Trafik kezelési útmutató

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Trafik kezelési útmutató"

Átírás

1 Trafik kezelési útmutató A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. (továbbiakban: ND) informatikai rendszert épített ki, melynek feladata a koncessziót gyakorló dohányboltokról az ND által meghatározott cikk adatokat egy központi törzsadat karbantartó és forgalom riportoló rendszerben kezelhetővé tegye. Ezért központi cikktörzset alakítottak ki. A dohányboltokban forgalmazott termékek egy jól meghatározott részének törzsadatai és árai kötöttek és ezen adatoknak egységesen kell szerepelnie a kereskedelmi rendszerben (JUTA Soft Trafik). Az ND től lekért központi cikk és ártörzs tartalmazza a termékek adógyűjtő besorolását, gyártóját, cikkcsoport (típus) besorolását és hatósági árát is. Az ND által elvárt működés és központi cikktörzs miatt szükségessé vált a jelenlegi törzs eltávolítása, illetve a program bizonyos részeinek módosítása és egyes funkciók korlátozása. A régi cikktörzs eltávolítása mindenféleképpen szükséges a biztonságos adatkommunikációhoz, hiszen ha beazonosíthatatlan dohánytermékek maradnának a régi cikktörzsből a rendszerben és azokat továbbra is eladnák, az nem kerül be az ND nek küldendő adatok közé, melyből komoly problémáik (bírságok) származhatnának.. Ezért mindenképpen javasoljuk a ND központi cikktörzs alapján nyitó leltárral vagy bevételezéssel felvinni a dohánytermékek nyitó készletét és ezután felvinni és bevételezni a nem ND bevallási körbe tartozó egyéb termékeket (üdítők, szeszes italok stb.) Ez több munkát jelent, de a biztonságuk ennyit mindenképpen megér. A programban történt változások. Napnyitás A programnak naponta egyszer adatokat kell fogadni az ND től, melyet egy új funkció bevezetésével oldottunk meg. Ez a napnyitás funkció a program indulásakor lekéri a friss cikktörzs és ár adatokat, melyet aktualizál a JUTA Soft rendszerben. Éjjel nappal nyitvatartó üzlet esetén 24:00 kor kikényszeríti a program a napnyitást. Ez a folyamat elégséges feltételek mellett 1 2 percet vesz igénybe. Amennyiben nem sikeres a napnyitáskor lekérendő adatok frissítése, akkor ennek eredménytelenségéről tájékoztatja a felhasználót. Amennyiben az adatfrissítés nem volt sikeres, akkor ezt a funkciót elérheti az ADATÁTVITEL > ND kommunikáció menüpont alól. (Ebben az esetben a hálózaton lévő többi gépből lépjen ki.) Az adatkommunikációhoz állandó Internet kapcsolat szükséges. Ha időszakilag nincs Internet kapcsolat a program addig nem tudja lekérni és elküldeni az adatokat az ND felé, de gyűjti azokat és a kapcsolat helyreállásakor megtörténik az adatküldés. Cikkcsoport (típus) karbantartás (ND által definiált típus azonosítók) 100 Cigaretta 101 Szivar 102 Szivarka 103 Fin.vág.fogy.doh. 104 Egyéb fogy. dohány 105 Dohány alapú term.

