IX. évf szám márciusáprilis. 200,- Ft. átadja az első világítás-szettet Nagy Gábornénak (bal oldali. kép).

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "IX. évf. 3-4. szám 2011. márciusáprilis. 200,- Ft. átadja az első világítás-szettet Nagy Gábornénak (bal oldali. kép)."

Átírás

1 IX. évf szám márciusáprilis 200,- Ft A Jakab Tévé műsora április 4-étől (amennyiben működik a számítógép) 7:00 Megyei krónika 08:00 és18:00 Western lányok fellépése Kunszálláson 10:00 Westernbál (teljes anyag) 15:00, 15:30 Bács-Megyei Krónika 19:00 Westernbál (teljes anyag) közben képújság Egyesületünk, együttműködve László György körzeti megbízottal, a kerékpáros balesetek megelőzéséért tesz. Ezért kilenc szett első és hátsó világítást ajándékoztunk a rend őrének, és kértük, hogy ajándékozza tovább azoknak, akik nem rendelkeznek a Kresz által is előírt biztonsági világítással. Amióta állandó rendőri jelenlét van településünkön, javult a helyi közbiztonság. Szabó Mihály polgármester úr közbenjárására egy szolgálati autót (képünkön) is kapott a falu. Ha még nincs is szolgálatban, akkor is visszatartó ereje van a rendőrautónak. Hál Istennek, a helyi fiatalok a járőrözésben segítik László György munkáját. Ezúton is köszöni és kéri, hogy minél többen segítsék a munkáját, hiszen közös erővel sokkal könnyebb a bűnözők ellen küzdeni. László György átadja az első világítás-szettet Nagy Gábornénak (bal oldali kép). Szabó György Róbert egyesületi titkár átadta a bicikli lámpákat a körzeti megbízottnak. (jobb oldali kép) Tartalomból: Polgári védelmi képzés Új védőnő 2. Anyakönyvi hírek 3. Sulirendőrség 4. Világháborús járművek találkozója 11. Hat település polgári védelmi feladatok ellátására beosztott személyeinek tartottak alapképzést, valamint belvízvédelmi tevékenységről alapképzést Jakabszálláson a Művelődési Házban. Farkasné Fazekas Mária mk. pv. alezredes asszony (képünkön) elmondta, nagyon fontos egy vészhelyzet esetén, hogy jól képzett személyzet hathatósan el tudja-e látni a feladatát. A lakosság felkészítése, a védekezés esetére vonatkozó magatartási szabályok betartása és betartatása közös érdekünk. A belvízhelyzetre vonatkozóan az is elhangzott, hogy minden év december 10-éig kötelezően felül kell vizsgálni az adott település vízkár-elhárítási tervét. Ez az alapja az állami vis major keret igénybevételének.

2 2. oldal R Ö V I D H I R E I N K Egészségügyi veszélyes hulladékok ártalmatlanítása A veszélyes hulladék elhelyezésével kapcsolatban tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Petőfi S. utcai orvosi rendelőben ingyenesen le lehet adni a veszélyes hulladéknak számító egyszer használatos tűt és fecskendőt. A csomagoló anyagot nem lehet bedobni a gyűjtőedénybe. A veszélyes hulladékot havonta szállítják el a rendelőből. Új védőnő A tavalyi évben kiírt védőnői pályázatot decemberben érvénytelennek nyilvánította képviselő-testület, majd újat írt ki. Erre három pályázó adta be önéletrajzát májusától vállalkozás formájában Vandlikné Ficsor Renáta orgoványi lakos fogja ellátni a védőnői feladatokat. Vandlikné egyébként már ősz óta ellátja ezt a feladatot mint helyettes. Így nem lesz ismeretlen az édesanyáknak. Jelszó a oldalakon lévő videók megtekintéséhez: GhjkZT852XW Tegyen jót, legyen jó Kérjük, ajánlja fel adójának egy százalékát a jakabszállási civil szervezetek részére. Azt javasoltjuk, hogy osszák meg családon belül a felajánlásukat. Egyikük adja az Együtt Jakabszállás Gyermekeiért Alapítvány részére, másikuk pedig a Jakabszállási Lokálpatrióták Egyesületét támogassa. Az első civil szervezet a gyerekekért jött létre, míg a másik elsősorban a falu szépítéséért és élhetővé tételéért dolgozik. Mindkettő fontos és hasznos tevékenység. Adószámok: Együtt Jakabszállás Gyermekeiért Alapítvány Jakabszállási Lokálpatrióták Egyesülete Pályázatírás Mezőgazdasági pályázatok, Új Széchenyi Terv pályázatai, Közbeszerzési pályázatok és egyéb pályázatok írását, igény szerinti gondozását vállalom. Cigányné Pál Gyöngyi pályázati szakértő 30/ Láthatatlan kiállítás 2010 decemberében Budapesten volt szerencsém ellátogatni az úgynevezett Láthatatlan kiállításra. Hogy mi is ez? Ez a kiállítás a vakok életét hivatott bemutatni. Ez egy merőben más világ, mint a miénk. Érdekes volt megtapasztalni, hogy szemünk ami az érzékelésünk 80%-át teszi ki nélkül mennyire elveszettek lehetünk. A tárlat 7 teremből áll, melyek a vakok közlekedésébe, a tárgyak felismerésébe és a hangok megkülönböztetésébe vezetnek be bennünket. Vezetőnktől megtudtam, hogy egy vakvezető kutya kiképzése másfél évig is eltart. Továbbá elmondta azt is, hogy ha segíteni akarunk egy vak embernek, mindenféleképpen kérdezzük meg, hogy igényli-e segítségünket. Úgy gondolom, hogy mindenkinek érdemes megnézni, illetve megtapogatni ezt az érdekes kiállítást. Ha valaki kedvet kapott ehhez az izgalmas programhoz, akkor érdemes tudni, hogy előre be kell jelentkezni telefonon. Nemcsak családokat, hanem csoportokat is szeretettel várnak. Elérhetőségek: honlapja: telefon:0620/ Mészáros Máté

