Lúgosítás Az ionizált víznek antioxidáns hatása van

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Lúgosítás Az ionizált víznek antioxidáns hatása van"

Átírás

1 Lúgosítás Az emberi szervezet, a vér, a csont lúgos kémhatású, ennek megfelelően a testünkbe bevitt ivóvíznek is igazodnia kéne ehhez. Ehelyett savas ételeket, húsokat, szénsavas üdítőitalokat iszunk, amivel nagy terhelésnek tesszük ki magunkat. Ahhoz, hogy ezt mérsékeljük, lúgos anyagokra, ionizált vízre van szükségünk. Mivel sejtjeink átlagosan 7 évente kicserélődnek, és ehhez a folyamathoz lúgos közegre van szükségünk, ezért nagyon fontos, hogy a sejtek megújítása és az öregedés visszaszorítása szempontjából a szervezetünknek biztosítani tudjuk ezt. A legmegfelelőbb eljárás erre, ha ionizáló víztisztító berendezéssel kezelt vizet iszunk, mégpedig megfelelően nagy mennyiségben. Ezzel rengeteg betegséget megelőzhetünk, valamint megfiatalíthatjuk testünket, bőrünket, szerveinket. Az ionizált víznek antioxidáns hatása van, megköti a szabad gyököket, azaz segíti leadni a méreganyagokat, mert megfelelőbb közeget teremt a szervezetnek, hogy az megszabaduljon a savas maradványoktól. Mik ezek? Ezek a lebontott és elhasznált tápanyagok a bélrendszerből, a sejtanyagcsere oxidatív termékei, a szervezetbe bekerült élvezeti szerek, gyógy- es vegyszerek maradványai, de akar egy edzés utáni izomláz, azaz a tejsav is. Egyszerűen megelőzhető a csontritkulás, nem kívánt súlyfelesleg és rengeteg népbetegség, amiben mindenki szenved a túl savas táplálkozás következtében. Az ionizált víz nemcsak hogy lúgos, hanem nagyobb, akár kétszer, háromszor akkora oxigéntartalommal rendelkezik, ennek előnyeit nem kell részletezni. A megfelelő folyadékbevitel felfrissíti bőrünket is, nem lesz száraz, nehezebben kap el fertőzéseket, és mivel a bőrünk az első védvonala a szervezetnek, nagy gondot kell fordítanunk arra, hogy egészséges legyen, megfelelően karban legyen tartva. Ehhez az első lépes nagy mennyiségű lúgos víz bevitele, ugyanis ekkor egyrészt csökkenthetjük a bőr öregedését, valamint növelhetjük ellenálló képességet, ami a szervezetünk védelmét segíti elő. A bőr a méreganyagok kiválasztásának szempontjából is fontos, ugyanis rajta keresztül távozik nagyon sok a szervezetet károsító méreganyag, és ha ezek koncentrációja megnövekedne a szervezetben, akkor az egészséges bőr sokkal gyorsabban ki tudja választani, el tudja távolítani a szervezetből. Azáltal, hogy a víz H2O molekula szétválik és az OH gyökök száma megemelkedik a vérben, ezáltal a vér több oxigént fog tudni megkötni. A szervezetben keringő lúgosabb víz pedig lassabban fog áthaladni a szerveken, sejtfalakon és ez által jobban képes kimosni azokból a napi savas oxidatív anyagokat, szabad gyököket, mérgeket. Ezen felül a lassabb kiválasztással egy magasabb fokú hidratáltságot kapnak a sejtek, a szövetek. Lúgos víz fogyasztása segíti a vese, máj és bélrendszer tisztítását.

