TILMA A GYERMEKMŰVÉSZETÉRT ALAPÍTVÁNY BESZÁMOLÓ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TILMA A GYERMEKMŰVÉSZETÉRT ALAPÍTVÁNY BESZÁMOLÓ"

Átírás

1 TILMA A GYERMEKMŰVÉSZETÉRT ALAPÍTVÁNY BESZÁMOLÓ BOLDOG VAGY, MERT HITTÉL VIII. NEMZETKÖZI GYERMEKRAJZ VÁNDORKIÁLLÍTÁS A HIT ÉVÉBEN HATVAN, OKTÓBER 12.

2 A Tilma a Gyermekművészetért Alapítvány október 12-én, szombat délután óráig rendezte meg a gálaműsorral egybekötött díjátadó ünnepségét és a kiállítás megnyitóját. Az országból és határon túlról is több százan, gyerekek, kísérő tanárok, szülők, érdeklődők érkeztek Hatvan városába. (Szlovákiából, Lengyelországból, Marosvásárhelyről, Kolozsvárról, Zetelakáról, Zalaegerszegről, Zalaszentgrótról, Szombathelyről, Kecskemétről, Jászberényből, Budapestről stb.) Népviseletbe öltözött Zetelaki gyerekek A kiállítás résztvevőire, még a napfény is örömmel ragyogott. Hargita megyéből érkezetek a Zetelaki gyerekek Both Dávid atyával és a hittantanár Karsai Angella és férje kíséretével a Hatvani Galériába, akik három szép napot töltöttek Hatvanban egy kedves családnál.

3 A Találkozások az Irgalmas Jézussal és a Jó emberekkel címmel meghirdetett VIII. Nemzetközi Gyermekrajz vándorkiállítás valóban a találkozások helyszínévé vált, és ennek a nemes kezdeményezésnek a gyerekek voltak elsősorban a főszereplői.

4 A több száz beérkezett szebbnél szebb különböző technikákkal készített alkotásokból rendezett kiállítást Fekete Gábor az Egri Szent István Katolikus Rádió munkatársa nyitotta meg a Galériában. Ünnepi köszöntőt Farkas Kálmánné Hatvan Város címzetes igazgatója mondott. A kiállítások történetéről közötti útjáról is szólt, melynek lelkes támogatója is volt mindvégig. A fotón látható Fekete Gábor, Farkas Kálmánné, a Turai népviseletbe öltözött diáklány mellette Basáné Révész Erzsébet a kiállítás szervezője, valamint a Magyar Rajztanárok Országos Egyesülete titkára, Pázmány Ágnes az AVKF adjunktusa, aki zsűritagként is részt vett az évek során a pályaművek elbírálásában, Szalay József művésztanár és Bajcsy Lajos esperes, grafikus művésszel együtt.

5 A kiállítás fővédnöke 2013-ban Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége volt. Örökös fővédnök Jókai Anna Kossuth díjas író. Katona István egri püspök örömmel üdvözölte Herczegh Anita asszonyt Jókai Anna írót és a jelenlévőket. Anita asszony Hatvan városába magával hozta Ferenc pápa áldását is, melyet pár héttel a megnyitó előtt Vatikáni TALÁLKOZÁSA alkalmával Ferenc pápától kapott családjával együtt. A rendezvény évek óta Hatvan városába vonzza a szeretetet és összegyűjti, mint egy óriási köntös a Tilma alá azokat a gyerekeket, a nagylelkű támogatókat, segítőket, akiknek szívügyük a kicsiny tehetségek felkarolása. A jóság a szépség, az igazság összefűzi mindazok szívét, lelkét, akik örömmel adják nevüket az eseményekhez és segítik a Tilma Alapítványt céljainak megvalósításában.

6 Nagy megtiszteltetést jelentett az immár 8. éve megrendezett gyermekrajz vándorkiállítások megnyitói történetében, hogy az idén Herczegh Anita asszony elfogadta a kiállítás fővédnöki tisztségét és részt vett a díjátadó ünnepségen Anita asszony megérkezése, jelenléte, kedvessége derűt és mosolyt hozott az emberek szívébe, aki a kiállított gyerekrajzok megtekintése alkalmával így nyilatkozott ha nem tudná az alkotások készítőiről, hogy gyerekek, el sem hinné. Olyan magas színvonalúak! Kell ettől nagyobb kitüntetés? Herczegh Anita asszonynak, Basa Ottóné Révész Erzsébet a TILMA Alapítvány létrehozója, a kiállítások megálmodója, bemutatja az alkotásokat a Hatvani Galériában.

7 A 62 különdíjas alkotó a Galériában vehette át ajándékaikat a felajánlóktól, és a TILMA Alapítvány nevében a megérdemelt kitüntetést és oklevelet. A többi kiállított 140 tanuló emléklapban részesült. Basa Ottó a Bajza József gimnázium tanára a TILMA Alapítvány létrehozója és a Zalaszentgrótról érkezett Bogdán Lívia ünnepi pillanata a díjátadón. Jancsó Csilla díjat ad át egy zalaegerszegi Adys diáknak.

8 Zalaszentgrótról érkezett díjazottak, kísérő tanáraikkal. Horváth Nándorné kísérő tanár köszönő je: Eredeti üzenet Dátum: október 15., kedd, 17:13:13 Feladó: "Nándorné Horváth Tárgy: díjátadó-köszönet Címzett: Kedves Erzsébet! Mint Sajóvölgyi Renátó osztályfőnöke ezúton szeretnék köszönetet mondani, hogy részt vehettünk kolléganőmmel és az ő tanítványával Líviával együtt Hatvanban a Tilma Alapítvány díjkiosztóján. Megtiszteltetés volt számunkra neves személyiségek és a soksok vendég körében osztozni tanulóink, Renátó (aki egyébként állami gondozott) és Lívia örömében. Igazgatónőnk is rendkívül büszke Renátó ezüst diplomájára, Lívike különdíjára. Nagy becsben tartunk minden kis és nagy sikert egyaránt, mivel sérült tanulóink nem könnyen veszik fel a versenyt tehetséges, ép társaikkal szemben. Most úgy érezzük ez sikerült, és ezért még egyszer köszönetet mondok mindenkinek, aki részt vett a színvonalas pályázat megszervezésében, lebonyolításában. Kívánok az Alapítvány működéséhez sok sikert, a magánéletben boldogságot és sok tehetséges tanítványt! Horváth Nándorné Ági, gyógypedagógus tanár Koncz Dezső Többcélú Gyógypedagógiai Intézmény, Zalaszentgrót

9 Basáné Révész Erzsébet művésztanár a különdíjas kis alkotókkal. Budai Janka, (Hatvan, Katolikus Általános Iskola), Dányi Luca, (Hatvan, Katolikus Általános Iskola), Sisa Bianka, (Hatvan, Bajza József Gimnázium) Ambruzs Nadin a Hatvani 5 sz. Általános Iskola különdíjas tanulója. (Háttérben a nyertes alkotás.)

10 A hatvani 5-ös számú Általános Iskola igazgatónője, Kalcsó Mária, különdíjas diákjaival az iskola Dicsőségtáblája előtt. (Püspöki Zalán, Ambruzs Nadin, Püspöki Noémi) Boldog község különdíjas diákjai, Rácz Boglárka és Futó Anett, rajztanárukkal, Szpisják Pállal.

11 Hatvani Különdíjasok a kiállítás megálmodójával, Basáné Révész Erzsébet művésztanárral. Hatvani Szent István Katolikus Általános Iskola diákjai

12 Hatvani különdíjasok, Hegyi Katalin/Hatvan, Kossuth Általános Iskola/ Sisa Bianka, (Hatvan, Bajza József Gimnázium) Hatvani Szent István Katolikus Általános Iskola különdíjas diákja az alkotását mutatja.

