Sikerek és buktatók: milyen út vezet a Q1 nemzetközi publikációkhoz? Keszey Tamara Budapesti Corvinus Egyetem Marketing és Média Intézet

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Sikerek és buktatók: milyen út vezet a Q1 nemzetközi publikációkhoz? Keszey Tamara Budapesti Corvinus Egyetem Marketing és Média Intézet"

Átírás

1 Sikerek és buktatók: milyen út vezet a Q1 nemzetközi publikációkhoz? Keszey Tamara Budapesti Corvinus Egyetem Marketing és Média Intézet

2 AGENDA 1 Nemzetközi kutatási együttműköd és 2 Publikációs tippek 3 Tévhitek legyőzése

3 AGENDA 1 Nemzetközi kutatási együttműködés 2 Publikációs tippek 3 Tévhitek legyőzése

4 1 Nemzetközi kutatási együttműködés Motiváció Célkitűzés Stratégia Tacit tudás Jelentős Learning-by-doing hozzáadott érték Több stratégia kipróbálása Sok kudarc!

5 Stratégiák Eredmény Mit tanultam?

6 Stratégiák Eredmény Mit tanultam?

7 Stratégiák Eredmény Mit tanultam? 1. Ismeretlen kutatók azonos témával Nem működött Nincs vagy negatív válasz Kelet-Európa hátrány (?)

8 Stratégiák Eredmény Mit tanultam? 1. Ismeretlen kutatók azonos témával 2. Ismerős kutatók, lazábban kapcsolódó témával Nem működött Nincs vagy negatív válasz Nem működött Nincs vagy negatív válasz Kelet-Európa hátrány (?) Kelet-Európa hátrány (?)

9 Stratégiák Eredmény Mit tanultam? 1. Ismeretlen kutatók azonos témával 2. Ismerős kutatók, lazábban kapcsolódó témával Nem működött Nincs vagy negatív válasz Nem működött Nincs vagy negatív válasz Kelet-Európa hátrány (?) Kelet-Európa hátrány (?) 3. Kiváló kari kutatók Nyitottság, segítőkészség Nem vezetett közös munkához A publikációs ipar jobb megértése Kelet-Európa a publikációnál nem hátrány Család mellett is lehetséges

10 Stratégiák Eredmény Mit tanultam? 1. Ismeretlen kutatók azonos témával 2. Ismerős kutatók, lazábban kapcsolódó témával Nem működött Nincs vagy negatív válasz Nem működött Nincs vagy negatív válasz Kelet-Európa hátrány (?) Kelet-Európa hátrány (?) 3. Kiváló kari kutatók 4. Ismeretlen kutatók akik nyitottak Kelet-Európa felé Nyitottság, segítőkészség Nem vezetett közös munkához A publikációs ipar jobb megértése 2 sikeres kutatói együttműködés Kelet-Európa a publikációnál nem hátrány Család mellett is lehetséges Ex-pat kutatók nyitottabbak

11 Stratégiák Eredmény Mit tanultam? 1. Ismeretlen kutatók azonos témával 2. Ismerős kutatók, lazábban kapcsolódó témával Nem működött Nincs vagy negatív válasz Nem működött Nincs vagy negatív válasz Kelet-Európa hátrány (?) Kelet-Európa hátrány (?) 3. Kiváló kari kutatók 4. Ismeretlen kutatók akik nyitottak Kelet-Európa felé Nyitottság, segítőkészség Nem vezetett közös munkához A publikációs ipar jobb megértése 2 sikeres kutatói együttműködés Kelet-Európa a publikációnál nem hátrány Család mellett is lehetséges Ex-pat kutatók nyitottabbak 5. Ismerős kutatók, ha már van Q1-es cikked Sikeres kutatói együttműködés Referenciák nagyon fontosak!

12 1 Nemzetközi kutatási együttműködés 2 Publikációs tippek 3 Tévhitek legyőzése

13 1 Nemzetközi kutatási együttműködés 2 Publikációs tippek 3 Tévhitek legyőzése

14 1 WRITING YOUR PAPER SUBMISSION 2 Nemzetközi publikáció, mint modus vivendi Journal article/ritkán könyv Szakirodalmi beágyazás Pozicionálás REVISION Tudományos diskurzus Élvezzük a párbeszédet! Nem ment át az üzenet ilyen nincs. PUBLIKÁCIÓS TIPPEK Journal selection még az írás során! Journalba írjuk a cikket! (scimagojr.com; eigenfactor.org) Dear Editor => ilyet ne! Dear Prof. XY Miért illik a lapba a cikk, és mik a key insight-ok? 3 4 RESPONSE TO REVIEW Sokszor hosszabb, mint maga a cikk Minden kritikára válaszoljunk, de nem kell mindennel egyetérteni Szakmai párbeszéd Köszönjük meg a bírálatot (akkor is, ha letaglózó)

15 1 WRITING YOUR PAPER SUBMISSION 2 Nemzetközi publikáció, mint modus vivendi Journal article/ritkán könyv Szakirodalmi beágyazás Pozicionálás REVISION Tudományos diskurzus Élvezzük a párbeszédet! Nem ment át az üzenet ilyen nincs. PUBLIKÁCIÓS TIPPEK Journal selection még az írás során! Journalba írjuk a cikket! (scimagojr.com; eigenfactor.org) Dear Editor => ilyet ne! Dear Prof. XY Miért illik a lapba a cikk, és mik a key insight-ok? 3 4 RESPONSE TO REVIEW Sokszor hosszabb, mint maga a cikk Minden kritikára válaszoljunk, de nem kell mindennel egyetérteni Szakmai párbeszéd Köszönjük meg a bírálatot (akkor is, ha letaglózó)

16 1 WRITING YOUR PAPER SUBMISSION 2 Nemzetközi publikáció, mint modus vivendi Journal article/ritkán könyv Szakirodalmi beágyazás Pozicionálás REVISION Tudományos diskurzus Élvezzük a párbeszédet! Nem ment át az üzenet ilyen nincs. PUBLIKÁCIÓS TIPPEK Journal selection még az írás során! Journalba írjuk a cikket! (scimagojr.com; eigenfactor.org) Dear Editor => ilyet ne! Dear Prof. XY Miért illik a lapba a cikk, és mik a key insight-ok? 3 4 RESPONSE TO REVIEW Sokszor hosszabb, mint maga a cikk Minden kritikára válaszoljunk, de nem kell mindennel egyetérteni Szakmai párbeszéd Köszönjük meg a bírálatot (akkor is, ha letaglózó)

17 1 WRITING YOUR PAPER SUBMISSION 2 Nemzetközi publikáció, mint modus vivendi Journal article/ritkán könyv Szakirodalmi beágyazás Pozicionálás REVISION Tudományos diskurzus Élvezzük a párbeszédet! Nem ment át az üzenet ilyen nincs. PUBLIKÁCIÓS TIPPEK Journal selection még az írás során! Journalba írjuk a cikket! (scimagojr.com; eigenfactor.org) Dear Editor => ilyet ne! Dear Prof. XY Miért illik a lapba a cikk, és mik a key insight-ok? 3 4 RESPONSE TO REVIEW Sokszor hosszabb, mint maga a cikk Minden kritikára válaszoljunk, de nem kell mindennel egyetérteni Szakmai párbeszéd Köszönjük meg a bírálatot (akkor is, ha letaglózó)

18 1 WRITING YOUR PAPER SUBMISSION 2 Nemzetközi publikáció, mint modus vivendi Journal article/ritkán könyv Szakirodalmi beágyazás Pozicionálás REVISION Tudományos diskurzus Élvezzük a párbeszédet! Nem ment át az üzenet ilyen nincs. PUBLIKÁCIÓS TIPPEK Journal selection még az írás során! Journalba írjuk a cikket! (scimagojr.com; eigenfactor.org) Dear Editor => ilyet ne! Dear Prof. XY Miért illik a lapba a cikk, és mik a key insight-ok? 3 4 RESPONSE TO REVIEW Sokszor hosszabb, mint maga a cikk Minden kritikára válaszoljunk, de nem kell mindennel egyetérteni Szakmai párbeszéd Köszönjük meg a bírálatot (akkor is, ha letaglózó)

