Telepi fertőtlenítés és az itató rendszerek tisztítása. Krusinszki István ügyvezető Hungaro Chemicals Kft.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Telepi fertőtlenítés és az itató rendszerek tisztítása. Krusinszki István ügyvezető Hungaro Chemicals Kft."

Átírás

1 Telepi fertőtlenítés és az itató rendszerek tisztítása Krusinszki István ügyvezető Hungaro Chemicals Kft.

2 Tulajdonosi szerkezet o UBM Trade Zrt. o Hungaro Chemicals Kft. o East Consulting Srl.

3 Küldetés Egy olyan integrált rendszert szeretnénk biztosítani partnereinknek, mely magában foglalja: szerviz periódusban a tisztítás-fertőtlenítési programot a nevelési periódusban: o a takarmány, o a vízhigiéniai, o a vakcinázási, a vitamin és a gyógyszer programok.

4 Küldetés Ennek eredménye a naturális mutatók javulása. A rotációnként termelt eredmény növekedése. Hogyan kívánjuk elérni: Minden felsorolt területre több éves tapasztalattal bíró szakemberekből álló csapattal rendelkezünk, akik bemutatják partneri kapcsolat esetén megtanítják alkalmazni az általunk fejlesztett új és hatékony technológiákat. A három cégnél (UBM - UBM IP - HC) mindösszesen mintegy ember dolgozik ebben a csapatban.

5 Küldetés Stratégiai partnerünk a Ceva, aki a diagnosztikai laborhátteret és szakembereit is rendelkezésünkre bocsájtotta. Folyamatos fejlesztés folyik mind a három cégnél, a prevenció érdekében: vakcinázás, takarítás technológia, takarmányozási technológia terén.

6 Küldetés Mi nem termékeket akarunk eladni (tisztítószert, takarmányt, gyógyszert, vitamint vagy vakcinát). Mi egy integrált rendszert kínálunk ügyfeleink számára, amely segítségével egészséges állatállományból származó húskészítmények kerülhetnek az asztalokra, valamint - nem utolsó sorban - az állattartó telepek profitabilitása is nő.

7 Problémák az állomány nevelése során I. o o o o o o napos "minősége" takarmány telepi higiéniai program (ahol van) vegyszerek és tisztítás-technológiák víz gyógyszer, vakcina, vitamin, program

8 Problémák az állomány nevelése során II. Mindenki abból az alapanyagból dolgozik, amit kap! Hogy jó napos legyen a szülőpár telepen és a keltetőben is, megfelelő higiéniai és vakcinázási program kell. Nem mindegy, hogy rossz állapotú napos érkezése után, mi lesz a végeredmény.

9 Problémák az állomány nevelése során III. Gyenge napos könnyebben megbetegszik a betegséget aztán terjeszti az egészségesek között is. Hogy tudjuk lassítani a terjedést? Mikrobiológiai puffer kapacitás + vízkezelés

10 Telepi higiénia Az egyik legnagyobb probléma, hogy a mosásokhoz rengeteg vizet használnak, pedig az ólakban a legnagyobb ellenség a víz. Ebben a közegben szaporodnak a kórokozók, amelyek aztán beszívódnak a padozatba és a falakba, később onnan visszakerülve visszafertőzik az állományt.

11 Telepi higiénia Találkoztak-e azzal, hogy 2-3. héten hirtelen megnő az elhullás? Ha igen, az emiatt van. Ezért fontos, hogy a lehető legkevesebb vízzel történjen a mosás, az hatékony legyen és a víz minél gyorsabban távozzon az ólból (padló összefolyók)!

12 Vegyszerek és tisztítás technológiák Olcsó, de jó-e? Manapság már az alapvegyszerekkel nem igazán lehet jó eredményeket elérni, mint régen, hogyha minden más rendben van. Megváltoztak a mikrobiológiai kihívások.

13 Kiszállítás vagy beszállítás? Az integrált technológia átadásakor speciális technológiát ajánlunk az adott telepre, amely figyelembe veszi az adottságokat, és ennek megfelelő szereket, műszaki és állategészségügyi megoldásokat ajánl.

14 Technológiai elemek és hatásuk I. - Víz o Egy átlagos telep éves. o Van saját kútja, glóbusza és nincs vízhálózat térképe. o A kútból, ha jó víz jön, mire eljut az ólakba, mikrobiológiailag már szennyezett.

