Florasulam 15.0 % N;R50/ keményitő >10<20% Kaolinföld (kristályos homokot >20<30%

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Florasulam 15.0 % N;R50/53 145701-23-1 keményitő >10<20% 9005-25-8 232-679-6 Kaolinföld (kristályos homokot >20<30% 1332-58-7 310-194-1"

Átírás

1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. KÉSZÍTMÉNY NEVE Gyártó: Dow Europe GmbH, CH-8810 Horgen (Svájc) Forgalmazó: Dow AgroSciences Hungary Kft., Hegyalja ut 7-13 H-1016 Budapest, Hungary Tel: (+ 36 1) , 82 Fax: (+ 36 1) ORVOSI ÜGYELETI TELEFONSZÁM Tel: (00 31) (THE NETHERLANDS) ÜGYELETI VÁLASZADÁS SZÁMA Magyarország Tel: (+36 30) (SGS COMM. NETWORK) Terméknév : GYOMIRTÓSZER LV70 kód : Érvényes...-tól/-től : október Referencia: PSO18 Átdolgozva: január(szekció(k) 3,4,15) További információért : SDSQuestion@dow.com 2. VESZÉLYESSÉG SZERINTI BESOROLÁS Besorolása a évi XXV. Kémiai biztonsági törvény és a 44/2000. EüM veszélyes anyagokról és veszélyes készítményekről szóló rendelet alapján: N Környezeti veszély.nagyon mérgező a vizi szervezetekre, a vizi környezetben hosszantartó károsodást okozhat (R50/53) 3. ÖSSZETÉTEL Veszélyes összetevők: CAS EINECS Aminopiralid-kálium 35.5 % Xi;R41,R52/ Florasulam 15.0 % N;R50/ keményitő >10<20% Kaolinföld (kristályos homokot >20<30% tartalmaz) Nátrium-borostyánkősav(lauryl <5% Xi;R37/ sulphate) Felületaktív anyagok Balance Összetétel kód GF ELSŐSEGÉLYNYÚJTÁS Ne itassuk és ne hánytassuk a beteget eszméletlen vagy görcsös állapotban. Lenyelést követően ne hánytassunk. Azonnal orvost kell hívni. A hánytatás eldöntése az orvos feladata. Eszméletlen betegnek tilos szájon keresztül bármit is beadni. Szemmel való érintkezés Alaposan öblítsük ki a szemet, percen keresztül, folyóvíznél. Az első 5 perc után távolítsuk el a kontaktlencsét és folytassuk az öblítést tovább. Káros hatás tapasztalásakor beszéljünk orvossal, lehetőleg szemorvossal. Bőrrel való érintkezés Vegye le a szennyezett ruhát. Öblítse le a bőrt azonnal bőséges vízzel percig. Hívja a méregközpontot vagy az orvost kezelési tanácsért. A szennyezett

2 ruhákat mossuk ki újrahasználat előtt. Baleset esetére megfelelő biztonsági zuhany legyen hozzáférhető a munkaterületen. Belélegzés esetén Vigyük a beteget a szabad levegőre.ha a sérült nem lélegzik alkalmazzunk mesterséges lélegeztetést és hivjunk orvost ill biztositsunk orvosi,intézeti ellátást. Tájékoztató az orvos számára Speciális antidótuma nincs.tüneti kezelés a tünetek megszüntetésére irányulnak.orvoszi,intézeti ellátást kell biztositani. Vészhelyzeti személyes védelem Amennyiben kitettségre való lehetőség potenciálasan adott,úgy figyelembe veendők a 8.sz pontban taglalt a speciális egyéni védőfelszerelésre vonatkozóak. 5. TŰZVESZÉLYESSÉG Megfelelő oltószer Hab. Széndioxid. Száraz vegyi por. Hab. Haboltóval oltsuk,mert az ellenörizetlen vizzel oltás csak továbbtejesztheti a szennyeződést. Veszélyes égéstermékek Tűz esetén a füst az eredeti terméken kívül mérgező és/vagy ingerlő anyagokat is tartalmazhat. Védelem tűzoltóknak Védőruházat és független légzőkészülék. Egyéb tájékoztató A kiszóródott anyagot gyűjtsük össze, hogy megakadályozzuk annak vizekbe és csatornarendszerekbe történő jutását. 6. ÓVINTÉZKEDÉS BALESET ESETÉN Személyi óvintézkedések Megfelelő védőruházatot, valamint szem- és arcvédőt használjunk (lsd. 8. pont). Környezetvédelmi óvintézkedések Ne öblítsünk szennyvíz-csatornába vagy felszíni vizekbe. vegyük fel a kapcsolatot a vízügyi hatóságokkal, amennyiben a szer kiszóródott vizekbe vagy csatornába. Tisztítási eljárás Gyűjtsük és seperjük össze az anyagot. Minden hulladékot zárható, jelzett edényekben tároljunk. Amennyiben további lépések szükségesek, azonnal lépjünk kapcsolatba a katasztrófakezelő hatóságokkal. 7. KEZELÉS ÉS TÁROLÁS Kezelés Megfelelő személyes higiéniát biztosítsunk. A munkaterületen ne fogyasszunk és ne tároljunk élelmiszert. Étkezés, ivás vagy dohányzás előtt és munka után mossunk kezet és a kitett bőrfelületeket is mossuk le. Szemmel és bőrrel a szer ne érintkezzen. Tárolás A terméket a helyi rendelkezéseknek megfelelően kell tárolni. Az eredeti csomagolásában száraz, hűvös, jól szellőző helységben kell tárolni. Szélsőségesen meleg vagy hideg körülményeknek ne tegyük ki a szert. Ne tároljuk élelmiszer, ital, állati takarmány, gyógyszerek, kozmetikumok vagy műtrágyák mellett. Gyermekek elől elzárandó.

