Beállítás IE-hez: Ha először használod és a vezérlők nem töltenek be, kövesd az utasításokat. IE- Eszközök (Tools)- Internet beállítások (internet

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Beállítás IE-hez: Ha először használod és a vezérlők nem töltenek be, kövesd az utasításokat. IE- Eszközök (Tools)- Internet beállítások (internet"

Átírás

1 Beállítás IE-hez: Ha először használod és a vezérlők nem töltenek be, kövesd az utasításokat. IE- Eszközök (Tools)- Internet beállítások (internet option) biztonság ()- Egyéni szint (self define level)- ActiveX vezérlők és beépülő modulok. Az összes lehetőség engedélyezése és végül OK.

2 Nyissa meg az IE böngészőt a számítógépen. Állítsa be az IP címet a cím sávban és megjelenik a belépési oldal.

3 Adja meg a felhasználónevet, jelszót. 3.2 Távoli elérés Miután beléptünk, a fő oldalon található: a bemutató ablak, PTZ vezérlés, bemutató mód, választható csatorna, konfiguráció, visszajátszás. Bemutató kezdés: A bemutató ablakban jobb oldalon a csatorna listában, kattintson a csatorna nevére és megnyithatja/bezárhatja a bemutatót. Bemutató indítás Bemutató leállítás és ikonnal az összes csatornát elindíthatja és leállíthatja. Bemutató mód: A bemutató mód a kapcsoló dobozban kattintás vagy dupla kattintás a bemutató ablakban. Lehetőség van egyedüli vagy többszörös megjelenítési módra kapcsolni.

4 Stream opció: Támogatja a kettős streamet. Válaszon videó bemutató típust a stream dobozban PTZ vezérlés: PTZ direkt vezérlése gomb: lehetőség van fel, le, jobbra, balra vezérelni. Írisz gomb: Lehetőség van növelni és csökkenteni a fényt Focus gomb: Fókuszálási lehetőség Zoom gomb: Nagyítási (Zoomolási) lehetőség Haladó beállítások: Amikor a bemutató ablakban megnyitjuk a videó bemutatót a funkció aktiválódik. A megfelelő csatorna ablakában kattintson az egér jobb gombjával és megnyílik a haladó beállítás doboz. Open/Close audio: hang csatorna megnyitása/bezárása Snapshot: Pillanatkép készítése és lementése kép formátumban Recording/ stop recording: Felvétel indítása/leállítása és mentése PTZ Configuration: PTZ beállítása, pályagörbe beállítása OSD settings: Az OSD felület beállítása, idő kijelzése pozíciója Motion Detection: Mozgásérzékelési terület beállítása Jelölje ki a Show Motion detection area pontot Majd az Add Area gombra kattintva kijelölhetjük az egérrel a kívánt mozgásérzékelési területet a képernyőn A Clear Area gombbal törölhetjük a mozgásérzékelési területet Kiválaszthatjuk a megfelelő érzékenységet és a várakoztatási időt. (MDsense, Delay)

5 A következő ablakban a kép tulajdonságait tudjuk beállítani: Beállítható: a fényesség (brightness), a kontraszt (contrast), színárnyalat (hue), telítés (saturation) Szerver paraméterek beállítása

6 Az ablakban beállíthatók az összefüggő paraméterek a hostról Csatorna paraméterek beállítása Az ablakban beállíthatók a csatornák paraméterei Megadható a csatorna név (Channel name) Kijelölhető hogy az időt és a csatorna nevét megjelenítse a képen. Valamint beállíthatjuk a felvétel minőségi paramétereit és a PTZ paramétereit.

7 Riasztási paraméterek beállítása A riasztási bemeneten beállítható a riasztási azonosító és típus. A riasztási kimeneten beállítható a riasztási azonosító és várakoztatási idő, valamint a Zümmer (buzzer). Megadható még riasztás jelzés is és ennek a beállításai.

8 Felhasználó beállítások Megadható: Felhasználó azonosító (User ID), jelszó (password), MAC cím

9 Egyéb Beállítható: Kézi felvétel (manual recording), datum, idő, merevlemez kezelés, újraindítás, naplózás, szoftver frissítés Távoli visszajátszás Válassza ki a videó csatorna számát, a felvétel típusát, idejét és kattintson a Search keresés gombra. Fájl visszajátszás: Válassza ki a fájlt a listából és kattintson rá kétszer vagy a File playback gombra. Idő visszajátszás: Kattintson a Time playback gombra és a visszajátszás ablakban elkezdi lejátszani a videót a beállított kezdeti időtől.

10 Fájl letöltés: Válassza ki a listából a fájlt és kattintson a File download gombra és a bealított helyre elkezdi a letöltést. 4. Hálózat beállítás Jelentkezzen be a WAN-ba és választani tud DHCP, PPPOE és a statikus IP cím közül. 4.1 Fizikai kapcsolat 4.2 DVR beállítás hálózati paraméter Jelentkezzen be a routerbe és ellenőrizze a kitöltött információkat a DVR-be. (IP cím, maszk, átjáró, DNS)

11 4.2.3 Port beállítás és virtuális szerver A http porton lehet hozzáférni a böngészőben. A szerver portot használja a kliens programban a hozzáféréshez. A mobile hozzáférést a mobil telefonos port biztosítja. Erősen tanácsoljuk a http port 80-ra változtatását. Be tudja állítani a virtuális szervereket a routerbe. Port: http port, szerver port és mobile port

12 Az IP címet töltse ki előtte a DVR-be. 4.3 IP cím ellenőrzés A böngészős eléréshez: IP cím + http port IP cím: HTTP port: IE böngészőben 4.4 DDNS beállítás A megfelelő IP címet fogja megváltozni, sorrendben a megfelelőt fogja használni bejelentkezés után. Mi tanácsoljuk, hogy használja DDNS-t. (dyndns, no IP)

13 DDNS engedélyezése. DDNS kiszolgáló választása. A felhasználó név és jelszó a DDNS oldalon lévő regisztráció belépési adatai. A Host domain: az oldalon bealított DDNS domain. 4.5 Mobil beállítások Ellenőrizze a mobil portot a routerbe. Telepítse a szoftvert. A bemeneti adatok megadása.

