Gratulálok! Máris megtetted az elsı lépést, hogy valóban az idei Karácsony kevesebbe kerüljön, de mégis több boldogságot hozzon! Miért?

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Gratulálok! Máris megtetted az elsı lépést, hogy valóban az idei Karácsony kevesebbe kerüljön, de mégis több boldogságot hozzon! Miért?"

Átírás

1 Gratulálok! Máris megtetted az elsı lépést, hogy valóban az idei Karácsony kevesebbe kerüljön, de mégis több boldogságot hozzon! Miért? Mert idıt szánsz a tervezésre. Mint annyi helyen itt is kulcs fontosságú a tervezés. Rengeteg könyvet találsz ennek a miértjérıl és okairól, ezt itt nem szándékozom kifejteni. Nézzük, mi a lényeg a pénzügyi tervezésnél? - Vedd számba az eddigi szokásaitokat (tudd, honnan indultok)! - Nézd meg a céljaitokat, ki, mit szeretne a családotokban (hova tartotok)! - Nézd meg az eszközeiteket, a lehetıségeiteket (mennyi pénzt tudtok a Karácsonyra fordítani, mennyi a költségvetésetek)! - Készítsetek tervet, az elızıek figyelembe vételével! - És tartsátok magatokat a tervhez!

2 1. Számba vesszük eddigi szokásaitokat Ha Te az a típus vagy, aki pontosan vezeti a kiadásaitokat, akkor most nagy elınybe vagy, vedd elı az elızı évi novemberi és decemberi kiadások listáját. Szedd össze azokat a költségeket, amelyek a Karácsonyhoz kapcsolódtak! - Ajándékok - Mennyit költöttetek élelmiszerre - Óvodai, iskolai extra kiadások, jótékonysági célok - Utazási költség nagyszülıkhöz, rokonokhoz - Családi programok mennyibe kerültek Ha Te nem írod a családi kiadásokat, de jó a memóriád, akkor próbálj meg visszaemlékezni: ki mit kapott, saccold meg mi mennyibe került, milyen vacsora volt, most mennyibıl tudnád kihozni, gondold végig azt is: utaztatok-e, volt-e közös családi program Ha Te nem is írod és memóriád is rossz, akkor Te vagy a legnehezebb helyzetben, de azért nem reménytelenben. Te majd az idei év lehetıségeibıl tudsz kiindulni. Rajta, ezt most készítsd el gyorsan! Azt javaslom egy óránál, semmi esetre se szánj több idıt az adatok összegyőjtésére. Legfeljebb, ha késıbb valami eszedbe jut, még pótlólag beírod! Oké, kész a lista.

3 2. Mit szeret a mi családunk? Most nézd végig a listát, és három kategóriába sorold a tételeket, ami alapján eldönthetitek, hogy a Ti családotokban hova kerüljön a hangsúly? - lehet, hogy Ti otthon ülısebbek vagytok, de szeretitek a közös családi játékot - lehet, hogy Ti szerettek együtt sétálni, kirándulni, utána beülni egy nyugodt kávézóba, ahol senkinek sem kell körbe ugrálnia a másikat - lehet, hogy nagycsaládban érzitek jobban magatokat - vagy egyszerően csak többet szeretnétek pihenni, az ünnepek alatt Ezért fontos, hogy tisztába legyél, hogy mi okozza Nektek a legnagyobb örömet csoport: a családban mindenki örült ennek a dolognak vagy programnak pl. nagyon jól sikerült karácsonyi ebéd, tuti teli találat ajándék, közös mézeskalácssütés és a ráfordított kiadást sem tartottad soknak úgy mond megérte az ára program, ajándék volt. A célunk az lesz, hogy ezeket megpróbáljuk megismételni, vagy egy hasonlót szervezni helyette csoport: a többség vagy mindenki örült neki, de utólag egy kicsit megbántad, mert túl nagy anyagi terhet jelentett a család számára: pl. plazma TV, három éves fogyasztói hitelre, ja hogy még a tavalyi Karácsonynak sincs vége nálatok: szakmai csoportunk vezetıje itt írt errıl tavaly: Remélem azért, ilyen nagy kilengés senkinél sem fordult elı, de azért az elıfordulhat, hogy pl. lazacot, sohasem veszel, de most jó drágán megvetted, igazán nem is sikerült tökéletesre elkészíteni, mert még soha nem próbálkoztál vele, ráadásul az apósod nem is szereti a halat Ezt nem tudom jobban leírni remélhetıleg, azért érted mire gondolok az ilyeneket megpróbáljuk kivédeni csoport: senkinek semmi örömet nem jelentett, lehet hogy nem volt drága, de csak ennyi pozitívuma volt, ezeket az igyekszünk az idén messzirıl elkerülni.

