BIZTONSÁGI ADATLAP Veszprém, Erdész u. 12. Telefon és fax:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BIZTONSÁGI ADATLAP. 8200 Veszprém, Erdész u. 12. Telefon és fax: 88 329 053"

Átírás

1 11/1 oldal 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A GYÁRTÓ / IMPORTÁLÓ AZONOSÍTÁSA 1.1 Az anyag vagy készítmény azonosítása: Kompozit háztartási vízkőoldó 1.2 Az anyag/készítmény azonosított felhasználása: Vörös és sárgaréz, saválló, horganyzott és műanyag vízvezeték szerelvények és alkatrészek, üvegtárgyak, továbbá alumínium és saválló háztartási edények és eszközök, kávé és teafőzők stb. nagy hatékonyságú vízkőmentesítésére és tisztítására Ellenjavallt felhasználás: nincs 1.3 A vállalat azonosítása: Gyártó/Forgalmazó: A biztonsági adatlapért felelős illetékes személy címe: BIOLON Kft Veszprém, Erdész u. 12. Telefon és fax: biolon@infornax.hu 1.4 Sürgősségi telefonszám: Az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) telefonszáma: 06 80/ Éjjelnappal díjmentesen hívható! 2. A VESZÉLYEK AZONOSÍTÁSA 2.1 Osztályozás: A 44/2000 (XII.27) EüM rendelet (1999/45/EK irányelv) szerint: C, Maró C Maró R 35 Súlyos égési sérülést okoz. Kedvezőtlen fizikaikémiai, az emberi egészséget és a környezetet érintő hatások: Tűz esetén keletkezhetnek: A gőzök nehezebbek a levegőnél. 150 Cig szénmonoxid és víz, 300 Cig széndioxid és hidrogén, C között formaldehid képződik, amelyek robbanóképes illetve mérgező tulajdonsággal rendelkeznek. Bőrirritáció: Bőrpír, kimaródás, fájdalom jelentkezhet. Szemirritáció: Fájdalom, könnyezés, szem vörösség. Maró hatás, súlyos szemkárosodás veszélyével. 2.2 Címkézés: C R mondatok: Maró R 35 Súlyos égési sérülést okoz.

2 11/2 oldal Termék szám: Verzió szám: 1.0 magyar Készítés ideje: Felülvizsgálat ideje: S mondatok: S1/2 Elzárva és gyermekek számára hozzáférhetetlen helyen tartandó. S20 Használat közben enni, inni nem szabad. S23: A keletkező gázt//füstöt/gőzt/permetet zt/permetet nem szabad belélegezni. S24 A bőrrel való érintkezés kerülendő. S26 Ha szembe jut, bő vízzel azonnal ki kell mosni és orvoshoz kell fordulni. S 27/28 Ha az anyag a bőrre jut, a szennyezett ruhát rögtön le kell vetni és a bőrt kellő mennyiségű vízzel azonnal le kell mosni. S45: Baleset vagy rosszullét esetén azonnal orvost kell hívni. Ha lehetséges, a címkét meg kell mutatni. 2.3 Egyéb veszélyek: A termék nem felel meg a perzisztens, bioakkumulatív és mérgező (PBT) vagy a nagyon perzisztens és nagyon bioakkumulatív (vpvb) anyagokra vonatkozó kritériumoknak. 3. AZ ALKOTÓRÉSZEKRE VONATKOZÓ ÖSSZETÉTEL / INFORMÁCIÓ MEGNEVEZÉS CAS EINECS REGISZTRÁCIÓS KONCENTRÁCIÓ m/m% hangyasav ,6% Osztályozás: Figyelmeztetés A 67/548/EGK irányelv szerint A 1272/2008/EK rendelet szerint C, Maró Bőrmarás 1B kategória Veszély! Veszélyjelek/piktogramok: R mondatok: Hmondatok: MEGNEVEZÉS CAS R 35 Súlyos égési sérülést okoz EINECS REGISZTRÁCIÓS H314 Súlyos égési sérülést és szemkárosodást okoz. KONCENTRÁCIÓ m/m% etoxilált alkoholok (C1213) Osztályozás: Figyelmeztetés A 67/548/EGK irányelv szerint Xn, Ártalmas N, Környezeti veszély 0,61% A 1272/2008/EK rendelet szerint Veszélyjelek/piktogramok: R mondatok: Hmondatok: R 22 Lenyelve ártalmas R 41 Súlyos szemkárosodást okozhat. R 50 Nagyon mérgező a vízi szervezetekre MEGNEVEZÉS CAS EINECS REGISZTRÁCIÓS KONCENTRÁCIÓ m/m%

3 11/3 oldal Termék szám: Verzió szám: 1.0 magyar Készítés ideje: Felülvizsgálat ideje: rézszulfát ,2% Osztályozás: Figyelmeztetés Veszélyjelek/piktogramok: A 67/548/EGK irányelv szerint A 1272/2008/EK rendelet szerint ártalmas (Xn), környezeti veszély (N) Veszély! R mondatok: Hmondatok: R 22 Lenyelve ártalmas R 36/38 Szem és bőrizgató hatású. R 50/53 Nagyon mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat. H302 Lenyelve ártalmas. H319 Súlyos szemirritációt okoz. H315 Bőrirritáló hatású. H410 Nagyon mérgező a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz. 4. ELSŐSEGÉLYNYÚJTÁSI SEGÉLYNYÚJTÁSI INTÉZKEDÉSEK 4.1 Elsősegély nyújtási intézkedések: Általános: A szennyezett ruházatot azonnal le kell vetni. A bőrrel való érintkezés után: A szennyeződött ruházatot vessük le és azonnal mossuk le a bőrfelületet szappannal és bő vízzel. Ha az irritáció állandósul, forduljunk orvoshoz. A szemmel való érintkezés után: A szembe került anyagot azonnal öblítsük ki tiszta vízzel 15 percig, a szemhéjak széthúzása közben. Azonnal forduljunk orvoshoz. Lenyelés esetén: Vigyük friss levegőre vagy jól szellőztetett ztetett helyiségbe a sérültet. Azonnal itassunk a beteggel vizet (legfeljebb 2 pohárral). Nem szabad hánytatni (fennáll az aspiráció veszélye!). Ne kíséreljük meg semlegesíteni. Azonnal orvost kell hívni. A címkét az orvosnak mutassuk meg! Belégzés esetén: Az érintettet azonnal el kell távolítani a veszélyes zónából. Az érintettet friss levegőre kell vinni, nyugalomba helyezni oldalfekvő helyzetben és betakarva. Szoros ruhadarabjait meg kell lazítani. Orvoshoz kell fordulni. 4.2 A legfontosabb akut és késleltetett tünetek és hatások: Bőrirritáció: Bőrpír, kimaródás, fájdalom jelentkezhet. Szemirritáció: Fájdalom, könnyezés, szem vörösség. Maró hatás, súlyos szemkárosodás veszélyével. Egyéb akut vagy késletett tünetek nem ismertek. 4.3 A szükséges azonnali orvosi ellátás és különleges ellátás: nincs információ. 5. TŰZVÉDELMI INTÉZKEDÉSEK 5.1 Alkalmas oltóanyag: A helyi környezetnek és körülményeknek megfelelő oltóanyagot használjuk. (vízpermet, széndioxid, oltópor, alkoholálló oltóhab) 5.2 Az anyagból vagy a keverékből származó különleges veszélyek: Tűz esetén keletkezhetnek: A gőzök nehezebbek a levegőnél.