15 Technológiai elemek és hatásuk I. - Víz o A glóbuszból (melynél fontos kérdés, hogy milyen gyakran takarítják?), a vezetékrendszeren keresztül (pangó-víz hálózatok, repedések, talajvíz) számos káros baktérium (Coli, Pseudomonas, stb.) jut be az itatóvíz hálózatba. o A legrosszabb az, ha földben lévő beton puffertartály lett kialakítva, mert abban még féreg is van. Ezt a vizet isszák az állatok!

16 Technológiai elemek és hatásuk II. Gyógyszer, vakcina, vitamin Mikrobiológiai szempontból érdekes kérdés a gyógyszer (antibiotikum) hatása a telepekre. Vajon o antibiotikumra fogadás - jó vagy nem? o miért van az, hogy a legtöbb helyen a kórokozók 10 antibiotikumból 7 8-ra rezisztensek?

17 Technológiai elemek és hatásuk II. Gyógyszer, vakcina, vitamin o Milyen hatás várható, ha nem annyi ideig itatják és nem az előírt koncentrációban, mert drága? o Milyen hatás várható, ha nincs rezisztencia vizsgálat, mert nincs rá idő, aminek köszönhetően 2-3 félét kell itatni, hogy legyen eredmény, vagy esetleg kezdjünk a legerősebbel?

18 Technológiai elemek és hatásuk II. Gyógyszer, vakcina, vitamin A válasz: a telepek szelektív patogén táptalajként működnek, kitenyésztik a legellenállóbb törzseket.

19 Technológiai elemek és hatásuk III. Ennek következtében jelenleg mikrobiológiailag elfáradt ólakkal kell dolgoznunk Miért?

20 Technológiai elemek és hatásuk III. o A hibás gyógyszerezés miatt kitenyésztett rezisztens kórokozók a hibás takarítás miatt beivódtak a padozatba, falba és minden porózus felületbe (etetőkön lévő kiválások, itatótálcákon lévő vízkő, stb.) o Ahogy bekerül az állat és a felületek nedvességet kapnak, minden kórokozó visszajön.

21 Technológiai elemek és hatásuk IV. - Higiénia Mit tehetünk ezek ellen? o Először minden porózus felületet mélységében fertőtleníteni kell. o "Vizes mosogató szivacs" problémája.

22 Technológiai elemek és hatásuk V. - Higiénia A cél, hogy megfelelő vegyszerekkel, megfelelő technológiával és technikai berendezésekkel (sterimob, speciális gépek) elvégzett tisztítás-fertőtlenítés után az állományt tiszta ól fogadja. Ez a folyamat legalább 2-3 rotációt vesz igénybe, egy alatt nem lehet "csodát" tenni, de javítani az eredményeken már az első alkalommal lehet, ezt követően az alap program már elegendő. Fertőzés után teljes személyre, telepre szabott program szükséges.

23 Tiszta ól, de meddig? o Mikrobiológiai puffer-kapacitás a fertőzések terjedésének lassítására. o Gyógyszerprogram és kezelés helyett: higiéniai program és megelőzés. DE, ha kezelni kell, akkor is van megoldásunk

24 Technológiai elemek és hatásuk - Vízkezelés o Biofilmek a rendszerben. o Probiotikumok (80%-a glükóz), hizlalják a patogéneket. o Savanyítás és vízkezelés közti különbség. o Avíz ph beállítása kevés. o Komplett rendszer: vízhálózat takarítás-fertőtlenítés rövid és közép távon.

25 Technológiai elemek és hatásuk - Vízkezelés Víz kezelés = fertőtlenítés o erős, gyorsan bomló o gátló, hosszú hatásidejű o körülmények optimalizálása Eredménye: a fertőzések terjedésének lassítása

26 Technológiai elemek és hatásuk - Takarmány Ha nem jönnek a várt eredmények, és nem túl magas az elhullás, csak 4-5 %, akkor általános nézet szerint "biztosan rossz a takarmány. " Szerintünk viszont:

27 Technológiai elemek és hatásuk - Takarmány o o Jó eredményt csak egészséges állománnyal lehet produkálni Amennyiben jó a napos, de az állomány valamilyen gyengébb fertőzést kap (az ólból, alomból, vízből vagy a gondozóktól) az elhullás, ha kezelik, bele fog férni a 3-5 %-ba, mégsem lesz jó a súly vagy a fajlag. Miért?