4 3. Mennyit tudunk költeni az idei Karácsonyra? Itt tényleg azt vedd számba, hogy az idén: - lehet, hogy tavaly még nem volt lakáshiteletek - anyuka nem volt még GYES-en - lehet, hogy, nem rég volt egy váratlan kiadásotok, amivel, már beleharaptatok a biztonsági tıkébe is - vagy az idén örököltetek és egy részét szívese szánjátok a Karácsonyra - emelték a fizetéseteket - újból két keresıs, lett a család Azt gondold végig: mennyi az a pénz, amit szívesen a Karácsonyra szántok és januárban, sem fogjátok megbánni. Fontos a Karácsony kedvéért nem haraphattok bele a család biztonsági tartalékába. (Mit értek biztonsági tartalék alatt? Azt a pénzt, amit arra tartalékolsz, hogyha bármilyen váratlan dolog történik pl. elromlik a mosógép, egy klassz családi program lehetısége adódik, nem okoz gondot ebbıl a pénzbıl kifizetni. Természetesen utána újból fel kell tölteni) Megvan az összeg? Kevesled a pénzt? Legfeljebb jövıre elıre spórolsz rá, ha Nálatok ennyire fontos a karácsonyi ünnep, de most ennyibıl gazdálkodjál! Légy fegyelmezett! Most ennek az összegnek vedd a 80%-át és ezzel tervezz! Akármilyen gondosan tervezel úgy is lesz plusz kiadás, nem baj, mert most erre is készülünk.

5 4. Induljon a tervezés A kiadásokat osszuk csoportokra: - élelmiszer: sütés, fızés az ünnepi vacsorához, ebédhez, szomszédok vendéglátásához - dekoráció, kellékek: adventi naptár, karácsonyfa, díszek, gyertyák, csomagoló papír, ajándékkísérı, terítı, szalvéta - ajándékok - programok - adományok Vegyétek elı a második pontban elkészített listát újból, és beszéljétek át, mesélje el mindenki, hogy a korábbi ünnepekrıl, mi volt a legnagyobb élménye. Nem hiszem, hogy nagyon fejetetejére állított család lennénk, de az én lányaim ilyeneket emlegetnek: karácsonyfadísz készítés, mézeskalácssütés, és nem az elızı évi ajándékokat emlegetik, még ha a mai napig is szívesen játszanak vele. Szóval hallgassátok meg a másikat, sokkal jobban fogjátok tudni, hogy mi okoz a többieknek örömöt. Ezek alapján határozzátok meg, hogy a költségvetésben hova kerüljön a hangsúly. Ha nagy a családotok, legyenek munkacsoportok, hogy ki, mit vállal az ünnepi készülıdésbıl. Kik fognak fızni: pl. apa és Bogi, kik készítik dekorációt: pl. anya és a lányok. Nekik a meghatározott keretbıl kell kreatívan a másikakat meglepve megoldani. Nézzük, mit csináljon, a család vagy annak egy-egy munkacsoportja (ez így elég bután hangzik, legyenek akkor inkább dekoráló angyalkák, ajándék felelısök, program szervezık stb.)