2 A lúgosítás célja A lúgosítás egyik legfőbb célja az, hogy a szervezet megfelelően fel tudja szívni a tápanyagokat, vitaminokat és ne akadályozza ebben semmi gátló tényező. Ilyenkor ugyanis sokkal ellenállóbb, erősebb immunrendszerű lesz a szervezet, ennek következtében csökken a betegségek kialakulásának veszélye. Tehát a lúgos szervezet sokkal könnyebben tud védekezni, ha esetleg elkapunk egy betegséget vagy vírust. A fejfájást is segít megelőzni a lúgosítás, ugyanis a savas testben sokkal nehezebben tudja a vér szállítani az oxigént, ami a fejfájás legfontosabb oka lehet, viszont a testünk lúgosításával könnyen megelőzhetjük ezt! Az egyik legfontosabb, hogy az emésztésünk jól működjön, mert az erősen savas ételek, italok, például a szénsavas üdítők és az un. nehéz, zsíros ételek rengeteg savat tartalmaznak, és ha eléggé lúgos a szervezetünk, akkor ezeket megfelelően képes semlegesíteni. Közvetlenül étkezés előtt és után egy órával nem javasolt lúgos vizet fogyasztani hiszen a tápanyagok emésztéséhez elengedhetetlen a savas közeg, azaz a gyomorsav aktív munkája. A főétkezések esetén jobban tud dolgozni a gyomorsav, ha az nincsen közömbösítve lúgos vízzel. Körülbelül 1 órával az étkezés után a gyomortartalom lassan ürülni kezd, ahogy a vékonybél felé tolódik el az emésztőcsatornában így a gyomorsav előemésztésével a lúgos víz már nem kerül aktív kapcsolatba, amely lassíthatná az emésztést. A savas és lúgos vizek felhasználása Bár az antioxidáns vizet a legtöbben lúgosításra használják, a különböző ph értékű ionizált vizek még számos területen alkalmazhatóak. A savas víz például kozmetikai célokra kiváló, az erősen lúgos víz pedig képes megtisztítani a zöldségek, gyümölcsök héját a különböző permetszerektől. Összegyűjtöttük a felhasználási lehetőségeket. Lúgos vizek felhasználása Az ORP érték az adott anyag oxidáns illetve antioxidáns hatásának mértékére utal. Ha ez az érték negatív, akkor a víz antioxidáns hatású, azaz egészségünk szempontjából kedvező. Amennyiben viszont az ORP érték pozitív, a víz oxidáns hatású, tehát fogyasztása egészségünkre káros lehet. Az ionizáció során elérhető ORP érték egyebek közt a készüléken beállított ph értéktől is függ. A savas vizek ORP értéke a pozitív, a lúgos vizeké pedig a negatív tartományban mozog. A vízionizátorok legfelső kategóriáját a +850/+900 (erősen savas) és -800/-850 (erősen lúgos) ORP értékű víz előállítására is képes készülékek képviselik.

3 A lúgos víz fokozatai Enyhén lúgos víz ph 7,5 - ph 8,5 Ezt a fokozatot a bevezető időszakra ajánljuk. Egészséges szervezet esetén 4-7 napig, valamilyen betegség esetén pedig néhány hétig javasoljuk. Előfordulhat eleinte napi 3-4 széklet, mivel beindul az emésztőrendszer méregtelenítése. Ez azonban nem hasmenés, ezért nem kell félni tőle! Az első pár napban méregtelenítő tünetek jelentkezhetnek, mint a fejfájás vagy izületi fájdalmak, de ezek hamar meg fognak szűnni. Enyhétől közepesig terjedően lúgos víz ph 8 - ph 9 Ezt a fokozatot már hosszabb ideig, akár néhány hónapig is fogyaszthatja. Ideális kávé, tea és egyéb meleg italok elkészítéséhez, de kitűnő rizshez és más szemes termékek főzéséhez is. Közepestől erősig terjedően lúgos víz ph 8,5 - ph 9,5 Ivási célokra ez a leggyakrabban használt lúgossági szint. Erőseb lúgosító kúra esetén ajánlott. Rizs főzési idejét lerövidíti, de kitűnő hideg ételek és saláták elkészítéséhez is. Erősen lúgos víz ph 9,5 - ph 10+ A legerősebb fokozatú lúgos vizet ivásra csak indokolt esetben, intenzív méregtelenítő kúrák, vagy komoly betegségek esetén használjuk. Ez ugyanis nagyon erős méregtelenítő hatást fejt ki a szervezetben. Emellett kiváló zöldségek forrázásához, levesek főzéséhez is, mert a lúgos víz megszünteti a keserű ízt, és jobban kihozza a zöldségek természetes színét. A (ph 6-7) ún. neutrális vizet tisztított víz főleg gyógyszerbevételre tejjel való keverésre ajánljuk. A savas víz fokozatai A savas víznek antiszeptikus és antibakteriális hatása van. Mivel összehúzó hatású, tökéletesen alkalmas kozmetikai célokra. Hidratálja és puhítja a bőrt. Nagyszerű eredményeket értünk el vele pattanásos bőr, ekcéma, lábgomba és korpás haj kezelésében, de megoldás a rovarcsípések okozta fájdalomra és viszketésre is. A haja csillogó és egészséges lesz, ha ezzel mossa, de ionizált savas vízzel fertőtleníthetjük a zöldségeket és gyümölcsöket is. Enyhétől közepesig terjedően savas víz ph 6,5 - ph 5,5

