Oktatási Hivatal. 3. A verseny kategóriái korcsoportok szerint: I. kategória: 5-6 évfolyam II. kategória: 7-8 évfolyam

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Oktatási Hivatal. 3. A verseny kategóriái korcsoportok szerint: I. kategória: 5-6 évfolyam II. kategória: 7-8 évfolyam"

Átírás

1 Postacím: VERSENYKIÍRÁS Az Miskolci Pedagógiai Oktatási Központja által meghirdetett Borsod-Abaúj-Zemplén megyei angol versenyhez a magyar-angol kéttannyelvű általános iskolák 5-6. és 7-8. osztályos tanulói számára a 2018/19-es tanévre 1. A verseny neve: Borsod-Abaúj-Zemplén megyei angol verseny a magyar-angol két tanítási nyelvű általános iskolák 5-6. és 7-8. osztályos tanulói számára 1.1. A verseny meghirdetője: Miskolci Pedagógiai Oktatási Központ 2. A verseny pedagógiai célja: Gyermekbarát, a két tanítási nyelvű általános iskolákban angol nyelvet tanulók életkori sajátosságaihoz igazodó, érdeklődésükre számot tartó tehetséggondozó verseny megrendezése. A tanulók célnyelvi információk kezelésével, értelmezésével, és alkalmazásával kapcsolatos képességeinek fejlesztése. Az angol nyelv tudatos, igényes használatára való nevelés a tanulók élethelyzetében előforduló, motiváló feladatokkal. Sikerélményt nyújtó megmérettetési lehetőség és versenyrutin megszerzésének biztosítása egységes, objektív értékelési rendszerrel. 3. A verseny kategóriái korcsoportok szerint: I. kategória: 5-6 évfolyam II. kategória: 7-8 évfolyam 4. A jelentkezés és részvétel feltételei, egyéb kategóriák: Jelentkezhetnek: mindazok az osztályos tanulók, akik a célnyelvet az adott évfolyamon kéttannyelvű köznevelési intézményben tantárgyként tanulják, a célnyelv nem anyanyelvük, egyik szülőjüknek vagy gondviselőjüknek sem anyanyelve a célnyelv, egy naptári évben 3 hónapnál nem töltöttek hosszabb időt angol nyelvterületen Részt vehetnek: az adott évfolyamon tanulók, akiknek a nevezési lapját az iskolájuk a kiírásban szereplő határidőre megküldi a verseny meghirdetőjének, akinek a nevezési lapján az iskola igazgatója aláírásával és az iskola pecsétjével igazolja a kiírásban szereplő feltételeknek való megfelelést, a verseny 2., Miskolcon megrendezésre kerülő írásbeli fordulójában azok a tanulók, akiket az 1.(iskolai) forduló lebonyolítási útmutatójában szereplő felterjesztési ponthatárt elértek közül a verseny szervezője behív, a verseny 3. megyei szóbeli fordulójában azok a tanulók, akik a 2. írásbeli forduló lebonyolítási útmutatójában szereplő felterjesztési ponthatárt elértek közül az eredménylista alapján a szervező behív. 5. A verseny jellege: A verseny két írásbeli (iskolai és megyei) és egy szóbeli (megyei) fordulóból áll. A versenyzők az iskolában a szaktanárok, a megyei fordulókon a megyei szakmai zsűri előtt adnak számot tudásukról.

2 Postacím: 6. A verseny fordulói: 1. forduló: iskolai írásbeli forduló 2. forduló: megyei írásbeli forduló Miskolcon 3. forduló: megyei szóbeli forduló Miskolcon Valamennyi forduló feladatait a szervező intézmény, a Miskolci POK biztosítja. 6.1 Első, iskolai írásbeli forduló: március 7. (csütörtök) 14:00-15:00 A forduló anyagát a jelentkező iskolák a Miskolci POK-tól kapják meg a jelentkezési lapon megadott címükön, a versenyt megelőző napon. Az iskolai szervezők a titkosítás szabályainak betartásával gondoskodnak a feladatlapok sokszorosításáról. A tanulók saját iskolájukban azonos időpontban oldják meg a versenyfeladatokat. Megoldási idő 60 perc. A feladatsort központi javítókulcs és pontozási útmutató alapján az iskola szaktanárai javítják. A megadott ponthatárt elért tanulók munkáit a tanuló nevezési lapjával együtt az iskola igazgatója terjeszti föl a szervező intézményhez (Miskolci POK) március 12- ig. 6.2 Második, megyei írásbeli forduló: március 26. (kedd) 14:00-15:00 Helyszínéről később adunk tájékoztatást! A verseny lebonyolításáról a szervező intézmény gondoskodik. A feladat megoldási ideje: 60 perc. A forduló feladatlapjait a megyei zsűri értékeli. Az eredményről és a továbbjutók személyéről a Miskolci POK április 2-ig az intézmények nevezési lapon megadott címére értesítést küld. 6.3 Harmadik, megyei szóbeli forduló: április 16. (kedd) 14:00-17:00 Helyszínéről később adunk tájékoztatást! A szóbeli fordulóba a verseny második fordulójában elért pontszám alapján a legeredményesebb ötödik-hatodik osztályos tanulót, illetve a legeredményesebb hatodik-hetedik osztályos tanulót a szervező intézmény hívja be. 7. A verseny témája, ismeretanyaga, a felkészüléshez használható irodalom: A verseny anyaga mindkét korcsoport számára azonos, az angol nyelvi kerettantervek adott évfolyamokra vonatkozó tartalmaira épül. Feladattípusai nem térnek el az iskolarendszerű nyelvoktatásban széles körben alkalmazott tankönyvek feladattípusaitól. Javasolt irodalom: Angol nyelv tankönyvek évfolyamos tanulók számára a Brithis Council Liestening feladatai

3 Postacím: 8. Az egyes fordulók feladatainak rövid ismertetése: 8.1 Írásbeli forduló: Az iskolai fordulóban a tanulók a tanagyagra épülő írásbeli feladatlapot oldanak meg. Az iskolai és a megyei írásbeli forduló a következő feladatokból áll: 1. Olvasott szöveg értése 2. Nyelvhelyesség 3. Szövegalkotás 8.2. Szóbeli forduló: 5-6 évfolyam: a versenyző által húzott téma kifejtése vizuális segédanyagok és irányító szempontok alapján, Listening 7-8 évfolyam: társalgás angol nyelven a szakmai zsűri tagjaival, Listening. Szóbeli témakörök mindkét korcsoport számára: Család, családi események, közös programok Lakóhely bemutatása A vidéki és városi élet Étkezés: napi étkezések Egészséges életmód Évszakok, hónapok, időjárás Öltözködés, a divat világa Sport Iskola, barátok Szabadidő, szórakozás Utazás és pihenés Az angolszász területek ünnepei és szokásai 9. A jelentkezés, nevezés módja, határideje: B.-A.-Z. megyei intézmények esetében jelentkezni lehet a Miskolci Pedagógiai Oktatási Központ (3527. Miskolc, Selyemrét utca 1. sz.) címére, Horváth Gergely versenyszervező részére postai úton elküldött, a csatolmányban (1. sz. melléklet) található Jelentkezési lapon lehet, március 1-ig. A 2. írásbeli fordulóba továbbjutó tanulók nevezése nevezési lapon (2. sz. melléklet) történik. Az intézmények a tanulót dolgozatával együtt benevezik a Miskolci Pedagógiai Oktatási Központhoz (3527. Miskolc, Selyemrét utca 1. sz.) március 12-ig. Nevezni kizárólag a postai úton vagy kézbesítő által eljuttatott a POK által megküldött, az iskola igazgatójának aláírásával és az intézmény pecsétjével ellátott Nevezési lap, nyilatkozatok (3. sz. melléklet) és kijavított dolgozatok együttes megküldésével lehet. Hiányos nevezés esetében egy alkalommal 3 munkanapos határidővel a Miskolci POK hiánypótlásra hívja fel a nevező intézményt. Amennyiben a hiánypótlásnak határidőre nem, vagy nem teljes körűen tesz eleget, úgy a nevezést a szervező nem fogadja el.

