JEGYZŐKÖNYV. Készült: Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testületének március 29-én 16 órai kezdettel megtartott üléséről.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "JEGYZŐKÖNYV. Készült: Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. március 29-én 16 órai kezdettel megtartott üléséről."

Átírás

1 JEGYZŐKÖNYV Készült: Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testületének március 29-én 16 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Kovács János polgármester Ifj. Kardos Sándor alpolgármester Gubiczáné Kocsis Irén képviselő Horváth Ernő képviselő Hujber Ferenc képviselő Takács János képviselő Szabó László képviselő Tanácskozási joggal részt vevő: Faragó Istvánné Peresztegi Lászlóné jegyző aljegyző Egyéb jelenlévők: Fésüs Sándor Csillak Jánosné Devecsery Ildikó Velegi Hajnalka Munkaközösség pénzügyi előadó Vionyai Népdalkör vezetője tagintézmény vezető Óvodai Szülői NAPIREND ELŐTT köszönti a képviselőket, a tanácskozási joggal résztvevőket, és a megjelent vendégeket. Megállapítja, hogy mind a 8 fő képviselő jelen van, így az ülés határozatképes. /Jelenléti ív a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva./ Majd ismerteti az ülés tervezett napirendi pontjait. /Meghívó a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva./ Javasolom, hogy az ügyeket a meghívóban szereplő sorrendben tárgyaljuk. Az aktuális ügyekbe még néhány bekerül utólag. Amennyiben a javaslatot elfogadják, kézfelemeléssel jelezzék. A Képviselő-testület a napirendre vonatkozó javaslatot 8 igen szavazattal egyhangúlag, határozathozatal nélkül elfogadta.

2 2 NAPIREND TÁRGYALÁSA 1.) Javaslat a Vilonya Önkormányzata által alapított kitüntető címekről és díjakról szóló önkormányzati rendelet megalkotására. Előadó: Kovács János Polgármester Már beszéltünk arról, hogy szeretnénk a testvértelepülésünk polgármesterének díszpolgári címet adományozni. Eddig nem volt erre vonatkozó rendeletünk, ezért került beterjesztésre a rendelettervezet. A Vilonyáért Érdemérem adományozása is bedolgozásra került ebbe a rendeletbe, ezért a korábbi rendelet visszavonásra kerül. A Vilonyáért érdemérem és az adományozásáról szóló díszes okirat leírása hiányzik, a testületnek kellene meghatározni, hogy milyen legyen, esetleg mit ad hozzá. A korábbi rendeletben fénykép volt az érdeméremről. A plakett leírása tökéletes, csak a díszpolgár neve is rá lesz gravírozva. Legyen ilyen a leírása a Vilonyáért Érdeméremnek is? Igen. Aki a kitüntető címekről és díjakról szóló rendeletet elfogadja, kézfelemeléssel jelezze. Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8 igen szavazattal a következő rendeletet alkotta meg: VILONYA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2010.(IV.2.) önkormányzati rendelete Vilonya Önkormányzata által alapított kitüntető címekről és díjakról 2.) Javaslat a szociális ellátások szabályozásáról szóló 8/2007.(III.30.) rendelet módosítására. Előadó: Kovács János polgármester

3 3 Az előző ülésen megállapította a testület a házi gondozás térítési díját. A 2.720,-Ft/óra díj sok, a gondozásban részesülők a helyi rendelet alapján kérték a díjuk csökkentését. Mivel minden gondozott kérte, próbáltuk a rendelet módosításával sávosan meghatározni a térítési díjat. A házi gondozás térítési díjának ez a módosítása egy évben kb ezer Ft kiadást fog jelenteni a költségvetésnek. A tavaly lehívott összeg és a pénzmaradvány kb. 709 ezer Ft lesz, az fedezetet jelent rá. Ha a testület elfogadja, április 1-től hatályba léphet a rendelet. Aki a házi gondozás személyi térítési díjait a rendelet-tervezet szerint elfogadja, kézfelemeléssel jelezze. Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8 igen szavazattal a következő rendeletet alkotta meg: VILONYA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2010.(III.31.) önkormányzati rendelete a szociális ellátások szabályozásáról szóló 8/2007.(III.30.) rendelet módosításáról ( A rendelet szövege mellékletével együtt a jegyzőkönyv mellékletét képezi.) 3.) Helyi kulturális és sporttevékenység, civil tevékenység értékelése Előadó: Kovács János polgármester /Előterjesztés a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva./ A tavalyi évről be lettek kérve a tájékoztatók a szervezetektől. A Férfi dalkör kivételével működnek a szervezetek. A Férfi dalkör fel is oszlott. Gubiczáné Kocsis Irén képviselő A kapott támogatást elköltötték? Igen. A pénzügyi beszámolót már tavaly év végén le kellett adni. Horváth Ernő képviselő A Férfi dalkörben jó hangú emberek voltak, nem lehetne a Vilonyai Népdalkörben szerepeltetni őket?

4 4 Csillak Jánosné Vilonyai Népdalkör vezetője Már szóba került a dolog, de a férfiak nem vállalták, azt mondták, nem az ő stílusuk. Az asszonyok most hét végén Herenden ezüstminősítést kaptak. Nagyon megdicsérték őket. A Vilonyai Népdalkör idén 15 éves lesz, szeretnénk ezt megünnepelni. Kérjük a Tisztelt Testülettől a jubileumi ünnepség megtartásának támogatását. Bár én most kevesebbszer tudok részt venni a próbákon és rendezvényeken, az asszonyok minden helybeli fellépést elvállalnak. Holnap 18 órakor a Kultúrházban Erkel Ferencről lesz előadás, a műveiből hangoznak el dalok, énekek. A Közművelődési Intézet szervezésében kerül rá sor, ez a Zenehallgató Esték rendezvény maradt el a rossz idő miatt tavaly. Gubiczáné Kocsis Irén képviselő Szerintem minden szervezet szépen leírta, hogy mit csináltak az előző évben. Az pozitív, hogy az ünnepségeken ott vannak, segítenek. A sport programokat a szervezetek rendezik. Részben ezért kapják a támogatást. A Szülői Munkaközösségek a gyermekeknek szervezik a programokat. Jó, hogy ilyen kis településen ennyi szervezet van. Támogatni kell őket, jobban, mint eddig. Aki a helyi kulturális- és sporttevékenységről, a civil szervezetekről szóló beszámolót elfogadja, kézfelemeléssel jelezze. A Képviselő-testület a helyi kulturális és sporttevékenység, civil tevékenység értékeléséről szóló beszámolót 8 igen szavazattal egyhangúlag, határozathozatal nélkül elfogadta. 4.) Lakóhelyi környezet állapotának értékelése Előadó: Kovács János polgármester /Előterjesztés a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva./ Az elmúlt években nem sokat változott a lakóhelyi környezet állapotáról szóló beszámoló. Fűzfőgyártelepről jön kevesebb bűz, mert néhány üzemet bezártak. Hujber Ferenc képviselő A napokban újra lehetett a Hunyadi szagot érezni. A kármentesítés során mozgatják a földet, megbolygatják, amibe már beivódott a szag, azt lehet érezni. A Séd mederrendezését is el kellene végezni, az is szennyezett.

5 5 Baktériumokkal majd beoltják. A faluban 2 gyönyörű élő fát csonkítottak meg mindenféle engedély nélkül. Mikor kérdeztem a vágót, azt mondta, van engedélye az ÉDÁSZ-tól. Helyi rendeletet lehet-e hozni ezzel kapcsolatban? Miért kell bejelentést tenni? Minden közterületen lévő fa az önkormányzat tulajdonába kerül. Nagyon szépen leírja a kormányrendelet, hogy milyen méretű ágat lehet levágni. Ha nincs bejelentés, hogy XY ezt csinálta, ha nincs bizonyított eljárás, nem tudsz mit tenni. Körbeírja a kormányrendelet, hogy mi minősül metszésnek. Ezt a megjelenő újságban le lehetne írni tájékoztatásként. Gyümölcsfát ki lehet vágni magánterületen engedély nélkül. Esetleg szakértőt kell kihívni a károsítás mértékének meghatározására, de ennek költségvonzata van. Az E.ON kiküldte a körlevelet, hogy ezután nem végeznek gallyazást, mindenki csinálja meg. A tájékoztatóba a szabálysértési bírság összegét is bele kell írni, hogy legyen visszatartó ereje. Településőr járja a falut és nézheti ezeket a favágásokat. Szórólap is lesz róla? Gubiczáné Kocsis Irén képviselő Jelenjen meg az újságban minél előbb. Az újsághoz már hat oldal megvan a nyolcból. Horváth Ernő képviselő Akkor tisztították nálunk a Séd medrét, amikor 2007-ben befolyt a víz az egyik házhoz. Az átfolyót tisztították ki. Azóta nem volt mederkotrás. A Papkeszi utcánál a medret már megint benőtte a növényzet, vastag ág is van benne. A kezelő pályázott a Séd part rendezésére. Az igaz, hogy régóta probléma van a Séd part rendben tartásával. Állami cég. Az önkormányzat nem tudja befolyásolni, de pénz nélkül nem is tudják megoldani. Három éve a parknál tisztították a Séd medrét, a partra rakták az iszapot. Állami cég, írni kell nekik egy levelet, hogy kérjük a patakmeder tisztítását. A Vízügyi Felügyelőség véleményezésre küldött ki a mederkotrásról levelet.

