Útnyilvántartás, gépkocsi költségelszámolás rendszer felhasználói leírása

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Útnyilvántartás, gépkocsi költségelszámolás rendszer felhasználói leírása"

Átírás

1 1 Útnyilvántartás, gépkocsi költségelszámolás rendszer felhasználói leírása Forgalmazó: TEN-SOFT Kft Szekszárd, Csokonai utca 3. Telefon : (74) / (74) / (30) / Fax: (74) / Web:

2 2 TARTALOM 1. A rendszer általános ismertetése A rendszer tartalma A rendszer működési elve és kapcsolódása az ügyviteli folyamatba Kódrendszer A rendszer indítása A rendszer betöltése A program indítása Az egyes menüpontok részletes ismertetése TÖRZSADATOK KARBANTARTÁSA MEGTETT FORGALOM KARBANTARTÁSA NYOMTATÁS - LEKÉRDEZÉS ÁRAK, KÖLTSÉGNORMATÍVÁK MEZŐGAZDASÁGI ERŐGÉPEK KÖLTSÉGSZÁMÍTÁSA GÉPJÁRMŰVEZETŐ GYAKORLATI SZAKOKTATÓK KÖLTSÉGELSZÁMOLÁSA ÜZEMANYAGKÉSZLET KARBANTARTÁSA TECHNIKAI MŰVELETEK VÁLLALKOZÓ KIVÁLASZTÁSA TÖRÖLTEK FELSZABADÍTÁSA Mentések Egyéb tudnivalók Dokumentáció nyomtatása...40

3 3 1. A rendszer általános ismertetése 1.1. A rendszer tartalma A gépjármű használati nyilvántartás (útnyilvántartás) c. program a vállalkozások működtetése során használt saját és nem saját tulajdonú, valamint a vállalkozás tulajdonát képező (üzemi) járművek használatának nyilvántartását, üzemanyag és fenntartási költségeinek elszámolását hivatott megoldani. Végzi továbbá a mezőgazdasági erőgépek üzemeltetésének nyilvántartását és költségelszámolását, valamint a járművezető gyakorlati szakoktatók költségelszámolását. Ezen belül: Gépkocsinként és telephelyenként nyilvántartja és listát készít a megtett forgalomról; (lista neve: GÉPJÁRMŰ HASZNÁLATI NYILVÁNTARTÁS) Tételes kimutatást készít napi bontásban a bevételekről és költségekről. (lista neve: NAPI BEVÉTEL ÉS KÖLTSÉGNYILVÁNTARTÁS) Lista készíthető a bizonylat nélkül elszámolható 500 km költségéről. (lista neve: ÚTNYILVÁNTARTÁS NÉLKÜLI KÖLTSÉGELSZÁMOLÁS) A szükséges információk birtokában automatikusan generálja adott hónapon belül a forgalmakat. (lista neve: AUTOMATIKUS ÚTNYILVÁNTARTÁS KÉSZÍTÉS) Nyilvántartja a nagyobb tételben vásárolt üzemanyagkészletet és annak fogyását. (lista neve: ÜZEMANYAGKÉSZLET NYILVÁNTARTÁSA) Elvégzi a mezőgazdasági erőgépekkel elvégzett munka nyilvántartását és költségelszámolását. (lista neve: MEZŐGAZDASÁGI KÖLTSÉGELSZÁMOLÁS) Elvégzi a gépjárművezető szakoktatók költségelszámolását. (lista neve: JÁRMŰVEZETŐ SZAKOKTATÓK KÖLTSÉGELSZÁMOLÁSA) Fentiek érdekében nyilvántartja Nyilvántartja az egyes települések távolságát; (lista neve: TELEPÜLÉS TÁVOLSÁGOK) Nyilvántartja a vállalkozásban használt gépjármű adatait; (lista neve: GÉPJÁRMŰVEK LISTÁJA) az APEH által közzétett üzemanyag árakat és annak változásait; (ennek feltöltése az ÁRAK, KÖLTSÉGNORMATÍVÁK 1.APEH üzemanyagárak karbantartása menüpontban a felhasználó feladata) az egyes költségnormatívákat (benzin, gázolaj üzemanyag átalány); a korrekciós tényezőket és pótlékokat. törzsadatként tárolja az utazás célja információt (lista neve: UTAZÁS CÉLJA)

4 4 törzsadatként tárolja a felkeresett üzleti partnerek megnevezését (lista neve: FELKERESETT ÜZLETI PARTNEREK) tárolhatók és később a forgalom felvitelénél felhasználhatók a gyakran előforduló utak (lista neve: GYAKORI UTAK NYILVÁNTARTÁSA) Nyilvántartja a mezőgazdasági erőgépek jellemző adatait (lista neve: MEZŐGAZDASÁGI GÉPTÖRZS) a mezőgazdasági erőgépek paraméter adatait (művelet-mennyiségi egység-kategória normája:kilowattóra átszámítási tényező) (lista neve: MEZŐGAZDASÁGI PARAMÉTERLISTA) a járművezető gyakorlati szakoktatók kategória kódjait és annak megnevezését A rendszer működési elve és kapcsolódása az ügyviteli folyamatba A rendszer négy fő folyamatra tagolható: Adatelőkészítés Adatbevitel Adatfeldolgozás Információszolgáltatás Az információszolgáltatást az alábbi kimutatások biztosítják: Kimutatások: 1. Település távolságok listája 2. Gépjárművek listája 3. Gépjármű használati nyilvántartás 4. Napi bevétel és költség nyilvántartás 5. Útnyilvántartás nélküli költségelszámolás 6. Felkeresett üzleti partnerek listája 7. Utazás célja nyilvántartás 8. Automatikus tatnyilvántartás készítése 9. Gyakori utak nyilvántartása a. Üzemanyagkészlet nyilvántartása b. Mezőgazdasági paraméterlista c. Mezőgazdasági géptörzs d. Mezőgazdasági költségelszámolás e. Járművezető szakoktatók költségelszámolása f. Kenőanyagkészlet nyilvántartása

5 Kódrendszer A számítógépes feldolgozás alapvető követelménye, hogy a feldolgozandó információkat gépi adatfeldolgozásra alkalmas, tömör, egyértelmű jelölésekkel helyettesítsük. A jelen rendszer által alkalmazott kódszámok az alábbiak: Gépkocsi fajtája: S személygépkocsi T tehergépkocsi B autóbusz P pótkocsi M munkagép Gépkocsi tulajdonosa S saját B bérelt L lízingelt C cégautó Üzemmód B benzines G diesel (gázolaj) A autógáz Üzemanyag típusa Benzinüzemű gépjármű esetén az oktánszám, Autógáz esetén a gáz fajtájának megkülönböztetésére szolgál: C cseppfolyós F földgáz K keverék O ólmozott (mix) Üzemanyag költségelszámolás módja T tételes N norma szerinti A átalány

6 Fenntartási költségelszámolás módja T tételes A átalány 2. A rendszer indítása 2.1. A rendszer betöltése A winchesteren létre kell hozni egy könyvtárat, ide töltjük be a programot A program indítása A program elindításához be kell lépni abba a könyvtárba, ahova a program betöltésre került a cd (könyvtárnév) utasítás megadásával(pl. ha a könyvtár neve UT99, akkor C>cd ut99 paranccsal lépünk be a szükséges könyvtárba.) Az útnyilvántartó program az UT99 név megadására indul. (Minden évben megegyezik az aktuális év számával. Pl ben ut99, 2000-ben pl. ut2000 lesz, stb.) A K02 képernyő nyújtja a rendszer választék-struktúráját.

7 7 A választott menübe való belépést kétféle módon érhetjük el a választott menü sorszámának (1-9) vagy betűjelének (a, s) beütésére automatikusan belép a rendszer a menübe; a le- és felfelé mutató nyíl segítségével a világító ablakkal a kiválasztott menüre állunk és az ENTER gomb megnyomására a rendszer belép a menübe. A rendszerből való kilépést a 0 menüpont vagy Esc gomb beütésére megjelenő "VALÓBAN KI AKAR LÉPNI A RENDSZERBŐL? I/N" I - igen válasz biztosítja. N - nem válaszra folytatható a munka újabb menüs kiválasztásával. 3. Az egyes menüpontok részletes ismertetése 3.1. TÖRZSADATOK KARBANTARTÁSA A törzsadatok karbantartásakor megkérdezi, hogy az előző évi... törzset átmásoljuk-e. I - igen esetén meg kell adni a másolandó törzs vállalkozás kódját Gépjárművek karbantartása A vállalkozások által használt gépjárművek jellemző, és a költségszámításhoz szükséges törzsjellegű adatai kerülnek felvitelre, módosításra és törlésre a megfelelő funkciók kiválasztásával Új felvitel: a nyilvántartásba még nem szereplő génjárművek adatainak a felvitele.

