XIX. Hanshi Kupa 2014.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "XIX. Hanshi Kupa 2014."

Átírás

1 XIX. Hanshi Kupa Meghívásos, nemzetközi részvételű, gyermek és felnőtt csapatbajnokság, valamint egyéni, junior light- és semi-contact küzdelem és felnőtt full-contact VIADAL December 6. Szombat A verseny helyszíne: Sportcsarnok, Nagykáta Cím: 2760 Nagykáta, Jászberényi u. 188 A verseny szakmai védnökei: Soke, Dr. Harnos Imre 10. Dan Zen Bu Kan Kempo stílus megalapítója Hanshi, Lévai László 7. Dan Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség tiszteletbeli elnöke A verseny szervezői: Agria Kempo Karate SE Meteor Kempo SE Főrendezők: - Kyoshi, Papp Valér 5.Dan, Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség elnöke - Nagy Ferenc Jácint 2.Dan, az Agria Kempo Karate SE elnöke - Fodor László 2.Dan, a Meteor Kempo SE elnöke

2 AGRIA KEMPO KARATE HARCMŰVÉSZETI EGYESÜLET H-3300 EGER, Árpád u. 7/1. HUNGARY Tel.:(+36) bushidokempo.org; OtpBank XIX. Hanshi Kupa Meghívásos, nemzetközi részvételű gyerek és felnőtt csapatbajnokság, valamint egyéni, junior light- és semi-contact küzdelem és felnőtt pusztakezes full-contact VIADAL A verseny főbírája: Márhoffer Márton 2.Dan A verseny időpontja: A verseny helyszíne: december 6. (szombat) Városi Sportcsarnok, Nagykáta Jászberényi u.188. A nevezések beérkezésének határideje: december 3. 24:00 óráig. Verseny program: 7:00 Létesítmény nyitása (rendezőszemélyzet részére) 7:30 Gyerek, Junior versenyzők érkezése 7:30 8:30 Regisztráció (8:30 után regisztrációra jelentkezőket kizárjuk a versenyből) 8:30 Létesítmény nyitása (nézők számára) 8:45 9:00 Bírói értekezlet 9:00 Gyermek verseny kezdete 11:30 Felnőtt versenyzők érkezése 11:30 13:00 Regisztráció (13:00 után regisztrációra jelentkezőket kizárjuk a versenyből) 12:30 Gyermek verseny eredményhirdetés 13:00 14:00 Szünet 14:00 Felnőtt versenyek kezdete 19:00 20:00 VIADAL döntők 20:00 Eredményhirdetés, verseny bezárása 21:00 A létesítmény elhagyásának határideje! Nevezés módja: en a címre elküldve. A nevezési díjat átutalással vagy OTP Bank fiókban befizetve az Agria Kempo Karate SE bankszámlájára kérjük teljesíteni. (OTP ). Az -ben elektronikusan elküldött nevezésekkel együtt kérjük a nevezési díjak befizetését igazoló okmány másolatát is elküldeni. A nevezési határidő lejárata után beérkező nevezéseket csak akkor tekintjük érvényesnek, amennyiben a versenyzők a nevezési díj kétszeresét fizetik meg és a 2.. oldal XIX. Hanshi Kupa 2014.

3 nevezéshez szükséges összes dokumentumot a verseny kezdete előtt 2 (két) nappal eljuttatják a verseny szervezőihez a fentebb megjelölt módok valamelyikén. A verseny helyszínén nevezést nem áll módunkban elfogadni. A nevezéseket csak a mellékletben található nevezési lapokon (formátumban) tudjuk elfogadni. A nevezési lapok a megkívánt példányszámban sokszorosíthatóak. A nevezési lapon fel kell tüntetni: Csapatversenyeknél: - Felnőtteknél külön női csapat versenyszámot is indítunk - csapat nevét (fantázianév) - csapattagok nevét, küzdősport stílusának nevét, övfokozatát, illetve harcművészetekben eltöltött összes edzésidejét hónapokban kifejezve - az adott személy mely versenyszámban indul - versenyző aláírását, kiskorú versenyző esetén szülő gondviselő aláírását - ennek hiányában a nevezés érvénytelen! Junioroknál (semi contact) és a Viadalnál (full contact): - név, életkor - övszín illetve harcművészetekben eltöltött összes edzésidő hónapokban kifejezve - súly - versenyző aláírását, kiskorú versenyző esetén szülő gondviselő aláírását - ennek hiányában a nevezés érvénytelen! Nevezési díj, versenyszámok: Azok a sportolók, akik nem tagjai Magyar ZBK Kempo Sportági Szövetség nek az alábbi díjakon felül 1.000Ft/fő pótdíjat kell fizetniük! I. - Csapatversenyek: Ft/csapat (3.500 Ft/fõ) II. - Junior (light-contact vagy semi-contact) küzdelem: Ft/fõ III. - VIADAL (pusztakezes full-contact): Ft Versenyszámok díjazása: Első helyezett kupa vagy vándorkupa, érem, oklevél Második helyezett érem, oklevél Harmadik helyezett érem, oklevél 3.. oldal XIX. Hanshi Kupa 2014.

4 Belépődíj: Felnőtt: 1000,- Ft Gyerek: 500,- Ft Egyéb információk és kiegészítések: Regisztráció, késedelmi nevezési díj kifizetése: - A regisztráció alkalmával be kell mutatni a versenyzők érvényes sportorvosi igazolását. Igazolniuk kell érvényes (a Magyar Sporttörvény által előírt) balesetbiztosításuk meglétét. A verseny tisztaságának megőrzése érdekében szúrópróbaszerűen anabolikus szteroid ellenőrzés, drogteszt lesz! - A csapatok nevezését a csapatkapitányok végzik. A csapatkapitánynak előzetesen a csapattagoktól be kell gyűjteni az orvosi igazolásokat és a balesetbiztosításuk meglétét igazoló okiratokat, ekkor mehet a regisztrációs bizottsághoz. - A csapatkapitány a regisztrációs bizottságtól 5 db belépési karszalagot vehet át a csapat tagjai számára (plusz egy kísérőjegyet /karszalagot/, ha azt külön szóban kéri), amely a verseny színhelyére való belépésre valamint az öltözők elfoglalására ad jogosultságot. Ezen karszalagok elvesztése, megrongálása esetén a versenyzőnek a verseny területére való belépését a rendezőség nem szavatolja! - A Junior (light-contact, semi-contact), és a Viadal (pusztakezes full-contact) versenyre jelentkezőkre a fentebb leírt pontok értelemszerűen ugyanúgy vonatkoznak. Az egyéni, küzdelmi versenyekre jelentkezőknek a belépési engedély átvétele után a versenybíróság elé kell menniük, ahol a hivatalos mérlegelés és orvosi ellenőrzés történik, az ő nevezésük ez után ér véget. - A regisztrációra megadott végső határidő után jelentkezőket a versenyből kizártnak tekintjük, és csak nézőként vehetnek részt a verseny további szakaszában, amennyiben a nevezési díjukat már korábban rendezték. Ennek hiányában a nézőtéren is csak a megfelelő belépődíj befizetésével foglalhatják el helyüket! 4.. oldal XIX. Hanshi Kupa 2014.

5 Versenyszabályzat: Általános szabályok Az itt leírtak általánosan érvényesek minden versenyszámban. A szabályok kialakításánál első rendű szempontok a versenyzők egészségének megóvása és a harcművészekhez méltó körülmények, fegyelem megteremtése. Sérülés: Mindenkinek kötelezően rendelkeznie kell érvényes egyéni balesetbiztosítással és a versenyzéshez szükséges sportorvosi engedéllyel. A sportolók saját és az edzőjük felelősségére indulhatnak a kiírt versenyen. 1. Küzdelem közben bekövetkezett sérüléskor a vezetőbíró megállítja a mérkőzést és hívja a verseny orvosát. 2. Az orvos feladata megállapítani az eset súlyosságát (tudja tovább folytatni vagy nem) 3. A verseny területen az orvos igénybevétele nem tarthat tovább 60 másodpercnél. Óvás: Óvás nincs, a bírói ítéletek végérvényesek és megtámadhatatlanok! Sorsolás: A versenyzők sorrendjének a sorsolása a mérlegelési, illetve a jelentkezési jegyzőkönyvek alapján kerül megrendezésre. A sorsolást a Főbíró, vagy megbízottja vezeti. Bíráskodás szabályai: 1. A szabályok azért jöttek létre, hogy biztosítsák a bíráskodás igazságos és rögzített formáit, valamint fokozzák a bírók tekintélyét. 2. A döntés a szabályok szerint történik. 3. A vezetőbíró feladata a mérkőzés szabályok szerinti lefolyásának biztosítása. A küzdelem elindítása és megállítása, kilépések, szabálytalanságok megítélése és ezekkel kapcsolatos döntéshozatal (leléptetés), valamint a győzelem kihirdetése. 4. A vezetőbíró döntéseinek meghozatalához kikérheti a segédbírók véleményét. 5. A vezetőbíró a küzdelem végén a segédbírókkal egyeztetve közösen, vagy egymaga jelzi a döntést. 6. A segédbírók feladata jelzésekkel segíteni a vezetőbírót az ítélethozatalban. 7. A mérkőzés vezetésével kapcsolatban felmerülő olyan kérdésekben, amelyekre nézve a versenyszabályok nem adnak útbaigazítást, a versenybíróság tanácskozással foglal állást oldal XIX. Hanshi Kupa 2014.

6 1./a versenyszám: Csapatverseny gyerekeknek 14 éves korig ( Az apró Nagyságok ) A 14 életév eldöntésére csak a születési évszámot vesszük alapul, azaz aki január 1.-e előtt született az már nem indulhat ebben a versenyszámban. Az 1./a versenyszám szabályai minden más tekintetben megegyeznek az 1./b és 1./c versenyszámnál leírtakkal. (Az egyetlen eltérést lásd a földharc küzdelem szabályleírásánál.) 1./b versenyszám: Csapatverseny felnőtt hölgyeknek ( Vad Amazonok harca ) A hölgyek csapatversenyének a szabályai minden tekintetben megegyezik (kivéve a sajátos védőfelszereléseket: mellvédő) a férfiakéval, részletes leírását lásd a következő, 1./c pontban. 1./c versenyszám: Csapatverseny felnőtt férfiaknak ( Mester és a legjobb tanítványai ) - A csapat 5 főből áll és minden egyes tagnak egy általa kiválasztott versenyszámban kell elindulnia. - A versenyszámok: formagyakorlat, fegyveres formagyakorlat, pusztakezes önvédelem, 3 pontos küzdelem, földharc küzdelem. (ezen versenyszámok részletes szabályait lsd. alább) - Egy csapaton belül nem lehet egy főnél több 1 kyu-s fokozatú (mesterjelölt), vagy annál magasabb fokozatú versenyző. /Pl.: 1 fő 1 dan-os + 1 fő 1 kyu-s egy csapaton belül, vagy 2 fő 1 kyu-s egy csapaton belül nem érvényes, de 5 fő 2. kyu-s fokozatú már létrehozhat egy csapatot, vagy 1 fő 1 dan-os + 1 fõ 2 kyu-s szintén. Ha az adott versenyre jelentkező harcművészeti stílus, a tanítványok minősítését nem a KEMPO-hoz hasonló kyu rendszer szerint végzi, akkor a későbbi félreértésekből adódó konfliktusok elkerülése végett kérjük, hogy az edzők előre tisztázzák a verseny rendezőségével az esetleges egy csapaton belüli versenyzők összeférhetetlenségét. /Ha a versenybíróság szükségesnek tartja, kérheti a csapattagoktól a harcművészetekben elért fokozataik kiegészítő igazolását, illetve a harcművészetekben eltöltött edzésidejének igazolását (Pl.: BUDO PASS, egyesületi tagsági könyv) ez különösképp érvényes a versenynapon történő regisztráció alkalmával! Amennyiben az előbbiekben leírt követelményeknek a csapat nem tesz eleget, illetve a verseny rendezősége ezen feltételek igazolását nem találja kielégítőnek, úgy a csapat tagjai részt vehetnek a versenyen, de csak mint egyéni versenyzők és eredményük nem számít bele a csapat összesítésbe. - A versenyszámok a Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség hivatalos szabályrendszere szerint lesznek megrendezve és elbírálva. A csapatverseny minden versenyszáma abszolút kategóriában kerül megrendezésre. A versenyszámok elbírálásához lehetőség szerint igyekszünk más stílusok képviselőit is felkérni a bíráskodásra oldal XIX. Hanshi Kupa 2014.