6 Fızés, sütés: - tervezzétek meg, hogy kb. hány étkezést fogtok az ünnepek alatt otthon tölteni, melyikre hány vendég jön - gondoljátok végig, ki mit szeret - ennek tükrében készítsetek: menü tervet, desszert listát - találjatok ki, olyan ételt is, amit váratlan vendégeknek tudtok kínálni, (gyorsan elkészíthetı, hosszan elálló alapanyagból) - készítsetek bevásárló listát - nézzétek meg belefértek-e a keretbe - ha igen, irány a tartós élelmiszerek megvásárlása, akár már jóval az ünnepek elıtt - ha nem húzzatok belıle, olcsóbb alapanyagokban, kevesebb fogásban, vendégben gondolkodjatok Dekoráció: - irány a tároló vagy ahol a karácsonyi kincseket tartjátok, meg fogtok lepıdni mennyi mindenetek, van - nézzétek meg a készletet, írjátok össze a szükséges pótlásokat: o pl. tavalyról maradt néhány ív csomagolópapír, ha hozzá színben harmonizálót választotok, nyugodtan az idén is fel tudjátok használni o maradhatnak a tavalyi díszek, néhány apró ötlettel frissítve: pl. új szalag, üvegfestékkel új arculat o ha új díszekre van szükség akkor, ne csak vásárlásba gondolkodj, hanem barkácsolásban is o alakalmi szalvétát is tudtok egyszerő egy színő szalvétából pl. krumpli nyomdával készíteni o Ötletem bıven van, de szerintem Nektek is, legyetek kreatívak! - írjátok hozzá árat is, maximum mennyit költötök, rá

7 Ajándékok: - ez a feladat többnyire a szülıkre hárul - határozzátok meg, az ajándékozottak körét, ıket is csoportosítsátok: o vett ajándék: kinek mi milyen értékben o házi készítéső ajándék: alapanyag költség pl. egy szép üvegbe, vagy üvegfestékkel személyre szóló üvegben: főszernövényes olívaolaj a háziasszonyoknak, egyszerő pálinkából, aszalt gyümölcsre öntve finom ágyas pálinka a ház urának, gyerekekrıl egy aranyos kép, vagy naptár, szinte mindig teli találat a rokonságban o Készítsetek néhány jolly joker ajándékot (a váratlan helyzetekre pl. mézeskalács figurák) - gyerekeknél lehet több taktika is: o ha biztosan tudod, mire vágyik, lehet egy nagyobb ajándék o ha bizonytalan vagy legyen inkább több kisebb értékő, minddel biztosan nem lısz mellé - viszont nagyon fontos: a meghatározott értékektıl, ne térj el jelentısen - itt Neked kell okosnak lenni, mert ahány család annyi szokás és annyira különbözı összegeket tudtok rá szánni - Viszont, ami nagyon fontos, ne tegyétek az utolsó napokra a vásárlást, mert akkor kétségbeesésetekbe, már sokkal többet is kiadtok egy-egy ajándékra, mint amennyit valójában szánnátok rá, csakhogy legyen valami a fa alatt.

8 Programok: Ezekre is különítsetek el pénzt, mert sokszor ezek a legélvezetesebbek, de láthatatlanul itt nagyon sok pénz elfolyhat, én igyekszem egyre jobban erre fektetni a hangsúlyt, mert az élményeket nem tudja senki elvenni tılünk, nem tud eltörni, elromlani, de a Ti családotokat Ti ismeritek: - beszéljétek át a lehetséges programokat, itt én néhányat javasolok, de természetesen itt sem törekedhetek a teljességre, mert végtelen számú lehetıség van, ami nálunk és a barátainknál is nagyon bejött: o közös mézeskalácssütés (sütés-fızéssel egyeztessetek) o dekoráció készítés (dekorációs angyalkáitokkal beszéljétek meg mire lenne szükségük) o Karácsonyi vásár meglátogatás, nem csupán vásárlási céllal, csak úgy a hangulatért (teázás, forralt borozás, kolbászozás, kürtöskalácsozás ) o Sport programok (korcsolyázás, szánkózás, élményfürdızés ) o Kulturális programok (színház, gyerekprogram (itt találhattok akár sok ingyenest is), múzeumok, betlehemes játék ) o Nagymamához, rokonokhoz utazás költségei Adományok A szeretet ünnepén, ne feledkezz meg arról sem, hogy vannak még Nálatok is szegényebbek, vagy egyszerően magányosabbak. Süssetek egy kicsivel többet, készítsetek egy-egy dísszel többet, jó állapotú, de nem használt játékot, ruhát ajándékozzátok tovább, kiváló alkalom, erre a Karácsony. Hallgassátok meg hosszabban a szomszéd öreg nénit, figyeljetek egy kicsit jobban a környezetekre, de alapvetıen nem kell, nagy dolgokra gondolni. A kiadásaitokból néhány százalékot tudatosan erre is különítsetek el! Mert adni öröm!

