Szőr és szőrtüsző szerkezete

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szőr és szőrtüsző szerkezete"

Átírás

1 Szőr és szőrtüsző szerkezete Az egész testet beborító vékony szőrszálakat piheszőrnek vagy lanugónak nevezzük. A fej agykoponya feletti bőrét betakaró, hosszú, vastagabb szőrszálak összessége a haj. A fejen található továbbá a szempillák, szemöldök és az orr ún. serteszerű szörei. A nemi érés során kifejlődő szőrszálakat nemi szőrzetnek nevezzük (hónaljban és a nemi szervek körül, férfiaknál + szakáll, bajusz). A szőrtípusok különböző méretűek, de felépítésük azonos. A törzsfejlődés során a hámréteg benyomult az irhába és a bőraljába, így jött létre a csőszerű képlet, a szőrtüsző. A szőrtüsző legalján 3 réteg figyelhető meg: a külső és belső gyökérhüvely, valamint a kutikula. Külső gyökérhüvely: bazális és tüskés rétegből keletkezett. Belső gyökérhüvely: az elszarusodó rétegnek, a szemcsés- és a fénylő rétegnek felel meg. Kutikula: (bőröcske): fogazatszerűen kapcsolódik a hajszálhoz. A bőraljában van a hajhagyma, ami a hajszemölcsöt veszi közre. A hajszemölcsön ülnek a gyors osztódásra képes, a bazális réteg sejtjeiből származó mátrix sejtek. A mátrix sejtek feladata a szőrszálak képzése. A szőrszál bőr feletti részét száli résznek (pilus), a bőrben lévő részét gyökéri résznek (radix) nevezzük. A szőrszál anyaga szintén keratin, ami a szaruréteget is alkotja Minden szőrtüszőhöz hajmerevítő izmocskák, valamint faggyúmirigyek és nagy verejtékmirigyek csatlakoznak. Szőrnövési rendellenességek csoportosítása, jellemzése Szőrnövési rendellenességről akkor beszélünk, ha a piheszőrzet (lanugo, vellus) mennyisége, hossza, színe, vastagsága, eloszlása, tapintása megváltozik. Két életszakasz van, amikor jellegzetes változás történik a szőrnövekedésben: pubertás és klimax. Pubertáskori Klimax kori - Megerősödik, kialakul a nemi szőrzet. - Főleg a végtagokon - Lokális szőrösödés: áll, toka, bajusz, szemöldök, fül, orr, ujjak. - Sötétebb - Sötétebb - Hosszú - Hosszú - Selymes, puha - Durva, merev tapintású - Ideiglenes - Állandósult, végleges - Csak szőkítéssel - Szőkítés, depiláció, epiláció Kialakító tényezők: Külső okok: helytelen szőrtelenítés: pl. borotválás, ellentétes irányból való gyantázás, lehúzhatós pakolások, peelingek helytelen használata. Túlzott mértékű UV-fény,dörzsölés. Hámképzést elősegítő készítmények pl. panthenol hab, allantoin. Fogamzásgátló tabletták. Belső okok: androgének túltengése (tesztoszteron, prolaktin, luteotróp h., progeszteron). Mellékvesekéreg daganat. Terhesség.Öröklött hajlam.

2 A lanugoszálak változásaiból származó rendellenességek Hypertrichosisban - a szőrzet eloszlásának feminin jellege megtartott, a szőrszálak azonban vastagabbak és hosszabbak. Körülírt hipertrichosis Lehet naevoid jellegű (naevus pigmentosus pilosus, mongolfolt, stb) Keletkezhet irritáció hatására (zsákhordók vállán, súrolóasszonyok térdén) Tartós gyulladásos ingerekre (tartós napozástól) Generalizált hipertrichosis Nőkön familiárisan már a pubertáskor megkezdődik. Hormonális eltérést többnyire nem sikerült kimutatni. Klimaxban a felső ajkon és az álltájon gyakori a pamacsszerű bajusz és szakállnövekedés. Hirsutismus- férfias típusú szőrzetnövekedés nőkön (alhason a köldökig háromszög alakban húzódó fanszőrzet, erőteljesebb szakáll, bajusz). Egyéb férfias jelleggel kombinálódhat, pl. mély hang, péniszszerű clitoris, visszafejlődő mell, stb., amit az androgén hormonok fokozott szintézise okoz. Enyhe hirsutismus előfordulhat a terhesség alatt a hipofízis elülső lebenyének hiperfunkciója miatt, ez szülés után spontán visszafejlődik. Szőrnövési rendellenességek kezelése 1.) Szőkítés 2.) Depiláció 3.) Epiláció ideiglenes szőreltávolítás végleges szőreltávolítás - vágás (borotva, olló) - IPL - gyanta - galván - vegyi depiláció - diatermiás - epiláló gép - blend - csipesz - csipeszes - koptatás - bioepilálás 1.) Szőkítés = blansolás = dekolorálás Anyagai: H 2 O 2 + Blanspor = péppé keverni %-os : bajusz, arc %-os: kar %-os: láb. - Bőr letisztítása (bőrtípusnak megfelelően) - A szőrnövéssel ellentétes irányban, vékonyan felkenjük a vazelint a bőrre. - Kikeverjük a szőkítőpépet. - A szőrnövéssel ellentétes irányba felviszem, utána megegyező irányba lesimítom. - Hatóidő: 5-10 perc. - Bórvizes vattával áttöröljük (ph- t visszaállítja) - Nyugtató krém (Alsol, körömvirág) Cukorbetegség, fehérjeallergia: szőkítést óvatosan, gyakrabban allergiásak.

3 2.) Depiláció = ideiglenes szőreltávolítás Csak a szőrszálat távolítjuk el. Vágás: - Borotva: csak a bőrfelszín feletti részt távolítja el. Kozmetikus munkavégzés közben nem használhatja. - Olló: ha túl hosszú a szőr (hónalj, szőrös festékes anyajegy). Vágás előnye: - fájdalommentes, - egyszerre sok szőrszál távolítható el. Vágás hátránya: - csak rövid ideig érvényesül a hatása, - megvastagítja a szőrszálakat, - szúrós, hegyes lesz a szőrszál, - irritációt okozhat, - balesetveszélyes. Gyanta: (eredetileg fenyőgyanta) Kolofónium: fenyőgyantából Méhviasz = bee wax Szintetikus viaszok Titán-dioxid - Letisztítjuk, fertőtlenítjük, zsírtalanítjuk a bőrt. - Hintőporozás ha szükséges. - Gyanta felkenése szőrnövéssel megegyezően. - Belesimítjuk a gyantacsíkot. - A bőrfelszínnel párhuzamosan tépni, majd odasimítani a kezet (fájdalomcsillapítás, véraláfutást csökkenti). - Olajozás: gyantamaradék eltávolítása. - Bőr fertőtlenítése, nyugtatása (azulén, α-bisabolol). Gyantázás előnye: - gyengíti a szőrszálakat, - tartós, kb. 2-3 hétig, - gyors eljárás, több szál távolítható el. Gyantázás hátránya: - fájdalmas a vendégnek, - allergén (2+-es) - szőrbenövés következhet be, - fizikailag fárasztó a kozmetikusnak, - balesetveszélyes. Vegyi depiláció: szőrtelenítő krémek cc. lúgok alkáliföldfém - szulfidokat (CaS, BaS, SrS) - tioglikolátokat tartalmaz.

