TILMA A GYERMEKMŰVÉSZETÉRT ALAPÍTVÁNY BESZÁMOLÓ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TILMA A GYERMEKMŰVÉSZETÉRT ALAPÍTVÁNY BESZÁMOLÓ"

Átírás

1 TILMA A GYERMEKMŰVÉSZETÉRT ALAPÍTVÁNY BESZÁMOLÓ BOLDOG VAGY, MERT HITTÉL VIII. NEMZETKÖZI GYERMEKRAJZ VÁNDORKIÁLLÍTÁS A HIT ÉVÉBEN HATVAN, OKTÓBER 12.

2 A Tilma a Gyermekművészetért Alapítvány október 12-én, szombat délután óráig rendezte meg a gálaműsorral egybekötött díjátadó ünnepségét és a kiállítás megnyitóját. Az országból és határon túlról is több százan, gyerekek, kísérő tanárok, szülők, érdeklődők érkeztek Hatvan városába. (Szlovákiából, Lengyelországból, Marosvásárhelyről, Kolozsvárról, Zetelakáról, Zalaegerszegről, Zalaszentgrótról, Szombathelyről, Kecskemétről, Jászberényből, Budapestről stb.) Népviseletbe öltözött Zetelaki gyerekek A kiállítás résztvevőire, még a napfény is örömmel ragyogott. Hargita megyéből érkezetek a Zetelaki gyerekek Both Dávid atyával és a hittantanár Karsai Angella és férje kíséretével a Hatvani Galériába, akik három szép napot töltöttek Hatvanban egy kedves családnál.

3 A Találkozások az Irgalmas Jézussal és a Jó emberekkel címmel meghirdetett VIII. Nemzetközi Gyermekrajz vándorkiállítás valóban a találkozások helyszínévé vált, és ennek a nemes kezdeményezésnek a gyerekek voltak elsősorban a főszereplői.

4 A több száz beérkezett szebbnél szebb különböző technikákkal készített alkotásokból rendezett kiállítást Fekete Gábor az Egri Szent István Katolikus Rádió munkatársa nyitotta meg a Galériában. Ünnepi köszöntőt Farkas Kálmánné Hatvan Város címzetes igazgatója mondott. A kiállítások történetéről közötti útjáról is szólt, melynek lelkes támogatója is volt mindvégig. A fotón látható Fekete Gábor, Farkas Kálmánné, a Turai népviseletbe öltözött diáklány mellette Basáné Révész Erzsébet a kiállítás szervezője, valamint a Magyar Rajztanárok Országos Egyesülete titkára, Pázmány Ágnes az AVKF adjunktusa, aki zsűritagként is részt vett az évek során a pályaművek elbírálásában, Szalay József művésztanár és Bajcsy Lajos esperes, grafikus művésszel együtt.

5 A kiállítás fővédnöke 2013-ban Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége volt. Örökös fővédnök Jókai Anna Kossuth díjas író. Katona István egri püspök örömmel üdvözölte Herczegh Anita asszonyt Jókai Anna írót és a jelenlévőket. Anita asszony Hatvan városába magával hozta Ferenc pápa áldását is, melyet pár héttel a megnyitó előtt Vatikáni TALÁLKOZÁSA alkalmával Ferenc pápától kapott családjával együtt. A rendezvény évek óta Hatvan városába vonzza a szeretetet és összegyűjti, mint egy óriási köntös a Tilma alá azokat a gyerekeket, a nagylelkű támogatókat, segítőket, akiknek szívügyük a kicsiny tehetségek felkarolása. A jóság a szépség, az igazság összefűzi mindazok szívét, lelkét, akik örömmel adják nevüket az eseményekhez és segítik a Tilma Alapítványt céljainak megvalósításában.

6 Nagy megtiszteltetést jelentett az immár 8. éve megrendezett gyermekrajz vándorkiállítások megnyitói történetében, hogy az idén Herczegh Anita asszony elfogadta a kiállítás fővédnöki tisztségét és részt vett a díjátadó ünnepségen Anita asszony megérkezése, jelenléte, kedvessége derűt és mosolyt hozott az emberek szívébe, aki a kiállított gyerekrajzok megtekintése alkalmával így nyilatkozott ha nem tudná az alkotások készítőiről, hogy gyerekek, el sem hinné. Olyan magas színvonalúak! Kell ettől nagyobb kitüntetés? Herczegh Anita asszonynak, Basa Ottóné Révész Erzsébet a TILMA Alapítvány létrehozója, a kiállítások megálmodója, bemutatja az alkotásokat a Hatvani Galériában.

7 A 62 különdíjas alkotó a Galériában vehette át ajándékaikat a felajánlóktól, és a TILMA Alapítvány nevében a megérdemelt kitüntetést és oklevelet. A többi kiállított 140 tanuló emléklapban részesült. Basa Ottó a Bajza József gimnázium tanára a TILMA Alapítvány létrehozója és a Zalaszentgrótról érkezett Bogdán Lívia ünnepi pillanata a díjátadón. Jancsó Csilla díjat ad át egy zalaegerszegi Adys diáknak.

