VELENCEI-TÓ VÍZ-TÉR. VELENCEI-TÓ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "VELENCEI-TÓ VÍZ-TÉR. www.velenceturizmus.hu VELENCEI-TÓ"

Átírás

1 VELENCEI-TÓ VÍZ-TÉR VELENCEI-TÓ

2 Kedves Vendégünk! Örömmel üdvözöljük a Velencei-tó partján! Reméljük, hogy a nálunk töltött idő kellemes élménnyé válik, és jövőre is találkozunk Önnel, családjával és barátaival gyönyörű tavunk partján. A Napfény tava fürdésre, csónakázásra, napozásra csábít. Az északi oldalán szelíden magasodó hegyekkel, lankás dombokkal övezett csillogó víztükör felületének csaknem harmadát nádasok borítják több ezer vízimadárnak nyújtva ideális fészkelő- és búvóhelyet. A napfényes órák magas száma miatt a Velencei-tó vize gyorsan felmelegszik. A sekély és mélyvizű strandok várják a gyermekeket és az úszni, sportolni vágyókat egyaránt. Számos kirándulási lehetőség adódik, ha a fürdés, napozás után a környéket is meg akarja egy kicsit jobban ismerni. Rossz időben sem marad fürdési lehetőség nélkül: a környék két remek gyógyés élményfürdője akkor is várja Önt. Mindkét fürdő, ahogy a strandok is, különös hangsúlyt fektetnek a kisgyerekek szórakoztatására is. A vizen csónakok, kishajók, szürfök, vitorlások, kajakok közlekednek. Szálljon be valamelyikbe Ön is, mert a nádszigetek közötti siklást, a vízi madarak megfigyelését a csendes tavon nem szabad kihagyni! Engedje meg, hogy néhány mondatban megismertessük tavunk történelmével, és a környék nyaraló-paradicsommá válásával.

3 A vízpart szabálytalan alakja nem kedvezett a fürdőélet fejlesztésének. Sokáig nem gondoltak arra, hogy a tó vizét fürdő céljára értékesítsék. Hosszas kutatások eredménye volt a gyógyerejű források felfedezése, amelyek a tó vizét gyógyfürdővé teszik. Egy helyi földbirtokos fogott hozzá, hogy Velencét fürdőhellyé alakítsa át. A déli part mentén a 30-as években nagyarányú parcellázás, majd strand- és nyaralóépítés kezdődött. Ez a fejlődés napjainkban is tart. Évről évre fejlődnek a szolgáltatások és bővülnek a programok. Egyre több turista látogatja a Velenceitavat, bár már nem az iszap gyógyító hatása miatt, hanem kikapcsolódás céljából. Köztudott volt a Velencei-tó mellett élő pákászokról és halászokról, hogy szikár, egészséges emberek. Nem gyötörte őket a reuma, köszvény és a csúz, pedig mindig a vízen és vízben dolgoztak, legyen tél vagy nyár. A jó egészségük titkát az öregek csak akkor adták tovább, mikor látták, hogy valaki közülük gyengélkedett, vagy igen girhes volt. A tó körül élő nemes uraknak is csak pénzért szállítottak a gyógyiszapból: a halászat mellett ez is hozott pénzt a házhoz. A Velencei-tó gyógyhatású iszapját az as években lajtos kocsikkal szállították be Székesfehérvárra a fürdőbe, ahol hidegen is, de felmelegítve, pakolásként is használtak a reumatikus és ízületi betegségek gyógyítására. A tó mellett élők is szívesen használták az iszapos kezelést. Több idős halász tudott olyan helyet, ahol szedtek a szürkésfehér iszapból, s ezt kenték a fájós testrészekre, melyet hagytak a napon megszáradni, s ez állítólag gyógyította a reumás betegségeket. Az iszapszedési helyeket nagy titokban tartották, mert féltek, hogy kifogy a réteg. Emiatt az apák csak idős korukban adták át ezt a tudományt fiaiknak. A Papkert aljában szedték a legtöbben a kalciumban és magnéziumban gazdag iszapot, amely a kotrási munkálatokat követően eltűnt. A Velencei Helytörténeti Egyesület gyűjtéséből

4 A Velence Resort & Spa**** superior szálloda és wellnessfürdő a Velencei-tó első olyan resort komplexuma, amely egyszerre spa, wellness és gyermekbarát szálloda is. Közvetlenül a vízparton, gyönyörű természeti környezetben várja az aktív kikapcsolódást is kedvelő családokat, kiemelkedő minőségben, innovatív szolgáltatás portfólióval. Az érintetlen természet és az ökoturizmus szerelmesei éppúgy megtalálják a kikapcsolódási lehetőségeket, mint a nyugalmat keresők, vagy az élményfürdőzés és a wellness rajongói. Tapasztalja meg a víz üdítő simogatását a tóban, és az élmény- vagy gyógyvizes medencékben. A fürdő gyógyvizének ásványi anyag tartalma fokozza a szervezet ellenálló képességét, élénkítő és általános erősítő hatással bír, emellett különféle egészségügyi problémák kezelésére is alkalmas. A gyerekeket EU-konform játszótér, és élményelemekkel felszerelt gyermekmedence várja. Hétvégeken szakképzett pedagógus irányításával játszóházi foglalkozásokon játszhatnak, alkothatnak. A tökéletes ellazuláshoz legalkalmasabb a spa részleg exkluzív szaunaparkja, ahol a különféle szaunák mellett sókamra, Kneipp taposó és tepidárium is segíti a teljes kikapcsolódást, emellett pedig különféle frissítő, kényeztető masszázslehetőség közül választhatnak a vendégek Velence, Béke utca 4481/G hrsz. Telefon: Facebook:

5 Velencén, közvetlenül a tó partján helyezkedik el a Hotel Juventus. A konferenciaszálloda és rekreációs oktatási központ a szemnek és léleknek egyaránt kedves, inspiráló környezethez társítja speciális szolgáltatásait. A hotel rendezvények és egyéni foglalások alkalmával is a Vendégek aktív kikapcsolódását, fizikai és szellemi teljesítő képességének megújítását, újratermelését helyezi előtérbe a programajánlatokkal. Saját zöld parti területe szabadtéri sportok lebonyolítására is alkalmas, a szálloda saját stranddal, stégekkel, kikötővel, kisméretű focipályával, strandröplabda pályával, tollaslabda pályával rendelkezik. A vízi sportok szerelmeseinek vitorlásokat, kajakokat, kenukat ajánlanak kikapcsolódásukhoz. A szálloda beltéri uszodatere medencével, szaunával, jacuzzival várja a Vendégeket, ezen kívül megannyi más sportolási lehetőséget kínál, mint kerékpárok, bringóhintó, asztali foci, darts, billiárd, asztalitenisz, mini ping-pong, riksák. Csoportos foglalás esetén egészségmegőrző, rekreációs programok szervezését biztosítja a Hotel Juventus egészségügyi állapotfelméréssel, sárkányhajózással, kaland-sportok mászófal, íjjászat, túrák, stb. lebonyolításával 2481 Velence, Kis köz 6. Telefon: Fax:

6 Agárd 1936-ban fejlettségi szintje miatt fürdőhely minősítést kapott. Felfedezték, hogy kiváló gyógyvíz-forrás rejlik a föld alatt, ezért több artézi kutat is fúrtak. A Bika-völgyben feltörő 58 fokos termálvíz hasznosítására épült termálfürdő lett a Velencei-tó térségének első gyógyfürdője. Az agárdi Gyógy- és Termálfürdő ligetes-fás környezetben elhelyezkedő egészség-szigetként funkcionáló létesítmény. Igazi családi fürdővé vált az elmúlt évek alatt, hiszen a nagyszülőktől a karon ülő unokákig minden korosztály megtalálja a maga kikapcsolódását. A fürdő összesen 1500m 2 vízfelülettel, 500m 2 területen lévő játszó résszel, felújított, gőzkabinnal bővített szauna világgal, különleges szauna felöntésekkel és korszerű gyógyászattal várja a család minden tagját. Gyógymedence az épületben és termálmedence a szabadban, két családi medence kint és bent (sodrófolyosó, bébi tocsogó, csúszda és minden igényt kielégítő élményelemek), vadonatúj, fedett, díjmentes játszóház, illetve szabadtéri játszótér a gyerkőcöknek, sport, és beauty szolgáltatások, sóbarlang, vendéglátó egységek várják a vendégeket. Ha Ön egyszer ide ellátogat a családjával, baráti körével, garantáltan több napra szeretne maradni. Erre is lehetősége nyílik a fürdő közvetlen szomszédságában elhelyezkedő Termál Kempingben. Agárdi Gyógy- és Termálfürdő Zrt Agárd, Fürdő tér 1. Telefon: , fax:

7 A tavat körülölelő táj minden évszakban egészen különleges szépségű, naponta más és más arcát mutatja. Igaz ez a télre is, amikor a nyári vendégek és az itt élő emberek reggelente izgatottan lesik a hőmérőt: lehet-e már a tóra menni, elég vastag-e már a jég. Mikor aztán a hatóságok megadják az engedélyt, vidám élet kezdődik a jégen. Korcsolyázók, fakutyázók, jégvitorlások lepik el a tavat. A jégkorong mérkőzéseknek mindig akad szurkolótábora. A családi, baráti vagy iskolai társaságok nem maradnak meleg tea vagy forraltbor nélkül. Nagyszerű élmény a nyárról jól ismert nádasok, strandok felkeresése korcsolyával a lábunkon. A naplemente a csillogó, sziporkázó jégen talán még megkapóbb, mint nyáron. Fotó: Éber Péter Ha Ön a hegyi túrázást szereti, nézze meg a havas hegyeket és az őzek lábnyomait a téli erdőkben az északi parton. A csend és a jó levegő kitisztítja a tüdőt és felüdíti a sötét, téli hétköznapokba belefáradt embert. A befagyott tó panorámája télen is gyönyörű. Azok a hangulatos kisvendéglők, amiket nyárról ismer, most is szeretettel várják. Ha a téli kirándulását kipirulva, jólesően elfáradva egy tókörnyéki fürdőben fejezi be amelyből kettőt is talál igazán fejedelmi napot töltött a Velencei-tó partján.

8 A Velencei-tó hazánk egyik legnépszerűbb, vízi sportokra kiválóan alkalmas üdülőhelye. Sekély, sima vízfelülete és biztonságos széljárása tökéletesen alkalmas a szörfözés megtanulásához és gyakorlásához. Többszörös magyar bajnokok és az ország legsegítőkészebb oktatói segítenek azoknak, akik szeretnének megtanulni szörfözni, vagy céljuk a továbbfejlődés. A vitorlás élet központja Agárd, ahol a hobbi-vitorlázás mellett a bátrabbak versenyeken is részt vehetnek a szezonban. A még bátrabbakat pedig várja a vízisí! Fotó: Beli Balázs A Velencei-tó egyetlen wakeboard pályája családias hangulatban várja a kikapcsolódni és sportolni vágyókat a Tóbíró Szabadstrandon. A nemzetközi szabványoknak megfelelő, 800 m hosszú, ötszög alaprajzú pályán egy fun-box, egy slider, egy piknik-table és két kicker található. A működési sebesség 30 km/h, ami megfelel a kezdő és haladó wakeboardosok számára egyaránt. A 10 méter magasan futó kábelt villanymotor hajtja, így működése teljes mértékben megfelel az EU környezetvédelmi előírásainak.

9 Springer Ferenc a 60-as években kiharcolta, hogy a Velencei-tavon, Agárdon épüljön fel a jövő kajakos, kenus, evezős, vitorlázó tehetségei számára egy vízi sportiskola, az északi parton pedig egy evezős versenypálya. Ezek az intézmények azóta is működnek, nevelik a fiatalokat. Hány olimpiai-, világ- és Európa-bajnok, hány nemzetközi verseny nyertese, helyezettje nevelkedett a tavon, és versenyzett a Velencei-tavi Versenypályán Sukorón! Itt kezdte ragyogó sportpályafutását Tóth Dávid, Velence város díszpolgára, aki a londoni olimpián kajak négyesben ezüstérmet szerzett. Szilágyi Anett, a VVSI versenyzője 2013-ban Ausztráliában ifjúsági olimpiai bajnoki ezüstérmes lett a kajak kettesek 200 méteres versenyében. A sárkányhajózás kínai eredetű sportág, közel 10 éve kezdődött megismerése és népszerűvé válása Magyarországon. 9 m vagy13 m hosszú, 10 vagy 20 személyes, kenu formájú hajó, elején egy sárkányfej, a végén egy farok, és kell egy dobos, aki a ritmust adja. Ha a Velencei-tónál akar megismerkedni ezzel a remek csapat-sporttal, néhány éve már erre is lehetősége nyílik. A velencei csónakkikötőből induló, különböző hosszúságú túrákat szakképzett kormányos vezeti. Hozzon magával fémyképezőgépet vagy videokamerát, mert felejthetetlen élményben lesz része! Fotó: sarkanyhajo.kobeka.hu

10 A Velencei-tó körüli strandok mindegyikének saját egyénisége van. Az Északi Strand Velencei Vízi Vár homokos partszakaszával, óriás csúzdájával ideális környezet kisgyerekes családok számára. A velencei Tóbíró Szabadstrandon működik a vízisí. A gárdonyi Sport Beachet 2012-ben a világ legjobb 66 strandja közé választották. A Napsugár Strand Agárdon árnyas pihenőrésszel és különböző sportpályákkal várja a vendégeket. Minden településen van belépődíjas és szabadstrand is. Éhezni és szomjazni egyik strandon sem fog és a gyerekek is meg fogják találni a nekik épített homokozókat, hintákat, játékokat, csúzdákat. Tóbíró Szabadstrand, Velence, Tóbíró köz 2. Itt működik a vízisí! Velence Resort & Spa Strand, belépődíjas Velence, Béke u. Cserje utcai Szabadstrand Velence, Cserje utca Velencei Vízi Vár Északi Strand, belépődíjas Velence, Enyedi u. Drótszamár Park & Camping, belépődíjas Velence, Kemping u. 2. TóParty Rendezvénystrand, belépődíjas Gárdony, Ibolya u. Tulipán utcai Szabadstrand Gárdony, Tulipán utca Tavirózsa utcai Szabadstrand Gárdony, Tavirózsa utca Naturista Szabadstrand Gárdony, Félsziget Pisztráng utcai Szabadstrand Gárdony, Pisztráng utca Sport Beach, belépődíjas Gárdony, Harcsa u. 2. Holdfény Sétány, Szabadstrand Gárdony, Holdfény Sétány Tini Strand, Szabadstrand Agárd, Zsinór u. Napsugár Strand, belépődíjas Agárd, Chernel István u. 1. Tópart utcai Szabadstrand, Agárd, Tópart u. Park Strand, belépődíjas Agárd, Chernel István u

11 A sekély víz következtében a tó jelentős részét mintegy 40%-át vízi növényzet, elsősorban nádas borítja, aminek nagyobb mértékű, összefüggő zónái a nyugati oldalon jöttek létre. Itt speciális képződményként az idők során kialakultak az úszólápok, melyek mintegy ha-os kiterjedésükkel nagyon jelentősek Európai viszonylatban is. A Velencei-tavi madárrezervátum értékes növényvilágát sokáig csak tudományos körökben ismerték. A különleges lápi növényzetet elsősorban az Európa-szerte ritka hagymaburok orchidea jelenléte mutatja. A féltett botanikai érték legjelentősebb hazai élőhelye a Velencei-tó. E mellett tőzegpáfrány, tőzegmoha gazdagítja az élőhely fajlistáját. Fotó: Somhegyi Béla Nyáron romantikus sétahajó utakat tehetünk a nádszigetek között télen kombájnok aratják a nádast. Az aratást követően valóságos nádsátor-erdők sorakoznak a parton a kévékbe rakott száraz vízinövényből. A környék jellegzetes házai nádtetősek voltak. Ez a régi építési mód napjainkban újra nagyon divatos, hiszen a tó közelsége és a jó minőségű nád valósággal kínálja ezt az ősi és mégis modern, tájba illeszkedő tetőfedési módot. Ha Sukoró, vagy a velencei Bence-hegy hangulatos utcáin sétálunk, nem csak a panorámában gyönyörködhetünk, hanem a nádtető-készítők változatos, ízléses munkáiban is.