4 Szájhigiéniai célokra kitűnő. Használja fogmosáshoz, öblítsen torkot vele (gargalizálás), és alkalmazhatja semleges szájvízként is. Hölgyeknek kiváló hüvelyzuhany készítéshez is. A bőr gondozásához ajánlott az összehúzó hatása miatt. Használja mosakodáshoz és arctisztításhoz. Férfiak borotválkozás utáni arcszeszként is alkalmazhatják, de nagyon jó hatással van a pattanásos bőrre és korpás fejbőrre is. Erősen savas víz ph 6 - ph 5,5 Konyhai eszközök és felületek vegyszermentes tisztításában lehet a segítségünkre, de az ekcémás bőr ecsetelésére is ezt a fokozatot ajánljuk. Mennyi lúgos vizet fogyasszunk naponta? Naponta minimum 2 l-t. Lényeges javulást egészségi állapotunk tekintetében csak több mint napi 2l lúgos víz fogyasztása eredményez. Mivel naponta átlag 2.6l vizet bocsátunk ki,illő lenne legalább ennyit visszapótolnunk sejtjeink számára e kiváló minőségű vízből. Csapvízhez, ásványvízhez képest miben más a lúgos víz hatása? Az ionozált lúgos víz felszívódása egy percen belül megkezdődik és csak 30 perc elteltével jelentkezik vizelési inger. A vizelet mennyisége is nagyobb, mint a megivott vízé. Japánban ismerünk olyan tartományt, ahol lúgos forrásvizet isznak az emberek, emiatt az átlagosnál hosszabb ideig élnek. Miért jó a lúgos víz főzéshez? A főzés legfontosabb alapanyaga a víz. Bármilyen étel(tea, leves, főzelék ) ital készíthető belőle és a ph-ja mindig lúgos marad. Az ételek hamarabb megfőnek emellett a vitaminok enzimek kevésbé károsodnak.

5 A főzést az élelmiszerek leöblítésével kezdjük. Elkészítés előtt pl. a rizst meg kell mosni. A rizsszemen oxidációs filmréteg található, amit a lúgos vízben való áztatással, átmosással könnyen eltávolíthatunk. Ráadásul, pótoljuk a rizsszem elvesztett nedvességtartalmát is. A lúgos, ionizált vízzel főzött rizs még hidegen is finom. A lúgos ionizált víz kávéfőzéshez is kiváló. A lúgos víz a kávéban található tartósító-és vegyszereket semlegesít, ezáltal fokozza az ízét. A lúgos víz közömbösíti a dobozos-vagy palackos gyümölcslevek tartósító-és vegyszereit is. Igyuk ezeket az italokat lúgos vízzel hígítva! Mikor a leghatékonyabb az ionizált lúgos víz fogyasztása? Fontos a napunkat folyadékfogyasztással kezdeni, mert ekkor zajlanak szervezetünk méregtelenítő folyamatai. Ezért az ionizált lúgos vizet is jó, ha ekkor fogyasztjuk. Reggel a legsűrűbb a vérünk, amit szükséges újra hígítani. Ajánlott 2-3 pohár vizet inni. Ezt követően a vér sűrűsége egy percen belül csökken, és beáll a normális értékre. Ellenben a reggel oly sokak által kedvelt élvezeti cikke, a kávé, a benne található koffein vízhajtó hatása miatt, a szervezet további kiszáradásához vezet!!! Lúgos víz hatása a női szervezetre -Elvégzi a méh nyálkahártyájának tisztántartását -Rendszeres fogyasztásával az esetleges lerakódások távoznak, és friss vér ürül. -Stresszes életmód hatására kialakuló korai menopauza esetén, rendszeres fogyasztása esetén visszatérhet a menzesz A savas vízen felül, miért jó az ionizált lúgos víz használata bőrproblémák esetén? A lúgos,ionizált víz ivásával a szervezetet belülről hidratáljuk. Hatására eltűnik a bőrkeményedés és a májfolt. A lúgos víz belsőleg méregteleníti a szervezetet. A pórusokból távozó méreganyagokat viszont savas vízzel mossuk le! Milyen ellenjavallata van a lúgos víz fogyasztásának? Kálcium labilitású gyógyszerekkel nem javasolt egyszerre fogyasztani lúgos vizet.