4 11/4 oldal 150 Cig szénmonoxid és víz, 300 Cig széndioxid és hidrogén, C között formaldehid képződik, amelyek robbanóképes illetve mérgező tulajdonsággal rendelkeznek. 5.3 Tűzoltóknak szóló javaslat: A hatályos tűzvédelmi előírásoknak megfelelően. Tűzoltásnál sajátlevegős légzőkészüléket és egyéni védőfelszerelést kell használni. 5.4 Egyéb információ Az esetlegesen képződő gázt/gőzt/ködöt vízsugárral le kell nyomni. A veszélyeztetett tartályokat vízpermettel hűtsük le, ha lehetséges. A tűzoltáshoz használt víz ne szennyezze a felszíni vizeket vagy a talajvizet. 6. INTÉZKEDÉSEK VÉLETLENSZERŰ EXPOZÍCIÓNÁL 6.1 Személyi óvintézkedések, egyéni védőeszközök és vészhelyzeti eljárások: Kerülje az anyag belégzését (por, gőz, ködpermet), szembe és bőrre kerülését. Megfelelő szellőzést kell biztosítani. A személyzetnek a feladatnak megfelelő védőruházatot kell viselni.(védőszemüveg,védőruha, védő csizma) Vészhelyzet esetén az illetéktelen (védtelen) személyeket tartsuk távol. 6.2 Környezetvédelmi óvintézkedések: Nem szabad a talaj illetve felszíni vizekbe vagy a szennyvízcsatornába öblíteni. A talajba való beszivárgást el kell kerülni. 6.3 Területi elhatárolás, szennyezés mentesítés módszerei: Kiömlés szárazföldre: A kisebb mennyiségű kifröccsent anyagot abszorbenssel (savmegkötő anyag, diatómaföld, homok, föld) majd az anyagot fel kell lapátolni és zárható, felcímkézett, folyadékot át nem engedő tartályba helyezni. Biztosítsunk megfelelő szellőzést. Nagyobb mennyiségű anyag kiömlésénél vegyük körül gáttal az anyagot, illetve tartsuk vissza másként, akadályozzuk meg a vízelvezető csatornába való kerülését. Helyezze a kiömlött anyagot megfelelő hulladéktárolóba. 6.4 Hivatkozás más szakaszokra: A biztonságos kezelés a 7. pont szerint. Az egyéni védőeszközök a 8. pont szerint. A szennyezett mentesítő anyagot gyűjtse össze, és kezelje a 13. pont szerint. 7. KEZELÉS ÉS TÁROLÁS 7.1 A biztonságos kezelésre irányuló óvintézkedések Az anyaggal végzett munka során kerüljük annak szembe, nyálkahártyára, bőrre, nyílt sebre vagy ruházatra jutását. Használjuk az előírt egyéni védőfelszereléseket. Előzze meg a gőz, ködpermet képződést és a termék belégzését. A termék használata közben ne egyen, igyon vagy dohányozzon. A munka befejezése után alaposan mosson kezet. A munkahelyen megfelelő szellőztetés / elszívás biztosítandó. Speciális intézkedés nem szükséges. 7.2 A biztonságos tárolás feltételei az esetleges összeférhetetlenséggel együtt: A tárolás körülményei feleljenek meg a vegyi anyagok tárolására vonatkozó általános követelményeknek. Élelmiszertől, italtól és takarmánytól távol tartandó.

5 11/5 oldal A tároló helyiséggel kapcsolatos követelmények: Ügyeljünk a tárolóterületen a tisztaságra. Száraz, hűvös, fagytól illetve erős hőtől védett, jól szellőztetett helyen tároljuk. A tároló edényzettel kapcsolatos követelmények: Az edényzet anyaga ellenálló legyen: pl. műanyag (PE,PP,PVC). Eredeti csomagolásában, jól lezárva tartandó. Kerülendő anyagok: alumínium, réz, vas. Tanács a tűz és robbanás elleni védelemhez: A termék nem éghető. Meghatározott végfelhasználás: Vörös és sárgaréz, saválló, horganyzott és műanyag vízvezeték szerelvények és alkatrészek, üvegtárgyak, továbbá alumínium és saválló háztartási edények és eszközök, kávé és teafőzők stb. nagy hatékonyságú vízkőmentesítésére és tisztítására. 8. AZ EXPOZÍCIÓ ELLENŐRZÉSE/EGYÉNI VÉDELEM 8.1 Ellenőrzési paraméterek: A munkahelytől függően figyelembe veendő határértékkel rendelkező alkotórészek [25/2000. (IX. 30.) EüM SzCsM e.r.]: CASszám Az anyag megnevezése ÁK érték (mg/m 3 ) CK érték (mg/m 3 ) hangyasav Az expozíció ellenőrzése: Kollektív / műszaki védő intézkedések: megfelelő szellőzés biztosítása a munkahelyen. Általános / higiénés védelmi intézkedés: Élelmiszerektől, italtól, takarmánytól távol tartandó. Kerülni kell a bőrrel és szemmel való érintkezést. Munkahelyi szünetek előtt és munkavégzés után mossunk kezet. A szennyezett, átitatott ruházatot azonnal le kell vetni. Egyéni védelem: A védőfelszerelés az NMH által minősített legyen. A védőfelszerelést a munkahelynek, a veszélyes anyag koncentrációjának és mennyiségének megfelelően kell kiválasztani. A felszerelés vegyszerálló képességét tisztázni kell a gyártóval. Belégzés elleni védelem: Ha permet vagy köd képződne, vagy nem kielégítő szellőzés esetén használjunk P2 típusú filterrel ellátott félmaszkot. Kéz védelme: Vegyszereknek ellenálló, a vonatkozó szabványnak megfelelő tömören záró kesztyűt kell viselni mindenkor a vegyszerek kezelése során, amikor a kockázatelemezés szerint ez szükséges.(en374) A kesztyű anyagának áthatolhatatlannak és a termékkel/anyaggal/készítménnyel szemben ellenállónak kell lennie. A kesztyű anyagának kiválasztásánál figyelembe kell venni az áttörési időt, a permeációs tényezőt és a degradációt. Kesztyű anyaga: polikloroprén, természetes alapú gumi (latex) Szemvédelem: Szorosan illeszkedő védőszemüveg használata kötelező. (EN166) Test védelem: A személyes testvédő berendezéseket a teljesítendő feladat és a vonatkozó kockázatok függvényében kell megválasztani, és a termék effektív kezelése előtt ezeket megfelelően minősített szakemberrel kell jóváhagyatni Védőruházat.