4 Feloldják a keratint. Kénhidrogén szabadul fel kellemetlen szag. - Letisztítjuk a bőrfelszínt. - Épp és egészséges legyen a bőr. - Spatulával felvinni a bőrre. - Hatóidő: 8-10 perc - Spatulával leszedni. - Bórvizes vattával áttörölni a bőrt (ph- helyreállítása, nyugtat) - Nyugtató krémmel bekenni a felületet. - Intim testrészen nem lehet használni (nyálkahártya). Vegyi depiláció előnye: - fájdalommentes, - sok szőrszál távolítható el, - nem lesz szúrós a szőr, amikor nő. Vegyi depiláció hátránya: - nem tartós, - erősíti a szőrt, - allergén (3+-es), - kellemetlen a szaga, - feloldják a bőrnek a keratinját is marás. Csipeszelés: - Precíz munkát tesz lehetővé, akár egy-egy szál eltávolítására. - Fő felhasználási területe a szemöldökformázás. - Rozsdamentes acélból készüljön, legömbölyített végű legyen, pontosan illeszkedjenek a szárak, a felszín legyen durvított. - Nem kell nagy erőkifejtés a használatához. - Letisztítjuk a bőrt, felpuhító krém. - Bórvizes vattával letörölni a bőrt os szögben tartani a csipeszt. - Kívülről befelé szedni. - A szemöldököt mindig kifeszíteni. - Sok apró, laza, könnyed mozdulatokkal dolgozunk. - A kitépett szőrszálakat közben bórvizes vattával törölgetni. - Nyugtató, gyulladáscsökkentő krém használata (Neogranormon, Alsol). Csipeszelés előnye: - csak a megerősödött szőrszálakat távolítjuk el, - legeredményesebb (3 hét), - precíz munkát tesz lehetővé. Csipeszelés hátránya: - fájdalmas, - lassú, fárasztó a kozmetikusnak, nagy odafigyelést igényel.

5 (A koptatás már kevéssé használatos módszer.a szőrnövéssel ellentétes irányban körkörösen dörzsöljük a szálakat pl horzsakővel.szőrtüszőgyulladást okozhat.nem hatékony eljárás.) 3.) Epiláció = végleges szőreltávolítás A mátrix sejteket elpusztítjuk, emiatt nem nő új szőrszál. Csak a növekedési fázisban lesz eredményes. - Letisztítás, zsírtalanítás, fertőtlenítés. - Tű bevezetése, - Áram adagolása, - Tű kihúzása után csipesszel kiemelni. - Fertőtlenítés, pl. cetrimid. - Nyugtató, hámképző krém. - Anyajegyben, hónaljban tilos epilálni. - Néhány hét múlva megnézni, hogy mennyire volt sikeres. - Megismételni 2-3x. - Kerülje a vendég: a közös fürdőzést, UV-fényt, erős verejtékezést az adott területen. Epiláció előnye: - végleges megoldás, szál eltávolítására is alkalmas, - precíz munkát tesz lehetővé. Epiláció hátránya: - fájdalmas, lassú, - nagy odafigyelést igényel. Epiláció típusai: - Galván epilálás: a bevezetett tű pozitív töltésű, ezért körülötte OH - -ok halmozódnak fel. Lúgos irányba tolják el a ph-t. A lúg koagulálja a mátrixsejtek fehérjéit. - Diatermiás epiláció: a bevezetett tűnek a végén nincs teflonbevonat, és az elektromos áram hatására felmelegedő tű hője csapja ki a fehérjéket= elektrokoaguláció. - Blend epiláció: a galván + a diatermiás epiláció együtt. - Csipeszes epiláció: elektromos áramot vezetnek a csipeszbe. A szőrszál víztartalma segíti vezetni az elektromos áramot a szőrszálba. - Bioepilálás: gyógynövényekből álló gél kerül a bőrfelszínre, rá egy szigetelő pólya, felmelegítik kb. 40 C -ra, percig tartani ezen a hőmérsékleten, végül legyantázni. Az eredményessége megkérdőjelezhető. - Lézeres epilálás. a nagy energiasűrűségű lézeres besugárzást elnyeli a szőrszál sötét pigmentje, és átalakulva hőenergiává elroncsolja a szőrtüszőket. - Villanófényes epilálás.

6 Az IPL készülék működése Az IPL (Intense Pulse Light) Nagy energiasűrűségű, lökésekben (villanásokban) leadott, nem koherens fényű besugárzást jelent. A széles spektrumú ( nm) fénnyel működő IPL olyan beavatkozás, mely a bőrfelületet komplexen kezeli. Az első nagy energiasűrűségű fényt kibocsátó IPL készülékek a '90-es évek végén jelentek meg. Az IPL egy csúcstechnológiás kozmetikai berendezés, mely biztonságos és hatékony módon távolítja el az arc és a test különböző bőrhibáit és a szőrt. Ez az eljárás sokrétű és fájdalommentes felhasználásra ad lehetőséget a bőrtípustól és a test eltérő adottságú területeitől függően. A villanófény, a lézer fénnyel szemben nem nyalábszerű, pontszerűen égető, hanem szétszórt, vakuszerű; a hámon áthaladva nagy területen stimulálja az irhát,szép fokozatosan elsimítja a ráncokat. A hámban, irhában a hő hatására szabályozza a faggyútermelést, elpusztítja a baktériumokat,fokozza a védekezőképességet és az évek alatt létrejövő elváltozások (pl. pigmentfolt, tágult ér), melyek "a fény útjában vannak", a fényt elnyelve termikusan károsodnak, elpárolognak, eltűnnek. Az IPL rendszer a szelektív fényelnyelés elvén alapul, ami azt jelenti, hogy a fény szelektív módon a kórósan elváltozott bőrben nyelődik el, míg az ép bőrben nem vált ki hatást. Szőrtelenítés az IPL-el:.a gép erőteljes fényimpulzus segítségével célozza meg és teszi inaktívvá a szőrtüszőket. A kibocsátott fényenergia a szőrszál és szőrtüsző pigment tartalmában elnyelődik, és átalakul hőenergiává. A növekedési fázisban levő szőrtüszők a hőenergia hatására elhalnak. A kibocsátott impulzus speciálisan összetett mely biztosítja az úgynevezett termo-relaxációt, így a környező szövetek nem hevülnek fel, sértetlenek maradnak. A szőrtüszők életciklusa szempontjából három időszakot különbözetünk meg: növekedési, visszafejlődő, pihenő szakaszt. A melanin képződés a növekedési szakasz jellemzője. Ez az oka, hogy eredményes epiláció (bármely ismert módszert vesszük alapul) kizárólag az élettanilag aktív növekedési szakaszban végezhető. A tartós szőrtelenítés kezelés előtt Nem szabad gyantázni, csipeszt használni 21 nappal a kezelés előtt az érintet területen, hogy a szőrtüsző és a szőrszál kapcsolata ne sérüljön, ne rontsa a végleges eredmény kialakulásának esélyét Minimum két hétig, ne a szoláriumoztassa és ne napoztassa a kezelendő területet. Egy héttel a kezelés előtte ne használjon barnító krémet és kerülje a szőrszálak kémiai szőkítését is. A kezelendő területen ne történjen mélyhámlasztás és szőkítés. A kezelés napján bőrén ne alkalmazzon sminket, parfümöt, testápolót, izzadságátlót, arckrémet, fényvédőszereket. A kezelésekre mindig egy-két napos borostával érkezzen (előző napokban borotválja le a kívánt testtájékot).

