Ha ezek megvannak, neki is láthatunk.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Ha ezek megvannak, neki is láthatunk."

Átírás

1 Az Eprom(Chip) cseréje nem túl bonyolult, de azért van egy-két buktató benne. Ezért hát legyen itt egy kis képes segédlet. Első lépésként be kell szereznünk pár szerszámot! - Egy torx készletet, vagy legalább pár bitfejet. (T25) - Egy kereszthornyos csavarhúzót (csillag csavarhúzó) - Egy lapos csavarhúzót - Egy 8as és egy 10es crova fej. (esetleg villás kulcs) - Opciósan egy zseblámpát :-D Ha ezek megvannak, neki is láthatunk. Első lépés a kesztyűtartó alatti kis polc leszerelése. Ha még megvan a polc alatti kis takaró lap, akkor azzal kezdjük. Egy bolha tartja(1). Van egy kis füle. Ezt kiemelve, majd kihúzva jön ki. Nehezen, épp ezért erősen kell, de ugyanakkor óvatosan, mert egyrészt vagy a füle szakadhat le, vagy a kis takaró lapé. Ha ez kijött, akkor a takaró lapot ki lehet húzni előrefelé. De ha már itt járunk, csavarjuk ki az itt található csavart is, ugyanis Magát a polcot 4 csavar fogja. 3 darab Torx25-ös és egy kereszthornyos.

2 2 darab a jobb felső részen(3), 1 a bal felső részen(4). A 4. csavar pedig a polc alatt, baloldalon, ahol a bolha is volt, a középkonzol irányába csavarva. Ez a kereszthornyos(2). Ezek kicsavarása után kijön a polcocska. A jobb hozzáférés érdekében ezek után jöhet a kesztyűtartó kiszerelése. A kesztyűtartót szintén 4 csavar fogja. Ezek kereszthornyosak. Elég feltűnő helyen vannak. Kettő a kesztyűtartó alatt(5-6), kettő pedig a felső részén(7-8).ezek, ha kinyitjuk a kesztyűtartó ajtaját, akkor látszódnak, illetve válnak hozzáférhetővé.

3 Ezután a belső világítást (9) kell kibillenteni. Ha óvatosan lassan húzzuk kifelé a kesztyűtartót, akkor megláthatjuk a szisztémáját. (kipattint, elfordít vízszintesre, és így ki lehet bújtatni.) Vigyázzatok, mert nagyon forró tud lenni, ha világított egy ideje! Ezután a kesztyűtartó könnyen kivehető. Amennyiben klímás az autó, akkor a kesztyűtartó hátsó részére csatlakozik egy kis műanyag harmonika cső is(kesztyűtartó hűtése). Ezt még húzzuk le, és már az ölünkbe is pottyan a kesztyűtartó. A következő lépés a jobb oldali belső küszöb leszerelése. Nem bonyolult feladat. 4 darab 25 ös torx csavar tartja. A csavarok el vannak rejtve. 3 darab a küszöb vízszintes részén van( ). A fedelüket egy kicsi lapos csavarhúzóval pattinthatjuk ki(14).

4 A csavarokhoz az üléstől kicsit nehézkes hozzáférni. Megoldás vagy valamilyen célszerszám, vagy mondjuk egy krova hajtókarba fogott bitfej lehet. Ez utóbbit nem próbáltuk. A 4. csavar a függőlegesen álló részen, az A oszlok vonalában van (13). (ezért kellett a kis polccal kezdeni, mert ennek a takarásában van!!) Ezek után a küszöböt kicsit előre kell húzni, majd fel.. aztán hátra.. érzéssel. (van egy kis pöcök, ami a kocsi hátulja felé lévő végén, belecsúszik a másik részébe)(15)

5 Ezek után jön a nagyja!! Már láthatóvá válik a motorvezérlő(ecu)(16). Egy fekete keret mögött, egy szép fényes, vagy kevésbé fényes dobozka. Ennek a kiszerelése már kicsit nehezebb. A változatosság kedvéért, ezt is 4 csavar fogja. 4 darab 10es csavar. Kettő az A oszlop alatt, az ajtó mellett közvetlenül(17-18), kettő pedig belül a tűzfal vonalában. Ez utóbbi kettő, fekete műanyag anya(19-20). Nem könnyű hozzájuk férni. Nekünk van egy kis célszerszámunk. De krovával toldóval is megoldható valószínűleg. A nagyobb tér érdekében esetleg kiszedhetjük az AC-relét is (21). Kicsit nehezen jön ki, de ide-oda mozgatva és felfelé húzva kijön.

6 Szóval a 4 csavar kicsavarása után, az ECU kiszedhető. Nem lesz egyszerű. A Hátsó tőcsavarokon eléggé akad, kicsit erősen, de azért óvatosan kell kifelé húzni. Miután lejött a hátsó csavarokról, elkezdhetjük lefelé billenteni. Egy idő után már a csatlakozója(22) fogja megfogni, ekkor a csatlakozót oldjuk le. Van egy kis fém kar(23), azt kell meghúzni az ECU testétől eltávolodó irányba. Ez automatikusan kioldja, és kitolja a csatlakozótestet. Ezután már csak a csatlakozó sarkát kell kiakasztani az ECU-ból.. A csatlakozót kicsit elhúzva az ECU-nak ki kell jönnie. Most következik az ECU kicsomagolása. A 2.5-ös és a 2.8-as motronic között itt lehet, illetve lesz is pár különbség!! A 2.5-ös motronicnál a rögzítő keret 3 darab 8-as csavarral van rögzítve magához az ECU dobozához ( ) (a képen a 2.8as motronic és a szegecsek láthatóak. lásd a leírásban később, de fentebb lévő képen be van jelölve kettő ezek a csavarok közül a 2.5ös ECU-n is). Ezeket a csavarokat kell kicsavarozni. És a keret már le is jön.

7 Ezután ha szemügyre vesszük, látjuk hogy az ECU fedelét, kis behajtott fülecskék rögzítik. Ezeket kell kis lapos csavarhúzóval kihajtogatni. (27) Óvatosan, nem kell nagyon, éppen csak hogy a le lehessen venni a fedelet. Könnyen letörnek pár hajlítás után. (1-2 cserét kibírnak nyugodtan, utána már kezdenek elfáradni) Ha kihajlítottuk őket, már le is lehet venni a fedelet. A 2.8-as motronic-nál kicsit más a helyzet. A csavarok helyén szegecsek vannak( )! Így két lehetőség van. Lefúrni a szegecseket, és átmenő csavarokkal összerakni, vagy amit mi is tettünk, kis csavarhúzóval kihajtogattuk az ECU fedelének a rögzítő füleit.(lásd fentebb) Nem egyszerű mutatvány - be kell nyúlni a keret alá - de megoldható. Egyetlen egy fülhöz nem lehet hozzáférni, de az megadja magát, ha kihajlítjuk a fedelet. Ezek után már le is vehető a fedél és láthatóvá válik a vezérlő lelkivilága. De térjünk vissza a 2.5-ös vezérlőhöz,mert ott a fedél levétele után, még nem férünk hozzá a chiphez. Mint fel fog tűnni, maga a vezérlő 2 nyáklapból áll. A kettőt szalagkábel köti össze. A nyákok összefogását, és egyben távtartását, kis műanyag távtartók, rögzítők valósítják meg. Először a csatlakozóval ellentétes oldalon középen van egy pöcök (28), azt kell kivenni. Közepét kicsit megnyomva, az ellenkező oldalon kihúzható a belső része. Tegyük el jól, könnyen elgurul. Ezután szintén ezen az oldalon, a szalagkábel két szélénél található távtartó-rögzítő pöcköt kell szétpattintani.(29-30) Óvatosan érzéssel, nehogy megrántsuk, és a szalagkábel elszakadjon, vagy ha túlfeszítjük, a másik oldalon a csatlakozónál eltörjön a nyák.

