XIX. Hanshi Kupa 2014.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "XIX. Hanshi Kupa 2014."

Átírás

1 XIX. Hanshi Kupa Meghívásos, nemzetközi részvételű, gyermek és felnőtt csapatbajnokság, valamint egyéni, junior light- és semi-contact küzdelem és felnőtt full-contact VIADAL December 6. Szombat A verseny helyszíne: Sportcsarnok, Nagykáta Cím: 2760 Nagykáta, Jászberényi u. 188 A verseny szakmai védnökei: Soke, Dr. Harnos Imre 10. Dan Zen Bu Kan Kempo stílus megalapítója Hanshi, Lévai László 7. Dan Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség tiszteletbeli elnöke A verseny szervezői: Agria Kempo Karate SE Meteor Kempo SE Főrendezők: - Kyoshi, Papp Valér 5.Dan, Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség elnöke - Nagy Ferenc Jácint 2.Dan, az Agria Kempo Karate SE elnöke - Fodor László 2.Dan, a Meteor Kempo SE elnöke

2 AGRIA KEMPO KARATE HARCMŰVÉSZETI EGYESÜLET H-3300 EGER, Árpád u. 7/1. HUNGARY Tel.:(+36) bushidokempo.org; OtpBank XIX. Hanshi Kupa Meghívásos, nemzetközi részvételű gyerek és felnőtt csapatbajnokság, valamint egyéni, junior light- és semi-contact küzdelem és felnőtt pusztakezes full-contact VIADAL A verseny főbírája: Márhoffer Márton 2.Dan A verseny időpontja: A verseny helyszíne: december 6. (szombat) Városi Sportcsarnok, Nagykáta Jászberényi u.188. A nevezések beérkezésének határideje: december 3. 24:00 óráig. Verseny program: 7:00 Létesítmény nyitása (rendezőszemélyzet részére) 7:30 Gyerek, Junior versenyzők érkezése 7:30 8:30 Regisztráció (8:30 után regisztrációra jelentkezőket kizárjuk a versenyből) 8:30 Létesítmény nyitása (nézők számára) 8:45 9:00 Bírói értekezlet 9:00 Gyermek verseny kezdete 11:30 Felnőtt versenyzők érkezése 11:30 13:00 Regisztráció (13:00 után regisztrációra jelentkezőket kizárjuk a versenyből) 12:30 Gyermek verseny eredményhirdetés 13:00 14:00 Szünet 14:00 Felnőtt versenyek kezdete 19:00 20:00 VIADAL döntők 20:00 Eredményhirdetés, verseny bezárása 21:00 A létesítmény elhagyásának határideje! Nevezés módja: en a címre elküldve. A nevezési díjat átutalással vagy OTP Bank fiókban befizetve az Agria Kempo Karate SE bankszámlájára kérjük teljesíteni. (OTP ). Az -ben elektronikusan elküldött nevezésekkel együtt kérjük a nevezési díjak befizetését igazoló okmány másolatát is elküldeni. A nevezési határidő lejárata után beérkező nevezéseket csak akkor tekintjük érvényesnek, amennyiben a versenyzők a nevezési díj kétszeresét fizetik meg és a 2.. oldal XIX. Hanshi Kupa 2014.

3 nevezéshez szükséges összes dokumentumot a verseny kezdete előtt 2 (két) nappal eljuttatják a verseny szervezőihez a fentebb megjelölt módok valamelyikén. A verseny helyszínén nevezést nem áll módunkban elfogadni. A nevezéseket csak a mellékletben található nevezési lapokon (formátumban) tudjuk elfogadni. A nevezési lapok a megkívánt példányszámban sokszorosíthatóak. A nevezési lapon fel kell tüntetni: Csapatversenyeknél: - Felnőtteknél külön női csapat versenyszámot is indítunk - csapat nevét (fantázianév) - csapattagok nevét, küzdősport stílusának nevét, övfokozatát, illetve harcművészetekben eltöltött összes edzésidejét hónapokban kifejezve - az adott személy mely versenyszámban indul - versenyző aláírását, kiskorú versenyző esetén szülő gondviselő aláírását - ennek hiányában a nevezés érvénytelen! Junioroknál (semi contact) és a Viadalnál (full contact): - név, életkor - övszín illetve harcművészetekben eltöltött összes edzésidő hónapokban kifejezve - súly - versenyző aláírását, kiskorú versenyző esetén szülő gondviselő aláírását - ennek hiányában a nevezés érvénytelen! Nevezési díj, versenyszámok: Azok a sportolók, akik nem tagjai Magyar ZBK Kempo Sportági Szövetség nek az alábbi díjakon felül 1.000Ft/fő pótdíjat kell fizetniük! I. - Csapatversenyek: Ft/csapat (3.500 Ft/fõ) II. - Junior (light-contact vagy semi-contact) küzdelem: Ft/fõ III. - VIADAL (pusztakezes full-contact): Ft Versenyszámok díjazása: Első helyezett kupa vagy vándorkupa, érem, oklevél Második helyezett érem, oklevél Harmadik helyezett érem, oklevél 3.. oldal XIX. Hanshi Kupa 2014.

4 Belépődíj: Felnőtt: 1000,- Ft Gyerek: 500,- Ft Egyéb információk és kiegészítések: Regisztráció, késedelmi nevezési díj kifizetése: - A regisztráció alkalmával be kell mutatni a versenyzők érvényes sportorvosi igazolását. Igazolniuk kell érvényes (a Magyar Sporttörvény által előírt) balesetbiztosításuk meglétét. A verseny tisztaságának megőrzése érdekében szúrópróbaszerűen anabolikus szteroid ellenőrzés, drogteszt lesz! - A csapatok nevezését a csapatkapitányok végzik. A csapatkapitánynak előzetesen a csapattagoktól be kell gyűjteni az orvosi igazolásokat és a balesetbiztosításuk meglétét igazoló okiratokat, ekkor mehet a regisztrációs bizottsághoz. - A csapatkapitány a regisztrációs bizottságtól 5 db belépési karszalagot vehet át a csapat tagjai számára (plusz egy kísérőjegyet /karszalagot/, ha azt külön szóban kéri), amely a verseny színhelyére való belépésre valamint az öltözők elfoglalására ad jogosultságot. Ezen karszalagok elvesztése, megrongálása esetén a versenyzőnek a verseny területére való belépését a rendezőség nem szavatolja! - A Junior (light-contact, semi-contact), és a Viadal (pusztakezes full-contact) versenyre jelentkezőkre a fentebb leírt pontok értelemszerűen ugyanúgy vonatkoznak. Az egyéni, küzdelmi versenyekre jelentkezőknek a belépési engedély átvétele után a versenybíróság elé kell menniük, ahol a hivatalos mérlegelés és orvosi ellenőrzés történik, az ő nevezésük ez után ér véget. - A regisztrációra megadott végső határidő után jelentkezőket a versenyből kizártnak tekintjük, és csak nézőként vehetnek részt a verseny további szakaszában, amennyiben a nevezési díjukat már korábban rendezték. Ennek hiányában a nézőtéren is csak a megfelelő belépődíj befizetésével foglalhatják el helyüket! 4.. oldal XIX. Hanshi Kupa 2014.