3 AG NE YN AE KR ÖÁ NC YI ÓV K I HA Í RM EI K N D E N N A P O K B A N 3. oldal Akiket nagyon vártunk Kis Tímea an: Szabó Renáta Kovács Kamilla an. Oboczki Tímea Kovács Jázmin an. Oboczki Tímea Avci Hayrettin Játia an: Kocsis Szilvia Baranyi Kamilla an. Ürmös Andrea Kovács Andrea an. Fodor Margit Molitorisz Lilien an. Vörösváczki Lilla Nagy Róbert an. Botos Andrea Szekér Adrienn an. Varga Mariann Pomozi Adrienn an. Téti Erika Balogh Panna an. Börönde Márta Peregi Réka an. Acsai Aranka Vígh Léna Sára an. Mészáros Anikó Faragó Balázs Márk an. Miháczi Judit Sinkó Noémi an. Sárga Edina Szentkúti Boglárka an. Vancsai Judit Baranyi Éva Matild an. Radics Szilvia Ambrus Lénárt an. Berta Mónika Bódog János an. Rigó Krisztina Gazsó Bence an. Lovas Anita Baranyi Róbert an. Baranyi Krisztina Fercsi Dominika an. Józsa Beáta Baranyi Dominik an. Baranyi Szilvia Orlik Panka Krisztina an. Tóth Krisztina Béres Andor György an. Béres Brigitta Szilvási Csenge an. Bondor Ildikó Magyar Milán an. Baranyi Mónika Virág Szilvia an. Baranyi Szilvia Pesti Liliána an. Szűcs Ildikó Katona Noémi an. Berente Mária Tarjányi Balázs an. Fazekas Tünde Megyesi Mira an. Mák Tímea Közlemény A Jani bácsi mesél rovatunk nem szűnt meg, de lapzártakor érkezett hírek miatt csak a következő számban folytatjuk. A Görbeszéki-tóról szóló tudósításunkat az egyik őszi számunkban közöljük. A megmentésre beadott pályázatot megnyert kecskeméti székhelyű Útkereső Kiemelten Közhasznú Egyesület elnöke elmondta, legközelebb csak szeptember 30-a után folyhat bármilyen munka is a területen. Addig nem látta értelmét a nyilatkozatnak. Akiket elveszítettünk Botos Dániel július 7-én 56 évesen elhunyt. Balogh Istvánné Szabó Erzsébet július 14-én 75 évesen elhunyt. Trungel Nagy Imréné Megyesi Jucika július 19-én 77 évesen elhunyt. Dr. Kőrösi Sándorné Újvári Erzsébet július 17-én 85 évesen elhunyt. Zsámboki Béla augusztus 28-án életének 71. évében elhunyt. Farkasné Péli Gyöngyike szeptember 2-án, életének 48. évében elhunyt, Id Tóth Mátyásné Katona Sára Ilona szeptember 5-én 86 évesen elhunyt. László István szeptember 14-én 78 évesen elhunyt. Kiss József szeptember 10-én 93 évesen elhunyt. Pinviczki Gyuláné Rojcsik Ilona szeptember 18-án, életének 65. évében elhunyt. Kanizsai Ferencné Bori Terézia október 1-jén, életének 88. évében elhunyt. Ugrina Lászlóné október 8-án, életének 84. évében elhunyt. Sikár Mária Terézia október 15-én 54 évesen elhunyt. Fábián Imréné Fodor Judit október 21-én 76 évesen elhunyt. Szabadszállási Lászlóné Tóth Ilona november 23-án életének 78 évében elhunyt. Pető Lajos november 28-án életének 73. évében elhunyt. Csík Imre december 17-én, életének 79. évében elhunyt. Tóth Jenőné január 7-én életének 95. évében elhunyt. Csík László január 23-án, életének 68. évében elhunyt. Özv. Tóth Imréné Makány Mária január 24-én, életének 93. évében elhunyt. Kopjár Sándor február 1-jén, életének 76. évében elhunyt. Erdélyi Sarolta Eszter március 1-jén, életének 58. évében elhunyt.