3 8. AZ EGÉSZSÉGET NEM VESZÉLYEZTETŐ MUNKAVÉGZÉS FELTÉTELEI Kitettségi irányelvek Kaolin :ACGIH TLV 2 mg/3m lélegeztető Kristályos kovaföld : ACGIH TLV 0,1 mg/3m (belélegzésre alkalmas)az összeolvadt kovaföldnél 0,05 m/3m (lélegeztető)cristobaalit,tridmithez és kvarchoz. Keményitó:ACGH TLV 10 mg/3m (8 órástva) Kontroll-tervezés Általánosan jól szellőző körülmények megfelelnek a legtöbb feltételnek. Néhány művelethez helyi ventilláció szükséges. Légzésvédelem A legtöbb esetben nem szükséges külön légzésvédelem. Azonban, amennyiben a kitettségi irányelveket meghaladó és/vagy a komfortállapot szintjét meghaladó anyag kerül a levegőbe, viseljünk jóváhagyott levegőtisztító légzőkészüléket. Kéz- és bőrvédelem Rövid ideig tartó érintkezés esetén csak tiszta, a testfelületet befedő ruházatra és védőkesztyűre van szükség. használjunk EN 374-es védőkesztyűt (vegyi anyagok és mikro-organizmusok elleni védelem). Kedvelt védőkesztyű anyagok pl.: nitril, polivinil klorid (PVC vagy vinil). Elfogadható védőkesztyű anyag: neoprene. Hosszabb ideig tartó vagy rendszeres érintkezés esetén ötös vagy annál magasabb fokozatú védőkesztyű szükséges (határidő érték 240 perc az EN 374 alapján). A rövidebb érintkezésnél hármas vagy annál magasabb fokozatú védőkesztyű szükséges (határidő érték 60 perc az EN 374 alapján). MEGJEGYZÉS: A speciális munkahelyi célra és időtartamra történő megfelelő védőkesztyű kiválasztásánál figyelembe kell venni egyéb tényezőket is: esetleges egyéb vegyszerek kezelése, egyéb külső (fizikai) követelmények (vágás/anyag kilyukadás elleni védelem, gyakorlott kezelés, hőmérsékleti védelem), csakúgy, mint a gyártó által biztosított használati utasítás, pontos leírás. Hosszabb ideig tartó vagy rendszeres érintkezés esetén használjunk a vegyi anyagnak ellenálló anyagból készült védőöltözetet is. Veszélyes körülményeknél használjunk az anyagnak ellenálló védőöltözetet. Az egyéb védőfelszerelések kiválasztása a munkafolyamattól függ. Szem- /Arcvédelem Védőszemüveg elegendő a legtöbb munkafolyamatnál, azonban, amennyiben por alakú vagy folyadék halmazállapotú anyaggal dolgozunk, viseljünk vegyi anyagnak ellenálló, speciális védőszemüveget. 9. FIZIKAI ÉS KÉMIAI TULAJDONSÁGOK Megjelenés Szín Szag Gyulladáspont Relativ sűrüség (viz=1) Öngyulladási hőmérséklet Robbanásveszély : szilárd granulátum : rozsda barna : jellegzetes,záptojásszagú : nem említendő : 0,71 g/3cm : 360 C fok : nem robbanásveszélyes 10. STABILITÁS ÉS REAKCIÓKÉSZSÉG Kémiai stabilitás Szokásos tárolási körülmények között stabil. Elkerülendő feltételek Nincs meghatározott körülmény.

4 Kerülendő anyagok Nincs meghatározva Veszélyes bomlástermékek Szokásos tárolási és felhasználási körülmények között nincsenek 11. TOXIKOLÓGIAI ADATOK Lenyelés Mérgező hatás szájon keresztül / egyszeri bevétel: rendkívül csekély. Igen kis mennyiségek véletlen lenyelése még nem okozhat egészségkárosodást. Orális LD50 patkányoknál >5000 mg/kg. Bőrrel érintkezés Dermális LD50 patkányoknál >5000 mg/kg. Valószínűtlen, hogy hosszabb időtartamú bőrrel történő érintkezés során káros mennyiségű anyag szívódna fel. Egyszeri, rövid ideig tartó érintkezés nem valószínű, hogy bőrirritációt okoz. Szenzibilizáció Szenzibilizálás nem történik. Szemmel érintkezés Enyhe szemirritációt okozhat.enyhe szaruhártya károsodást okozhat. Belélegzés Inhalációs LC50 értéke patkányon >5.11mg/l. Nem vált ki káros hatást a pornak való egyszerű kitettség esetén. Egyéb információk Nem rákkeltő. Nem mutagén. A reprodukciót nem károsítja. Szisztemikus hatások. (egyéb célszervek). Egyes összetevői állatok esetén hatást gyakorolhatnak a következő szervekre: vese, máj. Az kristályos kovaföldnek való ismételt tartós kitettség szilikózist okozhat a tüdő progressziv működésképtelenné válását eredményezve. A vese elváltozását a a túlzott kitettség több esetben is bizonyította. 12. ÖKOTOXICITÁS Perzisztencia és lebomló képesség: Részben vagy teljes mértékben a floraszulám adatai szerint. Szigorúan OECD irányelv alapján ez az anyag nem tekinthető teljesen biológiailag lebomlónak,noha ezek az eredmények nem szükségszerűen jelentik azt, hogy az anyag a környezet körülményei között nem bomlana le. A kaolin földre vonatkozó információ alapján naggyából vagy teljességében nem értelmezhetó a biodegradáció. Vízi toxicitás A formuláció adatai szerint. Az anyag nagyon mérgező az algákra (EC50 <1 mg/l a legérzékenyebb fajokat vizsgálva) Madarakra vonatkozó toxicitás Nagyrészt és teljességében a florasulamra végzett adatok alapján. Az anyag enyhén toxikus a madarakra akut módon vizsgálva (LD50 érték 501 és 2000 mg/kg között van.) Etetéses alapon az anyag gyakorlatilag nem toxikus a madarakra (LC50 >5000 ppm)

5 13. HULLADÉKKEZELÉS, ÁRTALMATLANÍTÁS Erősen mérgező vízi szervezetekre. Ne szennyezzük a tavakat, vízfolyásokat vagy árkokat az anyaggal vagy annak tartályával. A tárolóedényt öblítsük ki alaposan. A tartályt és az öblítőfolyadékot a biztonsági vagy a helyi hatósági előírások alapján kell megsemmisíteni. A legmegfelelőbb megoldás a tartályok visszaküldése arra felhatalmazott gyűjtőállomásokra vagy engedéllyel rendelkező szemétégetőkhöz. Semmilyen céllal ne hasznosítsuk újra a kiürült tartályokat! 14. A SZÁLLÍTÁSRA VONATKOZÓ ELŐÍRÁSOK _ Megjegyzés : Mintaküldés postán nem engedélyezett. Közúton és vasúton Pontos szállítási név: ENVIRONMENTALLY HAZARDOUS SUBSTANCE,SOLID,N.O.S. (Pyroxsulam and Cloquintocet-mexyl) Teherautó/Vasút ADR/RID : 9 Árucímke : 9 Osztályozási kód : M7 csomagolási csoport : III Kemler szám : 90 UN szám : 3077 Tremkártya szám CEFIC : 90GM7-III Tengeren Pontos szállítási név: ENVIRONMENTALLY HAZARDOUS SUBSTANCE,SOLID,N.O.S. (Pyroxsulam and Cloquintocet-mexyl) Tengeri - IMO/IMDG Osztály: 9 UN szám : 3077 Árucímke: 9 Csomagolási csoport : III EMS : F-A,S-F Tengeri szennyező : Y (Y/N) Levegőben Pontos szállítási név:environmentally HAZARDOUS SUBSTANCE,SOLID,N.O.S. (Pyroxsulam and Cloquintocet-mexyl) Légi-ICAO/IATA Osztály : 9 UN szám : 3077 Árucímke: 9 Alosztály : Csomagolási csoport : III Csomagolási útmutató - utas: 914 Csomagolási útmutató - szállítmány: ELŐÍRÁSOK Kereskedelmi forgalomban levő kémiai anyagok európai leltára(einecs). A termék összetevői szerepelnek az EINECS leltárban vagy nem vonatkoznak rájuk a leltár előrásai. Veszélyjelzés: N - Veszélyes a környezetre Kockázati (R) mondatok: Erősen mérgező a vízi szervezetekre, hosszantartó károsodást okozhat vízi környezetben (R50/53). Biztonsági (S) mondatok: Kerülni kell a szembe jutást (S25) Az anyagot és tartályát biztonságos módon kell megsemmisíteni (S35). Megfelelő védőkesztyűt kell viselni (S37) Megfelelő tárolóedény használata szükséges a környezeti szennyezés elkerülése végett (S57).