7 - A versenyszámok eredményhirdetése mindig az adott versenyszám lezajlása után történik. A csapatverseny eredményhirdetése értelemszerűen csak az összes versenyszám lezajlása után kerülhet kihirdetésre. - A csapatversenyben, valamely versenyszámban elért első helyezés 4 pontot ér, a második 3 pontot, a harmadik helyezés 2 pontot és végül a negyedik helyezés 1 pontot. Érmet és oklevelet a versenyszámok után az első 3 helyezett kap. - Ha az előbbi ismertetett pontozás eredményeként holtverseny alakulna ki, akkor az adott csapatok tagjai közül bármely személynek a csapattagok által történő kiválasztásával, a holtverseny a hárompontos küzdelem szabályai szerint döntendő el. A küzdelmet 3:0 arányban, vagy minimum 2 pont különbséggel kell megnyerni. - Formagyakorlat versenyszámban bármilyen stílusú pusztakezes formagyakorlat előadható, amely előadása közben a kijelölt területről való kilépés nem jár pontlevonással. A versenyterület sima, egyenes, kemény felület.(parketta) - Fegyveres formagyakorlat versenyszámban valamilyen tradicionális fegyverrel kell a gyakorlatot bemutatni, amely előadásra közben a kijelölt területéről való kilépés nem jár pontlevonással. A versenyterület sima, egyenes, kemény felület.(parketta) - A pusztakezes önvédelem versenyszámban a versenyzőnek négy beállítást kell bemutatni, amelyből az egyik egy tetszőleges ütés ellen a második egy tetszőleges rúgás ellen a harmadik egy tetszőleges fogás ellen történik. A támadáskor az ütés, rúgás és a fogás csak egyszeri támadás lehet és nem folyamatos akció. Negyedik beállításnál csoportos támadás elleni önvédelmet kell bemutatni, ahol a támadások már lehetnek folyamatosak is. A beállítások egyikénél sem lehet fegyvert használni, sem támadásban, sem védekezésben. A versenyszám elbírálásának fõ szempontja az életszerűség és hatékonyság. (Pl.: a 8 éves gyerekeknek egy erős testalkatú felnőttön bemutatott önvédelmet a show kategóriában lehetne csak bemutatni és nem ebben a versenyszámban!) Az önvédelmi számokhoz segítőnek csak a saját csapattársak használhatóak fel. A versenyterület 8x8 m-es tatami (judo szőnyeg). - A formagyakorlat, fegyveres formagyakorlat és önvédelem versenyszámok kétfordulós versenyek, az első fordulóból a pontszámaik alapján az első négy jut tovább. A második fordulóban a versenyzőnek még egyszer ugyanazt a gyakorlatot kell bemutatni. A gyakorlatokat min. 5 bíró értékeli és a bírók által adott legnagyobb, és a legkisebb pontszám levonásra kerül. Értékelés 7-től 10 pontig történik tizedes pontok alkalmazásával. Ha holtverseny alakul ki, akkor a korábban levont legkisebb pontszám hozzáadásával dõl el a holtverseny, további holtverseny helyzet esetén a legmagasabb pontszám is hozzáadódik. Ha a holtversenyt az előbb leírt módon sem lehet eldönteni, akkor újbóli bemutatást kell kérni a holtversenyben lévő versenyzőktől oldal XIX. Hanshi Kupa 2014.

8 - Az értékelés szempontjai a technikai versenyszámok (formagyakorlat, fegyveres formagyakorlat, önvédelem) esetén: 1. Technikai követelmények: - Zárt és nyitott kezes technikák egyértelműsége. - Tekintet, arckifejezés rezzenéstelensége. - A mozdulatok (technikák) stílustól függetlenül minden szakértő szemlélő számára egyértelműek legyenek (ütés, rúgás, állások ) - Fordulásoknál, forgásoknál a fej megelőzi, vezeti a testet. - A technikát mindig a csípő indítja. - A sarok nem emelkedik fel, csak határozott céllal. A formagyakorlat ritmusa szervesen hozzátartozik az adott mozdulatokhoz, azok sorrendjéhez, kihangsúlyozza a formagyakorlat csúcspontjait. Laikus szemlélő számára is érthetővé teszi a küzdelmi értéket, vizuális értékké varázsol egy mozgássort. Egy ritmusváltásokban gazdag formagyakorlat végrehajtása több összpontosítást, fegyelmet igényel, végrehajtása nehezebb, ezeket objektíven értékelve magasabb szintű a formagyakorlat. 1. Stabilitás 2. A gyakorlat dinamikája 3. Összehangoltság (csoportos önvédelem) 4. A versenyzők megjelenése: ápolt külső, tiszta, vasalt Kempo gi illetve stílusnak megfelelő öltözet 5. Önvédelemnél értékelendő: - Technikák hatékonysága - Kivitelezés (kiai, kontrol, gördülékenység, életszerűség) - A szituációk nehézségi foka. Ezek a versenyszámok a fegyelem mércéi. Csak az lehet igazán jó, aki fegyelmezi a testét és a gondolatait. Bíráláskor értékelni kell a versenyző fegyelmezettséget, versenyterületre való bevonulását. A gyakorlatok szigorúan szakmai jellegűek legyenek (zene és szöveg nélkül). - A 3 pontos küzdelem súlycsoport nélkül abszolút kategóriában folyik egyenes ági kieséssel. Aki először eléri a 3 pontot, az nyer. A bíráskodás a Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség versenyein már többször részvett, képzett bírák által történik a hivatalos szabályzat szerint. A versenyzéshez szükséges kötelező védőfelszereléseket (fejvédő, kesztyű 10oz, fogvédő, lágyékvédő, zárt lábfejvédő), minden csapatnak saját magának kell beszereznie, illetve gondoskodnia róla. Védőfelszerelés nélkül a versenyző nem állhat fel küzdelemhez. A versenyzőknek már a versenyszám kezdetének kihirdetésekor a védőfelszereléseivel együtt kell megjelennie a versenyterületen, a pást szélén. 1. Versenyterület: 8x8 m-es kijelölt sima felület (parketta vagy tatami). 2. A mérkőzések időtartama: A mérkőzéseknek nincs időhatáruk, győzelemig tartanak. 3. Pontozás: - Az győz, aki eléri a három pontot oldal XIX. Hanshi Kupa 2014.

9 - Egy pont minden érvényes kéz, láb technika. - A döntő 5 pontig tart, kivéve azt az esetet, ha az egyik versenyző 3:0 arányú vezetésre tesz szert, ez estben ő nyert. - Az első figyelmeztetés után minden szabálytalanságért pontot kap az ellenfél. - Érvényes technikák: A fej támadható kézzel, lábbal köríves rúgással. Érvényes találati zóna 10 cm, de a fejvédő érintése is megengedett. Fej támadása teljes erővel illetve félerővel (az ütés következtében elmozdul a fej) büntetést von maga után. A test erős támadása tilos, félerővel megengedett. A pontért meg kell érinteni a testet. - Nem támadható felületek: Gerinc, kulcscsont, torok, nyak. - Nem megengedett technikák: Szándékos támadása a tiltott felületeknek még védekezésképpen sem megengedett. A tiltott felületek véletlen érintése nem büntetendő. Vak technikák használata. Könyökütés és térdrúgás alkalmazása. Lábsöprés, vagy kísérlete. Dobás kísérlete, illetve lökés. Tiltott a fejelés és minden nyitott kezes technika. - Büntetések: Büntetendő figyelmeztetéssel, vagy az ellenfélnek adott ponttal - Kilépés, kifordulás - Szabálytalan technika használata. - Szabálytalan felület támadása (nem kizáró felület). - Leléptetés kizárás: - Minden külsérelmi nyomot a bírák leléptetéssel büntetnek. (Vérzés, erős technika miatt bekövetkező harcképtelenség) - A szólítástól számított 60 másodpercen belül nem jelenik meg a küzdőtérnél, készen a küzdelemre. - Erősen üti meg ellenfelét. - Részéről illetéktelen a küzdőtérre lép. - Az edző az oldalvonalról irányítja. - Sportszerűtlen megnyilvánulás hivatalos személlyel szemben. 1. Bíráskodás: - A szabálytalanságot előtérbe kell helyezni, három bíróból egy elég a szabálytalanság megítéléséhez. - A felelősség a vezetőbíróé mindenért. Ő hirdet ki mindent. - A sarokbíró dolga illetve jelzései: pont, büntetető, nincs pont, nem láttam, illetve szabálytalanság esetén jelez a vezetőbírónak. - A földharc verseny súlycsoport nélkül abszolút kategóriában kerül megrendezésre 1x3 perces menetekkel, egyenes ági kieséssel. A verseny terület: 8x8 m-es szőnyeg. Kötelező versenyruházat: hosszú ujjú karate, vagy judo gi. A verseny állásból indul és a 3 perc lejárata előtt feladásra kényszerítéssel is véget érhet (lekopogtatással). A versenyt egy vezető és egy oldalbíró bírálja. A három perc lejárata után bírói döntés születik. Döntetlen esetén 1 perces hosszabbítás lehetséges. Tiltott technikák: ütés, rúgás, és ujjpercek feszítése, szem illetve torok és lágyék támadása, rántásból végrehajtott bármilyen feszítés. Alkalmazható technikák: szabályosan végrehajtott fojtások, feszítések és leszorítások. (A gyermek verseny 9.. oldal XIX. Hanshi Kupa 2014.