4 Az oldalon található fotók a jakabszallasamk.hu honlapról származnak! 4. oldal I S K O L A I H Í R E K Játékosan fejlesztve a kézügyességet Bende Anita tanárnő vezetésével az általános iskola gyermekei az origamizás (papírhajtogatás) csínját-bínját sajátíthatják el. A fotón egy harangvirág látható papírból. A nemzetközi nőnap alkalmából műsorral és egy-egy szál virággal kedveskedtek a fiúk és a férfiak az általános iskolában SULIRENDŐRSÉG A helyi általános iskolában megalakult a SULIPOLICE. Reggelente találkozhatunk velük a zebráknál, valamint a szünetekben is ügyeletben vannak. A gyerekek a helyi körzeti megbízottal együtt lesznek szolgálatban. Mindenkit arra kérnek, hogy adják meg az elsőbbséget a zebrán közlekedőknek, és tartsák be a Kresz szabályait! Szerkesztőségünk ezúton is gratulál, sok kitartást és sikert kíván a résztvevőknek.

5 PGIET N YE PR AÁ N CG I Ó BK Á LA M I N D E N N A P O K B A N Önnek is vannak régi családi felvételei, amiket már nem tud megnézni, mert VHS kazettán vannak? Ha meg szeretné nézni dvd lejátszón, akkor forduljon hozzám bizalommal. A három órát nem meghaladó VHS kazetták 1 dvd-re történő írása 2500 Ft / kazetta. A három óránál hosszabbak 1 dvd-re történő írása 3500 Ft /kazetta. A Jakab Tévén leadott videók már megvásárolhatók. Minden film darabonként 1 dvd-re írva 2000 Ft-ért kapható. Érdeklődni Szabó György Róbertnél a 20/ telefonszámon lehet - Kedves nézőink! A Jakab Tévé számítógépe az utóbbi időben többször elromlott ezért ki kellene cserélnünk. Továbbá a helyi kábeltévés rendszer digitális jeltovábbításra is képes lesz a jövőben. Mivel a Jakab Tévét üzemeltető egyesület szűkös anyagi helyzetben van, nem tud jelenleg 200 ezer forintos számítógépet megvásárolni. Ha ön tudja, támogassa adományaival az egyesületet március végéig a helyi takarékszövetkezetben a Jakabszállási Lokálpatrióták Egyesületének számlájára ( ) fizethet be támogatást. Ha nem sikerül elég támogatást szereznünk, akkor csak képújságot tudunk hamarosan sugározni. Önök is tudják, a Jakab Tévének nincs fizetett alkalmazottja. Mindent önkéntes - társadalmi- munkával látunk el. Nagyon jó hangulatban telt el a Pitypang óvoda jótékonysági bálja. A bevételből évek óta a gyermekek úszásoktatását fedezik. A szervezők köszönik a felajánlásokat és a támogatásokat. Fotók: Mészáros Máté 5. oldal

6 6. oldal HIRDETÉS

7 C TI Ó K OAN A MINDENNAPOKBAN IGDEŐNSEERKÁ O TH 7. oldal Farsang a Nyugdíjas Klubban Lassan hagyománnyá válik, hogy a Nyugdíjasok Klubjában is megrendezik a farsangot. Az idén februárban öltöztek be az idősek, nem kis számmal. Aki csak tehette, eljött, s ha kedve volt hozzá, be is öltözött a nyugdíjasok közül. Nagyon ötletes jelmezekkel találkoztunk, mint ahogy azt a kép is bizonyítják. A hangulat pedig hamisítatlan farsangi volt! Korukat meghazudtolva ropták a táncot! H.M. Szelektív hulladékgyűjtés Más településhez hasonlóan Jakabszálláson is bevezetésre került a gyűjtőszigetes hulladékgyűjtés. Bár a nyolcadikosok tavaly tanúbizonyságot tettek arról, hogy a papírgyűjtéssel óvhatjuk környezetünket. Javaslom, ha lesz következő időpont, jelezzék szerkesztőségünknek és ezt közzétesszük az újság hasábjain, valamint a Jakab Tévé képújságjában. Elnézésüket kérjük a kép minőségért, melyet pendrive-on kaptunk kézhez.

