MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ"

Átírás

1 MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ I /2008. Tárgy: Dr. Buzás Péter polgármester Üi.: Dénesné Szűcs Henrietta tájékoztatója az előző ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete Makó Tisztelt Képviselő-testület! Az előző ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról, eseményekről az alábbi tájékoztatást adom: május 24. (szombat) A Váll-Ker. Kft. Sinus-Grill Partijára látogattam el a délelőtt folyamán, ahol a hagyományőrző, gazdag szórakozási lehetőséget kínáló rendezvényt nyitottam meg május 25. (vasárnap) Idén első alkalommal, ezúttal 111 makói születésű kisgyermeknek és hozzátartozóiknak adtam át az önkormányzat hagyományos, tízezer forintos Bébi-kötvényét a Korona dísztermében. Ezt követően a Gyermeknap alkalmából, a város fiatal lakóit köszöntöttem a Hagymaház szabadtéri színpadán május 26. (hétfő) Budapesten a CIB Bank, majd a Raiffeisen Bank munkatársaival tárgyaltam a 2,5 milliárdos kötvénykibocsátásra tett ajánlatukról május 27. (kedd) A Makói Általános Iskola, Kálvin téri épületében tartott nevelési értekezleten vettem részt, ahol az ott dolgozó pedagógusokkal az elmúlt év tapasztalatairól beszéltem.

2 május 29. (csütörtök) Kecskeméten a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács soros ülésén vettem részt. Többek között tájékoztatást kaptunk a évi Regionális Akció Terv (RAT) tervezési koncepciójáról, a decentralizált hazai forrású előkészítési forrásról, és azok felhasználásának tervezéséről. Döntöttünk a évi címzett támogatásra, valamint a vis maior keretre beérkezett pályázatokról, a DARFÜ Kht évi üzleti tervének végrehajtásáról, a DARFÜ Kht évi üzleti tervéről. Délután a Hagymaházban köszöntöttem azokat a nyugdíjas pedagógusokat, akik 50, 60, 65 vagy 70 évvel ezelőtt szerezték meg tanári diplomájukat, a meghívott óvodapedagógusokat, tanítókat, tanárokat Pedagógus-nap alkalmából. A kiváló munka jutalmaként Elismerő Kitüntető Okleveleket adtam át május 30. (péntek) A Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ által rendezett, pályakezdő fiatalok állásbörzéjét nyitottam meg. A Városháza dísztermében, a Makói Monográfia 3. kötetének, a Makó néprajza című könyvnek a szakmai bemutatóját nyitottam meg, valamint a kötet tiszteletpéldányát adtam át a sorozat főszerkesztőjének, Dr. Tóth Ferencnek. Délután 4 órakor a Korona dísztermében a sorban harmadik fürdő fórumot nyitottam meg. Köszöntőmben kiemeltem, hogy számos szakértő meghallgatása után döntött úgy a testület, hogy a turizmust formálja új húzóágazattá. Elmondtam, hogy a mezőgazdaság visszaszorulóban van, nem fog annyi munkahelyet adni, mint a múltban. A beruházás nem szabdalható. Ahhoz, hogy mindez megvalósuljon, turisztikai attrakcióként optimális méretű fürdőt kell építeni, nem lehet a beruházást szétszabdalni. A fórum szakértője, a pályázathoz kapcsolódó megvalósíthatósági tanulmányt szerző dr. Ruszinkó Ádám elmondta, a meglévő adottságokhoz kell professzionális kínálatot fejleszteni. A kétkedőknek elmondta, maga az attrakció a legritkábban termel komoly profitot, a valódi bevétel a kiegészítő szolgáltatásokban rejlik (vendéglátás, panzió, szépészeti szolgáltatások, stb.). Döntő lesz a helyiek hozzáállása. A kedvesség, a vendégszeretet kifizetődő, ehhez azonban megfelelően motivált, jó szakemberek kellenek először. Ruszinkó kiemelte, az uniós pályázat csakis kiépült, sikeres fürdőket támogat. A fórumon a gyógyszolgáltatásokról is szó esett május 31. (szombat) Délelőtt a Hagymaházban a Belvárosi Óvoda szervezésében rendezett Nyárköszöntő Táncgálán köszöntöttem a nagyszentmiklósi, temesvári, csíkszeredai pedagógusokat, szülőket, vendégeket. Az óföldeáki falunapra látogattam ki, ahol megnyitottam a rendezvényt.

3 június 2. (hétfő) Budapesten dr. Sipos Gyula dandártábornokkal, az ORFK gazdasági igazgatója tárgyaltam az önkormányzati és állami közutak mentén elhelyezendő traffipaxok üzemeltetéséről és egy éjjellátó fámalézer beszerzésének lehetőségéről június 3. (kedd) Sajtótájékoztatón ismertettem a képviselő-testület döntését, amely nyomán a város országos tervpályázatot ír ki Fátyol Misi, neves cigányprímás szobrának elkészítésére. A civil kezdeményezés alapján a szoborkompozíciót Makón, a Korona Szálló épületének közvetlen környezetében, a szökőkút körüli térrészen lehetne felállítani 2009-ben, Fátyol Misi születésének 100. évfordulója alkalmából. Ezt követően a média munkatársain keresztül Bálint Mártával, a Makói Kulturális és Közművelődési Kht. ügyvezető igazgatójával együtt mutattuk be a Makói Muzsika eseménysorozatát, invitáltuk az érdeklődőket a rendezvényekre. Az ezredfordulón elkészített szociális térkép azt mutatta, hogy a makóiak százaléka nem tud kimozdulni a városból, és nem vesz részt kulturális rendezvényeken. A gondoskodó önkormányzatiság jegyében úgy döntöttünk, itt, Makón kell megteremteni a kikapcsolódás lehetőségét. Az önkormányzat, ezzel a programsorozattal olyan színvonalas, sok embert mozgató kulturális rendezvényt támogat, amelyre érdemes szabadságot kivenni, sőt vendéget, barátot, rokont a városba hívni. Délután, ünnepélyes keretek között írta alá Reményik Kálmán, az építtető Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója a kivitelező cégekkel az M43-as autópálya kivitelezésére vonatkozó szerződéseket a szegedi Városházán. Az eseményen Szeged polgármestere mellett jómagam is megosztottam gondolataimat a jelenlevőkkel, valamint a média munkatársai által Makó és térsége lakosaival. Az összesen négy etapra bontott kivitelezés elkészítési határideje június 4. (szerda) Budapesten, a Miniszterelnöki Hivatalban tárgyaltam, a makói Ipari Parkban 20 Ha-os terület iránt érdeklődő cégről. Jauernik István az Önkormányzati Minisztérium államtitkára fogadott, akivel tájékoztató tárgyalást folytattunk a II. félévi költségvetési pályázati lehetőségekről. Délután Makovecz Imre Kossuth díjas építésszel és munkatársaival találkoztam a Makona Irodában, ahol a munkahelyteremtő fürdőberuházás kiviteli szintű terveinek dokumentálásához szükséges adatok, információk kerültek pontosításra. Varga Sándor a Pénzügy Minisztérium osztályvezetője a II. félévi költségvetési pályázati lehetőségekről tájékoztatott.