13 Radócz Eszter, különdíjas tanuló, (Szombathely, Brenner János Általános Iskola) a különdíj felajánlójával, Dr. Dobos Gizellával Ernyei Júlia és Radócz Eszter különdíjasok (Szombathely, Brenner János Általános Iskola)

14 A TILMA a Gyermekművészetért Alapítvány által szervezett Találkozások az Irgalmas Jézussal, jó emberekkel című VIII. Nemzetközi Gyermekrajz pályázaton a szombathelyi Brenner János Óvoda, Általános iskola és Gimnáziumból 3-an: Ernyey Júlia 3.a., Hári Milán 5.a. és Radócz Eszter 5.n. osztályos tanulók különdíjban részesültünk. Rajzainkat rajzszakkörös tanárnőnk: Marton Kati néni nevezte be erre a versenyre. Mi, lányok Petra húgom és anyukám kíséretében vállalkoztunk a hosszú útra, hogy jutalmunkat személyesen vehessük át. Vonattal utaztunk Budapesten át Hatvanba, ahol leendő szállásadóink : Gizi néni és Marika néni nagy szeretettel és finom ebéddel fogadtak minket. Délután 1 órakor a Hatvani Galériában a különdíjak átadásával kezdődött az ünnepség. Azután megnéztük az összes pályázó munkáját, majd a díszvendégek /Katona István és Beer Miklós püspök atyák, Herczeg Anita, a Köztársasági Elnök felesége, a lengyel nagykövet, Jókai Anna írónő stb./ fogadása következett. Délután 4 órára átsétáltunk a Grassalkovich kastélyba, ahol ünnepi beszédek, irodalmi műsor és végül a gyémánt, arany, ezüst és bronz diplomások jutalmazása következett. Az élményben gazdag, de fárasztó nap végén még egy jót fogócskáztunk szállásadóink kertjében és másnap 6 órás utazás után visszaérkeztünk Szombathelyre. Köszönjük a TILMA Alapítványnak, minden szervezőnek és szállásadóinknak, hogy ilyen szép élményben lehetett részünk. Hálásak vagyunk a jutalmakért is, már egy jó részét használatba is vettük. Radócz Eszter 5.n. és Ernyey Júlia 3.a.

15 Szabó Zsolt Hatvan Város polgármestere kedves köszöntője és megnyitó beszéde után, Jókai Anna írónő méltatta a kiállítást, a jelenlévő szülőket, családokat és gyerekeket üdvözölve, akik évek óta részt vesznek a nemzetközi vándorkiállításokon Hatvanban. Boldog vagy, mert hittél! Megvalósult Isten legszebb álma, mert ismét sikerült összegyűjteni Hatvanba a Jó embereket. A gyerekek képei idevonzották Indonéziától Peruig, Zetelakától, Somorjáig a szeretet mindent betöltő hatalmát. Sok száz ember életében lett jel a Tilma Alapítvány által megrendezett kiállítás. Az őszinte derűt és örömöt sugárzó alkotások 2006 és 2013 között, példát mutattak a nagyvilágban az igazságról a hit, a remény, és a szeretet, erejéről. Hatvantól Szicíliáig, Finnországtól Lengyelországig, a Vatikánig.

16 A kicsinyek, mint világító fények úgy sugározzák képeikkel örömüket a jelenlévőkre. Úgy éreztük, hogy ez nem lehet véletlen, mert ez a sok jó ember itt és most újból találkozott egymással és az Irgalmas Jézussal, aki láthatatlanul, de érezhetően közöttünk volt. A gyerekek képeikkel, mint egy imádság hívják életre az Irgalmas Jézus szeretetét, a jóságot, a szépséget és ezzel lehozzák az égből a Jézus csodálatos örömét, közvetítve a szeretet mindent betöltő erejét! Katona István egri segéd püspök és Beer Miklós váci megyés püspökök ünnepi köszöntője után megáldották a kiállítás minden résztvevőjét. És hogy legyen a jövőben hitünk és magyarságtudatunk, Katona István püspök atya nagy örömmel olvasta fel az Alberto Bottari de Castello Apostoli Nuncius úr által küldött levelet, melyben Ferenc pápa Apostoli Áldását küldte a kiállítás résztvevőire.

17

18 Ezt követően a Gálaműsorral folytatódott az ünnepség. Lélekemelő, színvonalas előadással a Miskolci Éltető Lélek Irodalmi Kör Egyesület ajándékozta meg a jelenlévőket. Polgármesterek, díszvendégek, művészek, és sok-sok a kiállítás iránt érdeklődő látogató töltötte meg a kastély barokk termét, ahol a köszöntők után a gyerekek is átvehették a megérdemelt jutalmaikat.

19 Herczegh Anita asszony egy színes nyomtatót ajándékozott a Gyémánt diplomás Kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceum diákjainak, akik a Répás Zsuzsanna helyettes államtitkár által felajánlott Gárdonyi Géza mese könyvet is boldogan vihették haza, a csoport többi tagjainak is, valamint minden díjazott átvehette a TILMA Alapítvány által felajánlott szép oklevelet, gyémánt érmet, és az ajándékokat is.

20 Köszönet illeti a Nemzetpolitikai Államtitkárság részéről felajánlott díjakért Répás Zsuzsanna helyettes államtitkár asszonyt, aki levelében boldogan üdvözölte a nyertes határon túli gyermekeket. A TILMA Alapítvány munkáját elismerve, szeretettel küldte ajándékait a megnyitó alkalmából Hatvanba, melyet Hajnal Virág stratégiai főreferenstől vehetett át a Zetelakiak nevében Both Dávid atya és Karsai Angella hittantanár.

21 Bielinyi, (Lengyelország) Boldog II. János Pál pápa Gimnázium A HIT HEGYÉN című gyémántdiplomás alkotását mutatja be Basáné Révész Erzsébet művésztanár. Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, és Katona István egri segéd püspök, Beer Miklós váci megyés püspök. Háttérben, Roman Kowalski lengyel nagykövet, mellette Klinghammer Orsolya, Anita asszony személyi titkára.

22 Gyémánt diplomák kiosztása után, az arany, ezüst, bronz diplomák kerültek átadásra, az érmeket Molnár Andrea a Metal Art. Zrt. vezérigazgatója ajánlotta fel a kitüntetteknek. Cserháti Ágnes kommunikációs tanácsadó, televíziós műsorvezető szólítja a kitüntetteket és Katona püspök szeretettel adja át az ajándékokat a Turai népviseletbe öltözött lányok segítségével. A TILMA a Gyermekművészetért Alapítvány nevében, Basáné Révész Erzsébet oklevelet, ezüstérmet, és ajándékot ad át Sajóvölgyi Renátó Zalaszentgróti nyertesnek.

23 Roman Kowalski, Lengyel Nagykövet úr is meglepte a gyerekeket személyes ajándékaival. A Bielinyi /Lengyelország/ Boldog II. János Pál pápa Gimnázium díjnyertes alkotása csoportos gyémántdiplomáját, Márki Judit tolmács vette át. Bielinyi, Boldog II. János Pál pápa Gimnázium A HIT HEGYÉN című gyémántdiplomás alkotása. A festményen látható apátságban, a TILMA Alapítvány, 2014-ben meghívást kapott Boldog II János Pál pápa embersége című jubileumi gyermekrajz vándorkiállításával.

24 . Basáné Révész Erzsébet művésztanár, a hatvani különdíjasokkal a Galéria kertjében. A kiállítás része volt az évente megrendezett Őszi fesztivál programjának is. Szabó Zsolt Hatvan Város Polgármestere ezüstdiplomát ad át Kaszás Zsófia Helgának, aki óvodáskorban készítette a rajzát. Ő azóta már első osztályos tanuló lett Hatvanban.

25 Két aranydiplomás Zalaegerszegi Adys diák, Bakonyi Dóra és Kovács Antónia a díjátadón, Jókai Anna társaságában. Zalaegerszegi Ady Iskolatanulói vehetik át aranydiplomájukat, Katona István egri püspöktől a fotósok gyűrűjében.

26 Basáné Révész Erzsébet művésztanár megilletődötten és szeretettel köszönte meg Herczegh Anita asszonynak, hogy jelenlétével megtisztelte a TILMA Alapítvány Gyermekrajz Vándorkiállításának ünnepélyes megnyitóját. Ez alkalomból a Mátraverebély Szentkút Nemzeti kegyhely Szűz Mária szobrát is oda ajándékozta Anita asszonynak, aki szíve minden szeretetét is elhozta Hatvan Városába és a Tilma Alapítványt kitüntette elismerő szavaival. Herczegh Anita asszonynak, Katona István egri püspök úr TALÁLKOZÁSUK alkalmából és a megbecsülése tisztelete jeléül, szent Fausztina nővér Irgalmasság naplóját sok szeretettel ajándékozta az ünnepségen.

27 Jancsó György jobbágyi község alpolgármestere a Jancsó Alapítvány nevében egy díszkötésű könyvet ajándékozott Anita asszonynak és Jókai Anna írónőnek. A Tilma Alapítvány nevében, Jókai Anna írónő a Remény Ablaka című dedikált könyvét ajándékozta azoknak a nagylelkű támogatóknak, akik sokat segítették az Alapítvány munkáját az évek során.

28 Sajnos nem minden díjazott kis alkotó lehetetett velünk az ünnepségen. Ők Iskolájukban kapták meg jutalmaikat. A képeken a Szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola, és AMI helyi díjátadó ünnepsége, az október 23-i nemzeti ünnepség keretében. A díjakat Németh Gábor igazgató úr és Takács Gábor rajztanár adták át a nyertes tanulóknak.