6 A gyógyszer bevétele után egy órával már fogyaszthatjuk. Magas vérnyomás csökkentésére szedett szer hatását semlegesíti,de gyógyszer nélkül,önmagában is hatékony lehet a magas vérnyomás normalizálására, mert belülről tisztítja az érfalakat. Mire használható a savas ionizált víz? -Savas vízfürdőt ajánlunk kéz-,láb-,és körömgombára.(napi 30p) -Savas vízzel rendszeresen mosott, égett bőrfelület hamarabb gyógyul. -Orrcseppként az eldugult, náthás orrot szabaddá teszi -Az orrot öblögetve megszünteti a pollenek okozta nyálkahártya irritációját, vegyszerek, szteroidok nélkül. -Nőknél a hüvelyflóra helyreállítására is hatékony. -Hajmosás után használjuk bátran a savas vizet a haj leöblítésére. Fényes és egészséges lesz tőle a haja.

A víz az élet forrása

A víz az élet forrása A víz az élet forrása Aki már valaha diétázott, fogyókúrázott, méregtelenített, pontosan tudja, milyen fontos szerepe van folyadék-bevitelnek, különösképpen a víznek! A szervezet folyadékháztartásának

Részletesebben

TÉGY. Egészséges táplálkozás. AZ EGÉSZSÉGEDÉRT! Szemléletformáló életmódprogram a gyulai kistérségben EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI I RODA

TÉGY. Egészséges táplálkozás. AZ EGÉSZSÉGEDÉRT! Szemléletformáló életmódprogram a gyulai kistérségben EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI I RODA Európai Szociális Alap TÉGY TÁMOP-6.1.2-11/3-2012-0058 Egészségügyi Alapellátási Intézmény 5700 Gyula, Béke sgt. 39. %()(.7(7e6 $ -g9ė%( AZ EGÉSZSÉGEDÉRT! Szemléletformáló életmódprogram a gyulai kistérségben

Részletesebben

Fiatalodj, ne öregedj!

Fiatalodj, ne öregedj! Harald W. Tietze Fiatalodj, ne öregedj! Hogyan fordítsuk vissza az öregedést és a korral járó betegségeket. Copyright Víztérítő Kiadó, 2001 A magyarországi kiadás joga a Víztérítő Kiadó Jakab István tulajdona

Részletesebben

Súlyfelejtő verseny, akkor nyer, ha veszít!

Súlyfelejtő verseny, akkor nyer, ha veszít! Súlyfelejtő verseny, akkor nyer, ha veszít! Légy Te a legnagyobb vesztes! Kellemes közérzet és még KÉSZPÉNZT is nyerhet! Manapság minden ember ki van téve a XXl. századra jellemző környezeti hatásoknak.

Részletesebben

SAVTALANÍTÁS - A FIATALSÁG FORRÁSA KURT TEPPERWEIN. Általános jó közérzet a harmonikus sav-bázis egyensúly segítségével HOLISZTIKUS GYÓGYÍTÁS

SAVTALANÍTÁS - A FIATALSÁG FORRÁSA KURT TEPPERWEIN. Általános jó közérzet a harmonikus sav-bázis egyensúly segítségével HOLISZTIKUS GYÓGYÍTÁS A könyv Testünk arra hivatott, hogy körülbelül 130 évet érjen meg. Életmódunknak köszönhetjük, ha idő előtt megöregszünk, megbetegszünk vagy túl gyorsan ér utol minket a halál. A legtöbb betegség alapja

Részletesebben

Magazin. Vérszívók a kertben PATIKA. www.patikamagazin.hu. Izmaink bioritmusa A fogyás pszichológiája Fájdalmas menstruáció Lábadozási idô

