Létesítmények létesítményfejlesztés

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Létesítmények létesítményfejlesztés"

Átírás

1 Létesítmények létesítményfejlesztés A téma felvezetését a klasszikus viccbeli mondással kezdem nincs annál rosszabb, mint amikor van mivel, van kivel, de nincs hol. Sajnos lassan ez lesz a helyzet a magyar sportlétesítmények és az élősport viszonyában. Ahhoz, hogy a sportlétesítmények helyzetét, fejlesztésének lehetőségeit elemezzük szükséges egy kis előtanulmány. I. Visszapillantás Ha nagyon röviden akarnánk a létesítményhelyzetet jellemezni, akkor azt mondhatjuk nem jó. Ha kicsit bővebben és konkrétabban tesszük, akkor az a legtalálóbb két szó: nagyon rossz. A rendszerváltás előtti időszakban azzal, hogy a létesítmények állami tulajdonban voltak, tulajdonképpen a helyzetük is megoldott volt. Az állam, a tanács gondoskodott az üzemeltetésről, az állagmegóvásról. Lényegében minden településen volt legalább egy méretes labdarúgópálya, az iskolához tartozó kézilabdapálya (füves, salakos, földes, bitumenes). Ezekhez a helyi sajátosságoknak megfelelően esetleg röplabdapálya (salakos, földes) és kuglipálya is csatlakozott. A labdarúgópályák zöméhez kiszolgáló létesítmény nem tartozott. A 60-as, 70-es években gyakorlatilag majdnem minden településen működött valamilyen osztályban futballozó csapat. A nagyobb helyiségekben a 70-es években már kiszolgáló létesítmények is épültek a pályákon (öltöző, WC), kerítést kaptak a mérkőzéseken belépődíjat szedtek. A labdarúgáson kívül a kézilabda volt a legnépszerűbb csapatjáték, több megyében még járási bajnokságokat is tudtak szervezni. A létesítmények építésében, üzemeltetésében, a falvakban a tanács mellett a Termelőszövetkezetek vállaltak szerepet pl. gépekkel, munkaerővel. A városokban ahol gyár, üzem működött szép létesítmények születtek (Ganz Mávag, Elektromos, bányászvárosok). Viszonylagos idilli helyzetben érkeztünk el a rendszerváltáshoz. Az állam hirtelen megszűnt gondos szülő lenni, a privatizációt pedig nem a sport támogatására találták fel. A létesítmények több kézbe kerültek: - maradtak állami tulajdonban (kiemelt létesítmények, edzőtáborok, stadionok) - önkormányzati kezelésbe kerültek (települési létesítmények, tornatermek) - privatizálva lettek -áttételesen- (gyári, üzemi létesítmények) - sportegyesületek kezelésébe kerültek. A 90-es évek elején a kormány 500 tornatermes akciója láttatni engedte a fejlődési irányt. Az csak az akció után derült ki, hogy nem volt teljesen átgondolt a tervezés, szervezés. II. A jelenlegi helyzet A sportolásra alkalmas létesítmények zöme önkormányzati tulajdonban van. (80 %, a Sportlétesítmények Magyarországi Szövetség taglétszámában 76,3 %). Az évek során az önkormányzatok szűkülő anyagi lehetőségei miatt a sportlétesítmények helyzete egyre kilátástalanabb. A lakosság egészségmegőrzése, a helyi közösségek fejlesztése szempontjából a sportlétesítmények szolgáltatásainak biztosítása stratégiai kérdés.

2 A településszerkezetet figyelembe véve a legtöbb sportlétesítmény a 2500 fő alatti lakosú helységekben található (45 %) a főváros 23 %, megyei jogú városok 23 %, egyéb települések 9 %-ban osztoznak A rendszerváltás óta megalapozott, végiggondolt, tudatos létesítményfejlesztés nem volt Magyarországon. Ebben természetesen a politika felelőssége nagy. Minden kormány igyekezett döntéseivel megosztani a sportban dolgozókat. Többnyire ellentét lett az élsport- szabadidősport, élsport- létesítmények, MOB-állam, MOB-NSSZ és még ki tudja kik között. Így aztán mindig voltak, akik jól ki tudtak jönni egy-egy döntésből. De a magyar sport egésze sohasem tudott egyként harcolni igazáért. Nincs ez másként most sem: plusz pénzek ide-oda, folyik az osztogatás, de hogy hol fognak sportolni az továbbra sem érdekel senkit. Még senki nem jött rá arra, hogy a központi létesítmények nem oldják meg a magyar sport létesítményhelyzetét. A Budapesti Olimpiai Központ műszaki állapota pl %-os. Az önkormányzatok tisztelet a kivételnek nem képesek önállóan az egyre magasabb szintű teljesítményt kívánó élsportnak megfelelő színhelyet biztosítani. Ha valahonnan az állam nem szállhat ki, akkor az a létesítményfejlesztés. A nemzeti sportstratégiában megjelölt PPP rendszernek nem látni a biztosítékát. III. Jövőkép. Az államnak el kell(ene) döntenie milyen létesítmények fontosak a szakma, a sportágak, a kihasználtság stb. szempontjából. A sportoláshoz való jog megteremtéséhez minden polgárnak biztosítani kell lakókörnyezetében a kultúrált szabadidő eltöltéséhez, sportoláshoz a megfelelő sportlétesítményeket. A létesítményellátottságot a települések lélekszáma szerint javasoljuk meghatározni. A létesítményprioritásokat tekintve ezekben valamilyen szinten az államnak szerepet kell vállalni. Akár a meglévő létesítmények felújításában, korszerűsítésében, akár az újak építésében. Alapelvek: - minden településre szükséges labdarúgó pálya - minden településre a kisebbeknél iskolához szükséges sportudvar - minden iskola rendelkezzen tornateremmel - minden megyeszékhelyen szükséges műjégpálya - minden kistérség rendelkezzen legalább egy tanuszodával - valamennyi sportlétesítmény akadálymentes legyen. Az alapelvek mellett az alábbi értékelési szempontokat figyelembe kell venni a létesítményellátottság meghatározásánál: 1. Nemzetközi küzdelmekben valamely sportág(ak)ban tartósan szerepel csapat. 2. Valamely sportág(ak)ban a hazai élmezőny tagja, nemzetközi kupá(k)ban szerepel, magas a nézőszám 3. NUPI programban szereplő sportágak (Sport XXI) műhelye, meghatározó helye.