7 A kezelés ismertetése A kezelés alatt esetlegesen bekövetkező bármilyen kényelmetlenség csökkentésének érdekében, a bőr tiszta vízzel történő lemosása után átlátszó gélt viszünk fel a kezelendő felületre. A gél biztosítja a kezelőszerv, így a fény és a bőr ideális és optimális kapcsolatát. A kezelés megkezdése előtt, úgynevezett alacsony energiaszintű tesztlövést alkalmazunk a kezelendő felület közelében, a maximális hatékonyság és a minimális irritáció érdekében. Ezután a zselézett felületen a lámpatesttel, egymás melletti fényimpulzusokkal lefedjük a bőrt, minimális átfedéssel. A kezelés során végbemegy a belső hőemelkedés a szőrtüszőben, és végbemegy a szőrszál osztódó mátrixsejtjeinek pusztulása. Enyhe bőrvörösség a szőrtüszők körül, természetes a kezelést követően. Nyugtató krémmel ápoljuk le a kezelt területet, majd napfényes időszakban faktorszámú naptejjel kenjük be azt. A kezelés után Óvja bőrét UV sugárzástól 1 hétig (napozás, szolárium) további 2 hétig fényvédő krém használata ajánlott! Ne használjon önbarnító készítményeket,fehérítő krémet, parfümöt 24 óráig Óvakodjunk a kezelt terület durva bánásmódjától. (dörzsölés, szoros ruházat)! Ne érje a bőrt mechanikai külső behatás (forró fürdő, szauna, masszázs) 48 órán át! Ne tartózkodjunk erősen klórozott vízben! Ne alkalmazzunk bőrhámlasztást, bőrradírt egy hétig! Ne szőrtelenítse a kezelt felületet a következő kezelésig semmilyen eljárással!(szőkítés se!) Korai bőr reakciókat (enyhe bőrpírt) ne kezeljük! Ezek csupán átmenetiek. A kezelt bőrfelületen 2 napig kerüljük a kozmetikumok és egyéb irritáló anyagok használatát. Másnap már akár make-up is alkalmazható a kezelt felületen. Napfényes időszakban 2 hétig használjon fényvédő krémet Az IPL szőrtelenítő kezelés lehetséges mellékhatásai A kezelést követően, érzékeny bőr esetén, enyhe bőrpír jelentkezhet, mely 1-2 nap elteltével megszűnik (nem szükséges kezelni, csak a komfortérzet érdekében lehet hűsítő, bőrnyugtató készítményeket használni). Előfordulhat pillanatnyi csípő, égő érzés a villanások ideje alatt Hólyagosodás, kérgesedés, ami 5-10 nap alatt elmúlik Pigmentáció (bőrszín) változás Hegesedés (fontos az utókezelés) Duzzadás, ami 3-7 nap alatt megnyugszik Véraláfutás, 5-15 nap alatt szívódik fel, közben színe változhat Törékeny bőr esetén ne használjon sminket, se bőrradírt (ne dörzsölje bőrét) Amennyiben gyógyszert szed, gondosan olvassa el a betegtájékoztatót (fényérzékenyítő hatása miatt)!

8 Javallatok: Erős szőrnövekedés esetén alkalmazható nagyobb területen Arcon is alkalmazható (akár egy egy erősebb szál esetén is) Kiváló eredményeket lehet vele elérni a fiatalító kezelések esetén Alkalmas rosacea,napkárosított bőr regenerálára Dohányzás okozta bőrelszíneződés halványítására Felületi hajszálerek,pigmentfoltok halványítására Ellenjavallatok Nem javasoljuk a kezelést a következő esetekben 18 év alatti életkor Terhesség ideje alatt, szoptatás ideje alatt, a menstruációs ciklus visszatértéig Lázas állapot idején Nyílt sebek, sérülések helyén A kezelt területen bármilyen bőrbetegség (gyulladás, ekcéma, pikkelysömör) esetén. Aktív herpesz helyszíne Töredezett, fekélyes vagy fertőzött bőr Beépített fémtárgy, pace-maker a kezelt terület alatt Szívelégtelenség Lebarnulás, megégett bőrfelület (1 hónapon belül) Az elmúlt 21 napban gyantázott szőrzet Tetoválás eltávolítás helyszíne A bőrt érzékennyé tevő kezelés, pl. kémiai peeling (az elmúlt 3 hónapban) Fehér (ősz), szőke vagy vörös színű szőrszálak esetén Egészségügyi rendellenességek (pl: keringési zavarok, daganatos betegség) esetén. Rosszindulatú bőrelváltozás, bőrrák, melanóma esetén. A kezelt területen korábbi bőrdaganat Epilepszia (mert az egymást követő villanások rohamot idézhetnek elő) Autóimmun betegség Amennyiben a kezelendő területen pigmenthiányos foltok vannak (vitiligo). Rendellenes szőrösség, hypertrichosis Keloid (sebzés helyén kialakuló hegdaganat), hypertrophia (behúzódó hegek) hajlam esetén, vagy korábbi keloid képződés helye, hypertróphia forradások helye. Fokozott hegesedési hajlam. Fényérzékenységet okozó gyógyszerek és készítmények szedése (4 héten belül) Isotretinoin (Accutane) vagy bármilyen "A" vitamin származék az utóbbi hónapban. Kezeletlen diabétesz. Krónikus cukorbetegség esetén, annak gyógyszerei és a rossz sebgyógyulási hajlama miatt Vérzékenység, Trombociták rendellenessége Kezeletlen hormonális betegség Radioterápiás, kemoterápiás, hormon kezelés 3 hónapon belül (orvosi vélemény kell) Hormon, pajzsmirigybetegségben szenved, szteroidokat használ. (orvosi vélemény kell) 3-6 hónapon belül Roaccutan vagy Tretinoin-Retin-A kezelést kapott

9 Hepatitis, HIV fertőzés esetén orvosa hozzájárulása szükséges. Fitzpatrick V - VI fokozat 3 hónapon belül a páciens St. Johns gyógynövényt szedett depresszió ellen Mentális betegség A kezelendő területet egyéb orvosi beavatkozással már kezelik ELOS (Elektro Optical Synergy) Az IPL technikát továbbfejlesztve alakították ki az ELOS (Elektro Optical Synergy) rendszert, melynél a fény energia (optical energie) jobb elnyelődését előzetesen rádiófrekvenciás (RF) energia besugárzásával érik el. A csak villanó (pulzáló) fénnyel működő készülékek tisztán optikai energiával működnek, így erősebben nyelődnek el a bőr pigmentált, barnább részein, a fájdalom erősebbé válik, nő a megégés veszélye. Az ELOS módszernél két energia fajtával dolgozunk. Az "égető", a melaninban elnyelődő optikai energiát itt akár 60%-kal is csökkenthetjük úgy, hogy a fájdalmat nem okozó, melaninban nem elnyelődő rádiófrekvenciás energiát megemelve, a kívánt terápiás értéket kapjuk. Ezt a kezelési módot használjuk az erősen barna bőrűeken, vagy nyáron. Ezeknél a készülékeknél fő szempont a hatékony kezelés mellett, a biztonság. Pontosan nyomon követhető, a későbbiekben reprodukálható, hogy mekkora energiát adunk le, visszajelzésünk van a hűtésről, más szinergista energiát (RF) adhatunk a fény energia mellé, több adagban közölhetünk energiát a bőrrel, stb. A berendezések között igen nagyfokú különbségek lehetnek. Lézeres szőrtelenítés Ennek a lézeres szőrtelenítés eljárásának lényege, hogy a fény a szőrszálak festékanyagában melanin nyelődik el, majd a szőrtüszőben hővé alakul. Ez hozzávetőlegesen 70 Celsius fokot jelent, ezáltal a növekedési szakaszban lévő szőrtüszőkben az osztódó ezért érzékenyebb mátrixsejtek elpusztulnak és nem hoznak létre több szőrszálat. A lézeres szőrtelenítés eljárása közben a környező szövetek nem hevülnek fel, nem sérülnek. Optimális esetben az így elért eredmény %-ban véglegesnek tekinthető. Minden lézeres szőrtelenítő mechanizmus ugyanazon a fizikai elven alapul: minél világosabb a bőr és minél sötétebb a szőr annál eredményesebb, mivel a fény csak a szőr festékanyagában tud elnyelődni és hővé átalakulni. Ez a hő szükséges a szőrtüszők működésének a leállításához. A korábban használt lézeres szőrtelenítés technológiával szemben az IPL villanófényes eljárás lehetővé tette, hogy ugyanazzal a hatásfokkal tudjunk kezelni, mégis sokkal kevesebb fájdalommal (szinte teljesen fájdalommentesen) és gyorsabb kezelési idővel. A korábban használt lézeres szőrtelenítési eljárások során a lézerfény hossza akár elérhette a bőrfelszín alatti 1 cm mélységet is, így a lézeres szőrtelenítés eljárása gyakran nagy fájdalommal járt és néhány esetben maradandó égési sérüléseket is okozhatott. A villanófényes kezeléseknél ( IPL) a fény maximum 5mm-ig hat a bőr alá, így elkerüljük, hogy a fény idegeket érintsen. Az eljárás fontos újítása a fényt továbbító duplakristály fej mely léghűtéssel hűtött. Ezen kívül, az IPL kezelésekhez elengedhetetlenül fontos az ultrahang zselé használata. Ez biztosítja a fájdalommentes komfortérzetet.