Magazin. Vérszívók a kertben PATIKA. www.patikamagazin.hu. Izmaink bioritmusa A fogyás pszichológiája Fájdalmas menstruáció Lábadozási idô PATIKA GALENUS KIADÓ, A GYÓGYSZERÉSZEK KIADÓJA Magazin XIV. évfolyam 3. szám 2009. március Egészségügyi ismeretterjesztô folyóirat www.patikamagazin.hu Izmaink bioritmusa A fogyás pszichológiája Fájdalmas

Részletesebben

Silegon MÉREGTELENÍTÔ kalauz MÉREGTELENÍTÉS MÁSKÉPP, EGÉSZSÉGESEN. A Silegon 140 mg étrend-kiegészítőt a Teva Magyarország Zrt.

Silegon MÉREGTELENÍTÔ kalauz MÉREGTELENÍTÉS MÁSKÉPP, EGÉSZSÉGESEN. A Silegon 140 mg étrend-kiegészítőt a Teva Magyarország Zrt. Silegon MÉRGTLNÍTÔ kalauz MÉRGTLNÍTÉS MÁSKÉPP, GÉSZSÉGSN A Silegon 10 mg étrend-kiegészítőt a Teva Magyarország Zrt. forgalmazza gészség, mérgek nélkül z z Ugye, milyen csodálatos érzés megszabadulni az

Részletesebben

(Ne gyógyszerrel kezeld a szomjúságot!)

(Ne gyógyszerrel kezeld a szomjúságot!) Nem beteg vagy, hanem szomjas! (Ne gyógyszerrel kezeld a szomjúságot!) C o p y r i g h t 2 0 1 4. www.g y a r m a t k a v e. c o m Oldal: 1 Nem beteg vagy, hanem szomjas! Írta: Tóth Beáta, Ásotthalom Forrás:

Részletesebben

A bőséges folyadékfogyasztás szükségessége

A bőséges folyadékfogyasztás szükségessége A bőséges folyadékfogyasztás szükségessége Napjainkban szerencsére egyre nő az egészséges életmódot folytatók és ezzel együtt az egészséges táplálkozási szokásokat kialakítók száma. Jó, ha tudjuk, hogy

Részletesebben

Könnyed séta a diéták útvesztőjében

Könnyed séta a diéták útvesztőjében Könnyed séta a diéták útvesztőjében Rendhagyó szakácskönyv By Brátán Erzsébet Publio Kiadó Copyright 2011 Brátán Erzsébet Minden jog fenntartva! Tartalomjegyzék ELŐSZÓ Néhány érdekesség Nincs rossz étel,

Részletesebben

Peridot - Természetes ásványvíz

Peridot - Természetes ásványvíz Peridot - Természetes ásványvíz Peridot természetes ásványvíz a Sas-hegy lábánál fekvő földalatti vízkészletből. A Peridot kútból származó víz kiemelkedően magas ásványianyag-tartalmú, nátrium-hidrogénkarbonátos

Részletesebben

prof. dr. Török Szilveszter Dr. Horváth István drs. Fajcsák Zsuzsanna Allergia pajzs

prof. dr. Török Szilveszter Dr. Horváth István drs. Fajcsák Zsuzsanna Allergia pajzs prof. dr. Török Szilveszter Dr. Horváth István drs. Fajcsák Zsuzsanna Allergia pajzs Avagy az immunrendszer bástyái Copyright 25 Akvapol Kft Felelős kiadó: Jakab István Web-oldal: www.kombucha.hu ISBN:

Részletesebben

A Grapefruit mag kivonat

A Grapefruit mag kivonat A Grapefruit mag kivonat Miért a Grape Vital terméket válassza? TOP 4 Az egyetlen eredeti Grapefruit mag kivonat koncentrátum a világon, amely 1. vírus, 2. baktérium, 3. gombaölő és 4. sporicid* hatással

Részletesebben

TÉLNEK! ÖRÜLJÜNK EGYÜTT A TÉL. Minden kedves Olvasónknak áldott, békés Ünnepeket kívánunk! E G É S Z S É G É S É L E T M Ó D M A G A Z I N

TÉLNEK! ÖRÜLJÜNK EGYÜTT A TÉL. Minden kedves Olvasónknak áldott, békés Ünnepeket kívánunk! E G É S Z S É G É S É L E T M Ó D M A G A Z I N E G É S Z S É G É S É L E T M Ó D M A G A Z I N 4. ÉVFOLYAM / 4. SZÁM 2014 TÉL INGYENES MAGAZIN TÉL Minden kedves Olvasónknak áldott, békés Ünnepeket kívánunk! ÖRÜLJÜNK EGYÜTT A TÉLNEK! Rendeljen otthonából,

Részletesebben

Miért szükséges a szervezet lúgosítása?

