MTD 533 multiszenzor érzékelő.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MTD 533 multiszenzor érzékelő."

Átírás

1 Az optikai- és hőérzékelő. FIRE ALARM

2 Az optikai- és hőérzékelő. Biztos és meghatározó. MTD 533 egyetlen érzékelő bármilyen felhasználáshoz. MTD 533 új kreatív lehetőségek az optimális alkalmazkodó képesség által. MTD 533 formatervezés és multifunkcionális működés sikeres keveréke. MTD 533 nagyfokú gazdaságosság és költségbiztonság. Egy univerzális zseni. Az MTD 533 optikai- és hőérzékelő leveszi az Ön válláról azt a döntést, vajon füstérzékelőt vagy hőérzékelőt kell-e alkalmazni a tűzjelző rendszerben. Az Egy mindenkiért, mindenki egyért! mottónak megfelelően az érzékelőt igény szerint és az alkalmazási területtől függően füst-, hőmérséklet- vagy kombinált érzékelőként lehet telepíteni. Tekintet nélkül bárkire vagy bármire, amit felügyelni vagy védeni kell az MTD 533 minden kitűzött feladathoz a helyes és megbízható megoldás. Ráadásul intelligens rendszer interfésszel szerelték fel az optikai és akusztikai jeladók számára és szabadon programozható.

3 Kettő az egyben duplikált védelem. Az MTD 533 többszörös tehetség. Mind füstérzékelővel, mind hőérzékelővel rendelkezik. Kitűnő szórtfény együtthatójával és pontos érzékelőivel képes a füstöt idejében felismerni. Azonban nem minden tűz észlelhető a füstképződés következtében. Némely eseményt csak a hőmérsékleti változások révén lehet felismerni. Az MTD 533 optikai- és hőérzékelő itt is a helyes megoldást kínálja: a tüzet a füst fejlődésétől függetlenül a hőmérséklet emelkedés révén is felismeri. Összehasonlítja a környezeti hőmérsékletet és a hőmérséklet-emelkedés sebességét, és gyorsan levonja a szükséges következtetéseket. Intelligens döntéshozó logikai processzorai a füst- és hőmérséklet jeleket egyedülálló módon összekapcsolják, ezáltal csak a tényleges tűzeseményeket detektálja. Egy valódi európai. Az MTD 533 valamennyi európai szabványnak megfelel, és felülmúlja a legmagasabb jelenleg alkalmazható biztonsági normákat. Ehhez a műszaki irányelvek ugyan úgy hozzátartoznak, mint a környezetvédelmi előírások. Az érzékelő olyan anyagokból készült, amelyek káros anyagoktól mentesek. A gyártás folyamán is csak ólommentes forrasztási technika kerül alkalmazásra. És még egy: az MTD 533 nem csak európai fejlesztés, hanem Európában is gyártják! Innovatív kivitel. Az MTD 533 multiszenzor érzékelő nemcsak műszaki tulajdonságaival emelkedik ki a régi generációjú tűzérzékelők közül. Modern és diszkrét kivitele, kompakt felépítése és feltűnést nem keltő mérete elismerést vált ki. Az optimális füstbehatolási tulajdonság és a kiegyensúlyozott hőmérsékleti szimmetria az érzékelőt nélkülözhetetlen partnerré teszi. Egyébként: az MTD 533 igény szerint minden RAL színben kapható. Ezzel az érzékelő minden kívánt környezethez és helyiséghez tökéletesen illeszthető. A színbeli optimális alkalmazkodás lehetősége összefügg az MTD 533 biztonsági jellemzőinek magas minőségével.

4 A megkettőzött biztonság érzékelője. A valódi biztonság érzése. MTD 533 az élet és az értékek eredményes védelme. MTD 533 biztonság az állandó felügyelet által. MTD 533 füst- és hőmérséklet kiértékelés a kétszeres biztonsághoz. Duplikált intelligencia. Az MTD 533 nemcsak kétszer annyit működik, mint a hagyományos tűzérzékelők, hanem duplán olyan intelligens is, mint ezek. A 90 -os szórási szög számos tesztsorozatban és a gyakorlatban is elérte a legjobb mérési eredményeket és érzékelési tulajdonságokat. Ezzel a precíz mérőoptikával az érzékelő a legnagyobb biztonságot garantálja és megteremti az intelligens döntési logika feltételeit. Egy újonnan kifejlesztett algoritmus biztosítja a szenzorok kapcsolatát, a dinamikus jelkiértékelést, az interaktív kommunikációt és a környezeti feltételekhez való automatikus alkalmazkodást. Így az MTD 533 maga képes eldönteni, vajon szükség van-e a beavatkozásra, ezt gyorsan és biztosan közli a tűzjelző központtal. Ez egy eddig példátlan riasztási viselkedést garantál. Az érzékelő ezzel fontos partner a megelőző tűzvédelem decentralizált intelligenciával büszkélkedő rendszereiben.

