zedre és adományokra vo - natkozó felolvasások

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "zedre és adományokra vo - natkozó felolvasások"

Átírás

1 Ezt az anyagot az isten szteletek keretében, a zed és adományok begyűjtése alkalmával javasoljuk felhasználni. A könnyebb hozzáférés érdekében, a nyomdai kötés lehetővé teszi az egyes lapok különválasztását, hogy az ennek felolvasására kijelölt személy magával vihesse a szó székre. Az anyag magyar nyelven is letölthető a st.ro honlapról. A zedre és adományokra vonatkozó felolvasások szövegét a Hetednapi Adven sta Egyház Generál Konferenciájának Keresztény Sáfárság Osztálya készí és adja ki (12501 Old Columbia Pike, Silver Spring, MD 20904, USA. 2013) Az adven sta intézményeknek jogukban áll ezt az anyagot, minden más engedélykérés nélkül, szabadon lefordítani, kinyomtatni vagy fénymásolni. Minden új kiadást a következő megjegyzéssel szükséges ellátni: Keresztény Sáfárság Osztály, Hetednapi Adven sta Egyház Generál Konferenciája Minden észrevétel és javaslat hasznos lehet a jövőbeni szerzők, valamint a zedre és adományokra vo - natkozó felolvasások következő kiadásaira nézve. A bibliai idézeteket általában Károli Gáspár fordításában kö zöl tük; amikor máshonnan idéztünk, zárójelben mindig feltünte ük a forrásként használt bibliafordítást.

2 Előszó Penny Brink Igazgató-helye es, Keresztény Sáfárság Osztály, Generál Konferencia Ebben az évben a Felolvasások a zedhez és az adományokhoz: Lelkesedés, cél és erő adven sta ú örőink történetei brosúra szerzője Chantal Klingbeil. A Silver Spring-i (Maryland, USA) White Estate társigazgatójaként, a Prófétaság Lelkének írásaival összhangban, a gyerekeknek és a fiataloknak szánt forrásanyagok fejlesztésével foglalkozik. Következésképpen, egyedi pozíciót tölt be, mely lehetővé teszi számára az adven sta ú örőinkről szóló történetek kivonatolását ezen felolvasások megvalósítása érdekében. A Generál Konferencia Keresztény Sáfárság Osztálya nemrégiben kiado egy könyvet, mely előzőleg az Áldozatkészségi és odaszánási lelkület címet viselte, viszont most a Lelkesedés, cél és erő néven ismeretes. Az olvasó sok, ebből a könyvből átve történetet fog találni a évi zedre és adományokra vonatkozó felolvasásokban. Ezért tesszük fel a kérdést, hogy miért lennének lényegesek a pionírok történetei a zedre és adományokra vonatkozó felolvasások tekintetében? A válasz egyszerű. Az Isten által ezen a földön ránk bízo munka befejezése és ennek mielőbbi megvalósulása érdekében, többre van szükségünk abból, amivel ú örőink rendelkeztek! Szükségünk van az igazság irán szenvedélyükre, a céljuk tudatosításában szerepet játszó erőre, va - la mint a Szentlélek erejére, ahogyan ez a csalódás túllépésében és a végidő üzenetének széltében-hosszában történő hirdetésében tükröződö. Minden rendelkezésünkre álló eszközzel sem érhetnénk el fontos előrelépéseket, ha nem lenne szívügyünk a munka elvégzése. Tehát, ezek a történetek többet jelentenek a múlt vallásos mozgalomként való felidézésében rejlő egyszerű bátorításoknál. Nemcsak a zed Istennek való visszaadására és az adományok felajánlására szólítanak fel, hanem arra is, hogy szolgálatára való odaszánásként fordítsuk Feléje szíveinket.

3 Életrajzi vázlat: Chantal Klingbeil Chantal Klingbeil Dél-Afrikában születe és nevelkede, i végezvén tanulmányait is. Férje, Gerald Klingbeil ugyano tanult, és ez idő ala ismerkedtek meg. Három gyönyörű és tehetséges lányukkal Silver Springben (Maryland, USA) laknak. Jelenleg, Chantal a Hetednapi Adven- sta Egyház közpon székhelyén található White Estate Alapítvány társigazgatójaként dolgozik. Chantal az Andrews Egyetem angol, vallás és kommunikáció szakán diplomázo le 1992-ben, továbbá filológiából és nyelvészetből az angol mint második nyelv a Dél-Afrikai Stellenboschi Egyetemen szerezte meg a mesteri fokozatot 1999-ben. Tarto kurzusokat az adven sta oktatási intézményekben, illetve az argen nai, perui és fülöp-szigeteki egyetemeken, továbbá, az egyik ilyen egyetemen létrehozo egy angol nyelvű programot. Több kiadványa is megjelent akár saját műveként, akár a férjével együ írt néhány könyv és más akadémiai munka társszerzőjeként. A lefordíto akadémiai kiadványok szerkesztésében gazdag tapasztalatokkal rendelkezik, nemrégiben pedig a Hope Channel Storyline televíziós műsorának házigazdája volt. Chantal rendkívül tehetséges az írásban és a mesélésben. Szere az Urat, és bármerre is vezetné őt, teljes szívéből Érte munkálkodik. Mind az o honi, mind pedig az a ól távol végze munkájában belekóstolt az ú örők áldozatának és odaszánásának legalább egy részébe, melyről a zedre és adományokra vonatkozó 2015-ös felolvasásokban is ír.

4 KÜLÖNLEGES NAPOK ÉS ADOMÁNYOK 2015 *január 10. A teremtés ja +január 17. Odaszentelődési a misszióért (adakozás a globális misszióra) *február A keresztény o hon hete +*február 21. Az Adven sta Világrádió napja (adakozás) *március 7. A nők imanapja *március I úsági imahét +március 21. Az i úság missziós ja (adakozás) április 4. A könyvevangélisták ja *április A vallásszabadság hete +április 25. A vallásszabadság napja (adakozás) május 2. A kisi úság ja +május 9. Az ADRA napja (adakozás) május 16. A szomba skolai látogatók napja május 30. Az etnikai csoportok napja *június 6. A női szolgálat napja *június 13. A lelkészi szolgálat napja június 27. Építkezések támogatása (adakozás)

5 július 4. Ima- és böjtnap a Generál Konferencia ülésszakáért +július 11. A Generál Konferencia ülésszaka (adakozás) július 18. A laikus evangélisták napja +augusztus 1. A Globális Misszió napja (adakozás) augusztus 8. A visszaélések megelőzésének napja augusztus 22. A kábítószer elleni küzdelem napja szeptember 12. A nevelés napja (adakozás) *szeptember Az egészség hete október 3. A Biblia ja *október Az odaszentelődés hete október 24. A keresztény sáfárság napja + Az egyházterületek különleges terveinek támogatása (adakozás) *október 31. A Sola Scriptura napja *november 7. Az ösvénykeresők ja november 14. Az AMiCUS napja november 21. A romániai Adven sta Médiaközpont napja (adakozás) *nov. 27 december 5. Imahét +december 5. Imahe adakozás (adakozás) *december 12. A Prófétaság Lelkének napja +Adomány a világszéles munka támogatására *Különleges program

6 ADOMÁNYGYŰJTÉSEK NAPTÁRA 2015 Január 3... A gyülekezet költségvetése A gyülekezet költségvetése 17...A GLOBÁLIS MISSZIÓ KÖLTSÉGVETÉSE A gyülekezet költségvetése A gyülekezet költségvetése Február 7... A gyülekezet költségvetése A gyülekezet költségvetése 21...ADVENTISTA VILÁGRÁDIÓ A gyülekezet költségvetése Március 7... A gyülekezet költségvetése A gyülekezet költségvetése 21...A DIVÍZIÓ KÖLTSÉGVETÉSE (I úsági Osztály) A gyülekezet költségvetése Április 4... A gyülekezet költségvetése A gyülekezet költségvetése A gyülekezet költségvetése 25...VALLÁSSZABADSÁG (Unió) Május 2... A gyülekezet költségvetése 9...ADRA ROMÁNIA A gyülekezet költségvetése A gyülekezet költségvetése A gyülekezet költségvetése Június 6... A gyülekezet költségvetése A gyülekezet költségvetése A gyülekezet költségvetése A KONFERENCIA KÖLTSÉGVETÉSE (Építkezések)

7 Július 4... A gyülekezet költségvetése ADOMÁNY A GENERÁL KONFERENCIA ÜLÉSSZAKÁÉRT A gyülekezet költségvetése A gyülekezet költségvetése Augusztus 1...A GLOBÁLIS MISSZIÓ KÖLTSÉGVETÉSE 8... A gyülekezet költségvetése A gyülekezet költségvetése A gyülekezet költségvetése A gyülekezet költségvetése Szeptember 5... A gyülekezet költségvetése 12...A KONFERENCIA KÖLTSÉGVETÉSE (Nevelés) A gyülekezet költségvetése A gyülekezet költségvetése Október 3... A gyülekezet költségvetése A gyülekezet költségvetése A gyülekezet költségvetése 24...EGYHÁZTERÜLETI PÉNZALAP A gyülekezet költségvetése November 7... A gyülekezet költségvetése A gyülekezet költségvetése 21...A ROMÁNIAI ADVENTISTA MÉDIAKÖZPONT A gyülekezet költségvetése December 5...A GENERÁL KONFERENCIA KÖLTSÉGVETÉSE A gyülekezet költségvetése A gyülekezet költségvetése A gyülekezet költségvetése

8 Az adományok elosztásának összesítése Generál Konferencia/Divízió:... 6 Unió:... 1 Konferencia:... 3 Intézmények:... 2 Gyülekezet:...40 Összesen: ben a tizenharmadik iskolai adományai a következő helyekre jutnak: Észak-Amerikai Divízió...Március 28. Észak-ázsiai Csendes-óceáni Divízió...Június 27. Dél-ázsiai Csendes-óceáni Divízió... Szeptember 26. Dél-afrikai Indiai-óceáni Divízió...December 26.