8 8 Módosítás: a már nyilvántartásba vett gépjármű adataiban bekövetkezett változások átvezetése, módosítása. Törlés: A nyilvántartásban szereplő gépjárművek adatainak végleges törlése a nyilvántartásból. A törlés maga után vonja a megtett utak nyilvántartásának törlését is Új felvitel A K03 képernyő szerint kell első ízben a vállalkozásban használt gépjárművek adatait felvinni. A gépjárművek nyilvántartása vállalkozásonként történik és egy vállalkozáshoz több gépjármű is tartozhat. A gépjárművek azonosítása a rendszám alapján történik. A gépjármű adatainak bekérése: Vállalkozás adószáma: Az APEH által kiadott adószám Vállalkozás neve: A vállalkozás társasági szerződésben meghatározott elnevezése, vagy egyéni vállalkozó esetén annak cégneve, vagy a vállalkozó neve Vállalkozás címe: A vállalkozás székhelye Gépkocsi rendszáma: A forgalmi engedélyben szereplő rendszám Gépkocsi típusa: A gépkocsi forgalmi engedélyben szereplő típusa Gépkocsi fajtája: A forgalmi engedély szerinti fajta:, amire a gépjármű vizsgázgatva lett. Lehetséges értéke S személygépkocsi T tehergépkocsi B autóbusz P pótkocsi M munkagép Gépkocsi tulajdonosa: Azt jelöli, hogy a gépkocsi saját, vagy más tulajdona, bérelt, vagy lízingelt autó-e Üzemmód: A felhasznált üzemanyag fajtája G gázolaj B benzines A autógáz Üzemanyag típusa: A megfelelő oktánszámot kell megadni. Keverék esetén K betűt, ólmozott esetén O betűt és autógáz esetén C - cseppfolyós vagy F - földgáz értékei lehetnek. Üzemi?: A kérdés a gépkocsi kizárólagos üzemi jármű státuszát dönti el. Üzemanyag költségelszámolás módja: Tételes, norma vagy átalány alapján kerül elszámolásra az üzemanyag.

9 9 Gépkocsi üzemanyag normája: Tételes vagy norma szerinti elszámolásnál kötelezően meg kell adni a jármű üzemanyag normáját. Munkagép norma: A munkagép normája egy üzemórára. Fenntartási költségelszámolás módja: Tételes vagy átalányelszámolós lehet. Általános normaköltség: Ha a fenntartási költségelszámolás átalánnyal történik (3 vagy kizárólag üzemi jármű esetén 8 Ft), akkor a 3 vagy 8 Ft-ot kell megadni. Lökettérfogat: Az üzemanyag átalány-elszámolás esetén a lökettérfogat határozza meg az átalány mértékét. Saját erőforrás: Saját motorral hajtott segédberendezés gyári értéke Külön erőforrás: Külön erőforrásról működtetett segédberendezés fogyasztása, gyári értéke. Billenős: A tehergépkocsi esetén kötelező információ, a pótlékokat befolyásolja, ha I - igenre van állítva Raktérfogat: Az üzemanyag norma számítását, a korrekciós tényezőket befolyásoló adat. Pótkocsi önsúlya: Forgalmi engedély szerinti önsúly Pótkocsi raksúlya: A megengedett raksúly Km-óra állása az év elején: A gépkocsiban lévő km-számláló állása az év elején. Km-óra állása az év végén: A gépkocsiban lévő km-számláló állása az év végén. Az egyes kötelezően kitöltendő mezőknél a kitöltés segítésére kiírjuk az adatmező lehetséges tartalmát: Gépkocsi fajtája:

10 10 A mező értéke csak /S - Személygk./, /T - Tehergk./, /B - Busz/, /P - Pótkocsi/ vagy /M - Munkagép/ lehet! A gépkocsi tulajdonosa: A mező értéke /S - Saját/, /B - Bérelt/, /L - Lízingelt/ vagy /C - Cégautó/ lehet! Üzemmód: A mező értéke csak /B - Benzin/ vagy /G - Gázolaj/ vagy A - Autógáz lehet! Üzemanyag típusa: A mező értéke csak /91/, /95/, /98/, /F/ - földgáz, /C/ - cseppfolyós, /K/ - keverék, /O/ - ólmozott lehet! Üzemanyag költségelszámolás módja A mező értéke csak /T - Tételes/ /N - Norma szerinti/ vagy /A - átalány/ lehet! Tehergépkocsi esetén a mező értéke csak /T - Tételes/ vagy /N - Norma szerinti/ lehet! A negyedévenként választható költségelszámolás módját a kinyíló kisablakban negyedévenként kell megadni. Fenntartási költségelszámolás: A mező értéke csak /T - Tételes/ vagy /A - Átalány/ lehet! Ha a fenntartási költségelszámolás A - átalány: az elszámolandó érték 1 tizedes jegyig megadható A kitöltés végén megkérdezi, hogy "Megfelelnek az adatok? (I/N) " I - igen válaszra eltárolja a gépjármű adatait Módosítás A korábban már felvitt gépjármű adataiban bekövetkezett változások átvezetését szolgálja a módosítás funkció. Bármelyik adat változása felülírással módosítható. A módosítandó gépjárművet úgy választjuk ki, hogy a képernyőn megjelenő gépjárművek közül a módosítandóra ráállunk a világító ablakkal, és ENTER-rel kiválasztjuk azt.

11 11 A módosítás végén megkérdezi, hogy a "Módosítás rendben? (I/N) " I - igen válaszra eltárolja a módosítást, N - nem válaszra újra módosíthatom a tételt Törlés Valamely gépjármű vállalkozásból történő kivonásakor (értékesítés, selejtezés stb.) törölhető a gépjármű adata a nyilvántartásból. A gépjármű törzsből való törlés viszont törli az összes, ehhez a gépkocsihoz felvitt tárgyévi forgalom adatot. Ezért nem célszerű abban az esetben kitörölni a törzsből, ha a tárgyévben volt rá forgalom. A törlendő vállalkozás kiválasztása a módosításnál leírtakkal azonosan történik.

12 TELEPÜLÉS TÖRZS Új felvitel Az első menüpont kiválasztásával a K06 képernyőn történő funkció-kiválasztással vihetők fel az egyes települések közötti kilométer-távolságok. Új felvitellel a két új település közötti távolság km-adata vihető fel; Módosítás funkcióban a két település távolsága javítható, módosítható, Törlés funkcióban a két település távolsága törölhető. A két település közötti távolság felvihető nemcsak e menüpont alatt, hanem a megtett forgalmak regisztrálásakor is. Ha a megtett forgalmak rögzítésekor olyan két település közötti utat adok meg, amely még nem szerepel a törzsben, akkor a forgalomnál felvitt adatok alapján a program beteszi a település nevét és a távolságot a település távolságot tartalmazó törzsbe.

13 13 A felvitelt segíti, hogy a mező feltöltés nélküli ENTER-rel történő elküldése esetén a település nevek ABC sorrendben a képernyőn megjelennek, így a település megnevezése, keresése egyszerűsíthető. A Név - N funkció kiválasztására a név vagy név kezdet alapján lehet gyors-keresést alkalmazni.

14 14 A felvitel végén az "Adatok rendben? (I/N) " kérdésre adott I - igen válaszra tárolja el a település nevét, ha az első alkalommal kerül felvitelre, illetve a két település távolságát PARTNERTÖRZS KARBANTARTÁSA Új felvitel A GÉPJÁRMŰ HASZNÁLATI NYILVÁNTARTÁS listára kiírásra kerül a felkeresett üzleti partner megnevezése (forgalom felvitelekor meg kell adni). Ehhez a partnertörzsbe célszerű felvinni azokat az ügyfeleket, akikkel rendszeres kapcsolat van, így a forgalom rögzítésekor a felkínált partnertörzs ablakból könnyen kiválasztható és a forgalomba rögzíthető a felkeresett ügyfé Módosítás Funkció A korábban már felvitt partner adatok javítását szolgálja a módosítás funkció. Bármelyik adat változása felülírással módosítható. A módosítandó partner adatot úgy választjuk ki, hogy a képernyőn megjelenők közül a módosítandóra ráállunk a világító ablakkal, és ENTER-rel kiválasztjuk azt Törlés funkció

15 15 A törlendő partner kiválasztása a módosítás funkciónál leírtak szerint történik. A kiválasztott tétel törlése a "Valóban töröljem? I/N" kérdésre adott I - igen válaszra történik meg N - nem válaszra a tételt nem törli UTAZÁS CÉLJA KARBANTARTÁSA Új felvitel A GÉPJÁRMŰ HASZNÁLATI NYILVÁNTARTÁS listára kiírásra kerül az utazás célja (forgalom felvitelekor meg kell adni). Ehhez az utazás célja törzsbe rögzíthető a cél, így a forgalom rögzítésekor a felkínált célokból az ablakból könnyen kiválasztható és a forgalomba rögzíthető Módosítás A korábban már felvitt cél adatok javítását szolgálja a módosítás funkció. Bármelyik adat változása felülírással módosítható. A módosítandó cél adatot úgy választjuk ki, hogy a képernyőn megjelenők közül a módosítandóra ráállunk a világító ablakkal, és ENTER-rel kiválasztjuk azt Törlés funkció A törlendő cél kiválasztása a módosítás funkciónál leírtak szerint történik.