6 11/6 oldal Egyéb speciális: 8.3 Környezeti expozícióellenőrzések: Nem szabad a felszíni vizekbe vagy a szennyvízcsatornába öblíteni. A talajba való beszivárgást el kell kerülni. 9. FIZIKAI ÉS KÉMIAI TULAJDONSÁGOK 9.1 Alapvető fizikai és kémiai tulajdonságok: Halmazállapot: folyadék Szín: kékes Szag: citromos illatú Halmazállapot változás: Olvadáspont: Nincs meghatározva Forráspont: Nincs meghatározva Lobbanáspont: Nem értelmezhető Gyulladási hőmérséklet: A termék nem gyúlékony. Öngyulladási hőmérséklet: A termék nem öngyulladó. Robbanási tulajdonságok: A termék nem robbanásveszélyes. Bomlási hőmérséklet: Nincs meghatározva. Oxidálási tulajdonságok: Nincs meghatározva. Gőznyomás 20 Con: Nincs meghatározva Sűrűség 20 Con: Nincs meghatározva Oldhatóság / elegyíthetőség vízzel: Korlátlanul oldódik. ph 20 Con : ~2 Viszkozitás: dinamikai 20 Con: Nincs meghatározva. Oldószer tartalom (szerves): 10. STABILITÁS ÉS REAKCIÓKÉSZSÉG 10.1 Reakciókészség: lúgokkal, oxidálószerekkel reagál Kémiai stabilitás: Normál felhasználás körülményei között stabil Veszélyes reakciók lehetősége: Robbanás veszélye az alábbiakkal: szerves nitrogénvegyületek, nátriumhipoklorit, hidrogénperoxid. Mérgező gázok/gőzök keletkezhetnek a következőkkel: lúgok, erős oxidáló szerek, kénsav, nemfémoxidok, fém katalizátorok, foszfor oxidjai, salétromsav, alkáli földfémhidroxidok, alkálihidroxidok Kerülendő körülmények: Nem tároljuk együtt oxidáló anyagokkal Nem összeférhető anyagok: lúgok, erős oxidáló szerek, kénsav, nemfémoxidok, fém katalizátorok, foszfor oxidjai, salétromsav, alkáli földfémhidroxidok, alkáli hidroxidok Veszélyes bomlástermékek: Tűz esetén keletkezhetnek: 150 Cig szénmonoxid és víz, 300 Cig széndioxid és hidrogén, C között formaldehid képződik, amelyek robbanóképes illetve mérgező tulajdonsággal rendelkeznek.

7 11/7 oldal 11. TOXIKOLÓGIAI INFORMÁCIÓK A termékre nézve nem állnak rendelkezésre adatok, ezért biztonsági okból, a tulajdonságait leginkább meghatározó hangyasavra vonatkozó toxikológiai vizsgálatok eredményeit közöljük Akut toxicitás: Tesztanyag CAS szám Expozíciós út Faj Eredmény hangyasav orális patkány LD 50 : 730 mg/kg tt. hangyasav inhaláció patkány LC 50 : 7,4 mg/kg tt Irritáció/maró hatás: Bőrkorrózió/bőrirritáció Tesztanyag CAS szám Expozíciós út Eredmény hangyasav bőr, nyálkahártya súlyos égési sérülés Súlyos szemkárosodás/szemirritáció Tesztanyag CAS szám Expozíciós út Eredmény hangyasav kötőhártya súlyos szemkárosodás, vakság Lenyelés esetén: Súlyos marási sérülés a szájban és torokban, valamint fennáll a veszélye a nyelőcső és gyomor perforációjának Szenzibilizáció: Nem szenzibilizáló hatású. 1.4 Krónikus toxicitás: Orális: Nincsenek elérhető adatok. Dermális: Nincsenek elérhető adatok. Légzőszervi: Nincsenek elérhető adatok Egyéb adatok, specifikus hatások: Mutagenitás : állatkísérletek nem mutattak ki mutagén hatást. Rákkeltő hatás: állatkísérletek nem mutattak ki karcinogén hatást. Csírasejt mutagenitás/reprodukciót károsító hatás: állatkísérletekben a szaporodási képességre nem káros. Légzőszervi szenzibilizáció: Nincs információ. Bőr szenzibilizáció: Nincs információ Valószínű expozíciós utakra vonatkozó információk: A legvalószínűbb expozíciós út a bőr és a szemek expozíciója, mely a személyi védőeszközök használatával minimálisra csökkenthető. Az inhalációs út csak akkor jellemző, ha a használat során belélegezhető permet keletkezik. Normál körülmények között a lenyelés nem jellemző, csak véletlenszerűen fordulhat elő A fizikai, kémiai és toxikológiai jellegzetességekkel kapcsolatos tünetek: Bőrirritáció: Bőrpír, kimaródás, fájdalom jelentkezhet. Szemirritáció: Fájdalom, könnyezés, szem vörösség. Maró hatás, súlyos szemkárosodás veszélyével.

8 11/8 oldal 12. ÖKOLÓGIAI INFORMÁCIÓK A termékre nézve nem állnak rendelkezésre adatok, ezért biztonsági okból, a tulajdonságait leginkább meghatározó hangyasavra vonatkozó ökotoxikológiai vizsgálatok eredményeit közöljük Toxicitás: Tesztanyag CAS szám Teszt hangyasav hangyasav hangyasav hangyasav statikus akut toxicitási teszt halakon akut toxicitás teszt vízi gerincteleneken akut toxicitás teszt algán Pseudomonas putida Faj/élőlénycsoport Jász keszeg (Leuciscus idus) Nagy vízibolha (Daphnia magna) Desmodesmus subspicatus baktérium Eredmény LC 50 ( 96 ó): mg/l EC 50 (24 h): 34,2 mg/l mg/l EC 50 (96 ó): 27 mg/l EC 50 (120 ó): 47 mg/l 12.2 Degradáció: (hangyasav) Biológiai lebonthatóság: 98 % Expozíciós idő : 14 nap Módszer : OECD 301 E Megjegyzések : Biológiailag könnyen lebontható (kénsav) Biológiai lebonthatóság: mivel szervetlen anyag, nem értelmezhető Bioakkumuláció: (hangyasav) A megoszlási hányados log Pow = 0,54 (kísérleti módszer). Bioakkumuláció nem várható (logpow < 1) 12.4 Talajban való mobilitás: (hangyasav) Vízoldhatósága miatt esőben a talajvíz szennyeződik. Adszorpció/deszorpció: A hangyasav vizes környezetben elterjed A PBT és a vpvbértékelés eredményei: A termék nem felel meg a perzisztens, bioakkumulatív és mérgező (PBT) vagy a nagyon perzisztens és nagyon bioakkumulatív (vpvb) anyagokra vonatkozó kritériumoknak Másodlagos mérgező hatás: Nem ismeretesek Egyéb káros hatások: Vízzel hígítva is maró keveréket alkot. Káros hatású a phérték eltolódása miatt. A semlegesítés szennyvíztisztító telepeken lehetséges. Megfelelő használat esetén nem várható káros hatás a szennyvíztelepek működésére. Nem szabad vizekbe, szennyvízbe vagy talajba engedni.