29 Befejezésként Basáné Révész Erzsébet művésztanár a kiállítás szervezője megköszönte a jelenlévőknek, hogy eljöttek a kiállítás megnyitójára és hálát adott a Jó Istennek, hogy ezt a szép ünnepséget egy szívvel egy lélekkel együtt élhették át a gyerekekkel, megemlékezve Jancsó Imre atya hatvani plébánosról is, aki 2011-ben a Jó Pásztor vasárnapján adta át lelkét a Teremtőjének. A kiállítások után mindig azt mondta: adjunk együtt hálát az Istennek. Ő től 2011-ig sokat imádkozott és kísérte áldásaival az évek során a kiállítások folyamatát. Rá emlékezve, az Ő szavaival köszönte meg a kegyelmeket és a gyerekek tanúságtételét a szeretetről. A SZERETET LÁNGJA, MELY FELLOBBANT A GYEREKEK LELKÉBEN, HASSA ÁT A FELNŐTTEKET IS! A JÖVŐ NEMZEDÉKÉNEK PEDIG AZT ÜZENTE, HOGY LEGYEN HITÜK ÉS MAGYARSÁG TUDATUK!

30 Egy gyönyörű Szűz Máriához szóló énekkel zárult a VIII. Nemzetközi Gyermekrajz Vándorkiállítás, melyet Karsai Angella zetelaki hittantanár és Beer Miklós váci megyéspüspök a közönséggel együtt énekelt el. Herczegh Anita asszony a következőket írta a kiállítások vendégkönyvébe: A gyerekek őszintesége, odaadó alkotókedve, színpompás magyarázatot ad, miért a gyermeki szemlélet a legfőbb belépő a mennyországba. Ez a kiállítás felér egy lelkigyakorlattal! Basáné Révész Erzsébet művésztanár a TILMA Alapítvány létrehozója a kiállítás szervezője Hatvan, október 12. Tilma a Gyermekművészetért Alapítvány 3000 Hatvan, Kertész u. 7. tel: 37/ tilma@fre .hu számlaszám: Iban: HU A kiállítások története megtekinthető:

31 KÖSZÖNET ILLETI A TILMA A GYERMEKMŰVÉSZETÉRT ALAPÍTVÁNY LÉTREJÖTTÉÉRT ÉS ÁLMAI BETELJESÜLÉSÉÉRT MINDAZOKAT A NAGYLELKŰ TÁMOGATÓKAT, AKIK SZÍVÜGYÜKNEK TEKINTIK A TEHETSÉGES FIATAL ALKOTÓK TÁMOGATÁSÁT, MEGSEGÍTÉSÉT. HÁLÁVAL TARTOZUNK -A TELJESSÉG IGÉNYE NÉLKÜL- AZ ALÁBBI SZEMÉLYEKNEK: Dr. Erdő Péter bíboros-prímás, Esztergom-Budapesti érsek Dr. Herczegh Anita, a Köztársasági elnök felesége Jókai Anna, Kossuth díjas író Alberto Bottari de Castello, apostoli nuncius P. Benvin Madassery Sebastian S.V.D., Pápai Missziós Művek Igazgatója Dr. Győriványi Gábor, Magyar Szentszéki Nagykövet, Vatikán Dr. Ivancsics Cecília, Szentszéki Nagykövetség első tanácsosa Roman Kowalski, Lengyel nagykövet Isabel B. Téllez de Ortega, Mexikói Nagykövet Dr. Katona István egri segédpüspök Dr. Beer Miklós váci megyés püspök Jancsó Imre atya Róna Gábor jezsuita Bajcsy Lajos esperes Molnár Andrea, Metal-Art Zrt. vezérigazgatója Cserháti Ágnes televíziós műsorvezető, kommunikációs tanácsadó Dr. Veres András ügyvéd Dr. Lestyán Balázs gyógyszerész, Hatvan Város képviselője Dr. Basa Antal, Galgahévíz Emeritus Polgármestere Dr. Zólyomi Géza PhD, okl. tűzoltó mérnök alezredes Farkas Kálmánné, címzetes igazgató, Hatvan Város Emeritus Polgármestere Madari Gyula, Makrovilág utazási iroda igazgatója Magyar Rajztanárok Országos Egyesülete Jancsó Alapítvány Hatvan Város Önkormányzata. Megköszönöm a férjem, Basa Ottó, és fiam Roland türelmes, hűséges és szeretettel teljes kitartását, amellyel a nyolc éven át erőt adtak, és segítettek megvalósítani az elképzeléseimet, álmaimat és mindazt, amiért a TILMA a Gyermekművészetért Alapítvány létrejött. Hatvan, október 12. Basáné Révész Erzsébet

Napcsoda Hatvanban 2015

Napcsoda Hatvanban 2015 Beszámoló a Civil Alap öntevékeny, önszerveződő közösségeket támogató keret pályázatához Napcsoda Hatvanban 2015 A Tilma a Gyermekművészetért Alapítvány által szervezett Ezerszínű Világ című 10. Jubileumi

Részletesebben

A Tilma a Gyermekművészetért Alapítvány Beszámolója

A Tilma a Gyermekművészetért Alapítvány Beszámolója A Tilma a Gyermekművészetért Alapítvány Beszámolója Ezerszínű világ című X. jubileumi nemzetközi gyermekrajz vándorkiállítás Budapesten az ARS SACRA MŰVÉSZETI FESZTIVÁLON A kezdet kezdetén A Tilma Alapítvány

Részletesebben

Írta: Administrator szeptember 06. szombat, 15:09 - Módosítás: szeptember 10. szerda, 16:44

Írta: Administrator szeptember 06. szombat, 15:09 - Módosítás: szeptember 10. szerda, 16:44 A levéltári források szerint Szilvágy nevének első írásos említése 1343-ból ered. Két Szilvágyról értesülünk, az egyikben akkor Szent Márton tiszteletére épült templom állt. A török harcok idején annyira

Részletesebben

December 17-én a harmadik gyertyát is meggyújtottuk az iskola adventi koszorúján.

December 17-én a harmadik gyertyát is meggyújtottuk az iskola adventi koszorúján. A 3. gyertya December 17-én a harmadik gyertyát is meggyújtottuk az iskola adventi koszorúján. A gyertyagyújtás sorrendjében a harmadik gyertya színe rózsaszín, mivel a bűnbánatba már egy kis öröm is keveredik,

Részletesebben

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki Molnár Irmát

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki Molnár Irmát A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki Molnár Irmát 2014. 09. 08. A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki Molnár Irma zsoboki lelkészasszonyt szeptember 6-án, az általa alapított Bethesda

Részletesebben

Éves beszámoló a TÁMOP A-12/ számú projekthez kapcsolódóan

Éves beszámoló a TÁMOP A-12/ számú projekthez kapcsolódóan Éves beszámoló a TÁMOP-3.3.14A-12/1-2013-102 számú projekthez kapcsolódóan A Jászsági Napsugár Waldorf Óvodáért és Iskoláért Egyesület és a Bíborka Alapfokú Művészeti Iskola a Testvériskolai kapcsolatok

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ A MESEKERT ELNEVEZÉSŰ, ÓVODÁSOKNAK MEGHIRDETETT VERSENYRŐL

ÖSSZEFOGLALÓ A MESEKERT ELNEVEZÉSŰ, ÓVODÁSOKNAK MEGHIRDETETT VERSENYRŐL ÖSSZEFOGLALÓ A MESEKERT ELNEVEZÉSŰ, ÓVODÁSOKNAK MEGHIRDETETT VERSENYRŐL A verseny megrendezésének időpontja: 2019. január 22. rendező intézményének neve: Rózsai Tivadar Református Általános Iskola és Óvoda

Részletesebben

A Kossuth Szövetség arany okleveles díjazottja lettem

A Kossuth Szövetség arany okleveles díjazottja lettem A Kossuth Szövetség arany okleveles díjazottja lettem A Kossuth Szövetség az idén is pályázatot hirdetett, A szó az első, a tett a második címmel, melynek célja a hagyományok ápolása, a kossuthi emlékek

Részletesebben

JEZU, UFAM TOBIE - Jézusom, bízom Benned

JEZU, UFAM TOBIE - Jézusom, bízom Benned JEZU, UFAM TOBIE - Jézusom, bízom Benned Iskolánk felsős énekkara és gregorián kórusa az őszi szünetben (2014.10.24 10.30-ig) egy hetet töltött Lengyelországban a prezentációs nővérek által fenntartott

Részletesebben

Képzőművészeti pályázat 5-8. évfolyam

Képzőművészeti pályázat 5-8. évfolyam A Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által meghirdetett Szent Márton-évi pályázatainak eredményei Képzőművészeti pályázat 5-8. évfolyam Pályázó

