Mire lehet használni a web 2.0-s eszközöket a gyógyszeriparban? Bitter Brunó, Next Wave Research

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Mire lehet használni a web 2.0-s eszközöket a gyógyszeriparban? Bitter Brunó, Next Wave Research"

Átírás

1 Mire lehet használni a web 2.0-s eszközöket a gyógyszeriparban? Bitter Brunó, Next Wave Research

2 web 2.0 = közösségi web A TARTALOM KÖZÖSSÉG-ALAPÚ ÉS KÖZÖSSÉG-KÖZPONTÚ

3 web 1.0: inkább csak olvasott web web2.0: írott és olvasott web 250 ezer weboldal 16 milliárd weboldal publikált tartalom közösségi tartalom publikált tartalom közösség alapú és közösségközpontú tartalom 46 millió felhasználó 1.7 milliárd felhasználó

4 Mi vagyunk a web2.0

5 Mi vagyunk a közösségi média. Mi, akik blogokat írunk, akik szócikkeket szerkesztünk a Wikipédián, akik videókat töltünk fel a YouTube-ra, akik képeket osztunk meg a Flickr-en, akik linkeket posztolunk a Tumblr-en, akik csiripelünk a Twitteren, akik ismerősöket jelölünk be a Facebook-on.

6 5.5 millió internetező van ma Magyarországon. 95% fent van valamelyik közösségi oldalon. 55% használja a wikipédiát. 52% olvas blogokat. 10% ír is blogot.

7 A közösségi média valamelyik formáját ma Magyarországon gyakorlatilag minden internetező használja.

8 Magyar felhasználók: iwiw: 4.5 millió aktív felhasználó Facebook: egy éven belül 400% növekedés (ma aktív magyar felhasználó van), 2011-re piacvezetővé válhat itthon is. Twitter: 1500% növekedés 2009-ben

9 A közösségi oldalakon töltött idő növekszik a leggyorsabb ütemben az összes internetes tevékenység közül. (Nielsen 2009)

10 Ma az ambiciózus, rugalmas márkák kapcsolatba kerülnek a legaktívabb bloggerekkel, önálló oldalt nyitnak a Facebookon, ott vannak a Twitteren, videókat osztanak meg a YouTube-on.

11 Miért fontos mindez a márkáknak?

12 Öt terület, ahol egyre kevésbé megkerülhető a web Public Relations 2. Branding, márkaépítés 3. Kutatás 4. HR 5. K+F, innováció

13 A közösségi média korában az okos márkák értik, hogy oda kell menni, ahol a potenciális közönség van. A közönség többsége pedig ma olyan oldalakon van, ahol ők maguk a tartalom-előllítók. DELL

14 A korábbi modell, ahol a.com weboldalak tulajdonosai úgy vártak a közönségre, mint a háló közepén gubbasztó pókok a legyekre, már kevésbé működik. * Hozd létre a weboldalad és jönni fognak a felhasználók

15 Láthatóság: növekvő számban vannak olyan fontos célcsoportok, akikkel már kizárólag csak a közösségi médiában lehet érintkezni.

16 A márkáinkra nézve releváns dialógusok akkor is folynak a közösségi terekben, ha úgy döntünk, hogy távol maradunk. A hallgatás is állásfoglalás, a nem döntés is döntés: a közösségi médiának ma már mindenképpen PR implikációi vanak. A közösségi média korai korai veszély előrejelző rendszerként is működik.

17 Megfelelő stratégiai tervezés mellett egy márka vagy egy cég online jelenléte a márkaépítés egyik legfontosabb platformja lehet.

18 A piac párbeszéddé alakult át fogyasztó és fogyasztó, márkák és fogyasztók között. Ezek a párbeszédek azonosíthatók, elemezhetők és fontos konklúziókat lehet levonni belőlük. Emiatt a kutatás számára is növekvően fontos terület a közösségi média. A szemantikai diskurzuselemzés újra reneszánszát éli.

19 Nem csak a fogyasztók, hanem a vállalatok munkatársai, és potenciális munkatársai is jelen vannak a közösségi terekben, ezért a HR szakma számára is releváns eszközökké váltak a social media platformok.

20 A közösségi média használat három szintje: 1. Monitoring - figyelés 2. Bekapcsolódás a párbeszédbe 3. Aktív közösség- és tartalomfejlesztés

21 És mi van a gyógyszeriparban? 21

22 Egyik leglassabban kapcsoló iparág. Szabályozási környezet sokáig bénítóan hatott. Félelmek a szellemi tulajdonok miatt. Félelem a fogyasztóktól.

23 Tény: a vezető gyógyszercégek elkezdtek kialakítani komplex online interakciós stratégiákat. A vezető cégek is csak 2008-ben kezdték implementálni ezeket a stratégiákat.

24 Az egyik úttörő. All inclusive közösségi média jelenléte van 2008 óta.

25 Blog a J&J világáról

26 Blog a J&J történelméről

27 Közösségi oldal cukorbeteg gyerekeknek

28 J&J Facebook csoport

29 J&J Twitter csatorna

30

31 2008. május 194 videó látogató a csatornán több, mint letöltés több tízezer komment

32 Marc Monseau, J&J online közösségi menedzser, médiakapcsolatok igazgató. Marc korábban a Bloomberg Business Media-nál dolgozott.

33 Marc Monseau, online közösségi menedzser: PR SAJTÓ Sales Marketing Fogyasztók HR K+F A közösségi menedzser az interfész a vállalat és a fogyasztók, illetve a vállalat és a sajtó közöttt.

34 Szintén teljes webkettes jelenlét.

35 Novartis Twitter csatorna

36 Novartis Facebook csoportok (több is van!)

37 Leukémiások közösségi média oldala, innovatív Google Maps integrációval.

38 twitter.com/novartis 3043 követő twitter.com/boehringer 2769 követő twitter.com/jnjcomm 2207 követő twitter.com/astrazenecaus 1826 követő twitter.com/gskus 1585 követő twitter.com/pfizer 1241 követő A gyógyszercégek képzeletbeli Twitter versenyének a ranglistája októberében.

39 További példák... 39

40 Asztmára fókuszáló, márkázott YouTube csatorna az Astra Zeneca-tól

41 A Merck zárt rendszerben, vállalaton belüli toborzásra használja a Twittert.

42 GSK More Than Medicine vállalati blog.

43 A Didget közösségi játékoldalt a Bayer cukorbeteg gyerekeknek hozta létre. A site összekapcsolható a Nintendo DS mobil videójáték-konzollal. A játékosok pontokat szerezhetnek, ha sikerül konzisztens vércukor-szinteket tartaniuk. A játékhoz kapcsolódik egy közösségi oldal is, a Didget World, ahol a beteg gyerekek egymással kommunikálhatnak és saját profilokat hozhatnak létre. 43

44 Sanofi: saját videó-site. A YouTube-hoz képest zárt, kontrollált rendszer; kevesebb is a látogató, a feedback. 44

45 2009 július: social media summit, diabétesz szakemberekkel, blogerekkel. This "social media" space is scary for big companies, maybe because it makes them very vulnerable. It also has a lot of raw potential that we enjoy. These companies are trying to figure out how to leverage that potential without all of the vulnerability that comes along with it. That's a tough thing to figure out.

