az Arpad FOrdo Kft. es a Varosfejlesztesi Kft. eseteben relatfve magas. A nyole vallalatb61 het foglalkoztat k6nnyvizsgal6t. Hat ceg eseteben ugyanaz a szolgaltat6 ennek ellenere egyedi megbizasok es szerzodesek kereteben t6rtenik a szolgaltatas beszerzese az bnkormanyzat nem k6t6tt valamennyi 100%-os tulajdonu vallalatara k6nyvvizsgal6i keretszerzodest. A vizsgalt onkormanyzati tulajdonli gazdasagi tarsasagok gazdalkodasaval kapcsolatban a k6vetkezo fo megallapitasok tehetok: A vallalatok egyuttes merlegfo6sszege hozzavetolegesen 14 milliard Ft 400 milli6 forinttal t6bb mint 2006-ban. A vallalatesoport 6sszes bevetele 2010-ben k6zel15 milliard forint volt 3-szorosa a 2006-os erteknek. Az 6nkormanyzati tamogatas merteke is 35-szeresere nott 4 ev alatt. Az Elore Kft. kap jelentos tamogatast tovabba 2010-ben a VAK Zrt. es a Varosfejlesztesi Kft. reszesuit tamogatasban. A tarsasagok jelenleg viszonylag kedvezo finanszirozasi helyzetben vannak valamint a tersegben fontos gazdasagi potenciallal rendelkeznek. bsszessegeben megallapithat6 hogy a vallalatcsoport merete es gazdasagi szerepe nott az elmult evekben. IFUA HORVATH E:J PARTNERS

28 A torzshaz-konszern koncepci6 megval6sitasa Bekescsaban: Dontes-elokeszito tanulmany 6/143 A vizsgalt onkormanyzati tulajdonu gazdasagi tarsasagok tamogat6 tevekenysegeivel kapcsolatban a kovetkezo fo megallapitasok tehet6k: A cegek a legt6bb esetben nem hasznaljak ki azonban a kozos szolgaltatasokb61 egyseges fellepesb61 fakad6 el6nyoket. Tulnyom6reszt onall6an oldjak meg a tamogat6 es kiszolgal6 feladalaikat. A Vagyonkezel6 Zrt. kivetelevel valamennyi vallalat kuls6 szolgaltat6t vesz igenybe a gazdasagi es human adminisztraci6s feladatok ellatasara. A Vallalkoz6i Centrum es a Temetkezesi Kft. alkalmaz tovabbi 1-1 f6t penzugyi asszisztenciara. A kuls6 szolgaltat6k megbizasa egyedileg tortenik. Az onkormanyzati vallalatok 3 kulonboz6 banknal vezetik osszesen 12 bankszamlajukat. A penzintezeti szolgaltatasok egyseges kezelese nem val6sult meg. Az ingatlanok tulajdonjoga iiietve a vagyonkezel6i jog megoszlik az 6nkormanyzat a Vagyonkezel6 Zrt. es a hasznal6 kozott az egyseges kezeles tobbe-kevesbe megoldott. Sajat ingatlannal csak a Vallalkoz6i Centrum rendelkezik. A takaritasi es 6rzes-vedelmi feladatok ellatasara a vallalatok a minimalis bels6 er6- forras mellett elkulonulten kulonboz6 cegeket biznak meg. A portaszolgalat es a karbantartas sajat alkalmazott allal biztositott. Annak ellenere hogy a vallalatok osszesitett beszerzesi szintje jelent6s es a beszerzett anyagok eszkozok es szolgaltatasok osszetetele viszonylag homogen a kozos beszerzes el6nyeit (kiveve egyes energiaszolgaltatast) nem hasznaljak ki. Az egyseges beszerzes vallalatkozi koordinaci6 a telekommunikaci6s es az internet szolgaltatas teruleten sincs jelen (kiveve egyes tarsasagoknal a mobil telefon szolgaltatas eseteben). A vizsgalt onkormanyzati intezmenyek gazdalkodasaval kapcsolatban a kovetkez6 f6 megallapitasok tehet6k: Az intezmenyek szama csokken6 tendenciat mutat. Ezt els6sorban az intezmenyosszevonasok es az egyeb racionalizalasi torekvesek magyarazzak ta csokkent az intezmenyek osszesitett letszama es koltsegvetese is amely szinten a racionalizalas eredmenye. Az intezmenyek sajat bevetelei az osszes beveteluk 1 O%-at teszik ki. Finanszirozasuk jelent6s reszet a koltsegvetesi finanszirozas 1 onkormanyzati tamogatas adja. Osszessegeben tovabbra is elmondhat6 hogy a racionalizalasi lepesek utan is jelent6s megtakaritasi potencial maradt az intezmenyek mukodeseben. ~ IFUA HORVATH t:j PARTNERS

BEKESCSABA MEGYEI JOGU V AROS POLGARMESTERETOL. Bekescsaba, Szent Istvan ter 7. Eloterjesztes

BEKESCSABA MEGYEI JOGU V AROS POLGARMESTERETOL. Bekescsaba, Szent Istvan ter 7. Eloterjesztes BEKESCSABA MEGYEI JOGU V AROS POLGARMESTERETOL Bekescsaba, Szent Istvan ter 7. Ikt. sz.: IV, 520-3/2011. Eload6: Czigteczkine Liszkai Edit Mell.: 1 db Hiv. SZ.:- Postacfm: 5601 Pf 112. Tele/on: (66) 523-801

Részletesebben

BEKESCSABA MEGYEI JOGU V AROS POLGARMESTERETOL Bekescsaba, Szent Istvan fer 7.

BEKESCSABA MEGYEI JOGU V AROS POLGARMESTERETOL Bekescsaba, Szent Istvan fer 7. BEKESCSABA MEGYEI JOGU V AROS POLGARMESTERETOL Bekescsaba, Szent Istvan fer 7. Ikt. sz.: IV. 232-65/2010. Eload6: Vass Csaba Mell.: Hiv. sz.: Postacim: 5601 PI 112. Telefon: (66) 523-801 Telefax: (66)

Részletesebben

BEKESCSABA MEGYEI JOGU VAROS POLGARMESTERETOL Bekescsaba, Szent Istvan ter 7.

BEKESCSABA MEGYEI JOGU VAROS POLGARMESTERETOL Bekescsaba, Szent Istvan ter 7. BEKESCSABA MEGYEI JOGU VAROS POLGARMESTERETOL Bekescsaba, Szent Istvan ter 7. Ikt. sz.: VIII. 108-2712016. Eload6: Tarne Stuber Eva 1 Bende-Engelhardt Judit Mell.: Postacim: 5601 Pf 112. Telefon: (66)

Részletesebben

POLGARMESTERETOL. NYILVANOS tlles napirendje A donteshozatal egyszerii tiibbseget igenyel!