12 A hazai természettudósok közül Herman Ottó és Chernel István nevét a legfontosabb ismernünk, akik elsősorban a madártani értékeket térképezték fel itt. A korai, védelemre tett kísérletek 1958-ban érték el céljukat, amikor 420 ha-on létrehozták a Velencei-tavi Madárrezervátumot. A terület fokozottan védett, csak engedéllyel látogatható. A Dinnyési-fertő természetvédelmi terület, mely a Velencei-tó délnyugati sarkától húzódik Seregélyes irányába. Ez a terület 1966-ban nyerte el a védettséget 545 ha-on és a Velencei-tóhoz hasonlóan jelentős vizes élőhelyként tartják számon. A tó víztükre felett a legkülönbözőbb vízimadarak sokasága nyüzsög. Különféle récék, ludak, hattyúk, darvak, szalonkák, bíbicek, kócsagok A fürdőzők leggyakrabban a dankasirállyal találkoznak, ez a tó leghasznosabb, védett vízimadara. A nyári lúd szintén védett madár, ennek ellenére kiveszőfélben van. A fülemile-sitke a nád lantosa. A nádasban túrázók sokszor hallhatják finom kis dallamait. A legnagyobb hangjuk a szárcsáknak van őket a vizek kofáinak is hívják ellentétben a vízi csibével, mely majdnem láthatatlan, csak pityegő hangja árulja el, hogy éppen merre jár. Leltár A virágokat és a madarakat is, s ahogy zizeg a nád, ahogy csobban a víz; de legjobban talán mégiscsak ezt szerettem: a csöndet körülöttem s a kék eget felettem. Rónay György

13 A napsugaras déli lejtők közvetlenül a tóra néznek, így a víztükör révén kettős besugárzást kapnak. Kitűnő borászok dolgoznak fáradhatatlanul egész évben, hogy munkájuk gyümölcsét megmutathassák és megoszthassák a pincéjüket meglátogató borbarátokkal. A vendéglátásnak a tó környékén hagyománya van, a magyaros konyha kiemelkedő ételét, a halászlét szinte minden vendéglőben megkóstolhata, de a vadhúsokból készített ételeket sem szabad kihagyni. A Velencei-hegység közismert bortermő vidék. A Bence-hegyen áll Szent Orbán szobra, itt kerül sor minden évben Velence legvidámabb ünnepére, az Orbán-napra. A változatos gyermekprogramokat a borrendek versenye és látványos felvonulása követi, majd hajnalig tart a mulatság. Hejh barátom, honfi társam, Bort igyál. Víg, komor, vagy csüggeteg vagy, Csak igyál. Borban a gond megbetegszik, Él a kedv. Nincs a földön gyógyerőre Több ily nedv. Vörösmarty Mihály A tó északi partján hangulatos, nádtetős csárdákat is találhat, ahonnan a pazar kilátásban gyönyörködve kóstolhatja meg a finom, helyi borokat egy kellemes vacsora után. A Velencei-tó 1974-ben lett a horgászok tava. A halbőségnek az az oka, hogy a tó gazdag alsóbbrendű növényekben és állatokban, a halak legfőbb táplálékában. Herman Ottó 13 halfajtát számolt meg a tó vizében. A pontyok mellett igen sok a csuka, a fogas, a süllő, sügér, keszeg, kárász, compó. Horgászjegyet vásárolhat a horgászboltokban és a turisztikai irodák többségében is.

14 Természetes, hogy egy tó partján a rendezvények, szórakozási lehetőségek, események is lehetőleg a vízparton kerülnek megrendezésre, hiszen a víz látványa akár nappal, akár este, mindig emeli a hangulatot, segíti a kikapcsolódást. Így van ez a Velencei-tó körül is. Néhány, a vízhez kapcsolódó és a víz partján zajló programot mutatunk most be Önnek kedvcsinálóként. Bármelyik településen nyarral, ezeket az eseményeket ne hagyja ki! A strandokon egész nyáron nagy élet folyik. A fesztiválokon, találkozókon kívül színvonalas kulturális programokat is talál. A baráti társaság amatőr sportversenyeinek minden strand megfelelő lehetőségeket kínál. Vízi sporteszközöket a legtöbb helyen bérelhet. A velencei Tóbíró Szabadstrandon jó szórakozás a vízisíelőket nézni, de kipróbálni is nagy élmény! Ha nem tudja, mi az a szupervályog homokozó, a gárdonyi ökoszemléletű Sport Beachen megismerkedhet vele. Igazi bringás paradicsom Velencén a Drótszamár Park. A környék legnagyobb, biztonságos játszóterét alakították itt ki az árnyat adó fák alatt a kisgyerekes családok nagy örömére. Velencétől Agárdig könnyűzenei koncertek várják a szórakozni vágyókat. A legendás Agárdi Popstrand 1977 óta a legnépszerűbb hazai és külföldi együtteseket látja vendégül. A Juventus Szálló vízparti programjait mindenki látogathatja. A Velencei Vízi Vár - Északi strand az egyik legszebb partrész és rendezvénypark is egyszerre. Itt rendezi meg 2004 óta minden év augusztusában várossá válásának évfordulóján Velence a város születésnapi mulatságát. A leglátványosabb két eseményre külön is felhívjuk a figyelmét: a Velencei Nemzetközi Néptáncest és a tűzijáték, amit a tópartról nézhet meg, garantáltan el fogják bűvölni. Fotó: Gáspár Dániel

15 Az itt élő képzőművészeket is a víz ihleti meg, amikor nyaranta megrendezésre kerül a Velencei-tavi Symposion Velencén. A nemzetközi alkotótábort izgalmas kiállítás követi az itt készült munkákból. Ugyancsak a tóparton, a Északi strand rendezvénysátrában kerül sor az immár hagyományos Velencei Nyári Zenés Esték előadásaira négy, egymást követő hétvégén. A meghívott színházi produkciók fergeteges sikeréhez a hely hangulata, a nyáresti tópart is hozzájárul. Ha a strandokon megvártuk a naplementét és elgyönyörködtünk a tüzes vörösre festett víztükörben, akkor kezdődhet az esti buli! Fergeteges könynyűzenei koncertek, magyar és neves külföldi együttesek, ifjúsági talákozók és nosztalgiabulik... Ön is meg fogja találni azt, amihez a leginkább kedve van. Vagy csak ellazulna egy pohár borral a kezében, esetleg egy jót vacsorázna az esti víparton? Erre is számos lehetőség adódik. A Velencei, a Gárdonyi, a Pákozdi TDM - Tourinform és a többi tókörnyéki utazási iroda naprakész információkkal, térképekkel, utazási-, túra- és szállásajánlatokkal, kiadványokkal, helyi kézműves ajándéktárgyakkal fogadja a vendégeket.

16 Szerkesztés, grafika és nyomdai kivitelezés: Somhegyi Kiadó és Nyomda Kft. Velence Fotó: Beli Balázs Velencei-tó Turizmusáért TDM Egyesület 2481 Velence, Halász utca 37. Telefon: 22/ A TDM helyi turisztikai egyesületként azon dolgozik, hogy ajánlataival élményhez jutassa a Velencei-tónál üdülni, pihenni, aktívan kikapcsolódni vágyó kedves Vendégeket! TOURINFORM VELENCE (szezonálisan nyitva) 2481 Velence, Halász utca 37. Telefon: 22/ velence@tourinform.hu TOURINFORM GÁRDONY 2483 Gárdony, Szabadság u. 16. Telefon: 22/ , 22/ gardony@tourinform.hu TOURINFORM PÁKOZD (szezonálisan nyitva) 8095 Pákozd, Katonai Emlékpart, Mészeg-hegy Telefon: 22/ , 22/ pakozd@tourinform.hu

Tájékoztatjuk Kedves vendégeinket, hogy a minibárból történő fogyasztást a konferencia minden kedves vendége egyénileg rendezi a szálloda portáján.

Tájékoztatjuk Kedves vendégeinket, hogy a minibárból történő fogyasztást a konferencia minden kedves vendége egyénileg rendezi a szálloda portáján. II. Számviteli konferencia Helyszín ismertető A Szálloda a Budapest Székesfehérvár vasútvonalon Velence állomástól 150 méterre található. A szálláshely szolgáltatás megrendelése feljogosítja a megrendelőt

Részletesebben

Trek biciklitúra sorozat és a 2011-es modellek tesztelése Velencei-tó

Trek biciklitúra sorozat és a 2011-es modellek tesztelése Velencei-tó Trek biciklitúra sorozat és a 2011-es modellek tesztelése Velencei-tó Aktív hétvégére várjuk a sportszerető családokat! Ezt a hétvégét olyan családoknak vagy egyéneknek ajánljuk, akik szeretnének egy sportos

Részletesebben

Köszöntõ. Felújított fürdõnkben megtalálhat minden olyan szolgáltatást, mely az Ön és családja kikapcsolódását, szórakozását szolgálja.