6 16. EGYÉB ADATOK A 3. szekció R-mondatai: R37/38 Irritáló a légzőszervekre és bőrre R41 Szemkárosodás kockázata R50/53 Erősen toxikus vízi szervezetekre, hosszantartó károsodást okozhat vízi környezetben R52/53 Ártalmas vízi szervezetekre, hosszantartó károsodást okozhat vízi környezetben Jelen Biztonsági Adatlap tartalma, annak kiadásakor, megfelel a Biztonsági Adatlapokra vonatkozó EU szabályzat követelményeinek, és továbbított az Európai Nemzeti dokumentumok sorába fordításra és adaptációra. Jelen dokumentum nemzeti jogszabályokkal és szabályozásokkal való összhangjára nem lehet hivatkozni annak fordítása és adaptációja nélkül. A felhasználó felelőssége, hogy minden, a rendszerből viszonteladási célra kivett vagy adaptált Biztonsági Adatlap a helyi viszonteladói vonatkozó törvényekkel és szabályozásokkal összhangban legyen.

3. ÖSSZETÉTEL Veszélyes összetevők:(valamennyi R mondat megtalálható a 16. fejezetben) CAS EC No Florasulam 0.58 % N; R50/53 145701-23-1 Nem elérhető

3. ÖSSZETÉTEL Veszélyes összetevők:(valamennyi R mondat megtalálható a 16. fejezetben) CAS EC No Florasulam 0.58 % N; R50/53 145701-23-1 Nem elérhető BIZTONSÁGI ADATLAP 1. KÉSZÍTMÉNY NEVE Gyártó: Dow Europe GmbH, CH-8810 Horgen (Svájc) Forgalmazó: Dow AgroSciences Hungary Kft Hegyalja ut 7-13 H-1016 Budapest, Hungary Tel: (+ 36 1) 202 41 91, 82 Fax:

Részletesebben

4. ELSÕSEGÉLYNYÚJTÁS Semmi esetre se itassuk és ne hánytassuk, ha a sérült nincs eszméleténél vagy görcsök álltak be nála.

4. ELSÕSEGÉLYNYÚJTÁS Semmi esetre se itassuk és ne hánytassuk, ha a sérült nincs eszméleténél vagy görcsök álltak be nála. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. KÉSZÍTMÉNY NEVE Gyártó: Dow Europe GmbH, CH-8810 Horgen (Svájc) Forgalmazó: Dow AgroSciences Hungary Kft. Hegyalja ut 7-13 H-1016 Budapest, Hungary Tel: (+ 36 1) 202 41 91, 82 Fax:

Részletesebben

Tel: (+ 36 1) 202 41 91, 82 Fax: (+ 36 1) 202 42 92. NETHERLANDS) ÜGYELETI VÁLASZADÁS SZÁMA Magyarország Tel: (+36 30) 50 64 47 (SGS COMM.

Tel: (+ 36 1) 202 41 91, 82 Fax: (+ 36 1) 202 42 92. NETHERLANDS) ÜGYELETI VÁLASZADÁS SZÁMA Magyarország Tel: (+36 30) 50 64 47 (SGS COMM. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. KÉSZÍTMÉNY NEVE Gyártó: Dow Europe GmbH, CH-8810 Horgen (Svájc) Forgalmazó: Dow AgroSciences V. GmbH Magyarorszagi Képviselet, Hegyalja ut 7-13 H-1016 Budapest, Hungary Tel: (+ 36

Részletesebben

2. ÖSSZETÉTEL / AZ ALKOTÓRÉSZEKRE VONATKOZÓ ADATOK

2. ÖSSZETÉTEL / AZ ALKOTÓRÉSZEKRE VONATKOZÓ ADATOK BIZTONSÁGI ADATLAP 1. ANYAG- / ELKÉSZÍTÉSI ÉS CÉGSZERŰ MEGJELÖLÉS Dow AgroSciences V. GmbH Magyarorszagi Képviselet, Hegyalja ut 7-13 H-1016 Budapest, Hungary Tel: (+ 36 1) 202 41 91, 82 Fax: (+ 36 1)

Részletesebben

BIZTO SÁGI ADATLAP. Az 1907/2006/EK direktíva szerint. A kiállítás kelte: Felülvizsgálva: 0000.00.00 yomtatás időpontja: 2011.02.24.

BIZTO SÁGI ADATLAP. Az 1907/2006/EK direktíva szerint. A kiállítás kelte: Felülvizsgálva: 0000.00.00 yomtatás időpontja: 2011.02.24. BIZTO SÁGI ADATLAP Az 1907/2006/EK direktíva szerint A kiállítás kelte: Felülvizsgálva: 0000.00.00 yomtatás időpontja: 2011.02.24. OXYFLY 1. AZ A YAG/KÉSZÍTMÉ Y ÉS A VÁLLALAT/CÉG MEGHATÁROZÁSA Termék információ

Részletesebben

AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Biztonsági adatlap The Dow Chemical Company A 453/2010/EK rendelet szerinti biztonsági adatlap Terméknév: PYTHON* Herbicide Kinyomtatás dátuma: 20 Jul 2012 The Dow Chemical Company kéri és reméli, hogy

Részletesebben

PESTSTOP-B 10 EC ROVARIRTÓSZER

PESTSTOP-B 10 EC ROVARIRTÓSZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP PESTSTOP-B 10 EC ROVARIRTÓSZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag és készítmény azonosítása: Termék neve: PESTSTOP-B 10 EC rovarirtószer

Részletesebben

Standard oldat fotométer kalibrálásához és a kalibrálási adatok ellenőrzéséhez További termékkódok: - Szállító:

Standard oldat fotométer kalibrálásához és a kalibrálási adatok ellenőrzéséhez További termékkódok: - Szállító: A biztonsági adatlap kiállításának dátuma: 2012. május 31. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Biztonsági adatlap Termékazonosító: Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PESTSTOP B 2,5 WP

BIZTONSÁGI ADATLAP PESTSTOP B 2,5 WP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PESTSTOP B 2,5 WP Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: rovarirtószer A készítmény megnevezése:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006 számú (EK) rendelet szerint Verzió: 2.3 Nyomtatás dátuma 2011.02.08 Módosítás dátuma 2011.02.04

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006 számú (EK) rendelet szerint Verzió: 2.3 Nyomtatás dátuma 2011.02.08 Módosítás dátuma 2011.02.04 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Az anyag vagy keverék azonosítása Az anyag száma 000070000019 NAH anyagkód A-11234 A Kereskedelmi név AGITAGARD 10 WG AGITA 100 PLUS Vállalat Schwarzwaldallee

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Az 1907/2006/EC irányelv szerint. kiadás dátuma: 2009. szeptember 13. felülír minden korábbi kiadást