POLGARMESTERETOL. NYILVANOS tlles napirendje A donteshozatal egyszerii tiibbseget igenyel! BEKESCSABA MEGYEI JOGU V.4ROS POLGARMESTERETOL Bekescsaba, Szent IstViin ter 7. Ikt. sz.:x1.1441712010. E/oad6: Opauszki Zo/tcm, Uhrin Nandorne Mell.: bizottsagi hatarozatok Postacim: 5601 Pf 112. Telefon:

Részletesebben

BEKESCSABA MEGYEI JOGU V AROS JEGYZOJETOL Bekescsaba, Szenf Istvan fer 7.

BEKESCSABA MEGYEI JOGU V AROS JEGYZOJETOL Bekescsaba, Szenf Istvan fer 7. BEKESCSABA MEGYEI JOGU V AROS JEGYZOJETOL Bekescsaba, Szenf Istvan fer 7. Ikt. sz.: V3201201O. Elffad6: dr. Urbtin-Zsilrik Ktara Mel!.: 18 Hiv. sz.: Postacim: 5601 PI 112. Telefon: (66) 523-802 Telefax:

Részletesebben

BEKESCSABA MEGYEI JOGU V AROS POLGARMESTERETOL Bekescsaba, Szent Istvan ter 7. NYIL V ANOS ULES napirendje

BEKESCSABA MEGYEI JOGU V AROS POLGARMESTERETOL Bekescsaba, Szent Istvan ter 7. NYIL V ANOS ULES napirendje BEKESCSABA MEGYEI JOGU V AROS POLGARMESTERETOL Bekescsaba, Szent Istvan ter 7. Ikt. sz.: 1. 20212016. Eload6: dr. Kiss Gyula Mell.: 2 db Hiv. sz.: Postacim: 5601 PI 112. Telefon: (66) 523-801 Telefax:

Részletesebben

BEKESCSABA MEGYEI JOGU V.4ROS ALPOLGARAfESTERETOL. Bekescsaba, Szent IstViin ter 7.

BEKESCSABA MEGYEI JOGU V.4ROS ALPOLGARAfESTERETOL. Bekescsaba, Szent IstViin ter 7. Sf), BEKESCSABA MEGYEI JOGU V.4ROS ALPOLGARAfESTERETOL Bekescsaba, Szent IstViin ter 7. Ikt. sz.: v. 223-2 12011. El6ad6: Szigeti Csaba Mel!.: 1 db Hiv. sz: Postacim: 5601 Pf 112. Tele/on: (66) 523-806

Részletesebben

BEKESCSABA MEGYEI JOGU V AROS. Bekescsaba, Szent Istwin ter 7. ElOterjesztes

BEKESCSABA MEGYEI JOGU V AROS. Bekescsaba, Szent Istwin ter 7. ElOterjesztes BEKESCSABA MEGYEI JOGU V AROS POLG~STERET6L Bekescsaba, Szent Istwin ter 7. Ikt. sz.: IV. 622-1112011. Eload6: Kozma Xmos Mell.: Egyesillesi SzerzOdes tervezet Hiv. sz.:- Postacim: 5601 PI 112. Telefon:

Részletesebben

BEKESCSABA MEGYEI Jom) V AROS JEGYZOJETOL Bekiscsaba, Szent Istvan ter 7. Titkarsagi Osztaly Jogi, Onkonnanyzati es Szervezesi Csoport.

BEKESCSABA MEGYEI Jom) V AROS JEGYZOJETOL Bekiscsaba, Szent Istvan ter 7. Titkarsagi Osztaly Jogi, Onkonnanyzati es Szervezesi Csoport. AO. BEKESCSABA MEGYEI Jom) V AROS JEGYZOJETOL Bekiscsaba, Szent Istvan ter 7. Ikt. sz: 1. 274-212011. E16ad6: Belanka Zsolt Postacim: 5601 PI 112. Telefon: (66) 523-802 Telefax: (66) 523-804 E-mail: szverszi@bekescsaba.hu

Részletesebben

BEKESCSABA MEGYEI JOGU V AROS ONKORMliNYZAT KOZGWLESE EGESZSEGUGYI, SZOCIALIS ES LAKASUGYIBIZOTTSAGA. Bikiscsaba, Szent Istwin ter 7.

BEKESCSABA MEGYEI JOGU V AROS ONKORMliNYZAT KOZGWLESE EGESZSEGUGYI, SZOCIALIS ES LAKASUGYIBIZOTTSAGA. Bikiscsaba, Szent Istwin ter 7. BEKESCSABA MEGYEI JOGU V AROS ONKORMliNYZAT KOZGWLESE EGESZSEGUGYI, SZOCIALIS ES LAKASUGYIBIZOTTSAGA Bikiscsaba, Szent Istwin ter 7. Ikt. sz.: 111351-5/2011. El6ad6: Dr. T6gye fldik6 Mel!.: palyazat is

Részletesebben

BEKESCSABA MEGYEI JOGU V AROS POLGARMESTERETOL Bekescsaba, Szent Istvim ter 7. NYILV rinos ULES napirendje

BEKESCSABA MEGYEI JOGU V AROS POLGARMESTERETOL Bekescsaba, Szent Istvim ter 7. NYILV rinos ULES napirendje BEKESCSABA MEGYEI JOGU V AROS POLGARMESTERETOL Bekescsaba, Szent Istvim ter 7. Ikt. sz.: VI. 110212012. Eload6: Hadabasne Szigethy Gyongyi Mell.: 2 db Hiv. sz.: Postacim: 5601 PI 112. Telefon: (66) 523-801

Részletesebben

BEKESCSABA MEGYEI JOGU V AROS JEGYZOJETOL Bekiscsaba, Szent Istwin ter 7. NYILVANos ULESnapirendje

BEKESCSABA MEGYEI JOGU V AROS JEGYZOJETOL Bekiscsaba, Szent Istwin ter 7. NYILVANos ULESnapirendje lkt. sz.: V. 28712010. BEKESCSABA MEGYEI JOGU V AROS JEGYZOJETOL Bekiscsaba, Szent Istwin ter 7. Ugyintez6: dr. Urbtin-Zsihik, Perenyine Mel!.: Hiv. SZ: Postacim: 5601 Pf. 112. Telefon: (66) 523-803 Telefme

Részletesebben

ALAPÍTÓI DÖNTÉSHOZATAL Tárgy: A Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt.