Részletesebben

https://suliszerviz.com/kiemelt-rendezvenyek/259-xi-diaktarlat-2016-dijazott-alkotasok

https://suliszerviz.com/kiemelt-rendezvenyek/259-xi-diaktarlat-2016-dijazott-alkotasok Szép eredményeket értek el rajzosaink októberben. Három rajzpályázat eredményeinek összefoglalása képekkel: 1. XI. Országos Középiskolás Képzőművészeti Diáktárlat (Hajdúszoboszló) 2. Rajzpályázat az 1956-os

Részletesebben

Összefoglaló Az Úr csodái XIV. Országos Óvodai Rajzversenyről

Összefoglaló Az Úr csodái XIV. Országos Óvodai Rajzversenyről A verseny Összefoglaló Az Úr csodái XIV. Országos Óvodai Rajzversenyről megrendezésének időpontja: 2016. március rendező intézményének neve: Óvoda 4100, Tardy u. 8. szervezőjének neve, beosztása: Kari

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ A TÖRD A FEJED! ORSZÁGOS TEHETSÉGGONDOZÓ MATEMATIKAVERSENYRŐL

ÖSSZEFOGLALÓ A TÖRD A FEJED! ORSZÁGOS TEHETSÉGGONDOZÓ MATEMATIKAVERSENYRŐL ÖSSZEFOGLALÓ A TÖRD A FEJED! ORSZÁGOS TEHETSÉGGONDOZÓ MATEMATIKAVERSENYRŐL A verseny megrendezésének időpontja: 2019. március 22. rendező intézményének neve: Dr. Enyedy Andor Óvoda és Bölcsőde szervezőjének

Részletesebben

Ballagók és kitüntetéseik 2017.

Ballagók és kitüntetéseik 2017. Ballagók és kitüntetéseik 2017. Május, a tavasz egyik legszebb hónapja. Ilyenkor virágba borulnak az orgonák, a vadgesztenyék, a babarózsák és számos más növény is ontja virágainak illatát. 2017. május

Részletesebben

Pedagógusnap A feladat, amely sosem fejeződik be

Pedagógusnap A feladat, amely sosem fejeződik be Pedagógusnap A feladat, amely sosem fejeződik be Szerző: Zele Tímea Publikálva: 2019. jún 07. 19:25 Pedagógusnapi ünnepséget tartott Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Kazincbarcikai Tankerületi Központ

Részletesebben

Jobban boldogul kettő, mint egy: fáradozásuknak szép eredménye van. Prédikátorok könyve 4,9

Jobban boldogul kettő, mint egy: fáradozásuknak szép eredménye van. Prédikátorok könyve 4,9 Jobban boldogul kettő, mint egy: fáradozásuknak szép eredménye van. Prédikátorok könyve 4,9 KÉPES BESZÁMOLÓ A 2017-BEN MEGRENDEZETT ORSZÁGOS MAZSI MATEK VERSENYRŐL A verseny neve: MAZSI MATEK ORSZÁGOS

Részletesebben

A XIII. Jedlik Ányos Fizikaverseny Országos Döntőjének rövid krónikája

A XIII. Jedlik Ányos Fizikaverseny Országos Döntőjének rövid krónikája A XIII. Jedlik Ányos Fizikaverseny Országos Döntőjének rövid krónikája 1999-től kezdődően 13. alkalommal rendeztük meg a Jedlik Ányos fizikaversenyt, nyíregyházi országos döntővel. A 13 év alatt kb. 21

Részletesebben

Általános Iskola. Tájékozódási bemutató és verseny Diáktájfutás - egy program a jövőért. Bogyiszló Eredmények

Általános Iskola. Tájékozódási bemutató és verseny Diáktájfutás - egy program a jövőért. Bogyiszló Eredmények Általános Iskola Tájékozódási bemutató és verseny Diáktájfutás - egy program a jövőért Bogyiszló 2009.02.18. Eredmények Helyezés/Név Osztály D1 D2 Idő Fiú (6) 1 Bencze Máté Márk 1.oszt. 4:24 4:24 2 Végh

Részletesebben

9.00 a Széchenyi emléktáblánál (Hősök tere 7.) néma koszorúzás egy szál virággal

9.00 a Széchenyi emléktáblánál (Hősök tere 7.) néma koszorúzás egy szál virággal KOSZORÚZÁSOK ÉS MEGEMLÉKEZÉSEK OKTÓBER 19-én pénteken 9.30 a Romek emlékoszlopnál (Szentpéteri kapu) Közreműködnek a Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói 10.30 Ünnepi műsor a Miskolci Egyetemen 12.00

Részletesebben

KARÁCSONY SÁNDOR ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA IGAZGATÓJA. a Képviselő-testülethez

KARÁCSONY SÁNDOR ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA IGAZGATÓJA. a Képviselő-testülethez KARÁCSONY SÁNDOR ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA IGAZGATÓJA 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 6. /Fax: (54) 531 008 E-mail: muvhfold@t-online.hu Iktatószám: /2013. 13. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez

Részletesebben

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu 8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu Tisztelt Képviselő-testület! Idén 21. alkalommal rendezzük meg a Városnapokat szeptember 13. és 15. között, ahol a legkülönfélébb

Részletesebben

SZENT GYÖRGY LOVAGREND XXI. NYÁRI EGYETEME

SZENT GYÖRGY LOVAGREND XXI. NYÁRI EGYETEME SZENT GYÖRGY LOVAGREND XXI. NYÁRI EGYETEME 2014. július 20. július 26. FŐVÉDNÖK: DR. VERES ANDRÁS szombathelyi megyéspüspök A SZENT GYÖRGY LOVAGREND XXI. NYÁRI EGYETEME 2014. július 20. 2014. július 26.

Részletesebben

Versenyeredmények. a Bálint Sándor Tagiskolában területi 1. helyezett Donka Anita 3. osztály Fodorné Kiss Magdolna

Versenyeredmények. a Bálint Sándor Tagiskolában területi 1. helyezett Donka Anita 3. osztály Fodorné Kiss Magdolna a Bálint Sándor Tagiskolában Versenyeredmények 2015-2016. A verseny, pályázat elnevezése Szint Eredmény Tanuló Osztály Felkészítő tanár területi 1. helyezett Donka Anita 3. osztály Fodorné Kiss Magdolna

Részletesebben

Igmándyné Hebling Gabriella intézményvezető adott tájékoztatót az óvodával kapcsolatos főbb tudnivalókról, így a közelmúltban lezajlott

Igmándyné Hebling Gabriella intézményvezető adott tájékoztatót az óvodával kapcsolatos főbb tudnivalókról, így a közelmúltban lezajlott Testvérség képekben Huszonkét tagú delegáció érkezett Zircre német testvérvárosunkból, Pohlheimből. A képviselő-testületek tagjai, a két vöröskeresztes szervezet és a testvérvárosi egyesületek képviselői

Részletesebben

PRO PATRIA ET LIBERTATE. Az Országos II. Rákóczi Ferenc Latin Fordítási Verseny döntője. Beszámoló 2016

PRO PATRIA ET LIBERTATE. Az Országos II. Rákóczi Ferenc Latin Fordítási Verseny döntője. Beszámoló 2016 PRO PATRIA ET LIBERTATE Az Országos II. Rákóczi Ferenc Latin Fordítási Verseny döntője Beszámoló 2016 2016. április 9-én ötödször rendezhettük meg az Országos II. Rákóczi Ferenc Latin Fordítási Versenyt.

Részletesebben

Művészetek hete. Reneszánsz. a Debreceni Benedek Elek Általános Iskolában

Művészetek hete. Reneszánsz. a Debreceni Benedek Elek Általános Iskolában Művészetek hete a Debreceni Benedek Elek Általános Iskolában Reneszánsz Iskolánkban október 1. és 5. között rendeztük meg a Művészetek hetét. A diákok és a tantestület tagjai ezáltal kicsit visszacsöppentek

Részletesebben

Zákányszéki Általános Iskola és AMI. 2016/2017.tanév. Versenyek eredményei. Ábrahám Enikő és Makráné Vass Éva

Zákányszéki Általános Iskola és AMI. 2016/2017.tanév. Versenyek eredményei. Ábrahám Enikő és Makráné Vass Éva Zákányszéki Általános Iskola és AMI 2016/2017.tanév Versenyek eredményei Ábrahám Enikő és Makráné Vass Éva 2017. 06. 19. ORSZÁGOS VERSENYEK levelezős TITOK angol nyelvi levelezős 5. osztály 34. hely Ábrahám

Részletesebben

Szívet melengetõ délutánt töltöttem el a váci Bartók Béla Zeneiskolában, 2007.