Biztonsági adatlap. Az 1907/2006/EC irányelv szerint. kiadás dátuma: 2009. szeptember 13. felülír minden korábbi kiadást 1. A termék/készítmény és az adatszolgáltató cég azonosítása A termék/készítmény azonosítása Syngenta márkanév Formulációs kód Felhasználási terület A cég azonosítása Cég Gyomirtó szer Syngenta Crop Protection

Részletesebben

Biztonsági adatlap JUDO. Syngenta Crop Protection AG P.O. Box CH-4002 Basel környezeti veszély ártalmas Svájc

Biztonsági adatlap JUDO. Syngenta Crop Protection AG P.O. Box CH-4002 Basel környezeti veszély ártalmas Svájc 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A termék/készítmény azonosítása Terméknév Formulációs kód Felhasználás Cég Rovarölő szer Syngenta Crop Protection AG P.O. Box CH-4002 Basel környezeti

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (a R.E.A.C.H. 1907/2006-os sorszámú Európai Szabályzat Annex II. sz. melléklete szerint) PROPONIT 720 EC

BIZTONSÁGI ADATLAP (a R.E.A.C.H. 1907/2006-os sorszámú Európai Szabályzat Annex II. sz. melléklete szerint) PROPONIT 720 EC Referencia szám Frissítés sorszáma Frissítés dátuma ALS HU Proponit 720 EC 02 2008. október 16. BIZTONSÁGI ADATLAP (a R.E.A.C.H. 1907/2006-os sorszámú Európai Szabályzat Annex II. sz. melléklete szerint)

Részletesebben

MOSQUITOX 1 ULV FORTE

MOSQUITOX 1 ULV FORTE BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP MOSQUITOX 1 ULV FORTE SZÚNYOGIRTÓ SZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: Rovarirtószer.

Részletesebben

1/8 AQUA-PEROX 35% C < 50% OLDAT. Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint

1/8 AQUA-PEROX 35% C < 50% OLDAT. Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint 1/8 Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Az anyag/készítmény azonosítása: Hatóanyag: Hidrogén-peroxid 35% c

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Kénsav %... 25-30 % 7664-93-9 / 231-639-5 / 016-020-00-8 C 35 Ólom és vegyületei

BIZTONSÁGI ADATLAP. Kénsav %... 25-30 % 7664-93-9 / 231-639-5 / 016-020-00-8 C 35 Ólom és vegyületei 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS GYÁRTÓ CÉG AZONOSÍTÁSA Kereskedelmi megnevezés: Motorkerékpár akkumulátor A termék alkalmazása: Indítóakkumulátor Gyártó cég: Landport B.V. Rheastraat 27 5047 TL Tilburg - The

Részletesebben

Biztonsági adatlap. A 2001/58/EC irányelv szerint

Biztonsági adatlap. A 2001/58/EC irányelv szerint 1. A termék/készítmény és az adatszolgáltató cég azonosítása A termék/készítmény azonosítása RIDOMIL GOLD Plus 42,5 WP Formuláció kód: A9402A A cég azonosítása Cég Syngenta Crop Protection AG P.O. Box

Részletesebben

Verzió 3 / H Felülvizsgálat dátuma: 2008.11.26 102000006514 Nyomtatás Dátuma: 2009.02.13 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

Verzió 3 / H Felülvizsgálat dátuma: 2008.11.26 102000006514 Nyomtatás Dátuma: 2009.02.13 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA SENCOR 70 WG 1/7 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Márkanév SENCOR 70 WG Termékkód (UVP) 00929646 Alkalmazás Gyomirtó szer Társaság Bayer Hungária Kft. Bayer

Részletesebben

A vegyi anyagokról és vegyi készítményekről szóló törvény értelmében a készítmény veszélyesnek minősül.

A vegyi anyagokról és vegyi készítményekről szóló törvény értelmében a készítmény veszélyesnek minősül. BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet szerint Oldal 1/6 1. ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA 1.1 Anyag/készítmény azonosítása: A termék eredeti neve: 1.2 Anyag/készítmény felhasználása:

Részletesebben

Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat Tel: (36) 1/21-53-733; (36) 80/20-11-99

Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat Tel: (36) 1/21-53-733; (36) 80/20-11-99 BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PENNPHOS-B ROVARIRTÓ KONCENTRÁTUM 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: rovarirtószer A

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Az 1907/2006/EC irányelv szerint. kiadás dátuma: 2009. október 27. felülír minden korábbi kiadást

Biztonsági adatlap. Az 1907/2006/EC irányelv szerint. kiadás dátuma: 2009. október 27. felülír minden korábbi kiadást 1. A termék/készítmény és az adatszolgáltató cég azonosítása A termék/készítmény azonosítása Syngenta márkanév Formulációs kód Felhasználási terület A cég azonosítása Cég Gombaölő szer Syngenta Crop Protection

Részletesebben

RÉSZ 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

RÉSZ 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Biztonsági adatlap The Dow Chemical Company A 453/2010/EK rendelet szerinti biztonsági adatlap Terméknév: GENIUS (TM) Herbicide Kinyomtatás dátuma: 20 Mar 2014 The Dow Chemical Company kéri és reméli,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 453/2010/EK rendelettel módosított 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint. Terméknév: eni i-sigma monograde 10W-20

BIZTONSÁGI ADATLAP A 453/2010/EK rendelettel módosított 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint. Terméknév: eni i-sigma monograde 10W-20 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító eni i-sigma monograde 10W-20 Honosítás kelte: 2010. 04. 05. Oldal: 1/(12) 1.2 A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Veszélyes komponens Koncentráció Veszélyjel, R-mondatok

BIZTONSÁGI ADATLAP. Veszélyes komponens Koncentráció Veszélyjel, R-mondatok 1/6 Verzió: 2-HU Készült: 2008 december 4. BIZTONSÁGI ADATLAP k é s z ü l t a 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K r e n d e l e t n e k m e g f e l e l ő e n 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Az 1907/2006/EC irányelv szerint. kiadás dátuma: 2010. december 30. felülír minden korábbi kiadást Syngenta márkanév BRAVO 500

Biztonsági adatlap. Az 1907/2006/EC irányelv szerint. kiadás dátuma: 2010. december 30. felülír minden korábbi kiadást Syngenta márkanév BRAVO 500 1. A termék/készítmény és az adatszolgáltató cég azonosítása A termék/készítmény azonosítása Formulációs kód Felhasználási terület A cég azonosítása Cég Gombaölő szer Syngenta Crop Protection AG P.O. Box

Részletesebben

Bayer CropScience BIZTONSÁGI ADATLAP Az 1907/2006 számú EU szabályozás szerint

Bayer CropScience BIZTONSÁGI ADATLAP Az 1907/2006 számú EU szabályozás szerint AQUAPY EW165 12X1L BOT CHS 1/8 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Márkanév AQUAPY EW165 12X1L BOT CHS Termékkód (UVP) 06477402 Alkalmazás Rovarölő szer Társaság

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Az 1907/2006/EC irányelv szerint