46 Pfizerpedia: wiki alapú R&D tudástár a Pfizernél. A Pfizernél bárki hozzáférhet. Több ezren írják és szerkesztik. Több, mint 10 ezer szócikk és videók. Saját profilokat lehet létrehozni. R&D, HR és employee branding eszköz.

47 Virtuális kollégákkal promotolják a web2.0 szellemiségét és a Pfizerpedia használatát. (Tudják, hogy a web kapcsán is létezik comliance probléma.)

48 Összefoglalva: A felsorolt gyógyszeripari social media projektek túlnyomó része az elmúlt 18 hónapban indult. Még a legelején járunk ennek a történetnek. A vezető gyógyszercégek elkezdtek kialakítani és implementálni komplex online interakciós stratégiákat. A social media participáció legalsó szintje, már a monitoring is fontos: egy korai veszély előrejelző rendszer lehet PR szempontból!

49 A közösségi médiát sikerrel használják gyógyszercégek K+F tevékenységre és innováció serkentésre, külső és belső toborzásra, public relations-re, márka- és lojalitás építésre, kutatásra és fogyasztói insightok gyűjtésére, kapcsolattartásra és közösségépítésre.

50 Amit érdemes megtenni 2010-ben (ha még nem történt meg): 1. Csatlakozzunk mi magunk is közösségi oldalakhoz (Facebook, LinkedIn, Twitter, YouTube, etc.). 2. Ne csak a saját iparágunkat és a versenytársakat figyeljük! A leginspiratívabb példákat lehet, hogy más szektorokban találjuk! 3. Alakítsunk ki egy vállalati online interakciós stratégiát! (Hogyan veszünk részt a közösségi médiában cégként?) 4. Alakítsunk ki egy online community manager munkakört! Definiáljuk a kompetencia- és felelősségköröket, de maradjunk azért rugalmasak! 5. Ne féljünk tanácsokat kérni! Ez nagyon új terület még, de van már kitől tanulni.

51 51 A Next Wave stratégiai kutatócég Kontextuális és vizuális kutatásokra specializálódunk. A kutatási megoldások mellett stratégiai márkatanácsadással, workshopokkal foglalkozunk. Szindikált kutatásunk, és workshopunk a közösségi médiáról címmel októbertől elérhető. Follow! Közösségi média és márkák

52 52 Kapcsolat: Bitter Brunó, ügyvezető, stratégiai igazgató Telefon: Next Wave Research Kft. A.P.A. Atalier Pro Arts, 1085 Horánszky u. 5. Web: Fax:

MEGTUDHATJUK, MIT BESZÉLNEK RÓLUNK A SOCIAL MÉDIÁBAN? REPLISE

MEGTUDHATJUK, MIT BESZÉLNEK RÓLUNK A SOCIAL MÉDIÁBAN? REPLISE MEGTUDHATJUK, MIT BESZÉLNEK RÓLUNK A SOCIAL MÉDIÁBAN? REPLISE Gyógyszerkommunikációs Konferencia 2013 A REPLISE BEMUTATÁSA A Replise (korábban: Brandmonitor) rendszere 2010 óta pásztázza az online fogyasztói

Részletesebben

Papp-Karakas Kitti SzEK.org Webshop Start - Budapest 2016.03.31.

Papp-Karakas Kitti SzEK.org Webshop Start - Budapest 2016.03.31. Papp-Karakas Kitti SzEK.org Webshop Start - Budapest 2016.03.31. 1 2016 enet Internetkutató Kft. Minden jog fenntartva! 2 2016 enet Internetkutató Kft. Minden jog fenntartva! 3 2016 enet Internetkutató

Részletesebben

ENELFA záró konferencia 2014. január. 21. századi oktatási trendek, e-learning - Cesim OnService pilot tréningek

ENELFA záró konferencia 2014. január. 21. századi oktatási trendek, e-learning - Cesim OnService pilot tréningek ENELFA záró konferencia 2014. január 21. századi oktatási trendek, e-learning - Cesim OnService pilot tréningek Children must be taught how to think, not what to think. Margaret Mead A jelenlegi felsőoktatási

Részletesebben

Stratégiai és üzleti döntéstámogatás közösségi médiaelemzéssel

Stratégiai és üzleti döntéstámogatás közösségi médiaelemzéssel Stratégiai és üzleti döntéstámogatás közösségi médiaelemzéssel @MIBE konferencia, 2017.10.03. Szekeres Péter CEO peter.szekeres@neticle.com +36 70 701 6488 2 2013. óta vagyunk a magyar piacon. 2015. május

Részletesebben

Kreatív értékesítési technikák a social media segítségével.

Kreatív értékesítési technikák a social media segítségével. Kreatív értékesítési technikák a social media segítségével. Lukács Ádám József Piac & Profit 2014.09.24. Lukács Ádám József Online Marketing Specialista Ügynökség ATL BTL ONLINE KREATÍV PRODUKCIÓS GYÁRTÁS

Részletesebben

Segítünk hogy Segíthessen!

Segítünk hogy Segíthessen! Natur Marketing prospektus szervezetek részére Segítünk hogy Segíthessen! "Ma már pontosan tudjuk, hogy egy megfelelően megszerkesztett, több ezres tömegeket megmozgató marketing kampány, amelyet gyorsan

Részletesebben

Facebook, Twitter: a marketing szép, új (ingyenes?) világa

Facebook, Twitter: a marketing szép, új (ingyenes?) világa Facebook, Twitter: a marketing szép, új (ingyenes?) világa Ki van fent a közösségi média oldalakon? Az ma már nem kérdés, hogy fent vagyunk-e a közösségi oldalakon. A kérdés az, hogy miként vagyunk fenn,

Részletesebben

MI AZ A KÖZÖSSÉGI MÉDIA MARKETING?

MI AZ A KÖZÖSSÉGI MÉDIA MARKETING? A közösségi média gyorsan utoléri az e-mail-t, amely eddig az elsőszámú online adat- és hírmegosztási módszer volt. A Facebook-nak már 1 milliárdnál is több felhasználója van, a Twitteren 55 millió üzenetet

Részletesebben

A cégek szerint. Alig érjük el a rajongóinkat, így már nem éri meg Facebookozni. Itt az ideje, hogy átvigyük a cégünket a Google pluszra.

A cégek szerint. Alig érjük el a rajongóinkat, így már nem éri meg Facebookozni. Itt az ideje, hogy átvigyük a cégünket a Google pluszra. A cégek szerint Alig érjük el a rajongóinkat, így már nem éri meg Facebookozni Itt az ideje, hogy átvigyük a cégünket a Google pluszra. Már csak sel tudjuk a vevőket elérni. A Zuckerberg gyerek megásta

Részletesebben

Internet penetráció Magyarországon 72%

Internet penetráció Magyarországon 72% Bemutatkozás Kik vagyunk? Internet penetráció Magyarországon 72% Facebook felhasználók 5 000 000! Naponta aktív: 2 500 000 Mobiltelefon előfizetések száma 11 580 000 Mi a social media / közösségi média?