4 4 Ezt követően Basa Zoltánnal, a Csongrád Megyei Közútkezelő Kht. Igazgatójával együtt fogadott bennünket hivatali dolgozószobájában Csepi Lajos, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium közlekedési szakállamtitkára, akivel a 43-as út jelenlegi állapotáról és az M43-as autópálya építését előkészítő munkálatokról tárgyaltunk június 5. (csütörtök) Délután, a Makói Általános Iskola - Kertvárosi épületében tartott- nevelési értekezletén vettem részt. Este a Városi Televízióban, betelefonálós műsor keretében Lakossági Fogadóórát tartottam június 6. (péntek) Lakossági fogadónapot tartottam hivatali dolgozószobámban a délelőtt folyamán. Délután a fürdőben megrendezett lakossági fórumon köszöntöttem a résztvevőket a Legyen Makó fürdőváros beszélgetéssorozat következő részeként. A fórumon Brachna János, a város által felkért turisztikai szakközgazdász ismertette azt a 25 projektötletét, amellyel a vendégváró, programokban bővelkedő városimázs megteremthető. Az ötletek között van, amely jelentős, de van olyan is, amely minimális anyagi ráfordítást igényel. A fórum Baranyi Lászlóné pénzügyi osztályvezető a fürdőhöz kötődő pénzügyeket mutatta be az érdeklőknek. Este folyamán a Makói Futball Club zárórendezvényén köszöntöttem a megjelenteket a Korona Étteremben június 7. (szombat) A Vertán-telepi és Kenderföldi Napokon köszöntöttem a városrész lakóit, a megjelent vendégeket Gáspár Sándor települési képviselővel együtt. A rendezvény estéjén átadtam a különféle versenyszámok nyerteseinek az okleveleket, díjakat, valamint az aktív közreműködőknek az elismerő emléklapot június 8. (vasárnap) A Dél-alföldi SPA fürdőklaszterének táblaavatóján mondtam beszédet a makói Termál és Gyógyfürdő tanuszodájában, ezt követően megnyitottam a Nyárnyitó fürdő partyt június 9. (hétfő) Dr. Hiller Istvánnal, az oktatási és kulturális miniszterrel, Dr. Eötvös Pállal, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége elnökével és Molnár László települési képviselővel tartott közös sajtótájékoztatón hirdettük meg a középiskolákban és a felsőoktatási intézményekben tanuló fiatal újságíróknak az idei Pulitzer Szülővárosának Díja című pályázatot, Budapesten, az MTI székházában.

5 5 A Pulitzer Szülővárosának Díja adományozásával egyrészt a makói születésű Joseph Pulitzernek állítunk emléket, akit világszerte a modern újságírás megalapítójaként tartanak számon, másrészt pedig a fiatal tehetségeket szeretnénk támogatni. A pályázaton bármelyik iskolatípus tanulói pályázhatnak, az alsó korhatár 14, a felső 25 év. A fiatalok bármilyen, időszaki kiadványban vagy online megjelent publicisztikai írással nevezhetnek. Az elbírálásnál az interjú és riport műfaját, valamint a tényeken alapuló munkákat részesítik előnyben. A pályamunkákat a makói Pulitzer József Emlékbizottság tagjai bírálják el. A testület elnöke a szervezők közlése szerint Baló György, a bizottság munkájában részt vesz továbbá Mandur László, a parlament alelnöke, Eötvös Pál, a MÚOSZ elnöke, Vince Mátyás, az MTI elnöke, Pálffy István, az MTV műsorvezetője, Bárándy Péter, a magyarországi Pulitzer Emlékdíj Alapítvány kurátora, Vámos Miklós író, Szetey András főszerkesztő és Csillag András Pulitzer-kutató. A díjazottak kategóriánként (középiskolás, felsőoktatásban részt vevő tanuló) 500 ezer forint jutalomban részesülnek, amelyet az Oktatási és Kulturális Minisztérium ajánlott fel, ezzel támogatva a tavaly indult pályázatot. A nyertes pályázók ezen kívül megkapják Makó város díját, egy-egy zsűrizett, sorszámozott Pulitzer-szobrot. Délután a Kulturális és Örökségvédelmi Hivatal munkatársaival, Wernerné Inotay Sárával a NIF Zrt. vezető terület-előkészítő mérnökével, Csicsely Gáborral, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. projektvezetőjével egyeztettünk az M43-as gyorsforgalmi út előkészítése és kivitelezése során várható további feladatokról. A Parlamentben került sor a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács rendkívüli ülésére. A napirendek között került megtárgyalásra, az Önkormányzati tulajdonú belterületi, valamint önkormányzati külterületi közutak fejlesztése c. DAOP 3.1.1/B pályázati felhívása június 10. (kedd) A délelőtt folyamán, hivatali dolgozószobámban a CIB Bank majd a Raiffeisen Bank munkatársaival tárgyaltam a 2,5 milliárdos kötvénykibocsátásra tett ajánlatukról. A vakáció előtt, a hagyományoknak megfelelően a jó tanulókat, a jó sportolókat és azokat köszöntöttem a Városháza dísztermében, akik mindkét területen kiválóan teljesítettek. Ezt követően a Makói Általános Iskola Bartók épületében tartott- nevelési értekezletén vettem részt június 11. (szerda) Szegeden, a Csongrád Megyei Közgyűlés Terület- és Gazdaságfejlesztési Bizottságának ülésén vettem részt. Tájékoztatást kaptunk, a Csongrád megye évi társadalmi-gazdasági folyamatairól, különös tekintettel az időskorúak, valamint a kistelepülések helyzetéről, a Tisza Vízgyűjtő Programrégió Önkormányzati Társulás tevékenységéről. Határoztunk a Csongrád Megyei Önkormányzat évi költségvetését érintő rendeletek módosításáról.

6 június 12. (csütörtök) A Legyen Makó fürdőváros fórumsorozat következő állomásán köszöntöttem az érdeklődőket a Korona dísztermében. A fórumon vendégünk volt Vörös Imre, aki a megépítendő fürdő üzleti tervét mutatta be, illetve szállásadók Mórahalomról és Gyuláról. A turizmusból élő szakemberek megosztották a makóiakkal a saját tapasztalataikat. Valamennyien úgy vélték, településükön a fürdő olyan gazdasági folyamatokat indított el, amely új munkahelyeket teremtett, helyben tartotta a fiatalokat, és tisztes megélhetés biztosít a helyieknek június 13. (péntek) A Makói Általános Iskola Almási utcai épületében rendezett ballagási ünnepséget nyitottam meg. Este a Makói Kézilabda Club közgyűlésén jelenlévőknek mondtam el gondolataimat, a Korona Étteremben június 14. (szombat) A Szikszai György Református Általános Iskola ballagási ünnepségén köszöntöttem a ballagó diákokat, szüleiket és a megjelent vendégeket június 15. (vasárnap) A VII. Makói Operettfesztivál nyitó előadásán köszöntöttem a több ezres tömegben megjelenő vendégeinket. Az évek óta hagyományosan, nagy sikerrel megrendezett több előadásos rendezvény új fogalmat hozott létre: a Makói Nyárról mindenkinek az Operetfesztivál és a Makói Muzsika fergeteges, sokszereplős, profi rendezésű és szereposztású többfelvonásos darabjai, zenés estjei jut az eszébe. A gondoskodó önkormányzat jegyében a makói és térségi polgárok minden korosztálya megtalálhatja a kedvére való előadást érdeklődési körének megfelelően. A Makói Nyár rendezvénysorozat, az évek óta kitartó térségi, megyei és regionális érdeklődés, de a hozzánk vissza-visszatérő művészek mondatai is mind azt bizonyítják, hogy a művészet, a kultúra otthonra talált Makón június 16. (hétfő) A délután folyamán az Újvárosi Nyugdíjas Klub összejövetelén vettem részt, ahol Makó városfejlesztési terveiről, a kiemelt beruházásokról tájékoztattam a megjelenteket.

