Tisztító- és ápolószerek. Kéz. Bőr. Legjobb szolgáltatás

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tisztító- és ápolószerek. Kéz. Bőr. Legjobb szolgáltatás"

Átírás

1 Tisztító- és ápolószerek. Kéz. Bőr. Legjobb szolgáltatás

2 biztonsággal

3 tegee-rumler A tegee-rumler rendelkezik a DIN EN ISO 9001 szabvány szerinti tanúsítással. A technika legfrissebb állása szerinti tisztítószereket fejlesztünk, gyártunk és forgalmazunk. A kézvédelem, kéztisztítás és ápolás területén kiváló minőségű, modern, felhasználó orientált választékot kínálunk. Munkánk középpontjában a jó teljesítményt nyújtó termékek, azok elfogadottsága és emberi elviselhetősége áll. A professzionális kézvédő termékeinket a GMP (Good Manufacturing Practice) szerint gyártjuk. Rendelkezésre állnak független vizsgáló laboratóriumok dermatológiai szakvéleményei. Az alkalmazott tenzidek biológiailag lebomlanak. Termékinformációink és biztonsági adatlapjaink által átfogó tájékoztatást nyújtunk Önnek. A doktori címmel rendelkező okleveles vegyészeink számára új receptúrák kifejlesztése és a meglevő tisztítószerek optimálása állandó folyamat. Ebben első sorban a vevők kívánságai és a problémák leírásai a mértékadók. Ezenkívül meghatározóak a tisztítási technikák, a felületi anyagok vagy a nyersanyagok változása. Az összes fejlesztést részletes gyakorlati tesztekkel vizsgáljuk a funkcióik, az anyagok összeegyeztethetősége és a környezeti elviselhetőség szempontjából. Ezáltal biztosítjuk, hogy a profik részére meggyőző és gazdaságos megoldásokat kínáljunk a tisztítási problémáik számára A laboratóriumunk folyamatosan ellenőrzi a felhasznált nyersanyagok minőségét, és ellenőrzi a gyártási tételeket. Minden gyártott termék belső minőségi ellenőrzésen megy keresztül. Ezenkívül számos terméket vizsgáltak külső, semleges intézetek és nagybani vevők, és megfelelő tanúsítványokkal látták el azokat. Helyszíni szolgáltatás biztonság az Ön számára Csapatunk támogatja Önt: Munkatársaink a területi képviseleteinkben a helyszínen Alkalmazástechnikai tanácsadás az igényes megoldásokért A munkahelyen meglevő munkaa nyagok és veszélyes anyagok meg határozása A helyes termék kiválasztása munkahelyenként és személyes csomag összeállítása Hatékony termékkombinációk összeállítása A mosóállás optimális berendezése és az adagoló rendszer kiválasztása Munkatársainak oktatása a munkabiztonság és a bőrrel való bánásmód kérdéseiben Kérdezzen minket! Területi képviselőink és alkalmazástechnikai tanácsadóink segítenek Önnek!

4 Helyszíni tanácsadás csökkenti a költségeket! Munkatársaink minden kérdésben tanáccsal állnak az Ön rendelkezésére: A termékek optimális és gazdaságos alkalmazása Bőrbetegségek megelőzése Száraz, durva, érdes kezek megelőzése A bőr rugalmasságának és határoló funkciójának megtartása A bőr nagyon jól viseli Gazdaságos és takarékos Minden szennyeződés és terület számára Tudatos minőség jó a környezetnek! Az összes alkalmazott tenzid biológiailag lebomlik Leválasztóbarát termékek Teljesülnek a szennyvizekről szóló szabályzat 49. függelékének tisztítószerekkel szembeni követelményei Nincs gond a szagokkal Alapos és kímélő Higiénikus zárt adagoló rendszerek Receptúráink folyamatos fejlesztése és jobbítása Használja ki a know-how-nkat az Ön egészsége érdekében

5 Helyszíni szolgáltatás biztonság az Ön számára Munkatársaink a vevőknél a helyszínen Képzett alkalmazástechnikai tanácsadók Szervizcsapat az értékesítési irodában Helyszíni tanácsadás csökkenti a költségeket! Betegségek megelőzése A száraz, érdes bőr megelőzése A kifogástalan technika karbantartási költségeket takarít meg Tudatos minőség jó a környezetnek! Leválasztóbarát, AOX-mentes, biológiailag lebomló termékek Kiváló tisztítás, ápolás Legújabb technika, innovatív nyersanyagok Biztonság az alkalmazásban Minden egy kézből.