2 106 Egyéb kieg term. 107 Egyéb máshova nem s. Ezek a típusok nem módosíthatóak és nem törölhetőek a rendszerből illetve nem is társíthatók nem ND s termékekhez, azonban új cikkcsoportok (típus) felvihetők a rendszerbe (pl.: Üdítő, Újság, Szesz stb.) Termék adatainak módosítása ND s cikktörzs meghatározott adatai nem módosíthatóak és nem törölhetőek. Az új rendszer áranként is nyilvántartja a készletet, melyet a raktárkészlet módosítás menüben a cikktörzsben, az adott terméken állva F8 al megtekinthet. Nem módosítható adatok: Vonalkód, Gyűjtő vonalkód, Megnevezés, Típus, ÁFA, Egységár (csak hatósági áras terméknél), VTSZ, Mennyiség/doboz, Gyártó, Jövedéki kategória, Külső kód ND s cikk nem törölhető. Akkor sem, ha az adott terméket nem forgalmazza a dohánybolt. ND s cikk csak abban az esetben kerül törlésre, amennyiben erre az ND utasítást ad és nincsen mennyiség a készleten. Ezt az utasítást a program automatikusan kezeli. Bevételezés Kibővült a bevételezésnél megadható bizonylatszám beviteli mező és ellenőrzi, hogy a megadott bizonylatszám létezik e az előzőleg rögzített bevételezésekben. Kötelezővé vált a teljesítés dátumának rögzítése és mozgáskóddal kell ellátni minden bizonylatot. A következő mozgásnemek közül kell választani (F5) AB Árubeérkezés szállítótól [ Alapértelmezett ] BET Árubeérkezés másik telephelyről (betárolás) EGYEBBEV Készletjóváírás Egyéb bevétel EGYEBKIAD Készletterhelés Egyéb kiadás ( ) FELH Készletterhelés Saját felhasználás ( ) KIT Áttárolás másik telephelyre (kitárolás) ( ) SELEJT Készletterhelés Selejtezés ( ) SVISZ Visszáru szállítóhoz ( ) Leltár korrekciót a Gyors leltárnál hajtsa végre. A megfelelő leltár korrekciós mozgásnem csak ebben a funkcióban működik. Bevételezésnél nincsen lehetőség leltár korrekciós mozgásnem kiválasztására. NAGYON FONTOS, hogy ahol ( ) mínusz jel szerepel a mozgásnemeknél, ott negatív mennyiséget kell megadni a bevételezésnél, tehát a darabszámnál pl.: 5 db ot írunk be. Ez például selejtezésnél, szállítói visszárunál szükséges.

3 Beszerzési ár és mennyiség megadása is kötelezővé vált. Nullás beszerzési értéken nem lehet rögzíteni a bevételezést. Azon fix áras termékeknél, melyeknek több ára van, ott bevételezés közben is kiválasztható, hogy melyiken történjen a rögzítése. Bizonyos gyártók egy adott termékcsalád különböző ízesítésű termékeit azonos vonalkóddal látnak el, így nem zárható ki, hogy egy egy vonalkódhoz ne tartozhasson több cikkszám. Ez azt jelenti, hogy a cikktörzsben ugyanaz a vonalkód több termékhez is tartozhat. Amennyiben a vonalkóddal történik a termék beazonosítása, akkor az azonos kódú termékek kigyűjtése után a megfelelő ízesítést kell kiválasztani. Ezt a logikát használja programunk az eladásnál és a leltár programrésznél is. Eddig a rendszerben a vonalkód egy egyedi azonosító volt, most viszont kötelező érvénnyel bevezetésre került az ND azonosító (külső kód). Azonos vonalkódon szereplő különböző termékekhez egyedi azonosító tartozik, tehát külön termékként kezeli a program. Inaktív menüpontok és funkciók Jó néhány eddigi menüpont, funkció lett inaktív, mert az ND minősítő eljárás feltételei megkövetelték, hogy ezeket letiltsuk a programban. Szintúgy azt is, hogy a készlet nem mehet át mínuszba. Szállítólevél készítés Saját fogyasztás Árváltoztatás Nyugta csak aznap sztornózható Bizomány kezelés Több raktár kezelés Áru összekapcsolás Pontgyűjtés Eladás Sam4s ER 420M, Euro200TX és Euro2100 péntárgépekkel összekötött rendszerekkel: A fenti pénztárgépekkel összekötött rendszereknél annyi változás történt, hogy az eladásnál a pénztárgép az ND rendszerében engedélyezett, az adott időszakban érvényes különböző árakat az (pl.: a dohánytermékeknél) eladási ár szerint növekvő sorrendben kezeli. Minden eladási árhoz nyilvántartja a készletet, ezért a rendszer először a legkisebb eladási áru terméket ajánlja fel eladásra, ha ez elfogyott, akkor a következő eggyel magasabb árat adja. Tehát a termékeket a polcra úgy kell kihelyezni, hogy legelöl legyen a legalacsonyabb áru termék és mögöttük a magasabb eladási áruak. Konkrétan, ha egy adott cigarettának esetleg éppen 3 különböző érvényes eladási ára van, (pl.: 820 Ft, 860 Ft, 900 Ft) akkor a polcon legelöl legyen a 820 Ft os és leghátul a 900 Ft os. Abban az esetben, ha a vásárló több darabot kér először el kell adni az olcsóbbat majd utána a drágábbat. Pl: a vásárló 5 db ot szertne vásárolni a fenti cigarettából, amennyiben 3 db van 820 Ft os áron, akkor