6 6 Mikor jeleztük a problémát, nem a vízügytől jöttek ki, hanem az Aranypontytól, mert ők vállalták a meder takarítását a vízhasználat fejében. A vízügynél káosz van a vezetésben. Ugyanúgy nincs pénzük, mint a többi állami cégnek. A komposztálós pályázatot megnyertük. Mindenki kap komposztálóládát. A kikötés az, hogy használni kell. A tájékoztatón elmondják hogyan kell összerakni és használni. Kettő hulladékgyűjtő szigetet kell kialakítanunk. A műszakissal még nem beszéltem, hogy kell-e engedélyeztetni. Zajrezgéssel kapcsolatban: kint a hegyben hallani, hogy a faluban motoroznak. Ha már ilyen motort vettek, nézzenek rájuk a rendőrök. Április 1-től lesz saját körzeti megbízottunk. Ha telkeket alapítunk ki, megérné felajánlani egyet, hogy oda építkezzen. Az erdőtörvény kimondja, hogy nem lehet az erdőben motorozni. Gubiczáné Kocsis Irén képviselő Mit tudunk, hogyan áll a királyszentistváni hulladéklerakó építése? Csak annyit tudunk, amennyit látunk. Most nem én vagyok az ellenőrző bizottság elnöke, információt nem kaptam róla. A csarnok már áll. A határidővel csúsznak, mert az idei nyár a határidő, de lehet, hogy nem a végső dátum. Arról több hír van, hogy az előző helyszíni kiírásnál milyen pénzek tűntek el, mint az építéséről. Amennyiben a lakóhelyi környezettel kapcsolatban nincs több hozzászólás, kézfelemeléssel jelezze, aki az előterjesztést elfogadja. 23/2010.(III.29.) Kt. határozat: a lakóhelyi környezet állapotának értékeléséről Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta a lakóhelyi környezet állapotának értékeléséről szóló előterjesztést és a következő döntést hozta: 1.) A lakóhelyi környezet állapotáról szóló írásos anyagot elfogadja. 2.) A környezetvédelem kiemelt feladatait a következők szerint határozza meg: a.) A település közterületein található fák és fás szárú növények kivágása és az elektromos vezetékek melletti gallyazása során a jogszabályi előírásokat be kell tartani. Erről és a jogszabályok be nem tartásának következményeiről a lakókat tájékoztatni kell. b.) A Séd-patak mederkotrásának elvégzését a hatóságnál szorgalmazni kell. c.) Az erdő védelme érdekében a motorozókra a rendőrség figyelmét fel kell hívni. d.) Az illegális szemétlerakók megszüntetése érdekében további erőfeszítéseket kell tenni. Határidő: április 15. és folyamatos Felelős: Müller József műszaki ügyintéző

7 7 5.) Javaslat a évi közbeszerzési tervre. Előadó: Kovács János polgármester /Közbeszerzési terv a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva./ Nem lépjük át a közbeszerzési értékhatárt. Olyan nagy beruházásunk nincs, ami miatt közbeszerzési eljárást kellene lefolytatni. A telekkialakítással kapcsolatban ma küldték a csekket, Ft-ot kell befizetni a földhivatalnak, hogy bejegyezzék a terület megosztását. Ha közben befutna egy olyan beruházás, amire közbeszerzési eljárást kell kiírni, a testület módosíthatja a határozatát. Ma jött a hír, hogy befogadták a kultúrpark létesítési pályázatot. Aki a közbeszerzési tervet a melléklet szerint elfogadja, kézfelemeléssel jelezze. 24/2010.(III.29.) Kt. határozat: a évi közbeszerzési tervről Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta a évi közbeszerzési tervre szóló javaslatot és a következő döntést hozta: Vilonya Község Önkormányzatának évi közbeszerzési tervét a évi CXXIX. tv. 5. -a alapján a melléklet szerint elfogadja. Határidő: április 15. és folyamatos Felelős: Önkormányzati Kincstár 6.) Aktuális ügyek Előadó: 6/a.) Szóbeli javaslat a Vilonyai Iskoláért Közhasznú Közalapítvány kuratóriumi elnökének leváltására. A Vilonyai Iskoláért Közalapítvány nem működik rendesen. Tóth Mariann elnök szívesen átadja a feladatot, ezért próbáltunk embert keresni rá. Takácsné Balogh Adrienn vállalná az alapítvány kuratóriumi elnöki tisztségét. Javaslom, hogy szavazzuk meg és kezdeményezzük az alapító okirat módosítását. Aki a javaslatot elfogadja, kézfelemeléssel jelezze.

8 8 25/2010.(III.29.) Kt. határozat: felkérés a Vilonyai Iskoláért Közhasznú Közalapítvány kuratórium elnöki tisztségének ellátására Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta a Vilonyai Iskoláért Közhasznú Közalapítvány kuratórium elnöki tisztségének ellátásáról szóló szóbeli előterjesztést és a következő döntést hozta: 1.) A Vilonyai Iskoláért Közhasznú Közalapítvány megfelelő működése érdekében a jelenlegi elnök lemondása miatt a kuratórium elnöki tisztségének ellátására felkéri Takácsné Balogh Adrienn 8194 Vilonya, Papkeszi u. 1. szám alatti lakost. 2.) A Közalapítvány alapító okiratának módosítását az önkormányzat kezdeményezi, az esetlegesen felmerülő költségeket költségvetéséből biztosítja. Határidő: május 31. Felelős: Cseréné Gelencsér Zsuzsanna igazgatási ügyintéző 6/b.) Szecsődi Zoltán ingatlanszerzési kérelme. /Kérelem a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva./ Szecsődi Zoltán kérelmet nyújtott be a Vilonya 160 hrsz-ú ingatlan bérletére, illetve később megvásárlására. Melyik az a terület? Nem ezt akarták már megvásárolni? Ha igen, a korábbi határozatot vissza kell vonni. Beépíthető a terület? A Kossuth utca végén, a hídon túl van a terület. Tudtommal nem beépíthető. Nincs közművesítve. A vagyonkataszter szerint Ft az ára. Az önkormányzat vagyonvesztését azonnal jelezni kell az államkincstár felé. Annyit érdemes lenne közölni a kérelmezővel, hogy használatba veheti, egyúttal értesíteni, hogy az önkormányzat nyilvántartásában milyen áron szerepel a terület.

9 9 Ha nem veszi meg, talán nem feccöl bele annyi munkát. Ennyiért biztosan nem kéri. Kell értékbecslő is? Igen. A minimális érték szerepel a vagyonkataszterben, ettől kevesebb nem lehet. Ha meglesznek a telkek, érdemes lesz módosítani a rendeletet pl. úgy, hogy 500 ezer Ft alatt ne kelljen értékbecslést végeztetni. Be lehet majd szúrni az értékbecslést kell végezni után, hogy kivéve azokat az ingatlanokat, amelyek a vagyonkataszterben 500 ezer Ft alatti értéken vannak nyilvántartva. Behozhatjuk a következő ülésre vagy beletehetjük a zárszámadási rendelet egy szakaszába, amivel módosításra kerül. Megnézzük, hogy ez nem ellentétes-e valamilyen jogszabállyal. Azt javasolom, hogy adjuk bérbe neki a kért időpontig, az eladásról pedig később döntsünk. Bérletnél nincs kötelező érték? Nincs. Nagy hasznot nem hoz a terület, viszont az önkormányzatnak nem kell ráfordítani. Éves szinten 1000 Ft-ot fizetnek a haszonbérlet után. Legyen itt is annyi. Legalább kitakarítja belőle a gazt. Aki egyetért azzal, hogy október 31-ig 1000 Ft-ért bérbe adjuk a Vilonya 140 hrsz-ú területet, az eladásáról pedig később döntsünk, kézfelemeléssel jelezze. 26/2010.(III.29.) Kt. határozat: önkormányzati tulajdonú földterület bérbeadásáról Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta Szecsődi Zoltán vilonyai lakos termőföld használatára vonatkozó kérelmét és a következő döntést hozta: 1.) Szecsődi Zoltán 8194 Vilonya, Kossuth u. 36. szám alatti lakos kérelmének eleget tesz és Vilonya Község Önkormányzata tulajdonát képező Vilonya 160 hrsz-ú 1349 m 2 területű beépítetlen terület megnevezésű ingatlant részére kérelme szerint október 31-ig bérbe adja. 2.) A földterület bérleti díját évre 1.000,-Ft összegben állapítja meg. 3.) A haszonbérleti szerződés aláírására felhatalmazza a polgármestert. 4.) A terület értékesítési áráról a későbbiekben dönt. 5.) A döntésről a kérelmezőt értesíteni kell. Határidő: április 30. Felelős:

10 10 6/c.) Cseréné Gelencsér Zsuzsanna igazgatási ügyintéző Fésüs Sándor pénzügyi előadó Önkormányzati Kincstár Házi gondozó mosógép és vízmelegítő beszerzése iránti kérelme. /Kérelem a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva./ A házi gondozó kérte az elromlott berendezések pótlását, mert már nem lehet megjavítani őket. A mosógép nem működik, a vízmelegítőből folyik a víz. Takács János képivselő Kell venni másikakat. Mosógépet már lehet kapni ezer Ft között. Energiatakarékos berendezéseket kell venni. Talán jobban megérné egy kisebb bojler, a fürdőben lévő elég nagy. A fürdőben lévő bojler ki van kapcsolva, nem használjuk. A konyhai vízmelegítő a rossz. Aki elfogadja, hogy vásároljunk másikat az elromlott berendezések helyett, kézfelemeléssel jelezze. 27/2010.(III.29.) Kt. határozat: mosógép és vízmelegítő beszerzéséről Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta Tassi Lászlóné házi gondozó kérelmét és a következő döntést hozta: 1.) A házi gondozottak ruháinak, a védőnői helyiség, valamint a polgármesteri hivatal kirendeltségénél lévő textília tisztántartása érdekében mosógépet, a polgármesteri hivatal kirendeltségén lévő konyhába az elromlott helyett vízmelegítőt vásárol. 2.) A beszerzés keretét évi költségvetésében biztosítja. 3.) A döntést a évi költségvetés módosításakor figyelembe kell venni. Határidő: április 30. Felelős: Fésüs Sándor pénzügyi előadó Önkormányzati Kincstár 6/d.) Tájékoztatás a lomtalanításról. /Felhívás a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva./ Lomtalanítás lesz április 21-én. Megint nem viszik el a veszélyes hulladékot, pedig az lenne a legfontosabb. Beszélni fogok a körzeti megbízottal, hogy aznap legyenek itt a faluban.

11 11 A lomtalanításról a felhívás ki lesz plakátolva. A tájékoztatást a testület tudomásul vette. 6/e.) Javaslat szemétszedő akcióban való részvételre. /Felhívás a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva./ Idén is megszervezik a hulladékgyűjtési akciót. Javasolom, hogy jelentkezzünk rá. Harminc főre lehet számítani. A hulladékkal teli zsákok szállítását a gyűjtőhelyre utánfutóval vállalom. Gubiczáné Kocsis Irén képviselő Nem írták, hogy idén is biztosítják-e a hulladékgyűjtéshez a zsákot. A testület határozathozatal nélkül úgy döntött, hogy 2010-ben is részt vesz a Föld Napi szemétszedési akcióban. 6/f.) Javaslat McDonald s Kihívás Napja rendezvényén való részvételre. /Versenykiírás a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva./ Megküldték a Kihívás Napi versenykiírást. Amikor jelentkeztünk, rengeteget kellett szervezni és adminisztrálni. Minden évben hétköznapra szervezik. Lehetetlen munkanapon megoldani. A szervezőknek is dolgozni kell. A testület határozathozatal nélkül úgy döntött, hogy a település nem vesz részt a Kihívás Napja rendezvényen. 6/g.) A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Polgári Védelmi Kirendeltség támogatási kérése. /Kérelem a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva./ A Polgári Védelmi Kirendeltség kért támogatást. A kérelemben felsorolták, hogy miben működnek együtt. A tervek átdolgozására nem a település miatt volt szükség, hanem a környéken lévő üzemek miatt. Nekik kellene elvégezni a tervek módosítását és támogatást adni hozzá.

12 12 Legegyszerűbb elutasítani most a kérelmet. Biztos, hogy a programok sem nálunk lesznek. A helyi szervezeteket és embereket kell támogatni. Állami céget vagy hivatalt tartsa el az állam. Az önkormányzat gazdasági életét a válság negatívan érintette, ez a évi költségvetésnél már jelentkezik. Ezt a döntéseknél figyelembe kell venni. Nem gondoltam támogatásra és szerintem egyikőnk sem. 6/h.) Szóbeli tájékoztatás a Vilonya 94 hrsz-ú ingatlan áramellátásáról Bekötötték a Bika rétre az áramot. A biztonság érdekében ér-relé van föltéve, ha valaki belenyúl, leolvad. Az áramot nem lehet lekapcsolni, mert a szekrény speciális kulccsal van zárva és nem tudjuk kinyitni. Nagyobb biztonságot jelentene, ha le lenne kerítve. Egy külső dobozba kell beletenni, akkor legalább nem is ázik. Majd lemegyünk és megnézzük, mit tehetünk vele. 6/i.) Javaslat zászlótartó rúd beszerzésére. /Árajánlat a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva./ Zászlótartó oszlopokat kellene venni, mert amik kint vannak, nem szabályosak. Néztem másik ajánlatokat is az Interneten, de mindegyik több volt. A zászló méretének 1x2 m-nek kell lenni és évente kell cserélni, illetve ha közben elhasználódik. Középületekre az UNIO zászlóját is ki kell tenni. Mi az, amit kötelezően előírnak? Szerintem három ágú tartó kell, hogy a vilonyai zászlót is ki lehessen tenni. A középsőt hosszabbra lehet hagyni. Ha kérjük, még le is festik. Gubiczáné Kocsis Irén képviselő

13 13 A szín is meg van határozva? Az nincs. Javaslom; arról döntsünk, hogy az olcsóbbat rendeljük meg és a kötelezőt a nemzeti és UNIO zászlóknak. Aki a javaslatot elfogadja, kézfelemeléssel jelezze. 28/2010.(III.29.) Kt. határozat: zászlótartó és zászlók beszerzéséről Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta a zászlótartó rudak és zászlók beszerzésére vonatkozó szóbeli javaslatot és a következő döntést hozta: 1.) Vilonya Község Önkormányzata középületeinek fellobogózása érdekében 5 db 100x200 cmes lobogó és a hozzá tartozó 5 db 6 m-es árboc beszerzését határozta el. 2.) A zászlótartó rudakat a FERRIT Ipari és Szolgáltató Kft-től (8181 Berhida- Peremartongyártelep, Külterület hrsz.06/183.) szerzi be az árajánlatában szereplő ,- Ft + ÁFA / db áron. 3.) A beszerzés bruttó Ft-os keretét évi költségvetésében biztosítja. 4.) A döntést a évi költségvetés módosításakor figyelembe kell venni. Határidő: május 31. Felelős: Fésüs Sándor pénzügyi előadó Önkormányzati Kincstár 6/j.) Szóbeli tájékoztatás az illegális hulladéklerakóval kapcsolatban. Ma délelőtt voltam Sipőcz István úrnál. Azért hívott, hogy közösen álljuk a terület feltárásának a költségeit. Azt mondtam, hogy megbeszéljük. Ezután fog árajánlatot kapni rá. Azt beszéltük, hogy van pályázat illegális hulladéklerakó felszámolására, de csak önkormányzati terület esetén lehet benyújtani. Feltételesen át lehet esetleg venni tőle a területet. Ha most mérik fel a terület szennyezettségét, van-e idő a pályázat benyújtására? Mikor összeültünk megbeszélni az illegális hulladéklerakó ügyét, bevállalta a Sipőcz úr, hogy elkészítteti a részleges felülvizsgálatot és rekultivációs tervet. Ha elkészíttette, utána lehet tárgyalni. Csinálják meg a felmérést előbb. Tudni kellene, hogy a kutatófúrás mit hoz. Zsinórban tesszük a feljelentéseket, láthatják, hogy teszünk valamit. A rendőrség megszünteti az eljárásokat.