7 június 17. (kedd) Budapesten, Kiss Péter kancelláriaminiszter kabinetfőnökével, Kiss Ambrussal, a villamosenergia-kereskedők kistérségi ügyfélszolgálati irodáinak működtetéséről tárgyaltam. A Makona Irodában Makovecz Imre Kossuth díjas építésszel és munkatársaival valamint Vörös Imrével, a Pannon Spa Consult Kft. ügyvezetőjével tárgyaltunk a munkahelyteremtő fürdőberuházás kiviteli szintű terveinek dokumentálásához szükséges adatokról, és az ahhoz szükséges információk kerültek pontosításra június 19. (csütörtök) A Csongrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének ülésén vettem részt Szegeden a megyeháza épületében június 22. (vasárnap) Margalit Daviddel, a Makói Zsidó Hitközség elnökével találkoztam a Makóról elszármazott zsidóság hagyományos összejövetelén június 23. (hétfő) A Makó-térségi LEADER közösség eddigi munkájáról tartottam sajtótájékoztatót Szegvári Ernőné kiszombori, Varga Péter apátfalvi, Kovács Sándor csanádpalotai polgármester, illetve Benke Marcell térségi vállalkozó társaságában. A pályázati rendszer működésének összefoglalásakor elmondtam, a LEADER-program voltaképpen együttműködési és pályázati tanoda, ahol a résztvevők ösztöndíjat is kapnak. A programnak köszönhetően több mint 1 milliárd forint jut vidékfejlesztésre a kistérségben. Ezt követően a városban befejeződött energiatakarékossági beruházásokról tájékoztattam a sajtó munkatársain keresztül a makóiakat. A beruházás az Ipari Parkot és a fürdőt érintette, ahol ügyeltek arra, hogy a közeljövő fejlesztési terveihez is illeszkedjék a most elkészült munka. Makó Város Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Makói Ipari Parkban lévő Inkubátor és Szolgáltatóház fűtési rendszerének kialakítására (hőszivattyúval), illetve melegvíz-ellátására (napkollektorral), valamint a Makó Városi Termál- és Gyógyfürdő második termálkútjának hasznosítására (fűtési, valamint használati melegvíz készítésére), illetőleg a Makói Tanuszoda kútjának lefedése címmel az INTERREG III/A pályázati felhívásra novemberében. Késő délután a városházán adtam át a magyarhertelendi táborozásra szóló meghívókat. Arra a biztattam a fiatalokat, kapcsolódjanak ki, érezzék jól magukat, szerezzenek olyan élményeket, amelyekből a mindennapokban táplálkozni lehet. A rászoruló. nagycsaládos, jó tanulmányi eredményű gyerekeknek 2001 óta, a Gyermekek Éve kapcsán biztosít nyaralási lehetőséget az önkormányzat. Azóta évente 40, éves fiatal utazhat el az önkormányzat és a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat szakembereivel Magyarhertelendre, az önkormányzat táborába.

8 június 25. (szerda) Budapesten Makovecz Imre Kossuth díjas építésszel és munkatársaival találkoztam a Makona Irodában, ahol a munkahelyteremtő fürdőberuházás kiviteli szintű terveinek dokumentálásához szükséges adatok, információk kerültek pontosításra. A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központban (KKK) fogadott Csepi Lajos a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium közlekedési szakállamtitkára, akivel a makói nyugati elkerülő ügyében tárgyaltunk június 26. (csütörtök) Schneider Márta OKM-szakállamtitkár, Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnök asszonya, valamint Dr. Halmágyi Pál makói múzeumigazgató és Dr. Zombori István megyei igazgató társaságában részt vettem a József Attila Múzeum új tárlatának megnyitóján. A kiállítást méltató beszédemben utaltam arra, hogy turisztikailag is jelentős a 60 milliós költségvetésből elkészült tárlat, amely a helyi kulturális értékek iránt érdeklődő vendégeinknek, de természetesen a makóiaknak is élményszerűen mutatja be a város múltját. Örömteli, hogy ahogyan a város a Makói Monográfia köteteinek kiadásával, úgy a megye a múzeum felújításával teszi le voksát a város öröksége mellett. A új állandó kiállítás a város történetét mutatja be újratelepüléstől a rendszerváltozásig. Kérem tájékoztatóm elfogadását! Makó, június 27. Dr. Buzás Péter polgármester

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ I. 2-243./2007. Tárgy: Dr. Buzás Péter polgármester Üi.: Bakai Ildikó tájékoztatója az előző ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról Makó Város Önkormányzati

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ I. 2-139./2006. Tárgy: Dr. Buzás Péter polgármester Üi.: Bakai Ildikó tájékoztatója az előző ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról Makó Város Önkormányzati

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ 1/265-1/2011/I. Üi.: Dénesné Szűcs Henrietta Tárgy: Dr. Buzás Péter polgármester tájékoztatója az előző ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról. Makó

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ I. 2-110./2008. Tárgy: Dr. Buzás Péter polgármester Üi.: Bakai Ildikó tájékoztatója az előző ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról Makó Város Önkormányzati

Részletesebben

2-357/2004. Üi.: Bakai Ildikó Tárgy: Dr. Buzás Péter polgármester tájékoztatója az előző ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról

2-357/2004. Üi.: Bakai Ildikó Tárgy: Dr. Buzás Péter polgármester tájékoztatója az előző ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról 1 / 5 2-357/2004. Üi.: Bakai Ildikó Tárgy: Dr. Buzás Péter polgármester tájékoztatója az előző ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete Makó Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL FROM THE MAYOR OF MAKÓ 1/456-1/2011/I. Üi.: Dénesné Szőcs Henrietta Tárgy: Dr. Buzás Péter polgármester tájékoztatója az elızı ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról. Makó

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ I. 2-427./2006. Tárgy: Dr. Buzás Péter polgármester Üi.: Bakai Ildikó tájékoztatója az előző ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról Makó Város Önkormányzati

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL FROM THE MAYOR OF MAKÓ 1/ 193-1/2013/I. Tárgy: Dr. Buzás Péter polgármester Üi.: Dénesné Szőcs Henrietta tájékoztatója az elızı ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról. Makó

Részletesebben

MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ 1/775-1/2012/I. Ea: Erki-Kis Beáta Tárgy: Marosvári Attila alpolgármester tájékoztatója az előző ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról, eseményekről.