4 először el kell adni a 3 db ot, majd a többit 860 Ft ért. Tehát 3x820 és 2x860. Ha esetleg mégsem a megfelelő áru terméket értékesíti, akkor a pénztárgépen a tétel sztornó gombot használva érvényteleníteni kell az utolsó tételt. Ekkor a számítógépen futó pénztárgép vezérlő program vevőkijelző ablakában megjelennek az érvényes, használható eladási árak és ezek közül kell kiválasztani a megfelelőt majd újra beolvasva a termék vonalkódját, már a helyes árat fogja hozni a nyugtán. Eladás péntárgéppel nem összekötött vagy Fiscal Silver, Aclas Panda pénztárgépekkel összekötött rendszereknél: A fenti pénztárgépek esetében az értékesítés nem változik jelentősen, az eladás közben felugró ablakból lehet kiválasztani a lehetséges árakat. A program az ND előírása illetve a jövedéki termékek szigorú ellenőrzése, nyilvántartása miatt nem engedheti meg azt, hogy a készlet mínuszba menjen, ezért figyelni kell arra, hogy a termékek időben bevételezve legyenek, hiszen addig nem értékesíthető, amig nincsen rajta készlet. A rendszer minősítése során ez követelmény volt. Ezt a lehetőséget a programnak ki kell zárnia, hiszen a programnak le kell jelentenie a napi nyitó készletet, mely értelemszerűen nem tartalmazhat negatív készletet ND_Client.exe (ND adatküldő program) A JUTA Raktárral párhuzamosan kell futnia az ND_Client programnak is. Tilos a programot bezárni. Ennek a programnak a feladata, hogy folyamatos összeköttetéssel legyen az ND szerverével, ahonnan mindig letölti a friss adatokat és visszaküldi a napi nyitókészletet bevételezési és értékesítési adatokat. Dohányboltoknak a felelőssége az internet kapcsolat biztosítása. Kapcsolat hiányában az adatokat gyűjti és újból működő internet elérés esetén továbbítja az ND felé az összegyűlt adatokat. A ND Nonprofit Zrt. folyamatosan bővíti a letölthető cikktörzset és emellett javítja a hibásan rögzítetteket, ezért felkért bennünket, hogy az Nemzeti Dohányboltokból visszaérkező információk alapján segítsük munkájukat a központi NDN cikktörzs pontosításában. Kérjük, amennyiben olyan dohányterméket vagy árszinteket találnak, mely az ND től letöltött központi cikktörzsben nincsenek rögzítve, de a dohányboltban megtalálhatóak ezen termékek/árszintek, azt a soft.hu e mail címre jelezzék! Az ND Nonprofit Zrt. által nem regisztrált dohánytermékek a dohányboltokban nem értékesíthetőek! Együttműködésüket az ND Nonprofit Zrt. előre is megköszöni!

5 Tehát a kezdeti időszakban előfordulhatnak hiányosságok (egyes cikkek esetleg nem léteznek, rossz a vonalkódjuk vagy az áruk, ezáltal esetleg nem tudják eladni) az ND től letöltött központi cikktörzsben, melyeknek az adatait sem Önök, sem mi nem tudjuk módosítani! Ez teljes egészében az ND hatásköre.

JUTA-Raktár Univerzális raktárkészlet nyilvántartó és számlázó program Felhasználói kézikönyv

JUTA-Raktár Univerzális raktárkészlet nyilvántartó és számlázó program Felhasználói kézikönyv JUTA-Soft Computer 1112. Budaörsi út 45. Tel.: 309-2633,309-2600/1189 Fax: 319-3136, Mobil: 06 (30) 9449-668 E-mail : zuber@juta-soft.hu JUTA-Raktár Univerzális raktárkészlet nyilvántartó és számlázó program

Részletesebben

JUTA-Raktár Univerzális raktárkészlet nyilvántartó és számlázó program Felhasználói kézikönyv

JUTA-Raktár Univerzális raktárkészlet nyilvántartó és számlázó program Felhasználói kézikönyv JUTA-Raktár Univerzális raktárkészlet nyilvántartó és számlázó program Felhasználói kézikönyv JUTA-Soft Computer 1112. BUDAPEST, BUDAÖRSI ÚT 45. TEL.: 309-2633,309-2632,309-2658 FAX: 309-2633 E-MAIL :

Részletesebben

1. Hardbit Pro C1 online PG pénztári rendszer elemei...1

1. Hardbit Pro C1 online PG pénztári rendszer elemei...1 Tartalomjegyzék 1. Hardbit Pro C1 online PG pénztári rendszer elemei...1 1.1. Hardver konfiguráció leírása...1 1.2. Szoftver konfiguráció leírása...1 1.3. Használható hőpapírra vonatkozó előírások...1

Részletesebben

ÉLELMEZÉSI ÉS RAKTÁRGAZDÁLKODÁSI PROGRAM FELHASZNÁLÓI UTASÍTÁS P E N T A - N O V A K F T. G Y Ő R 2012.

