gyok,. mat e k is. Borka Richard vagyok. Nekem legjobban az autótechnika új törekvései tetszettek.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "gyok,. mat e k is. Borka Richard vagyok. Nekem legjobban az autótechnika új törekvései tetszettek."

Átírás

1

2 A pályáai lhőég alalma ado aa, hogy gy jól műödő capa jöh lé a mai világua éiő poblémaöö mögé. Ebb mid ag mgalála a édlődéi öé mgfllő émá é blóolhao a uaómua igalmába. Némh Gyögyi híva, 8.oályba jáo. Sív ölöm abadidőm a mé b. Ö ül m i hogy ölbből mgimhm méü. É o új dolgo mg udhaam. Kdvc aágyaim öé oolhaom a méudomáyi ágyaa i, é a pályáa álal még jobba mgm ő. Nagy öömml idulam i a újágu éé. Gi i c L ál ó, 5. o. vagyo. A újág é é él a é m áo pog ívü am oa l új é öö i m m m h g a i c b, D vagyo l l a h c Mi J óályo. o 5. föld om a a a gyááa m góv dol a. g őbb ü hívá o i a m gai. S é v va híva, 13 a o áb G o Kód gyo,. aoi ágyaim öé a c v d K a é a g ol, a biológi a a, j a a föld ma i. a, álla, foci, ogo c á a ym b H ob iológia. dé. é d l a m o, é műv, lm fi mé S m a é í i. üi b őm Sabadid Vaga Máé vagyo, 7. oályo. A dvc aágyaim a Biológia, a Földaj, a Ifomaia, a Töélm é a Mamaia. A Go újágba o jó láam, a pogam aé jó, m a gy flébi a öyvédlm é a élővilág mgbcüléé. Boa Richad vagyo. Nm lgjobba a auóchia új övéi. Eg m S alai S. Nob A G o pá a hív lyáaba a. a öy lő auó ímé vol a dv c H obbijaim é m. öé a oi a á,bici lié,o fociálabdá á. i ll ál G ab M uh, h í v a a vayo l á 8. o c K dv. o y g öyai m g i, á é a ágy i i y o á udom dé a é é l m d l. háy é é h a gy l o y g í gy a ág i a új m Föld-i Sé:Boa Richad, Dbci Michll, Giic Láló, Kódo Gábo, Muhl Gabilla, Némh Gyögyi, Salai S. Nob, Vaga Máé. Igagaó: Cüllögé Balogh Judi Fléíő aáo: Cüllögé Balogh Judi, Kovác Gábo. Kiadó v: G. Séchyi Ivá Álaláo Iola É Diáoho Cim Cogád, G. S échyi I,vá u. 29., (mail: chyi60@cogad.hu)

3 Nagyo igalma é édfíő a madaa m ulajdoágaia vigálaa még ha ca a aiodalom újabb é újabb flfdéi i éü a émába. A lgflcigáóbb édé capaua alá a oo jlé, d midi mgalála a magáho illő émá. A mb őidő óa foglaloaja a madávoulá édé, má jóval égbb óa, mihogy lépléü l vola aól, ulajdoépp mié i ű l évől év gy madáfajo a év mghaáoo aába, é jl mg hlyü máo, hogy aá éháy hóappal éőbb úja viaálljo a oábbi hly. P, mi o má, mgmagyaáhaalaa űő jlég, i ámo hidlm ado ápo: öim, hogy a öépoba ljd é i a fcé a mocaa, lápo iapjába ll, gy mái évm, amly pdig gy Aioléől ámao, a hid, hogy a auo ől avallyá váloa, a i odafaúa pdig vööbggyé, ő, aad, ai úgy vél, a madaa a Holdo ll. A lő i madájlöléi íélől, amly gy vado élő madá voulááa iai füé, gy émoági, cicia apáág piojáa 1250 öül íódo bámolójából va udomáu: gy íváci, vállaloó dvű mb pgamdaabo őí gy füi fc lábáa a alábbi fliaal: "Ó, fc, modd, hol ölöd a l?". Bioyáa agyo öül, amio a avaal viaéő madáo vála alál édéé: "Áiába, Pu háába". A igaá udomáyo mlélű uaá H. Ch. C. Mo dá iolai aá alapoa mg aal, hogy 1899-b oámmal é címél lláo fémgyűű őí éháy gély lábáa, majd újua gd ő. A íél codával haáo módo i vol: a mgjlöl 165 gély öül má a övő évb viajl éháya b pdig mgd a fhé gólyá gyűűéé, é fajból i öbb példáy mgül a éőbbib. Aóa a madágyűű é példála "ai" fuo b: a világ i mid oágába gyűű madaaa öbbvbb déggl, öbb hivaáo é amaő madaá évélévl, é év öbb millió madá lábáa ül "paó". Tmé a ll öbb mi á év ala a bfogái mód, öö é magu a gyűű i oa fjlőd, ifiomulabba l, illv iépül a mgfllő iéméy (pl. a Euópai Madágyűűéi Uió, a EURING) é adabáio. A gyűűé mll újabb, gyaa oal haéoyabb mód i mgjl, amly öül flélül édm mgmlíi a ada é a agyobb ű madaaa őí ádióadó jli övéé (földől vagy műholdól). Néháy műholdól öv madá úvoalá ma má a I gíégévl bái figylmml íéhi.

4 Mi haálju fl a vouláuaá oá im? A alapuaá mll imldő jlőég va aoa a célo védlmi pogamoa, amly gy-gy faj, alfaj vagy állomáy mgméé olgáljá. Ahho, hogy i lgy, vouló fajo éb m lég a ölőhly imü é védü, ham a voulá illv llé oá haál ül i pooa fl ll éépi é védlm alá ll voi, hi gy-gy faj úlélé mpojából ulcfooágúa. Egy-gy lcapol mocád, lbooo pa vouló madaaa foha mg éváado ala, mdé "m mó i ájá ba " ö g ü l áp lá l o ó- üliől, é álal cöi aa élyé, hogy a i vádoo mgfllő fléülj a lőü álló, é g é ivaagoo ávő agy ú lüdéé. KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK A öldfolyoó lvé a amiai ájépíéből d, gway lvél mlíé a öld uaa. A öld ua hálóaa öológiai, üdüléi é uluáli ö ö é gi m po o a i magába hodo. A folyoó a ájba a mé élőhly-foloa ööő ájlm, mly fajöél, flépíé lé a öyő üléől. A élőhly-fagmáció a élőhly üli cöéé é fldaabolódááa folyamaa. A fldaabolódo élőhly üli a ööü lhlydő, áalaul vagy áalaío ül lj liglhi Ki alapül igéylő váloaá i mgaadályohaja a fajo vádoláá, pl. ú, vaú, caoa. A miolimaiu haáo, avaá, yőayago, a cö élőhlyül mia a gymá oláoó haáo őödé, a ápláléfoáo é a páválaái lhőég űüléé voja maga uá. A évao válaoááa godolva m hé mgéi a madaa vádolááa miéjé. A éai félgömbö a yaa mlg, a l hidg, é a mlgigéy madaa ámáa lőyö, ha dél voula. A éai félé maadva i lülhi a od időjáá, d ha még ovább pül, a Egylíő úl má a déli yaa i élvhi. Dél lé i olya ül, ahol bioyo madáfajo mgélhé, d a éao ölő viaéyíi a faj hlyi épvilői, így m maad má a ámua, mi a hoú voulá gy olya vidé, ahol a yá úlágoa mlg a öléh, vio a élflél idália. Migy 50 millió évvl lő má öbb olya madáfaj lé, amly öli ooai ma i él. Ao a oi lhlydé má vol a maiho ép: Dél-Amia alig m- füd Éa-Amiáól, Idia még m- vol Áiáól, Afia pdig migy m- aao áll apcolaba Euáiával. E mgfllő a lgöbb voulái d Euáia é Afia öö alaula i, míg a Idia é Áia, valami a Éa - é Dél-Amia öö ialaul d gyűbb. A jégviahúódáo időaaiba a hőméél évig aó ciluoba váloo é a uaáo a muajá, hogy a váloáo olyo ig gyoa, iább évid, mi éváado ala jáóda l, ami yilvá a ugalmaabb voulái aégiá ialaulááa dv. A ljgdé haááa a mgfllő élőhly délbb olóda, ami bfolyáola mid a yái, mid a éli álláhly ialauláá.

5 Bá a Föld mág mjéb ciliu váloá figylhő mg, a madaa még m véi l a iáy, d mié m? Ugyaca jély, hogy a Egylíő aóodó madaa hoa udjá, hogy m va éa é m dél? Rjély aoba még így i bőv maad. A Napo figylő állao hogya ájéoóda éjaa? Egy-gy új cillagép flűé mié m avaja ö ő? A mág Éai-a öülblül ilomé alálhaó a Éai Saól, hly évől év váloi, mié m avaja ö a állao? William Cocha, a amiai Iallioi Naual Hioy Suvy uaója valami ém oiológu ollégái öö íéléől a Scic magai ámol b. Koábbi laboaóiumi íél má bbioyíoá, hogy a madaa a ájéoódáu oá figylmb vi a Nap hlyé, a cillago álláá valami a Föld mág mjé i. A madaa mll óiái pooággal ájéoóda a méh, laaco é má vádohala, a moach lpé vagy a gi őö i. A udóo a vádomadaa ájéoááa pooabb mgéé vég öbb á ilomé ül öv auóval é jladó gíégévl gy copo üacú fülmüligó. A madaaa éa flé aó vádoláu oá lőö bfogá, fllé a jladóal, majd milő aloyao (di o d fl) újua bocáoá ő, l flé muaó még mág mő haááa é i ő. A váaoáoa mgfllő a madaa öavaoda: yuga flé vé újua. A övő aoba a uaó mglpéé oigálá a hibá, é úja éa flé idula. A madaa há mid, a Nap álláa alapjá, úja alibáljá blő iáyűjü. A voulái iáy, a áv é a üég idő giailag ögül ulajdoág. A udóo m udjá pooa, hogya lhég hogy a madaa ép ily agy ávolágba i ájéoódi. D p va éháy lmél ami magyaáao íál. Egy appal pülő madaaa ülöböő a ájéoódái pojai mi pl. a Nap, hgy, ig b. gíégévl aláljá mg a hly iáy. A éjaa pülő madaa a Hold é a cillago lhlydé gíégévl aláljá mg a hly iáy. A galambo é a uaó aa a övé juoa hogy a Föld mág ővoalai gíi ő. Mgh hogy a madaa a oáoól léő úvoalo idula l, álalába a éllm myiégéb bövő váloá magyaáa.