RENDELLENESSÉGEK SZAKMAI INFORMÁCIÓTARTALOMT.

RENDELLENESSÉGEK SZAKMAI INFORMÁCIÓTARTALOMT. RENDELLENESSÉGEK SZAKMAI INFORMÁCIÓTARTALOMT. 1. Szaruképzési rendellenességek 2. Faggyúképzési rendellenességek 3. Hidratáció 4. Turgor, izomtónus 5. Szőrnövési rendellenességek 6. Pigment rendellenességek

Részletesebben

Copyright Arcjóga Arctorna Method, Minden jog fenntartva. Koós Viktória

Copyright Arcjóga Arctorna Method, Minden jog fenntartva. Koós Viktória A Szép Arc Titka Hogyan ápold helyesen a bőröd? Első rész Miért fontos a bőrápolás? A szépségápolással kapcsolatos problémák, általában az arcbőrrel kapcsolatosak, ezért fontos néhány anatómiai ténnyel

Részletesebben

SZŐRTELENÍTŐ TERMÉKEK

SZŐRTELENÍTŐ TERMÉKEK SZŐRTELENÍTŐ TERMÉKEK LES BANDES DE CIRE FROIDE BIO HYPOALLERGENIQUES, INNOVATION ACORELLE HIPOALLERGÉN ÖSSZETÉTEL : - bio méhviasszal - bio Aloe verával gyantázás közben hidratálja és nyugtatja a bőrt

Részletesebben

ELEKTROKOZMETIKAI KÉSZÜLÉKEK Indirek készülékek fénykezelésekről

ELEKTROKOZMETIKAI KÉSZÜLÉKEK Indirek készülékek fénykezelésekről ELEKTROKOZMETIKAI KÉSZÜLÉKEK Indirek készülékek fénykezelésekről 2 Összeállította: Makrai Ferenc 1 Azokat a kozmetikai eljárásokat, ahol a kezeléshez felhasznált energiát elektromos áram szolgáltatja,

Részletesebben

Lorida Cosmetic. www.loridacosmetic.com

Lorida Cosmetic. www.loridacosmetic.com Lorida Cosmetic www.loridacosmetic.com Gyémántfejes Microdermabrasio A microderabrasio az arcbőr felújítására, kisebb egyenetlenségek és hegek, foltok, égési sérülések maradványainak eltüntetésére alkalmas

Részletesebben

Szakmai ismeretek. 1. Ismertesse a baleset fogalmát és fajtáit! Sorolja fel a kozmetikában előforduló baleseteket!

Szakmai ismeretek. 1. Ismertesse a baleset fogalmát és fajtáit! Sorolja fel a kozmetikában előforduló baleseteket! 2 Szakmai ismeretek 1. Ismertesse a baleset fogalmát és fajtáit! Sorolja fel a kozmetikában előforduló baleseteket! Ismertesse a bőr anatómiai felépítését! Részletesen beszéljen a hámrétegről és a benne

Részletesebben

Árlap. Arckezelések MATIS-sal

Árlap. Arckezelések MATIS-sal Árlap Arckezelések MATIS-sal Hidratáló kezelés 6500Ft 70 perc Célja az öregedés megelőzése és a fiatalság minél hosszabb ideig tartó megőrzése. Hatására a bőr hidratált lesz, hosszantartó feltöltődést

Részletesebben

TELJES KÖRŰ FÉNYVÉDELEM AZ EGÉSZ CSALÁDNAK

TELJES KÖRŰ FÉNYVÉDELEM AZ EGÉSZ CSALÁDNAK TELJES KÖRŰ FÉNYVÉDELEM AZ EGÉSZ CSALÁDNAK Napozás utáni készítmény hidratálás Önbarnító készítmény bronzosítás SOL az egész családnak & SOL továbbfejlesztett készítmények védelem A Sol napozószerekkel

Részletesebben

Klasszikus kozmetikai kezelések

Klasszikus kozmetikai kezelések Klasszikus kozmetikai kezelések Arctisztító kezelés (90 perc) A pórusok megtisztítása a faggyú ill. az egyéb szennyeződésektől, frissítő, regeneráló maszk. A kezelést 30 perces arc- és dekoltázs masszázzsal

Részletesebben

A Közép-Európában előforduló egyes bőrtípusok jellemző tulajdonságai. Jellegzetességek I. bőrtípus II. bőrtípus III. bőrtípus IV.

A Közép-Európában előforduló egyes bőrtípusok jellemző tulajdonságai. Jellegzetességek I. bőrtípus II. bőrtípus III. bőrtípus IV. Védekezzünk a napsugárzás káros hatásaival szemben Napsugárzásra egészségünk megőrzése érdekében is szükségünk van. A napsugarak egy része azonban káros. Ennek a káros sugárzásának valamennyien ki vagyunk

Részletesebben

Lorida Cosmetic Center www.loridacosmetic.hu. DermaPeel. Lorida Cosmetic Center www.loridacosmetic.hu E-mail: loridacosmetic@gmail.

Lorida Cosmetic Center www.loridacosmetic.hu. DermaPeel. Lorida Cosmetic Center www.loridacosmetic.hu E-mail: loridacosmetic@gmail. Lorida Cosmetic Center www.loridacosmetic.hu DermaPeel Lorida Cosmetic Center www.loridacosmetic.hu E-mail: loridacosmetic@gmail.com Microdermabrasio Mesotherapy icrodermabrasio esotherapy Radiofrequency

Részletesebben

Próbálja ki az új ActiveBio + gyógylámpát!

Próbálja ki az új ActiveBio + gyógylámpát! Próbálja ki az új ActiveBio + gyógylámpát! Nagyon magas, 99% feletti polarizációs fok Nagy fényintenzitás Nagy kilépő fénysugár Könnyű kezelhetőség Tetszés szerinti magasságban és szögben állítható állvány

Részletesebben

Emjoi EpiTravel. mini epilátor kezelési útmutató

Emjoi EpiTravel. mini epilátor kezelési útmutató Emjoi EpiTravel mini epilátor kezelési útmutató Köszönjük, hogy az Emjoi EpiTravel készüléket megvásárolta! Az EpiTravel a legdiszkrétebb és legkompaktabb epilátor a kényes területek és hajlatok szõrtelenítéséhez.

Részletesebben

DERMOBALANCE ALAPKEZELÉS VEGYES BŐRRE

DERMOBALANCE ALAPKEZELÉS VEGYES BŐRRE A kezelési idő: 90 perc DERMOBALANCE ALAPKEZELÉS VEGYES BŐRRE Lépések: 1 Make-up eltávolítása 2 Letisztítás 3 Tonizálás 4 Peeling 5 Tonizálás 6 Vérbőség fokozás 7 Tonizálás 8 Iontoforézis v. ultrahang

Részletesebben

Jasmin Arckezelések. 8900 Ft 10900 Ft 11900 Ft. 14900 Ft 15900 Ft. 12900 Ft. 13900 Ft 16900 Ft. EMZSÉ Institut Árjegyzék

Jasmin Arckezelések. 8900 Ft 10900 Ft 11900 Ft. 14900 Ft 15900 Ft. 12900 Ft. 13900 Ft 16900 Ft. EMZSÉ Institut Árjegyzék Arckezelések Jasmin Alapkezelés (50 ) Jasmin Tápláló alapkezelés (60 ) Jasmin Vitalizáló alapkezelés (60 ) Jasmin Tisztító kezelés (80 ) Jasmin Vitalizáló tisztító kezelés (120 ) Jasmin Ránctalanító kezelés

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FlectorŽ EP gél Flector EP gél Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni,

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Kozmetikus szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 55 15 02 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók adatai és

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Gyakorló kozmetikus szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 52 815 02 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók

Részletesebben

DERMOBALANCE ALAPKEZELÉS NAGYON SZÁRAZ, DEHIDRATÁLT BŐRRE

DERMOBALANCE ALAPKEZELÉS NAGYON SZÁRAZ, DEHIDRATÁLT BŐRRE DERMOBALANCE ALAPKEZELÉS NAGYON SZÁRAZ, DEHIDRATÁLT BŐRRE A kezelési idő: 90 perc Lépések: 1 Make-up eltávolítása 2 Letisztítás 3 Tonizálás 4 Peeling 5 Tonizálás 6 Vérbőség fokozás 7 Tonizálás 8 Iontoforézis