ALAPÍTÓI DÖNTÉSHOZATAL Tárgy: A Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOG Ú V AR OS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. SZ.: IV 394-3/20J5. Előadó: Czigléczkiné Liszkai Edit Mell.: Jdb Hiv. sz: - Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-801

Részletesebben

BEKESCSABA MEGYEI JOm) v AROS POLGARMESTERI HIVATALA

BEKESCSABA MEGYEI JOm) v AROS POLGARMESTERI HIVATALA BEKESCSABA MEGYEI JOm) v AROS POLGARMESTERI HIVATALA OKTATAsI, KOZMUvELODESI ES SPORT OSZTALy Bekiscsaba, Szenf Istv(m fer 7. Ikt. sz.: V. 23412011. E16ad6: Varga Tamas Mell.: 2 db Hiv. sz.: PostaC m:

Részletesebben

BEXESCSABA MEGYEl JOGU V A.ROS POLGARMESTERETOL Btikriscsaba, Szent Istvim ttir 7. NYIL V ANOS ULES napirendje

BEXESCSABA MEGYEl JOGU V A.ROS POLGARMESTERETOL Btikriscsaba, Szent Istvim ttir 7. NYIL V ANOS ULES napirendje BEXESCSABA MEGYEl JOGU V A.ROS POLGARMESTERETOL Btikriscsaba, Szent Istvim ttir 7. Ik/. sz.: IV 55112011. E/6ad6: T{irok Tamas Mel!.: Bira/6 Bizollsag irasbe/i szakvetemenye Hiv. sz.: Postacfm: 5601 Pf

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ V.ÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ V.ÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ V.ÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: VI. 887/20J3. Előadó: Fábián Imréné Mell.: l db Hiv. sz.: - Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-801 Telefax:

Részletesebben

BEKESCSABA MEGYEI JOGU V.AROS ALPOLGA~ESTERET6L Bekiscsaba, Szent Istwin rer 7.

BEKESCSABA MEGYEI JOGU V.AROS ALPOLGA~ESTERET6L Bekiscsaba, Szent Istwin rer 7. BEKESCSABA MEGYEI JOGU V.AROS ALPOLGA~ESTERET6L Bekiscsaba, Szent Istwin rer 7. Ikt. sz.: V. 44212010. E16ad6: Perenyine Czibolya Edit, Dr. UrbGn-Zsilak Klara Mell.: 1 Hiv. sz.: Postacim: 5601 PI 112.

Részletesebben

BiKESCSABA MEGYEI JOGU VAROS

BiKESCSABA MEGYEI JOGU VAROS BiKESCSABA MEGYEI JOGU VAROS POLGARMESTERETOL Bekescsaba, Szent Istvan rer 7. Ikt. SZ.: IV. 323-103/2010 E16ad6: Gal Gabriella Mell.: 1 db Hiv. SZ.:- Postacim: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-801 Telefax:

Részletesebben

BEKESCSABA VAGYONKEZELO ZRT. IGAZGATOSAGA BEKESCSABA, lranyi U. 4-6.

BEKESCSABA VAGYONKEZELO ZRT. IGAZGATOSAGA BEKESCSABA, lranyi U. 4-6. BEKESCSABA VAGYONKEZELO ZRT. IGAZGATOSAGA BEKESCSABA, lranyi U. 4-6. Ikt.sz.: 3/2012. NYILVANOS ULES napirendje A donteshozatal minositett tobbseget igenyell Tarzv: ALAPITOI DONTES A Bekescsaba Vagyonkeze16

Részletesebben

POLGARMESTERETOL. NYILVANOS ULES napirendje

POLGARMESTERETOL. NYILVANOS ULES napirendje BEKESCSABA MEGYEI JOGU V AROS POLGARMESTERETOL Bekescsaba, Szent Istwin ter 7. Ikt. sz.: 1. 24512011.; 1. 24612011.; 1. 24712011. EZoado: dr. Laszlo Jeno Mell.: Hiv. sz.: Postacim: 5601 Pf 112. Telefon:

Részletesebben

Eloterj esztes Bekescsaba Megyei JogU Yaros Onkormanyzat Kozgyu1esenek junius 16-an tartand6 nyi1vanos ii1esere

Eloterj esztes Bekescsaba Megyei JogU Yaros Onkormanyzat Kozgyu1esenek junius 16-an tartand6 nyi1vanos ii1esere BEKESCSABA MEGYEI JOGU V AROS POLGARMESTERI HIVATALA STRATEGIAI-FEJLESZTESIOSZTALY Bekescsaba, Szent Istvan ter 7. Ikt. sz.: IV. 239-6/2016. Eload6: Csatari Ferenc Mell.: 3 db helyszinrajz Hiv. sz.: -

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ V AR OS. Békéscsaba, Szent István tér 7. NYIL V AN OS ÜLÉS napirendje. A döntéshozatal egyszerű többséget igényel!

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ V AR OS. Békéscsaba, Szent István tér 7. NYIL V AN OS ÜLÉS napirendje. A döntéshozatal egyszerű többséget igényel! BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ V AR OS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.:. 1. 990-2/2014. Előadó: Belanka Zsolt Mell. : Munkaterv Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-801 NYIL V AN

Részletesebben

BEKESCSABA MEGYEI JOGU V AROS

BEKESCSABA MEGYEI JOGU V AROS BEKESCSABA MEGYEI JOGU V AROS JEGYZOJETOL Bekfiscsaba, Szent Istwln ter 7. Ikt. sz.: XIV. 203-412011. E16ad6: Kis Bela Mell.: 1 dbjejlesztesi terkep 1 db Jejlesztesi terv Hiv. sz.: Postacim: 5601 Pf 112.

Részletesebben

NYILVriNDS ULES napirendje A donteshozatal minositett tobbseget igenyell

NYILVriNDS ULES napirendje A donteshozatal minositett tobbseget igenyell 1kt. sz.: IV. 392/2012. BEKESCSABA MEGYE1 logu VAROS POLGARMESTERE Bekescsaba, Szent Istvan ter 7. Eloado: Fodor Anik6 Mell.: Hiv. sz: Postacim: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-801 Telefax: (66) 523-804

Részletesebben

BEKESCSABA MEGYEI JOGU V AROS. Bekriscsaba, Szent Istwln ter 7. NYILV ANOS OLlis napirendje A donteshozatal miniisitett tobbseget igenyej!

BEKESCSABA MEGYEI JOGU V AROS. Bekriscsaba, Szent Istwln ter 7. NYILV ANOS OLlis napirendje A donteshozatal miniisitett tobbseget igenyej! BEKESCSABA MEGYEI JOGU V AROS POLG~STERET6L Bekriscsaba, Szent Istwln ter 7. Ikt. sz.: IV. 622-9/2011. E16ad6: Kozma Xmas Mell.: 9 db Hiv. sz.:- Postacim: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-801 Telefax: (66)

Részletesebben

Bekescsaba 1912 Elore Kft..,.., 5600 Bekescsaba, Korhaz u. 6. 8';,7,"

Bekescsaba 1912 Elore Kft..,.., 5600 Bekescsaba, Korhaz u. 6. 8';,7, .,.., 8';,7," ----- Velemenyezii: KozmiiveliSdesi, Ifjusagi, Oktatasi es Sportbizottsag Penziigyi, Gazdasagi es Varosfejlesztesi Bizottsag Tiszteit Kozgyiilis! NYILVANOS Vuks NAPlRENDJE A dontes miniisitett

Részletesebben

BEKESCSABA VAGYONKEZELO ZRT. IGAZGATOSAGA BEKESCSABA, lranyi U. 4-6.