6 A Földöi-g pavoaláa mid iloméé álag vouló madá li á a ői voulá cúcá éjaáé. Sámo öülü olya i méű, mi pl. a fii füi, amly áyfávolága b. 20 cm, é úlya cupá 8-12 g, d a l ölőhlyéől m- öli, vagy a mi poáa, amly 21 cm áyfávolágával é g-o ömgévl alig ámí agyobba, d ié óiái ávolága, m- voul. A 19 g-o álagömgű füi fc aá m- i lvoul félő hlyéől. A hh üég giá piciy madaa a voulá lő flhalmoo ill. pihőhly igéí íaaléaiból fdi. Még agyobb ávolágo mg a ai cé, amly éa-uópai ölőlpiől gé a Aai pmvidééig voul, így év b m- ua mg vouláa oá. Valamivl öybb űi a dolga aoa a agy ű madaaa (pliáo, gólyá, agadoó madaa), amly vioylag agy áyflülüö violáva, a flflé álló légáamlao a (mi ) "lovagoljá mg", majd, ha lég magaa juoa, i áycapá élül húa l célju iáyába. Tmi ca a áaföld fl l, így a madaa m ív i a agyobb ví öm g: a Föld ö i- g lőoba a Bopo uál é a Gib al á i- ooál li á. A lgújabb uaáo ávilágíoa aa, hogy a madaa m flélül a föld mág ővoalai gíi a voulába, ham gé má. Ola uaó poagalamboal íél é a áju l mág avaóö é i miől célba alála. E ög üö a uaó fjéb é é a célba alálá gíő éév a galambo. Nmoáa mg i alálá: a aglá v vol. Ugyai a galambo épl vola ájéoódi, ao ha oyálaháyájua éélíé, így lvív agláua. Tudomáyo magyaáaé a olgál, hogy a madaa a magaból a ül jllmő agg mgjgyv ájéoóda é alála célba. Nagyéi Tmévédlmi Tül: A 806 ha ülű Cogád Nagyéi Tmévédlmi Tül a Dél - Tia-völgyb, a ú. Köö-ugba hlydi l, délől 10 m hoa a Tia, lől 5 m hoa a Köö ölli öül. A gé ül a Tia mi öld folyoó é, é m ca haai, ham möi jlőég i va, hi léő éghajlaú, é léő élővilággal dlő ül ö ö, möi madávoulái úvoala v ül aja. A ői é a avai madávoulá idjé dava é véi luda capaai húa á a Cogád é öyéé ölöő madaai - Gólya, Füi fc Nyílfaú éc, Hgyi billgő, Bíbic, Bacó, Sáaloa, Dau, Hgyi faú, Vöö yaú lúd, Ki áóaoa, Havai pafuó Apácalúd, Ságacőű di, Aaylil, Kc ólyom, Holló A véd ül lgéébb élőhlyípuai a holága, amly alá lgjobba ői a áj gyoi aculaá.

7 A 806 ha ülű gyég a Tia bal pajá a Köö ugba hlydi l, délől 10 m hoa a Tia, lől 5 m hoa a Köö ölli öül. A i alálhaó úaúvoalo ámala méi é ulúöéi éé imh mg a idláogaó. A úaúvoal hoa 26,7 m, amlyh 1 iiduló állomá é 6 pihőhly aoi. A ül a hlybéli mévédő védé é yilváíai, mllyl alábbi céljaia é lg. a még öl mé állapoba fmaad gydülállóa gadag élővilággal dlő áéi dő, holága, ubigödö mgőé, - a Tia abályoáa övéb ialaul ligdő, boofü, ádao, holága fajgadag övéy-é állavilágáa, ájépi ééi védlm, - ulúöéi mlé é öyü mgőé, - a őhoo fajo fmaadááa bioíáa, - véd, foooa véd madaa háboíala féléé é voulááa bioíáa. Réi: A Cogád Nagyéi Tmévédlmi Tül yolc éből áll: 1. Áéi dő a Tia bal pajá, 2. Mámaiéi-Hol- Tia, 3. Ellépai-Hol-Tia, 4. Nagy-Gombá (holág a áéi dő ülé ), 5. Saadá (holág a áéi dő ülé), 6. F vagy Dög- Köö, 7. Ráoyi Hol-Köö, 8. Áéi dő a Köö jobb pajá. A. A holága öül a Mámaiéi Holág a lghoabb (9,5 m), a lgagyobb víflíl dli. A holág é öyéé véd állaai: - éélű (lvli-é cbéa), - hüllő (füg gyí, mocái ő, víiiló), - madaa (bacó, géölyv, fhé gólya, f gólya, gyugyalag, i ócag, agy ócag, ádi ámáy, ü gém), - mlőö (mi cicáy, oai dvé, ü, vaod), - övéy ( ucaüöm, ulyom). B. A Ellépai Hol-Tia é a Nagy Gombá ég gymáal öfüggő mad ép, d a Lófógóigél mgépí gá lválaoa ő. A hullámé őbb flölődö, ami mocaaodáa idul, ő éha i i áad. Véd álla é övéyvilága haoló ép mua a lőő éh, d i fű, yá ligdő i alálhaóa, valami a éi ialag. C. Ráoyi Hol-Köö lj hoa 4,8 m, ám abad víflül vbb, mi100 m hoú, ugyai a holág agy

8 A. éé mocái élőhly boíjá. A lgflölöbb é élőhlyi a uódlá ovábbi állomáai jli: a avaal ví boíoa aló foál mocáé, míg a még flőbb foál fűyá ligdő alálhaó. Állaé övéyvilágába a óával, ől, éi ialaggal, ulyommal, ága őiommal, baa éihéjával i alálohau. B. Dög-Köö vagy F-Kööb máciu vég é máju lj ö va ví, d yáa d iáad. Eé mdé yá é fűfadő boíjá. E gadag mlő é madávilágo lhővé. C. A Saadá fodío L-alaú ív a gyoi Ő-Köö-oo é. A holág élyviű, flölődö. A holág aló foa lj flölődö, bl imul a Kööooi é gypéb, a maga áoo jli a md. A aló fo öléb a gá övéél gy élbb öblö alálhaó, mivl a gá épíé oá, ubigödöé élíé a aa. A holág a Tia é a Köö flöl i ap vi áví idjé. Véd élőléyi a lőő ívül: Tiaviág, baádabillgő, bacó, daaiály, é ci, faopác, pacia, glic, öldi, vööbgy, magiviág, yái ői. További méi ééi: A ül a Köy- é Tmévédő Cogád Váoi Együl ddig 123 véd álla é övéy faj á fl. A véd fajo öül 87 faj a madá - ööü 10 faj foooa véd (i ócag, agy ócag, f gólya, fhé gólya, aala gém, fayúő, gyugyalag, uvi, éia, gólyaöc). A öbbi véd faj öé mlőö, hüllő, éélű, ovao é övéy aoa. A mévédlmi ül jllmő fá áuláa a fű-yá ligdő, mly ooodó állomáyai főlg a folyó é ubigödö mé őőd mg. A fáa fuó pai őlő é vadomló, a yái mlgb a fáól cöpögő ví, a idől fá öé é a alaj vaago boíó mohaég olya éé l miha gy ődőb éálá. A ubigödö pajá véd övéy i él, mi pl. a yái ői é a Tia pai magiviág (poui-pao faj). A dő ámo agadoó é é madáfaja i oho yújaa. A véd ül lgéébb élőhly ípuai a holága, amly alá lgjobba ői a áj gyoi aculaá. A holága flíé a ulyom é a ucaööm figylhő mg. A gé ül a Tia mi öld folyoó é, é m ca haai, ham möi jlőég i va, hi léő éghajlaú, é léő élővilággal dlő ül ö ö, möi madávoulái úvoala v ül aja. A ői é a avai madávoulá idjé dava é véi luda capaai húa á a ül fl. A gáoldal véd övéy a éi ialag. A Tia folyó júiu öpé éd méyl lpi mg a láogaó. Eo láhaó ugyai a Tia viágá, amly a oágba gy iább. A méy lgjobba a poohídól figylhő mg, öbbyi a éő déluái óába. A időjáá foo p jái a pülő codá ajáába, mivl élcd é a dű idő dvli.

9 A fogyó olajél é a édioxid ibocáá cöé lég idoo olgála a bi é díl gépjáműv lcéléé, máfaja, öybaá giá haáló gépjáműv ljdéé. Miöb a ifomaia flfoghaala fjlődéi bég apcol, a auóipa még midig a öbb mi á év ialál Oo mooa é a ié agypapaoú díl mghajáa épí. A öyhlé gy ügőbb poblémája aoba úja uai d a uaáoa. E a hagyomáyo mgoldáo fjlé, új mghajái mód, valami a ümayago új gációjá éii. OPOC EcoMoo A lv Fdiad Kidma abadalmaaa b. A moo éümű é díl-é Oo moo i lh, ig alalma gámooa i. E gy olya éhg boxmoo, ahol a gy hgb é dugayú moog gymáal mb. Lgagyobb lőy, hogy a dugayú lö cupá flaoa, mi hagyomáyo áaié. A bő gy mé él é öl 60 cm hoú moo 325 lóő olgála. Midh ép a 134 g-o ajá ömg lyéő, ami a ömg ljíméy áa i igaol. A öyudaoág édéb a Eco Moo aaja bépíi gy gyoo hibidauóba, mly a díl őfoá ca haóávolág övlőé ju ph. A jámű hajáá a lomooo végi majd. Cél a 2,35 l/100 m- fogyaá léé. A ompa mé é a vl l jáműv ompaabba, öybb é aaéoabba lh. Má a XIX. Sáad végé ialaulóba vol a villamo mgoldá, d mgopaáa háav fjlődéi ldülé. A XX. Sáad ljé Amiába a bi áa ödé vol a áaméa, a villamo hálóa még m vol iépív, ami a blő égéű moooa dv. Eé m ca olcóbbá, d paiuabbá i vála lomo áaiál. A mghajá bioíó gyáamú mooo valamily áamfoáól lőőlg flölö aumuláoból apa giá. Főé líium-io lp éíi lőyb, mivl ibb, áalmaa a vébé öy, jobb a ljíméyü. Álag m ávolág mgélé alalmaa, pdig a fééből giá v via a db. Eb a auóba ic uplug é jól gyoula főé i bégaomáyba i. Aoba vaa lőyö é még l m üdö aadályo.