9 2015. január Joseph Bates nyugdíjas tengerészkapitány tudta, hogy mik az igazán fontos dolgok. Gazdag ember volt, de 1846-ig az összes vagyonát Jézus visszajövetele hírének terjesztésére fordíto a. Egyik reggel a felesége, Pru dence, felkérte a sütés befejezéséhez szükséges liszt megvásárlására. Joseph Bates elment, és maradék pénzét lisztre költö e. Amikor Pru dence ezt megtudta, könnyekre fakadva sóhajto fel: Mitévők legyünk? Írok egy könyvet, és terjeszteni fogom a igazságát, válaszolta Bates. Aztán, a felesége arcának csodálkozó kifejezésére válaszolva biztosíto a őt arról, hogy Az Úr gondot fog viselni. És így is volt. Aznap egy 10 dolláros bankjegyet tartalmazó levelet kapo egy olyan személytől, aki érezte, hogy Bates-nek pénzre van szüksége. Így Joseph Bates-nek sikerült egy hordó lisztet, egy zsák krumplit és egyéb szükséges dolgokat vásárolnia, és a könyve elkészítéséhez is maradt elegendő pénz. (Nix & Kline, The Spirit of Sacrifice & Comi ment, old.) (Felhívás): Ez új év kezdetén, gyertek, tegyük az első helyre a fontos dolgokat! Tegyük Istent az első helyre életünk minden területén pénzügyeinket is beleértve.

10 2015. január Gyerekként volt valamilyen kincsed? Egyeseknek, valószínűleg ezt egy plüss mackó vagy egy más puha játék jelente e. Bármi is le volna, az volt a legfontosabb dolog az egész világon. Egy 6 éves kislánynak egy szép kis esernyő jelente e ezt a kincset. Mindenhová magával vi e, még aludni is. Amikor egy sátoros igehirdetés alkalmával azokról a dolgokról beszéltek, melyekről Jézusnak le kelle mondania megváltásunk érdekében, a kislány mélyen megindult. Egy rendkívüli harc után döntö, és a hallgatóság csodálkozására felkiálto : Drága Jézus, szeretlek Téged! A mennybe akarok jutni, hogy Veled lehessek. Elveheted az esernyőt. Neked adom. Jézusnak nem volt szüksége esernyőre, de értékelte és felhasználta a kislány szeretet-ajándékát. A közönségből többen is meghatódtak, és átadták életüket Jézusnak. Ez a tapasztalat, melynek a fiatal Ellen Harmon, a későbbi Ellen White is tanúja volt, segíte neki dönteni, hogy adja át életét Jézusnak. (Ellen G. White, Kivonatok James White és Ellen White életéből, 141. old.) (Felhívás): E délelő alkalommal képzeljétek el, hogy mit tehetne Isten a mi szeretet-ajándékainkkal. A jövő szomba adományok a Globális Missziót támogatják.

11 2015. január Mit tehetünk 10 cen el? Az egyetlen dolog, ami eszembe jut az, hogy pár perces parkolódíjat fizethetünk ki vele ban 10 cent többet ért, mint manapság. Vásárolha ál vele 6 to - jást vagy egy tasak cukorkát. Viszont mégsem számíto nagy értéknek. Ennek ellenére, egyszer régen, egy nagy imaházat építe ek 10 centes érmékből. A Dime Tabernacle 1879-ben épült Ba le Creekben. Amikor befejezték, személy befogadására állt készen. Mindenkinek tetsze a saját imaház gondolata, de senki sem rendelkeze az ennek megépítéséhez szükséges összeggel. Ekkor James White elmagyarázta, hogy bár senkinek sincs nagyon sok pénze, mégis mindenki adhat havonta egy kis összeget. Sok kicsi sokra megy. Egy igazán magasztos dolog oly kevéssel történő megvalósításának gondolata meggyökereze. Úgy tűnt, hogy még a gyerekek is jól érezték magukat az egymást megelőzni kívánó törekvésükben. Végül is, mi egy tasak cukorka egy ilyen nagyszerű munkában való részvétel melle! (Chantal Klingbeil, KidsView, március) (Felhívás): Talán úgy érezzük, hogy nem ajánlhatunk fel túl sokat, de Isten áldásával még a kevéssel is sokat tehetünk. A mai adakozás a Globális Misszió támogatását szolgálja.

12 2015. január John Loughborough (olvasd: Dzson Lau orof), egy 60 éves férfi, tudta, hogy utazásra és Jézus közeli eljövetelének hirdetésére hivato el, viszont két nagy problémával küzdö. Egyetlen erre alkalmas ruhája sem volt, és az ú költséget sem tudta fedezni. Egy kedves szomszéd, saját használt és régi kosztümnadrágját felajánlva neki, megoldo a a ruhával kapcsolatos problémát. John nem zavarta a magát a ruha nagyobb mérete mia. Miután ezt o hon kissé átalakíto a, készen is állt az útra, de még nem rendelkeze az utazáshoz szükséges összeggel. Aztán, valaki ado neki három dollárt, ami igazán nem jelente sokat. De az a három dollár bizonyult a valaha véghezvi legjobb befek tetésnek. Az első előadás-sorozat egy életre szóló szenvedélyt vése John szívébe a prédikálás iránt. Három évvel később, miután elfogadta a igazságát, John le az egyik legtevékenyebb adven sta prédikátor, elmenve a fehér területekre és több ezer embernek mutatva be Jézust. Még öregségében is hirde e az igét. 76 évesen egy 16 hónapos világ körüli utazást te, 352 alkalommal prédikálva Isten üzenetét. (KidsView, február, 2010.) (Felhívás): Mi nem is tudjuk felmérni igazán, hogy gyakorla segítségünk mekkora hatással lehet valaki jövőjének kirajzolódásában. Nagylelkűen ajánljuk fel ezt!

13 2015. január Az advent mozgalom kezdetén az adven sta prédikátoroknak pénzügyi gondokkal kelle szembenézniük. A támogatás, melyben részesültek, teljes mértékben önkéntes adományokból állt. Így a lelkészeknek részmunkaidőben mezőgazdasági vagy egyéb munkát kelle vállalniuk családjaik fenntartása érdekében. A jól ismert James White prédikátor az utazásokhoz és igehirdetéshez szükséges pénz megszerzése céljából a mezőn szénázo vagy a vasútnál dolgozo ban John Loughborough (olvasd: Dzson Lau orof), egy másik adven sta prédikátor, három hónap prédikálásba és lelkészi szolgálatba fektete munka következtében egy bivalybőr ruhával és 10 dollárral rendelkeze. Bár ez összeg értéke manapság 232 dollárral ér fel, mégsem volt túl nagy egy család fenntartásának biztosításához. Hogy családjának is maradjon valami, John a hazafelé vezető út maradék 41 km-ét gyalog te e meg. Ennek ellenére ezek a férfiak, és sokan mások is, tovább prédikáltak. Annyira lelkesek voltak a Jézusról való bizonyságtevésben, hogy még ú költségeik fedezésére is hajlandóak voltak. (Nix, Passion, Purpose & Power, old.) (Felhívás): Ma, a Jézus másokkal való megosztása irán lelkesedést ajándékaink felajánlásával mutathatjuk meg.

14 2015. február Anna Knight, tanár és ú örő misszionárius, arra a pillanatra emlékeze, amikor az alabamai afro-amerikaiak iskolája számára találtak egy helyet. Ráakadtak a megfelelő területre, és ennek megvásárlása érdekében egy különleges gyűjtést tarto ak. Anna a következőket írta: Ba le Creekben tartózkodtam, az Ipari Líceumban végezve tanulmányaimat. Mindenkit felkértek 1 dollár adományozására. Sokan nem rendelkeztek azzal az egy dollárral, ezért lemondtak egy napi étkezésről, így takarítva meg a munka támogatása céljából szerveze következő szomba gyűjtéshez szükséges pénzt. Ilyen lelküle el nem csoda, hogy sikerült összegyűjteni a terület megvásárlásához szükséges összeget az Oakwood Egyetem felépítése érdekében. (Nix, Passion, Purpose & Power, 197. old.) (Felhívás): Ma, amikor visszaadjuk Istennek a zedet és elhozzuk adományainkat, emlékezzünk az áldo örökségre. Emlékezzünk és kövessük ú örőink példáját, akik hajlandóak voltak feláldozni magukat Isten ügyéért.

15 2015. február Nem minden prédikátor állt szószék mögö ben Leonard Has- ngs krumpliföldje tarto egy kemény prédikációt Leonardnak a Jézus közeli eljövetelébe vete hitéről. Elterjedt a hír, hogy nem takaríto a be a termést, mivel hi Jézus eljövetelében. Mindenki tudta, hogy ennek elmulasztásával a krumpli elrothad a földben. Amikor Jézus október 22-én nem jö vissza, a szomszédok neve ek Leonard Has ngsen, találgatva, hogy mit fog enni ő és családja. Novemberig Has ngs burgonyái a földben maradtak. Mikor végül kiszedte, rájö, hogy az addigi egyik legjobb termést tudhatja magáénak. Abban az évben felütö e fejét a térségben egy burgonyabetegség, mely a betakarítás idején kiszede összes krumplit érinte e. Így Leonardnak fontos tartalékai maradtak családja számára, valamint másokkal is megosztha a saját termését, de Jézus irán szeretetét is. (KidsView, április) (Felhívás): Amit teszünk, vagy amit nem teszünk, az tulajdonképpen a körülö ünk levőknek mondo csendes prédikáció arról, hogy miben hiszünk. Milyen csendes prédikációkat tartunk adakozásunk vagy az a ól való tartózkodásunk által? A jövő szomba adományok az Adven sta Világrádiót fogják támogatni.