14 14 A rendezési tervünkbe bele volt írva, hogy az a terület építési törmelék elhelyezésére szolgáló terület. A törvény nem életszerű. Büntetnek, de megoldást nem adnak a problémára. Veszélyes hulladék átvevő helyek nincsenek a környéken. De ha néhány helyen meg tudják oldani az elhelyezését, máshol miért nem? Csináltassa meg a Sipőcz úr a kutatófúrásokat, addig nem tudunk tovább lépni. 6/k.) Szóbeli javaslat önkormányzati terület tartós bérbe adására. A Vilonya 282 hrsz-ú sziklás partoldal eladásáról már hoztunk döntéseket, de nem jött létre az adásvétel a vagyonvesztés miatt. Mi lenne, ha tartós használatba adással oldanánk meg? Huszonöt évre szokták megállapítani. A terület megosztását akkor is célszerű megcsináltatni. Mit jelent a tartós használat? Bekerítheti? Összeget kellene kitalálni? A tulajdonos engedélye nélkül nem csinálhat semmit, nem építheti be, nem kerítheti el, ezt a szerződésben is rögzíteni kell. A patak partját nem lehet bekeríteni. A patak meder és mellette egy sáv nem az önkormányzat tulajdona. Legyen a terület bérleti díja Ft/év. Horváth Ernő képviselő Az előző bérletnél kevesebb volt meghatározva, pedig az termőföld. Legyen egységesen 1000 Ft/év a bérleti díj. Az egyik területet tudják használni mezőgazdasági célra, a másikat nem. Szerintem is legyen 1000 Ft az éves bérleti díja a sziklás partoldalnak. Aki egyetért azzal, hogy a Vilonya 282 hrsz-ú területet ne eladjuk, hanem 25 éves tartós bérletbe adjuk inflációkövető évi 1000 Ft-ért Szalay Károlynak és Vida Gábornak, kézfelemeléssel jelezze. 29/2010.(III.29.) Kt. határozat:

15 15 önkormányzati tulajdonú földterület tartós bérbeadásáról Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testülete szóbeli előterjesztésre felülvizsgálta Szalay Károly és Vida Gábor részére önkormányzati terület értékesítésére vonatkozó határozatát és a következő döntést hozta: 1.) Vagyonvesztés miatt a Vilonya 282 hrsz-ú területet értékesíteni nem kívánja, ezért az önkormányzati terület értékesítéséről szóló 68/2008.(VIII.25.) számú, a 100/2008.(XI.24.) számú és a 114/2008.(XII.08.) számú határozatait visszavonja. 2.) Az önkormányzat tulajdonában lévő Vilonya 282 hrsz-ú beépítetlen területet 25 éves tartós bérbe adja évi 1000,-Ft/bérlő összegért. A bérleti díj összegét évente, minimum az infláció KSH által meghatározott mértékének megfelelően kell emelni. 3.) Fenti ajánlatát Szalay Károly Veszprém, Kiskőrösi u. 20., valamint Vida Gábor és Vida Katalin Vilonya, Papkeszi u. 21. szám alatti lakosok részére meg kell küldeni, a határozatot hirdetmény útján közzé kell tenni. 4.) A terület megosztásával, valamint a bérleti szerződéssel kapcsolatos költségek a bérlőket terhelik. 5.) A döntésről az érintetteket értesíteni kell. Határidő: április 30. Felelős: Cseréné Gelencsér Zsuzsanna igazgatási ügyintéző Fésüs Sándor pénzügyi előadó Önkormányzati Kincstár 6/l.) Javaslatok Séd Party szervezésével kapcsolatban. /Árajánlat a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva./ Egyre közeledik a falunap megrendezési ideje. Vannak olyan dolgok, amikről ezzel kapcsolatban dönteni kell. Tavaly rossz volt az idő. Reméljük, az idén nem, de sátor akkor is kell. Mennyi a sátor bérleti díja? Kettő kicsi és egy nagy sátor van. A nagyban elfér 10 asztal padokkal. Ha kell, világítást is szerelnek bele. 35 ezer Ft-ért kaphatjuk meg. Előtte a füvet le kell vágni. A fűnyíró traktor működik? Igen. Már sokszor volt szó arról, hogy veszünk erősítőt és mikrofont. DIRECT OUT Színpadtechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Bt-től kértük, hogy jöjjön el valaki és nézze meg, mit lehet használni a meglévő technikai eszközeinkből. A hiányzó eszközökre adtak árajánlatot. A keverő előkerült, miután elment, az nem kell. Igaz, azt nem lett kipróbálva.

16 16 Eljött Feith József, kipróbálta a berendezést és azt mondta, jó lesz az általuk ajánlottakkal kiegészítve. Ez szállítható berendezés? Igen, de azt mondta, a hangszórókat jó lenne felszerelni. A kultúrház mögötti térre elég. Az ajánlatról a keverőt le lehet húzni, akkor bruttó Ft-ba kerül a hangosítás. Jövőre már nem kell megvenni vagy bérelni. A két mikrofon a legdrágább. Pedig ez olcsó mikrofon, a mobil mikrofont kb. 50 ezer Ft-ért mondta. Jó a zsinóros mikrofon is. Aki egyetért azzal, hogy a hangtechnikai berendezéseket megrendeljük, kézfelemeléssel jelezze. 30/2010.(III.29.) Kt. határozat: hangtechnikai berendezések beszerzéséről Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta a hangtechnikai berendezések beszerzésére vonatkozó szóbeli javaslatot és a következő döntést hozta: 1.) A településen megrendezésre kerülő kulturális műsorok színvonalának javítása érdekében az alábbi hangtechnikai eszközöket szerzi be a DIRECT OUT Színpadtechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaságtól (8200 Veszprém, Haszkovó u. 18/F.) árajánlata alapján: Megnevezés Egységár Mennyiség Összeg AT-MB1K mikrofon Ft 2 db Ft KM210/70 mikrofon állvány Ft 2 db Ft Vezetékek-csatlakozók Ft 1 db Ft Nettó Ft ÁFA Ft Bruttó Ft 2.) A beszerzéshez szükséges összeget költségvetéséből biztosítja. 3.) A döntést a évi költségvetés módosításakor figyelembe kell venni. Határidő: május 31. Felelős: Fésüs Sándor pénzügyi előadó Önkormányzati Kincstár

17 17 Képviselői felvetések, javaslatok Gubiczáné Kocsis Irén képviselő Mi van a polgárőrséggel? Most március 15-én idegen polgárőrök voltak az ünnepségen. Másfél hónapja hivatalosan bejegyezték az egyesületet. Most készülnek az igazolványok, és számlát nyit az egyesület vezetője. Ki irányítja a polgárőröket, ki koordinálja a teendőiket? Milyen felszerelésük van a polgárőröknek? Kekk Norbert az egyesület elnöke. Ő készíti a beosztást. Önkéntesen vállaltuk a polgárőrséget. Ha kimegy valaki a faluba, felhívja a rendőrséget. Nyolc ember van jelenleg. A kezdeti létszám lecsökkent pólót és láthatósági mellényt kaptunk az önkormányzattól. A többi költséget saját zsebből álljuk. Hujber Ferenc képviselő Hiába írnak be este 8 órára járőrözni, ha éppen dolgozol. A rendezvényekre jobban oda kell figyelni majd. A polgárőrök mennek egymás településére is. Saját kocsit használnak saját benzinnel. Ez rendszeresen nem várható el. Arról volt szó, hogy ha be lesznek jegyezve, beszélünk a többiről. Gubiczáné Kocsis Irén képviselő Hogy állunk a térfigyelő kamera felszerelésével? Az áram bekötését követő napon írtunk nekik, hogy lehet felszerelni a kamerákat. Gubiczáné Kocsis Irén képviselő Az új utca áramellátásánál van előrelépés? A pénzt befizettük rá.

18 18 Tájékoztatom a testületet, hogy a hét végén országgyűlési képviselők választása lesz. Ha nem lesz sikeres az első forduló, két héttel később is. Kérem, hogy jövő hét pénteken kerüljön kialakításra a szavazófülke. A pártok pénteken 16 óráig delegálhatnak tagot a szavazatszámláló bizottságokba. A közmunkaterv szerint a negyedévben legalább 3 főt kell foglalkoztatni, hogy ne kelljen módosítani. Mivel a Polgármester úr ennyi dolgozóra nem tartott igényt, egy fő be lett hívva munkára a kirendeltségre. A finn telekkel kapcsolatban kérdeztem több ügyvédet. Volt, aki azt javasolta, hogy írjuk meg a hölgynek, hogy utasítsák vissza az örökséget. Akkor a Magyar Állam tulajdonába kerül, ahonnan átadják az önkormányzatnak. Másik megoldás, hogy a hagyatéki eljárást lefolytatják, de ehhez kellenek az elhunyt adatai, a halotti anyakönyvi kivonata. Az örökösök vagy eljönnek, vagy kell a közjegyző előtt tett meghatalmazásuk. És ezeket fordíttatni is kellene, szóval hosszú folyamat lesz. Horváth Ernő képviselő Tegnap szürkületben két ló csatangolt itt az utcán. Az állattartónak szólni kell, hogy a kerítést javítsák meg, mert így elszöknek a lovak. Hujber Ferenc képviselő Építsenek normális kerítést, akkor nem mennek ki az állatok. Elfelejtettem a település virágosítását. Tassi Lászlóné összeírta, hogy milyen növényeket kellene venni. A várható költség kb. 100 ezer Ft lesz, pedig a parkban lévő virágládákba is számolt palántákat. Ebben már benne van a virágföld, a tápoldat is. Tavaly is ennyibe került. Aki egyetért azzal, hogy a település virágosítására 100 ezer Ft-ot biztosítsunk, kézfelemeléssel jelezze. 31/2010.(III.29.) Kt. határozat: a település virágosításáról Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta a település virágosítására vonatkozó szóbeli javaslatot és a következő döntést hozta: 1.) A településkép javítása, a lakókörnyezet szebbé tétele érdekében virágok, virágföld és tápoldat vásárlását határozza el. 2.) A beszerzésre költségvetéséből ,-Ft-ot biztosít. 3.) A döntést a évi költségvetésben figyelembe kell venni. Határidő: május 15. Felelős: Fésüs Sándor pénzügyi előadó Önkormányzati Kincstár