BEKESCSABA VAGYONKEZELO ZRT. IGAZGATOSAGA BEKESCSABA, lranyi U. 4-6. BEKESCSABA VAGYONKEZELO ZRT. IGAZGATOSAGA BEKESCSABA, lranyi U. 4-6. Ikt.sz.: 6/2016. Velemenyezo: Penziigyi, Gazdasagi es Varosfejlesztesi Bizottsag NYILV ANOS ULES napirendje A donteshozatal minositett

Részletesebben

Átláthatósági jelentés

Átláthatósági jelentés Átláthatósági jelentés a Magyar Könyvvizsgálói Kamaráról, a könyvvizsgálói tevékenységről, valamint a könyvvizsgálói közfelügyeletről szóló 2007. évi LXXV. törvény 55. (1) bekezdése alapján Tartalomjegyzék

Részletesebben

BEKisCSABA MEGYEI JOGU V AROS POLGARMESTERETOL

BEKisCSABA MEGYEI JOGU V AROS POLGARMESTERETOL BEKisCSABA MEGYEI JOGU V AROS POLGARMESTERETOL Bekiscsaba, Szent Istwin ter 7. Ikt. sz.: VIII. 308-5112011. El(fad6: Tarne Stuber Eva Mell.: Szakert(fi ertekellis Postacim: 5601 PI 112. Telefon: (66) 523-801

Részletesebben

JEGYZOKONYV. Perenyi Barnabas kepviselo, Kozoktatasi, Kulturalis, Szocialis es Egeszsegiigyi. Bizottsag elnoke

JEGYZOKONYV. Perenyi Barnabas kepviselo, Kozoktatasi, Kulturalis, Szocialis es Egeszsegiigyi. Bizottsag elnoke SAJOSZENTPETER VA.ROSI ONKORMA.NYZAT Kepviselo- testiiletenek a.) jegyzokonyve, b.) napirendek: c.) rendeletek: 14. d.) hatarozatai: 125., 126., 127., 128., 129., 130. JEGYZOKONYV Kesziilt: Saj6szentpeter

Részletesebben

BÉKÉSCSABA VAGYONKEZELŐ ZRT. IGAZGATÓSÁGA BÉKÉSCSABA, IRÁNYI U. 4-6.

BÉKÉSCSABA VAGYONKEZELŐ ZRT. IGAZGATÓSÁGA BÉKÉSCSABA, IRÁNYI U. 4-6. BÉKÉSCSABA VAGYONKEZELŐ ZRT. IGAZGATÓSÁGA BÉKÉSCSABA, IRÁNYI U. 4-6. Ikt.sz.: 8/2015. Véleményező: Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság NYILVÁNOS ÜLÉS napirendje A döntéshozatal minősített

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2015. május 21-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2015. május 21-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 130/2015. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2015. május 21-i ülésére Tárgy: Javaslattétel a Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros

Részletesebben

E jogszabalyi kovetelmenynek eleget teve a Polgarmesteri Hivatal Alapit6 Okiratanak 6. es 7. pontja m6dosul a kovetkez6keppen:

E jogszabalyi kovetelmenynek eleget teve a Polgarmesteri Hivatal Alapit6 Okiratanak 6. es 7. pontja m6dosul a kovetkez6keppen: Budapest Fovaros X. keriilet Kobanyai Onkormanyzat Polgarmestere 12 r L),, I,., --y\c- szamu e oterjesztes Eloterj esztes a Kepviselo-testiilet reszere a Budapest Fovaros X. keriilet Kobanyai Polgarmesteri

Részletesebben

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Szociális és Egészségügyi Osztály. Ózd, május 23.

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Szociális és Egészségügyi Osztály. Ózd, május 23. Javaslat az Ózd Város Önkormányzata által biztosított egészségügyi alapellátás működtetésének átadására az Ózd Kistérség Többcélú Társulása által alapított Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti

Részletesebben

SAROSD NAGYKOZSEG ONKORMANYZATANAK EVES OSSZESITETT KOZBESZERZESI TERVE

SAROSD NAGYKOZSEG ONKORMANYZATANAK EVES OSSZESITETT KOZBESZERZESI TERVE SAROSD NAGYKOZSEG ONKORMANYZATANAK EVES OSSZESITETT KOZBESZERZESI TERVE SAROSD 2011. -1 - 1. A kozbeszerzesi eljarasok tervezese es elokeszitese 1.1. Kozbeszerzesi terv elkeszitese es modositasa A tobbszorosen

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEJ logú varas POLGIÍRMEsTERÉrőL Békéscsaba, Szent Jstván tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEJ logú varas POLGIÍRMEsTERÉrőL Békéscsaba, Szent Jstván tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEJ logú varas POLGIÍRMEsTERÉrőL Békéscsaba, Szent Jstván tér 7. Ikl. sz: 111.868-212009 Előadó: Dl'. Tőgye Ildikó Mell.. Hiv. sz.: Postacím: 560/ Pf J12. Telefon. (66) 523-801 E~lIIail:

Részletesebben

OKTATAsI, KOZMOVELODESI ES SPORT OSZTALY

OKTATAsI, KOZMOVELODESI ES SPORT OSZTALY Postacim: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-819 BEKESCSABA MEGYEI JOGU V AROS POLGARMESTERI HIVATALA OKTATAsI, KOZMOVELODESI ES SPORT OSZTALY Bekescsaba, Szent Istwin ter 7. Ikt. sz. : V. 2912016. Eload6:

Részletesebben

NYILV ANOS ULES napirendje

NYILV ANOS ULES napirendje BEKisCSABA MEGYEI JOGU VAROS Ikt. sz.: VI. 1758 12010 JEGYZOJETOL Eload6: Gritta Pic! Bekiiscsaba, Szent Istvan Mr 7. Mell.: 1 db rendelettervezet Hiv. sz.: Postacim: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-802

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS. Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS. Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGARMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: IV 49412015. Előadó: Dr. Tőgye Ildikó, Czigléczkiné Liszkai Edit Mell.: 1 db- Hiv. sz.: - Postacím: 5601 Pf 112.