4 Postacím: 10. A továbbjutás feltételei: A 2. fordulóba intézményenként és kategóriánként az iskolai fordulón 80 %-os eredményt elért, ha ilyen nincs a 3-3 legjobb eredményt elért tanuló nevezhető. Az érvényesen benevezett tanulók iskolái részére a Miskolci POK az intézmény nevezési lapon megadott címére értesítést küld március 18-ig. A szóbeli fordulóba a verseny második fordulójában elért pontszám alapján a legeredményesebb ötödik-hatodik osztályos tanulót, illetve a legeredményesebb hatodik-hetedik osztályos tanulót a szervező intézmény hívja be. Az eredményről és a továbbjutók személyéről a Miskolci POK április 2-ig az intézmények nevezési lapon megadott címére értesítést küld. 11. A résztvevők maximális létszáma: iskolai forduló: korlátlan számú tanuló vehet részt. megyei írásbeli döntő: iskolánként és kategóriánként 3-3 fő nevezhető. Maximális létszámkorlát nincs. megyei szóbeli döntő: a verseny második fordulójában elért pontszám alapján a legeredményesebb ötödik-hatodik osztályos tanuló, illetve a legeredményesebb hatodik-hetedik osztályos tanuló jut be. 12. A versenyző vagy intézménye által fizetendő díjak: Nevezési díj: nincs, a versenyeken való részvétel díjtalan (mind az iskolai, mind a területi, mind a megyei fordulón). A versenyen résztvevő iskolák költségei: utazási költség. 13. A verseny díjai: I. (Iskolai) forduló: Az iskolai forduló díjazásáról a rendező köznevelési intézmény saját hatáskörében dönt. II. (Megyei írásbeli) forduló: A területi fordulón minden résztvevő emléklapban részesül, az 1-3. helyezett (beleértve az esetlegesen megosztott helyezéseket is) oklevelet kapnak. III. (Megyei szóbeli) forduló: A tanulók díjazásáról a Miskolci POK gondoskodik: a legeredményesebb diákok (kategóriánként az 1-3 helyezettek) meghívást kapnak a megyei díjkiosztó ünnepségre, ahol oklevélben és könyvutalvány-/könyv-/tárgyjutalomban részesülhetnek A döntő végeredményének közzétételi módja: Az eredményhirdetés a versenyt követően történik. A verseny szervezője (Miskolci POK) honlapján közzé teszi az elért eredményeket, illetve a részletes eredménylistákat. 14. Ütemterv: március 1.: Az intézmények jelentkezési határideje az iskolai fordulóba március 6.: Az iskolai forduló feladatainak érkezése az iskolákhoz (POK) március 7. (csütörtök) 14:00 Első, iskolai írásbeli forduló március 12.: Az intézmények nevezési határideje a megyei írásbeli fordulóra március 18: A továbbjutók értesítése a 2. fordulóba jutásról március 26. (kedd) 14:00: Második, megyei írásbeli forduló április 2.: A továbbjutók értesítése a 3. fordulóba jutásról április 16. (kedd) 14:00: Harmadik, megyei szóbeli forduló.

5 Postacím: 15. A versenyrendező neve, címe, elérhetősége: Miskolci Pedagógiai Oktatási Központ tel.: 46/ , 46/ cím: Versenyek.PokMiskolc@oh.gov.hu Kapcsolattartó: Horváth Gergely (horvath.gergelymarton@oh.gov.hu) Szakmai felelős elérhetősége: Velenyákné Vanta Anna mesterpedagógus, vezető szaktanácsadó tel.: 30/ cím: velenyakanna@gmail.com 16. Jogorvoslat lehetősége: A verseny iskolai fordulójában az eredmények megállapítása és a továbbjutó személyek kiválasztása a helyi (iskolai) zsűri feladata. Jogorvoslati kéréssel ebben az esetben az iskola vezetéséhez, szakmai munkaközösségéhez lehet fordulni. A megyei fordulókkal kapcsolatosan jogorvoslatot kérni a Miskolci Pedagógiai Oktatási Központ () címre, Ragályiné Hajdú Zsuzsanna főosztályvezető asszonynak címzett levélben lehet, a versenykiírásra történő hivatkozás pontos meg-jelölésével. A jogorvoslati kérelem benyújtására, a jogsértő esemény bekövetkezésétől, vagy az arról való tudomásszerzéstől számított 3 munkanapon belül van lehetőség. E határidő elmulasztása jog-vesztő hatályú. A verseny lebonyolítását érintő rendkívüli események bekövetkezéséről lehetőség szerint - jegyzőkönyvet kell készíteni. Miskolc, január 2. Jó felkészülést és sikeres versenyzést kívánunk! Ragályiné Hajdú Zsuzsanna Miskolci Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezető

6 Postacím: JELENTKEZÉSI LAP 1. sz. melléklet az Miskolci Pedagógiai Oktatási Központja által koordinált tanulmányi versenyek iskolai fordulójához Az Miskolci Pedagógiai Oktatási Központja által a 2018/2019. tanévben koordinált tanulmányi versenyre. Az intézmény teljes neve: Az intézmény címe: Az intézmény telefonszáma: Az iskola címe * : * Kérjük olyan címet adjanak meg, amely megbízhatóan működik, rendszeresen használják. Kapcsolattartó: KLIK-es intézmény: igen nem A verseny megnevezése (Egy jelentkezési lapon 1 tanulmányi versenyre lehet jelentkezni!): Borsod-Abaúj-Zemplén megyei angol verseny két tanítási nyelvű alapfokú köznevelési intézmények részére A jelentkezők száma általános iskolai korosztály részére: 5. évfolyam: 7. évfolyam: 6. évfolyam: 8. évfolyam:.. A jelentkezők száma, illetve kategóriája középiskolai korosztály részére: (Kérjük a megfelelő kategóriát aláhúzással jelölni, a résztvevők számát, az adott évfolyam mellett feltüntetni!) Gimnázium Szakgimnázium Szakközépiskola Szakiskola 9. évfolyam: 11. évfolyam: 13. évfolyam: 10. évfolyam: 12. évfolyam: Speciális kategóriák esetén töltendő ki!. kategória: fő,. kategória: fő,. kategória: fő Az iskolai fordulón résztvevők közül fiú: fő, lány:..fő. Dátum: P.H.. munkaközösség-vezető, ill. szaktanár aláírása igazgató aláírása Fontos tudnivaló! Összevont köznevelési intézmények esetében, ha tagiskolánként kívánnak az I. forduló versenyanyagához hozzájutni, akkor ennek megfelelően, tagiskolánként kell a jelentkezési lapot kitölteni! A jelentkezési lap a megyei döntőre való bejutás esetén NEM helyettesíti a Nevezési lapot!

7 Postacím: NEVEZÉSI LAP 2. sz. melléklet A verseny megnevezése: Borsod-Abaúj-Zemplén megyei angol verseny két tanítási nyelvű alapfokú köznevelési intézmények részére A verseny iskolai fordulóján részt vett tanulók száma:..fő. (a sorok száma bővíthető) Az iskola neve:... Címe:.. Telefonszáma:. címe:. Versenyfelelős, kapcsolattartó neve: Igazolom, hogy a tanuló a kiírt versenyfeltételeknek megfelel. Melléklet: Nyilatkozat(ok) Dátum: PH.. Igazgató