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ I. 2-212./2005. Tárgy: Dr. Buzás Péter polgármester Üi.: Bakai Ildikó tájékoztatója az előző ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról Makó Város Önkormányzati

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ 1/586-1/2014/I. Üi.: Dénesné Szűcs Henrietta Tárgy: Dr. Buzás Péter polgármester tájékoztatója az előző ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról. Makó

Részletesebben

MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ 1/733-1/2014/I. Ea: Erki-Kis Beáta Tárgy: Marosvári Attila alpolgármester tájékoztatója az előző ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról, eseményekről.

Részletesebben

I. 2-328/2003. Üi: Bakai Ildikó

I. 2-328/2003. Üi: Bakai Ildikó 1 / 6 I. 2-328/2003. Üi: Bakai Ildikó Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete M a k ó Tárgy: Polgármesteri tájékoztató az előző ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ 1/657-1/2015/I. Ea: Paksi Pauletta Tárgy: Czirbus Gábor alpolgármester tájékoztatója az előző ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról, eseményekről.

Részletesebben

kereplõ III. évfolyam 3. szám - 2014. március

kereplõ III. évfolyam 3. szám - 2014. március Ifi kereplõ III. évfolyam 3. szám - 2014. március www.shipsarmellek.hu ship.sarmellek@gmail.com 2014. április 11-én, pénteken 19 órától Öbölből vödörbe színházi előadás Nyertes Zsuzsával és Heller Tamással

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Napirendi pontok: 1.) Tájékoztató a rendőrség munkájáról Előadó: Kiss Zoltán kapitányságvezető, Rendőrkapitányság Kapuvár

JEGYZŐKÖNYV. Napirendi pontok: 1.) Tájékoztató a rendőrség munkájáról Előadó: Kiss Zoltán kapitányságvezető, Rendőrkapitányság Kapuvár Beled Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2011. szám JEGYZŐKÖNYV Készült: a beledi polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében 2011. június 30-án (csütörtökön) 16,00 órakor megtartott képviselő-testületi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V ARNÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Arnót, Petőfi S.u.l20. Tel: 46/ 500-740 fax: 46/500-749 e-mail : arnot@arnot.hu Szám: 1/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Arnót község Önkormányzati Képviselő-testületének

Részletesebben

MAKÓI HÍREK XVII. MAKÓI NEMZETKÖZI HAGYMAFESZTIVÁL

MAKÓI HÍREK XVII. MAKÓI NEMZETKÖZI HAGYMAFESZTIVÁL MAKÓI HÍREK A MAKÓI ÖNKORMÁNYZAT INFORMÁCIÓS HETILAPJA 2007. szeptember 14. X. évfolyam 37. szám Az összefogás és a sikeres pályázatok fesztiválja volt az idei Hagymafesztivál A megszokottnál borúsabb

Részletesebben

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu MEGHÍVÓ

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu MEGHÍVÓ V Á R O S L Ő D K Ö Z S É G P O L G Á R M E S T E R É T Ő L Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu MEGHÍVÓ Városlőd Község Polgármestere összehívja a képviselő-testület

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV A MAGYAR TÖRTÉNELMI TÁRSULAT (MTT) 2010. ÉVI KÖZGYŰLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV A MAGYAR TÖRTÉNELMI TÁRSULAT (MTT) 2010. ÉVI KÖZGYŰLÉSÉRŐL JEGYZŐKÖNYV A MAGYAR TÖRTÉNELMI TÁRSULAT (MTT) 2010. ÉVI KÖZGYŰLÉSÉRŐL Helye: ELTE BTK Kari Tanácsterem Budapest V. ker. Múzeum krt. 4. Időpontja: 2010. június 26. Jelenlévők: ld. az l. sz. mellékletben

Részletesebben

A 2 0 1 5. É V M U N K Á J Á R Ó L

A 2 0 1 5. É V M U N K Á J Á R Ó L P O L G Á R M E S T E R I B E S Z Á M O L Ó A 2 0 1 5. É V M U N K Á J Á R Ó L Tisztelettel, és szeretettel köszöntök mindenkit, aki megtisztelt bennünket jelenlétével. 2014 októberében régi-új képviselőtestület

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: I. 2-307/2009. Üi.: Horváth Bernadett Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete MAKÓ TÁJÉKOZTATÓ Tárgy: Tájékoztató az önkormányzati beruházások

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V ARNÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Arnót, Petőfi S.u.l20. Tel: 46/ 500-740 fax: 46/500-749 e-mail : arnot@arnot.hu Szám: 8/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Arnót község Önkormányzati Képviselő-testületének

Részletesebben

Mi újság. a PADOSZ - nál? Eredményes az üzemi tanács és munkavédelmi képviselő választás a Partner Kft-nél

Mi újság. a PADOSZ - nál? Eredményes az üzemi tanács és munkavédelmi képviselő választás a Partner Kft-nél Mi újság 2016. január P A K S I A T O M E R Ő M Ű D O L G O Z Ó I N A K S Z A K S Z E R V E Z E T E a PADOSZ - nál? X X. É V F O L Y A M 1. S Z Á M I N F O R M Á C I Ó S K I A D V Á N Y Legalább egymilliárd

Részletesebben

Makó és Térsége. Részletfizetés, LTP-szerzõdés végsõ határideje: 2007. 02. 28. Újdonságok vegyültek a hagyományokkal. Polgármesteri fogadóóra

Makó és Térsége. Részletfizetés, LTP-szerzõdés végsõ határideje: 2007. 02. 28. Újdonságok vegyültek a hagyományokkal. Polgármesteri fogadóóra Makó és Térsége I n g y e n e s, t á j é k o z t a t ó h e t i l a p 2006. szeptember 15. II. évfolyam 36. szám Makó város hírei Tizenhatodszor ünnepeltük a makói hagymát Újdonságok vegyültek a hagyományokkal

Részletesebben

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2008. május 29-i munkaterv szerinti nyílt üléséről

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2008. május 29-i munkaterv szerinti nyílt üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2008. május 29-i munkaterv szerinti nyílt üléséről Az ülés helye: Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Díszterme (Szolnok, Kossuth

Részletesebben

J e l e n t é s. 136/2012. (X. 11.) önkormányzati testületi határozat A folyószámlahitel átalakításával kapcsolatos pályázat benyújtásra került.