28 Technológiai elemek és hatásuk - Takarmány Mert a jó állapotú madár, ha megbetegszik, nem biztos, hogy elpusztul, de az biztos, hogy nem úgy eszik, nem úgy hízik, mint az egészséges, ezért már az elején elmarad a technológiától, amit nem fog tudni behozni.

29 Esettanulmányok Pulyka előnevelő telep I. Jól takarítottak, sok vegyszert használtak, jó telepvezető volt, de a tisztítószer inaktiválta a fertőtlenítőszert. o o 2013-ban éves átlag 3,5 %-os elhullás ben első rotáció körülbelül 6 %, második rotáció körülbelül 12 %, harmadik rotáció körülbelül 17% - de volt ól ahol 25,5 %

30 Esettanulmányok Pulyka előnevelő telep I. o A tisztítás-fertőtlenítési és vízkezelési program után: tojó és vegyes ivarú ólaknál 4-5 % bak ólnál 8-9 % (ez volt 25,5 %) átlagban 6-6,5 % o Az okok: mélységében fertőtlenítettünk (nem csak a felületet) o A korábban említett mikrobiológiai puffer és a vízkezelés lassította a fertőzés terjedését.

31 Esettanulmányok Pulyka előnevelő telep II. o 2-3. héten az elhullások megnőttek és csak az 5-6. hétre normalizálódtak o Alacsony súlyok, magas fajlag társult hozzá. o A fertőtlenítési program és a padozati lyukak javítása után a gyógyszerköltség kb. 400 ezer Ft-tal csökkent egy rotációban. o /80 ezer madár/ és a probléma megszűnt. A telepvezető 13 éve nem ért el ilyen jó eredményt!

32 Mi a drága? Minimális ráfordítással (vagy maximálissal) a technológiától elmaradva (kisebb súly, magasabb fajlag), antibiotikumokkal kezelve az állományt VAGY Madaranként 3-6 Ft-tal magasabb ráfordítással, deka többlet súly (40-50 Ft plusz) és 4-5 dekával alacsonyabb fajlag.

33 Összefoglalás Javaslatunk az, hogy ha elégedetlenek a naturális mutatóikkal, próbálják ki az általunk ajánlott programot. Mindig lesz kontroll ól, hogy lássák, ugyanolyan körülmények között (napos, takarmány, telepi adottságok, stb.) mit tud egy integrált rendszer, és ki fog derülni, hogy nem rossz az a takarmány!

34 Mi hiszünk a megelőzésben Célunk, hogy o Olyan környezetet biztosítsunk a madárnak, ami tiszta és egészséges és ezt minél tovább őrizze meg. Képes legyen tompítani (pufferolni) a külső káros hatásokat. o A beérkező napos állományt az állategészségügyi programunk segítségével tartsuk minél jobb egészségügyi állapotban.

35

Dobozos vagy egyedi szoftver

Dobozos vagy egyedi szoftver Konstantinusz Kft. 2011 1 Tartalomjegyzék 1 Tartalomjegyzék... 2 2 Bevezetés... 3 3 Mit értünk dobozos vagy egyedi rendszeren... 4 3.1 Dobozos rendszer:... 4 3.2 Egyedi rendszer:... 4 4 A megrendelő szempontjából...

Részletesebben

sertés hírlevél 2013/II. Július A sertés szalmonellózisa II. Hatékony telepi higiénia II. A Streptococcus okozta fertôzésekrôl I.

sertés hírlevél 2013/II. Július A sertés szalmonellózisa II. Hatékony telepi higiénia II. A Streptococcus okozta fertôzésekrôl I. sertés hírlevél 2013/II. Július A sertés szalmonellózisa II. Hatékony telepi higiénia II. A Streptococcus okozta fertôzésekrôl I. A választás utáni teljesítmény növelése sertés hírlevél BASF A sertés szalmonellózisa

Részletesebben

Disznóölés Magyarországon 1990-2011

Disznóölés Magyarországon 1990-2011 AGROFEED A Z AG RO F E E D K F T. S E R T É S H Í R L E V E L E 2011. 4. negyedéves szám Disznóölés Magyarországon 1990-2011 Az elmúlt évszázadban a sertéstenyésztés sikerágazatként járult hozzá a magyar