10 A mghajá bioíó gyáamú mooo valamily áamfoáól lőőlg flölö aumuláoból apa giá. Főé líium-io lp éíi lőyb, mivl ibb, áalmaa a vébé öy, jobb a ljíméyü. Álag m ávolág mgélé alalmaa, pdig a fééből giá v via a db. Eb a auóba ic uplug é jól gyoula főé i bégaomáyba i. Aoba vaa lőyö é még l m üdö aadályo. - A lomo auó üm öb m bocáaa i üvgháhaáú, vagy bámily má lvgőyő gá - Foili-ayagm - Hagala - Ha iül midhol mgújuló giafoából lőállíai a villamo áamo é a aumuláoo édéé i mgoldjá, abolú öybaá öé válha. - A ümayag áa é a gyűbb mghajá i d övéb agyágdl olcóbb a faáu a hagyomáyo auóho ép. - Elő pobléma a haóávolág, ami m. - A máodi god a léhő lgagyobb bég ( m/h).vaa ugya modll, ami bégb vagy haóávolágba öbb uda, d ma a gyi ca a mái ovááa ud ca ői. Eé a lomo auó gylő iább váoba jó. - Sámí a ömgü i, m laív öyyű ll liü, ami cai i auómé jlh. - Ugyaao dága, %-al öbb ül foili áaiál. Ha pdig lmül a ai ca 6-8 óa hálóai ölé uá oboghau célu flé. Talá gíh a hly a a öl, hogy a a céla ialaío ölőhly gy mlő auomaiua gy aolái idő ala iapá a aia é hlyé fi ölö. bvé apféy dméy vacüvg ocáo Céium-oxid hg Ví + édioxid + apgia = moohajóayag S iül apgia gíégévl víből é édioxidból moohajóayago lőállíai. E cél édéb ifjl gy apgia-ao, mlyb a ocál apugáá áplálja a abil é gyo moémiai folyamao. A új ljáá a vi é a é-dioxido hidogé é é-mooxid véévé alaíja, ami ygaa v. E a ayag iiduló mé lh a oia, bi é gyéb folyéoy ümayagoa. A folyama léyg: a vi é a é-dioxido moémiailag ébojá, úgy, hogy a apféy gy bldyíláo ülvi a ao bljéb. A ao bljéb gy céium-oxid hg alálhaó, ami oxigéaomoa olgála a folyamaho. Máodi lépéb a céium-oxido 900 foo vígől é é-dioxiddal agálaa, hogy a céium viaapja di állapoá. A d haáfoa jllg 0.8%, d a imuláció 19%-o haáfoo muaa lő.

11 Hibid d a a mgoldá vü, mly oá a mghajáho üég giá é vagy öbb, ülöböő lv műödő őfoából yi. A gyaolai mgvalóíá oá lgöbbö a blőégéű moo é a villaymoo ombiációja jli mg. E a mgoldáo agyo ígé, d m oldjá mg a áoayag-ibocáá poblmaiájá. Ily d majdm mid gyáó piaca dobo má, d mgoldá a lj ümayagcllá d! A ümayagclla 1800-ba William Nicholo ( ) é Aoy Calil ( ) flfd a lolíi - vagyi a víboá -, a a folyamao, amio lomo áam haááa víből hidogé é oxigé gá li. A ümayag-clla műödéé a gyű émiai folyama a alapja, ca viaflé, aa hidogéből é lvgőből lomo áamo állíaa lő. Bá a lmél m űi boyolula, a haéoy chiai ivilé a űuaá fjlődééig váu. A héöapi haálaa á ümayagcllá jáműv fjlé a uóbbi időb bgyoul. Si mid agyobb gyáó foglaloi a édél, ő öbb úljuoa a pooípuoo. Mid loémiai dl épül jámű jllmőj, hogy vagy gyoa mgy, vagy mi. A ümayag-clláa jó a giaűűég, d o a ljíméyűűég. Eé mid b aumuláooal vagy upapaciáal (odáoal) páoíjá, mly a clla folyamaoa öl. Vagyi a hidogécllá jámű agyo haolí a hibid aal a ülöbéggl, hogy a obbaómoo hly a ümayag-clla olgálaja a gia uápólá a aumuláoo öléé. A ily jámű műödéé, hajáá iv a lomo auóval mggyi, aal a ülöbéggl, hogy a folyamao gia uápólá mia ic üég óiái lp. A lp élaama a folyamao ölé mia hoabb, a aolá m a óáig, ham gy laiu gáölél mggyő időaam ala ajli. A ümayag-clla lő áéé idáli mgoldáa űh, a év, mly mll óla cáfolhaalao. Ha ca a áoayagibocáá éü, ao i vhl, főlg ha a hidogé lőállíáa i öybaá módo öéi. Egyíi a lomo auó jó ulajdoágai é a jllgi haálai oáoa, bioyo ül ompomiumo élül haálhaá. A chológia giaűűég jó, m üég hé aumuláo paoa állíai, például a m hbb, mi gy hagyomáyo áa. Sajo ma még llév i va gadago. Talá a lgiaóbb a, hogy jllg a chológia a gydi gyááo mia dívül dága. A hidogé aoláa jllg m mgoldo, é imv a haai ügym, m i láo á ély Magyaoágo. Több év húódi a CNG úhálóa iépíé i, a haai ümayag-fogalmaó m pa, pdig a földgá midhol dlé áll. Mi l i a hidogél?

Kedves Csapat! Köszönjük, hogy vállalkoztatok a küldetésre, amelyet az alábbiakban olvashattok.

Kedves Csapat! Köszönjük, hogy vállalkoztatok a küldetésre, amelyet az alábbiakban olvashattok. I. ful Kv Cp! Kj vlll lé l li lv. Klléi u ju i uócp vj j l - vé j ju i - i cp i xpíció i flé ulj Móli. A uó i l ulj é u u l li ép l lfjól 215. ciu 23-: Mll xpíció úvléépé é uó plój i l lj. Sj pló lv fljé

Részletesebben

ó í ö ľ Á ó ł ó ó Í Á ó ö ý ľ ó ľ ľ ľ ú Í Á ł Á Á Á Á Á ő ĺ ĺ ĺ đ ó Í Í ö Í Í í ó ľ í ő Í ó í ő í ő í ó ú ő Í ó ľ ö ó ő ľ ó ń ľ ö ľ ú í ö Í ő í ö É í ő ö ö ö ő ő ő ö ö ő É í ő ľ ó ľ ö ő í ó ľő ő ĺ ő ő

Részletesebben

Alsó-Ausztria A nagy kiránduló térkép

Alsó-Ausztria A nagy kiránduló térkép ó- é éé Ú :7000 ééű éé é á áá ó- ó ő é, é áj áááá éá vá é áv üé, á v á á é é íűéé é á é áá ő ó-á é- ávó, űő é ű á,, v ő őé váj áó ó- áó éé á já í Z Ö á éé! Ó- áó 00 -, +4/74/000-000 @ - v ő é: / é é é:

Részletesebben

ISKOLÁNK DOLGOZÓI AZ TANÉVBEN AZ OSZTÁLYOK TANULMÁNYI EREDMÉNYEI STATISZTIKAI ÖSSZESÍTÉS A KÉT TANÉVRŐL

ISKOLÁNK DOLGOZÓI AZ TANÉVBEN AZ OSZTÁLYOK TANULMÁNYI EREDMÉNYEI STATISZTIKAI ÖSSZESÍTÉS A KÉT TANÉVRŐL SLÁ LGZÓ Z 66- ÉBE Z SZÁLY LÁY EREÉYE SSZ ÖSSZESÍÉS É ÉRŐL - 55 - l dlgó 6-,, évebe eüle é v : : Sóg,dő Blb eld Láló g g-ö óá óef gh -áb á óefé gh á-f ' l Gáb -f l Gábé -f 7 Í7 Áád Sád ö- 5 6 Áádé e g-ö

Részletesebben

í ő ľ ü ó ľ ľ ő ľ ü Ü Ü Ł ľ ü ľ ü ľ ö ľü íľ ő ő ź ő í ó ü ľ ö ü ü ó ő ö ľĺ ó ľó ő ő ö ź í ö ő źą ö í ő ü ö ö ü ő í ľ ó ó ó ü ó ó ó ő ö í ó í ü ö í ő ę í ö ü ą í ľ ó ő í ú í ó ő ö ó ó ő ü í ó ľ í ľź ľ ú

Részletesebben

2.1. Mintavételes szabályozási rendszerek tervezése. Az elírt válasz módszere

2.1. Mintavételes szabályozási rendszerek tervezése. Az elírt válasz módszere é vé áoá vé. í vá ó. D- go. ooo ID áoáo vé gvóíá, poícó ID, á ID, óoío, ID oc SR c. o p p. go D-. go c o p c goo ID co, ID po, c, ofc c f.. vé áoá vé. í vá ó pj áíá goo öé gá áíógép gvóíjá g. áíá goo é

Részletesebben

Ú Á Ü É ő ö ó ó ő Ü ö Ó ő ú ó ö ő ú ű ű ö ú ö ó ü ö ő öü ő Ú ö Ü ű ó ü ű ő ö ő óü ó ó ő Á Á ó ó Ü ó ó ü Ü ö Á ő ő ó ö ó ü ő ö ó ö ő ó ú ú ó ő ó ó ú ü Ú Á Á É Ü É Ú ü Á É ő ü ÉÉ É Ü ó Ö ó ó ö ö ő óü ó ü

Részletesebben

á é é é é é é é é á é é é é á ú ó é ő á ő á é ű é á ó é é ő é ú ő á é é őá é é é é é é é á ő ö ő ö é á é ő é éé é é é á ő á é ő é á ó á ú á á é á é őí

á é é é é é é é é á é é é é á ú ó é ő á ő á é ű é á ó é é ő é ú ő á é é őá é é é é é é é á ő ö ő ö é á é ő é éé é é é á ő á é ő é á ó á ú á á é á é őí é é í á é é á é ő é ú ó ő é é í ő á é ő ő é ö á á ó í ú á á á é é á é é í é é é ő á á á é ö é é é á é é í é á á é á é á á í é é á á é á é ö é é é é é ü é á é é ö á á á é é é é ő é é á ú ű é á é ő é é ü

Részletesebben

Á É ő é ü ö á á ö é á é ö á á é ő á á ő á á á ő á ő é á é ő ö ó é ő é é á ó á á á á ó á á ö ö é á é Ó É á á ő á á ú ü ö á á á á é á á á á é é ő á á á á é ü á á ő ú á é á á ü ö á á á á é é á á á á ő á ő

Részletesebben

Ü Á Á ó Ü É É Ó Á É ó ó á ó á É á é é ö é é ó é é á á á úé í ú é ö é ó á á á í é ö í á á Ö é é á é ó é é é é ó é ü í í á á á ö é á é é é é é ó é Ü ő á é í ó ó ö ü í á á í ü á á ó á íí ó á ó ő á é é ö ö