8 Ha ez is megvan, a csatlakozót vegyük szemügyre. Látszik kétoldalt benne két kis pöcök (31-32).

9 Fogjuk meg a felső nyákot, a két pöcköt elnyomva óvatosan húzzuk hátrafelé. (ki kell jönnie a csatlakozóból. Szintén vigyázzunk a szalagkábelre) Ha kijött óvatosan hajtsuk szét a vezérlőt. Ekkor a 2.5-ös vezérlőnek is elénk tárul a lelkivilága. A Chipet(33) a 2.5-ös vezérlőben a felső nyákon, bal közép részen találjuk meg, egy műanyag védő-rögzítő van rajta(34). Ezt a műanyagot két oldalról kicsit kipattintva felfelé le lehet venni.(kis csavarhúzó segít) Vigyázzunk, nehogy megsértsük a panelt, esetleg a mellette lévő IC-t, vagy magát a Chipet. Bár ez utóbbi nem olyan sérülékeny.

10 A 2.8-as ECU csak egy panelből áll, szemben a 2.5-össel. A panel csatlakozóval szembeni oldalának a szélén található a chip(33). Szintén a 2.5-ösnél már megismert műanyag védő-rögzítő van rajta (A képen már a műanyag nélkül látszik) Levételét, lásd fentebb a 2.5-ösnél. Levétele után már láthatóvá válik maga a chip. Rajta az eredeti száma. A chipet legegyszerűbben egy pici csavarhúzóval vehetjük ki. Az IC két vége alá felváltva benyúlva, megmegemelve. Figyeljünk oda, hogy ne emeljünk egyszerre túl sokat rajta, mert elhajolhat, szerencsétlen esetben le is törhet a lába. Mielőtt kivesszük, nézzük meg alaposan. Az egyik végén, középen van egy bevágás. Jegyezzük meg, merre állt. Ugyanis ha megnézzük, a Tunning chipen is van egy hasonló bevágás. Ezzel jelzik az IC egyes lábát. Az új chipnek is így kell bekerülnie! (támpontot adhat még, magán a foglalaton lévő ugyanilyen bevágás) Miután kiszedtük az IC-t, az új Tunning IC-t szépen tegyük be a helyére, e fentieknek megfelelően. Tegyük a foglalat fölé. Először az egyik oldal lábát igazítsuk a foglalatba, majd a másik oldalt. Elképzelhető hogy kicsit beljebb kell nyomni a lábakat, hogy tökéletesen passzoljanak a lukakba. Ha passzolnak, nyomjuk óvatosan bele ütközésig.

11 A visszaszerelés értelemszerűen a fentiek fordítottja. Műanyag chipre visszapattint. Felső nyáklap csatlakozóba visszarak, távtartók összepattint Középre a kiszedett távtartó visszarak. Fedél visszarak, fülei visszahajtogat.

12 2.5-ös vezérlőnél illetve ha a 2.8-asról lefúrtuk, a keret visszarak. Motronic(ECU) a helyére visszaküszköd. Nem egyszerű. A Csatlakozóját még mielőtt a végleges helyére kerül, tegyük rá, mert ha már teljesen bent van, akkor nehéz lesz. Gyakorlatilag nem is lehet. Ha sikeresen visszaraktuk, és bekötöztük a több sebből vérző kezünket, mehet vissza a rögzítő négy csavar. A belső műanyagokkal óvatosan, ne kapassuk mellé, mert elnyíródhat. Mehet vissza a küszöb. Figyeljünk a hátsó végénél az illesztésre, az esetleg alatta futó kábelekre. 4 csavarja visszacsavar. Jöhet a kesztyűtartó(4 csavar). Klímásnál ne felejtsük el a csövet, illetve mindegyiknél a világítását. Kis polc, majd végül a kis takaró lemez a bolhával rögzítve. Remélem nem hagytam ki semmit. Hát ennyi lenne a Tunning Chip Beszerelése!!

Peugeot 307 indexkapcsoló javítása

Peugeot 307 indexkapcsoló javítása Peugeot 307 indexkapcsoló javítása A Peugeot 307 egyik típushibája, hogy az indexkapcsoló erőtlen, jobbra indexelésből visszakattanáskor automatikusan lecsapódik balra. Az alábbiakban leírom, hogyan lehet

Részletesebben

Vezérműszíj csere 1.4 16V

Vezérműszíj csere 1.4 16V Vezérműszíj csere 1.4 16V A Corsa B X14XE DOHC motorja a kód szerint X - két utas katalizátorral szerelt ( 96-tól kezdve jelent meg) 14 1,4literes lökettérfogat X sűrítési arány 10-11,5 E keverékképzésre

Részletesebben

Sajnos 2 apropója is lett a feladat elvégézésének részemről, hát belevágtam...

Sajnos 2 apropója is lett a feladat elvégézésének részemről, hát belevágtam... Lámpa és lencsetisztítás Mondeo MK4 2011 FL gyári xenon Sajnos 2 apropója is lett a feladat elvégézésének részemről, hát belevágtam... Először is berepedt a jobbelső lámpám és beázott, másodszor 01.08.-án

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. TÉMA 2...ÁLTALÁNOS UTASÍTÁSOK: Bevezetés, Szállítás és Átvétel. 6...SZÉTSZERELÉSI UTASÍTÁSOK: THERMO-SEAT épületi és Storm légfúvók

TARTALOMJEGYZÉK. TÉMA 2...ÁLTALÁNOS UTASÍTÁSOK: Bevezetés, Szállítás és Átvétel. 6...SZÉTSZERELÉSI UTASÍTÁSOK: THERMO-SEAT épületi és Storm légfúvók TARTALOMJEGYZÉK OLDAL TÉMA 2...ÁLTALÁNOS UTASÍTÁSOK: Bevezetés, Szállítás és Átvétel 3...ÁLTALÁNOS UTASÍTÁSOK: Üzembe helyezés 4...ÁLTALÁNOS UTASÍTÁSOK: Teszt és Indító folyamatok 5...ÁLTALÁNOS UTASÍTÁSOK:

Részletesebben

MAC 550 Profile. Felhasználói kézikönyv

MAC 550 Profile. Felhasználói kézikönyv MAC 550 Profile Felhasználói kézikönyv Lámpa A kisülő lámpáról A MAC 550 Profile-t az OSRAM HTI 400-as fényforrással való alkalmazáshoz tervezték. Ez az igen gazdaságos rövidívű forrás 7500 K színhőmérsékletű

Részletesebben

Ford Mondeo mk.1. hátsó függőleges- és kereszt stabilizátor csere

Ford Mondeo mk.1. hátsó függőleges- és kereszt stabilizátor csere Ford Mondeo mk.1. hátsó függőleges- és kereszt stabilizátor csere írta:misi107 Üdv minden autót szerelő mondeósnak! Az alábbiakban segítséget szeretnék nyújtani mindazoknak, akik ezt az otthon is elvégezhető

Részletesebben

FEDELES GÁZ-GRILL: SZERELÉSI ÚTMUTATÓ

FEDELES GÁZ-GRILL: SZERELÉSI ÚTMUTATÓ FEDELES GÁZ-GRILL: SZERELÉSI ÚTMUTATÓ Típus: G-30S-BG/ YORKER SLIM KIZÁRÓLAG SZABADTÉRI HASZNÁLATRA ÖSSZESZERELÉS ELŐTT OLVASSA EL A JELEN ÚTMUTATÓT AZ ÚTMUTATÓT ŐRIZZE MEG FIGYELEM! Az útmutatások figyelmen