19 1 Nemzetközi kutatási együttműködés 2 Publikációs tippek 3 Tévhitek legyőzése

20 1 Nemzetközi kutatási együttműködés 2 Publikációs tippek 3 Tévhitek legyőzése

21 1

22 Nekem soha nem fog sikerülni; itthonról a Q1 publikáció elérhetetlen

23 Nekem soha nem fog sikerülni; itthonról a Q1 publikáció elérhetetlen

24 Nekem soha nem fog sikerülni; itthonról a Q1 publikáció elérhetetlen Másnak is sikerült, nekem is sikerülhet!

25 2

26 A review process valami mutyi dolog, ahol a nagy nevek cikkeit automatikusan elfogadják, de egy ismeretlen kutató cikkét, mint amilyen én vagyok, soha nem fogják

27 A review process valami mutyi dolog, ahol a nagy nevek cikkeit automatikusan elfogadják, de egy ismeretlen kutató cikkét, mint amilyen én vagyok, soha nem fogják

28 A review process valami mutyi dolog, ahol a nagy nevek cikkeit automatikusan elfogadják, de egy ismeretlen kutató cikkét, mint amilyen én vagyok, soha nem fogják Ez nem igaz, a nagy neveket is érik megaláztatások!

29 3

30 Magyarország, és az itthoni adatok nem érdekesek a világban, ezért nem tudok publikálni

31 Magyarország, és az itthoni adatok nem érdekesek a világban, ezért nem tudok publikálni

32 Magyarország, és az itthoni adatok nem érdekesek a világban, ezért nem tudok publikálni Nem igaz, a study-t ne magyar tanulmányként pozicionáljuk (vagy épp igen, de akkor az legyen a cikk selling point ja)

33 4

34 Nem elég jó az angolom, ezért nem tudok Q1 szinten publikálni

35 Nem elég jó az angolom, ezért nem tudok Q1 szinten publikálni

36 Nem elég jó az angolom, ezért nem tudok Q1 szinten publikálni Tanulható (angolul írjunk!); proof-read service!

37 5

38 Elég jó vagyok academic writingból és logikusan fel tudom építeni a cikkemet.

39 Elég jó vagyok academic writingból és logikusan fel tudom építeni a cikkemet.

40 Elég jó vagyok academic writingból és logikusan fel tudom építeni a cikkemet. Academic writingban kellett a legtöbbet fejlődnöm!

41 6

42 Le fognak nézni a külföldi kutatók, ha egyáltalán szóba állnak velem.

43 Le fognak nézni a külföldi kutatók, ha egyáltalán szóba állnak velem.

44 Le fognak nézni a külföldi kutatók, ha egyáltalán szóba állnak velem. Szerencsére nem jellemző, de tényleg bele lehet csúszni unfair együttműködésekbe. Ezekből vagy faroljunk ki azonnal, vagy végezzünk cost-benefit elemzést!

45 7

46 Nem vagyok módszertanilag eléggé felkészült egy Q1-es cikkhez.

47 Nem vagyok módszertanilag eléggé felkészült egy Q1-es cikkhez.

48 Nem vagyok módszertanilag eléggé felkészült egy Q1-es cikkhez. Egyetlen Q1-es cikkemben sem kaptam kritikát a módszertannal kapcsolatban. Youtube! Köszi, James Gaskin!

49 8

50 A marketing, mint tudományterület nagyon elitista, semmi esélyem nincs itt labdába rúgni.

51 A marketing, mint tudományterület nagyon elitista, semmi esélyem nincs itt labdába rúgni.

52 A marketing, mint tudományterület nagyon elitista, semmi esélyem nincs itt labdába rúgni. Ebben sajnos van némi igazság. Nyissunk társdisziplínák felé!

53 ZÁRÓGONDOLATOK -1 Sok idő, sok kudarccal! Jelentős belső motiváció szükséges egy Q1-es cikk megírásához! Heti 20 óra tanítás mellett nem lehetséges! Soha nem volt ilyen könnyű hozzáférni a tudáshoz: Online adatbázisok Youtube-videók Egyéb erőforrások (pl.: referencia kezelő szoftverek Endnote, Zotero, stb.) Aki képes nemzetközi Q4-es cikket írni, képes Q1-est is!

54 ZÁRÓGONDOLATOK - 2 Tyúklépésben nem lehet a szakadékon átjutni! A nemzetközi publikáció izolálódva nem működik! A marketing elitizmusa => nyitás társ-diszciplínák felé Tanulási görbe Bírálatokból (adott / kapott) sokat lehet tanulni!

55 Köszönöm a figyelmet! SOK SIKERT A PUBLIKÁCIÓKHOZ!

fogadalom kampány offline kampány Előkészítő kampányok Felvezető Karácsonyi kampány kampány

fogadalom kampány offline kampány Előkészítő kampányok Felvezető Karácsonyi kampány kampány offline kampány fogadalom kampány Előkészítő kampányok Felvezető kampány Karácsonyi kampány 18 nap karácsonyig 17 / 18 nap az offline vásárlásig 13 nap az online szállítási határidőig Karácsony 2017 Közösségi

Részletesebben

Publikációs stratégia, tudománymetria, open access, szakirodalmi adatbázisok április 11.

Publikációs stratégia, tudománymetria, open access, szakirodalmi adatbázisok április 11. Publikációs stratégia, tudománymetria, open access, szakirodalmi adatbázisok 2018. április 11. Miért írunk cikket? A tanulmány megjelentetésének lépései (0,5-2,5 év időtartam) Szakirodalmazás Téma meghatározása

Részletesebben

BÁZISISKOLÁK FEJLESZTÉSE ÉS TUDÁSMENEDZSMENT A HÁLÓZATOKBAN

BÁZISISKOLÁK FEJLESZTÉSE ÉS TUDÁSMENEDZSMENT A HÁLÓZATOKBAN BÁZISISKOLÁK FEJLESZTÉSE ÉS TUDÁSMENEDZSMENT A HÁLÓZATOKBAN Varga Attila Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Köznevelési reformok operatív megvalósítása TÁMOP-3.1.15-14-2014-0001 Miről szól az előadás?

Részletesebben

Multimédia anyagok szerkesztése kurzus hatékonyságnövelése web alapú projekt módszer alkalmazásával

Multimédia anyagok szerkesztése kurzus hatékonyságnövelése web alapú projekt módszer alkalmazásával Multimédia anyagok szerkesztése kurzus hatékonyságnövelése web alapú projekt módszer alkalmazásával Béres Ilona Heller Farkas Főiskola Turcsányi-Szabó Márta ELTE-IK Média és Oktatásinformatika Tanszék

Részletesebben

1. TANULÁS 1.1. Biztonságos eszközhasználat, felelős tartalomkezelés A felmérés eredményének összegzése 2-3- mondatban, egy bekezdésben.

1. TANULÁS 1.1. Biztonságos eszközhasználat, felelős tartalomkezelés A felmérés eredményének összegzése 2-3- mondatban, egy bekezdésben. INFORMATIKAI STRATÉGIA (SABLON JAVASLAT) (Jövőkép vagy küldetésnyilatkozat, lehet azonos a Pedagógiai programéval, ha abban is van IKT) Iskolánk a 21. századi élet és munkakörülmények közötti boldogulásra

Részletesebben

Nem minden könyvtáros grafikus, nem minden grafikus könyvtáros avagy annak (is) kell(ene) lennünk?