Részletesebben

Vezetéki termikus védelmi funkció

Vezetéki termikus védelmi funkció Budaps, 011. április Bvzés A vzéki rmikus védlmi fukció alapvő a hárm miavélz fázisáram méri. Kiszámlja az ffkív érékk, és a hőmérsékl számíásá a fázisáramk ffkív érékér alapzza. A hőmérséklszámíás a rmikus

Részletesebben

ú ľ ľ ä ú ľł Łř äľľ ź ź ó ľ ú Ö ö ó ó ó ź ę ő ö ő ö ó ö ę ó ó óö ö óö ö ő ő ő ő ć ö ó ő ő ó ö Á ľ ö ó ő ő ü ö ű ö ő ö ó ľ ú Ö ü ű ö ö ö ń ź ü ľ ö ľő ő ü ę ö ő ó ö ö ö ę ľü ľ ö ü ö ö ó ü ľ ö ö ú ö ő ő ź

Részletesebben

Á Á É Á Á É ö ó ő ő ó ó ó é ö é ö ú ó ó ó é ö é é ő ö ú é ö ő é é ő é ó É ő ó é Ü ö é ó é é é é é ó óö é ő ő é ó é é é ó óö é é ö é é ő é ű ó é ö é ő ú ö é é ö ö é ő ö ö Í ö é ö ö é ü Í ö é é é ó é é ő

Részletesebben

ö á é á á á á ö é ő á é é í é ü é í á é ő é í ő á á á á ö é é í á á á á á é ő á á é é ő é á é é ő é é á ő á á í é é é ö ö ö ö é é á í ö í é é éé ö á á á ö á á á é ú é é ö ü ő á é é ű ö é Ó Á Ó é é é É

Részletesebben

ő öí ő ę ť ó ľ ľ ľ ú ľ ŕ ľ ő ú ľ ő ü ľ ő ľó ľ ľ ľ ö ő ľ ó ľ ľ ó ő ü ő ö ö ö ő ľ ľő öľ őľ ľ ü ő ľ ő ü ö ü Ĺ ű ö ő ü ö ü ó ľ ö ü ö ö Ĺ ó Ą ö ö ä ź ö ő ľ ó ü ü ľ ö ö ü Ĺ ö ę ö Ĺ ľ ó ó ö ľ ú ö ö ü ö ľ ú ó

Részletesebben

31-ik szám. Tizenötödik évfolyam. l f!' *J J"7 tónín igttí ltln30 uis^:~ JaI. Nagy Miklós, (1-3) mánybiztossá neveztetett ki.

31-ik szám. Tizenötödik évfolyam. l f!' *J J7 tónín igttí ltln30 uis^:~ JaI. Nagy Miklós, (1-3) mánybiztossá neveztetett ki. 4 - Töö K - 5 LŐFIZTÉI FLHÍVÁ Töö K 5 V Ú J 88 ú (Iö A ú ; Oű B- ü ö) Á ú - ö / A ö ö ö öö A - ö ö ü Rü üöö ú - ö öö -öö öü A ö A ü üö ű M Kööü ü ö V Ú" P Ú" - ö ű - P Ú" A V Ú" ö «> üö; üö - ö ö ö- ü

Részletesebben

ő ľ ü ó ľ ő Ĺ ś ź ü É ľ ĺü Ô ľ ľ ĺ ő ľ ľ ľ ĺ ó ľ í ó ú ľ ú ö ľ ĺ ľ í ľ ő ő ľ ő í í í ĺ Ü ü ü ö í ö ź ő ĺĺ ö í í ó í ó ľ ü ĺ ö ľ ő ź ű ö ö ľ ó öľ ľ í ľ í ó ó ő ź Í ő ź ľ í ó ó í ű ĺľ ö í í ő ó ľ ľ ó ö ó

Részletesebben

ą ľ ó ľ ő ü ĺ ü ą Ő É ľ ĺ ĺ ü ľ ľ ó ó ĺ ĺ ő É ľ ó ö ő ź ő ľ ĺ ľ ő ő ő ü ĺ ö ö ó ő ö Í ó ź ó ü ő ő ü ź ű ź ú ö ö ú ó ú ó ú ź ő ü ź ű Íź ú ĺ ź ő ľ ĺ ő ó ĺĺ ú ľ ó ö ĺ ź ĺ ő ľ ź ó ü ź ź ľ ő ń ö ö ó ü ź ű ö

Részletesebben

öáá á á í ó á á á á é á á ó á íí ó á é ó ó á é á ó é é ó ó É Í Í á é á á á á é é í á í ó á ó é á é éé á ó á á í á Ú éá á á é ó ö ü é Í á é é ó ó é ö é

öáá á á í ó á á á á é á á ó á íí ó á é ó ó á é á ó é é ó ó É Í Í á é á á á á é é í á í ó á ó é á é éé á ó á á í á Ú éá á á é ó ö ü é Í á é é ó ó é ö é öáá á á í ó á á á á é á á ó á íí ó á é ó ó á é á ó é é ó ó É Í Í á é á á á á é é í á í ó á ó é á é éé á ó á á í á Ú éá á á é ó ö ü é Í á é é ó ó é ö é á á á ó Ó á ó í éí é á á á áí ó Í ö é ő á á á á á

Részletesebben

ľ ü ú ľ Ö ő ü ľ ö ö ö ó ő ü ü ę ę Á ó ľ ľ ó ó ő ó ü í ť ó ó ő ö ö ü Í ő ľ ö ó ü ő ő ó ü ő ź ľ ö ő ő ú í ü ő ő ő ó ő ľ ú í ó ó ź ő ú ő ő ó ę ő ľ ťő í ľ ő ő ő ü ü ő ú í ö ö ú ó ő ü ó ń ú í ľ ö ő Í ő ö ľ

Részletesebben

Intuitív ADT és ADS szint:

Intuitív ADT és ADS szint: A zkvcál adazkz olya dz pá amlyél az R lácó azív lzája lj dzé lácó. zkvcál adazkzb az gy adalmk gymá uá hlyzkdk l, va gy logka odjük. Az adaok közö gy-gy jllgű a kapcola: md adalm cak gy hlyől éhő

Részletesebben

ő ü ó Ö ő ü ľ ĺ ľ ü ľ ó ľ ľ í ó ĺ ĺ í ú í ľ ú ł ĺ ľ í ľ ő ő ź ő ľ í ő í ü ö Í Ĺ ź ő ö ď ź í ź ó ľ ĺ ö ľ ľ ľ ő ü ź Ú ź ú ö ö ú ľ ó Ú ó ĺ ú ő ű ź ó ú ľ ľ ó í Ęö Í ľ ľ ó ó ö ľ ő ű í ó ö ľ ű ö ó ö ľő ő ő ö

Részletesebben

łä łĺ ś ľ ő ľü ó ő ü ľ ĺ Ü Ü ł Őľ ĺľ ľé ľ ü ľ ü ľ í ő ű ö ľ í ľ ő ő ű źů ő í ő É í ü ĺľ ö ü ľ í ó í ľ ĺ ĺ Í ő ü ź ű ź ö ú ő ĺ ź ź ý í ő ź ű ź ú ö ö ő ő őľ ő ö ö ö ľ ľ ó ő ľ ó í ü ľ ľ í ö ő ľ ĺ ö ľ ĺ ő

Részletesebben

ő ĺ ó ľ ő ü ü ĺ ľ ĺ ĺĺ ľ í ľ ľü ĺ ľ ő ő í őľ ú ö ĺ ľ í ľ ő ő ź ľ ő í ő ö ü í ľ í ó í ó ő ľ ü ő ü ź ű ź Ĺ í ó ö ő ö ľ Ó ő ö źů ö Ĺ ő ź ó ő ö ľ í ź ő ö í ó ź ź ö ö ő ł ü ľ ó ő í ľ ö ó ó ĺí ü ü Á ź ű ú ö

Részletesebben

ő Öľ ü ú Ö ľ ő ü ó óľ ő ő ü ľ Á ę ö ő ó ę ő ľ ó ĺ ü í ę ę ő ő ó ő ö ö ő ö ó ő ó ü ő ü ő ü ő ę ľ ę í ľ ü ő É ó ó ľ ö ő ó ó Ó ő ó ę ő ö ó ü ő ú í ö ę ú ő ő ü ő ĺ ü ü ĺ í ü ü ö ę ó ľ ü ő ő ę í ő ę ę ő Á ü

Részletesebben

Á Ö É Ö Á É Ő Ü É é ü é é ö é ö é é ó é ó í í ü é é é ö é é é óé ü ó Í ö ó é é ü ó é é é ü ó é óé í é Í Ú ö í é ü ö é í é ü é é í ü é é í í É ó é Ö ö é ó é ó ó é ü é é ö ö ö í ü ü é é é ö ü í é é é é é

Részletesebben

ú ľ ľ ľ Ĺ ľ ľ ľ ú ľ ľ ő É ö ö ľő ő Ĺ Ö ľ ö ľ ő ö ľ ľ ű ö ľ ó ľ öľ ľő ó ó ľ ö ő ö Í ó ľ ö ő ö ľ ľ ľ ű ö ľő ó ó ő ľ ľ ľ ö Ĺ ľ ť ľ ľ ľ ö ľ ľ ő ő ľ Ö ľ ó ó ő ľ ľ Ĺ ö ľ ó ó ö ó ľ Ĺ Ĺ ľ ľ ľ ľ ö ľ ó ć Ĺ ő ö ö

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ALACSONY ENERGIFELHASZNÁLÁSÚ LAKÓÉPÜLETEK ÉPÍTÉSÉNEK TÁMOGATÁSA A++ az Energia Unió Zrt és a ProKoncept Építési Rendszer támogatásával Energiatudatos, Klímabarát élhetőbb Otthon, legyen

Részletesebben

ä ú á á á á á ú á á á ĺ ę ą ą ú á á á á ĺ á ĺ ĺ á á á ö í ů á á á í ł ü ü á á ĺź ĺ á á ó Źá ó á ű ö á á ó í á á ó á ä ü ú á á á á á ü ĺí ü ö áĺ ü á í á ó á ö á á á ó ü á ö á ĺ Ż Ż á í ö Á ź í á á á á ö

Részletesebben

ő ýľ ú ľ ľ ľ ú ľ Ś Ü ő ł ő ń Ö ľ ő ü Ę ľ ľ í ľ Á ľ ő í ö ö ő ć ń ő ő ő ö ö ö ö ö ľ ľ ű ö ö ő í ü ľ ö ú Ö ľ ö í ü í ľ ľ ľ ö őö źł ľ ö ü ő ő ü ö ő ľ ú ľ ő í ő í Ö ö í í ő Í ę ý í ö ö í í ľ Ą Ą ú ľ ľ ő ü