5 Állandó üzembiztonság folyamatos önteszttel. Az MTD 533 folyamatosan felülvizsgálja önmagát és felügyeli az összes üzemi paramétert. Már a specifikált normál üzemi feltételektől való legcsekélyebb, rövid ideig tartó eltérést is továbbítja a tűzjelző központnak. Ez biztosítja az állandó üzemi biztonságot, a körvezetéken (hurkon) lévő összes érzékelő funkcióképességének teljes átláthatóságát és a rendszerrel összefüggő határértékek felügyeletét. Mindig munkában pihenés nélkül. Az MTD 533 másodpercenként egyszer felülvizsgálja önmagát. Ez azonban nem minden az érzékelő még lekapcsolt állapotban is kész a bevetésre és riasztásra. Ha a füstérzékelő ebben az állapotban riasztást küld a tűzjelző központnak, úgy ezt csak tűzszakaszokra vonatkozó intézkedések végrehajtására használják, mint például tűzvédelmi ajtók zárása, ebben az esetben a tűzoltóság felé nem kívánatos riasztás nem kerül továbbításra. jelzi azt is, ha saját elszennyeződése karbantartási munkát igényel. Gyors reakcióidő optimalizált füstbeáramlási folyamat révén. Az új kivitellel lehetővé válik: a füstbeáramlási folyamat optimális, a hőmérséklet szimmetria kiegyensúlyozott. Az MTD 533 multiszenzor érzékelő képes megkülönböztetni, hogy rövid idejű tévedésről vagy sürgős intézkedési igényről van-e szó, és arra reagál. 270 Működési jellemző Környezeti hatásokkal szembeni ellenállás. Az MTD 533 a környezeti befolyásokkal szemben különösen ellenálló, mivel saját átadott adatai pontos következtetések levonását engedélyezik, tekintettel egy lehetséges kritikus elszennyeződés ütemezésére. A jelváltozások, melyeket például a porosodás idéz elő, a megengedett rendszerhatárokon belül automatikusan kompenzálódnak. Az MTD 533 azonnal

6 Az intelligens technológiájú érzékelő. Meggyőző teljesítmény. MTD 533 egyszerű kezelés problémamentes telepítés és üzembe helyezés. MTD 533 teljesíti a flexibilitással és kompatibilitással szemben támasztott összes igényt. MTD 533 dokumentált biztonság 2D mátrixos vonalkód által. MTD körkörös biztonság csúcstechnológiának köszönhetően. Innovatív betanulási fázis. Az összes többi hagyományos érzékelővel ellentétben az MTD 533 az üzembe helyezés során teljesen önállóan alkalmazkodik a környezetéhez. Az automatikus betanulási fázis alatt méri az abszolút maximális hőmérsékletet és a levegő optikai jellemzőit. Azután a füstkamrát beállítja az aktuális telepítési helynek megfelelő érzékenységre.