8 Zalaszentgrótról érkezett díjazottak, kísérő tanáraikkal. Horváth Nándorné kísérő tanár köszönő je: Eredeti üzenet Dátum: október 15., kedd, 17:13:13 Feladó: "Nándorné Horváth Tárgy: díjátadó-köszönet Címzett: Kedves Erzsébet! Mint Sajóvölgyi Renátó osztályfőnöke ezúton szeretnék köszönetet mondani, hogy részt vehettünk kolléganőmmel és az ő tanítványával Líviával együtt Hatvanban a Tilma Alapítvány díjkiosztóján. Megtiszteltetés volt számunkra neves személyiségek és a soksok vendég körében osztozni tanulóink, Renátó (aki egyébként állami gondozott) és Lívia örömében. Igazgatónőnk is rendkívül büszke Renátó ezüst diplomájára, Lívike különdíjára. Nagy becsben tartunk minden kis és nagy sikert egyaránt, mivel sérült tanulóink nem könnyen veszik fel a versenyt tehetséges, ép társaikkal szemben. Most úgy érezzük ez sikerült, és ezért még egyszer köszönetet mondok mindenkinek, aki részt vett a színvonalas pályázat megszervezésében, lebonyolításában. Kívánok az Alapítvány működéséhez sok sikert, a magánéletben boldogságot és sok tehetséges tanítványt! Horváth Nándorné Ági, gyógypedagógus tanár Koncz Dezső Többcélú Gyógypedagógiai Intézmény, Zalaszentgrót

9 Basáné Révész Erzsébet művésztanár a különdíjas kis alkotókkal. Budai Janka, (Hatvan, Katolikus Általános Iskola), Dányi Luca, (Hatvan, Katolikus Általános Iskola), Sisa Bianka, (Hatvan, Bajza József Gimnázium) Ambruzs Nadin a Hatvani 5 sz. Általános Iskola különdíjas tanulója. (Háttérben a nyertes alkotás.)

10 A hatvani 5-ös számú Általános Iskola igazgatónője, Kalcsó Mária, különdíjas diákjaival az iskola Dicsőségtáblája előtt. (Püspöki Zalán, Ambruzs Nadin, Püspöki Noémi) Boldog község különdíjas diákjai, Rácz Boglárka és Futó Anett, rajztanárukkal, Szpisják Pállal.

11 Hatvani Különdíjasok a kiállítás megálmodójával, Basáné Révész Erzsébet művésztanárral. Hatvani Szent István Katolikus Általános Iskola diákjai

12 Hatvani különdíjasok, Hegyi Katalin/Hatvan, Kossuth Általános Iskola/ Sisa Bianka, (Hatvan, Bajza József Gimnázium) Hatvani Szent István Katolikus Általános Iskola különdíjas diákja az alkotását mutatja.

13 Radócz Eszter, különdíjas tanuló, (Szombathely, Brenner János Általános Iskola) a különdíj felajánlójával, Dr. Dobos Gizellával Ernyei Júlia és Radócz Eszter különdíjasok (Szombathely, Brenner János Általános Iskola)

14 A TILMA a Gyermekművészetért Alapítvány által szervezett Találkozások az Irgalmas Jézussal, jó emberekkel című VIII. Nemzetközi Gyermekrajz pályázaton a szombathelyi Brenner János Óvoda, Általános iskola és Gimnáziumból 3-an: Ernyey Júlia 3.a., Hári Milán 5.a. és Radócz Eszter 5.n. osztályos tanulók különdíjban részesültünk. Rajzainkat rajzszakkörös tanárnőnk: Marton Kati néni nevezte be erre a versenyre. Mi, lányok Petra húgom és anyukám kíséretében vállalkoztunk a hosszú útra, hogy jutalmunkat személyesen vehessük át. Vonattal utaztunk Budapesten át Hatvanba, ahol leendő szállásadóink : Gizi néni és Marika néni nagy szeretettel és finom ebéddel fogadtak minket. Délután 1 órakor a Hatvani Galériában a különdíjak átadásával kezdődött az ünnepség. Azután megnéztük az összes pályázó munkáját, majd a díszvendégek /Katona István és Beer Miklós püspök atyák, Herczeg Anita, a Köztársasági Elnök felesége, a lengyel nagykövet, Jókai Anna írónő stb./ fogadása következett. Délután 4 órára átsétáltunk a Grassalkovich kastélyba, ahol ünnepi beszédek, irodalmi műsor és végül a gyémánt, arany, ezüst és bronz diplomások jutalmazása következett. Az élményben gazdag, de fárasztó nap végén még egy jót fogócskáztunk szállásadóink kertjében és másnap 6 órás utazás után visszaérkeztünk Szombathelyre. Köszönjük a TILMA Alapítványnak, minden szervezőnek és szállásadóinknak, hogy ilyen szép élményben lehetett részünk. Hálásak vagyunk a jutalmakért is, már egy jó részét használatba is vettük. Radócz Eszter 5.n. és Ernyey Júlia 3.a.