Részletesebben

A BESZERZÉS HUMÁN MENEDZSMENT OLDALA

A BESZERZÉS HUMÁN MENEDZSMENT OLDALA A BESZERZÉS HUMÁN MENEDZSMENT OLDALA MUNKAERŐ-TOBORZÁS UTÁNPÓTLÁS KÉRDÉSE Bányai Réka, Soós Anna Kinga 2016 1 2 3 4 Bevezetés Miért nem talál a HR és a beszerzési vezető kvalifikált beszerzőt? Utánpótlás

Részletesebben

Mennyit költ a gyógyszeripar digitális marketingre?

Mennyit költ a gyógyszeripar digitális marketingre? Mennyit költ a gyógyszeripar digitális marketingre? Döntéshozói kutatás alapján GyógyKomm: Pharma Goes Digital Kertész Balázs, Szinapszis Kft. 2016. február 25. Agenda 1. Mit értünk digitális marketingen?

Részletesebben

Tel.: 06-30/218-3519 E-mail: probert@petorobert.com. Közösségi megosztás előnyei és alkalmazása

Tel.: 06-30/218-3519 E-mail: probert@petorobert.com. Közösségi megosztás előnyei és alkalmazása Tel.: 06-30/218-3519 E-mail: probert@petorobert.com Közösségi megosztás előnyei és alkalmazása Tartalomjegyzék KÖZÖSSÉGI MEGOSZTÁS - 2 - MIÉRT HASZNOS? - 2 - A JÓ SHARE GOMB ISMERTETŐ JELEI - 3 - MEGOSZTÁSI

Részletesebben

I. Felsőoktatási Marketing Verseny Versenyképes honlap kritériumrendszere

I. Felsőoktatási Marketing Verseny Versenyképes honlap kritériumrendszere I. Felsőoktatási Marketing Verseny Versenyképes honlap kritériumrendszere Losonczi György 2010 A kutatás célja és menete 1. Versenyképesség tényezőinek maghatározása kritériumrendszer felállítása 2. A

Részletesebben

Eredményesebb vállalkozás hatékony kommunikációval. - nem többet, hanem máshogy kell költeni -

Eredményesebb vállalkozás hatékony kommunikációval. - nem többet, hanem máshogy kell költeni - Eredményesebb vállalkozás hatékony kommunikációval - nem többet, hanem máshogy kell költeni - Green Edge reklámügynökség integrált kommunikációs ügynökség vagyunk a projektek kezelését tervezéstől a kivitelezésig

Részletesebben

Intézményi, oktatói portfólió eszközei, jó gyakorlatok. Vágvölgyi Csaba Debreceni Református Hittudományi Egyetem

Intézményi, oktatói portfólió eszközei, jó gyakorlatok. Vágvölgyi Csaba Debreceni Református Hittudományi Egyetem Intézményi, oktatói portfólió eszközei, jó gyakorlatok Vágvölgyi Csaba Debreceni Református Hittudományi Egyetem vagvolgyi.csaba@gmail.com Mi az eportfólió Bizonyos szempontok alapján, meghatározott céllal

Részletesebben

Copyright 2012, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

Copyright 2012, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved. 1 Oracle Felhő Alkalmazások: Gyorsabb eredmények alacsonyabb kockázattal Biber Attila Igazgató Alkalmazások Divízió 2 M I L L I Á RD 4 1 PERC MINDEN 5 PERCBŐL 5 6 Ember használ mobilt 7 FELHŐ SZOLGÁLTATÁS

Részletesebben

Helyzetalapú szolgáltatások közösségi hálózatokon. Helyzetalapú szolgáltatások

Helyzetalapú szolgáltatások közösségi hálózatokon. Helyzetalapú szolgáltatások közösségi hálózatokon MobileSocial A MobileSocial termék egy olyan mobil GIS alkalmazás platform kifejlesztéseként jött létre, mely social networking rendszerek adataiból építkezve képes aktív adatszolgáltatásra

Részletesebben

Kérjük a Tisztelt Zsűrit, hogy a prezentációt szíveskedjen megtekinteni!

Kérjük a Tisztelt Zsűrit, hogy a prezentációt szíveskedjen megtekinteni! A pályázat címe: Honor mobiltelefonok bevezetése Magyarországon A pályázat kapcsolattartója: Petrányi-Széll Rita rita.petranyi@psprovocative.com +36 30 347 6472 A pályázó ügynökség: PS:PRovocative http://psprovocative.com

Részletesebben

KI A JÓ SZÁLLODAI CÉLKÖZÖNSÉG ÉS HOGYAN TALÁLJUK MEG ŐKET?

KI A JÓ SZÁLLODAI CÉLKÖZÖNSÉG ÉS HOGYAN TALÁLJUK MEG ŐKET? KI A JÓ SZÁLLODAI CÉLKÖZÖNSÉG ÉS HOGYAN TALÁLJUK MEG ŐKET? VOIT PETER HEAD OF EXPANSION - POST FOR RENT PETER@POSTFORRENT.COM +36 70 211 77 47 LINKEDIN.COM/IN/VOITPETER HOGYAN TALÁLJUK MEG A JÓ CÉLKÖZÖNSÉGET

Részletesebben

Konkurencia figyelés a közösségi média támogatásával.

Konkurencia figyelés a közösségi média támogatásával. Konkurencia figyelés a közösségi média támogatásával orsolya@zoomsphere.com Közösségi megjelenés A közösségi oldalak lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy egy olyan interaktív felületen jelenjenek

Részletesebben

Pozíció: Értékesítést támogató asszisztens

Pozíció: Értékesítést támogató asszisztens Pozíció: Értékesítést támogató asszisztens A fiatal, 2012. decemberében alapított, Open cégcsoporthoz tartozó, győri központú OpenOnline Kft. dinamikus fejlődése megkívánja, hogy 2016. őszén elindítsuk

Részletesebben

Stratégia. Márkaépítés. Kommunikáció. Határozott értékszemlélettel

Stratégia. Márkaépítés. Kommunikáció. Határozott értékszemlélettel Stratégia. Márkaépítés. Kommunikáció. Határozott értékszemlélettel MITTE Communications A MITTE Communications az iparági területek működését értő és támogató csapatával megkerülhetetlen résztvevője a

Részletesebben

A KLUBTÓL A KANAPÉIG KONCERT, KOMMUNIKÁCIÓ, KÖZÖSSÉG Az A38 Hajó zenei csatornái a YouTube-on

A KLUBTÓL A KANAPÉIG KONCERT, KOMMUNIKÁCIÓ, KÖZÖSSÉG Az A38 Hajó zenei csatornái a YouTube-on A KLUBTÓL A KANAPÉIG KONCERT, KOMMUNIKÁCIÓ, KÖZÖSSÉG Az A38 Hajó zenei csatornái a YouTube-on Bodrogi Bozán András // YouTube szakértő - Google Ground // projektmenedzser Vasák Benedek // A38 Hajó - kommunikációs