Részletesebben

Eloterj esztes a KepviselO-testiilet reszere a Budapesti Rendor-fOkapitanysaggal kotendo hasznalatba adasi szerzodesrol

Eloterj esztes a KepviselO-testiilet reszere a Budapesti Rendor-fOkapitanysaggal kotendo hasznalatba adasi szerzodesrol /) CJO' ' ' ". ' ---~,. szamu eloterjesztes Budapest Fovaros X. keriilet Kobanyai Onkormanyzat Jegyzoje Eloterj esztes a KepviselO-testiilet reszere a Budapesti Rendor-fOkapitanysaggal kotendo hasznalatba

Részletesebben

KÖZGYŰLÉSI HATÁROZATOK. Az Igazgatótanács és az Audit Bizottság határozatai

KÖZGYŰLÉSI HATÁROZATOK. Az Igazgatótanács és az Audit Bizottság határozatai 1047 Budapest, Baross utca 91-95. telefon: 399-5500 fax: 399-5599 press@synergon.hu www.synergon.hu SORONKÍVÜLI TÁJÉKOZTATÁS KÖZGYŰLÉSI HATÁROZATOK Az Igazgatótanács és az Audit Bizottság határozatai A

Részletesebben

Ikt. sz.: IV.323-II120II. Czigléczkiné Liszicai. BÉKÉSCSABA MEGYEIJOGÚvÁRos POLGARMESTERE Békéscsaba, Szent István tér 7. Hiv. sz:

Ikt. sz.: IV.323-II120II. Czigléczkiné Liszicai. BÉKÉSCSABA MEGYEIJOGÚvÁRos POLGARMESTERE Békéscsaba, Szent István tér 7. Hiv. sz: BÉKÉSCSABA MEGYEIJOGÚvÁRos POLGARMESTERE Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: IV.323-II120II. Előadó: Edit Mell.: 2 db Hiv. sz: Czigléczkiné Liszicai Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-801 Telefax:

Részletesebben

POLGARMESTERETOL Bekescsaba, Szent Istvan tel' 7.

POLGARMESTERETOL Bekescsaba, Szent Istvan tel' 7. BEKESCSABA MEGYEI JOGU VAROS POLGARMESTERETOL Bekescsaba, Szent Istvan tel' 7. 1kt. sz.: IV. 252/2013. Eloado: Marik Tibor, Czigleczkine Liszkai Edit Mell.: 1 db Hiv. sz.: - Postacim: 5601 PI 112. Telefon:

Részletesebben

BÉKÉSCSABA VAGYONKEZELŐ ZRT. IGAZGATÓSÁGA BÉKÉSCSABA, IRÁNYI U. 4-6.

BÉKÉSCSABA VAGYONKEZELŐ ZRT. IGAZGATÓSÁGA BÉKÉSCSABA, IRÁNYI U. 4-6. BÉKÉSCSABA VAGYONKEZELŐ ZRT. IGAZGATÓSÁGA BÉKÉSCSABA, IRÁNYI U. 4-6. Ikt. sz.: 23/2014. NYIL V ANOS ÜLÉS napirendje A döntéshozatal minősített többséget igényel! Tárgy: ALAPÍTÓI DÖNTÉS A Békéscsaba Vagyonkezelő

Részletesebben

A L A P Í T Ó O K I R A T BÉKÉSCSABAI KISTÉRSÉGI ÉLETFA IDÕSEK OTTHONA

A L A P Í T Ó O K I R A T BÉKÉSCSABAI KISTÉRSÉGI ÉLETFA IDÕSEK OTTHONA A L A P Í T Ó O K I R A T 1. Az intézmény neve: BÉKÉSCSABAI KISTÉRSÉGI ÉLETFA IDÕSEK OTTHONA 2. Székhelye (pontos címe): 5600 Békéscsaba, Lencsési út 85. 3. Mûködési (felvételi) területe: A Békéscsaba

Részletesebben

KÖZGYŰJTEMÉNYI ELLÁTÓ SZERVEZET ALAPÍTÓ OKIRATA

KÖZGYŰJTEMÉNYI ELLÁTÓ SZERVEZET ALAPÍTÓ OKIRATA 11683/2008. KÖZGYŰJTEMÉNYI ELLÁTÓ SZERVEZET ALAPÍTÓ OKIRATA Az oktatási és kulturális miniszter az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. tv. (a továbbiakban: Áht.) 89. -ának (1) bekezdésében foglaltak

Részletesebben

A Bolgár Országos Önkormányzat 2013. évi költségvetése

A Bolgár Országos Önkormányzat 2013. évi költségvetése A Bolgár Országos Önkormányzat 2013. évi költségvetése A 2013. évi költségvetés összeállításánál a: 2012. évi CCIV. törvény Magyarország 2013. évi központi költségvetésérõl 2011. évi CLXXIX. törvény A

Részletesebben

Átláthatósági jelentés 2017.

Átláthatósági jelentés 2017. Átláthatósági jelentés 2017. a Magyar Könyvvizsgálói Kamaráról, a könyvvizsgálói tevékenységről, valamint a könyvvizsgálói közfelügyeletről szóló 2007. évi LXXV. törvény 55. (1) bekezdése alapján Tartalomjegyzék

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS. NYILVANOS ÜLÉS napirendje

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS. NYILVANOS ÜLÉS napirendje BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: IV 49112015. Előadó: Edit Mell.: 1 db Hiv.: - Czigléczkiné L iszkai NYILVANOS ÜLÉS napirendje Telefax: (66) 523-804

Részletesebben

NYILVÁNOS ÜLÉS napirendje

NYILVÁNOS ÜLÉS napirendje BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: IV 228-2012015. Előadó: Czigléczkiné Liszkai Edit Mell.: 2 db Hiv. sz.: - Postacím: 5601Pf112. Telefon: (66) 523-801

Részletesebben

Átláthatósági jelentés 2014.

Átláthatósági jelentés 2014. Átláthatósági jelentés 2014. a Magyar Könyvvizsgálói Kamaráról, a könyvvizsgálói tevékenységről, valamint a könyvvizsgálói közfelügyeletről szóló 2007. évi LXXV. törvény 55. (1) bekezdése alapján Tartalomjegyzék

Részletesebben

Átláthatósági jelentés 2015.

Átláthatósági jelentés 2015. Átláthatósági jelentés 2015. a Magyar Könyvvizsgálói Kamaráról, a könyvvizsgálói tevékenységről, valamint a könyvvizsgálói közfelügyeletről szóló 2007. évi LXXV. törvény 55. (1) bekezdése alapján Tartalomjegyzék

Részletesebben

BEKESCSABA MEGYEI JOGU V AROS JEGYZOJETOL Bekescsaba, Szenf Istvan fer 7. NYILV rinos ULES napirendje

BEKESCSABA MEGYEI JOGU V AROS JEGYZOJETOL Bekescsaba, Szenf Istvan fer 7. NYILV rinos ULES napirendje BEKESCSABA MEGYEI JOGU V AROS JEGYZOJETOL Bekescsaba, Szenf Istvan fer 7. lkt. sz.: L 31912011. Eloado: dr. Laszlo Jeno Csaba Mell.: 1 db rendelettervezet Hiv. sz.: Postacfm: 5601 PI 112. Telefon: (66)

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület részére. Javaslat az ÉPIT Zrt. részvényeinek megvásárlására

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület részére. Javaslat az ÉPIT Zrt. részvényeinek megvásárlására Budapest Főváros IV. kerület, Újpest Önkormányzat POLGÁRMESTERE :1041 Budapest, István út. 14. :231-3131 Fax:231-3133 e-mail: wintermantel.zsolt@ujpest.hu ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület részére Tárgy:

Részletesebben

BEKESCSABA MEGYEI JOGU V AROS POLGARMESTERETOL. Bekescsaba, Szent IstViin ter 7.