15 Szabó Zsolt Hatvan Város polgármestere kedves köszöntője és megnyitó beszéde után, Jókai Anna írónő méltatta a kiállítást, a jelenlévő szülőket, családokat és gyerekeket üdvözölve, akik évek óta részt vesznek a nemzetközi vándorkiállításokon Hatvanban. Boldog vagy, mert hittél! Megvalósult Isten legszebb álma, mert ismét sikerült összegyűjteni Hatvanba a Jó embereket. A gyerekek képei idevonzották Indonéziától Peruig, Zetelakától, Somorjáig a szeretet mindent betöltő hatalmát. Sok száz ember életében lett jel a Tilma Alapítvány által megrendezett kiállítás. Az őszinte derűt és örömöt sugárzó alkotások 2006 és 2013 között, példát mutattak a nagyvilágban az igazságról a hit, a remény, és a szeretet, erejéről. Hatvantól Szicíliáig, Finnországtól Lengyelországig, a Vatikánig.

16 A kicsinyek, mint világító fények úgy sugározzák képeikkel örömüket a jelenlévőkre. Úgy éreztük, hogy ez nem lehet véletlen, mert ez a sok jó ember itt és most újból találkozott egymással és az Irgalmas Jézussal, aki láthatatlanul, de érezhetően közöttünk volt. A gyerekek képeikkel, mint egy imádság hívják életre az Irgalmas Jézus szeretetét, a jóságot, a szépséget és ezzel lehozzák az égből a Jézus csodálatos örömét, közvetítve a szeretet mindent betöltő erejét! Katona István egri segéd püspök és Beer Miklós váci megyés püspökök ünnepi köszöntője után megáldották a kiállítás minden résztvevőjét. És hogy legyen a jövőben hitünk és magyarságtudatunk, Katona István püspök atya nagy örömmel olvasta fel az Alberto Bottari de Castello Apostoli Nuncius úr által küldött levelet, melyben Ferenc pápa Apostoli Áldását küldte a kiállítás résztvevőire.

17

18 Ezt követően a Gálaműsorral folytatódott az ünnepség. Lélekemelő, színvonalas előadással a Miskolci Éltető Lélek Irodalmi Kör Egyesület ajándékozta meg a jelenlévőket. Polgármesterek, díszvendégek, művészek, és sok-sok a kiállítás iránt érdeklődő látogató töltötte meg a kastély barokk termét, ahol a köszöntők után a gyerekek is átvehették a megérdemelt jutalmaikat.

19 Herczegh Anita asszony egy színes nyomtatót ajándékozott a Gyémánt diplomás Kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceum diákjainak, akik a Répás Zsuzsanna helyettes államtitkár által felajánlott Gárdonyi Géza mese könyvet is boldogan vihették haza, a csoport többi tagjainak is, valamint minden díjazott átvehette a TILMA Alapítvány által felajánlott szép oklevelet, gyémánt érmet, és az ajándékokat is.

20 Köszönet illeti a Nemzetpolitikai Államtitkárság részéről felajánlott díjakért Répás Zsuzsanna helyettes államtitkár asszonyt, aki levelében boldogan üdvözölte a nyertes határon túli gyermekeket. A TILMA Alapítvány munkáját elismerve, szeretettel küldte ajándékait a megnyitó alkalmából Hatvanba, melyet Hajnal Virág stratégiai főreferenstől vehetett át a Zetelakiak nevében Both Dávid atya és Karsai Angella hittantanár.

21 Bielinyi, (Lengyelország) Boldog II. János Pál pápa Gimnázium A HIT HEGYÉN című gyémántdiplomás alkotását mutatja be Basáné Révész Erzsébet művésztanár. Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, és Katona István egri segéd püspök, Beer Miklós váci megyés püspök. Háttérben, Roman Kowalski lengyel nagykövet, mellette Klinghammer Orsolya, Anita asszony személyi titkára.

22 Gyémánt diplomák kiosztása után, az arany, ezüst, bronz diplomák kerültek átadásra, az érmeket Molnár Andrea a Metal Art. Zrt. vezérigazgatója ajánlotta fel a kitüntetteknek. Cserháti Ágnes kommunikációs tanácsadó, televíziós műsorvezető szólítja a kitüntetteket és Katona püspök szeretettel adja át az ajándékokat a Turai népviseletbe öltözött lányok segítségével. A TILMA a Gyermekművészetért Alapítvány nevében, Basáné Révész Erzsébet oklevelet, ezüstérmet, és ajándékot ad át Sajóvölgyi Renátó Zalaszentgróti nyertesnek.