16 2015. február Miközben Gustavo Rosario a Dominikai Köztársaság zöldellő dombjain elterülő farmján egyedül dolgozo, a rádió volt állandó társa. Naphosszat a Santo Domingo fővárosban levő Adven sta Világrádió egyik állomása, az Amanacer Rádió hangjait figyelve fáradozo gyümölcsfái és zöldségei közö. Az emberek szerte a világon különböző módon hallgatják az Adven- sta Világrádiót. A közel-kele internet kávézókban lévő egyetemistáktól kezdve a rövidhullámú rádiókkal rendelkező kambodzsai vidéki lakosokig, az emberek saját nyelvükön hallják a reménység hangját az Adven sta Világ rádió szolgálatának köszönhetően. Isten szeretetének ezen üzenetei révén sok élet átalakul. Egy hallgató azt írta: Az önök rádióadója egy hatalmas ihle orrás, mely segít tovább menni, bármi is történjék. (Felhívás): Az Adven sta Világrádió műsorai rövidhullámon az AM/ FM-en hallgathatóak és online közel 100 nyelven. A nagylelkű mai adományaitok révén ezen műsorok eljutnak a világ legtávolabbi részeire is. Köszönjük a támogatást! A mai adakozás az Adven sta Világrádiót támogatja.

17 2015. február Richard Godsmark gazdálkodó volt és Ba le Creek közelében lako. Nem tudo pénzével szolgálni, de a Jézusról szóló jó hír terjesztésében ő is ki akarta venni a részét. Volt egy pár ökre, melyeket szerete el Backnek és Bright-nak neveze el. Látva a nagy pénzszükséget, eladta ökreit, a pénzt pedig a nyomdának ajánlo a fel, és ez még nem minden. Adománya után még mindig érdeklődést mutato a nyomdák tevékenysége iránt. Akárhányszor a városba ment, betért a nyomdába is. Majd megállt, és hallga a a nyomógép zúgását, boldogan újságolva mindenkinek, akik csak hallha ák: Back és Bright munkába álltak; igen, munkába álltak! (Nix, Passion, Purpose & Power, 81. old.) (Felhívás): Ma, te és én tanulhatunk valamit Richard Godsmarktól. Gyertek, adjunk többet az egyszerű adománynál. Ajánljuk fel szívünket a Jézusról szóló jó hír terjesztésére.

18 2015. március és 1910 közö Indiát súlyos éhínség sújto a. Miközben az éhező lakosságért dolgoztak, sok misszionárius is orvosok és asszisztensek élelmiszerhiánnyal küzdö ek. Aggasztó volt a helyzet, és a Ba le Creek-i (USA) Szanatóriumnál szolgáló dr. Kellogg a gyűjtésre való felkérésen kívül még szerete volna tenni valamit. Élelmük feláldozására kérte az orvosi személyzetet. A szigorú étrendet követő személyekhez is felhívást intéze, majd az így megtakaríto élelmiszert Indiába küldhe e ember ajánlkozo önkéntesnek, és a hét elteltével 500 dollárt tehe ek félre India részére. Az önkéntesek annyira együ éreztek a nehézségben dolgozó misszionáriusokkal, hogy még egy hé g felvállalták ugyanezt az áldozatot. Olykor könnyű adakozni. Viszont nem ugyanolyan könnyű a másik helyében lenni, és az életre az ő nézőpontjából tekinteni. (Nix, Passion, Purpose & Power, 135. old.) (Felhívás): Ma, amikor adakozunk, tegyünk többet adományaink kosárba helyezésénél. Gyertek, ajánljuk fel szívünket Isten ügyének!

19 2015. március Emlékeztek arra az időre, amikor gyerekek voltatok és pénzérméket te etek a perselybe? Fellelkesedtetek, amikor végre a persely megtelt, és kinyitha átok, hogy megnézzétek mennyit is gyűjtö etek össze. Fiatal anyaként, Ellen White-nak nem volt perselye, de talált egy régi zoknit, és elkezde a háztartás pénzalapjából annyit félretenni, amennyit csak tudo. Több hónappal később férje, James elcsüggedve jö haza. Elérkeze az idő az egyházi folyóirat következő kiadásának kinyomtatására, de papír nélkül maradt. A papír megvásárlásához egy hatalmas összegre, 64 dollárra volt szükség. Az összes munkás egy csodáért könyörgö. Ellen White-nak eszébe ötlö a zokni. Kiboríto a a tartalmát az asztalra, és hozzáláto a megszámolásához. Ahogyan a érmehalmaz egyre növekede, vele együ a lelkesedésük is nagyobb le. 20 dollár, 30 dollár, 40, 50, 60 dollár és még mindig volt. Megtudták, hogy pontosan a papír megvásárlásához szükséges pénzösszeggel rendelkeztek. (Nix, Passion, Purpose & Power, 155. old.) (Felhívás): Nem igaz, hogy mindannyian csodákra vágyunk? Ma reggel, amikor elhozzuk adományainkat, Isten munkásaiként mi is láthatunk egy csodát. A jövő szomba adomány a Divízió I úsági Osztályát fogja támogatni.

20 2015. március A kis villák, kések és kanalak az éhes szájak etetésénél többre is képesek. Az 1844-es nagy csalódást követő reggelen Hiram Edson lá a Jézust, aki a földre való visszajövetele helye, ahogyan a milleriták várták, belépe a mennyei szentélyben lévő Szentek Szentjébe. A sz tási munka befejezése után pedig visszatér a földre. Miután tanulmányozták ezt a témakört, és megtalálták a Bibliában is az erre vonatkozó bizonyítékokat, Edson és még néhányan elhatározták, hogy ezt a jó hírt meg fogják osztani a többi csalódo adven stával is. De honnan vegyék az ehhez szükséges pénzt? A várakozók közül sokan már eladták mindenüket a Jézus közeli eljöveteléről szóló üzenet terjesztése érdekében. Akkor Hiram Edson felesége a segítségükre siete. Miért ne adnák el az esküvői ajándékba kapo ezüst készleteiket a reményt olyannyira nélkülöző emberek lelki táplálása érdekében? (Nix, Passion, Purpose & Power, 52, 53 old.) (Felhívás): Ma, amikor adakozunk, hasonlóképpen mi is táplálhatjuk és felajánlhatjuk a reményt. Kifejezhetjük a Jézus irán szeretetünket és adományainkkal reményt nyújthatunk másoknak. A mai adakozás a Divízió I úsági Osztályának támogatását szolgálja.

21 2015. március A növekedés egy jó dolog. Az közö időszakban a Hetednapi Adven sta Egyház látványosan növekede. Az 1863-as év az egyház hat konferenciába történő hivatalos megszervezésének időpontját jelképezi, összesen 30 evangélistát számlálva az Egyesült Államok északkele részében ig az egész világra kiterjedő, összesen evangélistát nyilvántartó 45 helyi konferencia és 42 misszióterület létesült. Az egyház 24 orvosi intézménnyel és 464 adven sta iskolával rendelkeze, beiratkozo személlyel a nyilvántartásában. Ugyanakkor az egészségügyi, valamint oktatási intézmények melle több kiadó is elkezdte működését szerte a világon. Isten áldásokban részesíthe az embereket, mihelyt együ es erővel hozzálátnak az egymásért végzendő munka megszervezéséhez. (Nix, Passion, Purpose & Power, old.) (Felhívás): Ma abban a kiváltságban van részünk, hogy adományainkkal a konferenciát vagy az uniót támogassuk. Gyertek, folytassuk a szolgálathoz szükséges szervezéssel kapcsolatban kialakíto szokást!

22 2015. április Egy hosszú és gyümölcsöző élet vége felé Arthur G. Daniels azt írta: Ha sikerült Isten művében valamilyen számo evő dolgot tennem, az annak köszönhető, hogy fiatal koromban szemeimet a célra függesztettem, és Isten kegyelme által nem engedtem elmém vagy szemeim e céltól való elterelését. Daniels életcélját a Jézus általi megváltás jó hírének továbbvitele képezte. Azt akarta, hogy mások is elfogadják Őt, és készen legyenek Jézus közeli eljövetelére. Ez a cél készte e, hogy misszionáriusként dolgozzon Új-Zélandon és Ausztráliában ben megválaszto ák a Generál Konferencia elnökévé. Ez nagyobb teret nyújto Daniels nek a céljára való összpontosításhoz. 21 éven keresztül töltö e be ezt a sztséget több ideig, mint a Generál Konferencia bármelyik elnöke. Daniels vezetése ala az egyházat az egész világra kiterjedő missziómunka érdekében újraszervezték. (George Knight, Lest We Forget, 337. old.) (Felhívás): Ma, amikor adakozunk, Daniels-szel együ mondjuk mi is: Semminek sem fogom megengedni, hogy elmémet elterelje a má - sok Isten Országába való vezetésének céljától.

23 2015. április Ma elvárjuk, hogy mindent azonnal a rendelkezésünkre bocsássanak. Azt akarjuk, hogy az összes információ és válasz pár percen belül érkezzen, különösen akkor, amikor fontos döntéseket kell hoznunk ban a dolgok egészen másként álltak. Az egyház világszéles kiterjedésével a kommunikáció egy igazi kihívásnak számíto. A probléma abban állt, hogy a világ különböző országaiból érkező küldemények, legjobb esetben is csak négy hét ala ju - to ak el a Generál Konferencia irodájához, és az is megtörtént, hogy egy bizonyos kérdés megválaszolásában illetékes személy hetekig távol legyen az irodától egy evangélista kampány mia. Daniels lelkész ausztráliai munkássága idején elmondta: 3 vagy 4 hé g is várakoznunk kelle egy kérdés megválaszolására. A válasz pe - dig gyakran így hangzo : Kérjük, küldjenek több információt. Gyakran hat és kilenc hónapig is eltarto, míg sikerült döntést hoznunk és cselekednünk. (George Knight, Lest We Forget, 338. old.) (Felhívás): Ma olyan sok dologhoz azonnal hozzájutunk. Gyertek, legyünk ugyanilyen készségesek adakozásunkban is, és ezáltal segítsünk másokat az örökkévaló következményekkel járó döntések meghozatalában.