BEKESCSABA MEGYEI JOGU V AROS POLGARMESTERETOL. Bekescsaba, Szent IstViin ter 7. BEKESCSABA MEGYEI JOGU V AROS POLGARMESTERETOL. Bekescsaba, Szent IstViin ter 7. Ikt. sz.: IV 77112011. El6ad6: Czigleczkine Liszkai Edit, Kozma kmos Mel!.: 1 db Postacim: 5601 PI 112. Tele/on: (66) 523-801

Részletesebben

~'J~~ {. szamu eloterjesztes

~'J~~ {. szamu eloterjesztes Budapest Fovaros X. keriilet Kobanyai Onkormanyzat Alpolgarmestere ~'J~~ {. szamu eloterjesztes Eloterj esztes a Kepviselo-testiilet reszere a Kozma utcai Fegyhaz es Bortonnek vagyonhasznalati megallapodas

Részletesebben

Békéscsaba, Szent István tér 7. Előterjesztés. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése szeptember 29-én tartandó nyilvános ülésére

Békéscsaba, Szent István tér 7. Előterjesztés. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése szeptember 29-én tartandó nyilvános ülésére BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: IV. 342-312015. Előadó: Moravszkyné Kalcsu Gizella Mell.: 1 db térkép, 4 db fotó, Hiv.sz.: - Postacím: 5601 Pf 112.

Részletesebben

BEKESCSABA MEGYEI JOGU V AROS POLGARMESTERETOL. Bekescsaba, Szent Istvan ter 7. Eloterj esztes

BEKESCSABA MEGYEI JOGU V AROS POLGARMESTERETOL. Bekescsaba, Szent Istvan ter 7. Eloterj esztes BEKESCSABA MEGYEI JOGU V AROS POLGARMESTERETOL Bekescsaba, Szent Istvan ter 7. Ikt. sz.: IV 31-212016. Eload6: Dr. Derne Dr. T6th Judit Mell.: 2 db Hiv. sz.: Postacim: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-801

Részletesebben

tárgy: A Főváros i Az idézett jogszabályi rendelkezés érvényre juttatása érdekében valósult meg a be ls ő kontrolltevékenység

tárgy: A Főváros i Az idézett jogszabályi rendelkezés érvényre juttatása érdekében valósult meg a be ls ő kontrolltevékenység Budapest F őváros Önkormányzata Pénzügyi Főpolgármeste r- helyettes valamint Budapest F őváros F őjegyzője 1 11111 1~ 1! 111~1111111~11~ 111~ 11 1 11 11~ 111 111 11 11 111 1 1 1 1111 ~ i 1111 1000078868143*

Részletesebben

MOL Magyar Olaj- es Gazipari Nyilvanosan Mukodo Reszvenytarsasag

MOL Magyar Olaj- es Gazipari Nyilvanosan Mukodo Reszvenytarsasag MOL Magyar Olaj- es Gazipari Nyilvanosan Mukodo Reszvenytarsasag Nemzetkozi Penzugyi Beszamolasi Standardok szerint keszitett Konszolidalt penzugyi kimutatasok a Fuggetlen Konyvvizsgal6i Jelentessel egyutt

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MECYEI JOCÚ VAROS

BÉKÉSCSABA MECYEI JOCÚ VAROS BÉKÉSCSABA MECYEI JOCÚ VAROS POLGARMESTERÉTŐL Békéscsaba. Szenl ls/vim fér 7. lkt. sz.: IV 24/-212010. Előadó: LOI'lIJ-Bartók Viktória Tarné Dr. M(/Ia~ri"s=ki Anita Postacím: 5601 Pf 112. TelefoIl: (66)

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGARMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGARMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGARMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: VI 630/2012. Előadó: Petrovszki Zoltán Mell.: szerződésmódosítás Hiv. sz.: Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-SOl

Részletesebben

... A vallalkozasok osszefon6dasara (kon6entraci6jara) tekintettel az MKB Eletbiztosit6.Zrt. es.

... A vallalkozasok osszefon6dasara (kon6entraci6jara) tekintettel az MKB Eletbiztosit6.Zrt. es. VI. Engedelyek A:z el6zmenyekben feltlintetett fo.zi6t a Gazdasagi Versenyhivatal 2016. okt6ber 28. napjan kelt Vj/92/2016. szamu, az MNB a 2016. december 22. napjan kelt H-EN-H 267/2016., illetve a H-EN-II

Részletesebben

Átláthatósági jelentés 2018.

Átláthatósági jelentés 2018. Átláthatósági jelentés 2018. a Magyar Könyvvizsgálói Kamaráról, a könyvvizsgálói tevékenységről, valamint a könyvvizsgálói közfelügyeletről szóló 2007. évi LXXV. törvény 55. (1) bekezdése alapján Tartalomjegyzék

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm es tere JAVASLAT

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm es tere JAVASLAT Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm es tere Szám:39253/2012. JAVASLAT Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2013. évi belső ellenőrzési tervére és a 2012. évi belső ellenőrzési terv módosítására

Részletesebben

BÉKÉSCSABA VAGYO KEZELŐ ZRT IGAZGATÓSÁGA BÉKÉSCSABA, IRÁNYI U. 4-6. Előterjesztés

BÉKÉSCSABA VAGYO KEZELŐ ZRT IGAZGATÓSÁGA BÉKÉSCSABA, IRÁNYI U. 4-6. Előterjesztés BÉKÉSCSABA VAGYO KEZELŐ ZRT IGAZGATÓSÁGA BÉKÉSCSABA, IRÁNYI U. 4-6. Ikl.sz.:5/200S. Véleményező: Gazd:lsligi, Költségvetési és Pénzüg)'i Bizotts:íg Előterjesztés NYILVANOS ÜLÉS napirendje A döntéshoz:lt:tl

Részletesebben

ll.-l '\ II lll ).p~ ~ t;' lv fl\.w.. Faragóné Széles Andrea (.tc L-(

ll.-l '\ II lll ).p~ ~ t;' lv fl\.w.. Faragóné Széles Andrea (.tc L-( NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE 4400 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. TELEFON: +36 42 524-500 FAX: +36 42 524-501 E-MAIL: POLGARMESTER@NYIREGYHAZA.HU Ügyiratszám: 25.812 2/2013'/XII. Ügyintéző

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MECl'EfJOCÚ VAROS. Békéscsaba, Szent ls/ván lér 7. NI'/LVANOS ÜLÉS napirendje