16 16 A kiválasztott tétel törlése a "Valóban töröljem? I/N" kérdésre adott I - igen válaszra történik meg. N - nem válaszra a tételt nem törli GYAKORI UTAK KARBANTARTÁSA Új felvitel A gyakori utakat rögzíteni lehet egy törzsadat-állományba, így a forgalom rögzítésekor a rendszeresen előforduló utakat, azok célját és a felkeresett üzleti partner megnevezését nem kell a forgalom felvitelekor újra és újra felvinni, hanem a gyakori utak törzsből ki lehet emelni. A gyakori utak felvitelénél a távolság, az utazás célja és a felkeresett üzleti partner adata a kisablakban segítségként a lenti képernyők szerint megjeleníthető.

17 17 Módosítás és törlés funkció a korábban leírt törzsadat karbantartási funkciónál leírtakkal azonos.

18 MEGTETT FORGALOM KARBANTARTÁSA A megtett forgalmak karbantartása menüpontban az utak regisztrálása történik. A megtett utak rögzítése telephelyenként történik. Ha egy vállalkozó több telephely érdekében használja a gépjárművét, és a felmerülést meg tudja bontani az egyes telephelyei között, akkor lehetőség van arra, hogy a költségeket telephelyenként számoljuk ki Új felvitel A megtett utakat dátum szerint, honnan-hová útvonaljelöléssel, az utazás célja és a felkeresett üzleti partnerek megjelölésével kell rögzíteni. A program ha az útvonal-törzsben szerepel a két település távolsága a km-adatot áthozza. Ha az itt megadott két településtávolság még nem szerepel a törzsben, a forgalom felvitelekor beíródik a nyilvántartásba. Tehát ha két olyan település közötti utat adok meg, amely még nem szerepel a települések és azok távolsága között, akkor a települések, és azok távolsága itt is bevihető.

19 19 A Honnan-hová útvonal település megnevezés gyors megadását segítik a következő képernyő szerint kinyíló ablakból történő választás. A képernyőn automatikusan nyílik ki a település választását biztosító ablak, ha a település megnevezését kitöltés nélkül ENTER-re1 jóváhagyjuk. Igaz ez a honnan és a hová település kiválasztására is.

20 20 A gyakori utak törzsadat felhasználásával a forgalom felvitel meggyorsítható. Ha nem a gyakori út alapján akarok rögzíteni, akkor 0-n hagyom és átlépem. Ha a már eltárolt gyakori út alapján akarom a forgalmat felvinni, akkor egy NEM LÉTEZŐ SORSZÁMÚ gyakori út azonosítót adok meg, amire kinyílik a képernyő, és innen kiválasztható a rögzítendő út. Az utazás célja megnevezése és a felkeresett üzleti partner neve az ilyen megnevezésű törzsből az adott kódon állva az F1 funkciógomb segítségével jeleníthető meg és választható ki. A település-viszonylat megadása után a törzsben szereplő adatokkal kiszámolja az üzemanyag fogyasztás mértékét, valamint a fenntartási költségek átalányösszegét. Külön megadható a menetlevélen elkészített számla bevétele is. Információként bevihető a tankolt üzemanyag mennyisége és egységára. Ennek kimutatása adott időszakra a napi bevétel és költségnyilvántartás kimutatáson jeleníthető meg. Az üzemanyag vásárlás képernyő úgy jelenik meg, ha település távolság viszonylatban nulla kilométert adunk meg. (K17) képernyő. A képernyőn tájékoztatásképpen megjelenik a havi és éves költség összege, valamint a havi és éves összes kilométer.

21 21 Ha az adatbeviteli képernyő végén a korrekciós tényezők és pótlékok kérdésre adott válasz nem, illetve a korrekciós tényezőre adott válasz esetén csak a téli üzemelés került kitöltésre (december l. és február 28. között a program automatikusan feltölti a téli üzemelést, akkor megkérdezi a program, hogy "A felvitt adatok visszaútban is megfelelnek? (I/N)" I - igen válaszra ugyanazon útvonalon automatikusan nyilvántartásba veszi a visszautat. N - nem válasz esetén a visszautat külön rögzíteni kell. Ha a téli üzemelésen kívül más korrekció vagy pótlék is van, akkor a visszautat mindenképpen kötelező megadni rögzített tételként. A korrekciós tényezők megadása a K18 képernyő szerint történik.

22 22 A K19 képernyő szerint a pótlékok megadása történik. Folyamatos pótkocsis forgalom felvitelnél lehetőség van az F3 billentyűvel a pótkocsi rendszámának ismétlésére. Ekkor a rendszám mindaddig megjelenik, amíg az F4 billentyűvel a rendszám ismétlést ki nem kapcsoljuk Módosítás, törlés

23 23 A módosítandó vagy törlendő tétel a menüpontba történő belépés után választható ki és módosítható, illetve törölhető. A változás (módosítás-törlés) nyilvántartásban történő végleges rögzítése előtt a választott funkció végrehajtását a kérdésre adott I - igen válasszal kell jóváhagyni, vagy N - nem válasszal kell semmissé tenni NYOMTATÁS - LEKÉRDEZÉS A nyomtatás - lekérdezés funkcióban a K20 kénernyő szerinti listák készíthetők el. A nyomtatás funkciónál van lehetőség az automatikus útnyilvántartás készítésére és nyomtatására. Ez azt jelenti, hogy egy hónapon belül ki kell jelölni azokat a napokat, amelyekre utat lehet elszámolni, illetve meg kell jelölni a településtörzsben azokat a településeket, ahová készíthető forgalom tétel. Külön bekérjük a kiinduló helységet, a havi összes elszámolandó kilométert, vagy forintot, valamint a magáncélú használat km-adatát ha a gépkocsit magáncélra is használják és az útnyilvántartás szerint a napi záró és másnapi nyitó km-óra állást szerepeltetni kívánják a listán. A véletlenszerű generálás a gyakori utakból állományból történik. Ezen adatok birtokában a program véletlenszerűen generálva elkészíti a gépjármű használati nyilvántartást (az időpont választás alapján évekre visszamenőleg is elkészíthető). A nyilvántartás kérhető képernyőre és nyomtatóra. A lista alapján jónak ítéltet be lehet másolni a forgalom adatbázisba. Innentől kezdve az adatok úgy kezelhetők, mintha tételenként lettek volna rögzítve.

24 24 Figyelem! Azonos adatokból is minden alkalommal más listát fog készíteni a program a véletlenszerű generálás miatt. A program megjegyzi a korábban kijelölt napokat, és mindaddig nem törli, amíg az "Előző naptár kijelölés törölhető? (I/N) " kérdésre I - igen választ nem adunk. Törlés esetén üres naptárból lehet az adott hónapban bejelölni a napokat. A k21 képernyő szerint választjuk ki a forgalom hónapját, majd az Enter billentyű használatával inverzben jelennek meg a kijelölt napok. A kijelölés jóváhagyása a "k. Kijelölés vége" menüpontra való rálépéssel és kiválasztással történik. A napok között Enter-re1 (ezzel kijelöljük) vagy a nyilakkal lehet közlekedni.

25 25 A k23 képernyő szerint bekéri a program a kiinduló települést, a hónapra elszámolandó összes kilométert vagy elszámolandó forintot, valamint a magáncélú használat km-adatát. A képernyő végén még megkérdezi, hogy az "Előző település kijelölés törölhető? (I/N)". Amennyiben nem töröljük, meghagyja a korábbi kijelölt településeket, I - igen válasz esetén új kijelölés szükséges. Minimum egy település kijelölése kötelező.

26 26 A kijelölés azokat a településeket kell, hogy tartalmazza, amelyekre a program generálhat forgalmat. Nem biztos, hogy valamennyi település bekerül a forgalomba, ez a véletlenszerű generálásnál a résztvevő települések listája, ezekből válogat a program és alakítja az összes kilométert. A település kiválasztása és jelölése (Enter hatására *-ga1 jelöli a program a kiválasztottakat) a k24 képernyő szerint megjelenő kisablakban történik. A kijelölés végét az Esc gombbal történő kilépéssel közöljük a géppel. Fentieken kívül megkérdezi még, hogy a "Napi nyitó és a záró óraállás megjelenjen-e a listán?". A fenti információk alapján a program generálja a forgalom tételeket, a képernyő folyamatosan kiírja a képzett viszonylat távolságait.

27 27 A forgalom adatok jóváhagyása után megkérdezi, hogy a bevitt adatok megfelelnek-e és hogy "Az elkészült útnyilvántartást a forgalom állományba átmásoljuk?" I/N-ne1 lehet válaszolni. I - igen válasz esetén bekerülnek a generált forgalmak a forgalomba (mintha tételesen kerültek volna bevitelre), N - nem válasz esetén a program továbblép. "Az útnyilvántartás nyomtatóra is lehozható?" kérdést akkor teszi fel, ha a menüpont indításakor képernyőre kértem a listát.