8 Postacím: 3. sz. melléklet Hozzájáruló nyilatkozat személyes adatok kezeléséhez, továbbá képmás-, és hangfelvétel készítéséhez és felhasználásához Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (a továbbiakban: GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja és a Polgári Törvénykönyvről szóló évi V. törvény 2:48. -a alapján ezúton hozzájárulok és engedélyezem, hogy az (székhely: 1055 Budapest, Szalay u , képviseli: Dr. Gloviczki Zoltán elnök, az adatvédelmi tisztviselő elérhetősége: adatigenyles@oh.gov.hu) 1 nevű kiskorú gyermekem * /személyem * személyes adatkörét kezelje az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint. Ezzel egyidejűleg tudomásul veszem, hogy hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét. Továbbá hozzájárulok és engedélyezem, hogy kiskorú gyermekemnek * /személyemnek * az eredményhirdető és díjkiosztó ünnepségre történő meghívása esetén, nevezett kiskorú gyermekemről/személyemről, illetve a kiskorú gyermekem által * /általam * benyújtott pályázati anyagról kép- és hangfelvételek (fénykép, videó) készüljenek, és azokat az eseményen megjelent médiumok képviselői az eseményről való tájékoztatás érdekében illusztrációként felhasználják. Hozzájárulok, hogy kiskorú gyermekem neve * /nevem * az eseményről szóló sajtóközleményben megjelenjen. Tudomásul veszem, hogy a személyes adatok kezelésével kapcsolatos jogaimat (adatokhoz való hozzáférés, adatok helyesbítése, törlése, tiltakozás az adatok kezelése ellen) a GDPR cikke (Infotv ), a jogorvoslatra vonatkozó szabályokat (adatvédelmi hatósághoz, bírósághoz fordulás joga jogsérelem esetén) a GDPR 77. és 79. cikk (Infotv ) tartalmazza. Kelt: törvényes képviselő (vagy nagykorú tanuló) 1 Az érintett tanuló neve * A megfelelő rész aláhúzandó A nyilatkozat valamennyi nevezési lapon szereplő tanuló esetében kitöltendő és csatoltandó!

Oktatási Hivatal. 3. A verseny kategóriái korcsoportok szerint: I. kategória: 5-6 évfolyam II. kategória: 7-8 évfolyam

Oktatási Hivatal. 3. A verseny kategóriái korcsoportok szerint: I. kategória: 5-6 évfolyam II. kategória: 7-8 évfolyam Postacím: VERSENYKIÍRÁS Az Oktatási Hivatal által támogatott Borsod-Abaúj-Zemplén megyei angol versenyhez a magyar-angol kéttannyelvű általános iskolák 5-6. és 7-8. osztályos tanulói számára a 2017/18-as

Részletesebben

Oktatási Hivatal. 6. A verseny fordulói: 1. forduló: megyei írásbeli forduló Miskolcon A forduló feladatait a szervező intézmények biztosítják.

Oktatási Hivatal. 6. A verseny fordulói: 1. forduló: megyei írásbeli forduló Miskolcon A forduló feladatait a szervező intézmények biztosítják. Postacím: VERSENYKIÍRÁS Az Miskolci Pedagógiai Oktatási Központja által meghirdetett Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szakgimnáziumok Bede Lajos matematika versenye a szakgimnáziumok 10-11. évfolyamos tanulói

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS A 2018/2019. TANÉVRE ORSZÁGOS ANGOL NYELVI VERSENY ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOKNAK Borsod-Abaúj-Zemplén megye

VERSENYKIÍRÁS A 2018/2019. TANÉVRE ORSZÁGOS ANGOL NYELVI VERSENY ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOKNAK Borsod-Abaúj-Zemplén megye VERSENYKIÍRÁS A 2018/2019. TANÉVRE ORSZÁGOS ANGOL NYELVI VERSENY ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOKNAK Borsod-Abaúj-Zemplén megye A verseny címe: Országos angol nyelvi verseny általános iskolásoknak A verseny meghirdetője:

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS a 2018/2019.tanévre

VERSENYKIÍRÁS a 2018/2019.tanévre VERSENYKIÍRÁS a 2018/2019.tanévre A verseny neve: Országos Német Nyelvi Verseny 7. - 8. osztályosoknak A verseny meghirdetője: Szolnoki II. Rákóczi Ferenc Magyar - Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS A 2014/2015. TANÉVRE EMMI HONLAPJÁN TÖRTÉNŐ MEGJELENTETÉSHEZ. A verseny meghirdetője: Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

VERSENYKIÍRÁS A 2014/2015. TANÉVRE EMMI HONLAPJÁN TÖRTÉNŐ MEGJELENTETÉSHEZ. A verseny meghirdetője: Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola VERSENYKIÍRÁS A 2014/2015. TANÉVRE EMMI HONLAPJÁN TÖRTÉNŐ MEGJELENTETÉSHEZ A verseny címe: Országos angol nyelvi verseny A verseny meghirdetője: Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola A verseny

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS A 2017/2018-AS TANÉVRE AZ EMMI HONLAPJÁN TÖRTÉNŐ MEGJELENTETÉSHEZ

VERSENYKIÍRÁS A 2017/2018-AS TANÉVRE AZ EMMI HONLAPJÁN TÖRTÉNŐ MEGJELENTETÉSHEZ VERSENYKIÍRÁS A 2017/2018-AS TANÉVRE AZ EMMI HONLAPJÁN TÖRTÉNŐ MEGJELENTETÉSHEZ A verseny címe: Országos angol nyelvi verseny általános iskolásoknak A verseny meghirdetője: Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű

Részletesebben

II. Az oktatásért felelős miniszter által meghirdetett és támogatott tanulmányi versenyek Országos általános iskolai nemzetiségi tanulmányi versenyek

II. Az oktatásért felelős miniszter által meghirdetett és támogatott tanulmányi versenyek Országos általános iskolai nemzetiségi tanulmányi versenyek II. Az oktatásért felelős miniszter által meghirdetett és támogatott tanulmányi versenyek Országos általános iskolai nemzetiségi tanulmányi versenyek I. Nemzetiségi nyelv és irodalom I/1. Bolgár, görög,

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS 2018/2019. A versenyen olyan diákok vehetnek részt, akik nem matematika tagozatos iskolában, osztályban tanulják a matematikát.

VERSENYKIÍRÁS 2018/2019. A versenyen olyan diákok vehetnek részt, akik nem matematika tagozatos iskolában, osztályban tanulják a matematikát. Oktatási Hivatal K a p o s v á r i P e d a g ó g i a i O k t a t á s i K ö z p o n t 7400 Kaposvár, Szántó utca 19. Postacím: 7400 Kaposvár, Szántó utca 19. Telefon: 70/684-5841 Honlap: www.oktatas.hu

Részletesebben

Oktatási Hivatal Miskolci Pedagógiai Oktatási Központ

Oktatási Hivatal Miskolci Pedagógiai Oktatási Központ Postacím: VERSENYKIÍRÁS Az Miskolci Pedagógiai Oktatási Központja által meghirdetett Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Általános Iskolai Rajzversenyhez 2018/2019. tanév 1. A verseny megnevezése: Borsod-Abaúj-Zemplén

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS A

VERSENYKIÍRÁS A Postacím: VERSENYKIÍRÁS Az Miskolci Pedagógiai Oktatási Központja által meghirdetett Borsod-Abaúj-Zemplén megyei informatikai verseny az általános iskolák 5-6. és 7-8. évfolyamos tanulói számára a 2018/19-es

Részletesebben

II. Az oktatásért felelős miniszter által meghirdetett és támogatott tanulmányi versenyek ORSZÁGOS ÁLTALÁNOS ISKOLAI NEMZETISÉGI TANULMÁNYI VERSENYEK

II. Az oktatásért felelős miniszter által meghirdetett és támogatott tanulmányi versenyek ORSZÁGOS ÁLTALÁNOS ISKOLAI NEMZETISÉGI TANULMÁNYI VERSENYEK II. Az oktatásért felelős miniszter által meghirdetett és támogatott tanulmányi versenyek ORSZÁGOS ÁLTALÁNOS ISKOLAI NEMZETISÉGI TANULMÁNYI VERSENYEK I. Nemzetiségi nyelv és irodalom I/1. Bolgár, görög,

Részletesebben

Oktatási Hivatal Miskolci Pedagógiai Oktatási Központ

Oktatási Hivatal Miskolci Pedagógiai Oktatási Központ Postacím: VERSENYKIÍRÁS Az Miskolci Pedagógiai Oktatási Központja által meghirdetett III. Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Zöld Nap Természetismereti és környezetvédelmi versenyhez 2018/2019. tanév 1. A verseny