Részletesebben

90 PERCES SOS BŐRNYUGTATÓ EXCELLENCE KEZELÉS LES SENSITIVES DOUCEUR

90 PERCES SOS BŐRNYUGTATÓ EXCELLENCE KEZELÉS LES SENSITIVES DOUCEUR A kezelési idő: 90 perc 90 PERCES SOS BŐRNYUGTATÓ EXCELLENCE KEZELÉS LES SENSITIVES DOUCEUR A kezelés célja : bőrnyugtatás, irritáció csökkentés. Intenzív kezelés az érzékeny, irritációra hajlamos bőr

Részletesebben

Ultrallergic Szérum TRAINING CENTER

Ultrallergic Szérum TRAINING CENTER Ultrallergic Szérum A nök több, mint 60 %-a gyakorta tapasztalja, hogy diszkomfort érzése van, böre érzékeny MIT MOND A VENDÉGÜNK? A bőröm érzékeny és mindenre reagál Bőröm gyulladt és feszül Folyamatosan

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Az Ultralieve Pro készülék...2. Az ultrahang előnyös hatásai...2. Milyen problémák kezelésére használható a készülék...

Tartalomjegyzék. Az Ultralieve Pro készülék...2. Az ultrahang előnyös hatásai...2. Milyen problémák kezelésére használható a készülék... Tartalomjegyzék Az Ultralieve Pro készülék...2 Az ultrahang előnyös hatásai...2 Milyen problémák kezelésére használható a készülék...2 A készüléket tilos használni...3 Az Ultralieve Pro részei...4 Az ultrahang

Részletesebben

Kozmetikus alapműveletek elmélete Szóbeli tételsor

Kozmetikus alapműveletek elmélete Szóbeli tételsor Kozmetikus alapműveletek elmélete Szóbeli tételsor 1. Egy vendég arckezelésre jön lányával a kozmetikába. Kezelés közben a munkahelyi problémákról beszélnek, és szóba kerül, hogy vendége főnöke minden

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! OGYI fejléces papír BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Tetran

Részletesebben

KÜLÖNLEGES KEZELŐELJÁRÁSOK

KÜLÖNLEGES KEZELŐELJÁRÁSOK KÜLÖNLEGES KEZELŐELJÁRÁSOK SZAKMAI INFORMÁCIÓTARTALOMT RÉSZBEN LEÍRTAKRA. 1. Masszázsgolyó: különböző, szárított gyógynövényekkel töltött, stamppel végzett masszázs. A stampeket forró vízbe vagy gőzbe

Részletesebben

SALON LASER LAHR/LAHR2. használati utasítás

SALON LASER LAHR/LAHR2. használati utasítás SALON LASER hair removal system LAHR/LAHR2 használati utasítás Figyelmeztetések Alaposan olvassa el a használati útmutatót és őrizze meg esetleges későbbi felhasználásra. A készüléket 8 évnél idősebb gyermekek

Részletesebben

Közegészségügyi tanácsok a napsugárzás káros hatásainak megelőzésére

Közegészségügyi tanácsok a napsugárzás káros hatásainak megelőzésére Közegészségügyi tanácsok a napsugárzás káros hatásainak megelőzésére Dr. Páldy Anna, Országos Környezetegészségügyi Intézet Az összeállítás a WHO Sun Protection kiadvány ajánlásai alapján http://www.who.int/uv/publications/en/primaryteach.pdf

Részletesebben

52 815 01 0000 00 00 Kozmetikus Kozmetikus

52 815 01 0000 00 00 Kozmetikus Kozmetikus 10/07 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/06 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Skinoren krém Skinoren krém Mielőtt elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert,

Részletesebben

ÉVSZAKOK, SMINKEK, SUGARAK

ÉVSZAKOK, SMINKEK, SUGARAK ÉVSZAKOK, SMINKEK, SUGARAK SZAKMAI INFORMÁCIÓTARTALOMT RÉSZBEN LEÍRTAKRA. 1. Évszakok - - Tavasz Szervezetünkre a vitaminhiány, a fáradtság és az enyhe depresszió a jellemző. Az első napfény azonban veszélyes

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

A Győri Szolgáltatási SZC Kossuth Lajos Középiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma

A Győri Szolgáltatási SZC Kossuth Lajos Középiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma A Győri Szolgáltatási SZC Kossuth Lajos Középiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma SZAKMAI TANTÁRGYAINAK OSZTÁLYOZÓ VIZSGA KÖVETELMÉNYEI 2015. 55 815 02 KOZMETIKUS SZAKMA Tartalom KOZMETIKUS SZAKMAI ISMERETEK

Részletesebben

NÉHÁNY SZÓ AZ AKUPUNKTÚRÁRÓL

NÉHÁNY SZÓ AZ AKUPUNKTÚRÁRÓL NÉHÁNY SZÓ AZ AKUPUNKTÚRÁRÓL Az akupunktúra - amely a több ezer éves hagyományos kínai orvoslás egyik ága - olyan gyógymód, mely a bőrre ható ingerekkel igyekszik befolyásolni a szervezet általános állapotát.

Részletesebben

LIPOSOMES ESSENTIELS ÉRETT, VÍZHIÁNYOS BÔRRE (Liposomes Essentiels pour Peaux Dévitalisées) 50 ml Tsz: BE 601

LIPOSOMES ESSENTIELS ÉRETT, VÍZHIÁNYOS BÔRRE (Liposomes Essentiels pour Peaux Dévitalisées) 50 ml Tsz: BE 601 LIPOSOMES ESSENTIELS ÉRETT, VÍZHIÁNYOS BÔRRE (Liposomes Essentiels pour Peaux Dévitalisées) Tsz: BE 601 Érett, idôsödô bôrre; száraz, vízhiányos bôrre. A hidrogél áttetszô. Hyaluronsav: A-vitamin: E-vitamin:

Részletesebben

Hogyan lehet megőrizni a nyári barnaságot?

Hogyan lehet megőrizni a nyári barnaságot? Őszi-téli bőrápolás Hogyan lehet megőrizni a nyári barnaságot? Évszakváltás idején mindig jobban oda kell figyelnünk bőrünkre, szépségápolási szokásainkra. A nyári barnaság megőrzésének több módja van:

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Ibutop

Részletesebben

2/42. 52 815 01 1000 00 00 Kozmetikus Kozmetikus

2/42. 52 815 01 1000 00 00 Kozmetikus Kozmetikus z Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/10. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

NUCLEIC DEFENSE BARNULÁS ÉS SEJTSZINTÛ FÉNYVÉDELEM. Megerõsített fényvédõ komplex-el

NUCLEIC DEFENSE BARNULÁS ÉS SEJTSZINTÛ FÉNYVÉDELEM. Megerõsített fényvédõ komplex-el NUCLEIC DEFENSE BARNULÁS ÉS SEJTSZINTÛ FÉNYVÉDELEM Megerõsített fényvédõ komplex-el ÉLENJÁRÓ ÖSSZETÉTELÛ FÉNYVÉDÕ TERMÉKEK A GUINOT LABORATÓRIUMBÓL A PABA-mentes, megerõsített fényvédõkkel és fotostabil

Részletesebben

52 815 01 0000 00 00 Kozmetikus Kozmetikus

52 815 01 0000 00 00 Kozmetikus Kozmetikus A /2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató Betegtájékoztató Lioton 100 000 gél Mielőtt elkezdené gyógyszerét

Részletesebben

KÉZÁPOLÁS FESTŐKÖNYV MASSZÁZSTERV

KÉZÁPOLÁS FESTŐKÖNYV MASSZÁZSTERV KÉZÁPOLÁS FESTŐKÖNYV MASSZÁZSTERV Diagnosztizálás Szubjektív tünetek: Objektív tünetek: A diagnosztizálás során kézápolást kizáró ok nem merült fel. 2 Kezelési terv 1. Kézápolás- francia manikűrrel A manikűr