Köszöntõ. Felújított fürdõnkben megtalálhat minden olyan szolgáltatást, mely az Ön és családja kikapcsolódását, szórakozását szolgálja. Gyógyfürdõ 2013. Köszöntõ Köszöntjük Önt városunk kiemelkedõ turisztikai szerepet játszó fürdõjében abból az alkalomból, hogy egészségét fürdõkezeléseinkkel kívánja javítani. Köszöntjük Önt is, aki szabadsága

Részletesebben

www.velenceitoleader.eu

www.velenceitoleader.eu www.velenceitoleader.eu Folyamatosan bővülő adatbázis az Üdülési csekk elfogadóhelyeiről. Részletes ismertető a térség szálláshelyeiről, éttermeiről. Emelett hírek, információk, aktuális ajánlatok, programok

Részletesebben

Az Aqua-Palace vízipalota 15.000 m 2 -en. egyedi hangulattal, rendkívül széles. szolgáltatási kínálattal egész évben

Az Aqua-Palace vízipalota 15.000 m 2 -en. egyedi hangulattal, rendkívül széles. szolgáltatási kínálattal egész évben Az Aqua-Palace vízipalota 15.000 m 2 -en egyedi hangulattal, rendkívül széles szolgáltatási kínálattal egész évben várja a család apraját-nagyját Európa legnagyobb fürdőkomplexumában. A vízipalota közvetlen

Részletesebben

KARCAG VÁROSI GYÓGYVÍZŰ STRANDFÜRDŐ ÉS KEMPING

KARCAG VÁROSI GYÓGYVÍZŰ STRANDFÜRDŐ ÉS KEMPING KARCAG VÁROSI GYÓGYVÍZŰ STRANDFÜRDŐ ÉS KEMPING 5300 Karcag, Forrás u. 3., Tel: (06-59) 312-035 Email: nkvizkft@externet.hu Web: www.nkvizkft.hu A város nyugati részén található a Városi Gyógyvizű Strandfürdő,

Részletesebben

A HUNGUEST HOTELEK NYÁRI KÍNÁLATÁBÓL

A HUNGUEST HOTELEK NYÁRI KÍNÁLATÁBÓL A HUNGUEST HOTELEK NYÁRI KÍNÁLATÁBÓL HH RÉPCE***+ BÜKFÜRDŐ Érvényes: 2012.08.17-ig / 2 3 éjszaka foglalással Ár: 11.970 Ft / fő / éjszaka Ár: 10.440 Ft / fő / éjszaka 4 éj foglalással Szállás 2ágyas szobában

Részletesebben

FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL

FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL 2013. szeptember 6 8. Gasztronómiai és Kulturális Rendezvény 2013. szeptember 06. péntek Helyszín: Kikötő, Szabadtéri színpad 20:00 Románia Magyarország Világbajnoki selejtező mérkőzés

Részletesebben

1 ADMIRAL TRAVEL utazási iroda, Tel:

1 ADMIRAL TRAVEL utazási iroda, Tel: 1 CLUB MED FINOLHU VILLAS 5 csillagos luxus minőség. Észak Male atoll, 40 perces privát gyorshajó transzfer a reptértől a szállodáig. A sziget déli része kizárólag az ott nyaralóknak van fenntartva. Ezen

Részletesebben

Jetwing Blue Hotel Szobák (deluxe): Ellátás: Szolgáltatások, sport:

Jetwing Blue Hotel Szobák (deluxe): Ellátás: Szolgáltatások, sport: Jetwing Blue Hotel Negombo közkedvelt szállodasorán található, a repülôtértôl 15 km-re. A vízparton, modern stílusban megépített, vadonatúj hotel. Nyitott étterme egybeépült a szálloda látványkonyhájával.

Részletesebben

DUNA. A folyó közelsége biztosítja az exkluzív légkört ahely számára. Teraszhelyiségünkben és a 200 fő

DUNA. A folyó közelsége biztosítja az exkluzív légkört ahely számára. Teraszhelyiségünkben és a 200 fő Rendezvény központ Üdvözöljük A Római-part legújabb gyöngyszeme, ahely, csodálatos dunai panorámával várja kedves vendégeit. Hatalmas kertünkben közvetlenül a folyóparton gyönyörködhet a Dunában egy pohár

Részletesebben

Hogyan használhatja fel a fenti kuponokat?

Hogyan használhatja fel a fenti kuponokat? Hogyan használhatja fel a fenti kuponokat? Ha már tudja, hogy melyik időpont megfelelő Önnek 1. Hívjon minket telefonon a hét minden napján a 06-95-520-630-as számon, ahol munkatársaink várják hívását

Részletesebben

Van az a hely, ahol... SZOLGÁLTATÁSAJÁNLÓ

Van az a hely, ahol... SZOLGÁLTATÁSAJÁNLÓ Van az a hely, ahol... SZOLGÁLTATÁSAJÁNLÓ VAN AZ A HELY, AHOL... Kedves Vendégünk! Az ország bármely pontjáról könnyen megközelíthető helyen, Budapesttől mindössze 40 km távolságra, az M7 autópálya mellett,

Részletesebben

ÜDÜLÉSI LEHETŐSÉGEK AZ ELTE SZB SZERVEZÉSÉBEN 2014

ÜDÜLÉSI LEHETŐSÉGEK AZ ELTE SZB SZERVEZÉSÉBEN 2014 ÜDÜLÉSI LEHETŐSÉGEK AZ ELTE SZB SZERVEZÉSÉBEN HÉVÍZ HOTEL PANORÁMA*** (8380 Hévíz, Petőfi u. 9.) ELHELYEZÉS: 2 ágyas classic típusú erkélyes, fürdőszobás szállodai szobában, televízióval, telefonnal, minibárra,

Részletesebben

Bogácsi programok 2014

Bogácsi programok 2014 Bogácsi programok 2014 III. Falusi Kamra Mustra és IV. Bogácsi Kocsonyafőző Verseny 2014. február 01. Közösségi Ház A III. alkalommal megrendezésre kerülő Falusi Kamra Mustra vendégei több település éléskamrájába

Részletesebben

Vásároljon Residence élményt ajándékba!

Vásároljon Residence élményt ajándékba! Vásároljon Residence élményt ajándékba! Ajándékozzon pihenést a wellness jegyében mindazon embereknek, akiket szeret, fontosnak, megbecsülendőnek tart! Nincs jobb, mint egy pár napos kényeztetés a stresszes

Részletesebben

A fürdővárossá válás kritériumai Priszinger Krisztina Dr. Papp Zsófia

A fürdővárossá válás kritériumai Priszinger Krisztina Dr. Papp Zsófia TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0026 Tudományos eredmények elismerése és disszeminációja a Pannon Egyetemen A fürdővárossá válás kritériumai Priszinger Krisztina Dr. Papp Zsófia Tartalom A kutatás háttere és

Részletesebben

II. Wolters Kluwer Jogi Konferencia - Tájékoztató. 1. Bejelentkezés, csomagszoba

II. Wolters Kluwer Jogi Konferencia - Tájékoztató. 1. Bejelentkezés, csomagszoba II. Wolters Kluwer Jogi Konferencia - Tájékoztató 1. Bejelentkezés, csomagszoba A Thermal Hotel Visegrád****superior szobáit az érkezés napján 10.00-13.00 óra között lehet átvenni, távozás napján 10.00

Részletesebben

TÜSKEVÁR PIHENŐHÁZ GYOMAENDRŐD

TÜSKEVÁR PIHENŐHÁZ GYOMAENDRŐD TÜSKEVÁR PIHENŐHÁZ GYOMAENDRŐD Hétszínvirág-Tüskevár Szolgáltató Nonprofit BT. 5502 Gyomaendrőd, Fő út 67. Telefon:: 70/940-1619 e-mail: hetszinviragtuskevar@upcmail.hu www.hetszinviragbt.webnode.hu Gyomaendrőd

Részletesebben

Robin KalandSziget. Kalandpark tömör bemutatása. 20 kiemelt játék bemutatása

Robin KalandSziget. Kalandpark tömör bemutatása. 20 kiemelt játék bemutatása Robin KalandSziget Kalandpark tömör bemutatása Hazánk egyik leggyönyörűbb és legkalandosabb vízi világában, a Tisza-tó vadregényes szigetén Magyarországon egyedülálló élménypark épült. Az attrakció célja,

Részletesebben

A VELENCEI-TÓ KÖRNYÉKÉNEK BORAI

A VELENCEI-TÓ KÖRNYÉKÉNEK BORAI A VELENCEI-TÓ KÖRNYÉKÉNEK BORAI 2011-ES PALACKOS BORLAP www.lsimon.hu ZÖLDIKE 2011 ZÖLD VELTELINI MIN SÉGI SZÁRAZ FEHÉRBOR A zöldike sárgászöld szín, vaskos cs r pintyféle. A hím szárnya és farkának tövi

Részletesebben

Ha élményekkel teli, aktív kikapcsolódásra vágyik a természet harmóniájában, akkor ezt nálunk megtalálja!

Ha élményekkel teli, aktív kikapcsolódásra vágyik a természet harmóniájában, akkor ezt nálunk megtalálja! KIKELET SOMOGY KERTJE**** BONNYA Tavasz váró akció Somogy Kertjében Érvényes: 2015.04.30-ig Ha élményekkel teli, aktív kikapcsolódásra vágyik a természet harmóniájában, akkor ezt nálunk megtalálja! 16.065

Részletesebben

Gyermekkedvezmény: 6 éves korig ingyen 6 12 évig 50 % kedvezmény ( szülőkkel 1 szobában)

Gyermekkedvezmény: 6 éves korig ingyen 6 12 évig 50 % kedvezmény ( szülőkkel 1 szobában) VAKÁCIÓS ÖTLETEK Tervezze meg velünk nyári pihenését (vízparti szállás- és árajánlatok 2012. május 20. augusztus 20-ig) ALMÁDI NEREUS PARK HOTEL*** Balatonalmádiban a 71-es műútról jól megközelíthető helyen,

Részletesebben

Turisztikai Fórum 2010. december 20.