Részletesebben

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett és támogatott tanulmányi versenyek

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett és támogatott tanulmányi versenyek Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett és támogatott tanulmányi versenyek Országos általános iskolai nemzetiségi tanulmányi versenyek a 7. és a 8. évfolyamos tanulók számára I. Nemzetiségi

Részletesebben

Oktatási Hivatal Miskolci Pedagógiai Oktatási Központ

Oktatási Hivatal Miskolci Pedagógiai Oktatási Központ Postacím: VERSENYKIÍRÁS Az Oktatási Hivatal által támogatott Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Általános Iskolai Rajzversenyhez 2017/2018. tanév 1. A verseny megnevezése: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Általános

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS AZ OKTATÁSI HIVATAL ÁLTAL TÁMOGATOTT

VERSENYKIÍRÁS AZ OKTATÁSI HIVATAL ÁLTAL TÁMOGATOTT Oktatási Hivatal B U D A P E S T I P E D A G Ó G I A I O K T A T Á S I K Ö Z P O N T 1088 Budapest, Vas u. 8. Telefon: (+36 1) 374-2161 Honlap: www.oktatas.hu E-mail: POKBudapest@oh.gov.hu VERSENYKIÍRÁS

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Az Oktatási Hivatal Győri Pedagógiai Oktatási Központja által meghirdetett

VERSENYKIÍRÁS. Az Oktatási Hivatal Győri Pedagógiai Oktatási Központja által meghirdetett VERSENYKIÍRÁS Az Oktatási Hivatal Győri Pedagógiai Oktatási Központja által meghirdetett 2. Ismerem a technikai környezetemet Technika, életvitel és gyakorlat tantárgyi dunántúli verseny (A verseny megyei

Részletesebben

KOZMA LÁSZLÓ XVII. ORSZÁGOS INFORMATIKA ALKALMAZÓI TANULMÁNYI VERSENY VERSENYKIÍRÁS A 2018/2019-ES TANÉVRE évfolyam részére

KOZMA LÁSZLÓ XVII. ORSZÁGOS INFORMATIKA ALKALMAZÓI TANULMÁNYI VERSENY VERSENYKIÍRÁS A 2018/2019-ES TANÉVRE évfolyam részére KOZMA LÁSZLÓ XVII. ORSZÁGOS INFORMATIKA ALKALMAZÓI TANULMÁNYI VERSENY VERSENYKIÍRÁS A 2018/2019-ES TANÉVRE 5-6. évfolyam részére A verseny meghirdetője: Informatika - Számítástechnika Tanárok Egyesülete

Részletesebben

II. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett és anyagilag támogatott Nemzetiségi Országos Általános Iskolai Tanulmányi Versenyek

II. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett és anyagilag támogatott Nemzetiségi Országos Általános Iskolai Tanulmányi Versenyek II. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett és anyagilag támogatott Nemzetiségi Országos Általános Iskolai Tanulmányi Versenyek I. Nemzetiségi nyelv és irodalom I/1. Görög, horvát, román,

Részletesebben

Országos nemzetiségi tanulmányi versenyek June 02.

Országos nemzetiségi tanulmányi versenyek June 02. Országos nemzetiségi tanulmányi versenyek 2011. June 02. C-PRESS Hírügynökség - Üdvözöljük a C-PRESS oldalán! A Nemzeti Erõforrás Minisztérium 2012-re az alábbi kategóriákban hirdetett meg nemzetiségi

Részletesebben

II. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett és anyagilag támogatott Nemzetiségi Országos Általános Iskolai Tanulmányi Versenyek

II. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett és anyagilag támogatott Nemzetiségi Országos Általános Iskolai Tanulmányi Versenyek II. Az által meghirdetett és anyagilag támogatott Nemzetiségi Országos Általános Iskolai Tanulmányi Versenyek I. Nemzetiségi nyelv és irodalom I/1. Görög, horvát, román, szerb, szlovák, szlovén nyelv és

Részletesebben

Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny 2014/2015. tanév (tervezett lebonyolítás)

Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny 2014/2015. tanév (tervezett lebonyolítás) Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny 2014/2015. tanév (tervezett lebonyolítás) 2014. október 14. Tolnai József ügyvivő szakértő, országos versenyszervező A verseny meghirdetője Oktatáskutató és

Részletesebben

KOZMA LÁSZLÓ ORSZÁGOS INFORMATIKA ALKALMAZÓI TANULMÁNYI VERSENY VERSENYSZABÁLYZATA 5-6. ÉVFOLYAM

KOZMA LÁSZLÓ ORSZÁGOS INFORMATIKA ALKALMAZÓI TANULMÁNYI VERSENY VERSENYSZABÁLYZATA 5-6. ÉVFOLYAM KOZMA LÁSZLÓ ORSZÁGOS INFORMATIKA ALKALMAZÓI TANULMÁNYI VERSENY VERSENYSZABÁLYZATA 5-6. ÉVFOLYAM A verseny meghirdetője: Informatika - Számítástechnika Tanárok Egyesülete A verseny célja: az informatikában

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Az Oktatási Hivatal Győri Pedagógiai Oktatási Központja által meghirdetett

VERSENYKIÍRÁS. Az Oktatási Hivatal Győri Pedagógiai Oktatási Központja által meghirdetett VERSENYKIÍRÁS Az Győri Pedagógiai Oktatási Központja által meghirdetett 15. Tiszán innen, Dunán túl országos népdaléneklési minősítő verseny az 5-6.; 7-8. és 9-12. évfolyamos tanulók számára A verseny

Részletesebben

IV. Országos Rendészeti Tanulmányi Verseny Szabályzata 2007/2008-as tanév

IV. Országos Rendészeti Tanulmányi Verseny Szabályzata 2007/2008-as tanév IV. Országos Rendészeti Tanulmányi Verseny Szabályzata 2007/2008-as tanév VERSENY KATEGÓRIA: EGYÉNI A verseny célja: a belügyi rendészeti tantárgyat tanulók közül a tehetségek kiválasztása és motiválása

Részletesebben

VERSENYFELHÍVÁS VERSENYFELHÍVÁS. EBC*L Champions League gazdasági verseny - 2010. Az EBC*L Champions League

VERSENYFELHÍVÁS VERSENYFELHÍVÁS. EBC*L Champions League gazdasági verseny - 2010. Az EBC*L Champions League VERSENYFELHÍVÁS Az EBC*L Champions League Immár hatodik éve kerül megrendezésre az EBC*L (Egységes Európai Gazdasági Oklevél) versenye, melyen minden évben sok száz résztvevő méri össze gazdasági tudását.

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Az Oktatási Hivatal Győri Pedagógiai Oktatási Központja által meghirdetett

VERSENYKIÍRÁS. Az Oktatási Hivatal Győri Pedagógiai Oktatási Központja által meghirdetett VERSENYKIÍRÁS Az Győri Pedagógiai Oktatási Központja által meghirdetett 15. Tiszán innen, Dunán túl országos népdaléneklési minősítő verseny az 5-6.; 7-8. és 9-12. évfolyamos tanulók számára A verseny

Részletesebben

Itthon otthon vagy! Országos földrajzverseny

Itthon otthon vagy! Országos földrajzverseny V E R S E N Y F E L H Í V Á S Itthon otthon vagy! Országos földrajzverseny A verseny meghirdetője, szervezői: Eötvös József Gimnázium és Kollégium, Tata Viéta Kutató, Fejlesztő és Szolgáltató Nonprofit

Részletesebben

Itthon otthon vagy! Országos földrajzverseny

Itthon otthon vagy! Országos földrajzverseny V E R S E N Y F E L H Í V Á S Itthon otthon vagy! Országos földrajzverseny A verseny meghirdetője, szervezője: Eötvös József Gimnázium és Kollégium, Tata Társszervező: EDUTUS Főiskola A verseny célja Az

