Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése"

Átírás

1 Felülvizsgálat dátuma: Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Készítmény kereskedelmi megnevezése: FM S folyósító adalékszer Gyártó/Forgalmazó: SIKA HUNGÁRIA Kft. Utca/Postafiók: Prielle Kornélia u.4. Város/Irányítószám: H-1117 Budapest Ország: Magyarország Telefon: / Telefax: Forgalmazó: SIKA HUNGÁRIA Kft. Utca/Postafiók: Kőhídpart dűlő 2. Város/Irányítószám: H-2600 Vác Ország: Magyarország Telefon: Telefax: Sürgősségi telefon: Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (Bp. Nagyvárad tér 2.) Tel: Összetétel/az alkotórészekre vonatkozó adatok Kémiai jellemzés A készítmény (vizes bázisú oldat) az alábbi fő hatóanyagokat tartalmazza: Naftalinszulfonát gyanta, ligninszulfonát gyanta. Veszélyes alkotórészek: Nincsenek. 3. Veszélyesség szerinti besorolás A veszély megjelölése: Az EU gyártási irányelvei szerint nem veszélyes készítmény. Az emberek és a környezet veszélyeztetettségére vonatkozó különleges információk: Nincsenek, mivel nincsenek lényeges R-mondatok. Osztályozási rendszer: Az osztályozás megfelel az érvényes EU irányelveknek, illetve az adatokat szakirodalmi és cégadatokkal egészítettük ki. 4. Elsősegélynyújtás Általános információk: Különleges intézkedések nem szükségesek. Belégzés után: Azonnal friss levegőre van szükség, rosszullét esetén forduljunk orvoshoz. Bőrrel való érintkezés után: A bőrfelületet vízzel és szappannal meg kell mosni, majd alaposan le kell öblíteni. Szemmel való érintkezés után: A szemet nyitott szemhéjak mellett folyó víz alatt több percen át öblítsük le. Tartós panaszok esetén konzultáljunk orvossal. Lenyelés után: Bőségesen vizet kell fogyasztani, friss levegőt kell biztosítani. Azonnal orvosi tanácsra van szükség. Ne hánytassunk. 5. Tűzveszélyesség Megfelelő tűzoltószerek: CO 2, oltópor, vagy vízpermet. Nagyobb tűz esetén vízpermettel, vagy alkoholnak ellenálló habbal oltsunk. Biztonsági okokból nem megfelelő oltószerek: Nincsenek. Különleges, a termék égéstermékei vagy a keletkező gázok által okozott veszélyek:

2 Felülvizsgálat dátuma: Oldal: 2/5 A víz elpárolgása után mérgező gázok keletkezhetnek, mint például: Kén-dioxid (SO 2 ). Különleges védőfelszerelés: Különleges intézkedések nem szükségesek. 6. Óvintézkedés baleset esetén Személyekre vonatkoztatott biztonsági intézkedések: Különleges intézkedések nem szükségesek. Környezetvédelmi intézkedések: A termék nem juthat csatornába, folyóvízbe vagy talajba. Tisztítási/eltávolítási eljárások: Folyadékot megkötő anyaggal (homok, kovaföld, savmegkötő anyag, univerzális megkötő anyag, fűrészpor) itassuk fel. További információk: A hulladékkezeléssel kapcsolatos tájékoztatást lásd a 13. fejezetben. 7. Kezelés és tárolás Kezelés Információk a biztonságos kezeléshez: Szakszerű kezelés esetén semmilyen különleges intézkedés nem szükséges. Tűz- és robbanásvédelmi információk: Különleges intézkedés nem szükséges. Tárolás A raktárhelyiségekkel és tartályokkal szemben támasztott követelmények: Különleges intézkedés nem szükséges. A víz-veszélyességi osztálynak megfelelő, (WGK 12. pontja alapján) a vízveszélyes anyagok raktározására vonatkozó jogszabályokat figyelembe kell venni. Együttes tárolással kapcsolatos tudnivalók: Nincsenek. További adatok a raktározási körülményekkel kapcsolatban: Fagytól, erős napsugárzástól és szennyeződésektől óvni kell. Javasolt tárolási hőmérséklet: 5 o C-tól 45 o C-ig Tárolási osztály: 12 Nem tűzveszélyes folyadék. 8 Az egészséget nem veszélyeztető munkavégzés feltételei További információk a műszaki berendezések kialakításához: Nincsenek további adatok, lásd a 7. pontot. Alkotórészek munkahelyre vonatkoztatott kritikus határértékei: CAS-szám Anyag megnevezése % Fajta Érték Mértékegység Tributil-foszfát 0,1-1 % MAK 2,5 mg/m 3 Általános munkavédelmi és higiénés intézkedések: A vegyszerek kezelésekor szokásos biztonsági előírásokat kell figyelembevenni. Egyéni védőfelszerelés Légzésvédelem: Nem szükséges. Kézvédelem: Nem szükséges. Szemvédelem: Áttöltésnél védőszemüveg ajánlott. Testvédelem: Zárt védőruha. 9. Fizikai és kémiai tulajdonságok Halmazállapot: Szín: Szag: Folyékony. Barna. Jellegzetes.

