TILMA A GYERMEKMŰVÉSZETÉRT ALAPÍTVÁNY BESZÁMOLÓ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TILMA A GYERMEKMŰVÉSZETÉRT ALAPÍTVÁNY BESZÁMOLÓ"

Átírás

1 TILMA A GYERMEKMŰVÉSZETÉRT ALAPÍTVÁNY BESZÁMOLÓ BOLDOG VAGY, MERT HITTÉL VIII. NEMZETKÖZI GYERMEKRAJZ VÁNDORKIÁLLÍTÁS A HIT ÉVÉBEN HATVAN, OKTÓBER 12.

2 A Tilma a Gyermekművészetért Alapítvány október 12-én, szombat délután óráig rendezte meg a gálaműsorral egybekötött díjátadó ünnepségét és a kiállítás megnyitóját. Az országból és határon túlról is több százan, gyerekek, kísérő tanárok, szülők, érdeklődők érkeztek Hatvan városába. (Szlovákiából, Lengyelországból, Marosvásárhelyről, Kolozsvárról, Zetelakáról, Zalaegerszegről, Zalaszentgrótról, Szombathelyről, Kecskemétről, Jászberényből, Budapestről stb.) Népviseletbe öltözött Zetelaki gyerekek A kiállítás résztvevőire, még a napfény is örömmel ragyogott. Hargita megyéből érkezetek a Zetelaki gyerekek Both Dávid atyával és a hittantanár Karsai Angella és férje kíséretével a Hatvani Galériába, akik három szép napot töltöttek Hatvanban egy kedves családnál.

3 A Találkozások az Irgalmas Jézussal és a Jó emberekkel címmel meghirdetett VIII. Nemzetközi Gyermekrajz vándorkiállítás valóban a találkozások helyszínévé vált, és ennek a nemes kezdeményezésnek a gyerekek voltak elsősorban a főszereplői.

4 A több száz beérkezett szebbnél szebb különböző technikákkal készített alkotásokból rendezett kiállítást Fekete Gábor az Egri Szent István Katolikus Rádió munkatársa nyitotta meg a Galériában. Ünnepi köszöntőt Farkas Kálmánné Hatvan Város címzetes igazgatója mondott. A kiállítások történetéről közötti útjáról is szólt, melynek lelkes támogatója is volt mindvégig. A fotón látható Fekete Gábor, Farkas Kálmánné, a Turai népviseletbe öltözött diáklány mellette Basáné Révész Erzsébet a kiállítás szervezője, valamint a Magyar Rajztanárok Országos Egyesülete titkára, Pázmány Ágnes az AVKF adjunktusa, aki zsűritagként is részt vett az évek során a pályaművek elbírálásában, Szalay József művésztanár és Bajcsy Lajos esperes, grafikus művésszel együtt.

5 A kiállítás fővédnöke 2013-ban Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége volt. Örökös fővédnök Jókai Anna Kossuth díjas író. Katona István egri püspök örömmel üdvözölte Herczegh Anita asszonyt Jókai Anna írót és a jelenlévőket. Anita asszony Hatvan városába magával hozta Ferenc pápa áldását is, melyet pár héttel a megnyitó előtt Vatikáni TALÁLKOZÁSA alkalmával Ferenc pápától kapott családjával együtt. A rendezvény évek óta Hatvan városába vonzza a szeretetet és összegyűjti, mint egy óriási köntös a Tilma alá azokat a gyerekeket, a nagylelkű támogatókat, segítőket, akiknek szívügyük a kicsiny tehetségek felkarolása. A jóság a szépség, az igazság összefűzi mindazok szívét, lelkét, akik örömmel adják nevüket az eseményekhez és segítik a Tilma Alapítványt céljainak megvalósításában.

6 Nagy megtiszteltetést jelentett az immár 8. éve megrendezett gyermekrajz vándorkiállítások megnyitói történetében, hogy az idén Herczegh Anita asszony elfogadta a kiállítás fővédnöki tisztségét és részt vett a díjátadó ünnepségen Anita asszony megérkezése, jelenléte, kedvessége derűt és mosolyt hozott az emberek szívébe, aki a kiállított gyerekrajzok megtekintése alkalmával így nyilatkozott ha nem tudná az alkotások készítőiről, hogy gyerekek, el sem hinné. Olyan magas színvonalúak! Kell ettől nagyobb kitüntetés? Herczegh Anita asszonynak, Basa Ottóné Révész Erzsébet a TILMA Alapítvány létrehozója, a kiállítások megálmodója, bemutatja az alkotásokat a Hatvani Galériában.

7 A 62 különdíjas alkotó a Galériában vehette át ajándékaikat a felajánlóktól, és a TILMA Alapítvány nevében a megérdemelt kitüntetést és oklevelet. A többi kiállított 140 tanuló emléklapban részesült. Basa Ottó a Bajza József gimnázium tanára a TILMA Alapítvány létrehozója és a Zalaszentgrótról érkezett Bogdán Lívia ünnepi pillanata a díjátadón. Jancsó Csilla díjat ad át egy zalaegerszegi Adys diáknak.

8 Zalaszentgrótról érkezett díjazottak, kísérő tanáraikkal. Horváth Nándorné kísérő tanár köszönő je: Eredeti üzenet Dátum: október 15., kedd, 17:13:13 Feladó: "Nándorné Horváth Tárgy: díjátadó-köszönet Címzett: Kedves Erzsébet! Mint Sajóvölgyi Renátó osztályfőnöke ezúton szeretnék köszönetet mondani, hogy részt vehettünk kolléganőmmel és az ő tanítványával Líviával együtt Hatvanban a Tilma Alapítvány díjkiosztóján. Megtiszteltetés volt számunkra neves személyiségek és a soksok vendég körében osztozni tanulóink, Renátó (aki egyébként állami gondozott) és Lívia örömében. Igazgatónőnk is rendkívül büszke Renátó ezüst diplomájára, Lívike különdíjára. Nagy becsben tartunk minden kis és nagy sikert egyaránt, mivel sérült tanulóink nem könnyen veszik fel a versenyt tehetséges, ép társaikkal szemben. Most úgy érezzük ez sikerült, és ezért még egyszer köszönetet mondok mindenkinek, aki részt vett a színvonalas pályázat megszervezésében, lebonyolításában. Kívánok az Alapítvány működéséhez sok sikert, a magánéletben boldogságot és sok tehetséges tanítványt! Horváth Nándorné Ági, gyógypedagógus tanár Koncz Dezső Többcélú Gyógypedagógiai Intézmény, Zalaszentgrót

9 Basáné Révész Erzsébet művésztanár a különdíjas kis alkotókkal. Budai Janka, (Hatvan, Katolikus Általános Iskola), Dányi Luca, (Hatvan, Katolikus Általános Iskola), Sisa Bianka, (Hatvan, Bajza József Gimnázium) Ambruzs Nadin a Hatvani 5 sz. Általános Iskola különdíjas tanulója. (Háttérben a nyertes alkotás.)

10 A hatvani 5-ös számú Általános Iskola igazgatónője, Kalcsó Mária, különdíjas diákjaival az iskola Dicsőségtáblája előtt. (Püspöki Zalán, Ambruzs Nadin, Püspöki Noémi) Boldog község különdíjas diákjai, Rácz Boglárka és Futó Anett, rajztanárukkal, Szpisják Pállal.

11 Hatvani Különdíjasok a kiállítás megálmodójával, Basáné Révész Erzsébet művésztanárral. Hatvani Szent István Katolikus Általános Iskola diákjai

12 Hatvani különdíjasok, Hegyi Katalin/Hatvan, Kossuth Általános Iskola/ Sisa Bianka, (Hatvan, Bajza József Gimnázium) Hatvani Szent István Katolikus Általános Iskola különdíjas diákja az alkotását mutatja.