Részletesebben

VI. Országos Komplex Ének-zenei Műveltségi Verseny 2015/2016.

VI. Országos Komplex Ének-zenei Műveltségi Verseny 2015/2016. VI. Országos Komplex Ének-zenei Műveltségi Verseny 2015/2016. A verseny védnöke: Miklósa Erika operaénekes A verseny meghirdetője: Csitáry Emil Művészeti Műhely Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Székesfehérvár,

Részletesebben

KOZMA LÁSZLÓ ORSZÁGOS INFORMATIKA ALKALMAZÓI TANULMÁNYI VERSENY VERSENYSZABÁLYZATA 5-6. ÉVFOLYAM

KOZMA LÁSZLÓ ORSZÁGOS INFORMATIKA ALKALMAZÓI TANULMÁNYI VERSENY VERSENYSZABÁLYZATA 5-6. ÉVFOLYAM KOZMA LÁSZLÓ ORSZÁGOS INFORMATIKA ALKALMAZÓI TANULMÁNYI VERSENY VERSENYSZABÁLYZATA 5-6. ÉVFOLYAM A verseny meghirdetője: Informatika - Számítástechnika Tanárok Egyesülete A verseny célja: az informatikában

Részletesebben

KOSÁRY DOMOKOS TÖRTÉNELEMVERSENY

KOSÁRY DOMOKOS TÖRTÉNELEMVERSENY KOSÁRY DOMOKOS TÖRTÉNELEMVERSENY VERSENYKIÍRÁS 2018/19 Kosáry Domokos (1913 2007) Fővédnökök: DR. KÖVÉR LÁSZLÓ, az Országgyűlés elnöke PROF. DR. KÁSLER MIKLÓS, az emberi erőforrások minisztere Főszervező:

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS AZ OKTATÁSI HIVATAL ÁLTAL TÁMOGATOTT. Tiszán innen, Dunán túl - Országos Népdaléneklési Verseny az általános- és középiskolások számára

VERSENYKIÍRÁS AZ OKTATÁSI HIVATAL ÁLTAL TÁMOGATOTT. Tiszán innen, Dunán túl - Országos Népdaléneklési Verseny az általános- és középiskolások számára VERSENYKIÍRÁS AZ OKTATÁSI HIVATAL ÁLTAL TÁMOGATOTT Tiszán innen, Dunán túl - Országos Népdaléneklési Verseny az általános- és középiskolások számára FŐVÁROSI FORDULÓ A verseny pedagógiai célja: a tehetséggondozás,

Részletesebben

AVASI GIMNÁZIUM FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2014/2015-ÖS TANÉV. Általános kerettantervű képzés, emelt szintű nyelvoktatással (Tagozatkód: 13)

AVASI GIMNÁZIUM FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2014/2015-ÖS TANÉV. Általános kerettantervű képzés, emelt szintű nyelvoktatással (Tagozatkód: 13) AVASI GIMNÁZIUM FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2014/2015-ÖS TANÉV Cím: 3524 Miskolc, Klapka Gy. u. 2. OM kód: 029264 Telefon: 46/562-289; 46/366-620 E-mail: titkarsag@avasi.hu Honlap: www.avasi.hu I. A 2014/2015.

Részletesebben

2016/2017. TANÉVI PÁRBAJTŐR VERSENYKIÍRÁS

2016/2017. TANÉVI PÁRBAJTŐR VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. TANÉVI PÁRBAJTŐR VERSENYKIÍRÁS 1 2016/2017. TANÉVI VÍVÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ PÁRBAJTŐR VERSENYKIÍRÁS A Párbajtőr Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel

Részletesebben

CURIE TEHETSÉGGONDOZÓ ÉS OKTATÁSFEJLESZTŐ KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY

CURIE TEHETSÉGGONDOZÓ ÉS OKTATÁSFEJLESZTŐ KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY CURIE TEHETSÉGGONDOZÓ ÉS OKTATÁSFEJLESZTŐ KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY 5000 Szolnok, Szél út 4. Tel/fax: 56/420-243 E-mail : curieversenyek@gmail.com Honlap: www.curiealapitvany.hu Felhívás a Curie Matematika

Részletesebben

ÉBTK III. KERÜLETI VERSENYEK 2018/

ÉBTK III. KERÜLETI VERSENYEK 2018/ ÉBTK III. KERÜLETI VERSENYEK 2018/19 2018.10.04. A VÁLTOZÁSOKRÓL ÁLTALÁNOSSÁGBAN ÚJ VERSENYSZABÁLYZAT LÉPETT ÉRVÉNYBE MEGVÁLTOZOTT A PSZI NEVE, HONLAPJA A VERSENYEK KÉT KATEGÓRIÁBAN KERÜLNEK MEGRENDEZÉSRE

Részletesebben

Igazolás. az adott középiskola pedagógiai programja szerint a középiskolai szakaszt lezáró évfolyam tanévét kettővel megelőző évfolyam tanulójáról

Igazolás. az adott középiskola pedagógiai programja szerint a középiskolai szakaszt lezáró évfolyam tanévét kettővel megelőző évfolyam tanulójáról 1. sz. melléklet (Jelentkezési lap)... Jelentkezési lap OKTV-re tantárgy kategória felkészítő tanár(ok)...... a tanuló aláírása a szülő (gondviselő) aláírása (Csak akkor, ha a jelentkező nem nagykorú.)

Részletesebben

Versenykiírás. XXV. Teleki Pál Kárpát-medencei Földrajz-Földtan Verseny * 2016/2017. tanév MAGYAR TERMÉSZETTUDOMÁNYI TÁRSULAT

Versenykiírás. XXV. Teleki Pál Kárpát-medencei Földrajz-Földtan Verseny * 2016/2017. tanév MAGYAR TERMÉSZETTUDOMÁNYI TÁRSULAT Versenykiírás XXV. Teleki Pál Kárpát-medencei Földrajz-Földtan Verseny * 2016/2017. tanév A verseny kiírója és rendezője: MAGYAR TERMÉSZETTUDOMÁNYI TÁRSULAT Társrendező: Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Részletesebben

PEST MEGYEI ALSÓ TAGOZATOS KOMPLEX TANULMÁNYI VERSENY

PEST MEGYEI ALSÓ TAGOZATOS KOMPLEX TANULMÁNYI VERSENY KOSSUTH LAJOS ÁLTALÁNOS ISKOLA 2200 MONOR, KOSSUTH LAJOS ÚT 98. Tel.: 06-29-410-717; 06-29-410-862 Fax: 06-29-416-266 E-mail: kossuth@kossuth-monor.sulinet.hu Web: www.monorkossuth.hu TÁJÉKOZTATÓ A PEST

Részletesebben

A Herman Ottó Gimnázium felvételi szabályzata

A Herman Ottó Gimnázium felvételi szabályzata A Herman Ottó Gimnázium felvételi szabályzata I. Jogszabályi háttér A nemzeti köznevelésrõl szóló 2011. évi CXC. Törvény 94. (1) bekezdésének r) pontja 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet a nevelési-oktatási

Részletesebben

Írta: Árvai Erzsébet 2008 november 06., csütörtök 09:49 - Utoljára frissítve 2015 március 08., vasárnap 16:36

Írta: Árvai Erzsébet 2008 november 06., csütörtök 09:49 - Utoljára frissítve 2015 március 08., vasárnap 16:36 Magyar, angol és német szakosok figyelmébe KÖLCSEY FERENC MEGYEI NYELVI VERSENY idegen nyelveket tudni szép, a hazait pedig lehetségesig mívelni kötelesség. E gondolatok jegyében kerül megrendezésre a

Részletesebben

Versenyfelhívás XXVIII. Herman Ottó Kárpát-medencei Biológia Verseny

Versenyfelhívás XXVIII. Herman Ottó Kárpát-medencei Biológia Verseny Versenyfelhívás XXVIII. Herman Ottó Kárpát-medencei Biológia Verseny 2017/2018. tanév Borsod-Abaúj-Zemplén megye A verseny kiírója, rendezője: MAGYAR TERMÉSZETTUDOMÁNYI TÁRSULAT Társrendező: Alföldkutatásért

Részletesebben

2018. EüK. 19. szám EMMI felhívás. hatályos

2018. EüK. 19. szám EMMI felhívás. hatályos Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felhívása az 55 723 01 OKJ azonosítószámú Ápoló szakképesítés-ráépülés Országos Szakmai Tanulmányi Versenyre a 2018/2019. tanévre 2018. EüK. 19. szám EMMI felhívás hatályos

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékoztató A Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium (székhely: 6120 Kiskunmajsa, Kálvária utca 6-7.), a továbbiakban Intézmény, az alábbi adatkezelési tájékoztatóban foglaltak

Részletesebben

I. kerületi forduló: január 26. (csütörtök) 15 óra. Iskola hivatalo s ímélcím e. Iskola irányító száma. Versenyző neve

I. kerületi forduló: január 26. (csütörtök) 15 óra. Iskola hivatalo s ímélcím e. Iskola irányító száma. Versenyző neve A Magyar Természettudományi Társulat által meghirdetett XXV. Telei Pál Kárpát-medencei Földrajz-Földtan Verseny 2016/2017. tanév budapesti versenykiírása Központi honlapcím: www.mtte.hu www.foldrajzitarsasag.hu

Részletesebben

A FM Közép-magyarországi Agrár-szakképző Központ Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium. meghirdeti a 2014/2015.