Részletesebben

IKT eszközök. Kovács Tamás

IKT eszközök. Kovács Tamás IKT eszközök Kovács Tamás Közösségi Facebook 2004 Thefacebook Mark Zuckerberg több 1 milliárd aktív felhasználó Like gomb clickjacking, Asprox.N, dislike Google+ 2011 HTML5 Kezdetben meghívásos, 18 év

Részletesebben

1.NAP ÁPRILIS 06. RG Stúdió 15: Kávészünet Így kommunikálj az Instagramon! Instagram-esettanulmány

1.NAP ÁPRILIS 06. RG Stúdió 15: Kávészünet Így kommunikálj az Instagramon! Instagram-esettanulmány 1.NAP ÁPRILIS 06. Content és social media: Instagram-trendek és tippek a 2018-as Magyar Instagram Körkép tapasztalataira építve 10:00 11:00 Boroznaki Gergő ügyfélkapcsolati igazgató @ Crane 11:00-12:00

Részletesebben

Informatika és növekedés. Pongrácz Ferenc ügyvezető igazgató, IBM ISC Magyarország Kft., az MKT Informatikai Szakosztályának elnöke

Informatika és növekedés. Pongrácz Ferenc ügyvezető igazgató, IBM ISC Magyarország Kft., az MKT Informatikai Szakosztályának elnöke Informatika és növekedés Pongrácz Ferenc ügyvezető igazgató, IBM ISC Magyarország Kft., az MKT Informatikai Szakosztályának elnöke Honnan jön a lendület? Az Infokommunikációs iparág adja!* 1 2 3 Permanens

Részletesebben

1.NAP ÁPRILIS 06. RG Stúdió 15: Kávészünet Így kommunikálj az Instagramon! Instagram-esettanulmány

1.NAP ÁPRILIS 06. RG Stúdió 15: Kávészünet Így kommunikálj az Instagramon! Instagram-esettanulmány 1.NAP ÁPRILIS 06. Content és social media: Instagram-trendek és tippek a 2018-as Magyar Instagram Körkép tapasztalataira építve 10:00 11:00 Boroznaki Gergő ügyfélkapcsolati igazgató @ Crane 11:00-12:00

Részletesebben

A tér, ami megtérül...

A tér, ami megtérül... A tér, ami megtérül... 1149 Budapest Egressy út 17-21. A tér, ami megtérül... Kedves Partnerünk! Köszönjük megtisztelő figyelmét. Engedje meg, hogy bemutatkozzunk és részletesen ismertessük Önnel ajánlatunkat.

Részletesebben

1.NAP ÁPRILIS 5. 9: A résztvevők érkezése Instagram-trendek és tippek a platform üzleti használatához

1.NAP ÁPRILIS 5. 9: A résztvevők érkezése Instagram-trendek és tippek a platform üzleti használatához 1.NAP ÁPRILIS 5. Instagram-trendek és tippek a platform üzleti használatához 10:00 11:00 Boroznaki Gergő ügyfélkapcsolati igazgató @ Crane Mit tud nyújtani a Facebook 2019-ben? A csoportok és a Messenger

Részletesebben

GASZTRONÓMIA A CENTRAL MÉDIACSOPORT PORTFÓLIÓJÁBAN

GASZTRONÓMIA A CENTRAL MÉDIACSOPORT PORTFÓLIÓJÁBAN GASZTRONÓMIA A CENTRAL MÉDIACSOPORT PORTFÓLIÓJÁBAN RENDEZVÉNY A Central évente több mint 20 rendezvényével több mint 15 000 résztvevő számára nyújt szórakozást, információt, felüdülést, férfiaknak és nőknek

Részletesebben

Szociális hálók mobilon Avagy mi rejlik a hívószó mögött? Dr. Forstner Bertalan. bertalan.forstner@aut.bme.hu

Szociális hálók mobilon Avagy mi rejlik a hívószó mögött? Dr. Forstner Bertalan. bertalan.forstner@aut.bme.hu Szociális hálók mobilon Avagy mi rejlik a hívószó mögött? Dr. Forstner Bertalan Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem bertalan.forstner@aut.bme.hu BME-AAIT 2008 NJSZT Dr. Forstner Bertalan 1 Témáink

Részletesebben

Mindenki a WEB2-őn? A KutatóCentrum villámkutatása 2011. január

Mindenki a WEB2-őn? A KutatóCentrum villámkutatása 2011. január Mindenki a WEB2-őn? A KutatóCentrum villámkutatása 2011. január KutatóCentrum 102 Budapest, Margit krt. /b Tel.:+ (1) 09. Fax: + (1) 09. A felmérésről Ha tíz évvel ezelőtt valakit megkérdeztünk volna,

Részletesebben

Közösségi kommunikáció a gyakorlatban hatékony technikák és módszerek

Közösségi kommunikáció a gyakorlatban hatékony technikák és módszerek Közösségi kommunikáció a gyakorlatban hatékony technikák és módszerek előadó: Gencsy Zoltán www.kozossegimedia.hu Miért is kell ezzel a témával foglalkozni? Erre tart a világ - Nem igaz, már itt van -

Részletesebben

A TDM szervezetek online kommunikációs eszköz használata Magyarországon

A TDM szervezetek online kommunikációs eszköz használata Magyarországon A TDM szervezetek online kommunikációs eszköz használata Magyarországon Vázlat A vizsgált TDM szervezetek régiónként: Vizsgált TDM szervezetek régiók szerint 0 decemberi adatok szerint, készítette Nagy

Részletesebben

Közösségi hálózatok használata internet marketingben

Közösségi hálózatok használata internet marketingben Közösségi hálózatok használata internet marketingben 2014, Szabadka Tárgy: Elektronikus ügyvitel Mentor: dr Zlatko Čović Hallgató: Vadlja Róbert Index: 12212268 Szak: Internet és elektronikus ügyvitel

Részletesebben

A kutatás időtartama: 2013. március

A kutatás időtartama: 2013. március 1 A kutatás célja a Magyarországon működő, rendszeresen frissített termékkínálattal rendelkező, online kiskereskedelemmel foglalkozó cégek működésének vizsgálata. A kutatás célcsoportjának kiválasztása:

Részletesebben

Utikalauz a keresőmarketing állandóan változó világához

Utikalauz a keresőmarketing állandóan változó világához Utikalauz a keresőmarketing állandóan változó világához Ezeknek a változásoknak hatására fejlesztettük ki megfizethető díjazású Web Jelenlét és Tartalom Optimalizációs szolgáltatásainkat - elégedettségi

Részletesebben

Honlapok és közösségi médiafelületek

Honlapok és közösségi médiafelületek Honlapok és közösségi médiafelületek a városok kommunikációjában 2011. február Tóth György vezető tanácsadó Miért kell egy városnak honlap? Másoknak is van, a polgármester is szeretne Akinek nincs honlapja

Részletesebben

A mai problémákra mai megoldások kellenek.

