Trafik kezelési útmutató

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Trafik kezelési útmutató"

Átírás

1 Trafik kezelési útmutató A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. (továbbiakban: ND) informatikai rendszert épített ki, melynek feladata a koncessziót gyakorló dohányboltokról az ND által meghatározott cikk adatokat egy központi törzsadat karbantartó és forgalom riportoló rendszerben kezelhetővé tegye. Ezért központi cikktörzset alakítottak ki. A dohányboltokban forgalmazott termékek egy jól meghatározott részének törzsadatai és árai kötöttek és ezen adatoknak egységesen kell szerepelnie a kereskedelmi rendszerben (JUTA Soft Trafik). Az ND től lekért központi cikk és ártörzs tartalmazza a termékek adógyűjtő besorolását, gyártóját, cikkcsoport (típus) besorolását és hatósági árát is. Az ND által elvárt működés és központi cikktörzs miatt szükségessé vált a jelenlegi törzs eltávolítása, illetve a program bizonyos részeinek módosítása és egyes funkciók korlátozása. A régi cikktörzs eltávolítása mindenféleképpen szükséges a biztonságos adatkommunikációhoz, hiszen ha beazonosíthatatlan dohánytermékek maradnának a régi cikktörzsből a rendszerben és azokat továbbra is eladnák, az nem kerül be az ND nek küldendő adatok közé, melyből komoly problémáik (bírságok) származhatnának.. Ezért mindenképpen javasoljuk a ND központi cikktörzs alapján nyitó leltárral vagy bevételezéssel felvinni a dohánytermékek nyitó készletét és ezután felvinni és bevételezni a nem ND bevallási körbe tartozó egyéb termékeket (üdítők, szeszes italok stb.) Ez több munkát jelent, de a biztonságuk ennyit mindenképpen megér. A programban történt változások. Napnyitás A programnak naponta egyszer adatokat kell fogadni az ND től, melyet egy új funkció bevezetésével oldottunk meg. Ez a napnyitás funkció a program indulásakor lekéri a friss cikktörzs és ár adatokat, melyet aktualizál a JUTA Soft rendszerben. Éjjel nappal nyitvatartó üzlet esetén 24:00 kor kikényszeríti a program a napnyitást. Ez a folyamat elégséges feltételek mellett 1 2 percet vesz igénybe. Amennyiben nem sikeres a napnyitáskor lekérendő adatok frissítése, akkor ennek eredménytelenségéről tájékoztatja a felhasználót. Amennyiben az adatfrissítés nem volt sikeres, akkor ezt a funkciót elérheti az ADATÁTVITEL > ND kommunikáció menüpont alól. (Ebben az esetben a hálózaton lévő többi gépből lépjen ki.) Az adatkommunikációhoz állandó Internet kapcsolat szükséges. Ha időszakilag nincs Internet kapcsolat a program addig nem tudja lekérni és elküldeni az adatokat az ND felé, de gyűjti azokat és a kapcsolat helyreállásakor megtörténik az adatküldés. Cikkcsoport (típus) karbantartás (ND által definiált típus azonosítók) 100 Cigaretta 101 Szivar 102 Szivarka 103 Fin.vág.fogy.doh. 104 Egyéb fogy. dohány 105 Dohány alapú term.

2 106 Egyéb kieg term. 107 Egyéb máshova nem s. Ezek a típusok nem módosíthatóak és nem törölhetőek a rendszerből illetve nem is társíthatók nem ND s termékekhez, azonban új cikkcsoportok (típus) felvihetők a rendszerbe (pl.: Üdítő, Újság, Szesz stb.) Termék adatainak módosítása ND s cikktörzs meghatározott adatai nem módosíthatóak és nem törölhetőek. Az új rendszer áranként is nyilvántartja a készletet, melyet a raktárkészlet módosítás menüben a cikktörzsben, az adott terméken állva F8 al megtekinthet. Nem módosítható adatok: Vonalkód, Gyűjtő vonalkód, Megnevezés, Típus, ÁFA, Egységár (csak hatósági áras terméknél), VTSZ, Mennyiség/doboz, Gyártó, Jövedéki kategória, Külső kód ND s cikk nem törölhető. Akkor sem, ha az adott terméket nem forgalmazza a dohánybolt. ND s cikk csak abban az esetben kerül törlésre, amennyiben erre az ND utasítást ad és nincsen mennyiség a készleten. Ezt az utasítást a program automatikusan kezeli. Bevételezés Kibővült a bevételezésnél megadható bizonylatszám beviteli mező és ellenőrzi, hogy a megadott bizonylatszám létezik e az előzőleg rögzített bevételezésekben. Kötelezővé vált a teljesítés dátumának rögzítése és mozgáskóddal kell ellátni minden bizonylatot. A következő mozgásnemek közül kell választani (F5) AB Árubeérkezés szállítótól [ Alapértelmezett ] BET Árubeérkezés másik telephelyről (betárolás) EGYEBBEV Készletjóváírás Egyéb bevétel EGYEBKIAD Készletterhelés Egyéb kiadás ( ) FELH Készletterhelés Saját felhasználás ( ) KIT Áttárolás másik telephelyre (kitárolás) ( ) SELEJT Készletterhelés Selejtezés ( ) SVISZ Visszáru szállítóhoz ( ) Leltár korrekciót a Gyors leltárnál hajtsa végre. A megfelelő leltár korrekciós mozgásnem csak ebben a funkcióban működik. Bevételezésnél nincsen lehetőség leltár korrekciós mozgásnem kiválasztására. NAGYON FONTOS, hogy ahol ( ) mínusz jel szerepel a mozgásnemeknél, ott negatív mennyiséget kell megadni a bevételezésnél, tehát a darabszámnál pl.: 5 db ot írunk be. Ez például selejtezésnél, szállítói visszárunál szükséges.