24 2015. április A fiatal Anna Knight (olvasd: Nájt) sírt. Meglepte az ajándékozó jósága. Anna éppen egy új kalapot és ruhát kapo a szorgalmas Chambers asszonytól. Tudta, hogy nincs mivel megfizetnie Chambers asszonynak. Melegen átölelve Annát, az asszony azt mondta neki: Drága gyermekem, nem várunk semmiféle fizetséget azért, amit érted teszünk. Hisszük, hogy egy szép nap majd Isten ügyéért fogsz dolgozni, ha pedig mi Krisztus eljöveteléig megpihennénk, munkánk általad fog tovább haladni. Sok lányt segíte ünk az Istenért végze munka elkezdésében, és örömünkre szolgál, hogy téged is segíthetünk. Anna Knight soha nem felejte e el azt, hogy mennyire bíztak benne. Továbblépve egy ú örő oktató le, és az egyház által misszionárus ként Indiába küldö első afro-amerikai nő. (Nix, Passion, Purpose & Power, 135. old.) (Felhívás): Közülünk senki sem tudja megfizetni Istennek a ránk áraszto áldásokat. De a zed visszaadása és a mai adományok felajánlása egy olyan eszközzé válhat, melynek révén továbbadhatjuk Isten áldásait. A jövő szomba adományok a Vallásszabadság Osztályát fogják támogatni.

25 2015. április Elmondhatjuk, hogy manapság országunkban eddig még soha nem láto, vallásszabadságot biztosító időket élünk, ezért pedig Istent ille a köszönet. Az 1989-es Forradalom után születe nemzedékek tanúi voltak a vallásszabadság fejlődési folyamatának. A fiatalok nagyon nehezen képzelik el, hogyan is élhetsz vallásszabadság nélkül. Kétséget kizáróan, azok, akik a két időszak, a kommunizmus és a posztkommunizmus közö éltek, sokkal jobban értékelik a mostani szabadságot. Bár nem sok jót mondhatunk arról az időszakról, kétségtelen, hogy összetarto a a hívőket. Annak ellenére, hogy nehezen elképzelhető az, hogy napjainkban még létezik diszkrimináció vagy vallási üldözés, egy nemrégiben végze felmérés szerint, szerte a világon, több mint keresztényt öltek meg 2013-ban hitük mia, ezen számérték pedig a 2012-es évhez viszonyítva majdnem megduplázódo. A világszéles vallási üldözést nyilvántartó Open Doors civil szervezet szerint, a 2012-es év áldozatához képest, 2013-ban keresztény le már rrá. Az ázsiai, közel-kele és észak-afrikai országok még ma is üldözik a keresztényeket; bezárják, megbünte k, és bizonyos esetekben megölik azokat, akik keresztény hitük egyéni vagy nyilvános megvallása melle döntenek. A tavaly Szíriában halt meg a legtöbb keresztény Ugyanakkor Észak-Koreában a koncentrációs táborokba és börtönökbe zárt keresztények száma és közö re becsülhető. (Felhívás): Az a tény, hogy a fenyegetés, letartóztatás, megkínzás, bezárás vagy éppen a meggyilkolás mia félelemtől mentesen járhatunk gyülekezetbe, egy igazi ok az Isten irán hálára, ezért imádkozzunk a hitük mia szenvedő emberekért. A mai adakozás a Vallásszabadság Osztályát támogatja.

26 2015. május Dr. Magan nehéz pillanatokon ment keresztül. Éppen elveszíte e feleségét, és alig egy hét múlva, az Immánuel Misszionárius Kollégium dékán ja kánt, az iskola vezetősége nyomást gyakorolt rá, hogy az általa kezdeményeze tantervi reformok bevezetésére te kísérlete mia adja be felmondását. Miközben próbálta felfogni, hogy mi is történik vele, megjelent W. Kel logg, felkérve Magant, társuljon a kukoricapehelylyel foglalkozó vállalatához. Csábító volt az ajánlat. Kellogg egy részvénycsomagot is felajánlo Magan nak, mely abban az időben négy millió dollárt ért. Magan imában töltö e az éjszakát. Reggelre meg is volt a válasza. Íme mit írt: Elhatároztam, hogy a testvérekkel fennálló összes nehézség ellenére, ezen üzenet melle kell maradnom, és minden időmet és képességemet az emberek megmentésébe, nem pedig a kukoricapehely-gyártásba kell fektetnem! (Nix, Passion, Purpose & Power, 143. old.) (Felhívás): A kukoricapehely-gyártás vagy Jézus szeretetének hirdetése érdekel jobban? Ma, amikor adakozunk, szenteljük újra ma - gunkat Istennek, mindenek elő az Ő országát és igazságát keresve. (Mt 6:33) A jövő szomba adományok a romániai ADRA tevékenységét fogják támogatni.

27 2015. május Az Isten által alapíto romániai ADRA egy humanitárius, hatékony, erős és növekvő szervezet, mely pénzügyi, anyagi, valamint technikai erőforrásaival támogatja, helyreállítja és javítja a hátrányos helyzetű személyek életminőségét, kiváltképpen a sürgősségi esetekben. Vajon, egy ilyen, számos bará al és támogatóval rendelkező szteletbeli intézménynek, mely a megmentő és gyógyító munkának szentelve magát kiveszi részét a társadalomban, lehetnek ellenségei is? Sajnos a válasz IGEN! De kik az ellenségek? Ajánlom, hogy kövesd figyelemmel a Tapasztalatok és látomások (Ellen G. White) 266. oldalán található tkos szavakat, melyeket Sátán angyalaihoz intéz: Menjetek és kábítsátok el gondokkal a földek és pénzösszegek tulajdonosait. Ha rávehe tek őket arra, hogy ezeket a dolgokat szeressék, akkor mégis csak a mieink lesznek. Mutassátok be nekik a világot a legvonzóbb színekben, hogy szeressék és bálványozzák azt. Tartsuk meg szilárdan sorainkban mindazokat az anyagi javakat, melyek fele rendelkezhetünk. Súgjatok minden lehető mentséget azok fülébe, akiknek vagyonuk van, nehogy adjanak belőle. Ha lehet, irányítsátok a pénzügyeket. Tegyétek őket kapzsivá, és oltsatok szeretetet szívükbe a földi javak után, hogy ezek legyenek legfőbb jellemvonásaik. Amíg ezek a jellemvonások uralják őket, addig há érbe szorul az üdvösség és szentség. Ha pedig néhányan mégis adni akarnak, legalább annyira hassatok rájuk, hogy zúgolódjanak, és szűkkeblűek legyenek. (Felhívás): Igen, jól hallo ad! A kapzsiságról és a földi javak szeretetéről van szó. Vajon a Jézus példáját követő romániai ADRA-nak még lehetnek ellenségei? I és most, a válasz a te kezedben van! A mai adakozás a romániai ADRA tevékenységét támogatja.

Felolvasások a tizedhez és a hálaadományokhoz

Felolvasások a tizedhez és a hálaadományokhoz Felolvasások a tizedhez és a hálaadományokhoz 2015 Szenvedély, cél és erő Adventista úttörőink történetei Írta: Chantal Klingbeil A Hetednapi Adventista Egyház Generál Konferenciájának Sáfársági Szolgálatok

Részletesebben

HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN

HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN A versenyző neve: Forduló: I. Osztály: 3. Az iskola kódja: H- Elért pontszám: Javította: Visszaküldési határidő: Elérhető pontszám: 67p. 2014. november 17. Kedves

Részletesebben

Tanítás a gyülekezetről

Tanítás a gyülekezetről Tanítás a gyülekezetről ADUNARE Tanítás a gyülekezetről. A keresztény élet egyik legfontosabb leckéje a gyülekezetről való tanulás. Isten mindíg az Ő gyülekezetét használja arra hogy a földön véghezvigye

Részletesebben

2015. március 1. Varga László Ottó

2015. március 1. Varga László Ottó 2015. március 1. Varga László Ottó 2Kor 4:6 Isten ugyanis, aki ezt mondta: "Sötétségből világosság ragyogjon fel", ő gyújtott világosságot szívünkben, hogy felragyogjon előttünk Isten dicsőségének ismerete

Részletesebben

valamint az Irgalmasság órája, Irgalmasság rózsafüzére és Irgalmasság litániája

valamint az Irgalmasság órája, Irgalmasság rózsafüzére és Irgalmasság litániája Jézusom, bízom Benned! Az Isteni irgalmasság kilencede valamint az Irgalmasság órája, Irgalmasság rózsafüzére és Irgalmasság litániája 1937. augusztus 10-én mondta az Úr Szent Faustina nővérnek: Azt kívánom,

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek bemutatja

A Biblia gyermekeknek bemutatja A Biblia gyermekeknek bemutatja Üldözőből prédikátor Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Janie Forest Átírta : Ruth Klassen Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org

Részletesebben

EDK -k az EDM -ért. Evangéliumi Diák Körök az Evangéliumi Diák Misszióért. www.ujremeny.hu

EDK -k az EDM -ért. Evangéliumi Diák Körök az Evangéliumi Diák Misszióért. www.ujremeny.hu EDK -k az EDM -ért Evangéliumi Diák Körök az Evangéliumi Diák Misszióért LÁTÁS Egyetemekre, Főiskolákra járó diákok evangéliummal való elérése, keresztyén diáktársaik által. Keresztyén diákok aktivizálása,

Részletesebben

1 ÚRVACSORA(ÉNEKESKÖNYV) ÚRVACSORA

1 ÚRVACSORA(ÉNEKESKÖNYV) ÚRVACSORA 1 ÚRVACSORA(ÉNEKESKÖNYV) ÚRVACSORA A mi Urunk Jézus Krisztus így szól: Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. (Mt 11,28) Tőle kaptuk ezt

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Az asszony

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Az asszony A Biblia gyermekeknek bemutatja Az asszony a kútnál Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Lazarus Átírta : Ruth Klassen Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org 2012