Biztonsági adatlap. Az 1907/2006/EC irányelv szerint 1. A termék/készítmény és az adatszolgáltató cég azonosítása 1.1 A termék/készítmény azonosítása Syngenta márkanév Formulációs kód 1.2 Felhasználási terület Rovarölő szer 1.3. A cég azonosítása Cég Syngenta

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint KLÍMA TISZTÍTÓ SPRAY 300ML

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint KLÍMA TISZTÍTÓ SPRAY 300ML 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Termék kereskedelmi neve : Termék kódja : 0893764 MSDS-Identcode : 10026727 Társaság : Würth Szereléstechnika Kft. 2040 Budaörs,

Részletesebben

Verzió 2 / H Felülvizsgálat dátuma: 03.01.2012 102000007806 Nyomtatás Dátuma: 03.01.2012 1. AZ ANYAG/ KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/ VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

Verzió 2 / H Felülvizsgálat dátuma: 03.01.2012 102000007806 Nyomtatás Dátuma: 03.01.2012 1. AZ ANYAG/ KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/ VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA ECLAIR 49 WG 1/7 1. AZ ANYAG/ KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/ VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Terméktájékoztató Márkanév ECLAIR 49 WG Termékkód (UVP) 05802385 Alkalmazás Gombaölő szer Társaság Bayer Hungária Kft. Bayer

Részletesebben

Verzió 1 / H Felülvizsgálat dátuma: 2009.02.09 102000012387 Nyomtatás Dátuma: 2009.02.10 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

Verzió 1 / H Felülvizsgálat dátuma: 2009.02.09 102000012387 Nyomtatás Dátuma: 2009.02.10 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA DECIS MEGA 1/9 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Márkanév DECIS MEGA Termékkód (UVP) 06481361 Alkalmazás Rovarölő szer Társaság Bayer Hungária Kft. Bayer CropScience

Részletesebben

Bayer CropScience BIZTONSÁGI ADATLAP Az 1907/2006 számú EU szabályozás szerint

Bayer CropScience BIZTONSÁGI ADATLAP Az 1907/2006 számú EU szabályozás szerint SENCOR 70 WG 1/7 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Márkanév SENCOR 70 WG Termékkód (UVP) 00929646 Alkalmazás Gyomirtó szer Társaság Bayer Hungária Kft. Bayer

Részletesebben

PROTECT HÁZTARTÁSI ROVARIRTÓ POROZÓSZER

PROTECT HÁZTARTÁSI ROVARIRTÓ POROZÓSZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT HÁZTARTÁSI ROVARIRTÓ POROZÓSZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag és készítmény azonosítása: A készítmény típusa: inszekticid

Részletesebben

1/6. készült az 1907/2006/EK és a 453/2010/EU rendelet szerint

1/6. készült az 1907/2006/EK és a 453/2010/EU rendelet szerint 1/6 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P készült az 1907/2006/EK és a 453/2010/EU rendelet szerint 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: DURSBAN DELTA CS rovarölő

Részletesebben

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint Verziószám: 1.3 (HU) 1 oldal CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása A keverék azonosítása: Adatlapszám: 218A-5 Felhasználási

Részletesebben

Biztonsági adatlap CMA. kalcium- magnézium- acetát. oldat. Kiadás dátuma: 2013. június 5. 1137 Budapest, Szent István krt. 2. fax: +36 1 209 0067

Biztonsági adatlap CMA. kalcium- magnézium- acetát. oldat. Kiadás dátuma: 2013. június 5. 1137 Budapest, Szent István krt. 2. fax: +36 1 209 0067 Biztonsági adatlap CMA kalcium- magnézium- acetát oldat Kiadás dátuma: 2013. június 5. A készítmény és a vállalat azonosítása Készítmény megnevezése: kalcium- magnézium- acetát oldat Gyártó: Unichem Kft.

Részletesebben

BRADOLIFE KÉZ- ÉS BŐRFERTŐTLENÍTŐ Kiadás/felülvizsgálat:2014.02.24. változat: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP a 1907/2008 EK rendelet szerint

BRADOLIFE KÉZ- ÉS BŐRFERTŐTLENÍTŐ Kiadás/felülvizsgálat:2014.02.24. változat: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP a 1907/2008 EK rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP a 1907/2008 EK rendelet szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék név: BRADOLIFE Kéz- és bőrfertőtlenítő 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

PARDNER 1/9 Verzió 2 / H Felülvizsgálat dátuma: 06.02.2012 102000011543 Nyomtatás Dátuma: 06.02.2012

PARDNER 1/9 Verzió 2 / H Felülvizsgálat dátuma: 06.02.2012 102000011543 Nyomtatás Dátuma: 06.02.2012 PARDNER 1/9 1. AZ ANYAG/ KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/ VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Terméktájékoztató Márkanév PARDNER Termékkód (UVP) 06419135 Alkalmazás Gyomirtó szer Társaság Bayer Hungária Kft. Bayer CropScience

Részletesebben

Biztonsági adatlap PIRIMOR 50 WG. Syngenta Crop Protection AG P.O. Box CH-4002 Basel környezeti veszély mérgező Svájc

Biztonsági adatlap PIRIMOR 50 WG. Syngenta Crop Protection AG P.O. Box CH-4002 Basel környezeti veszély mérgező Svájc 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A termék/készítmény azonosítása Terméknév Formulációs kód Felhasználás Cég Nematocid Syngenta Crop Protection AG P.O. Box CH-4002 Basel környezeti

Részletesebben

Verzió 1 / H Felülvizsgálat dátuma: 31.01.2012 102000013135 Nyomtatás Dátuma: 31.01.2012 1. AZ ANYAG/ KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/ VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

Verzió 1 / H Felülvizsgálat dátuma: 31.01.2012 102000013135 Nyomtatás Dátuma: 31.01.2012 1. AZ ANYAG/ KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/ VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA MELODY COMPACT 49 WG 1/7 1. AZ ANYAG/ KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/ VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Terméktájékoztató Márkanév MELODY COMPACT 49 WG Termékkód (UVP) 05761831 Alkalmazás Gombaölő szer Társaság Bayer Hungária

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint U 46 M Plus 750 SL Verzió 11 (Magyarország) Kibocsátás dátuma: 2009/10/10

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint U 46 M Plus 750 SL Verzió 11 (Magyarország) Kibocsátás dátuma: 2009/10/10 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Márkanév : Felhasználás : Növényvédöszer Társaság : Nufarm GmbH & Co KG St.-Peter-Str.25 A-4021 Linz Telefon: +43/732/6918-4010

Részletesebben

1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP. A kiállítás kelte: 2011. október.

1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP. A kiállítás kelte: 2011. október. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A kiállítás kelte: 2011. október. 1. A készítmény és a vállalkozás azonosítása A készítmény azonosítása: WD-40 aeroszol A készítmény használata: univerzális kenőanyag Gyártó: Den

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EGK rendelet irányelvei szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EGK rendelet irányelvei szerint Oldalszám: 1/7 Kalcium-magnezium-acetát 1.0. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Az anyag nevei: Kereskedelmi elnevezés: IUPAC-név: Azonosító számok: CAS-szám:

Részletesebben

: Sika AnchorFix -2 Part B

: Sika AnchorFix -2 Part B 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Jelenlegi

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 453/2010/EU rendelettel módosított 1907/2006 (REACH) rendelet szerint.