3 Beszerzési ár és mennyiség megadása is kötelezővé vált. Nullás beszerzési értéken nem lehet rögzíteni a bevételezést. Azon fix áras termékeknél, melyeknek több ára van, ott bevételezés közben is kiválasztható, hogy melyiken történjen a rögzítése. Bizonyos gyártók egy adott termékcsalád különböző ízesítésű termékeit azonos vonalkóddal látnak el, így nem zárható ki, hogy egy egy vonalkódhoz ne tartozhasson több cikkszám. Ez azt jelenti, hogy a cikktörzsben ugyanaz a vonalkód több termékhez is tartozhat. Amennyiben a vonalkóddal történik a termék beazonosítása, akkor az azonos kódú termékek kigyűjtése után a megfelelő ízesítést kell kiválasztani. Ezt a logikát használja programunk az eladásnál és a leltár programrésznél is. Eddig a rendszerben a vonalkód egy egyedi azonosító volt, most viszont kötelező érvénnyel bevezetésre került az ND azonosító (külső kód). Azonos vonalkódon szereplő különböző termékekhez egyedi azonosító tartozik, tehát külön termékként kezeli a program. Inaktív menüpontok és funkciók Jó néhány eddigi menüpont, funkció lett inaktív, mert az ND minősítő eljárás feltételei megkövetelték, hogy ezeket letiltsuk a programban. Szintúgy azt is, hogy a készlet nem mehet át mínuszba. Szállítólevél készítés Saját fogyasztás Árváltoztatás Nyugta csak aznap sztornózható Bizomány kezelés Több raktár kezelés Áru összekapcsolás Pontgyűjtés Eladás Sam4s ER 420M, Euro200TX és Euro2100 péntárgépekkel összekötött rendszerekkel: A fenti pénztárgépekkel összekötött rendszereknél annyi változás történt, hogy az eladásnál a pénztárgép az ND rendszerében engedélyezett, az adott időszakban érvényes különböző árakat az (pl.: a dohánytermékeknél) eladási ár szerint növekvő sorrendben kezeli. Minden eladási árhoz nyilvántartja a készletet, ezért a rendszer először a legkisebb eladási áru terméket ajánlja fel eladásra, ha ez elfogyott, akkor a következő eggyel magasabb árat adja. Tehát a termékeket a polcra úgy kell kihelyezni, hogy legelöl legyen a legalacsonyabb áru termék és mögöttük a magasabb eladási áruak. Konkrétan, ha egy adott cigarettának esetleg éppen 3 különböző érvényes eladási ára van, (pl.: 820 Ft, 860 Ft, 900 Ft) akkor a polcon legelöl legyen a 820 Ft os és leghátul a 900 Ft os. Abban az esetben, ha a vásárló több darabot kér először el kell adni az olcsóbbat majd utána a drágábbat. Pl: a vásárló 5 db ot szertne vásárolni a fenti cigarettából, amennyiben 3 db van 820 Ft os áron, akkor

4 először el kell adni a 3 db ot, majd a többit 860 Ft ért. Tehát 3x820 és 2x860. Ha esetleg mégsem a megfelelő áru terméket értékesíti, akkor a pénztárgépen a tétel sztornó gombot használva érvényteleníteni kell az utolsó tételt. Ekkor a számítógépen futó pénztárgép vezérlő program vevőkijelző ablakában megjelennek az érvényes, használható eladási árak és ezek közül kell kiválasztani a megfelelőt majd újra beolvasva a termék vonalkódját, már a helyes árat fogja hozni a nyugtán. Eladás péntárgéppel nem összekötött vagy Fiscal Silver, Aclas Panda pénztárgépekkel összekötött rendszereknél: A fenti pénztárgépek esetében az értékesítés nem változik jelentősen, az eladás közben felugró ablakból lehet kiválasztani a lehetséges árakat. A program az ND előírása illetve a jövedéki termékek szigorú ellenőrzése, nyilvántartása miatt nem engedheti meg azt, hogy a készlet mínuszba menjen, ezért figyelni kell arra, hogy a termékek időben bevételezve legyenek, hiszen addig nem értékesíthető, amig nincsen rajta készlet. A rendszer minősítése során ez követelmény volt. Ezt a lehetőséget a programnak ki kell zárnia, hiszen a programnak le kell jelentenie a napi nyitó készletet, mely értelemszerűen nem tartalmazhat negatív készletet ND_Client.exe (ND adatküldő program) A JUTA Raktárral párhuzamosan kell futnia az ND_Client programnak is. Tilos a programot bezárni. Ennek a programnak a feladata, hogy folyamatos összeköttetéssel legyen az ND szerverével, ahonnan mindig letölti a friss adatokat és visszaküldi a napi nyitókészletet bevételezési és értékesítési adatokat. Dohányboltoknak a felelőssége az internet kapcsolat biztosítása. Kapcsolat hiányában az adatokat gyűjti és újból működő internet elérés esetén továbbítja az ND felé az összegyűlt adatokat. A ND Nonprofit Zrt. folyamatosan bővíti a letölthető cikktörzset és emellett javítja a hibásan rögzítetteket, ezért felkért bennünket, hogy az Nemzeti Dohányboltokból visszaérkező információk alapján segítsük munkájukat a központi NDN cikktörzs pontosításában. Kérjük, amennyiben olyan dohányterméket vagy árszinteket találnak, mely az ND től letöltött központi cikktörzsben nincsenek rögzítve, de a dohányboltban megtalálhatóak ezen termékek/árszintek, azt a hiba@juta soft.hu e mail címre jelezzék! Az ND Nonprofit Zrt. által nem regisztrált dohánytermékek a dohányboltokban nem értékesíthetőek! Együttműködésüket az ND Nonprofit Zrt. előre is megköszöni!

5 Tehát a kezdeti időszakban előfordulhatnak hiányosságok (egyes cikkek esetleg nem léteznek, rossz a vonalkódjuk vagy az áruk, ezáltal esetleg nem tudják eladni) az ND től letöltött központi cikktörzsben, melyeknek az adatait sem Önök, sem mi nem tudjuk módosítani! Ez teljes egészében az ND hatásköre.

Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul

Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul 1. Új betárolás felvitele... 3 2.1. Megrendelés alapján történő betárolás... 4 2.2. Belső betárolás típusú betárolás... 7 2.3. Raktárközi mozgás típusú betárolás...

Részletesebben

Polár kezelési segédletek. Egyéb készletmozgások rögzítése a Polár Trafik Rendszerben

Polár kezelési segédletek. Egyéb készletmozgások rögzítése a Polár Trafik Rendszerben Polár kezelési segédletek Egyéb készletmozgások rögzítése a Polár Trafik Rendszerben Tartalomjegyzék 1. Az egyéb készletmozgásokról...3 2. Mikor használjuk az egyéb készletmozgásokat?...3 3. Egyéb készletmozgás

Részletesebben

Vevővel kapcsolatos informatikai folyamatok

Vevővel kapcsolatos informatikai folyamatok Vevő Szállító VAM Számla C&K SZAM Sz.fszla V.fszla Vevővel kapcsolatos informatikai folyamatok Új vevő felvitele Mikor veszünk fel vevőt Minimális adatkör Duplikáció és elkerülési módszerei Hibák kiszűrése

Részletesebben

Gyári alkatrészek raktári betárolása modul

Gyári alkatrészek raktári betárolása modul Gyári alkatrészek raktári betárolása modul 1. Bevezetés... 2 2. Új betárolás felvitele... 3 2.1. Megrendelés alapján történő betárolás... 4 2.2. Belső betárolás típusú betárolás... 8 2.3. Raktárközi mozgás