ÉLELMEZÉSI ÉS RAKTÁRGAZDÁLKODÁSI PROGRAM FELHASZNÁLÓI UTASÍTÁS P E N T A - N O V A K F T. G Y Ő R 2012. ÉLELMEZÉSI ÉS RAKTÁRGAZDÁLKODÁSI PROGRAM FELHASZNÁLÓI UTASÍTÁS P E N T A - N O V A K F T. G Y Ő R 2012. - 2 - SZOFTVER FELHASZNÁLÁSI SZERZŐDÉS EZ EGY SPECIÁLIS SZERZŐDÉS ÖN, MINT FELHASZNÁLÓ (AKÁR MAGÁNSZEMÉLY,

Részletesebben

AdreCash Kereskedelmi Rendszer

AdreCash Kereskedelmi Rendszer AdreCash Kereskedelmi Rendszer FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 1 ADRENALIN SZOFTVERHÁZ KFT. Ezen programterméket az ADRENALIN SZOFTVERHÁZ KFT. (továbbiakban: ADRENALIN) fejlesztette ki. A programtermék dokumentációját,

Részletesebben

Raktár 3K internetes készletkezelő és számlázó program dokumentáció. 1.0.1.1. 2010. szeptember. Raktár 3K internetes készletkezelő

Raktár 3K internetes készletkezelő és számlázó program dokumentáció. 1.0.1.1. 2010. szeptember. Raktár 3K internetes készletkezelő Raktár 3K internetes készletkezelő és számlázó program dokumentáció 1.0.1.1. 2010. szeptember Raktár 3K internetes készletkezelő és számlázó szoftver Ez a dokumentáció a szoftver 1.0.1.1-es verziójához

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv NextStep Kereskedelmi programcsomag Felhasználói kézikönyv 1 Tartalomjegyzék Bevezetés 9 A rendszer hardverigénye 9 Javasolt konfiguráció 9 Általános Szabályok 10 A rendszer használata 11 1. Forgalom 12

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Számla. Verzió: 5.0

Felhasználói kézikönyv. Számla. Verzió: 5.0 Felhasználói kézikönyv Számla Verzió: 5.0 Bevezető A DIGITAL Számla egy általános célú számlázó rendszer, mellyel nagymértékben megkönnyítheti cége számlázását. Áttekinthető, következetes felhasználói

Részletesebben

CASSA NEW. Értékesítési és készlet-nyilvántartási rendszer

CASSA NEW. Értékesítési és készlet-nyilvántartási rendszer CASSA NEW Értékesítési és készlet-nyilvántartási rendszer BUDAPEST 2002. Xix Software Kft. Tartalomjegyzék 1 Tartalomjegyzék FELHASZNÁLÓI ENGEDÉLY A CASSA PROGRAMCSOMAGRA... 3 BEVEZETÉS... 5 ÁLTALÁNOS

Részletesebben

JUTA-Soft Online POS. Kezelői leírás. 2014. május 21.

JUTA-Soft Online POS. Kezelői leírás. 2014. május 21. JUTA-Soft Online POS Kezelői leírás 2014. május 21. Tartalomjegyzék Általános tudnivalók...1 Elővigyázatossági rendszabályok... 1 Fontos tudnivalók... 1 A programról általában... 2 A hardver konfiguráció

Részletesebben

SYSA Számla V 1.2 Kezelési kézikönyv 1. oldal. Számla. Kezelési kézikönyv

SYSA Számla V 1.2 Kezelési kézikönyv 1. oldal. Számla. Kezelési kézikönyv SYSA Számla V 1.2 Kezelési kézikönyv 1. oldal Számla Kezelési kézikönyv Tartalomjegyzék: Általános ismertető... 2 Törzsadatok áttekintése... 4 Anyagtörzs... 7 Partnertörzs... 7 Számlázás... 9 Számla stornó...