5 Versenyszabályzat: Általános szabályok Az itt leírtak általánosan érvényesek minden versenyszámban. A szabályok kialakításánál első rendű szempontok a versenyzők egészségének megóvása és a harcművészekhez méltó körülmények, fegyelem megteremtése. Sérülés: Mindenkinek kötelezően rendelkeznie kell érvényes egyéni balesetbiztosítással és a versenyzéshez szükséges sportorvosi engedéllyel. A sportolók saját és az edzőjük felelősségére indulhatnak a kiírt versenyen. 1. Küzdelem közben bekövetkezett sérüléskor a vezetőbíró megállítja a mérkőzést és hívja a verseny orvosát. 2. Az orvos feladata megállapítani az eset súlyosságát (tudja tovább folytatni vagy nem) 3. A verseny területen az orvos igénybevétele nem tarthat tovább 60 másodpercnél. Óvás: Óvás nincs, a bírói ítéletek végérvényesek és megtámadhatatlanok! Sorsolás: A versenyzők sorrendjének a sorsolása a mérlegelési, illetve a jelentkezési jegyzőkönyvek alapján kerül megrendezésre. A sorsolást a Főbíró, vagy megbízottja vezeti. Bíráskodás szabályai: 1. A szabályok azért jöttek létre, hogy biztosítsák a bíráskodás igazságos és rögzített formáit, valamint fokozzák a bírók tekintélyét. 2. A döntés a szabályok szerint történik. 3. A vezetőbíró feladata a mérkőzés szabályok szerinti lefolyásának biztosítása. A küzdelem elindítása és megállítása, kilépések, szabálytalanságok megítélése és ezekkel kapcsolatos döntéshozatal (leléptetés), valamint a győzelem kihirdetése. 4. A vezetőbíró döntéseinek meghozatalához kikérheti a segédbírók véleményét. 5. A vezetőbíró a küzdelem végén a segédbírókkal egyeztetve közösen, vagy egymaga jelzi a döntést. 6. A segédbírók feladata jelzésekkel segíteni a vezetőbírót az ítélethozatalban. 7. A mérkőzés vezetésével kapcsolatban felmerülő olyan kérdésekben, amelyekre nézve a versenyszabályok nem adnak útbaigazítást, a versenybíróság tanácskozással foglal állást oldal XIX. Hanshi Kupa 2014.

6 1./a versenyszám: Csapatverseny gyerekeknek 14 éves korig ( Az apró Nagyságok ) A 14 életév eldöntésére csak a születési évszámot vesszük alapul, azaz aki január 1.-e előtt született az már nem indulhat ebben a versenyszámban. Az 1./a versenyszám szabályai minden más tekintetben megegyeznek az 1./b és 1./c versenyszámnál leírtakkal. (Az egyetlen eltérést lásd a földharc küzdelem szabályleírásánál.) 1./b versenyszám: Csapatverseny felnőtt hölgyeknek ( Vad Amazonok harca ) A hölgyek csapatversenyének a szabályai minden tekintetben megegyezik (kivéve a sajátos védőfelszereléseket: mellvédő) a férfiakéval, részletes leírását lásd a következő, 1./c pontban. 1./c versenyszám: Csapatverseny felnőtt férfiaknak ( Mester és a legjobb tanítványai ) - A csapat 5 főből áll és minden egyes tagnak egy általa kiválasztott versenyszámban kell elindulnia. - A versenyszámok: formagyakorlat, fegyveres formagyakorlat, pusztakezes önvédelem, 3 pontos küzdelem, földharc küzdelem. (ezen versenyszámok részletes szabályait lsd. alább) - Egy csapaton belül nem lehet egy főnél több 1 kyu-s fokozatú (mesterjelölt), vagy annál magasabb fokozatú versenyző. /Pl.: 1 fő 1 dan-os + 1 fő 1 kyu-s egy csapaton belül, vagy 2 fő 1 kyu-s egy csapaton belül nem érvényes, de 5 fő 2. kyu-s fokozatú már létrehozhat egy csapatot, vagy 1 fő 1 dan-os + 1 fõ 2 kyu-s szintén. Ha az adott versenyre jelentkező harcművészeti stílus, a tanítványok minősítését nem a KEMPO-hoz hasonló kyu rendszer szerint végzi, akkor a későbbi félreértésekből adódó konfliktusok elkerülése végett kérjük, hogy az edzők előre tisztázzák a verseny rendezőségével az esetleges egy csapaton belüli versenyzők összeférhetetlenségét. /Ha a versenybíróság szükségesnek tartja, kérheti a csapattagoktól a harcművészetekben elért fokozataik kiegészítő igazolását, illetve a harcművészetekben eltöltött edzésidejének igazolását (Pl.: BUDO PASS, egyesületi tagsági könyv) ez különösképp érvényes a versenynapon történő regisztráció alkalmával! Amennyiben az előbbiekben leírt követelményeknek a csapat nem tesz eleget, illetve a verseny rendezősége ezen feltételek igazolását nem találja kielégítőnek, úgy a csapat tagjai részt vehetnek a versenyen, de csak mint egyéni versenyzők és eredményük nem számít bele a csapat összesítésbe. - A versenyszámok a Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség hivatalos szabályrendszere szerint lesznek megrendezve és elbírálva. A csapatverseny minden versenyszáma abszolút kategóriában kerül megrendezésre. A versenyszámok elbírálásához lehetőség szerint igyekszünk más stílusok képviselőit is felkérni a bíráskodásra oldal XIX. Hanshi Kupa 2014.