J e l e n t é s. 136/2012. (X. 11.) önkormányzati testületi határozat A folyószámlahitel átalakításával kapcsolatos pályázat benyújtásra került. Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. J e l e n t é s a lejárt határidejű testületi határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat két ülése közötti időszak fontosabb eseményeiről

Részletesebben

HÍREK, KÖZÉLET I. ÉVFOLYAM 7. SZÁM - 2007. OKTÓBER 11. CSÜTÖRTÖK

HÍREK, KÖZÉLET I. ÉVFOLYAM 7. SZÁM - 2007. OKTÓBER 11. CSÜTÖRTÖK I. ÉVFOLYAM 7. SZÁM 2007. OKTÓBER 11. Fotóminőségű nyomtatás (2400x1200 dpi) papírfélékre, fóliára, textíliára, stb., óriásplakát méretben vagy akár 25 méter hosszan. Időjárásálló nyomtatás kültérre is.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. A Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2006. december 18.-i ülésére

TÁJÉKOZTATÓ. A Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2006. december 18.-i ülésére TÁJÉKOZTATÓ A Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2006. december 18.-i ülésére Tárgy: Tájékoztató az elmúlt időszak legfontosabb eseményeiről (2006. november 18.- december 6.) Előadó: Ottó

Részletesebben

TARTALOM AKTUÁLIS. Aktuális 1. Fókusz 2. Nemzetközi kapcsolatok 3. Hírek 3. GAZDASÁGÉLÉNKÍTÉS IS SZÜKSÉGES A VÁLSÁGKEZELÉSBEN

TARTALOM AKTUÁLIS. Aktuális 1. Fókusz 2. Nemzetközi kapcsolatok 3. Hírek 3. GAZDASÁGÉLÉNKÍTÉS IS SZÜKSÉGES A VÁLSÁGKEZELÉSBEN TARTALOM Aktuális 1. Fókusz 2. Nemzetközi kapcsolatok 3. Hírek 3. AKTUÁLIS GAZDASÁGÉLÉNKÍTÉS IS SZÜKSÉGES A VÁLSÁGKEZELÉSBEN Gazdaságélénkítés nélkül nem hozhat tartós eredményt a kormány válságkezelı

Részletesebben

Jelen vannak: Kiss László polgármester. Zsombokné Stedra Katalin. Bahil Emilné dr.

Jelen vannak: Kiss László polgármester. Zsombokné Stedra Katalin. Bahil Emilné dr. Szám:.. /2013. JEGYZŐKÖNYV Készült: Márianosztra Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 18. napján megtartott rendkívüli testületi üléséről. Az idő rövidsége miatt a képviselők telefonon

Részletesebben

MAKÓI HÍREK. Mi a feladata a hasonló. Átmeneti üzemszünet a fürdõben DR. TÓTH FERENC, 2008. január 11. XI. évfolyam 2. szám

MAKÓI HÍREK. Mi a feladata a hasonló. Átmeneti üzemszünet a fürdõben DR. TÓTH FERENC, 2008. január 11. XI. évfolyam 2. szám MAKÓI HÍREK A MAKÓI ÖNKORMÁNYZAT INFORMÁCIÓS HETILAPJA 2008. január 11. XI. évfolyam 2. szám Mi a feladata a hasonló nevû intézményeknek? MAKÓ-TÉRSÉGI VÍZIKÖZMÛ: TÁRSULÁS TÁRSULAT KFT A Makó-Térségi Víziközmû

Részletesebben

ü ű ö Á ö Ü Ú Ö Á Á ö ő ö ö ö ű ű ö ő ő ö ő ü Ú ú ü ö ö ő Ö ö ő ö ő ő ö ú ö ő ő ö ö ú ö ő ö ö ő ö ö ő ö ő ö Ö ö ö ö ő ö ő ö ö ö ü ű ö ö ő ö ö ű ö ő ö ö ű ö ü ö ö ö ő ö ö ő ű ö ö ü ű ö ö ő ö ö ü ő ő ő ő

Részletesebben

Apátfalva Község Önkormányzatának ingyenes, tájékoztató havi lapja

Apátfalva Község Önkormányzatának ingyenes, tájékoztató havi lapja Apátfalva Község Önkormányzatának ingyenes, tájékoztató havi lapja II évfolyam 6. szám 2007. június Apátfalva Község Önkormányzata Képviselõtestülete Pedagógus nap alkalmából tisztelettel köszönti Apátfalva

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Sárospatak Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu J e g y z ő k ö n y v Készült: Sárospatak Város Önkormányzat

Részletesebben

ó ó ó ú ó ó ó ó ó ú ő ú ú ó ű ü ó ü ő ú ü ű ó ű ű ő ő ó ó ű ő ú ó ű ó ó ó ó ű ü ü ó ü ó ó ü ú ó ó ű ó ú ó ú ő ú ó ű ü ő ő ó ü ó ó ű ó ű ó ó ó ó ú ó ű ó ó ű ü ó ü ű ü ó ü ő ó ű ú ó ű ó ő ó ű ó ó ú ó ű ó

Részletesebben

Orbán Viktor: Nem akarjuk elválasztani a két országot

Orbán Viktor: Nem akarjuk elválasztani a két országot 2015 július 02. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Értéke: 1/5 Értéke: 2/5 Mérték Értéke: 3/5 Értéke: 4/5 Értéke: 5/5 Nem Szerbia ellen irányul Magyarország déli határainak megerősítése,

Részletesebben

TÁRGYMUTATÓ. Fegyvernek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. április 25-ei ülésének jegyzőkönyvéhez

TÁRGYMUTATÓ. Fegyvernek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. április 25-ei ülésének jegyzőkönyvéhez TÁRGYMUTATÓ Fegyvernek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. április 25-ei ülésének jegyzőkönyvéhez 53/2013.(IV.25.) sz. önk.hat. 11/2013.(IV.26.) rendelet A Fegyverneki Rendőrőrs 2012. évi

Részletesebben

Szám: 02/91-23/2009. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. április 23-i ülésére

Szám: 02/91-23/2009. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. április 23-i ülésére VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/91-23/2009 E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatósága vidékfejlesztési tájékoztató fórumot rendez, amelyre szeretettel meghívjuk

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatósága vidékfejlesztési tájékoztató fórumot rendez, amelyre szeretettel meghívjuk GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI IGAZGATÓSÁG Meghívó A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatósága vidékfejlesztési tájékoztató fórumot rendez, amelyre szeretettel meghívjuk A fórum helyszíne:

Részletesebben

Készült Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete 2013. május 30-i üléséről az Új Városháza üléstermében. Dr. Csorba Csaba jegyző, Megyeri László aljegyző

Készült Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete 2013. május 30-i üléséről az Új Városháza üléstermében. Dr. Csorba Csaba jegyző, Megyeri László aljegyző Gyomaendrőd 15/2013. JEGYZŐKÖNYV Készült 2013. május 30-i üléséről az Új Városháza üléstermében. Jelen vannak: Várfi András polgármester, Toldi Balázs alpolgármester Arnóczi István János, Béres János,

Részletesebben

adatok ezer forintban

adatok ezer forintban 1. melléklet a 2/215.(II.12.) Makó Város Önkormányzat Képviselőtestületének önkormányzati rendeletéhez 3 Makó város Önkormányzata és intézményei 215. évi bevételi és kiadási ai adatok ezer forintban 215.

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/452-1/2014/I. Üi.: Sarnyai Tibor/Karsai Ildikó Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ TÁJÉKOZTATÓ Tárgy: VII. Natura Marosmenti Művésztelep

Részletesebben

KOSZTOLÁNYI HÍRADÓ. Kosztolányi Dezső. Kosztolányi Dezső Céltársulás 2015. november 30. I. évf./1.