19 19 A testület nem szavazott a Polgári Védelmi Kirendeltség kérelméről. Kérem, hogy tegyék meg. Beszéltünk róla, és mondtam, hogy nem gondoltam támogatásra. Aki ezzel egyetért, kézfelemeléssel jelezze. 32/2010.(III.29.) Kt. határozat: a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Várpalotai Polgári Védelmi Kirendeltsége támogatás iránti kérelméről Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Várpalotai Polgári Védelmi Kirendeltsége támogatás iránti kérelmét és a következő döntést hozta: 1.) Az önkormányzat gazdasági életét is negatívan befolyásoló válság miatt évben anyagilag sajnos nem tudja támogatni a településen kívüli szervezeteket, így a Várpalotai Polgári Védelmi Kirendeltséget sem. 2.) Reméli, hogy munkakapcsolatukat nem befolyásolja negatívan ez a döntés, mert a Polgári Védelmi Kirendeltség munkájával elégedett. 3.) A döntésről az érintettet tájékoztatni kell. Határidő: május 15. Felelős: Cseréné Gelencsér Zsuzsanna igazgatási ügyintéző Több hozzászólás, észrevétel nem volt, ezért a Képviselő-testület 18 óra 25 perckor zárt ülésen folytatta munkáját. A zárt ülésről külön jegyzőkönyv készült. k.m.f. Kovács János Faragó Istvánné polgármester jegyző

JEGYZŐKÖNYV. Fésüs Sándor polgármester

JEGYZŐKÖNYV. Fésüs Sándor polgármester JEGYZŐKÖNYV Készült: Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. február 28-án 17 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Fésüs Sándor Gubiczáné Kocsis Irén Kardos Sándor Tassi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Peresztegi Lászlóné

JEGYZŐKÖNYV. Peresztegi Lászlóné JEGYZŐKÖNYV Készült: Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. június 29. napján 16 óra 00 perces kezdettel megtartott rendes üléséről. Jelen vannak: Fésüs Sándor Baranyai Balázs Fésüs

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Devecsery Ildikó Anikó

JEGYZŐKÖNYV. Devecsery Ildikó Anikó JEGYZŐKÖNYV Készült: Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. augusztus 25- én 16 órai kezdettel megtartott rendes üléséről. Jelen vannak: Fésüs Sándor Gubiczáné Kocsis Irén Devecsery

Részletesebben

Napirend. Iktatószám: 6-1 /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Napirend. Iktatószám: 6-1 /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Sáránd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 4272 Sáránd, Nagy u. 44. Tel: 52/374-104 Tel/Fax: 52/567-209 e-mail: sarandph@t-online.hu, sarandph@gmail.com Iktatószám: 6-1 /2014. J E G Y Z Ő K Ö N

Részletesebben

INÁRCS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

INÁRCS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA INÁRCS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Jegyzőkönyv rendkívüli Képviselő-testületi ülésről 2013. 07. 10. Jegyzőkönyvet készítette: Marosi Magdolna jegyzőkönyv-vezető Iktatószám: 684-27/2013. Jegyzőkönyv Inárcs

Részletesebben

Készült: Salföld Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. május 25.- i nyilvános salföldi faluház hivatali helyiségében.

Készült: Salföld Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. május 25.- i nyilvános salföldi faluház hivatali helyiségében. 1 SALFÖLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8256 Salföld, Kossuth u. 27. Ikt.szám: S- 4-67 /2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Salföld Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. május 25.- i nyilvános

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat 3741.Izsófalva,Izsó Miklós út 64 sz. Szám: 114/ 14/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 24-én

Részletesebben

Szám: V/105/2014. Készült: 4 példányban

Szám: V/105/2014. Készült: 4 példányban Szám: V/105/2014. Készült: 4 példányban J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének és Bozsok községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 4-én 18,00 órai

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Buzsák Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. október 19-én megtartott rendkívüli ülésén Jelen vannak: -, -, - Zakariás Zoltán Vilmos alpolgármester, - Góz Mihály,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. október 31-én 14 00 órakor tartott ülésén, a hivatalban Határozatok száma és tárgya: 83/2012. (X. 31.) Nyugdíjas

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Pitvaros Község Önkormányzati Képviselőtestületének 2009. augusztus hó 6. napján megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Dénes László polgármester Siket Sándor alpolgármester

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Napirendi pontok: 4. Poroszló Község Önkormányzat 2011. évi 1. számú költségvetési rendeletének módosítása.

JEGYZŐKÖNYV. Napirendi pontok: 4. Poroszló Község Önkormányzat 2011. évi 1. számú költségvetési rendeletének módosítása. 140 JEGYZŐKÖNYV Készült: 2011. augusztus 31-én (szerdán) 14.00 órai kezdettel tartott nyílt üléséről Az ülés helye: Községháza tanácskozóterme, Poroszló Jelen vannak: Meghívottak: Bornemisza János polgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: /2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Petőfiszállás Község, Pálmonostora Község és Gátér Község Önkormányzatok Képviselő-testületeinek 2012. február 13-án a Körjegyzőségi Hivatal Pálmonostori Kirendeltsége

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült Zajk Község Képviselő-testületének 2014. május 14-én 16,00 órakor tartott rendes nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült Zajk Község Képviselő-testületének 2014. május 14-én 16,00 órakor tartott rendes nyilvános üléséről. J e g y z ő k ö n y v Készült Zajk Község Képviselő-testületének 2014. május 14-én 16,00 órakor tartott rendes nyilvános üléséről. Az ülés helye: Művelődési Ház Zajk Jelen vannak: Bagladi Róbert polgármester,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 27-én 14,00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyilvános üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 27-én 14,00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyilvános üléséről. Szám: V/100-12/2015. Készült: 2 példányban JEGYZŐKÖNYV Készült: Az ülés helye: Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 27-én 14,00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyilvános üléséről.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Bugyiné Kökény Gizella

Jegyzőkönyv. Bugyiné Kökény Gizella Jegyzőkönyv Készült: 2014. június 03-án 15 órai kezdettel megtartott soron következő testületi üléséről. Ülés helye: Közös Önkormányzati Hivatal Jászivány Jelen vannak: Tari András Bugyiné Kökény Gizella

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V ARNÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Arnót, Petőfi S.u.l20. Tel: 46/ 500-740 fax: 46/500-749 e-mail : arnot@arnot.hu Szám: 1/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Arnót község Önkormányzati Képviselő-testületének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. december 17-én megtartott üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. december 17-én megtartott üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. december 17-én megtartott üléséről Határozat Tárgya: száma: 162/2012.(XII.17.) Döntés az érvénytelen jegyzői pályázatokról 163/2012.(XII.17.)

Részletesebben

19/2012. sz. jegyzőkönyv

19/2012. sz. jegyzőkönyv 19/2012. sz. jegyzőkönyv Készült: Alsózsolca Város Polgármesteri Hivatalban megtartott képviselő-testületi ülésről, mely 2012. december 13-án 8 órakor kezdődött Jelen vannak: Zsiros Sándorné polgármester,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Fésüs Sándor polgármester

JEGYZŐKÖNYV. Fésüs Sándor polgármester JEGYZŐKÖNYV Készült: Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 27. napján 16 óra 00 perces kezdettel megtartott rendes üléséről. Jelen vannak: Fésüs Sándor Baranyai Balázs Fésüs

Részletesebben

H O M O K B Ö D Ö G E

H O M O K B Ö D Ö G E Szám: 233-11/2015. H O M O K B Ö D Ö G E Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. július 27. napján 9 órakor megtartott képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv 2 Homokbödöge Község Önkormányzat

Részletesebben

Készült: Balatonrendes Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. július 29.-i nyilvános ülésén.