3 Felülvizsgálat dátuma: Oldal: 3/5 Érték/tartomány Mértékegység Módszer Állapotváltozás Olvadáspont/olvadási tartomány: Forráspont/forrási tartomány: Lobbanáspont: Nem alkalmazható. Öngyulladás: A termék nem öngyulladó. Robbanásveszély: A termék nem robbanásveszélyes. Sűrűség: 20 C-on 1,15 g/cm 3 (DIN 51757) Halmazsűrűség: Nem alkalmazható. Oldhatóság, keverhetőség vízzel: Teljes mértékben keverhető. ph-érték: Viszkozitás Dinamikai: Kinematikai: 10. Stabilitás és reakcióképesség Hőbomlást elkerülő intézkedések: Rendeltetésszerű felhasználás esetén nincs bomlás. Kerülendő anyagok: A terméket csak a műszaki termékismertetőben felsorolt anyagokkal szabad keverni. Ettől való eltérés csak a beleegyezésünkkel lehetséges. Veszélyes reakciók: Szakszerű felhasználás esetén semmiféle veszélyes reakció nem ismeretes. Veszélyes bomlástermékek: Nem ismeretesek. További adatok: Az előírt alkalmazási feltételek betartása esetén, semmilyen veszélyes bomlási folyamat, vagy ellenőrizhetetlen kémiai reakció nem keletkezik. 11. Toxikológiai adatok Akut toxicitás A besoroláshoz lényeges LD/LC50-értékek: A termékre semmilyen, az élő organizmusokra érvényes toxikológiai vizsgálatot nem kell elvégezni. A következőkben megadott adatok, mint az egyes alkotórészek szakirodalmi értékei állnak rendelkezésre, amelyeknek az egészre nincs hatásuk. Specifikus tünetek az állatkísérletek során: Ezzel kapcsolatban semmiféle ismeretünk sincs. Elsődleges ingerhatás A bőrön: Ismételt érintkezésnél gyenge ingerlő hatás lehetséges. A szemben: Ismételt szembe való kerülés esetén ingerlő hatás lehetséges. Szenzibilizáló hatás nem ismeretes. Szubakuttól a krónikus toxicitásig Eredmény: Ehhez a ponthoz nincsenek toxikológiai adatok. További toxikológiai adatok: Szakszerű kezelés és rendeltetésszerű alkalmazás esetén a termék tapasztalatunk és a rendelkezésünkre álló információk szerint nem fejt ki egészségkárosító hatást. 12. Ökotoxicitás Adatok a megsemmisítéshez (perzisztencia és lebonthatóság) A termék biológiailag nehezen lebontható. Környezeti hatás: Ehhez a ponthoz nincsenek adataink.

4 Felülvizsgálat dátuma: Oldal: 4/5 Ökotoxikus hatások: A termék olyan anyagokat tartalmaz, melyek nagyobb koncentrációban a halak légzésére és a baktériumokra károsan hatnak. Tisztítóberendezésekben való viselkedés: A termék nem károsítja a csatorna berendezéseket. Egyéb utasítások: Nincsenek. Általános információk: Víz-veszélyességi osztály 1 Gyengén vízveszélyes anyag A termék hígítatlanul, illetve nagyobb mennyiségben nem engedhető talajvízbe, folyóvízbe vagy csatornába. 13. Hulladékkezelés, ártalmatlanítás Termék Nem keverhető hozzá a háztartási hulladékhoz. Ne engedjük bele a csatornahálózatba. Hulladék: Megnevezés: szulfit szennylúg.. A használhatatlan terméket ill. hulladékát a évi XLIII. Törvény (A hulladékgazdálkodásról, valamint a hulladékok jegyzékéről szóló 16/2001. (VII.18.) KöM rendelet szerint kell besorolni (EWC kód). Amennyiben a felhasználó/termelő a terméket/hulladékot veszélyes hulladéknak minősíti a 98/2001. (VI.15.) Kormányrendelet (a veszélyes hulladékkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeiről) szerint köteles azokat kezelni. Tisztítatlan csomagolóanyagok A szennyeződésektől mentes csomagolóanyagot újra fel lehet használni. Ajánlott tisztítószer: Víz, adott esetben tisztítószerekkel együtt. Tisztítatlan csomagolóanyagok Ajánlott tisztítószer: Víz, adott esetben tisztítószerekkel együtt. Tisztított/maradékmentes csomagolóanyagok: Az a csomagolóanyag, amely nem tartalmaz termékmaradékokat (pl. megszilárdult vagy kitisztították) még felhasználható. 14. Szállításra vonatkozó előírások ADR/RID és GGVS/GGVE szerinti közúti szállítás (határátlépés/belföld) ADR/RID-GGVS/E osztály: - Szám/Betű: - Kemler-szám: - UN-szám: - Veszélycímke: - Árumegjelölés: Normál, veszélytelen kereskedelmi áru. Víz-veszélyességi osztály: WGK 1 (gyengén víz-veszélyes anyag). Tengeri szállítás IMDG/GGVSee IMDG/GGVSee-osztály: - Oldal: - UN-szám: - Csomagolási csoport: - EMS-szám: - MFAG: - Tengeri szennyezés: A termék nem tartalmaz ilyen anyagot.

5 Felülvizsgálat dátuma: Oldal: 5/5 Tényleges műszaki megnevezés: Nincs kikötve. Nincs. Légiszállítás ICAO-TI és IATA-DGR ICAO/IATA-osztály: - UN/ID-szám: - Csomagolási csoport: - Csomagolási utasítás utasoknak: - Csomagolási utasítás teherszállításhoz: - Tényleges műszaki megnevezés: Nincs kikötve. Nincs. Szállítási/egyéb adatok: A termék postai úton is szállítható. 15. Szabályozási információk EWG irányelvek szerinti jelölés: A terméket az EU-ban érvényes általános besorolási irányelvek -nek számítási eljárásai alapján, a legutolsó kiadás szerint osztályozták. A vegyszerek kezelésénél szokásos óvatossági rendszabályokat vegyük figyelembe. Nemzeti előírások: A termék a 44/2000 (XII. 27.) EüM rendelet szerint jelzés nélküli Beton adalékszer. Foglalkoztatási korlátozással kapcsolatos tudnivalók: A készítmény nem esik a veszélyes készítményekkel kapcsolatos foglalkoztatás-korlátozás előírásai alá. Víz-veszélyességi osztály:1 Gyengén vízveszélyes anyag Egyéb előírások, korlátozások, tilalmak: A kezelés során a balesetvédelmi előírásokat be kell tartani. Speciális alkalmassági vizsgálatok: Megelőző vizsgálat csak akkor szükséges, ha a kioldási küszöböt a 8. pont alatt felsorolt anyag túllépi. 16. Egyéb A biztonsági adatlap összeállításakor a 44/2000 (XII. 27.) EüM rendelet (a veszélyes anyagokkal és készítményekkel kapcsolatos egyes eljárások, illetve a tevékenységek részletes szabályairól) 1.sz. mellékletének (biztonsági adatlapok tartalmi és formai követelményei) előírásait vettük figyelembe. Az adatlapok a tudomány mai állását tükrözik. A biztonsági adatlapnak nem célja szavatolni a termék egyes tulajdonságait. Minden esetben a Műszaki Adatlap és az Általános Üzleti Feltételek az irányadók. A biztonsági adatlapban nem említett törvényeket, előírásokat és szabályokat a termék használóinak saját felelősségére figyelembe kell venniük.