3 - 3 - Az állam feladata: ki kell dolgozni több évre előre a sportlétesítmény stratégiát. Fel kell ismernie, hogy a sport ebben az értelemben is hosszú távú befektetés. Csak ennek a stratégiának köszönhetően érhető el, hogy szélesebb társadalmi rétegeket vonjon be a szabadidő- és amatőr versenysport esetében. Feladatok: 1. A sportlétesítmények kategorizálási elveinek kidolgozása a.) nemzetközi szintű létesítmény: nemzetközi mérkőzések, versenyek megrendezéséhez megfelelő feltételek b.) bajnoki szintű létesítmény: 1. osztályú csapatsportágak mérkőzéseinek megrendezéséhez megfelelő feltételek c.) edző létesítmény: nemzetközi edzésfeltételeknek felel meg, vagy lakossági sportolás feltételeit biztosítja 2. A sportlétesítmények finanszírozási elveinek kidolgozása a.) normatív támogatás: a kategorizálási elvek szerint az önkormányzati hozzájárulás alapján meghatározott költségvetési támogatás - nk-i létesítmény: önkormányzati 1 Ft-hoz o,5o Ft - hazai létesítmény: önkormányzati 1 Ft-hoz o,3o Ft - edző létesítmény: önkormányzati 1 Ft-hoz o,1o Ft Minden állami támogatás csak önkormányzati támogatáshoz kapcsolódhat. b.) címzett támogatás: önálló fejezetben külön költségvetési forrás a sportlétesítmények korszerűsítésére, építésére 3. EU-s források bevonásai lehetőségeinek vizsgálata (ifjúság és sport, oktatás és sport, akadálymentesítés) a.) b.) c.) iskolai létesítmények fejlesztése életminőség javításával összefüggő, sport- és rekreációs célú központok építése akadálymentesítés 4. Létesítményellátottság meghatározása a.) Lakosság lélekszáma 2000 főig: - 1 db min. 90x45 m-es füves labdarúgó pálya 2 játékos és 1 játékvezetői öltözővel (WC, zuhany), kiszolgáló helyiséggel a nézők számára (női-ffi. WC.) - többcélú használatra alkalmas bitumenes vagy salakos terület (min. 45x24

4 m-es) - atlétikai futó, ugró és dobó pályák min. 36x18 m-es (osztható) tornaterem, 2 öltözővel, mellékhelyiséggel. b.) Lakosság lélekszáma 5000 főig: - 1 db min. 90x45 m-es füves labdarúgópálya, locsolási lehetőséggel, 4 játékos és 1 játékvezetői öltözővel (WC, zuhany), kiszolgáló helyiséggel a nézők számára (női-ffi. WC.) a játéktértől elválasztott nézőtérrel, - 1 db min. 90x45 m-es edzésre alkalmas labdarúgópálya, - többcélú használatra alkalmas bitumenes vagy salakos terület (min. 45x24 m-es), - atlétikai futó, ugró és dobó pályák. - 1 db min. 44x24 m-es csarnok, 4 db játékos, 1 db játékvezetői öltözővel, (WC., zuhany), minimális ülőhelyi résszel, nézőtéri WC.( ffi. női) - büfé - iskolánként min. 36x24 m-es (osztható) tornaterem 4 db öltözővel, mellékhelyiséggel. c.) Lakosság lélekszáma főig: (a településszerkezetet nézve az ide tartozó települések kb. 50 %-a város) - 2 db min. 100x50 m-es, ebből 1 db füves labdarúgópálya (bekerített) locsolási lehetőséggel, pályánként 4 db játékos és 1 db játékvezetői öltöző (zuhany, WC.) épített nézőtér a játéktértől elválasztva, mellékhelyiség (női, ffi.), büfé, - 2 db min. 90 x 45 m-es edző labdarúgópálya, 2 db játékos, 1 játékvezetői öltözővel (zuhany, WC) m-es salakos atlétikai futó, ugró, dobó pálya (magasugráshoz ugródomb) - iskolánként bitumenes kézilabda pálya min. 44x24 m-es méretben bitumenes terület kosárlabda palánkokkal felszerelve, - teniszpálya min. 34x17 m-es méretben (salakos), locsolási lehetőséggel.

5 db min. 44x24 m-es csarnok, 4 db játékos, 1 db játékvezetői öltözővel (zuhany, WC.) nézőtéri WC( ffi.- női) iskolához is kapcsolódhat - min. 500 fős küzdőtértől elválasztott nézőtér - beépített hangosítás, - elektromos eredményjelző (kézi, kosár, röplabda) - uszoda 25 m-es, 8 pályás, öltözőkkel, kiszolgáló helyiségekkel, - iskolánként min. 36 x 24 m-es (osztható) tornaterem, 4 öltözővel, mellékhelyiséggel. d.) Lakosság lélekszáma főig, kivéve a megyeszékhelyeket min. 100 x 50 m-es, ebből legalább 2 db füves labdarúgópálya (bekerített) locsolási lehetőséggel, pályánként 4 db játékos, 1 db játékvezetői öltöző (zuhany, WC) - 1 db stadion a stadionépítési programnak megfelelően, db teniszpálya min. 34x17 m-es méretben (salakos) locsolási lehetőséggel, - iskolánként bitumenes kézilabda pálya min. 44x24 m-es méretben, bitumenes terület kosárlabda palánkokkal felszerelve, atlétikai futásokra, dobásokra, ugrásokra alkalmas salakos terület, - strand, min. 2 medencével, - 1 db min. 44x24 m-es csarnok, min. 800 fős, küzdőtértől elválasztott nézőtérrel, min. 6 db játékos és 2 db játékvezetői öltöző (zuhany, WC.), nézőtéri ffi-női WC., kondicionáló és/vagy aerobik terem, - büfé - klub, tárgyaló - beépített hangosítás - elektromos eredményjelző (kézi, kosár, röplabda) - TV. közvetítésre alkalmas világítás, - uszoda, 50 m-es, 8 pályás, öltözőkkel, kiszolgáló helyiséggel, - tekepálya (bowling pálya) 4-8 pályás, - lőtér - iskolánként min. 44x24 m-es (osztható) tornaterem, öltözőkkel, mellék-