A mai problémákra mai megoldások kellenek. Az Ön üzletében sem tolonganak a vevők? Hálót sző a pók a pénztárgépére? Szeretné, ha jobban menne az üzlet, de nincs ötlete? A világ és a vevők megváltoztak. Ezt nyilván már Ön is észrevette. Önnek is

Részletesebben

EMBERKÖZPONTÚ ONLINE MARKETING A SZEMÉLYRE SZABOTT ÜZENETEK MŰVÉSZETE

EMBERKÖZPONTÚ ONLINE MARKETING A SZEMÉLYRE SZABOTT ÜZENETEK MŰVÉSZETE EMBERKÖZPONTÚ ONLINE MARKETING A SZEMÉLYRE SZABOTT ÜZENETEK MŰVÉSZETE ONLINE MARKETINGRŐL 20 PERCBEN Lehetséges ez? Elérhető célok: Nyitottá, gátlásmentessé válni a téma iránt Feltérképezni a személyes

Részletesebben

Prizma Kreatív Pr Díj 2013

Prizma Kreatív Pr Díj 2013 Prizma Kreatív Pr Díj 2013 A verseny kiírója, a Kreatív Csoport termékeinek kiadója, a Professional Publishing Hungary Kft. A verseny célja, hogy megtaláljuk a legjobb hazai pr-projekteket és ügynökségeket,

Részletesebben

PIACI POZÍCIÓ KIADVÁNYOK MOBIL ÉS TABLET 4 ÖSSZEGZÉS

PIACI POZÍCIÓ KIADVÁNYOK MOBIL ÉS TABLET 4 ÖSSZEGZÉS 1 2 3 PIACI POZÍCIÓ KIADVÁNYOK MOBIL ÉS TABLET 4 ÖSSZEGZÉS 2 PIACI POZÍCIÓ 3 TÖBB OLVASÓ A CEMP SH KIADVÁNYAIN Forrás: Gemius DKT/gX 2016/01 (15+ belföldi közönség), napi átlag valós látogató, multiplatform

Részletesebben

Steps Towards an Ontology Based Learning Environment. Anita Pintér Corvinno Technologia Transzfer Kft apinter@corvinno.hu

Steps Towards an Ontology Based Learning Environment. Anita Pintér Corvinno Technologia Transzfer Kft apinter@corvinno.hu Steps Towards an Ontology Based Learning Environment Anita Pintér Corvinno Technologia Transzfer Kft apinter@corvinno.hu Ontológia alapú elektronikus tanulási környezet megteremtése Anita Pintér Corvinno

Részletesebben

Mely közösségi média hirdetéseket javasoljuk a kampányokba? Kéri Gábor Sales Director ThinkDigital Hungary

Mely közösségi média hirdetéseket javasoljuk a kampányokba? Kéri Gábor Sales Director ThinkDigital Hungary Mely közösségi média hirdetéseket javasoljuk a kampányokba? Kéri Gábor Sales Director ThinkDigital Hungary Melyik média közösségi? Közösségi média számokban Facebook számok az ördög a részletekben 1.44B

Részletesebben

ELMONDJUK AZ ÖN TÖRTÉNETÉT BEMUTATKOZIK A PREMIER KOMMUNIKÁCIÓS IRODA

ELMONDJUK AZ ÖN TÖRTÉNETÉT BEMUTATKOZIK A PREMIER KOMMUNIKÁCIÓS IRODA ELMONDJUK AZ ÖN TÖRTÉNETÉT BEMUTATKOZIK A PREMIER KOMMUNIKÁCIÓS IRODA KIK VAGYUNK? KIK VAGYUNK? Egy csapat akik stratégiai több eszközre hogy elmondják melynek eredménye kommunikációs kommunikációs épülő,

Részletesebben

Soroksár Kommunikációs- és médiastratégiája

Soroksár Kommunikációs- és médiastratégiája Soroksár Kommunikációs- és médiastratégiája Budapest, 2011. 04.10. Tartalom Vezetői összefoglaló Médiahelyzet Soroksáron Cél Soroksári televízió Nyomtatott média Internet, soroksar.hu Közösségi média Költségek,

Részletesebben

É+L XVII. Országos Konferencia, Budapest, 2014. február 20-21. Az informált beteg. Kiss Katalin, Szinapszis Kft.

É+L XVII. Országos Konferencia, Budapest, 2014. február 20-21. Az informált beteg. Kiss Katalin, Szinapszis Kft. É+L XVII. Országos Konferencia, Budapest, 2014. február 20-21. Az informált beteg Kiss Katalin, Szinapszis Kft. Tények amiket már tudunk Penetráció: idősek körében dinamikusan bővül Az egészségügyi információk

Részletesebben

A tér, ami megtérül...

A tér, ami megtérül... A tér, ami megtérül... A tér, ami megtérül... Kedves Partnerünk! Köszönjük megtisztelő figyelmét. Engedje meg, hogy bemutatkozzunk és részletesen ismertessük Önnel ajánlatunkat. Kik vagyunk? A www.gazdaktere.hu

Részletesebben

ELMONDJUK TÖRTÉNETÉT BEMUTATKOZIK A PREMIER KOMMUNIKÁCIÓS IRODA

ELMONDJUK TÖRTÉNETÉT BEMUTATKOZIK A PREMIER KOMMUNIKÁCIÓS IRODA ELMONDJUK TÖRTÉNETÉT BEMUTATKOZIK A PREMIER KOMMUNIKÁCIÓS IRODA KIK VAGYUNK? KIK VAGYUNK? Egy csapat akik stratégiai több eszközre hogy elmondják melynek eredménye kommunikációs kommunikációs épülő, integrált

Részletesebben

Versenykiírás. swww.kreativ.hu/smbp. A Kreatív 2011-ben elindítja közösségi marketingaktivitások versenyét, és az ehhez kapcsolódó SMBP Workshop-ot.

Versenykiírás. swww.kreativ.hu/smbp. A Kreatív 2011-ben elindítja közösségi marketingaktivitások versenyét, és az ehhez kapcsolódó SMBP Workshop-ot. www.kreativ.hu/smbp A Kreatív 20-ben elindítja közösségi marketingaktivitások versenyét, és az ehhez kapcsolódó SMBP Workshop-ot. Versenykiírás SMBP Az elmúlt két évben a legtöbb szakmai konferencia a

Részletesebben

Önéletrajz. Szakdolgozat téma: Márkaélmény a sportklubok tekintetében, a Real Madrid példáján keresztül

Önéletrajz. Szakdolgozat téma: Márkaélmény a sportklubok tekintetében, a Real Madrid példáján keresztül Önéletrajz Személyes adatok Név: Vincze Dávid Születési idő: 1990.01.20. Lakcím: 9789, Sé, Rajki utca 11. E-mail: dave.vin20@gmail.com Telefonszám: 06/30 663 11 83 Tanulmányok Felsőoktatási tanulmányok:

Részletesebben

Infinety Online Média és Marketing Kft. Általános bemutatkozás

Infinety Online Média és Marketing Kft. Általános bemutatkozás Infinety Online Média és Marketing Kft. Általános bemutatkozás Tartalom 1 Kik vagyunk, mit csinálunk 2 Mennyi látogatót érünk el 3 Szolgáltatásaink médiapartnereink részére 4 Miért csináljuk 5 Médiapartnereink

Részletesebben

A mai problémákra mai megoldások kellenek.