Részletesebben

BOLTI FOLYAMATOK e-tabak 03 00

BOLTI FOLYAMATOK e-tabak 03 00 BOLTI FOLYAMATOK e-tabak 03 00 Dátum: 2013.06.07 Oldalszám: 1 / 17 MÓDOSÍTÁSI NYILVÁNTARTÓ LAP Sorszám Dátum Érintett fejezett, pont A módosítás módja 1 2012.06.20 Teljes I. kiadás 2 2013.06.07 Teljes

Részletesebben

Leltárív karbantartás modul

Leltárív karbantartás modul Leltárív karbantartás modul 1. Bevezetés... 2 2. Manuális rögzítés - Leltárív segítségével... 2 3. A leltár gépen történő rögzítése... 4 3.1. Alkatrészek egyenként történő berögzítése... 6 o Alkatrészek

Részletesebben

Átállás az új Dohányszoftver programra. Útmutató

Átállás az új Dohányszoftver programra. Útmutató Átállás az új Dohányszoftver programra Útmutató Tisztelt Partnerünk! Mint bizonyára tudja, 2013.09.01-től kötelező a készletnyilvántartás vezetése, és a forgalmi adatok NDN Zrt részére való beküldése a

Részletesebben

Polár lekérdezés segédletek

Polár lekérdezés segédletek Cikktörzs lekérdezések 1. kiadás Tartalomjegyzék 1. Készletérték lekérdezése főcsoportra rendezve...3 1.1. Tételes lekérdezés....3 1.2. Összegfokos lekérdezés....4 1.3. Nemzeti Dohányboltok esetén....4

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Készletérték feladás modul

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Készletérték feladás modul HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Készletérték feladás modul Szükséges beállítások Első lépés a Készletérték feladás modul aktiválása, melyet a kapott termékszámmal a Karbantartás/Termékszámok menüpont alatt végezhet

Részletesebben

Az Intrastat modul használata

Az Intrastat modul használata Az Intrastat modul használata Beállítások A Beállítások / Rendszer beállítások Általános fülön a Szerződés alapján történő áru kezelése és működése választóval tudjuk meghatározni, hogy az intrastat adatlekérést

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv - készlet - v.2.90.000. Készítette: Győrfi Tünde Lektorálta: Mészáros István. IMA ERP Kft, 2012. Minden jog fenntartva.

Felhasználói kézikönyv - készlet - v.2.90.000. Készítette: Győrfi Tünde Lektorálta: Mészáros István. IMA ERP Kft, 2012. Minden jog fenntartva. Felhasználói kézikönyv - készlet - v.2.90.000 Készítette: Győrfi Tünde Lektorálta: Mészáros István IMA ERP Kft, 2012. Minden jog fenntartva. Tartalomjegyzék I. Raktár... 5 Raktár... 5 Zárolt... 5 a. Alapadatok...

Részletesebben

Telepközi alkatrész átadás több telephelyes DOAS rendszerben

Telepközi alkatrész átadás több telephelyes DOAS rendszerben Telepközi alkatrész átadás több telephelyes DOAS rendszerben 1149 Budapest, Egressy út 17-21. Telefon: +36 1 469 4021; fax: +36 1 469 4029 1/11 Tartalomjegyzék 1. Telepközi mozgások áttekintés...3 2. Telepközi

Részletesebben

Sprint törzsadatok importja a CobraLight program adatbázisába

Sprint törzsadatok importja a CobraLight program adatbázisába Sprint törzsadatok importja a CobraLight program adatbázisába Ha a CobraLight számlakészítő program használatba vétele előtt a számlakészítés a Sprint programmal történt, akkor lehetőség van a Sprint program

Részletesebben

A vállalat mint rendszer. Informatikai rendszerek Vállalati információs rendszerek. Üzleti kapcsolatok. Vevői információs kapcsolatok. Cég.

A vállalat mint rendszer. Informatikai rendszerek Vállalati információs rendszerek. Üzleti kapcsolatok. Vevői információs kapcsolatok. Cég. A vállalat mint rendszer Informatikai rendszerek Vállalati információs rendszerek erőforrások Cég Gazdálkodó szervezet Vállalat erőforrások Szendrői Etelka szendroi@witch.pmmf.hu Valóságos Működő Gazdasági

Részletesebben

Polár kezelési segédletek

Polár kezelési segédletek Polár kezelési segédletek A leltározás folyamata 1. kiadás Tartalomjegyzék 1. Leltározás Leltártörzs készítése...3 1.1. További szűkítési lehetőségek...3 2. Leltározás Adatok felvitele...4 2.1. Nemzeti

Részletesebben

Gyári alkatrészek rendelése modul

Gyári alkatrészek rendelése modul Gyári alkatrészek rendelése modul 1. Bevezetés... 2 2. Menüpontok... 3 2.1. Törölhető tételek... 3 2.2. Szűrések... 4 3. Új megrendelés felvitele... 5 3.1. Rendelés készletfoglalásból... 6 3.2. Készletfeltöltő

Részletesebben

Suzuki elektronikus szállítólevél import

Suzuki elektronikus szállítólevél import Suzuki elektronikus szállítólevél import 1149 Budapest, Egressy út 17-21. Telefon: +36 1 469 4021; fax: +36 1 469 4029 1/14 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Az import adatok forrása és letöltésük...

Részletesebben

EKAER MODUL KEZELÉSI LEÍRÁSA

EKAER MODUL KEZELÉSI LEÍRÁSA EKAER MODUL KEZELÉSI LEÍRÁSA I. BEVEZETÉS Az EKAER-bejelentő modul a Számlázás-házipénztár illetve a Készletnyilvántartás programokhoz megvásárolható programmodul. A modul segítségével a szállítólevélből,

Részletesebben

Alkatrészböngésző modul

Alkatrészböngésző modul Alkatrészböngésző modul 1. Bevezetés... 2 2. Képernyő elemei... 2 2.1. Gyári cikktörzs és Nem gyári cikktörzs... 2 2.2. Készletek... 2 2.3. Árak... 3 2.4. Adatok... 3 2.5. Cikkszámkövetési lánc... 4 2.6.