Szívet melengetõ délutánt töltöttem el a váci Bartók Béla Zeneiskolában, 2007. VARSÁNYI LÁSZLÓNÉ SZOLFÉZS TANSZAKI NAP A VÁCI ZENEISKOLÁBAN Szívet melengetõ délutánt töltöttem el a váci Bartók Béla Zeneiskolában, 2007. március 22-én. A személyes meghíváson kívül egy szép meghívó

Részletesebben

Virágkarnevál A győztesekről: Katolikus újjászületés - A Szent Anna Plébánia virágkocsija

Virágkarnevál A győztesekről: Katolikus újjászületés - A Szent Anna Plébánia virágkocsija Virágkarnevál 2015 Bár az özönvízszerű eső és a hűvös időjárás a délelőtti karneváli felvonulást a szokásos formájában lehetetlenné tette 2015. augusztus 20-án, este a Nagyerdei Stadionban a Karneváléj

Részletesebben

Nagy Előd festő- és éremművész, Nagy Botond fotós. 2012. november 19-én, hétfőn 18 órára. kiállításának megnyitójára

Nagy Előd festő- és éremművész, Nagy Botond fotós. 2012. november 19-én, hétfőn 18 órára. kiállításának megnyitójára A Kozák téri Közösségi Ház és a kiállító tisztelettel meghívja Önt és kedves családját, barátait Nagy Előd festő- és éremművész, valamint fia Nagy Botond fotós kiállításának megnyitójára 2012. november

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából Visszapillantó 2014. november 14. Születésnapi rendezvény Fazekas Lajos fazekas népi iparművész,

Részletesebben

Az Országos angol nyelvi verseny Vas megyei résztvevıinek a megyei fordulóban elért eredményei évfolyamonként 2011-2012. tanév

Az Országos angol nyelvi verseny Vas megyei résztvevıinek a megyei fordulóban elért eredményei évfolyamonként 2011-2012. tanév A MEGYEI FORDULÓ EREDMÉNYE 8. évfolyam Felterjesztési ponthatár az országos döntıbe: 80 pont/100 pont NÉV ISKOLA TANÁR PONTSZÁM Kovács Attila Rezner Józsefné 79 Gáspár Gergı Rezner Józsefné 73 Koltai Kadosa

Részletesebben

Beszámoló a Heuréka számválaszos matematikaversenyről

Beszámoló a Heuréka számválaszos matematikaversenyről Beszámoló a Heuréka számválaszos matematikaversenyről A Nyíregyházi Fıiskola Matematika és Informatika Intézete egy új matematikaversenyt rendezett a középiskolák 9 12. osztályosai számára, a HEURÉKA számválaszos

Részletesebben

2018. április 17. Kommunikációs nap Komlóstetőn verseny eredményei MAGYAR

2018. április 17. Kommunikációs nap Komlóstetőn verseny eredményei MAGYAR 2018. április 17. Kommunikációs nap Komlóstetőn verseny eredményei MAGYAR 3. évfolyam NÉV ISKOLA HELYEZÉS EREDMÉNY Sári Nándor Kiss Ágnes Szopkó Hanna Kiss Fruzsina Kiss Boglárka Sára Diósgyőri Református

Részletesebben

Úszás Diákolimpia városi forduló Hajdúböszörmény, november 28.

Úszás Diákolimpia városi forduló Hajdúböszörmény, november 28. 1. 100 m fiú gyors 1. Némethi László 2002. Bethlen G. Ált. Isk. 1:24,6 2. Homen Péter 2002 Bocskai I. Gimnázium 1:35,1 3. Székely Norbert 2003 Bocskai I. Gimnázium 1:42,1 4. Rozs Botond 2003 Bocskai I.

Részletesebben

Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda 4493. Tiszakanyár, Fő út 23. Tisztelt Igazgató Nő/Úr! Kedves Nyelvtanár Kollégák!

Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda 4493. Tiszakanyár, Fő út 23. Tisztelt Igazgató Nő/Úr! Kedves Nyelvtanár Kollégák! Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda 4493. Tiszakanyár, Fő út 23. Tisztelt Igazgató Nő/Úr! Kedves Nyelvtanár Kollégák! A Felső- Szabolcsi Iskolaszövetség angol nyelvi szóbeli versenye

Részletesebben

Március végi és áprilisi versenyeredményeink

Március végi és áprilisi versenyeredményeink Március végi és áprilisi versenyeredményeink A budapesti Béres Ferenc Országos Népdal és Zsoltáréneklő Versenyen Matuska Luca (1.b) ezüst, Matuska Villő (4.b) arany, Győrffy Virág (5.b) bronz, Németh Virginia

Részletesebben

Az Újbudai Gárdonyi Géza Általános Iskola 1114 Budapest XI. kerület Bartók Béla út 27.

Az Újbudai Gárdonyi Géza Általános Iskola 1114 Budapest XI. kerület Bartók Béla út 27. Az Újbudai Gárdonyi Géza Általános Iskola 1114 Budapest XI. kerület Bartók Béla út 27. 2018/2019 MAGYARORSZÁG LEGJOBB ISKOLÁI KÖZÖTT 2018-BAN IS A GÁRDONYI 2018 tavaszán jelent meg a legjobbiskola.hu oldalon

Részletesebben

Communitas beszámoló

Communitas beszámoló Communitas beszámoló Az ösztöndíj legnagyobb részét nyersanyagokba fektettem, így születtek az új festményeim. Az összeg másik részét pedig arra használtam, hogy néhány utazást finanszírozzak a környező

Részletesebben

Összefoglaló a Nagyjaink: Csukás István Meséi Alkotói Pályázatról

Összefoglaló a Nagyjaink: Csukás István Meséi Alkotói Pályázatról Összefoglaló a Nagyjaink: Csukás István Meséi Alkotói Pályázatról A verseny megrendezésének időpontja: 2019. 03. 05. rendező intézményének neve: szervezőjének neve, beosztása: Kerekes Gábor Imre, Művész

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére 10220-1/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzata 2010. évi rendezvénytervének elfogadása

Részletesebben

Összefoglaló a Wass Albert Országos Vers- és Prózamondó Versenyről

Összefoglaló a Wass Albert Országos Vers- és Prózamondó Versenyről A verseny Összefoglaló a Wass Albert Országos Vers- és Prózamondó Versenyről Megrendezésének időpontja: 2017. február 24. Rendező intézményének neve: Iskola, Óvoda Szervezőjének neve, beosztása: Virágné

Részletesebben

VIII. Villamosenergia-ipari Futótalálkozó

VIII. Villamosenergia-ipari Futótalálkozó Név Idő Különbség Női 7km 14-19 éves korig 1 Pelle Zsófia 31:15 0:00 2 Fodor Eszter 42:04 +10:49 3 Szabó Sára 44:52 +13:37 4 Szabó Zsófia 45:53 +14:38 Női 7km 20-39 éves korig 1 Kovács Edit Ernesztin 31:30

Részletesebben

Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ III. KORCSOPORT. Eger, 2015. június 14-16.

Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ III. KORCSOPORT. Eger, 2015. június 14-16. Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ III. KORCSOPORT Eger, 2015. június 14-16. 1 A KOSÁRLABDA DIÁKOLIMPIA VERSENYPROGRAMJA RÉSZTVEVŐK, SORSOLÁS LEÁNYOK Ssz. Megye

Részletesebben

V. Mária Út Konferencia. Mária út, amely összeköt! Csíksomlyó 2015. október 16 17.

V. Mária Út Konferencia. Mária út, amely összeköt! Csíksomlyó 2015. október 16 17. V. Mária Út Konferencia Mária út, amely összeköt! Csíksomlyó 2015. október 16 17. 2015. október 16., péntek Helyszín: Csíksomlyó, Jakab Antal Tanulmányi és Felnőttképzési Központ - Hotel Salvator** 17.00

Részletesebben

2017. április 22-én iskolánk 6.a osztályos tanulója Szittya Marcell a Mozaik Országos angol tanulmányi versenyen 5. helyezést ért el.