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Készítmény kereskedelmi megnevezése: FM 31 folyósító adalékszer Gyártó/Forgalmazó: SIKA HUNGÁRIA Kft. Utca/Postafiók:

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Készítmény kereskedelmi megnevezése: FS 1 fagyásgátló adalékszer Gyártó/Forgalmazó: SIKA HUNGÁRIA Kft. Utca/Postafiók:

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Ragasztóanyag Gyártó/szállító: Weiss Chemie + Technik Gmb & Co.KG

Részletesebben

EK-Biztonsági adatlap 91/155/EGK irányelve alapján

EK-Biztonsági adatlap 91/155/EGK irányelve alapján 1 Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása Adatok a termékről Kereskedelmi név: PINGO BIO üvegtisztító500 ml, P002686 Gyártó/ Beszállító HUNOLD Schmierstoffe GmbH Freisinger Straße 25-27 D-85386

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/3 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: Ionolux Pulver Anyag/készítmény használata Fogászati tömőanyag Gyártó/szállító:

Részletesebben

Oldal: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP az EGK 91/155/EWG irányelve szerint 19605 Kinyomtatva: 2002/12/04 Átdolgozva: 2002/11/26

Oldal: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP az EGK 91/155/EWG irányelve szerint 19605 Kinyomtatva: 2002/12/04 Átdolgozva: 2002/11/26 Oldal: 1 01. A készítmény és a gyártó/szállító azonosító adatai: A termékre vonatkozó adatok Kereskedelmi megnevezés: StoCryl HC 100 Cikkszám: 1636 Az anyag / készítmény alkalmazása: alapozó hidrofobizáló

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Olajfolt-eltávolító Gyártó/szállító: CARAMBA CHEMIE GMBH & Co.KG WANHEIMERSTR.

Részletesebben

EK-Biztonsági adatlap 91/155/EGK irányelve alapján Eredeti kiadás:2004.01.19. Németről fordítva: 2006-01-30

EK-Biztonsági adatlap 91/155/EGK irányelve alapján Eredeti kiadás:2004.01.19. Németről fordítva: 2006-01-30 1 Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása Adatok a termékről Gyártó/ Beszállító HUNOLD Schmierstoffe GmbH Freisinger Straße 25-27 D-85386 Eching bei München Hivatalos tanácsadó testület elérhetősége:

Részletesebben

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 7377/10 Anyag/készítmény használata Ragasztóanyag Gyártó/szállító: MUREXIN AG Franz

Részletesebben

2 A veszélyek azonosítása

2 A veszélyek azonosítása oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 2502 Anyag/készítmény használata Rétegfelhordás Gyártó/szállító: Remmers Baustofftechnik

Részletesebben

A nyomtatás kelte: 2011.02.04 Verzió szám: 27 Felülvizsgálat: 2010.11.12.

A nyomtatás kelte: 2011.02.04 Verzió szám: 27 Felülvizsgálat: 2010.11.12. Oldal 1/6 * 1. Az anyag / készítmény és a gyártó / beszállító azonosítása Termékazonosító Anyag / készítmény használata: elválasztó szerek Gyártó / beszállító adatai: OKS Spezialschmierstoffe GmbH Triebstrasse

Részletesebben

Biztonsági Adatlap 91/155 EWG és 44/2000 (XII.27.) 7. /EÜM, 33/2004 (IV.26.)/ESZCSM mód. szerint

Biztonsági Adatlap 91/155 EWG és 44/2000 (XII.27.) 7. /EÜM, 33/2004 (IV.26.)/ESZCSM mód. szerint oldalszám: 1/5 * 1 A készítmény neve A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 00417/2 Anyag/készítmény használata Lakk Gyártó/szállító: MUREXIN AG Franz v. Furtenbachstr.1 A-2700 Wiener Neustadt Tel.:

Részletesebben

02. Összetétel Kémiai jellemzés Leírás: Kőgyapot hőszigetelő lemezek (mesterségesen előállított ásványi rostok)

02. Összetétel Kémiai jellemzés Leírás: Kőgyapot hőszigetelő lemezek (mesterségesen előállított ásványi rostok) Oldal: 1 01. A készítmény és a gyártó/szállító azonosító adatai: A termékre vonatkozó adatok Kereskedelmi megnevezés: Sto-Steinwolleplatte Cikkszám: 2620 Gyártó/szállító: Sto AG Ehrenbachstraße 1 D 79

Részletesebben

Oldal: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP az EGK 91/155/EWG irányelve szerint 108405 Kinyomtatva: 2002/12/04 Átdolgozva: 2002/09/19

Oldal: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP az EGK 91/155/EWG irányelve szerint 108405 Kinyomtatva: 2002/12/04 Átdolgozva: 2002/09/19 Oldal: 1 01. A készítmény és a gyártó/szállító azonosító adatai: A termékre vonatkozó adatok Kereskedelmi megnevezés: StoPrim Grundex Cikkszám: 0479 Gyártó/szállító: Sto AG Ehrenbachstraße 1 D 79 780 Stühlingen

Részletesebben

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 00417/2 Anyag/készítmény használata Lakk Gyártó/szállító: MUREXIN AG Franz v. Furtenbachstr.1

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/9 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Univerzális ragsztó Gyártó/szállító: fischerwerke Artur Fischer Gmb

Részletesebben

A nyomtatás kelte 25.02.2009 Felülvizsgálat 06.07.2007

A nyomtatás kelte 25.02.2009 Felülvizsgálat 06.07.2007 oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 1948 Anyag/készítmény használata Oldószer Gyártó/szállító: Remmers Baustofftechnik

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EWG szerint. 1 Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása

Biztonsági adatlap 91/155/EWG szerint. 1 Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/5 1 Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok SAP-Code: U R10019 ungary. Anyag/készítmény használata Bőrfertőtlenítőszer Gyártó/szállító: BODE