6 helyiségekkel, 1000 fős tanulólétszám után min. 25m-es, 4 pályás tanmedence e.) Megyeszékhelyek db min. 100 x 50 m-es bekerített, ebből min. 3-4 db füves labdarúgópálya, locsolási lehetőséggel, 4 db játékos, 1 db játékvezetői öltöző (WC. Zuhany) - 1 db stadion a stadionépítési programnak megfelelően, - 1 db min. 90x45 m-es műfüves labdarúgópálya, - l db nemzetközi versenyekre alkalmas műanyag borítású atlétikai pálya, teljes felszereléssel, - 2 db 400 m-es, 8 pályás salakos atlétikai pálya, versenyre alkalmas felszereléssel, - iskolánként bitumenes kézilabda pálya, min. 44x24 m-es méretben, bitumenes terület kosárlabda palánkokkal, atlétikai futásokra, ugrásokra, dobásokra alkalmas salakos terület. - 1 db min. 52x26 m-es csarnok min ülőhellyel, (egyedüli háttámlás székek) és min állóhellyel rendelkező nézőtér a kűzdőtértől egyértelműen elválasztva (mobil lelátó), 8 db kb. 20 fős játékos öltöző és 2 db játékvezetői öltöző (zuhany, WC), nézőtéri női-ffi WC., - büfék - orvosi szoba - klub, tárgyaló - kondicionáló és aerobik terem - beépített hangosítás, - 2 db elektromos eredményjelző a nemzetközi követelményeknek megfelelően, - nézőtéri nyilvános telefonok, - ruhatár, db teniszpálya, - teke (bowling pálya), 4-8 sávos - 1 db 50 m-es, 8 pályás versenymedence, minimális nézőtérrel, - lőtér - műjégpálya - iskolánként min. 44x24 m-es (osztható) tornaterem, öltözőkkel, mellékhelyiségekkel, 1000 fős tanulólétszám után min. 25 m-es, 6 pályás tanmedence.

7 - 7 - Az uszodákkal szemben támasztott követelmény, hogy valamennyi korosztály egyaránt használhassa. Ide sorolhatjuk a fedett és szabadtéri uszodákat is. A medencefajták megválasztásánál mind a nagyközönség, mind az iskolai testnevelés, mind az úszósport igényeit szem előtt kell tartani. Célszerű tervezni gyerekek és úszni tanulók, illetőleg úszni nem tudók, mozgáskorlátozottak részére sekély vizű medencét, továbbá a közönség és az úszósport részére is megfelelő medence fajtát. A főnél kisebb településeken az iskolai és a lakossági igényeket kielégítő létesítményeket közösen célszerű megvalósítani. Ezeknél a település típusoknál mintegy m2 vízfelület tekinthető helyesnek, feltéve, hogy a vonzáskörzetből (20-25 perces utazás) legalább ember képes elérni. A felsőfokú tanintézetek esetében egyedi terv alapján kell biztosítani a szabadtéri és fedett létesítményeket. Mindenképpen szükséges egy min. 45x22 m-es sportcsarnok megépítése. Az anyagban felsorolt létesítményeket úgy kell kialakítani, hogy a mozgáskorlátozottak is látogathassák, használhassák. A program végigfutása elképzeléseink szerint 2020-ra prognosztizálható. 1. Finanszírozási elvek kidolgozása Határidő: december Címzett támogatás rendszerének kidolgozása Határidő: december építésének ütemezése Határidő: szeptember 30. Évente..md Ft. 4. építésének ütemezése Határidő: szeptember 30. Évente.md Ft. Nyíregyháza, 2005.március 21. Tompa Andor

8

BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA. Tanácsnok. J A V A S L A T a kerület testnevelési és sportkoncepciójának jóváhagyására

BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA. Tanácsnok. J A V A S L A T a kerület testnevelési és sportkoncepciójának jóváhagyására BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA Tanácsnok J A V A S L A T a kerület testnevelési és sportkoncepciójának jóváhagyására Készítette: Németh Szilárd sport tanácsnok Előterjesztő: Németh Szilárd

Részletesebben

Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának. 2009-2013. közötti idıszakra vonatkozó. Középtávú sportfejlesztési koncepciója

Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának. 2009-2013. közötti idıszakra vonatkozó. Középtávú sportfejlesztési koncepciója Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának 2009-2013. közötti idıszakra vonatkozó Középtávú sportfejlesztési koncepciója Elfogadva: a Képviselı-testület 251/2009. (X. 16.) sz. határozatával I. A Sportfejlesztési

Részletesebben

PÁTY KÖZSÉG KÖZÉPTÁVÚ SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA

PÁTY KÖZSÉG KÖZÉPTÁVÚ SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA PÁTY KÖZSÉG KÖZÉPTÁVÚ SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA Páty, 2011. április Záradék: Elfogadta Páty Község Önkormányzat képviselő-testülete 95./2011. (IV.04) határozatával. Székely László polgármester 1 Bevezető

Részletesebben

be/sfp-8340/2015/mlsz

be/sfp-8340/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Futball Club Ajka A kérelmező szervezet rövidített neve FC Ajka Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 1970 A kérelmező jogállása Amatőr Áfa

Részletesebben

A PRÜGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2009 2014

A PRÜGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2009 2014 A PRÜGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2009 2014 Prügy, 2009. március 25. A sport definíciója az Európai Sport Charta szerint: Sport minden olyan fizikai tevékenység, amely esetenként

Részletesebben

Tárgy: Pusztai László Sporttelep fejlesztési koncepció - 2013

Tárgy: Pusztai László Sporttelep fejlesztési koncepció - 2013 Szentes Város Alpolgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt.sz.: R-1173/2013 Témafelelős: Barát Endre, Rakk László Tárgy: Pusztai László Sporttelep fejlesztési koncepció - 2013 Melléklet: koncepció

Részletesebben

be/sfp-8690/2015/mlsz

be/sfp-8690/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Záhonyi Vasutas Sport Club A kérelmező szervezet rövidített neve Záhonyi VSC Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 2269 A kérelmező jogállása

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület! Határozati javaslat

Tisztelt Képviselő-testület! Határozati javaslat Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. április 28-i ülésére Tárgy: Dombóvár Város Önkormányzatának Sportkoncepciója Előterjesztő: Kerényi Zsolt alpolgármester

Részletesebben

2/2003. sz. Gazdasági Főigazgatói Utasítás

2/2003. sz. Gazdasági Főigazgatói Utasítás 2/2003. sz. Gazdasági Főigazgatói Utasítás a PTE kezelésében lévő ingatlanok, helységek, lakások, szálláshelyek, sportlétesítmények minimális bérleti díjairól Hatályos: 2003. Március 01-től A 2/2002. sz.