Készült: Balatonrendes Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. július 29.-i nyilvános ülésén. 1 BALATONRENDES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8255 Balatonrendes, Fő u. 1. Ikt.szám: 21-68 /2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balatonrendes Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. július

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Veresegyház Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február 15-én, 10,00 órakor megtartott üléséről. Mutató:

Jegyzőkönyv. Veresegyház Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február 15-én, 10,00 órakor megtartott üléséről. Mutató: Jegyzőkönyv 1 Jegyzőkönyv Veresegyház Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február 15-én, 10,00 órakor megtartott üléséről Mutató: Rendelet: 2/2011.(II.15.) ÖR. sz. rendelet: Veresegyház Város

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV EGERÁG KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2013. március 11. napján MEGTARTOTT NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV EGERÁG KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2013. március 11. napján MEGTARTOTT NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL JEGYZŐKÖNYV EGERÁG KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. március 11. napján MEGTARTOTT NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL Hozott határozatok: 13/2013.(III.11.) 14/2013.(III.11.) 15/2013.(III.11.) 16/2013.(III.11.)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV MÁTRATERENYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. JÚLIUS 26-I ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV MÁTRATERENYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. JÚLIUS 26-I ÜLÉSÉRŐL JEGYZŐKÖNYV MÁTRATERENYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. JÚLIUS 26-I ÜLÉSÉRŐL 1 Készült: Mátraterenye Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. július 26-án megtartott üléséről. Az ülés

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v 10-20/2008.

J e g y z ő k ö n y v 10-20/2008. J e g y z ő k ö n y v 10-20/2008. Készült: Tiszalök Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. szeptember 11-én tartott rendkívüli nyílt üléséről. Jelen vannak: Gömze Sándor polgármester Zrinszki

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Bakonybánk Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. november 23-án megtartott üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: Bakonybánk Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. november 23-án megtartott üléséről. Jegyzőkönyv Készült: Bakonybánk Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. november 23-án megtartott üléséről. Helye: Bakonybánk Községháza Jelen vannak: Major László alpolgármester Nagyné Farkas

Részletesebben

Készült: Tárnokréti Község Képviselő-testületének 2009. július 29-én tartott nyilvános üléséről.

Készült: Tárnokréti Község Képviselő-testületének 2009. július 29-én tartott nyilvános üléséről. Tárnokréti Község Képviselő-testülete 3-8/2009./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2009. július 29-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 30 óra A képviselő-testületi ülés

Részletesebben

Agócs Zoltán, Gyömrői TÜF Kht. ügyvezetője

Agócs Zoltán, Gyömrői TÜF Kht. ügyvezetője J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli testületi ülésén, 2006. március 30-án, Gyömrőn, a Szabadság tér 1. sz. alatti tanácskozó teremben. Jelen vannak:

Részletesebben

NAPIRENDI PONTOK: 4. Az önkormányzat gazdálkodásáról szóló 2011. évi I. félévi beszámoló elfogadása (írásos előterjesztés)

NAPIRENDI PONTOK: 4. Az önkormányzat gazdálkodásáról szóló 2011. évi I. félévi beszámoló elfogadása (írásos előterjesztés) Képviselő-testületének 2011. szeptember 13-án megtartott nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok: 112-123 / 2011. (IX. 13.) számú határozatok d. rendeletek: 13/2011. (IX. 14.) önkormányzati

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Községháza tanácskozó terme. igazgatási előadó Tomics Jánosné. pályázó, Diósdról Pradán Ilona

JEGYZŐKÖNYV. Községháza tanácskozó terme. igazgatási előadó Tomics Jánosné. pályázó, Diósdról Pradán Ilona JEGYZŐKÖNYV Készült: Atkár község önkormányzata Képviselőtestületének 2007. szeptember 19-én 15.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Távolmaradását bejelentette:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testület 2011. február 10-én megtartott üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testület 2011. február 10-én megtartott üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testület 2011. február 10-én megtartott üléséről Jelen vannak: 1./ Bechtold Tamás polgármester 2./ Ádám Zsuzsanna alpolgármester 3./ Artai Balázs

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Bősárkány Nagyközség Képviselő-testületének 2010. április 22-én tartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Bősárkány Nagyközség Képviselő-testületének 2010. április 22-én tartott nyilvános üléséről. Bősárkány Nagyközség Képviselő-testülete 1-5/2010./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2010. április 22-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

Amely készült 2014.február 05-i nyilvános képviselő-testületi ülésről

Amely készült 2014.február 05-i nyilvános képviselő-testületi ülésről EGYHÁZASHOLLÓS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Rendeletek: JEGYZŐKÖNYV Amely készült 2014.február 05-i nyilvános képviselő-testületi ülésről 2/2014.(II.06.) Önkormányzat 2014. évi költségvetése 3/2014.(II.06.) Az

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 11-én megtartott üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 11-én megtartott üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 11-én megtartott üléséről Határozat Tárgya: száma: 99/2013. (IX.11.) Az 1750 hrsz. temetőhöz vezető út lezárása 100/2013.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: a Csévharaszt Község Önkormányzat Dísztermében 2015. november 26-án megtartott képviselő-testületi ülésről, hangfelvételről.

Jegyzőkönyv. Készült: a Csévharaszt Község Önkormányzat Dísztermében 2015. november 26-án megtartott képviselő-testületi ülésről, hangfelvételről. Jegyzőkönyv Készült: a Csévharaszt Község Önkormányzat Dísztermében 2015. november 26-án megtartott képviselő-testületi ülésről, hangfelvételről. Jelen vannak: Mocsáry Balázs polgármester, Antal Erzsébet

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 SALFÖLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8256 Salföld, Kossuth u. 27. Ikt.szám: S- 4-40/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Salföld Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. március 29.-i

Részletesebben

TISZAUG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. 2013. december 18-án megtartott ülésének

TISZAUG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. 2013. december 18-án megtartott ülésének Szám: 230-14/2013. TISZAUG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T E 2013. december 18-án megtartott ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Tartalom: 25/2013.(XII.19.) önkormányzati RENDELET

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR 2012. július 26.

JEGYZŐKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR 2012. július 26. JEGYZŐKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR 2012. július 26. I. JEGYZŐKÖNYV Készült Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. július 26. napján 15 órai kezdettel megtartott rendkívüli

Részletesebben

5/2013. JEGYZŐKÖNYVE

5/2013. JEGYZŐKÖNYVE Borsosberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013. JEGYZŐKÖNYVE Készült: 2013. március 27-én 9.00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi rendkívüli ülésről Ülés helye: Borsosberény

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV NAPIREND ELŐTT

JEGYZŐKÖNYV NAPIREND ELŐTT JEGYZŐKÖNYV Készült: Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 30. napján 16 óra 00 perces kezdettel megtartott rendes üléséről. Jelen vannak: Fésüs Sándor Baranyai Balázs Fésüs

Részletesebben

Szám: 8-13/2014. N é m e t b á n y a

Szám: 8-13/2014. N é m e t b á n y a Szám: 8-13/2014. N é m e t b á n y a Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 28. napján 9 órakor megtartott rendkívüli Képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv Németbánya Község

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 4.) Az önkormányzat 2011. évi költségvetésének I-III. negyedévi beszámolója

JEGYZŐKÖNYV. 4.) Az önkormányzat 2011. évi költségvetésének I-III. negyedévi beszámolója JEGYZŐKÖNYV Készült: Bajót Község Képviselő-testületének 2011. november 29-én 16.00 órai kezdettel megtartott testületi ülésén. Az ülés helye: Millenniumi Ház Bajót, Kossuth Lajos utca 149. Jelen vannak:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Jakabszállás Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2008. február 14-én megtartott képviselőtestületi üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Jakabszállás Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2008. február 14-én megtartott képviselőtestületi üléséről J e g y z ő k ö n y v Készült: Jakabszállás Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2008. február 14-én megtartott képviselőtestületi üléséről Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal tanácskozó terme. Jelen

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Sülysáp Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Sülysáp Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. április 29-én 19:30 órakor megtartott rendkívüli, nyilvános

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Teskánd Község Önkormányzat Képviselőtestülete 2011. szeptember 13-i rendes üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Teskánd Község Önkormányzat Képviselőtestülete 2011. szeptember 13-i rendes üléséről. 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Teskánd Község Önkormányzat Képviselőtestülete 2011. szeptember 13-i rendes üléséről. Jelen vannak: Tóth Istvánné polgármester, Gehér Mariann,Bogár István, Dormán Jenő,

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T A. 2./ A 4/2011.(III.21.) önkormányzati rendelet módosítása (előirányzat módosítás)

T Á R G Y S O R O Z A T A. 2./ A 4/2011.(III.21.) önkormányzati rendelet módosítása (előirányzat módosítás) NYÍRGELSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLET 2011. szeptember 15-én megtartott testületi ülésének a.) jegyzőkönyve b.) határozata c.) előterjesztése d.) tárgysorozata T Á R G Y S O R O Z A T A 1./

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Rendelet: 2/2011. (II. 17.) 3/2011. (II. 17.) 4/2011. (II. 17.) 5/2011. (II. 17.) Határozatok: 13-27/2011. (II. 16.)