Részletesebben

Mi az F-ÜHG Raktár. Hol található az F-ÜHG Raktár

Mi az F-ÜHG Raktár. Hol található az F-ÜHG Raktár Tartalom Mi az F-ÜHG Raktár... 2 Hol található az F-ÜHG Raktár... 2 Nyitókészlet rögzítése... 3 F-ÜHG lista áttekintése... 5 Saját telephelyek közötti mozgás kezelése... 6 Leltár... 7 Klímagáz-mozgás és

Részletesebben

BXWH91 Kezelési leírása. v2014.10.20

BXWH91 Kezelési leírása. v2014.10.20 BXWH91 Kezelési leírása v2014.10.20 Tartalom 1 Bevezetés... 2 2 Bejelentkezés, kijelentkezés... 3 3 Árubeérkezés megadott szállítói megrendelés(-ek) alapján... 4 4 Árubeérkezés a nyitott szállítói megrendelések

Részletesebben

Nem gyári alkatrészek rendelése modul

Nem gyári alkatrészek rendelése modul Nem gyári alkatrészek rendelése modul 1. Bevezetés... 2 2. Menüpontok... 3 2.1. Törölhető tételek... 3 2.2. Szűrések... 4 3. Új megrendelés felvitele... 5 3.1. Rendelés készletfoglalásból... 6 3.2. Készletfeltöltő

Részletesebben

4028 Debrecen, Rózsahegy u. 26. Tel.: 06-20-537-33-21 E-mail: Info@iglu.hu www.iglu.hu 2008-09-24. SZERVIZ Készletkezelési modul 1

4028 Debrecen, Rózsahegy u. 26. Tel.: 06-20-537-33-21 E-mail: Info@iglu.hu www.iglu.hu 2008-09-24. SZERVIZ Készletkezelési modul 1 IGLU Software 4028 Debrecen, Rózsahegy u. 26. Tel.: 06-20-537-33-21 E-mail: Info@iglu.hu www.iglu.hu SZERVIZ ESZKÖZKARBANTARTÁS TERVEZÉSI ÉS ELLENŐRZÉSI PROGRAM (KARBANTARTÁS-MENEDZSMENT) K é s z l e t

Részletesebben

CobraConto.Net v0.50 verzió

CobraConto.Net v0.50 verzió CobraConto.Net v0.50 verzió - Új: Kötelezettségek kezelése: A bérszámfejtés, járulékok, külön eljárással megállapított adók, import áfa és saját vállalkozásban megvalósított beruházás áfa tételeinek vegyes

Részletesebben

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1. PÉNZÜGY KÖNYVELÉS... 2 1.1. ÁFA bevallás... 2 1.2. Átutalási csomag karbantartó... 3 1.3. Általános kimenő számlázás... 4 1.4. Folyószámlakezelés... 5 1.5.

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL Budapest, 2013. november 08. 1. CÉLKITŰZÉS A fő cél, hogy az OL Munkaidő Rendszerből kinyert jelenlét

Részletesebben

Leltár, leltárazás. Készlet leltár, leltárazás

Leltár, leltárazás.   Készlet leltár, leltárazás Készlet leltár, leltárazás A készlet leltárazás a Készletnyilvántartó modulban (RAKTAX) érhető el. A RAKTAX modul önnállóan és a RAXLA modulhoz kapcsolódva is elérhető. A leltárazás folyamata többféleképpen

Részletesebben

Gyári alkatrészek modul

Gyári alkatrészek modul Gyári alkatrészek modul 1. Bevezetés... 2 2. Menüpontok... 3 2.1. Riportok... 3 2.2. Csoportos beállítás... 3 2.3. Kapcsolatok... 5 2.4. Cikkszámkövetése ellenırzése... 5 2.5. Elıtér és háttértörzs...

Részletesebben

Jövedéki engedélyes kereskedelmi tevékenység

Jövedéki engedélyes kereskedelmi tevékenység Jövedéki nyilvántartás beállítása 1. 2. Első lépésként a főmenübe kell beállítani, hogy a cég jövedéki nyilvántartást vezet. A beállítás a Cégadatok/Cégbeállítások/Cégadatok menüpont Könyvvezetés, adózás

Részletesebben

Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes)

Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes) CalcSystem Számlarendszer Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes) M City Kft. Miskolc Tel/fax: 46/ 560-268 Mobil: 30/9458-718 Felhasználói útmutató Menürendszer A mellékelt főmenü szerkezete

Részletesebben

Dohányszoftver Készletnyilvántartó Programleírás, használati útmutató

Dohányszoftver Készletnyilvántartó Programleírás, használati útmutató Dohányszoftver Készletnyilvántartó 1.135 Programleírás, használati útmutató Készítette: Valler Szabolcs Kispatak-2000 Kft. 1 Előszó... 3 A program megrendelése... 4 A szükséges hardver eszközök... 4 A

Részletesebben

ÚTMUTATÓ ELŐTÖLTÖTT BERENDEZÉSEK ÉS TELEPÍTÉSI TANÚSÍTVÁNY RÖGZÍTÉSÉHEZ A KLÍMAGÁZ ADATBÁZISBAN

ÚTMUTATÓ ELŐTÖLTÖTT BERENDEZÉSEK ÉS TELEPÍTÉSI TANÚSÍTVÁNY RÖGZÍTÉSÉHEZ A KLÍMAGÁZ ADATBÁZISBAN ÚTMUTATÓ ELŐTÖLTÖTT BERENDEZÉSEK ÉS TELEPÍTÉSI TANÚSÍTVÁNY RÖGZÍTÉSÉHEZ A KLÍMAGÁZ ADATBÁZISBAN Jelen útmutató az előtöltött berendezések forgalmazásához kapcsolódó, a Klímagáz adatbázisban teljesítendő

Részletesebben

FŐMENÜ... 2 BEVÉTELEZÉS...

FŐMENÜ... 2 BEVÉTELEZÉS... 1. FŐMENÜ...2 2. BEVÉTELEZÉS...2 2.1. ÚJ BEVÉTELEZÉS...2 2.2. BEVÉTEK LISTÁJA...3 3. SZÁLLÍTÓLEVÉL...3 3.1. ÚJ SZÁLLÍTÓ (ÚJ SZÁLLÍTÓLEVÉL)...3 3.2. SZÁLLÍTÓK LISTÁJA (SZÁLLÍTÓLEVELEK LISTÁJA)...4 4. SZÁMLA...4

Részletesebben

ÚTMUTATÓ ELŐTÖLTÖTT BERENDEZÉSEK ÉS TELEPÍTÉSI TANÚSÍTVÁNY RÖGZÍTÉSÉHEZ A KLÍMAGÁZ ADATBÁZISBAN

ÚTMUTATÓ ELŐTÖLTÖTT BERENDEZÉSEK ÉS TELEPÍTÉSI TANÚSÍTVÁNY RÖGZÍTÉSÉHEZ A KLÍMAGÁZ ADATBÁZISBAN ÚTMUTATÓ ELŐTÖLTÖTT BERENDEZÉSEK ÉS TELEPÍTÉSI TANÚSÍTVÁNY RÖGZÍTÉSÉHEZ A KLÍMAGÁZ ADATBÁZISBAN Tartalom I. Előtöltött berendezések forgalmazási segédlet... 2 I.1. Új berendezéstípus felvétele... 2 I.2.