A FM Közép-magyarországi Agrár-szakképző Központ Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium. meghirdeti a 2014/2015. A FM Közép-magyarországi Agrár-szakképző Központ Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium meghirdeti a 2014/2015. tanévben a "FÖLDTŐL AZ ASZTALIG" AGRÁR- ÉS ÉLELMISZERTUDOMÁNYI PROJEKTVERSENYT

Részletesebben

A Herman Ottó Gimnázium felvételi szabályzata

A Herman Ottó Gimnázium felvételi szabályzata A Herman Ottó Gimnázium felvételi szabályzata I. Jogszabályi háttér A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. Törvény 94. (1) bekezdésének r) pontja 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet a nevelési-oktatási

Részletesebben

Szakmai beszámoló a Savaria országos történelem tantárgyi verseny lebonyolításáról a 2015/2016.tanévben NTP-TV

Szakmai beszámoló a Savaria országos történelem tantárgyi verseny lebonyolításáról a 2015/2016.tanévben NTP-TV Szakmai beszámoló a Savaria országos történelem tantárgyi verseny lebonyolításáról a 2015/2016.tanévben NTP-TV-15-0004. 1. A verseny meghirdetője: Nyugat-magyarországi Egyetem Regionális Pedagógiai Szolgáltató

Részletesebben

Itthon otthon vagy! Országos honismereti és földrajzverseny

Itthon otthon vagy! Országos honismereti és földrajzverseny V E R S E N Y F E L H Í V Á S Itthon otthon vagy! Országos honismereti és földrajzverseny A verseny meghirdetője, szervezője: Eötvös József Gimnázium és Kollégium, Tata A verseny támogatója: EDUTUS Egyetem,

Részletesebben

Szakmai beszámoló a Savaria országos történelem tantárgyi verseny lebonyolításáról a 2013/2014.tanévben NTP-TV

Szakmai beszámoló a Savaria országos történelem tantárgyi verseny lebonyolításáról a 2013/2014.tanévben NTP-TV Szakmai beszámoló a Savaria országos történelem tantárgyi verseny lebonyolításáról a 2013/2014.tanévben NTP-TV-13-0001. 1. A verseny meghirdetője: Nyugat-magyarországi Egyetem Regionális Pedagógiai Szolgáltató

Részletesebben

Esterházy történelmi tanulmányi verseny a gimnáziumok 10. osztályos tanulói számára

Esterházy történelmi tanulmányi verseny a gimnáziumok 10. osztályos tanulói számára ESTÖRI KREATÍV TÖRTÉNELMI VERSENY Esterházy történelmi tanulmányi verseny a gimnáziumok 10. osztályos tanulói számára 2016/2017-es tanév témakiírása: Az Esterházy család egy kivételes karrier a 17. században

Részletesebben

XLVII. Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny

XLVII. Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny XLVII. Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny A verseny meghirdetője: a Magyar Kémikusok Egyesülete Kémiatanári Szakosztálya, és a Szegedi Tudományegyetem. A verseny célja a tehetséget felismerni,

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékoztató A Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Kollégium (székhely: 6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi Sándor u. 2.), a továbbiakban intézmény az alábbi

Részletesebben

2016/2017. TANÉVI TŐR VERSENYKIÍRÁS

2016/2017. TANÉVI TŐR VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. TANÉVI TŐR VERSENYKIÍRÁS 1 2016/2017. TANÉVI VÍVÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ TŐR VERSENYKIÍRÁS A Tőr Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (továbbiakban:

Részletesebben

MAGYAR GYEPLABDA SZAKSZÖVETSÉG 2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐK

MAGYAR GYEPLABDA SZAKSZÖVETSÉG 2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐK MAGYAR GYEPLABDA SZAKSZÖVETSÉG 2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐK 1 2014/2015. TANÉVI GYEPLABDA DIÁKOLIMPIA TEREM és MŰFÜVES VERSENYKIÍRÁS 1. Az országos döntő célja: A gyeplabdázás népszerűsítése az általános

Részletesebben

Szakmai beszámoló a Savaria országos történelem tantárgyi verseny lebonyolításáról a 2017/2018.tanévben NTP-TMV

Szakmai beszámoló a Savaria országos történelem tantárgyi verseny lebonyolításáról a 2017/2018.tanévben NTP-TMV Szakmai beszámoló a Savaria országos történelem tantárgyi verseny lebonyolításáról a 2017/2018.tanévben NTP-TMV-17-0033. 1. A verseny meghirdetője: ELTE Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató

Részletesebben

2018/2019.TANÉVI VERSENYKIÍRÁS. Bács-Kiskun Megye

2018/2019.TANÉVI VERSENYKIÍRÁS. Bács-Kiskun Megye 2018/2019.TANÉVI VERSENYKIÍRÁS Bács-Kiskun Megye 1 2018/2019. TANÉVI SPORTLÖVŐ DIÁKOLIMPIA BÁCS_KISKUN MEGYEI VERSENYKIÍRÁS 1. A verseny célja A lövészsport népszerűsítése a köznevelési intézmények tanulói

Részletesebben

2015/16. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS

2015/16. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS 2015/16. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS 2015/2016. TANÉVI MVLSZ-SULI PÓLÓ DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA 1. A verseny célja A vízilabda sportág népszerűsítése. A sportág kiválasztási lehetőségének bővítése. A szabadidőben

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékoztató A Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium (székhely: Szolnok, 5000, Tiszaparti sétány 4/a.; a továbbiakban: Iskola ) az alábbi adatkezelési tájékoztatóban foglaltak

Részletesebben

Tájékoztató a Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium gimnáziumi osztályainak felvételi eljárásáról Az iskola OM azonosítója:

Tájékoztató a Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium gimnáziumi osztályainak felvételi eljárásáról Az iskola OM azonosítója: Tájékoztató a Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium gimnáziumi osztályainak felvételi eljárásáról Az iskola OM azonosítója: 035326 Iskolánk a 2015/2016-os tanévben a következő gimnáziumi

Részletesebben

2016/2017. TANÉVI SPORTLÖVŐ DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS

2016/2017. TANÉVI SPORTLÖVŐ DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. TANÉVI SPORTLÖVŐ DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS A Sportlövő Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (továbbiakban: MDSZ) közösen hirdeti meg; a versenyt az MDSZ-szel

Részletesebben

2016/2017. TANÉVI AEROBIK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS

2016/2017. TANÉVI AEROBIK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. TANÉVI AEROBIK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS Az Aerobik Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (továbbiakban: MDSZ) közösen hirdeti meg; a versenyt az MDSZ-szel

Részletesebben

2016/2017. TANÉVI PETANQUE DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS

2016/2017. TANÉVI PETANQUE DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. TANÉVI PETANQUE DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS A Petanque Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (továbbiakban: MDSZ) közösen hirdeti meg; a versenyt az MDSZ-szel