Részletesebben

Tartalomjegyzék 1. Figyelmeztetések...112

Tartalomjegyzék 1. Figyelmeztetések...112 Tartalomjegyzék 1. Figyelmeztetések...112 1.1. Ne használja a Homelight epilátort természetesen sötét bőrön....112 1.2. Ne használja a Homelight készüléket lebarnult, illetve nemrég napsütés hatásának

Részletesebben

FORRADALOM A SZŐRELTÁVOLÍTÁSBAN

FORRADALOM A SZŐRELTÁVOLÍTÁSBAN FORRADALOM A SZŐRELTÁVOLÍTÁSBAN 100% hatékonyság 100% kényelem SZŐRELTÁVOLÍTÁS 60% -a szalonlátogatásoknak A hatásos szőreltávolítás fontos kritériuma annak, hogy a későbbiekben melyik szalont választja

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Plavix 75 mg filmtabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Részletesebben

VIRIDEX RF. SalonTech

VIRIDEX RF. SalonTech VIRIDEX RF SalonTech Viridex RF A Viridex RF működésének alapja a vékony tű legvége által 4 Mhz-es rezgésekkel átadott rádiófrekvenciás hőenergia. Az előidézett termo koagulációnak köszönhetően kíméletesen

Részletesebben

FIGYELMEZTETÉSEK gyermek csak felügyelet mellett végezheti!

FIGYELMEZTETÉSEK gyermek csak felügyelet mellett végezheti! Olvassa el a használati útmutatót, és őrizze meg későbbi tanulmányozás céljára! A készüléket 8 év feletti gyermek vagy csökkent fizikális, érzékelési vagy mentális képességekkel rendelkező vagy tapasztalattal

Részletesebben

Dermokozmetikumok babáknak és gyermekeknek ARCÁPOLÁS TESTÁPOLÁS HAJÁPOLÁS FÉNYVÉDELEM

Dermokozmetikumok babáknak és gyermekeknek ARCÁPOLÁS TESTÁPOLÁS HAJÁPOLÁS FÉNYVÉDELEM Dermokozmetikumok babáknak és gyermekeknek ARCÁPOLÁS TESTÁPOLÁS HAJÁPOLÁS FÉNYVÉDELEM A GYERMEKEK BŐRE A BABÁK ÉS KISGYERMEKEK BŐRE A babák és kisgyermekek bőre fokozottan érzékenyebb és sérülékenyebb

Részletesebben

LES SENSITIVES. Bőrnyugtató, irritáció csökkentő sorozat, érzékeny bőrre

LES SENSITIVES. Bőrnyugtató, irritáció csökkentő sorozat, érzékeny bőrre LES SENSITIVES Bőrnyugtató, irritáció csökkentő sorozat, érzékeny bőrre A TERMÉKCSALÁD CÉLJA: - A bőr túlérzékenységének csökkentése. - Azonnali nyugtatás. - Védelem a környezeti hatásokkal szemben. -

Részletesebben

EpilaDerm Tartós szőrtelenítés

EpilaDerm Tartós szőrtelenítés EpilaDerm Tartós szőrtelenítés A Danlab Ltd. és a dániai Pendersen s Laboratórium elkötelezettek a természetes biológiai összetevők kutatása, fejlesztése és az aktív összetevők bőrgyógyászati használata

Részletesebben

Bemutatjuk az aknét. Bemutatjuk az aknét. Az Akné kialakulásának okai.

Bemutatjuk az aknét. Bemutatjuk az aknét. Az Akné kialakulásának okai. DERMA-ART KFT H 4400 Nyíregyháza, Dózsa György utca 60 Magyarország (HU) Tel: + 36 42 506091 Fax: +36 42 506092 Web: www.dermaart.hu Email: office@dermaart.hu Dr. Beleznay Gyöngyike Bőrgyógyász Magánorvos.

Részletesebben

A mértékletes napozás jótékony hatásai. Örömteli, napon eltöltött időt kíván a NIVEA Sun! A túlzott vagy elővigyázatlan napozás kockázatai

A mértékletes napozás jótékony hatásai. Örömteli, napon eltöltött időt kíván a NIVEA Sun! A túlzott vagy elővigyázatlan napozás kockázatai NAPOZÁSI TANÁCSADÓ Örömteli, napon eltöltött időt kíván a NIVEA Sun! A mértékletes napozás jótékony hatásai A hideg téli napok és a tavaszi fáradtság után alig várjuk, hogy megmártózzunk a nyári nap sugaraiban.

Részletesebben

HARCBAN A BŐRRÁKKAL. Elsősegély a bőrnek! UVB sugárzás Leégés Bőrrák

HARCBAN A BŐRRÁKKAL. Elsősegély a bőrnek! UVB sugárzás Leégés Bőrrák HARCBAN A BŐRRÁKKAL Elsősegély a bőrnek! UVB sugárzás Leégés Bőrrák A nap nem ellenség, hanem az élet forrása, amihez évezredeken keresztül volt időnk alkalmazkodni. Napfényre szüksége van az emberi szervezetnek

Részletesebben

Végleges szőrtelenítés = szőrtelenítés véglegesen alexandrit lézerrel

Végleges szőrtelenítés = szőrtelenítés véglegesen alexandrit lézerrel Végleges szőrtelenítés = szőrtelenítés véglegesen alexandrit lézerrel Nemtől és kortól függetlenül valamennyien végzünk, vagy végeztetünk rendszeresen szőrtelenítést. A szőrtelenítés egy szükséges rossz.

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében, elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében, elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Pharmatex krém (egyadagos, ill. többadagos) BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

KOZMETIKUS. I. A szakképesítés Országos Képzési Jegyzékben szereplő adatai. II. A szakképesítés munkaterülete

KOZMETIKUS. I. A szakképesítés Országos Képzési Jegyzékben szereplő adatai. II. A szakképesítés munkaterülete KOZMETIKUS I. A szakképesítés Országos Képzési Jegyzékben szereplő adatai 1. Szakképesítés azonosító száma: 51 7812 01 2. Szakképesítés megnevezése: Kozmetikus II. A szakképesítés munkaterülete 1. A szakképesítéssel

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi

Részletesebben

A DIKSON mindig követi a legújabb trendeket, így bővítette a férfi arcszőrzet ápoláshoz és szőrtelenítéshez kapcsolódó termékeinek kínálatát.

A DIKSON mindig követi a legújabb trendeket, így bővítette a férfi arcszőrzet ápoláshoz és szőrtelenítéshez kapcsolódó termékeinek kínálatát. A DIKSON mindig követi a legújabb trendeket, így bővítette a férfi arcszőrzet ápoláshoz és szőrtelenítéshez kapcsolódó termékeinek kínálatát. A kellemesen illatosított speciális hatóanyagokat tartalmazó

Részletesebben

Rozacea. A rozacea kialakulásában számos tényező játszik szerepet:

Rozacea. A rozacea kialakulásában számos tényező játszik szerepet: Rozacea A rozácea (rosacea) szó szerinti fordításban rózsa virágocskát jelent, a magyar népnyelvben borvirágnak is nevezik. Valójában régóta ismert, gyakori, néha komoly esztétikai problémát okozó bőrbetegség,

Részletesebben

Friss információkért látogassa rendszeresen weboldalunkat: DEESS IPL 300 otthoni tartós szőrtelenítő készülék. Felhasználói kézikönyv

Friss információkért látogassa rendszeresen weboldalunkat:  DEESS IPL 300 otthoni tartós szőrtelenítő készülék. Felhasználói kézikönyv Friss információkért látogassa rendszeresen weboldalunkat: www.deess.hu DEESS IPL 300 otthoni tartós szőrtelenítő készülék. Felhasználói kézikönyv Előszó Köszönjük, hogy a DEESS IPL 300 otthoni tartós

Részletesebben

60 SECOND TM FACE LIFT. Arcfeszesítő Használati útmutató

60 SECOND TM FACE LIFT. Arcfeszesítő Használati útmutató 60 SECOND TM FACE LIFT Arcfeszesítő Használati útmutató FIGYELMEZTETÉSEK Kérjük, figyelmesen olvassa el a használati útmutatót és őrizze meg későbbi tanulmányozás céljára. A készüléket 8 év feletti gyermek