7 - A versenyszámok eredményhirdetése mindig az adott versenyszám lezajlása után történik. A csapatverseny eredményhirdetése értelemszerűen csak az összes versenyszám lezajlása után kerülhet kihirdetésre. - A csapatversenyben, valamely versenyszámban elért első helyezés 4 pontot ér, a második 3 pontot, a harmadik helyezés 2 pontot és végül a negyedik helyezés 1 pontot. Érmet és oklevelet a versenyszámok után az első 3 helyezett kap. - Ha az előbbi ismertetett pontozás eredményeként holtverseny alakulna ki, akkor az adott csapatok tagjai közül bármely személynek a csapattagok által történő kiválasztásával, a holtverseny a hárompontos küzdelem szabályai szerint döntendő el. A küzdelmet 3:0 arányban, vagy minimum 2 pont különbséggel kell megnyerni. - Formagyakorlat versenyszámban bármilyen stílusú pusztakezes formagyakorlat előadható, amely előadása közben a kijelölt területről való kilépés nem jár pontlevonással. A versenyterület sima, egyenes, kemény felület.(parketta) - Fegyveres formagyakorlat versenyszámban valamilyen tradicionális fegyverrel kell a gyakorlatot bemutatni, amely előadásra közben a kijelölt területéről való kilépés nem jár pontlevonással. A versenyterület sima, egyenes, kemény felület.(parketta) - A pusztakezes önvédelem versenyszámban a versenyzőnek négy beállítást kell bemutatni, amelyből az egyik egy tetszőleges ütés ellen a második egy tetszőleges rúgás ellen a harmadik egy tetszőleges fogás ellen történik. A támadáskor az ütés, rúgás és a fogás csak egyszeri támadás lehet és nem folyamatos akció. Negyedik beállításnál csoportos támadás elleni önvédelmet kell bemutatni, ahol a támadások már lehetnek folyamatosak is. A beállítások egyikénél sem lehet fegyvert használni, sem támadásban, sem védekezésben. A versenyszám elbírálásának fõ szempontja az életszerűség és hatékonyság. (Pl.: a 8 éves gyerekeknek egy erős testalkatú felnőttön bemutatott önvédelmet a show kategóriában lehetne csak bemutatni és nem ebben a versenyszámban!) Az önvédelmi számokhoz segítőnek csak a saját csapattársak használhatóak fel. A versenyterület 8x8 m-es tatami (judo szőnyeg). - A formagyakorlat, fegyveres formagyakorlat és önvédelem versenyszámok kétfordulós versenyek, az első fordulóból a pontszámaik alapján az első négy jut tovább. A második fordulóban a versenyzőnek még egyszer ugyanazt a gyakorlatot kell bemutatni. A gyakorlatokat min. 5 bíró értékeli és a bírók által adott legnagyobb, és a legkisebb pontszám levonásra kerül. Értékelés 7-től 10 pontig történik tizedes pontok alkalmazásával. Ha holtverseny alakul ki, akkor a korábban levont legkisebb pontszám hozzáadásával dõl el a holtverseny, további holtverseny helyzet esetén a legmagasabb pontszám is hozzáadódik. Ha a holtversenyt az előbb leírt módon sem lehet eldönteni, akkor újbóli bemutatást kell kérni a holtversenyben lévő versenyzőktől oldal XIX. Hanshi Kupa 2014.

8 - Az értékelés szempontjai a technikai versenyszámok (formagyakorlat, fegyveres formagyakorlat, önvédelem) esetén: 1. Technikai követelmények: - Zárt és nyitott kezes technikák egyértelműsége. - Tekintet, arckifejezés rezzenéstelensége. - A mozdulatok (technikák) stílustól függetlenül minden szakértő szemlélő számára egyértelműek legyenek (ütés, rúgás, állások ) - Fordulásoknál, forgásoknál a fej megelőzi, vezeti a testet. - A technikát mindig a csípő indítja. - A sarok nem emelkedik fel, csak határozott céllal. A formagyakorlat ritmusa szervesen hozzátartozik az adott mozdulatokhoz, azok sorrendjéhez, kihangsúlyozza a formagyakorlat csúcspontjait. Laikus szemlélő számára is érthetővé teszi a küzdelmi értéket, vizuális értékké varázsol egy mozgássort. Egy ritmusváltásokban gazdag formagyakorlat végrehajtása több összpontosítást, fegyelmet igényel, végrehajtása nehezebb, ezeket objektíven értékelve magasabb szintű a formagyakorlat. 1. Stabilitás 2. A gyakorlat dinamikája 3. Összehangoltság (csoportos önvédelem) 4. A versenyzők megjelenése: ápolt külső, tiszta, vasalt Kempo gi illetve stílusnak megfelelő öltözet 5. Önvédelemnél értékelendő: - Technikák hatékonysága - Kivitelezés (kiai, kontrol, gördülékenység, életszerűség) - A szituációk nehézségi foka. Ezek a versenyszámok a fegyelem mércéi. Csak az lehet igazán jó, aki fegyelmezi a testét és a gondolatait. Bíráláskor értékelni kell a versenyző fegyelmezettséget, versenyterületre való bevonulását. A gyakorlatok szigorúan szakmai jellegűek legyenek (zene és szöveg nélkül). - A 3 pontos küzdelem súlycsoport nélkül abszolút kategóriában folyik egyenes ági kieséssel. Aki először eléri a 3 pontot, az nyer. A bíráskodás a Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség versenyein már többször részvett, képzett bírák által történik a hivatalos szabályzat szerint. A versenyzéshez szükséges kötelező védőfelszereléseket (fejvédő, kesztyű 10oz, fogvédő, lágyékvédő, zárt lábfejvédő), minden csapatnak saját magának kell beszereznie, illetve gondoskodnia róla. Védőfelszerelés nélkül a versenyző nem állhat fel küzdelemhez. A versenyzőknek már a versenyszám kezdetének kihirdetésekor a védőfelszereléseivel együtt kell megjelennie a versenyterületen, a pást szélén. 1. Versenyterület: 8x8 m-es kijelölt sima felület (parketta vagy tatami). 2. A mérkőzések időtartama: A mérkőzéseknek nincs időhatáruk, győzelemig tartanak. 3. Pontozás: - Az győz, aki eléri a három pontot oldal XIX. Hanshi Kupa 2014.