8 8. oldal JÓTÉKONYSÁGI OVIS BÁL Támogatók, akiknek köszönjük: Aero Hotel és Étterem, Bakó Magdolna Virágüzlet, Barcsik Ékszerüzlet, Cigányné Pál Gyöngyi és családja, Faragó Mariann és családja, Forczek Sándor és családja, Galló Gábor és Tóth Renáta, Gumispeed Bt., Iparcikk Szaküzlet, Jakabszállási Benzinkút, Jeli 2000 Kft., Kálmán Mihály Zöldségbolt, Kevi Mobil Kft., Királyné Anci Zöldségbolt, Kiss ABC, Kiss és Társa Autóalkatrész Üzlet, Konfár János és családja, Mester István és családja, Nedel Market, Óvodás gyermekek szülei és az óvoda dolgozói, Papír-Írószer, Peregi Mónika, Stefánia Étterem, ifj és id. Szabó György és családja, Szalai József és családja, Tarjányiné Babi, Tóth és Társa Kft., Török Szilvia, Truplast Hungária Kft., Vecsei Erika, Vitamin Centrum Kis- és Nagykereskedés, 100 Ft-os bolt.

9 JGÓETNÉ E KR OÁ NC Y ISÓÁ KG IA OM VIS N DBEÁNL N A P O K B A N Az est egyik fénypontja a western lányok tánca volt: alsó sor balról jobbra: Király Mónika, Bálint Anita, Bende Anita, Provicsné Sági Ivett, Fodorné Ambrus Teréz, felső sor: Kovács Gyuláné, Faragó Mariann, Szabóné Agárdi Erika, Darányiné Kullai Andrea, Koncsik Éva. Alsó képen a rodeó bikán maradás győztese: Bányai Zsuzsi, aki rávert a fiúk eredményére is. 21 másodpercig ülte meg a bikát. Gratulálunk neki és a többi vállalkozó szellemű résztvevőnek is. 9. oldal

10 10. oldal JÓTÉKONYSÁGI OVIS BÁL Jó hangulatú bál volt! Gratulálunk a szervezőknek és ezúton is köszönjük.