Részletesebben

csereprogram Összhangban az informatikával. Összhangban a kereskedelemmel. Kereskedelmi informatikai rendszerek 20 éves tapasztalattal.

csereprogram Összhangban az informatikával. Összhangban a kereskedelemmel. Kereskedelmi informatikai rendszerek 20 éves tapasztalattal. Nemzeti dohánybolt online pénztárgép rendszer csereprogram Összhangban az informatikával. Összhangban a kereskedelemmel. Kereskedelmi informatikai rendszerek 20 éves tapasztalattal. Biztosítsa be nemzeti

Részletesebben

IV/5. sz. melléklet: Beszerzési, logisztikai funkcionális specifikáció

IV/5. sz. melléklet: Beszerzési, logisztikai funkcionális specifikáció IV/5. sz. melléklet: Beszerzési, logisztikai funkcionális specifikáció 1. A követelménylista céljáról Jelen követelménylista (mint a GOP 2.2. 1 / KMOP 1.2.5 pályázati útmutató melléklete) meghatározza

Részletesebben

ÁFA változás adatmódosítási ismertető a HostWare VEN Vendéglátás rendszerhez. Programverzió

ÁFA változás adatmódosítási ismertető a HostWare VEN Vendéglátás rendszerhez. Programverzió ÁFA változás 2017.01.01. adatmódosítási ismertető a HostWare VEN Vendéglátás rendszerhez Programverzió 7.15 2016.10.25. 1 Tartalomjegyzék 1 Bevezetés... 3 2 ÚJ ÁFA kulcs hozzárendelése a cikkekhez... 4

Részletesebben

1. Bevezetés Készletek menüpont Gyári alkatrészkészletek raktáron belüli mozgatása Egyéb alkatrészkészletek raktáron

1. Bevezetés Készletek menüpont Gyári alkatrészkészletek raktáron belüli mozgatása Egyéb alkatrészkészletek raktáron Kitárolás modul 1 1. Bevezetés... 3 2. Készletek menüpont... 4 2.1. Gyári alkatrészkészletek raktáron belüli mozgatása... 4 2.2. Egyéb alkatrészkészletek raktáron belüli mozgatása... 5 2.3. Gyári alkatrészkészletek

Részletesebben

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani.

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani. Telepítés A programot a letöltött telepítőprogrammal lehet telepíteni. A telepítést a mappában lévő setup.exe fájlra kattintva lehet elindítani. A telepítő a meglévő QGSM7 szoftver adatbázisát törli. Ezután

Részletesebben

Készlet mennyiség és lokátor korrekció cikk kartonról

Készlet mennyiség és lokátor korrekció cikk kartonról Készlet mennyiség és lokátor korrekció cikk kartonról 1149 Budapest, Egressy út 17-21. Telefon: +36 1 469 4021; fax: +36 1 469 4029 1/9 Tartalomjegyzék 1. Készlet mennyiség és lokátor korrekció cikk kartonról...

Részletesebben

A program jelenleg az import illetve az intrastat adatok alapján tudja elkészíteni a jelentést, kizárólag kötelezettséget tud lekérdezni.

A program jelenleg az import illetve az intrastat adatok alapján tudja elkészíteni a jelentést, kizárólag kötelezettséget tud lekérdezni. Leírás a Kompakt ZOLL v5 vámszoftverben elérhető környezetvédelmi termékdíj jelentéshez tartozó modulról. A program jelenleg az import illetve az intrastat adatok alapján tudja elkészíteni a jelentést,

Részletesebben

Fix és kalkulált menüár párhuzamos kezelése, kedvezményes ár algoritmus bővítése, engedmény fix árra

Fix és kalkulált menüár párhuzamos kezelése, kedvezményes ár algoritmus bővítése, engedmény fix árra Fix és kalkulált menüár párhuzamos kezelése, kedvezményes ár algoritmus bővítése, engedmény fix árra 1149 Budapest, Egressy út 17-21. Telefon: +36 1 469 4021; fax: +36 1 469 4029 1/16 Tartalomjegyzék 1.

Részletesebben

A CÉG. Vevők Bank KFT A FELADAT

A CÉG. Vevők Bank KFT A FELADAT A CÉG Vevők Bank KFT Állam Szállítók 1 A FELADAT A cég tevékenységének, működésének megismerése Üzleti folyamatok dokumentálása Információs rendszerrel szemben támasztott követelmények e meghatározása

Részletesebben

Hogyan rögzítsünk bejövő számlát?

Hogyan rögzítsünk bejövő számlát? Hogyan rögzítsünk bejövő számlát? Bejövő számla rögzítéséhez válasszuk a főmenüben a Beszerzés, azon belül pedig a bejövő számla menüpontot. 1. lépés a szállító kiválasztása A szállító kiválasztásához

Részletesebben

Budapest 2002 Xix Software Kft.

Budapest 2002 Xix Software Kft. Cassa New Adatok küldése és fogadása a központban Kezelési útmutató Budapest 2002 Xix Software Kft. 1.oldal Központi rendszer Tartalomjegyzék 1. ADATFOGADÁS A BOLTOKBÓL... 2 1.1. A futás menete és a teendők...

Részletesebben

Főkönyvi elhatárolások

Főkönyvi elhatárolások Főkönyvi elhatárolások MGS-Cégadat Törzsadatok / Számlatükör karbantartó A számlatükörben jelölhető, ha a főkönyvi szám elhatárolás típusú. Az aktív és passzív külön elkülöníthető, de működés szempontjából

Részletesebben

5. Kapcsolattartás, információáramlás. 1. Mozgásnemek használata 2. Működési problémák elkerülése 3. Dohánybolt Portál bemutatása

5. Kapcsolattartás, információáramlás. 1. Mozgásnemek használata 2. Működési problémák elkerülése 3. Dohánybolt Portál bemutatása 2015.09.15. 1. Pályázati rendszert érintő főbb változások a törvénymódosítás által 2. A szerződésben vállalt kötelezettségek 3. A koncessziós szerződés megszűnése 4. A dohányforgalmi Adatgyűjtő Rendszer

Részletesebben

Kézikönyv. Cikkcsoport

Kézikönyv. Cikkcsoport Kézikönyv Cikkcsoport Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 4 2 9 3 CIKKCSOPORT - ÜRES... 11 4 CIKKCSOPORT - ÚJ... 12 5 15 6 CIKKCSOPORT - ÚJ... 16 7 ÁRUCIKK - ÚJ... 18 8 ABAS-ERP UTASÍTÁS

Részletesebben

Informatikai rendszerek Vállalati információs rendszerek. Raktárforgalom kezelése. Bevét napló adattartalma. Kivét napló adattartalma.