BÉKÉSCSABA MECl'EfJOCÚ VAROS. Békéscsaba, Szent ls/ván lér 7. NI'/LVANOS ÜLÉS napirendje BÉKÉSCSABA MECl'EfJOCÚ VAROS POLGARMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent ls/ván lér 7. Ikl.so.: XI. 6311-19/2009. E/öadó: Baloghné Bagó Gabriella. Vitrin Nemc/omé Mell. Hivs=.: - Postacím: 560/ Pf 112. Telefon:

Részletesebben

BEKESCSABA MEGYEI JOGU V AROS

BEKESCSABA MEGYEI JOGU V AROS BEKESCSABA MEGYEI JOGU V AROS POLGARMESTERETOL Bekescsaba, Szent Istvan ter 7. Ikt. sz.: VI 14912016. Ogyintezlf: Petrovszki Zoltcm Mel!. : Hiv. sz.: Postacim: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-801 Telefax:

Részletesebben

\t N Y R E G Y H Á Z A "'-.~ 'f;(.e{~ f' ti. fd--tk ...~... NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA. SZOCIÁLIS és KÖZNEVELÉSI OSZTÁLY

\t N Y R E G Y H Á Z A '-.~ 'f;(.e{~ f' ti. fd--tk ...~... NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA. SZOCIÁLIS és KÖZNEVELÉSI OSZTÁLY NyíREGYHÁZA 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR l. PF.: 83. Ügyiratszám: SZOC-3968-3j2014. Ügyintéző : dr. Krizsai Anita Előterjesztés - a Közgyűléshez az otthoni szakápolás és otthoni hospice ellátás átszervezésére...~......

Részletesebben

2/4 S.Cont. Vagyonkezelő és Tanácsadó Zártkörűen Működő Részvénytársaság. (1055 Budapest, Falk Miksa utca 5. I. em. 2.) Adószám: 11275006

2/4 S.Cont. Vagyonkezelő és Tanácsadó Zártkörűen Működő Részvénytársaság. (1055 Budapest, Falk Miksa utca 5. I. em. 2.) Adószám: 11275006 S.Cont. Vagyonkezelő és Tanácsadó Zártkörűen Működő Részvénytársaság (1055 Budapest, Falk Miksa utca 5. I. em. 2.) Adószám: 11275006 Cégkivonat 2011.10.27. -i hatállyal 1 Általános adatok Cégjegyzékszám:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Újhartyán Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2012. november 27-i ülésére. 5. napirendhez. Tóth Antal Pénzügyi biz.

ELŐTERJESZTÉS. Újhartyán Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2012. november 27-i ülésére. 5. napirendhez. Tóth Antal Pénzügyi biz. ELŐTERJESZTÉS Újhartyán Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. november 27-i ülésére 5. napirendhez Tárgy: Előterjesztő: Előkészítő: Szavazás módja: 2013. évi belső ellenőrzés i terv jóváhagyása

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. NYILVÁNOS ÜLÉS napirendje. A döntéshozatal minősített többséget igényel!

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. NYILVÁNOS ÜLÉS napirendje. A döntéshozatal minősített többséget igényel! BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. 1kt. sz.: VI. 1124-312010. Előadó: Petrovszki Zoltán Mell.: VAK Zrt. levele Hiv. sz: Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-802

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2014. július 10-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2014. július 10-i ülésére VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88)545-011, FAX: (88)545-012 E-MAIL: MOKELNOK@VPMEGYE.HU Szám: 02/151-2/2014. ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 25-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 25-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. szeptember 25-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Belső i terv módosítása Iktatószám: 713-11/2012. A napirend előterjesztője:

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS JEGYZŐJÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS JEGYZŐJÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS JEGYZŐJÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: XI. 5379-5/2005. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804 Telefon: (66) 523-802 E-mail: kurucz@bekescsaba.hu NYILVÁNOS

Részletesebben

T:ín.. 'V: I:lk:ishitcl höítntlék miatt öíl'vcrés,"c. b'yakorhísa

T:ín.. 'V: I:lk:ishitcl höítntlék miatt öíl'vcrés,c. b'yakorhísa Ikr. sz.: 1/1.925-2/2009. BÉKÉSCSABA MEGYEI.fOGÚ VJÍROS Előadó: dr, Zelenyáns=ki I'OLGARMESTEKE Békéscsaba, Szem Isrwín lér 7, Miklós. dl". rőgye Mell.: l-liv, sz. Ildikó Poslat:ÍlI1: 5601 Pl 112. Tele/Oli.

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MECYEI JOCÚ VAROS. Békéscsaba, Szell' István lér 7. NYILVANOS ÜLÉS napirendje A döntéshozatal minősített többséget igényel!

BÉKÉSCSABA MECYEI JOCÚ VAROS. Békéscsaba, Szell' István lér 7. NYILVANOS ÜLÉS napirendje A döntéshozatal minősített többséget igényel! BÉKÉSCSABA MECYEI JOCÚ VAROS POLcARMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szell' István lér 7. Ikl. s:.: IV. 923-5.12009. Elóllt/ó: Leszkóné Pataki Ágnes Mell.:] db Hiv. sz.: Postacím: 560/ Pf J12. Telefoll: (66) 523-SOl

Részletesebben

Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulás Társulási Tanácsának 4/2016. (II.15.) határozata

Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulás Társulási Tanácsának 4/2016. (II.15.) határozata Kivonat! Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulási Tanácsa 2016. február 15-i ülésén készült jegyzőkönyvéből: Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulás Társulási Tanácsának 4/2016. (II.15.) határozata

Részletesebben

...R...~.~~:... rh..~ ...~.r... \.1/ REGYHÁZA ,~~ N Y. NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE. 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83.

...R...~.~~:... rh..~ ...~.r... \.1/ REGYHÁZA ,~~ N Y. NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE. 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. TELEFON: +3642524-500 FAX: +36 42 524-501 E-MAIL: POLGARMESTER@NYIREGYHAZA.HU Ügyiratszám: VFEJL/ 173-2 /2014. Ügyintéző:

Részletesebben

A Közgyűjteményi Ellátó Szervezet ALAPÍTÓ OKIRATA. Közgyűjteményi Ellátó Szervezet

A Közgyűjteményi Ellátó Szervezet ALAPÍTÓ OKIRATA. Közgyűjteményi Ellátó Szervezet A Közgyűjteményi Ellátó Szervezet ALAPÍTÓ OKIRATA A költségvetési szervek jogállásáról és gazdálkodásáról szóló 2008. évi CV. törvény (a továbbiakban: Kt.) 2. -ának (2) bekezdésében foglalt felhatalmazás

Részletesebben

Ügyiratszám: JKAB/74-11/2015. Ügyintéző: Faragóné/Bné M E G H Í V Ó. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlését

Ügyiratszám: JKAB/74-11/2015. Ügyintéző: Faragóné/Bné M E G H Í V Ó. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlését NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE 4400 NYÍREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. TELEFON: +36 42 524-500 FAX: +36 42 524-501 E-MAIL: POLGARMESTER@NYIREGYHAZA.HU Ügyiratszám: JKAB/74-11/2015. Ügyintéző:

Részletesebben

POLGARMESTERI HIVATALA JEGYZ~J~TOL. Bkkkscsaba, Szent Istvhn t6r 7. Tisztelt KozgyulCs!