Részletesebben

Készült a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara megbízásából az Országos Szakképzési Tanács támogatásával

Készült a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara megbízásából az Országos Szakképzési Tanács támogatásával Készült a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara megbízásából az Országos Szakképzési Tanács támogatásával A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara köszönetét fejezi ki az Országos Szakképzési Tanácsnak a munkához

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Magyar

Tartalomjegyzék. Magyar Copyright 2008 Home Skinovations Ltd. Minden jog fenntartva. Nyomtatás dátuma: 2009. április A Home Skinovations Ltd. a termék teljesítményének és megbízhatóságának növelése és a gyártás leegyszerűsítése

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Magyar

Tartalomjegyzék. Magyar Copyright 2008 Home Skinovations Ltd. Minden jog fenntartva. Nyomtatás dátuma: 2009. április A Home Skinovations Ltd. a termék teljesítményének és megbízhatóságának növelése és a gyártás leegyszerűsítése

Részletesebben

info@silkn.com www.silkn.com

info@silkn.com www.silkn.com info@silkn.com www.silkn.com EN DE BG HU RO CS SL PL INSTRUCTIONS FOR USE BEDIENUNGSANLEITUNG ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ INSTRUCŢIUNI DE UTILIZARE POKYNY K POUŽITÍ BRUKSANVISNING INSTRUKCJA

Részletesebben

MEGÚJULT FÉNYVÉDELEM

MEGÚJULT FÉNYVÉDELEM MEGÚJULT FÉNYVÉDELEM TARTALOM I. CÉLOK II. AZ ÚJ FÉNYVÉDŐ VONAL VERSENYKÉPESSÉGE III. TERMÉKEK I. CÉLOK 1. Bebizonyítani, hogy a dermokozmetikum piac fényvédő szegmensében is versenyképesek vagyunk. 2.

Részletesebben

Fényterápia a kozmetikai szolgálatban

Fényterápia a kozmetikai szolgálatban Fényterápia a kozmetikai szolgálatban Tartalomjegyzék 1.Bevezetés... 3 2.Fénykezelések... 3 2.1Hősugarak és infrasugarak... 3 2.1.1Infra eszközök... 5 2.2 Látható fények... 5 2.2.1 Bioptron lámpa... 5

Részletesebben

KOZMETIKUS TANULÓK FÉLÉVI SZÁMONKÉRÉS LEÍRÁSA

KOZMETIKUS TANULÓK FÉLÉVI SZÁMONKÉRÉS LEÍRÁSA B é k é s c s a b a i K ö z p o n t i S z a k k é p z ő I s k o l a é s K o l l é g i u m Kós Károly Építő-, Fa- és Szolgáltatóipari Tagiskolája 5600 Békéscsaba, Baross u. 1-3. Tanműhely: tel.: +36 (66)

Részletesebben

Kéz- és lábápoló, műkörömépítő. 31 815 01 0000 00 00 Kéz- és lábápoló, műkörömépítő 2/43

Kéz- és lábápoló, műkörömépítő. 31 815 01 0000 00 00 Kéz- és lábápoló, műkörömépítő 2/43 A /07 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/06 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

NUCLEIC DEFENSE A FÉNYVÉDŐK TOVÁBBFEJLESZTÉSE. Sejtszintü CENTRE DE FORMATION

NUCLEIC DEFENSE A FÉNYVÉDŐK TOVÁBBFEJLESZTÉSE. Sejtszintü CENTRE DE FORMATION NUCLEIC DEFENSE Sejtszintü DNS VédelemV A FÉNYVÉDŐK TOVÁBBFEJLESZTÉSE A GUINOT Nucleic Defense fényvédő termékekben 2004 január óta találhatók meg a DNS összetevők A Boston University 2004 márciusában

Részletesebben

Betegtájékoztató. Pikkelysömör. Összeállította dr. Molnár László

Betegtájékoztató. Pikkelysömör. Összeállította dr. Molnár László Betegtájékoztató Összeállította dr. Molnár László A pikkelysömör öröklôdô, gyulladásos bôrbetegség. A mi éghajlati övünk alatt körülbelül 1,5-2% az elôfordulás gyakorisága. Bár egyes családokon belül halmozottan

Részletesebben

9IN1 GYÉMÁNT DERMABRÁZIÓ 81MICROD HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

9IN1 GYÉMÁNT DERMABRÁZIÓ 81MICROD HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 9IN1 GYÉMÁNT DERMABRÁZIÓ 81MICROD HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1 Figyelmeztetés Köszönjük, hogy cégünk termékét használja. Annak érdekében, hogy tökéletes hatást érjen el, a következőket ajánljuk: Kérem, olvassa

Részletesebben

A gerinces állatokéhoz hasonlóan az emberi bőrt is három réteg építi fel: a felhám, az irha és a bőralja. Felhám (epidermis)

A gerinces állatokéhoz hasonlóan az emberi bőrt is három réteg építi fel: a felhám, az irha és a bőralja. Felhám (epidermis) Az emberi bőr Szerk.: Vizkievicz András A bőr a legnagyobb szervünk, testsúlyunk kb. 10-15%-a, összfelülete kb. 1,4-1,6 m 2, szervezetünket elhatárolja a környezettől, első védelmi vonal, véd a külső,

Részletesebben

ANYAGI RENDSZEREK, FOLYÉKONY KOZMETIKAI KÉSZÍTMÉNYEK

ANYAGI RENDSZEREK, FOLYÉKONY KOZMETIKAI KÉSZÍTMÉNYEK ANYAGI RENDSZEREK, FOLYÉKONY KOZMETIKAI KÉSZÍTMÉNYEK TANULÁSIRÁNYÍTÓ Ismételjék át az anyagi rendszerekről tanultakat, a szervetlen kémia résznél leírtak alapján! 1. Anyagi rendszerek csoportosítása Az

Részletesebben

IONTOCUTIN 1 (Iontocutin 1) 10x2 ml, letörhetô végû ampullák Tsz: HO 42501. IONTOCUTIN 1 (Iontocutin 1) 10x2 ml, letörhetô végû ampullák Tsz: HO 42501

IONTOCUTIN 1 (Iontocutin 1) 10x2 ml, letörhetô végû ampullák Tsz: HO 42501. IONTOCUTIN 1 (Iontocutin 1) 10x2 ml, letörhetô végû ampullák Tsz: HO 42501 IONTOCUTIN 1 (Iontocutin 1) 10x2 ml, letörhetô végû ampullák Tsz: HO 42501 Érett-, atrophiás-, heges-, fénykárosodott- vízhiányos bôrre. Vízben oldott hatóanyag koncentrátum, ph 3.5. LEGFONTOSABB HATÓANYAGO

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Canespro kenőcs bifonazol, karbamid

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Canespro kenőcs bifonazol, karbamid Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Canespro kenőcs bifonazol, karbamid Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára

Részletesebben

Olvassa el a használati útmutatót, és őrizze meg későbbi tanulmányozás céljára!