9 Összegzés Ugye most minden kiadás csoporthoz van már egy összeg, az összeghez tartozó részletes tervkidolgozás, pedig már az akció csoportok felelıssége. 5. Elkészült a családi terv, most tartsátok magatokat hozzá Ebben az évben, most minden Karácsonyhoz kapcsolódó költséget írjál fel csoportok szerint, rendszeresen add össze, hogy tudjad tartjátok-e még a tervet, így valósul meg a kontroll is. Vész szükség esetére pedig még mindig ott van a 20%-os tartalék, ha mégis elkalkuláltátok magatokat. Ha mindent felírtok, jövıre sokkal könnyebb lesz a tervezés. Élményekben, gazdag boldog készülıdést kívánok!

CÉL: A háztartások napi/heti/havi bevásárlásra fordított kiadásainak 10 %-kal történő csökkentése drasztikus lemondások nélkül.

CÉL: A háztartások napi/heti/havi bevásárlásra fordított kiadásainak 10 %-kal történő csökkentése drasztikus lemondások nélkül. Nagy örömmel üdvözöllek abból az alkalomból, hogy csatlakoztál a tudatos bevásárlók közé. A Konyhapénz-virtuóz Képzőben igyekszem minden olyan trükköt, praktikát leírni, amit én magam megtapasztaltam,

Részletesebben

Eberhard Karls Universität Tübingen

Eberhard Karls Universität Tübingen Eberhard Karls Universität Tübingen Eddigi kiutazók: 2013/14 ısz Rónai Ágnes 2012/13 tavasz Decsi Emese 2011/12 tavasz Gál Norbert 2010/11 ısz Fábián Eszter 2009/2010 ısz Csatári Tünde Nagy Gábor Hallgatói

Részletesebben

TARTALOM. BOLDOG KARÁCSONYT! 4 Bevezetô. A MI KARÁCSONYUNK 6 Szellemes ötletekkel tarkított történetek arról, hogyan lehet más a Karácsony.

TARTALOM. BOLDOG KARÁCSONYT! 4 Bevezetô. A MI KARÁCSONYUNK 6 Szellemes ötletekkel tarkított történetek arról, hogyan lehet más a Karácsony. Tudatos Vásárló Fôszerkesztô: Lewis Akenji Szerkesztô: Gulyás Emese Fordító: Ujhelyi Katalin Nyelvi lektor: Banzi Tímea Grafikai tervezés: Czakó Zsolt Nyomdai kivitelezés: Assisto Kft. Kiadó: Tudatos Vásárlók

Részletesebben

P. Beller Tilmann 15 PERC SZERETET

P. Beller Tilmann 15 PERC SZERETET P. Beller Tilmann 15 PERC SZERETET 15 PERC SZERETET házaspárok számára P. Tilmann Beller elõadásaiból összeállította dr. Csermák Kálmán és Alice Schönstatt-szentélyt Magyarországnak Alapítvány Óbudavár,

Részletesebben

Pénzügyi kéziköny. Útmutató mindennapi pénzügyeidhez

Pénzügyi kéziköny. Útmutató mindennapi pénzügyeidhez Pénzügyi kéziköny Útmutató mindennapi pénzügyeidhez Előszó Bizonyára ismered a három kismalac meséjét: az első szalmából építette a házát, a második deszkából, a harmadik pedig téglából. Amikor jött a