9 11/9 oldal 13. ÁRTALMATLANÍTÁSI SZEMPONTOK 13.1 Termékhulladék, ill. elhasznált termék: Előzze meg, hogy a termék vízfolyásokba, csatornákba jusson. A kiömlött terméket azonnal fel kell takarítani, tiszta, felcímkézett edénybe gyűjteni (további információk a 6.3. szakaszban). Tilos a háztartási hulladékba dobni. Kezelésére a 98/2001. (VI. 15.) Korm. rendeletben, valamint a 16/2001. (VII. 18.) KöM rendeletben, ill. az EU, valamint az adott ország szabályozásában foglaltak az irányadók. Hulladék azonosító szám: EWC kód: nincs meghatározva. A hulladék kódot a helyi hulladékkezelő segítségével állapítják meg Göngyöleg hulladék: Termékmaradékot tartalmazó göngyöleget szintén a fenti Korm. rendelet, ill. az EU, valamint az adott ország előírásait betartva kell kezelni. EWC kód: nincs meghatározva. A csomagoló anyag alapos tisztítás után kommunális hulladékként kezelhető. 14. SZÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓK A termék nem tartozik a Veszélyes Áruk Nemzetközi Közúti Szállításáról szóló Európai Megállapodás (ADR) hatálya alá Szárazföldi szállítás: Közúti / Vasúti ADR / RID besorolás: 38/2009(VII.7)KHEM rend. Osztály: Veszélyességi számok: Csom.csoport: Veszélycímke (Bárca): UNszám: Megnevezése: 14.2 Vízi szállítás: Folyami/Tengeri ADN/ IMDG besorolás: Osztály: Csom. csoport: Veszélycímke: EMS szám: Tengerszennyező: UN szám: Megnevezés: 14.3 Légi szállítás: ICAO / IATA besorolás: Osztály: Csom. csoport: Címke: UNszám: Megnevezés:

10 11/10 oldal 15. SZABÁLYOZÁSI INFORMÁCIÓK 15.1 Jogszabályok Veszélyes anyagok: 1907/2006/EK rendelet (2006. december 18.) a vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről, engedélyezéséről és korlátozásáról (REACH) 453/2010/EU rendelet (2010. május 20.) a vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről, engedélyezéséről és korlátozásáról (REACH) szóló 1907/2006/EK rendelet módosításáról 1272/2008/EK rendelet (2008. december 16.) az anyagok és keverékek osztályozásáról, címkézéséről és csomagolásáról (CLP/GHS) évi XXV. törvény a kémiai biztonságról 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet a veszélyes anyagokkal és a veszélyes készítményekkel kapcsolatos egyes eljárások és tevékenységek részletes szabályairól 25/2000. (IX.30.) EüMSzCsM együttes rendelet a munkahelyek kémiai biztonságáról Munkavédelem: 3/2002 (II.08.) SzCsMEüM együttes rendelet a munkahelyek munkavédelmi követelményeinek minimális szintjéről évi XCIII. törvény a munkavédelemről 65/1999. (XII. 22.) EüM rendelet a munkavállalók munkahelyen történő egyéni védőeszköz használatának minimális biztonsági és egészségvédelmi követelményeiről Veszélyes hulladékok: évi XLIII. törvény a hulladékgazdálkodásról 98/2001. (VI.15.) Korm. rendelet a veszélyes hulladékkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeiről 15.2 Kémiai biztonsági értékelés: A termékre vonatkozóan nem készült. 16. EGYÉB INFORMÁCIÓK Alkalmazási terület / korlátozások: Lásd a Termékismertetőt. A biztonsági adatlapban alkalmazott rövidítések és betűszók magyarázata: CAS szám: A CASszám a vegyi anyagok (kémiai elemek, vegyületek) azonosítására használt Chemical Abstracts Service regisztrációs szám. EINECS szám: A Létező Kereskedelmi Vegyi Anyagok Európai Jegyzékében megtalálható anyag sorszáma. (European Inventory of Existing Commercial Chemical Substances) Rmondat: A veszélyes anyagok kockázataira utaló rövid, egy mondatos, szabványosított információkat R mondatoknak nevezik. S mondat: A veszélyes anyagokkal kapcsolatos óvintézkedésekre utaló mondatok. Hmondat: H mondat, más néven figyelmeztető mondat: egy adott veszélyességi osztályhoz és kategóriához rendelt mondat, amely leírja a veszélyes anyag vagy keverék jelentette veszély természetét, beleértve adott esetben a veszély mértékét is. Pmondat: Más néven óvintézkedésre vonatkozó mondat. Egy veszélyes anyag vagy keverék használatából vagy ártalmatlanításából eredő expozíció káros hatásainak a

11 11/11 oldal lehető legkisebbre csökkentése vagy megelőzése céljából javasolt intézkedés (eke)t leíró mondat. PBT anyagok: A PBT anyagok különös aggodalomra okot adó anyagok (SVHC). vpvb anyagok: Nagyon perzisztens (nagyon nehezen lebomló) és az élő szervezetekben nagyon bioakkumulatív tulajdonságokkal rendelkező, különös aggodalomra okot adó anyagok. LD 50 : Ez az érték azt mutatja meg, hogy az adott anyagból, vegyületből mekkora dózis okozza a kísérleti állatok 50 %ának pusztulását 24 órán belül. LC 50 : Ez az érték azt mutatja meg, hogy az adott anyagból, vegyületből mekkora koncentráció okozza a kísérleti állatok 50 %ának pusztulását 24 órán belül. EWC kód: (European Waste Catalogue and Hazardous Waste List) Európai hulladék katalógus és veszélyes hulladék lista. A biztonsági adatlapban foglalt információk, adatok és ajánlások, melyeket a kiadás időpontjában pontosnak, helytállónak és szakszerűnek tartunk, hozzáértő szakemberek jóhiszemű munkájából származnak. Ezek mindössze a termék kezeléséhez adott útmutatóként szolgálhatnak, a teljesség, illetve a teljes körűség igénye nélkül. A termék felhasználása és kezelése során bizonyos körülmények között további, itt nem említett megfontolások is szükségessé válhatnak. Mindezekre tekintettel a biztonsági adatlap készítője, illetve az adatlapot aláíró cég a termék felhasználásának, kezelésének körülményeit nem ismerve semmilyen közvetlen vagy közvetett felelősséget vagy garanciát nem vállal a termék minőségéért és nem ad biztosítékot arra vonatkozóan, hogy a biztonsági adatlapban foglalt minden információ, adat és ajánlás a felhasználás időpontjában maradéktalanul pontosnak és helytállónak bizonyul. A biztonsági adatlap készítője, illetve az adatlapot aláíró cég nem vonható felelősségre az itt leírtakért és semmilyen káresemény, veszteség, sérülés, baleset, illetve ezekhez hasonló vagy ezekhez kapcsolódó más esemény bekövetkezéséért, amely összefüggésbe hozható az itt megadott információk felhasználásával. A biztonsági adatlapban foglalt információk megbízhatóságának mérlegelése, valamint a termék konkrét felhasználási és kezelési módjának megállapítása a tevékenységet végző felelőssége. A felhasználó köteles minden olyan hatályos jogszabályi előírást betartani, amely a termékkel folytatott tevékenységre vonatkozik.