Informatikai rendszerek Vállalati információs rendszerek. Raktárforgalom kezelése. Bevét napló adattartalma. Kivét napló adattartalma. Informatikai rendszerek Vállalati információs rendszerek Raktárforgalom kezelése 2 Bevét napló adattartalma Bevételezés Beszerzési egységár Fogadó raktár kódja A tevékenységért felelős kódja A bevételezési

Részletesebben

Készlet nyilvántartó

Készlet nyilvántartó Készlet nyilvántartó Szécsy Számítáatechnika 4080 Hajdúnánás, Ady krt. 21. 06 30 34 54 101 06 52 381 163 info@szecsy.hu www.szecsy.hu Belépés A lista lenyítása. A lenyíló listából az adatrögzítést végző

Részletesebben

EGYSZERŰSÍTETT LELTÁR ÉS TELJES LELTÁR, ROVANCS FOLYAMATA e-tabak 06 00

EGYSZERŰSÍTETT LELTÁR ÉS TELJES LELTÁR, ROVANCS FOLYAMATA e-tabak 06 00 EGYSZERŰSÍTETT LELTÁR ÉS TELJES LELTÁR, ROVANCS FOLYAMATA e-tabak 06 00 Dátum: 2013.10.30 Oldalszám: 1 / 17 MÓDOSÍTÁSI NYILVÁNTARTÓ LAP Sorszám Dátum Érintett A módosítás módja fejezett, pont 1 2013.07.01

Részletesebben

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1. PÉNZÜGY KÖNYVELÉS... 2 1.1. Bejövő számla rögzítés... 2 1.2. Kontírozás... 4 1.3. Bankkivonatok rögzítése... 6 1.4. ÁFA bevallás... 7 2. ALKATRÉSZKERESKEDELEM...

Részletesebben

Iktatás modul. Kezelői leírás

Iktatás modul. Kezelői leírás Iktatás modul Kezelői leírás 1 C.) Iktatás modul A modul kezelése történhet a menürendszerből, illetve az Iktatás modul fülén lévő ikonok segítségével. Az Iktatás modul önállóan vagy más modulok törzsadatait

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰ AJÁNLAT. TRAFIK készletnyilvántartó rendszer Hagyományos (árbeütős) pénztárgéppel és PC-vel rendelkező koncesszió nyerteseknek

TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰ AJÁNLAT. TRAFIK készletnyilvántartó rendszer Hagyományos (árbeütős) pénztárgéppel és PC-vel rendelkező koncesszió nyerteseknek TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰ AJÁNLAT TRAFIK készletnyilvántartó rendszer Hagyományos (árbeütős) pénztárgéppel és PC-vel rendelkező koncesszió nyerteseknek Tisztelt Leendő Partnerünk! Amennyiben Ön már rendelkezik

Részletesebben

LogControl Raktármenedzsment

LogControl Raktármenedzsment LogControl Raktármenedzsment A rendszer kialakítása korszerű rendszertervezési módszertanok alkalmazása a hibalehetőségek minimálissá tétele (a lehető legtöbb helyen vonalkódok használata tárolóhely, cikk,

Részletesebben

GeriSoft Stúdió Kft J Á T S Z Ó H Á Z M A X I JÁTSZÓHÁZI BELÉPTETŐ RENDSZER

GeriSoft Stúdió Kft J Á T S Z Ó H Á Z M A X I JÁTSZÓHÁZI BELÉPTETŐ RENDSZER GeriSoft Stúdió Kft J Á T S Z Ó H Á Z M A X I JÁTSZÓHÁZI BELÉPTETŐ RENDSZER Köszönjük, hogy érdeklődik szoftverünk iránt! Engedje meg, hogy bemutassuk a rendszer működését. A rendszer kifejlesztésében

Részletesebben

Újdonságok Készlet ablakban megújult a raklapszám szerinti csomagcímke nyomtatás sablonból. (Készlet/Nyomtatás/Nyomtatás

Újdonságok Készlet ablakban megújult a raklapszám szerinti csomagcímke nyomtatás sablonból. (Készlet/Nyomtatás/Nyomtatás Cikktörzs Újdonságok 5.492 A Cikktörzs Fájl menü / Cikktulajdonságokhoz fix értékek karbantartása menüpontban lehetőség van az egyes cikktulajdonságokhoz fix értékeket hozzárendelni. Így amikor a felhasználó

Részletesebben

NTAX és Bér nyitása. A gépi nyitás a Főmenü a Cégnyitások / Gépi nyitás (előző évből) menüpontjának elindításával kezdeményezhető.

NTAX és Bér nyitása. A gépi nyitás a Főmenü a Cégnyitások / Gépi nyitás (előző évből) menüpontjának elindításával kezdeményezhető. NTAX és Bér nyitása A gépi nyitás a Főmenü a Cégnyitások / Gépi nyitás (előző évből) menüpontjának elindításával kezdeményezhető. 0. A bérszámfejtő program nyitása előtt, a 2009-es bér programban a Szerviz

Részletesebben

1. Bekapcsolás-napnyitás-napzárás-kikapcsolás

1. Bekapcsolás-napnyitás-napzárás-kikapcsolás 1. Bekapcsolás-napnyitás-napzárás-kikapcsolás a. Bekapcsolás A bal alsó piros gomb használatával. Először mindig a pénztárgépet kell bekapcsolni! A pénztárgépen el kell végezni a napnyitást! (Napnyitás

Részletesebben

Értékesítési számla könyvelése

Értékesítési számla könyvelése Összefoglalás 2011r4n07 A tanulás célja A tananyag segítségével megismeri az értékesítési számla készítés alap folyamatát, valamint a kivéthez kapcsolódó készlet könyvelés standard lépéseit. 3 1 abas-erp

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! 1) A Főkönyvi adatok felvitele képernyőt, amennyiben mentés nélkül szeretnénk bezárni, figyelmeztet a program.

Tisztelt Ügyfelünk! 1) A Főkönyvi adatok felvitele képernyőt, amennyiben mentés nélkül szeretnénk bezárni, figyelmeztet a program. Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv,, Eszköz, Készlet, Vizes számlázó modulokat érintő változásokról és fejlesztésekről.

Részletesebben

PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 4S SOFTWARE KFT 3523 MISKOLC PF.: 71 4ssoftware@4ssoftware.hu Preisler Ferenc Robonyi Teréz TEL.: 46/324-643 20/360-8478 20/980-8864 1. A PROGRAM TELEPÍTÉSE ÉS INDÍTÁSA Lehetőség

Részletesebben

Beszerzési igény feltöltése és a jóváhagyás folyamata Felhasználói útmutató 1.0

Beszerzési igény feltöltése és a jóváhagyás folyamata Felhasználói útmutató 1.0 Fogalmak Beszerzési igény feltöltése és a jóváhagyás folyamata Felhasználói útmutató 1.0 1. A 301/2018. (XII. 27.) Kormányrendelet (a továbbiakban Korm. rendelet) 7. b), c) és d) pontja alapján az érintett

Részletesebben

ÚTMUTATÓ VONALKÓDDAL ELLÁTOTT TELEPÍTÉSI TANÚSÍTVÁNY RÖGZÍTÉSÉHEZ

ÚTMUTATÓ VONALKÓDDAL ELLÁTOTT TELEPÍTÉSI TANÚSÍTVÁNY RÖGZÍTÉSÉHEZ ÚTMUTATÓ VONALKÓDDAL ELLÁTOTT TELEPÍTÉSI TANÚSÍTVÁNY RÖGZÍTÉSÉHEZ Tartalom I. Képesített vállalkozás teendői a Telepítési Tanúsítvánnyal... 2 II. Értékesítő vállalkozás feladatai... 5 III. Képesített személy

Részletesebben

PartSoft Informatikai Kft. KÖNNY felhasználói kézikönyv 1 Általános információk... 2 1.1 Számítástechnikai alapok... 2 1.2 Felhasználói ismeretek...