JEGYZŐKÖNYV. Rendelet: 2/2011. (II. 17.) 3/2011. (II. 17.) 4/2011. (II. 17.) 5/2011. (II. 17.) Határozatok: 13-27/2011. (II. 16.) Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. február 16-án (szerda) 17:00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi üléséről készült JEGYZŐKÖNYV Rendelet: 2/2011. (II. 17.) 3/2011.

Részletesebben

Gerecz Attila Megoldható-e, hogy a Vízüggyel felvegyék a kapcsolatot, összefogjon a térség?

Gerecz Attila Megoldható-e, hogy a Vízüggyel felvegyék a kapcsolatot, összefogjon a térség? Jegyzőkönyv A Képviselő-testület 2o1o. december 6-i-i nyílt üléséről Időpontja: 2o1o. december 6. 18 óra Helye: Polgármesteri Hivatal Tanácsterme Jelen vannak: a jelenléti ív szerint Pénzes Andrásné pénzügyi

Részletesebben

10/2011. Endrefalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. szeptember 28- án megtartott rendes ülésének jegyzőkönyve

10/2011. Endrefalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. szeptember 28- án megtartott rendes ülésének jegyzőkönyve 10/2011. Endrefalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. szeptember 28- án megtartott rendes ülésének jegyzőkönyve J e g y z ő k ö n y v Készült Endrefalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Erdőkertes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. február 9-én 17 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Erdőkertes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. február 9-én 17 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Erdőkertes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. február 9-én 17 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Dr. Pásztor László Bakos István Béri Eszter

Részletesebben

T á r g y s o r o z a t:

T á r g y s o r o z a t: A jegyzőkönyv eredeti példánya a Polgármesteri Hivatalban tekinthető meg! Balkány Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. szeptember 15-én megtartott nyilvános ülésének: a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve

Részletesebben

Művelődési Ház tanácskozó terme, Lesenceistvánd

Művelődési Ház tanácskozó terme, Lesenceistvánd LESENCEISTVÁND TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8319 Lesenceistvánd, Kossuth L. u. 145. Ügyiratszám: 166-1/2009. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ülés helye: Jelen vannak: Tanácskozási joggal:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v :

J e g y z ő k ö n y v : J e g y z ő k ö n y v : Készült Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 19. napján megtartott üléséről. Jelen vannak: Bukodi Károly Horváth Tamás Bukodi Jánosné Buza Ernő Dr. Gallai

Részletesebben

Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének. 2013. február 14-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyve

Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének. 2013. február 14-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyve Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2013. február 14-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyve Rendeletek: 4/2013.(II.15.) Határozatok: 24/2013. (II. 14.) 25/2013. (II. 14.) 26/2013.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Szólád Község Képviselőtestületének 2010. február 2. napján tartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Szólád Község Képviselőtestületének 2010. február 2. napján tartott üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült Szólád Község Képviselőtestületének 2010. február 2. napján tartott üléséről. Jelen vannak: Vörös Gyula polgármester, Paréj István alpolgármester, Bognár Csaba, Fülöpné Kenyér Andrea,

Részletesebben

MEGTARTOTT TESTÜLETI ÜLÉSÉRŐL

MEGTARTOTT TESTÜLETI ÜLÉSÉRŐL 1-3/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V PETRIVENTE KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 2011. március 22. napján MEGTARTOTT TESTÜLETI ÜLÉSÉRŐL Határozatok: Sorszáma: Kódja 16/2011. (III.22.) Z1 17/2011.

Részletesebben

Jegyzőkönyv Készült: Kunhegyes Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2009. április 16-án megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Városháza nagy tanácskozó terme Jelen vannak: Szabó András polgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kunhegyes Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2007. október 1-én megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Városháza nagy tanácskozó terme Jelen vannak: Szabó András

Részletesebben

Szalkszentmárton Község Önkormányzatának Képviselő-testülete. J e g y z ő k ö n y v

Szalkszentmárton Község Önkormányzatának Képviselő-testülete. J e g y z ő k ö n y v Szalkszentmárton Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 101-11/2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Szalkszentmárton Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. augusztus 29-én megtartott üléséről.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Petőfiszállás Községi Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. január 25-én a Művelődési ház Könyvtártermében megtartott üléséről. Jelen vannak: ( A jelenléti ív a jegyzőkönyv

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Szavazati joggal rendelkezők közül távol maradt: Bodnárné Tóth Zsuzsanna képviselő, Hegedűs János nem képviselő bizottsági tag

JEGYZŐKÖNYV. Szavazati joggal rendelkezők közül távol maradt: Bodnárné Tóth Zsuzsanna képviselő, Hegedűs János nem képviselő bizottsági tag BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE MÁLYI KÖZSÉG JEGYZŐKÖNYV Készült: Mályi Község Önkormányzata Képviselő-testületének Ügyrendi, Jogi és Vagyonnyilatkozat-kezelő Bizottságának 2016. május 27. napján megtartott

Részletesebben

VAJSZLÓ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 7838 VAJSZLÓ, SZÉCHENYI U. 13. 73/485-141. J E G Y Z Ő K Ö N Y V

VAJSZLÓ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 7838 VAJSZLÓ, SZÉCHENYI U. 13. 73/485-141. J E G Y Z Ő K Ö N Y V VAJSZLÓ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 7838 VAJSZLÓ, SZÉCHENYI U. 13. 73/485-141. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Vajszló Nagyközség Önkormányzata képviselőtestületének 2013. július 10-én 17 00 órakor megtartott

Részletesebben

Nagycenk Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 9485 Nagycenk, Gyár u. 2. /Fax: (99) 360-012, E-mail: polgarmester@nagycenk.

Nagycenk Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 9485 Nagycenk, Gyár u. 2. /Fax: (99) 360-012, E-mail: polgarmester@nagycenk. Nagycenk Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 9485 Nagycenk, Gyár u. 2. /Fax: (99) 360-012, E-mail: polgarmester@nagycenk.hu JEGYZŐKÖNYV Jelen vannak: Csorba János polgármester Bugledich Attila

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Göd Város Önkormányzat Környezetvédelmi Bizottság 2008. december 9.-én megtartott üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Göd Város Önkormányzat Környezetvédelmi Bizottság 2008. december 9.-én megtartott üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Göd Város Önkormányzat Környezetvédelmi Bizottság 2008. december 9.-én megtartott üléséről Jelen vannak: Jelenléti ív szerint Tárgy: Környezetvédelmi Bizottság ülése Szabó

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 6/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2014. június 23. napján 14:50 órai kezdettel az Ügyrendi Bizottság nyilvános ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V ARNÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Arnót, Petőfi S.u.l20. Tel: 46/ 500-740 fax: 46/500-749 e-mail : arnot@arnot.hu Szám: 20/2012 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Arnót község Önkormányzati Képviselő-testületének

Részletesebben

131 GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. szeptember 5-én 17 órakor megtartott üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E A Képviselő-testület döntései Rendelet 14/2013. (IX.9.)

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 26.-án megtartott nyílt ülésének

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 26.-án megtartott nyílt ülésének Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 26.-án megtartott nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok: 36-47 /2012. (IV. 26.) számú határozatok. d. rendeletek:

Részletesebben

Szám: 334-4/2013. N é m e t b á n y a

Szám: 334-4/2013. N é m e t b á n y a Szám: 334-4/2013. N é m e t b á n y a Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 18. napján 8 óra 30 perckor megtartott Képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv Németbánya Község

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Önkormányzati Képviselőtestület 8296 Monostorapáti Száma: 273-6/2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének 2012. május 29- én /kedden/ 18.00 órai kezdettel

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testület 2010. október 28-i üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testület 2010. október 28-i üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testület 2010. október 28-i üléséről Jelen vannak: l./ Bechtold Tamás polgármester 2./ Ádám Zsuzsanna alpolgármester 3./ Artai Balázs képviselő 4./

Részletesebben

TISZAUG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. 2013. január 30-án megtartott ülésének

TISZAUG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. 2013. január 30-án megtartott ülésének Szám: 230/2013. TISZAUG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T E 2013. január 30-án megtartott ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Tartalom: 1/2013.(I.31.) számú önkormányzati RENDELET A

Részletesebben

Jegyzőkönyv Vajta Község Képviselőtestületének 2012. április 25-én 15.00 órakor megtartott rendes nyilvános testületi üléséről