Részletesebben

be/sfphpm01-08338/2015/mlsz

be/sfphpm01-08338/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Pétervására Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Pétervására SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 698 A kérelmező jogállása

Részletesebben

A KE02910/2014/MVLSZ-4 számú határozat melléklete

A KE02910/2014/MVLSZ-4 számú határozat melléklete Oldalszám: 1 A KE02910/2014/MVLSZ-4 számú határozat melléklete Kérelem száma: KE02910/2014/MVLSZ Érkezett: Oldalszám: 2 A kérelmező adatai Általános A kérelmező szervezet teljes neve: V.U.K.Vízilabda és

Részletesebben

be/sfp-8203/2015/mlsz

be/sfp-8203/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Grosics Gyula Labdarúgó Akadémia A kérelmező szervezet rövidített neve Grosics Akadémia Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 3281 A kérelmező

Részletesebben

A KE00067/2013/MVLSZ-4 számú határozat melléklete

A KE00067/2013/MVLSZ-4 számú határozat melléklete Oldalszám: 1 A KE00067/2013/MVLSZ-4 számú határozat melléklete Kérelem száma: KE00067/2013/MVLSZ Érkezett: Oldalszám: 2 A kérelmező adatai Általános A kérelmező szervezet teljes neve: YBL Water Polo Club

Részletesebben

X. fejezet 12. cím: Nemzeti Sporthivatal

X. fejezet 12. cím: Nemzeti Sporthivatal X. fejezet 12. cím: Nemzeti Sporthivatal A Kormány az egészséges, mozgásgazdag életmód mind szélesebb társadalmi rétegek számára történő elterjesztése, a sportolási lehetőségek bővítése, korszerű létesítmények

Részletesebben

be/sfp-9577/2015/mlsz

be/sfp-9577/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Bajai Labdarúgó Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve BLSE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 2227 A kérelmező jogállása

Részletesebben

BICSKE VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT

BICSKE VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT BICSKE VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT HOSSZÚ TÁVÚ SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA (változások dltbetvel jelölve) A koncepció célja: A város sport céljainak hosszú távú meghatározása A sportegyesületek támogatása, munkájuk

Részletesebben

Fegyvernek Önkormányzat Képviselőtestületének 28/2002.(IX.5.) számú rendelete a helyi sportról módosítással egységes szerkezetbe foglalva BEVEZETŐ

Fegyvernek Önkormányzat Képviselőtestületének 28/2002.(IX.5.) számú rendelete a helyi sportról módosítással egységes szerkezetbe foglalva BEVEZETŐ Fegyvernek Önkormányzat Képviselőtestületének 28/2002.(IX.5.) számú rendelete a helyi sportról módosítással egységes szerkezetbe foglalva BEVEZETŐ A sport tevékenység az egyetemes kultúra része, az egészségfejlesztés

Részletesebben

U S Z O D A H Á Z I R E N D

U S Z O D A H Á Z I R E N D MOM Sportközpont U S Z O D A H Á Z I R E N D MOM 1123 Budapest, Csörsz utca 14-16 I. Általános rendelkezések 1. MOM Sportközpont uszoda házirendjének jogszabályai alapján: A MOM Sportközpont Házirendjét

Részletesebben

A KE00184/2013/MVLSZ-4 számú határozat melléklete

A KE00184/2013/MVLSZ-4 számú határozat melléklete Oldalszám: 1 A KE00184/2013/MVLSZ-4 számú határozat melléklete Kérelem száma: KE00184/2013/MVLSZ Érkezett: Oldalszám: 2 A kérelmező adatai Általános A kérelmező szervezet teljes neve: Százhalombattai Vízilabda

Részletesebben

be/sfphpm01-10470/2015/mlsz

be/sfphpm01-10470/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Hódmezővásárhely Sportjáért Alapítvány A kérelmező szervezet rövidített neve HSA Gazdálkodási formakód 569 Tagsági azonosítószám 3878 A kérelmező jogállása

Részletesebben

Tisztelt Igazgató Asszony, Igazgató Úr! Köszönjük, hogy segíti a Magyar Diáksport Szövetség munkáját!

Tisztelt Igazgató Asszony, Igazgató Úr! Köszönjük, hogy segíti a Magyar Diáksport Szövetség munkáját! Tisztelt Igazgató Asszony, Igazgató Úr! Az alábbi kérdőív kitöltésével kérjük, hogy vegyen részt az Országos Testnevelés Kutatásban. A kérdőívben a testnevelés oktatás színvonalának emeléséhez kötődő különböző

Részletesebben

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA SPORTKONCEPCIÓJA

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA SPORTKONCEPCIÓJA PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA SPORTKONCEPCIÓJA 2016-2019 1 1. Bevezetés Püspökladány Város Önkormányzata 2004-2014 közötti időszakra szóló sportkoncepciója teljesítette a küldetését. Szükség van tehát

Részletesebben

Szajol Községi Önkormányzat. Sportkoncepciója 2015-2019.

Szajol Községi Önkormányzat. Sportkoncepciója 2015-2019. Szajol Községi Önkormányzat Sportkoncepciója 2015-2019. Készült: 2015. március 2 A sport a test útján nyitja meg a lelket (Dr. Szent-Györgyi Albert) Bevezetés Magyarország Alaptörvényének XX. cikke a következőképpen

Részletesebben

be/sfphpm01-08850/2015/mlsz

be/sfphpm01-08850/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Zalalövői Testedző kör A kérelmező szervezet rövidített neve Zalalövői TK Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 2013 A kérelmező jogállása

Részletesebben

A KE00173/2013/MVLSZ-4 számú határozat melléklete

A KE00173/2013/MVLSZ-4 számú határozat melléklete Oldalszám: 1 A KE00173/2013/MVLSZ-4 számú határozat melléklete Kérelem száma: KE00173/2013/MVLSZ Érkezett: Oldalszám: 2 A kérelmező adatai Általános A kérelmező szervezet teljes neve: Honvéd-Pesterzsébet

Részletesebben

http://kezikerelem.globalsoftware.hu/kerelem2013/print?w=1

http://kezikerelem.globalsoftware.hu/kerelem2013/print?w=1 1 / 19 2013.04.30. 13:52 1 Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: A kérelmező szervezet rövidített neve: Óbudai Kézilabda Sportiskola Sportegyesület Óbudai KS Se 2 Gazdálkodási

Részletesebben

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS SPORTKONCEPCIÓJA (2015-2020)

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS SPORTKONCEPCIÓJA (2015-2020) Istenek ajándéka, sport! Élet éltető vize! A nehéz munka idejében kiszórod boldog fényedet, követe vagy te a régen letűnt napoknak, mikor ifjú örömben mosolygott még az ember s felfelé hágott a napisten,

Részletesebben

PISZKOZAT. 1Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: BB Sport Club Balatonboglár

PISZKOZAT. 1Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: BB Sport Club Balatonboglár 1Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: BB Sport Club Balatonboglár A kérelmező szervezet rövidített neve: BB SC 2Gazdálkodási formakód:521 3Tagsági azonosítószám 1451 Áfa