Részletesebben

Iránytő - A HısNık.hu, vállalkozónıknek szóló ismeretcsomagja. Iránytő. Gondolkodásmód és szemlélet a gyakorlatban

Iránytő - A HısNık.hu, vállalkozónıknek szóló ismeretcsomagja. Iránytő. Gondolkodásmód és szemlélet a gyakorlatban Iránytő Gondolkodásmód és szemlélet a gyakorlatban 20 fejezet, több mint 100 gyakorlati tipp, hogy a vállalkozónık sikeresebbek legyenek! Írta: Vidi Rita Minden jog fenntartva! 1. fejezet Vállalkozó leszek!

Részletesebben

Gazdag papa. ADÓSSÁG kalauz

Gazdag papa. ADÓSSÁG kalauz Gazdag papa ADÓSSÁG kalauz Bagolyvár Könyvkiadó Budapest, 2004 ISBN 963 9447 48 X Copyright 2003 by Robert T. Kiyosaki and Sharon L. Lechter Published by arrangement with GoldPress Netherlands B.V. All

Részletesebben

A Pályázatírásról mindenkinek. Tartalom:

A Pályázatírásról mindenkinek. Tartalom: A Pályázatírásról mindenkinek Tartalom: I. A források egyik formája csak II. Mikor írjunk pályázatot? III. Honnan szerezzük be az információkat a pályázati lehetoségekrol? A szelekció IV. A szervezeti

Részletesebben

Szellemi megszállás. Milyen szellemekrıl fogok beszélni, hogy kik is szálnak meg minket és miért?

Szellemi megszállás. Milyen szellemekrıl fogok beszélni, hogy kik is szálnak meg minket és miért? Szellemi megszállás Milyen szellemekrıl fogok beszélni, hogy kik is szálnak meg minket és miért? Azt hiszem nem kell senkinek komolyan bizonyítgatnom, hogy az ember egy hármasság. Vagyis: Test, Lélek,

Részletesebben

Az integrált nevelést és kompetencia-alapú oktatást felvállaló intézményekben készült interjúk elemzése

Az integrált nevelést és kompetencia-alapú oktatást felvállaló intézményekben készült interjúk elemzése Németh Szilvia Az integrált nevelést és kompetencia-alapú oktatást felvállaló intézményekben készült interjúk elemzése Bevezetés A jelen esettanulmány célja, öt közoktatási intézményben készült húsz részben-strukturált

Részletesebben

A szelektív hulladékgyőjtés Magyarországon

A szelektív hulladékgyőjtés Magyarországon KOMMUNIKÁCIÓ KUTATÁS ÉS TERVEZÉS 1. A szelektív hulladékgyőjtés Magyarországon Team-névsor: Bazsonyi Ildikó Juhász Ágnes Konkoly Renáta Nyári Attila Szalma Enikı Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Módosítások

Részletesebben

T. HARV EKER. A milliomos elme titkai A gazdagság belsı játszmájának elsajátítása

T. HARV EKER. A milliomos elme titkai A gazdagság belsı játszmájának elsajátítása T. HARV EKER A milliomos elme titkai A gazdagság belsı játszmájának elsajátítása TARTALOMJEGYZÉK Köszönetnyilvánítások "Ki a csuda T. Harv Eker, és miért érdemes elolvasni ezt a könyvet?" ELSİ RÉSZ - Pénzügyi

Részletesebben

Georg-August-Universität. Goettingen/Göttingen/Götting

Georg-August-Universität. Goettingen/Göttingen/Götting Georg-August-Universität Goettingen/Göttingen/Götting Hallgatói beszámolók Eddigi kiutazók: 2000/01 Rácz Péter jelentés fénymásolaton 2001/02 Vass Ottó jelentés fénymásolaton 2002/03 Bölkényi Gábor jelentés