7 Ezzel interaktív módon megtörténik a hőmérsékletváltozás és a füstérzékelés küszöbértékeinek beállítása. A hamis- és téves riasztások így elkerülhetők. Előre-hátra kompatíbilis bárhol alkalmazható. Az MTD 533 érzékelőt nemcsak az összes létező Schrack Seconet tűzjelző rendszerben lehet alkalmazni, hanem már jelenleg is úgy van felszerelve, hogy az ezután következő központ generációkhoz és érzékelő technológiákba is változtatás nélkül integrálni lehet. 2D mátrixos vonalkód. Az MTD 533 érzékelő egyszerűen és gyorsan üzembe helyezhető és karbantartható. A rendszerhez csatlakoztatjuk, és máris egyedi érzékelő címe van. A rendszer rögtön felismeri, hogy melyik új elemet telepítették. Ha egy érzékelőt kicserélünk, akkor az új érzékelő egyszerűen felveszi a meglévő címet. Ha az érzékelők darabszámát növeljük, az új járulékos érzékelők egyszerűen új címeket kapnak a címlistában. Plug and play. A High-Speed (nagy sebességű) indítási folyamat által az MTD 533 háromszor olyan gyorsan üzembe helyezhető, mint egy hagyományos érzékelő. Ez a működési képesség nagy jelentőséggel bír, amikor a rendszereket kiépítik, és az érzékelőket cserélik. Virtuális hurok tetszőlegesen definiálható tűzszakaszok. Az MTD 533 érzékelőt a hurokhoz csatlakoztatják. Különböző hurkok érzékelőit a hurkon átnyúló programozással egy közös védelmi célra lehet programozni. Ebben az esetben egy virtuális hurokról beszélünk, amely növeli a flexibilitást, és csökkenti a költségeket. A tervezés, telepítés és programozás gyorsan, valamint utólagosan is végrehajtható. MTD 533 a megbízható partner. Az érzékelő duplázott biztonságot nyújt, mivel mind a füstöt, mind a hőmérsékletet érzékeli. Az MTD 533 pihenés nélkül ellátja napi munkáját, hogy embereket és anyagi javakat védjen. Kettős intelligenciájával tökéletes riasztási működést biztosít. Plug and Play adottsága által gyorsan üzemkész, a 2D mátrixos vonalkód kiosztja számára a rendszerben a megfelelő helyet. Röviden: az MTD 533 multiszenzor érzékelő fontos az Ön biztonsága számára!

8 Füstkiértékelés % /m C Füstjel z Hőmérséklet kompenzáció Nyugalmi érték utánvezetés Algoritmusok Egyedi érzékelőadatok Önellenőrzés Rendszerellenőrzés Intelligens döntési logika Riasztás EN 54-7 / CEA 4021 B típus szerint Kétirányú jelátvitel Bevetési erők z Hőmérséklet hatása Szabványosítás Jelelemzés Állapotkezelés Hőmérséklet kiértékelés Tűzjelző központ C Linearizáció Algoritmusok Önellenőrzés Rendszerellenőrzés Riasztás EN 54-5 szerint z Hőmérséklet hatása Átlagolás Egyedi érzékelőadatok Intelligens döntési logika Kétirányú jelátvitel Jelelemzés Állapotkezelés Jelfeldolgozás Jelkiértékelés Jelátvitel SCHRACK SECONET KFT. Magyarország H-1119 Budapest, Fehérvári út Tel.: Anyavállalat Ausztria: A-1122 Bécs, Eibesbrunnergasse 18 Tel.: Bosznia - Hercegovina Botswana Bulgária Cseh Köztársaság Dánia Egyesült Arab Emirátus Egyiptom Észtország Fehéroroszország Franciaország Grúzia Hollandia India Irán Izrael Kazahsztán Kirgizisztán Kuvait Lengyelország Lettország Libanon Litvánia Luxemburg Macedónia Magyarország Németország Olaszország Oroszország Portugália Románia Spanyolország Svájc Svédország Szaúd-Arábia Szerbia Szlovákia Szlovénia Törökország Ukrajna Üzbegisztán FIRE ALARM Schrack Productions - B-PR-585HU - V 2.0 Műszaki változtatások joga fenntartva!

Tűzjelző rendszerek.

Tűzjelző rendszerek. Tűzjelző rendszerek. A jövőbe mutató technológia. FIRE ALARM www.schrack-seconet.hu Tökéletes biztonság világszerte. A biztonságtechnika szakértője. A Schrack Seconet a biztonságtechnika területén a vezető

Részletesebben

Tűzjelző, mely időt nyer a tűzzel szemben

Tűzjelző, mely időt nyer a tűzzel szemben Tűzjelző, mely időt nyer a tűzzel szemben APOLLÓ XP 95 Az APOLLÓ - XP 95 tűzjelző rendszer időt nyer a tűzzel szemben Gyorsan változó világunkban az egyik legértékesebb dolog az idő. Van amikor a késedelem

Részletesebben

Amiért biogáz eró mrú veket építünk. Sikerrel. g y l o g y. Te c h n o. Tervezés. Megvalósítás. Üzembe helyezés. Üzemeltetés.