14 5. DDNS NO-IP Nyissa meg a oldalt böngészőben. Kattintson a Sign Up-ra.

15 Töltse ki az űrlapot: Felhasználó név (User name) Jelszó és megerősítése (Password, Confirm password) Domain név (Hostname) Ezt fogja használni az IP címe helyett Majd, kattintson a Free Sign Up -ra

16 Ezt követően ezt az ablakot fogja látni: Elfogadta a rendszer a regisztrációnkat és t küld a megadott címre: A címünkre küldött levelében nyissa meg az alábbi linket, amivel aktiválni tudja a noip regisztrációt.

17 Ez után a regisztrált címmel lépjen be a Sign In kattintva Kattintsunk az "Add a host" ikonra

18 Adja meg egy létrehozni kívánt hostnevet és válassza ki az utána lévő listából domain végződést no-ip.biz vagy no-ip.org A WAN IP címét automatikusan kitölti, majd kattintson a Add Host ikonra.

19 Ezek után el is készült a no-ip Hostnév és használatba is vehetjük. A DVR-ben is van lehetősége beállítani a DDNS-t. Írjuk be a no-ip oldalon beregisztrált domaint és a hozzátartozó információkat. Ebben ha routert is használunk, akkor a router DMZ-jébe adjuk meg a DVR IP címét.

20 6. beállítás A funkció használatának feltétele hogy csatlakoztassa a DVR-t az internetre. 6.1 DVR beállítás SMTP cím: a mail szerver címe (pl. smtp.gmail.com) SMTP PORT: a mail szerver portja (465, 25,) Send address: küldő címe Password: A küldő jelszava Receive address: a fogadó címe 6.2 PC beállítás Ha használja a levelezést ez SSL hitelesítést igényel, be kell állítania a Microsoft Outlookot. Gmail beállítás 1.Gmail egy a sok ingyenes levelező kiszolgáló közül, állítsa be a POP felhasználói fiókot és tud leveleket olvasni és válaszolni rájuk offline módban, anélkül hogy csatlakozna az internetre. Állítsa be a POP3 Gmail fiókot az Outlook Expressben. 2.Nyissa meg az Outlook Express 3. Az Outlook Expressben kattintson az Eszközök és azon belül a. Click on "Tools" and then "Accounts.

21 7.Ptz Setting 7.1 Fizikai kapcsolat Csatlakoztassa a PTZ-t és a DVR-t. A pozitív és negative vezeték a PTZ kamerán. 485A (422T+) a pozitív; 485B (422T-) a negatív csatlakozó. 7.2 DVR Beállítás 1. Miután a PTZ-t áram alá helyezte, a monitor ki fogja jelezni a címét, kódját, átviteli sebességét, protokkolját. 2. Lépjen be a PTZ interfészébe, állítsa be a PTZ kívánt paramétereit, címét, kódját, átviteli sebességét, protokkolját a megfelelő csatornán. 3. Miután beállította a megfelelő paramétereket, Apply és Exit gomb.

22 Két lépésben szükséges működtetni a megfelelő csatornákon, ezeket láthatja a PTZ beállítások fejezetben. 8.FAQ 1.Kérdés: DVR nem működik, miután elindul? Answer: Ellenőrizze az hálózati adaptert Ellenőrizze a hálózatot, csatlakoztatva van e. Ellenőrizze Check the power on-off Ellenőrizze a frissítési műveletet Ellenőrizze a DVR alaplapját 2.Kérdés: DVR automatikusan újraindul vagy leállt miután elindult? Instabil vagy alacsony a bemeneti feszültség Rossz merevlemez vagy Tápellátás nem megfelelő Hibás hardver a DVR-ben 3.Kérdés: Nincs kimenőjel egy, több vagy az összes csatornán? Kérem, ellenőrizze a kamera adapterét Kérem, ellenőrizze a bemeneti/kimeneti kábel kapcsolatot a DVR hátulján Kérem, helyezze a video jelforrást közvetlenül a képernyő csatlakozójába, ellenőrizze fent áll e még a probléma Ellenőrizze a fényerősséget a képen és állítsa vissza az eredeti Nincs videójel Hibás hardver a DVR-ben 4.Kéréds: Nem megfelelőek a DVR élőképei? A PAL-t és NTSC-t nem helyesen választotta ki a BNC kimeneten DVR nem kompatibilitás a monitorral A videójel átviteli távolsága túl sok A DVR szín, fényerősség beállításai rosszak 5.Kéréds: Nincs hang? Ellenőrizze a hangfalat vagy a speaker funkciókat Az Audió jelforrást lehetséges a videó csatornára csatlakoztatta

23 6.Kérdés: Nincs hang a visszajátszáskor? Beállítási probléma: audit-videó eszköz Ellenőrizze a hangot, ha bezárta a visszajátszás ablakot 7.Kérdés: A rendszer idő nem pontos? Rossz beállítás vagy a felhasználó nem kattintott a Edit megerősítésre Az akkumulátor nem csatlakozik rendesen 8.Kérdés: A mozgásérzékelés nem működik? Nem helyes a mozgásérzékelés terület Érzékenység túl alacsony