10 esetében / 1./a / tiltott technikának számít mindennemű feszítés és fojtás kivitelezése, valamint a leszorítások végrehajtásakor (pl.: kesa gatame) a kezek összefogása. Azaz csak leszorítás alkalmazható.) Az értékeléshez domináns kontroll pozíciót kell 3 másodpercig megtartani (földön vagy állásból). Domináns kontroll pozíciók: Oldalsó Kontroll Side Mount (2 pont): Oldalsó kontroll leszorításnak minősül, ha a támadó az ellenfelet földharc közben úgy stabilizálja, hogy az a hátán fekszik és pozíciója kiszolgáltatott, a támadó túljutott a védekező lábain. Teljes kontoll Full Mount (3 pont) Teljes kontroll leszorításnak minősül, ha a támadó az ellenfelet földharc közben úgy stabilizálja, hogy az a hátán fekszik, és a támadó egy-egy térde a földön van az ellenfél mindkét oldalán. Hátsó kontoll Back Mount (4 pont) A támadó hátulról kontrollálja ellenfelét, a támadó mellkasa az ellenfél hátához ér. Levitel (1 pont) Ha semleges álló helyzetből a támadó földre vitelt tud alkalmazni, és a kialakult pozíciót 3 másodpercig meg tudja tartani. Átfordítás (1 pont) Ha a pontot érő kontroll hátrányos helyzetben lévő versenyzője vagy nem pontot érő pozíció alsó versenyzője átfordítással felső (pontot érő vagy nem érő) pozícióba tud kerülni és azt 3 másodpercig megtartani. Előnypont adható a pozíciókat sikertelenül elérő versenyzőnek, abban az esetben, ha a vezetőbíró megkezdte a 3 másodperc leszámolását, de azt az akció félbeszakadása miatt befejezni nem tudta, ezáltal technikai pontot nem adott az akcióért. A magasabb pontot érő technikát végrehajtó versenyzőnek alacsonyabb pontot érő akcióért nem lehet pontot adni, de semleges pozíció kialakulása után, ismételten adható technikai pont a kevesebb pontot érő technikáért. Például, ha egy 3 pontot érő technika után semleges pozíció alakul ki, és azt egy 2 pontot érő akció követi, akkor a 2 pont már megadható a technikát végrehajtó versenyzőnek - Megjegyzés: Semleges pozíció az álló helyzet, a zárt-, a fél- és a nyílt guard pozíció. Büntető pontot a megintett versenyző kap. Maximálisan, két büntetőpont adható, a harmadik intés, automatikus kizárást von maga után. Pontegyenlőség esetén figyelembeveendő pontok elsőként az előnypontok, ezt követően a büntetőpontok. Ha a fenti pontozási rendszer alapján a rendes menetidő végén is pontegyenlőség van, akkor hosszabbítás következik. 2./a versenyszám: Gyerek light-contact küzdelem ( Ifjú Titánok harca ) (14 év alatt csak szülői engedéllyel) - Kategóriák: korosztály (2002. jan. 1. és dec. 31. között születettek) könnyűsúly, nehézsúly korosztály (2000. jan. 1. és dec. 31. között születettek) könnyűsúly, nehézsúly A súlycsoportokat a nevezések függvényében állítjuk össze!! oldal XIX. Hanshi Kupa 2014.

11 A fejre és testre kivitelezett kéz- és láb technikák használata csak érintéssel (light-contact!!!) engedélyezett. A további szabályok megegyeznek az 2../b versenyszámnál leírtakkal. Lsd. alább! 2./b versenyszám: Junior light-contact küzdelem ( Ifjú Titánok harca ) (16 év alatt csak szülői engedéllyel) - Kategóriák: Fiú korosztály (1998. jan. 1. és dec. 31. között születettek) könnyűsúly, középsúly, nehézsúly Lány korosztály (1998. jan. 1. és dec. 31. között születettek) könnyűsúly, középsúly, nehézsúly A súlycsoportokat a nevezések függvényében állítjuk össze! Fej: Támadható ütéssel és csak köríves rúgástechnikával (mawashi geri, ushiro mawashi geri) érintéssel! Test: Kéz és láb technikák használata csak érintéssel (light-contact!!!), könyökütések és térdrúgások megengedettek ráfogás nélkül, a comb külső oldalára a köríves rúgás megengedett. A további szabályok megegyeznek az 2./c versenyszámnál leírtakkal. Lsd. alább! 2./c versenyszám: Junior semi-contact küzdelem ( Ifjú Titánok harca ) (18 év alatt csak szülői engedéllyel) - Kategóriák: Fiú korosztály (1996. jan. 1. és dec. 31. között születettek) könnyűsúly, középsúly, nehézsúly Lány korosztály (1996. jan. 1. és dec. 31. között születettek) könnyűsúly, középsúly, nehézsúly A súlycsoportokat a nevezések függvényében állítjuk össze! - Támadható felületek: Fej: Támadható ütéssel és csak köríves rúgástechnikával (mawashi geri, ushiro mawashi geri) érintéssel! Test: Kéz és láb technikák használata félerővel (semi-contact!!!), könyökütések és térdrúgások megengedettek ráfogás nélkül, a comb külső oldalára a köríves rúgás megengedett. Földrevitel, földharc: Fogáskeresés álló helyzetben 5 másodpercig megengedett, ez idő alatt szabályos ütés és rúgástechnikák alkalmazhatók. Ha az 5 másodperc leteltével nem történik földrevitel, akkor a vezetőbíró szétválasztja a versenyzőket. Engedélyezett minden dobás, letekerés, lerántás, fojtás, feszítés állva és a földön is, kivéve az izületi hajlásiránnyal ellentétesen végrehajtott dobások. Leszorítás megengedett. Fojtást vagy bármilyen jellegű feszítést tilos rántásszerűen végrehajtani. Földharcban passzivitás esetén a vezetőbíró azonnal felállítja a versenyzőket. Tíz (10) másodperc földharc után amennyiben egyiküknek sikerül valamilyen technikát befogni, úgy újabb oldal XIX. Hanshi Kupa 2014.

12 másodpercet kapnak a befejezésre, ellenkező esetben a vezetőbíró megállítja a küzdelmet, majd állásból folytatódik tovább. - Nem támadható felületek: Szem, tarkó, torok, hát, térd, boka, comb belső oldala. - Tiltott technikák: Térd és könyöktechnikák fejre, frontális rúgások (mae geri, kakato geri) fejre, hajhúzás, karmolás, harapás, idegpontok támadása, fekvő ember támadása ütéssel vagy rúgással, vak technikák, fojtások és feszítések végrehajtása hirtelen rántás jelleggel, gerinc és nyakfeszítés. - Pontozás: - Szabályos rúgás fejre 2 pont - Szabályos ütés fejre 1 pont - Szabályos ütés, rúgás testre 1 pont - Szabályos ütés vagy rúgás sorozat 1 pont - Leszorítás 10 másodpercig 4 pont - Nagy ívű dobás 3 pont - Kis ívű dobás 2 pont - Lerántás 1 pont - Feladás: Szóban, lekopogással, törülköző bedobásával (Feladás törülközővel csak a versenyző ringsegédje által történhet.) - Kötelező védőfelszerelések: Box kesztyű (10oz), zárt lábfejvédő (a sarok és a lábujjak is takarva legyenek), sípcsontvédő, suspensor (fiúknál), mellvédő (lányoknál), fogvédő, fejvédő. - Küzdelmi idő: 2 x 1,5 perc, menetek között 30 másodperc pihenő - Bírók: Egy vezetőbíró és három pontozó, oldalbírónak kell lennie. - Vezetőbíró feladata: A mérkőzés vezetése, szabályok betartatása, Fair Play biztosítása, küzdelem indítása és megállítása, büntetések kiszabása, pontozóbírók jelzéseinek figyelemmel követése, a bírói döntések kihirdetése, a főbíró véleményének kérése vitás illetve váratlan esetekben, a küzdelem megszakítása indokolt esetekben (szabálytalanság, sérülés, öltözet igazítás, stb). A pontozóbírók a mérkőzések alatt az adott pontszámaikat számlálók segítségével rögzítik. A menetek között és végén részeredmény, illetve eredményhirdetés van, melyet a pontozóbírók karjelzéssel egyszerre jeleznek a vezetőbíró hangjelzésére. A pontozóbíró a vezetőbíró felé karjelzéssel jelzi, ha túl agresszív vagy szabálytalan technikát lát. Küzdőtér elhagyása esetén a vezetőbíró megállítja a küzdelmet, és közép helyzetből indítja újra a küzdelmeket. Szándékos menekülés esetén a vezetőbíró először figyelmezteti a menekülőt, második alkalommal az ellenfél két pontjóváírást kap, harmadik alkalommal a menekülő technikai KO val elveszíti az adott küzdelmet. - Büntetendő esetek: A megengedettnél nagyobb erő alkalmazása (semicontact fél erő light-contact érintés ), tiltott felületek támadása, tiltott technikák használata, a küzdőtér elhagyása a küzdelem elkerülése végett. Az Állj vezényszó után bevitt technikák esetén, kontroll nélküli technikák alkalmazása, a verseny hivatalos személyének megsértése, sportszerűtlen viselkedés oldal XIX. Hanshi Kupa 2014.

13 Szabálytalanságokért járó büntetések: - első esetben 2 pont az ellenfélnek - másodszor 4 pont az ellenfélnek - harmadszor Kizárás 3. versenyszám: Viadal full-contact küzdelem ( A VIADAL ) /A pusztakezes VIADAL szabályrendszerének létrehozása Hanshi, Lévai László nevéhez kötődik!/ - Versenyterület: 8x8m-es szőnyeggel borított terület - Súlycsoportok: - Férfiak könnyűsúly 70 kg alatt középsúly kg között félnehézsúly kg között nehézsúly 90 kg fölött - Nők könnyűsúly 55 kg alatt középsúly kg között nehézsúly 65 kg fölött A versenyrendezőség fenntartja a jogot arra, hogy a nevezések függvényében a súlycsoport határokat szükség esetén módosítsa illetve ésszerű összevonásokkal éljen! 1. Versenyruházat, védőfelszerelés: Az övfokozatnak és stílusnak megfelelő ruházat, megkötött övvel (meztelen felsőtesttel, vagy szorosan a testre feszülő rövid vagy hosszú ujjú pólóban, fejvédő, lábszárvédő használata megengedett.) Fogvédő, lágyékvédő, lábfejvédő használata kötelező. A kézen 4oz (mma) kesztyű viselése opcionális! 2. Menetidő 1 5 perc 3. Szabályos technikák: Teljes erejű köríves rúgás fejre, teljes erejű ütések és rúgások (beleértve a könyök és térd technikákat is, akár ráfogással (természetesen csak 5 másodperc erejéig) a tiltott felületeket kivéve bárhová a testen. Térdrúgás fejre ráfogás nélkül engedélyezett. Továbbá: dobások, lerántások, fojtások, feszítések állva és a földön is. A földre került ellenfél testre végrehajtott ütéstechnikákkal való támadása engedélyezett álló helyzetből. (A földön fekvés ténye: az egész test három ponton való érintkezése a talajjal). A földre került küzdő természetesen védekezhet az álló helyzetből őt támadó fél technikái ellen, illetve ellentámadást kezdeményezhet. Amennyiben mindkét küzdő a földre került, testre végrehajtott ütésekkel és rúgásokkal kölcsönösen támadhatják egymást. Fogás: 5 másodpercig szabályos a fogás, fogáskeresés, összekapaszkodás állásban. Ez idő alatt szabályos ütés és rúgás technikák alkalmazhatók. 5 másodperc után a vezetőbíró szétválasztja a küzdőket. Földharc: passzivitás esetén, illetve 30 másodperc letelte után a vezetőbíró felállítja a versenyzőket. A küzdőtéren belül szabályosan megkezdett, de a küzdőtéren kívül véget érő szabályos technika esetén a küzdőket, illetve az akciót nem szabad leállítani. Kivételt képeznek ez alól: a küzdők egymás testi oldal XIX. Hanshi Kupa 2014.