BIZTONSÁGI ADATLAP 453/2010/EU rendelettel módosított 1907/2006 (REACH) rendelet szerint. 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termék beazonosítása: Terméknév: MOGUL TRANS 85W-140 Kémiai megnevezés: keverék 1.2 Felhasználás: Hajtóműolaj. 1.3 Gyártó cég neve: Név:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 1.1. Termékazonosító Terméknév. PU Montageskum 592

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 1.1. Termékazonosító Terméknév. PU Montageskum 592 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Terméknév Cikkszám REACH regisztrációs szám Nem alkalmazható Más azonosító jel 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító DEGREASER CONCENTRATE Folyadék 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

PESTSTOP-B 10 EC ROVARIRTÓSZER

PESTSTOP-B 10 EC ROVARIRTÓSZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PESTSTOP-B 10 EC ROVARIRTÓSZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag és készítmény azonosítása: Termék neve: PESTSTOP-B 10 EC rovarirtószer

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 453/2010/EK rendelettel módosított 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint. Terméknév: eni i-sigma universal 10W-40

BIZTONSÁGI ADATLAP A 453/2010/EK rendelettel módosított 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint. Terméknév: eni i-sigma universal 10W-40 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító eni i-sigma universal 10W-40 Honosítás kelte: 2010. 04. 05. Oldal: 1/(13) 1.2 A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

Kiadás dátuma: 2010.02.12. Felülvizsgálva: 2010.02.12. vizes bázisú festék koncentrátum, flexo nyomtatáshoz

Kiadás dátuma: 2010.02.12. Felülvizsgálva: 2010.02.12. vizes bázisú festék koncentrátum, flexo nyomtatáshoz BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006 EK (REACH) rendelet szerint Kiadás dátuma: 2010.02.12. 1. Készítmény neve: HYDRO-X koncentrátum sorozat Felhasználási terület: vizes bázisú festék koncentrátum, flexo nyomtatáshoz

Részletesebben

PYCON-B HIDEGKÖDKÉPZŐ SZER

PYCON-B HIDEGKÖDKÉPZŐ SZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Az anyag és készítmény azonosítása: PYCON-B HIDEGKÖDKÉPZŐ SZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE A készítmény típusa: A termék neve: hidegködképző

Részletesebben

MONSOON 1/7 Verzió 1 / H Felülvizsgálat dátuma: 13.01.2005 102000000695 Nyomtatás Dátuma: 18.01.2005

MONSOON 1/7 Verzió 1 / H Felülvizsgálat dátuma: 13.01.2005 102000000695 Nyomtatás Dátuma: 18.01.2005 MONSOON 1/7 1. AZ ANYAG/KÉSZĺTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT AZONOSĺTÁSA Termék tájékoztató Márkanév MONSOON Termékkód (UVP) 05942551 Termékkód AE F130360 01 1K05 A8 Spezifikáció 21774 Alkalmazás gyomirtó

Részletesebben

KÉSZÜLT AZ 1907/2006/EK RENDELET 31. CIKK ALAPJÁN 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termék azonosító Terméknév: Hangyasav min. 85% 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Elkészítés időpontja: 2015. 03. 31. 1/9 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Terméknév: MAXPOWER 300 PETROL Felhasználás célja: Benzin üzemanyag adalék A biztonsági

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint Ponal D 4-Härter oldal 1 / 4 Biztonsági adatlap (SDB) száma: : 65663 Felülvizsgálat ideje: 24.01.2010 Nyomtatás ideje: 07.07.2010 Kereskedelmi megjelölés:

Részletesebben

Felülvizsgálat dátuma 11.03.2016 Verzió 5.9

Felülvizsgálat dátuma 11.03.2016 Verzió 5.9 Felülvizsgálat dátuma 11.03.2016 Verzió 5.9 SZAKASZ 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító REACH regisztrációs szám Ez az anyag nem rendelkezik regisztrációs számmal,

Részletesebben

ADENGO 1/11 Verzió 1 / H Felülvizsgálat dátuma: 30.11.2012 102000016311 Nyomtatás Dátuma: 30.11.2012

ADENGO 1/11 Verzió 1 / H Felülvizsgálat dátuma: 30.11.2012 102000016311 Nyomtatás Dátuma: 30.11.2012 ADENGO 1/11 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Márkanév ADENGO Termék kódja (UVP) 79021534 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Bayer CropScience BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint

Bayer CropScience BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint PUMA EXTRA 1/8 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Terméktájékoztató Márkanév PUMA EXTRA Termékkód (UVP) 06471331 Alkalmazás Gyomirtó szer Társaság Bayer Hungária Kft. Bayer CropScience

Részletesebben

D-pH csökkentő-f -- Verzió: 1. BIZTONSÁGI ADATLAP. (az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint)

D-pH csökkentő-f -- Verzió: 1. BIZTONSÁGI ADATLAP. (az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint) 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosítók Kereskedelmi elnevezés: D-PH CSÖKKENTŐ-F A keverék/anyag neve: KÉNSAV 30-33% Termékkód/egyedi azonosítók: CAS szám: 7664-93-9

Részletesebben

PONCHO FS 600 1/7 Verzió 2 / H Felülvizsgálat dátuma: 12.02.2010 102000007886 Nyomtatás Dátuma: 12.02.2010

PONCHO FS 600 1/7 Verzió 2 / H Felülvizsgálat dátuma: 12.02.2010 102000007886 Nyomtatás Dátuma: 12.02.2010 PONCHO FS 600 1/7 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Márkanév PONCHO FS 600 Termékkód (UVP) 05669669 Alkalmazás Rovarölő szer, csávázó szer Társaság Bayer Hungária

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (CLP és REACH szerint módosítva)

BIZTONSÁGI ADATLAP (CLP és REACH szerint módosítva) A kiállítás kelte: 2013.03.20. BIZTONSÁGI ADATLAP (CLP és REACH szerint módosítva) Oldalszám: 1/10 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1. 1. Termékazonosító Az anyag/keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint U 46 D FLUID Verzió 14 (Magyarország) Kibocsátás dátuma: 2011/09/28

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint U 46 D FLUID Verzió 14 (Magyarország) Kibocsátás dátuma: 2011/09/28 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító Márkanév : 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Felhasználás

Részletesebben

Verzió 2 / H Felülvizsgálat dátuma: 30.11.2012 102000011198 Nyomtatás Dátuma: 30.11.2012

Verzió 2 / H Felülvizsgálat dátuma: 30.11.2012 102000011198 Nyomtatás Dátuma: 30.11.2012 LAMARDOR 400 FS 1/10 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Márkanév LAMARDOR 400 FS Termék kódja (UVP) 06360211 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Honosítás kelte: 2012. 05. 09. Oldal: 1/(11) 1. A keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító A termék neve: AUTOWELD Hideghegesztő B komponens 1.2 A keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 453/2010/EK rendelettel módosított 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint. Terméknév: AGIP ATF II D.