Részletesebben

Multigym Plus kézikönyv

Multigym Plus kézikönyv Multigym Plus kézikönyv Összeszerelési instrukciók: Távolítsa el a doboz tartalmát és győződjön meg arról, hogy minden elem kifogástalan állapotban a rendelkezésre áll! Az összeszereléshez két személy

Részletesebben

RAC 180 HIDROPNEUMATIKUS SZEGECSELŐGÉP. 2,4* 6,0** MM-ES SZEGECSEKHEZ (* Nem alumínium, **Csak alumínium)

RAC 180 HIDROPNEUMATIKUS SZEGECSELŐGÉP. 2,4* 6,0** MM-ES SZEGECSEKHEZ (* Nem alumínium, **Csak alumínium) RAC 180 HIDROPNEUMATIKUS SZEGECSELŐGÉP 2,4* 6,0** MM-ES SZEGECSEKHEZ (* Nem alumínium, **Csak alumínium) HASZNÁLATI UTASÍTÁS KARBANTARTÁS FELJEGYZÉSEK FIGYELEM!!! Minden elvégzendő műveletet a biztonsági

Részletesebben

CL55 2 GARANCIA HASZNÁLAT ÉS TÁRCSÁK VÁLASZTÁSA FONTOS FIGYELMEZTETÉSEK TISZTÍTÁS

CL55 2 GARANCIA HASZNÁLAT ÉS TÁRCSÁK VÁLASZTÁSA FONTOS FIGYELMEZTETÉSEK TISZTÍTÁS CL 55 CL55 2 TARTALOMJEGYZÉK GARANCIA FONTOS FIGYELMEZTETÉSEK BEVEZETÉS AZ ÚJ CL55 CL 60 V.V. ZÖLD- SÉGFELDOLGOZÓ GÉP D VERZIÓHÁHOZ A GÉP BEKAPCSOLÁSA Javaslat a villamos csatlakozásokhoz Vezérlő tábla

Részletesebben

Dell Precision Tower 7910 Kezelési kézikönyv

Dell Precision Tower 7910 Kezelési kézikönyv Dell Precision Tower 7910 Kezelési kézikönyv Szabályozó modell: D02X Szabályozó típus: D02X003 Megjegyzések, figyelmeztetések és vigyázat jelzések MEGJEGYZÉS: A MEGJEGYZÉSEK fontos tudnivalókat tartalmaznak,

Részletesebben

TR 200 - ZÖLDSÉGSZELETELŐ

TR 200 - ZÖLDSÉGSZELETELŐ TR 200 - ZÖLDSÉGSZELETELŐ 14/1 Tartalom Ábrák Méretek... 3 Ábrák Tárcsák... 4 Ábrák Használat... 5 A készülék ismertetése... 6 Beüzemelés... 6 Használati, és biztonsági előírások... 7 Tisztítás, higiénia

Részletesebben

MÁGNESES SZOBABICIKLI. Termék száma: 996

MÁGNESES SZOBABICIKLI. Termék száma: 996 MÁGNESES SZOBABICIKLI Termék száma: 996 Összeszerelési és használati útmutató Fontos: mielőtt hozzákezdene a termék használatához olvassa el figylemesen a következő leírást. Őrizze meg a hasz nálati utasítást

Részletesebben

2.0. Tartalom Funkcióvizsgálat

2.0. Tartalom Funkcióvizsgálat Tartalom Funkcióvizsgálat 2.0 Spirálfúrók 2.1 Fogbélüreg-fúrófejek 2.2 Marók 2.3 Menetvágók 2.4 Fogazott végű fúróperselyek 2.5 Fúróperselyek lemezekhez 2.6 Célzókengyelek 2.7 Célzókészülék csúccsal 2.8

Részletesebben

IPARI FELSZERELÉSEK 2011 MŰHELYBÚTOROK JOULEING KFT. www.jouleing.hu

IPARI FELSZERELÉSEK 2011 MŰHELYBÚTOROK JOULEING KFT. www.jouleing.hu Tel: +36 70 336-4032 JOULEING KFT +36 70 900-5581 IPARI FELSZERELÉSEK 2011 MŰHELYBÚTOROK Stabil munkaasztal Beállítható munkamagasság 720-970 mm. 20 mm vastag, szürke asztallap. Maximális terhelés: 150

Részletesebben

Kísérletek újrafelhasznált anyagokkal

Kísérletek újrafelhasznált anyagokkal Kísérletek újrafelhasznált anyagokkal Item: 3287 Hunor: 20255 Szülők figyelmébe: Kérjük olvassa végig a használati útmutatót mielőtt gyermeke kezébe adná a játékot. A) Biztonsági előírások 1. Mielőtt munkához

Részletesebben

Montážny manuál Montážní manuál Szerelési útmutató

Montážny manuál Montážní manuál Szerelési útmutató Montážny manuál Montážní manuál Szerelési útmutató 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 Meghúzási nyomatékok (N.m) Acélminőség Kulcsméret FIGYELMEZTETÉS A klímaberendezésnek a jármű

Részletesebben

SZERELÉSI KÉZIKÖNYV. Automatikus szűrőtisztítás funkcióval ellátott díszítőpanel Öntisztító díszítőpanel BYCQ140D7GW1 BYCQ140D7GFW1

SZERELÉSI KÉZIKÖNYV. Automatikus szűrőtisztítás funkcióval ellátott díszítőpanel Öntisztító díszítőpanel BYCQ140D7GW1 BYCQ140D7GFW1 SZERELÉSI KÉZIKÖNYV Automatikus szűrőtisztítás funkcióval ellátott díszítőpanel BYCQ0D7GW BYCQ0D7GFW BYCQ0D7GW BYCQ0D7GFW. BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK.... TARTOZÉK.... A BERENDEZÉS ELHELYEZÉSE.... ELŐKÉSZÜLETEK

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ UNI - AIR FEST KÉSZLET PWSG810J

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ UNI - AIR FEST KÉSZLET PWSG810J GARANCIALEVÉL??? 1. A KH Trading által forgalmazott termékekre az eladás napjától számítva 24 hónap garanciát nyújtunk a polgári törvénykönyv értelmében, vagy 6 hónapot a kereskedelmi törvénykönyv értelmében,

Részletesebben

Dell Latitude E5550 / 5550 Kezelési kézikönyv

Dell Latitude E5550 / 5550 Kezelési kézikönyv Dell Latitude E5550 / 5550 Kezelési kézikönyv Szabályozó modell: P37F Szabályozó típus: P37F001 Megjegyzések, figyelmeztetések és Vigyázat jelzések MEGJEGYZÉS: A MEGJEGYZÉSEK fontos tudnivalókat tartalmaznak,

Részletesebben

Magnetic 400. Magnetic Szobabicikli. Használati útmutató. 1005. szám. A termékleírás eltérhet a képen ábrázoltaktól.