9 - Egy pont minden érvényes kéz, láb technika. - A döntő 5 pontig tart, kivéve azt az esetet, ha az egyik versenyző 3:0 arányú vezetésre tesz szert, ez estben ő nyert. - Az első figyelmeztetés után minden szabálytalanságért pontot kap az ellenfél. - Érvényes technikák: A fej támadható kézzel, lábbal köríves rúgással. Érvényes találati zóna 10 cm, de a fejvédő érintése is megengedett. Fej támadása teljes erővel illetve félerővel (az ütés következtében elmozdul a fej) büntetést von maga után. A test erős támadása tilos, félerővel megengedett. A pontért meg kell érinteni a testet. - Nem támadható felületek: Gerinc, kulcscsont, torok, nyak. - Nem megengedett technikák: Szándékos támadása a tiltott felületeknek még védekezésképpen sem megengedett. A tiltott felületek véletlen érintése nem büntetendő. Vak technikák használata. Könyökütés és térdrúgás alkalmazása. Lábsöprés, vagy kísérlete. Dobás kísérlete, illetve lökés. Tiltott a fejelés és minden nyitott kezes technika. - Büntetések: Büntetendő figyelmeztetéssel, vagy az ellenfélnek adott ponttal - Kilépés, kifordulás - Szabálytalan technika használata. - Szabálytalan felület támadása (nem kizáró felület). - Leléptetés kizárás: - Minden külsérelmi nyomot a bírák leléptetéssel büntetnek. (Vérzés, erős technika miatt bekövetkező harcképtelenség) - A szólítástól számított 60 másodpercen belül nem jelenik meg a küzdőtérnél, készen a küzdelemre. - Erősen üti meg ellenfelét. - Részéről illetéktelen a küzdőtérre lép. - Az edző az oldalvonalról irányítja. - Sportszerűtlen megnyilvánulás hivatalos személlyel szemben. 1. Bíráskodás: - A szabálytalanságot előtérbe kell helyezni, három bíróból egy elég a szabálytalanság megítéléséhez. - A felelősség a vezetőbíróé mindenért. Ő hirdet ki mindent. - A sarokbíró dolga illetve jelzései: pont, büntetető, nincs pont, nem láttam, illetve szabálytalanság esetén jelez a vezetőbírónak. - A földharc verseny súlycsoport nélkül abszolút kategóriában kerül megrendezésre 1x3 perces menetekkel, egyenes ági kieséssel. A verseny terület: 8x8 m-es szőnyeg. Kötelező versenyruházat: hosszú ujjú karate, vagy judo gi. A verseny állásból indul és a 3 perc lejárata előtt feladásra kényszerítéssel is véget érhet (lekopogtatással). A versenyt egy vezető és egy oldalbíró bírálja. A három perc lejárata után bírói döntés születik. Döntetlen esetén 1 perces hosszabbítás lehetséges. Tiltott technikák: ütés, rúgás, és ujjpercek feszítése, szem illetve torok és lágyék támadása, rántásból végrehajtott bármilyen feszítés. Alkalmazható technikák: szabályosan végrehajtott fojtások, feszítések és leszorítások. (A gyermek verseny 9.. oldal XIX. Hanshi Kupa 2014.

10 esetében / 1./a / tiltott technikának számít mindennemű feszítés és fojtás kivitelezése, valamint a leszorítások végrehajtásakor (pl.: kesa gatame) a kezek összefogása. Azaz csak leszorítás alkalmazható.) Az értékeléshez domináns kontroll pozíciót kell 3 másodpercig megtartani (földön vagy állásból). Domináns kontroll pozíciók: Oldalsó Kontroll Side Mount (2 pont): Oldalsó kontroll leszorításnak minősül, ha a támadó az ellenfelet földharc közben úgy stabilizálja, hogy az a hátán fekszik és pozíciója kiszolgáltatott, a támadó túljutott a védekező lábain. Teljes kontoll Full Mount (3 pont) Teljes kontroll leszorításnak minősül, ha a támadó az ellenfelet földharc közben úgy stabilizálja, hogy az a hátán fekszik, és a támadó egy-egy térde a földön van az ellenfél mindkét oldalán. Hátsó kontoll Back Mount (4 pont) A támadó hátulról kontrollálja ellenfelét, a támadó mellkasa az ellenfél hátához ér. Levitel (1 pont) Ha semleges álló helyzetből a támadó földre vitelt tud alkalmazni, és a kialakult pozíciót 3 másodpercig meg tudja tartani. Átfordítás (1 pont) Ha a pontot érő kontroll hátrányos helyzetben lévő versenyzője vagy nem pontot érő pozíció alsó versenyzője átfordítással felső (pontot érő vagy nem érő) pozícióba tud kerülni és azt 3 másodpercig megtartani. Előnypont adható a pozíciókat sikertelenül elérő versenyzőnek, abban az esetben, ha a vezetőbíró megkezdte a 3 másodperc leszámolását, de azt az akció félbeszakadása miatt befejezni nem tudta, ezáltal technikai pontot nem adott az akcióért. A magasabb pontot érő technikát végrehajtó versenyzőnek alacsonyabb pontot érő akcióért nem lehet pontot adni, de semleges pozíció kialakulása után, ismételten adható technikai pont a kevesebb pontot érő technikáért. Például, ha egy 3 pontot érő technika után semleges pozíció alakul ki, és azt egy 2 pontot érő akció követi, akkor a 2 pont már megadható a technikát végrehajtó versenyzőnek - Megjegyzés: Semleges pozíció az álló helyzet, a zárt-, a fél- és a nyílt guard pozíció. Büntető pontot a megintett versenyző kap. Maximálisan, két büntetőpont adható, a harmadik intés, automatikus kizárást von maga után. Pontegyenlőség esetén figyelembeveendő pontok elsőként az előnypontok, ezt követően a büntetőpontok. Ha a fenti pontozási rendszer alapján a rendes menetidő végén is pontegyenlőség van, akkor hosszabbítás következik. 2./a versenyszám: Gyerek light-contact küzdelem ( Ifjú Titánok harca ) (14 év alatt csak szülői engedéllyel) - Kategóriák: korosztály (2002. jan. 1. és dec. 31. között születettek) könnyűsúly, nehézsúly korosztály (2000. jan. 1. és dec. 31. között születettek) könnyűsúly, nehézsúly A súlycsoportokat a nevezések függvényében állítjuk össze!! oldal XIX. Hanshi Kupa 2014.