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A GYÁRTÓ/IMPORTÁLÓ AZONOSÍTÁSA. 1.1 Az anyag vagy keverék azonosítása: THERMOFRÍZ fagyálló koncentrátum

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A GYÁRTÓ/IMPORTÁLÓ AZONOSÍTÁSA. 1.1 Az anyag vagy keverék azonosítása: THERMOFRÍZ fagyálló koncentrátum Kereskedelmi név: THERMOFRÍZ fagyálló koncentrátum 10/1 oldal 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A GYÁRTÓ/IMPORTÁLÓ AZONOSÍTÁSA 1.1 Az anyag vagy keverék azonosítása: THERMOFRÍZ fagyálló koncentrátum REACH regisztrációs

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) telefonszáma: 06 80/201-199 Éjjel-nappal díjmentesen hívható!

BIZTONSÁGI ADATLAP. Az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) telefonszáma: 06 80/201-199 Éjjel-nappal díjmentesen hívható! 10/1 oldal 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: STORM BRUSH ON WATERPROOFER 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1.1 Termékazonosító: STORM FABRIC CLEANER

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1.1 Termékazonosító: STORM FABRIC CLEANER Kereskedelmi név: STORM FABRIC CLEANER 9/1oldal 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: STORM FABRIC CLEANER 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1.1 Termékazonosító: STORM WATERPROOFER & CONDITIONER SUEDE & NUBUCK REACH regisztrációs szám: -

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1.1 Termékazonosító: STORM WATERPROOFER & CONDITIONER SUEDE & NUBUCK REACH regisztrációs szám: - 11/1oldal Termék szám: - Készítés ideje: 2014.08.01. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: STORM WATERPROOFER & CONDITIONER SUEDE & NUBUCK REACH regisztrációs

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A 1907/2006/EK (REACH) RENDELETNEK MEGFELELŐEN Kereskedelmi név: JBL PondCheck KH 9/1 oldal. Verzió szám: 1.

BIZTONSÁGI ADATLAP. A 1907/2006/EK (REACH) RENDELETNEK MEGFELELŐEN Kereskedelmi név: JBL PondCheck KH 9/1 oldal. Verzió szám: 1. Kereskedelmi név: JBL PondCheck KH 9/1 oldal 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: JBL PondCheck KH REACH regisztrációs szám: - - 1.2 Az anyag vagy keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Kereskedelmi név: ODÓ MOSÓSZÓDA 10/1 oldal 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: Kereskedelmi név: ODÓ MOSÓSZÓDA REACH regisztrációs szám: 01-2119485498-19

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Kereskedelmi név: ODÓ HÁZTARTÁSI VÍZKŐOLDÓ 11/1 oldal 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: Kereskedelmi név: ODÓ HÁZTARTÁSI VÍZKŐOLDÓ 1.2 Az anyag vagy

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Kereskedelmi név: ODÓ KÉZI MOSOGATÓ 11/1 oldal 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: Kereskedelmi név: ODÓ KÉZI MOSOGATÓ 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Kereskedelmi név: ODÓ HYPO-CLEAN 12/1 oldal 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: Kereskedelmi név: ODÓ HYPO-CLEAN 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Kereskedelmi név: STORM CLEANER AEROSOL 11/1 oldal 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: STORM CLEANER AEROSOL 1.2 REACH regisztrációs szám: - - 1.3 Az

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Kereskedelmi név: LITEN EPX-00 10/1 oldal 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: LITEN EPX-00 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Változat: 2 Felülvizsgálat kelte: 2013. 01. 07. Kiadás dátuma: 2012. 11. 21. Oldal: 1/(13) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Panda hideg zsíroldó 1.2 A keverék megfelelő

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A GYÁRTÓ / IMPORTÁLÓ AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A GYÁRTÓ / IMPORTÁLÓ AZONOSÍTÁSA 8/1 oldal Verzió szám: 1.1 magyar Készítés ideje: 2013.04.11. 2011.02.26 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A GYÁRTÓ / IMPORTÁLÓ AZONOSÍTÁSA 1.1 Az anyag vagy készítmény azonosítása: TETRA TEST KH/GH NERAL cseppteszt

Részletesebben

KÉSZÜLT AZ 1907/2006/EK RENDELET 31. CIKK ALAPJÁN 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termék azonosító Terméknév: Hangyasav min. 85% 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Változat: 1 Kiállítás kelte: 2013. 04. 12. Felülvizsgálat: - Oldal: 1/(10) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Reál citromsavas vízkőoldó 1.2 A keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

NEOSIL KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

NEOSIL KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. Adatlap száma: NEOSIL-01 Oldalszám: 1 / 11 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Terméknév 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Változat: 1 Kiállítás kelte: 20013 05. 06. Felülvizsgálat: - Oldal: 1/(12) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Reál hideg zsíroldó 1.2 A keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Változat: H1 Eredeti kiadás / utolsó felülvizsgálat kelte Honosítás kelte: 2011. 07. 01. Oldal: 1/(10) 1. A keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító A termék neve: Moje Auto

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Honosítás kelte: 2012. 05. 09. Oldal: 1/(11) 1. A keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító A termék neve: AUTOWELD Hideghegesztő B komponens 1.2 A keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: A veszélyesség szerinti besorolás

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: A veszélyesség szerinti besorolás Adatlap száma: FERRO - 14 Oldalszám: 1 / 8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító KORANT 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító:

1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Változat: 1 Felülvizsgálat: Kiadás kelte: 2013. 05. 21. Oldal: 1/11 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Platinum konyha- és fürdőszobafesték 1.2. A keverék megfelelő

Részletesebben

BRADOLIFE KÉZ- ÉS BŐRFERTŐTLENÍTŐ Kiadás/felülvizsgálat:2014.02.24. változat: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP a 1907/2008 EK rendelet szerint

BRADOLIFE KÉZ- ÉS BŐRFERTŐTLENÍTŐ Kiadás/felülvizsgálat:2014.02.24. változat: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP a 1907/2008 EK rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP a 1907/2008 EK rendelet szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék név: BRADOLIFE Kéz- és bőrfertőtlenítő 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

Terméknév: EVOX Terminator bogároldó folyadék

Terméknév: EVOX Terminator bogároldó folyadék Változat: 4 Felülvizsgálat: 2013. 09. 09. Kibocsátás kelte: 2007.03.20. Oldal: 1/(12) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító EVOX Terminator bogároldó folyadék 1.2 A keverék

Részletesebben

1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Adatlap száma: KEM 1M-03 Oldalszám: 1/10 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Terméknév 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Kereskedelmi név: SUPER LONGDRAIN TURBO SAE 10W40 12/1 oldal 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: SUPER LONGDRAIN TURBO SAE 10W40 REACH regisztrációs

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLYEK AZONOSÍTÁSA** A többszörösen módosított 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet értelmében veszélyes keverék.