Részletesebben

Vagokepek_2009.qxd 2010.02.10. 15:43 Page 1. Vágóképek rögzítve 2009

Vagokepek_2009.qxd 2010.02.10. 15:43 Page 1. Vágóképek rögzítve 2009 Vagokepek_2009.qxd 2010.02.10. 15:43 Page 1 Vágóképek rögzítve 2009 Vagokepek_2009.qxd 2010.02.10. 15:43 Page 2 Vagokepek_2009.qxd 2010.02.10. 15:43 Page 3 Vágóképek rögzítve 2009 Pékségbe járok hitelbe

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. a bizottság 2006. december 19-én megtartott ülésérıl

J E G Y Z İ K Ö N Y V. a bizottság 2006. december 19-én megtartott ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK OKTATÁSI, MŐVELİDÉSI ÉS SPORT BIZOTTSÁGA 1/2006. J E G Y Z İ K Ö N Y V a bizottság 2006. december 19-én megtartott ülésérıl Határozatok száma: 1 TARTALOMJEGYZÉK:

Részletesebben

1. JÁTÉKOSAN. KÉPZÉS IV. Practicum (gyakorlat) általában és konkrétan a témához igazítva

1. JÁTÉKOSAN. KÉPZÉS IV. Practicum (gyakorlat) általában és konkrétan a témához igazítva 1 KÉPZÉS IV. Practicum (gyakorlat) általában és konkrétan a témához igazítva Mottó: Teréz az semmi, Teréz meg Jézus, az minden! (Avilai Nagy Szent Teréz) Ezt Avilai Nagy Szent Teréz szokta mondogatni,

Részletesebben

2. Szorgalmi feladat avagy CO 2 kihívás. Klímabarát utazási/közlekedési terv. Trombitás család

2. Szorgalmi feladat avagy CO 2 kihívás. Klímabarát utazási/közlekedési terv. Trombitás család 2. Szorgalmi feladat avagy CO 2 kihívás Klímabarát utazási/közlekedési terv Trombitás család Írta : Trombitás Anna, 10 éves (apa és anya segítségével) Veszprém, 2012. február 26. 1 1. A karbon-kalkulátor

Részletesebben

Múlt. Elemzés. Cégbemutató. Folyószámla Balesetbiztosítás KGF B Hitel Lakás Gyermek Nyugdíj. 20 év. Elemzés logikai felépítése

Múlt. Elemzés. Cégbemutató. Folyószámla Balesetbiztosítás KGF B Hitel Lakás Gyermek Nyugdíj. 20 év. Elemzés logikai felépítése Elemzés Elemzés logikai felépítése 1. Bizalomkiépítés és Cégbemutató 2. Elemző képek: 9kép 3. Múlt: ügyfél meglévő programjainak tisztázása 4. Jövő: ügyfél jövőbeni céljainak letisztázása 5. Védelem: meglévő

Részletesebben

Gazdálkodj okosan! tájékoztató füzet 2013

Gazdálkodj okosan! tájékoztató füzet 2013 Gazdálkodj okosan! tájékoztató füzet 2013 Kedves Olvasók! Párkapcsolatban éltek vagy most házasodtatok? Nincs saját otthonotok, de szeretnétek? Kevés pénzből hogyan gazdálkodjatok okosan? Nem ismeritek

Részletesebben

2006.aug.24-2006.dec.31. (c) kulics. 2006. dec. 31. 17:29 Válasz #1351

2006.aug.24-2006.dec.31. (c) kulics. 2006. dec. 31. 17:29 Válasz #1351 2006.aug.24-2006.dec.31 (c) kulics 2006. dec. 31. 17:29 Válasz #1351 Mi még nem találkoztunk. Tegnap akadtam Rátok. Sziasztok. Kati vagyok, cégbírósági tisztviselő. Két fiam közül a nagyobb (24 éves) Viktor

Részletesebben

ALAPTANÍTÁSOK Jézus Neve 5. Ahogy İ van, úgy vagyunk mi is

ALAPTANÍTÁSOK Jézus Neve 5. Ahogy İ van, úgy vagyunk mi is Jézus Nevérıl hallunk tanítást. ALAPTANÍTÁSOK Jézus Neve 5. Ahogy İ van, úgy vagyunk mi is Márk 16:14-18 Azután, mikor asztalnál ülnek vala, megjelenék magának a tizenegynek, és szemükre hányta az ı hitetlenségüket