28 28 gép. Képernyőn történő megtekintés után ha szükséges a lista, I - igen válaszra kinyomtatja a Amennyiben a forgalom adatok generálása közben elfogynak a kijelölt napok, és még nincs meg a megadott kilométer, a program kiírja a még hátralévő kilométert, és további napok kijelölésére ad lehetőséget. Ha nem akarunk több napot kijelölni, a program befejezi a generálást annyi kilométernél, ahol tart.

29 29 A plusz napok kijelölése után folytatja a forgalom generálását 3.4. ÁRAK, KÖLTSÉGNORMATÍVÁK Az árak, költségnormatívák menüpontban a jogszabályban meghatározott, a számításoknál figyelembe veendő értékek kerültek megadásra.

30 APEH üzemanyagárak Az APEH által közzétett érvényes üzemanyag árakat tartalmazzák a tárgyéven belül dátum megjelöléssel. Az új üzemanyagárak új felvitel funkcióban vihetők fel (árváltozáskor), a már fent lévők módosítás funkcióban javíthatók, a törlendők a törlés funkcióval törölhetők.

31 Korrekciós tényezők A korrekciós tényezők az egyes gépjárművek alapnormáját módosító, a normáltól eltérő körülmények miatti üzemanyag-korrekció Benzin üzemanyag átalány A benzinüzemű gépjárművek üzemanyag átalányban történő elszámolásának alapja a lökettérfogat szerinti üzemanyag-átalány. Ezt az értéket tartalmazza a K33 képernyő

32 Gázolaj üzemanyag átalány A gázolaj-üzemű gépjárművek üzemanyag átalányban történő elszámolásának alapja a lökettérfogat szerinti üzemanyag-átalányt. Ezt az értéket tartalmazza a K34 képernyő Pótlékok

33 33 A tehergépjárművek üzemeltetésének pótlékai, melyekkel a normáltól eltérő körülmények közötti munkavégzés során az üzemanyag mennyisége növelhető Kenőanyag vásárlások

34 MEZŐGAZDASÁGI ERŐGÉPEK KÖLTSÉGSZÁMÍTÁSA E menüpontban a mezőgazdasági erőgépek költségelszámolásának számításához szükséges adatok felvitelére a géptörzs és az elvégzett munka rögzítésére van lehetőség. Tartalmazza a program a paramétereket (a művelet megnevezését és kategóriánként a KWH átszámítás értékét, amely módosítható és tovább bővíthető) PARAMÉTERLISTA BŐVÍTÉSE

35 ERŐGÉPEK NYILVÁNTARTÁSA FORGALOM KARBANTARTÁSA

36 GÉPJÁRMŰVEZETŐ GYAKORLATI SZAKOKTATÓK KÖLTSÉGELSZÁMOLÁSA Itt lehet nyilvántartani a járművezető gyakorlati szakoktatók költségszámításához szükséges adatokat. A felvitt adatokról gépjárművenként és oktatónként lehet listát készíteni.

37 ÜZEMANYAGKÉSZLET KARBANTARTÁSA A programban lehetőség van arra, hogy nagy tételben történt üzemanyag-vásárlás esetén telephelyen történő tankolást vegyen figyelembe a program. Ehhez szükség van arra, hogy az egyszerre nagy tételben megvásárolt üzemanyag mennyisége rögzítésre kerüljön Az automatikus útnyilvántartás készítésekor ha a tankolt, számla szerinti üzemanyag mennyiség nem nyújt fedezetet a megtett kilométerre (dátum szerint utakra figyeli a program), a telephelyen lévő üzemanyagkészletet fogyasztja. Ha kevés az üzemanyag (tankolt) és nincs telephelyi készlet sem, akkor csak a meglévő üzemanyagkészlet mértékéig számolja a program az elszámolható költséget TECHNIKAI MŰVELETEK

38 Technikai változók karbantartása A nyomtató típusát, szélességét, a monitor és a nyomtató kódkészletét lehet itt megadni. Továbbá itt adható meg, hogy a nyomtatás leporellóra, vagy laponként történik-e Jelszó módosítása

39 39 A programba való belépést jelszóval védjük. A programot jelszó nélkül szállítjuk, e menüponton belül mindenkinek lehetősége van saját jelszó megadásával biztosítani a programhoz való egyedi hozzáférést. A jelszó megadásakor kéri a régi és az új jelszót. Első esetben a régi jelszó üres. Amennyiben elfelejtik a jelszót és nem tudnak belépni a programba, keressék irodánkat, ahol segítünk megfejteni azt VÁLLALKOZÓ KIVÁLASZTÁSA A programban több vállalkozás útnyilvántartása vezethető. Az egyes vállalkozásokat adószámon különítjük el egymástól. Váltásnál e menüpontban lehet kiválasztani azt a vállalkozást, amivel dolgozni kívánunk TÖRÖLTEK FELSZABADÍTÁSA A program működés közben csak logikailag törli a törölt rekordokat. Helytakarékossági szempontból a fizikai törlést is elvégzi ez a menüpont. 4. Mentések A rendszer adatállományainak mentése a MENTES paranccsal történik. A mentést célszerű minden alkalommal elvégezni, amikor dolgoztunk a programmal, így elkerülhető, hogy a winchester meghibásodása, sérülése esetén sok munkánk kárba vesszen. Ha egy floppyra nem férnek rá az adatok, kéri a további példányokat is.

40 40 Ha a winchester meghibásodása miatt a mentett adatok visszatöltése válik szükségessé, az a TOLTES paranccsal történik. Mivel a floppyra történő kimentés előtt az adatokat a rendszer összesűríti, a sűrített adatállomány a winchesteren is megmarad, és két példányban történik a floppyra való kimentés. Visszatöltéskor ha a rendszer a winchesteren megtalálja a sűrített adatállományt, akkor nem kéri a floppykat. Ha a "sűrítmény" is megsérült a winchesteren, akkor kéri a floppykat a visszatöltéshez. Javasoljuk havi váltással generációs mentések bevezetését és alkalmazását. 5. Egyéb tudnivalók Ha munka közben áramkimaradás következik be, az a gép puffer technikája miatt adatvesztéshez, vagy az indexállományok elromlásához vezethet. A rendszer figyeli a program befejeződését, és abnormális befejezés után automatikusan elvégzi az adatállományok indexelését, valamint figyelmeztet az adatok ellenőrzésére. Egyéb esetben is ha az indexállományok romlására utaló jelenséget észlelünk, az INDEX paranccsal lehet törölni az index adatállományokat, majd a program újbóli elindításakor a program újra felindexeli az adatokat. Ha ezt követően is ismétlődik az észlelt furcsa jelenség, forduljon a program fejlesztőihez. 6. Dokumentáció nyomtatása Epson kompatibilis nyomtatókon: copy ut99.eps lpt1 HP kompatibilis nyomtatókon: copy ut99.hp lpt1

Mezőgazdasági felvásárlás rendszer felhasználói leírása

Mezőgazdasági felvásárlás rendszer felhasználói leírása Mezőgazdasági felvásárlás rendszer felhasználói leírása 2007. Forgalmazó: TEN-SOFT Kft. 7100 Szekszárd, Csokonai utca 3. Telefon : (74) / 417-005 (74) / 511-657 (30) / 9464-437 Fax: (74) / 529-440 E-mail:

Részletesebben

Teszt autók mozgatása modul

Teszt autók mozgatása modul Teszt autók mozgatása modul 1. Bevezetés... 2 2. Szűrési feltételek... 2 3. Új gépjármű teszt autóvá történő minősítése... 3 4. Teszt gépjármű mozgatása... 6 5. Teszt gépjármű visszavétele... 8 1 1. Bevezetés

Részletesebben

Iktatás modul. Kezelői leírás

Iktatás modul. Kezelői leírás Iktatás modul Kezelői leírás 1 C.) Iktatás modul A modul kezelése történhet a menürendszerből, illetve az Iktatás modul fülén lévő ikonok segítségével. Az Iktatás modul önállóan vagy más modulok törzsadatait

Részletesebben

RoadRecord mobil alkalmazás használati útmutató

RoadRecord mobil alkalmazás használati útmutató RoadRecord mobil alkalmazás használati útmutató Az alkalmazás elindítása után a következő képernyőről kétféleképpen tud továbblépni. 1. A szinkronizációs adatok beállítása Amennyiben Ön még nem használta

Részletesebben

Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes)

Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes) CalcSystem Számlarendszer Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes) M City Kft. Miskolc Tel/fax: 46/ 560-268 Mobil: 30/9458-718 Felhasználói útmutató Menürendszer A mellékelt főmenü szerkezete

Részletesebben

Routing for Android Bensoft 2013

Routing for Android Bensoft 2013 Bensoft 2013 Tartalomjegyzék Első lépés beállítások... 3 Személyes adatok... 4 Cég adatok... 4 Gépkocsi adatai... 6 Egyéb beállítások... 7 Ügyfél és iroda adatok... 8 Utazási okok... 9 Jelenlegi pozíció...