Nem minden könyvtáros grafikus, nem minden grafikus könyvtáros avagy annak (is) kell(ene) lennünk? K2 továbbképzési sorozat Könyvtári Intézet 2019. március 19. Nem minden könyvtáros grafikus, nem minden grafikus könyvtáros avagy annak (is) kell(ene) lennünk? Sümeginé Lehotai Edit edit.lehotai @ek.szte.hu

Részletesebben

AZ ÚJGENERÁCIÓS TANKÖNYVEK FEJLESZTÉSE

AZ ÚJGENERÁCIÓS TANKÖNYVEK FEJLESZTÉSE AZ ÚJGENERÁCIÓS TANKÖNYVEK FEJLESZTÉSE A projekt célja Tanulásra és alkotásra ösztönző tanításitanulási környezet kialakítása A tanítás és tanulás hatékonyságát elősegítő módszertani újdonságok beépítése

Részletesebben

NEMZETKÖZI FELSŐOKTATÁSI MARKETING ISMERETEK KÉPZÉS ÉS FELSŐOKTATÁS NEMZETKÖZI FEJLESZTÉSÉÉRT DÍJ PÁLYÁZATAINAK SZAKMAI BÍRÁLATA ÖSSZEFOGLALÓ

NEMZETKÖZI FELSŐOKTATÁSI MARKETING ISMERETEK KÉPZÉS ÉS FELSŐOKTATÁS NEMZETKÖZI FEJLESZTÉSÉÉRT DÍJ PÁLYÁZATAINAK SZAKMAI BÍRÁLATA ÖSSZEFOGLALÓ NEMZETKÖZI FELSŐOKTATÁSI MARKETING ISMERETEK KÉPZÉS ÉS FELSŐOKTATÁS NEMZETKÖZI FEJLESZTÉSÉÉRT DÍJ PÁLYÁZATAINAK SZAKMAI BÍRÁLATA ÖSSZEFOGLALÓ Fojtik János - Kuráth Gabriella Felsőoktatás nemzetköziesítése

Részletesebben

Copyright Inspire Trade Kft. - SikerGuru by Andrade G. Anita

Copyright Inspire Trade Kft. - SikerGuru by Andrade G. Anita Online Üzlet Kiépítése Tréning Sorozat 002 MÁSODIK RÉSZ A TE Sikeredért! Köszöntelek az online üzlet kiépítése tréning második részéhez tartozó munkafüzetben. Hogy ne csak gondolat maradjon a tréning,

Részletesebben

Eredmény rögzítésének dátuma: Teljesítmény: 97% Kompetenciák értékelése

Eredmény rögzítésének dátuma: Teljesítmény: 97% Kompetenciák értékelése Eredmény rögzítésének dátuma: 2016.04.20. Teljesítmény: 97% Kompetenciák értékelése 1. Pedagógiai módszertani felkészültség 100.00% Változatos munkaformákat alkalmaz. Tanítványait önálló gondolkodásra,

Részletesebben

- 2. rész - Kifogáskezelés Az ősi ellenség

- 2. rész - Kifogáskezelés Az ősi ellenség - 2. rész - Kifogáskezelés Az ősi ellenség Nagy Attila cikke 1. Mitől rettegnek az üzletkötők a legjobban? Hol hullik el a legtöbb üzletkötő? Mi az a munka, amit fóbiásan igyekeznek elkerülni, és ha lehet

Részletesebben

Üzleti élet Nyitás. Nagyon hivatalos, a címzettnek meghatározott rangja van, aminek szerepelnie kell

Üzleti élet Nyitás. Nagyon hivatalos, a címzettnek meghatározott rangja van, aminek szerepelnie kell - Nyitás angol magyar Dear Mr. President, Tisztelt Elnök Úr! Nagyon hivatalos, a címzettnek meghatározott rangja van, aminek szerepelnie kell Dear Sir, Hivatalos, férfi címzett, ismeretlen név Dear Madam,

Részletesebben

Üzleti élet Nyitás. Nagyon hivatalos, a címzettnek meghatározott rangja van, aminek szerepelnie kell

Üzleti élet Nyitás. Nagyon hivatalos, a címzettnek meghatározott rangja van, aminek szerepelnie kell - Nyitás magyar angol Tisztelt Elnök Úr! Dear Mr. President, Nagyon hivatalos, a címzettnek meghatározott rangja van, aminek szerepelnie kell Tisztelt Uram! Hivatalos, férfi címzett, ismeretlen név Tisztelt

Részletesebben

Hogyan lehet a nappali tagozatos hallgatókat éjjel is tanítani?

Hogyan lehet a nappali tagozatos hallgatókat éjjel is tanítani? Hogyan lehet a nappali tagozatos hallgatókat éjjel is tanítani? Dr. Létray Zoltán Egyetemi docens EIK igazgató Széchenyi István Egyetem Az előadás tartalma: E-learning rendszer bevezetése a Széchenyi István

Részletesebben

A XXI. század módszerei a könyvvizsgálók oktatásában avagy a digitális kompetenciák és digitális tanulás fejlesztése

A XXI. század módszerei a könyvvizsgálók oktatásában avagy a digitális kompetenciák és digitális tanulás fejlesztése XXV. ORSZÁGOS KÖNYVVIZSGÁLÓI KONFERENCIA 2017. SZEPTEMBER 7-8. A XXI. század módszerei a könyvvizsgálók oktatásában avagy a digitális kompetenciák és digitális tanulás fejlesztése Madarasiné Dr. Szirmai

Részletesebben

A weboldalra felrakom a cikkemet, az nem elég? Avagy mivel nyújt többet egy kiadó?

A weboldalra felrakom a cikkemet, az nem elég? Avagy mivel nyújt többet egy kiadó? A weboldalra felrakom a cikkemet, az nem elég? Avagy mivel nyújt többet egy kiadó? Bálint András Ferenc Kiadási és Tartalomfejlesztési vezető www.akjournals.com Bálint András Ferenc Kiadási és Tartalomfejlesztési

Részletesebben

Hajdúböszörményi. Robotolimpia. Beszámoló. Minden jó könyv egy-egy tanítója a nemzetnek (Gárdonyi) Alapítvány

Hajdúböszörményi. Robotolimpia. Beszámoló. Minden jó könyv egy-egy tanítója a nemzetnek (Gárdonyi) Alapítvány Hajdúböszörményi Robotolimpia 2019 Beszámoló Minden jó könyv egy-egy tanítója a nemzetnek (Gárdonyi) Alapítvány 2019. május 25-én immár nyolcadik alkalommal rendezte meg a Minden jó könyv egy-egy tanítója

Részletesebben

Színház maszk nélkül: A Katona József Színház arculatváltása. Pálóczi Alexandra. XXXII. OTDK Társadalomtudományi Szekció március 31.

Színház maszk nélkül: A Katona József Színház arculatváltása. Pálóczi Alexandra. XXXII. OTDK Társadalomtudományi Szekció március 31. XXXII. OTDK Társadalomtudományi Szekció 2015. március 31. Színház maszk nélkül: A Katona József Színház arculatváltása Pálóczi Alexandra Témavezető: Dr. Keszeg Anna Bevezetés Arts and business fogalmak

Részletesebben

Z 360- a digitális birka szellem nyomában. Bernschütz Mária, PhD. Pethes Barbara

Z 360- a digitális birka szellem nyomában. Bernschütz Mária, PhD. Pethes Barbara Z 360- a digitális birka szellem nyomában Bernschütz Mária, PhD. Pethes Barbara Minták és témák Monitor előtt Time management Keresési metódusok 1564 fő, 2014-ben Birtoklás, fizetés közösségi személy megítélés

Részletesebben

SZERVEZETFEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK BÁCS- KISKUN MEGYÉBEN AZ MTDMSZ TEREPGYAKORLATÁNAK TÜKRÉBEN

SZERVEZETFEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK BÁCS- KISKUN MEGYÉBEN AZ MTDMSZ TEREPGYAKORLATÁNAK TÜKRÉBEN SZERVEZETFEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK BÁCS- KISKUN MEGYÉBEN AZ MTDMSZ TEREPGYAKORLATÁNAK TÜKRÉBEN CSÁKI BÉLA ügyvezető Bács-Kiskun Megyei Turizmusfejlesztési és Marketing Nonprofit Kft. XXI. ORSZÁGOS TDM KONFERENCIA

Részletesebben

Az e-marketing szerepe az élelmiszeriparban

Az e-marketing szerepe az élelmiszeriparban Az e-marketing szerepe az élelmiszeriparban 2018. december 4. Nemzeti Agrárgazdasági kamara Gandera Balázs balazs.gandera@intren.hu Full service digitális ügynökség Az INTREN-nél digitalis marketing ökoszisztémák

Részletesebben

Üzleti élet Nyitás. Nagyon hivatalos, a címzettnek meghatározott rangja van, aminek szerepelnie kell

Üzleti élet Nyitás. Nagyon hivatalos, a címzettnek meghatározott rangja van, aminek szerepelnie kell - Nyitás Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Elnök Úr! Nagyon hivatalos, a címzettnek meghatározott rangja van, aminek szerepelnie kell Tisztelt Uram! Hivatalos, férfi címzett, ismeretlen név Tisztelt Hölgyem!