Részletesebben

oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint A nyomtatás kelte 05.09.2007 Felülvizsgálat 05.09.2007

oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint A nyomtatás kelte 05.09.2007 Felülvizsgálat 05.09.2007 oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 80717 Anyag/készítmény használata Edző Gyártó/szállító: MOTIP DUPLI Gmb Kurt Vogelsang

Részletesebben

1. A készítmény neve Jégmentes ablak Fagyálló koncentrátum 70. Jerg-Wieland Str. 4 D-89081 Ulm-Lehr Telefon: 0731-1420-0 Telefax: 0731-1420-88

1. A készítmény neve Jégmentes ablak Fagyálló koncentrátum 70. Jerg-Wieland Str. 4 D-89081 Ulm-Lehr Telefon: 0731-1420-0 Telefax: 0731-1420-88 Biztonsági adatlap 1. A készítmény neve Jégmentes ablak Fagyálló koncentrátum 70 Gyártó cég: LIQUI MOLY GmbH Jerg-Wieland Str. 4 D-89081 Ulm-Lehr Telefon: 0731-1420-0 Telefax: 0731-1420-88 Forgalmazó/

Részletesebben

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: IND.ZINKPOSPATGRUND Cikkszám: 00262/8 Anyag/készítmény használata Alapozó

Részletesebben

A nyomtatás kelte 29.10.2007 Felülvizsgálat 29.10.2007

A nyomtatás kelte 29.10.2007 Felülvizsgálat 29.10.2007 oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Kenőszerek / kenőanyagok Gyártó/szállító: OKS Spezialschmeirstoffe

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Nagynyomású tisztító Gyártó/szállító: Alfred Kärcher Gmb & Co. KG

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EGK szerint

Biztonsági adatlap 91/155/EGK szerint 1 A készítmény neve A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Adalékanyag Gyártó/szállító: Kowax Kft. 1078 Budapest Marek J. u. 31 Tel.: +36-1-3224448 +36-23-500065 Fax.: +36-1-3224205

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Alkoholos tisztítószer Gyártó/szállító: Alfred Kärcher Gmb & Co. KG

Részletesebben

2 A veszélyek azonosítása

2 A veszélyek azonosítása oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: PUR -280-ärter Cikkszám: 1975 Anyag/készítmény használata Edző Gyártó/szállító:

Részletesebben

Oldal: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP az EGK 91/155/EWG irányelve szerint 37101 Kinyomtatva: 2002/12/04 Átdolgozva: 2001/12/21

Oldal: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP az EGK 91/155/EWG irányelve szerint 37101 Kinyomtatva: 2002/12/04 Átdolgozva: 2001/12/21 Oldal: 1 01. A készítmény és a gyártó/szállító azonosító adatai: A termékre vonatkozó adatok Kereskedelmi megnevezés: Sto-CristalAqualac Satin Cikkszám: 8447 Gyártó/szállító: Sto AG Ehrenbachstraße 1 D

Részletesebben

HANNO Bádogos tömítő

HANNO Bádogos tömítő 1/5 oldal 1907/2006/EK, 31. cikk szerint A nyomtatás kelte 30.08.2007 Felülvizsgálat 30.08.2007Hazai kiállítás kelte:2008.10.16. anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.Az anyag /készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 91/155/EGK szerint. A nyomtatás kelte 17.07.2002 Az átdolgozás kelte 09.07.2002

Biztonsági adatlap. 91/155/EGK szerint. A nyomtatás kelte 17.07.2002 Az átdolgozás kelte 09.07.2002 oldalszám: 1/6 * 1 Anyag-/elkészítési- és cégmegjelölés A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: Silicoup A Anyag/készítmény használata Segédanyag műfogak előállításához Gyártó/szállító:

Részletesebben

A nyomtatás kelte 26.05.2011 Felülvizsgálat 26.05.2011

A nyomtatás kelte 26.05.2011 Felülvizsgálat 26.05.2011 oldalszám: 1/6 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény használata

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata: Oldószer bázisú zsírtalanító Gyártó/szállító: Cleansberg Kft 2330

Részletesebben

EK-Biztonsági adatlap 91/155/EGK irányelve alapján

EK-Biztonsági adatlap 91/155/EGK irányelve alapján 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása Adatok a termékről Kereskedelmi név: PINGO Műszerfal ápoló Alma/narancs/ vanília 400ML P000484, P000507, P002570, P005571 Gyártó/ Beszállító HUNOLD Schmierstoffe

Részletesebben

01. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása. penterra@penterra.hu

01. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása. penterra@penterra.hu 01. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása 1. 1 Az anyag, vagy készítmény azonosítása: Bitex Kapart Vakolat K 1,5 1.2 Gyártó: Meffert Hungária Kft 1.3 Cím: 2651 Rétság. Rákóczi út 6

Részletesebben

A nyomtatás kelte 05.03.2007 Az átdolgozás kelte 04.03.2007 BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Ardrox 8032 aeroszol

A nyomtatás kelte 05.03.2007 Az átdolgozás kelte 04.03.2007 BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Ardrox 8032 aeroszol 44/2000.(XII.27.) EüM rendelet szerint Oldal 1 / 6 1. AZ ANYAG / KÉSZÍTMÉNY ÉS A CÉG MEGNEVEZÉSE Kereskedelmi megnevezés: ARDROX 8032 AEROSOL Anyag/készítmény használata Fémfelületkezelés Gyártó/szállító:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítményekhez)

BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítményekhez) BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítményekhez) A kiállítás kelte: 1., A készítmény neve: APESIN FORTE Gyártó cég neve: Werner & Mertz Prof. Vertriebs GmbH Utca / Postafiók: Neualmer str. 11-13. Ország

Részletesebben

Kiadás dátuma: 2010.02.12. Felülvizsgálva: 2010.02.12. vizes bázisú festék koncentrátum, flexo nyomtatáshoz