KOSZTOLÁNYI HÍRADÓ. Kosztolányi Dezső. Kosztolányi Dezső Céltársulás 2015. november 30. I. évf./1. Kosztolányi Dezső Céltársulás 2015. november 30. I. évf./1. KOSZTOLÁNYI HÍRADÓ Csodálatos is, hogy egy nótáról mi minden jut eszébe egy magyarnak. De még csodálatosabb, hogy egy nótáról minden magyarnak

Részletesebben

A Somogy Megyei Kormányhivatal hírlevele

A Somogy Megyei Kormányhivatal hírlevele A Somogy Megyei Kormányhivatal hírlevele Viii. szám - 2015. szeptember A megyei köznevelési rendszerről egyeztetett a kormánymegbízott Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott irodájában fogadta Pölöskei Gábornét,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Napirendi pontok:

JEGYZŐKÖNYV. Napirendi pontok: Rábakecöl Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2009. szám JEGYZŐKÖNYV Készült: a rábakecöli polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében 2009. július 27-én (hétfőn) 17,00 órakor megtartott képviselő-testületi

Részletesebben

Jegyzőkönyv Ónod Képviselő-testülete 2008. május 5-én megtartott nyilvános üléséről

Jegyzőkönyv Ónod Képviselő-testülete 2008. május 5-én megtartott nyilvános üléséről 1. oldal, összesen: 13 Ónod Község Önkormányzata 3551 Ónod, Rákóczi u. 64. * Tel.: 46 466-101 Jegyzőkönyv Ónod Képviselő-testülete 2008. május 5-én megtartott rendkívüli nyilvános üléséről A testületi

Részletesebben

Bojt Község Művelődési Ház 4114 Bojt, Ady Endre u. 5. 2009. évi Munkaterv. Készítette: Németh Mariann művelődési ház vezető

Bojt Község Művelődési Ház 4114 Bojt, Ady Endre u. 5. 2009. évi Munkaterv. Készítette: Németh Mariann művelődési ház vezető Bojt Község Művelődési Ház 4114 Bojt, Ady Endre u. 5. 2009. évi Munkaterv Készítette: Németh Mariann művelődési ház vezető 1. Helyzetelemzés: Művelődési Házunk az Alapító Okiratában, a Szervezeti és Működési

Részletesebben

V. ÉVFOLYAM 1. SZÁM 2014. január-február

V. ÉVFOLYAM 1. SZÁM 2014. január-február Pontot TETT-ek az alszerzõdések végére 3. oldal TETT HÍRLAP BÁTASZÉK BÁTAAPÁTI CIKÓ FEKED MÓRÁGY MÕCSÉNY VÉMÉND V. ÉVFOLYAM 1. SZÁM 2014. január-február EZÉRT TET(T)SZIK NEKEM A TELEPÜLÉSEM... Fogalmazásíró

Részletesebben

BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER TÁJÉKOZTATÓ AZ ELŐZŐ TESTÜLETI ÜLÉS ÓTA VÉGZETT MUNKÁRÓL. polgármester

BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER TÁJÉKOZTATÓ AZ ELŐZŐ TESTÜLETI ÜLÉS ÓTA VÉGZETT MUNKÁRÓL. polgármester BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER TÁJÉKOZTATÓ AZ ELŐZŐ TESTÜLETI ÜLÉS ÓTA VÉGZETT MUNKÁRÓL Előadó: Tóth Mihály polgármester Testületi ülés időpontja: 2007. február 20. Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2015. OKTÓBER 29. NAPJÁN TARTOTT RENDES, NYÍLT KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2015. OKTÓBER 29. NAPJÁN TARTOTT RENDES, NYÍLT KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2015. OKTÓBER 29. NAPJÁN TARTOTT RENDES, NYÍLT KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE 1 18/2015. ÖKÜ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült Gomba Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2008. november 13-án 15 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Jelen voltak: jelenléti ív alapján Üdvözölte az ülésen

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/879-1/2010/I. Üi.: dr. Dobó A. Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete MAKÓ BESZÁMOLÓ Tárgy: Beszámoló a Többcélú Kistérségi Társulás

Részletesebben

a 2012. április 26. napi képviselı-testületi ülésre I. A LEJÁRT HATÁRIDEJŐ HATÁROZATOK VÉGREHAJTÁSÁRÓL A POLGÁRMESTER FELADATKÖRÉT ÉRINTİEN

a 2012. április 26. napi képviselı-testületi ülésre I. A LEJÁRT HATÁRIDEJŐ HATÁROZATOK VÉGREHAJTÁSÁRÓL A POLGÁRMESTER FELADATKÖRÉT ÉRINTİEN Hajdúnánás Városi Önkormányzat P O L G Á R M E S T E R É T İ L 1. Száma: 8945-2/2012. Elıkészítık: Szólláth Tibor polgármester, dr. Molnár Anett önkormányzati és szervezési ügyintézı, Borók Tamásné titkárnı-szervezési

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/141-1/2015/I. Üi.: Vargáné Nagy Éva Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete Jegyző MAKÓ ELŐTERJESZTÉS-RENDELETTERVEZET Tárgy: Rendelet-tervezet

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A képviselő-testület 5 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett meghozta alábbi határozatát. Határozat

Jegyzőkönyv. A képviselő-testület 5 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett meghozta alábbi határozatát. Határozat Jegyzőkönyv Készült: Szegvár Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének Szegvár Nagyközség Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében 2011. február 15-én tartott nyílt üléséről. Jelen voltak: Gémes

Részletesebben

az ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET 809/2008. (V. 6.) sz. HATÁROZATA

az ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET 809/2008. (V. 6.) sz. HATÁROZATA az ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET 809/ (V. 6.) sz. HATÁROZATA Az Országos Rádió és Televízió Testület (a továbbiakban: Testület) a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

Államfői látogatás Bogyiszlón

Államfői látogatás Bogyiszlón VII.ÉVFOLYAM 4. SZÁM Bogyiszló község polgárainak lapja 2016. április Államfői látogatás Bogyiszlón Áder János köztársasági elnök a Víz Világnapján március 22-én a dunai jeges árvíz 60. évfordulójának

Részletesebben

Tájékoztató. Sorszám: I.

Tájékoztató. Sorszám: I. Tájékoztató Sorszám: I. a Képviselő-testület két ülése között történt eseményekről, értekezletekről Békés Város Képviselő-testületének 2015. augusztusi-27 i ülésére 1. 2015.06.20-án a Békés Megyei Szimfonikus

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 / 62 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete 2003. december hó 17. napján, a városháza I. emeleti nagytanácskozó termében megtartott 20. üléséről. Jelen vannak: Dr. Buzás Péter

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Választmányi ülésről. 1. Tagfelvétel. Előterjesztő: Sárközi Tamás ügyvezető.