Részletesebben

ER-420M Felhasználói kézikönyv

ER-420M Felhasználói kézikönyv ER-420 ER-420M Felhasználói kézikönyv ELECTRONIC CASH REGISTER Verzió: 1.10-051228 AP szám: 650 A gyártó fenntartja jogát a dokumentumban foglalt specifikációk értesítés nélküli megváltoztatására. A készülék

Részletesebben

ÉRTÉK-Rendszerház Kft. Társasház Érték. Társasház kezelő szoftver. Felhasználói dokumentáció

ÉRTÉK-Rendszerház Kft. Társasház Érték. Társasház kezelő szoftver. Felhasználói dokumentáció ÉRTÉK-Rendszerház Kft. Társasház Érték Társasház kezelő szoftver Felhasználói dokumentáció Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Telepítési útmutató... 5 Telepítés Windows 8/Windows 8.1 rendszerre... 6

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató Wellness Control Center A Wellness Control rendszer felhasználói kezelőszoftver rendszer Verzió: 1.10 2007 Létrehozás dátuma: 2007.03.12 13:17 1. oldal, összesen: 66 2007. Procontrol

Részletesebben

ArtSoft Max Kezelési útmutató 1. oldal ARTSOFT MAX SZÁMLÁZÓ POGRAM. 2.1x verziókhoz KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

ArtSoft Max Kezelési útmutató 1. oldal ARTSOFT MAX SZÁMLÁZÓ POGRAM. 2.1x verziókhoz KEZELÉSI ÚTMUTATÓ ArtSoft Max Kezelési útmutató 1. oldal ARTSOFT MAX SZÁMLÁZÓ POGRAM 2.1x verziókhoz KEZELÉSI ÚTMUTATÓ ArtSoft Max Kezelési útmutató 2. oldal Tartalomjegyzék Számla...5 Számla készítése / partner kiválasztása,

Részletesebben

RIWO Számítástechnikai és Kereskedelmi KFT. Hardver követelmények Szoftver követelmények Általános tudnivalók A program célja Kezdőoldal Számla és Készletnyilvántartás - Leírás Adatbevitel - Bevét - Számlázás

Részletesebben

EVOLUT KÉSZLETGAZDÁLKODÁSI RENDSZER

EVOLUT KÉSZLETGAZDÁLKODÁSI RENDSZER EVOLUT KÉSZLETGAZDÁLKODÁSI RENDSZER e-book 2012 Contorg Kft 1 TARTALOMJEGYZÉK Előszó... 4 A készletmodul működési elve... 5 A főmenü... 6 Cikkek csoportosítása... 7 Főcsoport... 7 Cikkcsoport... 8 Cikkcsoport

Részletesebben

BUSTER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

BUSTER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV BUSTER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Bevezetés A mai világba mikor már szinte minden felköltözik az internetre un. felhőkbe felmerül a kérdés, hogy az vállalkozások ügyvitele miért helyhez kötött még mindig.

Részletesebben

NR-440 ONLINE NEW Az euró előírásoknak megfelelő, környezet barát (ROHS), újra hasznosítható pénztárgép Felhasználói kézikönyv

NR-440 ONLINE NEW Az euró előírásoknak megfelelő, környezet barát (ROHS), újra hasznosítható pénztárgép Felhasználói kézikönyv NR-44 ONLINE NEW Az euró előírásoknak megfelelő, környezet barát (ROHS), újra hasznosítható pénztárgép Felhasználói kézikönyv Verzió:.7/ 4.5.8. Tisztelt Vásárlónk! Cégünk az Alt Cash Kft. a Sam4s pénztárgépek

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kis Készlet és Számla

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kis Készlet és Számla FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kis Készlet és Számla Jogvédelem a szerzői jogról szóló rendelkezések Ezen szoftvertermék az őt alkotó részelemek együttesét tekintve képviseli a jogvédelem alá eső termék fogalmát.