Kiadás dátuma: 2010.02.12. Felülvizsgálva: 2010.02.12. vizes bázisú festék koncentrátum, flexo nyomtatáshoz BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006 EK (REACH) rendelet szerint Kiadás dátuma: 2010.02.12. 1. Készítmény neve: HYDRO-X koncentrátum sorozat Felhasználási terület: vizes bázisú festék koncentrátum, flexo nyomtatáshoz

Részletesebben

Termelési adatok. 3. Veszélyesség szerinti besorolás Veszélyesség megjelölése irritatív

Termelési adatok. 3. Veszélyesség szerinti besorolás Veszélyesség megjelölése irritatív Biztonsági adatlap Felülvizsgálat dátuma: 2005.08.01. Oldal: 1/6 *1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése A termék adatai Üzleti megnevezés Sika Repair Sikafloor EpoCem Modul, B komponens Termelési

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Felülvizsgálat dátuma: 2007.12.21. Verzió: 3 Oldal: 1/6. X n ÁRTALMAS F TŰZVESZÉLYES N KÖRNYEZETI VESZÉLY

BIZTONSÁGI ADATLAP. Felülvizsgálat dátuma: 2007.12.21. Verzió: 3 Oldal: 1/6. X n ÁRTALMAS F TŰZVESZÉLYES N KÖRNYEZETI VESZÉLY Felülvizsgálat dátuma: 2007.12.21. Verzió: 3 Oldal: 1/6 1. Készítmény és a Társaság/ Vállalat azonosítása: Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: Gyártó, szállító cég: Importáló cég: Cím: Telefon:

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1./5 oldal

Biztonsági adatlap. 1./5 oldal Conrad Vevőszolgálat, 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: 319 0250 Nátriumhidroxid Átdolgozva 2011.08.29. (970150 DDOO1) Cikkszám: 150001, 150002 1. Anyag- kiszerelés- és cégnév A termék adatai: Kereskedelmi

Részletesebben

Termelési adatok. 3. Veszélyesség szerinti besorolás Veszélyesség megjelölése ártalmas

Termelési adatok. 3. Veszélyesség szerinti besorolás Veszélyesség megjelölése ártalmas Biztonsági adatlap Felülvizsgálat dátuma: 2005.08.01. Oldal: 1/6 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése A termék adatai Üzleti megnevezés Sika Power 2910 Rigid, B komponens Termelési adatok Gyártó/Forgalmazó:

Részletesebben

A nyomtatás kelte 29.10.2007 Felülvizsgálat 29.10.2007

A nyomtatás kelte 29.10.2007 Felülvizsgálat 29.10.2007 oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Segédanyag Gyártó/szállító: OKS Spezialschmeirstoffe Gmb Triebstraße

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Kiadás dátuma: 2009. 07. 20. Módosítás/revízió: 2009. 09. 01. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása: 1.1 Kereskedelmi név: Tectane Szivárgásjelző

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: Deichmann TERMÉSZETES BŐRÁPOLÓ (méhviasszal) Cikkszám: 6701 Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése

Biztonsági adatlap. Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Felülvizsgálat dátuma: 2004.12.01. Oldal: 1/5 1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése Készítmény kereskedelmi megnevezése: BE 22 gyorsító adalékszer Gyártó/Forgalmazó: SIKA HUNGÁRIA Kft. Utca/Postafiók:

Részletesebben

A nyomtatás kelte 29.10.2007 Felülvizsgálat 29.10.2007

A nyomtatás kelte 29.10.2007 Felülvizsgálat 29.10.2007 oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Kenőszerek / kenőanyagok Gyártó/szállító: OKS Spezialschmeirstoffe

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 91/155/EGK szerint. A nyomtatás kelte 15.04.2003 Az átdolgozás kelte 11.04.2003

Biztonsági adatlap. 91/155/EGK szerint. A nyomtatás kelte 15.04.2003 Az átdolgozás kelte 11.04.2003 oldalszám: 1/6 1 Anyag-/elkészítési- és cégmegjelölés A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: Activator Universal Optosil-Xantopren Liquid Anyag/készítmény használata Aktiválószer fogászati

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Honosítás kelte: 2012. 05. 09. Oldal: 1/(11) 1. A keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító A termék neve: AUTOWELD Hideghegesztő B komponens 1.2 A keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

MESTER Erőmester Szerelési Ragasztó

MESTER Erőmester Szerelési Ragasztó (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 7 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

A nyomtatás kelte 29.10.2007 Felülvizsgálat 29.10.2007

A nyomtatás kelte 29.10.2007 Felülvizsgálat 29.10.2007 oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Kenőszerek / kenőanyagok Gyártó/szállító: OKS Spezialschmeirstoffe

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Besorolás az EU és a 44/2000.(XII.27.) EüM. rendelet és a gyártó szerint: Xi

BIZTONSÁGI ADATLAP. Besorolás az EU és a 44/2000.(XII.27.) EüM. rendelet és a gyártó szerint: Xi BIZTONSÁGI ADATLAP 0987 130 1/6 Kiállítás kelte: 2003.10.25. Aktualizálás: 2007.05.13. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Forrasztó paszta Cikkszám:

Részletesebben

A nyomtatás kelte 25.02.2009 Felülvizsgálat 06.08.2008

A nyomtatás kelte 25.02.2009 Felülvizsgálat 06.08.2008 oldalszám: 1/8 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 2052 Anyag/készítmény használata Fakezelő anyag Gyártó/szállító: Remmers Baustofftechnik

Részletesebben

a 1907/2006/EK (II. sz. függelék) sz. szabvány szerint.

a 1907/2006/EK (II. sz. függelék) sz. szabvány szerint. Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK (II. sz. függelék) sz. szabvány szerint. Nyomtatási időpont: 2009.09.24. Kereskedelmi név: Kétütemű motorolaj Felülvizsgálat időpontja: 2009.09.24. 1 Anyag/készítmény

Részletesebben

6/1. oldal 91/155/EGK szerint Nyomtatás dátuma: 2005.06.24. Átdolgozás dátuma: 2005.03.18. Biztonsági adatlap