6 Az egészséges bőr értékes A bőrbetegségek széles körben elterjedtek. A szakmai egyesületek által elismert munkahelyi betegségek több mint harmada bőrbetegség, amelyek gyógyítása rendkívül hosszadalmas és költséges. Ez az érintettek számára erős személyes és hivatásbeli hátrányt jelentenek. Nem ritkán a folytatott tevékenység feladását, vagy akár a munkahely elvesztését, valamint szociális kiközösítést eredményeznek. A bőr a 2 m2 felületével az ember legnagyobb szerve, amivel érzünk, amin keresztül lélegzünk, és ami véd minket. A bőr képezi a határt a test és a környezet között. Ha megsérül, a káros anyagok és mikroorganizmusok behatolhatnak a szervezetbe. A bőr megbetegszik. Mi betegszünk meg. A munkavédelmi törvénykezés ezért a munkaadók kötelességévé teszi, hogy a bőr védelmével saját felelősségére foglalkozzon. Mi szívesen segítünk ebben Önnek! Miért olyan fontos a bőr védelme? A bőr képezi a határt a test és a környezet között. Ha megsérül, a káros anyagok és mikroorganizmusok behatolhatnak a szervezetbe. Mielőtt azonban idáig fajulna a dolog, a bőr maga is károsodik. A bőrmegbetegedések első helyen szerepelnek a munkahelyi betegségek között, amelyek gyógyítása nagyon hosszadalmas és költséges. Mi viseli meg a bőrt? A bőrpírok, ekcémák és allergiák okai gyakran az alkalmazott munkaközegek, mint például a hidegtisztítók, fékfolyadékok, kenőanyagok, zsírok, hajtóműolajok, agresszív tisztítószerek, fertőtlenítő szerek, oldószerek. Ehhez tárulnak a levegőben levő káros anyagok, mint a füstgázok, szennyeződések és nehézfémek. A levegő kizárása a kesztyűkben, a termikus terhelések és az olyan tényezők, mint a stressz és egyéb pszichológiai terhelés hozzáadódnak ehhez. További negatív tényezőként hat a hibás táplálkozás, a nikotin és az alkohol.

7 Első segély - önvédelem Az összes támadást megkísérli a bőr először kivédeni. A természetes védekező rendszer rendkívül alkalmazkodó képes és közömbösítően reagál. A bőr rendkívüli regenerálódó képességgel rendelkezik azáltal, hogy az epidermisz legfelső rétege belülről 28 naponta megújul. De a sok negatív tényező gyengíti a bőrt, elhasználódáshoz vezet és a bőr egyre érzékenyebben reagál. Segítség kívülről Itt segít a megelőző kézvédelem, kéztisztítás és ápolás optimális összeegyeztetése. Ezzel sokat tehet a bőre érdekében. Egyrészt megvédi az agresszív szennyeződésekkel szemben, a szennyeződést a bőrről kímélve távolítja el, másrészt elősegíti a bőr gyors regenerálódását. A teljessé tett TEGEE b_rápoló program megadja a bőrnek ezt a komplett védelmet