Részletesebben

Clean-Soft Számítástechnikai és Számviteli Kft. Precíz Info. a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszer pénztár moduljának kezelése

Clean-Soft Számítástechnikai és Számviteli Kft. Precíz Info. a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszer pénztár moduljának kezelése Precíz Info a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszer pénztár moduljának kezelése PRECÍZ Integrált Ügyviteli Rendszerben a Pénzügyi moduljának elindítása A Microsoft, az ActiveX, az IntelliMouse,

Részletesebben

Számlázás, készletnyilvántartás rendszer felhasználói leírása

Számlázás, készletnyilvántartás rendszer felhasználói leírása Számlázás, készletnyilvántartás rendszer felhasználói leírása 2007. Forgalmazó: TEN-SOFT Kft. 7100 Szekszárd, Csokonai utca 3. Telefon : (74) / 417-005 (74) / 511-657 (30) / 9464-437 Fax: (74) / 529-440

Részletesebben

Bizonylatok felvitele mindig a gazdasági eseménnyel kezdődik, majd ezután attól függően jelennek meg dinamikusan a további adatmezők.

Bizonylatok felvitele mindig a gazdasági eseménnyel kezdődik, majd ezután attól függően jelennek meg dinamikusan a további adatmezők. Bizonylatok felvitele Bizonylatok felvitele mindig a gazdasági eseménnyel kezdődik, majd ezután attól függően jelennek meg dinamikusan a további adatmezők. Fej Gazdasági esemény Kezdjük el begépelni a

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 3. számú melléklet: Gépjármű-használati szabályzat Készítette: Nagy Gábor, elnök Jóváhagyta: Nagy Gábor, elnök 2010. TARTALOMJEGYZÉK I. Bevezetés... 3 II. A szabályzat

Részletesebben

Leltárív karbantartás modul

Leltárív karbantartás modul Leltárív karbantartás modul 1. Bevezetés... 2 2. Manuális rögzítés - Leltárív segítségével... 2 3. A leltár gépen történő rögzítése... 4 3.1. Alkatrészek egyenként történő berögzítése... 6 o Alkatrészek

Részletesebben

Készlet nyilvántartó

Készlet nyilvántartó Készlet nyilvántartó Szécsy Számítáatechnika 4080 Hajdúnánás, Ady krt. 21. 06 30 34 54 101 06 52 381 163 info@szecsy.hu www.szecsy.hu Belépés A lista lenyítása. A lenyíló listából az adatrögzítést végző

Részletesebben

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása A program az asztalról, az ikonról indul el. Az ikonra való dupla kattintás után először ellenőrzi a gépre letöltött program állapotát, és ha frissítésre

Részletesebben

2004. január Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. Európai Uniós adószám Magyarország Európai Uniós tagságával a belső piac részesévé válik. A tagállamok közötti

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 3. számú melléklet: Gépjármű-használati szabályzat Készítette: Nagy Gábor, elnök Jóváhagyta: Nagy Gábor, elnök 2010. TARTALOMJEGYZÉK I. Bevezetés... 3 II. A szabályzat

Részletesebben

Libra6i Mérleg A/B Napló

Libra6i Mérleg A/B Napló Libra6i Mérleg A/B Napló Tartalom jegyzék Tartalom jegyzék... 1 Copyright (c) 2016 Libra Szoftver Zrt. 1/6 Készült a LibraWiki tudástárból A menü általános leírása Ez a menüpont biztosítja a bevitt tételek

Részletesebben

FŐKÖNYV ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ TÖRZSEK KIALAKÍTÁSA

FŐKÖNYV ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ TÖRZSEK KIALAKÍTÁSA FŐKÖNYV ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ TÖRZSEK KIALAKÍTÁSA A törzsadatok kialakítására a következő sorrendet javasoljuk: 1.) Rovattörzs kialakítása: elsődleges fontosságú, mivel a kötelezettségvállalás a rovatok

Részletesebben

1. Bevezetés. rekord felvitele ( A Partnerek karbantartása nevű ablakban van lehetőség a rendszerben lévő partnerek

1. Bevezetés. rekord felvitele ( A Partnerek karbantartása nevű ablakban van lehetőség a rendszerben lévő partnerek Partnerek modul 1 1. Bevezetés... 3 2. Új partner felvitele... 4 3. Az új partner felvitele ablak és a kijelölt partner adatainak módosítása ablak menüpontjai 6 3.1. Kapcsolatok menüpont... 6 o Kedvezmények

Részletesebben

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza.

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza. Bóra Adatcsere A Bóra Adatcsere a Bóra bérprogram webes modulja, ami a http://adatcsere.globo.hu címen érhető el. Természetesen a modult szeretnénk az Önök igényei alapján tovább fejleszteni, ezért kíváncsian

Részletesebben

Fuvarszámla készítés. A SZÁMLÁZÁS modul első és legtöbbször használt menüpontja a Fuvarszámla készítés.

Fuvarszámla készítés. A SZÁMLÁZÁS modul első és legtöbbször használt menüpontja a Fuvarszámla készítés. 1/5 oldal Fuvarszámla készítés A SZÁMLÁZÁS modul első és legtöbbször használt menüpontja a Fuvarszámla készítés. A Fuvarnaplóban bevitt és teljesített fuvarok leszámlázására szolgál. Ahhoz, hogy a fuvarszámlát

Részletesebben

ÁROP 1.A.2/A-2008-0278

ÁROP 1.A.2/A-2008-0278 SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE E-KÖZIGAZGATÁSI ALAPISMERETEK AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS ÉS HATÓSÁGI SZOLGÁLTATÁS Bemutató Készült az Új Magyarország Fejlesztési

Részletesebben

PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 4S SOFTWARE KFT 3523 MISKOLC PF.: 71 4ssoftware@4ssoftware.hu Preisler Ferenc Robonyi Teréz TEL.: 46/324-643 20/360-8478 20/980-8864 1. A PROGRAM TELEPÍTÉSE ÉS INDÍTÁSA Lehetőség

Részletesebben

Gépjármű értékesítési akciók modul

Gépjármű értékesítési akciók modul Gépjármű értékesítési akciók modul 1. Bevezetés... 2 2. Új gépjármű értékesítési akció felvitele... 3 2.1. Gépjárműhöz tartozó értékesítési akciók... 5 2.1.1. Konkrét modellre történő értékesítési akció...

Részletesebben

Alapok (a K2D rendszer alapjai)

Alapok (a K2D rendszer alapjai) Alapok (a K2D rendszer alapjai) 1 1. Bevezetés... 3 2. Fastruktúra... 3 2.1. Nyitása, zárása... 3 2.2. Fülek... 5 2.3. Licence kulcs érvényesítése... 9 2.4. Új elem felvitele... 10 2.5. Elem törlése...

Részletesebben

PC Connect Útnyilvántartó

PC Connect Útnyilvántartó PC Connect Útnyilvántartó Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Telepítés... 3 Regisztráció... 4 A program használatáról... 4 Első lépések... 5 1 Alapadatok... 6 1.1 Autók karbantartása... 6 1.2 Autóvezetők karbantartása...

Részletesebben

Feladat kezelő modul

Feladat kezelő modul Feladat kezelő modul 1. Bevezetés... 2 2. Folyamat... 3 2.1. Feladatok küldése... 3 o Általános feladat küldése... 3 o Egy vagy több partneres CRM feladat küldése... 9 2.1. Feladatok megjelenése... 13

Részletesebben

GÉPJÁRMŰ HASZNÁLATI SZABÁLYZAT

GÉPJÁRMŰ HASZNÁLATI SZABÁLYZAT Dél-kelet Magyarországon működő MENTÁLHIGIÉNÉS EGYESÜLET 5601 Békéscsaba, Pf.: 303. Székhely: 5630 Békés, Borosgyán u. 1/1. Telefon: 06/66/643-991, 06/30/684-5697 E-mail: menta@internet-x.hu Honlap: www.bekesmenta.hu

Részletesebben

Számlázás kezelési leírás

Számlázás kezelési leírás PENTRO KFT. Adószám:13233712-2-14 Számlázás kezelési leírás Név: Számlázás Verzió: 014.010.001 Általános ismertetés A programot Windows programkörnyezetben lehet kezelni. A legfontosabb alapelvek a következők:

Részletesebben

Főkönyvi elhatárolások

Főkönyvi elhatárolások Főkönyvi elhatárolások MGS-Cégadat Törzsadatok / Számlatükör karbantartó A számlatükörben jelölhető, ha a főkönyvi szám elhatárolás típusú. Az aktív és passzív külön elkülöníthető, de működés szempontjából

Részletesebben

Hírlevél 2007. április Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben 2007. II. negyedév Tartalomjegyzék Készlet modul... 3 Aktuális elszámoló ár Számlázás modul... 4 Partnerek

Részletesebben

A program telepítése

A program telepítése program telepítése Töltse le a telepítőt a www.kocheskochkft.hu internetes oldalról. Programjaink menü alatt válassza a Egyszerűsített foglalkoztatással kapcsolatos nyilvántartás programot, kattintson

Részletesebben

1. Bevezetés. Főkönyv ablakon (1. ábra) az Új rekord felvitele ( vegyes tétel rögzítése (2. ábra).

1. Bevezetés. Főkönyv ablakon (1. ábra) az Új rekord felvitele ( vegyes tétel rögzítése (2. ábra). Vegyes tételek 1. Bevezetés... 2 2. Vegyes tétel rögzítése... 3 2.1. 1 Tartozik-1 Követel főkönyvi szám... 5 2.2. Sok Tartozik 1 Követel vagy 1 Tartozik Sok Követel főkönyvi szám... 6 2.3. Sok Tartozik

Részletesebben

2009. évi adatszolgáltatás javítása

2009. évi adatszolgáltatás javítása 2009. évi adatszolgáltatás javítása Készítette: Tóth Péter Általános leírás Program verzióellenőrzése, programfrissítés ha szükséges a www.onyf.hu honlapról Adatszolgáltatás meglétének ellenőrzése o Ha

Részletesebben

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1. PÉNZÜGY KÖNYVELÉS... 2 1.1. Folyószámlakezelés... 2 1.2. Általános kimenő számlázás... 4 1.3. Pénztár... 6 1.4. Bank import... 7 2. SZERVIZ... 7 2.1. Munkalap...