23 Roman Kowalski, Lengyel Nagykövet úr is meglepte a gyerekeket személyes ajándékaival. A Bielinyi /Lengyelország/ Boldog II. János Pál pápa Gimnázium díjnyertes alkotása csoportos gyémántdiplomáját, Márki Judit tolmács vette át. Bielinyi, Boldog II. János Pál pápa Gimnázium A HIT HEGYÉN című gyémántdiplomás alkotása. A festményen látható apátságban, a TILMA Alapítvány, 2014-ben meghívást kapott Boldog II János Pál pápa embersége című jubileumi gyermekrajz vándorkiállításával.

24 . Basáné Révész Erzsébet művésztanár, a hatvani különdíjasokkal a Galéria kertjében. A kiállítás része volt az évente megrendezett Őszi fesztivál programjának is. Szabó Zsolt Hatvan Város Polgármestere ezüstdiplomát ad át Kaszás Zsófia Helgának, aki óvodáskorban készítette a rajzát. Ő azóta már első osztályos tanuló lett Hatvanban.

25 Két aranydiplomás Zalaegerszegi Adys diák, Bakonyi Dóra és Kovács Antónia a díjátadón, Jókai Anna társaságában. Zalaegerszegi Ady Iskolatanulói vehetik át aranydiplomájukat, Katona István egri püspöktől a fotósok gyűrűjében.

26 Basáné Révész Erzsébet művésztanár megilletődötten és szeretettel köszönte meg Herczegh Anita asszonynak, hogy jelenlétével megtisztelte a TILMA Alapítvány Gyermekrajz Vándorkiállításának ünnepélyes megnyitóját. Ez alkalomból a Mátraverebély Szentkút Nemzeti kegyhely Szűz Mária szobrát is oda ajándékozta Anita asszonynak, aki szíve minden szeretetét is elhozta Hatvan Városába és a Tilma Alapítványt kitüntette elismerő szavaival. Herczegh Anita asszonynak, Katona István egri püspök úr TALÁLKOZÁSUK alkalmából és a megbecsülése tisztelete jeléül, szent Fausztina nővér Irgalmasság naplóját sok szeretettel ajándékozta az ünnepségen.

27 Jancsó György jobbágyi község alpolgármestere a Jancsó Alapítvány nevében egy díszkötésű könyvet ajándékozott Anita asszonynak és Jókai Anna írónőnek. A Tilma Alapítvány nevében, Jókai Anna írónő a Remény Ablaka című dedikált könyvét ajándékozta azoknak a nagylelkű támogatóknak, akik sokat segítették az Alapítvány munkáját az évek során.

28 Sajnos nem minden díjazott kis alkotó lehetetett velünk az ünnepségen. Ők Iskolájukban kapták meg jutalmaikat. A képeken a Szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola, és AMI helyi díjátadó ünnepsége, az október 23-i nemzeti ünnepség keretében. A díjakat Németh Gábor igazgató úr és Takács Gábor rajztanár adták át a nyertes tanulóknak.

29 Befejezésként Basáné Révész Erzsébet művésztanár a kiállítás szervezője megköszönte a jelenlévőknek, hogy eljöttek a kiállítás megnyitójára és hálát adott a Jó Istennek, hogy ezt a szép ünnepséget egy szívvel egy lélekkel együtt élhették át a gyerekekkel, megemlékezve Jancsó Imre atya hatvani plébánosról is, aki 2011-ben a Jó Pásztor vasárnapján adta át lelkét a Teremtőjének. A kiállítások után mindig azt mondta: adjunk együtt hálát az Istennek. Ő től 2011-ig sokat imádkozott és kísérte áldásaival az évek során a kiállítások folyamatát. Rá emlékezve, az Ő szavaival köszönte meg a kegyelmeket és a gyerekek tanúságtételét a szeretetről. A SZERETET LÁNGJA, MELY FELLOBBANT A GYEREKEK LELKÉBEN, HASSA ÁT A FELNŐTTEKET IS! A JÖVŐ NEMZEDÉKÉNEK PEDIG AZT ÜZENTE, HOGY LEGYEN HITÜK ÉS MAGYARSÁG TUDATUK!

30 Egy gyönyörű Szűz Máriához szóló énekkel zárult a VIII. Nemzetközi Gyermekrajz Vándorkiállítás, melyet Karsai Angella zetelaki hittantanár és Beer Miklós váci megyéspüspök a közönséggel együtt énekelt el. Herczegh Anita asszony a következőket írta a kiállítások vendégkönyvébe: A gyerekek őszintesége, odaadó alkotókedve, színpompás magyarázatot ad, miért a gyermeki szemlélet a legfőbb belépő a mennyországba. Ez a kiállítás felér egy lelkigyakorlattal! Basáné Révész Erzsébet művésztanár a TILMA Alapítvány létrehozója a kiállítás szervezője Hatvan, október 12. Tilma a Gyermekművészetért Alapítvány 3000 Hatvan, Kertész u. 7. tel: 37/ számlaszám: Iban: HU A kiállítások története megtekinthető:

31 KÖSZÖNET ILLETI A TILMA A GYERMEKMŰVÉSZETÉRT ALAPÍTVÁNY LÉTREJÖTTÉÉRT ÉS ÁLMAI BETELJESÜLÉSÉÉRT MINDAZOKAT A NAGYLELKŰ TÁMOGATÓKAT, AKIK SZÍVÜGYÜKNEK TEKINTIK A TEHETSÉGES FIATAL ALKOTÓK TÁMOGATÁSÁT, MEGSEGÍTÉSÉT. HÁLÁVAL TARTOZUNK -A TELJESSÉG IGÉNYE NÉLKÜL- AZ ALÁBBI SZEMÉLYEKNEK: Dr. Erdő Péter bíboros-prímás, Esztergom-Budapesti érsek Dr. Herczegh Anita, a Köztársasági elnök felesége Jókai Anna, Kossuth díjas író Alberto Bottari de Castello, apostoli nuncius P. Benvin Madassery Sebastian S.V.D., Pápai Missziós Művek Igazgatója Dr. Győriványi Gábor, Magyar Szentszéki Nagykövet, Vatikán Dr. Ivancsics Cecília, Szentszéki Nagykövetség első tanácsosa Roman Kowalski, Lengyel nagykövet Isabel B. Téllez de Ortega, Mexikói Nagykövet Dr. Katona István egri segédpüspök Dr. Beer Miklós váci megyés püspök Jancsó Imre atya Róna Gábor jezsuita Bajcsy Lajos esperes Molnár Andrea, Metal-Art Zrt. vezérigazgatója Cserháti Ágnes televíziós műsorvezető, kommunikációs tanácsadó Dr. Veres András ügyvéd Dr. Lestyán Balázs gyógyszerész, Hatvan Város képviselője Dr. Basa Antal, Galgahévíz Emeritus Polgármestere Dr. Zólyomi Géza PhD, okl. tűzoltó mérnök alezredes Farkas Kálmánné, címzetes igazgató, Hatvan Város Emeritus Polgármestere Madari Gyula, Makrovilág utazási iroda igazgatója Magyar Rajztanárok Országos Egyesülete Jancsó Alapítvány Hatvan Város Önkormányzata. Megköszönöm a férjem, Basa Ottó, és fiam Roland türelmes, hűséges és szeretettel teljes kitartását, amellyel a nyolc éven át erőt adtak, és segítettek megvalósítani az elképzeléseimet, álmaimat és mindazt, amiért a TILMA a Gyermekművészetért Alapítvány létrejött. Hatvan, október 12. Basáné Révész Erzsébet

A Rákóczi Szövetség Lapja

A Rákóczi Szövetség Lapja A Rákóczi Szövetség Lapja ide mint nemzeti búcsújáróhelyre elzarándokolhasson minden igaz magyar, aki erõt, biztatást, vígaszt és hazánk szebb és jobb jövõjének elõkészítésére és megteremtésére irányuló

Részletesebben

isaszeg önkormányzati tájékoztató Dsida Jenő: Hálaadás

isaszeg önkormányzati tájékoztató Dsida Jenő: Hálaadás isaszeg önkormányzati tájékoztató XIV. évfolyam, 5. szám 2015. május Köszönöm Istenem az édesanyámat! Amíg ő véd engem, nem ér semmi bánat. Körülvesz virrasztó áldó szeretettel, Értem éjjel-nappal dolgozni

Részletesebben

SZUPERKONCERT ABONY VÁROSÁBAN

SZUPERKONCERT ABONY VÁROSÁBAN 2008. április 1 Abony Város Önkormányzatának lapja XVI. évfolyam 4. szám 2008. április Ára: 150 Ft SZUPERKONCERT ABONY VÁROSÁBAN A Bihari János Zeneiskola, a Gyulai G.M. Általános Iskola és az Abonyi Fúvószenekari

Részletesebben

ELSZÁRMAZOTTAK TALÁLKOZÓJA

ELSZÁRMAZOTTAK TALÁLKOZÓJA Ára: 150 Ft 2012. MÁJUS 31. KÖZÉRDEKŰ ÖNKORMÁNYZATI LAP XIII. ÉVFOLYAM, 9. SZÁM ELSZÁRMAZOTTAK TALÁLKOZÓJA ÚJ TÁJÉKOZTATÓ TÁBLÁKKAL GAZDAGODOTT VÁROSUNK TOUR DE TISZA-TÓ A MŰVÉSZETOKTATÁS ÜNNEPE A 2011/2012.

Részletesebben

Hírmondó. Békés Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Újévet! Nagyalásony és környéke. A hír a miénk! Dabrony, Somlóvecse, Vid.

Hírmondó. Békés Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Újévet! Nagyalásony és környéke. A hír a miénk! Dabrony, Somlóvecse, Vid. Hírmondó Nagyalásony és környéke Dabrony, Somlóvecse, Vid A hír a miénk! Békés Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Újévet! I. évfolyam, 2. szám 2011. december A tartalomból A szlogen: Termőföldtől az asztalig

Részletesebben

Áldott, békés és szeretetteljes karácsonyt és sikerekben bõvelkedõ új esztendõt minden kedves olvasónak!