Magnetic 400. Magnetic Szobabicikli. Használati útmutató. 1005. szám. A termékleírás eltérhet a képen ábrázoltaktól. Magnetic 400 Magnetic Szobabicikli Használati útmutató 1005. szám A termékleírás eltérhet a képen ábrázoltaktól. TARTALOMJEGYZÉK BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK 2 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ 3 A SZÁMÍTÓGÉP ÜZEMBE HELYEZÉSE

Részletesebben

WS 34A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ALSÓMARÓ

WS 34A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ALSÓMARÓ GARANCIALEVÉL 1. A KH Trading által forgalmazott termékekre az eladás napjától számítva 24 hónap garanciát nyújtunk a polgári törvénykönyv értelmében, vagy 12 hónapot a kereskedelmi törvénykönyv értelmében,

Részletesebben

ELŐKÉSZÍTÉS KIHELYEZÉS. Tömjük ki alaposan a táskákat, beleértve a külső zsebeket is.

ELŐKÉSZÍTÉS KIHELYEZÉS. Tömjük ki alaposan a táskákat, beleértve a külső zsebeket is. ELŐKÉSZÍTÉS Tömjük ki alaposan a táskákat, beleértve a külső zsebeket is. A táskákon nem maradhat ránc vagy gyűrődés, de ne tömjük túl a termékeket. Húzzuk be az összes cipzárt és állítsuk rövidre a pántokat.

Részletesebben

Mûködtetési és karbantartási utasítások

Mûködtetési és karbantartási utasítások Mûködtetési és karbantartási utasítások FIGYELMEZTETÉSEK Mielőtt használatba venné ezt a felszerelést, olvassa el az EN 529 : 2005 tartalmát és ismerkedjen meg a légzésvédelmi eszközökre vonatkozó követelményekkel

Részletesebben

Joachim Meyer. Bot. A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Fordította: Berki András

Joachim Meyer. Bot. A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Fordította: Berki András Joachim Meyer A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Bot Fordította: Berki András A botról Az ötödik, és egyben utolsó fejezete ennek a könyvnek, amiben elmagyarázom és röviden

Részletesebben

Tányéros árnyékoló készítése

Tányéros árnyékoló készítése Tányéros árnyékoló készítése A meteorológiai és az éghajlati adatokban az egyik legfontosabb általunk mérhető paraméter a levegő hőmérséklete és relatív páratartalma. Ahhoz, hogy valóban a levegő hőmérsékletét

Részletesebben

HŰTŐSZEKRÉNY ERU 14300 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HŰTŐSZEKRÉNY ERU 14300 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HŰTŐSZEKRÉNY ERU 14300 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK Gondoskodás 2 Figyelmeztetések és fontos útmutatások A készülék bemutatása 4 Használat 5 A belső részek tisztítása 5 Üzembe helyezés 5 Hőfokszabályzás

Részletesebben

ÁRJEGYZÉK: KÖTŐELEMEK, RÖGZÍTÉSTECHNIKA. Érvényes: 2015.9.15-től. Gyorsaság, megbízhatóság versenyképes árakon!

ÁRJEGYZÉK: KÖTŐELEMEK, RÖGZÍTÉSTECHNIKA. Érvényes: 2015.9.15-től. Gyorsaság, megbízhatóság versenyképes árakon! ÁRJEGYZÉK: KÖTŐELEMEK, RÖGZÍTÉSTECHNIKA Érvényes: 2015.9.15-től Gyorsaság, megbízhatóság versenyképes árakon! A katalógusban feltüntetett árak Ft-ban értendők és a 27% ÁFA-t nem tartalmazzák! CSAVAR EXPRESSZ

Részletesebben

MAGYAR törzsfájl. g60 TEN, TEL K085109A

MAGYAR törzsfájl. g60 TEN, TEL K085109A HU MAGYAR törzsfájl g60 TEN, TEL K085109A 0814 Ezennel kijelentjük, hogy az alább megnevezett termék klalakitésa és épitési módja alapján, valamint az általunk forgalmezott kivitelben megfelel az idevágó,

Részletesebben

Csavarok és kötőelemek

Csavarok és kötőelemek Csavarok és kötőelemek A csavar egyike az egyszerű gépeknek. Csavarokat gépek működtetésére, erő sokszorozásra és kötőelemként használják. Ez a szócikk a csavarról, mint kötőelemről szól. Csavarok csoportosításának

Részletesebben

MUNKAANYAG. Szabó László. Oldható kötések alkalmazása, szerszámai, technológiája. A követelménymodul megnevezése: Épületgépészeti alapfeladatok

MUNKAANYAG. Szabó László. Oldható kötések alkalmazása, szerszámai, technológiája. A követelménymodul megnevezése: Épületgépészeti alapfeladatok Szabó László Oldható kötések alkalmazása, szerszámai, technológiája A követelménymodul megnevezése: Épületgépészeti alapfeladatok A követelménymodul száma: 0109-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja:

Részletesebben

ABS vezérlı javítás (Volvo 850, S70) Írta: Pintér Zoltán (Pizo_S70)

ABS vezérlı javítás (Volvo 850, S70) Írta: Pintér Zoltán (Pizo_S70) ABS vezérlı javítás (Volvo 850, S70) Írta: Pintér Zoltán (Pizo_S70) A leírt lépéseket egy 99 évvégi 2.0T aut. S70-en végigcsináltam (2x is). Remélem a 850 nem sokban tér el ettıl. Ha a mőszerfalon egyre

Részletesebben

Használati útmutató. Páraelszívó EFA 9673. http://www.markabolt.hu/

Használati útmutató. Páraelszívó EFA 9673. http://www.markabolt.hu/ Használati útmutató Páraelszívó EFA 9673 1 Üdvözöljük az Electrolux világában! Köszönjük, hogy egy első osztályú Electrolux terméket választott. Az Electrolux cég célja az, hogy olyan minőségi termékek

Részletesebben

ÁLLOMÁNYVÉDELEM A LEVÉLTÁRAKBAN

ÁLLOMÁNYVÉDELEM A LEVÉLTÁRAKBAN ÁLLOMÁNYVÉDELEM A LEVÉLTÁRAKBAN A levéltári anyaggal való munka, másolás, kiállítás Magyar Országos Levéltár 2009 A hagyományos levéltári anyag tárolása A levéltári anyagot olyan tárolóeszközökben (doboz,

Részletesebben

OLEO-MAC SH 400 ágaprító Használati útmutató

OLEO-MAC SH 400 ágaprító Használati útmutató OLEO-MAC SH 400 ágaprító Használati útmutató A készülék szériaszáma: HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ELŐSZÓ Tisztelt Hölgyem/Uram, Szeretnénk megköszönni Önnek, hogy megvásárolta cégünk ágaprító készülékét. A használati

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Bemutató falak... 5 87301 Bemutató fal...5 87203 Szeszámtartó fal...5 87105 Csavarhúzó állvány...5

Tartalomjegyzék. Bemutató falak... 5 87301 Bemutató fal...5 87203 Szeszámtartó fal...5 87105 Csavarhúzó állvány...5 jegyzék Bemutató falak...................... 5 87301 Bemutató fal...5 87203 Szeszámtartó fal...5 87105 Csavarhúzó állvány...5 Csillag-villás kulcsok................. 5 1060 5060...5 1071...6 Csillag-villáskulcs

Részletesebben

Útmutató a hardver használatához Compaq Evo Desktop D310v asztali számítógépek

Útmutató a hardver használatához Compaq Evo Desktop D310v asztali számítógépek b Útmutató a hardver használatához Compaq Evo Desktop D310v asztali számítógépek A kiadvány cikkszáma: 293388-211 2002. augusztus Ez az útmutató az e sorozatba tartozó számítógépek bővítésével kapcsolatos

Részletesebben

PEZSGŐFÜRDŐ IONIZÁTORRAL

PEZSGŐFÜRDŐ IONIZÁTORRAL PEZSGŐFÜRDŐ IONIZÁTORRAL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Olvassa el figyelmesen a használati útmutatót. Az útmutatót őrizze meg későbbi áttekintésre is. FELHASZNÁLÁSI CÉL