Turisztikai Fórum 2010. december 20. Turisztikai Fórum 2010. december 20. Adózott Vendégéjsza vendégéjszaka Vendégszám ka szám szám 2009 25313 73390 47405 2010 25204 78371 45949 IFA adatok 2009-2010 IFA bevétel 2009 15 643 650 Ft 2010 novemberig

Részletesebben

ÜDÜLÉS 2007. TÁJÉKOZTATÓ A 2007. ÉVI KEDVEZMÉNYES GYÓGYÜDÜLÉSRŐL

ÜDÜLÉS 2007. TÁJÉKOZTATÓ A 2007. ÉVI KEDVEZMÉNYES GYÓGYÜDÜLÉSRŐL ÜDÜLÉS 2007. TÁJÉKOZTATÓ A 2007. ÉVI KEDVEZMÉNYES GYÓGYÜDÜLÉSRŐL Az üdülést igénybe veheti: a Szövetség tagsága, a tagok hozzátartozói (férj, feleség, élettárs és maximum két nem nagykorú unoka), valamint

Részletesebben

A Velencei Értéktár Bizottság január 18-i ülésén VÉB/2016/ határozatszám alatt a Velencei Értéktár részének nyilvánította a

A Velencei Értéktár Bizottság január 18-i ülésén VÉB/2016/ határozatszám alatt a Velencei Értéktár részének nyilvánította a Velencei Értéktár A Velencei Értéktár Bizottság 2016. január 18-i ülésén VÉB/2016/ 99-100 határozatszám alatt a Velencei Értéktár részének nyilvánította a Gólya Villaparkot A döntés az alábbi javaslat

Részletesebben

Hotel Helikon *** Magyarország - Zala megye - Keszthely http://www.reise.info.hu/hotel-helikon/hu/

Hotel Helikon *** Magyarország - Zala megye - Keszthely http://www.reise.info.hu/hotel-helikon/hu/ http:///hotel-helikon/hu/ Bemutatkozás Üdvözlet Napfény, víz, levegő... Helikon. Keszthely, a régi barokk kisváros hangulatos környezetben fekszik a Keszthelyi hegység és a Balaton között. Szobák A háromcsillagos

Részletesebben

Makói útikalauz. és a város lógója. Makó város Csongrád megyében a Maros jobb partján, a román határ közelében helyezkedik el.

Makói útikalauz. és a város lógója. Makó város Csongrád megyében a Maros jobb partján, a román határ közelében helyezkedik el. Makói útikalauz Kora tavasszal vitt errefelé utunk. Én nagyon kíváncsi voltam, mert mindig azt hallottam a várossal kapcsolatban: makói hagyma. Így aztán utánanéztem jó előre a településnek, olvastam róla,

Részletesebben

Balatontourist Platán. Panzió. Balaton. H 8621 Zamárdi, Damjanich u. 2/b. www.balatontourist.hu

Balatontourist Platán. Panzió. Balaton. H 8621 Zamárdi, Damjanich u. 2/b. www.balatontourist.hu Balatontourist Platán Panzió Balaton 2013 H 8621 Zamárdi, Damjanich u. 2/b. H Balatontourist Platán Panzió H 8621 Zamárdi, Damjanich u. 2/b. Foglalás: Tel.: (36) 84/314-388, (36) 30/758-4575 (36) 30/742-2107

Részletesebben

AZ ŐSZ SZÍNEI ÉS ÁRAI

AZ ŐSZ SZÍNEI ÉS ÁRAI AZ ŐSZ SZÍNEI ÉS ÁRAI HH NAGYERDŐ*** DEBRECEN Érvényes: 2013.10.01 12.22-ig.( kivéve őszi szünet) Ár: 7.245 Ft / fő / éj, a hét bármely napján, min. 2éj foglalással 2 éjszaka szállás félpanzióval (bőséges

Részletesebben

LELLEI ÓVODA. Olyan nemzedék felnövekedésére van szükségünk, amelynek a környezetvédelem nemcsak nagybetűs plakát, hanem ÉLETMÓD.

LELLEI ÓVODA. Olyan nemzedék felnövekedésére van szükségünk, amelynek a környezetvédelem nemcsak nagybetűs plakát, hanem ÉLETMÓD. LELLEI ÓVODA Olyan nemzedék felnövekedésére van szükségünk, amelynek a környezetvédelem nemcsak nagybetűs plakát, hanem ÉLETMÓD. (Környezeti Munkanapló) A LELLEI ÓVODÁBAN: Nagy hangsúlyt fektetnek a környezettudatos

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A 2011. ÉVI KEDVEZMÉNYES GYÓGYÜDÜLÉSRİL

TÁJÉKOZTATÓ A 2011. ÉVI KEDVEZMÉNYES GYÓGYÜDÜLÉSRİL TÁJÉKOZTATÓ A 2011. ÉVI KEDVEZMÉNYES GYÓGYÜDÜLÉSRİL Nyugdíjasklubok és Idısek Életet az éveknek Országos Szövetsége (Budapest, 1053 Királyi Pál u. 20. I/3., tel/fax: 06/1/327-0118, email: nyugszov@hu.inter.net)

Részletesebben

TAVASZVÁRÓ SALIRIS RESORT HOTEL**** EGERSZALÓK ERZSÉBET PARK HOTEL *** PARÁDFÜRDŐ

TAVASZVÁRÓ SALIRIS RESORT HOTEL**** EGERSZALÓK ERZSÉBET PARK HOTEL *** PARÁDFÜRDŐ TAVASZVÁRÓ ERZSÉBET PARK HOTEL *** PARÁDFÜRDŐ Érvényes: 2016. február 01. június 15. között (kivéve: kiemelt-és ünnepi időszakok) Ár hétköznap: Ár hétvégén: 7.435 Ft / fő / éj 8.715 Ft / fő / éj Tartalom:

Részletesebben

Lezajlott a Gyermeknap az Igali Gyógyfürdőben

Lezajlott a Gyermeknap az Igali Gyógyfürdőben Lezajlott a Gyermeknap az Igali Gyógyfürdőben 2011-ben is bekerült az Igali Gyógyfürdő nyári rendezvénysorozatába a már évek óta hagyományosan megrendezésre kerülő és töretlen sikernek örvendő gyermeknap,

Részletesebben

Kedves gyerekek! A kalandpark

Kedves gyerekek! A kalandpark Kedves gyerekek! Szeretném bemutatni nektek a gyulai GELLÉNY birtokot, ahol a kirándulásunk harmadik napját fogjuk tölteni. Ez a birtok, megfelelő helyszín a tökéletes lakodalomhoz, családi eseményekhez,

Részletesebben

Mexikó CanCún. Időeltérés: -7 óra. Hivatalos nyelv: spanyol. a legtöbb helyen angolul beszélnek. Pénznem: mexikói Peso (Mxn). (1 Mxn = kb.

Mexikó CanCún. Időeltérés: -7 óra. Hivatalos nyelv: spanyol. a legtöbb helyen angolul beszélnek. Pénznem: mexikói Peso (Mxn). (1 Mxn = kb. Mexikó CanCún A Karib-tengerbe nyúló mexikói félsziget legkeletibb csücskén fekszik Cancún varázslatos üdülővárosa. A türkiz számtalan árnyalatában szikrázó tenger szinte körbefonja a 7-es számot formázó

Részletesebben

Tisztelt Szakszervezeti Tag!

Tisztelt Szakszervezeti Tag! Tisztelt Szakszervezeti Tag! Kérem, engedje meg, hogy figyelmébe ajánljam szállodánk a Két Korona Wellness Hotel ajánlatait. A családias hangulat, munkatársaink vendégszeretete, a kellemes környezet és

Részletesebben

2012. ELŐSZEZONI PIHENÉS

2012. ELŐSZEZONI PIHENÉS 2012. ELŐSZEZONI PIHENÉS PIROSKA HOTEL*** BÜK Érvényes: 2012.06. 01 30.között, a hét bármely napján! Ár: 8.126 Ft / fő / éj 2 éjszaka foglalással Ár: 7.460 Ft / fő / éj 3 éjszaka foglalással Szállás kétágyas

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1140 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Monte Argentario Luxusvilla eladó az olasz Monte Argentario

Részletesebben

Vásároljon Residence élményt ajándékba!

Vásároljon Residence élményt ajándékba! Vásároljon Residence élményt ajándékba! Ajándékozzon pihenést a wellness jegyében mindazon embereknek, akiket szeret, fontosnak, megbecsülendőnek tart! Nincs jobb, mint egy pár napos kényeztetés a stresszes

Részletesebben

Tavasz Jeles Kaposvár Festők Városa Hangulatfesztivál. A program siketek és hallássérültek számára ajánlott.