Áldott, békés és szeretetteljes karácsonyt és sikerekben bõvelkedõ új esztendõt minden kedves olvasónak! Téti Híradó Városi Folyóirat XII. évfolyam 4. szám 2007. december Áldott, békés és szeretetteljes karácsonyt és sikerekben bõvelkedõ új esztendõt minden kedves olvasónak! Nehéz év van mögöttünk, talán

Részletesebben

Egyengessétek az Úr útját!

Egyengessétek az Úr útját! VIII. évfolyam 5. szám 2005. VENI SANCTE Felsõ-krisztinavárosi Keresztelõ Szent János Plébánia, 1124 Budapest, Apor Vilmos tér 9, telefon: 356-0089 Szentmisék rendje: Hivatali órák: Hétköznapokon reggel

Részletesebben

Rózsába borult a művelődési ház

Rózsába borult a művelődési ház 2015. július hónap VII. évfolyam 7. szám Szeged-Szőreg Településrészi Önkormányzat és a Tömörkény István Művelődési Ház alkalmi kiadványa Tisztelt Szőregiek! Teljesen eladósodtam! Lekötelezettje lettem

Részletesebben

Most búcsúzunk és elmegyünk

Most búcsúzunk és elmegyünk A település közéleti lapja XX. (XXXV.) évfolyam 7. szám Alapítva 1927-ben 2013. július Hagyományőrző Somló Környéki Napok Az idén június 21-23. közt került sor a tavaly hagyományteremtő céllal létrehozott

Részletesebben

2014. IX. évfolyam 10. szám. Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kíván az Izotóp Tájékoztató Társulás!

2014. IX. évfolyam 10. szám. Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kíván az Izotóp Tájékoztató Társulás! 2014. IX. évfolyam 10. szám A tartalomból: A rajzpályázat eredményhirdetése 2. oldal Az ITT Ellenőrző Csoportja az RHFT telephelyén 3. oldal Múzsák Ölelésében kamaratárlat Váckisújfalu 4-5. oldal Novemberi

Részletesebben

Rákóczi Hírvivo 2015.

Rákóczi Hírvivo 2015. 25. évfolyam I. szám, 2015. március A Rákóczi Szövetség lapja Rákóczi Hírvivo Sikeres a Beiratkozási Program Több a gyerek a felvidéki iskolákban Gloria Victis Sikeresen zárult a vetélkedő Vezetőképző

Részletesebben

Gyermeknap. Városi. Városunk lapja XXVII. évf. 12. szám 2015. június 18. aktuális Kistérségi Pedagógus Nap. mozaik Mozi a Közösségi Házban

Gyermeknap. Városi. Városunk lapja XXVII. évf. 12. szám 2015. június 18. aktuális Kistérségi Pedagógus Nap. mozaik Mozi a Közösségi Házban Városunk lapja XXVII. évf. 12. szám 2015. június 18. Városi Gyermeknap aktuális Kistérségi Pedagógus Nap mozaik Mozi a Közösségi Házban sportkalauz Benczés Miklós a kispadon mezőkövesdi újság 2015/12 1

Részletesebben

Rákóczi Hírvivo. A nyelv írja a szöveget, a beszéd szövi a szellemet. 2014. I. szám. 24. évfolyam 1. szám, 2014. január A Rákóczi Szövetség lapja

Rákóczi Hírvivo. A nyelv írja a szöveget, a beszéd szövi a szellemet. 2014. I. szám. 24. évfolyam 1. szám, 2014. január A Rákóczi Szövetség lapja 24. évfolyam 1. szám, 2014. január A Rákóczi Szövetség lapja Rákóczi Hírvivo SIKERES A BEIRATKOZÁSI PROGRAM 4897 elsős, 182 helyszínen GLORIA VICTIS Történelem, irodalom, ünnepség RÁKÓCZI SZÖVETSÉG, 2013

Részletesebben

Tállai András. ötödik ciklusát kezdi a Parlamentben. Városunk lapja XXVI. évf. 8. szám 2014. április 24. városháza Birtokba vették a repülőteret

Tállai András. ötödik ciklusát kezdi a Parlamentben. Városunk lapja XXVI. évf. 8. szám 2014. április 24. városháza Birtokba vették a repülőteret Városunk lapja XXVI. évf. 8. szám 2014. április 24. Tállai András ötödik ciklusát kezdi a Parlamentben városháza Birtokba vették a repülőteret aktuális Hazatalált a Matyó Királynő Sportkalauz Határozott

Részletesebben

KÖLCSEY HÁZ LAKITELEKI HÍRLEVÉL A MAGYAR ÖRÖKSÉG-DÍJAS LAKITELEKI NÉPFISKOLA ALAPÍTVÁNY ÉS AZ EMIGRÁCIÓS GYJTEMÉNY TÁJÉKOZTATÓJA

KÖLCSEY HÁZ LAKITELEKI HÍRLEVÉL A MAGYAR ÖRÖKSÉG-DÍJAS LAKITELEKI NÉPFISKOLA ALAPÍTVÁNY ÉS AZ EMIGRÁCIÓS GYJTEMÉNY TÁJÉKOZTATÓJA KÖLCSEY HÁZ A MAGYAR ÖRÖKSÉG-DÍJAS LAKITELEKI NÉPFISKOLA ALAPÍTVÁNY ÉS AZ EMIGRÁCIÓS GYJTEMÉNY TÁJÉKOZTATÓJA Nekünk meg kell maradnunk, hívőnek és magyarnak, mert egyetlen magyarnak sem szabad elveszni.