Részletesebben

Szervizelési útmutató

Szervizelési útmutató CODE PERFECT GN7 típusú ugrókódos, motorblokkolás funkciójával rendelkező autóriasztóberendezés, GSM-modullal, amelynek feladata hangüzenetek formájában telefonon keresztül tájékoztatni a tulajdonost a

Részletesebben

Samsung RL33SBSW nofrost hűtőgép javítása

Samsung RL33SBSW nofrost hűtőgép javítása Samsung RL33SBSW nofrost hűtőgép javítása Kondor Attila kondora21@gmail.com A hibajelenség ami miatt a javításhoz hozzáfogtam az volt, hogy időnként elfelejtette a hűtést, csak állt és minden felmelegedett

Részletesebben

Mellkasi kompressziós rendszer Használati útmutató

Mellkasi kompressziós rendszer Használati útmutató Mellkasi kompressziós rendszer Használati útmutató HU www.lucas-cpr.com a JOLIFE terméke LUCAS TM mellkasi kompressziós rendszer használati útmutató 100666-00 E, érvényesség kezdete: COJ2236, 2009 JOLIFE

Részletesebben

KH-SLP1kW HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ELEKTROMOS HORNYOLÓGYALU, 1 KW PLUS

KH-SLP1kW HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ELEKTROMOS HORNYOLÓGYALU, 1 KW PLUS GARANCIA KARTYA 1. Trading gépeire és szerszámaira a Polgári Törvénykönyv előírásainak megfelelő, a vásárlás dátumától számított 6/24 hónap időtartamú jótállás jár (a jótállási igény bejelentésekor a garanciakártyához

Részletesebben

7201 Syn UFO ergonómikus irodaszék Összeszerelési útmutató

7201 Syn UFO ergonómikus irodaszék Összeszerelési útmutató 7201 Syn UFO ergonómikus irodaszék Összeszerelési útmutató 1. lépés A csomag kibontása Amikor a futártól átvette a dobozt, biztosan leellenırizte hogy a csomagolás nem sérült, nem szakadt. Most, hogy átvette

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FÚRÓGÉP AUTOMATIKUS ELŐTOLÁSSAL Z5035 B

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FÚRÓGÉP AUTOMATIKUS ELŐTOLÁSSAL Z5035 B HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FÚRÓGÉP AUTOMATIKUS ELŐTOLÁSSAL Z5035 B Tisztelt vásárló, köszönjük, hogy a KH Trading s.r.o. cég termékét választotta. Cégünk kész Önnek szolgálatait felajánlani a termék megvétele

Részletesebben

Henny Penny Expressz profitközpont. EPC-2-es modell EPC-3-as modell EPC-4-es modell KEZELŐI KÉZIKÖNYV

Henny Penny Expressz profitközpont. EPC-2-es modell EPC-3-as modell EPC-4-es modell KEZELŐI KÉZIKÖNYV Henny Penny Expressz profitközpont EPC-2-es modell EPC-3-as modell EPC-4-es modell KEZELŐI KÉZIKÖNYV A GARANCIÁT AZ INTERNETEN, A WWW.HENNYPENNY.COM HONLAPON REGISZTRÁLJA. 1. RÉSZ - BEVEZETÉS 1-1. FŰTÖTT

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ WJ300 LUX GYALUGÉP W0101

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ WJ300 LUX GYALUGÉP W0101 GARANCIALEVÉL 1. A KH Trading által forgalmazott termékekre az eladás napjától számítva 24 hónap garanciát nyújtunk a polgári törvénykönyv értelmében, vagy 12 hónapot a kereskedelmi törvénykönyv értelmében,

Részletesebben

GYERMEKE ÉS AZ ÖN BIZTONSÁGA ÉRDEKÉBEN KÉRJÜK, OLVASSA EL FIGYELMESEN A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT.

GYERMEKE ÉS AZ ÖN BIZTONSÁGA ÉRDEKÉBEN KÉRJÜK, OLVASSA EL FIGYELMESEN A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ELİRE HELYEZHETİ GYERMEK KERÉKPÁRÜLÉS (KISGYERMEK SZÁMÁRA, 18KG SÚLYHATÁRIG) GYERMEKE ÉS AZ ÖN BIZTONSÁGA ÉRDEKÉBEN KÉRJÜK, OLVASSA EL FIGYELMESEN A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT. TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

2. Biztonságos labor- és eszközhasználat

2. Biztonságos labor- és eszközhasználat 2. Biztonságos labor- és eszközhasználat Tartalom 2.1 A biztonságos munkafeltételek és eljárások meghatározása 2.2 A számítógép-alkatrészek kezeléséhez használatos szerszámok és szoftvereszközök megismerése

Részletesebben

I. EXPOZÍCIÓS PROGRAMOK FÉLAUTOMATA PROGRAMOK...

I. EXPOZÍCIÓS PROGRAMOK FÉLAUTOMATA PROGRAMOK... Haladó Tanfolyam Tartalomjegyzék I. EXPOZÍCIÓS PROGRAMOK FÉLAUTOMATA PROGRAMOK... 3 1. BEVEZETŐ AZ EXPOZÍCIÓS PROGRAMOKBA... 3 1. ISO érzékenység... 5 2. WB Fehér egyensúly beállítása... 9 3. Fénymérési

Részletesebben

Pozíció Cikkszám Megnevezés Mennyiség 1 265999-8 Önmetszo csavar M4x25 2 2 265995-6 Önmetszo csavar M4x18 2 3 687054-0 Kábel-feszültségmentesíto 1 4

Pozíció Cikkszám Megnevezés Mennyiség 1 265999-8 Önmetszo csavar M4x25 2 2 265995-6 Önmetszo csavar M4x18 2 3 687054-0 Kábel-feszültségmentesíto 1 4 Pozíció Cikkszám Megnevezés Mennyiség 1 265999-8 Önmetszo csavar M4x25 2 2 265995-6 Önmetszo csavar M4x18 2 3 687054-0 Kábel-feszültségmentesíto 1 4 P-12924 Tápkábel 1 5 682506-6 Kábelvédo 12-90 1 6 688140-0

Részletesebben

ELŐKÉSZÍTÉS KIHELYEZÉS. Fontos, hogy az üzletben kihelyezett táskák elrendezése átlátható és logikus legyen.

ELŐKÉSZÍTÉS KIHELYEZÉS. Fontos, hogy az üzletben kihelyezett táskák elrendezése átlátható és logikus legyen. ELŐKÉSZÍTÉS Tömjük ki alaposan a táskákat, beleértve a külső zsebeket is. A táskákon nem maradhat ránc vagy gyűrődés, de ne tömjük túl a termékeket. Húzzuk be az összes cipzárt és állítsuk rövidre a pántokat.