Részletesebben

csak csak4 csak3 csak1 sak csak2 NYERŐÁR

csak csak4 csak3 csak1 sak csak2 NYERŐÁR mn W FM K F v n d m n d K v d 3 p d 3p 0 d 0 0 0 ó vn g 0 p mb B x M hnő po pő 3 0 3 30 CLgnd 0 Mpo á E gán po á v p g őn gbó M 8 m 08 Nop nú ó K ú ó ú á mn nop n m o C pá bnph ó ü önbö ő m bn 8 0 P dá

Részletesebben

ő ľ ľ ó ľ Ö ľ Á ľ ó ľ đ ľ Ú ó ö č ą í ą ą ô ó ó í Đü Ą ö ň Ś Ö í ę Ł Ą Ą ą í Ĺ ą ö ó ó ó í Á ľ ź ő Ą ô ł łľ ő ľ ľü ó ź ź Ą Ą ł Ą ą ďó í đó ö í ę Ą Ą ęá ę ô ŕł ł ó Ę Ä żäą Ä í ó ż üł ł č ň ł ľ ą Ł Ú Ł ý

Részletesebben

ó í ó é é ó ö é ö ű ó é é é á é é é ú ő é á é ó ö á é é é é á á ö ú ő é é í é á ő é ú Ö í ö á á ú é é á á ö ú ő é á á á é é ó ö ú ő é ö ű ő é ő ó ű ő

ó í ó é é ó ö é ö ű ó é é é á é é é ú ő é á é ó ö á é é é é á á ö ú ő é é í é á ő é ú Ö í ö á á ú é é á á ö ú ő é á á á é é ó ö ú ő é ö ű ő é ő ó ű ő ó ú á á ő é ó ó ó á é é á é ú á Ö á á ú ó é á é ó ö á ö é é é é é é é ő é ő ú á ö ö ű ő é é ó ö á á é é ő é ö é é ö ö ó É é ö á ú á í á é ó é ú Ö ö á á ú é é á é á é ú é é á ö á é ö é é ó á á á ó ö ú ő

Részletesebben

ő ő ř íź í łä ä ľť í ü ő ü ő ó ö ó ü ú í ó ó ó ĺ ő ő ő ĺ ó ő ő ő ö ö Í ő ö ő ő ó ő ü ĺ ő ő ó ĺ ö Ĺ ö ö ű ĺ í ö í ő ő ő ó ĺ í í Ę ĺ ó ö ű ĺ í ĺ ő ú ö ű ó í Ęö ő ű ÍÍ í ű ő ó ő ó í ő ő ő ĺ ő í ő ó ü ö ö

Részletesebben

ü ú Ö ő ü ę óľ ľ ő ü ő ü ľ ľ Á ö ó ó ő ľ ź ő ü í ő ő ó ő ö ö ü ó ö ó ü ń ő ńź ő ó í ľ ö ó ľ ľ ö ęľ ę ľ ľ ő ő Ú í ö ö ő ő Á ó ő ü ő í ę ü ö ő ü ő ö ü ő ő ö í ü ő ö í ő ú ľ ľ ő ü ú ő Í ő ü ü ö í ó ľ ö ő

Részletesebben

ł ó á á é ő á á ő ő é é ő é ő ü é ö ł ľ áľ í í á é é ź ü é é á ź ę ęť ő í é é É Íľ É Á Ü ą É Í ľ ą ó Ü ľľľé ÉŃ Ü É ľ ń Á ąą ł Éľ É É Ą É ŹÁ ł Í á á á é é á é é á á á á é é á á á ź á á á é é ü áý á á á

Részletesebben

đ ő ľ ü ó ľ ľ ź ő Í ő ő ľ ő Ő É ú ü ó ľ ő ő ő í ó ü ľ ö ú í ü ő ó ľ ę ó ń ź ę ľ ő ü ľ ü ó ő ó ő ü ľ ó ő ü ó ľ ó ľ ü ú ö í ľ ő ö í ź ľ ľ ő ő ź ľ í ľ ľ ľ ľ ó ľ ü ó ľ ü í ó í ő ó ľ ü í ó ó ő ö őď ę ü Ą í

Részletesebben

-30% * 49.999 Ft NŐI 50% 25.000 pár cipő *A MEGJELÖLT TERMÉKEKRE. Még nagyobb kínálat a www.hervis.hu oldalon!

-30% * 49.999 Ft NŐI 50% 25.000 pár cipő *A MEGJELÖLT TERMÉKEKRE. Még nagyobb kínálat a www.hervis.hu oldalon! Még nagyobb ínála a www.hvi.hu oldalon! www.hvi.hu A MEGJELÖLT 99.999 F 49.999 F NŐI 26 Miion 1.0 mounainbi I acél vá I válóa alu V-fé/féa I alu flni I féfi é női modll A óólapban plő ajánlao 2015. novmb

Részletesebben

ĺ źů ö ľ ü ő ü ű Í ö ó í ý ó ĺ ý ó í ö ó ő ľ ó ő ő ľ í ĺ ú í ó ľ í ü ó Ĺ ö í ü ő ű ĺ íĺ ź ź ź Í ó í ő ú ó ĺ ű ö źí ö í ő ő ü ó í ö ú ł ő ö ő í ü ö ó ó

ĺ źů ö ľ ü ő ü ű Í ö ó í ý ó ĺ ý ó í ö ó ő ľ ó ő ő ľ í ĺ ú í ó ľ í ü ó Ĺ ö í ü ő ű ĺ íĺ ź ź ź Í ó í ő ú ó ĺ ű ö źí ö í ő ő ü ó í ö ú ł ő ö ő í ü ö ó ó ő Ĺ ó ő ü ź ź ü ő ľ ő ü ő ú ĺ ľ É Ą ĺ Đ ó ő ľ ü ő ü ő ź Í ö í ő ĺĺ ĺ ő í ĺ ĺł í ľ ő í ő É Ĺ ö ö ü í ĺ ź í ź ó ľ ő ĺí ü Á ű ź ó ľ ź ú í ü ľ ü ö ó íü ú ö ö ú í ó í ö ĺ ĺ ő í ź ľ ú í Á ó ů ó ő ľ ĺ ó ű í Í

Részletesebben

ú ú ę ű ő ĺ ő ĺ ü ö ö ó Ł ĺí ĺ ú ĺ Í ö í ĺ í ĺ ů ó ű ĺď ő ő ĺ ő ő ő Ż ó ĺí ĺ ö ő ó ő ő ö ő ó ě ů ő ń ő ő ő ó í ő í ő ź ő ó í ń ő ĺ ő ń ő ő ń ĺĺ ö ő ő ő ő í ő đ ó í í ő ö ź ó ő ő ő ü ĺĺ í ő ő ł ő ő ő ĺ

Részletesebben

ú ľ Ę ú Ü ó Ą Í ő ź ť ö ľ í í ľ ú ý í ő ú ľ í ź ę í ľ ö ó Š źľ ĹÍ ö í ö ő ó ó ö í ú ł Á Á ľ Ü Ü ő í ő ú í ő ő Ó í Ü Ó Ü ú Ü Ö Ó Ö Ö Ö Ó í Ö í Ó Ö í Ü Ö Ó ó Ó ä Ö í Ö í Ü Ó í Ö Ü ö í ő Ö Ó Ü ó Ö Ó í Ó ó

Részletesebben

ő ú Ö ő ü ę ő Í í ü ú ü ő ü Á ő ő Ĺ í í ő ő ő Ĺ ü ő ö ő ö ö Ę ő ü ö ő ü ő í ü í ü ü í ő ö ü ő ö í ő Á ő ö í őĺ ú ő ú ő ö ĺ ő í ő ę í đ í í í ę ę ő í í ü ő í ú ő ü ú ő í í ĺ ő ö ő í ő í í ű ő ő ę í ę ü

Részletesebben

é ü ú á á á Ö á Íĺ ő é á é ú á á á áľ é é ő óľ ľ Ö ő á ó á ü é é ő ü é á á á á á ű ő é á é ú á á ö á á ö ö ľ á é á ó ó á á á á á á á á ľ í ő ő ó á é ő é é é ý á ő á á ó ý é ő ő é é Á á é é ó á ő ó í é

Részletesebben

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testületének 32/2009. (X.15) rendelete Keszthely közigazgatási területének helyi építési szabályzatáról (továbbiakban: KÉSZ) ᔗ厇- ü ö ó ó ó 990. LX. ö ( ) 8.. ( )

Részletesebben

ę ĺ Łĺ Ł ó őĺ í ó ó őĺ ľ í ľ ö ľ ę ő ő ľ ó ő ľ ę í ó ő í ľ í öđ ĺ ű öđ í ź ď í ź í ő ó ó ő í ĺ ľ ľ ű ö í ĺí ĺ ő í ó đ ľ ĺ ý ó ó őů í ó ó ő ĺĺ ĺ ĺ ĺ ö ľ Ĺ ő đ í ĺ őľ Á ď Í ľ ľ ľ ľ ó ľ ó í đ í ĺí ľ ö ó ö

Részletesebben

ú ľ ú ľ Ż ł ľ ľ ő ľ ľ ő ü ü í ü ö ľ í ő Á ľ Íö ő ü ő ö ľ ő í ö ľ őí ľ ę Í öí Í ő í ő ľ ö ú ű ő ö ľ ę í ľ ľ ő ő Í í ľ ö ľ í őö ő ľ ľ í ľ ő ő ü ľ ľ ö ú ő ť ł ľ ű Í ő ö ö ő Í ć ö ő ř Í ę Ż ä ł ö ł đ ął É

Részletesebben

ő ľ ľü ľ ľ ü Ü Ü ľ ő ľ Ő ń ľü ľ íľ ő ő źů ő í í ü ö ü ľ ź ő ö ü ő ľő ő ö ü źů ź ź í ö ľ ź ő ľ ü ö ö ź ő đí ź ľ ő ö ű í í ö ü ö í í ú ü í ź ő ő í ú í ő Ó ő ü ú í í ú í ú ő ú ľ ő ü ő ü ű ő ő í ü ö ő í ą

Részletesebben

ű ü Á

ű ü Á ű ü Á ó é ó ö é é Á é ó í ú Á ő íö ü ö üó é ü ü ú ö ó ü ó ü ó ü ü é í ü Ó ú íí Ó é é Ó ü ó ó ü ó ü ü ü ö ó óü ó ó ó í ü ö ü í ó ü ü É ú ú ü É í É ó ü ó ó ü ü é Á ó Á ó ó é ü ó Á é ü í é ó ö üé ó ó ó ü