Miért szükséges a szervezet lúgosítása? Webfirkasz.hu >> Miért szükséges a szervezet lúgosítása? Szervezet lúgosítása megfelelő táplálkozással kivitelezhető A szervezet lúgosítása, savtalanítása egy nagyfokú méregtelenítéssel jár együtt. Mint

Részletesebben

Egészségnap előadásainak anyagai. 1. Az egészséges táplálkozás

Egészségnap előadásainak anyagai. 1. Az egészséges táplálkozás Egészségnap előadásainak anyagai 1. Az egészséges táplálkozás A tökéletesen összeállított étrend biztosítja az emberi szervezet számára elengedhetetlen valamennyi vitamint és ásványi anyagot. Mint ahogyan

Részletesebben

Eredményes fogyás könnyedén!

Eredményes fogyás könnyedén! Eredményes fogyás könnyedén! Fehérje turmixpor enzimmel az ideális testsúly eléréséhez hivatalos partnere a Turbó-diéta Legyen újra karcsú és magabiztos! Fogyjon éhségérzet nélkül! Fogyjon a zsírpárnákból

Részletesebben

Azzá lettél, amit ettél..!

Azzá lettél, amit ettél..! Azzá lettél, amit ettél..! Ismerd fel! Fogadd el! Változtass! A kombuchagomba-tea, a papaya és a szerves jód gyógyászati alkalmazásának lehetőségei Prof. Dr. Török Szilveszter BEVEZETŐ Ez a kis füzet az

Részletesebben

Egészség a világban. Elfelejtünk vizet inni és mély levegőket venni! Pedig ez a két dolog alapvető fontosságú jólétünk, egészségünk szempontjából.

Egészség a világban. Elfelejtünk vizet inni és mély levegőket venni! Pedig ez a két dolog alapvető fontosságú jólétünk, egészségünk szempontjából. Egészség a világban Szerző: Dr. Kovács Csaba Szerkesztette: Kiss Zsuzsanna Bevezetés Mai rohanó világunkban, amikor tombol körülöttünk a "technikai forradalom", az emberek hajlamosak azt gondolni, hogy

Részletesebben

A kánikulában különösen ügyelni kell a megfelelő folyadékbevitelre

A kánikulában különösen ügyelni kell a megfelelő folyadékbevitelre A kánikulában különösen ügyelni kell a megfelelő folyadékbevitelre Az egészséges táplálkozás egyre nagyobb hangsúlyt kap mindennapi életünkben. A korszerű, kiegyensúlyozott étkezésen belül a megfelelő

Részletesebben

TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B-2012-0002. Egészségfejlesztés Betegség megelőzés

TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B-2012-0002. Egészségfejlesztés Betegség megelőzés TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B-2012-0002 Egészségfejlesztés Betegség megelőzés Mi az egészség és mit tehetünk a megőrzéséért? Szeretne egészséges lenni? TERMÉSZETESEN? Járjon legalább egy lépéssel előbb! Ne a betegség

Részletesebben

őszi 12 KATALÓGUS Egészséges Egészséges SZÉPSÉG Egészséges Az állandó egészség élménye ...Önnek is jár

őszi 12 KATALÓGUS Egészséges Egészséges SZÉPSÉG Egészséges Az állandó egészség élménye ...Önnek is jár őszi 12 KATALÓGUS Egészséges SZÉPSÉG Egészséges TESTSÚLY Egészséges táplálkozás Az állandó egészség élménye...önnek is jár Minőség Szakértők Ügyfélszolgálatunk segít Önnek... Ingyenesen hívható telefonszámunkon

Részletesebben

Táplálkozási útmutató várandós anyák részére

Táplálkozási útmutató várandós anyák részére Kedves Kismamaetrend.hu Olvasó! Ha megtetszett és elégedett vagy a leírással és szívesen megosztanád másokkal, kérlek írányítsd a oldalra, ahol regisztálás után, automatikusan megkapják ezen táplálkozási