Amiért biogáz eró mrú veket építünk. Sikerrel. g y l o g y. Te c h n o. Tervezés. Megvalósítás. Üzembe helyezés. Üzemeltetés. CN CZ DE EN ES FR HU IT LV NL PL RO RU SK irs ss First Class Tervezés Te c h n o g y l o g y Amiért biogáz eró mrú veket építünk. Sikerrel. 3 / 3 Megvalósítás Üzembe helyezés Üzemeltetés Szerviz ++ A biogáz

Részletesebben

CÉGTÖRTÉNET. Ezeken a piaci területeket igyekszünk minőségi, minden igényt kielégítő szolgáltatásokat nyújtani.

CÉGTÖRTÉNET. Ezeken a piaci területeket igyekszünk minőségi, minden igényt kielégítő szolgáltatásokat nyújtani. CÉGTÖRTÉNET A vállalkozásunk 2001 óta van jelen Magyarországon debreceni székhellyel biztonságtechnikai, informatikai területen. Az évek során dinamikusan alkalmazkodva ügyfeleink igényeihez, jelentősen

Részletesebben

LABCONTROL. Tervezési kézikönyv. Air management system. The art of handling air

LABCONTROL. Tervezési kézikönyv. Air management system. The art of handling air LABCONTROL Air management system Tervezési kézikönyv The art of handling air Tervezési kéziköny LABCONTROL Tartalomjegyzék Tapasztalat és innováció 3 LABCONTROL 4 Rendszer áttekintés 6 EASYLAB 8 A rendszer

Részletesebben

WIN! 2. szám www.weidmueller.hu W EIDMÜLLER I NFORMATION & N EWS. Szélsôséges körülményekre szabott technika Vonattal a világ tetejére 4

WIN! 2. szám www.weidmueller.hu W EIDMÜLLER I NFORMATION & N EWS. Szélsôséges körülményekre szabott technika Vonattal a világ tetejére 4 2. szám www.weidmueller.hu [Countries] Austria and Switzerland WIN! W EIDMÜLLER I NFORMATION & N EWS Szélsôséges körülményekre szabott technika Vonattal a világ tetejére 4 Tengerhajózási technika: Interfész

Részletesebben

Energia hatékonyság. E-mobility Közlekedés Infrastruktúra. Szélenergia. Vízellátás. Szolár technika. Intelligens tápelosztás. Akár 30% megtakarítás

Energia hatékonyság. E-mobility Közlekedés Infrastruktúra. Szélenergia. Vízellátás. Szolár technika. Intelligens tápelosztás. Akár 30% megtakarítás AKTUÁLIS 12 2 Phoenix Contact Magyarország 2012 november Energia hatékonyság 04 Energiamenedzsment Akár 30% megtakarítás 06 Energiahatékonyság Cél a költségcsökkentés E-mobility Közlekedés Infrastruktúra

Részletesebben

TÜV Rheinland Akadémia. Oktatás, képzés, személytanúsítás

TÜV Rheinland Akadémia. Oktatás, képzés, személytanúsítás TÜV Rheinland Akadémia Oktatás, képzés, személytanúsítás TÜV Rheinland Akadémia A TÜV Rheinland cégcsoporton belül az Akadémia a képzések háza. Célunk naprakész szakmai ismereteket átadni a résztvevők

Részletesebben

90+ A gyors munkavégzés kulcsa az alkalmazás könnyű kiválasztása. Felhasználási útmutató az ECL Comfort szabályozókhoz

90+ A gyors munkavégzés kulcsa az alkalmazás könnyű kiválasztása. Felhasználási útmutató az ECL Comfort szabályozókhoz MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Felhasználási útmutató az ECL Comfort szabályozókhoz A gyors munkavégzés kulcsa az alkalmazás könnyű kiválasztása Az ECL Comfort termékcsaláddal elektronikus szabályozók optimális

Részletesebben

IV. FEJEZET 2. A BERENDEZÉSEKRE VONATKOZÓ FOGALOM MEGHATÁROZÁSOK

IV. FEJEZET 2. A BERENDEZÉSEKRE VONATKOZÓ FOGALOM MEGHATÁROZÁSOK IV. FEJEZET A BEÉPÍTETT AUTOMATIKUS TŰZJELZŐ BERENDEZÉSEK MŰSZAKI KÖVETELMÉNYEI, TERVEZÉS, KIVITELEZÉS, ÜZEMBE HELYEZÉS, HASZNÁLATBAVÉTEL, ÜZEMELTETÉS, FELÜLVIZSGÁLAT ÉS KARBANTARTÁS 1. A BEÉPÍTETT AUTOMATIKUS