Részletesebben

Tájékoztató a Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium gimnáziumi osztályainak felvételi eljárásáról Az iskola OM azonosítója:

Tájékoztató a Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium gimnáziumi osztályainak felvételi eljárásáról Az iskola OM azonosítója: Tájékoztató a Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium gimnáziumi osztályainak felvételi eljárásáról Az iskola OM azonosítója: 035326 Iskolánk a 2018/2019-es tanévben a következő gimnáziumi

Részletesebben

Tiszán innen Dunán túl Kerületi Népdaléneklési Verseny az 5-6. évfolyam 7-8. évfolyam évfolyamok számára

Tiszán innen Dunán túl Kerületi Népdaléneklési Verseny az 5-6. évfolyam 7-8. évfolyam évfolyamok számára VERSENYKIÍRÁS AZ OKTATÁSI HIVATAL ÁLTAL TÁMOGATOTT Tiszán innen Dunán túl Kerületi Népdaléneklési Verseny az 5-6. évfolyam 7-8. évfolyam 9-13. évfolyamok számára A verseny ideje: 2017. január 25. szerda

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékoztató Az Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Középiskola (székhely: Mezőkövesd, gróf Zichy János u. 18.) az alábbi adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezeli diákjai személyes

Részletesebben

Magyar Evezős Szövetség

Magyar Evezős Szövetség Magyar Evezős Szövetség ORSZÁGOS DÖNTŐ III., IV., V., és VI. KORCSOPORT Szeged, 2014.09.05-06. 1 2014/2015. TANÉVI EVEZŐS DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 1. Az országos döntő célja: Az evezés

Részletesebben

V. ORSZÁGOS ZENEISKOLAI OBOAFESZTIVÁL

V. ORSZÁGOS ZENEISKOLAI OBOAFESZTIVÁL V. ORSZÁGOS ZENEISKOLAI OBOAFESZTIVÁL Versenykiírás Versenyszabályzat 2014 / 2015 tanév 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 184. Fesztivál-versenyrendező: Oboás Társaság Alapítvány 1202 Budapest, Vaskapu

Részletesebben

DEBRECENI FAZEKAS MIHÁLY GIMNÁZIUM

DEBRECENI FAZEKAS MIHÁLY GIMNÁZIUM DEBRECENI FAZEKAS MIHÁLY GIMNÁZIUM TANULMÁNYOK ALATTI VIZSGÁK A SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 9. sz. függeléke OM azonosító kód: 031198 Elfogadva: 2017. június 06. Hatálybalépés ideje: 2017. szeptember

Részletesebben

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felhívása Ápoló szakképesítés-ráépülés Országos Szakmai Tanulmányi Versenyre a 2015/2016.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felhívása Ápoló szakképesítés-ráépülés Országos Szakmai Tanulmányi Versenyre a 2015/2016. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felhívása Ápoló szakképesítés-ráépülés Országos Szakmai Tanulmányi Versenyre a 2015/2016. tanévre hatályos: 2015.11.12 - Jelen versenyfelhívás az emberi erőforrások

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékoztató A II. János Pál Pápa Katolikus Óvoda és Általános Iskola (székhely 3078 Bátonyterenye, Zrínyi út 1. Telefonszáma: 32/418-082 e-mail: titkarsag.batonyterenye@ekif-vac.hu, honlap

Részletesebben

Nyilatkozat idegen nyelvi OKTV-hez

Nyilatkozat idegen nyelvi OKTV-hez (Az OKTV első fordulójából továbbjutott tanuló hozza magával a következő fordulóba.) 1. sz. melléklet Nyilatkozat idegen nyelvi OKTV-hez... Az élő idegen nyelvek versenyén a szlovén nemzetiségi nyelv kivételével

Részletesebben

Nyilatkozat idegen nyelvi OKTV-hez

Nyilatkozat idegen nyelvi OKTV-hez 1. sz. melléklet (Az OKTV első fordulójából továbbjutott tanuló hozza magával a következő fordulóba.) Nyilatkozat idegen nyelvi OKTV-hez... Az élő idegen nyelvek versenyén a szlovén nemzetiségi nyelv kivételével

Részletesebben

2016/2017. TANÉVI KAJAK-KENU DIÁKOLIMPIA REGIONÁLIS ELŐDÖNTŐK és ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS

2016/2017. TANÉVI KAJAK-KENU DIÁKOLIMPIA REGIONÁLIS ELŐDÖNTŐK és ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. TANÉVI KAJAK-KENU DIÁKOLIMPIA REGIONÁLIS ELŐDÖNTŐK és ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS A Kajak-Kenu Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (továbbiakban: MDSZ)

Részletesebben

SZÁRNYALÓ PÜNKÖSDI NÉPDALÜNNEP. Szárnyaló Pünkösdi Népdalünnep

SZÁRNYALÓ PÜNKÖSDI NÉPDALÜNNEP. Szárnyaló Pünkösdi Népdalünnep Szárny-nyitogató : 06 24 531810 Alapfokú Művészeti Iskola Fax: 06 24 531811 2316 Tököl, Aradi út 56. www.nyitogato.hu A Szárny nyitogató Alapfokú Művészeti Iskola SZÁRNYALÓ PÜNKÖSDI NÉPDALÜNNEP VERSENYSZABÁLYZATA

Részletesebben

SZOLFÉZS-ZENEELMÉLET, KAMARAÉNEK KATEGÓRIA HELYI FORDULÓ Nyomtatott betűkkel (olvashatóan) kérjük kitölteni!

SZOLFÉZS-ZENEELMÉLET, KAMARAÉNEK KATEGÓRIA HELYI FORDULÓ Nyomtatott betűkkel (olvashatóan) kérjük kitölteni! JELENTKEZÉSI LAP A KÖZÉPISKOLÁSOK V. ZENEI VERSENYÉRE SZOLFÉZS-ZENEELMÉLET, KAMARAÉNEK KATEGÓRIA HELYI FORDULÓ Nyomtatott betűkkel (olvashatóan) kérjük kitölteni! A nevező iskola adatai: Neve:.. Címe:...

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékoztató A Szent István Egyházi Általános Iskola és Kollégium (székhely: 6900 Makó, Szent István tér 14-16.) az alábbi adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezeli diákjai személyes

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékoztató A Ciszterci Nevelési Központ, mint Egyházi jogi személy (székhely: 7621, Pécs, Apáca u. 23.) az alábbi adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezeli a vele jogviszonyban

Részletesebben

PÁLYÁZATI ŰRLAP (diák)

PÁLYÁZATI ŰRLAP (diák) Pályázati iktatószám:..-.. Alapítvány tölti ki! PÁLYÁZATI ŰRLAP (diák) MILYEN KATEGÓRIÁ(K)BAN PÁLYÁZIK? irodalom zene általános iskolai tanulmányok közép- és felsőfokú tanulmányok tanulmányi ösztöndíj

Részletesebben

TOVÁBBTANULÁS TÁJÉKOZTATÓ A BEISKOLÁZÁSSAL KAPCSOLATBAN

TOVÁBBTANULÁS TÁJÉKOZTATÓ A BEISKOLÁZÁSSAL KAPCSOLATBAN TOVÁBBTANULÁS TÁJÉKOZTATÓ A BEISKOLÁZÁSSAL KAPCSOLATBAN 2015. 11. 11. FONTOSABB DÁTUMOK 2015.12.03. Jelentkezési lapok leadása az egységes központi írásbeli felvételi vizsgákra 2015.12.10. Arany János

Részletesebben

Szolnoki Pedagógiai Oktatási Központ

Szolnoki Pedagógiai Oktatási Központ TANULMÁNYI és TEHETSÉGGONDOZÓ VERSENYEK az általános iskolai korosztály számára 2018/2019. Szolnoki Pedagógiai Oktatási Központ Tisztelt Igazgató Asszony! Tisztelt Igazgató Úr! Tisztelt Versenyszervező