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLYEK AZONOSÍTÁSA** A többszörösen módosított 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet értelmében veszélyes keverék. BIZTONSÁGI ADATLAP A biztonsági adatlap kiadásának dátuma: 2003. június 26. Felülvizsgálva: 2009. december 14. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA** A keverék neve: A keverék felhasználása: Hidrogén-peroxidot

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Honosítás kelte: 2011. 07. 01. Oldal: 1/(12) 1. A keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító A termék neve: Moje Auto motorblokk tisztító (Engine Preparation for engine Termékkód:

Részletesebben

Biztonsági adatlap GARDOPRIM GOLD PLUS 500 SC A9476D

Biztonsági adatlap GARDOPRIM GOLD PLUS 500 SC A9476D 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Terméknév Formulációs kód A9476D 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Változat: 1 Felülvizsgálat kelte: - Kiadás dátuma: 2013. 01. 17. Oldal: 1/(12) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Panda általános tisztítóhab 1.2 A keverék megfelelő

Részletesebben

Biztonsági adatlap MEDALLON PREMIUM MEDALLON PREMIUM A12798QA

Biztonsági adatlap MEDALLON PREMIUM MEDALLON PREMIUM A12798QA 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Terméknév Formulációs kód A12798QA 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet szerint Kiadás időpontja: 2012-01-16. Felülvizsgálat dátuma: -------------- Változat száma: 1. 1./ A keverék és a vállalkozás azonosítása Termékazonosító A keverék

Részletesebben

MOL EcoClean-W motorlemosó

MOL EcoClean-W motorlemosó BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) MOL-LUB Kft. Terméknév: MOL EcoClean-W motorlemosó Változat: 2 Felülvizsgálat: 2010. 04. 28. Kibocsátás kelte: 2010. 03. 19.

Részletesebben

1.) *Szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása:

1.) *Szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/14 Calc Forte 100 BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével és a 453/2010/EU rendelettel A kiállítás kelte: 2011.05.02. 1.) *Szakasz:

Részletesebben

*1.) Szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása:

*1.) Szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/14 FF CIP S BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH) és a 2015/830/EU rendelettel A kiállítás kelte: 2010.12.06. *1.) Szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

Biztonsági adatlap CHEROKEE. 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt Felhasználás:

Biztonsági adatlap CHEROKEE. 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt Felhasználás: 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Terméknév Formulációs kód A14771N 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Változat: 1 Felülvizsgálat: - Kiadás kelte: 2012. 09. 19. Oldal: 1/11 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EGK rendelet irányelvei szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EGK rendelet irányelvei szerint Oldalszám: 1/7 Kalcium-magnezium-acetát 1.0. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Az anyag nevei: Kereskedelmi elnevezés: IUPAC-név: Azonosító számok: CAS-szám:

Részletesebben

Terméknév: MOL Emolin 400 biostabil hűtő-kenő folyadék

Terméknév: MOL Emolin 400 biostabil hűtő-kenő folyadék Változat: 4 Felülvizsgálat: 2013. 08. 06. Kibocsátás kelte: 2009. 02. 16. Oldal: 1/(14) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító MOL Emolin 400 biostabil hűtő-kenő folyadék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK rendeletek szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK rendeletek szerint Oldal: 1/8 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi név/megnevezés: 1.2. Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve

Részletesebben

1. AZ ANYAG ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: FOLTBENZIN Szénhidrogén keverék (ásványolaj), C 5 -C 10 CAS szám: 64742-89-8

1. AZ ANYAG ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: FOLTBENZIN Szénhidrogén keverék (ásványolaj), C 5 -C 10 CAS szám: 64742-89-8 Változat: 2 Felülvizsgálat: 2013.01.22. Kiadás kelte: 2012. 11. 29. Oldal: 1/12 1. AZ ANYAG ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Szénhidrogén keverék (ásványolaj), C 5 -C 10 CAS

Részletesebben

1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Adatlap száma: KEM 1A-02 Oldalszám: 1/10 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Terméknév 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

KÉSZÜLT AZ 1907/2006/EK RENDELET 31. CIKK ALAPJÁN 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termék azonosító Terméknév: Foszforsav 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

Kiadás/felülvizsgálat : 2014.08.14. Változat: 1. BIZTONSÁGI ADATLAP Biztonsági adatlap az 1907/2006 EK rendelet szerint

Kiadás/felülvizsgálat : 2014.08.14. Változat: 1. BIZTONSÁGI ADATLAP Biztonsági adatlap az 1907/2006 EK rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006 EK rendelet szerint 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: A termék kereskedelmi neve: Szinonímák: -- 1.2. Az anyag vagy keverék

Részletesebben

1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

1.) A keverék és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/10 Combi DEZ BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével A kiállítás kelte: 2009.02.16. 1.) A keverék és a vállalat azonosítása: 1.1.

Részletesebben

Terméknév: EVOX Extra concentrate fagyálló hűtőfolyadék koncentrátum

Terméknév: EVOX Extra concentrate fagyálló hűtőfolyadék koncentrátum Változat: 1 Felülvizsgálat: Kibocsátás kelte: 2013. 05. 22. Oldal: 1/(14) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító EVOX Extra concentrate fagyálló hűtőfolyadék koncentrátum

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EGK rendelet irányelvei szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EGK rendelet irányelvei szerint Oldalszám: 1/8 Zeolit-Kalcium-klorid (CaCl2) keverék 1.0. AZ ANYAG/ ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Az anyag nevei: Kereskedelmi elnevezés: IUPAC-név: Azonosító számok: CAS-szám:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK rendelet szerint Kiállítás dátuma: 2006.07.11 Verzió: 2 Oldal: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Kupfat Termékkód: 5004x 1.2. Az anyag

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP ( EC 1907/2006 )

BIZTONSÁGI ADATLAP ( EC 1907/2006 ) 1. Anyag, illetve készítmény és a cég megnevezése 1.1 Az anyag / a készítmény megnevezése: Kereskedelmi megnevezés: Biocera Fasebkezelő és oltóviasz 1.2 Az anyag / a készítmény alkalmazása: Ecsetelhető

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet szerint Kiadás időpontja: 2007-07-30 Felülvizsgálat dátuma: 2011-01-07 Változat száma: 3. 1./ A keverék és a vállalkozás azonosítása Termékazonosító A keverék megnevezése:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK és a 1272/2008/EK rendelet és módosításai szerinti biztonsági adatlap

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK és a 1272/2008/EK rendelet és módosításai szerinti biztonsági adatlap A kiállítás kelte: 2005. 11. 02. A felülvizsgálat kelte: 2012.03.23. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK és a 1272/2008/EK rendelet és módosításai szerinti biztonsági adatlap 1. Anyag / készítmény - és cégmegnevezés

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Kurinpower A-807. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás

Biztonsági adatlap. Kurinpower A-807. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: Foglalkozásszerű felhasználásra.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP BLUE SUPER TABS WP

BIZTONSÁGI ADATLAP BLUE SUPER TABS WP Oldal: 1/7 1. Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása: Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: 20 g-os lassan oldódó klór tartalmú fertőtlenítő tabletta, biocid termék Engedély:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 1.1 Termékazonosító: SPECIAL ENGINE OIL MS SAE 5W30

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 1.1 Termékazonosító: SPECIAL ENGINE OIL MS SAE 5W30 Kereskedelmi név: SPECIAL ENGINE OIL MS SAE 5W30 12/1 oldal 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: SPECIAL ENGINE OIL MS SAE 5W30 REACH regisztrációs szám:

Részletesebben

Biztonsági adatlap DYNALI

Biztonsági adatlap DYNALI 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Terméknév Formulációs kód A17033B 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Adatlap száma: TETOL-1 Oldalszám: 1/10 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Terméknév: : TETOL FB 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

42124 Reggio Emilia, Olaszország Tel.: 06 70 408-3610 Tel.: 00 (39) 0522-517803 Fax: 06 66 400-830

42124 Reggio Emilia, Olaszország Tel.: 06 70 408-3610 Tel.: 00 (39) 0522-517803 Fax: 06 66 400-830 Oldal: 1/(13) 1. A keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító A termék neve: F59 GT Akril Alapozó (Füller) Fekete Termékkód: F59 1.2 A keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

1.) *Szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása:

1.) *Szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/14 Chemind CleanOil BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével és a 453/2010/EU rendelettel A kiállítás kelte: 2014.03.31. 1.) *Szakasz:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 453/2010/EK rendelettel módosított 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint. Terméknév: AGIP ATF II D.