Részletesebben

Én Mária vagyok és el szeretném neked mesélni, hogyan lett a húsvét életemnek egy fontos része

Én Mária vagyok és el szeretném neked mesélni, hogyan lett a húsvét életemnek egy fontos része Én Mária vagyok és el szeretném neked mesélni, hogyan lett a húsvét életemnek egy fontos része Kislányként sok álmom volt. Embereknek szerettem volna segíteni, különösen idős, magányos embereknek. Arrol

Részletesebben

Gazdagrét. Prédikáció 2013.10.13

Gazdagrét. Prédikáció 2013.10.13 Gazdagrét. Prédikáció 2013.10.13 Számomra mindig jelzés értékű az, ha valamilyen formában megrezdül a lelkem, megérinti valami. Ilyenkor az jut az eszembe, hogy ott még feladatom, tanulni valóm van. Üzenni

Részletesebben

Dániel könyve. Világtörténelem dióhéjban

Dániel könyve. Világtörténelem dióhéjban Dániel könyve Világtörténelem dióhéjban 2300 éves prófécia Kr.e. 457 Kr.u. 34 Kr.u. 1844 490 év 1810 év 70 hét Rendelet 1. rész Evangélium 2. rész 10-11 Ki Mikáél? Mózes éneke Szólt az ellenség: `Üldözöm

Részletesebben

Hanukka és Karácsony

Hanukka és Karácsony Bereczki Sándor Igehirdetések 9. Hanukka és Karácsony Mindenki Temploma Hanukka és Karácsony Igehirdetés sorozat 9. Copyright 2010 Bereczki Sándor Korrektor: Dr. Gruber Tibor Kiadványszerkesztő: Danziger

Részletesebben

megírattak pedig a mi tanulságunkra, akikhez az időknek vége elérkezett

megírattak pedig a mi tanulságunkra, akikhez az időknek vége elérkezett megírattak pedig a mi tanulságunkra, akikhez az időknek vége elérkezett Félreértett rtett tanítások? Ugyanazon alapról eltérő tanítások? Fordítások A Biblia eredeti nyelve nem a magyar Összehasonlító fordítások,

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Az asszony

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Az asszony A Biblia gyermekeknek bemutatja Az asszony a kútnál Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Lazarus Átírta : Ruth Klassen Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org BFC

Részletesebben

ISTENNEK TETSZŐ IMÁDSÁG

ISTENNEK TETSZŐ IMÁDSÁG Pasarét, 2014. február 2. (vasárnap) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Horváth Géza ISTENNEK TETSZŐ IMÁDSÁG Lekció: ApCsel 4,23-31 Alapige: Zsolt 124,8 A mi segítségünk az Úr nevében van, aki teremtette

Részletesebben

A boldogság benned van

A boldogság benned van Halász Emese A boldogság benned van 50 lépés a boldogság felé Előszó Kedves Olvasó! Levelem hozzád, azzal kezdeném, hogy el kell mondanom pár dolgot Neked! Nagyszerű híreim vannak ugyanis. Képzeld, a boldogság

Részletesebben

Bibliai tanítás a részegségről

Bibliai tanítás a részegségről Bibliai tanítás a részegségről ADUNARE Bibliai tanítás a részegségről A részegségről tanulni nehéz feladat de ugyanakkor nagyon fontos. Mi úgy szeretnénk leélni az életünket hogy az Istennek tetsző legyen

Részletesebben

SZOLGA VAGY FIÚ? Lekció: Lk 15,11-24

SZOLGA VAGY FIÚ? Lekció: Lk 15,11-24 Pasarét, 2012. július 1. (vasárnap) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK Horváth Géza SZOLGA VAGY FIÚ? Lekció: Lk 15,11-24 Alapige: Galata 4,4-7 De amikor eljött az idő teljessége, Isten elküldte Fiát, aki asszonytól

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek bemutatja. A gazdag ember és a szegény ember

A Biblia gyermekeknek bemutatja. A gazdag ember és a szegény ember A Biblia gyermekeknek bemutatja A gazdag ember és a szegény ember Írta : Edward Hughes Illusztrálta : M. Maillot és Lazarus Átírta : M. Maillot és Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta :

Részletesebben

Levelező Klub FELFEDEZŐK 1. 1. LECKE

Levelező Klub FELFEDEZŐK 1. 1. LECKE Levelező Klub FELFEDEZŐK 1. 1. LECKE 1. rész Kedves Barátunk! Gondolkoztál már azon, milyen lehet Isten? Isten annyira hatalmas, annyira csodálatos, hogy soha nem tudhatunk meg mindent róla. Isten azonban

Részletesebben

Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Mert nem azért küldte az Isten az ő Fiát a világra, hogy kárhoztassa

Részletesebben

Megtanulni megbocsátani

Megtanulni megbocsátani Megtanulni megbocsátani ADUNARE Megtanulni megbocsátani. Megtanulni megbocsátani az egyik legfontosabb lecke a keresztény életünkben. A megbocsátásról tanulhatunk az egész Biblián keresztül. Amikor megbocsátunk

Részletesebben

A gazdag ember és a szegény ember

A gazdag ember és a szegény ember A Biblia gyermekeknek bemutatja A gazdag ember és a szegény ember Írta : Edward Hughes Illusztrálta : M. Maillot és Lazarus Átírta : M. Maillot és Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta :

Részletesebben

40 éves házassági évfordulóra gitáros szentmise

40 éves házassági évfordulóra gitáros szentmise D A G A Bevonulás Két ember eléd lép, két ember Téged kér, D A G A Két ember eléd áll, két ember Téged vár, A D H E Végtelen Istenünk, áldd meg az életünk! Cis Fis H E Végtelen Istenünk, áldd meg az életünk!

Részletesebben

KRISZTUS ÍTÉLŐSZÉKE ELŐTT

KRISZTUS ÍTÉLŐSZÉKE ELŐTT Pasarét, 2011. november 17. (csütörtök) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK Horváth Géza KRISZTUS ÍTÉLŐSZÉKE ELŐTT Alapige: 2Korinthus 5,10 Mert nékünk, mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt,

Részletesebben

Öröm a gyerek. (Lorántffy Zsuzsanna ölében Sárospatakon)

Öröm a gyerek. (Lorántffy Zsuzsanna ölében Sárospatakon) Öröm a gyerek (Lorántffy Zsuzsanna ölében Sárospatakon) A gyerek az öröm, a reménység. Gyönge testében van valami világi; ártatlan lelkében van valami égi; egész kedves valója nékünk, mint a tavaszi vetés:

Részletesebben

Gyerekekre alkalmazta: Anthony A. Lee Illusztrálta: Rex John Irvine Fordította: Maryam Frazer Imánnak.

Gyerekekre alkalmazta: Anthony A. Lee Illusztrálta: Rex John Irvine Fordította: Maryam Frazer Imánnak. Gyerekekre alkalmazta: Anthony A. Lee Illusztrálta: Rex John Irvine Fordította: Maryam Frazer Imánnak. 1 2 'Abdu'l-Bahá sok évet töltött a Szentföldön, Akkó városában. Éveken keresztül fogoly volt, és

Részletesebben

É N E K F Ü Z E T S Z Á M Á R A Ö S S Z E Á L L Í T V A MILYEN GYÖNYÖRŰ A SZÉP DICSÉRET! Z S O L T Á R O K K Ö N Y V E 1 4 7 : 1

É N E K F Ü Z E T S Z Á M Á R A Ö S S Z E Á L L Í T V A MILYEN GYÖNYÖRŰ A SZÉP DICSÉRET! Z S O L T Á R O K K Ö N Y V E 1 4 7 : 1 É N E K F Ü Z E T A S V Á B H E G Y I R E F O R M Á T U S G Y Ü L E K E Z E T S Z Á M Á R A Ö S S Z E Á L L Í T V A MILYEN JÓ ISTENÜNKRŐL ÉNEKELNI, MILYEN GYÖNYÖRŰ A SZÉP DICSÉRET! Z S O L T Á R O K K

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. Énekeljünk!... 66

TARTALOMJEGYZÉK. Énekeljünk!... 66 TARTALOMJEGYZÉK Előszó... 6 1. Ismerjük meg egymást!... 8 2. Magyar reformátusok vagyunk... 10 3. Ismerkedés a Bibliával... 12 4. Isten teremtette a világot... 14 5. Isten teremtette az embert... 18 6.

Részletesebben

Tartalom 1. RÉSZ A GYÜLEKEZETNÖVEKEDÉS ÉS AZ ÉGŐ VÁGY 2. RÉSZ A GYÜLEKEZETNÖVEKEDÉS ÉS A LAIKUSOK

Tartalom 1. RÉSZ A GYÜLEKEZETNÖVEKEDÉS ÉS AZ ÉGŐ VÁGY 2. RÉSZ A GYÜLEKEZETNÖVEKEDÉS ÉS A LAIKUSOK Tartalom 1. RÉSZ A GYÜLEKEZETNÖVEKEDÉS ÉS AZ ÉGŐ VÁGY 1. fejezet: A gyülekezetnövekedés és az égő vágy........... 7 2. RÉSZ A GYÜLEKEZETNÖVEKEDÉS ÉS A LAIKUSOK 2. fejezet: Hogyan lehet nagy dolgokat elvégezni

Részletesebben

magát. Kisvártatva Vakarcs, a kutya is csatlakozott hozzájuk. Kedveskedve hol a Papa, hol meg az unoka lábaira fektette meleg tappancsait.

magát. Kisvártatva Vakarcs, a kutya is csatlakozott hozzájuk. Kedveskedve hol a Papa, hol meg az unoka lábaira fektette meleg tappancsait. Göncölszekér M ári szólt asszonyához Pista, te csak maradj az ágyban, próbálj meg aludni. Ez a szegény lánygyerek folyton köhög. Nem hagy téged aludni. Nem tudsz pihenni. Lehet, hogy a komámnak lesz igaza.