Részletesebben

OM azonosító: Szombathely, Aréna u. 10. Tel: 94/

OM azonosító: Szombathely, Aréna u. 10. Tel: 94/ FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ OM azonosító:036729 9700 Szombathely, Aréna u. 10. Tel: 94/501-341 e-mail: info@kdg.szombathely.hu www.kdg.sulinet.hu Felvilágosítást ad: Módos Tibor igazgató és Merklin Ferenc igazgatóhelyettes

Részletesebben

Országos versenyek szabályzat

Országos versenyek szabályzat MEDGYESSY FERENC GIMNÁZIUM ÉS MŰVÉSZETI SZAKGIMNÁZIUM 24. sz. melléklet Országos versenyek szabályzat OM azonosító: 031202 HA2301 2018.03.12 MEDGYESSY FERENC GIMNÁZIUM ÉS MŰVÉSZETI SZAKGIMNÁZIUM Fenntartó:

Részletesebben

MEGYEI KÉPZŐMŰVÉSZETI VERSENY ALSÓ TAGOZATOS TANULÓK SZÁMÁRA (1-4. ÉVFOLYAM) Versenykiírás a 2017/2018-as tanévre

MEGYEI KÉPZŐMŰVÉSZETI VERSENY ALSÓ TAGOZATOS TANULÓK SZÁMÁRA (1-4. ÉVFOLYAM) Versenykiírás a 2017/2018-as tanévre MEGYEI KÉPZŐMŰVÉSZETI VERSENY ALSÓ TAGOZATOS TANULÓK SZÁMÁRA (1-4. ÉVFOLYAM) A természet varázsát ontja bőven: A fűben, a virágban és a kőben. Ó, nincs a földön oly silány anyag, Mely így vagy úgy ne szolgálná

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI RITMIKUS GIMNASZTIKA DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS

2018/2019. TANÉVI RITMIKUS GIMNASZTIKA DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS 2018/2019. TANÉVI RITMIKUS GIMNASZTIKA DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS A Ritmikus Gimnasztika Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (a továbbiakban: MDSZ) közösen hirdeti

Részletesebben

Középiskolai felvételi eljárás tanév

Középiskolai felvételi eljárás tanév Középiskolai felvételi eljárás 2017-2018. tanév 1. Középiskolai felvételi eljárás Legfontosabb dátumok 2018.01.20. (szombat) 10:00 Központi írásbeli felvételi vizsga a kilencedik évfolyamra jelentkezők

Részletesebben

Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola

Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola Cím: H-2400 Dunaújváros, Kőris utca 17. OM azonosító: 200290 Tel / Fax: 06-25-431-890 Web: www.pok.suli.hu E-mail:

Részletesebben

2018/2019.TANÉVI VERSENYKIÍRÁS. Győr-Moson-sopron Megye

2018/2019.TANÉVI VERSENYKIÍRÁS. Győr-Moson-sopron Megye 2018/2019.TANÉVI VERSENYKIÍRÁS Győr-Moson-sopron Megye 1 2018/2019. TANÉVI SPORTLÖVŐ DIÁKOLIMPIA Győr_Moson_sopron MEGYEI VERSENYKIÍRÁS 1. A verseny célja A lövészsport népszerűsítése a köznevelési intézmények

Részletesebben

A VM Közép-magyarországi Agrár-szakképző Központ Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium. meghirdeti a 2013/2014 tanévben

A VM Közép-magyarországi Agrár-szakképző Központ Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium. meghirdeti a 2013/2014 tanévben A VM Közép-magyarországi Agrár-szakképző Központ Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium meghirdeti a 2013/2014 tanévben a "FÖLDTŐL AZ ASZTALIG" AGRÁR- ÉS ÉLELMISZERTUDOMÁNYI PROJEKTVERSENYT

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI SAKK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS

2018/2019. TANÉVI SAKK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS 2018/2019. TANÉVI SAKK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS A Sakk Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (a továbbiakban: MDSZ) közösen hirdeti meg a versenyt az MDSZ-szel kötött

Részletesebben

MAGYAR ERŐEMELŐ SZÖVETSÉG 2014/2015. TANÉV. ORSZÁGOS DÖNTŐ Kazincbarcika 2015. május 16-17.

MAGYAR ERŐEMELŐ SZÖVETSÉG 2014/2015. TANÉV. ORSZÁGOS DÖNTŐ Kazincbarcika 2015. május 16-17. MAGYAR ERŐEMELŐ SZÖVETSÉG 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ Kazincbarcika 2015. május 16-17. 1 2014/2015. TANÉVI XVI. FEKVENYOMÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 1. Az országos döntő célja: A fekvenyomó

Részletesebben

2016/2017. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS

2016/2017. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. TANÉVI TOLLASLABDA DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA A Tollaslabda Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (továbbiakban: MDSZ)

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI KAJAK-KENU DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS

2018/2019. TANÉVI KAJAK-KENU DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 2018/2019. TANÉVI KAJAK-KENU DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS A Kajak-Kenu Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel közösen hirdeti meg; a versenyt az MDSZ-szel

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS A VAS MEGYEI TEKÉZŐK SZÖVETSÉGE SZERVEZÉSÉBEN LEBONYOLÍTÁSRA KERÜLŐ 2016/17. ÉVI VAS MEGYEI ISKOLAI EGYÉNI BAJNOKSÁG

VERSENYKIÍRÁS A VAS MEGYEI TEKÉZŐK SZÖVETSÉGE SZERVEZÉSÉBEN LEBONYOLÍTÁSRA KERÜLŐ 2016/17. ÉVI VAS MEGYEI ISKOLAI EGYÉNI BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS A VAS MEGYEI TEKÉZŐK SZÖVETSÉGE SZERVEZÉSÉBEN LEBONYOLÍTÁSRA KERÜLŐ 2016/17. ÉVI VAS MEGYEI ISKOLAI EGYÉNI BAJNOKSÁG nemenként és korcsoportonként, igazolt illetve amatőr kategóriákban 2016-17.

Részletesebben

2015/2016. TANÉVI EVEZŐS DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS

2015/2016. TANÉVI EVEZŐS DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 2015/2016. TANÉVI EVEZŐS DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 1. Az országos döntő célja: Az evezés sportág népszerűsítése az általános és középiskolák tanulói és pedagógusai körében. A fiatalok készségeinek,

Részletesebben

MAGYAR KAJAK-KENU SZÖVETSÉG 2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ

MAGYAR KAJAK-KENU SZÖVETSÉG 2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ MAGYAR KAJAK-KENU SZÖVETSÉG 2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ Sukoró (Velencei-tavi kajak-kenu versenypálya, 2015. május 29-31. 1 2014/2015. TANÉVI KAJAK-KENU DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 1.

Részletesebben

Atlétika Mezei Futóbajnokság

Atlétika Mezei Futóbajnokság Atlétika Mezei Futóbajnokság A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Atlétikai Szövetséggel (MASZ) együttműködésben hirdeti meg. 1. A verseny célja: A Diákolimpia versenyrend szerében megrendezésre

Részletesebben

2016/2017. Tanévi NEHÉZSÉGI SPORTMÁSZÁS DIÁKOLIMPIA EGYÉNI ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS

2016/2017. Tanévi NEHÉZSÉGI SPORTMÁSZÁS DIÁKOLIMPIA EGYÉNI ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. Tanévi NEHÉZSÉGI SPORTMÁSZÁS DIÁKOLIMPIA EGYÉNI ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS A Sportmászás Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (továbbiakban: MDSZ) közösen

Részletesebben

DIÁKOLIMPIAI 2013/2014

DIÁKOLIMPIAI 2013/2014 DIÁKOLIMPIAI 2013/2014 www.fodisz.hu KAPKODD a LÁBAD! JÁTÉKOS SOR- és VÁLTÓVERSENY ZALAEGERSZEG, 2014. ÁPRILIS 11-12. Általános Tudnivalók Csapatok érkezése: 2014. április.11. /péntek/ 14.00-ig Cím: Zalaegerszeg

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS

2018/2019. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS 2018/2019. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS 1 2018/2019. TANÉVI AEROBIK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS Az Aerobik Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (a továbbiakban: MDSZ) közösen

Részletesebben