13 Radócz Eszter, különdíjas tanuló, (Szombathely, Brenner János Általános Iskola) a különdíj felajánlójával, Dr. Dobos Gizellával Ernyei Júlia és Radócz Eszter különdíjasok (Szombathely, Brenner János Általános Iskola)

14 A TILMA a Gyermekművészetért Alapítvány által szervezett Találkozások az Irgalmas Jézussal, jó emberekkel című VIII. Nemzetközi Gyermekrajz pályázaton a szombathelyi Brenner János Óvoda, Általános iskola és Gimnáziumból 3-an: Ernyey Júlia 3.a., Hári Milán 5.a. és Radócz Eszter 5.n. osztályos tanulók különdíjban részesültünk. Rajzainkat rajzszakkörös tanárnőnk: Marton Kati néni nevezte be erre a versenyre. Mi, lányok Petra húgom és anyukám kíséretében vállalkoztunk a hosszú útra, hogy jutalmunkat személyesen vehessük át. Vonattal utaztunk Budapesten át Hatvanba, ahol leendő szállásadóink : Gizi néni és Marika néni nagy szeretettel és finom ebéddel fogadtak minket. Délután 1 órakor a Hatvani Galériában a különdíjak átadásával kezdődött az ünnepség. Azután megnéztük az összes pályázó munkáját, majd a díszvendégek /Katona István és Beer Miklós püspök atyák, Herczeg Anita, a Köztársasági Elnök felesége, a lengyel nagykövet, Jókai Anna írónő stb./ fogadása következett. Délután 4 órára átsétáltunk a Grassalkovich kastélyba, ahol ünnepi beszédek, irodalmi műsor és végül a gyémánt, arany, ezüst és bronz diplomások jutalmazása következett. Az élményben gazdag, de fárasztó nap végén még egy jót fogócskáztunk szállásadóink kertjében és másnap 6 órás utazás után visszaérkeztünk Szombathelyre. Köszönjük a TILMA Alapítványnak, minden szervezőnek és szállásadóinknak, hogy ilyen szép élményben lehetett részünk. Hálásak vagyunk a jutalmakért is, már egy jó részét használatba is vettük. Radócz Eszter 5.n. és Ernyey Júlia 3.a.

15 Szabó Zsolt Hatvan Város polgármestere kedves köszöntője és megnyitó beszéde után, Jókai Anna írónő méltatta a kiállítást, a jelenlévő szülőket, családokat és gyerekeket üdvözölve, akik évek óta részt vesznek a nemzetközi vándorkiállításokon Hatvanban. Boldog vagy, mert hittél! Megvalósult Isten legszebb álma, mert ismét sikerült összegyűjteni Hatvanba a Jó embereket. A gyerekek képei idevonzották Indonéziától Peruig, Zetelakától, Somorjáig a szeretet mindent betöltő hatalmát. Sok száz ember életében lett jel a Tilma Alapítvány által megrendezett kiállítás. Az őszinte derűt és örömöt sugárzó alkotások 2006 és 2013 között, példát mutattak a nagyvilágban az igazságról a hit, a remény, és a szeretet, erejéről. Hatvantól Szicíliáig, Finnországtól Lengyelországig, a Vatikánig.

16 A kicsinyek, mint világító fények úgy sugározzák képeikkel örömüket a jelenlévőkre. Úgy éreztük, hogy ez nem lehet véletlen, mert ez a sok jó ember itt és most újból találkozott egymással és az Irgalmas Jézussal, aki láthatatlanul, de érezhetően közöttünk volt. A gyerekek képeikkel, mint egy imádság hívják életre az Irgalmas Jézus szeretetét, a jóságot, a szépséget és ezzel lehozzák az égből a Jézus csodálatos örömét, közvetítve a szeretet mindent betöltő erejét! Katona István egri segéd püspök és Beer Miklós váci megyés püspökök ünnepi köszöntője után megáldották a kiállítás minden résztvevőjét. És hogy legyen a jövőben hitünk és magyarságtudatunk, Katona István püspök atya nagy örömmel olvasta fel az Alberto Bottari de Castello Apostoli Nuncius úr által küldött levelet, melyben Ferenc pápa Apostoli Áldását küldte a kiállítás résztvevőire.

17

18 Ezt követően a Gálaműsorral folytatódott az ünnepség. Lélekemelő, színvonalas előadással a Miskolci Éltető Lélek Irodalmi Kör Egyesület ajándékozta meg a jelenlévőket. Polgármesterek, díszvendégek, művészek, és sok-sok a kiállítás iránt érdeklődő látogató töltötte meg a kastély barokk termét, ahol a köszöntők után a gyerekek is átvehették a megérdemelt jutalmaikat.

19 Herczegh Anita asszony egy színes nyomtatót ajándékozott a Gyémánt diplomás Kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceum diákjainak, akik a Répás Zsuzsanna helyettes államtitkár által felajánlott Gárdonyi Géza mese könyvet is boldogan vihették haza, a csoport többi tagjainak is, valamint minden díjazott átvehette a TILMA Alapítvány által felajánlott szép oklevelet, gyémánt érmet, és az ajándékokat is.

20 Köszönet illeti a Nemzetpolitikai Államtitkárság részéről felajánlott díjakért Répás Zsuzsanna helyettes államtitkár asszonyt, aki levelében boldogan üdvözölte a nyertes határon túli gyermekeket. A TILMA Alapítvány munkáját elismerve, szeretettel küldte ajándékait a megnyitó alkalmából Hatvanba, melyet Hajnal Virág stratégiai főreferenstől vehetett át a Zetelakiak nevében Both Dávid atya és Karsai Angella hittantanár.

21 Bielinyi, (Lengyelország) Boldog II. János Pál pápa Gimnázium A HIT HEGYÉN című gyémántdiplomás alkotását mutatja be Basáné Révész Erzsébet művésztanár. Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, és Katona István egri segéd püspök, Beer Miklós váci megyés püspök. Háttérben, Roman Kowalski lengyel nagykövet, mellette Klinghammer Orsolya, Anita asszony személyi titkára.

22 Gyémánt diplomák kiosztása után, az arany, ezüst, bronz diplomák kerültek átadásra, az érmeket Molnár Andrea a Metal Art. Zrt. vezérigazgatója ajánlotta fel a kitüntetteknek. Cserháti Ágnes kommunikációs tanácsadó, televíziós műsorvezető szólítja a kitüntetteket és Katona püspök szeretettel adja át az ajándékokat a Turai népviseletbe öltözött lányok segítségével. A TILMA a Gyermekművészetért Alapítvány nevében, Basáné Révész Erzsébet oklevelet, ezüstérmet, és ajándékot ad át Sajóvölgyi Renátó Zalaszentgróti nyertesnek.

23 Roman Kowalski, Lengyel Nagykövet úr is meglepte a gyerekeket személyes ajándékaival. A Bielinyi /Lengyelország/ Boldog II. János Pál pápa Gimnázium díjnyertes alkotása csoportos gyémántdiplomáját, Márki Judit tolmács vette át. Bielinyi, Boldog II. János Pál pápa Gimnázium A HIT HEGYÉN című gyémántdiplomás alkotása. A festményen látható apátságban, a TILMA Alapítvány, 2014-ben meghívást kapott Boldog II János Pál pápa embersége című jubileumi gyermekrajz vándorkiállításával.

24 . Basáné Révész Erzsébet művésztanár, a hatvani különdíjasokkal a Galéria kertjében. A kiállítás része volt az évente megrendezett Őszi fesztivál programjának is. Szabó Zsolt Hatvan Város Polgármestere ezüstdiplomát ad át Kaszás Zsófia Helgának, aki óvodáskorban készítette a rajzát. Ő azóta már első osztályos tanuló lett Hatvanban.

25 Két aranydiplomás Zalaegerszegi Adys diák, Bakonyi Dóra és Kovács Antónia a díjátadón, Jókai Anna társaságában. Zalaegerszegi Ady Iskolatanulói vehetik át aranydiplomájukat, Katona István egri püspöktől a fotósok gyűrűjében.

26 Basáné Révész Erzsébet művésztanár megilletődötten és szeretettel köszönte meg Herczegh Anita asszonynak, hogy jelenlétével megtisztelte a TILMA Alapítvány Gyermekrajz Vándorkiállításának ünnepélyes megnyitóját. Ez alkalomból a Mátraverebély Szentkút Nemzeti kegyhely Szűz Mária szobrát is oda ajándékozta Anita asszonynak, aki szíve minden szeretetét is elhozta Hatvan Városába és a Tilma Alapítványt kitüntette elismerő szavaival. Herczegh Anita asszonynak, Katona István egri püspök úr TALÁLKOZÁSUK alkalmából és a megbecsülése tisztelete jeléül, szent Fausztina nővér Irgalmasság naplóját sok szeretettel ajándékozta az ünnepségen.

27 Jancsó György jobbágyi község alpolgármestere a Jancsó Alapítvány nevében egy díszkötésű könyvet ajándékozott Anita asszonynak és Jókai Anna írónőnek. A Tilma Alapítvány nevében, Jókai Anna írónő a Remény Ablaka című dedikált könyvét ajándékozta azoknak a nagylelkű támogatóknak, akik sokat segítették az Alapítvány munkáját az évek során.

28 Sajnos nem minden díjazott kis alkotó lehetetett velünk az ünnepségen. Ők Iskolájukban kapták meg jutalmaikat. A képeken a Szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola, és AMI helyi díjátadó ünnepsége, az október 23-i nemzeti ünnepség keretében. A díjakat Németh Gábor igazgató úr és Takács Gábor rajztanár adták át a nyertes tanulóknak.