8 A bőr védelme a munka előtt A bőr védelme Tegeprotect Bőrvédő lemosó Általános védelem vizes és nem vizes munkaközegekkel szemben, szilikonmentes, nem zsírozó, természetes hatóanyaggal Hautschutz Wasserfest - Vízálló bőrvédelem Véd a lúgok, savak, tisztítószerek, ellen, nagy zsírtartalom, szilikonmentes Hautschutz Wasserlöschlich - Vízben oldható bőrvédelem Véd az olajok, oldószerek, kenőanyagok, ellen, nagy zsírtartalom, szilikonmentes A bőrvédő termékeket a munka előtt gondosan a tiszta, száraz kezekbe be kell dörzsölni. Eközben különösen ügyelni kell arra, hogy körmöket és körömágyakat ne felejtsük ki. Rövid száradási idő után egy láthatatlan, semleges, szennyeződést taszító védőfilm keletkezik. A TEGEPROTECT szükség esetén az egész testen, például az alkarokon és lábakon is alkalmazható. Az igénybevételtől függően, a munkaszünetek és minden kézmosás után az eljárást meg kell ismételni.

9 Kéztisztítás a műhelyben és az iparban Kéztisztítás Tegedin Minőségi kéztisztító paszta erőteljes, kellemesen krémes, homokmentes, faliszt alapú, gyengéd a bőrhöz és ápolja azt. Nélkülözhetetlen minden műhelyben. Friss citromillattal Tegerel Kéztisztító krém Finom dörzstestekkel, mélyen tisztítja a pórusokat, folyékony, intenzív! Kellemes narancsillat Tegeron Oldószertartalmú kéztisztító krém. Víz nélkül is tisztít. Kemény szennyezések és speciális szennyeződések ellen. Lanolinnal A munka végeztével a bőr gondos megtisztítása elengedhetetlen. Azt, hogy a kéz megtisztításához melyik termék a leghatékonyabb, a szennyeződés fajtája és intenzitása határozza meg. Mosóaktív anyagok, dörzsölő szerek és szükség esetén oldószerek jól kiszámított keveréke gondoskodik a kiváló tisztítási eredményről. A kéztisztító szereink ideálisan vannak hozzáigazítva a műhelyekben és az iparban előforduló, olajok, zsírok, kenőanyagok okozta szennyeződésekhez, valamint a speciális szennyeződésekhez, mint a lakkok, ragasztók, gyanták, nyomdafestékek, kátrány. Ápoló anyagok hozzáadásával és az alkotó anyagok gondos kombinációjával kiválóan alkalmasak a tartós használatra. Kéztisztítás a HACCP személyi higiénia rendszer szerint Tegemin Csíracsökkentő kéztisztító* Baktériumölő kéztisztítás számára. Eltávolítja a fertőzéskeltő anyagokat és a szennyeződéseket, alkáli és szappanmentes, mikrobaölő hatóanyagokkal. Tegedes Kéztisztító érzékeny területek számára. Átfogó csíraölő hatással*. Higiénikus kézmosás. Hatékony baktériumok, élesztők, gombák, különböző vírusok ellen. Nagyon jól tisztít és a bőr jól viseli. A higiénia a kéztisztítás során a nagybani konyhákban, kantinokban, sütödékben és egyéb élelmiszer feldolgozó üzemekben a középpontban áll. A EU852/2004-es élelmiszer higiéniai előírásai és a HACCP-elv pontos előírásokat tartalmaz, amelyeket a TEGESKIN termékekkel gond nélkül be lehet tartani. * Fertőtlenítő termékek biztonságos használata. Használat előtt a megjelölést és a termékinformációt mindig el kell olvasni!

10 A bőr tisztítása a munka után Bőrápolás a munka után Folyékony szappan / tusfürdő Tegesan Lágy folyékony szappan első osztályú tisztító és ápoló anyagokkal. Kéztisztításra normál szennyeződések esetén. Tegelavie tusfürdő Friss, lágy és ápoló Bőrápolás Tegecare Bőrápoló lemosó természetes olajokkal, A vitaminnal, E vitaminnal, B5 elővitaminnal, kamilla hatóanyaggal és elasztinnel, irritálás csökkentő, regenerálja és simán tartja a bőrt. Hautpflege - Bőrápolás Lágy krém Erősíti és regenerálja az igénybevett bőrt. Gyorsan felszívódik. Természetes olajösszetevők bőrápoló és gyulladás gátló adalékokkal kiegészítve. A munka után a bőrnek ápolásra van szüksége, hogy megtartsa teljes funkcióját. A bőrápoló termékeink ellátják a bőrt zsírokkal, nedvességgel és nedvességképző anyagokkal. Elősegítik a bőr regenerálódását és ellene hatnak a kiszáradásnak.