A mai problémákra mai megoldások kellenek. Az Ön üzletében sem tolonganak a vevők? Hálót szőtt a pók a pénztárgépére? Szeretné, ha jobban menne az üzlet, de nincs ötlete? Van megoldás! A világ és a vevők megváltoztak. Önnek is változnia kell! Ezt

Részletesebben

Marketing Megfeleljen a vásárlók igényeinek nyereséges módon

Marketing Megfeleljen a vásárlók igényeinek nyereséges módon Marketing Marketinget gyakran tekintik mint a munka létrehozása, a termékek és szolgáltatások promóciója és szállítása az egyéni fogyasztók vagy más cégek, az úgynevezett üzleti ügyfelek számára. (A legrövidebb

Részletesebben

Az információs portáloktól a tudásportálokig

Az információs portáloktól a tudásportálokig Az információs portáloktól a tudásportálokig open access nyílt hozzáférés szervezett szolgáltatási és informatikai környezetben Nemzeti Közszolgálati Egyetem 2013. október 21. Horvath.zoltanne@pp.t-systems.hu

Részletesebben

A VÁLTOZÓ VILÁG Tipping Points az információs- digitális- és média- forradalom

A VÁLTOZÓ VILÁG Tipping Points az információs- digitális- és média- forradalom Tervezés-Kutatás 3. A VÁLTOZÓ VILÁG Tipping Points az információs- digitális- és média- forradalom naponta 8 milliárd kattintás! 1.China 2.India 3. facebook 4.United States 5.Indonesia 6.Brasil 1.2 milliárd

Részletesebben

marketing gyorsindító alapvetések

marketing gyorsindító alapvetések marketing gyorsindító alapvetések munkafüzet!1 Kiadja: Oláh Sándor Mérhető Marketing Megoldások 2015. Minden jog fenntartva. A jelen jegyzet tartalmának másolása, sokszorosítása, közzététele bármilyen

Részletesebben

milliárd Ft, folyó áron

milliárd Ft, folyó áron milliárd Ft, folyó áron 2017 enet Internetkutató Kft. Minden jog fenntartva! Forrás: enet magyarországi e-kiskereskedelmi forgalom-előrejelzés 2015-2020, 2016 18+ internetezők 4 179 854 fő 76%-a 2017 enet

Részletesebben

GENERÁCIÓK ÉS ONLINE PLATFORMOK MAGYARORSZÁGON

GENERÁCIÓK ÉS ONLINE PLATFORMOK MAGYARORSZÁGON GENERÁCIÓK ÉS ONLINE PLATFORMOK MAGYARORSZÁGON Közösségi konditerem - Közösségi marketing 2017 szimpózium 2016.12.06. A SZAKÉRTŐ 8 PONTBAN ELÁRULTA A FACEBOOK TÁRSADALOM JÖVŐJÉNEK A TITKÁT! Tudd meg te

Részletesebben

GAsztronómia a central médiacsoport portfóliójában

GAsztronómia a central médiacsoport portfóliójában GAsztronómia a central médiacsoport portfóliójában magazin 5 gasztromagazin közel 900 ezer eladott példánnyal * online Havonta 1,6 millió egyedi látogató elérése a gasztronómiai oldalainkon ** brand extension

Részletesebben

Adatvezérelt. kezdetektől Digitális. Full service. ügynökség

Adatvezérelt. kezdetektől Digitális. Full service. ügynökség Az Full service Adatvezérelt kezdetektől Digitális ügynökség Ad operations Full service digitális ügynökség Az INTREN-nél digitalis marketing ökoszisztémák tervezésével és működtetésével foglalkozunk.

Részletesebben

Szűrővizsgálat a marketingkommunikáció szolgálatában 2012. február 16.

Szűrővizsgálat a marketingkommunikáció szolgálatában 2012. február 16. Szűrővizsgálat a marketingkommunikáció szolgálatában 2012. február 16. Tartalom Bemutatkozás Kérdésfelvetés Elméleti háttér: EACD kutatás Face to face kommunikáció előnyei Corega Mobil Doktor 2011 Konklúzió

Részletesebben

IPv6 A jövő Internet alaptechnológiája

IPv6 A jövő Internet alaptechnológiája IPv6 A jövő Internet alaptechnológiája Magyar IPv6 Konferencia Budapest, Danubius Hotel Flamenco 2012. május 3. Németh Vilmos BME 1 A kezdetek ARPANET 1969 2 Az Internet ma XXI. század A Világ egy új Internet

Részletesebben

PR új csatornákon. R. Kovács Dániel, Front Page Communications, ügyvezető igazgató. KREATÍV Pénzügyi Kommunikációs Konferencia

PR új csatornákon. R. Kovács Dániel, Front Page Communications, ügyvezető igazgató. KREATÍV Pénzügyi Kommunikációs Konferencia PR 1.2.0 Hatékony pénzügyi kommunikáció régi és új csatornákon R. Kovács Dániel, Front Page Communications, ügyvezető igazgató KREATÍV Pénzügyi Kommunikációs Konferencia 2011. október 25. Miről lesz szó?

Részletesebben

Marketing és kommunikáció PR Online kommunikáció. Schwarcz Tibor Oneline PR

Marketing és kommunikáció PR Online kommunikáció. Schwarcz Tibor Oneline PR Marketing és kommunikáció PR Online kommunikáció Schwarcz Tibor Oneline PR Marketingkommunikáció elhelyezése A marketing ( társadalmi és vezetési lépések láncolata, melyek során az egyének és csoportok

Részletesebben

MITTE CoMMunICaTIons

MITTE CoMMunICaTIons MITTE Communications A MITTE Communications az iparági területek működését értő és támogató csapatával megkerülhetetlen résztvevője a hazai kommunikációs piacnak. Vezetői több mint 10 éves tapasztalattal

Részletesebben

KATTINTÁS ALAPÚ HIRDETÉSI RENDSZEREK

KATTINTÁS ALAPÚ HIRDETÉSI RENDSZEREK KATTINTÁS ALAPÚ HIRDETÉSI RENDSZEREK HATÉKONY CÉLZÁS AMIHEZ ELŐSZÖR A CÉLPONTOT KELL ISMERNI Google Trends Google Keyword Planner Soovle Ubbersuggest MINDEN STRATÉGIÁNÁL A LEGFONTOSABB MÉRNI AZ EREDMÉNYEKET

Részletesebben

Internet(?)biztonság(?) Elek Gábor c. r. alezredes vagyonvédelmi előadó

Internet(?)biztonság(?) Elek Gábor c. r. alezredes vagyonvédelmi előadó Internet(?)biztonság(?) Elek Gábor c. r. alezredes vagyonvédelmi előadó 1,86 milliárd felhasználó (évente 17%-al emelkedik) 1,23 milliárd naponta bejelentkezik (1,15 milliárd az okostelefonjáról) 307

Részletesebben

Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Egyesület

Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Egyesület Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Egyesület Értékek és kérdések a szellemi tulajdon világából 2011. november 24-25. Székesfehérvár A védjegy új arcai : A BRAND és a SOCIAL MEDIA dr. Lantos Judit Tartalomjegyzék:

Részletesebben

Élő szolgáltatás; minden egyben ERP+CRM+projektek+folyamatok (workflow is)+csoportmunka. Minden fő, modern böngészőn fut.