29 Befejezésként Basáné Révész Erzsébet művésztanár a kiállítás szervezője megköszönte a jelenlévőknek, hogy eljöttek a kiállítás megnyitójára és hálát adott a Jó Istennek, hogy ezt a szép ünnepséget egy szívvel egy lélekkel együtt élhették át a gyerekekkel, megemlékezve Jancsó Imre atya hatvani plébánosról is, aki 2011-ben a Jó Pásztor vasárnapján adta át lelkét a Teremtőjének. A kiállítások után mindig azt mondta: adjunk együtt hálát az Istennek. Ő től 2011-ig sokat imádkozott és kísérte áldásaival az évek során a kiállítások folyamatát. Rá emlékezve, az Ő szavaival köszönte meg a kegyelmeket és a gyerekek tanúságtételét a szeretetről. A SZERETET LÁNGJA, MELY FELLOBBANT A GYEREKEK LELKÉBEN, HASSA ÁT A FELNŐTTEKET IS! A JÖVŐ NEMZEDÉKÉNEK PEDIG AZT ÜZENTE, HOGY LEGYEN HITÜK ÉS MAGYARSÁG TUDATUK!

30 Egy gyönyörű Szűz Máriához szóló énekkel zárult a VIII. Nemzetközi Gyermekrajz Vándorkiállítás, melyet Karsai Angella zetelaki hittantanár és Beer Miklós váci megyéspüspök a közönséggel együtt énekelt el. Herczegh Anita asszony a következőket írta a kiállítások vendégkönyvébe: A gyerekek őszintesége, odaadó alkotókedve, színpompás magyarázatot ad, miért a gyermeki szemlélet a legfőbb belépő a mennyországba. Ez a kiállítás felér egy lelkigyakorlattal! Basáné Révész Erzsébet művésztanár a TILMA Alapítvány létrehozója a kiállítás szervezője Hatvan, október 12. Tilma a Gyermekművészetért Alapítvány 3000 Hatvan, Kertész u. 7. tel: 37/ számlaszám: Iban: HU A kiállítások története megtekinthető:

31 KÖSZÖNET ILLETI A TILMA A GYERMEKMŰVÉSZETÉRT ALAPÍTVÁNY LÉTREJÖTTÉÉRT ÉS ÁLMAI BETELJESÜLÉSÉÉRT MINDAZOKAT A NAGYLELKŰ TÁMOGATÓKAT, AKIK SZÍVÜGYÜKNEK TEKINTIK A TEHETSÉGES FIATAL ALKOTÓK TÁMOGATÁSÁT, MEGSEGÍTÉSÉT. HÁLÁVAL TARTOZUNK -A TELJESSÉG IGÉNYE NÉLKÜL- AZ ALÁBBI SZEMÉLYEKNEK: Dr. Erdő Péter bíboros-prímás, Esztergom-Budapesti érsek Dr. Herczegh Anita, a Köztársasági elnök felesége Jókai Anna, Kossuth díjas író Alberto Bottari de Castello, apostoli nuncius P. Benvin Madassery Sebastian S.V.D., Pápai Missziós Művek Igazgatója Dr. Győriványi Gábor, Magyar Szentszéki Nagykövet, Vatikán Dr. Ivancsics Cecília, Szentszéki Nagykövetség első tanácsosa Roman Kowalski, Lengyel nagykövet Isabel B. Téllez de Ortega, Mexikói Nagykövet Dr. Katona István egri segédpüspök Dr. Beer Miklós váci megyés püspök Jancsó Imre atya Róna Gábor jezsuita Bajcsy Lajos esperes Molnár Andrea, Metal-Art Zrt. vezérigazgatója Cserháti Ágnes televíziós műsorvezető, kommunikációs tanácsadó Dr. Veres András ügyvéd Dr. Lestyán Balázs gyógyszerész, Hatvan Város képviselője Dr. Basa Antal, Galgahévíz Emeritus Polgármestere Dr. Zólyomi Géza PhD, okl. tűzoltó mérnök alezredes Farkas Kálmánné, címzetes igazgató, Hatvan Város Emeritus Polgármestere Madari Gyula, Makrovilág utazási iroda igazgatója Magyar Rajztanárok Országos Egyesülete Jancsó Alapítvány Hatvan Város Önkormányzata. Megköszönöm a férjem, Basa Ottó, és fiam Roland türelmes, hűséges és szeretettel teljes kitartását, amellyel a nyolc éven át erőt adtak, és segítettek megvalósítani az elképzeléseimet, álmaimat és mindazt, amiért a TILMA a Gyermekművészetért Alapítvány létrejött. Hatvan, október 12. Basáné Révész Erzsébet

Napcsoda Hatvanban 2015

Napcsoda Hatvanban 2015 Beszámoló a Civil Alap öntevékeny, önszerveződő közösségeket támogató keret pályázatához Napcsoda Hatvanban 2015 A Tilma a Gyermekművészetért Alapítvány által szervezett Ezerszínű Világ című 10. Jubileumi

Részletesebben

A Tilma a Gyermekművészetért Alapítvány Beszámolója

A Tilma a Gyermekművészetért Alapítvány Beszámolója A Tilma a Gyermekművészetért Alapítvány Beszámolója Ezerszínű világ című X. jubileumi nemzetközi gyermekrajz vándorkiállítás Budapesten az ARS SACRA MŰVÉSZETI FESZTIVÁLON A kezdet kezdetén A Tilma Alapítvány

Részletesebben

A XIII. Jedlik Ányos Fizikaverseny Országos Döntőjének rövid krónikája

A XIII. Jedlik Ányos Fizikaverseny Országos Döntőjének rövid krónikája A XIII. Jedlik Ányos Fizikaverseny Országos Döntőjének rövid krónikája 1999-től kezdődően 13. alkalommal rendeztük meg a Jedlik Ányos fizikaversenyt, nyíregyházi országos döntővel. A 13 év alatt kb. 21

Részletesebben

Szívet melengetõ délutánt töltöttem el a váci Bartók Béla Zeneiskolában, 2007.

Szívet melengetõ délutánt töltöttem el a váci Bartók Béla Zeneiskolában, 2007. VARSÁNYI LÁSZLÓNÉ SZOLFÉZS TANSZAKI NAP A VÁCI ZENEISKOLÁBAN Szívet melengetõ délutánt töltöttem el a váci Bartók Béla Zeneiskolában, 2007. március 22-én. A személyes meghíváson kívül egy szép meghívó

Részletesebben

JEZU, UFAM TOBIE - Jézusom, bízom Benned

JEZU, UFAM TOBIE - Jézusom, bízom Benned JEZU, UFAM TOBIE - Jézusom, bízom Benned Iskolánk felsős énekkara és gregorián kórusa az őszi szünetben (2014.10.24 10.30-ig) egy hetet töltött Lengyelországban a prezentációs nővérek által fenntartott

Részletesebben

SZENT GYÖRGY LOVAGREND XXI. NYÁRI EGYETEME

SZENT GYÖRGY LOVAGREND XXI. NYÁRI EGYETEME SZENT GYÖRGY LOVAGREND XXI. NYÁRI EGYETEME 2014. július 20. július 26. FŐVÉDNÖK: DR. VERES ANDRÁS szombathelyi megyéspüspök A SZENT GYÖRGY LOVAGREND XXI. NYÁRI EGYETEME 2014. július 20. 2014. július 26.

Részletesebben

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu 8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu Tisztelt Képviselő-testület! Idén 21. alkalommal rendezzük meg a Városnapokat szeptember 13. és 15. között, ahol a legkülönfélébb

Részletesebben

Az Országos angol nyelvi verseny Vas megyei résztvevıinek a megyei fordulóban elért eredményei évfolyamonként 2011-2012. tanév

Az Országos angol nyelvi verseny Vas megyei résztvevıinek a megyei fordulóban elért eredményei évfolyamonként 2011-2012. tanév A MEGYEI FORDULÓ EREDMÉNYE 8. évfolyam Felterjesztési ponthatár az országos döntıbe: 80 pont/100 pont NÉV ISKOLA TANÁR PONTSZÁM Kovács Attila Rezner Józsefné 79 Gáspár Gergı Rezner Józsefné 73 Koltai Kadosa

Részletesebben

Beszámoló a Heuréka számválaszos matematikaversenyről

Beszámoló a Heuréka számválaszos matematikaversenyről Beszámoló a Heuréka számválaszos matematikaversenyről A Nyíregyházi Fıiskola Matematika és Informatika Intézete egy új matematikaversenyt rendezett a középiskolák 9 12. osztályosai számára, a HEURÉKA számválaszos

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából Visszapillantó 2014. november 14. Születésnapi rendezvény Fazekas Lajos fazekas népi iparművész,

Részletesebben

Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda 4493. Tiszakanyár, Fő út 23. Tisztelt Igazgató Nő/Úr! Kedves Nyelvtanár Kollégák!

Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda 4493. Tiszakanyár, Fő út 23. Tisztelt Igazgató Nő/Úr! Kedves Nyelvtanár Kollégák! Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda 4493. Tiszakanyár, Fő út 23. Tisztelt Igazgató Nő/Úr! Kedves Nyelvtanár Kollégák! A Felső- Szabolcsi Iskolaszövetség angol nyelvi szóbeli versenye

Részletesebben

Állati jó - a számomra legkedvesebb állat a Hortobágyon - rajzpályázat 2014

Állati jó - a számomra legkedvesebb állat a Hortobágyon - rajzpályázat 2014 Állati jó - a számomra legkedvesebb állat a Hortobágyon - rajzpályázat 2014 A Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei óvodák, általános- és középiskolák körében négy kategóriában

Részletesebben

Nagy Előd festő- és éremművész, Nagy Botond fotós. 2012. november 19-én, hétfőn 18 órára. kiállításának megnyitójára

Nagy Előd festő- és éremművész, Nagy Botond fotós. 2012. november 19-én, hétfőn 18 órára. kiállításának megnyitójára A Kozák téri Közösségi Ház és a kiállító tisztelettel meghívja Önt és kedves családját, barátait Nagy Előd festő- és éremművész, valamint fia Nagy Botond fotós kiállításának megnyitójára 2012. november

Részletesebben

XIV. Országos Friss Antal Gordonkaverseny Szolnok, 2014. november 21-23.

XIV. Országos Friss Antal Gordonkaverseny Szolnok, 2014. november 21-23. XIV. Országos Friss Antal Gordonkaverseny Szolnok, 2014. november 21-23. Díjazottak: I. korcsoport I.díj: Jeong Jin Seok Prehoffer Júlia Szombathelyi Bartók Béla Zenei AMI tanára: Pálköviné Békefi Cecília

Részletesebben

V. Mária Út Konferencia. Mária út, amely összeköt! Csíksomlyó 2015. október 16 17.

V. Mária Út Konferencia. Mária út, amely összeköt! Csíksomlyó 2015. október 16 17. V. Mária Út Konferencia Mária út, amely összeköt! Csíksomlyó 2015. október 16 17. 2015. október 16., péntek Helyszín: Csíksomlyó, Jakab Antal Tanulmányi és Felnőttképzési Központ - Hotel Salvator** 17.00

Részletesebben

A HAMVAS BÉLA VÁROSI KÖNYVTÁR ÜNNEPI FÉLÉVÉNEK RENDEZVÉNYEI 2014

A HAMVAS BÉLA VÁROSI KÖNYVTÁR ÜNNEPI FÉLÉVÉNEK RENDEZVÉNYEI 2014 A HAMVAS BÉLA VÁROSI KÖNYVTÁR ÜNNEPI FÉLÉVÉNEK RENDEZVÉNYEI 2014 SZEPTEMBER Szeptember 16. kedd 18:00 Találkozás a festészettel I. Színek versek hangulatok: Hölgyek ecsettel és tollal Festménykiállítás

Részletesebben

Beszámoló a debreceni Magyar Finn Baráti Kör 2009. évi tevékenységéről

Beszámoló a debreceni Magyar Finn Baráti Kör 2009. évi tevékenységéről Beszámoló a debreceni Magyar Finn Baráti Kör 2009. évi tevékenységéről A Kör programjai: Január 21. Vezetőségi ülés. Tájékoztató a debreceni tiszteletbeli konzulátus alapításáról. Személyi javaslatok a

Részletesebben

német nyelv, zongora matematika, informatika angol nyelv,informatikus könyvtár történelem, informatika könyvtáros matematika-fizika

német nyelv, zongora matematika, informatika angol nyelv,informatikus könyvtár történelem, informatika könyvtáros matematika-fizika Pappné Dr. Forgács Edit PhD. intézményvezető,,, közoktatási vezető nyelvtudományi PhD. Germanisztika Szénási Andrea intézményvezető-helyettes,, Tóth Attiláné Deák Andrea intézményvezető-helyettes, André

Részletesebben

Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ III. KORCSOPORT. Eger, 2015. június 14-16.

Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ III. KORCSOPORT. Eger, 2015. június 14-16. Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ III. KORCSOPORT Eger, 2015. június 14-16. 1 A KOSÁRLABDA DIÁKOLIMPIA VERSENYPROGRAMJA RÉSZTVEVŐK, SORSOLÁS LEÁNYOK Ssz. Megye

Részletesebben

2014/2015. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG. LEÁNY III-IV. KORCSOPORT (2000-2001-2002-2003-ban születettek)

2014/2015. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG. LEÁNY III-IV. KORCSOPORT (2000-2001-2002-2003-ban születettek) LEÁNY III-IV. KORCSOPORT (2000-2001-2002-2003-ban születettek) Magasugrás leány (indult: 7 csapat) 1. Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimná VII. ker. 1,2825 Olasz Katalin 2000. 1,32 Benedek

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére 10220-1/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzata 2010. évi rendezvénytervének elfogadása

Részletesebben

HORVÁTH MIHÁLY EMLÉKVERSENY 2008.

HORVÁTH MIHÁLY EMLÉKVERSENY 2008. 2.Ternai 2.Zelei 3.Katona 1.Sebesi 1.Makai Melitta Anikó Marianna 6Dr.Pálfi 6Lőrincz Edit Tiborné Városi Kiss Bálint Általános Református Iskola Kunszentmárton 2.Füzi Balázs Viktória Hajnalka 6Szemerédi

Részletesebben

Versenyek 2012 I. negyedév

Versenyek 2012 I. negyedév Versenyek 2012 I. negyedév 1. A Polgárőrség Biztonságos közlekedés című rajzpályázata (2012. 03.09.) 1.helyezett: Takács Kitti 4.s Különdíj: Kerek Martina és Tóth Szelina 4.s Felkészítő tanáruk: Némethné

Részletesebben

Generációk Központ és a Chili Jóga Római

Generációk Központ és a Chili Jóga Római szombat vasárnap Generációk Központ és a Chili Jóga Római közösségi megnyitója 2013. február 2-3. NEXT 2. oldal szombat Részletes Programterv SZOMBAT Kapunyitás» Ünnepélyes megnyitó» Elôadások» Tanácsadás»

Részletesebben

A Varázsecset rajzszakkör eredményei. Szeptember

A Varázsecset rajzszakkör eredményei. Szeptember A Varázsecset rajzszakkör eredményei Szeptember 1. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, az Emberi Erőforrások minisztériuma és a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával került megrendezésre az Európai

Részletesebben

Csecsemő- és kisgyermeknevelő felsőoktatási szakképzési szak

Csecsemő- és kisgyermeknevelő felsőoktatási szakképzési szak Beosztás a 2015. június 17 19 között tartandó záróvizsgára Bizottság száma : 23. sz. Terem szám:, B épület 537. terem Záróvizsga időpontja: 2015. június 17. 8. 00 órától Balázsi Éva Kata Béres Nikoletta

Részletesebben

Díjazták kiváló pedagógusainkat és diákjainkat

Díjazták kiváló pedagógusainkat és diákjainkat Díjazták kiváló pedagógusainkat és diákjainkat Az előző tanévben is sikert sikerre halmoztak iskolánk tanárai és tanulói, amelyekről örömmel adunk hírt. Élmezőnyben az OKTV-n Évek óta kiemelkedően szerepelnek

Részletesebben

Totus Tuus Egészen a Tiéd II. János Pál Pápa emlékvonata Magyarországon is látható! Ünnepélyes Megnyitó és Nemzetközi Sajtóesemény

Totus Tuus Egészen a Tiéd II. János Pál Pápa emlékvonata Magyarországon is látható! Ünnepélyes Megnyitó és Nemzetközi Sajtóesemény Totus Tuus Egészen a Tiéd II. János Pál Pápa emlékvonata Magyarországon is látható! Ünnepélyes Megnyitó és Nemzetközi Sajtóesemény A Totus Tuus Egészen a Tiéd II. János Pál Pápa emlékvonata először érkezik