11 A fejre és testre kivitelezett kéz- és láb technikák használata csak érintéssel (light-contact!!!) engedélyezett. A további szabályok megegyeznek az 2../b versenyszámnál leírtakkal. Lsd. alább! 2./b versenyszám: Junior light-contact küzdelem ( Ifjú Titánok harca ) (16 év alatt csak szülői engedéllyel) - Kategóriák: Fiú korosztály (1998. jan. 1. és dec. 31. között születettek) könnyűsúly, középsúly, nehézsúly Lány korosztály (1998. jan. 1. és dec. 31. között születettek) könnyűsúly, középsúly, nehézsúly A súlycsoportokat a nevezések függvényében állítjuk össze! Fej: Támadható ütéssel és csak köríves rúgástechnikával (mawashi geri, ushiro mawashi geri) érintéssel! Test: Kéz és láb technikák használata csak érintéssel (light-contact!!!), könyökütések és térdrúgások megengedettek ráfogás nélkül, a comb külső oldalára a köríves rúgás megengedett. A további szabályok megegyeznek az 2./c versenyszámnál leírtakkal. Lsd. alább! 2./c versenyszám: Junior semi-contact küzdelem ( Ifjú Titánok harca ) (18 év alatt csak szülői engedéllyel) - Kategóriák: Fiú korosztály (1996. jan. 1. és dec. 31. között születettek) könnyűsúly, középsúly, nehézsúly Lány korosztály (1996. jan. 1. és dec. 31. között születettek) könnyűsúly, középsúly, nehézsúly A súlycsoportokat a nevezések függvényében állítjuk össze! - Támadható felületek: Fej: Támadható ütéssel és csak köríves rúgástechnikával (mawashi geri, ushiro mawashi geri) érintéssel! Test: Kéz és láb technikák használata félerővel (semi-contact!!!), könyökütések és térdrúgások megengedettek ráfogás nélkül, a comb külső oldalára a köríves rúgás megengedett. Földrevitel, földharc: Fogáskeresés álló helyzetben 5 másodpercig megengedett, ez idő alatt szabályos ütés és rúgástechnikák alkalmazhatók. Ha az 5 másodperc leteltével nem történik földrevitel, akkor a vezetőbíró szétválasztja a versenyzőket. Engedélyezett minden dobás, letekerés, lerántás, fojtás, feszítés állva és a földön is, kivéve az izületi hajlásiránnyal ellentétesen végrehajtott dobások. Leszorítás megengedett. Fojtást vagy bármilyen jellegű feszítést tilos rántásszerűen végrehajtani. Földharcban passzivitás esetén a vezetőbíró azonnal felállítja a versenyzőket. Tíz (10) másodperc földharc után amennyiben egyiküknek sikerül valamilyen technikát befogni, úgy újabb oldal XIX. Hanshi Kupa 2014.

12 másodpercet kapnak a befejezésre, ellenkező esetben a vezetőbíró megállítja a küzdelmet, majd állásból folytatódik tovább. - Nem támadható felületek: Szem, tarkó, torok, hát, térd, boka, comb belső oldala. - Tiltott technikák: Térd és könyöktechnikák fejre, frontális rúgások (mae geri, kakato geri) fejre, hajhúzás, karmolás, harapás, idegpontok támadása, fekvő ember támadása ütéssel vagy rúgással, vak technikák, fojtások és feszítések végrehajtása hirtelen rántás jelleggel, gerinc és nyakfeszítés. - Pontozás: - Szabályos rúgás fejre 2 pont - Szabályos ütés fejre 1 pont - Szabályos ütés, rúgás testre 1 pont - Szabályos ütés vagy rúgás sorozat 1 pont - Leszorítás 10 másodpercig 4 pont - Nagy ívű dobás 3 pont - Kis ívű dobás 2 pont - Lerántás 1 pont - Feladás: Szóban, lekopogással, törülköző bedobásával (Feladás törülközővel csak a versenyző ringsegédje által történhet.) - Kötelező védőfelszerelések: Box kesztyű (10oz), zárt lábfejvédő (a sarok és a lábujjak is takarva legyenek), sípcsontvédő, suspensor (fiúknál), mellvédő (lányoknál), fogvédő, fejvédő. - Küzdelmi idő: 2 x 1,5 perc, menetek között 30 másodperc pihenő - Bírók: Egy vezetőbíró és három pontozó, oldalbírónak kell lennie. - Vezetőbíró feladata: A mérkőzés vezetése, szabályok betartatása, Fair Play biztosítása, küzdelem indítása és megállítása, büntetések kiszabása, pontozóbírók jelzéseinek figyelemmel követése, a bírói döntések kihirdetése, a főbíró véleményének kérése vitás illetve váratlan esetekben, a küzdelem megszakítása indokolt esetekben (szabálytalanság, sérülés, öltözet igazítás, stb). A pontozóbírók a mérkőzések alatt az adott pontszámaikat számlálók segítségével rögzítik. A menetek között és végén részeredmény, illetve eredményhirdetés van, melyet a pontozóbírók karjelzéssel egyszerre jeleznek a vezetőbíró hangjelzésére. A pontozóbíró a vezetőbíró felé karjelzéssel jelzi, ha túl agresszív vagy szabálytalan technikát lát. Küzdőtér elhagyása esetén a vezetőbíró megállítja a küzdelmet, és közép helyzetből indítja újra a küzdelmeket. Szándékos menekülés esetén a vezetőbíró először figyelmezteti a menekülőt, második alkalommal az ellenfél két pontjóváírást kap, harmadik alkalommal a menekülő technikai KO val elveszíti az adott küzdelmet. - Büntetendő esetek: A megengedettnél nagyobb erő alkalmazása (semicontact fél erő light-contact érintés ), tiltott felületek támadása, tiltott technikák használata, a küzdőtér elhagyása a küzdelem elkerülése végett. Az Állj vezényszó után bevitt technikák esetén, kontroll nélküli technikák alkalmazása, a verseny hivatalos személyének megsértése, sportszerűtlen viselkedés oldal XIX. Hanshi Kupa 2014.

13 Szabálytalanságokért járó büntetések: - első esetben 2 pont az ellenfélnek - másodszor 4 pont az ellenfélnek - harmadszor Kizárás 3. versenyszám: Viadal full-contact küzdelem ( A VIADAL ) /A pusztakezes VIADAL szabályrendszerének létrehozása Hanshi, Lévai László nevéhez kötődik!/ - Versenyterület: 8x8m-es szőnyeggel borított terület - Súlycsoportok: - Férfiak könnyűsúly 70 kg alatt középsúly kg között félnehézsúly kg között nehézsúly 90 kg fölött - Nők könnyűsúly 55 kg alatt középsúly kg között nehézsúly 65 kg fölött A versenyrendezőség fenntartja a jogot arra, hogy a nevezések függvényében a súlycsoport határokat szükség esetén módosítsa illetve ésszerű összevonásokkal éljen! 1. Versenyruházat, védőfelszerelés: Az övfokozatnak és stílusnak megfelelő ruházat, megkötött övvel (meztelen felsőtesttel, vagy szorosan a testre feszülő rövid vagy hosszú ujjú pólóban, fejvédő, lábszárvédő használata megengedett.) Fogvédő, lágyékvédő, lábfejvédő használata kötelező. A kézen 4oz (mma) kesztyű viselése opcionális! 2. Menetidő 1 5 perc 3. Szabályos technikák: Teljes erejű köríves rúgás fejre, teljes erejű ütések és rúgások (beleértve a könyök és térd technikákat is, akár ráfogással (természetesen csak 5 másodperc erejéig) a tiltott felületeket kivéve bárhová a testen. Térdrúgás fejre ráfogás nélkül engedélyezett. Továbbá: dobások, lerántások, fojtások, feszítések állva és a földön is. A földre került ellenfél testre végrehajtott ütéstechnikákkal való támadása engedélyezett álló helyzetből. (A földön fekvés ténye: az egész test három ponton való érintkezése a talajjal). A földre került küzdő természetesen védekezhet az álló helyzetből őt támadó fél technikái ellen, illetve ellentámadást kezdeményezhet. Amennyiben mindkét küzdő a földre került, testre végrehajtott ütésekkel és rúgásokkal kölcsönösen támadhatják egymást. Fogás: 5 másodpercig szabályos a fogás, fogáskeresés, összekapaszkodás állásban. Ez idő alatt szabályos ütés és rúgás technikák alkalmazhatók. 5 másodperc után a vezetőbíró szétválasztja a küzdőket. Földharc: passzivitás esetén, illetve 30 másodperc letelte után a vezetőbíró felállítja a versenyzőket. A küzdőtéren belül szabályosan megkezdett, de a küzdőtéren kívül véget érő szabályos technika esetén a küzdőket, illetve az akciót nem szabad leállítani. Kivételt képeznek ez alól: a küzdők egymás testi oldal XIX. Hanshi Kupa 2014.