6/1. oldal 91/155/EGK szerint Nyomtatás dátuma: 2005.06.24. Átdolgozás dátuma: 2005.03.18. Biztonsági adatlap 6/1. oldal 1. Anyag/készítmény és cég megnevezése Termékadatok: Cikkszám: 0781 319 805 Az anyag/készítmény felhasználása: motorolaj Gyártó/szállító adatai: ANDREAS STIHL AG & Co. KG Badstr. 115. D-71336

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Ragasztóanyag Gyártó/szállító:.B. Fuller Austria Produktions Gesmb

Részletesebben

10.03.2011 KIT COMPONENTS. Product name: Rabbit Plasma (20 tests) Product code: 56352

10.03.2011 KIT COMPONENTS. Product name: Rabbit Plasma (20 tests) Product code: 56352 10.03.2011 KIT COMPONENTS Product name: Rabbit Plasma (20 tests) Product code: 56352 Article number Description Quantity Symbols 5635B R1 - Plasma Lapin (lyophylisé) 1-5635W R2 - Solvant Plasma Lapin 1

Részletesebben

Termelési adatok. *2. Összetétel/az alkotórészekre vonatkozó adatok Kémiai jellemzés Epoxi gyanta alapú cinkporos festék

Termelési adatok. *2. Összetétel/az alkotórészekre vonatkozó adatok Kémiai jellemzés Epoxi gyanta alapú cinkporos festék Biztonsági adatlap Felülvizsgálat dátuma: 2005.08.01. Oldal: 1/7 *1. Anyag/készítmény- és a gyártó cég megnevezése A termék adatai Üzleti megnevezés Friazinc R Rapid, A komponens Termelési adatok Gyártó/Forgalmazó:

Részletesebben

A nyomtatás kelte 25.02.2009 Felülvizsgálat 02.02.2009

A nyomtatás kelte 25.02.2009 Felülvizsgálat 02.02.2009 oldalszám: 1/5 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 3382 Anyag/készítmény használata Fakezelő anyag Gyártó/szállító: Remmers Baustofftechnik

Részletesebben

3 Veszélyesség szerinti besorolás. oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 91/155/EGK szerint. A nyomtatás kelte 27.01.2005 Az átdolgozás kelte 27.01.

3 Veszélyesség szerinti besorolás. oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 91/155/EGK szerint. A nyomtatás kelte 27.01.2005 Az átdolgozás kelte 27.01. oldalszám: 1/6 * 1 A készítmény neve A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 000580 Anyag/készítmény használata Tisztító Gyártó/szállító: MOTIP DUPLI B.V. Wolfraamweg 2 NL- 8471 XE Wolvega The Netherlands

Részletesebben

1/7. Biztonságtechnikai adatlap oldalszám:

1/7. Biztonságtechnikai adatlap oldalszám: 1. Anyag-/ gyártó-és cégmegnevezés 1.1 Termék megnevezés: ANTI-GERM AT flüssig Kereskedelmi név: ANTI-GERM AT flüssig 1.2 Felhasználási terület: felületek és berendezések kézi tisztítása és fertőtlenítése

Részletesebben

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK Rendelet szerint

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK Rendelet szerint 01. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása 1. 1 Az anyag, vagy készítmény azonosítása: Putzgrundierfarbe 1. 2 Az anyag/készítmény felhasználása: Kül- és Beltéri Vízbázisú Vakolat alapozó

Részletesebben

2 A veszélyek azonosítása

2 A veszélyek azonosítása oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Színezı paszta Gyártó/szállító: Mipa AG Henelit International Kft.

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: IPS e.max CAD Crystall./Add-On Liquid allround / longlife Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A GYÁRTÓ / IMPORTÁLÓ AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A GYÁRTÓ / IMPORTÁLÓ AZONOSÍTÁSA 8/1 oldal Verzió szám: 1.1 magyar Készítés ideje: 2013.04.11. 2011.02.26 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A GYÁRTÓ / IMPORTÁLÓ AZONOSÍTÁSA 1.1 Az anyag vagy készítmény azonosítása: TETRA TEST KH/GH NERAL cseppteszt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Fogászati segédanyag Gyártó/szállító: GC EUROPE N.V. Interleuvenlaan

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 91/155/EGK szerint. A nyomtatás kelte 08.05.2007 Az átdolgozás kelte 07.05.2007

Biztonsági adatlap. 91/155/EGK szerint. A nyomtatás kelte 08.05.2007 Az átdolgozás kelte 07.05.2007 oldalszám: 1/5 * 1 A készítmény neve A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Aktiválószer fogászati mintázó anyaghoz Gyártó/szállító: eraeus Kulzer Gmb Grüner Weg 11, D-63450 anau Tel.:

Részletesebben

Biztonsági adatlap Az EU 91/155/EWG irányelveinek és az EüM 44/2000. (XII.27.) jogszabályainak megfelelően

Biztonsági adatlap Az EU 91/155/EWG irányelveinek és az EüM 44/2000. (XII.27.) jogszabályainak megfelelően Carlofon Chemie Kft. Biztonsági adatlap Az EU 91/155/EWG irányelveinek és az EüM 44/2000. (XII.27.) jogszabályainak megfelelően Multi-Oil Super C1 spray Cikkszám: 60068404 1. Vegyi anyag neve 1.1. A termék

Részletesebben

Kiadás dátuma: 2010.02.15. Felülvizsgálva: 2010.02.15.

Kiadás dátuma: 2010.02.15. Felülvizsgálva: 2010.02.15. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006 EK (REACH) rendelet szerint Kiadás dátuma: 2010.02.15. 1. Készítmény neve: NewV lakk fényes 40 UC 5200 Felhasználási terület: UV lakkozáshoz, lakkozó műből Gyártó cég neve:

Részletesebben

Biztonsági adatlap az1907/2006/ek, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap az1907/2006/ek, 31. cikk szerint 1. Anyag- és cégmegnevezés Átdolgozva:2014.09.30. A termékkel kapcsolatos adatok: Kereskedelmi név: EMFICOL VERIN Cikkszám: 74062 Anyag használata: Poliuretán tömítő Gyártó/szállító: EMFI SA 3 Rue Ettore

Részletesebben

A nyomtatás kelte 16.05.2013 Felülvizsgálat 22.06.2011

A nyomtatás kelte 16.05.2013 Felülvizsgálat 22.06.2011 oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 6085-88 Anyag/készítmény használata Rétegfelhordás Gyártó/szállító: Remmers Baustofftechnik

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. FIMOL 1. oldal, összesen: 7 Létrehozás dátuma: 2007.08.10. 1.1. Kereskedelmi név: FIMOL molibdéndiszulfidos motorolaj adalék.