BIZTONSÁGI ADATLAP A 453/2010/EK rendelettel módosított 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint. Terméknév: AGIP ATF II D. Oldal: 1/(12) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító AGIP ATF II D 1.2 A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Azonosított felhasználás:

Részletesebben

Kiadás/felülvizsgálat:2015.06.01. változat: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP 1272/2008/EK rendelet szerint

Kiadás/felülvizsgálat:2015.06.01. változat: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP 1272/2008/EK rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP 1272/2008/EK rendelet szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék név: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Kiadás/ felülvizsgálat: 2015.06.01. változat: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP Biztonsági adatlap az 1272/2008/EK rendelet szerint

Kiadás/ felülvizsgálat: 2015.06.01. változat: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP Biztonsági adatlap az 1272/2008/EK rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP Biztonsági adatlap az 1272/2008/EK rendelet szerint 1. SZAKSZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: A termék kereskedelmi neve: Ultra Extra erős

Részletesebben

A készítmény a vonatkozó EU szabályozás és a 44/2000.(XII:27.) EüM rendelet és módosításai szerint veszélyes anyagként van besorolva

A készítmény a vonatkozó EU szabályozás és a 44/2000.(XII:27.) EüM rendelet és módosításai szerint veszélyes anyagként van besorolva Adatlap száma: TETOL-2 Oldalszám: 1/12 1. A készítmény és a vállalat azonosítása. 1.1 A készítmény azonosítása: TETOL ÖKO 1.2 A készítmény felhasználása: faanyagvédőszer 1.3 A vállalat azonosítása:.gyártó

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 453/2010/EK rendelettel módosított 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint. Terméknév: AGIP ASTER MM/E.

BIZTONSÁGI ADATLAP A 453/2010/EK rendelettel módosított 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint. Terméknév: AGIP ASTER MM/E. Oldal: 1/(12) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító AGIP ASTER MM/E 1.2 A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Azonosított felhasználás:

Részletesebben

1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása verziószám: 5.0 - HU 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP k é s z ü l t a z 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K ( R E A C H ), a z 1 2 7 2 / 2 0 0 8 / E K ( C L P ) é s a 4 5 3 / 2 0 1 0 / E U r e n d e l e t e k n e k m e g f

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (CLP és REACH szerint módosítva)

BIZTONSÁGI ADATLAP (CLP és REACH szerint módosítva) A kiállítás kelte: 2013.03.20. BIZTONSÁGI ADATLAP (CLP és REACH szerint módosítva) Oldalszám: 1/10 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1. 1. Termékazonosító Az anyag/keverék

Részletesebben

A 1907/2006 számú EK szabályzás szerint

A 1907/2006 számú EK szabályzás szerint 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályzás szerint Kovald Kft 1. SZAKASZ: Az /keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: Megnevezés: 1.2. A keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Anyag/Keverék: Biosol - Káliszappan Keverék 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

Boróka fakonzerváló alapozó Változat: 1 Felülvizsgálat: Kiadás kelte: 2008.05.16. Oldal: 1/10

Boróka fakonzerváló alapozó Változat: 1 Felülvizsgálat: Kiadás kelte: 2008.05.16. Oldal: 1/10 Változat: 1 Felülvizsgálat: Kiadás kelte: 2008.05.16. Oldal: 1/10 1. ANYAG / KÉSZÍTMÉNY ÉS VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. A készítmény azonosítása: 1.2. A készítmény felhasználása: vízzel hígítható

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 és a 453/2010 számú EK rendeletek szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 és a 453/2010 számú EK rendeletek szerint 1/8 BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 és a 453/2010 számú EK rendeletek szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: Megnevezés: 1.2. Az anyag vagy keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1907/2006 számú EK szabályozás (REACH) és a 453/2010 EU rendelet szerint

Biztonsági adatlap. 1907/2006 számú EK szabályozás (REACH) és a 453/2010 EU rendelet szerint Biztonsági adatlap 1907/2006 számú EK szabályozás (REACH) és a 453/2010 EU rendelet szerint A kiállítás kelte: 2011. április 21. Felülvizsgálva: 2013. január 7. 1. * Keverék és a vállalat azonosítása:

Részletesebben

Honosítás kelte: 2010. 01. 06. Oldal: 1/(11) Eredeti kiadás / utolsó felülvizsgálat kelte (gyártói): 2007. 08. 01. /

Honosítás kelte: 2010. 01. 06. Oldal: 1/(11) Eredeti kiadás / utolsó felülvizsgálat kelte (gyártói): 2007. 08. 01. / BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Terméknév: 938/U86 Polivinyl Adhesive Honosítás kelte: 2010. 01. 06. Oldal: 1/(11) 1. Anyag / készítmény és vállalat / vállalkozás

Részletesebben

1.2 A készítmény felhasználása: gombaölőszer, a 3F penészgátló belső falfesték rendszer része

1.2 A készítmény felhasználása: gombaölőszer, a 3F penészgátló belső falfesték rendszer része Adatlap száma: KEM 2F-06 Oldalszám: 1/10 Kiadás időpontja: 2008.02.29 Felülvizsgálva:2008.05.21 Változat: 2. 1. A készítmény és a vállalat azonosítása. 1.1 A készítmény azonosítása: 3F GOMBAÖLŐSZER 1.2

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/ és a 453/2010/EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/ és a 453/2010/EK rendelet szerint PC ph+ mosószer-adalék 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/ és a 453/2010/EK rendelet szerint 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PC ph+ mosószer-adalék

Részletesebben

1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

1.) A keverék és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/10 Combi DEZ BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével A kiállítás kelte: 2009.02.16. 1.) A keverék és a vállalat azonosítása: 1.1.

Részletesebben

*1.) Szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása:

*1.) Szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/14 Well Dish Base BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével és a 453/2010/EU rendelettel A kiállítás kelte: 2010.07.10. *1.) Szakasz:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályzás szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályzás szerint 1/8 BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályzás szerint 1. SZAKASZ: Az /keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: Megnevezés: 1.2. Az vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

Benzines Folttisztító. BIZTONSÁGI ADATLAP (CLP és REACH szerint módosítva)

Benzines Folttisztító. BIZTONSÁGI ADATLAP (CLP és REACH szerint módosítva) Oldalszám: 1/10 BIZTONSÁGI ADATLAP (CLP és REACH szerint módosítva) 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1. 1. Termékazonosító Az anyag/keverék neve: CAS szám: - EU szám:

Részletesebben

1.) Az anyag és a vállalat azonosítása:

1.) Az anyag és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/10 Kénsav ~37% BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével A kiállítás kelte: 2011.04.26. 1.) Az anyag és a vállalat azonosítása: 1.1.