Részletesebben

MKE 44. Vándorgyűlés Győr, 2012.07.12-14.

MKE 44. Vándorgyűlés Győr, 2012.07.12-14. MKE 44. Vándorgyűlés Győr, 2012.07.12-14. Mi a Mendeley? A Mendeley egy könyvtárkezelő program, hasonló a RefWorks, Endnote, Citavi-hoz (hivatkozáskezelő és tudományos közösségi háló) A Mendeley több,

Részletesebben

Az álláskeresés és önéletrajz. Dr. Gyökér Irén

Az álláskeresés és önéletrajz. Dr. Gyökér Irén Az álláskeresés és önéletrajz 2 * Álláskeresés Kell világos stratégia, mit keresek? Hol vannak ezek? Kreativitás! Folyamatos munkaerő-piaci figyelés. Önértékelés Erősségek, gyengeségek: Lehetőségek, veszélyek

Részletesebben

Debrecen Huszár Gál Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

Debrecen Huszár Gál Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény TÁMOP 3.1.7 PROJEKT Referencia-intézményi szerepre való felkészülés folyamata, szakmai, szervezeti hozadéka Debrecen Huszár Gál Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 2012.11.15.

Részletesebben

Tervezés-Kutatás Gyak. 2.

Tervezés-Kutatás Gyak. 2. Tervezés-Kutatás Gyak. 2. REKLÁMKAMPÁNY TERVEZÉS Köszönöm a figyelmet Na most akkor milyen is a jó reklám? tetszik nem ad el elad nem tetszik Ez jó reklám? Milyen a jó reklám? A reklám-hatékonyság három

Részletesebben

Ellenőrzési protokoll

Ellenőrzési protokoll Ellenőrzési protokoll A pedagógus-továbbképzések ellenőrzési rendszerének megújítása Cseh Györgyi Miért is kell újragondolni...? Összenyomott idő Mindenki ugyanazt tudja és ugyanúgy? Segédanyagok A megszerzett

Részletesebben

Akár tótágast is állhatsz!

Akár tótágast is állhatsz! Akár tótágast is állhatsz! Elızı cikkemben már érintettem a vállalkozás lélektani oldalát, és még a mostaniban is ezt a fonalat fogom folytatni. Én sajnos azt tapasztalom, hogy egy-két igazán fantasztikus

Részletesebben

A HALÁSZATI K+F+I SZEKTOR HAZAI ÉS NEMZETKÖZI HELYZETE, LEHETŐSÉGEI ÉS KIHÍVÁSAI, AVAGY MIÉRT VAN SZÜKSÉGE A GYAKORLATNAK A KUTATÁSRA?

A HALÁSZATI K+F+I SZEKTOR HAZAI ÉS NEMZETKÖZI HELYZETE, LEHETŐSÉGEI ÉS KIHÍVÁSAI, AVAGY MIÉRT VAN SZÜKSÉGE A GYAKORLATNAK A KUTATÁSRA? A HALÁSZATI K+F+I SZEKTOR HAZAI ÉS NEMZETKÖZI HELYZETE, LEHETŐSÉGEI ÉS KIHÍVÁSAI, AVAGY MIÉRT VAN SZÜKSÉGE A GYAKORLATNAK A KUTATÁSRA? Urbányi Béla, Horváth Ákos, Müllerné Trenovszki Magdolna, Hegyi Árpád,

Részletesebben

STRATÉGIAI PARTNERSÉGEK PÁLYÁZATÍRÓ SZEMINÁRIUM 2017

STRATÉGIAI PARTNERSÉGEK PÁLYÁZATÍRÓ SZEMINÁRIUM 2017 STRATÉGIAI PARTNERSÉGEK PÁLYÁZATÍRÓ SZEMINÁRIUM 2017 Maximulation Business Simulation Games Kft. Boda Márton Attila TEACH projekt Agenda Miről lesz ma szó? létrejötte létrejötte Pályázat bemutatása neve:

Részletesebben

SZOFTVEREK A SORBANÁLLÁSI ELMÉLET OKTATÁSÁBAN

SZOFTVEREK A SORBANÁLLÁSI ELMÉLET OKTATÁSÁBAN SZOFTVEREK A SORBANÁLLÁSI ELMÉLET OKTATÁSÁBAN Almási Béla, almasi@math.klte.hu Sztrik János, jsztrik@math.klte.hu KLTE Matematikai és Informatikai Intézet Abstract This paper gives a short review on software

Részletesebben

Gazdaságtudományi Kar Vállalkozáselmélet és gyakorlat Doktori Iskola - Oktatói kérdőív () Válaszadók száma = 18. Survey Results

Gazdaságtudományi Kar Vállalkozáselmélet és gyakorlat Doktori Iskola - Oktatói kérdőív () Válaszadók száma = 18. Survey Results Gazdaságtudományi Kar, Vállalkozáselmélet és gyakorlat Doktori Iskola Oktatói kérdőív Gazdaságtudományi Kar Vállalkozáselmélet és gyakorlat Doktori Iskola Oktatói kérdőív () Válaszadók száma = 8 Overall

Részletesebben

MIDRA Digitális tudásvagyon a Miskolci Egyetemen

MIDRA Digitális tudásvagyon a Miskolci Egyetemen MIDRA Digitális tudásvagyon a Miskolci Egyetemen Burmeister Erzsébet (erzsi@uni-miskolc.hu) Miskolci Egyetem, Könyvtár, Levéltár, Múzeum A könyvtár mint a tudomány innovatív környezete: Körkép a digitális

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Csutora Mária

Oktatói önéletrajz Dr. Csutora Mária egyetemi tanár Gazdálkodástudományi Kar Környezetgazdaságtani és Technológiai Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: - 1989 MKKE, Okleveles közgazda mezőgazdasági szakon Tudományos fokozatok, címek::

Részletesebben

Gráfok és ördöglakatok

Gráfok és ördöglakatok Gráfok és ördöglakatok Vígh Viktor SZTE Bolyai Intézet 2015. február 19. Móra Ferenc Általános Iskola, Szakképző Iskola és Kollégium (tetőtéri Bagolyvár) Az absztrakció Wikipédia: Az absztrakció szót hétköznapi

Részletesebben

Az e-learningben rejlő lehetőségek és buktatók a felsőoktatásban és a szakképzésben

Az e-learningben rejlő lehetőségek és buktatók a felsőoktatásban és a szakképzésben GDF ILIAS Gábor Dénes Főiskola Elektronikus TávOktatási Rendszer http://ilias.gdf.hu Az e-learningben rejlő lehetőségek és buktatók a felsőoktatásban és a szakképzésben Szász Antónia Gábor Dénes Főiskola,

Részletesebben

Közösségi kommunikáció a gyakorlatban hatékony technikák és módszerek

Közösségi kommunikáció a gyakorlatban hatékony technikák és módszerek Közösségi kommunikáció a gyakorlatban hatékony technikák és módszerek előadó: Gencsy Zoltán www.kozossegimedia.hu Miért is kell ezzel a témával foglalkozni? Erre tart a világ - Nem igaz, már itt van -

Részletesebben

A cserét a következő sorrendben végezze:

A cserét a következő sorrendben végezze: A cserét a következő sorrendben végezze: 1 Húzza ki az akkumulátor negatív termináljából a vezetéket. Nyissa fel a motorháztetőt 2.1 2.2 Távolítsa el a kabinszűrő oldalsó burkolatát. 3.1 3.2 Csavarja ki

Részletesebben

TERMÉSZETISMERET 5. ÉVFOLYAM

TERMÉSZETISMERET 5. ÉVFOLYAM A Nemzeti Alaptantervhez illeszkedő tankönyv-, taneszköz-, és Nemzeti Közoktatási Portál fejlesztése TÁMOP-3.1.2-B/13-2013-0001 TERMÉSZETISMERET 5. ÉVFOLYAM Készítette: Demeter László 2014. augusztus 15.