Részletesebben

34 év után újra a Comenius Karon az OTDK

34 év után újra a Comenius Karon az OTDK 1. nap (2015. 04. 08.) 34 év után újra a Comenius Karon az OTDK 2015. április 8-án megkezdődött a XXXII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia 14. szekciójának háromnapos ülése. Az esemény főszereplői

Részletesebben

6 2011. október HUNYADI JÁNOS ÁLTALÁNOS Egyéni Atlétika Verseny - Szarvas, 2011. 09. 27. A III-IV. korcsoportnak (5-8.osztály) megrendezett atlétika versenyen, minden tanuló, abban a versenyszámban indulhatott,

Részletesebben

TÉL-FÉNY 2011. 2011. március. szavazni a képekre és a legtöbb szavazatot kapott képet most

TÉL-FÉNY 2011. 2011. március. szavazni a képekre és a legtöbb szavazatot kapott képet most 2011. március 3 TÉL-FÉNY 2011. XI. alkalommal megrendezett fotókiállításon Afrikától Furugyon át Új-Zélandig láthattunk fényképeket a tárlaton. Először lehetett szavazni a képekre és a legtöbb szavazatot

Részletesebben

Reumatológia klinika tanterme Élettan 8:00-8:45

Reumatológia klinika tanterme Élettan 8:00-8:45 Reumatológia klinika tanterme Élettan 8:00-8:45 Bódy Péter Bordás János begs Boros Gábor Bendegúz es a=anatómia Cserháti Zoltán b=biokémia Farkas Dániel Márton e=élettan Fekete Ákos s=szövettan Gógl Aliz

Részletesebben

4M HÁLÓZAT ELÉRHETŐSÉGEI

4M HÁLÓZAT ELÉRHETŐSÉGEI 4M HÁLÓZAT ELÉRHETŐSÉGEI Cím Telefonszám, fax E-mail Ügyfélfogadás Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szövetsége Tel.: 92/511-425 teszzeg@t-online.hu 8900 Zalaegerszeg, Dísz tér 7. Fax: 92/312-240 Horváth

Részletesebben

4M HÁLÓZAT ELÉRHETŐSÉGEI

4M HÁLÓZAT ELÉRHETŐSÉGEI Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szövetsége 8900 Zalaegerszeg, Dísz tér 7. 4M HÁLÓZAT ELÉRHETŐSÉGEI Cím Telefonszám, fax E-mail Ügyfélfogadás Tel.: 92/511-425 Fax: 92/312-240 teszzeg@t-online.hu Horváth

Részletesebben

Az Országos angol nyelvi verseny Vas megyei résztvevıinek a megyei fordulóban elért eredményei évfolyamonként 2011-2012. tanév

Az Országos angol nyelvi verseny Vas megyei résztvevıinek a megyei fordulóban elért eredményei évfolyamonként 2011-2012. tanév A MEGYEI FORDULÓBA TOVÁBBJUTOTT TANULÓK 8. évfolyam Felterjesztési ponthatár a megyei fordulóba: 60 pont/100 pont NÉV ISKOLA TANÁR PONTSZÁM Molnár Krisztina Paragvári Utcai Általános Iskola, Juhász Ildikó

Részletesebben

Az V. Ábrahám Örzse Emlékverseny döntőjébe bejutott tanulók

Az V. Ábrahám Örzse Emlékverseny döntőjébe bejutott tanulók Az V. Ábrahám Örzse Emlékverseny döntőjébe bejutott tanulók I. kategória: 3 fő sorszám név pontszám iskola felkészítő tanár 1 Fenyődi Anna Sophie 76 Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Szakközépiskola,

Részletesebben

Köszönetünket fejezzük ki Szakács Zoltánnak a sárbogárdi TÜZÉP vezetőjének, aki 19db udvari ülőkének való fával támogatta iskolán öko programjának

Köszönetünket fejezzük ki Szakács Zoltánnak a sárbogárdi TÜZÉP vezetőjének, aki 19db udvari ülőkének való fával támogatta iskolán öko programjának Október első napján Énekel az iskola, elnevezésű programmal emlékeztünk meg a zenei világnapról. Elsősorban Bodoki Györgyné Betti néni volt segítségünkre ebben, ő volt az, aki megénekeltette az iskola

Részletesebben

Szakmai beszámoló. Vérzivataros évtizedek 1914-1944. MNL Hajdú-Bihar Megyei Levéltári Napokl

Szakmai beszámoló. Vérzivataros évtizedek 1914-1944. MNL Hajdú-Bihar Megyei Levéltári Napokl Szakmai beszámoló Pályázati azonosító: 3508/01149 Vérzivataros évtizedek 1914-1944 MNL Hajdú-Bihar Megyei Levéltári Napokl Az idén 2014. november 18-19-én, immár 41.alkalommal került sor a Hajdú-Bihar

Részletesebben

MVMSZ tagok nyilvántartása. Státusz Szervezet neve, székhelye Képviselő MVMSZ közgyűlés résztvevők Bács-Kiskun megye

MVMSZ tagok nyilvántartása. Státusz Szervezet neve, székhelye Képviselő MVMSZ közgyűlés résztvevők Bács-Kiskun megye MVMSZ tagok nyilvántartása Státusz Szervezet neve, székhelye Képviselő MVMSZ közgyűlés résztvevők Bács-Kiskun megye 1. megyei hatókörű városi Katona József Múzeum 6000 Kecskemét, Bethlen krt. 1. 2. területi,

Részletesebben

Gratulálunk a gyerekeknek a szép eredményekhez, és reméljük, hogy jövőre is ilyen szép számmal jelentkeznek majd tanulóink erre a versenyre!

Gratulálunk a gyerekeknek a szép eredményekhez, és reméljük, hogy jövőre is ilyen szép számmal jelentkeznek majd tanulóink erre a versenyre! Sikerek 2013/2014: Iskolánkban nagyon népszerű a Bendegúz Levelezős Verseny. Az idén is több diákunk jutott el a Tatán megrendezett megyei fordulóba, ahonnan nagyon szép helyezésekkel tértek haza. Bencz

Részletesebben

8) Rajz, tárlóberendezés Ló lovasával (Sebestyén Noémi) Spanyol női viseletek (Szabó Adrienn)

8) Rajz, tárlóberendezés Ló lovasával (Sebestyén Noémi) Spanyol női viseletek (Szabó Adrienn) 1) Kvíz játék (a spanyol tanárok összeállításában) 2) A legjobban sikerült versfordítások felolvasása (1-2) 3) Tánc Sevillanas (6 fő Kulifai Sára, Szabó Adrienn, Ruby Zsófia, Mong Szilvia, Turai Krisztina,

Részletesebben

"Biciklitôl az űrhajóig" (A. Bak Péter magángyűjteménye) Kedves művészetszeretô, múzeumlátogató Közönség!

Biciklitôl az űrhajóig (A. Bak Péter magángyűjteménye) Kedves művészetszeretô, múzeumlátogató Közönség! "Biciklitôl az űrhajóig" (A. Bak Péter magángyűjteménye) Kedves művészetszeretô, múzeumlátogató Közönség! Meghívom Önt a Városligetben lévô Közlekedési Múzeumba, ahol az Erzsébet teremben rendeztek kiállítást

Részletesebben

Alsó tagozatos Nyelvtan-Helyesírás verseny

Alsó tagozatos Nyelvtan-Helyesírás verseny 1 / 5 201031. 14:34 Alsó tagozatos Nyelvtan-Helyesírás verseny Iskola Tanuló neve Osztály Felkészítő tanár neve Kategória Pontszám Helyezés Megjegyzés 1 Városligeti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános

Részletesebben

400 m. fiú vegyesúszás 1. versenyszám

400 m. fiú vegyesúszás 1. versenyszám 400 m. fiú vegyesúszás 1. versenyszám 1. Krámli Kristóf 2002 Orosháza ÚE 5:37,74 2. Nagy Roland 2003 Triton Sport Egyes. 5:26,70 3. Sipaki Zsombor 2002 Békéscsaba Előre ÚK 5:22,74 4. Pertich Zsombor 2001

Részletesebben

A megyei versenynek helyet adó intézmény adatai Irányítószám A Utca, Házszám Honlapcím Ímélcím. Az iskola neve

A megyei versenynek helyet adó intézmény adatai Irányítószám A Utca, Házszám Honlapcím Ímélcím. Az iskola neve Bács-Kiskun megye Az intézmény Corvina Óvoda és Általános Kertvárosi Általános A megyei versenynek helyet adó intézmény adatai Irányítószám A Utca, Házszám Honlapcím Ímélcím település tér 6000 Mártírok

Részletesebben

Tanévnyitó ünnepi istentiszteletünk

Tanévnyitó ünnepi istentiszteletünk Tanévnyitó ünnepi istentiszteletünk Intézményünk, az Arany János Református Általános Iskola és Óvoda augusztus 30- án, vasárnap délelőtt 10 órai kezdettel, ünnepi istentisztelet keretében nyitotta meg

Részletesebben

Kedves Hallgatók! Köszönjük, és jó tanulást kívánunk: Gabi és Nóra

Kedves Hallgatók! Köszönjük, és jó tanulást kívánunk: Gabi és Nóra Kedves Hallgatók! Az alábbi táblázatokban találjátok a csoportbeosztást. Kérjük, hogy a beosztásotok szerinti első napon jelenjetek meg. Aki nem találja a nevét, kérjük, keressen minket telefonon. Figyelem!