Részletesebben

be/sfphpm01-09985/2015/mlsz

be/sfphpm01-09985/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Bábolnai Sport Egyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Bábolna SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 1094 A kérelmező jogállása

Részletesebben

PSN Zrt. Vári Attila. vezérigazgató E-mail cím: Istók Tímea E-mail cím:

PSN Zrt. Vári Attila. vezérigazgató E-mail cím: Istók Tímea E-mail cím: 1 Érkezett : 1. KÉRELMEZŐ DTI kérelmező szervezet teljes neve: kérelmező szervezet rövidített neve: Pécsi Sport Nonprofit Zrt PSN Zrt 2 Gazdálkodási formakód: Bajnoki osztály: 114 NBI Áfa levonásra a pályázatban

Részletesebben

be/sfphpm01-08589/2015/mlsz

be/sfphpm01-08589/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Üllői Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Üllő SE. Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 1336 A kérelmező jogállása Amatőr

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület 2009. április 24-i nyilvános ülésére. Tapolca Város Testnevelés és Sportkoncepciója kiegészítése

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület 2009. április 24-i nyilvános ülésére. Tapolca Város Testnevelés és Sportkoncepciója kiegészítése 7. NAPIREND: Ügyiratszám: 1/291/2009 E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2009. április 24-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandók Tapolca Város Testnevelés

Részletesebben

be/sfphpm01-08509/2015/mlsz

be/sfphpm01-08509/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Nyergesújfalu Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Nyergesújfalu SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 1106 A kérelmező

Részletesebben

PILIS VÁROS SPORTKONCEPCIÓJA 2016-2020.

PILIS VÁROS SPORTKONCEPCIÓJA 2016-2020. PILIS VÁROS SPORTKONCEPCIÓJA 2016-2020. Záradék: Pilis Város Sportkoncepcióját, valamint Sportlétesítmény felújítási Programját Pilis Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2015. -i nyilvános és

Részletesebben

be/sfphpm01-05044/2015/mkosz

be/sfphpm01-05044/2015/mkosz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Bajai Női Kosárlabda Klub A kérelmező szervezet rövidített neve Bajai NKK A szakszövetség vagy a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség versenyrendszerében

Részletesebben

116. ATLÉTIKAI MAGYAR BAJNOKSÁG SZEKSZÁRD

116. ATLÉTIKAI MAGYAR BAJNOKSÁG SZEKSZÁRD 116. ATLÉTIKAI MAGYAR BAJNOKSÁG SZEKSZÁRD Sport- és Szabadidőközpont Atlétikai Centrum 2011. augusztus 6-7. SAJTÓANYAG I. ADATOK A verseny: 116. Atlétikai Magyar Bajnokság, célja a 2011. évi magyar bajnoki

Részletesebben

Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt

Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt Oldalszám: 1 Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt Kérelem száma: KE02967/2014/MJSZ Érkezett: Ügyiratszám: KE02967/2014/MJSZ-3 Oldalszám: 2 A kérelmező adatai Általános A kérelmező

Részletesebben

Stadionok helyett tornatermeket!

Stadionok helyett tornatermeket! Stadionok helyett tornatermeket! Javaslatok a magyar baloldal új sportpolitikájára 1. Bevezetés Fidesz-KDNP kormány kirakatpolitikája, sportnagyhatalmi ábrándkergetése (olimpia, labdarúgás, kiemelt juttatások,

Részletesebben

be/sfphpm01-03044/2015/mksz

be/sfphpm01-03044/2015/mksz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Óbudai Kézilabda Sportiskola Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve ÓKSI SE Gazdálkodási formakód 521 Bajnoki osztály: Gyermekbajnokság

Részletesebben

be/sfp-9345/2015/mlsz

be/sfp-9345/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Szanki Olajbányász Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve OBSE Gazdálkodási formakód 114 Tagsági azonosítószám 203122 A kérelmező jogállása

Részletesebben

be/sfp-8204/2015/mlsz

be/sfp-8204/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Sportegyesület Bodroghalom A kérelmező szervezet rövidített neve Bodroghalom SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 106 A kérelmező jogállása

Részletesebben

be/sfphpm01-03414/2015/mksz

be/sfphpm01-03414/2015/mksz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Kinizsi Technikai és Tömegsportklubok köre A kérelmező szervezet rövidített neve KINIZSI TTK Gazdálkodási formakód 521 Bajnoki osztály: NBII Áfa levonásra

Részletesebben

A Kozármisleny Futballklub működési áttekintése 10 éves távlatban. 2015 Május

A Kozármisleny Futballklub működési áttekintése 10 éves távlatban. 2015 Május A Kozármisleny Futballklub működési áttekintése 10 éves távlatban 2015 Május Eredményesség Az utánpótlás bázis több mint húsz éves, de igazán 12 éve lett komolyan szervezve és versenyeztetve. Attól az

Részletesebben

H A T Á R O Z A T O T

H A T Á R O Z A T O T Iktatószám: ki/jh01-08095/2015/mlsz Maros-menti Utánpótlás Futball Club Ügyiratszám: be/sfp-08095/2015/mlsz Makó Ügyintéző: Nagy Réka Aradi utca 7 E-mail: Nagy.Reka@mlsz.hu 6900 Tárgy: sportfejlesztési

Részletesebben

be/sfp-12186/2016/mlsz

be/sfp-12186/2016/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Visegrádi Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Visegrád SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 1345 A kérelmező jogállása

Részletesebben

be/sfphpm01-00108/2015/mvlsz

be/sfphpm01-00108/2015/mvlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Oázis Sport Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság A kérelmező szervezet rövidített neve Oázis Sport Nonprofit Kft. A sportszervezet jogállása:

Részletesebben

be/sfp-8846/2015/mlsz

be/sfp-8846/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Galgagyörki Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Galgagyörki SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 1293 A kérelmező jogállása

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 65/2003. (III.26.) számú. h a t á r o z a t a. k.m.f.