11 HG ÁE ZN UE NR K Á CT IÁ ÓJ K A A M I N D E N N A P O K B A N 11. oldal Támogatások Ez évben a területalapú alapú támogatás igénybev kérelem elektronikusan nyújtható be szankciómentesen május 16-ig! Az elektronikus úton benyújtandó egységes kérelmet várhatóan március közepétől lehet kitölteni, de csak az erre vonatkozó rendelet megjelenése után lehet benyújtani május 16. és június 9. között még benyújtható a kérelem munkanaponként 1% késési szankció alkalmazása mellett. A június 9-két követően benyújtott egységes kérelem elutasításra kerül. Kérelmet szankció nélkül módosítani május 31-ig lehet június közötti módosítás a módosított parcellára vonatkozó támogatási összeg munkanaponként 1%- os csökkentésével jár június 9. után benyújtott módosítások a kifizetés szempontjából nem kerülnek figyelembe vételre. Az elektronikus kérelem benyújtása és a támogatásban való részvétel feltétele, hogy a gazdálkodó az MVH ügyfélnyilvántartási rendszerében regisztrálva legyen, és kizárólag a saját nevére szóló bankszámlaszámmal rendelkezzen. Amennyiben a gazdálkodó nem rendelkezik saját ügyfélkapus regisztrációval, akkor az egységes kérelmet meghatalmazás útján is benyújthatja. Azok a gazdálkodók, akik kamarai tanácsadóval / falugazdásszal kívánják elkészíttetni a támogatási kérelmüket, azok a évi tájékoztató levélben található jelszót és a kérelemhez kapcsolódó dokumentumokat (2010. évi támogatási kérelem, támogatási határozatok, földhasználati lapok, térképek, stb.) hozzák magukkal a kérelem elkészítéséhez. Felhívom a figyelmüket, hogy célszerű előzetesen időpontot egyeztetni a támogatási kérelem elkészítéséhez. Ügyfélfogadás: Jakabszállás, Polgármesteri Hivatal, Petőfi S. u. 14. szerda: Az egységes kérelem elkészítéséhez ingyenes segítséget nyújtok: Agócs Bernadett ÚMVP tanácsadó: 30/ Környezetvédelmi termékdíj Azoknak a mezőgazdasági termelőknek, akik 2010-ben a környezetvédelmi termékdíj kötelezettség szempontjából bejelentkeztek a vámhatósághoz az átalánykötelezettség alá, március 31-ig kell megfizetni a környezetvédelmi termékdíjat. Annak a termelőnek, akinek az éves árbevétele nem haladja meg a 10 millió forintot, a fizetendő termékdíj átalány 2000 forint lesz. Azon gazdálkodók esetében, ahol az árbevétel a 10 millió forintot meghaladja, de nem több mint 50 millió forint, a fizetendő átalány összege 7000 forint a jelenleg hatályos jogszabályok szerint. Az a termelő, aki évközben kezdett környezetvédelmi termékdíj köteles tevékenységet, és ezt be is jelentette a vámhatósághoz, (például csomagolást végzett) 5000 forint átalány megfizetésére kötelezett. A fizetendő termékdíjat a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) Környezetvédelmi termékdíj adóbevételi számlaszámára kell teljesíteni: Itt hívom fel a termelők figyelmét arra, hogy az értékesítésből származó éves árbevétel alapján az átalánykötelezettséget évről évre felül kell vizsgálni. Ha a tárgyévet megelőző évben (2010.) a tevékenységből származó árbevétel az 50 millió forintot nem haladta meg, az átalány szabályai szerint tehet eleget a mezőgazdasági termelő a kötelezettségeinek 2011-ben is, de ezt idén is, április 20-ig be kell jelenteni a Nemzeti Adó és Vámhivatalhoz. A bejelentkezésnek a KT11BEJKE környezetvédelmi termékdíjjal kapcsolatos bejelentkezési /kérelem/ kötelezettségek teljesítéséhez címen rendszeresített vámhatósági formanyomtatvány egy oldalas főlapjának kitöltésével lehet eleget tenni. II. világháborús járművek találkozója Baráti találkozót szervez a jakabszállási repülőtéren a katonai hagyományőrző egyesület, ahol II. világháborús járművek és egyenruhák is megtekinthetők lesznek. Szombaton órakor gulyáságyúban készített babgulyás osztására kerül sor egyenruhások részére. Járművek, amik biztosan itt lesznek, a teljesség igénye nélkül: Jeep, Dodge, Wepper, Harley-Davidson, VW kübelwagen, BMW, Zündapp, DKW, Ural, Dnyepper, Kraz, Gaz, Uaz, Csepel, Lánctalpasok Kérünk minden résztvevőt, ha teheti, küldjön egy képet járművéről, amit a oldalra kihelyezünk, hogy a többi érdeklődő is lássa, milyen járművek fognak érkezni!

12 12. oldal BORKOSTOLÓ Helyi borok Az idén is megrendezték a helyi borok kóstolóját, melyen neves borászatokat meghazudtoló minőségű és ízvilágú nedűkkel vett részt: Berente János, Kovács Imre (Orgovány), ifj. Miklovics László, Ördögh Antal, Pesti István, id. Szabó György, Tóth József és Tóth László. Az elismerő okleveleket Szabó Mihály polgármester úr és Tánczos László a JELI 2000 Kft. ügyvezető igazgatója adta át. Felelős kiadó: Jakabszállási Lokálpatrióták Egyesülete Felelős szerkesztő: az egyesület elnöke Szerkeszti: a szerkesztőbizottság Cím: 6078 Jakabszállás, Petőfi S. u. 4/a Az ügyeletes szerkesztő telefonszáma: 20/ ISSN Készült az egyesület saját informatikai rendszerével, a Nemzeti Civil Alap támogatásával. Nyomda: MediaCenter Hungary Kft. Kecskemét, Kossuth tér /

Ba l á s t y a i Új s á g

Ba l á s t y a i Új s á g Ba l á s t y a i Új s á g i n g y e n e s ö n k o r m á n y z a t i h a v i l a p XX. ÉVFOLYAM 2014. MÁRCIUS Díszoklevél Balástyának A Falunapok alkalmával tartott Szent Mihály-napi tűzgyújtással csatlakozott

Részletesebben

ÚJ IRÁNY. Légtér, nyuszi, két karó, s a gólyák

ÚJ IRÁNY. Légtér, nyuszi, két karó, s a gólyák ÚJ IRÁNY Légtér, nyuszi, két karó, s a gólyák Ballószögi udvarunk légterét megsértette egy madár. Micsoda énekesmadár! Forródróton szólok a hadügyminiszternek. Tudunk róla, elnézést, kivizsgáljuk az ügyet.