Részletesebben

É V V É GI B E S ZÁ M OLÓ

É V V É GI B E S ZÁ M OLÓ É V V É GI B E S ZÁ M OLÓ 2015. DECEMBER 31. Január 10-én-én, a Regina Mudi-templom ovis miséjén a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola 3.a osztályos tanulói egy rövid jelenettel szerepeltek.

Részletesebben

ALAPFOKÚ BARLANGJÁRÓ TANFOLYAM

ALAPFOKÚ BARLANGJÁRÓ TANFOLYAM ALAPFOKÚ BARLANGJÁRÓ TANFOLYAM Bevezetés Ország János Szegedi Karszt- és Barlangkutató Egyesület Orfű Az SZKBE története: 1993. kutatások kezdete 1995. József Attila Tudományegyetem Barlangkutató Csoportja

Részletesebben

III. éves tanító szakos hallgatók beosztása VMT csoportos tanítási gyakorlat névsora B-TAKG017 2013/2014. tanév II. félév

III. éves tanító szakos hallgatók beosztása VMT csoportos tanítási gyakorlat névsora B-TAKG017 2013/2014. tanév II. félév Szakvezető: Szakter Zsuzsa Tantárgy: angol VMT Ideje: hétfő 10-12:35 óra Helye: 4. d osztály ANATABF.SZE Antal Anett angol BERTABF.SZE Bertalan Renáta Melinda angol DEETABF.SZE Deák Erzsébet angol KIVTAAF.SZE

Részletesebben

11 ÓRÁTÓL 11 ÓRA 45 -IG I.EMELET KOLLÉGIUM 1K3-AS TEREM

11 ÓRÁTÓL 11 ÓRA 45 -IG I.EMELET KOLLÉGIUM 1K3-AS TEREM I.EMELET KOLLÉGIUM 1K3-AS TEREM 1. Agócs Adrienn Farkasréti 2. Baka Ádám Kőrösi 3. Balogh Vivien Laura Érdligeti 4. Béres Bianka Herman 5. Bisbac Bálint II. Rákóczi 6. Bódi Kitti Kőrösi 7. Bódizs Botond

Részletesebben

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete elnöke és alelnöke a KASZ MUNKAVÁLLALÓKÉRT. kitüntetésben részesítette Müller Jánosnét,

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete elnöke és alelnöke a KASZ MUNKAVÁLLALÓKÉRT. kitüntetésben részesítette Müller Jánosnét, IIDddd A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete elnöke és alelnöke a KASZ MUNKAVÁLLALÓKÉRT kitüntetésben részesítette Müller Jánosnét, a Nógrádker Zrt. Szakszervezeti Bizottságának titkárát, a KASZ

Részletesebben

a Képviselő-testülethez az önkormányzat által adományozható elismerő oklevelek odaítélésének megerősítésére II.

a Képviselő-testülethez az önkormányzat által adományozható elismerő oklevelek odaítélésének megerősítésére II. 1 FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. (54) 531 000 ; 531 031 ; Fax (54) 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám:./2015. 17. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez

Részletesebben

Észak-Budapesti Döntő eredménylista

Észak-Budapesti Döntő eredménylista Észak-Budapesti Döntő eredménylista 1. korcsoport ( A kategória) 1. Boros Vince Karinthy Frigyes Két Tannyelvű Ált. Isk. 2. Gaál Miklós Dr. Béres József Ált. Isk. 3. Kerekes Balázs Bárczi Géza Ált. Isk.

Részletesebben

Iskolai Közösségi Szolgálat a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziumában

Iskolai Közösségi Szolgálat a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziumában Iskolai Közösségi Szolgálat a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziumában Bodnár Lili Anna 9.A osztályos tanuló Debrecen-Budapest, 2015. november 19. Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziuma

Részletesebben

Körzeti Diákolimpia Úszás 2011.11.28. 14:00 0. KORCSOPORT - FIÚ 0. KORCSOPORT - LÁNY

Körzeti Diákolimpia Úszás 2011.11.28. 14:00 0. KORCSOPORT - FIÚ 0. KORCSOPORT - LÁNY Körzeti Diákolimpia Úszás 2011.11.28. 14:00 Helyszín: KOMÁROM GYÓGYFÜRDŐ FEDETT USZODA EREDMÉNYEK 0. KORCSOPORT - FIÚ 33,3 m GYORS 1. Halász Viktor (oklevél) 1 : 05 : 30 Gesztenyés Óvoda 33,3 MELL 1. Halász

Részletesebben

Tanulmányi versenyek I. ORSZÁGOS ÉS FŐVÁROSI VERSENYEK

Tanulmányi versenyek I. ORSZÁGOS ÉS FŐVÁROSI VERSENYEK Megmérettetések 65 Tanulmányi versenyek I. ORSZÁGOS ÉS FŐVÁROSI VERSENYEK Országos középiskolai tanulmányi verseny Biológia Tallós Zsófia 12. C 27. hely tanára: Babay-Bognár Krisztina Szép magyar beszéd

Részletesebben

Radnóti-nap 2014. Rajz pályázatot Meseíró pályázatot.

Radnóti-nap 2014. Rajz pályázatot Meseíró pályázatot. Radnóti-nap 2014 Mit is jelenthet húsz, vagy ötven év? múlt és jövendő századok sora? A költő oly idős, amennyi a világ, ( Radnóti Miklós: Köszöntő) A Városközponti Tulipános Általános Iskola Radnóti Miklós

Részletesebben

LdU Aktuell. 2012. március. Magyarországi Németek Országos Önkormányzata

LdU Aktuell. 2012. március. Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Magyarországi Németek Országos Önkormányzata 1. HIVATALI HÍREK - MNOÖ információs napok a 2012. évi jogszabályi változásokról 2. PARTNERINTÉZMÉNYEK - A kisebbségekért felelős német államtitkár látogatása

Részletesebben

100 m. fiú gyorsúszás 1. versenyszám Országos csúcs: 0:47.31 (Takács Krisztián - 2009)

100 m. fiú gyorsúszás 1. versenyszám Országos csúcs: 0:47.31 (Takács Krisztián - 2009) 100 m. fiú gyorsúszás 1. versenyszám Országos csúcs: 0:47.31 (Takács Krisztián - 2009) 1. Holoda Péter 1996 Hőgyes G SZKI Hszob. 0:52,74 2. Gyulai Dávid 1996 Tóth Á G Debrecen 0:56,12 3. Kosina Gergő Péter

Részletesebben

Szeptemberi októberi programok

Szeptemberi októberi programok Szeptemberi októberi programok Szeptember 17 én, 18 án iskolánkban papírgyűjtés volt. A felsőtagozat összesen 5623 kg papírt gyűjtött. A tavalyi évben többet gyűjtöttünk. Reméljük a következő tanévben

Részletesebben

Szakmai beszámoló. Jószay Zsolt szobrászművész kiállításának megvalósításáról

Szakmai beszámoló. Jószay Zsolt szobrászművész kiállításának megvalósításáról NKA Képzőművészeti Szakmai Kollégium 2011. évi pályázata 1. témakör Kiállítás megvalósítására Pályázati azonosító: 1606/5592 Szakmai beszámoló Jószay Zsolt szobrászművész kiállításának megvalósításáról

Részletesebben

Maroslele Község Polgármesterétől

Maroslele Község Polgármesterétől Maroslele Község Polgármesterétől 6921 Maroslele, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 62/256 033 E-mail: marosleleph@vnet.hu Maroslele Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Maroslele Tárgy: Polgármesteri tájékoztató

Részletesebben

Tollaslabda diákolimpia Észak-Magyarországi területi döntő. Pest megye, Heves megye Nógrád megye Tollaslabda B kategória II-VI.