Részletesebben

hírlevél knowledge partner in nutrition and health 2012.augusztus

hírlevél knowledge partner in nutrition and health 2012.augusztus hírlevél Bevezető Mindenki egyért Fókuszban a szarvasmarha A malacok koca nélküli felnevelése Babimel, a malacok reggeli zabkásája" Bemutatkozik a Hoffman és Társa Kft. Interjú Püski Sándorral knowledge

Részletesebben

SZÜLŐPÁR. Tartástechnológia kézikönyv. An Aviagen Brand

SZÜLŐPÁR. Tartástechnológia kézikönyv. An Aviagen Brand SZÜLŐPÁR Tartástechnológia kézikönyv An Aviagen Brand ROSS SZÜLŐPÁR TARTÁSTECHNOLÓGIA: Előszó Előszó A kézikönyv célja, hogy segítse az Aviagen Partnereit a szülőpár állományaik teljesítményének optimalizálásában.

Részletesebben

Egy ferttlenítszerrel szemben támasztott követelmények

Egy ferttlenítszerrel szemben támasztott követelmények Egy ferttlenítszerrel szemben támasztott követelmények (Bud G. Harmon Wildwood, MO, USA) Az Egyesült Államok sertés- és baromfitartásában a múlt évtizedben végbement fejldés az állatok egészségi állapotára

Részletesebben

Kérdések és válaszok az új influenzáról, a megelőzésről, és a védőoltásról

Kérdések és válaszok az új influenzáról, a megelőzésről, és a védőoltásról ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal Kommunikációs Főosztály 1097 Budapest, Gyáli út 2 6. 1437 Budapest, Pf. 839 Központ: (1) 476-1100 Telefon: (1) 476-1310 Telefax: (1) 476-1339 E-mail: kommunikacio@oth.antsz.hu

Részletesebben

AZ AGROFEED KF T. SERTÉS HÍRLE VELE. 10. szám / 2014. / 2. negyedév

AZ AGROFEED KF T. SERTÉS HÍRLE VELE. 10. szám / 2014. / 2. negyedév 10. szám / 2014. / 2. negyedév AZ AGROFEED KF T. SERTÉS HÍRLE VELE Az AGROFEED sertés szakmai műhely a magyar sertéságazat jövőjéért (2-3.) A lezsarolt koca szindróma (Shattered Sow Syndrome) és hatásai

Részletesebben

Az informatikai piac és az informatikus hallgatók kapcsolata napjainkban

Az informatikai piac és az informatikus hallgatók kapcsolata napjainkban TECHNOLÓGIÁK A GYAKORLATBAN Az informatikai piac és az informatikus hallgatók kapcsolata napjainkban Kérdések és válaszok Bodáné Paróczai Bernadett Expert Training Kft. 2009 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék...

Részletesebben

Ökológiailag-orientált vállalkozások. (Körös-Maros Biofarm Kft, Hubai Kft, Ráspi Étterem és Borászat, Tiszta Forrás, Treehugger Dan s) *

Ökológiailag-orientált vállalkozások. (Körös-Maros Biofarm Kft, Hubai Kft, Ráspi Étterem és Borászat, Tiszta Forrás, Treehugger Dan s) * Ócsai András Ökológiailag-orientált vállalkozások (Körös-Maros Biofarm Kft, Hubai Kft, Ráspi Étterem és Borászat, Tiszta Forrás, Treehugger Dan s) * Műhelytanulmány * A műhelytanulmány a TÁMOP-4.2.1.B-09/1/KMR-2010-0005

Részletesebben

Good neighbours creating common future. SME Network CB-HU-SRB/0901/211/009 ÜZLETI TERV. Quarchitect Építészeti tervező és Szolgáltató Betéti Társaság

Good neighbours creating common future. SME Network CB-HU-SRB/0901/211/009 ÜZLETI TERV. Quarchitect Építészeti tervező és Szolgáltató Betéti Társaság Good neighbours creating common future SME Network CB-HU-SRB/0901/211/009 ÜZLETI TERV Quarchitect Építészeti tervező és Szolgáltató Betéti Társaság Mórahalom-Magyarkanizsa, 2011.06-07. The project is co-financed

Részletesebben

25 energiahatékony, fenntartható otthon. Ingatlankorszerűsítés. mindenkinek

25 energiahatékony, fenntartható otthon. Ingatlankorszerűsítés. mindenkinek Ingatlankorszerűsítés mindenkinek 25 energiahatékony, fenntartható otthon 2013 ELŐSZÓ A takarékos otthonok kettős hatása Nem elérhetetlen álom a ak energetikai korszerűsítése, hanem több fronton is megtérülő