Részletesebben

Környezetvédelmi információs rendszer

Környezetvédelmi információs rendszer Környezetvédelmi információs rendszer Környezetvédelmi információk az SAP rendszerben Mi közös pontja lehet egy vállalatirányítási rendszernek a környezetvédelemmel? Tehetnénk fel a kérdést. Amilyen hatása

Részletesebben

Rendszerinformáció. Energia biztonságos kézben tartása, kapcsolása és vezérlése

Rendszerinformáció. Energia biztonságos kézben tartása, kapcsolása és vezérlése Épületautomatizálás Ipari automatizálás Rendszerek Rendszerinformáció Energia biztonságos kézben tartása, kapcsolása és vezérlése MODAN ARCON Installációs elosztók Hálózatba kapcsolt energia- és motorelosztók

Részletesebben

KÖZBESZERZÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TAGÁLLAMAIBAN:

KÖZBESZERZÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TAGÁLLAMAIBAN: Sigma Állami és Közigazgatási Fejlesztés Támogatása A Sigma az OECD és az Európai Unió közös kezdeményezése, elsősorban EU finanszírozással KÖZBESZERZÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TAGÁLLAMAIBAN: AZ UNIÓS ÉRTÉKHATÁR

Részletesebben

ÚJ LAKOSSÁGI TERMÉKCSALÁD NAGYOBB HATÉKONYSÁG NAGYOBB MEGTAKARÍTÁS 2013 / 2014

ÚJ LAKOSSÁGI TERMÉKCSALÁD NAGYOBB HATÉKONYSÁG NAGYOBB MEGTAKARÍTÁS 2013 / 2014 ÚJ LAKOSSÁGI TERMÉKCSALÁD NAGYOBB HATÉKONYSÁG NAGYOBB MEGTAKARÍTÁS 2013 / 2014 ÚJ LAKOSSÁGI LEVEGŐ-LEVEGŐ HŐSZIVATTYÚ 2013 / 2014 KÖSZÖNTJÜK ÚJ LAKOSSÁGI TERMÉKCSALÁDUNK KATALÓGUSÁBAN A Panasonic új termékcsaládja

Részletesebben

ELEKTRONIKUS VAGYONVÉDELMI RENDSZEREK JABLOTRON

ELEKTRONIKUS VAGYONVÉDELMI RENDSZEREK JABLOTRON ELEKTRONIKUS VAGYONVÉDELMI RENDSZEREK JABLOTRON A JABLOTRON A Jablotron magántulajdonban levő cég, melyet 1990-ben alapítottak. A kezdeti időkben csak egy pár dolgozót foglalkoztatott, akik a számítástechnika

Részletesebben

SZERVIZ MEGOLDÁSOK Az Ön nyugalma a mi küldetésünk

SZERVIZ MEGOLDÁSOK Az Ön nyugalma a mi küldetésünk SEGÍTJÜK AZ ÖNÖK ÜZLETÉT SZERVIZ MEGOLDÁSOK Az Ön nyugalma a mi küldetésünk Közel Önhöz A Toyota Material Handling Europe vállalat törekszik rá, hogy minden ügyfeléhez közel legyen. Bár a világ vezetó

Részletesebben

1. Bevezetés 4 1.1. Az ABAS Software AG 4 1.2. Az ERP projektek sikertényezői 4 1.3. Szoftver 5 1.4. Kompetencia 11 1.5.

1. Bevezetés 4 1.1. Az ABAS Software AG 4 1.2. Az ERP projektek sikertényezői 4 1.3. Szoftver 5 1.4. Kompetencia 11 1.5. 1/152 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés 4 1.1. Az ABAS Software AG 4 1.2. Az ERP projektek sikertényezői 4 1.3. Szoftver 5 1.4. Kompetencia 11 1.5. Módszer 19 2. Alaprendszer 23 2.1. Adatbázis 23 2.2. Változótáblázatok

Részletesebben

Megbízható minőség NephroCare Magyarország 2011. évi jelentés

Megbízható minőség NephroCare Magyarország 2011. évi jelentés Megbízható minőség NephroCare Magyarország 2011. évi jelentés Dr. Pálvölgyi Nóra, Orvos-igazgató, Sopron Központ: Fresenius Medical Care Deutschland GmbH 61346 Bad Homburg Germany Telefon: +49 (0) 6172-609-0

Részletesebben

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Harmonikus csökkentés. Követelmények és a Danfoss megoldásai