BIZTONSÁGI ADATLAP A 453/2010/EK rendelettel módosított 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint. Terméknév: AGIP ATF II D. Oldal: 1/(12) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító AGIP ATF II D 1.2 A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Azonosított felhasználás:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP BUMPER 25 EC

BIZTONSÁGI ADATLAP BUMPER 25 EC 1/6 BUMPER 25 EC BIZTONSÁGI ADATLAP k é s z ü l t a 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K r e n d e l e t n e k m e g f e l e l ő e n 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása BUMPER 25 EC A készítmény

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EGK rendelet irányelvei szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EGK rendelet irányelvei szerint Oldalszám: 1/8 Zeolit-Kalcium-klorid (CaCl2) keverék 1.0. AZ ANYAG/ ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Az anyag nevei: Kereskedelmi elnevezés: IUPAC-név: Azonosító számok: CAS-szám:

Részletesebben

1.2. Felhasználás: A RENOVA kádfelújító zománc A komponensével együtt tűzi-zománc kádak és zuhanytálcák felújító festésére alkalmas

1.2. Felhasználás: A RENOVA kádfelújító zománc A komponensével együtt tűzi-zománc kádak és zuhanytálcák felújító festésére alkalmas A kiállítás kelte: 2005. 11. 02. Felülvizsgálva: 2011.01.24. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet szerint 1. Anyag / készítmény - és cégmegnevezés 1.1. A készítmény megnevezése: RENOVA kádfelújító

Részletesebben

Biztonsági adatlap CASPER. 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt Felhasználás:

Biztonsági adatlap CASPER. 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt Felhasználás: 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Termékazonosító Formulációs kód 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Veszélyes anyag tartalom CAS szám EINECS szám Megnevezés Koncentráció (%) Veszélyjel R - mondat 1330-20-7 215-535-7 xilol 7 Xn 10-20/21-38

Veszélyes anyag tartalom CAS szám EINECS szám Megnevezés Koncentráció (%) Veszélyjel R - mondat 1330-20-7 215-535-7 xilol 7 Xn 10-20/21-38 A kiállítás kelte: 2005. 11. 02. Felülvizsgálva: 2011. 07. 25. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet szerint 1. Anyag / készítmény - és cégmegnevezés 1.1. A készítmény megnevezése: EPAMIN CINKPOROS

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítményekhez)

BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítményekhez) A kiállítás kelte: 2012.10.11. BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítményekhez) 1. Az anyag / keverékek és a vállalat / vállalkozás azonosítása Termékazonosító A készítmény neve REA-JET TEP-SW 010 tinta

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítményekhez)

BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítményekhez) A kiállítás kelte: 2011.03.16. BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítményekhez) 1. Az anyag / készítmény és a társaság / vállalkozás azonosítása A készítmény neve REA-JET TPWA-RS 010 tinta A készítmény felhasználása

Részletesebben

SHELL HELIX DIESEL PLUS VA 5W-40. 1. AZ ANYAGRA / KÉSZÍTMÉNYRE ÉS A CÉGRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK A termék neve: SHELL HELIX DIESEL PLUS VA 5W-40

SHELL HELIX DIESEL PLUS VA 5W-40. 1. AZ ANYAGRA / KÉSZÍTMÉNYRE ÉS A CÉGRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK A termék neve: SHELL HELIX DIESEL PLUS VA 5W-40 BIZTONSÁGI ADATLAP SHELL HELIX DIESEL PLUS VA 5W-40 1. AZ ANYAGRA / KÉSZÍTMÉNYRE ÉS A CÉGRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK A termék neve: SHELL HELIX DIESEL PLUS VA 5W-40 A termék típusa: Motorolaj Gyártó neve:

Részletesebben

Kiadás dátuma: 2010.02.15. Felülvizsgálva: 2010.02.15.

Kiadás dátuma: 2010.02.15. Felülvizsgálva: 2010.02.15. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006 EK (REACH) rendelet szerint Kiadás dátuma: 2010.02.15. 1. Készítmény neve: NewV lakk fényes 40 UC 5200 Felhasználási terület: UV lakkozáshoz, lakkozó műből Gyártó cég neve:

Részletesebben

AMMÓNIUM-SZULFÁT BIZTONSÁGI ADATLAP

AMMÓNIUM-SZULFÁT BIZTONSÁGI ADATLAP Oldal: 1 / 6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Az anyag neve: Ammónium-szulfát CAS szám: 7783-20-2 EK szám: 231-984-1 Index-szám: - OKBI szám: B-001811

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 453/2010/EK rendelettel módosított 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint. Terméknév: AGIP ASTER MM/E.

BIZTONSÁGI ADATLAP A 453/2010/EK rendelettel módosított 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint. Terméknév: AGIP ASTER MM/E. Oldal: 1/(12) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító AGIP ASTER MM/E 1.2 A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Azonosított felhasználás:

Részletesebben

PYCON-B HIDEGKÖDKÉPZŐ SZER

PYCON-B HIDEGKÖDKÉPZŐ SZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP PYCON-B HIDEGKÖDKÉPZŐ SZER Az anyag és készítmény azonosítása: 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE A készítmény típusa: A termék neve: hidegködképző

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP TORNAX-S

BIZTONSÁGI ADATLAP TORNAX-S TORNAX-S 1/5 Verziószám: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP veszélyes készítményhez 1. A készítmény neve TORNAX-S tisztítószer Gyártó cég neve: CID-LINES NV/SA Cím: Waterpoortstraat 2, B-8900 Belgium Telefon: (32) 57-21-78-77

Részletesebben

Biztonsági adatlap GARDOPRIM GOLD PLUS 500 SC A9476D

Biztonsági adatlap GARDOPRIM GOLD PLUS 500 SC A9476D 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Terméknév Formulációs kód A9476D 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap CHEROKEE. 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt Felhasználás:

Biztonsági adatlap CHEROKEE. 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt Felhasználás: 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Terméknév Formulációs kód A14771N 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap MEDALLON PREMIUM MEDALLON PREMIUM A12798QA

Biztonsági adatlap MEDALLON PREMIUM MEDALLON PREMIUM A12798QA 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Terméknév Formulációs kód A12798QA 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

108-65-6 203-603-9 Metoxipropilacetát 15. 110-19-0 203-745-1 Izobutilacetát 13

108-65-6 203-603-9 Metoxipropilacetát 15. 110-19-0 203-745-1 Izobutilacetát 13 A kiállítás kelte: 2005. 11. 02. A felülvizsgálat kelte: 2012.03.05. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK és a 1272/2008/EK rendelet és módosításai szerinti biztonsági adatlap 1. Anyag / készítmény - és cégmegnevezés

Részletesebben

MELSITT. Címe: Carl Braun Str. 1 D-34212 Melsungen Németország Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat + 36 80 201-199

MELSITT. Címe: Carl Braun Str. 1 D-34212 Melsungen Németország Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat + 36 80 201-199 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító MELSITT Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított Felületfertőtlenítőszer felhasználása ill. ellenjavalt felhasználása A biztonsági

Részletesebben

HungaroChemicals Kft. 1/8 Chemipur S 75. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH

HungaroChemicals Kft. 1/8 Chemipur S 75. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH HungaroChemicals Kft. 1/8 Chemipur S 75 A kiállítás kelte: 2001.05.25. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH 1.) Készítmény neve: Chemipur S 75 habzó savas tisztító- fertőtlenítőszer

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító FASTCLEAN 201 Folyadék 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Bayer CropScience BIZTONSÁGI ADATLAP Az 1907/2006 számú EU szabályozás szerint

Bayer CropScience BIZTONSÁGI ADATLAP Az 1907/2006 számú EU szabályozás szerint K-OBIOL EC275 4X5L BOT CZ 1/9 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Márkanév K-OBIOL EC275 4X5L BOT CZ Termékkód (UVP) 05939488 Alkalmazás Rovarölő szer Társaság

Részletesebben

Honosítás kelte: 2010. 01. 06. Oldal: 1/(11) Eredeti kiadás / utolsó felülvizsgálat kelte (gyártói): 2007. 08. 01. /

Honosítás kelte: 2010. 01. 06. Oldal: 1/(11) Eredeti kiadás / utolsó felülvizsgálat kelte (gyártói): 2007. 08. 01. / BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Terméknév: 938/U86 Polivinyl Adhesive Honosítás kelte: 2010. 01. 06. Oldal: 1/(11) 1. Anyag / készítmény és vállalat / vállalkozás

Részletesebben

Biztonsági adatlap az 1907/2006 EK rendelet szerint (REACH)

Biztonsági adatlap az 1907/2006 EK rendelet szerint (REACH) Biztonsági adatlap az 1907/2006 EK. rendelet szerint (REACH) 1/6 Hegesztő Pisztolyolaj Welox 69P Kidolgozási dátuma 03.03.2009/19.11.2012 2. változat Nyomtatási dátum: 19.11.2012. Biztonsági adatlap az

Részletesebben

Verzió 1 / H Felülvizsgálat dátuma: 30.11.2012 102000016510 Nyomtatás Dátuma: 30.11.2012

Verzió 1 / H Felülvizsgálat dátuma: 30.11.2012 102000016510 Nyomtatás Dátuma: 30.11.2012 SENCOR 600 SC 1/10 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Márkanév SENCOR 600 SC Termék kódja (UVP) 79017286, 80899823 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP BARAKI-B RÁGCSÁLÓIRTÓ GRANULÁTUM 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE

BIZTONSÁGI ADATLAP BARAKI-B RÁGCSÁLÓIRTÓ GRANULÁTUM 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP BARAKI-B RÁGCSÁLÓIRTÓ GRANULÁTUM 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: felhasználásra kész

Részletesebben

Biztonsági adatlap VERTIMEC 1,8 EC

Biztonsági adatlap VERTIMEC 1,8 EC 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Terméknév Formulációs kód 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Felhasználás:

Részletesebben

ELLADO 1/8 Verzió 1 / H Felülvizsgálat dátuma: 06.02.2012 102000008320 Nyomtatás Dátuma: 06.02.2012

ELLADO 1/8 Verzió 1 / H Felülvizsgálat dátuma: 06.02.2012 102000008320 Nyomtatás Dátuma: 06.02.2012 ELLADO 1/8 1. AZ ANYAG/ KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/ VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Terméktájékoztató Márkanév ELLADO Termékkód (UVP) 06265359 Alkalmazás Rovarölő szer, Csávázó szer Társaság Bayer Hungária Kft. Bayer

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (az 1907/2006/EK és a módosított 44/2000 (XII.27) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (az 1907/2006/EK és a módosított 44/2000 (XII.27) EüM rendelet szerint) Termék: Autol GÁZOLAJ ADALÉK Oldal: 1/8 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA 1.1 Az anyag vagy készítmény Autol GÁZOLAJ ADALÉK azonosítása 1.2 Az anyagok/ készítmények Belsőégésű motorok

Részletesebben

Referencia név Frissítés sorszáma Frissítés dátuma NECATOR PLUS 2.0 2012. szeptember 17.

Referencia név Frissítés sorszáma Frissítés dátuma NECATOR PLUS 2.0 2012. szeptember 17. Referencia név Frissítés sorszáma Frissítés dátuma NECATOR PLUS 2.0 2012. szeptember 17. BIZTONSÁGI ADATLAP (a R.E.A.C.H. 1907/2006-os sorszámú Európai Szabályzat 453/2010 sz. módosított rendelete szerint)

Részletesebben

Biztonsági adatlap. kiadás dátuma: 2002. május 1. felülír minden korábbi kiadást

Biztonsági adatlap. kiadás dátuma: 2002. május 1. felülír minden korábbi kiadást 1. A termék/készítmény és az adatszolgáltató cég azonosítása A termék/készítmény azonosítása A cég azonosítása Cég Syngenta European Regional Centre Priestley Road, Surrey, Research Park Guilford, Surrey

Részletesebben

Kiadás/felülvizsgálat:2012.11.05. változat: 1. BIZTONSÁGI ADATLAP a 1907/2008 EK rendelet szerint

Kiadás/felülvizsgálat:2012.11.05. változat: 1. BIZTONSÁGI ADATLAP a 1907/2008 EK rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP a 1907/2008 EK rendelet szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék név: betegfürdető 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

Harter-B. BIZTONSÁGI ADATLAP (CLP és REACH szerint módosítva)

Harter-B. BIZTONSÁGI ADATLAP (CLP és REACH szerint módosítva) Oldalszám: 1/10 BIZTONSÁGI ADATLAP (CLP és REACH szerint módosítva) 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA 1. 1. Az anyag vagy készítmény azonosítása Az anyag/készítmény neve: CAS szám:

Részletesebben

Változat: 2 Felülvizsgálat: 2013. 02. 19. Kibocsátás kelte: 2011. 04. 14. Oldal: 1/(12)

Változat: 2 Felülvizsgálat: 2013. 02. 19. Kibocsátás kelte: 2011. 04. 14. Oldal: 1/(12) Változat: 2 Felülvizsgálat: 2013. 02. 19. Kibocsátás kelte: 2011. 04. 14. Oldal: 1/(12) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító ENI i-sint MS (SAE 5W-40) 1.2 A keverék megfelelő

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1. oldal, összesen: 11 Felülvizsgálat kelte: 2015.08.11. BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítményekhez) 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1. 1. Termékazonosító A készítmény

Részletesebben

3M termékszám 70-2010-3677-2

3M termékszám 70-2010-3677-2 Biztonsági Adatlap Szerzői jogok, 2012, 3M csoport. Minden jog fenntartva. Jelen információknak a 3M termékek rendeltetésszerű hasznosítása céljából történő lemásolása és/vagy letöltése megengedett feltéve,

Részletesebben

HungaroChemicals Kft. 1/7 Chemicid SP 2000 Plus. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH

HungaroChemicals Kft. 1/7 Chemicid SP 2000 Plus. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH HungaroChemicals Kft. 1/7 Chemicid SP 2000 Plus A kiállítás kelte: 2001.05.25. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH 1.) Készítmény neve: Chemicid SP 2000 Plus savas tisztító- fertőtlenítőszer

Részletesebben