PartSoft Informatikai Kft. KÖNNY felhasználói kézikönyv 1 Általános információk... 2 1.1 Számítástechnikai alapok... 2 1.2 Felhasználói ismeretek... 1 Általános információk... 2 1.1 Számítástechnikai alapok... 2 1.2 Felhasználói ismeretek... 2 2 Ügyfélcsoport... 2 3 Ügyfelek... 3 3.1 Váltás ügyfelek között... 4 4 Bevallások... 4 4.1 Létrehozás... 4

Részletesebben

FŐKÖNYV ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ TÖRZSEK KIALAKÍTÁSA

FŐKÖNYV ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ TÖRZSEK KIALAKÍTÁSA FŐKÖNYV ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ TÖRZSEK KIALAKÍTÁSA A törzsadatok kialakítására a következő sorrendet javasoljuk: 1.) Rovattörzs kialakítása: elsődleges fontosságú, mivel a kötelezettségvállalás a rovatok

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások. Készlet modult érintő változások

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások. Készlet modult érintő változások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Készlet, Kommunális számlázó, Távhő számlázó, Univerzális számlázó, Vezetői információk

Részletesebben

Webes alapú értékesítőkliens használati útmutatója

Webes alapú értékesítőkliens használati útmutatója Webes alapú értékesítőkliens használati útmutatója Tartalomjegyzék 1 Teszt eladás... 3 Bejelentkezés... 3 Értékesítés, Jegynyomtatás... 4 Eladások ellenőrzése... 7 Normál eladás... 8 Sztornózás... 9 2

Részletesebben

2004. január Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. Európai Uniós adószám Magyarország Európai Uniós tagságával a belső piac részesévé válik. A tagállamok közötti

Részletesebben

Program verzió:

Program verzió: Program verzió: 7.12 2013.03.27. A HostWare ANY Anyagnyilvántartó rendszer alapvető funkciója a vendéglátó- és szállodaiparban előforduló anyagok, kéziszerszámok, munkaruhák és a szigorú számadású bizonylatok

Részletesebben

SAP Business One. Üzleti partnerek kezelése. Mosaic Business System Kft.; Support: +36 1 253-0526

SAP Business One. Üzleti partnerek kezelése. Mosaic Business System Kft.; Support: +36 1 253-0526 Üzleti partnerek kezelése Mosaic Business System Kft.; Support: +36 1 253-0526 Törzsadatok Keresés üzleti partner törzsadatok között Üzleti partner rögzítése Törzsadatok A legördülı mezı segítségével választhatja

Részletesebben

Kézikönyv. Standard kontírozások

Kézikönyv. Standard kontírozások Kézikönyv Standard kontírozások Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 4 2 STANDARD KONTÍROZÁSOK - MEGJELENÍTÉS [8 FIBU SZÁMLAKERET]... 8 2 Magyarázat A Standard kontírozások rekord a számvitelhez

Részletesebben

A DimSQL programrendszer évi nyitási teendői kizárólag számlázás és készlet modul használata esetén

A DimSQL programrendszer évi nyitási teendői kizárólag számlázás és készlet modul használata esetén A DimSQL programrendszer 2016. évi nyitási teendői kizárólag számlázás és készlet modul használata esetén FIGYELEM! A nyitási műveleteket 4.94, vagy annál magasabb számú programverzióval kell végrehajtani!

Részletesebben

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1. PÉNZÜGY KÖNYVELÉS... 2 1.1. Tárgyi eszköz... 2 1.2. Főkönyv... 3 2. SZERVIZ... 8 2.1. Munkalap... 8 3. ALKATRÉSZKERESKEDELEM... 10 3.1. Vevői alkatrész rendelés/alkatrész

Részletesebben

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák A Portál rendszer felületének általános bemutatása Felhasználói útmutató Támogatott böngészők Internet Explorer 9+ Firefox (legújabb verzió) Chrome (legújabb verzió) Felületek felépítése Információs kártyák

Részletesebben

Leltározás a DOAS rendszerben

Leltározás a DOAS rendszerben Leltározás a DOAS rendszerben 1149 Budapest, Egressy út 17-21. Telefon: +36 1 469 4021; fax: +36 1 469 4029 1/13 Tartalomjegyzék 1. Leltár...3 1.1. Leltározás a DOAS rendszerben...3 1.1.1. Leltározás módszerei...3

Részletesebben

ADÓRAKTÁRI MODUL RÖVID BEMUTATÁSA

ADÓRAKTÁRI MODUL RÖVID BEMUTATÁSA ADÓRAKTÁRI MODUL RÖVID BEMUTATÁSA 1. Törzsadatok: Az ENTERSys jövedéki szoftverben törzsadatként lehet rögzíteni a különböző adóraktárakat, melyek egy adatbázison belül egyben és külön-külön is kezelhetők

Részletesebben

Pénzügy modult érintő változások, módosítások Eszköz modult érintő változások, módosítások Pénztár modult érintő változások, módosítások

Pénzügy modult érintő változások, módosítások Eszköz modult érintő változások, módosítások Pénztár modult érintő változások, módosítások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Pénzügy, Eszköz, Pénztár, Vezetői információk, Univerzális számlázó, Készlet, Kommunális

Részletesebben

Kézikönyv. Leltárív létrehozása, nyomtatása, nyitása

Kézikönyv. Leltárív létrehozása, nyomtatása, nyitása Kézikönyv Leltárív létrehozása, nyomtatása, nyitása Összefoglalás Verzió: 2011r2n08 A tanulás célja Ön képes lesz egy új leltárívet létrehozni, kinyomtatni, megnyitni. A leltár készítés folyamata az abas-ban

Részletesebben

PAS számlázó szoftver Használati útmutató

PAS számlázó szoftver Használati útmutató PAS számlázó szoftver Használati útmutató 1 Bevezetés 1.1.1 A PAS számlázó szoftver (a továbbiakban számlázó ) a magyar jogszabályoknak megfelelő számla kibocsátására alkalmas, interneten keresztül használható

Részletesebben

Gázolaj Készletnyilvántartó

Gázolaj Készletnyilvántartó webtransport.eu Gázolaj Készletnyilvántartó Felhasználói Kézikönyv 2014 A Webtransport Gázolaj Készletnyilvántartó program segítségével lehetőség nyílik a gázolaj vásárlások bevételezésére és az aktuális

Részletesebben

PF1K bizonylatok kezelése ERA rendezések felhasználói dokumentum Lezárva:

PF1K bizonylatok kezelése ERA rendezések felhasználói dokumentum Lezárva: PF1K bizonylatok kezelése ERA rendezések felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.11.24. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62)

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya A jogszabály 2016.05.18. napon hatályos állapota. 244/2013. (VI. 30.) Korm. rendelet a dohánytermék-kiskereskedők által vezetendő nyilvántartásokról, valamint a dohányboltban forgalmazott egyes termékekre

Részletesebben

Vevői számlák utólagos rögzítése felhasználói dokumentum Lezárva:

Vevői számlák utólagos rögzítése felhasználói dokumentum Lezárva: Vevői számlák utólagos rögzítése felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.10.08. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62) 401-417

Részletesebben

HÍRLEVÉL. Tisztelt Ügyfeleink!