Részletesebben

Használati útmutató. preciz.hu. Hűtőszekrény ZBA22421SA

Használati útmutató. preciz.hu. Hűtőszekrény ZBA22421SA HU Használati útmutató Hűtőszekrény ZBA22421SA Tartalom Biztonsági információk 2 Biztonsági utasítások 3 Működés 4 Napi használat 5 Hasznos tanácsok és javaslatok 6 Biztonsági információk Ápolás és tisztítás

Részletesebben

Készült a Budapest Pestszentimrei Közösségi Ház (PIK) felújítására és bővítésére kiírt építészeti tervpályázathoz

Készült a Budapest Pestszentimrei Közösségi Ház (PIK) felújítására és bővítésére kiírt építészeti tervpályázathoz MŰSZAKI LEÍRÁS Készült a Budapest Pestszentimrei Közösségi Ház (PIK) felújítására és bővítésére kiírt építészeti tervpályázathoz Általános leírás: A pályázati kiíráshoz mellékelt felmérési terven szereplő

Részletesebben

HV AKKUMULÁTOR BONTÁSI ÚTMUTATÓ

HV AKKUMULÁTOR BONTÁSI ÚTMUTATÓ Benzines-Elektromos Hybrid Synergy Drive HV AKKUMULÁTOR BONTÁSI ÚTMUTATÓ NHW20 Sorozat Előszó Ez a kézikönyv azért készült, hogy felkészítse és segítse a szakembereket a Toyota Prius benzines-elektromos

Részletesebben

Dell Latitude E5440 Kezelési kézikönyv

Dell Latitude E5440 Kezelési kézikönyv Dell Latitude E5440 Kezelési kézikönyv Szabályozó modell: P44G Szabályozó típus: P44G001 Notes, Cautions, and Warnings MEGJEGYZÉS: A NOTE indicates important information that helps you make better use

Részletesebben

KIT-BULLOCK 24V-os tolókapu mozgató szett

KIT-BULLOCK 24V-os tolókapu mozgató szett 1 KIT-BULLOCK 24V-os tolókapu mozgató szett Telepítési leírás Csak telepítőknek Figyelem! A vezérlésben az energiatakarékos mód gyárilag be van kapcsolva! Amennyiben külső rádióvevőt vagy egyéb eszközt

Részletesebben

Inspiron 15. Szervizelési kézikönyv. 5000 Series. Számítógép típusa: Inspiron 5548 Szabályozó modell: P39F Szabályozó típus: P39F001

Inspiron 15. Szervizelési kézikönyv. 5000 Series. Számítógép típusa: Inspiron 5548 Szabályozó modell: P39F Szabályozó típus: P39F001 Inspiron 15 5000 Series Szervizelési kézikönyv Számítógép típusa: Inspiron 5548 Szabályozó modell: P39F Szabályozó típus: P39F001 Megjegyzések, figyelmeztetések és vigyázat jelzések MEGJEGYZÉS: A MEGJEGYZÉSEK

Részletesebben

Oldható kötések készítése

Oldható kötések készítése Szalayné Kovács Eszter Oldható kötések készítése A követelménymodul megnevezése: Épületgépészeti alapfeladatok A követelménymodul száma: 0109-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-015-36

Részletesebben

Kiegészítések a. Psóra Zsolt által készített, Peugeot 307 indexkapcsoló javítása című. dokumentumhoz.

Kiegészítések a. Psóra Zsolt által készített, Peugeot 307 indexkapcsoló javítása című. dokumentumhoz. Kiegészítések a Psóra Zsolt által készített, Peugeot 307 indexkapcsoló javítása című dokumentumhoz. Engem is utolért az egyik Peugeot típushiba, nem működött megfelelően az indexkapcsolóm, ezért a fenti

Részletesebben

Hogyan készítsünk Put-Put boat -ot?

Hogyan készítsünk Put-Put boat -ot? Hogyan készítsünk Put-Put boat -ot? Anyagok: Alumínium üdítős doboz. Ebből lesz a kazán. Konzervdoboz is jó, de kevésbé rugalmas és nehezebb vele bánni. Öblítsük ki, vigyázzunk, nehogy behorpadjon. Műanyag,

Részletesebben

O 1.1 A fény egyenes irányú terjedése

O 1.1 A fény egyenes irányú terjedése O 1.1 A fény egyenes irányú terjedése 1 blende 1 és 2 rés 2 összekötő vezeték Előkészület: A kísérleti lámpát teljes egészében egy ív papírlapra helyezzük. A négyzetes fénynyílást széttartó fényként használjuk

Részletesebben

Lumination TM LED világítótestek (BL sorozat folyamatos működés opció)

Lumination TM LED világítótestek (BL sorozat folyamatos működés opció) GE Lighting Felszerelési útmutató Lumination TM LED világítótestek (BL sorozat folyamatos működés opció) MIELŐTT HOZZÁKEZDENE A MUNKÁHOZ, olvassa el figyelmesen az összes tudnivalót! FIGYELMEZTETÉS! ÁRAMÜTÉS

Részletesebben

K E Z E L É S I K É Z I K Ö N Y V

K E Z E L É S I K É Z I K Ö N Y V TELEPÍTÉSI, HASZNÁLATI, ÁPOLÁSI ÉS KARBANTARTÁSI INFORMÁCIÓK KÓD: 728201 K E Z E L É S I K É Z I K Ö N Y V HŰTŐSZEKRÉNYEK (TELE- ÉS ÜVEGAJTÓS MODELLEK) ELECTROLUX LEHEL Kft. - 2 - HŰTŐSZEKRÉNYEK T A R

Részletesebben

Szerelési és üzemeltetési kézikönyv

Szerelési és üzemeltetési kézikönyv Szerelési és üzemeltetési kézikönyv FW 5 00 AB AA 0 H FW0 FW06 FW08+0 FW FW6+8 66 856 066 066 6 H 96 96 09 00 FW0~0 69 9 80 9 5 F ø00 6 9 8 ø 9 558 559 6 80 0 6 5 5 5 5 A B 6B 5 5 08 5 558 ø 9 80 5 66

Részletesebben

Mágneses Evezőgép. Termék száma: 1218

Mágneses Evezőgép. Termék száma: 1218 Mágneses Evezőgép Termék száma: 1218 Fontos biztonsági információk 1. A gép összeszerelése és használata előtt, olvassa el az egész használati utasítást. Biztonságos és effektív felhasználás csak a jól

Részletesebben

kisebb helyre beférnek majd.

kisebb helyre beférnek majd. Fekete-fehér képek A szokványos színes képregényekkel ellentétben a fekete-fehér kiadványok digitális változatai egészen más elbánást kívánnak. A példában végignézzük, pontosan miben különbözik egy ilyen

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Modellszám WEFMBE1477.0 Sorszám Későbbi hivatkozás céljából a fenti helyre írja be a sorozatszámot. FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Sorszám matrica KÉRDÉSEK? Gyártóként, arra törekszünk, hogy vásárlóink minden

Részletesebben

HYUNDAI BARKÁCS FÚRÓ- MARÓGÉP

HYUNDAI BARKÁCS FÚRÓ- MARÓGÉP HYUNDAI BARKÁCS FÚRÓ- MARÓGÉP HYD- DM130 Eredeti használati útmutató Hálózati feszültség Hálózati frekvencia Motor teljesítmény A főorsó 12 mm A főorsó sebességeinek száma A főorsó üresjárati sebessége

Részletesebben

RENDELKEZÉS A SZENT LITURGIA KÖZÖS VÉGZÉSÉRŐL

RENDELKEZÉS A SZENT LITURGIA KÖZÖS VÉGZÉSÉRŐL RENDELKEZÉS A SZENT LITURGIA KÖZÖS VÉGZÉSÉRŐL 1. Általános alapelvek 1.1. Bevezetés A Keleti Egyházak Kánonjai Kódexének 700. kánonjának 2. -a ajánlja a püspökkel vagy egy másik pappal való koncelebrációt

Részletesebben

28 ASZTALLÁBAK. siegmund

28 ASZTALLÁBAK. siegmund 28 ASZTALLÁBAK 148 siegmund 28 Asztallábak 150 Oldal Alap láb 152 Láb állítható magasságú 154 Láb fékezhető görgővel / Beállítható láb fékezhető görgővel 156 Láb beállítóval 158 Szállítógörgő / Láb alapelem

Részletesebben

Spinner Bike Termék száma: 1316

Spinner Bike Termék száma: 1316 Spinner Bike Termék száma: 1316 Használati és szerelési utasítás Fontos: olvassa el figyelmesen ezt a leírást, mielőtt először használatba venné ezt a terméket. Biztonsági okokból tartsa meg ezt a használati

Részletesebben

POWX07551T HU 1 BERENDEZÉS... 4 2 LEÍRÁS (A ÁBRA)... 4 3 CSOMAGOLÁS TARTALMA... 4 4 JELZÉSEK... 5 5 ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI SZABÁLYOK...