BIZTONSÁGI ADATLAP. FIMOL 1. oldal, összesen: 7 Létrehozás dátuma: 2007.08.10. 1.1. Kereskedelmi név: FIMOL molibdéndiszulfidos motorolaj adalék. 1. oldal, összesen: 7 Létrehozás dátuma: 2007.08.10. 1. A készítmény és társaság/vállalkozás azonosítása: 1.1. Kereskedelmi név: molibdéndiszulfidos motorolaj adalék. 1.2. A készítmény felhasználása: Motorolaj

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 24.08.2010 Felülvizsgálat 23.08.2010

Biztonsági adatlap. 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 24.08.2010 Felülvizsgálat 23.08.2010 oldalszám: 1/4 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: eraceram, eraceramsun, eraceram Zirkonia - Dentine, Enamel, Transpa,

Részletesebben

Biztonságtechnikai adatlap

Biztonságtechnikai adatlap 1. Vegyi anyag neve: SÓSAV 30-37% Anyag/készítmény használata Ipari tisztítás, maratás Felhasználási terület: Gyártó/szállító: Forgalmazó cég neve: Csak professzionális felhasználók számára Novácke Chemické

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Ragasztóanyag Gyártó/szállító:.B. Fuller Austria Produktions Gesmb

Részletesebben

A nyomtatás kelte 29.10.2007 Felülvizsgálat 29.10.2007

A nyomtatás kelte 29.10.2007 Felülvizsgálat 29.10.2007 oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Kenőszerek / kenőanyagok Gyártó/szállító: OKS Spezialschmeirstoffe

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítmény bejelentéséhez a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet 11. sz. melléklete szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítmény bejelentéséhez a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet 11. sz. melléklete szerint) BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítmény bejelentéséhez a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet 11. sz. melléklete szerint) A kiállítás kelte: Budapest, 1998. március 20. A módosítás kelte: Budapest, 2003.

Részletesebben

6/1. oldal az 1907/2006/EK 31. cikkelye szerint Nyomtatás dátuma: 2010.10.22. Átdolgozás dátuma: 2010.10.22. Biztonsági adatlap

6/1. oldal az 1907/2006/EK 31. cikkelye szerint Nyomtatás dátuma: 2010.10.22. Átdolgozás dátuma: 2010.10.22. Biztonsági adatlap 6/1. oldal 1. Az anyag, ill. keverék és a társaság/vállalat azonosítása Termékadatok: Cikkszám: 0781 309 0011, 0781 309 0012 Az anyag/készítmény felhasználása: motorolaj Gyártó/szállító adatai: Viking

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint Verziószám: 1.1 (HU) 1.oldal BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: - Grill- és sütő tisztító (Concentryl Active

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Termék neve: SCHWEGO SOFT 8117 Előző változat kelte: 2002. 09. 24. 1/5 Aktualizálás kelte: 2006. 05. 05.

BIZTONSÁGI ADATLAP. Termék neve: SCHWEGO SOFT 8117 Előző változat kelte: 2002. 09. 24. 1/5 Aktualizálás kelte: 2006. 05. 05. 1/5 Aktualizálás kelte: 2006. 05. 05. 1. A készítmény neve: SCHWEGO SOFT 8117 (8117) nedvesítővíz-adalék Gyártó cég neve: Bernd Schwegmann GmbH & Co. KG Címe: Wernher-von-Braun Strasse 14. D-53501 Grafschaft-Gelsdorf

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Elosztó Team Kft BIZTONSÁGI ADATLAP

Elosztó Team Kft BIZTONSÁGI ADATLAP A kiállítás kelte: 2013.03.25 IRIS ACETONMENTES KÖRÖMLAKKLEMOSÓ 1/7 1. A készítmény neve: IRIS ACETONMENTES KÖRÖMLAKKLEMOSÓ Gyártó cég neve: Elosztó Team Kft Cím: 1155 Alkotmány utca 5. telefon: 06-20-9238-225

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006 EU 31. cikk szerint. 1. Az anyag/készítmény és társaság azonosítása. 2. Veszélyesség szerinti besororás.

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006 EU 31. cikk szerint. 1. Az anyag/készítmény és társaság azonosítása. 2. Veszélyesség szerinti besororás. Oldal:1/8 1. Az anyag/készítmény és társaság azonosítása Adatok a termékhez Az anyag/készítmény felhasználása: aeroszol Gyártó/forgalmazó: SCHANZA Egon MOLYSLIDE Lubricants Bahnhofstrasse 4 A - 8141 Unterpremstätten

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint LABOHIT. Adapta fólia LH3270 / LH3271

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint LABOHIT. Adapta fólia LH3270 / LH3271 Oldal 1 -től 5 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása Az anyag vagy a készítmény azonosítása A vállalat/vállalkozás azonosítása Társaság: Cím: Város: LH3270 / LH3271 FINO GmbH Mangelsfeld

Részletesebben

MESTER Parketta Fugázó Tömítő

MESTER Parketta Fugázó Tömítő (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 7 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint oldal 1 / 3 Edző Biztonsági adatlap (SDB) száma: SET000794668 Felülvizsgálat ideje: 2010.01.15. Nyomtatás ideje: 2010.03.10. Kereskedelmi megjelölés:

Részletesebben

HungaroChemicals Kft. 1/7 D-Sanity. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH

HungaroChemicals Kft. 1/7 D-Sanity. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH HungaroChemicals Kft. 1/7 D-Sanity A kiállítás kelte: 2005.01.05. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH 1.) Keverék neve: D - Sanity általános tisztító- és fertőtlenítőszer Gyártó cég