Részletesebben

AMS. A 6.2.1.0 verzió. Készítette: AUTOSOFT KFT. 6.2.1.0 1 / 16

AMS. A 6.2.1.0 verzió. Készítette: AUTOSOFT KFT. 6.2.1.0 1 / 16 AMS A 6.2.1.0 verzió Készítette: AUTOSOFT KFT. 6.2.1.0 1 / 16 A. AMS VEZETŐI INFORMÁCIÓ 3 A00001. KÖTELEZŐ KÖLTSÉGHELY MEGADÁS 3 A00001/1. BEÁLLÍTÁSOK 3 A00001/2. A SZOLGÁLTATÁSOK ( D TÉTEL) KEZELÉSE 4

Részletesebben

Felhasználói Dokumentáció

Felhasználói Dokumentáció Felhasználói Dokumentáció Program 7.7.9 és magasabb verziók Tartalom 1. Bevezetés...2 2. Telepítés...4 2.1 Rendszerkövetelmények...4 2.2 Letöltés és telepítés...4 2.3 Több program futtatása egy gépen...4

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv ER-320F Felhasználói kézikönyv Verzió: 1.00-051005- AP szám: 637 7 3 1 8 A gyártó fenntartja jogát a dokumentumban foglalt specifikációk értesítés nélküli megváltoztatására. FIGYELEM! Az Ön által megvásárolt

Részletesebben

Art Invoice kézikönyv

Art Invoice kézikönyv Art Invoice kézikönyv Verzió: 2.3.94 2005 2015 Art Invoice Hungary Kft. Art Invoice kézikönyv A rendszer felépítése A rendszer felépítése A rendszerbe való bejelentkezés után az Art Invoice rendszer felületét

Részletesebben

123Szamla.hu Használati Útmutató. Verziószám: 2015/W29 Utolsó frissítés: 2015.07.15. 123szamla.hu info@123szamla.hu 06 30 535 2181

123Szamla.hu Használati Útmutató. Verziószám: 2015/W29 Utolsó frissítés: 2015.07.15. 123szamla.hu info@123szamla.hu 06 30 535 2181 123Szamla.hu Használati Útmutató Verziószám: 2015/W29 Utolsó frissítés: 2015.07.15 Tartalom Szolgáltatói adatok... 4 Kiállítható számlák... 4 Regisztráció... 4 A vállalkozás adatainak beállítása... 5 Logó

Részletesebben

ER-230F Az EURO előírásoknak megfelelő, környezet barát (ROHS), újrasznosítható pénztárgép. Felhasználói kézikönyv

ER-230F Az EURO előírásoknak megfelelő, környezet barát (ROHS), újrasznosítható pénztárgép. Felhasználói kézikönyv ER-230F Az EURO előírásoknak megfelelő, környezet barát (ROHS), újrasznosítható pénztárgép. Felhasználói kézikönyv FIGYELEM! Az Ön által megvásárolt termék gondozásmentes ólomsavas akkumulátort tartalmaz.

Részletesebben

Elektronikus Pénztárgép DATECS DP-25 EU C10 Felhasználói Kézikönyv

Elektronikus Pénztárgép DATECS DP-25 EU C10 Felhasználói Kézikönyv 1 DATECS Elektronikus Pénztárgép DATECS DP-25 EU C10 Felhasználói Kézikönyv Ez a jelölés a szelektív gyűjtést igénylő elektromos és elektronikus berendezéseket jelzi. A jelöléssel ellátott berendezést

Részletesebben

AMiX-digital Informatikai Kft.

AMiX-digital Informatikai Kft. AMiX-digital Informatikai Kft. AMiX Kezelési Útmutató Verzió 0.3 AMiX-digital Informatikai Kft. 2 Tartalomjegyzék: AMiX Integrált Ügyviteli Rendszer áttekintése... 4 Partnertörzs feltöltése... 5 Raktár...

Részletesebben

ER-420F Az Euró előírásoknak megfelelő, környezet barát (ROHS), újrahasznosítható pénztárgép. Felhasználói kézikönyv

ER-420F Az Euró előírásoknak megfelelő, környezet barát (ROHS), újrahasznosítható pénztárgép. Felhasználói kézikönyv ER-420F Az Euró előírásoknak megfelelő, környezet barát (ROHS), újrahasznosítható pénztárgép Felhasználói kézikönyv 2. FIGYELEM! Az Ön által megvásárolt termék újrahasznosítható, ezért életciklusának végén

Részletesebben

Armada - Pénztárkönyv Egyéni vállalkozók könyvelése. Kézikönyv. Pénztárkönyv

Armada - Pénztárkönyv Egyéni vállalkozók könyvelése. Kézikönyv. Pénztárkönyv Armada - Pénztárkönyv Egyéni vállalkozók könyvelése Pénztárkönyv Kézikönyv PA R A L L E L Számítástechnikai, Ügyviteli Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. ( 273-3310 5 273-3311 Mobil 06 (20) 9-340-661 B e

Részletesebben