Részletesebben

Ba l á s t y a i Új s á g

Ba l á s t y a i Új s á g Ba l á s t y a i Új s á g i n g y e n e s ö n k o r m á n y z a t i h a v i l a p XIX. ÉVFOLYAM 2013. FEBRUÁR Munkaköri változások a polgármesteri hivatalban A közigazgatás átszervezése, a járási hivatalok

Részletesebben

Hírös Hét Fesztivál 2011 Nagy sikert aratott a látogatok között, a helyi termékekből megrendezett

Hírös Hét Fesztivál 2011 Nagy sikert aratott a látogatok között, a helyi termékekből megrendezett IX. évf. 9. szám 2011. szeptember 200,- Ft A 2 6. N i k e B u d a p e s t N e m z e t k ö z i f é l m a r a t o n t J a k a b s z á l l á s r ó l i d ő - r e n d i s o r r e n d b e n a z a l á b b i a

Részletesebben

ISTEN, ÁLDD MEG A MAGYART

ISTEN, ÁLDD MEG A MAGYART NYERGESÚJFALUI HÍRMONDÓ NYERGESÚJFALU VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA 2014-ben huszonöt éves a város MEGJELENIK HAVONTA XXIV. ÉVFOLYAM 2014. FEBRUÁR havonta ingyenesen 3200 otthonban a város szolgálatában

Részletesebben

Önkormányzati ÉrtesítŐ

Önkormányzati ÉrtesítŐ VIII. ÉVFOLYAM 4. SZÁM Önkormányzati ÉrtesítŐ Egy közülünk a magzati élet védelmében Mottó: Nem tudok mást tenni, mint meghajolni minden előtt, amit életnek neveznek, nem tudok másként cselekedni, mint

Részletesebben

Bemutatkozunk. Fotómontázs: Rajki Judit. Az immár három számot megért lap megjelentetésének ötlete Varga Pál

Bemutatkozunk. Fotómontázs: Rajki Judit. Az immár három számot megért lap megjelentetésének ötlete Varga Pál Bemutatkozunk Fotómontázs: Rajki Judit Az immár három számot megért lap megjelentetésének ötlete Varga Pál képviselő nevéhez fűződik. A Képviselő-testület az ötlet lelkes támogatójaként már számos feladatának

Részletesebben

Ebesi Hírlap. Minden forintnak hasznosulnia kell elfogadta a testület a 2014. évi költségvetést. A tartalomból...

Ebesi Hírlap. Minden forintnak hasznosulnia kell elfogadta a testület a 2014. évi költségvetést. A tartalomból... XIII. évf. 2. szám 2014. február Ingyenes kiadvány Ebes Község Önkormányzatának havonta megjelenő lapja A tartalomból... Szeretettel várunk mindenkit nemzeti ünnepünk alkalmából március 15-én 9.30 órától

Részletesebben

A lakosság érdekeit tartjuk szem előtt

A lakosság érdekeit tartjuk szem előtt XI. évf. 3. szám 2012. április Ingyenes kiadvány Ebes Kö Eb Község é Ö Önkormányzatának k á tá k h havonta t megjelenő j l ő llapja j A TARTALOMBÓL... A lakosság érdekeit tartjuk szem előtt interjú Szabóné

Részletesebben

A d v e n t i g o n d o l a t o k

A d v e n t i g o n d o l a t o k 2006. t é l Tisztelt Pannonhalmiak! A d v e n t i g o n d o l a t o k Nagy örömömre szolgált a helyi újság szerkesztőségének felkérése, amely lehetőséget biztosított számomra, hogy a közelgő ünnepek alkalmával

Részletesebben

Ebesi Hírlap E B E S. Elfogadták a képviselő-testület második féléves munkatervét Ü6 0 É V E S T E L E P L É S. A tartalomból...

Ebesi Hírlap E B E S. Elfogadták a képviselő-testület második féléves munkatervét Ü6 0 É V E S T E L E P L É S. A tartalomból... E B E S L É S A tartalomból... Jutalomkirándulás: Monok Szerencs 4. oldal A Zsongvölgyi Hagyományőrző Haditorna Egylet... 4. oldal 10 éves lett az Arany Oroszlán 6-7. oldal Középkori Forgatag Ebesen 9.

Részletesebben

Köszöntjük településünket, Földest!