Jegyzőkönyv. Választmányi ülésről. 1. Tagfelvétel. Előterjesztő: Sárközi Tamás ügyvezető. 120 HONVÉDSÉG ÉS TÁRSADALOM BARÁTI KÖR Székesfehérvári Szervezete - Kiemelkedően közhasznú társadalmi szervezet - 8000. Székesfehérvár, Malom utca 2. Tel./ Fax: 00-36-22-311-255, www.htbkszfvar.hu, email:htbk.szfvar@regiment.hu

Részletesebben

FALU - KÉP. Falunap 2008 2008 JÚNIUS C SERKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA

FALU - KÉP. Falunap 2008 2008 JÚNIUS C SERKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA FALU - KÉP C SERKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA 2008 JÚNIUS Falunap 2008 2 OLDAL FALU - KÉP Az alábbi névsor két helybéli, egykori urán kutatása alapján készült úgy, hogy alapját még az azóta elhunyt

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. június 28-án 18,00 órakor megtartott rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. június 28-án 18,00 órakor megtartott rendkívüli üléséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Decs, Fő utca 23. szám Tel: 74/595-911, Fax: 74/595-910... sz. példány Szám: 152-18/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Decs nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/86-23/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

MAKÓI HÍREK. AVárosnapon Makó város közössége. Polgármesteri fogadóóra. Az egészségturizmus lehet a mai megújhodás záloga

MAKÓI HÍREK. AVárosnapon Makó város közössége. Polgármesteri fogadóóra. Az egészségturizmus lehet a mai megújhodás záloga MAKÓI HÍREK A MAKÓI ÖNKORMÁNYZAT INFORMÁCIÓS HETILAPJA 2007. május 4. X. évfolyam 18. szám JÖVÕBE TEKINTETT AZ ÜNNEPI TESTÜLETI ÜLÉS A VÁROSNAPON Az egészségturizmus lehet a mai megújhodás záloga A marosi

Részletesebben

Lajos polgármester. Ezután az óvodások zenés, ötletes, hangulatos műsora következett Németh

Lajos polgármester. Ezután az óvodások zenés, ötletes, hangulatos műsora következett Németh XI. évf. 6. sz. 2014. december www.kiralyhegyes.hu "Áldás szálljon házatokra, meghitt béke lengje be, boldogságnak légy forrása, szóljon errõl Szenteste!" Jégvirág költözzön mindegyik ablakba, gőzölgő

Részletesebben

Ráckeve, 2013. október 18.

Ráckeve, 2013. október 18. XXV. évfolyam 11. szám 2013. november Ára: 200 Ft VITA MIHI CHRISTUS, RERUM CONCORDIA FISCUS ** KRISZTUS AZ ÉN ÉLETEM, BÉKESSÉG A KINCS NEKEM Ráckevére látogatott Áder János köztársasági elnök Ráckeve,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1 Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges, Béke tér 14. 8-A/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 28-án megtartott üléséről. 2 Mérges

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Ják Község Képviselő-testületének 2013. június 20-án tartott testületi üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Ják Község Képviselő-testületének 2013. június 20-án tartott testületi üléséről JÁK KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV Ják Község Képviselő-testületének 2013. június 20-án tartott testületi üléséről Határozatok: 51/2013. (VI. 20.) sz. határozat Eszközbeszerzés az életminőség javítása

Részletesebben

MUNKATERV NAGYMÁGOCSI ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT PETŐFI SÁNDOR KÖZMŰVELŐDÉSI ÉS KÖNYVTÁRI INTÉZETE, TURISTASZÁLLÓ ÉS HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY 2014

MUNKATERV NAGYMÁGOCSI ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT PETŐFI SÁNDOR KÖZMŰVELŐDÉSI ÉS KÖNYVTÁRI INTÉZETE, TURISTASZÁLLÓ ÉS HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY 2014 Nagymágocsi Általános Művelődési Központ Petőfi Sándor Közművelődési és Könyvtári Intézete 6622 Nagymágocs, Szentesi út 40. MUNKATERV NAGYMÁGOCSI ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT PETŐFI SÁNDOR KÖZMŰVELŐDÉSI

Részletesebben

Város Képviselő-testülete

Város Képviselő-testülete Város Képviselő-testülete Pénzügyi, Ügyrendi és Stratégiai Bizottság 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174 Fax: 06 23 310-135 E-mail: hivatal@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Iktatószám:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Önkormányzati Képviselőtestület 8296 Monostorapáti Száma: 230-8/2008. J e g y z ő k ö n y v Készült: Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének 2008. augusztus 19-én /kedden/ 17.00 órai kezdettel

Részletesebben

É Ő É É Á É Á Ü Ú ű Á ü Á ú ü ú ü Á Á Ú Ü ü ű ú ü ú Ü ű Ü ü ü ű ü ü ű ű ü ü ü ü ü ü ú ü ü ú ű ü ü ü ü ü ü ú Ü ü ü Á Ü ú ü ú ü ü ü ü ü ü ú ü Ú ú ü ü ü ü ú ú ű ú ü ü ú ű ü ü É ú ü ü ü ü ú Á ü ü É Á ü ü ü

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Dunaföldvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Száma: 658-2/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Dunaföldvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 28-án (Kedden) 14:00 órakor

Részletesebben

Jegyzőkönyv. az Alföldi Erdőkért Egyesület Elnökségi-, Szakbizottság-vezetői, Számvizsgáló Bizottsági összevont üléséről

Jegyzőkönyv. az Alföldi Erdőkért Egyesület Elnökségi-, Szakbizottság-vezetői, Számvizsgáló Bizottsági összevont üléséről ALFÖLDI ERDŐKÉRT EGYESÜLET 6000 Kecskemét, Külső-Szegedi út 135. Tel/fax:+ (36) 76 321 048 Tel.: 30/626 20 39 honlap: www.aee.hu; e-mail: aeetitkar@freemail.hu Nyilvántartó: Bács-Kiskum Megyei Bíróság:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 15 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzati Képviselő-testülete Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság 2013. január 29-én 9,00 órakor a Polgármesteri Hivatal kis tanácskozó

Részletesebben

Megállapítom a jelenléti ív alapján, hogy a Képviselő-testület határozatképes. Megkérem Pap Andrea kolléganőmet a jegyzőkönyv vezetésére

Megállapítom a jelenléti ív alapján, hogy a Képviselő-testület határozatképes. Megkérem Pap Andrea kolléganőmet a jegyzőkönyv vezetésére Tisztelt Megjelentek! Szeretettel köszöntök mindenkit! Engedjék meg, hogy külön köszöntsem Bükkábrányi Rendőrőrs körzeti megbízottját Horga Szilárd r. zászlós urat, köszöntöm a testületi tagokat és a jegyző

Részletesebben

ű ú ü ö ö ü ö ö ö ú ü ü ö ö ö ú ö ö ü ű ö ö ö ö ü ö ö ü ö ö ú ö ü ö ü ü ü ú ö ö ü ö ü ü ö Ó ü ű ö ö ü ö ü ö ú ö ö ö ö ű ú ú ű ö ö ü ö ö ö ö ü ú ö ü ö ü ü ö ú ü ü ü ű ú ö ü ö ö ö ü ö ü ú ö ö ö ü Ú ű ü ö