Élő szolgáltatás; minden egyben ERP+CRM+projektek+folyamatok (workflow is)+csoportmunka. Minden fő, modern böngészőn fut. Az informatikus jelene és jövője a felhőből nézve, 500 céglátogatás tapasztalata alapján Avagy: mit hoz és mit visz a felhő és a SaaS az informatikusoknak? 10xONE Magyarország 10xONE kik vagyunk? Élő szolgáltatás;

Részletesebben

A KONFERENCIA FELSZÓLALÓINAK BEMUTATKOZÓI

A KONFERENCIA FELSZÓLALÓINAK BEMUTATKOZÓI A KONFERENCIA FELSZÓLALÓINAK BEMUTATKOZÓI Kőszegi András Szakmai és közéleti ismerkedését első munkahelyén a Magyar Rádióban kezdte 1985-ben. A legfontosabb tanulási folyamatnak a hosszú évek óta készített

Részletesebben

HONOR ESETTANULMÁNY A HONOR MOBILTELEFONOK BEVEZETÉSE MAGYARORSZÁGON

HONOR ESETTANULMÁNY A HONOR MOBILTELEFONOK BEVEZETÉSE MAGYARORSZÁGON HONOR ESETTANULMÁNY A HONOR MOBILTELEFONOK BEVEZETÉSE MAGYARORSZÁGON ALAPADATOK Ügyfél: Honor (a Huawei, a világ harmadik legnagyobb mobiltelefon gyártójának új márkája, önálló vállalat) A megbízás kezdete:

Részletesebben

Copyright Inspire Trade Kft. - SikerGuru by Andrade G. Anita

Copyright Inspire Trade Kft. - SikerGuru by Andrade G. Anita Online Üzlet Kiépítése Tréning Sorozat 002 MÁSODIK RÉSZ A TE Sikeredért! Köszöntelek az online üzlet kiépítése tréning második részéhez tartozó munkafüzetben. Hogy ne csak gondolat maradjon a tréning,

Részletesebben

Kereskedelem és Marketing Felsőoktatási Szakképzés

Kereskedelem és Marketing Felsőoktatási Szakképzés Kereskedelem és Marketing Felsőoktatási Szakképzés záróvizsga tételsor (2017-es mintatanterv) 1) A fogyasztói és vásárlási magatartás bemutatása. Milyen egyéni tényezők befolyásolják a folyamatot? Milyen

Részletesebben

iwiw 2012 Látogatottság és közönség elemzés

iwiw 2012 Látogatottság és közönség elemzés iwiw 2012 Látogatottság és közönség elemzés iwiw: havi 2,7 millió real user 4,7 millió regisztrált havonta 15 ezer új 86 millió fotó 20 millió kép komment 150 ezer klub 10 ezer aktív üzleti 2,7 millió

Részletesebben

HR HÍRLEVÉL. 2010. Május

HR HÍRLEVÉL. 2010. Május HR HÍRLEVÉL 2010. Május MUNKAÜGYI SZOLGÁLTATÁSOK Munkaügyi audit Munkaügyi szerviz Munkaügyi tanácsadás Munkaügyi ellenırzésre felkészítı oktatások RECRUITMENT / OUTSOURCING PÉNZÜGY- SZÁMVITEL Szakemberek

Részletesebben

TRÉNING KATALÓGUS 2016

TRÉNING KATALÓGUS 2016 TRÉNING KATALÓGUS 2016 TARTALOMJEGYZÉK STRESSZ-KEZELÉS AZ ÉRZELMI INTELLIGENCIA FEJLESZTÉSÉVEL 3 MUNKA-MAGÁNÉLET EGYENSÚLYÁNAK KIALAKÍTÁSÁRA FELKÉSZÍTŐ 3 KONSTRUKTÍV KOMMUNIKÁCIÓ ÉS KONFLIKTUSKEZELÉS A

Részletesebben

linkstarter a Startlap adatvezérelt hirdetési megoldása

linkstarter a Startlap adatvezérelt hirdetési megoldása linkstarter a Startlap adatvezérelt hirdetési megoldása Mi az a Startlap? A Startlap 1999-es indulása óta, 18 éve töretlenül Magyarország egyik legmeghatározóbb portálja. Havi 1,5 millió elkötelezett valós

Részletesebben

Felsőoktatás nemzetközi fejlesztéséért díj

Felsőoktatás nemzetközi fejlesztéséért díj Campus Hungary Iktatószám: CH-732-4/2014 Projektazonosító: TÁMOP-4.2.4.B/1-11/1-2012-0001 Pályázati felhívás Felsőoktatás nemzetközi fejlesztéséért díj MEGHOSSZABBÍTOTT HATÁRIDŐ: 2014. JÚLIUS 21. A felhívás

Részletesebben

BALATONALMÁDI KÖZÖSSÉGI

BALATONALMÁDI KÖZÖSSÉGI BALATONALMÁDI KÖZÖSSÉGI MÉDIA JELENLÉTE Árajánlat A dokumentum harmadik fél részére sem részben, sem egészben nem adható ki. 2015.04.06. Az ajánlat érvényességi ideje: 2015.06.06. BALATONALMÁDI KÖZÖSSÉGI

Részletesebben

Innovatív trendek a BI területén

Innovatív trendek a BI területén Innovatív trendek a BI területén 1 Technológiai trendek 3 BI-TREK kutatás Felmérés az üzleti intelligencia hazai alkalmazási trendjeiről Milyen BI szoftvereket használnak a hazai vállalatok? Milyen üzleti

Részletesebben

E-kereskedelmi kommunikáció és marketing automatizáció. Prémium SEO és PPC megoldások, ügyfélre szabva

E-kereskedelmi kommunikáció és marketing automatizáció. Prémium SEO és PPC megoldások, ügyfélre szabva E-kereskedelmi kommunikáció és marketing automatizáció Prémium SEO és PPC megoldások, ügyfélre szabva E-kereskedelmi trendek Prémium SEO és PPC megoldások, ügyfélre szabva Klikkmánia - We understand, We

Részletesebben

Közösségi oldalak. Social Network. Mirıl is lesz szó?