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 65/2003. (III.26.) számú. h a t á r o z a t a. k.m.f. 1 NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 65/2003. (III.26.) számú h a t á r o z a t a a Nyíregyházi Vasutas Sport Club által működtetett Tiszavasvári úti MÁV sportlétesítmények 2003. évi támogatási

Részletesebben

Budapest Főváros (Budapest Capitals)

Budapest Főváros (Budapest Capitals) BUDAPEST 2024 legyen olimpiai szereplő a magyar női és férfi kosárlabda válogatott Budapest Főváros (Budapest Capitals) Budapesti élvonalbeli kosárlabdacsapatok működtetése A változtatás szükségessége

Részletesebben

MEGHÍVÓ. Az ülés helye: Képviselői irodaház. Napirendi javaslat. Cserkeszőlő, 2015.június 05. Szokolai Lajos sk. polgármester

MEGHÍVÓ. Az ülés helye: Képviselői irodaház. Napirendi javaslat. Cserkeszőlő, 2015.június 05. Szokolai Lajos sk. polgármester Cserkeszőlő Község Polgármesterétől 5465 Cserkeszőlő, Köztársaság tér 1. telefon: (56) 568-451 fax: (56) 568-462 MEGHÍVÓ Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselő-testülete rendkívüli ülést tart 2015.

Részletesebben

SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 6600 Szentes, Kossuth tér 6. e-mail: wittek@szentes.hu tel.: 63/510-390, 30/933-5414

SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 6600 Szentes, Kossuth tér 6. e-mail: wittek@szentes.hu tel.: 63/510-390, 30/933-5414 SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA FŐÉPÍTÉSZ 6600 Szentes, Kossuth tér 6. e-mail: wittek@szentes.hu tel.: 63/510-3, 30/933-5414 Témafelelős: Wittek Krisztina főépítész Iktatószám: E-12692/2015. Tárgy: Pályázat

Részletesebben

be/sfphpm01-08532/2015/mlsz

be/sfphpm01-08532/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Rimóci Sport Egyesület A kérelmező szervezet rövidített neve RSE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 1162 A kérelmező jogállása Amatőr Áfa

Részletesebben

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. (vitaanyag)

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. (vitaanyag) EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK SPORTKONCEPCIÓJA (vitaanyag) 2007-10-03 Bevezető A bevezetőben azokat a közösségi anyagokat mutatom be, melyek szabályozzák és rendezik azokat a kérdéseket, mely a sporttal

Részletesebben

Felsőtárkány Község Önkormányzatának

Felsőtárkány Község Önkormányzatának Felsőtárkány Község Önkormányzatának Sportkoncepciója 2011-2016 2 1. Alapelvek (1) Felsőtárkány Község Önkormányzata (továbbiakban: Önkormányzat) a testnevelés és sport tevékenység feltételeinek szabályozása

Részletesebben

be/sfp-08122/2015/mlsz

be/sfp-08122/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Labdarúgás Utánpótlásáért Alapítvány Baja A kérelmező szervezet rövidített neve LUA-Baja Gazdálkodási formakód 569 Tagsági azonosítószám 3963 A kérelmező

Részletesebben

be/sfp-08622/2015/mlsz

be/sfp-08622/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Nebuló Futball Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Nebuló Futball Sportegyesület Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 3108

Részletesebben

FISE. Stuber Ildikó Éva. elnök E-mail cím: Balogh László E-mail cím:

FISE. Stuber Ildikó Éva. elnök E-mail cím: Balogh László E-mail cím: 1 Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: A kérelmező szervezet rövidített neve: Felföldi István Sport Egyesület 2 Gazdálkodási formakód: Bajnoki osztály: 521 Megye Áfa levonásra

Részletesebben

KÖZÉPTÁVÚ T ESTNEVELÉSI ÉS SPORTFEJLESZTÉSI KONC EPCIÓJA

KÖZÉPTÁVÚ T ESTNEVELÉSI ÉS SPORTFEJLESZTÉSI KONC EPCIÓJA SIMONTORNYA s VÁROS KÖZÉPTÁVÚ TESTNEVELÉSI ÉS SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2009-2013 1 Simontornya Város Középtávú Testnevelési és Sportfejlesztési Koncepciója 2009-2013 BEVEZETÉS A sporttevékenység fontosságát

Részletesebben

3. melléklet. A Tiszaújvárosi Sport-Park Nonprofit Kft. 2015. ÉVI ÜZLETI TERVE

3. melléklet. A Tiszaújvárosi Sport-Park Nonprofit Kft. 2015. ÉVI ÜZLETI TERVE 3. melléklet A Tiszaújvárosi Sport-Park Nonprofit Kft. 2015. ÉVI ÜZLETI TERVE 1 TARTALOM I. BEVEZETŐ. 3 I.1. A TÁRSASÁG BEMUTATÁSA. 3 1.2 ALAPÍTÁS... 4 II. ÖSSZEFOGLALÓ FEJEZET... 5 III. HELYZETELEMZÉS

Részletesebben

Aszód FC sportfejlesztési programja 2011-2014

Aszód FC sportfejlesztési programja 2011-2014 Aszód FC sportfejlesztési programja 2011-2014 Módosítás dátuma: 2012.03.06. A módosítás érvényes a 2012-2013 évadra. A program célja, megfelelő technikai háttérrel, a fiatalok számára is vonzó infrastruktúrával

Részletesebben

Nemzeti Úszó és Vizilabda Olimpiai Központ 2013. évi ár- és díjszabás

Nemzeti Úszó és Vizilabda Olimpiai Központ 2013. évi ár- és díjszabás HAJÓS ALFRÉD SPORTUSZODA Belépőjegyek és egyéb tételek Felnőtt Ft/fő 1 417 1 800 Felnőtt Úszójegy Munkanapokon 06-tól 07-óráig Ft/fő 945 1 200 Felnőtt Napozójegy május 1-tól augusztus 31-ig 15 órától zárásig

Részletesebben

Mezőcsát, 2011. március

Mezőcsát, 2011. március Egészségnevelési Pedagógiai Program (Egészségfejlesztési Terv) Készítette Kiss József Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola Mezőcsát, 2011. március TARTALOMJEGYZÉK Előszó... 5 Bevezető... 7 I.helyzetelemzés...