14 épségét veszélyeztetik, a berendezési tárgyak, illetve egyéb eszközök épsége kerül veszélybe. 4. Nem támadható felületek (ütéssel, rúgással): Gerinc, kulcscsont, torok, nyak tarkó, lágyék, térd. 5. Nem megengedett technikák: A fej támadása bármilyen ütés-, rúgás technikával (a köríves rúgás és a ráfogás nélküli térdrúgás kivételével), ejtő könyökütés bármilyen felületre, harapás, karmolás. A tiltott felületek szándékos támadása még védekezésképpen sem megengedett. Vak technikák használata. Tilos a feszítések, fojtások rángatás-, rántás- vagy ütés-szerű kivitelezése. Tilos az ízületi hajlásszöggel ellentétes irányban végrehajtott dobás. 6. Rászámolás: Nincs. 7. Büntetések: Az első alkalommal végrehajtott szabálytalan technika esetén az ellenfél 2 pontot kap. A második alkalommal végrehajtott szabálytalan technika esetén az ellenfél 4 pontot kap. Harmadik szabálytalan technikánál leléptetés. 8. Leléptetés, kizárás: Tiltott technikák szándékos használata esetén. A harmadik, szándékosan végrehajtott, szabálytalan technika után azonnal. Passzív küzdelem során a passzívan küzdő fél leléptetése alkalmazható. A versenyző a szólítástól számított 60 másodpercen belül nem jelenik meg a küzdőtérnél, készen a küzdelemre. A versenyző részéről illetéktelen lép a küzdőtérre. Az edző az oldalvonalról irányítja a versenyzőt. Sportszerűtlen megnyilvánulás hivatalos személlyel szemben. Sportszerűtlen magatartás a páston. 9. Pontozás: Megfelelő technikával kivitelezett rúgás fejre: 2 pont. Megfelelő technikával kivitelezett ütés testre, fejre vagy rúgás testre: 1 pont. Kis ívű dobás, lábsöprés, ledöntés, lerántás: 1 pont. Nagy ívű dobás: 2 pont. Akcióból, megfelelő ütemben végrehajtott földre vitel, ütés technikával kombinálva (nem szükséges a küzdelem földön történő folytatása): 3 pont. Földharc:. Minden értékelhető akcióért, ellenakcióért (leszorításba, feszítésbe, fojtásba befogás; szabadulás leszorításból, fojtásból, feszítésből) 1 pont jár. Megfelelő idejű leszorításért: 10 másodperc 2 pont. Földön teljes erejű ütés testre 1 pont, teljes erejű rúgás testre 1 pont. 10. Bíráskodás: A szabálytalanságot előtérbe kell helyezni. Négy bíró bíráskodik minden egyes páston (egy vezetőbíró és három oldalbíró). Négy bíróból egy elég a szabálytalanság megítéléséhez. A felelősség a vezetőbíróé mindenért. Ő hirdet ki mindent, ő indítja, ő állítja meg a küzdelmet (nem szükséges japán szakkifejezések használata), kivéve súlyos általa nem észlelt sérülés esetén. Felszólítására a bírók egyszerre jeleznek, kivéve szabálytalanság esetén, ezt a bekövetkezés pillanatától jelezni kell annak a bírónak, aki elsőnek észlelte a szabálytalanságot (esetleg sérülést). A segéd- (sarok-) bírók feladata súlyos szabálytalanság esetén azonnali jelzés (hangjelzéssel). Az oldalbírók a pontozáshoz a számlálót (piros, illetve fehér zászlóval ellátott pontozógépet) használnak. Döntetlen eredmény esetében hosszabbítás lehetséges (1 perc). Ilyenkor az addigi eredmény rögzítése után a számlálók lenullázásra kerülnek, majd újra indul a küzdelem. Másodszori oldal XIX. Hanshi Kupa 2014.

15 döntetlen nem lehetséges, ezért a vezetőbíró a végeredmény kihirdetése előtt összehívja a pontozóbírókat, akiket újabb döntetlen esetében már döntési kényszer terhel, vagyis megbeszélés alapján mindenképp döntést kell hozniuk. 11. Győzelem ténye: Ha az ellenfél bármilyen módon feladja a küzdelmet (ideértve a kiütést is). Döntő fölény (technikai K.O.) a vezetőbíró hatásköre. Feladás törölköző bedobásával (a jelzést csak a versenyző edzője teheti meg). Orvos leállítja a küzdelmet. A vezetőbíró leállítja a mérkőzést. Az idő lejártával bírói döntéssel. - További nevezési feltételek 18 életévet betöltötte Érvényes Versenyezhet orvosi bejegyzése van. Negatív eredmény az anabolikus szteroid, drogteszt vizsgálaton. A vizsgálat az egész verseny idejére szól, ami azt jelenti, hogy a rendezőségnek jogába áll szúrópróbaszerűen, akár a küzdelmek között is elvégezni a doppingvizsgálatot! Sikeres felkészülést és eredményes versenyzést kívánnak a verseny szervezői! oldal XIX. Hanshi Kupa 2014.

2017. évi Győri Ashihara Karate Gála REHAB-RÁBA KUPA

2017. évi Győri Ashihara Karate Gála REHAB-RÁBA KUPA 2017. évi Győri Ashihara Karate Gála REHAB-RÁBA KUPA Meghívásos, gyermek, ifjúsági, junior, felnőtt Ashihara Karate bajnokság Sporttal a drogok ellen! A Sport legyen a szenvedélyed! 2017. MÁRCIUS 5. /VASÁRNAP/

Részletesebben

Ideje: 2014. október 4.

Ideje: 2014. október 4. Nyílt KEMPO Magyar Kupa V. Pilis Városi Nyílt Kempo Verseny Ideje: 2014. október 4. Szervezője: Pilisi Sport és Szabadidő Egyesület Főbírája: Hernádi Zoltán 4.dan Helye: Gubányi Károly Általános iskola

Részletesebben

IX. ZEN BU KAN KEMPO EGER KUPA Nyílt, Felnőtt Harcművészeti Kupa 2014.november 2. Vasárnap, Eszterházy csarnok, Eger, Leányka utca 6

IX. ZEN BU KAN KEMPO EGER KUPA Nyílt, Felnőtt Harcművészeti Kupa 2014.november 2. Vasárnap, Eszterházy csarnok, Eger, Leányka utca 6 Verseny rendezője: Főszervező: A verseny főbírája: Szakmai fővédnökök: Agria Kempo Karate Sportegyesület Nagy Ferenc Jácint 2. Dan Márhoffer Márton 2. Dan Lévai László, Hanshi Papp Valér, Kyoshi A verseny

Részletesebben

X. ZEN BU KAN KEMPO EGER KUPA Nyílt, Felnőtt Harcművészeti Kupa 2015.november 14. Dr. Kemény Ferenc Sportcsarnok, 3300 Eger Stadion utca 8

X. ZEN BU KAN KEMPO EGER KUPA Nyílt, Felnőtt Harcművészeti Kupa 2015.november 14. Dr. Kemény Ferenc Sportcsarnok, 3300 Eger Stadion utca 8 Verseny rendezője: Főszervező: A verseny főbírája: Szakmai fővédnökök: Agria Kempo Karate Sportegyesület Nagy Ferenc Jácint 2. Dan Márhoffer Márton 2. Dan Lévai László, 8. Dan Hanshi Papp Valér, 5. Dan

Részletesebben

Kismészáros Kempo SE. Renshi Kárászi Balázs, 4. Dan Renshi Kormos László, 3. Dan Kyoshi Papp Valér, 6. Dan

Kismészáros Kempo SE. Renshi Kárászi Balázs, 4. Dan Renshi Kormos László, 3. Dan Kyoshi Papp Valér, 6. Dan Verseny rendezője: Főszervező: A verseny főbírája: Szakmai fővédnökök: Kismészáros Kempo SE. Renshi Kárászi Balázs, 4. Dan Renshi Kormos László, 3. Dan Kyoshi Papp Valér, 6. Dan A verseny időpontja: 2016.

Részletesebben

Alba Regia SC Zen Bu Kan KEMPO Felnőtt Országos Bajnokság 2015 2015. május 23. szombat Székesfehérvár, Vodafone Sportcentrum

Alba Regia SC Zen Bu Kan KEMPO Felnőtt Országos Bajnokság 2015 2015. május 23. szombat Székesfehérvár, Vodafone Sportcentrum Versenykiírás Verseny rendezője: Csákvári Kempo HSE Főszervező: Takács Attila Kyoshi 5. Dan; Márhoffer Márton 2. Dan A verseny főbírója: Kormos László Renshi 3. Dan - a Magyar ZBK Kempo Sportági Szövetség

Részletesebben

XIII. Bicske. 2013. április 13., szombat 10:00. Nyílt, meghívásos, nemzetközi harcművészeti verseny

XIII. Bicske. 2013. április 13., szombat 10:00. Nyílt, meghívásos, nemzetközi harcművészeti verseny Alapította a Dinamik Harcmûvészeti Közhasznú Sportegyesület, 1999-ben. Dinamik Harcmûvészeti XIII. Bicske Kupa Nyílt, meghívásos, nemzetközi harcművészeti verseny Nyílt KEMPO Magyar Bajnokság gyermek és

Részletesebben

Nyílt, meghívásos, nemzetközi harcművészeti verseny

Nyílt, meghívásos, nemzetközi harcművészeti verseny Nyílt, meghívásos, nemzetközi harcművészeti verseny A bicskei Dinamik Harcművészeti Közhasznú Sportegyesület szervezésében A Magyar Sport-jitsu Szövetség szakmai védnökségével Főbíró Hernádi Zoltán (5.

Részletesebben

ZEN BU KAN KEMPO IV.Seregélyes Kupa

ZEN BU KAN KEMPO IV.Seregélyes Kupa Versenykiírás Verseny rendezője: Sárosdi Kempo SE. Főszervező: Renshi Koncz Gábor 3.DAN, Renshi Kordás István 3.DAN A verseny főbírója: Kormos László 3.DAN Szakmai fővédnök: Hanshi Lévai László 8.DAN A

Részletesebben

Meghívásos, Jitsu, Balaton Kupa.