Részletesebben

Kiliti. Dunakilitiért Díjas: Erdôs Imre 3. 2014. szeptember. Szeptember: itt az új tanév! Húszéves a nyugdíjas klub Ötvenéves osztálytalálkozó OLDAL

Kiliti. Dunakilitiért Díjas: Erdôs Imre 3. 2014. szeptember. Szeptember: itt az új tanév! Húszéves a nyugdíjas klub Ötvenéves osztálytalálkozó OLDAL 1 oldal Krónika Kiliti 2014. szeptember Dunakilitiért Díjas: Erdôs Imre 3. OLDAL Szeptember: itt az új tanév! Húszéves a nyugdíjas klub Ötvenéves osztálytalálkozó 5. oldal 7. oldal 11. oldal 2 Cyan Magenta

Részletesebben

Pusztinai Magyar Ház Közösségi Ház

Pusztinai Magyar Ház Közösségi Ház Pusztinai Magyar Ház Közösségi Ház Az 1989-es rendszerváltás után úgy mint más csángóföldi faluban, Pusztinán is erős igény mutatkozott arra, hogy a magyar nyelv használata iskolában is, templomban is

Részletesebben

Nyergesújfalui Hírmondó Nyergesújfalu Város Önkormányzatának lapja. Megjelenik havonta XXIII. évfolyam 2013. augusztus

Nyergesújfalui Hírmondó Nyergesújfalu Város Önkormányzatának lapja. Megjelenik havonta XXIII. évfolyam 2013. augusztus Nyergesújfalui Hírmondó Nyergesújfalu Város Önkormányzatának lapja Megjelenik havonta XXIII. évfolyam 2013. augusztus A fesztivál részletes programja lapunk 4. oldalán olvasható. MEGHÍVÓ Szent István király

Részletesebben

MÁRKI SÁNDOR KAPTA A MINDSZENT VÁROS IFJÚSÁGI DÍJAT

MÁRKI SÁNDOR KAPTA A MINDSZENT VÁROS IFJÚSÁGI DÍJAT MÁRKI SÁNDOR KAPTA A MINDSZENT VÁROS IFJÚSÁGI DÍJAT KÖZÉLET KULTÚRA SPORT TÁRSADALOM OKTATÁS Különös tehetségnek nevezte (4. oldal) Ára: 99Ft MÁRCIUS 15: KITARTÁS, ÖSSZEFOGÁS, BECSÜLET (4.OLDAL) BÉKÉS,

Részletesebben

Pedagógiai Hírlevél. PEDAGÓGUS EST 2014. június 6. Újbuda Önkormányzata és a Kamaraerdei Ifjúsági Park támogatásával vacsora, zene, tánc, tombola

Pedagógiai Hírlevél. PEDAGÓGUS EST 2014. június 6. Újbuda Önkormányzata és a Kamaraerdei Ifjúsági Park támogatásával vacsora, zene, tánc, tombola Pedagógiai Hírlevél Újbudai Pedagógiai Intézet 20. évfolyam 5. szám 2014. május Ó, Istenem, de csoda volna, ha az erdő megsokasodna, még erdőbb lenne, csupa gyémánt, és én ott állnék benne némán. Egy madár

Részletesebben

Egészségház-avató. Elsősök beíratása. Tartalom. Változás a művelődési. közmeghallgatást. február 14. 2012. február

Egészségház-avató. Elsősök beíratása. Tartalom. Változás a művelődési. közmeghallgatást. február 14. 2012. február 2012. február Tartalom Építsünk együtt játszótereket! 3. oldal Erdélyi barátaink színjátszó estje 3. oldal EGY-HÁZra találtak a reformátusok 4. oldal Egy különleges nap 5. oldal Óvodai beíratás 5. oldal

Részletesebben

KISÚJSZÁLLÁS ÖNKORMÁNYZATÁNAK HÍRLEVELE. Tegyünk az egészségért!