Részletesebben

Vajon Isten tényleg az életemben van, ha mellette döntöttem?

Vajon Isten tényleg az életemben van, ha mellette döntöttem? Vajon Isten tényleg az életemben van, ha mellette döntöttem? Amikor úgy döntöttél, hogy behívod Jézust az életedbe, lehet, hogy felmerült benned a kérdés: Vajon Isten hallotta egyáltalán, amit mondtam?

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek bemutatja. A földműves és a mag

A Biblia gyermekeknek bemutatja. A földműves és a mag A Biblia gyermekeknek bemutatja A földműves és a mag Írta : Edward Hughes Illusztrálta : M. Maillot és Lazarus Átírta : E. Frischbutter és Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for

Részletesebben

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com Korrektúra: Egri Anikó 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 3 Az összefogás döbbenetes ereje... 4 Depressziós helyett bajnok... 6 Na

Részletesebben

JÉZUSBAN VAN AZ ÉLET GYÜLEKEZET

JÉZUSBAN VAN AZ ÉLET GYÜLEKEZET JÉZUSBAN VAN AZ ÉLET GYÜLEKEZET I. évfolyam 3. szám szeptember, október Akarod hallani a jó hírt? Mindennek Királya Mindennek Királya, az Istennek Fia, égnek, földnek Ura Akinek véd minket a karja tőlünk

Részletesebben

Kishegyi Nóra: de tudom, hogy van szeretet!

Kishegyi Nóra: de tudom, hogy van szeretet! Kishegyi Nóra: de tudom, hogy van szeretet! Mivel sem az én szüleim, sem férjem szülei nem álltak olyan jól anyagilag, hogy támogatni tudtak volna új otthonunk megteremtésében, esküvőnk után vidékre kötöztünk

Részletesebben

Kapásod van! Figyelj! Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket.

Kapásod van! Figyelj! Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket. Kapásod van! Figyelj! Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket. János 15,16 Jézus Péter bárkáját választja, a mélyre küldi, és olyan döntést kíván tőle, amely egyedül személyes hitén

Részletesebben

Üzenet. A Prágai Református Missziós Gyülekezet Hetilapja II. Évfolyam 18. szám, 2009. Máj. 3. Kedves Testvéreim!

Üzenet. A Prágai Református Missziós Gyülekezet Hetilapja II. Évfolyam 18. szám, 2009. Máj. 3. Kedves Testvéreim! Üzenet A Prágai Református Missziós Gyülekezet Hetilapja II. Évfolyam 18. szám, 2009. Máj. 3. Kedves Testvéreim! Vala pedig a farizeusok közt egy ember, a neve Nikodémus, a zsidók főembere: Ez jöve Jézushoz

Részletesebben

A kegyelem árad 193 A mélyből Hozzád száll szavam 101 A nap bíborban áll 50 A sötétség szűnni kezd már 181 A szívemet átadom én 64 A Te nevedben mi

A kegyelem árad 193 A mélyből Hozzád száll szavam 101 A nap bíborban áll 50 A sötétség szűnni kezd már 181 A szívemet átadom én 64 A Te nevedben mi A kegyelem árad 193 A mélyből Hozzád száll szavam 101 A nap bíborban áll 50 A sötétség szűnni kezd már 181 A szívemet átadom én 64 A Te nevedben mi együtt vagyunk 126 A tisztelet csak Istené 48 A végtelenhez

Részletesebben

bibliai felfedező 1. TörTéNET: Jézus segít egy beteg férfinak Bibliatanulmányozó Feladatlap

bibliai felfedező 1. TörTéNET: Jézus segít egy beteg férfinak Bibliatanulmányozó Feladatlap Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. TörTéNET: Jézus segít egy beteg férfinak Olvasd

Részletesebben

24. ÁLDÁSOK. az ordinációhoz, valamint a püspöki szolgálatba indításhoz

24. ÁLDÁSOK. az ordinációhoz, valamint a püspöki szolgálatba indításhoz 24. ÁLDÁSOK az ordinációhoz, valamint a püspöki szolgálatba indításhoz 1. Az Úr a te kősziklád, várad és megmentőd, benne lelj oltalmat. Az Úr áldjon meg téged, hogy áldás légy sokak üdvösségére. Zsolt

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Ésaiás a jövőbe lát

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Ésaiás a jövőbe lát A Biblia gyermekeknek bemutatja Ésaiás a jövőbe lát Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Jonathan Hay Átírta : Mary-Anne S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Ésaiás a jövőbe lát

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Ésaiás a jövőbe lát A Biblia gyermekeknek bemutatja Ésaiás a jövőbe lát Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Jonathan Hay Átírta : Mary-Anne S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org

Részletesebben

Felkészülés ( Bevezetés (

Felkészülés ( Bevezetés ( A Jó Hír Bibliatanulmányok kérdéseket tartalmaznak evangelizációs házi csoportok számára (Glad Tidings Bible studies contain questions for evangelistic house meetings.) Bevezetés ( Biztos van olyan ember,

Részletesebben

TÉGY ENGEM BÉKEKÖVETEDDÉ. TÉGY ENGEM BÉKEKÖVETEDDÉ Szerző:Szöveg: S. Temple ford.: ifj. Kulcsár Tibor Zene: S. Temple, N. Warren

TÉGY ENGEM BÉKEKÖVETEDDÉ. TÉGY ENGEM BÉKEKÖVETEDDÉ Szerző:Szöveg: S. Temple ford.: ifj. Kulcsár Tibor Zene: S. Temple, N. Warren TÉGY ENGEM BÉKEKÖVETEDDÉ TÉGY ENGEM BÉKEKÖVETEDDÉ Szerző:Szöveg: S. Temple ford.: ifj. Kulcsár Tibor Zene: S. Temple, N. Warren 1. Tégy engem békeköveteddé, Hogy hinthessem az igemagvakat. Ó, Szentlelked

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja

A Biblia gyermekeknek. bemutatja A Biblia gyermekeknek bemutatja Jézus és Lázár Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Janie Forest Átírta : Ruth Klassen Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org BFC

Részletesebben

Aztán eljött a nap, amikor már nem kapta a segélyt, csak valami járuléknak nevezett, nevetségesen kicsi összeget

Aztán eljött a nap, amikor már nem kapta a segélyt, csak valami járuléknak nevezett, nevetségesen kicsi összeget Kovács Gabriella Hát ennyi volt... Hát ennyi volt érezte, hogy itt az út vége. Tehetetlenül, fáradtan feküdt a hideg kövön a fagyos szélben és nem akart többé engedelmeskedni a teste. Már nem érzett fájdalmat

Részletesebben

Pozitív intézményi légkör

Pozitív intézményi légkör Pozitív intézményi légkör Mitől más a keresztyén iskola? Írjon le három dolgot, amely ön szerint megkülönbözteti a keresztyén iskolákat más iskoláktól! Ossza meg gondolatait az ön mellett ülővel. A keresztyén

Részletesebben

ŐRIZZ, URAM! Lekció: 1Sámuel 24,1-9

ŐRIZZ, URAM! Lekció: 1Sámuel 24,1-9 Pasarét, 2011. szeptember 4. (vasárnap) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK Horváth Géza ŐRIZZ, URAM! Lekció: 1Sámuel 24,1-9 Alapige: 1Sámuel 26,23-25 Az Úr mindenkinek megfizet a maga igazsága és hűsége szerint, mert

Részletesebben

Nagy öröm. Textus: És lőn nagy öröm abban a városban. (ApCsel 8,8).

Nagy öröm. Textus: És lőn nagy öröm abban a városban. (ApCsel 8,8). Nagy öröm Lectio: ApCsel 8,1-25. Textus: És lőn nagy öröm abban a városban. (ApCsel 8,8). Fülöp Samáriában hirdette a Messiást. Jézusról tett bizonyságot, a Szabadítóról. Az ember mindig kapcsolatban kellene,

Részletesebben

CSELEKEDJ! Bevezetés. 1 Majd szólt a tanítványaihoz is: Volt egy gazdag ember, akinek volt egy sáfára. Ezt bevádolták nála,

CSELEKEDJ! Bevezetés. 1 Majd szólt a tanítványaihoz is: Volt egy gazdag ember, akinek volt egy sáfára. Ezt bevádolták nála, CSELEKEDJ! 1 Majd szólt a tanítványaihoz is: Volt egy gazdag ember, akinek volt egy sáfára. Ezt bevádolták nála, hogy eltékozolja a vagyonát. 2 Ezért előhívatta, és így szólt hozzá: Mit hallok rólad? Adj

Részletesebben

A szenvede ly hatalma

A szenvede ly hatalma Előhang Leonard Kastner mostanában egyre többször gondolt ar ra, hogy vissza kéne vonulnia. Miért is ne? Az időzítés tökéletes lenne. Annyi pénzt keresett már, amiről régebben álmodni sem mert volna, ráadásul

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. A Mennyország, Isten. otthona

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. A Mennyország, Isten. otthona A Biblia gyermekeknek bemutatja A Mennyország, Isten gyönyörű otthona Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Lazarus Átírta : Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org

Részletesebben

Krisztus és a mózesi törvény

Krisztus és a mózesi törvény április 5 11. Krisztus és a mózesi törvény A lecke rövid áttekintése ALAPIGE: János 5:46 A TANULÓ CÉLJA: Tudni: Ismerjük fel, hogy Jézus adta Mózesnek a törvényeket a Sínaihegyen! Érezni: Tartsuk a törvényt

Részletesebben

Jézus, a tanítómester

Jézus, a tanítómester 9. tanulmány Jézus, a tanítómester május 23 29. SZOMBAT DÉLUTÁN e HETI TANULMÁNYUNK: 5Mózes 6:5; Lukács 4:31-37; 6:20-49; 8:19-21, 22-25; 10:25-37 Mindenkit ámulatba ejtett tanítása, mert szavának ereje