Meghívásos, Jitsu, Balaton Kupa. Meghívásos, Jitsu, Balaton Kupa. Verseny ideje: 2012.április 28. (szombat) Verseny helyszíne: Siófok, 2-es számú Ált. Iskola. Kele u. 33. (Mentőállomás mellett) Verseny szervezője: Csima János 3.Dan. Nevezési

Részletesebben

A nevezési lapon kérjük feltüntetni:

A nevezési lapon kérjük feltüntetni: Nyílt Sport Jitsu Gyermek,Ifjúsági és Felnőtt Magyar Bajnokság A verseny időpontja: 2013. november 2. (szombat), 10 óra A verseny helyszíne: Alcsútdobozi sportcsarnok, Alcsútdoboz József A. u. 5. A verseny

Részletesebben

VIII. Esztergom-kertváros Kupa

VIII. Esztergom-kertváros Kupa VIII. Esztergom-kertváros Kupa Ideje: 2012.04.21. Nyílt Nemzetközi Harcművészeti Bajnokság Rendezője: Esztergom-kertvárosi Kempo Karate Klub Főbírája: Pokorni Gábor 4. Dan Verseny helye: 2500 Esztergom

Részletesebben

IV. NEMZETKÖZI SENIOR KAMION KUPA 2015

IV. NEMZETKÖZI SENIOR KAMION KUPA 2015 IV. NEMZETKÖZI SENIOR KAMION KUPA 2015 Verseny rendezője: Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportágiszervezet és a Kamion Kempo Klub Főszervező: Borbáth András 2. dan A verseny főbírája: Manhoffer Márton, 2. dan

Részletesebben

DOROGI NEHÉZATLÉTIKAI CLUB. Cím: H-2510 Dorog, Bécsi út 34 Számla szám: Adószám:

DOROGI NEHÉZATLÉTIKAI CLUB. Cím: H-2510 Dorog, Bécsi út 34 Számla szám: Adószám: Dorog Kupa Nyílt bajnokság Kata, Önvédelem, Light-Contakt, Full-Contakt, Chikare-Kurabe, Submission Gi, Submission NoGi Felnőtt női, Felnőtt férfi, Gyermek és Junior korosztályok részére. Ideje: 2016.

Részletesebben

WTKA SEI-DO KARATE ÉS KEMPO MAGYAR BAJNOKSÁG. 2010. május 15. Budapest. Sei-do full co. kumite. Kempo C full kumite. kata.

WTKA SEI-DO KARATE ÉS KEMPO MAGYAR BAJNOKSÁG. 2010. május 15. Budapest. Sei-do full co. kumite. Kempo C full kumite. kata. WTKA SEI-DO KARATE ÉS KEMPO MAGYAR BAJNOKSÁG 2010. május 15. Budapest Sei-do full co. kumite Kempo C full kumite kata fegyveres kata szinkron kata szinkron fegyveres kata semi contact light contact kick

Részletesebben

Nyílt Magyar Kempo Bajnokság 2012. www.kempomagyarbajnoksag.hu HARCOS KUPA. ( Gyermek, Ifjúsági korosztály )

Nyílt Magyar Kempo Bajnokság 2012. www.kempomagyarbajnoksag.hu HARCOS KUPA. ( Gyermek, Ifjúsági korosztály ) 2012. évi Nyílt KEMPO Magyar Bajnokság I. forduló ( Felnőtt korosztály ) HARCOS KUPA ( Gyermek, Ifjúsági korosztály ) A VERSENY CÉLJA: a Magyarországi Kempo Stílusok egységes versenyeztetése, a Felnőtt

Részletesebben

Bp, XV. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala

Bp, XV. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Szervezője: Rendezője: Fővédnöke: Főbírája: Helye: Újpalota Sportegyesület Bp, XV. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Bitvai Nándor Alpolgármester úr Hernádi Zoltán 4.Dan Károly Róbert Kereskedelmi

Részletesebben

HÉTVÁGÁS BARANTA VILÁGKUPA

HÉTVÁGÁS BARANTA VILÁGKUPA HÉTVÁGÁS BARANTA VILÁGKUPA 2014 VERSENYKIÍRÁS PUSZTAKEZES VERSENYSZÁMOKRA CSAPATOK ÉS VERSENYZŐK RÉSZÉRE Az Országos Baranta Szövetség (OBSZ) az elmúlt évekhez hasonlóan színvonalában is nemzetközi nyílt

Részletesebben

7x7, vagy 8x8 m-es tatami vagy pást Bírók száma: 1 vezető és 2 segédbíró, 1 jegyzőkönyvvezető és 1 időmérőbíró

7x7, vagy 8x8 m-es tatami vagy pást Bírók száma: 1 vezető és 2 segédbíró, 1 jegyzőkönyvvezető és 1 időmérőbíró Tatami sport *** Stop, Semi Contact / Pontfighting Mérkőzés helyszíne: 7x7, vagy 8x8 m-es tatami vagy pást Bírók száma: 1 vezető és 2 segédbíró, 1 jegyzőkönyvvezető és 1 időmérőbíró Technikák: Csak érintőlegesen

Részletesebben

XIII. DÉLVIDÉK KUPA NYÍLT NEMZETKÖZI KEMPO BAJNOKSÁG

XIII. DÉLVIDÉK KUPA NYÍLT NEMZETKÖZI KEMPO BAJNOKSÁG XIII. DÉLVIDÉK KUPA NYÍLT NEMZETKÖZI KEMPO BAJNOKSÁG Rendezője: Fővédnök: Védnöke: Támogatói: Főbírája: Verseny helye: Fekete Harcos Önvédelmi SE. Semeniuk Szabolcs MTKKSZ Elnöke MAGYAR TRADICIONÁLIS KEMPO

Részletesebben

Nyílt Sport-Jitsu Magyar Bajnokság

Nyílt Sport-Jitsu Magyar Bajnokság 2014. évi Nyílt Sport-Jitsu Magyar Bajnokság Gyermek, Ifjúsági, Felnőtt és senior korosztályoknak A Magyar Sport-Jitsu Szövetség Szakmai Védnökségével! A verseny időpontja: 2014. November 08. 09:00.óra

Részletesebben

( Felnőtt korosztály ) ( Gyermek, Ifjúsági korosztály )

( Felnőtt korosztály ) ( Gyermek, Ifjúsági korosztály ) ( Felnőtt korosztály ) ( Gyermek, Ifjúsági korosztály ) A VERSENY CÉLJA: a Magyarországi Kempo Stílusok egységes versenyeztetése, a Felnőtt Magyar Bajnoki Cím kihirdetése, egy háromfordulós bajnoki rendszerben,

Részletesebben

VIII. BARÁTSÁG KUPA. GYERMEK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, TOUCH CONTACT és FELNŐTT HARD CONTACT NYÍLT ITF. TAEKWON-DO VERSENY BATTONYA M E G H Í V Ó

VIII. BARÁTSÁG KUPA. GYERMEK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, TOUCH CONTACT és FELNŐTT HARD CONTACT NYÍLT ITF. TAEKWON-DO VERSENY BATTONYA M E G H Í V Ó VIII. BARÁTSÁG KUPA GYERMEK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, TOUCH CONTACT és FELNŐTT HARD CONTACT NYÍLT ITF. TAEKWON-DO VERSENY 2010. BATTONYA M E G H Í V Ó A battonyai Barátság Sportegyesület meghív minden harcművész

Részletesebben

Kérdések és válaszok 10. kyu 1. Milyen versenyszámokban lehet kick-box versenyt rendezni?

Kérdések és válaszok 10. kyu 1. Milyen versenyszámokban lehet kick-box versenyt rendezni? Kérdések és válaszok 10. kyu 1. Milyen versenyszámokban lehet kick-box versenyt rendezni? a. küzdelmi versenyek b. formagyakorlat versenyek c. aero-kickboxing versenyek 2. Sorold fel a kick-box 6 küzdelmi

Részletesebben

és senior korosztályok A Magyar Sport-Jitsu Szövetség Szakmai Védnökségével!

és senior korosztályok A Magyar Sport-Jitsu Szövetség Szakmai Védnökségével! 2015. évi JÁSZ VIADAL Nyílt Sport Ju-Jitsu Jitsu Verseny Gyermek, Ifjúsági, Felnıtt és senior korosztályok oknak A Magyar Sport-Jitsu Szövetség Szakmai Védnökségével! A verseny időpontja: 2015. április

Részletesebben

1044. Budapest. Megyeri út.13.

1044. Budapest. Megyeri út.13. VI. Meghívásos Ju Jitsu Földharc Verseny Versenykiírás 2010 október 02. (szombat) (Újpesti focipályánál a birkózócsarnokban ) 1044. Budapest. Megyeri út.13. Versenyinformációk Verseny: Védnök: Kiíró, rendező:

Részletesebben

MAGYAR SHIDOKAN KARATE SZÖVETSÉG BUSHIDO SPORTEGYESÜLET

MAGYAR SHIDOKAN KARATE SZÖVETSÉG BUSHIDO SPORTEGYESÜLET MAGYAR SHIDOKAN KARATE SZÖVETSÉG BUSHIDO SPORTEGYESÜLET Elnök: Kiss Attila Levelezési cím: 1143 Budapest, Ilka u. 44. Telefon: 20/943-0212 Fax: 1/630-2407 E-mail: bushido-se@bushido.hu www.bushido.hu Magyar

Részletesebben

Versenykiírás I. Gyöngyösi Kikiáltó Kempo Kupa

Versenykiírás I. Gyöngyösi Kikiáltó Kempo Kupa Szakmai fővédnök: Fővédnök: Főbíró: Hanshi Lévai László (7. Dan) Magyar ZBK Kempo Sportszervezet tiszteletbeli elnöke Dr. Bekecs Andrea (Heves megyei Kormányhivatal Gyöngyösi Járási Hivatal vezetője) Renshi

Részletesebben

XII. Nemzetközi GoldStars Kupa WTF Taekwondo verseny. 2015. április 25. Budapest

XII. Nemzetközi GoldStars Kupa WTF Taekwondo verseny. 2015. április 25. Budapest XII. Nemzetközi GoldStars Kupa WTF Taekwondo verseny 2015. április 25. Budapest Kiíró: Rendező: Versenyigazgató: Főbíró: A verseny fővédnöke: Időpont: Helyszín: Magyar Taekwondo Szövetség GoldStarS Sportegyesület

Részletesebben

Full contact B kategóriás versenyszabályok

Full contact B kategóriás versenyszabályok Indulási feltételek Full contact B kategóriás versenyszabályok Betöltött 14. életév és szülői beleegyezés, illetve betöltött 18. életév. Egyebekben a versenyzőknek és ruházatuknak meg kell felelniük az

Részletesebben

Magyar Kurayfat Kempo Alapítvány Versenyszabálykönyv

Magyar Kurayfat Kempo Alapítvány Versenyszabálykönyv Magyar Kurayfat Kempo Alapítvány Versenyszabálykönyv Tartalom I. Szervezés 1. Sportversenyek rendezésének indokai 2. Versenyek fajtái 3. A versenyrendezés feltételei 4. A verseny orvosa 5. Versenykiírás

Részletesebben

V. MIGHTYFIST EAGLES CUP NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG GYEREK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, FELNŐTT 2015

V. MIGHTYFIST EAGLES CUP NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG GYEREK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, FELNŐTT 2015 Verseny megnevezése: Rendező Szervezet: V. MIGHTYFIST Eagles Cup Nemzetközi ITF. Taekwon-do Bajnokság Magyar ITF Taekwon-do Szövetség, Sasok Sportegyesület Rendező: Szalay Gábor V.dan, Békássy Csaba V.dan

Részletesebben

III. Monor Kupa. Gyermek, serdülő, ifjúsági és felnőtt "B" kategóriájú országos ITF Taekwon-Do verseny. Monor November 17.