Részletesebben

buchem: chemie + technik GmbH & Co.KG Albert-Einstein-Str.8, 42929 Wermelskirchen Telefon : +49 2196 7277-0 Telefax : +49 2196 5843

buchem: chemie + technik GmbH & Co.KG Albert-Einstein-Str.8, 42929 Wermelskirchen Telefon : +49 2196 7277-0 Telefax : +49 2196 5843 BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1/9 1. ANYAG-/GYÁRTÁS- ÉS CÉGMEGJELÖLÉS: Termékinformáció: KERESKEDELMI MEGNEVEZÉS: REINIGER SE spezial Iparág: Szerszámgyártás Fő alkalmazási terület: Szerszámkészítés Alkalmazás:

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Kiadás dátuma: 2009. 07. 20. Módosítás/revízió: 2009. 09. 01. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása: 1.1 Kereskedelmi név: Tectane Zsírzó

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Terméknév: Prista Antifreeze Honosítás kelte: 2009. 05. 15. Oldal: 1/(9) 1. Anyag / készítmény és vállalat / vállalkozás azonosítása

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint LABOHIT. Gipszoldó LH1032. EK-szám CAS-szám Alkotóelemek Tömeg Osztályba sorolás

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint LABOHIT. Gipszoldó LH1032. EK-szám CAS-szám Alkotóelemek Tömeg Osztályba sorolás Oldal 1 -től 6 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása Az anyag vagy a készítmény azonosítása A vállalat/vállalkozás azonosítása Társaság: Cím: Város: LH1032 FINO GmbH Mangelsfeld

Részletesebben

MOL Transit TD 15W-40 univerzális motorolaj

MOL Transit TD 15W-40 univerzális motorolaj BIZTONSÁGI ADATLAP (91/155 EGK irányelv és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) MOL-LUB Kft. Terméknév: Változat: 12 Felülvizsgálat: 2007. 01. 26. Kibocsátás kelte: 2000. 01. 12. Oldal: 1/(9) 1.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Termék neve: SCHWEGO START 8182 Előző változat kelte: 2002. 12. 19. 1/6 Aktualizálás kelte: 2006. 05. 05.

BIZTONSÁGI ADATLAP. Termék neve: SCHWEGO START 8182 Előző változat kelte: 2002. 12. 19. 1/6 Aktualizálás kelte: 2006. 05. 05. 1/6 Aktualizálás kelte: 2006. 05. 05. 1. A készítmény neve: SCHWEGO START 8182 (8182) festékfrissítő és a gépindulást könnyítő szer Gyártó cég neve: Bernd Schwegmann GmbH & Co. KG Címe: Wernher-von-Braun

Részletesebben

Nyomtatás kelte:2008.07.11. 1907/2006/EK szerint Átdolgozva: 2008..07.11 Készült: 2009. 09. 11 THINNER FOR PLASTI DIP Termék szám:19 1/6

Nyomtatás kelte:2008.07.11. 1907/2006/EK szerint Átdolgozva: 2008..07.11 Készült: 2009. 09. 11 THINNER FOR PLASTI DIP Termék szám:19 1/6 Termék szám:19 1/6 1.AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 A készítmény neve: F-740 A készítmény felhasználása: a Plasti Dip termékek hígítója 1.2 Gyártó/vállalkozó cég neve, címe: Plasti

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 A nyomtatás kelte 12.12.2009 Felülvizsgálat 12.12.2009 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: OVERCECK MT WITE

Részletesebben

Total Clean 2001 Kft. 1/7 ODO. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH. térkőtisztító

Total Clean 2001 Kft. 1/7 ODO. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH. térkőtisztító Total Clean 2001 Kft. 1/7 ODO A kiállítás kelte: 2010.06.25. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH 1.) Keverék neve: ODO térkőtisztító Gyártó cég neve: HungaroChemicals Ipari, Kereskedelmi

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Fertix fehérítőszer citrom illattal

BIZTONSÁGI ADATLAP. Fertix fehérítőszer citrom illattal Fertix 1/6 Verziószám: 2 BIZTONSÁGI ADATLAP veszélyes készítményhez 1. A készítmény azonosítása Fertix fehérítőszer citrom illattal A készítmény neve: Fertix fehérítőszer Felhasználási terület: tisztítás,

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 0495 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 0495 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2004. 05. 12 Oldalszám: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PREVENT színes autópolírozó, vizes bázisú (fekete) 1.2.A

Részletesebben

Hideg zsíroldó 1/6 Verziószám: 5 2007 junius 1 BIZTONSÁGI ADATLAP. veszélyes készítményhez. Hideg zsíroldó

Hideg zsíroldó 1/6 Verziószám: 5 2007 junius 1 BIZTONSÁGI ADATLAP. veszélyes készítményhez. Hideg zsíroldó Hideg zsíroldó 1/6 Verziószám: 5 1. A készítmény azonosítása BIZTONSÁGI ADATLAP veszélyes készítményhez Hideg zsíroldó A készítmény neve: Felhasználási terület: fokozott hatékonyságú hideg zsíroldó, tűzhelyek,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet szerint Oldalszám:1/8 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG AZONOSÍTÁSA Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: Z-GREASE LXEP 2 Hivatkozási szám: 755 Anyag/Keverék keverék Az anyag/készítmény felhasználása

Részletesebben

HungaroChemicals Kft. 1/6 Combi Rub. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH

HungaroChemicals Kft. 1/6 Combi Rub. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH HungaroChemicals Kft. 1/6 Combi Rub A kiállítás kelte: 2010.08.26. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH 1.) Keverék neve: Combi Rub folyékony karcmentes súrolószer Gyártó cég neve: HungaroChemicals

Részletesebben

Jerg-Wieland Str. 4 D-89081 Ulm-Lehr Telefon: 0731-1420-0 Telefax: 0731-1420-88

Jerg-Wieland Str. 4 D-89081 Ulm-Lehr Telefon: 0731-1420-0 Telefax: 0731-1420-88 Biztonsági adatlap 1. A készítmény neve LM Szélvédő tisztító Gyártó cég: LIQUI MOLY GmbH Jerg-Wieland Str. 4 D-89081 Ulm-Lehr Telefon: 0731-1420-0 Telefax: 0731-1420-88 Cikksz.1514 Forgalmazó/ Importáló

Részletesebben