Részletesebben

REFORMÁCIÓ. Konferencia 2012 áprils 5-8. Konstanz, Németország

REFORMÁCIÓ. Konferencia 2012 áprils 5-8. Konstanz, Németország REFORMÁCIÓ Konferencia 2012 áprils 5-8. Konstanz, Németország Szolgál: Johannes Wöhr apostol info: www.nagykovetseg.com www.fegyvertar.com www.km-null.de Felhasználási feltételek: A blogon található tartalmak

Részletesebben

A Mennyország, Isten gyönyör otthona

A Mennyország, Isten gyönyör otthona A Biblia gyermekeknek bemutatja A Mennyország, Isten gyönyör otthona Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Lazarus Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Átírta : Sarah S. 60/60. Történet www.m1914.org Bible

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Bevezetés 5 1. Hálaadás 9 2. Dicsőítés 25 3. Imádás 43 IMÁK ÉS MEGVALLÁSOK

Tartalomjegyzék. Bevezetés 5 1. Hálaadás 9 2. Dicsőítés 25 3. Imádás 43 IMÁK ÉS MEGVALLÁSOK Tartalomjegyzék Bevezetés 5 1. Hálaadás 9 2. Dicsőítés 25 3. Imádás 43 IMÁK ÉS MEGVALLÁSOK Bevezetés 59 Ruth Prince előszava 63 Az Úrnak félelme 65 Megigazulás és szentség 71 Erő, egészség 85 Vezetés,

Részletesebben

NEGYEDÓRA AZ OLTÁRISZENTSÉG ELÔTT

NEGYEDÓRA AZ OLTÁRISZENTSÉG ELÔTT NEGYEDÓRA AZ OLTÁRISZENTSÉG ELÔTT Szent Claret Mária Antal (1807 1870) gondolatai alapján Szeretett gyermekem! Látogass meg engem gyakran az Oltáriszentségben! Nem szükséges hosszasan maradnod és sokat

Részletesebben

KÉT TALÁLKOZÁS KÖZÖTT

KÉT TALÁLKOZÁS KÖZÖTT Horváth Levente KÉT TALÁLKOZÁS KÖZÖTT Áhítatok vasárnapokra Válogatta és szerkesztette Daray Erzsébet 3 Horváth Levente, 2013 Textbridge, 2013 Koinónia, 2013 A bibliai idézeteket az 1975. évi Új fordítású

Részletesebben

A Fiú. 2. tanulmány. július 5 11.

A Fiú. 2. tanulmány. július 5 11. 2. tanulmány A Fiú július 5 11. SZOMBAT DÉLUTÁN e HETI TANULMÁNYUNK: Dániel 7:13-14; Máté 11:27; 20:28; 24:30; Lukács 5:17-26; János 8:58 Mert az embernek Fia sem azért jött, hogy néki szolgáljanak, hanem

Részletesebben

Valódi céljaim megtalálása

Valódi céljaim megtalálása Munkalap: Valódi céljaim megtalálása Dátum:... - 2. oldal - A most következő feladat elvégzésével megtalálhatod valódi CÉLJAIDAT. Kérlek, mielőtt hozzáfognál, feltétlenül olvasd el a tanfolyam 5. levelét.

Részletesebben

Én Istenem! Miért hagytál el engem?

Én Istenem! Miért hagytál el engem? Édes Illat Én Istenem! Miért hagytál el engem? Sóhajtotta Jézus, miközben a fakereszten felfüggesztve, vércseppek csöpögtek végig a testén. És akkor, nem lélegzett többet. Nem, te voltál minden reményem!

Részletesebben

JÉZUS SZÍVE IMAFÜZET

JÉZUS SZÍVE IMAFÜZET JÉZUS SZÍVE IMAFÜZET A Jézus Szíve lelkiség nem ájtatossági forma, hanem Bíró Ferenc SJ szavaival a reális Krisztus reális követése tettben és igazságban. Jézus Szíve ünnepéhez kapcsolódó imakilencedünk

Részletesebben

13. ÉRZÉSEINK A CSALÁDON BELÜL Gyülekezeti óraszám: 1 Iskolai óraszám: 3

13. ÉRZÉSEINK A CSALÁDON BELÜL Gyülekezeti óraszám: 1 Iskolai óraszám: 3 13. ÉRZÉSEINK A CSALÁDON BELÜL Gyülekezeti óraszám: 1 Iskolai óraszám: 3 Tantervben megfogalmazott rövid tematika Érzéseink: irigység, harag, csalódás témájához: Szituációs játékok, beszélgetések a haragról,

Részletesebben

Gazdagrét 2012.02.12. Prédikáció Evangélium: Márk 1, 40-45. Kedves Testvéreim! Nem is olyan nagyon régen, talán 15-20 évvel ezelőtt, egyikünknek sem

Gazdagrét 2012.02.12. Prédikáció Evangélium: Márk 1, 40-45. Kedves Testvéreim! Nem is olyan nagyon régen, talán 15-20 évvel ezelőtt, egyikünknek sem Gazdagrét 2012.02.12. Prédikáció Evangélium: Márk 1, 40-45. Kedves Testvéreim! Nem is olyan nagyon régen, talán 15-20 évvel ezelőtt, egyikünknek sem jelenthetett komolyabb problémát az, hogy megértesse

Részletesebben

MagyarOK A2+ munkalapok 1

MagyarOK A2+ munkalapok 1 1. Ismerkedünk munkalap / Kérdés Válasz 1. Jól hallom, hogy nem vagy magyar? Jól hallom, hogy nem magyar? 2. Hol dolgozol? Hol dolgozik? 3. Hol élsz? Hol él? 4. Mivel foglalkozol / foglalkozik? Milyen

Részletesebben

A ránk következő két hétben is gondoljunk imádságban a szabadulni vágyókra a Misszióban.

A ránk következő két hétben is gondoljunk imádságban a szabadulni vágyókra a Misszióban. Március 8. (hétfő) Adjuk hálát azokért a nőkért, asszonyokért, lányokért, akik ott vannak életünkben, és sok tekintetben Imádkozzunk, hogy Istenünk kezében azokká formálódhassanak, akiknek Urunk őket elképzelte,

Részletesebben

A vezetés ajándékai. Az ötféle szolgálat Isten erős irányadó keze

A vezetés ajándékai. Az ötféle szolgálat Isten erős irányadó keze A vezetés ajándékai Az ötféle szolgálat Isten erős irányadó keze 4. Szolgálati felmérés Van elhívatásom? Van lelki ajándékom? Fel vagyok készítve? Vannak gyümölcseim? 6. A növekedés útja Róma 12,1-2 A

Részletesebben

Ötven egész esztendővel a csokoládés uzsonna után kezdődik Magdaléna két életének tulajdonképpeni története... *****

Ötven egész esztendővel a csokoládés uzsonna után kezdődik Magdaléna két életének tulajdonképpeni története... ***** Ötven egész esztendővel a csokoládés uzsonna után kezdődik Magdaléna két életének tulajdonképpeni története... ***** Ezüst gyertyatartók fénye mellet egy fiatal férfi hajol íróasztala fölé. Az arca márványfehér,

Részletesebben

Isten felméri Ábrahám szeretetét

Isten felméri Ábrahám szeretetét A Biblia gyermekeknek bemutatja Isten felméri Ábrahám szeretetét Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Byron Unger és Lazarus Átírta : M. Maillot és Tammy S. Franciáról fordította : Helga Himer Kiadta :

Részletesebben

Kedves Szent Benedek Leányai, Tisztelt Atyák, Tisztelt Képviselő Úr, Kedves Tanárok, Kedves Gyerekek, Kedves Vendégek, ünnepi Gyülekezet!

Kedves Szent Benedek Leányai, Tisztelt Atyák, Tisztelt Képviselő Úr, Kedves Tanárok, Kedves Gyerekek, Kedves Vendégek, ünnepi Gyülekezet! Áldott az Isten, aki vezérel minket! - Vezérelte őket az Isten, és Általa csodálatos munkát végzett Berecz Erzsébet missziója Pipics csaba és Szent Benedek Katolikus Általános Iskola irodalmi színpadának

Részletesebben

Tanuljunk imádkozni ADUNARE

Tanuljunk imádkozni ADUNARE Tanuljunk imádkozni ADUNARE Tanuljunk imádkozni. Imádkozni tanulni olyasvalami ami örömet hoz az életünkbe és Istennek is tetsző. Az egyik legfontosabb lecke amelyet megtanulhatunk az az hogy hogyan imádkozzunk,

Részletesebben

Csöngettek az ajtón. Katus támolyogva

Csöngettek az ajtón. Katus támolyogva Olcsó krumpli Csöngettek az ajtón. Katus támolyogva ment ajtót nyitni. Nagy örömére, az édesanyja állt az ajtó előtt. Anyukám, de jó, hogy jössz. Alig állok a lábamon, olyan álmos vagyok. Kislányom! Csak

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek bemutatja. 60/6. Történet.

A Biblia gyermekeknek bemutatja. 60/6. Történet. A Biblia gyermekeknek bemutatja Jákób, a csaló Írta : Edward Hughes Illusztrálta : M. Maillot; Lazarus Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Átírta : M. Kerr; Sarah S. 60/6. Történet www.m1914.org Bible

Részletesebben

ÉVKÖZI IDİ ESTI DICSÉRET

ÉVKÖZI IDİ ESTI DICSÉRET ÉVKÖZI IDİ ESTI DICSÉRET Istenem, jöjj segítségemre! Uram, segíts meg engem! Dicsıség az Atyának, a Fiúnak miképpen kezdetben most és mindörökké. Amen. HIMNUSZ Immár hoz hasznos magvakat, díszíti ékes,

Részletesebben

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA Mágikus SZERtartás EGÉSZséges +boldog ÉLETedért! INGYENES EGÉSZséget és boldogságot teremtő IMA Mágikus SZERtartás, amit otthonodban végezhetsz EGÉSZséges +BOLDOG életedért!