Részletesebben

ü ú Ö ű ĺ ú ö ö ü ĺ ű ú ö ę ö ö ę ĺ í ę Á ö Ó Á ę ú ŕ ö ę ö ö ö ĺ ť Á í ü Ĺ ü ö ü í í í í í ĺ Ö ű ú ĺ ł ö ü ö ű ĺ í ü ę ö í í ę ę ö ę ĺ ö ö ĺ ĺ ö ö í Ę ĺ ĺ ź ś ą ĺ ĺĺ ćą ĺ ĺ ĺ í í Áĺ ö í ö ü ű ö ü ď í

Részletesebben

ľ ú ő ö ü ö ľü ő ľ ő ö ü ú ö ľ í ü ú í ö ľĺ ő ű ľ ö ü ľü ę đí ą ó ő ő ü ú í ľ í í ý đ ę öľ ü í ú í ó í ő ó í ő ő ö ö ú í í ö ö ľü ú í í ľ ľ Ü Ü í í ľ

ľ ú ő ö ü ö ľü ő ľ ő ö ü ú ö ľ í ü ú í ö ľĺ ő ű ľ ö ü ľü ę đí ą ó ő ő ü ú í ľ í í ý đ ę öľ ü í ú í ó í ő ó í ő ő ö ö ú í í ö ö ľü ú í í ľ ľ Ü Ü í í ľ ő ü ü ľ ő ü Ü Ü ľ ů ľ ü ľ ü íľ ő ő ű ü ő í ľ ľ ü ę ľ ü ľ ü ó ő ö ľü ő ź ő ő ő ö ľ ę ľ ľü ľ ź í ö ľ ő ö í ő ź ö ö ü ź ź ť ő í ľ ó ó ó í ó ő ö ő ü ą ą ó ó ľ ó ó ó í ö í ö ü ó í ó ü ó í ú í ó ő ü ó ő ü ú

Részletesebben

A Griff halála. The Death of Griff. énekhangra / for voice. jön. œ œ. œ œ œ. œ J. œ œ œ b J œ. & œ œ. n œ œ # œ œ. szí -vű sze-gé-nyek kon-ga.

A Griff halála. The Death of Griff. énekhangra / for voice. jön. œ œ. œ œ œ. œ J. œ œ œ b J œ. & œ œ. n œ œ # œ œ. szí -vű sze-gé-nyek kon-ga. A Giff hlál The Deth of Giff éekhg / fo voice Vákoyi Aikó vesée / o Aikó Vákoyi s poe (A vih születése / Bith of Sto) # Ngy i - dő ö Ngy i - dő ö Ngy i - dő ö #. # #. # #. Tás Beische-Mtyó #. #. # #. #..

Részletesebben

1. melléklet az 10/2015(V.5.)önkormányzati rendelethez

1. melléklet az 10/2015(V.5.)önkormányzati rendelethez 0/205(V5)ö h Böcö Kö Ö ü (F) 20423 A B C D E F G H BEVÉTELEK E Mí Tí KIADÁSOK E Mí Tí 2 Mö v 38266 62443 6275 Mö 38266 57957 39976 3 Mö v 624 4720 4720 S u 5373 7805 7070 4 Köh v 2657 84 573 Mu hő u 2885

Részletesebben

í ő ľ ó ö í ó ó ü ö ü í ľ Í ľ ó ó ł

í ő ľ ó ö í ó ó ü ö ü í ľ Í ľ ó ó ł ł ő ü ő ő ü ľ ü ü ľ ó ó ő ő ź ó ő ő ó ü ő ó í ü Ąę ę í ö ü ő ľ ľü ő ó ó ö ö ó í ő ő ü ľ ő ő ő ó í ő í ó öľ ó ú ü ü ü ü ő ú í í ű őľ ö ú í ź ő ü í ő öľ ó Ö ľ ő ö í ő ú ľ ö ú ü ő ľ í ő í ú í í ő í í í ö

Részletesebben

ő Í é ő Ö Á ö ő Í é ő ö é é í é ü é ú é ű Í ú ö é ű í é ő í ő é ő í é ő Í é ő ő Í í í é é é é í ü ő é ú ö é ö í é é é é é ö é ű é é é é é é é é é é ö é ö é é é í é ú é é é é í é é ő é é í é é í í ú é ú

Részletesebben

ĺ ő Ę ő é ő Í ő ľ ő ó ĺľ ĺ í é é ü ö é ő ĺ é ő ű ö ź ľó ó ó ö é é é í é ć ů ő é Í É ľé ľ Ü Ĺ Ĺ É Íľ ľ Ü ľé ĺ ľ É ń ŁÜ É Đď ľ ĺ Í ľ Ü é é ů é é ľ ľő ľľ é é é é é ĺ ő Íĺ é é é ľ ĺí ľé ľ é ó ĺ é íĺ ĺĺ é ő

Részletesebben

ł ĺ ú ľ ľ ú ľ ó ĺ ĺ ľ ľ ü ľ ü ľ Í ľ ű ľ ľĺ ł ĺíľ ű ź ľ ó ę ę ĺ ĺĺ ó ú ö ó ó ľ ó í ó ö ú ö ľ ó ó ó ó ĺ óľ í ó ó óľ ó í ó ę ź ó ú ö ó ó ó ó Í łľ Ę ľ ľ óľ ü ó Íľ ť óí ó ö í ľ ó í ö ó ľ ú ľ óľ ľ ú ľ ú í ú

Részletesebben

ľ ő ő źą ö ü ű ö ľ ö ľ Ĺ ő ő ü ľ ü ő ő ö ő ü ő ő ľ ź ź ő ő ő ő ö ű ő ź ź ź ľ ź ü ľ ü ü ö ľ ő ö ź ő ź ź ń ź ö ő ľ ö ő ľ ú ľ ľ ü ő ő ő źů Ú ź ű ő ő ľ źú

ľ ő ő źą ö ü ű ö ľ ö ľ Ĺ ő ő ü ľ ü ő ő ö ő ü ő ő ľ ź ź ő ő ő ő ö ű ő ź ź ź ľ ź ü ľ ü ü ö ľ ő ö ź ő ź ź ń ź ö ő ľ ö ő ľ ú ľ ľ ü ő ő ő źů Ú ź ű ő ő ľ źú ő ľ ľü ľ ő ő ź ő ő ľ ő ł Ő É ő ü ź ľ ľ ő ő ľ ő Ü ľ ü ö ü ń ľő ľľ ő ľ ü ľ ő ź ź ö ö ő ľ ú ź ź ő ő ö ö ľ ö ö Ú ź ź ő öż ú Ą ü ő ť ö ł ź ő ź ú ö ő ź ö ö ő ő ľ źú ő ü ü ö ö ő ő ő ö ő ľ ő ü ö ľ ő ú źú ő ź ź

Részletesebben

ő ľ ó ő đź ü ó ö ł ľ É ľ ü ú ö ő ľ í ľ ő ő ó ö ó ő í ó í ó ő ö Í ő ő í ő ő í ő ú Ú Í ó ö ű ö ű ő ö Ü ő ľ ü ö ľ ľ ö ű ľ ú ź ö ö ź ö ö ő ü Í ő í ő ľ ú ľ ő ľ ű ó ó ú ő ő ęľ ő í ó Ü ő í ú Ĺ ľ ő ő í ó ó ľ í

Részletesebben

ź ĺ Ą ö Ś Ś ł Ź í ľ Ĺ ľ í ľ ő íľ ľ ľ ľ ő í ĺ ő ě ü ľ ľ ľ ľ ö ó ľ ü ľ ö ĺ ź ź ť ľ ó ó ó ö ľ ő ő ľ ö ľ ś ź í ä ľ ľ ö ó ľ í ľ Ĺ ő ó ö í í ľ ó ę í ľ í ľ ó

ź ĺ Ą ö Ś Ś ł Ź í ľ Ĺ ľ í ľ ő íľ ľ ľ ľ ő í ĺ ő ě ü ľ ľ ľ ľ ö ó ľ ü ľ ö ĺ ź ź ť ľ ó ó ó ö ľ ő ő ľ ö ľ ś ź í ä ľ ľ ö ó ľ í ľ Ĺ ő ó ö í í ľ ó ę í ľ í ľ ó ő ľ ü ó ľ ľ ś ő ü ź ź ü ő ę ő ľ ő í É ü ľ Ý ľ ó ö ĺ ö ť ó ý ö ľ í ź ź ž ü ő ő ľ ő ľ í ľ É ľ ś ű ö Ĺ ľ ü ľ ľ ą ű ľ ó ú ľ ó ú ó ľ ľ ä Íĺ ľ í ó ĺ ĺ ĺ ľ ó Ĺ ź ö ö ź ľ ą ľ ľ ľ ľ ü ý ő ĺĺ ľ í ő ő ź ű ö ö ú ó

Részletesebben

ó ö Ć žłä Ł ľ ľ ő Ĺ í ľ ó ő ľ ó ľ ľ ľ ľ ű ö ő ö ľ öľ ó ľ ľĺ ó ö Ĺ ó ö ő ö í ľ ü ö ö ľ í Ĺ Ĺ ö í í í ľ ó ľ ľ Ĺ ľ ľ ő Ĺ ó Ĺ ö ő ó Ĺ ó ő ő ľ ľ í ö Ż ľ ó ó ľ ľ í Ĺ ľ ő Ĺ ľ úö ľ Ż ó ó ľ ľ ő Ĺ ö ľ ó ó ľ ľ ü

Részletesebben

śň ř Ł ú ľ ú ü ő í Ö ő ľ ü ö í ő ü í Ĺő í ľ ľ í ő ľ ľ ő ú ő ö ú Ú ő í Í ő ö öľ ű Ö ö ü í ť ü ö ő í ľĺ í ő ö ő ľ ő ľ ü źł đ ú ú ú ü í Í í ü ľ ľ ľ ü öľ ú í ő ľ ő ö ľ ő ľ ľ í Ł Ą í ö ő ľ Ą ľ ľ ľ Í ú ö ľ ľő

Részletesebben

šď Ř ľ ľ źł ő ü ź ľ ő ő ĺ Í ľ Á ĺé Éľ É É ł ĺľ ő ü ľ í ľ ľ ü í ő í ü É Í ľ É Í ľ É ł É É ą É Ú Ą ć É Í ľ Ü Ő Éľ Ü É ą Ł ą ą ĺ ĺ É Ą Ą ľ ĺ źí ź ľ ü ő ü ő ń ĺ Ó ő ő ü ü í ú ö ö ľ í ö ú í í ő ö ú ő ö ö ő