Részletesebben

Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testülete. Jegyzőkönyv

Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testülete. Jegyzőkönyv Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Jegyzőkönyv Készült Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. február 12-én tartott üléséről. 14/2014.(II.12.) sz. kt. határozat 15/2014.(II.12.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V ARNÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Arnót, Petőfi S.u.l20. Tel: 46/ 500-740 fax: 46/500-749 e-mail : arnot@arnot.hu Szám: 20/2012 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Arnót község Önkormányzati Képviselő-testületének

Részletesebben

Évnyitó Elnökségi ülés Bajon

Évnyitó Elnökségi ülés Bajon 2012. január - IV. évf. 1. szám Évnyitó Elnökségi ülés Bajon 2012. január 12-én tartotta évnyitó ülését a Vértes-Gerecse Közösség Elnöksége. A napirendi pontok között az alábbi témák szerepeltek: 1. Fejlesztési

Részletesebben

ÍRÁSBELI GYAKORLATI 3/11.C 3/11.C 3/11.C 3/11.Sz 3/11.Sz 3/11.Sz 3/11.Sz 6273-11 6352-11/2. 6352-11/2. 6280-11/1. 6280-11/1. 6280-11/1. 6281-11/2.

ÍRÁSBELI GYAKORLATI 3/11.C 3/11.C 3/11.C 3/11.Sz 3/11.Sz 3/11.Sz 3/11.Sz 6273-11 6352-11/2. 6352-11/2. 6280-11/1. 6280-11/1. 6280-11/1. 6281-11/2. ÍRÁSBELI május 14. (szerda) június 3. (kedd) június 4. (szerda) május 27. (kedd) május 27. (kedd) május 27. (kedd) május 28. (szerda) 3/11.C 3/11.C 3/11.C 3/11.Sz 3/11.Sz 3/11.Sz 3/11.Sz 16 fő 1. csoport

Részletesebben

Balatonederics községben a Balatonederics Települési Önkormányzat Képviselőtestületének 2010. április 29-én 19 órai kezdettel megtartott üléséről.

Balatonederics községben a Balatonederics Települési Önkormányzat Képviselőtestületének 2010. április 29-én 19 órai kezdettel megtartott üléséről. Balatonederics Települési Önkormányzat Képviselő-testülete 8312 Balatonederics, Kossuth u. 84. Telefon: 87 466 133, fax: 87 566 023 E-mail: bekorj@asat.hu Ügyiratszám: 20-9/2010. J e g y z ő k ö n y v

Részletesebben

Jegyzőkönyv nyilvános testületi ülésről Öttevény, 2008. május 8. J e g y z ő k ö n y v

Jegyzőkönyv nyilvános testületi ülésről Öttevény, 2008. május 8. J e g y z ő k ö n y v Öttevény Község Önkormányzat Képviselő - testülete 2-7/2008 J e g y z ő k ö n y v Készült: Öttevény Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2008. május 8-án 17,00 órakor az öttevényi Polgármesteri

Részletesebben

ő ü ő ü ő ü ő Ő ü ő ú ő ű ü ú ő ű ű ű ú ű ő ő ő ő ő Ó Á Á ő ő ő ő ő ő ő ő Ó Ó ü ő ő ő ő ő ő ő ü ő ü ő ü ü ü ü ü ő Á ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ü ő ü ü ő ű ő ü ő ő ü ő ő ő ü ű ű ű ű ű ú ű ú ű ú ü É ü ő É ű ő ű

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Hivatala munkatársai

Veszprém Megyei Önkormányzat Hivatala munkatársai Veszprém Megyei Önkormányzat Közgy lésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/185-31/2007. E L T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

ő ő Ü ü Á ú ú ü ú ú ü ú ü ú ú ü ő ú Á ü ú Á ü ü ü ú Á Á Ó Ü ő ü ú ú ú ü ű ú Ü ü ű Ü ú Á ú Ó ő ü Ú ú Á ő ő ú ű Á ú ü ő Á ú ú Á ú Á ú Ü Á Ö ú ú ő ő ú ű ü ő Á ő Ú ü Ö Á Á Á Á ő Ü Ö ü Ú Ö Á Á ú ő Ú Á Á ü

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt. sz.: I. 2-102/2007. Ü.i.: dr. Ortutay M. ELŐTERJESZTÉS Tárgy: Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete Gazdasági és Munkaprogramja Melléklet:

Részletesebben

Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804

Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804 BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZMŰVELŐDÉSI, IFJÚSÁGI, OKTATÁSI ÉS SPORT BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804 Telefon: (66)

Részletesebben

Ú Ó ö Ő ö Ú Ú Ó Á Á ü ő ö Ú Ú Ó ű ő ő ő ő ü Á ö ü ö ö ő Ó Á Á ő Á Ú ö Ó Ű Ú Ó ű Á ő ő ő ö Ú ö ű ö ö ö ő Ó Á Á ű ű ö ü ű ü Á Á ű ű ö ü ű ü ü ö ü ő ü Ó Ó ő ő ő ő ű ö ő ű ü Á Á ő ü ő Ú Ó ü ö ő ő ö ő ö ö ő

Részletesebben

HONVÉDSÉG ÉS TÁRSADALOM BARÁTI KÖR

HONVÉDSÉG ÉS TÁRSADALOM BARÁTI KÖR HONVÉDSÉG ÉS TÁRSADALOM BARÁTI KÖR Székesfehérvári Szervezete Kiemelkedően közhasznú társadalmi szervezet- 8000. SZÉKESFEHÉRVÁR, Malom utca 2. Tel./ Fax: 00-36-22-503-186, 503-187. Jegyzőkönyv Készült:

Részletesebben

TARTALOM FÓKUSZ FÓKUSZ AKTUÁLIS NEMZETKÖZI GAZDASÁG KUTATÁS FELSŐOKTATÁSI ÁTALAKÍTÁS

TARTALOM FÓKUSZ FÓKUSZ AKTUÁLIS NEMZETKÖZI GAZDASÁG KUTATÁS FELSŐOKTATÁSI ÁTALAKÍTÁS TARTALOM FÓKUSZ AKTUÁLIS NEMZETKÖZI GAZDASÁG KUTATÁS FÓKUSZ FELSŐOKTATÁSI ÁTALAKÍTÁS EGYEZTETÉST KEZDTEK AZ MKIK ÉS A REKTORI KONFERENCIA VEZETŐI A magyar felsőoktatási rendszer problémáiról, azok lehetséges

Részletesebben

Az «Európa Jövője-turisztikai találkozó testvérvárosoknak» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében

Az «Európa Jövője-turisztikai találkozó testvérvárosoknak» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében Az «Európa Jövője-turisztikai találkozó testvérvárosoknak» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében 2. ág, 2.1 "Testvérváros-program" intézkedés A projekt lehetővé

Részletesebben

Ü Ú Ú Á Á Ő É é ö é é é é é ü ö é é é é é é é é é é ö é ö ö ö é é é é é é ö é é é é ö é ű é é é ö é é é é éé ö é éö é é ö é é é é ö é ű é é é ö ö é é é é é ö é ö é é ö ö é ö é é é é é é ü é é ö é é é é

Részletesebben