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Harmonikus csökkentés. Követelmények és a Danfoss megoldásai MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Harmonikus csökkentés Követelmények és a Danfoss megoldásai 2 Harmonikus torzítás egy folyton növekvő probléma Az áramszolgáltatók által a háztartások, vállalkozások és az

Részletesebben

kékvilág Intelligens gyártásautomatizálás A jövő megoldásai és folyamatai

kékvilág Intelligens gyártásautomatizálás A jövő megoldásai és folyamatai kékvilág 2012.4 Inspiráció (R)evolúció 4.0 Interjú prof. dr. Wolfgang Wahlster professzorral a gyártásautomatizálás jövőjéről Iránytű Gondolatok, melyek megmozgatnak Új fejlesztések, ember és gép együttműködése

Részletesebben

2007. 14. évf. 3. szám. Szerkesztõbizottság: Dr. Cziva Oszkár Kristóf István Heizler György Soltész Tamás Tarnaváry Zoltán

2007. 14. évf. 3. szám. Szerkesztõbizottság: Dr. Cziva Oszkár Kristóf István Heizler György Soltész Tamás Tarnaváry Zoltán katasztrófa- és tûzvédelmi szemle 2007. 2005. XIV. XII. évfolyam 4. 3. szám 43 t a r t a l o m 2007. 14. évf. 3. szám Szerkesztõbizottság: Dr. Cziva Oszkár Kristóf István Heizler György Soltész Tamás

Részletesebben

Rendszer útmutató. Termékek, szolgáltatások és szabályozók integrált légkondicionálási és hűtési megoldásokhoz a kereskedelmi és ipari piacokon

Rendszer útmutató. Termékek, szolgáltatások és szabályozók integrált légkondicionálási és hűtési megoldásokhoz a kereskedelmi és ipari piacokon Rendszer útmutató Termékek, szolgáltatások és szabályozók integrált légkondicionálási és hűtési megoldásokhoz a kereskedelmi és ipari piacokon TERMÉKJELLEMZŐK Csak hűtő rendszer Hőszivattyús (vagy reverzibilis

Részletesebben

WIN! Weidmüller Information & News. Bitonságos csatlakozás egy napelemes erômû projektben. 4 Maximális sebesség HighPower-rel

WIN! Weidmüller Information & News. Bitonságos csatlakozás egy napelemes erômû projektben. 4 Maximális sebesség HighPower-rel WIN! www.weidmueller.hu Weidmüller Information & News Bitonságos csatlakozás egy napelemes erômû projektben 4 Maximális sebesség HighPower-rel 8 Minôség a legutolsó alkatrészig 14 [Elôszó] Manapság oly

Részletesebben

Klíma- és szellőztetőrendszerek Single és multi split rendszerek, VRF és Lossnay

Klíma- és szellőztetőrendszerek Single és multi split rendszerek, VRF és Lossnay LIVING Environment Systems Klíma- és szellőztetőrendszerek Single és multi split rendszerek, VRF és Lossnay 2013/2014 Termékinformációk A katalógusról A Mitsubishi Electric Europe B.V. folyamatosan dolgozik

Részletesebben

Újdonságaink IBM HÍREK

Újdonságaink IBM HÍREK Újdonságaink Új segédprocesszor a Javásoknak Áttörô jelentôségû technológia: a webes alkalmazások integrálására alkalmas, új fejlesztésû zseries alkalmazási segédprocesszor (zseries Application Assistant

Részletesebben

NAPENERGIA EGY BEFEKTETÉS, MELY KIFIZETŐDŐ

NAPENERGIA EGY BEFEKTETÉS, MELY KIFIZETŐDŐ NAPENERGIA EGY BEFEKTETÉS, MELY KIFIZETŐDŐ KIMAGASLÓ MINŐSÉG HÁZON BELÜLI FEJLESZTŐRÉSZLEG CSÚCSTECHNOLÓGIA A LEGMODERNEBB NAPKOLLEKTOROS RENDSZEREK Tirol Werbung / o.l. Freudenthaler Norbert; o.r. Ritschel

Részletesebben

1. oldal: JobDISPO: Szoftver a kis- és. közepes vállalkozások részére

1. oldal: JobDISPO: Szoftver a kis- és. közepes vállalkozások részére JobDISPO: Szoftver a kisés közepes vállalkozások részére Szoftverünket kifejezetten a kis- és közepes ipari vállalkozások igényeire fejlesztettük ki, és ma már közel 500 cég (pl.: szerszámkészítõ, egyedi

Részletesebben