Részletesebben

Partnerség. Tudomány

Partnerség. Tudomány Partnerség Fejlesztés Kutatás Tudomány Szerviz Innováció KATALÓGUS 2015 Tisztelt Partnerünk! A mezőgazdaságban eltöltött 32 év alatt már nagyon régen megtanultam, hogy nincs két egyforma évjárat. Ez 2014-ben

Részletesebben

Fenntartási és üzemeltetési terv Aba Nagyközség kábeltv rendszerén Internet szolgáltatására

Fenntartási és üzemeltetési terv Aba Nagyközség kábeltv rendszerén Internet szolgáltatására Fenntartási és üzemeltetési terv Aba Nagyközség kábeltv rendszerén Internet szolgáltatására Sárvíz Térségfejlesztõ Egyesület 8127 Aba, Béke tér 1. Tel./fax: 22 430 799 e-mail: telehaz@aba.hu Dátum: 2001-03-07

Részletesebben

Milyen elônyt nyújt Önnek a SASSZEM-KEZELÉS az összes többi, hagyományos lézerkezeléshez képest?

Milyen elônyt nyújt Önnek a SASSZEM-KEZELÉS az összes többi, hagyományos lézerkezeléshez képest? Klinikánk kizárólag a hagyományos lézerkezeléseknél korszerűbb, bizonyítottan élesebb látást nyújtó SASSZEM-KEZELÉS -t végzi. Hazánkban egyedül az OPTIK + rendelkezik a SASSZEM-KEZELÉS -hez szükséges valamennyi

Részletesebben

KOPINT-Datorg Rt. Virtuális-tér Figyelő Rendszer Információs Társadalom Monitoring tanulmányok, No. 14

KOPINT-Datorg Rt. Virtuális-tér Figyelő Rendszer Információs Társadalom Monitoring tanulmányok, No. 14 KOPINT-Datorg Rt. Az egészségügy egységes adatgazdálkodásának helyzete, távgyógyászat Virtuális-tér Figyelő Rendszer Információs Társadalom Monitoring tanulmányok, No. 14 Készült a Miniszterelnöki Hivatal

Részletesebben

MAGYAR TEXTILTECHNIKA LXI. ÉVF. 2008/6 173

MAGYAR TEXTILTECHNIKA LXI. ÉVF. 2008/6 173 Az egészségügyi tisztítás követelményei Mészáros Lászlóné Nyírségi Patyolat Zrt. Az egészségügyi intézmények, így a kórházak is háttérszolgáltatásként veszik igénybe a textiltisztítást. Az egészségügyi

Részletesebben

ALAPKÉPZÉSES szakdolgozat

ALAPKÉPZÉSES szakdolgozat ALAPKÉPZÉSES szakdolgozat Szalma Laura 2011, április 1 Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Kar ALAPKÉPZÉS Gazdaság és gazdálkodás: szemléletek összeütközése a nagyüzemi állattartásban Konzulens:

Részletesebben

5. Termékenységgel kapcsolatos problémák esetén miért csak házaspárokat gyógyít a NaProTechnológia?

5. Termékenységgel kapcsolatos problémák esetén miért csak házaspárokat gyógyít a NaProTechnológia? 1. Mi a NaProTechnológia és mit jelent a FertilityCare? A NaProTechnology egy reprodukciós orvostudomány, egy természetes módszer a gyermeket vállalni szándékozó házaspárok részére, mely a női ciklussal

Részletesebben

Galambjaink egészségügyi gondozásáról (részlet a Fehérvár és környéke tagszövetség 1986-os évkönyvében megjelent írásból)

Galambjaink egészségügyi gondozásáról (részlet a Fehérvár és környéke tagszövetség 1986-os évkönyvében megjelent írásból) Galambjaink egészségügyi gondozásáról (részlet a Fehérvár és környéke tagszövetség 1986-os évkönyvében megjelent írásból) Mottó: A keleti bölcs mindent tud. Tudja, hogy a Föld lapos és négy elefánt tartja

Részletesebben

ÁLTALÁNOS ÁLLATTARTÁS

ÁLTALÁNOS ÁLLATTARTÁS ÁLTALÁNOS ÁLLATTARTÁS Általános állattartás 1 AZ ÁllAttArtÁs JelentŐséGe Az állattenyésztés alapvető mezőgazdasági tevékenység, amely a háziállatok többoldalú hasznosítását biztosítja. A céltudatos állatszaporítás