Tollaslabda diákolimpia Észak-Magyarországi területi döntő. Pest megye, Heves megye Nógrád megye Tollaslabda B kategória II-VI. TERÜLETI TOLLASLABDA DIÁKOLIMPIA i Batthyány Sportiskolai 2015.02.07. Tollaslabda diákolimpia Észak-Magyarországi területi döntő Pest megye, Heves megye Nógrád megye Tollaslabda B kategória II-VI. korcsoport

Részletesebben

Lezajlott a Gyermeknap az Igali Gyógyfürdőben

Lezajlott a Gyermeknap az Igali Gyógyfürdőben Lezajlott a Gyermeknap az Igali Gyógyfürdőben 2011-ben is bekerült az Igali Gyógyfürdő nyári rendezvénysorozatába a már évek óta hagyományosan megrendezésre kerülő és töretlen sikernek örvendő gyermeknap,

Részletesebben

BALKON ARANYA PÁLYÁZAT 2015 BALKON ARANYA

BALKON ARANYA PÁLYÁZAT 2015 BALKON ARANYA BALKON ARANYA PÁLYÁZAT 2015 BALKON ARANYA Balkon Aranya Pályázat Pályázatunk célja a budapesti lakosság ösztönzése arra, hogy a város szürke utcáit, vidámabbá, élhetőbbé tegyék. Ezen felül a Balkon Aranya

Részletesebben

Projektlátogatás: A felújított egykori katolikus iskolában kialakított Örökségvédelmi Közösségi Ház átadása

Projektlátogatás: A felújított egykori katolikus iskolában kialakított Örökségvédelmi Közösségi Ház átadása Projektlátogatás: A felújított egykori katolikus iskolában kialakított Örökségvédelmi Közösségi Ház átadása Helyszín: Nick Ideje: 2014. szeptember 20. 10.00 óra Szeptember 20-án ismét egy kedves meghívásnak

Részletesebben

A szerkesztôség e-mail címe: derekpont@freemail.hu telefon: 0620-389-58-53. Zetelakán jártunk Aki járt már Derekegyház testvértelepülésén Zetelakán az bizonyára igen kellemes tapasztalatokat szerzett az

Részletesebben

Faluújság Bakonypéterd I. évfolyam 3. szám 2010. december

Faluújság Bakonypéterd I. évfolyam 3. szám 2010. december Előszó KÖZSÉGI TÁJÉKOZTATÓ Bakonypéterd Község Önkormányzatának kiadványa Tisztelt Bakonypéterdi Lakosok! Szeretném megköszönni azt az összefogást, amit az elmúlt időszakban tanúsítottak azért, hogy megszépüljön

Részletesebben

AZ IPA TAPOLCAI SZERVEZETE 2013. szeptember 05-től szeptember 09-ig a Hunguest Hotel Pelion **** Tapolca Köztársaság tér 10. szám alatt rendezi meg a 20 éves jubileumi ünnepségét, rendezvényét. A rendezvényre

Részletesebben

Kedves Hallgatók! Jó tanulást kívánunk: Gabi és Nóra

Kedves Hallgatók! Jó tanulást kívánunk: Gabi és Nóra Kedves Hallgatók! Az alábbiakban találjátok a csoportbeosztást. Kérjük, hogy a tanfolyam kezdő napján, a megadott időpontban, a megadott teremben jelenjetek meg. Kérjük, hogy a tankönyvre mindenki hozzon

Részletesebben

Galgagyörki Napló. Galgagyörk község Önkormányzatának lapja II. évfolyam 3. szám - 2012. május

Galgagyörki Napló. Galgagyörk község Önkormányzatának lapja II. évfolyam 3. szám - 2012. május Galgagyörki Napló Galgagyörk község Önkormányzatának lapja II. évfolyam 3. szám 2012. május ÖNKORMÁNYZATI HÍREK Lőrik László átveszi a Köznevelésért díjat Fristáczki Erik 8. osztályos tanuló Izgatottan

Részletesebben

PROGRAMFÜZET. Magyar Ápolási Egyesület Szociális Szekció X. Országos Konferenciája. Kihívások a szociális ellátásban

PROGRAMFÜZET. Magyar Ápolási Egyesület Szociális Szekció X. Országos Konferenciája. Kihívások a szociális ellátásban PROGRAMFÜZET Szociális Szekció X. Országos Konferenciája Kihívások a szociális ellátásban 2011. június 30. július 1-2. Visegrád Fővédnök: Soltész Miklós szociális államtitkár VÉDNÖK Helyszín: Visegrád

Részletesebben

OM azonosító: 027953 Székhely neve: Kecskeméti Református Gimnázium Székhely címe: 6000 Kecskemét, Szabadság tér 7.

OM azonosító: 027953 Székhely neve: Kecskeméti Református Gimnázium Székhely címe: 6000 Kecskemét, Szabadság tér 7. 6000 Kecskemét, Tanulmányi terület kódja: 40 Tanulmányi terület gimnázium: 4 évfolyamos; általános kerettanterv; az első idegen nyelv a(z) francia nyelv vagy a(z) spanyol nyelv vagy a(z) angol nyelv; felvételi

Részletesebben

2012. 12. 13-án, csütörtökön véradás lesz a művelődési házban. 9 órától délután 4 óráig tart a véradás.

2012. 12. 13-án, csütörtökön véradás lesz a művelődési házban. 9 órától délután 4 óráig tart a véradás. December 12. 17.00 órakor kiállítás megnyitó a művelődési házban: Takács Gabriella kézműves, szövő szakember kiállítása. Megnyitja: Adorjáni Endre (20 éves a bátaszéki rajztagozat keretében) 2012. 12.

Részletesebben

Hittan tanmenet 3. osztály

Hittan tanmenet 3. osztály Hittan tanmenet 3. osztály Heti óraszám: 2 Összes óra: 80 A Mennyei Atya gyermekei című hittankönyvhöz Iskolai hitoktatás céljára Óraszám Tananyag Didaktikai cél, nevelési cél Segédeszköz, Munkaformák,

Részletesebben

Helyszín: Főemelet 11.

Helyszín: Főemelet 11. NYUGAT-EURÓPAI SZERVEZETEK REGIONÁLIS ÜLÉSE Elnök: Bihari Szabolcs KIM Nemzetpolitikai Államtitkárság munkatársai: Brendus Réka, Tóth László Helyszín: Főemelet 11. 1. Nyugat-Európai Országos Magyar Szervezetek

Részletesebben

Délelőtt a 4.c osztályosokkal előkészültünk a műsorra. Felraktuk a dekorációt, berendeztük az aulát. 14 órakor kezdődött a

Délelőtt a 4.c osztályosokkal előkészültünk a műsorra. Felraktuk a dekorációt, berendeztük az aulát. 14 órakor kezdődött a Az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnáziumban ezen a pénteki napon került megrendezésre a Gyerek-Faktor. Az előző években elkezdett Csillag Születik vetélkedőt folytattam, csak a nevét

Részletesebben

FIGEDY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA, ÓVODA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY NOSZVAJ OM AZONOSÍTÓ

FIGEDY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA, ÓVODA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY NOSZVAJ OM AZONOSÍTÓ FIGEDY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA, ÓVODA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY NOSZVAJ OM AZONOSÍTÓ 031530 VERSENYEREDMÉNYEK 2009/2010-ES TANÉV MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM GÁRDONYI GÉZA MEGYEI VERS-, PRÓZA-, MESEMONDÓ

Részletesebben

a László Mária tanító néni adventi koszorú készítő délutánja: a Fancsali Adélka-Leilla tanító néni karácsonyi és húsvéti kézműves délutánjai:

a László Mária tanító néni adventi koszorú készítő délutánja: a Fancsali Adélka-Leilla tanító néni karácsonyi és húsvéti kézműves délutánjai: KAPCSOLATAINK Számomra minden kisgyermek csoda. És mindegy, hogy szép vagy eláll a kisfüle, mindegy, hogy csillagszemű vagy kancsal egy picit kisgyermek, tehát csoda. Esendő és kiszolgáltatott. Óvjuk és

Részletesebben

Angol nyelvi verseny. 2. helyezett: Tiszakanyári Hunyadi Mátyás Általános Iskola - Birke Csaba - Háda Gréta - Tóth Eszter

Angol nyelvi verseny. 2. helyezett: Tiszakanyári Hunyadi Mátyás Általános Iskola - Birke Csaba - Háda Gréta - Tóth Eszter Angol nyelvi verseny 3. helyezett: Teichmann Vilmos Általános Iskola - Lakatos Nóra - Harsányi Gábor - Orgován Ferenc Felkészítő tanár: Arnóth Mariann 2. helyezett: Tiszakanyári Hunyadi Mátyás Általános

Részletesebben

I. Szitás Róbert 18.000 gr,

I. Szitás Róbert 18.000 gr, Általános iskolás horgászaink részt vettek május 11-én az általános iskolák közötti horgászversenyen, amit a szegedi Herman Ottó HE. rendezett. A résztvevő csapat tagjai: Cseh Dániel, Csuhaj András 6.osztály,

Részletesebben

SPORTEREDMÉNYEK. Id pont Verseny megnevezése Helyezés Tanuló

SPORTEREDMÉNYEK. Id pont Verseny megnevezése Helyezés Tanuló SPORTEREDMÉNYEK Id pont Verseny megnevezése Helyezés Tanuló 1997. Megyei Mezei Futóverseny 3. Kovács András Országos Mezei Futóverseny 52. Kovács András Megyei Atlétika 100 m síkfutás 1. Ács Tamás Országos

Részletesebben

5.b S. Tóth Marcell országos fordulóba továbbjutott 5.b Kovács Bertalan országos fordulóba továbbjutott 4.a Horváth Kristóf megyei l.