Részletesebben

ICS BISON TISZTÍTÓSZEREK

ICS BISON TISZTÍTÓSZEREK Kiállítás kelte: 2009-10-01. Felülvizsgálat dátuma: 2012.09.03. Készült a 1907/2006/EK RENDELET (REACH) és 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint Utolsó frissítés: 2013-01-02. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. Az

Részletesebben

1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

1.) A keverék és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/11 Combi Grill BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével A kiállítás kelte: 2010.08.19. 1.) A keverék és a vállalat azonosítása: 1.1.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 453/2010/EK rendelettel módosított 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint. Terméknév: eni i-sigma monograde 10W-20

BIZTONSÁGI ADATLAP A 453/2010/EK rendelettel módosított 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint. Terméknév: eni i-sigma monograde 10W-20 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító eni i-sigma monograde 10W-20 Honosítás kelte: 2010. 04. 05. Oldal: 1/(12) 1.2 A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

HungaroChemicals Kft. 1/8 Chemipur S 75. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH

HungaroChemicals Kft. 1/8 Chemipur S 75. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH HungaroChemicals Kft. 1/8 Chemipur S 75 A kiállítás kelte: 2001.05.25. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH 1.) Készítmény neve: Chemipur S 75 habzó savas tisztító- fertőtlenítőszer

Részletesebben

3. AZ ALKOTÓRÉSZEKRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓ Összetétel: benzines, olajos, szappanos vizes emulzió. EINECSszám Osztályozása H mondatok százalék

3. AZ ALKOTÓRÉSZEKRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓ Összetétel: benzines, olajos, szappanos vizes emulzió. EINECSszám Osztályozása H mondatok százalék A Brilliance Tisztítószer Gyártó Kft. ÁNTSZ száma: 12932/1998 A termék bejelentési számai: OKBI: B-13120069 1. AZ ANYAG / KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. Azonosított

Részletesebben

Biztonsági adatlap JUDO

Biztonsági adatlap JUDO 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Terméknév Formulációs kód A12785L 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 453/2010/EK rendelettel módosított 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint. Terméknév: AGIP GREASE MU EP (00)

BIZTONSÁGI ADATLAP A 453/2010/EK rendelettel módosított 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint. Terméknév: AGIP GREASE MU EP (00) Oldal: 1/(12) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító AGIP GREASE MU EP (00) Termékkód: 4643 1.2 A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

2.1.2 A keverék osztályozása a 1999/45/EK valamint a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint:

2.1.2 A keverék osztályozása a 1999/45/EK valamint a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint: Oldal: 1/(13) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító AGIP Coro DWO 20 L 1.2 A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Azonosított

Részletesebben

1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

1.) A keverék és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/10 Unacid S 500 BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével A kiállítás kelte: 2001.05.30. 1.) A keverék és a vállalat azonosítása: 1.1.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. készült a 1907/2006/EK, a 453/2010/EU és a 1272/2008/EK rendeletnek megfelelően

BIZTONSÁGI ADATLAP. készült a 1907/2006/EK, a 453/2010/EU és a 1272/2008/EK rendeletnek megfelelően 1/7 verziószám: 3.0- HU BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/EK, a 453/2010/EU és a 1272/2008/EK rendeletnek megfelelően 1. szakasz: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító:

Részletesebben

HungaroChemicals Kft. 1/7 Chemicid SP 2000 Plus. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH

HungaroChemicals Kft. 1/7 Chemicid SP 2000 Plus. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH HungaroChemicals Kft. 1/7 Chemicid SP 2000 Plus A kiállítás kelte: 2001.05.25. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH 1.) Készítmény neve: Chemicid SP 2000 Plus savas tisztító- fertőtlenítőszer

Részletesebben

Biztonsági adatlap ACTELLIC 50 EC. 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt Felhasználás:

Biztonsági adatlap ACTELLIC 50 EC. 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt Felhasználás: 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Terméknév Formulációs kód 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Felhasználás:

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Grano Starter 65 oldal 1 / 7 Biztonsági adatlap (SDB) száma: 47086 Felülvizsgálat ideje: 20.10.2010 Nyomtatás ideje: 18.01.2011 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Változat: 3 Kiállítás kelte: 2004. 05. 17. Felülvizsgálat: 2013. 01. 11. Oldal: 1/(12) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Autobrill téli szélvédőmosó 21 o C 1.2 A keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 453/2010/EK rendelettel módosított 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint. Terméknév: AGIP MIX 2T.

BIZTONSÁGI ADATLAP A 453/2010/EK rendelettel módosított 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint. Terméknév: AGIP MIX 2T. Oldal: 1/(12) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító AGIP MIX 2T Termékkód: 1401 1.2 A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Azonosított

Részletesebben

Kiadás/felülvizsgálat:2012.11.05. változat: 1. BIZTONSÁGI ADATLAP a 1907/2008 EK rendelet szerint

Kiadás/felülvizsgálat:2012.11.05. változat: 1. BIZTONSÁGI ADATLAP a 1907/2008 EK rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP a 1907/2008 EK rendelet szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék név: betegfürdető 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 453/2010/EK rendelettel módosított 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint. Terméknév: eni i-sigma universal 10W-40

BIZTONSÁGI ADATLAP A 453/2010/EK rendelettel módosított 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint. Terméknév: eni i-sigma universal 10W-40 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító eni i-sigma universal 10W-40 Honosítás kelte: 2010. 04. 05. Oldal: 1/(13) 1.2 A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Honosítás kelte: 2011. 06. 20. Oldal: 1/(12) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító X-935 Polipropilén és Polietilén ragasztó Primer 1.2 A keverék megfelelı azonosított

Részletesebben

Biztonsági adatlap TOPAS 100 EC TOPAS 100 EC

Biztonsági adatlap TOPAS 100 EC TOPAS 100 EC 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Terméknév Formulációs kód 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Felhasználás:

Részletesebben

FONTECRYL 10 BIZTONSÁGI ADATLAP

FONTECRYL 10 BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/7 A magyar változat kiállításának kelte: 2009.08.11. Aktualizálás kelte: 2013. 03.16. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév):

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet szerint Kiadás időpontja: 2004. Felülvizsgálat dátuma: 2014-03-03 Változat száma: 6. 1. SZAKASZ A KEVERÉK ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termékazonosító A keverék

Részletesebben

1272/2008 EK rendelet Összetételi R mondatok Dodecilbenzolszulfonsavnátriumsó

1272/2008 EK rendelet Összetételi R mondatok Dodecilbenzolszulfonsavnátriumsó A ÁNTSZ száma: 12932/1998 A termék bejelentési számai: OKBI: KBSzF-1131-6/2012 1. AZ ANYAG / KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. Azonosított felhasználás: Tisztítószer

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet szerint Oldalszám:1/10 1. S Z AK AS Z : Az a n y a g / k e v e r é k é s a v á l l a l a t / v á l l a l k o z á s a z o n o s í t á s a 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Hivatkozási szám: Anyag/Keverék:

Részletesebben