2017. április 22-én iskolánk 6.a osztályos tanulója Szittya Marcell a Mozaik Országos angol tanulmányi versenyen 5. helyezést ért el. Természetismereti verseny Iskolánk tanulói 2017. május 28-án, a Műszaki Egyetemen megrendezett Herman Ottó országos természetismereti verseny döntőjén vettek részt. Eredményeik: Nagy Ádám (4.c) 3. hely

Részletesebben

A HAMVAS BÉLA VÁROSI KÖNYVTÁR ÜNNEPI FÉLÉVÉNEK RENDEZVÉNYEI 2014

A HAMVAS BÉLA VÁROSI KÖNYVTÁR ÜNNEPI FÉLÉVÉNEK RENDEZVÉNYEI 2014 A HAMVAS BÉLA VÁROSI KÖNYVTÁR ÜNNEPI FÉLÉVÉNEK RENDEZVÉNYEI 2014 SZEPTEMBER Szeptember 16. kedd 18:00 Találkozás a festészettel I. Színek versek hangulatok: Hölgyek ecsettel és tollal Festménykiállítás

Részletesebben

TÉL-FÉNY 2011. 2011. március. szavazni a képekre és a legtöbb szavazatot kapott képet most

TÉL-FÉNY 2011. 2011. március. szavazni a képekre és a legtöbb szavazatot kapott képet most 2011. március 3 TÉL-FÉNY 2011. XI. alkalommal megrendezett fotókiállításon Afrikától Furugyon át Új-Zélandig láthattunk fényképeket a tárlaton. Először lehetett szavazni a képekre és a legtöbb szavazatot

Részletesebben

TORNA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ 2011/2012 tanév Makó, március 31 - április 1. V-VI. korcsoport "B" kategória leány csapatbajnokság

TORNA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ 2011/2012 tanév Makó, március 31 - április 1. V-VI. korcsoport B kategória leány csapatbajnokság Hely. Cím Csapatnév 1 Debrecen Bethlen Gábor Közg. SZKI 47,250 1 46,150 2 46,150 1 45,850 1 185,400 2 Szombathely NYME Bolyai János Gyakorló Ált. Isk. és Gimn. 46,200 3 46,300 1 44,600 2 45,100 2 182,200

Részletesebben

X. Mozdulj az egészségedért futóverseny. Helyezettek korcsoport szerint

X. Mozdulj az egészségedért futóverseny. Helyezettek korcsoport szerint X. Mozdulj az egészségedért futóverseny 2013. augusztus 03. Helyezettek korcsoport szerint GYEREKEK 6-13 ÉVES KORIG, FIÚ 1. Pázmányi Sándor 24.00 2. Molnár László 27.27 3. Berger Márton 36.00 GYEREKEK

Részletesebben

Beszámoló a XXI. Simonyi Zsigmond helyesírási verseny Kárpát-medencei döntőjéről

Beszámoló a XXI. Simonyi Zsigmond helyesírási verseny Kárpát-medencei döntőjéről Beszámoló a XXI. Simonyi Zsigmond helyesírási verseny Kárpát-medencei döntőjéről A Magyar Nyelvtudományi Társaság az ELTE BTK szakmai támogatásával 2018. május 25. és 27. között rendezte meg a XXI. Simonyi

Részletesebben

2015. évi Közhasznúsági jelentés

2015. évi Közhasznúsági jelentés 2015. évi Közhasznúsági jelentés Budapest, 2016. április 5. Popp Judit elnök 1. SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ A Mező Tandem Egyesület a 2015. évben gazdálkodásáról a Számviteli törvénynek és a kapcsolódó előírásoknak

Részletesebben

Beszámoló a debreceni Magyar Finn Baráti Kör 2009. évi tevékenységéről

Beszámoló a debreceni Magyar Finn Baráti Kör 2009. évi tevékenységéről Beszámoló a debreceni Magyar Finn Baráti Kör 2009. évi tevékenységéről A Kör programjai: Január 21. Vezetőségi ülés. Tájékoztató a debreceni tiszteletbeli konzulátus alapításáról. Személyi javaslatok a

Részletesebben

MEGYEI KOMPLEX TANULMÁNYI VERSENY EREDMÉNYEK LILLA TÉRI ÁLTALÁNOS ISKOLA

MEGYEI KOMPLEX TANULMÁNYI VERSENY EREDMÉNYEK LILLA TÉRI ÁLTALÁNOS ISKOLA MEGYEI KOMPLEX TANULMÁNYI VERSENY EREDMÉNYEK LILLA TÉRI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2017.11.17. ANGOL 5.o Leskovics Péter Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Ált. Isk. Virág Roland Hunyadi János Általános I Nagy Bence

Részletesebben

HORVÁTH MIHÁLY EMLÉKVERSENY 2008.

HORVÁTH MIHÁLY EMLÉKVERSENY 2008. 2.Ternai 2.Zelei 3.Katona 1.Sebesi 1.Makai Melitta Anikó Marianna 6Dr.Pálfi 6Lőrincz Edit Tiborné Városi Kiss Bálint Általános Református Iskola Kunszentmárton 2.Füzi Balázs Viktória Hajnalka 6Szemerédi

Részletesebben

Összefoglaló az ISTENES VERSEK A MAGYAR IRODALOMBAN elnevezésű versenyről

Összefoglaló az ISTENES VERSEK A MAGYAR IRODALOMBAN elnevezésű versenyről Összefoglaló az ISTENES VERSEK A MAGYAR IRODALOMBAN elnevezésű versenyről A verseny megrendezésének időpontja: 2019. 02. 16. rendező intézményének neve: Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon

Részletesebben

Debreceni Református Koll. Ált. Isk.

Debreceni Református Koll. Ált. Isk. TORNA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ 2016/2017 tanév 1 12 Debrecen Vezető: Bándiné Gacsó Judit, Antal Mária Debreceni Református Koll. Ált. Isk. Süle Luca 9,300 9,100 9,400 27,800 Dandé Csenge 9,300 9,200

Részletesebben

2014/2015. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG. LEÁNY III-IV. KORCSOPORT (2000-2001-2002-2003-ban születettek)

2014/2015. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG. LEÁNY III-IV. KORCSOPORT (2000-2001-2002-2003-ban születettek) LEÁNY III-IV. KORCSOPORT (2000-2001-2002-2003-ban születettek) Magasugrás leány (indult: 7 csapat) 1. Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimná VII. ker. 1,2825 Olasz Katalin 2000. 1,32 Benedek

Részletesebben

Eredménylista Fürkész verseny, körzeti szakasz,

Eredménylista Fürkész verseny, körzeti szakasz, Eredménylista Fürkész verseny, körzeti szakasz, 2016-2017 Megye: Hargita Körzet: Székelykeresztúr (+ Székelyudvarhely) S.sz. A tanuló neve Felkészítő tanár neve 5. osztály Az iskola neve Helység 1. Fodor

Részletesebben

Állati jó - a számomra legkedvesebb állat a Hortobágyon - rajzpályázat 2014

Állati jó - a számomra legkedvesebb állat a Hortobágyon - rajzpályázat 2014 Állati jó - a számomra legkedvesebb állat a Hortobágyon - rajzpályázat 2014 A Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei óvodák, általános- és középiskolák körében négy kategóriában

Részletesebben

Az Országos angol nyelvi verseny Vas megyei résztvevıinek a megyei fordulóban elért eredményei évfolyamonként 2011-2012. tanév

Az Országos angol nyelvi verseny Vas megyei résztvevıinek a megyei fordulóban elért eredményei évfolyamonként 2011-2012. tanév A MEGYEI FORDULÓBA TOVÁBBJUTOTT TANULÓK 8. évfolyam Felterjesztési ponthatár a megyei fordulóba: 60 pont/100 pont NÉV ISKOLA TANÁR PONTSZÁM Molnár Krisztina Paragvári Utcai Általános Iskola, Juhász Ildikó

Részletesebben

6 2011. október HUNYADI JÁNOS ÁLTALÁNOS Egyéni Atlétika Verseny - Szarvas, 2011. 09. 27. A III-IV. korcsoportnak (5-8.osztály) megrendezett atlétika versenyen, minden tanuló, abban a versenyszámban indulhatott,

Részletesebben

A Varázsecset rajzszakkör eredményei. Szeptember

A Varázsecset rajzszakkör eredményei. Szeptember A Varázsecset rajzszakkör eredményei Szeptember 1. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, az Emberi Erőforrások minisztériuma és a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával került megrendezésre az Európai

Részletesebben

német nyelv, zongora matematika, informatika angol nyelv,informatikus könyvtár történelem, informatika könyvtáros matematika-fizika

német nyelv, zongora matematika, informatika angol nyelv,informatikus könyvtár történelem, informatika könyvtáros matematika-fizika Pappné Dr. Forgács Edit PhD. intézményvezető,,, közoktatási vezető nyelvtudományi PhD. Germanisztika Szénási Andrea intézményvezető-helyettes,, Tóth Attiláné Deák Andrea intézményvezető-helyettes, André

Részletesebben

XIV. Országos Friss Antal Gordonkaverseny Szolnok, 2014. november 21-23.

XIV. Országos Friss Antal Gordonkaverseny Szolnok, 2014. november 21-23. XIV. Országos Friss Antal Gordonkaverseny Szolnok, 2014. november 21-23. Díjazottak: I. korcsoport I.díj: Jeong Jin Seok Prehoffer Júlia Szombathelyi Bartók Béla Zenei AMI tanára: Pálköviné Békefi Cecília