Részletesebben

Vállalati K+F Jelentés 2013

Vállalati K+F Jelentés 2013 Vállalati K+F Jelentés 2013 Magyarország, 2013. június 2 Eloszó Örömmel mutatom be a Deloitte Magyarország K+F és Állami Támogatások üzletágának Vállalati K+F Jelentését. A közép- és nagyvállalatok körében

Részletesebben

Teljesítmény növelés. Alfa Laval szervizszolgáltatások

Teljesítmény növelés. Alfa Laval szervizszolgáltatások Teljesítmény növelés Alfa Laval szervizszolgáltatások Teljesítmény növelés Ahogy az autók, az egyéb műszaki berendezések is rendszeres átvizsgálásra, karbantartásra és ápolásra szorulnak ahhoz, hogy a

Részletesebben

ÁLLAT-EGÉSZSÉGÜGYI GAZDASÁGTAN

ÁLLAT-EGÉSZSÉGÜGYI GAZDASÁGTAN SZENT ISTVÁN EGYETEM ÁLLATORVOSTUDOMÁNYI KAR ÁLLAT-EGÉSZSÉGÜGI IGAZGATÁSTANI ÉS ARÁRGAZDASÁGTANI TANSZÉK ÁLLAT-EGÉSZSÉGÜGYI GAZDASÁGTAN Írta: Dr. Bíró Oszkár Dr. Ózsvári László BUDAPEST 2006. Lektorálta:

Részletesebben

A napenergia-hasznosítás jelene és jövője Magyarországon Van még mit tanulnunk a napenergiáról!

A napenergia-hasznosítás jelene és jövője Magyarországon Van még mit tanulnunk a napenergiáról! A napenergia-hasznosítás jelene és jövője Magyarországon Van még mit tanulnunk a napenergiáról! Készítette: Hegyesi József és Kohlheb Norbert (2008. január 29.) 1 Míg a biomassza, és ezen belül is inkább

Részletesebben

PANNON REPRODUKCIÓS INTÉZET KFT

PANNON REPRODUKCIÓS INTÉZET KFT PANNON REPRODUKCIÓS INTÉZET KFT 8300 TAPOLCA, BARTÓK BÉLA U. 1.-3. Tel.: 06-87 510365 Fax:06-87 510366 Email: pritap@t-online.hu Honlap: www.pri.hu, www.pri.com Ügyvezető igazgató: Dr.Török Attila Hány

Részletesebben

Energiafelügyelet: az információ hatalom

Energiafelügyelet: az információ hatalom Energiafelügyelet: az információ hatalom Hatékony megoldás a költségtakarékos lehetőségek kihasználására és az épület teljesítményének növelésére. 2011. június / Tanulmány Make the most of your energy

Részletesebben

Nem titok, hogy ki mennyit fizet!

Nem titok, hogy ki mennyit fizet! IT Hány biztosításközvetítő használja a rendszert, és mennyit fizetnek ezért? Jelen pillanatban az összes SK Trenddel szerződött biztosításközvetítő által fizetett havi díj átlaga 15 ezer forint. Havonta

Részletesebben

ActionCOACH: JOBB VILÁGOT TEREMTÜNK ÜZLETI KÉPZÉSEINKKEL! ÜZLETÉPÍTÉS INKÁBB, MINT KEMÉNY MUNKA AZ ÜZLETBEN KÖZREMŰKÖDÉSÜNK TELJESEBB ÉLETET BIZTOSÍT!

ActionCOACH: JOBB VILÁGOT TEREMTÜNK ÜZLETI KÉPZÉSEINKKEL! ÜZLETÉPÍTÉS INKÁBB, MINT KEMÉNY MUNKA AZ ÜZLETBEN KÖZREMŰKÖDÉSÜNK TELJESEBB ÉLETET BIZTOSÍT! ActionCOACH: JOBB VILÁGOT TEREMTÜNK ÜZLETI KÉPZÉSEINKKEL! ÜZLETÉPÍTÉS INKÁBB, MINT KEMÉNY MUNKA AZ ÜZLETBEN KÖZREMŰKÖDÉSÜNK TELJESEBB ÉLETET BIZTOSÍT! Az ActionCOACH 7 pontos garanciája 1. Eredményeket

Részletesebben