Részletesebben

EKAER MODUL KEZELÉSI LEÍRÁSA

EKAER MODUL KEZELÉSI LEÍRÁSA EKAER MODUL KEZELÉSI LEÍRÁSA I. BEVEZETÉS Az EKAER-bejelentő modul a Számlázás-házipénztár illetve a Készletnyilvántartás programokhoz megvásárolható programmodul. A modul segítségével a szállítólevélből,

Részletesebben

A PC Connect számlázó program kezelése.

A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program egy kifejezetten kis vállalatok számára kifejlesztett számlázó program. A számlázót az asztalon található PC Connect számlázó ikonnal

Részletesebben

Gázolaj Készletnyilvántartó

Gázolaj Készletnyilvántartó webtransport.eu Gázolaj Készletnyilvántartó Felhasználói Kézikönyv 2014 A Webtransport Gázolaj Készletnyilvántartó program segítségével lehetőség nyílik a gázolaj vásárlások bevételezésére és az aktuális

Részletesebben

Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul

Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul 1. Új betárolás felvitele... 3 2.1. Megrendelés alapján történő betárolás... 4 2.2. Belső betárolás típusú betárolás... 7 2.3. Raktárközi mozgás típusú betárolás...

Részletesebben

ÚTVONAL- NYILVÁNTARTÁS PROGRAM

ÚTVONAL- NYILVÁNTARTÁS PROGRAM ÚTVONAL- NYILVÁNTARTÁS PROGRAM Kezelési leírás Programozó: Baloghy Gábor 2015 TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK... 2 1. A PROGRAM CÉLJA... 3 2. A SZÜKSÉGES SZÁMÍTÓGÉP KONFIGURÁCIÓ... 3 3. A PROGRAM ÜZEMBE

Részletesebben

Fakitermelések ütemezése és dokumentálása

Fakitermelések ütemezése és dokumentálása Fakitermelések ütemezése és dokumentálása ERDŐGAZDÁLKODÁSI HATÓSÁGI BEJELENTÉSEK/FAKITERMELÉSEK ÜTEMEZÉSE ÉS DOKUMENTÁLÁSA A Fakitermelések ütemezése és dokumentálása menüpont három terület kezelésére

Részletesebben

Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó

Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó Program telepítése Az abevjava_install.jar indításával telepíthető a nyomtatványkitöltő program. A program elindítása után közvetlenül az alábbi képernyő jelenik

Részletesebben

Jövedéki engedélyes kereskedelmi tevékenység

Jövedéki engedélyes kereskedelmi tevékenység Jövedéki nyilvántartás beállítása 1. 2. Első lépésként a főmenübe kell beállítani, hogy a cég jövedéki nyilvántartást vezet. A beállítás a Cégadatok/Cégbeállítások/Cégadatok menüpont Könyvvezetés, adózás

Részletesebben

Számla /ALT-S/ COMMADE SOFTWARE KFT. 7623 PÉCS, TOMPA MIHÁLY U. 31.

Számla /ALT-S/ COMMADE SOFTWARE KFT. 7623 PÉCS, TOMPA MIHÁLY U. 31. Számla /ALT-S/ A kimenő és a beérkező számlák készítését támogató menü. Első öt pontja a kimenő számlákra, a következő négy a bejövő számlákra vonatkozik. A könyvelés feladással foglalkozó három menüpont

Részletesebben

Gyári alkatrészek raktári betárolása modul

Gyári alkatrészek raktári betárolása modul Gyári alkatrészek raktári betárolása modul 1. Bevezetés... 2 2. Új betárolás felvitele... 3 2.1. Megrendelés alapján történő betárolás... 4 2.2. Belső betárolás típusú betárolás... 8 2.3. Raktárközi mozgás

Részletesebben

GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer

GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer Könnyű kezelhetőség, átláthatóság jellemzi a GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszert. Nem igényel különös képzettséget a számla elkészítéséhez.

Részletesebben

EGYÉB BEFIZETÉSI MÓDOK (KÜLSŐ SZÁMLA, HÁZIPÉNZÁR)

EGYÉB BEFIZETÉSI MÓDOK (KÜLSŐ SZÁMLA, HÁZIPÉNZÁR) (KÜLSŐ SZÁMLA, HÁZIPÉNZÁR) Felhasználói dokumentáció verzió 1.2. Budapest, 2014. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 1.1. 2014.07.17. 2.1. Egy külső számla több kiíráshoz rögzítése 7.

Részletesebben

Gyakori kérdések. Személyes adatlap, Felhasználó adatlapja... 4. Hol tudom saját személyes adataimat módosítani?... 4

Gyakori kérdések. Személyes adatlap, Felhasználó adatlapja... 4. Hol tudom saját személyes adataimat módosítani?... 4 Gyakori kérdések Tartalom Személyes adatlap, Felhasználó adatlapja... 4 Hol tudom saját személyes adataimat módosítani?... 4 Hogy tudok beteget kiválasztani?... 4 Hol tudom a Beteg, vagy Segítő személyes

Részletesebben

2010. évi fejlesztési támogatás elszámolása. Kitöltési útmutató. A segédprogram letöltése után válassza az adatszolgáltatás készítése ablakot.

2010. évi fejlesztési támogatás elszámolása. Kitöltési útmutató. A segédprogram letöltése után válassza az adatszolgáltatás készítése ablakot. 2010. évi fejlesztési támogatás elszámolása Kitöltési útmutató A segédprogram letöltése után válassza az adatszolgáltatás készítése ablakot. Intézményi adatok felvitele: Besorolás: a legördülő ablak segítségével

Részletesebben

Oszkar.com Android alkalmazás v1.2

Oszkar.com Android alkalmazás v1.2 Oszkar.com Android alkalmazás v1.2 Az 1.2 verzióban a következő funkciók érhetők el: Be- kijelentkezés Autós ajánlatok keresése, akár dátum intervallumra Pontos és közeli ajánlatok megjelenítése Autós

Részletesebben

Kísérő okmányok felvitele

Kísérő okmányok felvitele Kísérő okmányok felvitele Ez a menüpont lehetővé teszi, hogy direkt módon lehessen borkísérő okmányokat készíteni, az áttekintés használata nélkül. Borkísérő okmányok A menüpont a borkísérő okmányok karbantartására,

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv Felhasználói Kézikönyv Az eforte 5.0 e-időpont Modul használatához 1 T a r talomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 3 1.1. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A KÉZIKÖNYVRŐL... 3 1.2. SZÜKSÉGES TECHNIKAI KÖRNYEZET A RENDSZER HASZNÁLATÁHOZ...

Részletesebben

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál www.otpvnt.hu 2017.02.23. MUNKÁLTATÓK... 3 1. Belépés az internetes portálra... 3 2.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv MISKOLCI EGYETEM PÁLYÁZAT NYILVÁNTARTÁS Miskolc, 2011. április hó ME Számítóközpont V2.0 2011. április 11. Tartalomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 3 2. PÁLYÁZAT ÉLETÚT FOLYAMATA... 4 3. JOGOSULTSÁG... 7 4. FELHASZNÁLÓI

Részletesebben

A legfontosabb DOS parancsok

A legfontosabb DOS parancsok A legfontosabb DOS parancsok A DOS parancsok általános formája: KULCSSZÓ paraméterek Az utasítások akár kis-, akár nagybetűkkel is írhatók, a DOS nem tesz köztük különbséget. A kulcsszó és az első paraméter

Részletesebben

Budapest 2002 Xix Software Kft.

Budapest 2002 Xix Software Kft. Cassa New Adatok küldése és fogadása a központban Kezelési útmutató Budapest 2002 Xix Software Kft. 1.oldal Központi rendszer Tartalomjegyzék 1. ADATFOGADÁS A BOLTOKBÓL... 2 1.1. A futás menete és a teendők...