14 épségét veszélyeztetik, a berendezési tárgyak, illetve egyéb eszközök épsége kerül veszélybe. 4. Nem támadható felületek (ütéssel, rúgással): Gerinc, kulcscsont, torok, nyak tarkó, lágyék, térd. 5. Nem megengedett technikák: A fej támadása bármilyen ütés-, rúgás technikával (a köríves rúgás és a ráfogás nélküli térdrúgás kivételével), ejtő könyökütés bármilyen felületre, harapás, karmolás. A tiltott felületek szándékos támadása még védekezésképpen sem megengedett. Vak technikák használata. Tilos a feszítések, fojtások rángatás-, rántás- vagy ütés-szerű kivitelezése. Tilos az ízületi hajlásszöggel ellentétes irányban végrehajtott dobás. 6. Rászámolás: Nincs. 7. Büntetések: Az első alkalommal végrehajtott szabálytalan technika esetén az ellenfél 2 pontot kap. A második alkalommal végrehajtott szabálytalan technika esetén az ellenfél 4 pontot kap. Harmadik szabálytalan technikánál leléptetés. 8. Leléptetés, kizárás: Tiltott technikák szándékos használata esetén. A harmadik, szándékosan végrehajtott, szabálytalan technika után azonnal. Passzív küzdelem során a passzívan küzdő fél leléptetése alkalmazható. A versenyző a szólítástól számított 60 másodpercen belül nem jelenik meg a küzdőtérnél, készen a küzdelemre. A versenyző részéről illetéktelen lép a küzdőtérre. Az edző az oldalvonalról irányítja a versenyzőt. Sportszerűtlen megnyilvánulás hivatalos személlyel szemben. Sportszerűtlen magatartás a páston. 9. Pontozás: Megfelelő technikával kivitelezett rúgás fejre: 2 pont. Megfelelő technikával kivitelezett ütés testre, fejre vagy rúgás testre: 1 pont. Kis ívű dobás, lábsöprés, ledöntés, lerántás: 1 pont. Nagy ívű dobás: 2 pont. Akcióból, megfelelő ütemben végrehajtott földre vitel, ütés technikával kombinálva (nem szükséges a küzdelem földön történő folytatása): 3 pont. Földharc:. Minden értékelhető akcióért, ellenakcióért (leszorításba, feszítésbe, fojtásba befogás; szabadulás leszorításból, fojtásból, feszítésből) 1 pont jár. Megfelelő idejű leszorításért: 10 másodperc 2 pont. Földön teljes erejű ütés testre 1 pont, teljes erejű rúgás testre 1 pont. 10. Bíráskodás: A szabálytalanságot előtérbe kell helyezni. Négy bíró bíráskodik minden egyes páston (egy vezetőbíró és három oldalbíró). Négy bíróból egy elég a szabálytalanság megítéléséhez. A felelősség a vezetőbíróé mindenért. Ő hirdet ki mindent, ő indítja, ő állítja meg a küzdelmet (nem szükséges japán szakkifejezések használata), kivéve súlyos általa nem észlelt sérülés esetén. Felszólítására a bírók egyszerre jeleznek, kivéve szabálytalanság esetén, ezt a bekövetkezés pillanatától jelezni kell annak a bírónak, aki elsőnek észlelte a szabálytalanságot (esetleg sérülést). A segéd- (sarok-) bírók feladata súlyos szabálytalanság esetén azonnali jelzés (hangjelzéssel). Az oldalbírók a pontozáshoz a számlálót (piros, illetve fehér zászlóval ellátott pontozógépet) használnak. Döntetlen eredmény esetében hosszabbítás lehetséges (1 perc). Ilyenkor az addigi eredmény rögzítése után a számlálók lenullázásra kerülnek, majd újra indul a küzdelem. Másodszori oldal XIX. Hanshi Kupa 2014.

15 döntetlen nem lehetséges, ezért a vezetőbíró a végeredmény kihirdetése előtt összehívja a pontozóbírókat, akiket újabb döntetlen esetében már döntési kényszer terhel, vagyis megbeszélés alapján mindenképp döntést kell hozniuk. 11. Győzelem ténye: Ha az ellenfél bármilyen módon feladja a küzdelmet (ideértve a kiütést is). Döntő fölény (technikai K.O.) a vezetőbíró hatásköre. Feladás törölköző bedobásával (a jelzést csak a versenyző edzője teheti meg). Orvos leállítja a küzdelmet. A vezetőbíró leállítja a mérkőzést. Az idő lejártával bírói döntéssel. - További nevezési feltételek 18 életévet betöltötte Érvényes Versenyezhet orvosi bejegyzése van. Negatív eredmény az anabolikus szteroid, drogteszt vizsgálaton. A vizsgálat az egész verseny idejére szól, ami azt jelenti, hogy a rendezőségnek jogába áll szúrópróbaszerűen, akár a küzdelmek között is elvégezni a doppingvizsgálatot! Sikeres felkészülést és eredményes versenyzést kívánnak a verseny szervezői! oldal XIX. Hanshi Kupa 2014.