Részletesebben

5. előadás. A borotváló mobiltelefon Termékpolitikai döntések marketing a termékfejlesztésben. Prof. Dr. Piskóti István intézetigazgató

5. előadás. A borotváló mobiltelefon Termékpolitikai döntések marketing a termékfejlesztésben. Prof. Dr. Piskóti István intézetigazgató MARKETING ÉS TURIZMUS INTÉZET TUDÁS A SIKERHEZ A borotváló mobiltelefon Termékpolitikai döntések marketing a termékfejlesztésben 5. előadás Prof. Dr. Piskóti István intézetigazgató 1 2 MARKETING ÉS TURIZMUS

Részletesebben

Dr. Kührner Éva 2011.

Dr. Kührner Éva 2011. Dr. Kührner Éva 2011. A hagyományos publikálás jellemzői szerző honoráriumot kaphat minőségi szűrő lektorálás megjelenésnek hosszú átfutása van a lapért az olvasó fizet a haszon a kiadóé Elektronikus publikálás

Részletesebben

Mindenki iskolája. Nem az számít, hogy minek születik valaki, hanem az, hogy mivé nő fel. J.K. Rowling. Kapcsáné Németi Júlia szakmai vezető

Mindenki iskolája. Nem az számít, hogy minek születik valaki, hanem az, hogy mivé nő fel. J.K. Rowling. Kapcsáné Németi Júlia szakmai vezető Mindenki iskolája Nem az számít, hogy minek születik valaki, hanem az, hogy mivé nő fel. J.K. Rowling Kapcsáné Németi Júlia szakmai vezető Az esélyteremtés eszközei a befogadó pedagógiai gyakorlat megvalósításában

Részletesebben

A tanárképzés szerepe a nyelvtanítás eredményességének javításában

A tanárképzés szerepe a nyelvtanítás eredményességének javításában TEMPUS Közalapítvány Budapest, 2013. november 18. A tanárképzés szerepe a nyelvtanítás eredményességének javításában Einhorn Ágnes Miskolci Egyetem, Tanárképző Intézet einhorn.agnes@gmail.com Eredményesség

Részletesebben

Konzultáció és kommunikáció a szereplők azonosítása a helyi érdekeltek bevonása a tervezésbe és a megvalósításba politikai támogatás megszilárdítása

Konzultáció és kommunikáció a szereplők azonosítása a helyi érdekeltek bevonása a tervezésbe és a megvalósításba politikai támogatás megszilárdítása Társadalmi integráció Közösségi tervezés, participáció HOGYAN? Módszertan, A közösségi tervezés alapelemei Konzultáció és kommunikáció a szereplők azonosítása a helyi érdekeltek bevonása a tervezésbe és

Részletesebben

Az intézményi nemzetköziesítésben rejlő perspektívák. Sonkoly Gábor, ELTE BTK

Az intézményi nemzetköziesítésben rejlő perspektívák. Sonkoly Gábor, ELTE BTK Az intézményi nemzetköziesítésben rejlő perspektívák Sonkoly Gábor, ELTE BTK 1. Általános megállapítások 2. Az oktatók szerepe a mobilitásban 1. Az oktatói mobilitás az intézményi stratégiában 2. Kreditelismerés

Részletesebben

KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT. Felhasználói segédlet Academic Search Complete adatbázisban idézők kereséséhez

KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT. Felhasználói segédlet Academic Search Complete adatbázisban idézők kereséséhez KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT Felhasználói segédlet Academic Search Complete adatbázisban idézők kereséséhez Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár Készítette: Hreskó-Tóth Dalma Academic Search

Részletesebben

Helyünk a reklámpiacon. Török Diána

Helyünk a reklámpiacon. Török Diána Helyünk a reklámpiacon Török Diána Magunkon kísérletezünk Print Online Rendezvények Rádió 103 milliárd. Békaperspektíva? Digitálist akarok! Fiatalokat akarok! Trendit akarok! Mérhetőt akarok! Olcsót akarok!

Részletesebben

Holnaptól nekem jobb lesz. A felnttképzés és szakképzés kommunikálása - jó gyakorlat a Szolnoki Fiskola Felnttképzési Központjának programjában

Holnaptól nekem jobb lesz. A felnttképzés és szakképzés kommunikálása - jó gyakorlat a Szolnoki Fiskola Felnttképzési Központjának programjában A felnttképzés és szakképzés kommunikálása - jó gyakorlat a Szolnoki Fiskola Felnttképzési Központjának programjában Rendezvénysorozat az egész életen át tartó tanulás, mint esélynövel tényez szerepérl,

Részletesebben

A GYERMEK TÁRSAS KÉSZSÉGEINEK FEJLESZTÉSE

A GYERMEK TÁRSAS KÉSZSÉGEINEK FEJLESZTÉSE Tartalom A KÖNYVRÔL 11 BEVEZETÉS 13 Kommunikációs készségek 14 Társas készségek 14 Fejleszthetôk-e tanítással a kommunikációs és a társas készségek? 15 Miért kell a gyermeknek elsajátítania a kommunikációs

Részletesebben

KOMMUNIKÁCIÓ ÉS MÉDIA FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS KOMMUNIKÁTOR SZAKIRÁNY ZÁRÓVIZSGA TÉTELSOR

KOMMUNIKÁCIÓ ÉS MÉDIA FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS KOMMUNIKÁTOR SZAKIRÁNY ZÁRÓVIZSGA TÉTELSOR KOMMUNIKÁCIÓ ÉS MÉDIA FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS KOMMUNIKÁTOR SZAKIRÁNY ZÁRÓVIZSGA TÉTELSOR 2015 1. A vállalat, ahol kommunikátori munkakörben dolgozik, egy új terméket kíván a piacra bevezetni. Az Ön feladata

Részletesebben

Krnács András képzésfejlesztő

Krnács András képzésfejlesztő Interaktivitás ösztönzése és erre alkalmas eszközök a Moodle-ben Krnács András képzésfejlesztő Új pedagógustovábbképzések Kulcsszavak: intézménybe kihelyezett, folyamatba ágyazott, blended, moduláris,

Részletesebben

A tudományos közlés művészete

A tudományos közlés művészete A tudományos közlés művészete II. Egy tudományos cikk 1. Kiss László MTA KTM Csillagászati Kutatóintézet Thursday, March 4, 2010 Miről lesz szó? Egy cikk témája Cikktípusok Cikk felépítése 2. számú gyakorlat

Részletesebben

A könyvtár új útjai KONFERENCIÁK

A könyvtár új útjai KONFERENCIÁK KONFERENCIÁK A könyvtár új útjai Az MKE Társadalomtudományi Szekciójának és a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) Központi Könyvtárának közös szervezésű, 2014. október 30-án megrendezett mini konferenciája

Részletesebben

Videóportálok a felsőoktatásban

Videóportálok a felsőoktatásban Kovács András NIIF Intézet NetworkShop 2009, Szeged 2009. április 15. Mire jó egy Nemzeti videóportál? Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet Multimédia repozitórium-ok: Felsőoktatás-kutatás:

Részletesebben

Lukovich Gábor logisztikai tanácsadó

Lukovich Gábor logisztikai tanácsadó LOGISZTIKAI KIHÍVÁSOK ÉS VÁLASZOK DISZTRIBÚCIÓS LOGISZTIKAI RENDSZEREK TERVEZÉSE SORÁN Lukovich Gábor logisztikai tanácsadó KÉRDÉSEK Mi az optimális megoldás? Fejlesztés céljai? Versenyképesség növelés,

Részletesebben

Ön dönt: Viszik, vagy vezet. Vezetés a XXI. Században Polányi Sándor

Ön dönt: Viszik, vagy vezet. Vezetés a XXI. Században Polányi Sándor Ön dönt: Viszik, vagy vezet Vezetés a XXI. Században Polányi Sándor Miért nagyon ritka a jó menedzser? Harvard Business Review: by Randall Beck and James Harter March 13, 2014 Gallup kutatás: 144 ország;

Részletesebben

Önmenedzselés Képzés megváltozott munkaképességű személyek számára. Célok. A képzés moduljai. Első modul. Önbecslés, önbizalom fejlesztése

Önmenedzselés Képzés megváltozott munkaképességű személyek számára. Célok. A képzés moduljai. Első modul. Önbecslés, önbizalom fejlesztése Önmenedzselés Képzés megváltozott munkaképességű személyek számára Célok Segíteni a megváltozott munkaképességű személyeket abban, hogy hatékonyan kezeljék a munkahelyi stresszt, változásokat, negatív

Részletesebben

Értelem és érzelem avagy az ügyfélélmény felépülése Lengyel Csaba

Értelem és érzelem avagy az ügyfélélmény felépülése Lengyel Csaba Értelem és érzelem avagy az ügyfélélmény felépülése Lengyel Csaba Eljött az ügyfelek ideje Eltolódó arányok a médiában: Hagyományos média Online média Hitelesség A szóbeszéd (word of mouth) felgyorsult

Részletesebben

Gondolkodás- és tanulásfejlesztés 5. évfolyam

Gondolkodás- és tanulásfejlesztés 5. évfolyam Célok, feladatok: Gondolkodás- és tanulásfejlesztés 5. évfolyam Heti: 1 óra, Éves: 36 óra - Gondolkodási, tanulási, szociális kompetenciák fejlesztése. - Aktivizáló, kooperatív módszerek elsajátítása.

Részletesebben

AZ EXIM NEMZETKÖZI ÜZLETFEJLESZTÉSI TEVÉKENYSÉGE. Kabai Éva Nemzetközi Akvizíció

AZ EXIM NEMZETKÖZI ÜZLETFEJLESZTÉSI TEVÉKENYSÉGE. Kabai Éva Nemzetközi Akvizíció AZ EXIM NEMZETKÖZI ÜZLETFEJLESZTÉSI TEVÉKENYSÉGE Kabai Éva Nemzetközi Akvizíció NEMZETKÖZI PÉNZÜGYI INTÉZMÉNYEK INTERNATIONAL FINANCIAL INSTITUTIONS NEMZETKÖZI PÉNZÜGYI INTÉZMÉNYEK INTERNATIONAL FINANCIAL

Részletesebben

LÉPTÉKVÁLTÁS ZÖLD RITMUSBAN A DÉL-DUNÁNTÚLI ÖKOTURISZTIKAI KLASZTER FEJLESZTÉSE

LÉPTÉKVÁLTÁS ZÖLD RITMUSBAN A DÉL-DUNÁNTÚLI ÖKOTURISZTIKAI KLASZTER FEJLESZTÉSE LÉPTÉKVÁLTÁS ZÖLD RITMUSBAN A DÉL-DUNÁNTÚLI ÖKOTURISZTIKAI KLASZTER FEJLESZTÉSE DDOP-2.1.3/A-12-2012-0001 HANDÓ JÁNOS SZEKSZÁRD, 2014.11.06. Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter Gesztor szervezet: Gyeregyalog.hu

Részletesebben

Felhőszámítástechnika (Cloud Computing) helye és szerepe az on-line világ folyamataiban. Dr. Élő Gábor Széchenyi István Egyetem ITOK 2013

Felhőszámítástechnika (Cloud Computing) helye és szerepe az on-line világ folyamataiban. Dr. Élő Gábor Széchenyi István Egyetem ITOK 2013 Felhőszámítástechnika (Cloud Computing) helye és szerepe az on-line világ folyamataiban Dr. Élő Gábor Széchenyi István Egyetem ITOK 2013 A felhő alapú számítástechnika A felhő alapú számítástechnika (angolul

Részletesebben

KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT. Felhasználói segédlet ORCID azonosító használatához. Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár

KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT. Felhasználói segédlet ORCID azonosító használatához. Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT Felhasználói segédlet ORCID azonosító használatához Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár Készítette: Hreskó-Tóth Dalma V. Az ORCID egy olyan 19 karakterből

Részletesebben

A LEADER programról. Hogyan csináljuk jól?

A LEADER programról. Hogyan csináljuk jól? A LEADER programról - Hogyan csináljuk jól? Nemes Gusztáv, hd. MTA Közgazdaságtudományi Intézet nemes@econ.core.hu KÁRÁT-MEDENCEI TÉR-SÉG 2008 MÁJUS 14. A vidékfejlesztés célja: A modernizáció és a globalizációs

Részletesebben

programfüzet SOCIOAGRO Társadalmi vállalkozás és közösségi kertművelés küzdelem a tartós munkanélküliség ellen HUSRB/1602/42/0152

programfüzet SOCIOAGRO Társadalmi vállalkozás és közösségi kertművelés küzdelem a tartós munkanélküliség ellen HUSRB/1602/42/0152 programfüzet 2018-19 SOCIOAGRO Társadalmi vállalkozás és közösségi kertművelés küzdelem a tartós munkanélküliség ellen HUSRB/1602/42/0152 SOCIOAGRO spenót paradicsom paprika káposzta Projekt leírása A

Részletesebben

Nemzetközi partnerkapcsolatok építése a magyar cégek és szervezetek szempontjából. Előadó: Kautny Alexander 2012. április 13.

Nemzetközi partnerkapcsolatok építése a magyar cégek és szervezetek szempontjából. Előadó: Kautny Alexander 2012. április 13. Nemzetközi partnerkapcsolatok építése a magyar cégek és szervezetek szempontjából Előadó: Kautny Alexander 2012. április 13. 0) Nemzetközi piacra lépés és partnerkeresés 1) Miért kell stratégia a külföldi

Részletesebben

Siket diákok egyéni különbségeinek vizsgálata az idegennyelv-tanulásban: Egy kérdőíves kutatás néhány eredménye

Siket diákok egyéni különbségeinek vizsgálata az idegennyelv-tanulásban: Egy kérdőíves kutatás néhány eredménye Siket diákok egyéni különbségeinek vizsgálata az idegennyelv-tanulásban: Egy kérdőíves kutatás néhány eredménye Csizér Kata, Kontra Edit és Piniel Katalin ELTE OTKA K105095 Egyéni különbségek az idegennyelv-tanulásban

Részletesebben

A kémiai kutatás alapjai 1. - személyes konzultáció I VEGYÉSZMÉRNÖK BSc. NAPPALI képzés

A kémiai kutatás alapjai 1. - személyes konzultáció I VEGYÉSZMÉRNÖK BSc. NAPPALI képzés A kémiai kutatás alapjai 1. - személyes konzultáció I VEGYÉSZMÉRNÖK BSc. NAPPALI képzés TANTÁRGYI MISKOLCI EGYETEM MŰSZAKI ANYAGTUDOMÁNYI KAR KÉMIAI INTÉZET Miskolc, 2019/20. tanév I. félév 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

A vasúti dolgozók képzésének fejlesztési lehetőségei. Novák László, Vasúti Vizsgaközpont, KTI

A vasúti dolgozók képzésének fejlesztési lehetőségei. Novák László, Vasúti Vizsgaközpont, KTI A vasúti dolgozók képzésének fejlesztési lehetőségei Novák László, Vasúti Vizsgaközpont, KTI Történet A "vasminiszter" közlekedéspolitikai koncepciójának lényege az volt, hogy egységes államvasúti hálózatot

Részletesebben

ONLINE MARKETING STRATÉGIÁK avagy Hogyan növelhetjük eredményeinket az internet segítségével?