KISÚJSZÁLLÁS ÖNKORMÁNYZATÁNAK HÍRLEVELE. Tegyünk az egészségért! XXII. évfolyam, 2014. május 31. 5. KISBÍRÓ WWW.KISUJSZALLAS.HU KISÚJSZÁLLÁS ÖNKORMÁNYZATÁNAK HÍRLEVELE Tegyünk az egészségért! Felelősek vagyunk magunkért és másokért. Így van ez az egészség védelmében

Részletesebben

A KOCSÉRI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA. 25. évfolyam 4. szám 2014. JÚLIUS AUGUSZTUS Ára: 120 Ft

A KOCSÉRI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA. 25. évfolyam 4. szám 2014. JÚLIUS AUGUSZTUS Ára: 120 Ft A KOCSÉRI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA 25. évfolyam 4. szám 2014. JÚLIUS AUGUSZTUS Ára: 120 Ft A HELYI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK ÉS POLGÁRMESTEREK ÁLTALÁNOS VÁLASZTÁSÁNAK IDŐPONTJA: 2014. OKTÓBER 12. TISZTELT VÁLASZTÓPOLGÁR!

Részletesebben

Kedves Ábrahámhegyi lakosaink, nyaralótulajdonosaink, hozzánk látogató vendégek!

Kedves Ábrahámhegyi lakosaink, nyaralótulajdonosaink, hozzánk látogató vendégek! XX. évfolyam 3. szám 2013. október Kedves Ábrahámhegyi lakosaink, nyaralótulajdonosaink, hozzánk látogató vendégek! 2013-as év háromnegyedén már túl vagyunk, röviden szeretném összefoglalni, illetve tájékoztatni

Részletesebben

XXIV. évf. 2014. SZEPTEMBER - OKTÓBER - NOVEMBER. Szent Mihály hava - Mindszent hava - Szent András hava

XXIV. évf. 2014. SZEPTEMBER - OKTÓBER - NOVEMBER. Szent Mihály hava - Mindszent hava - Szent András hava Sziklaforrás XXIV. évf. 2014. SZEPTEMBER - OKTÓBER - NOVEMBER Szent Mihály hava - Mindszent hava - Szent András hava SZENT LÁSZLÓ EGYHÁZKÖZSÉG 3400 Mezõkövesd, Szent László tér 28. Telefon: (49)313-225

Részletesebben

TARTALOM. Az IPA Magyar Szekció Közép-Magyarországi Szervezete és az IMYKE YACHT & DIVING KFT. rendhagyó Mikulás partija... 5

TARTALOM. Az IPA Magyar Szekció Közép-Magyarországi Szervezete és az IMYKE YACHT & DIVING KFT. rendhagyó Mikulás partija... 5 XIII. évfolyam 2. szám 2012. december Tisztelt IPA Barátaim! Többi ünnepünkhöz viszonyítva a karácsonynak van egy különleges varázsa. Sokak számára a legszebb, a legérzelmesebb, legalábbis a gyermeki lelket

Részletesebben

MEZŐFALVA. Csodás ünnep volt. Az én falum. Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok településünk valamennyi lakójának! Húsvét a téren

MEZŐFALVA. Csodás ünnep volt. Az én falum. Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok településünk valamennyi lakójának! Húsvét a téren Az én falum MEZŐFALVA Információs és közéleti havilap 2011. április Tartalom Eredményes közbeszerzés Szervezzük a vízi közműtársulatot Ültessünk közösen virágot Lomtalanítás Iskolai hírek Óvodai hírek

Részletesebben

Harangszó ÜNNEPI. A Zalaegerszegi Mária Magdolna Egyházközség ingyenes tájékoztatója. Tartalom. XIX. évfolyam 3. szám HÚSVÉT 2012.

Harangszó ÜNNEPI. A Zalaegerszegi Mária Magdolna Egyházközség ingyenes tájékoztatója. Tartalom. XIX. évfolyam 3. szám HÚSVÉT 2012. Harangszó ÜNNEPI A Zalaegerszegi Mária Magdolna Egyházközség ingyenes tájékoztatója XIX. évfolyam 3. szám HÚSVÉT 2012. április - május Tartalom Hajnali futás az életért...1 Laudate, cantate! XIV. A barokk

Részletesebben

TURAI HIRLAP. Tábori beszámolók a 7. és a 10-14. oldalon. Szent István ünnepén. Átadták a Többsincs Óvoda és Bölcsõde felújított helyiségeit

TURAI HIRLAP. Tábori beszámolók a 7. és a 10-14. oldalon. Szent István ünnepén. Átadták a Többsincs Óvoda és Bölcsõde felújított helyiségeit ingyenes TURAI HIRLAP KÖZÉLETI HAVILAP 2008. SZEPTEMBER Szent István ünnepén Átadták a Többsincs Óvoda és Bölcsõde felújított helyiségeit Segítség és munkahelymegõrzés Tizenkét év után ismét van bölcsõdéje,

Részletesebben

Já nos hal ma Vá ros ön kor mány za tá nak lap ja. Elhunyt szeretteink emlékére jótékonysági hangverseny

Já nos hal ma Vá ros ön kor mány za tá nak lap ja. Elhunyt szeretteink emlékére jótékonysági hangverseny Já nos hal ma Vá ros ön kor mány za tá nak lap ja Megjelenik minden hónap első péntekén Ára: 170 forint XVI. év fo lyam 10. szám Október 6. az aradi vértanúk emléknapja Diákélelmezési konyha átadása A

Részletesebben