Részletesebben

ĺ ľ ľ ľ ú ĺ ź ľ ü ľ ú ü ľ óľ ľ ö ő ü í ó ĺ ű ó ľ í ő ó ö ö ó ő ľ ĺő ó ö ö ó ľ ľ ö ő ő ő ľ ľ ĺ ö ó í ő ĺő í ő ü Í ő ľ ĺ í ü ö ó ú ź Í ü ó ö ó ö ľ ű ö ő ő ĺ ö ő őőľö ö ľü ü ő ő ó ľ ľ ő őľ Íó ľ ő ó ú ő ľ

Részletesebben

ú ľ ľę ľ ú Ż Ż ü ľ ľ ľ ü ú Ö ľ ü ú ľ ö ľ í ű ľ ľ ľ ľ ľ ő ľ ľ ľ ľ í ő ő ľ öľ ö ľ ő ľ ő ľ ö ö ĺ ö ľ ľ ľ ľ ö ľő ő ľ ő ľ ľ Í ő Ź ö ľ ö ľ Í Í í ľ ü ö ľ Í ľ őł ü ľ ü ö ľ ö ľ ľ ę ő ę ĺľ ľü ü ľ ľ ľ ő ľ ő ľ ľ í

Részletesebben

ĺ ú ő ů ő ő ú ü Í Í Ó ú ö ő ü ő őł ő ó ĺĺ ń ú ĺ í ĺ í ő ő ő ö ő ó ő ő ĺ ő ő ö í ő ó ĺ ő ő ĺĺ ĺ ĺ ĺ ó ĺĺ ő ő ĺ ő ĺ ő ő ú ĺĺ ĺ ĺí ĺ ő ĺí í ó ó ó ü ĺĺ ő ő ł í ő ő ĺ ő ő ő ő í ĺ ó ő ő í ő ő ł í ő ő í ú ź ĺ

Részletesebben

ő ľ ő ľ ľ ő ü ő ľ ľ ľ ľ ó ő íľ ľ ľ ĺíľ ĺ ź ľ ĺ ĺ ĺ ę ľ ĺá Á ľ ľá ľ É Í Ó ĺ ľ É ľé ľ É ľ ľľ Ü ľ É Íľ ľ ľľé ĺé ľ Ü ł É Ü É ń ĺ Éľ ł Á ź ú ľ ĺ É ł ĺ ĺ ĺá ĺ ľ ů ĺĺ ő Í ę ő Í ź ő ĺ ó ľ üĺ ő ó ö ő ö ű ő ü ő

Részletesebben

ő á ľü ő ź ź ő Ĺ á á á á ő ľ ő ľ ľ í á á ńá ő á á á á í ź ĺ ĺ ľ á óĺ á á ő ő á ő í ó á á á źĺ í ü ö á ú Í ü á á á á á ő ľ ó íľ á ó á á ź ľ ü ĺ ó á ó ő ľ í ľ ĺ ő ő ľ á ó ľ ü öľ á í ź ĺí á á á ť í ü á í

Részletesebben

ú ú ú ő ü ö ö ő Ó ő ü ö ő ó ó ö ü í ö ö ú í ű ö ó ö ó ö ó ó ó ó ö ü ö ű ő ő ö ö ú ó ó ú ú í ű ź ó ö í ő ö ó ĺí ó Í ö ü ű Í ö ö ú ú ú ť ő ő ú Ö ő ü ü ó í ł ĺ ł ő ü ź ĺ ö ő ő ő ö í ő ö ü ö ő í ü ö í ę ő

Részletesebben

ł Á ľ ľ É ľ ĺ Á ľĺ ł ľ Ó ľ ó Á Á É ľ ő ľ ö ľ ľ ĺ ł Á É ł ł Á ľ Ö ľ É Ĺ ő ő ľ öľ ó ľ ę ő ľ ő ľő ľ ľő ůó ű ĺ źĺ ó Ą ć ó ó ľ ő ó ö ö ü í ź ę ľ ýĺ ö í í ó Ú ľ í ľ ľ Ą ľ ę ź ĺ ĺ í ú ľ ú Í íó ľ ź í ú í í ł ľ

Részletesebben

ő á ó á ź é ő ę ü é ő á á ő ő á á á Ü ĺá ő ĺ Ő É ő á á ú é é á á ó á á á ő ő ńá ő é í ó á á á íü ĺá á ü é ö é á é é é ĺ ő á á é á á é é á é é ó á á ó á é ń á ź ü é á ó é é í á ó é ő é é ĺ í Ü ő ú é ő é

Részletesebben

ő ü ó ľ ő ľ Ü Ő ľ ü ü ľ ľ ľ ő ź ő Ĺ ę ö ö ľ ľ ő ó ľ ľ ö Ĺ źýź ü ź ő ö ö ü ő ő ó ö ü źů ü ő ö ö ö ü ů ö ö ö Ĺ ő ü ö ö ü ů ź ó ý ű ö ę ő Ö ź ű ü ü ő ý ę ő ü ó ę ó ó ö ü ö ó ę ę Ü ö ü ź ü ń ľ ö ő ű ö ü ó

Részletesebben

É Á Á Á Ö Á Á Á É É Á Á É É Á Á Á ő ő É É Á Á ő ú ő ö ú Á ú ő ü ő ö ő ö É Á É É Ú ú É Á Á Á Á Ú Ü É É Ü Ú É É Ö ú ü ű Á É É É Á Ú É É É É öú É É Á É Á ÁÉ ú Ú ö ü Á ő ő ő Ú ö É Á Á ő Ü É É Á Á Ó É É Ú ú

Részletesebben

ú ľ ľ é ő ü é ľ é ĺ é ő ú é Ż í ú ľ ľ é ő ü é Ü é ĺ é é Í é ő ĺĺ é ú é ł í ľ í ľ ü é ľ ő ľ é ľ ĺ ľ ő ő ľ ő ő ő ľ é é ö ľ ü ľ ľ éľő ő ó ő ő ő ő ő ü é ľ ő ľ é éľ í ľ é ő é ľ ő ĺő í ő í é ő é ľ ó í ź ľ ľ

Részletesebben

í í ó ö ö í é ű é é é é é é ó é ó ó ü ö í ő í ü ö í é ö ö é í é é ü ö í ü é í é í ó ö ö ö Ó í ó ó ö í ő óá Ü ü ö í ü ü é ő ű é é é é é ü í é é í é é ö

í í ó ö ö í é ű é é é é é é ó é ó ó ü ö í ő í ü ö í é ö ö é í é é ü ö í ü é í é í ó ö ö ö Ó í ó ó ö í ő óá Ü ü ö í ü ü é ő ű é é é é é ü í é é í é é ö ö É Á É É í ó Á Á É ó É í ű í é é é í é é ő ó é é ü é ó é í é é í É é é í í é ó ú í öó ó ó é ö ó ő é í ó öó é é é ü é í é ó é é é í é é í í í ó ö ö í é ű é é é é é é ó é ó ó ü ö í ő í ü ö í é ö ö é í é

Részletesebben

ú ľ ľ ú ľ Ńř ó ľ ą öľ ő ń ö ú ľ Í ü ö ľ ó ľ ľ ř Ę Ę š ő ü ű ö ľ ő ő ő ľ ľ ö ľ ö ö ü ö ő ö ő ő ó ó ö ľ ľ ľ ó ő ó ľę ű ö ö ö ö ó ö ő ó ö ö ő ó Í ö ü ő ź ü ů ő ö ü ő ę ő ó ľ ľ ö ü ľ ó ľ Á ó ő ö ó ö ő ö ó

Részletesebben

ú ú Ż ę ęĺ ą ł ő ú Ö ő ü ü ö ó ö ź ő ö ő ó ó ö Á ó ó í ö í ö ó ó ő í ö ü ö ö ü ö ö ú ő Ĺ ö ó í ö ú í ü ö ü ö ó ó ő Ą ö ő í ó ó ü ó ő Ź ö í Í ő í í ö ű ö őł ü í ö ö ő ó ő ő ó ö ö ö ö ő ü ö í í ű ó ó í í

Részletesebben

Ó É Í É í Í í é é é ö é é é ó ú Í ó é é é é í é é é éí ő é ó é é ő ú é Í ű ó ö ő ó ő ő é é é é ó é É í É é Í é í é é í ó í ő é ü ö ö ó ó öí é í ó é é é ó ó ö ó ü ö ő é ú ó é ú Í é Ú Ö ó é ó é ő é í ó ű

Részletesebben

é ö é ő ü ü ö é ó ó é ü ö é ö ö ö ö Ú é ő ő ö Í é Ú ó őö ó ö é ó ö ü ő ő ő ü ő ő ö é ő é ő ő ö ó ü é é ő ő é ö ö é é ó ó ö ó Í ö ó ó ő ő ó ó é é é é ö ú ü é é É öí ó é ő ö ú ó ö ó ó ó é ö é é ő ö Í é ő

Részletesebben

Készült a Gazdasági Versenyhivatal Versenykultúra Központjának támogatásával. 2010. november

Készült a Gazdasági Versenyhivatal Versenykultúra Központjának támogatásával. 2010. november A 2 -e g y b e n, 3-e g y b e n c s o m a g a j á n l a t o k f o g y a s z t ó i m e g í t é l é s e é s h a t áv se a r s a e n y r e a h í r k ö z l é s i p i a c o n Készült a Gazdasági Versenyhivatal

Részletesebben

Í É Ő Á Ó Á Á É í ő úí ű ö ő í í ő ő ú í ó í ű ű ö ő ö í Í ő í ő ú í ó í í ű ő ó Ü ű ö ö ó ő ü Ö ű ó ű í ö ő ó ó ű ű ö Á Á ó ü ű ő ú í ó ű ú ű í ü Ö ő ú ő ú í ó ű ő ó ű ű ö ö ő ü ó ó ű ü ű ó ő Ő ö ú ű

Részletesebben

K ö z l e k e d é s f e j l e s z t é s Mérnöki Iroda Kft. ᔗ匧 i u. 5. l./ ax: 22-34 4 1 Székesfehérvár közlekedésfejlesztési koncepciója I. rész I. Ada o i g la II. Alap i III. Ja a la o mun a m: 6 4/2

Részletesebben

í Í ő í ú ú ő ö ő í í ö ö í ö ö Á í í í Ű Í Á ü ü í í Ú í í ö ö í Í Ö í ö Í Í ö ö Á ö Í Ö í Í Á ö ö Ö Ü Í É Í í í Í Ö Á Ö ő í í ú í í ő í í É É É É ö ö Ö É ö Á É í í Í Ú Á Ú Ö É Ú Í ö ö ö Á ö Í í í ő ő

Részletesebben

ú ú Ö ő ú Ż ó ĺ ú ö ő ü ü íĺ ó ú ö ó ĺí í ö łő ź ĺź í ú ź ź ő í ő úĺ ő ő ź ő ú ó ł ő ó ĺ ő ĺ ő Í ź ó ą í ő ú ő í Í ő ő í ó ł ő ó Í ő í ú ĺí ú ü ő ú ű ö ö ő đ ó í ó ö ű ĺ ü ü ń Ĺ Íó ú ó í ő ő Ť ö ó ő ö

Részletesebben

LEGYEN MÁS A SZENVEDÉLYED!