Részletesebben

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés Tartalom Új diákigazolvány igénylés folyamata... 2 1. IAR feltöltéshez szükséges jogosultságok beállítása... 2 2. Token kérés... 2 3. Új igénylés feladása... 2 Igénylések keresése, szinkronizálása... 4

Részletesebben

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Használati útmutató

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Használati útmutató Használati útmutató Program indítása: A telepítés utáni első indításkor a program a szükséges alapbeállításokat elvégzi, és automatikusan újra indul. A főképernyőn a bejelentkezéshez mindig meg kell adni

Részletesebben

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec. Magiszter.NET Szöveges értékelés Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.hu Ügyfélszolgálat: H-P 8:00-16:00 A Magiszter.Net rendszerben

Részletesebben

Órarendkészítő szoftver

Órarendkészítő szoftver SchoolTime Órarendkészítő szoftver 2.0 verzió Tartalomjegyzék: 1., Belépés a programba...3 2., Órarend főtábla...3 3., Tanátok...4 3.1., Új tanár felvitele, módosítása...4 3.2., Tanár törlése...4 3.3.,

Részletesebben

Fatömegbecslési jegyzőkönyvek

Fatömegbecslési jegyzőkönyvek Fatömegbecslési jegyzőkönyvek ERDŐGAZDÁLKODÁS/FAHASZNÁLAT/FATÖMEGBECSLÉSI JEGYZŐKÖNYVEK A fatömegbecslési jegyzőkönyvek erdőrészlethez kapcsolódnak. Egy erdőrészlethez több jegyzőkönyv készíthető. Egy

Részletesebben

Gyári alkatrészek rendelése modul

Gyári alkatrészek rendelése modul Gyári alkatrészek rendelése modul 1. Bevezetés... 2 2. Menüpontok... 3 2.1. Törölhető tételek... 3 2.2. Szűrések... 4 3. Új megrendelés felvitele... 5 3.1. Rendelés készletfoglalásból... 6 3.2. Készletfeltöltő

Részletesebben

Alkatrészböngésző modul

Alkatrészböngésző modul Alkatrészböngésző modul 1. Bevezetés... 2 2. Képernyő elemei... 2 2.1. Gyári cikktörzs és Nem gyári cikktörzs... 2 2.2. Készletek... 2 2.3. Árak... 3 2.4. Adatok... 3 2.5. Cikkszámkövetési lánc... 4 2.6.

Részletesebben

Nem gyári alkatrészek rendelése modul

Nem gyári alkatrészek rendelése modul Nem gyári alkatrészek rendelése modul 1. Bevezetés... 2 2. Menüpontok... 3 2.1. Törölhető tételek... 3 2.2. Szűrések... 4 3. Új megrendelés felvitele... 5 3.1. Rendelés készletfoglalásból... 6 3.2. Készletfeltöltő

Részletesebben

2009. évi adatszolg{ltat{s javít{sa

2009. évi adatszolg{ltat{s javít{sa 2009. évi adatszolg{ltat{s javít{sa Készítette: Tóth Péter 2013. szeptember 26. Által{nos leír{s Program verzióellenőrzése, programfrissítés ha szükséges a www.onyf.hu honlapról Adatszolgáltatás meglétének

Részletesebben

Főbb változások. Áfa gyűjtő bevezetés

Főbb változások. Áfa gyűjtő bevezetés 2012.07.06 Főbb változások - Áfa gyűjtő bevezetése - Fordított áfa automatikus könyvelési lehetőség - Fordítottan adózó mezőgazdasági termékek - Termék import áfa kezelés kibővítése Áfa gyűjtő bevezetés

Részletesebben

Útmutató szivárgásvizsgálatra kötelezett berendezések telepítéséhez

Útmutató szivárgásvizsgálatra kötelezett berendezések telepítéséhez Útmutató szivárgásvizsgálatra kötelezett berendezések telepítéséhez Jelen útmutató 4 részből áll: az I. rész bemutatja a berendezés-tulajdonos teendőit abban az esetben, ha új berendezést rögzít, a II.

Részletesebben

Számítástechnikai és. Hírlevél. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2006. I. negyedév. 2006.

Számítástechnikai és. Hírlevél. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2006. I. negyedév. 2006. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben 2006. I. negyedév 2006. Január Tartalomjegyzék 3. oldal: Számvitel modul - ÁFA % dátum mező a 25%-os áfakódhoz 4. oldal:

Részletesebben

Belföldi kiküldetési szabályzat

Belföldi kiküldetési szabályzat Testnevelési Egyetem Belföldi kiküldetési szabályzat A Szenátus elfogadta a 43/2015. számú határozatával. 2016. december 15-ig elfogadott módosításokkal egységes szerkezetben. Módosító határozatok: 90/2016.

Részletesebben

Automatikus feladatok modul

Automatikus feladatok modul Automatikus feladatok modul 1. Bevezetés... 2 2. Kijelölt feladat módosítása... 2 2.1. Adott feladathoz tartozó felhasználó(k) kiválasztása... 3 o Feladatkör esetén... 3 o Munkatárs esetén... 4 3. Feladat

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ 0.1v. GYŰJTŐI TÉGLÁK LISTÁZÁSA A listázó elérése menüből: Téglák/Gyűjtői téglák Mielőtt lekérnénk egy listát, lehetőség van bizonyos szűrési feltételek megadására a Listázás keretrészen

Részletesebben

Általános kimenő számlázás modul

Általános kimenő számlázás modul Általános kimenő számlázás modul 1 1. Bevezetés... 3 2. Az Általános kimenő számlázás ablak menüpontjai... 3 2.1. Előjegyzés... 3 2.2. Szűrés... 5 2.3. Korábbi számla generálás... 5 2.4. Helyesbítés...

Részletesebben

NAV törzsadatok szinkronizálása

NAV törzsadatok szinkronizálása NAV törzsadatok szinkronizálása Elérhetősége: 1. Szerviz -> NAV törzsadatok szinkronizálása Ebben a menüpontban tetszőleges számú kiválasztott adózóra lekérheti a NAV adatbázisából az egyes törzsadatoknál

Részletesebben

A Rail Kft. gépjármű adategyeztető rendszerét a WWW.RAILKFT.HU internetes oldalon tudja elérni.

A Rail Kft. gépjármű adategyeztető rendszerét a WWW.RAILKFT.HU internetes oldalon tudja elérni. A Rail Kft. gépjármű adategyeztető rendszerét a WWW.RAILKFT.HU internetes oldalon tudja elérni. A programba való belépéshez meg kell adni a cégnevet, felhasználónevet és jelszót, majd megnyomni a Belépés

Részletesebben

Bankkivonatok feldolgozása modul

Bankkivonatok feldolgozása modul Bankkivonatok feldolgozása modul 1 1. Bevezetés... 3 2. A Banki kivonatok karbantartása ablak menüpontjai... 3 2.1. Riportok... 3 o Túlfizetett számlák... 3 o Nyitott számlák... 4 o Rendezett számlák...

Részletesebben

Pénzügyi elszámolás benyújtása

Pénzügyi elszámolás benyújtása Felhasználói kézikönyv ESZA Nonprofit Kft. Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer ESZA Nonprofit Kft. Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Felhasználói kézikönyv Pénzügyi

Részletesebben

Kifizetések kezelése. 1 Kifizetési dátumok megadása pénzügyi kódokhoz

Kifizetések kezelése. 1 Kifizetési dátumok megadása pénzügyi kódokhoz Kifizetések kezelése 1 Kifizetési dátumok megadása pénzügyi kódokhoz 1.1 Pénzügyi kódok menüponttól indulva Pénzügyek (kék menüpont, csak lenyitni + jelnél)(78600)/kifizetési jogcímek (jogcím kiválasztása)

Részletesebben

SuliStat felhasználói dokumentáció

SuliStat felhasználói dokumentáció SuliStat felhasználói dokumentáció A jelen dokumentáció által tárgyalt program képes egy iskola tanulmányi adataiból statisztikákat készíteni. Osztály illetve iskola szintű statisztika készítésére van

Részletesebben

W_Pénzügy felhasználói dokumentáció. Felhasználói dokumentáció W_Pénzügy

W_Pénzügy felhasználói dokumentáció. Felhasználói dokumentáció W_Pénzügy Felhasználói dokumentáció W_Pénzügy 1 Jelen felhasználói dokumentáció alapfokú számítógép felhasználói ismeretekkel rendelkezők részére készült. Ezért nem tér ki az a Windows operációs rendszer használatának

Részletesebben

ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás.

ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás. ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás. 1. ábra A program, indítás után az 1. ábra szerint fog megjelenni. Ebben az ablakban tudunk új alkatrészt felvinni vagy meglévőt módosítani.