Részletesebben

HÁLA KOPOGTATÁS. 1. Egészség

HÁLA KOPOGTATÁS. 1. Egészség HÁLA KOPOGTATÁS 1. Egészség Annak ellenére, hogy nem vagyok annyira egészséges, mint szeretném, teljesen és mélységesen szeretem és elfogadom a testemet így is. Annak ellenére, hogy fizikailag nem vagyok

Részletesebben

.a Széchenyi iskoláról

.a Széchenyi iskoláról Negyedikesek írták....a Széchenyi iskoláról 7 éves koromban, szüleimmel azért választottuk ezt az iskolát, mert itt német nyelvet lehet tanulni. Én már óvodás korom óta tanulom a németet, így ragaszkodtunk

Részletesebben

Mit keresitek az élőt a holtak között

Mit keresitek az élőt a holtak között Isten szeretete csodálatosan ragyogott Jézusból. - Olyan tisztán, hogy emberi életek változtak meg általa. - Akik találkoztak Jézussal, s engedték, hogy megérintse őket az Ő szeretete, azok elkezdtek vágyakozni

Részletesebben

Üdvözlünk Isten családjában!

Üdvözlünk Isten családjában! Üdvözlünk Isten családjában! Amikor Jézust elfogadod Megváltódnak, Isten családjának tagja leszel. Isten azt akarja, hogy ha az Ő gyermeke lettél, növekedj az Ő megismerésében, és válj minél inkább Jézushoz

Részletesebben

Bali Mária Ildefonsa Kákonyi Mária Constantina: Kis Boldogasszony képeskönyve

Bali Mária Ildefonsa Kákonyi Mária Constantina: Kis Boldogasszony képeskönyve PPEK 904 Bali Mária Ildefonsa Kákonyi Mária Constantina: Kis Boldogasszony képeskönyve Bali Mária Ildefonsa Kákonyi Mária Constantina Kis Boldogasszony képeskönyve mű a Pázmány Péter Elektronikus Könyvtár

Részletesebben

bibliai felfedező 1. TÖrTéNET: A fiatal álomlátó Bibliaismereti Feladatlap

bibliai felfedező 1. TÖrTéNET: A fiatal álomlátó Bibliaismereti Feladatlap Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliaismereti Feladatlap bibliai felfedező 1. TÖrTéNET: A fiatal álomlátó Olvasd el: 1. Mózes

Részletesebben

A családi háttér és az iskolai utak eltérései

A családi háttér és az iskolai utak eltérései 13 Szanyi-F. Eleonóra A családi háttér és az iskolai utak eltérései Az alábbi cikk első része egy, e folyóiratban korábban megjelent írás (Hiányszakmát tanuló végzős szakiskolások; ÚPSz 211/6) folytatása.

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Jézus

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Jézus A Biblia gyermekeknek bemutatja Jézus születése Írta : Edward Hughes Illusztrálta : M. Maillot Átírta : E. Frischbutter és Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org

Részletesebben

Tel.: +36 (20) 5192822. Gyülekezet http://komarombaptista.hu 2011. január 27. Ismerősek a fenti kifejezések?

Tel.: +36 (20) 5192822. Gyülekezet http://komarombaptista.hu 2011. január 27. Ismerősek a fenti kifejezések? A Biblia üzenete Mindennek rendelt ideje van és ideje van az ég alatt minden akaratnak. Prédikátor könyve 3:1 Terveink szerint Üzleti terv, hiteltörlesztési terv, munkaterv, fejlődési terv. Ismerősek a

Részletesebben

Gyermekimák. mű a Pázmány Péter Elektronikus Könyvtár (PPEK) a magyarnyelvű keresztény irodalom tárháza állományában.

Gyermekimák. mű a Pázmány Péter Elektronikus Könyvtár (PPEK) a magyarnyelvű keresztény irodalom tárháza állományában. PPEK 879 Gyermekimák Gyermekimák mű a Pázmány Péter Elektronikus Könyvtár (PPEK) a magyarnyelvű keresztény irodalom tárháza állományában. Bővebb felvilágosításért és a könyvtárral kapcsolatos legfrissebb

Részletesebben

Már újra vágytam erre a csodár a

Már újra vágytam erre a csodár a Már újra vágytam erre a csodár a Szüleinktől kapjuk az utat, gyermekeinktől a célt olvasható az államfő feleségének hitvallása internetes bemutatkozó oldalán. Áder János köztársasági elnök felesége, négygyermekes

Részletesebben

SZENT BERNÁT APÁT ESTI DICSÉRET

SZENT BERNÁT APÁT ESTI DICSÉRET SZENT BERNÁT APÁT ESTI DICSÉRET Istenem, jöjj segítségemre! Uram, segíts meg engem! Dicsıség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben most és mindörökké. Amen. HIMNUSZ 2 SZENT BERNÁT

Részletesebben

TANÉVNYITÓ BUZDÍTÁS. Olvasandó (lectio): Mk 6,45-52. Alapige (textus): Mk 6,50

TANÉVNYITÓ BUZDÍTÁS. Olvasandó (lectio): Mk 6,45-52. Alapige (textus): Mk 6,50 Újpest-Belsőváros 2008. 09. 07. Juhász Emília TANÉVNYITÓ BUZDÍTÁS Alapige (textus): Mk 6,50 Olvasandó (lectio): Mk 6,45-52 Ezután azonnal megparancsolta tanítványainak, hogy szálljanak hajóba, és menjenek

Részletesebben

Függelék. 2. Unitárius hitvallás.

Függelék. 2. Unitárius hitvallás. Függelék. 2. Unitárius hitvallás... Hiszek egy Istenben a világ teremtőjében fenntartójában és az emberiség szeret'ő atyjában;.. Hiszek az ember Jézusban" az ő isteni kulde. tésében az ő tanainak udvözítő

Részletesebben

A TARJÁNI, HÉREGI ÉS BAJNAI REFORMÁTUS GYÜLEKEZETEK HÍRLEVELE

A TARJÁNI, HÉREGI ÉS BAJNAI REFORMÁTUS GYÜLEKEZETEK HÍRLEVELE A TARJÁNI, HÉREGI ÉS BAJNAI REFORMÁTUS GYÜLEKEZETEK HÍRLEVELE IV. évfolyam 1. szám 2011. január Az én lábamnak szövétneke a te igéd, és ösvényemnek világossága. Őszinte téli fák Bódás János Hazug a nyár

Részletesebben

Budai Református Egyházközség. Advent

Budai Református Egyházközség. Advent Budai Református Egyházközség 2013 Advent ...meglátogat minket a felkelő fény a magasságból, hogy világítson azoknak, akik sötétségben s a halál árnyékában lakoznak, hogy ráigazítsa lábunkat a békesség

Részletesebben

JÉZUS LÁBAINÁL. Pasarét, 2015. március 5. (csütörtök) Földvári Tibor. Lekció: János 12,1-8

JÉZUS LÁBAINÁL. Pasarét, 2015. március 5. (csütörtök) Földvári Tibor. Lekció: János 12,1-8 Pasarét, 2015. március 5. (csütörtök) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Földvári Tibor JÉZUS LÁBAINÁL Lekció: János 12,1-8 Alapige: Jézus azért hat nappal a húsvét előtt elment Bethániába, ahol a megholt

Részletesebben

Elöljáróban. 13. hitelv

Elöljáróban. 13. hitelv hit13.qxd 2007.11.06. 21:40 Page 1 A Hetednapi Adventista Egyház hitelvi füzetei 13. hitelv A maradék és küldetése Megharagudott a sárkány az asszonyra, és elment, hogy hadat indítson a többiek ellen,

Részletesebben

ÉLETKEZDÉSI TERV GAZDAG NAGYBÁCSITÓL ÍZELÍTŐ. Készítette:

ÉLETKEZDÉSI TERV GAZDAG NAGYBÁCSITÓL ÍZELÍTŐ. Készítette: ÉLETKEZDÉSI TERV GAZDAG NAGYBÁCSITÓL ÍZELÍTŐ Készítette: A Magánpénzügyi Akadémia - vagyonteremtés önerőből - A Magánpénzügyi Akadémia küldetése: közérthetővé tenni a pénzügyeket, ezzel az évtized végére

Részletesebben

Himmler Zsófia VARJÚFIVÉREK. Népmese-dramatizációk gyermekbábcsoportoknak. Himmler Zsófia Csemadok Művelődési Intézete, Dunaszerdahely

Himmler Zsófia VARJÚFIVÉREK. Népmese-dramatizációk gyermekbábcsoportoknak. Himmler Zsófia Csemadok Művelődési Intézete, Dunaszerdahely Himmler Zsófia VARJÚFIVÉREK Népmese-dramatizációk gyermekbábcsoportoknak Himmler Zsófia Csemadok Művelődési Intézete, Dunaszerdahely Forrás: Gyurcsó István Alapítvány Füzetek 14., Dunaszerdahely, 1999

Részletesebben

ember együtt felépíti. Vagy azt is mondhatjuk, hogy a házasság olyan, mint egy műalkotás, amit két embernek együtt kell létrehoznia.

ember együtt felépíti. Vagy azt is mondhatjuk, hogy a házasság olyan, mint egy műalkotás, amit két embernek együtt kell létrehoznia. Éljen az ifjú pár! Ő és senki más. Ő az én társam. Felem. Feleségem. Férjem és uram. Ő lesz a jobbik felem. Nélküle már nem érezném egész embernek magam. (Gyökössy Endre) A boldogító IGEN-t korunkban sajnos

Részletesebben

bibliai felfedező A12 1. TörTéNET: Zakariás és Erzsébet Bibliaismereti Feladatlap F, Erzsébet f szül neked, és J fogod őt nevezni.

bibliai felfedező A12 1. TörTéNET: Zakariás és Erzsébet Bibliaismereti Feladatlap F, Erzsébet f szül neked, és J fogod őt nevezni. Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliaismereti Feladatlap bibliai felfedező 1. TörTéNET: Zakariás és Erzsébet Olvasd el: Lukács

Részletesebben