11 Az adagoló rendszerek A praktikus adagolók optimális, higiénikus és gazdaságos kéztisztításról gondoskodnak. Válassza ki az Ön üzeméhez illő rendszert. Adagolók a Tegedin, Tegerel és Tegeron termékekhez Több alternatíva áll rendelkezésre: Adagoló pumpák fali tartóval, patronok, adagoló rendszer lágy flakonokhoz Tegeprotect és Tegecare termékekhez Adagoló rendszer lágy flakonokhoz. Bőrvédő és ápoló termékekhez Adagoló pumpák fali tartóval vagy anélkül 1 l -es dobozokhoz Tegesan folyékony szappanhoz Szappanadagoló rendszer 1 l térfogattal: III A típus (kezelés alulról) IV típus (kezelés fentről) rozsdamentes acél típus

12 Műhelyek és ipar számára: 3 lépcsős bőrápolás 1. A bőr védelme a munka előtt változó alkalmazási területhez Tegeprotect bőrvédő lemosó vizes munkaanyagok ellen Hautschutz Wasserfest -Vízálló bőrvédelem (lúgok és savak kezeléséhez) nem vizes munkaanyagok ellen Hautschutz Wasserlösclich- Vízben oldható bőrvédelem (oldószertartalmú termékek kezeléséhez)»higiénikus kéztisztítás«(nagybani konyhák, kantinok, sütödék, ) 2. A bőr megtisztítása a munka alatt és után enyhe szennyeződések esetén Tegesan folyékony szappan erős szennyeződések esetén Tegedin kézmosó paszta Tegerel kéztisztító krém 1. A bőr védelme 2. Mivel? rendkívül erős szennyeződések esetén Tegeron kéztisztító krém Kéztisztítás antibakteriális Higiénikus kézmosás érzékeny területeken, baktériumölő Normál kézmosás folyékony szappan A bőr ápolása bőrápoló lemosó Tegemin csíracsökkentő kéztisztító Tegedes fertőtlenít kéztisztító Tegesan Tegecare

13 3. A bőr ápolása a munka után a regenerálódás érdekében Tegecare bőrápoló lemosó Tegelavie lágykrém 3. Mikor? munka előtt és munkaszünetek után munka előtt és munkaszünetek után naponta többször szükség esetén

14 Tisztító- és ápolószerek Haszonjárművek. Mosóberendezések és mosóállások Permetezhető és nagynyomású tisztítószerek Termékek speciális problémákra Tartálybelső tisztítók Vasúti járművek, vonatok Repülőgép tisztítás belül és kívül Személyautók. Mosószalagok, portálberendezések és önkiszolgáló mosóállások Használt autó előkészítés Járműápolás belül és kívül Speciális termékek Ipar. Szerviz. Padlók, felületek, csempék, berendezések Készülékek, gépek és motorok Hideg tisztítók és zsírtalanítók Nagybani konyhák. Vendéglátóipar. Edények, evőeszközök, sütők Munkafelületek, készülékek és gépek Padlók, fürdők Szaniter és csempék Speciális alkalmazások Kéz. Bőr. A kéz védelmét, tisztítását és ápolását szolgáló termékek a munka alatt és után Tartozékok. Keverő és permetező készülékek Adagoló pumpák, adagolók kéztisztítószerekhez Adagoló készülékek mosogatógépekhez Tisztító hengerek, Vikan Tegee-Chemie Bremen GmbH Bergedorfer Straße Bremen Tel. +49 (0)4 21/ Fax +49 (0)4 21/