2014. december. 6. Hódmezővásárhely

2014. december. 6. Hódmezővásárhely 1. Do Am Hapkido Országos Bajnokság 2014. december. 6. Hódmezővásárhely Rendező: M AG Y A R D O AM H A PK ID O S Z AB AD ID Ő S PO RT S ZÖ VE T SÉ G Versenyigazgató: MÁTÉ JÓZSEF Főbíró: MÁTÉ ZSOLT Időpont:

Részletesebben

t e l ü s e G e a t n a r a b s o p ak

t e l ü s e G e a t n a r a b s o p ak II. Rosseb Kupa Déli Végek Baranta Versenye 2015. kikelet havának 21. napján immár második alkalommal kerül megrendezésre a Déli Végek Baranta versenye. A küzdelem név választásával a 44-es gyalogezred

Részletesebben

A. ALAPVETŐ INFORMÁCIÓK

A. ALAPVETŐ INFORMÁCIÓK III.Budapesti MHS nylon és feder Kardvívó Torna Versenykiírása - a verseny a Magyar Hosszúkardvívó Sportszövetség (MHS) hatályos versenyszabályzata szerint, a szövetség által kerül megrendezésre - A. ALAPVETŐ

Részletesebben

2. VÍVÁS SZABÁLYAI A RÉSZ

2. VÍVÁS SZABÁLYAI A RÉSZ 2. VÍVÁS SZABÁLYAI A RÉSZ 2.1 Alkalmazás területe Az alábbi szabályokat kell alkalmazni a vívó számban, amelyet egy csoportban, elektromos párbajtőrrel és minden hivatalos UIPM versenyen teremben kell

Részletesebben

International Balaton Carp Cup

International Balaton Carp Cup International Balaton Carp Cup IBCC 2015. április 20-25 VERSENYSZABÁLYZAT I; Általános: a; A verseny hivatalos elnevezése: International Balaton Carp Cup (a továbbiakban: verseny ) b;a verseny szervezője

Részletesebben

Budapest, 2013. augusztus 21. Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége TANAK Diákolimpiai Bajnokságai 2013-2014.

Budapest, 2013. augusztus 21. Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége TANAK Diákolimpiai Bajnokságai 2013-2014. Budapest, 2013. augusztus 21. Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége TANAK Diákolimpiai Bajnokságai 2013-2014. FODISZ országos diáksport versenynaptár Sportág A verseny megnevezése Korcsoport

Részletesebben

MEOE ORSZÁGOS AGÁRVERSENY- ÉS COURSING SZABÁLYZAT

MEOE ORSZÁGOS AGÁRVERSENY- ÉS COURSING SZABÁLYZAT MAGYAR EBTENYÉSZTŐK ORSZÁGOS EGYESÜLETE (MEOE) mint a Fédération Cynologique Internationale (FCI) tagja MEOE ORSZÁGOS AGÁRVERSENY- ÉS COURSING SZABÁLYZAT Érvényes: 2009.02.18. 1. Általános rendelkezések

Részletesebben

Obedience Hungary Team Sportegyesület Obedience Kezdő osztály verseny és vizsgaszabályzata

Obedience Hungary Team Sportegyesület Obedience Kezdő osztály verseny és vizsgaszabályzata Obedience Hungary Team Sportegyesület Obedience Kezdő osztály verseny és vizsgaszabályzata Az obedience kiképzés a kutyának egy együttműködő és kontrollált viselkedést tanít. Hangsúlyt kell fektetni a

Részletesebben

MAGYAR TOLLASLABDA SZÖVETSÉG A TOLLASLABDÁZÁS VERSENYSZABÁLYZATA

MAGYAR TOLLASLABDA SZÖVETSÉG A TOLLASLABDÁZÁS VERSENYSZABÁLYZATA MAGYAR TOLLASLABDA SZÖVETSÉG A TOLLASLABDÁZÁS VERSENYSZABÁLYZATA Budapest 2014 A TOLLASLABDÁZÁS VERSENYSZABÁLYZATA 1 Hatálya Jelen szabályzat hatálya kiterjed minden, a Magyarország területén a Magyar

Részletesebben

3. könyv Pálya- és teremíjászat

3. könyv Pálya- és teremíjászat 3. könyv Pálya- és teremíjászat 11. fejezet Íjászok felszerelése Ez a fejezet a World Archery versenyein használható felszereléseket sorolja fel. A versenyző felelőssége, hogy a szabályoknak megfelelő

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség NEMZETI BAJNOKSÁG I. OSZTÁLY NB I. férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2014 2015. Tartalom 1. A bajnokság szervezője és rendezője, a bajnokság típusa

Részletesebben

ATLÉTIKAI SZABÁLYKÖNYV

ATLÉTIKAI SZABÁLYKÖNYV ATLÉTIKAI SZABÁLYKÖNYV 2010 A Magyar Atlétikai Szövetség megbízásából az IAAF Competition Rules 2008, 2009, 2010-2011, valamint a korábbi hazai kiadások alapján összeállította: ifj. Mátraházi Imre és a

Részletesebben

Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok Versenykiírás

Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok Versenykiírás Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok Versenykiírás 2014 1. A VERSENYEK CÉLJA A Magyar Úszó Szövetség (továbbiakban: MÚSZ) által szervezett legmagasabb szintű versenyeken Magyarország 2014. évi úszóbajnoki

Részletesebben

Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok 2015 évi Versenykiírása

Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok 2015 évi Versenykiírása Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok 2015 évi Versenykiírása 1. A VERSENYEK CÉLJA A Magyar Úszó Szövetség (továbbiakban: MÚSZ) által szervezett legmagasabb szintű versenyeken Magyarország 2015. évi

Részletesebben

FINA VÍZILABDA FINA VÍZILABDA SZABÁLYOK 2013-2017

FINA VÍZILABDA FINA VÍZILABDA SZABÁLYOK 2013-2017 FINA VÍZILABDA FINA VÍZILABDA SZABÁLYOK 2013-2017 A FINA nemzetközi vízilabda szabályok az MVLSZ döntése szerint a mindenkori hazai kiegészítésekkel érvényesek a magyarországi vízilabda eseményeken. A

Részletesebben

Magyarország 2015/2016. évi NB s férfi és női asztalitenisz csapatbajnokságának versenykiírása

Magyarország 2015/2016. évi NB s férfi és női asztalitenisz csapatbajnokságának versenykiírása Magyarország 2015/2016. évi NB s férfi és női asztalitenisz csapatbajnokságának versenykiírása 1 Az 2014/2015. évi kiíráshoz képest történő változásokat vastag betűvel szedtük, kérjük azokra fordítsanak

Részletesebben

XXXV. Hőlégballon Nemzeti bajnokság

XXXV. Hőlégballon Nemzeti bajnokság Magyar Repülő Szövetség Hungária KSE XXXV. Hőlégballon Nemzeti bajnokság VERSENYSZABÁLYZAT Verzió: 2015 Secretariat of FAI Maison du Sport International, Av. de Rhodanie 54, CH-1007 Lausanne, Switzerland

Részletesebben

ITF TAEKWON-DO MAGYAR BAJNOKSÁG GYERMEK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, FELNŐTT ÜLLŐ, 2015.