LEGYEN MÁS A SZENVEDÉLYED! E g y ü t t m z k ö d é s i a j á n l a t L E G Y E N M Á S A S Z E N V E D É L Y E D! 2. E F O P - 1. 8. 9-1 7 P á l y á z a t i t e r v e z e t 3. 0 ( F o r r á s : w w w. p a l y a z a t. g o v. h u

Részletesebben

Í é é ďé í ó đ ó é é é é ľó é é ĺ ö ź é é đé ö é é é ó é é é é ó ó ú ó é ź é í ó é ť é é é ú ö é ĺ ź ó ľ í ü ĺĺľ é éľ ľ é é ü é é é ú ö ú ú ú é Í é é ú ľ í ź ľ é é ú í ź ú é é ü ľ ó đ íé é ü ú ö ľ é Í

Részletesebben

Balaton tó. Üü-1a-sz. Üü-1a-sz. y 55. Ján 2662/40. Galérius fürdő 2662/ /39 56/ 2662/43 (2662/34) / ( /7 1/A 2662/67

Balaton tó. Üü-1a-sz. Üü-1a-sz. y 55. Ján 2662/40. Galérius fürdő 2662/ /39 56/ 2662/43 (2662/34) / ( /7 1/A 2662/67 ᜇ喷 Y D Y D D Y ᜇ喷 ᜇ喷 ᜇ喷 Y ᜇ喷 ᜇ喷 Y ÖTᔇ喷 YI ᜇ喷 ÖITI HT Jᔗ卧I TÜTI HT ᜇ喷 ᜇ喷 TTT TÜTI HT ᜇ喷 Éᔗ卧ÍTTT Iᔇ喷 Éᔗ卧ÍTÉ ᔗ卧T ÉÉᔗ卧ÍTÉ ᔗ卧 ᔗ卧T TÜT HT TTT YI ᔗ卧 (ÖTÜTT ᔗ卧 ÖTÜTTᔇ喷 T ᔗ卧 ÖTÜT YI ÉÉ ᜇ喷 ᜇ喷 ᜇ喷 Éᔗ卧ÍTÉI ÖT, ÖTI

Részletesebben

R E D U K C I Ó AA. Fürstand Júlia 2013.

R E D U K C I Ó AA. Fürstand Júlia 2013. R E D U K C I Ó AA A edukcó a űíé eköe, céa a ényeg megőée, a feeeg eáoíáa A eneeé an eedeű; ó en eenée ahúá, cökkené Sámo eüeen akamaák: edukí bo 1 a eegő káááa ée bo, a gaonómában a mááok feeege foyadék

Részletesebben

ć Ľ ö ú ľ ľ ľ ú ľ Ö ő Đ í ú ľ ł Ęą ę ą ů Ü ú ľ ľ ő ü ĺ ü ľ ľ íĺ ľ ľ ľ ĺź úö í íľ ĺ ö ĺ ĺ ź ĺ í ĺ ú Í ĺ ĺ ĺ Íľ ő Á ő ľ ĺ ľ ő ĺ ĺĺ ő ě ĺ ú ľ ő ü ő ń ú ö ľ ő í ľ ú ľü ľö ń ú ö ĺ Ź ľ í ĺ ćí Á Á Ú Á Á Á ő ź

Részletesebben

ó á Ö ľ á é ő á á ĺ ĺ ő ľ ő á é á á é ö é é ő ő ő ö ľ á ľ đ ó í á áľ é é ł é é éľ ő é á í á ü é á á á é á á á ĺ Í Ĺ é Ĺ é É Í É É Ü Ü ľá ł ĺĺ É Í ľ Ü ĺľé ĺ ľá É É Á É É Ü É É Á Ĺ ŕ Ę É É ľ ĺ ł ľĺ áľ á

Részletesebben

ó ĺ ĺ ľ á ő ü á á ő ő á á ő ę ü ę ĺ ő ľ á ľ á áľ ź Í ü ź á á ľ ő í ü ó É Íľ É á á á Ü á á á á É Í ľ á á á ĺ ľ É Ü É ĺ ż ľ ź Ł ŕ Ö É É É ł É Á ó ĺ á á á á á á ü á á á á á á á á á ü áý á á á á ő ü ő á á

Részletesebben

ő ź ü ő É ü í ö ő ő ü í í ü ę ę š ľű í ö ü ü őö ő ľ ľ ľ ą ö í ő í ľ ľ ö ő ö ő ő ő ö ö ö ö ö ö ö ű ö ö ö ő ö ľ ő ň ľ ü ö ö í Éí ö ö í ö ö ö í ł đ ľ ö ľ ű ľ ő ő í ö ľ ú ö ü ü ö í í ö í ö ő ö í ö í ľ í ö

Részletesebben

ő ľü ó Ö ľ ő ź ź ő ľ ő ľ ľ ľ ü í ľ ö ő ľ ő ó ő í ľ ü ľ ö ü í ú í ó ú ó ó ú ó ő í í ű ľó ü ľ ö ö ö ó í ü ű Íć ű ö ö ź ę ő ö ü ő ö ő ö ö í ő ü ľ ő ü ö ź ź ó ó ő ü ľ ľ ö źľő ő ő í ó ó Ł ł ü ű ü ú í ü ź ó

Részletesebben

VARÁZSLÓ TULAJ- DONSÁG- ÉRTÉK ERŐ ÜGY ÜGYESSÉG ÁLL INT INTELLIGENCIA BÖL KAR KARIZMA. Egyéb módosító ALAPTÁMADÁS

VARÁZSLÓ TULAJ- DONSÁG- ÉRTÉK ERŐ ÜGY ÜGYESSÉG ÁLL INT INTELLIGENCIA BÖL KAR KARIZMA. Egyéb módosító ALAPTÁMADÁS KASZTFÜGGÉS VARÁZSLÓ A KARAKTER NEVE: FAJ: _ SZINT: NEM: _ JELLEM: TULAJ- DONSÁG- TULAJ- DONSÁG- IDŐLEGES IDŐLEGES TERMET: KOR: _ SÚLY: MAGASSÁG: HAJ: _ SZEM: VALLÁS: SZAKÉRTELMEK MAX. SZINT / ERŐ ERŐ

Részletesebben

ő ü ó ő ü ź ü ő í Ü ą Ő Íĺ ľ ľ ľ ő ľ ľ ľ ľľ ĺó ĺ ű ő ś í Ę ľ ő ő ľ ü ĺ ő í ő ü ĺ í ł í ĺ í ó ľ ĺ ő ő ü ź ö ö ó ó ľ í ü ó ü ľ ú ö ö ü ö ü ľ í ü ĺ ź ľü ú íĺ ź ó í ź Ł ľ ó í ą źĺ ĺí ó í ĺ Ö ź í ü ú ĺ ź Í

Részletesebben

Ó Ö Á É Á É Ő Ü É Í í ü ü é é ő ő ö í é ő í ő ü é őé ő ö é ő é é ő é ö é é ö é í í é é í ő ü é ö ö é é í ü é é é őé é ö é é í é é é í é é ő é é é é ö é é í é í é é ö é ü é é é É é éöí é ő Í ő é ö é ü é

Részletesebben

ö É Á ó ó á é á ó ö á É É ö ó

ö É Á ó ó á é á ó ö á É É ö ó ö É Á ó ó é ó ö É É ö ó É Ó é í é É ü ó Á ó ö é ó é Á é é ó Á ó í é Á ó ö é ö ő é é É Á É Á ö é é ü ó é Á Ú é é ü ó ó É é é é ö ó é é é ó é é ó Ü É é é ú ö é ó é é ó ó Á ö é í é ü é é Á é ö ó é ő Á ü ü

Részletesebben

ó ľ Ö ő Ĺ ü ĺ ľ ü Ł ť ś ľ í ő ľ ľ ĺ ö ľ ľ í ľ ő ľ ő őť ő í ĺ ü íľ ö ö ü í í ĺ ó ő ľ ü ó ź ĺ ö ľ í ĺ ó ľ ľ ü ó ľ í í ź ľ ő ź ű ź í ĺ ľ í ö í ľ ö ö ő ö öľ ľ ź ĺ ľ ő í ő ľ ľ ĺ ö ó É ľ ö í ą ö ĺ í ĺĺ ĺ ą í

Részletesebben

ĺź ą Á ĺó ľ Á Á Ü Á ľ í ĺ ő ő ĺ ü ó ĺ ĺĺ ľ ĺĺ ĺ í đ ĺ ö í ľ ę ď í ó í í ó ď ď ď ź ź í ľ ó ľ ľ ľ ő í í ó ó ó ó ĺ ĺ ľĺ ĺ ł ĺĺ ę ő ő ü ő üĺ ó łí ľ ö ó ő ő ú ő ó ó ĺ ĺĺ ó ő ő ľ ő ľ ľü ó ĺĺ ĺĺ ő Ĺ ü ĺĺ źő

Részletesebben

ú ú Ö ő ť ú ő ü ü ű Í Í Í őł Ĺ ö úö ú ö ź ö ő ö ú ő ő Í ő Í ő ö ő ő ý ő ú ö Í ő í ő ö úö ł ő í ú ő ő ú ú ő Í ć ő ú ő ö ń ú ö í ö Í łł íí Í ő ő ő ö ő ő Í ő ő ő ö í ő ő ő ö ö ť ö ő ö ö Ĺ ü Ĺ ő ő ö ö í ö

Részletesebben

Öľ ü ú Ö ü ę ę ó Í ľ ü ü ĺ ü ľ ö ľ ó ó ü ä ö ö ü ö ó ľ É ó ü ű ü Ó Á ó ó ö ó ó ó ĺ ö ó ü Ú ę ę ö ö ü ó Á ü ę ę ę ü ü ľ ü ö ó ü ó ö ę ę ę ź ę ö ę ľ ł ľ ľ ľ ü ö ó ľó ľ Ö ę ŕó ł ü ĺ ö ľ ź ľ Ĺ ü ó ľ ľ ľ ö

Részletesebben