Tavasz Jeles Kaposvár Festők Városa Hangulatfesztivál. A program siketek és hallássérültek számára ajánlott. Kiváló Európai Desztináció European Destinations of Excellence Könnyű elérni nehéz elhagyni! Fókuszban az akadálymentes turizmus 1 A pályázati anyag tartalma a 2012 évben, Kaposváron, a ténylegesen megvalósult

Részletesebben

Kavics Spa Klub & Hotel Wellness & Szaunavilág és Sportcentrum BELÉPŐJEGY és BÉRLET árak Érvényes: október 1-jétől visszavonásig

Kavics Spa Klub & Hotel Wellness & Szaunavilág és Sportcentrum BELÉPŐJEGY és BÉRLET árak Érvényes: október 1-jétől visszavonásig Wellness & Szaunavilág és Sportcentrum BELÉPŐJEGY és k - és Szaunavilág Szolgáltatások: Fedett úszómedence élmény- és masszázszuhannyal, belső gyermekmedence, Kneipp kavicságyas taposó, jacuzzi, finn szauna,

Részletesebben

FÜRDŐHELYI RENDTARTÁS

FÜRDŐHELYI RENDTARTÁS FÜRDŐHELYI RENDTARTÁS A Balatonudvari Fizető Strand rendjéről és szolgáltatásairól Üdvözöljük Önöket a Balatonudvari Fizető Strandfürdő Vendégeiként! STRANDUNK FIZETŐ STRAND! Üzemeltető és tulajdonos:

Részletesebben

Bogácsi programok 2013

Bogácsi programok 2013 Bogácsi programok 2013 II. Falusi Kamra Mustra és IV. Bogácsi Kocsonyafőző Verseny 2013. február 02. Bükkalja Általános Iskola A II. alkalommal megrendezésre kerülő Falusi Kamra Mustra vendégei több település

Részletesebben

Kedvezményes Üdülés Keszthelyen, Szakszervezeti Tagok és Családtagjaik részére

Kedvezményes Üdülés Keszthelyen, Szakszervezeti Tagok és Családtagjaik részére Kedvezményes Üdülés Keszthelyen, Szakszervezeti Tagok és Családtagjaik részére Örömünkre szolgált, hogy az elmúlt évek során sok szakszervezeti tag és családja részére biztosítottuk szálláshelyünkön a

Részletesebben

Üdülési lehetőség 2016

Üdülési lehetőség 2016 Üdülési lehetőség 2016 Kedves Kollégák! A PSZ Tolna Megyei Szervezete üdülői: 1. 2. 3. 4. 5. Balatonmáriafürdő, Dózsa György u. 95. Óbánya, Fő u. 67. Fadd-Dombori üdülőtelep, Ibolya u. 9. Harkány, Bartók

Részletesebben

A Tisza-tavi régió turisztikai kínálata, kiemelkedő vonzerők Szendy Mónika MT Zrt. Tisza-tavi Regionális Turisztikai Projekt Iroda Marketing menedzser Veszprém, 2006. április 7. A TISZA-TÓ ALTERNATÍV ÜDÜLÉSI

Részletesebben

Szív a Szívért Alapítvány

Szív a Szívért Alapítvány Szív a Szívért Alapítvány 1138. Budapest, Váci út 163. Kedves Sorstársaink, Hozzátartozók és Vendégeink! Székesfehérvár-Agárd, 2017. június 9-10-11-12.-i (péntek du.-hétfő de.) Orvos- Beteg találkozó rövid

Részletesebben

MINDEN ÉLMÉNNYEL TÖBB LESZEL

MINDEN ÉLMÉNNYEL TÖBB LESZEL MINDEN ÉLMÉNNYEL TÖBB LESZEL családbarát szállásajánlatok Aquaworld Resort Budapest **** superior» www.ramadaresortbudapest.hu A Vízibirodalom a családok számára maga a paradicsom; óriáscsúszdák, pálmafák,

Részletesebben

DANUBIUS HOTELS GROUP

DANUBIUS HOTELS GROUP KREATÍV KONFERENCIÁK KIHAGYHATATLAN PROGRAMOK SOPRONBAN ÉS KÖRNYÉKÉN Vegyen egy mély levegőt és élvezze az Alpoknak és a meseszép erdős vidéknek köszönhető üdítően tiszta, friss levegőt. KONFERENCIA ÉS

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 2052 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Forte dei Marmi Álomházak luxuskivitelben Forte dei

Részletesebben

BALATONI VAKÁCIÓ CLUB ALIGA*** - BALATONVILÁGOS-ALIGA ANNA MÁRIA VILLA HOTEL BALATONFÖLDVÁR

BALATONI VAKÁCIÓ CLUB ALIGA*** - BALATONVILÁGOS-ALIGA ANNA MÁRIA VILLA HOTEL BALATONFÖLDVÁR BALATONI VAKÁCIÓ CLUB ALIGA*** - BALATONVILÁGOS-ALIGA A Balaton kapujában Budapesttől csupán 90 km-re található balatonaligai szállás-, és üdülőközpont, melynek 10 hektáros strandja 2 km hosszan nyúlik

Részletesebben

Kiváló Európai Desztináció European Destinations of Excellence Könnyű elérni nehéz elhagyni! Fókuszban az akadálymentes turizmus 1 A pályázati anyag tartalma a 2012 évben, Kaposváron, a ténylegesen megvalósult

Részletesebben

Kavics Spa Klub & Hotel Wellness és Szaunavilág és Sportcentrum BELÉPŐJEGY ÁRAK érvényes: 2015. október 1-jétől visszavonásig

Kavics Spa Klub & Hotel Wellness és Szaunavilág és Sportcentrum BELÉPŐJEGY ÁRAK érvényes: 2015. október 1-jétől visszavonásig A Kavics Spa Wellness- és Szaunavilág Szolgáltatások: Fedett úszómedence élmény-és masszázszuhannyal, belső medence, Kneipp kavicságyas taposómedence, jacuzzi, finn szauna, infraszauna, szauna, gőzkabin,

Részletesebben

KEDVEZMÉNYES BELFÖLDI AJÁNLATAINK

KEDVEZMÉNYES BELFÖLDI AJÁNLATAINK KEDVEZMÉNYES BELFÖLDI AJÁNLATAINK Bonnya: Somogy Kertje Üdülőfalu**** Nyári piknik csomag VIII.28-ig 21 800 Ft/fő 2 éjszaka szállás félpanzióval, üdvözlőital, pezsgős bekészítés a szobában, Somogy Kertje

Részletesebben

Velence Fészek Nyár 2015.06.18-21-ig - Program

Velence Fészek Nyár 2015.06.18-21-ig - Program Velence Fészek Nyár 2015.06.18-21-ig - Program Kedves Résztvevők! A programok úgy vannak kialakítva, hogy a babakocsival is bejárhatóak az útvonalak, illetve a délelőtti programokból van lehetőség visszatérni

Részletesebben

Szentesi Üdülőközpont *** Magyarország - Csongrád megye - Szentes http://www.reise.info.hu/udulokozpont-szentes/hu/

Szentesi Üdülőközpont *** Magyarország - Csongrád megye - Szentes http://www.reise.info.hu/udulokozpont-szentes/hu/ http:///udulokozpont-szentes/hu/ Bemutatkozás Szentesi Üdülőközpont Üdülőházak Szeretnél egy árnyas liget közepén folyópart mellett pihenni? És még a strandért sem kell fizetned? Akkor jó helyre jössz!

Részletesebben

15% SERVICE4YOU SZÁLLODÁK KEDVEZMÉNY. Kellemes pihenést kívánunk! Service4You Hotel Management Company

15% SERVICE4YOU SZÁLLODÁK KEDVEZMÉNY. Kellemes pihenést kívánunk! Service4You Hotel Management Company SERVICE4YOU SZÁLLODÁK A Service 4 You Hotel Management által üzemeltetett szállodák Magyarország közkedvelt régióiban találhatók. Családbarát szállodáinkban várjuk gyermekekkel érkező vendégeinket, ahol

Részletesebben

A balatonfűzfői Fövenystrand felújítása

A balatonfűzfői Fövenystrand felújítása A balatonfűzfői Fövenystrand felújítása A kivitelezés ideje: 2013. 03. 07. 2013. 06. 28. Az építtető neve és elérhetősége: Balatonfűzfő Város Önkormányzata 8184 Balatonfűzfő, Nike körút 1. Kivitelező neve

Részletesebben

Pákozd-Sukoró Arborétum és Erdészeti Erdei Iskola

Pákozd-Sukoró Arborétum és Erdészeti Erdei Iskola Pákozd-Sukoró Arborétum és Erdészeti Erdei Iskola A Velencei-hegység legdélebbi nyúlványának oldalában, a Velencei-tó egyik legszebb táján elterülő arborétum 96 hektáros terültén több mint 250 féle fa-

Részletesebben

Alföldi. Legendás Túracsomag NYÍREGYHÁZA. Ahol magad is legendára találsz

Alföldi. Legendás Túracsomag NYÍREGYHÁZA. Ahol magad is legendára találsz Alföldi %egendárium Legendás Túracsomag NYÍREGYHÁZA Ahol magad is legendára találsz Nyíregyháza, mint Legendás Helyszín bemutatása: Nyíregyháza az ország hetedik legnagyobb városa, Szabolcs-Szatmár-Bereg