POWX07551T HU 1 BERENDEZÉS... 4 2 LEÍRÁS (A ÁBRA)... 4 3 CSOMAGOLÁS TARTALMA... 4 4 JELZÉSEK... 5 5 ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI SZABÁLYOK... 1 BERENDEZÉS... 4 2 LEÍRÁS (A ÁBRA)... 4 3 CSOMAGOLÁS TARTALMA... 4 4 JELZÉSEK... 5 5 ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI SZABÁLYOK... 5 5.1 Munkakörnyezet... 5 5.2 Elektromos biztonság... 5 5.3 Személyi biztonság...

Részletesebben

GARDENA. Nyomáspermetező 0874, 0879. Használati útmutató

GARDENA. Nyomáspermetező 0874, 0879. Használati útmutató GARDENA Nyomáspermetező 0874, 0879 Használati útmutató Üdvözöljük a GARDENA kertben! Kérjük, olvassa el figyelmesen a használati utasítást. Tartsa be ezeket az utasításokat. Ennek az útmutatónak a segítségével

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ LÁNCFŰRÉSZT ÉLEZŐ GÉP

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ LÁNCFŰRÉSZT ÉLEZŐ GÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ LÁNCFŰRÉSZT ÉLEZŐ GÉP 33298 Tisztelt Vásárló! Köszönjük, hogy a KH Trading s.r.o termékét választotta! Készségesen felajánljuk Önnek cégünk szolgáltatásait termékünk megvásárlása előtt,

Részletesebben

FEDELES GÁZ-GRILL: HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

FEDELES GÁZ-GRILL: HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FEDELES GÁZ-GRILL: HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TIPUSSZÁM: 401S-BM /Yorker Basic KIZÁRÓLAG SZABADTÉRI HASZNÁLATRA ÖSSZESZERELÉS ELŐTT OLVASSA EL A JELEN ÚTMUTATÓT AZ ÚTMUTATÓT ŐRIZZE MEG FIGYELEM! Az útmutatások

Részletesebben

MAC 2000 Performance II. Gépkönyv

MAC 2000 Performance II. Gépkönyv MAC 2000 Performance II Gépkönyv Szállítás Fontos! Nyissa ki a szállítási zárat, mielőtt a készüléket üzemelteti. Szállított tételek A MAC 2000 Performance II 1 vagy 2 egységes flight case-ben kerül szállításra,

Részletesebben

PP CENTER Ingatlan Kft. PP CENTER ÉS GOLIPARK. készítette:

PP CENTER Ingatlan Kft. PP CENTER ÉS GOLIPARK. készítette: PP CENTER Ingatlan Kft. PP CENTER ÉS GOLIPARK készítette: PP CENTER Ingatlan Kft. - 1 - TŰZRIADÓ TERV TŰZRIADÓ TERV A tűzvédelmi szabályzat készítéséről szóló 30/1996. (XII. 6.) BM rendelet a PP CENTER

Részletesebben

1.1. EGYETLEN KÉSZÜLÉK ÜZEMBE HELYEZÉSE...4 1.2. KÉT KÉSZÜLÉK ÜZEMBE HELYEZÉSE...4

1.1. EGYETLEN KÉSZÜLÉK ÜZEMBE HELYEZÉSE...4 1.2. KÉT KÉSZÜLÉK ÜZEMBE HELYEZÉSE...4 TÁRGYMUTATÓ 1. fejezet 1: ÜZEMBE HELYEZÉS...4 1.1. EGYETLEN KÉSZÜLÉK ÜZEMBE HELYEZÉSE...4 1.2. KÉT KÉSZÜLÉK ÜZEMBE HELYEZÉSE...4 1.3. AJTÓK BEÁLLÍTÁSA (ha lehetséges)...4 1. fejezet 2: FUNKCIÓK...5 2.1.

Részletesebben

A Szilvássy Andor Barlangkutató Egyesület

A Szilvássy Andor Barlangkutató Egyesület a Békás-víznyelőbarlangról 2014. tavaszán ismételten felmértük a lehetőségeket, ellenőriztük a kiszállító pálya működését. Újra megállapítottuk, hogy tartós működésre alkalmatlan. Elsősorban elhelyeztünk

Részletesebben

KJ 60 HIDROPNEUMATIKUS SZEGECSANYAHÚZÓGÉP M3-M8 SZEGECSANYÁKHOZ HASZNÁLATI UTASÍTÁS KARBANTARTÁS FELJEGYZÉSEK

KJ 60 HIDROPNEUMATIKUS SZEGECSANYAHÚZÓGÉP M3-M8 SZEGECSANYÁKHOZ HASZNÁLATI UTASÍTÁS KARBANTARTÁS FELJEGYZÉSEK KJ 60 HIDROPNEUMATIKUS SZEGECSANYAHÚZÓGÉP M3-M8 SZEGECSANYÁKHOZ HASZNÁLATI UTASÍTÁS KARBANTARTÁS FELJEGYZÉSEK BIZTONSÁGI LÉPÉSEK ÉS ELŐÍRÁSOK FIGYELEM!!! Minden elvégzendő műveletet a biztonsági előírásnak

Részletesebben

Kerti aprítógép HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Kerti aprítógép HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FZD 5010 E Tartalom 51 HU Kerti aprítógép Tisztelt ügyfelünk, nagyon köszönjük az irántunk táplált bizalmát! Az első üzembe helyezés előtt feltétlenül olvassa el ezt a használati útmutatót! Minden utasítást

Részletesebben

Active Power kézikönyv

Active Power kézikönyv Active Power kézikönyv Köszönjük hogy termékünket választotta! Bár mindent megteszünk annak érdekében hogy termékünket a legjobb minőség jellemezze, mégis esetenként előfordulnak kisebb-nagyobb problémák

Részletesebben

Kiss Ottó. A nagypapa távcsöve

Kiss Ottó. A nagypapa távcsöve Kiss Ottó A nagypapa távcsöve ITT VANNAK A NAGYIÉK Itt vannak a nagyiék, megjöttek! Két hétre. Fogalmam sincs, hogy mit lehet majd velük addig csinálni. 3 A NAGYPAPA UGYANOLYAN A nagypapa ugyanolyan, mint

Részletesebben

BIZTONSÁGOS MUNKAHELYI TÁROLÓRENDSZEREK. Biztonságos munkahelyi tárolórendszerek. Modellek száma. Oldal. Kapacitás (m 3 )

BIZTONSÁGOS MUNKAHELYI TÁROLÓRENDSZEREK. Biztonságos munkahelyi tárolórendszerek. Modellek száma. Oldal. Kapacitás (m 3 ) RIDGID KNAACK tárolórendszerek Többcélú, nagy igénybevételre méretezett tároló konténerek teljes sorozata. Világszerte vezető az építőiparban és ipari ágazatokban. Hegesztett varratok a nagy szilárdság