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s E l ő t e r j e s z t é s Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2004. szeptember 27.-i ülésére Tárgy: Zirc, Alkotmány utcai Sportpályánál jegenyenyár fák kitermelése. Előadó: Kirsch Ábel, az Ifjúsági,

Részletesebben

Tájékoztató. Békés Város Képviselő-testülete Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága 2015. december 1-i ülésére

Tájékoztató. Békés Város Képviselő-testülete Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága 2015. december 1-i ülésére Tárgy: Tájékoztató a testnevelés helyzetéről Békés városban Sorszám: 9 Döntéshozatal módja: Előkészítette: Kálmán Tibor sportreferens Egyszerű szótöbbség Tájékoztató Békés Város Képviselő-testülete Oktatási,

Részletesebben

be/sfphpm01-08852/2015/mlsz

be/sfphpm01-08852/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Pannonhalma Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve nincs bejegyezve Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 796 A kérelmező jogállása

Részletesebben

MAGLÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZÉPTÁVÚ SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2015 2019

MAGLÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZÉPTÁVÚ SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2015 2019 MAGLÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZÉPTÁVÚ SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2015 2019 (egységes szerkezetben) Maglód, 2015. április 23. 1 Tartalom I. Bevezetés... 4 II. Jogszabályi környezet... 6 II.1. Az Európai

Részletesebben

be/sfphpm01-08512/2015/mlsz

be/sfphpm01-08512/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Kőszegi Sportklub A kérelmező szervezet rövidített neve Kőszegi SK Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 2628 A kérelmező jogállása Amatőr

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. az Ózdi Kerékpáros Egyesület tevékenységéről. Ó z d, 2016. május 20. Előterjesztő: Ózdi Kerékpáros Egyesület Elnöke

TÁJÉKOZTATÓ. az Ózdi Kerékpáros Egyesület tevékenységéről. Ó z d, 2016. május 20. Előterjesztő: Ózdi Kerékpáros Egyesület Elnöke TÁJÉKOZTATÓ az Ózdi Kerékpáros Egyesület tevékenységéről Ó z d, 2016. május 20. Előterjesztő: Ózdi Kerékpáros Egyesület Elnöke Kezdetektől napjainkig A hegyikerékpározás az 1980-as években kezdte el meghódítani

Részletesebben

Pályázati projekt adatok Nyilatkozatok Résztvevők Cél Igényelt támogatás. Érin tett. Nem kizárt. Nem érin tett 1350000 X X

Pályázati projekt adatok Nyilatkozatok Résztvevők Cél Igényelt támogatás. Érin tett. Nem kizárt. Nem érin tett 1350000 X X 1. S.sz. Pályázó Projekt időtartama Gyomaendrődi Gyermeklbadarúgó Egyesület Pályázat azon.: SPO 001 14 2014 01 01 tól 2014 12 31 ig Pályázati projekt adatok Nyilatkozatok Résztvevők Cél Igényelt támogatás

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 104. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: A Szekszárdi Vízmű Sportegyesület működése és terveinek bemutatása E L Ő

Részletesebben

MAGYAR VÍVÓ SZÖVETSÉG Elnökségi ülés -2015. 10. 27. 9/2015. ELNÖKSÉGI EMLÉKEZTETŐ

MAGYAR VÍVÓ SZÖVETSÉG Elnökségi ülés -2015. 10. 27. 9/2015. ELNÖKSÉGI EMLÉKEZTETŐ MAGYAR VÍVÓ SZÖVETSÉG Elnökségi ülés -2015. 10. 27. 9/2015. ELNÖKSÉGI EMLÉKEZTETŐ Készült az MVSZ elnökségének 2015. 10. 27. napjára, a Magyar Sport Háza IV. emeleti tárgyalójában (XIV. Budapest, Istvánmezei

Részletesebben

be/sfp-10094/2015/mlsz

be/sfp-10094/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Sásd Városi Sportkör A kérelmező szervezet rövidített neve Sásd Városi Sportkör Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 89 A kérelmező jogállása

Részletesebben

be/sfphpm01-09878/2015/mlsz

be/sfphpm01-09878/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Jánoshidai Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Jánoshida SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 1004 A kérelmező jogállása

Részletesebben

be/sfphpm01-04123/2015/mkosz

be/sfphpm01-04123/2015/mkosz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Pápai Kosárlabda Club A kérelmező szervezet rövidített neve PKC A szakszövetség vagy a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség versenyrendszerében

Részletesebben

be/sfp-09171/2015/mlsz

be/sfp-09171/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Kiskunmajsai Football Club A kérelmező szervezet rövidített neve KiskunmajsaFC Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 9140 A kérelmező jogállása

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ

KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ Tájékoztató eljárás eredményéről - Vállalkozási szerződés a Hírös Sport Szabadidő Létesítményeket Működtető és Szolgáltató Nonprofit Kft. létesítményeinek karbantartási, hibaelhárítási, üzemeltetései feladatainak

Részletesebben

be/sfphpm01-08245/2015/mlsz

be/sfphpm01-08245/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Kakasdi Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Kakasd SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 9125 A kérelmező jogállása Amatőr

Részletesebben

1Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI. A kérelmező szervezet teljes neve: Balmazújvárosi Football Club

1Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI. A kérelmező szervezet teljes neve: Balmazújvárosi Football Club 1Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: i Football Club A kérelmező szervezet rövidített neve: i FC 2Gazdálkodási formakód: 521 3Tagsági azonosítószám 835 Áfa levonásra a pályázatban

Részletesebben

be/sfp-09280/2015/mlsz

be/sfp-09280/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Almásfüzitői Sport Club A kérelmező szervezet rövidített neve ASC Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 1119 A kérelmező jogállása Amatőr

Részletesebben

be/sfphpm01-08710/2015/mlsz

be/sfphpm01-08710/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Egyházasrádóci Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Egyházasrádóci SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 1804 A kérelmező

Részletesebben

Bemutatkozás. Programom. Magyar Kerékpáros Szövetség Nagy Zoltán - Országúti Szakágvezetői Pályázat

Bemutatkozás. Programom. Magyar Kerékpáros Szövetség Nagy Zoltán - Országúti Szakágvezetői Pályázat Címzett: Tárgy: Magyar Kerékpáros Szövetség Nagy Zoltán - Országúti Szakágvezetői Pályázat Bemutatkozás Nagy Zoltán vagyok. 1970-ben, Debrecenben születtem. 1985-1990 között kerékpároztam a Debreceni SI

Részletesebben

PISZKOZAT. 1Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI. A kérelmező szervezet teljes neve: Jászapáti Futball Klub Kft.

PISZKOZAT. 1Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI. A kérelmező szervezet teljes neve: Jászapáti Futball Klub Kft. Érkezett :. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: Jászapáti Futball Klub Kft. A kérelmező szervezet rövidített neve: Jászapáti Futball Klub Kft. 2Gazdálkodási formakód:52 3Tagsági azonosítószám

Részletesebben

év hó napjától év hó napjáig 3/b.) Sportág: Birkózás Torna Öttusa Vívás Ökölvívás Asztalitenisz Úszás

év hó napjától év hó napjáig 3/b.) Sportág: Birkózás Torna Öttusa Vívás Ökölvívás Asztalitenisz Úszás EGYEDI SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS A NEMZETI SPORTKÖZPONTOK VAGYONKEZELÉSÉBEN, ÜZEMELTETÉSÉBEN VAGY EGYÉB JOGCÍMEN HASZNÁLATÁBAN LÉVŐ BUDAPESTI OLIMPIAI KÖZPONT GEREVICH ALADÁR NEMZETI SPORTCSARNOK, KISSTADION

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. NOVEMBER 27-I ÜLÉSÉRE. Jogi és Ügyrendi Bizottság

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. NOVEMBER 27-I ÜLÉSÉRE. Jogi és Ügyrendi Bizottság E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. NOVEMBER 27-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 1189-20/2008. MELLÉKLETEK: 1 DB TÁRGY: A Baranya Megyei Önkormányzat felülvizsgált és módosított testnevelési-

Részletesebben

KŐBÁNYA SPORTFEJLESZTÉSI TERVE ÉS PROGRAMJA 2011-2014.