5.b S. Tóth Marcell országos fordulóba továbbjutott 5.b Kovács Bertalan országos fordulóba továbbjutott 4.a Horváth Kristóf megyei l. Kiemelkedő verseny eredmények az elmúlt fél évben Titok Arany János országos verseny 8.a. Papp Marcell 3.hely Nagyné Molnár Sarolta 5.a. Osváth Bálint 7.hely Guzslovánné B. Judit 5.b. Kovács Bertalan 7.hely

Részletesebben

Beszámoló a sikeresen megvalósított Határtalanul! pályázatról

Beszámoló a sikeresen megvalósított Határtalanul! pályázatról Beszámoló a sikeresen megvalósított Határtalanul! pályázatról 2012 tavaszán két lelkes kolléganő Csapi Edit és Heisz Mónika megírta és megnyerte a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kiírt pályázatot.

Részletesebben

A szerkesztôség e-mail címe: derekpont@freemail.hu telefon: 0620-389-58-53. melyet a kiállításunk képeivel próbálunk megjeleníteni. Próbáltuk az indulással az érkezés folyamatát összevetni, mely meghatározza

Részletesebben

A Magyar Műszaki Értelmiség Napja

A Magyar Műszaki Értelmiség Napja A Magyar Műszaki Értelmiség Napja Ünnepségsorozat 2012. június 4-7. 1 Budapest 2006. január 5. 2 3 A nyilatkozat aláírói Magyar Tudományos Akadémia Magyar Mérnökakadémia Magyar Mérnök Kamara Budapesti

Részletesebben

A nap részletes programjáról tájékozódjon honlapunkon:

A nap részletes programjáról tájékozódjon honlapunkon: Köszöntő: Kedves Barátunk! Különleges eseményre invitáljuk Önt 2012. december 14-ére az Országos Idegennyelvű Könyvtárba! Ezen a napon, 16-tól 20 óráig Legyen ünnep! című programsorozatunk keretében a

Részletesebben

Bödõk, Ilona b: 1947 in Csicsó Mad. Nagy, Tibor "Dr" b: 1946 in Mad m: 1976. Nagy, Szabolcs "állatorvos Dr" b: 1976 in Mad

Bödõk, Ilona b: 1947 in Csicsó Mad. Nagy, Tibor Dr b: 1946 in Mad m: 1976. Nagy, Szabolcs állatorvos Dr b: 1976 in Mad Nagy, Vilma b: 1911 in Csicsó d: 2005 in Csicsó anyja Pálffy Vilma Fél Antal d.u. Bödõk, Pál b: 1905 in Csicsó m: 1947 d: 1965 in Csicsó anyja Kollár M.Bödõk Ksz.Tarcsi Géza, Balá gy.k.sz. Beke Károly

Részletesebben

MATEMATIKA VERSENYEREDMÉNYEINK

MATEMATIKA VERSENYEREDMÉNYEINK MATEMATIKA VERSENYEREDMÉNYEINK VERSENY NÉV (OSZTÁLY) HELYEZÉS FELKÉSZÍTŐ TANÁR Varga Tamás Országos Varga Dániel 7.A megyei 4.helyezés Balázsfi Enikő 7.A megyei 5.helyezés Wischy Dávid 8.A megyei 2.helyezés

Részletesebben

Igazgatói beszéd programjainkról, eredményeinkről. az I. félév zárásaként megtartott hálaadó istentiszteleten

Igazgatói beszéd programjainkról, eredményeinkről. az I. félév zárásaként megtartott hálaadó istentiszteleten 1 Igazgatói beszéd programjainkról, eredményeinkről az I. félév zárásaként megtartott hálaadó istentiszteleten Áldás, békesség! Szeretettel köszöntök mindenkit az Arany János Református Általános Iskola

Részletesebben

Albertirsai híres evangélikus évfordulók

Albertirsai híres evangélikus évfordulók Albertirsai híres evangélikus évfordulók Fél évszázad a közösségben. Erős várunknak Albertirsán erős alapjai vannak. Koszorú Michalko Pál sírjára. Aszlovák nyelvet itt már kevesen beszélik, mégis meglepően

Részletesebben

Baranya 25-50-75-100 kerékpáros túra. Négy Évszak Futás (tavasz) Négy Évszak Futás (nyár) 2012 másodperces. DÖKE 25-50-75 kerékpáro s túra

Baranya 25-50-75-100 kerékpáros túra. Négy Évszak Futás (tavasz) Négy Évszak Futás (nyár) 2012 másodperces. DÖKE 25-50-75 kerékpáro s túra Tó- s - Ádám Kriszt nincs nincs Ambrus Norbert X nincs nincs Asszonyi Veronika X X nincs nincs Balla Antal nincs nincs Balogh Bettina X X X X X X X X X ezüst arany Balogh János X X nincs nincs Balogh Judit

Részletesebben

MEGHÍVÓ A KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT, ÖNKÉNTESSÉG JELENE ÉS JÖV AZ OKTATÁSBAN CÍM KONFERENCIÁRA

MEGHÍVÓ A KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT, ÖNKÉNTESSÉG JELENE ÉS JÖV AZ OKTATÁSBAN CÍM KONFERENCIÁRA A Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum Oktatási és Üdültetési Nonprofit Közhasznú Kft. szervezésében a NEFMI 2011. január 22-én OK 3879-7/2010.sz. Támogatási Szerz dés alapján Konferenciát szervez. MEGHÍVÓ

Részletesebben

VÁROSÜNNEP Rudabánya

VÁROSÜNNEP Rudabánya VÁROSÜNNEP Rudabánya Magyarország Európai Unióhoz csatlakozása 10. évfordulójának jegyében Programok III. Ásványgyűjtő Fesztivál, Rudabánya 2014. szeptember 5. VII. Városnap, Rudabánya 2014. szeptember

Részletesebben

Nándorfehérvári diadal emléknapja: július 22.

Nándorfehérvári diadal emléknapja: július 22. Nándorfehérvári diadal emléknapja: július 22. Hunyadi János és Kapisztrán János seregei 558 évvel ezelőtt, 1456. július 22-én állították meg a Nándorfehérvárt ostromló oszmán hadat. A győztes csata emlékére

Részletesebben

HÁTTÉRANYAG a 2013. június 26-i Választmányi ülés napirendjéhez

HÁTTÉRANYAG a 2013. június 26-i Választmányi ülés napirendjéhez HONVÉDSÉG ÉS TÁRSADALOM BARÁTI KÖR Székesfehérvári Szervezete - közhasznú szervezet- 8000 Székesfehérvár, Malom u. 2. Tel./ Fax: 00-36-22 311-255 E-mail: htbk.szfvár@regiment.hu HÁTTÉRANYAG a 2013. június

Részletesebben

Baranya Megyei Diáksport Tanács 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY V. KORCSOPORT. Pécs, 2015. május 08-10.

Baranya Megyei Diáksport Tanács 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY V. KORCSOPORT. Pécs, 2015. május 08-10. Baranya Megyei Diáksport Tanács 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY V. KORCSOPORT 1 AZ ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNYE V. KORCSOPORT VÉGEREDMÉNY LEÁNYOK Megye Iskola neve Település Testnevelő, felkészítő

Részletesebben

A XIII. GENIUS konferencia és diákverseny díjazott tanulói erdélyi jutalomkiránduláson vettek részt

A XIII. GENIUS konferencia és diákverseny díjazott tanulói erdélyi jutalomkiránduláson vettek részt A XIII. GENIUS konferencia és diákverseny díjazott tanulói erdélyi jutalomkiránduláson vettek részt (Ivó, Románia, 2015. július 25-31.) Gyere el, kérünk, légy a vendégünk! S lesz egy szép, közös emlékünk,

Részletesebben