ITF TAEKWON-DO MAGYAR BAJNOKSÁG GYERMEK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, FELNŐTT ÜLLŐ, 2015. ITF TAEKWON-DO MAGYAR BAJNOKSÁG GYERMEK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, FELNŐTT ÜLLŐ, 2015. Verseny megnevezése: Rendező Szervezet: ITF Taekwon-do Magyar Bajnokság Magyar ITF Taekwon-do Szövetség Sasok Sportegyesület

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség FEGYELMI SZABÁLYZAT

Magyar Labdarúgó Szövetség FEGYELMI SZABÁLYZAT Magyar Labdarúgó Szövetség Az MLSZ elnöksége a 21/2009. számú határozatával fogadta el. Az MLSZ elnöksége a 119/2009.(06.25.) számú határozatával módosította Az MLSZ Elnöksége a 69/2010. (04.14.) számú

Részletesebben

Magyar Kajak-Kenu Szövetség

Magyar Kajak-Kenu Szövetség ZEBRA VERSENYSZABÁLYZAT 2014 Magyar Kajak-Kenu Szövetség KOROSZTÁLYOK, VERSENYTÍPUSOK, NEVEZÉS ÉS INDULÁS FELTÉTELEI AZ MKKSZ AMATŐR VERSENYRENDSZERÉBEN RÉSZVÉTEL AZ MKKSZ VERSENYRENDSZERÉBEN Az MKKSZ

Részletesebben

Tisztelt Kosaras Barátunk!

Tisztelt Kosaras Barátunk! Tisztelt Kosaras Barátunk! Ebben az évben, úgy látszott, hogy nem tudjuk megrendezni, a Pest Megyei Utcai Kosárlabda Bajnokságot. Ennek okai, természetesen az anyagiakban kereshetőek. Támogatást, sehonnan

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség NEMZETI BAJNOKSÁG I. OSZTÁLY NB I. férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2013 2014. Tartalom 1. A bajnokság szervezője és rendezője, a bajnokság típusa

Részletesebben

ALARM-MATIC KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG /2012 ősz/ VERSENYSZABÁLYZAT K A R C A G

ALARM-MATIC KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG /2012 ősz/ VERSENYSZABÁLYZAT K A R C A G ALARM-MATIC KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG /2012 ősz/ VERSENYSZABÁLYZAT K A R C A G Helyszín: Karcag, József Attila u. 1. (Városi Sportcsarnok) Várható kezdés: 2012. november 4. vasárnap Kiíró: Karcagi

Részletesebben

ZALA MEGYEI DIÁKSPORT SZÖVETSÉG 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ III. KORCSOPORT - LEÁNY. Zalaegerszeg 2015. május 18.

ZALA MEGYEI DIÁKSPORT SZÖVETSÉG 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ III. KORCSOPORT - LEÁNY. Zalaegerszeg 2015. május 18. ZALA MEGYEI DIÁKSPORT SZÖVETSÉG 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ III. KORCSOPORT - LEÁNY Zalaegerszeg 2015. május 18. 1 Kedves Diáksportolók, Testnevelők, Edzők! Tisztelt Vendégeink! Tisztelettel köszöntjük

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS 2015. A bajnokság helyszíne: Új Palotai úti Sporttelep (1138 Budapest, Új Palotai út 13.)

VERSENYKIÍRÁS 2015. A bajnokság helyszíne: Új Palotai úti Sporttelep (1138 Budapest, Új Palotai út 13.) VERSENYKIÍRÁS 2015. A verseny célja: Sportolási lehetőség biztosítása szervezett labdarúgó bajnokság keretein belül, valamint a kispályás labdarúgás népszerűsítése felnőtt férfi csapatok részére. A bajnokság

Részletesebben

ÁLTALÁNOS VERSENYSZABÁLYZAT. 1. kiadás, 2015. február 21. hatályos: 2015. április 1-től

ÁLTALÁNOS VERSENYSZABÁLYZAT. 1. kiadás, 2015. február 21. hatályos: 2015. április 1-től ÁLTALÁNOS VERSENYSZABÁLYZAT 1. kiadás, 2015. február 21. hatályos: 2015. április 1-től 1 Magyar Lovassport Szövetség t: +36 1 460 6950 Istvánmezei út 1-3 f: +36 1 460 6951 1146 Budapest e: office@lovasszovetseg.hu

Részletesebben

Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Hallgatói Önkormányzata által szervezett kispályás labdarúgó bajnokság Szabályzata

Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Hallgatói Önkormányzata által szervezett kispályás labdarúgó bajnokság Szabályzata Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Hallgatói Önkormányzata által szervezett kispályás labdarúgó bajnokság Szabályzata I. RÉSZ NEVEZÉS Nevezési határidő és -díj 1. Az ELTE ÁJTK kispályás

Részletesebben

MAGYAR TORNA SZÖVETSÉG

MAGYAR TORNA SZÖVETSÉG MAGYAR TORNA SZÖVETSÉG RITMIKUS GIMNASZTIKA SZABÁLYKÖNYV 2013-2016 RITMIKUS GIMNASZTIKA TECHNIKAI BIZOTTSÁGA A hivatalos angol szöveg magyar változata 2012-11-19 FIG által elfogadva 2012. szeptember 19-én

Részletesebben

Alba Liga Székesfehérvári Felnőtt Férfi Amatőr kispályás labdarúgó bajnokság Versenykiírása a 2013-2014. évi bajnokságra

Alba Liga Székesfehérvári Felnőtt Férfi Amatőr kispályás labdarúgó bajnokság Versenykiírása a 2013-2014. évi bajnokságra Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér Megyei Igazgatósága Alba Liga Székesfehérvári Felnőtt Férfi Amatőr kispályás labdarúgó bajnokság Versenykiírása a 2013-2014. évi bajnokságra 1. A bajnokság célja A városban

Részletesebben

Nógrád Megyei Labdarúgó Szövetség Salgótarján, Bartók Béla út 10. T./F.: 06 32 432 077 E mail: nogradlasz@indamail.hu

Nógrád Megyei Labdarúgó Szövetség Salgótarján, Bartók Béla út 10. T./F.: 06 32 432 077 E mail: nogradlasz@indamail.hu Nógrád Megyei Labdarúgó Szövetség Salgótarján, Bartók Béla út 10. T./F.: 06 32 432 077 E mail: nogradlasz@indamail.hu A Labdar úgás Versenyszabályzatából, a Fegyelmi Szabályzatból és a Díjfizetési rendből

Részletesebben