Köszöntjük településünket, Földest! 2009. II. negyedév Közéleti lap V. évfolyam 1. szám Köszöntjük településünket, Földest! Marossárpatak: Marosvásárhely és Szászrégen városok között, a Maros bal partján fekszik. A község nagy része a Maros,

Részletesebben

www.turivasar.hu www.muveszetinapok.hu Hamarosan információk... LXXXVII. évfolyam 02. szám 2015. január 30.

www.turivasar.hu www.muveszetinapok.hu Hamarosan információk... LXXXVII. évfolyam 02. szám 2015. január 30. LXXXVII. évfolyam 02. szám 2015. január 30. Városi közéleti lap Megjelenik kéthetente Ingyenes A Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. közérdekű lakossági tájékoztatója Számlázási rend változás Tisztelt

Részletesebben

XVI. évfolyam. 3. szám

XVI. évfolyam. 3. szám XVI. évfolyam 3. szám 2008. M Á R C I U S NŐNAPI KÖSZÖNTÉS Ruzsa Község Képviselő-testületének férfi tagjai nevében minden ruzsai hölgynek NAGYON BOLDOG NŐNAPOT kívánok! Gárgyán Imre alpolgármester Minden

Részletesebben

Köszöntjük az Édesanyákat!

Köszöntjük az Édesanyákat! Köszöntjük az Édesanyákat! Ágh István: Virágosat álmodtam Édesanyám, virágosat álmodtam, napraforgó virág voltam álmomban, édesanyám, te meg fényes nap voltál, napkeltétől napnyugtáig ragyogtál. A képviselő-testület

Részletesebben

TURAI HIRLAP XXI. évfolyam 2. szám

TURAI HIRLAP XXI. évfolyam 2. szám INGYENES KÖZÉLETI HAVILAP TURAI HIRLAP XXI. évfolyam 2. szám 2012 MÁRCIUS Fotó: Jenei Csabáné, Napraforgó Fotókör TÉLBÚCSÚZTATÓ - TAVASZKÖSZÖNTŐ A Kónya-tó és a Csontospart a téli sportok kedvelőinek állandó

Részletesebben

MEZÕBERÉNYI HÍRMONDÓ

MEZÕBERÉNYI HÍRMONDÓ MEZÕBERÉNYI HÍRMONDÓ INGYENES Közéleti információs lap XX. évfolyam, 2010. május BALLAGÁS 2010. A Petõfi Sándor Gimnáziumban az idei tanévben 102 diák fejezte be sikeresen a középiskolát, és kezdte meg

Részletesebben

2007. január Ára: 130 Ft XIII. évfolyam 1. szám M E G H Í V Ó

2007. január Ára: 130 Ft XIII. évfolyam 1. szám M E G H Í V Ó 2007. január Ára: 130 Ft XIII. évfolyam 1. szám Mesehallgatás Fotó: Yetik Éva M E G H Í V Ó Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete értesíti a lakosságot, hogy 2007. február 1-jén

Részletesebben

INGYENES MELLÉKLETTET TALÁL AZ ÚJSÁG KÖZEPÉN! X. évf. 7. szám 2012. november. 200,- Ft. új kiskun kapitányt. tisztséget Kovács. szállás polgármestere

INGYENES MELLÉKLETTET TALÁL AZ ÚJSÁG KÖZEPÉN! X. évf. 7. szám 2012. november. 200,- Ft. új kiskun kapitányt. tisztséget Kovács. szállás polgármestere Sántha György S MARADUNK A VÉGTELENBE 1934-1944 VERSEIBŐL INGYENES MELLÉKLETTET TALÁL AZ ÚJSÁG KÖZEPÉN! X. évf. 7. szám 2012. november 200,- Ft Megalakult Kecskeméten a Sántha György Emlékkör Novembert

Részletesebben

Itt a farsang áll a bál

Itt a farsang áll a bál Lellei XXIII. évfolyam 3. szám Újság 2014. március Itt a farsang áll a bál Szombaton az alsósok vették birtokba a parkettát félelmetes kalózruhás tanító nénik irányításával. A gyerekek osztályonként vonultak

Részletesebben

LXXXVII. évfolyam 04. szám. 2015. február 27. Városi közéleti lap Megjelenik kéthetente Ingyenes. Tisztelt Ügyfeleink! Meghívó

LXXXVII. évfolyam 04. szám. 2015. február 27. Városi közéleti lap Megjelenik kéthetente Ingyenes. Tisztelt Ügyfeleink! Meghívó LXXXVII. évfolyam 04. szám 2015. február 27. Városi közéleti lap Megjelenik kéthetente Ingyenes Tisztelt Ügyfeleink! Meghívó Ezúton értesítjük, hogy a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló

Részletesebben

MÁRKI SÁNDOR KAPTA A MINDSZENT VÁROS IFJÚSÁGI DÍJAT

MÁRKI SÁNDOR KAPTA A MINDSZENT VÁROS IFJÚSÁGI DÍJAT MÁRKI SÁNDOR KAPTA A MINDSZENT VÁROS IFJÚSÁGI DÍJAT KÖZÉLET KULTÚRA SPORT TÁRSADALOM OKTATÁS Különös tehetségnek nevezte (4. oldal) Ára: 99Ft MÁRCIUS 15: KITARTÁS, ÖSSZEFOGÁS, BECSÜLET (4.OLDAL) BÉKÉS,

Részletesebben

Tisztelt Csanádapácai lakosok!