KŐBÁNYA SPORTFEJLESZTÉSI TERVE ÉS PROGRAMJA 2011-2014. KŐBÁNYA SPORTFEJLESZTÉSI TERVE ÉS PROGRAMJA 2011-2014. TARTALOMJEGYZÉK: Általános helyzetelemzés 1.Rövid helyzetelemzés 2.Létesítmény ellátottság Javaslatok 3.Óvodai testnevelés Javaslatok 4.Iskolai testnevelés

Részletesebben

Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt

Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt Oldalszám: 1 Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt Kérelem száma: KE00207/2013/MVLSZ Érkezett: Ügyiratszám: KE00207/2013/MVLSZ-3 Oldalszám: 2 A kérelmező adatai Általános A

Részletesebben

be/sfp-09211/2015/mlsz

be/sfp-09211/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Heréd Labdarúgó Klub A kérelmező szervezet rövidített neve Heréd LC Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 946 A kérelmező jogállása Amatőr

Részletesebben

be/sfphpm01-10158/2015/mlsz

be/sfphpm01-10158/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Baksai Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Baksai Sportegyesület Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám - A kérelmező jogállása

Részletesebben

be/sfp-09795/2015/mlsz

be/sfp-09795/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve PÁTKA SPORTKÖR A kérelmező szervezet rövidített neve PÁTKA SK Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 617 A kérelmező jogállása Amatőr Áfa levonásra

Részletesebben

BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2003. (III. 28.) r e n d e l e t e

BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2003. (III. 28.) r e n d e l e t e BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2003. (III. 28.) r e n d e l e t e A SPORTRÓL 1 Békés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az egyetemes emberi kultúra és a nemzeti kultúra részeként

Részletesebben

be/sfp-08206/2015/mlsz

be/sfp-08206/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Jánossomorja Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve JSE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 2672 A kérelmező jogállása Amatőr

Részletesebben

be/sfp-8208/2015/mlsz

be/sfp-8208/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve GYIRMÓT SPORT EGYESÜLET A kérelmező szervezet rövidített neve GYIRMÓT SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 741 A kérelmező jogállása Amatőr

Részletesebben

be/sfphpm01-10056/2015/mlsz

be/sfphpm01-10056/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Sülysápi Gyerekfoci Egyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Sülysápi Gyerekfoci Egyesület Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 3372

Részletesebben

AZ ISTVÁNMEZŐ REHABILITÁCIÓS PROGRAMJÁHOZ KAPCSOLÓDÓ VÁROSÉPÍTÉSZETI KONCEPCIÓ KIALAKÍTÁSA (BOK) TERVPÁLYÁZATI MŰLEÍRÁS

AZ ISTVÁNMEZŐ REHABILITÁCIÓS PROGRAMJÁHOZ KAPCSOLÓDÓ VÁROSÉPÍTÉSZETI KONCEPCIÓ KIALAKÍTÁSA (BOK) TERVPÁLYÁZATI MŰLEÍRÁS AZ ISTVÁNMEZŐ REHABILITÁCIÓS PROGRAMJÁHOZ KAPCSOLÓDÓ VÁROSÉPÍTÉSZETI KONCEPCIÓ KIALAKÍTÁSA (BOK) TERVPÁLYÁZATI MŰLEÍRÁS TARTALOMJEGYZÉK MŰLEÍRÁS 1. VÁROSSZERKEZETI ÖSSZEFÜGGÉSEK 1.1 HELYTÖRTÉNET 2. MEGLÉVŐ

Részletesebben

1Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: EGYSÉGES SPORTKÖR MÉNFŐCSANAK

1Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: EGYSÉGES SPORTKÖR MÉNFŐCSANAK 1Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: EGYSÉGES SPORTKÖR MÉNFŐCSANAK A kérelmező szervezet rövidített neve: MÉNFŐCSANAK ESK 2Gazdálkodási formakód: 521 3Tagsági azonosítószám

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzatának Sportkoncepciója

Dombóvár Város Önkormányzatának Sportkoncepciója Dombóvár Város Önkormányzatának Sportkoncepciója 2013-2018 Készítette: Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal Dombóvár, 2013. november 1 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 1.1. A sport, mint fogalom meghatározása,

Részletesebben

Pá pái Egyesí tett Lábdárú gó Clúb Pá pái Perútz Fóótbáll Clúb Spórtfejleszte si stráte giá e s szákmái prógrám 2015/2016-2016/2017

Pá pái Egyesí tett Lábdárú gó Clúb Pá pái Perútz Fóótbáll Clúb Spórtfejleszte si stráte giá e s szákmái prógrám 2015/2016-2016/2017 Pá pái Egyesí tett Lábdárú gó Clúb Pá pái Perútz Fóótbáll Clúb Spórtfejleszte si stráte giá e s szákmái prógrám 2015/2016-2016/2017 Múlt á jövőért Megválósítási terv 2015/2016 Az ebben a dokumentumban

Részletesebben

PISZKOZAT. Ügyiratszám : be/sfphp01-3494/2013 1Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: Polgárdi Városi Sportegyesület

PISZKOZAT. Ügyiratszám : be/sfphp01-3494/2013 1Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: Polgárdi Városi Sportegyesület 1Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: Polgárdi Városi Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve: PVSE 2Gazdálkodási formakód: 521 3Tagsági azonosítószám 609 A

Részletesebben

Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt

Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt Oldalszám: 1 Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt Kérelem száma: KE06296/2015/MJSZ Érkezett: Ügyiratszám: KE06296/2015/MJSZ-3 Oldalszám: 2 A kérelmező adatai Általános A kérelmező

Részletesebben

be/sfphpm01-03028/2015/mksz

be/sfphpm01-03028/2015/mksz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Paksi Kézilabda Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve PKSE Gazdálkodási formakód 521 Bajnoki osztály: Megye Áfa levonásra a pályázatban

Részletesebben