Részletesebben

A HÁLÓZATI GYÓGYSZERTÁRAK SZÖVETSÉGÉNEK RÉSZLETES JAVASLATA A GYÓGYSZERTÁRI ÜGYELETI RENDSZER KIALAKÍTÁSÁRA

A HÁLÓZATI GYÓGYSZERTÁRAK SZÖVETSÉGÉNEK RÉSZLETES JAVASLATA A GYÓGYSZERTÁRI ÜGYELETI RENDSZER KIALAKÍTÁSÁRA A HÁLÓZATI GYÓGYSZERTÁRAK SZÖVETSÉGÉNEK RÉSZLETES JAVASLATA A GYÓGYSZERTÁRI ÜGYELETI RENDSZER KIALAKÍTÁSÁRA 2015. december 1. Vezetői összefoglaló A gyógyszertári ügyelet működésének szabályozása során

Részletesebben

Tervező:Philippe Keyaerts - Illusztráció:Arnaud Demaegd - Dizájn: Demaegd & S. Gantiez. Játékszabály

Tervező:Philippe Keyaerts - Illusztráció:Arnaud Demaegd - Dizájn: Demaegd & S. Gantiez. Játékszabály Tervező:Philippe Keyaerts - Illusztráció:Arnaud Demaegd - Dizájn: Demaegd & S. Gantiez Játékszabály A civilizáció hajnalán egy egész nép sorsát veszed a kezedbe. Előtted a Peloponnészoszi síkság terül

Részletesebben

CUOCOJET Zöldségfeldolgozó használati útmutató

CUOCOJET Zöldségfeldolgozó használati útmutató CUOCOJET Zöldségfeldolgozó használati útmutató Gyártó: GAM & COMPANY s.r.l. / ITALY Importálja és Forgalmazza: Vendi-Hungária Kft Vendéglátó-ipari és kereskedelmi gépek, berendezések, eszközök forgalmazása

Részletesebben

Ipari dobozok. Spacial S44 S57 S24 SDB Acél ipari dobozok. Thalassa TBS - TBP Szigetelt ipari dobozok. Spacial S44: Acél ipari dobozok IP66 1/4

Ipari dobozok. Spacial S44 S57 S24 SDB Acél ipari dobozok. Thalassa TBS - TBP Szigetelt ipari dobozok. Spacial S44: Acél ipari dobozok IP66 1/4 Ipari dobozok Spacial S44 S57 S24 SDB Acél ipari dobozok PB50095 Spacial S44: Acél ipari dobozok IP66 /4 PB50096 Spacial S57: Acél csavarrögzítésű takaródobozok IP66 /6 PB50097 Spacial S24: Acél biztonsági

Részletesebben

A két harcmodor kétféle taktikát, játékstílust jelent, és ki-ki eldöntheti, inkább melyikre támaszkodik - vagy inkább mindkettőre.

A két harcmodor kétféle taktikát, játékstílust jelent, és ki-ki eldöntheti, inkább melyikre támaszkodik - vagy inkább mindkettőre. Az 5. századi Anglia: változások, új kor kezdete. A rómaiak eltávoztak, a szászok pedig meghódították a szigetet. A kereszténység még nem erősödött meg, még küzd a kelta vallsásal. A játék ezekben a bizonytalan

Részletesebben

Meghajtók Felhasználói útmutató

Meghajtók Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft, a Windows és a Windows Vista a Microsoft Corporationnek az Egyesült Államokban bejegyzett védjegyei.

Részletesebben

Az anyagdefiníciók szerepe és használata az Architectural Desktop programban

Az anyagdefiníciók szerepe és használata az Architectural Desktop programban Az anyagdefiníciók szerepe és használata az Architectural Desktop programban Az Architectural Desktop program 2004-es változatáig kellett várni arra, hogy az AutoCAD alapú építész programban is megjelenjenek

Részletesebben

Tehát, nem tudunk változtatni az életünkön, ha nem változtatunk a gondolkodásunkon. Ebben, ugye egyetértünk?

Tehát, nem tudunk változtatni az életünkön, ha nem változtatunk a gondolkodásunkon. Ebben, ugye egyetértünk? Hogyan tovább? Forgatókönyv 2. dia Elmúlt alkalommal megmutattam neked, kik is vagyunk, mit is csinálunk, most szeretném neked megmutatni, hogyan is lehet itt egy eredményes vállalkozást felépíteni. Tehát,

Részletesebben

HASZNÁLATI ÉS SZERELÉSI ÚTMUTATÓ

HASZNÁLATI ÉS SZERELÉSI ÚTMUTATÓ HASZNÁLATI ÉS SZERELÉSI ÚTMUTATÓ NAPELEMES AKKUMULÁTORTÖLTŐ KÉSZLETHEZ 5W, 10W, 20W, 30W, 45W Olvassa el végig mielőtt hozzákezd a szereléshez! Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket! A Nap tiszta és

Részletesebben

A tudatosság és a fal

A tudatosság és a fal A tudatosság és a fal Valami nem stimmel a világgal: háborúk, szenvedések, önzés vesz körül bennünket, mikor Jézus azt mondja, hogy az Isten országa közöttetek van. (Lk 17,21) Hol van ez az ország Uram?

Részletesebben

Robert Bosch GmbH. Tálalószekrény

Robert Bosch GmbH. Tálalószekrény Tálalószekrény Ennyi dizájnra szüksége van. Tálalószekrény Különleges stílusjegyek és praktikus rakodófelületek egyben: rafinált anyag-összeállítású tálalószekrény. 1 Bevezetés Az anyagok összeválogatása

Részletesebben

Filyó "Flame" Tibi kiszálló táblája : 170-től 1-ig. Nincs kiszálló. Nincs kiszálló. Nincs kiszálló. Nincs kiszálló. Nincs kiszálló Nincs kiszálló

Filyó Flame Tibi kiszálló táblája : 170-től 1-ig. Nincs kiszálló. Nincs kiszálló. Nincs kiszálló. Nincs kiszálló. Nincs kiszálló Nincs kiszálló 170 169 168 167 166 165 164 163 162 161 160 159 158 157 156 155 T20, T20, DB Ahogy az angolok mondják: Minden kiszálló Big Daddy-je, sok sikert hozzá! T20, T19, DB Az első két darts megcserélhető. T20,

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás

Szerelési és karbantartási utasítás Szerelési és karbantartási utasítás Síkkollektorok 67068058-00.Av CKE.0-s / CKN.0-s Tető fölé szerelés Szakemberek számára Figyelmesen olvassa el a szerelés és karbantartás előtt! 6 70 6 6 (0/00) HU Tartalomjegyzék

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ B-4205 TÍPUSÚ TRANZIT ÖNHAJTÓS KEREKESSZÉKHEZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ B-4205 TÍPUSÚ TRANZIT ÖNHAJTÓS KEREKESSZÉKHEZ HSZNÁLTI ÚTMUTTÓ -4205 TÍPUSÚ TRNZIT ÖNHJTÓS KEREKESSZÉKHEZ REH-TRDE Kft. 2000 Szentendre, Kalászi út 3. Telefon: 06-26/88-62-88 Fax: 06-1/239-4330 csoport tagja. Figyelem: Kérjük, az eszköz átvétele előtt

Részletesebben

Útmutató a hardver használatához - dx2250 minitorony

Útmutató a hardver használatához - dx2250 minitorony Útmutató a hardver használatához - dx2250 minitorony HP Compaq üzleti célú számítógép Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt közölt információ értesítés nélkül változhat. A Microsoft

Részletesebben