POLGARMESTERI HIVATALA JEGYZ~J~TOL. Bkkkscsaba, Szent Istvhn t6r 7. Tisztelt KozgyulCs! BEKESCSABA MEGYEI JOGU V ~ O S POLGARMESTERI HIVATALA JEGYZ~J~TOL Bkkkscsaba, Szent Istvhn t6r 7. Nyilvinos ul6s napirendj e! A dont6shozatal egyszerii tobbskget igknyel! Jkt. sz.: VIII - 473 / 2006. Elokkszito:

Részletesebben

Előterjesztés a Városgazdálkodási és üzemeltetési bizottság 2012. június 14. napján tartandó ülésére

Előterjesztés a Városgazdálkodási és üzemeltetési bizottság 2012. június 14. napján tartandó ülésére MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE Ügyiratszám: MH:17-074/100/2012 Üi.: Vincze Csaba Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése Városgazdálkodási és üzemeltetési Bizottsága Melléklet: - Miskolc Holding

Részletesebben

MH: 12-5/101/2007. Melléklet: Alapító Okirat módosítás tervezete. Javaslat. A Miskolc Holding Zrt. Alapító Okiratának módosítására

MH: 12-5/101/2007. Melléklet: Alapító Okirat módosítás tervezete. Javaslat. A Miskolc Holding Zrt. Alapító Okiratának módosítására MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE MH: 12-5/101/2007. Melléklet: Alapító Okirat módosítás tervezete 16/2007. Felügyelő bizottsági határozat 117/2007. (IX.27.) igazgatósági határozat Javaslat A Miskolc

Részletesebben

Javaslat Ózd város közúti közlekedési struktúrájának átalakításához szükséges ingatlancsere kezdeményezésére

Javaslat Ózd város közúti közlekedési struktúrájának átalakításához szükséges ingatlancsere kezdeményezésére Javaslat Ózd város közúti közlekedési struktúrájának átalakításához szükséges ingatlancsere kezdeményezésére Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési Osztály Ó z d, 2019. június

Részletesebben

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata Általános döntési kompetenciák, eljárások korszerűsítése a stratégiai menedzsment erősítése érdekében, valamint a Hivatalon belüli koordinációs funkció színvonalának

Részletesebben

XI. Miniszterelnökség Kormányzati Ellenőrzési Hivatal

XI. Miniszterelnökség Kormányzati Ellenőrzési Hivatal XI. Miniszterelnökség Kormányzati Ellenőrzési Hivatal I. A célok meghatározása, felsorolása Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 109. (1) bekezdés 17. pontjában kapott

Részletesebben

Város Polgármestere. Előterjesztés a Biatorbágyi Városfejlesztő Kft. működésével összefüggő kérdésekről

Város Polgármestere. Előterjesztés a Biatorbágyi Városfejlesztő Kft. működésével összefüggő kérdésekről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@pmh.biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés a Biatorbágyi

Részletesebben

/2008. (05.08) sz. határozata. Az elismert vállalatcsoport létrehozásáról (Holding)

/2008. (05.08) sz. határozata. Az elismert vállalatcsoport létrehozásáról (Holding) PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK /2008. (05.08) sz. határozata Az elismert vállalatcsoport létrehozásáról (Holding) 1. A Közgyűlés úgy dönt, hogy az Önkormányzat 100%-os tulajdonában

Részletesebben

K I V O N A T Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése május 7-i rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése május 7-i rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből K I V O N A T Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése 2015. május 7-i rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből 72/2015. (V. 7.) önkormányzati határozat: Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése felvette napirendjére

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS. Békéscsaba) Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS. Békéscsaba) Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POL GÁR.MESTERÉTŐL Békéscsaba) Szent István tér 7. Ikt. sz.: I.337-7/2015. Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-801 Telefax: (66) 523-804 MEGHÍVÓ A Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 25-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 25-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. május 25-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya:komló, Templom tér 2. sz. alatti (512. hrsz.) ingatlan tulajdonjogának

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. január 30. napján megtartott zárt üléséről. Ülés helye: Polgármesteri Hivatal Tanácsterem Jelen vannak: Bukodi Károly

Részletesebben

Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1.

Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1. Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1. Az előterjesztés készítésében közreműködött: Településfejlesztési Osztály ELŐTERJESZTÉS a Pénzügyi Bizottság

Részletesebben

BÉKÉSCSABA VAGYONKEZELŐ ZRT. IGAZGATÓSÁGA BÉKÉSCSABA, IRÁNYI U. 4-6.

BÉKÉSCSABA VAGYONKEZELŐ ZRT. IGAZGATÓSÁGA BÉKÉSCSABA, IRÁNYI U. 4-6. BÉKÉSCSABA VAGYONKEZELŐ ZRT. IGAZGATÓSÁGA BÉKÉSCSABA, IRÁNYI U. 4-6. Ik!.sz.: 5/2010. Véleményeztc: Gazdas.igi, KiHtscgyclési és Pénzügyi Bizotts:.ig V:irosfejlesztési. Környezetvédelmi és Mcz6gazdasági

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Siófok Város Képviselő-testületének május havi ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Siófok Város Képviselő-testületének május havi ülésére SIÓFOK VÁROS POLGÁRMESTERE 8600 Siófok, Fő tér 1. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő: Siófok, 2013. május E L Ő T E R J E S Z T É S Siófok Város Képviselő-testületének 2013. május havi

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEIJOGÚ VAROS. Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEIJOGÚ VAROS. Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEIJOGÚ VAROS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: 1.337-6/2015. Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-SOl Telefax: (66) 523-S04 MEGHÍVÓ A Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGfEJ JOGÚ VAROS PDLGÁRMESTERÉTÖL. Békéscsaba, Szent Jstván tér 7. NYILVANOS ÜLÉS napirendje

BÉKÉSCSABA MEGfEJ JOGÚ VAROS PDLGÁRMESTERÉTÖL. Békéscsaba, Szent Jstván tér 7. NYILVANOS ÜLÉS napirendje BÉKÉSCSABA MEGfEJ JOGÚ VAROS PDLGÁRMESTERÉTÖL Békéscsaba, Szent Jstván tér 7. Ikt. sz. : VJJJ. 30-/-2312013. Előadó: Tarné Siuber Éva Mell. : l db Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-801 NYILVANOS

Részletesebben