HÍRLEVÉL. Tisztelt Ügyfeleink! HÍRLEVÉL Tisztelt Ügyfeleink! Örömmel tájékoztatjuk a 2008 decemberében elkészült fejlesztéseinkről. A mellékelt dokumentumban megtalálja a változtatások rövid összefoglalóját, míg a hozzá tartozó használati

Részletesebben

HÍRLEVÉL július. Tisztelt Ügyfelünk!

HÍRLEVÉL július. Tisztelt Ügyfelünk! HÍRLEVÉL 2012. július Tisztelt Ügyfelünk! Örömmel tájékoztatjuk a 2012 júliusában elkészült fejlesztéseinkről. A mellékelt dokumentum első felében megtalálja a változtatások rövid összefoglalóját, míg

Részletesebben

Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk.

Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk. Tisztelt Partnerünk! Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk. A biztosítások rögzítése mellett kizárólag a rendszeren keresztül

Részletesebben

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása A program az asztalról, az ikonról indul el. Az ikonra való dupla kattintás után először ellenőrzi a gépre letöltött program állapotát, és ha frissítésre

Részletesebben

Általános Integrált Rendszer

Általános Integrált Rendszer Kiskereskedelmi számlázó rendszer (AIR_KISKER_SZLA) segédlet Számlázó program azonosítója: 3.0 Dokumentum verzió száma: 3.0 Készült: 2016.09.06 Tartalomjegyzék: Tartalomjegyzék:... 2 1 Bevezetés... 3 2

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások. Pénztár modult érintő változások

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások. Pénztár modult érintő változások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Pénztár, Készlet, Kommunális számlázó, Távhő számlázó, Vizes számlázó, Univerzális

Részletesebben

Dohányszoftver Készletnyilvántartó 1.1. Programleírás, használati útmutató. NDN Zrt. által minősített készletnyilvántartó program

Dohányszoftver Készletnyilvántartó 1.1. Programleírás, használati útmutató. NDN Zrt. által minősített készletnyilvántartó program Dohányszoftver Készletnyilvántartó 1.1 Programleírás, használati útmutató NDN Zrt. által minősített készletnyilvántartó program Készítette: Valler Szabolcs Kispatak-2000 Kft. 1 Törvényi háttér A Nemzeti

Részletesebben

HÍRLEVÉL december. Tisztelt Ügyfelünk!

HÍRLEVÉL december. Tisztelt Ügyfelünk! HÍRLEVÉL 2013.december Tisztelt Ügyfelünk! Örömmel tájékoztatjuk a 2013 decemberben elkészült fejlesztéseinkről. A mellékelt dokumentum első felében megtalálja a változtatások rövid összefoglalóját, míg

Részletesebben

Pénztár 1 Pénztár bevétel. 11 Felvét bankból

Pénztár 1 Pénztár bevétel. 11 Felvét bankból Pénztár 1 Pénztár bevétel 11 Felvét bankból Ebben a menüpontban lehet rögzíteni a bankból felvett készpénzt. A képernyő felső részén megjelenik,hogy melyik pénztárban vagyunk. Pénztár váltás a 8-as menüpontban

Részletesebben

CobraConto.Net v0.36 verzió. Újdonságok a CC-Net-ben:

CobraConto.Net v0.36 verzió. Újdonságok a CC-Net-ben: CobraConto.Net v0.36 verzió Újdonságok a CC-Net-ben: Számlakészítés Adószám A Program működése: A program automatikusan beemeli az adószámot a számlára, EU-s ügylet esetén az EU-s adószámot, ha nem talál

Részletesebben

VÁLLALATIRÁNYÍTÁSI ÜGYVITELI PROGRAMRENDSZER. Váradi László OKTATÁSI SEGÉDANYAG. 2012/13. tanév 2. szemeszter 8. foglalkozás

VÁLLALATIRÁNYÍTÁSI ÜGYVITELI PROGRAMRENDSZER. Váradi László OKTATÁSI SEGÉDANYAG. 2012/13. tanév 2. szemeszter 8. foglalkozás Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar SAP Business One 8.82 VÁLLALATIRÁNYÍTÁSI ÜGYVITELI PROGRAMRENDSZER Váradi László Komplex feladat 05 OKTATÁSI SEGÉDANYAG 2012/13. tanév 2. szemeszter 8. foglalkozás

Részletesebben

Kísérő okmányok felvitele

Kísérő okmányok felvitele Kísérő okmányok felvitele Ez a menüpont lehetővé teszi, hogy direkt módon lehessen borkísérő okmányokat készíteni, az áttekintés használata nélkül. Borkísérő okmányok A menüpont a borkísérő okmányok karbantartására,

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V VERZIÓHOZ Változások a V verzió kiadása után

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V VERZIÓHOZ Változások a V verzió kiadása után TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2017.4 VERZIÓHOZ Változások a V2017.3 verzió kiadása után Admin Javítás: Az internetes nyomtatvány frissítő menüpontra történő kattintás hibát jelzett, ha az egyik nyomtatványnál kikapcsoltuk

Részletesebben

Vevő számlák, egyéb követelések kezelése felhasználói dokumentum Lezárva:

Vevő számlák, egyéb követelések kezelése felhasználói dokumentum Lezárva: Vevő számlák, egyéb követelések kezelése felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.11.24. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62)

Részletesebben

TRAFIK ÁRUFORGALMI HÁTTÉR SZOFTVER

TRAFIK ÁRUFORGALMI HÁTTÉR SZOFTVER TRAFIK ÁRUFORGALMI HÁTTÉR SZOFTVER Kezelési Leírás 1 / 63 ÁLTALÁNOS LEÍRÁS A kis- és nagykereskedelmi áruforgalmi rendszer kis és közepes forgalmat lebonyolító üzletek készlet és forgalom nyilvántartására

Részletesebben