Részletesebben

MALDÍV-szigetek: HOLIDAY ISLAND

MALDÍV-szigetek: HOLIDAY ISLAND MALDÍV-szigetek: HOLIDAY ISLAND 3 csillagos, 700m x 140m, zátony: 350-400 m, 35 perc belső járattal Malé reptértől+ 5 perc hajóval: PADI búvárközponttal rendelkezik! Talán a legkedvezőbb áru sziget! A

Részletesebben

Turizmus és közösségi közlekedés a Velencei-tó partján. Bodrogai László Magyar Turizmus Zrt. Közép-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság

Turizmus és közösségi közlekedés a Velencei-tó partján. Bodrogai László Magyar Turizmus Zrt. Közép-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság Turizmus és közösségi közlekedés a Velencei-tó partján Bodrogai László Magyar Turizmus Zrt. Közép-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság A Közép- Dunántúli Régió Közép-Dunántúl Szolgáltatók száma a

Részletesebben

VALENTIN-NAPI AJÁNLATOK

VALENTIN-NAPI AJÁNLATOK VALENTIN-NAPI AJÁNLATOK HUNGUEST HOTEL FLÓRA *** EGER Töltsön egy meghitt, romantikus hétvégét szállodánkban 2018. 02.16-18 között Valentin nap alkalmából. Nincs ajándék ötlete? Lepje meg kedvesét egy

Részletesebben

Az élmények világa. Check in, chill out. www.aquaworldresort.hu. A resort of:

Az élmények világa. Check in, chill out. www.aquaworldresort.hu. A resort of: Az élmények világa A resort of: www.aquaworldresort.hu B_tematikus_HU_2014_11.indd 1 2015.01.07. 15:08:40 A vízibirodalom Az Aquaworld Resort Budapest komplexum fürdője Közép-Európa legnagyobb fedett vízi

Részletesebben

Az MHKK tagjainak 15 % kedvezményt nyújt a mindenkori aktuális árból.

Az MHKK tagjainak 15 % kedvezményt nyújt a mindenkori aktuális árból. Az MHKK Tagjainak kedvezményt nyújtó kempingek felsorolása! A Magyar Hagyományos Kemping Klub Alapszabálya szerint, Tagjaink számára kedvezményes kempingezési lehetőségeket kínálunk. Szervezett találkozóinkon

Részletesebben

Kedves Vendég! Stressz mentes városnézés

Kedves Vendég! Stressz mentes városnézés Kedves Vendég! Végre megérkezett a tavasz! Ha Ön is elfáradt a hosszúra nyúlt, szürke, hideg télben, itt az ideje, hogy visszanyerje a lendületét és családjával közösen feltöltődjön! Mozduljon ki szeretteivel!

Részletesebben

GÁRDONY Város Települési Környezetvédelmi Programja (2015-2020)

GÁRDONY Város Települési Környezetvédelmi Programja (2015-2020) GÁRDONY Város Települési Környezetvédelmi Programja (2015-2020) 1 TARTALOMJEGYZÉK 1 BEVEZETÉS... 5 1.1 A feladat meghatározása... 6 1.2 SZAKMAI ÉS MÓDSZERTANI KERETEK... 7 1.2.2. A környezeti problémákkal

Részletesebben

csepeli nyár programajánló július augusztus

csepeli nyár programajánló július augusztus csepeli nyár programajánló 2017. július augusztus FINA Vizes VB (17. Úszó, Műúszó, Műugró, Óriástorony-ugró, Nyílt Vízi Úszó és Vízilabda Világbajnokság) Időpont: 2017. július 14 30. A vízisportokat szeretők

Részletesebben

a Personal Tours A Kefallinia.hu Partnere

a Personal Tours A Kefallinia.hu Partnere A Kefallinia.hu Partnere a Personal Tours A 24. sikeres szezonja elé néző Personal Tours az elmúlt évtizedekben több, mint százezer pihenni vágyó, jelentős részben visszatérő vendéget utaztatott nyaralásukra.

Részletesebben

Balaton-felvidék. Balatonakali Balatonszepezd. Révfülöp Badacsonyörs. Badacsony. SCD Balaton-fejlesztési Program

Balaton-felvidék. Balatonakali Balatonszepezd. Révfülöp Badacsonyörs. Badacsony. SCD Balaton-fejlesztési Program Balaton-felvidék Balatonakali Balatonszepezd Révfülöp Badacsonyörs Badacsony 3 Szőlőskert Hotel és Borászda Szőlőskert Hotel és Borászda BADACSONY Terület nagysága: Fejlesztés jellege: Szálláshely kapacitása:

Részletesebben

Horvátország HOTEL LIŠANJ 2* - NOVI VINODOLSKI

Horvátország HOTEL LIŠANJ 2* - NOVI VINODOLSKI HOTEL LIŠANJ 2* - NOVI VINODOLSKI A hotel közvetlen tengerparton található, közelében postahivatal, bank és benzinkút, a városközpont kb. 10 perc. A kétágyas szobák mindegyikben zuhany/wc, SAT TV, telefon.

Részletesebben

Colosseum Hotel **** Superior Magyarország - Csongrád megye - Mórahalom http://www.reise.info.hu/colosseumhotel/hu/

Colosseum Hotel **** Superior Magyarország - Csongrád megye - Mórahalom http://www.reise.info.hu/colosseumhotel/hu/ http:///colosseumhotel/hu/ Bemutatkozás 2011 áprilisától várja vendégeit a Colosseum Hotel****, mely Mórahalom központjában, közvetlenül a Szent Erzsébet Gyógyfürdő mellett található, Szegedtől 20 km távolságra.

Részletesebben

Ho t e l Pl aya Go l f ««««

Ho t e l Pl aya Go l f «««« MALLORCA NYÁR NYÁR Mallorca Spanyolország északi része elõtt húzódik a különbözõ földrajzi adottságokkal, kultúrával, valamint konyhával rendelkezõ öt szigetbõl álló Baleár-szigetvilág. Legnagyobb és egyben

Részletesebben

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS 2008. június 14. szombat 18 óra RAFFAY BÉLA szobrászművész kiállításának megnyitója a Tóparti Galériában (Révfülöp, Halász utca 6.). A kiállítást megnyitja: Kancsal Károly,

Részletesebben

Kavics Spa Klub & Hotel Wellness & Szaunavilág és Sportcentrum BELÉPŐJEGY és BÉRLET árak Érvényes: szeptember 1-jétől visszavonásig

Kavics Spa Klub & Hotel Wellness & Szaunavilág és Sportcentrum BELÉPŐJEGY és BÉRLET árak Érvényes: szeptember 1-jétől visszavonásig Wellness & Szaunavilág és Sportcentrum Kavics Spa Wellness- és Szaunavilág Szolgáltatások:Fedett úszómedence élmény-és masszázszuhannyal, belső gyermekmedence, Kneipp kavicságyas taposó, jacuzzi, finn

Részletesebben

HÚSVÉT. ÜNNEPI SZÁLLÁSAJÁNLATOK Érvényes: 2012.április 06 09. ERZSÉBET PARK HOTEL*** PARÁDFÜRDŐ PIROSKA HOTEL*** BÜK

HÚSVÉT. ÜNNEPI SZÁLLÁSAJÁNLATOK Érvényes: 2012.április 06 09. ERZSÉBET PARK HOTEL*** PARÁDFÜRDŐ PIROSKA HOTEL*** BÜK HÚSVÉT Messze földön jártam, szép harmatos reggel Aranytündér kútvizéből vizet merítettem. Aranytündér kútvizével öntözgetni járok, olyan szagos, mint a rózsa, gyertek ti is, lányok! ÜNNEPI SZÁLLÁSAJÁNLATOK

Részletesebben

1 ADMIRAL TRAVEL utazási iroda, Tel:

1 ADMIRAL TRAVEL utazási iroda, Tel: 1 COCOON MALDIVES 4-5 csillagos sziget Lhaviyani atoll, 30 perc hidroplán transzfer Maléról, 700 m hosszú, 100 m széles sziget, 145 lakrésszel. Új építésű DESIGN modern stílusú resort, meghagyva az eredeti

Részletesebben

Lombkorona tanösvény - Pannonhalma

Lombkorona tanösvény - Pannonhalma 1. oldal (összes: 6) A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. 2. oldal (összes: 6) saját kivitelezésében elkészült Lombkorona tanösvénye olyan hihetetlenül népszerű kirándulóhely lett, amire még a legmerészebb álmunkban

Részletesebben

Baranya Hotel *** Magyarország - Baranya megye - Harkány http://www.reise.info.hu/hotel-baranya/hu/