Olvassa el a használati útmutatót, és őrizze meg későbbi tanulmányozás céljára! használati útmutató FIGYELMEZTETÉSEK Olvassa el a használati útmutatót, és őrizze meg későbbi tanulmányozás céljára! A készüléket 8 év feletti gyermek vagy csökkent fizikális, érzékelési vagy mentális

Részletesebben

Klasszikus arckezelések (Ilcsi és Algotherm kozmetikumokkal)

Klasszikus arckezelések (Ilcsi és Algotherm kozmetikumokkal) Klasszikus arckezelések (Ilcsi és Algotherm kozmetikumokkal) Tini arckezelés (18 év alatt) Méregtelenítő pórustisztító arckezelés Bioptron fényterápiával Gépes ampullás kezelés pakolásokkal Oxigénes energetizáló

Részletesebben

Q-WAX. Használati útmutató

Q-WAX. Használati útmutató Q-WAX Használati útmutató FIGYELMZTETÉSEK Kérjük, figyelmesen olvassa el a használati útmutatót és őrizze meg későbbi tanulmányozás céljára. FIGYELEM! Forró felszín! Ne érintse meg a fűtőfelületet, ha

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! 1 Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni olvassa el figyelmesen az alábbi

Részletesebben

52 815 01 0000 00 00 Kozmetikus Kozmetikus 2/48

52 815 01 0000 00 00 Kozmetikus Kozmetikus 2/48 A /2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

60 PERCES TISZTÍTÓ PREMIUM KEZELÉS LES PURIFIANTES

60 PERCES TISZTÍTÓ PREMIUM KEZELÉS LES PURIFIANTES 60 PERCES TISZTÍTÓ PREMIUM KEZELÉS LES PURIFIANTES A kezelési idő: 60 perc A kezelés célja: a tiszta, ápolt bőr Mélytisztítás, a bőr a tökéletes hygiéniai állapotának elérése és további kezelésekre való

Részletesebben

Használat előtt olvassa el a biztonsági előírásokat

Használat előtt olvassa el a biztonsági előírásokat 1 Használat előtt olvassa el a biztonsági előírásokat 2 G934E További információkért Szkennelje be 3 Tartalomjegyzék 1. Figyelmeztetés... 6 1.1. NE HASZNÁLJA a Homelight epilátort természetesen sötét bőrön....

Részletesebben

Az elektroporáció és a rádiófrekvencia elvén működő készülékek felsorolása, ismertetése Elektroporáció elve: Ellenjavallatok

Az elektroporáció és a rádiófrekvencia elvén működő készülékek felsorolása, ismertetése Elektroporáció elve: Ellenjavallatok 1. A bőrtípusnak megfelelő kezelési terv elkészítése (öregedő bőr), felhasználható anyagok, készítmények, hatóanyagok. Az elektroporáció és a rádiófrekvencia elvén működő készülékek felsorolása, ismertetése

Részletesebben

MARKETING PREZENTÁCIÓ GOMMAGE ECLAT PARFAIT

MARKETING PREZENTÁCIÓ GOMMAGE ECLAT PARFAIT KRÉMES BŐRRADÍR MARKETING PREZENTÁCIÓ GOMMAGE ECLAT PARFAIT Elérhető: 2014 július Miért radírozzunk? 30 naponta minden hámsejt megújul. Ezt a sejtmegújulást azonban számos tényező hátráltatja, mint pl.

Részletesebben

UVB UV VÉDELEM PÁRA- ÁTERESZTŐ KÖNNYŰ SÚLY GYORSAN SZÁRADÓ HŰSÍTŐ HATÁS LÉLEGZŐ KÉPESSÉG

UVB UV VÉDELEM PÁRA- ÁTERESZTŐ KÖNNYŰ SÚLY GYORSAN SZÁRADÓ HŰSÍTŐ HATÁS LÉLEGZŐ KÉPESSÉG + A B LÉLEGZŐ KÉPESSÉG HŰSÍTŐ HATÁS PÁRA- ÁTERESZTŐ KÖNNYŰ SÚLY GYORSAN SZÁRADÓ VÉDELEM Bőrgyógyászati kutatások szerint a melanoma (pigmentsejtek bőrrákot okozó elváltozása) kialakulásának legfontosabb

Részletesebben

LIFT PLUS 60 SECOND FACE LIFT. Arcfeszesítő Használati útmutató

LIFT PLUS 60 SECOND FACE LIFT. Arcfeszesítő Használati útmutató LIFT PLUS TM 60 SECOND FACE LIFT Arcfeszesítő Használati útmutató FIGYELMEZTETÉSEK Kérjük, figyelmesen olvassa el a használati útmutatót és őrizze meg későbbi tanulmányozás céljára. A készüléket 8 év

Részletesebben

2016 Júniusi AKCIÓK Kiadja a Hair-Line Kft. Az esetleges nyomdai hibákért felelősséget nem vállalunk!

2016 Júniusi AKCIÓK Kiadja a Hair-Line Kft. Az esetleges nyomdai hibákért felelősséget nem vállalunk! 2016 Júniusi AKCIÓK Kiadja a Hair-Line Kft. Az esetleges nyomdai hibákért felelősséget nem vállalunk! ILCSI NYÁRI TESTÁPOLÓ CSOMAG Fekete szappan akció A csomag tartalma: 1 db Paradicsomos arc- és testápoló

Részletesebben

Ultrahangos mélymasszázs HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GYVUM2. Üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót!

Ultrahangos mélymasszázs HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GYVUM2. Üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót! Ultrahangos mélymasszázs HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GYVUM2 Üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót! Köszönjük, hogy termékünket választotta! Kérjük, hogy figyelmesen olvassa el a használati

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) NGM rendelet által módosítot vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) NGM rendelet által módosítot vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) NGM rendelet által módosítot vizsgakövetelménye alapján. t) szakmai és Szakképesítés-ráépülés, azonosító száma és megnevezése 55 815 02 Kozmetikus Értékelési

Részletesebben

Alapfokú elsősegélynyújtás. www.szegedizoltan.hu

Alapfokú elsősegélynyújtás. www.szegedizoltan.hu Alapfokú elsősegélynyújtás www.szegedizoltan.hu 1997. évi CLIV. törvény 5. (3)e, Mindenkinek kötelessége - a tőle elvárható módon - segítséget nyújtani és a tudomása szerint arra illetékes egészségügyi

Részletesebben

Új Babé Fényvédelem. Nem egyszerűen fényvédelem, hanem bőrápolás is egyben.

Új Babé Fényvédelem. Nem egyszerűen fényvédelem, hanem bőrápolás is egyben. Új Babé Fényvédelem Nem egyszerűen fényvédelem, hanem bőrápolás is egyben. Új Babé Fényvédelem Tudatos napimádóknak Az új Babé Fényvédő Termékcsalád továbbra is azt tükrözi, ahogy a bőrápoláshoz viszonyulunk:

Részletesebben

További tájékoztatásokért Olvasson le

További tájékoztatásokért Olvasson le További tájékoztatásokért Olvasson le 2 Tartalomjegyzék 1. A Homelight epilátor bemutatása... 6 1.1. A tartós szőrtelenítés a Homelight epilátorral... 7 1.2. A szőrtelenítések megtervezése... 9 1.3. A

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató tervezet (2006 BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ

Részletesebben

ˇ Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

ˇ Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Küls? (faltkarton) csomagoláson: BETEGTÁJÉKOZTATÓ Mielőtt elkezdené gyógyszerét

Részletesebben

NATÚRGYANTÁK. Az első 100%-ban természetes minősített, hipoallergén bio hideggyanta azonnal

NATÚRGYANTÁK. Az első 100%-ban természetes minősített, hipoallergén bio hideggyanta azonnal NATÚRGYANTÁK HIDEGGYANTA SZŐRTELENÍTŐ CSÍKOK Hideggyanta szőrtelenítő csík testre bio méhviasszal és bio Aloe verával Az első 100%-ban természetes, minősített, hipoallergén bio hideggyanta, azonnal használható

Részletesebben

Ultrahangos mélymasszázs HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GYVUM

Ultrahangos mélymasszázs HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GYVUM Ultrahangos mélymasszázs HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GYVUM Üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót! HATÁSMECHANIZMUS Az ultrahangos készülék magas frekvenciájú hanghullámokat hoz létre

Részletesebben

A fényvédelemtôl a megelôzésig

A fényvédelemtôl a megelôzésig A fényvédelemtôl a megelôzésig HASZNÁLJON ACTINICA LOTION-T BÔRE VÉDELMÉRE! Útmutató az Actinica lotion fényvédô hatásáról és egyes bôrrákok megelôzésében betöltött szerepérôl 2 Bevezetés A kiadvány célja,

Részletesebben

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA KOZMETIKUS MESTERKÉPZÉSI PROGRAM

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA KOZMETIKUS MESTERKÉPZÉSI PROGRAM MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA KOZMETIKUS MESTERKÉPZÉSI PROGRAM 2012 I. Általános irányelvek 1. A mesterképzés szabályozásának jogi háttere A képzési program a szakképzésről szóló, többször módosított

Részletesebben