Részletesebben

Bőnbánati alkalom (Gyülekezeti nagyterem) Március 21. Nagypéntek 10:00 és 18:30 Nagypénteki ünnepi istentisztelet és úrvacsora

Bőnbánati alkalom (Gyülekezeti nagyterem) Március 21. Nagypéntek 10:00 és 18:30 Nagypénteki ünnepi istentisztelet és úrvacsora ÁHÍTAT Mert az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ı szolgáljon, és életét adja váltságul sokakért. (Márk 10,45 ) Mennyi feszültség, szinte látszólagos ellentmondás van Jézus mondatában.

Részletesebben

THE BIRTH OF A NEW HUMANITY

THE BIRTH OF A NEW HUMANITY 1 THE BIRTH OF A NEW HUMANITY 2010. június 6. Az alábbiakban szeretném megválaszolni AZ ÚJ EMBERISÉG SZÜLETÉSE című, 2010. május 26-i előadás kapcsán feltett kérdéseiteket. Sajnos nem tudok választ adni

Részletesebben

MINDEN KEDVES OLVASÓNKNAK KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET ÉS EREDMÉNYEKBEN GAZDAG, BOLDOG ÚJ ESZTENDİT KÍVÁNUNK!

MINDEN KEDVES OLVASÓNKNAK KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET ÉS EREDMÉNYEKBEN GAZDAG, BOLDOG ÚJ ESZTENDİT KÍVÁNUNK! 2007. DECEMBER II. ÉVFOLYAM, 8. SZÁM MINDEN KEDVES OLVASÓNKNAK KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET ÉS EREDMÉNYEKBEN GAZDAG, BOLDOG ÚJ ESZTENDİT KÍVÁNUNK! I. Ady Endre: Karácsony Harang csendül... III. Kosztolányi

Részletesebben

Dörgicse Község Önkormányzat Képviselı-testülete JEGYİKÖNYV 2011. december 13. közmeghallgatás JEGYZİKÖNYV

Dörgicse Község Önkormányzat Képviselı-testülete JEGYİKÖNYV 2011. december 13. közmeghallgatás JEGYZİKÖNYV 1 JEGYZİKÖNYV Készült: Dörgicse Község Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. december 13-án 13 órakor megkezdett testületi ülésén és 17 órakor megtartott közmeghallgatásán. Az ülés helye: Körjegyzıség,

Részletesebben

1. fejezet: Célok. Küldetésem, hogy birtokába juss mindazon tudásnak és technikának, ami lehetővé teszi, hogy sikeres emberré válj.

1. fejezet: Célok. Küldetésem, hogy birtokába juss mindazon tudásnak és technikának, ami lehetővé teszi, hogy sikeres emberré válj. 1. fejezet: Célok Üdvözöllek a SIKER dióhéjban című rövid ebook-ban! Küldetésem, hogy birtokába juss mindazon tudásnak és technikának, ami lehetővé teszi, hogy sikeres emberré válj. Ha elültettük a siker

Részletesebben

Teremtsd meg az első milliódat!

Teremtsd meg az első milliódat! Korosztály: 6-18 év Teremtsd meg az első milliódat! M u n k a f ü z e t g y e r e k p é n z ü g y e k I I. Pénzügyi sikeralapozó útmutató és munkafüzet 6-18 éves gyerekeknek. www.elsomillio.hu Tel: + 36

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Nyáregyháza Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2007. január 16. napján délután 17.00 órai kezdettel megtartott soron következı nyilvános ülésérıl, Nyáregyháza, Nyáry

Részletesebben

A konfliktus (Thomas Gordon I.)

A konfliktus (Thomas Gordon I.) A konfliktus (Thomas Gordon I.) http://lagzi.info/content/view/193/1/ írta 2006. December 08. Kérem, hogy akit érdekel a téma, az olvassa el Thomas Gordon könyveit!! Garantálom, hogy nem fog csalódni!

Részletesebben