Baranya Hotel *** Magyarország - Baranya megye - Harkány http://www.reise.info.hu/hotel-baranya/hu/ http:///hotel-baranya/hu/ Bemutatkozás Harkány Magyarország déli szegletében, Pécstől 25 km távolságra, a Villányi borvidéken, a Siklósi Vár szomszédságában található, a kénes gyógyvízéről híres, mediterrán

Részletesebben

www.velenceitoleader.eu

www.velenceitoleader.eu www.velenceitoleader.eu Folyamatosan bővülő adatbázis az Üdülési csekk elfogadóhelyeiről. Részletes ismertető a térség szálláshelyeiről, éttermeiről. Emelett hírek, információk, aktuális ajánlatok, programok

Részletesebben

fürdőváros Európa közepén www.visitbuk.hu

fürdőváros Európa közepén www.visitbuk.hu fürdőváros Európa közepén www.visitbuk.hu A Répce folyó virágzó síkján karnyújtásnyira az Alpoktól Magyarország nyugati csücskében helyezkedik el Bük városa. Kincse, a több mint ezer méter mélységből feltörő

Részletesebben

Laroba Wellness & Tréning Hotel****

Laroba Wellness & Tréning Hotel**** Laroba Wellness & Tréning Hotel**** Budapesttől 1 órányi autóútra, a Balaton északi partján, Balatonalmádi és Balatonfüred között félúton, Alsóörsön található, a parttól mindössze 250 méterre, a szálloda

Részletesebben

1 ADMIRAL TRAVEL utazási iroda : email: info@admiraltravel.hu www.maldiv-szigetek.info

1 ADMIRAL TRAVEL utazási iroda : email: info@admiraltravel.hu www.maldiv-szigetek.info 1 COCO PALM DHUNI KOLHU 5 csillagos, nagyon szép sziget. BAA atoll. Malétól észak-nyugati irányban. Alap árban belső repülőjárat 35 perc + kishajójárat 15 perc. Felárért lehet kérni 30 perces közvetlen

Részletesebben

Esküvői Ajánlat a Medves Hotelben

Esküvői Ajánlat a Medves Hotelben Esküvői Ajánlat a Medves Hotelben Ha egy olyan helyszínt keres, ahol nem kell kilométereket utaznia, hogy gyönyörű szép helyszínen fotózzák le álmai esküvői ruhájában, vagy ahol egy helyszínen lebonyolítható

Részletesebben

Kereskedelmi ingatlan vagyonértékelése. Készítette: Kozári Karina Mária Témavezető: Mizseiné Dr. Nyíri Judit

Kereskedelmi ingatlan vagyonértékelése. Készítette: Kozári Karina Mária Témavezető: Mizseiné Dr. Nyíri Judit Kereskedelmi ingatlan vagyonértékelése Készítette: Kozári Karina Mária Témavezető: Mizseiné Dr. Nyíri Judit A feladat leírása Készítse el a Forrás Hotel Komárom ingatlan értékelési szakvéleményét. Ismertesse

Részletesebben

3., 10., 17., 24. Fakultatív kirándulásokat, autóbérlést a helyszínen, telepített idegenvezetőnknél lehet befizetni, helyi partnerünk szervezésében.

3., 10., 17., 24. Fakultatív kirándulásokat, autóbérlést a helyszínen, telepített idegenvezetőnknél lehet befizetni, helyi partnerünk szervezésében. KARPATHOS Akad egy hely, egy parányi gyöngyszem, melynek neve egybeforrt a szenvedéllyel, egy sziget, ahol a vadság találkozik a nyugalommal, a hagyománytisztelő falu a nyitottabb fővárossal, a napsugár

Részletesebben

Közép- Dunántúl A természet és a kultúra felfedezése

Közép- Dunántúl A természet és a kultúra felfedezése Közép- Dunántúl A természet és a kultúra felfedezése Királyok nyomában i t t h o n. h u / k o z e p d u n a n t u l Közép-dunántúli régió térképe TOURINFORM Dunaújváros 2400 Dunaújváros, Vasmû út 10/a

Részletesebben

A Kompetenciafejlesztés helyszíneinek a bemutatása

A Kompetenciafejlesztés helyszíneinek a bemutatása A Kompetenciafejlesztés helyszíneinek a bemutatása Közigazgatási szervek munkatársainak kompetenciafejlesztése Árop 2.2.23 Készítette: Szíjgyártó Beáta,Cserép Zsolt, Navracsics Antal, Lakatos Béla az Erzsébet

Részletesebben

Deél- Al-foél-d. élmény! minden vizében. www.delalfold.info

Deél- Al-foél-d. élmény! minden vizében. www.delalfold.info Deél- Al-foél-d minden vizében élmény! www.delalfold.info Dél-Alföld Minden vizében élmény 1 Dél-Alföld a csodavizek hazája Egészségére váljék Gyulán! Gyula élénk idegenforgalmával Magyarország egyik legkedveltebb

Részletesebben

Hotel Fürdőház*** - a sóstói harmónia

Hotel Fürdőház*** - a sóstói harmónia A Sóstói Harmónia Sóstógyógyfürdő gyógyvizéről híres, hangulatos fürdőhely Nyíregyháza központjától alig 6 kilométerre. E varázslatos területen, Magyarország legfiatalabb gyógyhelyének szívében található

Részletesebben

EÖTVÖS JÓZSEF FŐISKOLA BESZÉDES JÓZSEF KOLLÉGIUM

EÖTVÖS JÓZSEF FŐISKOLA BESZÉDES JÓZSEF KOLLÉGIUM EÖTVÖS JÓZSEF FŐISKOLA BESZÉDES JÓZSEF KOLLÉGIUM Cím: 6500 Baja, Bajcsy-Zsilinszky út 16. Telefon: 36-30-349-5157 Honlap: http://www.ejf.hu/kollegiumok.php?http://www.ejf.hu/kollegium/kollegiumi_informaciok.php

Részletesebben

Négy napra megy nyaralni a magyar

Négy napra megy nyaralni a magyar Négy napra megy nyaralni a magyar Még mindig a magyar tenger a legnépszerűbb belföldi úti cél ez derült ki a Szállásvadász.hu friss turisztikai felméréséből, amelyben több mint 18 ezer hazai utazót kérdeztek

Részletesebben

HEGYVIDÉKI NYÁR BELFÖLDÖN 4 7 napos csomagajánlatok a 2012.nyári vakációra

HEGYVIDÉKI NYÁR BELFÖLDÖN 4 7 napos csomagajánlatok a 2012.nyári vakációra HEGYVIDÉKI NYÁR BELFÖLDÖN 4 7 napos csomagajánlatok a 2012.nyári vakációra MÁTRA - PARÁDFÜRDŐ ERZSÉBET HOTEL*** Érvényes: 2012.07.09-08.17.között, 6 éjszakás foglalással, a hét bármely napján Ár: 9.900

Részletesebben

Családias hangulat, magas színvonalon

Családias hangulat, magas színvonalon 20 Namibia ÉV TAPASZTALATÁVAL Családias hangulat, magas színvonalon AFRIKAI KÖRNYEZET KÉNYELEM ÉS KOMFORT FELSŐ SZNTEKEN Vendégeink kényelmét 4 szoba teszi lehetővé, mindegyik szoba saját fürdőszobával,

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a szálláshely-üzemeltetési engedéllyel rendelkezõ szálláshelyekrõl

NYILVÁNTARTÁS a szálláshely-üzemeltetési engedéllyel rendelkezõ szálláshelyekrõl Gárdony Város... önkormányzat megnevezése NYILVÁNTARTÁS a szálláshely-üzemeltetési engedéllyel rendelkezõ szálláshelyekrõl A nyilvántartás vezetése a 239/2009. (.10.) Korm. rendelet 12. (1) bekezdése alapján

Részletesebben

Villa Weber Romantic Resort (bezárt) Magyarország - Tolna megye - Bonyhád http://www.reise.info.hu/weber/hu/

Villa Weber Romantic Resort (bezárt) Magyarország - Tolna megye - Bonyhád http://www.reise.info.hu/weber/hu/ Bemutatkozás Hotel: Villa Weber Romantic Resort (bezárt) A Völgységi dombság szíében, páratlan nyugodt környezetben álló majorság és a kastély épülete a bonyhádi Perczel család tulajdonában állt, és az

Részletesebben

Partium vidéki örökségei és ezek turisztikai hasznosításának lehetőségei

Partium vidéki örökségei és ezek turisztikai hasznosításának lehetőségei Partium vidéki örökségei és ezek turisztikai hasznosításának lehetőségei Király Csaba Kárpát Régió Üzleti Hálózat Irodavezető, Nagyvárad Budapest, 2014 március 20 Fekvés: A Nyugati Szigethegység, a magyar

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0079 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Garda tó Luxusvilla eladó a Garda tó partján LEIRÁS

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1054 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Comói tó Luxusvilla eladó a Comói tó partján LEIRÁS

Részletesebben