Jegyzőkönyv Vajta Község Képviselőtestületének 2012. április 25-én 15.00 órakor megtartott rendes nyilvános testületi üléséről Jegyzőkönyv Vajta Község Képviselőtestületének 2012. április 25-én 15.00 órakor megtartott rendes nyilvános testületi üléséről Jelen vannak: Térmeg György Csonka Csaba Dr.Jaskó Sándor Vinklár László polgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Nagykáta Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2012. május 3-án megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Nagykáta Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2012. május 3-án megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nagykáta Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2012. május 3-án megtartott üléséről. Az ülés helye: Városi Könyvtár Vadász utcai rendezvényterme (Dózsa György út 15/a)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyáregyháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. január 17. napján délután 17.00 órai kezdettel megtartott soron következő nyilvános üléséről, Nyáregyháza, Nyáry

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendes testületi ülésén, 2009. szeptember 14-én a Polgármesteri Hivatal A épületi tanácskozó termében. Jelen vannak: Gyenes

Részletesebben

H O M O K B Ö D Ö G E

H O M O K B Ö D Ö G E Szám: 263-11/2012. H O M O K B Ö D Ö G E Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. október 24. napján 18 óra 30 perckor megtartott képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv 2 Homokbödöge

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Készült: Márianosztra Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 15. napján megtartott testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV Készült: Márianosztra Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 15. napján megtartott testületi üléséről. Szám:.. /2013. JEGYZŐKÖNYV Készült: Márianosztra Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 15. napján megtartott testületi üléséről. Kiss László polgármester: Köszönti a megjelent képviselőket,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Medgyesegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 29-én 15:00 órakor kezdődött ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: Medgyesegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 29-én 15:00 órakor kezdődött ülésén. 1 Városi Önkormányzat Képviselő-testülete Medgyesegyháza, Kossuth tér 1. Tel: 68/440-000 6/2014. Jegyzőkönyv Készült: Medgyesegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 29-én 15:00

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Mocsáry Balázs polgármester Tóthné Rakusz Julianna és Fodor Imre képviselőket javasolja jegyzőkönyv hitelesítőnek.

Jegyzőkönyv. Mocsáry Balázs polgármester Tóthné Rakusz Julianna és Fodor Imre képviselőket javasolja jegyzőkönyv hitelesítőnek. 1 Jegyzőkönyv Készült: A Csévharaszt Község Polgármesteri Hivatal Dísztermében 2011. augusztus 11-én megtartott képviselő-testületi ülésről, hangfelvételről. Jelen vannak: a csatolt jelenléti ív szerint.

Részletesebben

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A 2012. JÚNIUS 28. NAPJÁN TARTOTT NYÍLT ÜLÉSÉRŐL. Jegyzőkönyv

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A 2012. JÚNIUS 28. NAPJÁN TARTOTT NYÍLT ÜLÉSÉRŐL. Jegyzőkönyv Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 14/2012. sz. TERKA Jegyzőkönyv Készült: 2012. június 28-án 14:00 órai kezdettel tartott nyílt Képviselő-testületi ülésről. Testületi ülés helye: Polgármesteri

Részletesebben

A jegyzőkönyv eredeti példánya a Polgármesteri Hivatalban tekinthető meg!

A jegyzőkönyv eredeti példánya a Polgármesteri Hivatalban tekinthető meg! A jegyzőkönyv eredeti példánya a Polgármesteri Hivatalban tekinthető meg! Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. december 21-én megtartott ülésének: a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete

JEGYZŐKÖNYV. Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete 1 Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete JEGYZŐKÖNYV Bekecs község Önkormányzati Képviselőtestületének 2002. február 26-án megtartott üléséről 2 Bekecs Község Önkormányzatának Képviselőtestülete

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Ádánd Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2015. december 10-én tartott soros, nyilvános üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Ádánd Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2015. december 10-én tartott soros, nyilvános üléséről JEGYZŐKÖNYV Ádánd Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2015. december 10-én tartott soros, nyilvános üléséről 1 JEGYZŐKÖNYV Készült: Ádánd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V NEMESHANY TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám:...../2010. 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Nemeshany Települési Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. január 13-án 17 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

HANTOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLTÉNEK. 2015. október 22-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

HANTOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLTÉNEK. 2015. október 22-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE HANTOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLTÉNEK 2015. október 22-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 134/2015.(X.22.)számú határozata- Hantos

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Előszállás Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2015. október 21- én 17,00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében megtartott rendes, nyílt

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Róka László mőv.ház igazgató. Zádori Krisztián

JEGYZİKÖNYV. Róka László mőv.ház igazgató. Zádori Krisztián JEGYZİKÖNYV Készült: Balatonszemes Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. augusztus 2- án 14.00. órakor kezdıdı a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében megtartott rendkívüli nyilvános ülésérıl.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Képviselő-testület Hegymagas J e g y z ő k ö n y v Készült Hegymagas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 17-én 16.00 órai kezdettel tartott rendkívüli nyilvános üléséről. Az ülés

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 16 - án tartott nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 16 - án tartott nyílt üléséről 290/1/2015. Z A L A megye P Á K A Község Önkormányzata J E G Y Z Ő K Ö N Y V P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 16 - án tartott nyílt üléséről Rendelet: 1/2015. (II.17.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült:A Képviselő-testület 2014. október 7-én 9:00 órakor megtartott rendkívüli üléséről. Szini Erzsébet Deák Attila

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült:A Képviselő-testület 2014. október 7-én 9:00 órakor megtartott rendkívüli üléséről. Szini Erzsébet Deák Attila Dörgicse Község Önkormányzata D Ö R G I C S E Szám: 301/ 20-33 /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült:A Képviselő-testület 2014. október 7-én 9:00 órakor megtartott rendkívüli üléséről. Jelen voltak: Kis-Pál

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A javaslattal a testület egyetértve 5 igen szavazattal az alábbi napirendet fogadja el:

JEGYZŐKÖNYV. A javaslattal a testület egyetértve 5 igen szavazattal az alábbi napirendet fogadja el: Bak község Önkormányzati Képviselő-testülete 8945 Bak, Rákóczi u. 2/a. JEGYZŐKÖNYV Készült: Bak község Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. november 27. napján a Baki Körjegyzőség épületében (8945

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 2013. október 30-án 18 órától megtartott üléséről

Jegyzőkönyv. 2013. október 30-án 18 órától megtartott üléséről 1 Kecskéd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2852. Kecskéd, Vasút u. 105. Jegyzőkönyv Kecskéd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. október 30-án 18 órától megtartott üléséről Helye:

Részletesebben

T á r g y s o r o z a t a

T á r g y s o r o z a t a Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 14-én 15:00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének Tárgysorozata: Jegyzőkönyve: Rendelete: Határozatai: 101--102 T á r

Részletesebben

ARNÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Arnót, Petőfi S.u.l20. Tel: 46/ 500-740 fax: 46/500-749 e-mail : arnot@arnot.hu

ARNÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Arnót, Petőfi S.u.l20. Tel: 46/ 500-740 fax: 46/500-749 e-mail : arnot@arnot.hu ARNÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Arnót, Petőfi S.u.l20. Tel: 46/ 500-740 fax: 46/500-749 e-mail : arnot@arnot.hu Szám: 1/2015 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Arnót község Önkormányzati Képviselő-testületének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Törtel Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. június 24-án megtartott üléséről

JEGYZŐKÖNYV Törtel Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. június 24-án megtartott üléséről Polgármesteri Hivatal Törtel, Szent István tér 1. JEGYZŐKÖNYV Törtel Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. június 24-án megtartott üléséről Rendeletek száma: - Határozatok száma: 23. 36./2011.(VI.24.)

Részletesebben

5/2014. sz. jegyzőkönyv

5/2014. sz. jegyzőkönyv 5/2014. sz. jegyzőkönyv Készült: Alsózsolca Város Polgármesteri Hivatalban megtartott képviselő-testületi ülésről, mely 2014. március 5-én 17 órakor kezdődött. Jelen vannak: Zsiros Sándorné polgármester,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 2-án tartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 2-án tartott nyilvános üléséről. Bősárkány Nagyközség Képviselő-testülete 1-6/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014. április 2-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi ülés

Részletesebben

Készült: A Polgármesteri Hivatalban 2014. december 19-én 10 órától megtartott nyílt Pénzügyi Bizottsági ülésen

Készült: A Polgármesteri Hivatalban 2014. december 19-én 10 órától megtartott nyílt Pénzügyi Bizottsági ülésen ARNÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA Arnót, Petőfi S.u. 120. Tel: 46/ 500-740 Szám: 17/2014. JEGYZŐKÖNYV Készült: A Polgármesteri Hivatalban 2014. december 19-én 10 órától megtartott nyílt

Részletesebben