Részletesebben

Magazin. Testmozgás hidegben PATIKA. www.patikamagazin.hu. Tápláló étrend idôskorban is A fogyás pszichológiája A kisbabák bôrének ápolása

Magazin. Testmozgás hidegben PATIKA. www.patikamagazin.hu. Tápláló étrend idôskorban is A fogyás pszichológiája A kisbabák bôrének ápolása PATIKA GALENUS KIADÓ, A GYÓGYSZERÉSZEK KIADÓJA Magazin XIV. évfolyam 2. szám 2009. február Egészségügyi ismeretterjesztô folyóirat www.patikamagazin.hu Tápláló étrend idôskorban is A fogyás pszichológiája

Részletesebben

. Houston..egy kis problémánk adódott! . Mi ez a lúgosítás mizéria? . A lúgosítás tényleg annyira fontos? . A Testtolvajok éjszakája. . Elsavasodtam!

. Houston..egy kis problémánk adódott! . Mi ez a lúgosítás mizéria? . A lúgosítás tényleg annyira fontos? . A Testtolvajok éjszakája. . Elsavasodtam! . Houston..egy kis problémánk adódott!. Mi ez a lúgosítás mizéria?. A lúgosítás tényleg annyira fontos?. A Testtolvajok éjszakája. Elsavasodtam!. Dugjuk a fejünket a homokba, gyerekek!. Nem beteg vagy,

Részletesebben

INSUMED. A legsikeresebb fogyókúra. Ha egészségesen akar lefogyni, akkor egészségesen kell ennie

INSUMED. A legsikeresebb fogyókúra. Ha egészségesen akar lefogyni, akkor egészségesen kell ennie INSUMED A legsikeresebb fogyókúra Ha egészségesen akar lefogyni, akkor egészségesen kell ennie Az INSUMED: orvosi diétaterápia az optimális testsúly és testösszetétel elérése és megtartása érdekében. Impresszum

Részletesebben

A fogyasztás a súlycsoportos sportágakban, problematikája a Karate sportban. Az emberi test és a sportolók számára fontos tápanyagok:

A fogyasztás a súlycsoportos sportágakban, problematikája a Karate sportban. Az emberi test és a sportolók számára fontos tápanyagok: A fogyasztás a súlycsoportos sportágakban, problematikája a Karate sportban Készítette: Vincze Virgil Bevezető: Napjainkban az egészséges táplálkozás nem könnyű feladat. Ha kicsit is belegondolunk, nyugtázhatjuk

Részletesebben

magazin Teniszkönyök Szemvédô tippek Diéta és sport interjú szujó zoltánnal Tojás, sör, élesztô kenje a hajára!

magazin Teniszkönyök Szemvédô tippek Diéta és sport interjú szujó zoltánnal Tojás, sör, élesztô kenje a hajára! V. évfolyam 10. szám 2010. október magazin Diéta és sport interjú szujó zoltánnal Szemvédô tippek Teniszkönyök Tojás, sör, élesztô kenje a hajára! Ezt a Gyógyhír magazint mi ajándékoztuk Önnek: GyóGyhír

Részletesebben

TÁPLÁLÉK-KIEGÉSZÍTİK

TÁPLÁLÉK-KIEGÉSZÍTİK TÁPLÁLKOZÁS Az egészséges élelmiszerek, ill. az egészség megırzését szolgáló ételek rendszeres fogyasztásánál beszélhetünk táplálkozásról. Mindannyian elgondolkodhatunk azon, hogy a saját táplálkozásunkra

Részletesebben

Desszertek szénhidrátban gazdag ételekhez 145 Zöldségtálak fehérjében gazdag ételekhez 152 Meleg, fehérjében gazdag ételek 157 Zöldségételek 157

Desszertek szénhidrátban gazdag ételekhez 145 Zöldségtálak fehérjében gazdag ételekhez 152 Meleg, fehérjében gazdag ételek 157 Zöldségételek 157 Tartalomjegyzék Előszó 7 A Hay-féle szétválasztó étrend 8 Miért szétválasztó és mégis vegetáriánus 13 A sav-bázis háztartás 16 Miért fontos a ballasztanyagokban gazdag ételek fogyasztása?.. 19 A legfontosabb

Részletesebben