Részletesebben

Mezei diákolimpia megyei döntő

Mezei diákolimpia megyei döntő Mezei diákolimpia megyei döntő (Bonyhád, 2009. 04. 01) I. korcsoport : Leány: / indult 50 fő / 1. Lágler Adél Viktória 00 Dienes Szekszárd 2. Reizinger Dóra 00 Gárdonyi Dombóvár 3. Kemény Anita 00 Gárdonyi

Részletesebben

Eredményes iskola, eredményes tanulók: Iskolánk fennállása óta nagy hangsúlyt fektet a tanulmányi versenyekre. Pedagógiai hitvallásunk szerint nagyon

Eredményes iskola, eredményes tanulók: Iskolánk fennállása óta nagy hangsúlyt fektet a tanulmányi versenyekre. Pedagógiai hitvallásunk szerint nagyon Eredményes iskola, eredményes tanulók: Iskolánk fennállása óta nagy hangsúlyt fektet a tanulmányi versenyekre. Pedagógiai hitvallásunk szerint nagyon fontos tanítói, tanári feladatunk, hogy segítjük, támogatjuk

Részletesebben

Csecsemő- és kisgyermeknevelő felsőoktatási szakképzési szak

Csecsemő- és kisgyermeknevelő felsőoktatási szakképzési szak Beosztás a 2015. június 17 19 között tartandó záróvizsgára Bizottság száma : 23. sz. Terem szám:, B épület 537. terem Záróvizsga időpontja: 2015. június 17. 8. 00 órától Balázsi Éva Kata Béres Nikoletta

Részletesebben

Országos Nyílt "A" és "B" Kategóriás Mazsorett Verseny PÜSPÖKLADÁNY március 12.

Országos Nyílt A és B Kategóriás Mazsorett Verseny PÜSPÖKLADÁNY március 12. BAT CAD SOLO 1. Ábrahám Alexa Classicon KTSE Szeged 8,807 2. Dányi Bodza Anna Százszorszép Mazsorett Csoport Szendrő 8,771 3. Nagy Dzsenifer Fanni Classicon KTSE Szeged 8,614 4. Ludányi Noémi ÍRISZ Majorette

Részletesebben

!"#$ ,"-*"$"$ "-%!$)"%""-%*(. / -&0& 1 -*" ,#*"5,#! 1 A! $ "" $ & B! "" $ '(" $ " " A!% E % D2"% D D

!#$ ,-*$$ -%!$)%-%*(. / -&0& 1 -* ,#*5,#! 1 A! $  $ & B!  $ '( $   A!% E % D2% D D $ % $ & & '(& )'(' +,-./01 ) & 20(3 % & 4( 3 5 $ & 6 7 % )& (%83% 2 ) 5 98..'1 : & % $ $% $ $& 7 % % ; & & % $ ) &<

Részletesebben

FTC Atlétikai Szakosztály fedettpályás éves gyermek versenye FTC futófolyosó, Budapest, március 20.

FTC Atlétikai Szakosztály fedettpályás éves gyermek versenye FTC futófolyosó, Budapest, március 20. FTC Atlétikai Szakosztály fedettpályás 10-11-12 éves gyermek versenye FTC futófolyosó, Budapest, 2010. március 20. Gyermek 10 éves fiú 60 méter gátfutás 1. időelőfutam 1. Farkas Ádám 2000 Albertirsa 11,89

Részletesebben

II. kerületi Kötélugró Diákolimpia (2018. február 28.) EREDMÉNYEK

II. kerületi Kötélugró Diákolimpia (2018. február 28.) EREDMÉNYEK II. kerületi Kötélugró Diákolimpia (2018. február 28.) EREDMÉNYEK Gyorsasági verseny: I. korcsoport lány: Tőkey Hanga Áldás 42,5 1. Kim Min Chan Áldás 41,5 2. Bajusz Boglárka Újlaki 36 3. Pálinkás Réka

Részletesebben

Városi újoncbajnokság /atlétika/

Városi újoncbajnokság /atlétika/ Fiúk: Városi újoncbajnokság /atlétika/ A fotókat készítette: Tigyiné Takács Zsuzsanna I. hely 100 méteres síkfutás Simkó Erik I. hely távolugrás Szűcs Kornél I. hely súlylökés Vallus Máté I. hely 1500

Részletesebben

Versenyek 2012 I. negyedév

Versenyek 2012 I. negyedév Versenyek 2012 I. negyedév 1. A Polgárőrség Biztonságos közlekedés című rajzpályázata (2012. 03.09.) 1.helyezett: Takács Kitti 4.s Különdíj: Kerek Martina és Tóth Szelina 4.s Felkészítő tanáruk: Némethné

Részletesebben

INTÉZMÉNYÜNK AZ ÁMK ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA (JOGELŐDEJE A TENGELICI ÁLLAMI ELEMI / ÁLTALÁNOS ISKOLA)

INTÉZMÉNYÜNK AZ ÁMK ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA (JOGELŐDEJE A TENGELICI ÁLLAMI ELEMI / ÁLTALÁNOS ISKOLA) KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS INTÉZMÉNYÜNK AZ ÁMK ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA (JOGELŐDEJE A TENGELICI ÁLLAMI ELEMI / ÁLTALÁNOS ISKOLA) ALAPÍTÁSA 100. ÉVFORDULÓJÁT ÜNNEPLTE 2006.09.02-án szombaton. KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS Intézményünk

Részletesebben

Összefoglaló a Törd a fejed! óvodai matematikai versenyről

Összefoglaló a Törd a fejed! óvodai matematikai versenyről A verseny Összefoglaló a Törd a fejed! óvodai matematikai versenyről megrendezésének időpontja: 2017. 03.24. rendező intézményének neve: Dr. Enyedy Andor Református Általános Iskola, és Bölcsőde szervezőjének

Részletesebben

Intézményvezető. Dessewffyné Szabó Erzsébet. magyar, orosz szakos tanár. Intézményvezető-helyettesek. matematika, kémia, informatika szakos tanár

Intézményvezető. Dessewffyné Szabó Erzsébet. magyar, orosz szakos tanár. Intézményvezető-helyettesek. matematika, kémia, informatika szakos tanár Intézményvezető Dessewffyné Szabó Erzsébet magyar, orosz szakos tanár Intézményvezető-helyettesek Fodorné Balla Mária alsós tanító Horváthné Farkas Ildikó matematika, kémia, informatika szakos tanár Alsós

Részletesebben

34 év után újra a Comenius Karon az OTDK

34 év után újra a Comenius Karon az OTDK 1. nap (2015. 04. 08.) 34 év után újra a Comenius Karon az OTDK 2015. április 8-án megkezdődött a XXXII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia 14. szekciójának háromnapos ülése. Az esemény főszereplői

Részletesebben

angol nyelv fizika, kémia testnevelés

angol nyelv fizika, kémia testnevelés Pappné Dr. Forgács Edit PhD. intézményvezető,, kutató tanár,, nyelvtudományi PhD. Germanisztika Szénási Andrea intézményvezető-helyettes,,, Tóth Attiláné Deák Andrea intézményvezető-helyettes, André Mihály,

Részletesebben

XI. Fóti-Futi. 5 km nemenkénti és kategóriánkénti eredménylista

XI. Fóti-Futi. 5 km nemenkénti és kategóriánkénti eredménylista Férfi 14 éves és ez alatti 1 5089 SZŐKE-KISS Jácint 2003 00:20:00 Nem Fóton Járok Iskolába 4:00 min/km +00:00:00 2 5091 TAKÁCS Levente Márton 2004 00:21:04 Garay János Általános Iskola, Fót 4:12 min/km

Részletesebben

Eredménylista. Felkészítő Ssz. Tanuló neve Település Intézmény neve pedagógus. Kolozs Körzet: Kolozsvár Osztály: II.