Közösségi oldalak. Social Network. Mirıl is lesz szó? Mirıl is lesz szó? 2 Közösségi oldalak Trendek, modellek Mit jelent ez az egész? Milyen közösségi oldalak vannak? Az iwiw egy a sok közül Iskolai közösségek Elınyök hátrányok Tarcsi Ádám, ELTE Informatikai

Részletesebben

Nagy Webáruház Felmérés 2017

Nagy Webáruház Felmérés 2017 EREDMÉNYEK Nagy Webáruház Felmérés 2017 Folytatva a már 2008 óta meglévő hagyományunkat, idén is megrendeztük a Nagy Webáruház Felmérést. Ennek keretében 887 hazai webáruház tulajdonosa válaszolt, többek

Részletesebben

OSINT. Avagy az internet egy hacker szemszögéből

OSINT. Avagy az internet egy hacker szemszögéből OSINT Avagy az internet egy hacker szemszögéből Nyílt Forrású Információszerzés OSINT - Open Source Intelligence Definíció: minden egyén számára nyilvánosan, legális eszközökkel megszerezhető, vagy korlátozott

Részletesebben

Szobafestő Attila. Készítette: KRQ,

Szobafestő Attila. Készítette: KRQ, Szobafestő Attila Készítette: KRQ, 2014.06.02. A Poli-Farbe piaci helyzete Az utolsó nagy hazai festék- és vakolatgyár (100% magyar tulajdon) Dávidként küzd a festékipar Góliátjai ellen Családi vállalkozásból

Részletesebben

Digitális promóciók - Valós aktivitások

Digitális promóciók - Valós aktivitások Digitális promóciók - Valós aktivitások A játékok mindig is lekötötték az embert, az idők során rengetegfélle variációja alakult ki. Amióta van reklám, a játékokat előszeretettel alkalmazza minden brand,

Részletesebben

Tervezés-Kutatás AZ INTEGRÁLT KOMMUNIKÁCIÓ

Tervezés-Kutatás AZ INTEGRÁLT KOMMUNIKÁCIÓ 8. Tervezés-Kutatás AZ INTEGRÁLT KOMMUNIKÁCIÓ . at the time in 1972 it seemed incredible that university professors of FIU were talking about IMC, public relations had been utilizing what we called "total

Részletesebben

Online marketing a gyakorlatban

Online marketing a gyakorlatban Online marketing a gyakorlatban Kezdőlépések KKV-knak Barátfalvy Sándor www.mazuri-marketing.com sandor@mazuri-marketing.com +36-30/279-3579 Miről fogunk beszélgetni? Az online marketing elemei Kulcsszavak

Részletesebben

NŐI VÁLTÓ Médiaajánlat. Érvényes visszavonásig

NŐI VÁLTÓ Médiaajánlat. Érvényes visszavonásig NŐI VÁLTÓ Médiaajánlat 2019 Érvényes visszavonásig A NŐI VÁLTÓRÓL Karrierváltást, vállalkozásindítást segítő online magazin közösségépítési céllal. Bemutatjuk azokat a nőket, akik már elindultak a váltás

Részletesebben

VÁLTOZÓ VIDEÓ VILÁG: MILYEN KÉPERNYŐN NÉZNEK? ELŐADÓ: VÖRÖS CSILLA. Digitalia szeptember 10.

VÁLTOZÓ VIDEÓ VILÁG: MILYEN KÉPERNYŐN NÉZNEK? ELŐADÓ: VÖRÖS CSILLA. Digitalia szeptember 10. VÁLTOZÓ VIDEÓ VILÁG: MILYEN KÉPERNYŐN NÉZNEK? ELŐADÓ: VÖRÖS CSILLA Digitalia 2013. szeptember 10. TARTALOM TV tények (eszközök, nézési idő, nézést növelő faktorok) Multiplatform (eszközök, külföldi adatok,

Részletesebben

A jelentésről. Az egyetlen CEE online piaci körképét bemutató részletes kutatási anyag.

A jelentésről. Az egyetlen CEE online piaci körképét bemutató részletes kutatási anyag. A jelentésről Az egyetlen CEE online piaci körképét bemutató részletes kutatási anyag. Több mint 1000 nyomtatott példány kerül terjesztésre az online piac legfontosabb döntéshozói között. A digitális kiadást

Részletesebben

CSR az intenzív osztályon

CSR az intenzív osztályon PR 2016 Konferencia Eger, 2016. április 13. CSR az intenzív osztályon TÓTH ESZTER SENIOR CONSULTANT Is CSR dead or alive? Mark Kramer A Creating Shared Value atyja FSG A konvencionális CSR ellenzője John

Részletesebben

A többképernyős médiafogyasztás - Változó médiafogyasztási szokások, közösségi média

A többképernyős médiafogyasztás - Változó médiafogyasztási szokások, közösségi média www.huawei.com A többképernyős médiafogyasztás - Változó médiafogyasztási szokások, közösségi média Kiefer Tamás 2013. október 4. HUAWEI TECHNOLOGIES CO., LTD. Változó médiafogyasztási szokások párhuzamos

Részletesebben

Szakmai gyakorlat. Tartalom:

Szakmai gyakorlat. Tartalom: Szakmai gyakorlat Tartalom: 1. Külső szakmai gyakorlat (Munkanapló) 2. Külső szakmai gyakorlat (Teljesítés igazolás) 3. Beszámoló a szakmai gyakorlatról Gyakorlati hely: Pécsi Tudományegyetem Egyetemi

Részletesebben

Versenyelőnyszerzés az intelligens megoldások korában. Rehus Péter, SWG CEE, IS brand igazgató November 5.

Versenyelőnyszerzés az intelligens megoldások korában. Rehus Péter, SWG CEE, IS brand igazgató November 5. Versenyelőnyszerzés az intelligens megoldások korában Rehus Péter, SWG CEE, IS brand igazgató 2013. November 5. Az új korszak átformálja a üzleti folyamatokat Big Data, közösség, mobil és felhőalapú e-business

Részletesebben

KISVÁLLALKOZÁSOK KOMMUNIKÁCIÓJA

KISVÁLLALKOZÁSOK KOMMUNIKÁCIÓJA KISVÁLLALKOZÁSOK KOMMUNIKÁCIÓJA A MARKETINGTŐL AZ ÜZLETI PROTOKOLLIG SZENES GÁBOR PRESSONLINE Kommunikációs Tanácsadó Kft. Székesfehérvár, 2014.10.27. MIRE VALÓ A MARKETING? Almaeszencia Termelői piac

Részletesebben

Web 2.0. (Képen: a web 2.0 címkefelhő. Eredetije: http://szinte.files.wordpress.com/2010/06/tag_cloud.jpg) Történet

Web 2.0. (Képen: a web 2.0 címkefelhő. Eredetije: http://szinte.files.wordpress.com/2010/06/tag_cloud.jpg) Történet Web 2.0 A web 2.0 (vagy webkettő) mindazon második generációs internetes szolgáltatások gyűjtőneve, amelyek a közösségre, és/vagy a tartalommegosztásra épülnek. A felhasználók maguk készítik a tartalmat

Részletesebben