ONLINE MARKETING STRATÉGIÁK avagy Hogyan növelhetjük eredményeinket az internet segítségével? ONLINE MARKETING STRATÉGIÁK avagy Hogyan növelhetjük eredményeinket az internet segítségével? A VALÓDI PROBLÉMÁT KELL MEGOLDANOD! ÚJ VEVŐK SZERZÉSE ÚJ VEVŐK SZERZÉSE KOSÁRÉRTÉK NÖVELÉSE RÉGI VEVŐK VISSZAHÍVÁSA

Részletesebben

Közösség aktivizáció. Milyen akciók, játékok, marketingtrükkök válnak be a közösségi oldalakon, amire szívesen megadják adataikat az olvasók?

Közösség aktivizáció. Milyen akciók, játékok, marketingtrükkök válnak be a közösségi oldalakon, amire szívesen megadják adataikat az olvasók? Közösség aktivizáció Milyen akciók, játékok, marketingtrükkök válnak be a közösségi oldalakon, amire szívesen megadják adataikat az olvasók? Hogyan vegyük rá a felépített közösségeinket termékeink, szolgáltatásaink

Részletesebben

10 állítás a gyerekek internethasználatáról

10 állítás a gyerekek internethasználatáról Ságvári Bence Helyünk a világban 10 állítás a gyerekek internethasználatáról 0 Pillantás Európára alacsony használat, alacsony kockázat alacsony használat, közepes kockázat magas használat, közepes kockázat

Részletesebben

OPPONENSI VÉLEMÉNY. Nagy Gábor: A környezettudatos vállalati működés indikátorai és ösztönzői című PhD értekezéséről és annak téziseiről

OPPONENSI VÉLEMÉNY. Nagy Gábor: A környezettudatos vállalati működés indikátorai és ösztönzői című PhD értekezéséről és annak téziseiről OPPONENSI VÉLEMÉNY Nagy Gábor: A környezettudatos vállalati működés indikátorai és ösztönzői című PhD értekezéséről és annak téziseiről A Debreceni Egyetem Társadalomtudományi Doktori Tanácsához benyújtott,

Részletesebben

Nemzetközi tanulói képességmérés. szövegértés

Nemzetközi tanulói képességmérés. szövegértés Nemzetközi tanulói képességmérés szövegértés A PIRLS mérés jellemzői Progress in International Reading Literacy Study Mért terület: szövegértés Korosztály: 4. évfolyam Mérési ciklus: 5 évente, 2001 től

Részletesebben

CAMBRIDGE VIZSGÁK. 2014. október 7. György Mariann, British Council

CAMBRIDGE VIZSGÁK. 2014. október 7. György Mariann, British Council 2014. október 7. CAMBRIDGE VIZSGÁK Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, Szakiskola és Szakközépiskola, Dob utca György Mariann, British Council Mi az a KER? Közös Európai Referenciakeret A2 alapozó

Részletesebben

A HITOKTATÁSRÓL. Jézus ezt mondta: Engedjétek, és ne akadályozzátok, hogy hozzám jöjjenek a kisgyermekek, mert ilyeneké a mennyek országa.

A HITOKTATÁSRÓL. Jézus ezt mondta: Engedjétek, és ne akadályozzátok, hogy hozzám jöjjenek a kisgyermekek, mert ilyeneké a mennyek országa. A HITOKTATÁSRÓL Jézus ezt mondta: Engedjétek, és ne akadályozzátok, hogy hozzám jöjjenek a kisgyermekek, mert ilyeneké a mennyek országa. (Mt 19,14) HIT ÉS ERKÖLCSTAN VAGY ERKÖLCSTAN? Az általános iskolai

Részletesebben

2008.01.19. Fővárosi Diákönkormányzati. A Diákakadémia célja. A tanulási folyamat

2008.01.19. Fővárosi Diákönkormányzati. A Diákakadémia célja. A tanulási folyamat Fővárosi Diákönkormányzati Akadémia Hotel Római, 2008. január 18. A Diákakadémia célja hogy a hallgatók megszerezzék mindazokat az ismereteket, készségeket és attitűdöt, amelyek szükségesek ahhoz, hogy

Részletesebben

Az e-learning alkalmazása a középiskolás korosztály oktatásában

Az e-learning alkalmazása a középiskolás korosztály oktatásában Az e-learning alkalmazása a középiskolás korosztály oktatásában -gyakorlati tapasztalatok - PénzSztár Nemzetközi Középiskolai Pénzügyi- Gazdasági Oktatási Konferencia 2018. április 19. Wittmann Zsolt megbízott

Részletesebben

A cserét a következő sorrendben végezze:

A cserét a következő sorrendben végezze: Renault Clio II hátsó felfüggesztés A cserét a következő sorrendben végezze: 1 RENAULT CLIO II autóján mindkét lengéscsillapítót egyidőben cserélje. 2 Helyezzen ékeket az első kerekek alá. 3 Emelje el

Részletesebben

Miért érdemes váltani, mikor ezeket más szoftverek is tudják?

Miért érdemes váltani, mikor ezeket más szoftverek is tudják? Néhány hónapja elhatároztam, hogy elkezdek megismerkedni az Eclipse varázslatos világával. A projektet régóta figyelemmel kísértem, de idő hiányában nem tudtam komolyabban kipróbálni. Plusz a sok előre

Részletesebben

ZA4893. Country Specific Questionnaire Hungary

ZA4893. Country Specific Questionnaire Hungary ZA4893 Flash Eurobarometer 212 (Attitudes towards the planned EU pilot project "Erasmus for Young Entrepreneurs" Trainers and counsellors of start-up organisations) Country Specific Questionnaire Hungary

Részletesebben

Bolonyai Gábor (szerk.): Antik szónoki gyakorlatok Hamp Gábor: Kölcsönös tudás Kárpáti Eszter: A szöveg fogalma

Bolonyai Gábor (szerk.): Antik szónoki gyakorlatok Hamp Gábor: Kölcsönös tudás Kárpáti Eszter: A szöveg fogalma Í R Á S 1. 0 További olvasnivaló a kiadó kínálatából: Bolonyai Gábor (szerk.): Antik szónoki gyakorlatok Hamp Gábor: Kölcsönös tudás Kárpáti Eszter: A szöveg fogalma Blaskó Ágnes Hamp Gábor Í R Á S 1.

Részletesebben

Mahara - komplex eportfolió megoldás szabad szoftverrel

Mahara - komplex eportfolió megoldás szabad szoftverrel Mahara - komplex eportfolió megoldás szabad szoftverrel Papp Gyula (gyula.papp@gmail.com) Vágvölgyi Csaba (vagvolgyi.csaba@gmail.com) Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola Debrecen IPSZILON szeminárium,

Részletesebben

Online marketing a gyakorlatban

Online marketing a gyakorlatban Online marketing a gyakorlatban Kezdőlépések KKV-knak Barátfalvy Sándor www.mazuri-marketing.com sandor@mazuri-marketing.com +36-30/279-3579 Miről fogunk beszélgetni? Az online marketing elemei Kulcsszavak

Részletesebben

Marketing és kommunikáció PR Online kommunikáció. Schwarcz Tibor Oneline PR

Marketing és kommunikáció PR Online kommunikáció. Schwarcz Tibor Oneline PR Marketing és kommunikáció PR Online kommunikáció Schwarcz Tibor Oneline PR Marketingkommunikáció elhelyezése A marketing ( társadalmi és vezetési lépések láncolata, melyek során az egyének és csoportok

Részletesebben

III. ORSZÁGOS SZAKTANÁCSADÓI KONFERENCIA BUDAPEST FEBRUÁR 8.

III. ORSZÁGOS SZAKTANÁCSADÓI KONFERENCIA BUDAPEST FEBRUÁR 8. III. ORSZÁGOS SZAKTANÁCSADÓI KONFERENCIA BUDAPEST 2018. FEBRUÁR 8. KIHÍVÁSOK ÉS ÚJDONSÁGOK A DIGITÁLIS SZAKTANÁCSADÁS TERÜLETÉN A KÖZNEVELÉS KERETRENDSZERÉHEZ KAPCSOLÓDÓ MÉRÉSI- ÉRTÉKELÉSI ÉS DIGITÁLIS

Részletesebben

Szervezeti magatartás I december 03.