Eredménylista. Felkészítő Ssz. Tanuló neve Település Intézmény neve pedagógus. Kolozs Körzet: Kolozsvár Osztály: II. 1 Szabó Dóra Kolozsvár János Zsigmond Unitárius Kollégium Finta Erika 29.5 70 99.5 2 Nagyosi Áron Kolozsvár Octavian Goga Gimnázium Ábrahám Gizella 28 69 97 3 Mátyás Petra Kolozsvár Báthory István Elméleti

Részletesebben

Zsámbékfutás Félmaraton km nemenkénti és kategóriánkénti eredménylista

Zsámbékfutás Félmaraton km nemenkénti és kategóriánkénti eredménylista Férfi 35 év alatti 1 593 FARKAS Pál 1985 01:30:31.8 01:30:27.8 1 1 4:16 min/km +00:00:00.0 2 699 PINTÉR András 1996 01:33:36.5 01:33:33.8 3 3 4:24 min/km +00:03:05.9 3 609 HERCZEG Zoltán 1986 01:33:41.8

Részletesebben

ANGOL. Vargáné dr.kiss Katalin-Göncz Hajnalka. Március 26. Igazgatási épület Baligács László angol B2 B2

ANGOL. Vargáné dr.kiss Katalin-Göncz Hajnalka. Március 26. Igazgatási épület Baligács László angol B2 B2 ANGOL Vargáné dr.kiss Katalin-Göncz Hajnalka Március 26. Igazgatási épület 312 14.45 Baligács László angol B2 B2 Ferenc Baráth Norbert angol B2 B2 Berencsik Szabolcs angol B2 B2 Bódis Tamás angol B2 B2

Részletesebben

Békés Megyei Hunyadi János Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium. 2018/2019 TANÉV Különös közzétételi lista - Alapfokú művészeti iskola

Békés Megyei Hunyadi János Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium. 2018/2019 TANÉV Különös közzétételi lista - Alapfokú művészeti iskola Békés Megyei Hunyadi János Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium 2018/2019 TANÉV Különös közzétételi lista - Alapfokú iskola Országos,, területi szakmai bemutatókon, versenyeken elért eredmények

Részletesebben

Totus Tuus Egészen a Tiéd II. János Pál Pápa emlékvonata Magyarországon is látható! Ünnepélyes Megnyitó és Nemzetközi Sajtóesemény

Totus Tuus Egészen a Tiéd II. János Pál Pápa emlékvonata Magyarországon is látható! Ünnepélyes Megnyitó és Nemzetközi Sajtóesemény Totus Tuus Egészen a Tiéd II. János Pál Pápa emlékvonata Magyarországon is látható! Ünnepélyes Megnyitó és Nemzetközi Sajtóesemény A Totus Tuus Egészen a Tiéd II. János Pál Pápa emlékvonata először érkezik

Részletesebben

1.B. Horváth Zoltánné. 1. Szemes Márton a Szociális Hét keretében rendezett alkotói pályázat különdíjas 1.C

1.B. Horváth Zoltánné. 1. Szemes Márton a Szociális Hét keretében rendezett alkotói pályázat különdíjas 1.C 1.A angol versmondó v. I. Jusztin 1. Németh Mihály Bendegúz anyanyelvi v. II. Kenesei Antalné 1.B név sportág, verseny városi megyei OED OD felkészítő 1. Szemes Márton a Szociális Hét keretében rendezett

Részletesebben

Eredményeink. 2012/13. tanév, tanulmányi versenyeredmények

Eredményeink. 2012/13. tanév, tanulmányi versenyeredmények Makádi szavalóverseny: 2012/13. tanév, tanulmányi versenyeredmények Novák Réka 1. o Novák Katalin 6. a Székesfehérvár egyházmegyei matematika-sakk verseny: 6. b (sakk) Novák Botond 4. b (sakk) Ádám Barnabás

Részletesebben

EREDMÉNYLISTA. Megye: Maros. Körzet: Marosvásárhely és környéke. Osztály: V.

EREDMÉNYLISTA. Megye: Maros. Körzet: Marosvásárhely és környéke. Osztály: V. EREDMÉNYLISTA Megye: Maros Körzet: Marosvásárhely és környéke Osztály: V. 1. Kotirlán Ágnes Barabás Anna Liviu Rebreanu Általános Iskola Marosvásárhely 140,5 2. Szekeres Kinga Kádár Andrea Dr.Bernády György

Részletesebben

VÁC VÁROS UZONYI BÁLINT DIÁKPOLGÁRMESTER BESZÁMOLÓJA 2016/2017 TANÉV

VÁC VÁROS UZONYI BÁLINT DIÁKPOLGÁRMESTER BESZÁMOLÓJA 2016/2017 TANÉV VÁC VÁROS UZONYI BÁLINT DIÁKPOLGÁRMESTER BESZÁMOLÓJA 2016/2017 TANÉV VÁC 2017 Képviselőtestületi ülés 2016.05.21. A diák-polgármesteri beiktatás után meghívást nyertem a soron következő képviselő-testületi

Részletesebben

É V V É GI B E S ZÁ M OLÓ

É V V É GI B E S ZÁ M OLÓ É V V É GI B E S ZÁ M OLÓ 2015. DECEMBER 31. Január 10-én-én, a Regina Mudi-templom ovis miséjén a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola 3.a osztályos tanulói egy rövid jelenettel szerepeltek.

Részletesebben

2015/2016. TANÉVI ÚSZÓ DIÁKOLIMPIA II. KORCSOPORTOS MEGYEI DÖNTŐ ban születettek

2015/2016. TANÉVI ÚSZÓ DIÁKOLIMPIA II. KORCSOPORTOS MEGYEI DÖNTŐ ban születettek 2005--ban születettek 50 m fiú gyorsúszás 1. Kiss Róbert Ádám Miskolci Könyves Kálmán Általános és Alapfokú Mûvészeti 0:33,18 Bagi Zoltán Tiszaújváros, Kazinczy Ferenc Református Általános 0:33,75 Léport

Részletesebben

Szombathely. Utazás. Vasárnap

Szombathely. Utazás. Vasárnap Szombathely Utazás Élmény ország kapuja megnyílt előttünk, amikor 2016.03.04-én elindultunk Szombathely fele. Mindenki hatalmas energiákkal és jó kedvel indult az útnak, akkor még senki sem számította

Részletesebben

9. Veresegyházi Amatőr Asztalitenisz Verseny BESZÁMOLÓ Újra a Galaxis pályáin száguldoztak a kaucsuk labdák!

9. Veresegyházi Amatőr Asztalitenisz Verseny BESZÁMOLÓ Újra a Galaxis pályáin száguldoztak a kaucsuk labdák! 9. Veresegyházi Amatőr Asztalitenisz Verseny BESZÁMOLÓ Újra a Galaxis pályáin száguldoztak a kaucsuk labdák! Vasárnap 2017. február 12-én reggel 8 és este 21 óra között 150 nevezéssel a 11! különböző kategóriában

Részletesebben

Beszámoló a XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferenciáról

Beszámoló a XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferenciáról Beszámoló a XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferenciáról Az Állatorvostudományi Egyetem ebben az évben is részt vett a XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencián. A részvétel részben támogatásból

Részletesebben

Mezei diákolimpia megyei döntő. (Bonyhád, )

Mezei diákolimpia megyei döntő. (Bonyhád, ) Mezei diákolimpia megyei döntő (Bonyhád, 2008.04.01.) I. korcsoport : / indult 66 fő / Leány: 1. Börcsök Dóra 99 József Attila Dombóvár 2. Besenyei Ágota 99 József Attila Dombóvár 3. Fáskerti Viktória

Részletesebben

Összefoglaló a Református Középiskolák Országos Röplabda Bajnokságáról

Összefoglaló a Református Középiskolák Országos Röplabda Bajnokságáról Összefoglaló a Középiskolák Országos Röplabda Bajnokságáról A verseny megrendezésének időpontja: 2017. 03.31 04.01. rendező intézményének neve: Debreceni Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona szervezőjének

Részletesebben

FORGATÓKÖNYV május 15.

FORGATÓKÖNYV május 15. DIÁKÖNKORMÁNYZAT napja FORGATÓKÖNYV 2019. május 15. 8.00-8.05 GYÜLEKEZŐ a tornacsarnok lelátóján (1-8. osztályok) Aki teheti, JÖJJÖN KÉKBEN ezen a napon! Közben, és később a szünetekben is ZENE a diákok

Részletesebben

Szakmai elismere sek az egyesü letben

Szakmai elismere sek az egyesü letben Szakmai elismere sek az egyesü letben 2015. június 4-én, Pedagógusnap alkalmából Dr. Balog Zoltán miniszter úr szakmai kitüntetéseket adományozott pedagógusoknak. A díjak Egyesületünket nagy megtiszteltetés

Részletesebben

MINTAPROGRAM A MINŐSÉGI IDŐSKORÉRT

MINTAPROGRAM A MINŐSÉGI IDŐSKORÉRT MINTAPROGRAM A MINŐSÉGI IDŐSKORÉRT HU11-0005-A1-2013 24. HÍRLEVÉL Oldal 2 KÖSZÖNŐ LEVÉL A Mintaprogram a minőségi időskorért program részeként az Alapítvány Alsómocsoládért gondozásában a nemzetközi gyakorlatban

Részletesebben

400 m. fiú vegyesúszás 1. versenyszám

400 m. fiú vegyesúszás 1. versenyszám 400 m. fiú vegyesúszás 1. versenyszám 1. Krámli Kristóf 2002 Orosháza ÚE 5:37,74 2. Nagy Roland 2003 Triton Sport Egyes. 5:26,70 3. Sipaki Zsombor 2002 Békéscsaba Előre ÚK 5:22,74 4. Pertich Zsombor 2001

Részletesebben