Részletesebben

BOLTI FOLYAMATOK e-tabak 03 00

BOLTI FOLYAMATOK e-tabak 03 00 BOLTI FOLYAMATOK e-tabak 03 00 Dátum: 2013.06.07 Oldalszám: 1 / 17 MÓDOSÍTÁSI NYILVÁNTARTÓ LAP Sorszám Dátum Érintett fejezett, pont A módosítás módja 1 2012.06.20 Teljes I. kiadás 2 2013.06.07 Teljes

Részletesebben

Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához

Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához Az adatbázis elérése, regisztrálás, belépés Az adatbázis címe: http://www.scopus.com Az adatbázis csak regisztrált, jogosultsággal rendelkező intézmények,

Részletesebben

- a lista tartalma rendezhető tetszőleges oszlop szerint, az oszlop fejlécére kattintva,

- a lista tartalma rendezhető tetszőleges oszlop szerint, az oszlop fejlécére kattintva, Fáma Futár bemutató Általános Az új rendszerben található listázások általános tulajdonságai: - a listázásokban az oszlopok sorrendje az oszlop fejlécét "megfogva" és elmozgatva módosítható, - a lista

Részletesebben

KIRA OKTATÁSI TANANYAG

KIRA OKTATÁSI TANANYAG KIRA OKTATÁSI TANANYAG 2015. június hó ADATSZOLGÁLTATÁS Magyar Államkincstár 1054 Budapest, Hold u. 4. www.allamkincstar.gov.hu 1 BIZTOSÍTOTTI BEJELENTÉS (T1041) ÁLTALÁNOS ALAPELVEK A biztosítotti bejelentés

Részletesebben

Letiltások kezelése. A letiltásokat alapértelmezetten letiltási sorrendben jeleníti meg a program, ami a nyilakkal módosítható.

Letiltások kezelése. A letiltásokat alapértelmezetten letiltási sorrendben jeleníti meg a program, ami a nyilakkal módosítható. Letiltás rögzítése A Személyi adatokban, a Levonások/Letiltások/Jöv. gomb segítségével rögzíthetőek letiltások és levonások az adott személyekhez. A felrögzített letiltásokról a program analitikát vezet,

Részletesebben

SZEMÉLYGÉPKOCSI HASZNÁLATI SZABÁLYZAT 2016

SZEMÉLYGÉPKOCSI HASZNÁLATI SZABÁLYZAT 2016 SZEMÉLYGÉPKOCSI HASZNÁLATI SZABÁLYZAT 2016 Szervezet neve: Magyar Birkózó Szövetség Címe: 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. Adószáma: 18158335-2-42 Képviseletre jogosult személy(ek) neve: Németh Szilárd

Részletesebben

PartSoft Informatikai Kft. KÖNNY felhasználói kézikönyv 1 Általános információk... 2 1.1 Számítástechnikai alapok... 2 1.2 Felhasználói ismeretek...

PartSoft Informatikai Kft. KÖNNY felhasználói kézikönyv 1 Általános információk... 2 1.1 Számítástechnikai alapok... 2 1.2 Felhasználói ismeretek... 1 Általános információk... 2 1.1 Számítástechnikai alapok... 2 1.2 Felhasználói ismeretek... 2 2 Ügyfélcsoport... 2 3 Ügyfelek... 3 3.1 Váltás ügyfelek között... 4 4 Bevallások... 4 4.1 Létrehozás... 4

Részletesebben

Atlon 2 Utasbiztosítási Rendszer

Atlon 2 Utasbiztosítási Rendszer Atlon 2 Utasbiztosítási Rendszer (újdonságok) Megújult az Atlon Utasbiztosítási rendszer felülete. Ez a dokumentum röviden összefoglalja a változásokat és újdonságokat. Reméljük, hogy a fejlesztés nyomán

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Road Master v 1.0 Gépjármű-útnyilvántartó Felhasználói kézikönyv www.prolabor.hu - 1 - Fax: +36 (1) 219 0784 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 2 1. Bevezető 3 1.1 Rendszerigény 3 1.2 Billentyűkezelés 3 1.2

Részletesebben

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani.

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani. Telepítés A programot a letöltött telepítőprogrammal lehet telepíteni. A telepítést a mappában lévő setup.exe fájlra kattintva lehet elindítani. A telepítő a meglévő QGSM7 szoftver adatbázisát törli. Ezután

Részletesebben

Rezsimegtakarítás modul a Társasház-Érték 2009 rendszerben

Rezsimegtakarítás modul a Társasház-Érték 2009 rendszerben Rezsimegtakarítás modul a Társasház-Érték 2009 rendszerben Tartalomjegyzék Vonatkozó jogszabályok... 2 Rezsimegtakarítás modul... 3 Bejövő számla iktatása... 3 Rezsicsökkentésről szóló havi hirdetmény...

Részletesebben

WinSarc Irodai Vezérlőpult: - [Ügyfelek nyilvántartása]

WinSarc Irodai Vezérlőpult: - [Ügyfelek nyilvántartása] WinSarc Irodai Vezérlőpult: - [Ügyfelek nyilvántartása] A programot elsősorban a könyvelőirodák tudják hatékonyan alkalmazni a nagy tömegben, ismétlődően végzendő feladatok ellátására. A program a WinSarc

Részletesebben

BODROGKOZ.COM / HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

BODROGKOZ.COM / HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BODROGKOZ.COM / HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1. Adminisztrációs felület elérhetősége: http://www.bodrogkoz.com/wp-admin/ vagy http://www.bodrogkoz.com/wp-login.php A honlap tesztidőszak alatt az alábbi címen érhető

Részletesebben

1. Bevezetés. 1. ábra

1. Bevezetés. 1. ábra Utókalkuláció modul 1. Bevezetés... 2 2. Paraméterezési lehetőségek... 3 2.1. Új és használt gépjármű beszerzés számlája... 5 2.2. Új és használt gépjármű eladás számlája... 6 2.3. Belső szerviz számla...

Részletesebben

Felhasználói Leírás v.2.00

Felhasználói Leírás v.2.00 Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v.2.00 Bakonyvidéke Takarékszövetkezet 1. Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Program indítása:... 3 A program üzemmódjai:... 4 Számlaegyenleg lekérdezése:...

Részletesebben

HÍRLEVÉL. Tisztelt Ügyfeleink!

HÍRLEVÉL. Tisztelt Ügyfeleink! HÍRLEVÉL Tisztelt Ügyfeleink! Örömmel tájékoztatjuk a 2008 decemberében elkészült fejlesztéseinkről. A mellékelt dokumentumban megtalálja a változtatások rövid összefoglalóját, míg a hozzá tartozó használati

Részletesebben

BELFÖLDI KIKÜLDETÉSI SZABÁLYZAT

BELFÖLDI KIKÜLDETÉSI SZABÁLYZAT BELFÖLDI KIKÜLDETÉSI SZABÁLYZAT Szervezet neve: MAGYARORSZÁGI GÖRÖGÖK KULTURÁLIS EGYESÜLETE CSONGRÁD MEGYEI HELYI CSOPORT (a továbbiakban: EGYESÜLET) Címe: 6721 SZEGED, OSZTRÓVSZKY UTCA 6. Adószáma: 18455405-1-06

Részletesebben

SEGÉDLET. Kedvezményezettek részére Gyakran előforduló számlarögzítési problémák

SEGÉDLET. Kedvezményezettek részére Gyakran előforduló számlarögzítési problémák SEGÉDLET Kedvezményezettek részére Gyakran előforduló számlarögzítési problémák 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. Elszámolás számla rögzítés... 3 2. Számlaösszesítő esetében ki a szállító?... 4 3. Mi a teendő, ha a

Részletesebben

W_Vaskereskedés felhasználói dokumentáció. Felhasználói dokumentáció W_Vaskereskedés számlázóprogram NAV adatszolgáltatás

W_Vaskereskedés felhasználói dokumentáció. Felhasználói dokumentáció W_Vaskereskedés számlázóprogram NAV adatszolgáltatás Felhasználói dokumentáció W_Vaskereskedés számlázóprogram NAV adatszolgáltatás 1 Jelen felhasználói dokumentáció alapfokú számítógép felhasználói ismeretekkel rendelkezők részére készült. Ezért nem tér

Részletesebben

VEGA ÚJ FUNKCIÓK. 1 Karton áthelyezés a Vegában. 1.1 Követelmények, megszorítások. VEGA v2.0.1.1085-1 - LeloSoft Kft.

VEGA ÚJ FUNKCIÓK. 1 Karton áthelyezés a Vegában. 1.1 Követelmények, megszorítások. VEGA v2.0.1.1085-1 - LeloSoft Kft. VEGA v2.0.1.1085-1 - LeloSoft Kft. VEGA ÚJ FUNKCIÓK 1 Karton áthelyezés a Vegában A karton áthelyezés azt jelenti, hogy a Vegában lévő eszközt vagy anyag karton mennyiséget másik tárolóhelyre helyezünk

Részletesebben

Mi az F-ÜHG Raktár. Hol található az F-ÜHG Raktár

Mi az F-ÜHG Raktár. Hol található az F-ÜHG Raktár Tartalom Mi az F-ÜHG Raktár... 2 Hol található az F-ÜHG Raktár... 2 Nyitókészlet rögzítése... 3 F-ÜHG lista áttekintése... 5 Saját telephelyek közötti mozgás kezelése... 6 Leltár... 7 Klímagáz-mozgás és

Részletesebben