III. Monor Kupa. Gyermek, serdülő, ifjúsági és felnőtt B kategóriájú országos ITF Taekwon-Do verseny. Monor November 17. III. Monor Kupa Gyermek, serdülő, ifjúsági és felnőtt "B" kategóriájú országos ITF Taekwon-Do verseny Monor 2012. November 17. Szeretettel meghívjuk a Monori Sportegyesület ITF Taekwon-Do szakosztály által

Részletesebben

Nyílt Kempo Világkupa

Nyílt Kempo Világkupa E M L É K V E R S E N Y Nyílt Kempo Világkupa Ideje: 2017 március 3-5. INFO: A Világkupán 8 éves kortól vehetnek részt a nevezők. A FULL A és a Kevert Küzdelem szabályrendszerben csak a már 18. életévüket

Részletesebben

II. Gi Grappling Csapatbajnokság

II. Gi Grappling Csapatbajnokság II. Gi Grappling Csapatbajnokság Gyermek, Junior, Női és Férfi csapatok részére 2012 október 20. Angolkisasszonyok csarnoka Kecskemét, Czollner tér 5. - 1 - további információ a honlapunkon: www.globalgrappling.hu

Részletesebben

ITF TAEKWON-DO MAGYAR BAJNOKSÁG GYERMEK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, FELNŐTT ÜLLŐ, 2015.

ITF TAEKWON-DO MAGYAR BAJNOKSÁG GYERMEK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, FELNŐTT ÜLLŐ, 2015. ITF TAEKWON-DO MAGYAR BAJNOKSÁG GYERMEK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, FELNŐTT ÜLLŐ, 2015. Verseny megnevezése: Rendező Szervezet: ITF Taekwon-do Magyar Bajnokság Magyar ITF Taekwon-do Szövetség Sasok Sportegyesület

Részletesebben

Ideje: 2016. 02. 13.

Ideje: 2016. 02. 13. A verseny célja lehetőséget biztosítani azoknak a kezdőszintű (max. 18 hónap edzésidő a küzdősportokban) Budokáknak, akik eddig még nem, vagy csak alig próbálták ki magukat a versenyzés világában. Szervezője:

Részletesebben

XI. Nemzetek Kupája. Nemzetközi ITF Taekwon-do Gyermek-Serdülő-Ifjúsági Kupa A VERSENY FŐVÉDNÖKE. Harmat László VIII.

XI. Nemzetek Kupája. Nemzetközi ITF Taekwon-do Gyermek-Serdülő-Ifjúsági Kupa A VERSENY FŐVÉDNÖKE. Harmat László VIII. XI. Nemzetek Kupája Nemzetközi ITF Taekwon-do Gyermek-Serdülő-Ifjúsági Kupa A VERSENY FŐVÉDNÖKE Harmat László VIII. Dan Nagymester, a Magyar ITF Taekwon-do Szövetség Elnöke VERSENYKIÍRÁS VERSENYIGAZGATÓ

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS XI.NAGYKUN KUPA gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt, nyílt ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

VERSENYKIÍRÁS XI.NAGYKUN KUPA gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt, nyílt ORSZÁGOS BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS I.NAGYKUN KUPA gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt, nyílt ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 1. A verseny célja: A bajnoki cím eldöntése, a barátság mélyítése, a Kyokushin Karate népszerűsítése.

Részletesebben

2. A verseny rendezője: Sátoraljaújhelyi Kyokushin Karate Sportegyesület. 4. A verseny helye: Sátoraljaújhely, Városi Sportcsarnok (Liget tér 3.

2. A verseny rendezője: Sátoraljaújhelyi Kyokushin Karate Sportegyesület. 4. A verseny helye: Sátoraljaújhely, Városi Sportcsarnok (Liget tér 3. VERSENYKIÍRÁS X. ZEMPLÉN KUPA gyermek, serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt A B és C kategóriás meghívásos karate bajnokság 1. A verseny célja: a bajnoki cím eldöntése, a sportbaráti kapcsolatok mélyítése,

Részletesebben

XX.JUBILEUMI PÉCSI SHOTOKAN KARATE EURÓPA K UPA 2015. MÁJUS 3.

XX.JUBILEUMI PÉCSI SHOTOKAN KARATE EURÓPA K UPA 2015. MÁJUS 3. XXJUBILEUMI PÉCSI SHOTOKAN KARATE EURÓPA K UPA 2015 MÁJUS 3 A verseny megnevezése: A verseny célja: A verseny időpontja: A verseny helyszíne: A verseny rendezője: A verseny főszervezője: A verseny főbírója:

Részletesebben

ITF TAEKWON-DO DIÁKOLIMPIA MEGHÍVÓ

ITF TAEKWON-DO DIÁKOLIMPIA MEGHÍVÓ ITF TAEKWON-DO DIÁKOLIMPIA 2010. Mezőhegyes, 2010. november 27, szombat 10 óra MEGHÍVÓ Szeretettel meghívjuk és várjuk az ITF Taekwon-do sportegyesületeket a Magyar ITF Taekwon-do Szövetség 2010.évi Országos

Részletesebben

2014. december. 6. Hódmezővásárhely

2014. december. 6. Hódmezővásárhely 1. Do Am Hapkido Országos Bajnokság 2014. december. 6. Hódmezővásárhely Rendező: M AG Y A R D O AM H A PK ID O S Z AB AD ID Ő S PO RT S ZÖ VE T SÉ G Versenyigazgató: MÁTÉ JÓZSEF Főbíró: MÁTÉ ZSOLT Időpont:

Részletesebben

ITF Taekwon-do Magyar Bajnokság 2014. Ács Sánta Imre, Gombos Attila, Gera József

ITF Taekwon-do Magyar Bajnokság 2014. Ács Sánta Imre, Gombos Attila, Gera József ITF Taekwon-do Magyar Bajnokság 2014 CLUB DYNAMIC EGYESÜLET SZEGED-MAKÓ BUDO KLUB Ács Sánta Imre, Gombos Attila, Gera József Ács Sánta Imre: +36-30/9352008 (kis-malac@freemail.hu) Gombos Attila: +36-20/9240516

Részletesebben

Grappling részletes szabályok

Grappling részletes szabályok Grappling részletes szabályok 1. Versenyszámok: Gi és NoGi. 2. Ruházat, felszerelés: Gi versenyszámban öv, kabát és nadrág. A kabát alatt passzos póló használható. NoGi számban passzos póló és rövidnadrág.

Részletesebben

KÁRPÁT KUPA HARCMŰVÉSZETI VIADAL

KÁRPÁT KUPA HARCMŰVÉSZETI VIADAL KÁRPÁT KUPA HARCMŰVÉSZETI VIADAL 2015 VERSENYKIÍRÁS - CSAPATOK ÉS VERSENYZŐK RÉSZÉRE A verseny szakmai szervezője: Országos Baranta Szövetség (OBSZ) A verseny helyszíne: Miskolc-Diósgyőri Református Általános

Részletesebben

IX. Nemzetek Kupája. Nemzetközi ITF Taekwon-do Gyermek-Serdülő-Ifjúsági Kupa A VERSENY FŐVÉDNÖKE. Harmat László VIII.

IX. Nemzetek Kupája. Nemzetközi ITF Taekwon-do Gyermek-Serdülő-Ifjúsági Kupa A VERSENY FŐVÉDNÖKE. Harmat László VIII. IX. Nemzetek Kupája Nemzetközi ITF Taekwon-do Gyermek-Serdülő-Ifjúsági Kupa A VERSENY FŐVÉDNÖKE Harmat László VIII. Dan Nagymester, a Magyar ITF Taekwon-do Szövetség Elnöke VERSENYIGAZGATÓ Kozák László

Részletesebben

XXIV. Felnőtt és Ifjúsági WTF Taekwondo Országos Bajnokság

XXIV. Felnőtt és Ifjúsági WTF Taekwondo Országos Bajnokság XXIV. Felnőtt és Ifjúsági WTF Taekwondo Országos Bajnokság 2014. november 29. BÉKÉSCSABA Kiíró: Rendező: Versenyigazgató: Főbíró: A verseny fővédnöke: Időpont: Helyszín: Magyar Taekwondo Szövetség Lakótelepi

Részletesebben

Kick-box light-contact övvizsga 3. kyu (barna öv egy piros keresztcsíkkal)

Kick-box light-contact övvizsga 3. kyu (barna öv egy piros keresztcsíkkal) 3. kyu (barna öv egy piros keresztcsíkkal) 14-16 év között 16 év felett fekvőtámasz 50 60 felülés 120 150 a, első köríves rúgás (t) + fordított köríves rúgás (f) + köríves rúgás (f) - hátsó csapott (t)

Részletesebben

M E G H Í V Ó. A Mezőhegyesi és Magyarbánhegyesi ITF. Taekwon-do nevében szeretettel várjuk a Gyermek, Serdülő, Ifjúsági és Felnőtt

M E G H Í V Ó. A Mezőhegyesi és Magyarbánhegyesi ITF. Taekwon-do nevében szeretettel várjuk a Gyermek, Serdülő, Ifjúsági és Felnőtt M E G H Í V Ó A Mezőhegyesi és Magyarbánhegyesi ITF. Taekwon-do nevében szeretettel várjuk a Gyermek, Serdülő, Ifjúsági és Felnőtt FUJI MAE KUPA NYÍLT NEMZETKÖZI ITF TAEKWON-DO VERSENYRE, amely light contact

Részletesebben

RKSZ Önvédelmi Magyar Kupa

RKSZ Önvédelmi Magyar Kupa RKSZ Önvédelmi Magyar Kupa Amatőr és Profi Meghívásos Nyílt Verseny VERSENYKIÍRÁS A verseny célja: - a 2013 évi RKSZ önvédelmi Magyar Kupa bajnoki címek eldöntése - a 2013. évi verseny évad megnyitása,

Részletesebben

WTKA HUNGARY SEI-DO SHINKAI KARATE WORLD

WTKA HUNGARY SEI-DO SHINKAI KARATE WORLD WTKA HUNGARY SEI-DO SHINKAI KARATE WORLD Sei-do Shinkai HME - WTKA 1172 Budapest, Tura u.52. Feja Tibor tel.: +36/ 30 572-6367 wtka.hungary@gmail.com seido@citromail.hu; info@feja-gym.hu INTERCONTINENTÁLIS

Részletesebben

XXIV. Felnőtt és Ifjúsági WTF Taekwondo Országos Bajnokság

XXIV. Felnőtt és Ifjúsági WTF Taekwondo Országos Bajnokság XXIV. Felnőtt és Ifjúsági WTF Taekwondo Országos Bajnokság 2014. november 29. BÉKÉSCSABA Kiíró: Rendező: Versenyigazgató: Főbíró: A verseny fővédnöke: Időpont: Helyszín: Magyar Taekwondo Szövetség Lakótelepi

Részletesebben

Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportszervezet hivatalos versenyrendezési szabályzat és szabálykönyv 2012.

Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportszervezet hivatalos versenyrendezési szabályzat és szabálykönyv 2012. Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportszervezet hivatalos versenyrendezési szabályzat és szabálykönyv 2012. I. fejezet Általános szabályok A versenyszabályzat hatálya 1. 1. A Versenyszabályzatban foglaltakat a

Részletesebben

IX. Ürömi Gankaku Kupa a Dr. Borzási Fogorvosi és Implantológiai Rendelő Támogatásával Kovács Margó Emlékverseny III. forduló

IX. Ürömi Gankaku Kupa a Dr. Borzási Fogorvosi és Implantológiai Rendelő Támogatásával Kovács Margó Emlékverseny III. forduló IX. Ürömi - Gankaku Kupa a Dr. Borzási Fogorvosi és Implantológiai Rendelő Támogatásával KOVÁCS MARGÓ EMLÉKVERSENY III. FORDULÓ ÜRÖM, 2014. március 30. A verseny jellege: A verseny célja: Meghívásos IKGA

Részletesebben

XIV. AMATŐR KÖZELHARC KÉZITUSA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS. Versenyidőpontja: 2015. június 13. szombat

XIV. AMATŐR KÖZELHARC KÉZITUSA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS. Versenyidőpontja: 2015. június 13. szombat XIV. AMATŐR KÖZELHARC KÉZITUSA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS Versenyidőpontja: 2015. június 13. szombat Versenyhelyszíne: Budapesti Honvéd Küzdősport Centrum Budapest XIII. ker. Tüzér u. 56. Versenyszámok Önvédelmi

Részletesebben

Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportszervezet hivatalos versenyrendezési szabályzat és szabálykönyv 2013.

Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportszervezet hivatalos versenyrendezési szabályzat és szabálykönyv 2013. Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportszervezet hivatalos versenyrendezési szabályzat és szabálykönyv 2013. I. fejezet Általános szabályok A versenyszabályzat hatálya 1. 1. A Versenyszabályzatban foglaltakat a

Részletesebben

2015. március 28. Budapest

2015. március 28. Budapest TAEKWONDO DIÁKbajnokság és ENGRICH MARIANN Emlékverseny 2015. március 28. Budapest BHSE -TAEKWONDO FANATICS ENGRICH MARIANN 1964-1996 Eredményei: Év Sportág Szakág Esemény Eredmény 1992 Taekwondo WTF taekwondo

Részletesebben

TAEKWONDO DIÁKOLIMPIA. 2014. április 05. Budapest

TAEKWONDO DIÁKOLIMPIA. 2014. április 05. Budapest TAEKWONDO DIÁKOLIMPIA 2014. április 05. Budapest BHSE -TAEKWONDO FANATICS OLYMPIC GAMES ENGRICH MARIANN 1964-1996 Eredményei: Év Sportág Szakág Esemény Eredmény 1992 Taekwondo WTF taekwondo Európa-bajnokság

Részletesebben

V. Tavaszi Kikelet Kupa BELSŐ ÉS KÜLSŐ FORMÁK (nyílt versenye) VERSENYKIÍRÁSA

V. Tavaszi Kikelet Kupa BELSŐ ÉS KÜLSŐ FORMÁK (nyílt versenye) VERSENYKIÍRÁSA A verseny célja: - a magyar harcművészek fejlődésének segítése - minél több versenyzési lehetőség biztosítása a versenyzők fejlődésének érdekében - a Kung-Fu és a Wushu köztudatba való bevezetése - a sportág

Részletesebben

III. Erzsébet Kupa. Versenykiírás

III. Erzsébet Kupa. Versenykiírás III. Erzsébet Kupa II. Sakura-Kai Nemzetközi Verseny Versenykiírás A verseny jellege: A verseny célja: Korosztályos, egyéni nemzetközi utánpótlás és haladó verseny Versenyzési lehetőség biztosítása az

Részletesebben

IV. EAGLES CUP NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG FELNŐTT, IFJÚSÁGI, SERDÜLŐ 2013.

IV. EAGLES CUP NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG FELNŐTT, IFJÚSÁGI, SERDÜLŐ 2013. IV. EAGLES CUP NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG FELNŐTT, IFJÚSÁGI, SERDÜLŐ 2013. Verseny megnevezése: Rendező Szervezet: IV. Eagles Cup Nemzetközi ITF. Taekwon-do Bajnokság Magyar ITF Taekwon-do Szövetség Sasok Sportegyesület

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. A évi WKF egyéni és csapat Kata és Kumite magyar bajnoki címek és az utánpótlás bajnoki címek eldöntése

VERSENYKIÍRÁS. A évi WKF egyéni és csapat Kata és Kumite magyar bajnoki címek és az utánpótlás bajnoki címek eldöntése VERSENYKIÍRÁS A verseny megnevezése: A verseny célja: XIV. Nyílt WKF Egyéni Súlycsoportos és Csapat Karate Magyar Bajnokság (Gyermek, Ifjúsági, Kadet, Junior, U21 és Felnőtt) IV. Nyílt WKF Egyéni Utánpótlás

Részletesebben

WKF meghívásos, régiós karate verseny

WKF meghívásos, régiós karate verseny 1 WKF meghívásos, régiós karate verseny A verseny rendezője: SAKURA Karate S.E. A verseny célja: a karate sport népszerűsítése, a sportkapcsolatok építése A verseny ideje: 2017. február 25. Szombat A verseny

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS KYOKUSHIN KARATE DIÁKOLIMPIA 2011/2012 TANÉV

VERSENYKIÍRÁS KYOKUSHIN KARATE DIÁKOLIMPIA 2011/2012 TANÉV VERSENYKIÍRÁS KYOKUSHIN KARATE DIÁKOLIMPIA 2011/2012 TANÉV A VERSENY CÉLJA: - az általános és középfokú oktatási intézményekben tanuló karatékák közös versenyeztetése, - a diákolimpiai címek eldöntése,

Részletesebben

A verseny megnevezése: Nyílt Nemzetközi egyéni kata, kumite karate verseny, gyermek, ifjúsági, kadet, junior és felnőtt korosztály részére.

A verseny megnevezése: Nyílt Nemzetközi egyéni kata, kumite karate verseny, gyermek, ifjúsági, kadet, junior és felnőtt korosztály részére. Goju Kupa 2016 A verseny megnevezése: Nyílt Nemzetközi egyéni kata, kumite karate verseny, gyermek, ifjúsági, kadet, junior és felnőtt korosztály részére. A verseny időpontja: 2016. Október 01. Szombat,

Részletesebben

Október 4. XIV.NAGYKUN KUPA" gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt, nyílt ORSZÁGOS KYOKUSHIN BAJNOKSÁG

Október 4. XIV.NAGYKUN KUPA gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt, nyílt ORSZÁGOS KYOKUSHIN BAJNOKSÁG 2014-10-04 12:00:00 Október 4. XIV.NAGYKUN KUPA" gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt, nyílt ORSZÁGOS KYOKUSHIN BAJNOKSÁG XIV.NAGYKUN KUPA" gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt, nyílt ORSZÁGOS

Részletesebben

Magyar Bajnoki Döntő

Magyar Bajnoki Döntő VERSENYKIÍRÁS Magyar Bajnoki Döntő 2015. november. 07. 1. A verseny elnevezése: Magyar Bajnoki Döntő A verseny ideje: 2015. november 07. szombat A verseny helyszíne: 2030 Érd Fácánköz 1. Batthyányi tornacsarnok

Részletesebben

XIII. WTF Taekwondo. Bajnokság május 31. Nagykáta

XIII. WTF Taekwondo. Bajnokság május 31. Nagykáta XIII. WTF Taekwondo Országos Formagyakorlat Bajnokság 2014. május 31. Nagykáta Dátum: Helyszín Kiíró: Rendező: Versenyigazgató: Főbíró: Szabályok: Nevezési díj: Nevezési határidő: Nevezések beküldése,

Részletesebben

JUBILEUMI PÉCSI IPPON SHOBU SHOTOKAN K ARATE KUPA 2015. MÁJUS 2.

JUBILEUMI PÉCSI IPPON SHOBU SHOTOKAN K ARATE KUPA 2015. MÁJUS 2. JUBILEUMI PÉCSI IPPON SHOBU SHOTOKAN K ARATE KUPA 2015 MÁJUS 2 A verseny megnevezése: A verseny célja: A verseny időpontja: A verseny helyszíne: A verseny rendezője: A verseny főszervezője: A verseny főbírója:

Részletesebben

II. Gankaku Óbudai Kupa

II. Gankaku Óbudai Kupa II. Gankaku - Óbudai Kupa KOVÁCS MARGÓ EMLÉKVERSENY 2014. november 29. A verseny jellege: A verseny célja: Meghívásos IKGA Goju-kai Karate Bajnokság Versenyzési lehetőség biztosítása utánpótlás szintű

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Kungfu/Wushu Magyar Bajnokság november. 12.

VERSENYKIÍRÁS. Kungfu/Wushu Magyar Bajnokság november. 12. VERSENYKIÍRÁS Kungfu/Wushu Magyar Bajnokság 2016. november. 12. 1. A verseny elnevezése: Si Gong Bánhegyi László Magyar Bajnokság A verseny ideje: 2016. november 12. szombat A verseny helyszíne: 2030 Érd

Részletesebben

III. Gankaku - Óbudai Kupa

III. Gankaku - Óbudai Kupa III. Gankaku - Óbudai Kupa KOVÁCS MARGÓ EMLÉKVERSENY 2015. december 6. A verseny jellege: A verseny célja: Meghívásos IKGA Goju-kai Karate Bajnokság Versenyzési lehetőség biztosítása utánpótlás szintű

Részletesebben

IX. J&S Speed kupa versenykiírása

IX. J&S Speed kupa versenykiírása 2011-03-22 08:26:54 Renmei Kyokushin Karate Sportegyesület 2011. évi Nemzetközi nyílt C kategóriás Felnőtt, Gyerek, Serdülő Kyokushin Kumite Utánpótlás,Felnőtt C, B, Kata Kyokushin Karate Verseny Renmei

Részletesebben

VII. Amatőr késharc verseny és önvédelmi szeminárium

VII. Amatőr késharc verseny és önvédelmi szeminárium Tisztelt Sporttársak! Örömmel tájékoztatunk benneteket, hogy 2015. november 21-én a Magyar Közelharc- Kézitusa Szövetség, HASE közelharc-kézitusa szakosztálya ismét amatőr késharc versenyt és szeminárium

Részletesebben

2015. október 24. Budaörs Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand (Bvuss) 2040 Budaörs, Hársfa u. 6.

2015. október 24. Budaörs Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand (Bvuss) 2040 Budaörs, Hársfa u. 6. A verseny megnevezése: Hungarian Open - Céghmester Kupa Ifjúsági, kadet, junior és U21 nemzetközi bajnokság Kvalifikációs verseny a 2016. évi korosztályos Európa Bajnokságra A verseny időpontja: 2015.

Részletesebben

XX. WKF Karate Diákolimpia

XX. WKF Karate Diákolimpia XX. WKF Karate Diákolimpia A verseny jellege: Nyílt WKF egyéni súlycsoportos országos verseny. Nyílt WKF egyéni utánpótlás országos verseny. A verseny célja: A WKF karate népszerűsítése a Diákolimpia versenyrendszerben.