Szervezeti magatartás I december 03. Szervezeti magatartás I. 2007. december 03. Szervezeti változások, változásmenedzsment Szervezeti változás Fogalma: A SZERVEZETEK LÉNYEGES JELLEMZŐIBEN BEKÖVETKEZŐ VÁLTOZÁS Kiváltó tényezők: MUNKAERŐ TECHNOLÓGIA

Részletesebben

A BRIEFTŐL A HATÁSVIZSGÁLATOKIG

A BRIEFTŐL A HATÁSVIZSGÁLATOKIG Tervezés-Kutatás Gyak.3. A BRIEFTŐL A HATÁSVIZSGÁLATOKIG Az ügynökség munkája Coldrex 3 D reklám a Blahán Hogyan készülhetett? 2012.január feladat? - célmeghatározás? - elvárások? - kivitelezés? - elfogadás?

Részletesebben

Digitalizáció a marketingben új tervezési és. hirdetési formák Popart Reklámügynökség Kft.

Digitalizáció a marketingben új tervezési és. hirdetési formák Popart Reklámügynökség Kft. Digitalizáció a marketingben új tervezési és hirdetési formák Popart Reklámügynökség Kft. 68,38 milliárd Ft Ennyit költöttek a hazai hirdetők digitális reklámra. (IAB/2016) Forrás: https://iabhublog.com/

Részletesebben

Prievara Tibor Nádori Gergely. A 21. századi szülő

Prievara Tibor Nádori Gergely. A 21. századi szülő Prievara Tibor Nádori Gergely A 21. századi szülő Előszó Ez a könyvecske azért született, hogy segítsen a szülőknek egy kicsit eligazodni az internet, a számítógépek (összefoglaló nevén az IKT, az infokommunikációs

Részletesebben

TERMÉSZETISMERET 5-6. ÉVFOLYAM DEMETER LÁSZLÓ

TERMÉSZETISMERET 5-6. ÉVFOLYAM DEMETER LÁSZLÓ A Nemzeti Alaptantervhez illeszkedő tankönyv-, taneszköz-, és Nemzeti Köznevelési Portál fejlesztése TÁMOP-3.1.2-B/13-2013-0001 TERMÉSZETISMERET 5-6. ÉVFOLYAM DEMETER LÁSZLÓ A Természetismeret 5-6. kiindulási

Részletesebben

SIKER CLUB. SIKER CLUB 2009, No. 23. Siker tippek és stratégiák

SIKER CLUB. SIKER CLUB 2009, No. 23. Siker tippek és stratégiák SIKER CLUB SIKER CLUB 2009, No. 23 Siker tippek és stratégiák James Vágyi vagyok a Siker Club huszonharmadik számával, ahol sikeres gondolatokat, ötleteket és információkat ajánlunk arról, hogy hogyan

Részletesebben

SZÜKSÉGLETEK, TAPASZTALATOK, IGÉNYEK INTÉZMÉNYI SZINTŰ ELEKTRONIKUS TANULÁSTÁMOGATÁSI RENDSZER. Fodorné Tóth Krisztina

SZÜKSÉGLETEK, TAPASZTALATOK, IGÉNYEK INTÉZMÉNYI SZINTŰ ELEKTRONIKUS TANULÁSTÁMOGATÁSI RENDSZER. Fodorné Tóth Krisztina SZÜKSÉGLETEK, TAPASZTALATOK, IGÉNYEK INTÉZMÉNYI SZINTŰ ELEKTRONIKUS TANULÁSTÁMOGATÁSI RENDSZER Fodorné Tóth Krisztina toth.krisztina4@pte.hu Helyzetkép és a PTE Intézményi szintű, jellemzően műszaki és

Részletesebben

Bolonyai Gábor (szerk.): Antik szónoki gyakorlatok Hamp Gábor: Kölcsönös tudás Kárpáti Eszter: A szöveg fogalma

Bolonyai Gábor (szerk.): Antik szónoki gyakorlatok Hamp Gábor: Kölcsönös tudás Kárpáti Eszter: A szöveg fogalma Í R Á S 1. 0 További olvasnivaló a kiadó kínálatából: Bolonyai Gábor (szerk.): Antik szónoki gyakorlatok Hamp Gábor: Kölcsönös tudás Kárpáti Eszter: A szöveg fogalma Blaskó Ágnes Hamp Gábor Í R Á S 1.

Részletesebben

Vállalatfejlesztési Diagnózis

Vállalatfejlesztési Diagnózis Vállalatfejlesztési Diagnózis ÚT A BELSŐ POTENCIÁL FELTÁRÁSÁHOZ Az eredmények bemutatásának tartalmi elemei Motiváció Kompetencia Eredmények A Vállalatfejlesztési Diagnózis egy olyan integrált szervezeti

Részletesebben

Mérés és értékelés innovációk és dilemmák BME TFK Konferencia szeptember 29.

Mérés és értékelés innovációk és dilemmák BME TFK Konferencia szeptember 29. Mérés és értékelés innovációk és dilemmák BME TFK Konferencia 2017. szeptember 29. Einhorn Ágnes BME Idegen Nyelvi Központ einhorn.agnes@inyk.bme.hu Szándékok és a valóság Igazságosság Méltányosság Objektivitás

Részletesebben

LOVAS PRAXIS. -néhány gondolat a praxismenedzsmentről Mátraháza dr. Bába András

LOVAS PRAXIS. -néhány gondolat a praxismenedzsmentről Mátraháza dr. Bába András LOVAS PRAXIS -néhány gondolat a praxismenedzsmentről- 2018 Mátraháza dr. Bába András Lovas praxisok - táskás praxisok, néhány kivételnél kezelő központ - nagy terület, sok futott km jól felszerelt autókkal

Részletesebben

Kompetencia alapú videointerjú platform A KIVÁLASZTÁS ÚJ ÉLMÉNYE

Kompetencia alapú videointerjú platform A KIVÁLASZTÁS ÚJ ÉLMÉNYE Kompetencia alapú videointerjú platform A KIVÁLASZTÁS ÚJ ÉLMÉNYE Professzionális kiválasztási megoldás azoknak, akik nem elégszenek meg a hagyományos kiválasztási folyamatok hatékonyságával. Gyors Hatékony

Részletesebben

MERÜLJ EL A MEGSZOKOTTÓL ELTÉRŐ PUBLIKÁLÁSBAN! Igen, ingyen!

MERÜLJ EL A MEGSZOKOTTÓL ELTÉRŐ PUBLIKÁLÁSBAN! Igen, ingyen! Gl be EDIT az tagja MERÜLJ EL A MEGSZOKOTTÓL ELTÉRŐ PUBLIKÁLÁSBAN! Igen, ingyen! AMBICUÓZUS, de oly EGYSZERŰ Ingyenes ISBN % Ingyenes ISBN Jogdíj Könyve Könyve Saját borító Élvezze jelentős Tartsa meg

Részletesebben

Marketinggel könnyebb. Mi változott? Mi változott? 2013.12.27. Papp-Váry Árpád Dr. Marketinggel könnyebb - a fogászati klinikák számára is 1

Marketinggel könnyebb. Mi változott? Mi változott? 2013.12.27. Papp-Váry Árpád Dr. Marketinggel könnyebb - a fogászati klinikák számára is 1 Marketinggel könnyebb volt az elmúlt években is és lesz a jövőben is Dr. Papp-Váry Árpád Mi változott? 1. Gazdasági helyzet Mi változott? 2. Technológia Hallottunk erről a válságról. De úgy döntöttünk,

Részletesebben