Tisztelt Csanádapácai lakosok! Tisztelt Csanádapácai lakosok! A Képviselő-testület 2011. február 23.-án tárgyalta, és elfogadta a település 2011. évi költségvetését. Ígéretemhez híven ezt az alábbiakban ismertetem: 2011. évi összesített

Részletesebben

2010. X!I. évfolyam, 3. szám Ingyenes kiadvány BIHARKERESZTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÖZÉLETI LAPJA

2010. X!I. évfolyam, 3. szám Ingyenes kiadvány BIHARKERESZTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÖZÉLETI LAPJA 2010. X!I. évfolyam, 3. szám Ingyenes kiadvány BIHARKERESZTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÖZÉLETI LAPJA Anyák Napi Köszöntő Minden évben van egy kedves nap, amiről sohasem feledkezhetünk meg. Május első vasárnapján

Részletesebben

XIX. ÉVF. 4. SZÁM 2009. ÁPRILIS

XIX. ÉVF. 4. SZÁM 2009. ÁPRILIS Mórahalmi XIX. ÉVF. 4. SZÁM 2009. ÁPRILIS ÁRA: 100 Ft Katolikus szertartással szenteltek fel imatermet a Csongrád Megyei Önkormányzat Napsugár Otthon Fogyatékos Személyek Részlegében, 2008. december 20-án.

Részletesebben

áprilisban folytatódnak és a nyár közepén már birtokba vehetõ és használható a biztonságos közlekedést

áprilisban folytatódnak és a nyár közepén már birtokba vehetõ és használható a biztonságos közlekedést XXV. FRISS HIREK EGY ÚJ 1-2. SZÁM 2015. március ÉVFOLYAM ÖNKORMÁNYZATI CIKLUS KEZDETÉRÕL Az elmúlt év õszén megválasztott képviselõ-testület lezárta a 2014-es évet és megkezdte az újat. Elkészíti az öt

Részletesebben

TOVÁBBRA IS INGYENES AZ ÁLLATI HULLADÉKLERAKÓ

TOVÁBBRA IS INGYENES AZ ÁLLATI HULLADÉKLERAKÓ TOVÁBBRA IS INGYENES AZ ÁLLATI HULLADÉKLERAKÓ Meghosszabbították a díjmentességet KÖZÉLET KULTÚRA SPORT TÁRSADALOM OKTATÁS (2. oldal) Ára: 99Ft A DZSUNGEL ELEVENEDETT MEG A FARSANGON (4.OLDAL) RÖVIDESEN

Részletesebben

Fehérbe borult nemzeti ünnepünk

Fehérbe borult nemzeti ünnepünk Ára:150 Ft 2013. ÁPRILIS 5. KÖZÉRDEKŰ ÖNKORMÁNYZATI LAP XIV. ÉVFOLYAM 4. SZÁM Városi megemlékezés március 15-én Fehérbe borult nemzeti ünnepünk Március idusa a legzordabb téli napokat megidéző ítéletidővel

Részletesebben

F A I R. ANYÁK NAPJA alkalmából, az alábbi verssel köszöntök szeretettel minden édesanyát. 2014 újszülöttjei. Hálaadás. Hajdú Zoltán.

F A I R. ANYÁK NAPJA alkalmából, az alábbi verssel köszöntök szeretettel minden édesanyát. 2014 újszülöttjei. Hálaadás. Hajdú Zoltán. F A I R Farmosi Információk Riportok Lakossági közéleti tájékoztató Till Dorina 2014 újszülöttjei Hajdú Zoltán XXVI. évfolyam 3-4. szám 2014. március-április ANYÁK NAPJA alkalmából, az alábbi verssel köszöntök

Részletesebben

VIII. évf. 5. szám. 2010. június. 200,- Ft

VIII. évf. 5. szám. 2010. június. 200,- Ft VIII. évf. 5. szám 2010. június 200,- Ft Gyermek fotó szépségverseny végeredményeit a hetedik oldalon olvashatja. Az ORTT május 3-ai dátummal nyilvántartásba vette a Jakab tévét. Az adást keressék a kábeltv

Részletesebben