Részletesebben

ÉRVÉNYES SZABÁLYOK AZ MBSZ ÁLTAL RENDEZETT VERSENYEKEN TŐL

ÉRVÉNYES SZABÁLYOK AZ MBSZ ÁLTAL RENDEZETT VERSENYEKEN TŐL ÉRVÉNYES SZABÁLYOK AZ MBSZ ÁLTAL RENDEZETT VERSENYEKEN 2013.09.01- TŐL Az alábbi szabályok érvényesek egységesen az őszi versenyszezonban a magyar versenyeken: 1.: MENETIDŐ: Diák, serdülő és Ifjúsági,

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS HKF Országos Bajnokság

VERSENYKIÍRÁS HKF Országos Bajnokság Országos Bajnokság II. forduló 2015. o k t ó b e r 10. T ö r ö k b á l i n t S p o r t c s a r n o k 1 A verseny elnevezése: Országos Bajnokság II. forduló A verseny ideje és helye: 2015. október 10. szombat

Részletesebben

CSEPELI BIRKÓZÓ CLUB

CSEPELI BIRKÓZÓ CLUB CSEPELI BIRKÓZÓ CLUB 1212 BUDAPEST, BÉKE TÉR 1. TELF: 420-3810, FAX: 420-4501 ADÓSZ: 18242980-2-43. KHB:10400195-01917150-00000000 III. Magyar Bajnokság Grappling (GI, NO GI), Pankration, Amatőr MMA Versenyágakban

Részletesebben

IMMAF világszervezet által felügyelt

IMMAF világszervezet által felügyelt 2015 2016 IMMAF világszervezet által felügyelt MAGYAR AMATŐR MMA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA képviselő szervezet: Magyar MMA Prémium Liga Az őszi Bajnoki szezon helyszínei és időpontjai: Első forduló: 2015

Részletesebben

I. Global Kupa Nyílt Grappling Verseny 2012 május 26. Angolkisasszonyok csarnoka Kecskemét, Czollner tér 5.

I. Global Kupa Nyílt Grappling Verseny 2012 május 26. Angolkisasszonyok csarnoka Kecskemét, Czollner tér 5. I. Global Kupa Nyílt Grappling Verseny 2012 május 26. Angolkisasszonyok csarnoka Kecskemét, Czollner tér 5. - 1 - I. Global Kupa Nyílt Grappling Verseny Gi, NoGi és Combat Grappling versenyszámokban 2012

Részletesebben

2015. MÁRCIUS 22. (vasárnap) Vasas Sport Club (1139 Budapest Fáy u. 58. ) Gedó György Ökölvívó terem

2015. MÁRCIUS 22. (vasárnap) Vasas Sport Club (1139 Budapest Fáy u. 58. ) Gedó György Ökölvívó terem a MÖSZ által 2015.évre kiírt Régiók Közötti up.csapatbajnokság RÉGIÓS CSAPATTALÁLKOZÓ-jának VERSENYKIÍRÁSA Preambulum: A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) az Emberi Erőforrások Minisztériumával mint

Részletesebben

2014. október Mogyoród, Iskola utca

2014. október Mogyoród, Iskola utca A verseny megnevezése: Céghmester Kupa meghívásos ifjúsági, kadet, junior és U21 nemzetközi bajnokság kvalifikációs verseny a 2015. évi korosztályos Európa Bajnokságra A verseny időpontja: 2014. október

Részletesebben

Kyokushin & KyoNewaza. II. Hungarian Open International Knockdown Championships 2016

Kyokushin & KyoNewaza. II. Hungarian Open International Knockdown Championships 2016 Kyokushin & KyoNewaza II. Hungarian Open International Knockdown Championships 2016 B A Pro csoportokban Pro illetve Open kategóriában összesen 300.000,- Huf ( 1.000,- Euro )pénzdíjazással Global Kyokushin

Részletesebben

Amatőr MMA Liga szabályrendszer A kategória

Amatőr MMA Liga szabályrendszer A kategória Amatőr MMA Liga szabályrendszer A kategória Amatőr versenyzőnek az a versenyző minősül, akinek még nem volt profi szabályrendszerben mérkőzése. Eredménytől függetlenül. ( Profinak kiírt verseny) Nevezési

Részletesebben

HARC A KÁBÍTÓSZER ELLEN, A GYERMEKEINKÉRT, A HOLNAPÉRT!

HARC A KÁBÍTÓSZER ELLEN, A GYERMEKEINKÉRT, A HOLNAPÉRT! 8900 Zalaegerszeg, Stadion u. 6, Adószám:896360--20 E-mail:harcosokclubja@gmail.com, WWW.HARCOSOKCLUBJA.ELIVEPORT.COM HARC A KÁBÍTÓSZER ELLEN, A GYERMEKEINKÉRT, A HOLNAPÉRT! A Fightingsport-Hungary Kick

Részletesebben

I. Grappling Gi Csapatbajnokság

I. Grappling Gi Csapatbajnokság I. Grappling Gi Csapatbajnokság Junior és Felnıtt korosztály részére 2011 október 15. Angolkisasszonyok csarnoka Kecskemét, Czollner tér 5. - 1 - további információ a honlapunkon: www.tatamicentrum.hu

Részletesebben

KNOCK DOWN KARATE DIÁKOLIMPIA

KNOCK DOWN KARATE DIÁKOLIMPIA 2014-03-09 10:00:00 VERSENYKIÍRÁSA 2013-2014-es tanév Szentes A verseny célja - az általános- és középiskolai tanintézményekben tanuló karatékák közös versenyeztetése és a diákolimpiai" cím megszerzése,

Részletesebben

2014/2015. TANÉV KYOKUSHIN KARATE KNOCK-DOWN ORSZÁGOS DÖNTŐ. Szentes, 2015. március 08.

2014/2015. TANÉV KYOKUSHIN KARATE KNOCK-DOWN ORSZÁGOS DÖNTŐ. Szentes, 2015. március 08. Magyar Tradicionális Kyokushin Karate Szövetség Honkyokushin International Karate Organization 2014/2015. TANÉV KYOKUSHIN KARATE KNOCK-DOWN ORSZÁGOS DÖNTŐ Szentes, 2015. március 08. 1 2014/2015. TANÉVI

Részletesebben

IV. SPIRIT OPEN 2015 BUDAPEST

IV. SPIRIT OPEN 2015 BUDAPEST IV. SPIRIT OPEN 2015 BUDAPEST Verseny megnevezése: IV. SPIRIT OPEN Nyílt Taekwon-do Bajnokság 2015 Rendező szervezet: TKD Spirit Egyesület Rendező: Bírói kar vezetője: Szász Péter V.Dan Gombos Attila V.Dan

Részletesebben

Szigetszentmilósi Shaolin Kung-Fu Házibajnokság. 2015. május 30. Szigetszentmiklós, Kardos István Általános és Szakközépiskola VERSENYKIÍRÁS

Szigetszentmilósi Shaolin Kung-Fu Házibajnokság. 2015. május 30. Szigetszentmiklós, Kardos István Általános és Szakközépiskola VERSENYKIÍRÁS Szigetszentmilósi Shaolin Kung-Fu Házibajnokság 2015. május 30. Szigetszentmiklós, Kardos István Általános és Szakközépiskola VERSENYKIÍRÁS A verseny neve: Szigetszentmiklósi Shaolin Kung-Fu Házibajnokság

Részletesebben

BUSHIDO KUPA november 21. szombat

BUSHIDO KUPA november 21. szombat 2009-10-22 11:18:35 BUSHIDO KUPA november 21. szombat BUSHIDO KUPA november 21. szombat BUSHIDO SPORTEGYESÜLET Elnök: Kiss Attila Levelezési cím: 1143 Budapest, Ilka u. 44. Telefon: 20/943-0212 Fax: 1/630-2407

Részletesebben

XX. BUDAPEST OPEN - HAYASHI KUPA SZEPTEMBER

XX. BUDAPEST OPEN - HAYASHI KUPA SZEPTEMBER XX. BUDAPEST OPEN - HAYASHI KUPA 0 NYÍLT NEMZETKÖZI KARATE BAJNOKSÁG VERSENY RENDEZŐJE: MAGYAR GOJU-KAI KARATE-DO SZÖVETSÉG VERSENY CÉLJA: A MAGYAR VERSENYZŐK RÉSZÉRE BIZTOSÍTANI A KÜLFÖLDI SPORTOLÓKKAL

Részletesebben

VII. MediBall Országos Bajnokság Versenykiírása

VII. MediBall Országos Bajnokság Versenykiírása VII. MediBall Országos Bajnokság Versenykiírása Nyíregyháza, 2015. május 16. Minden életjelenség mozgásban nyilvánul meg. Változtasd meg a mozgásod, megváltozik az életed! A verseny megnevezése: VII. MediBall

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS XVI.NAGYKUN KUPA gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt, nyílt ORSZÁGOS KYOKUSHIN BAJNOKSÁG

VERSENYKIÍRÁS XVI.NAGYKUN KUPA gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt, nyílt ORSZÁGOS KYOKUSHIN BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS XVI.NAGYKUN KUPA gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt, nyílt ORSZÁGOS KYOKUSHIN BAJNOKSÁG 1. A verseny célja: A bajnoki cím eldöntése, a barátság mélyítése, a Kyokushin Karate népszerűsítése.

Részletesebben

XLIX. MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG

XLIX. MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG Magyar Repülő Szövetség MAGYAR EJTŐERNYŐS SZÖVETSÉG XLIX. MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG II. OSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG IFJÚSÁGI ÉS UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁG MESTER BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA Nyíregyháza, 2011. 07. 28 07.

Részletesebben

VIII. Ürömi Kupa. a Dr. Borzási Fogorvosi és Implantológiai Rendelő Támogatásával. IKGA Goju-kai Karate Országos Bajnokság ÜRÖM 2013. május 25.

VIII. Ürömi Kupa. a Dr. Borzási Fogorvosi és Implantológiai Rendelő Támogatásával. IKGA Goju-kai Karate Országos Bajnokság ÜRÖM 2013. május 25. a Dr. Borzási Fogorvosi és Implantológiai Rendelő Támogatásával IKGA Goju-kai Karate Országos Bajnokság ÜRÖM 2013. május 25. Mienk a Világ Bajnokság a tehetséges gyermekekért A verseny jellege: A verseny

Részletesebben

Kyo.Hungária SE. I. Debrecen-Kyo Kupa versenykiírása évi Országos Gyermek, Serdülő, Ifjúsági, Junior Kyokushin Kata és Kumite Verseny

Kyo.Hungária SE. I. Debrecen-Kyo Kupa versenykiírása évi Országos Gyermek, Serdülő, Ifjúsági, Junior Kyokushin Kata és Kumite Verseny Kyo.Hungária SE I. Debrecen-Kyo Kupa versenykiírása 2012. évi Országos Gyermek, Serdülő, Ifjúsági, Junior Kyokushin Kata és Kumite Verseny A verseny célja: Tehetségek felkutatása, tehetséggondozás, A barátság

Részletesebben

Nihon Kempo Jitsu szabálykönyv. 2010. március 18.

Nihon Kempo Jitsu szabálykönyv. 2010. március 18. Nihon Kempo Jitsu szabálykönyv 2010. március 18. Összeállította: Metzger Antal Szerkesztette: Timár Gábor Fényképezte: Kristek András Lektorálták: Weiszengruber János, Szayka Róbert 2 Tartalomjegyzék 1.

Részletesebben