zedre és adományokra vo - natkozó felolvasások

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "zedre és adományokra vo - natkozó felolvasások"

Átírás

1 Ezt az anyagot az isten szteletek keretében, a zed és adományok begyűjtése alkalmával javasoljuk felhasználni. A könnyebb hozzáférés érdekében, a nyomdai kötés lehetővé teszi az egyes lapok különválasztását, hogy az ennek felolvasására kijelölt személy magával vihesse a szó székre. Az anyag magyar nyelven is letölthető a st.ro honlapról. A zedre és adományokra vonatkozó felolvasások szövegét a Hetednapi Adven sta Egyház Generál Konferenciájának Keresztény Sáfárság Osztálya készí és adja ki (12501 Old Columbia Pike, Silver Spring, MD 20904, USA. 2013) Az adven sta intézményeknek jogukban áll ezt az anyagot, minden más engedélykérés nélkül, szabadon lefordítani, kinyomtatni vagy fénymásolni. Minden új kiadást a következő megjegyzéssel szükséges ellátni: Keresztény Sáfárság Osztály, Hetednapi Adven sta Egyház Generál Konferenciája Minden észrevétel és javaslat hasznos lehet a jövőbeni szerzők, valamint a zedre és adományokra vo - natkozó felolvasások következő kiadásaira nézve. A bibliai idézeteket általában Károli Gáspár fordításában kö zöl tük; amikor máshonnan idéztünk, zárójelben mindig feltünte ük a forrásként használt bibliafordítást.

2 Előszó Penny Brink Igazgató-helye es, Keresztény Sáfárság Osztály, Generál Konferencia Ebben az évben a Felolvasások a zedhez és az adományokhoz: Lelkesedés, cél és erő adven sta ú örőink történetei brosúra szerzője Chantal Klingbeil. A Silver Spring-i (Maryland, USA) White Estate társigazgatójaként, a Prófétaság Lelkének írásaival összhangban, a gyerekeknek és a fiataloknak szánt forrásanyagok fejlesztésével foglalkozik. Következésképpen, egyedi pozíciót tölt be, mely lehetővé teszi számára az adven sta ú örőinkről szóló történetek kivonatolását ezen felolvasások megvalósítása érdekében. A Generál Konferencia Keresztény Sáfárság Osztálya nemrégiben kiado egy könyvet, mely előzőleg az Áldozatkészségi és odaszánási lelkület címet viselte, viszont most a Lelkesedés, cél és erő néven ismeretes. Az olvasó sok, ebből a könyvből átve történetet fog találni a évi zedre és adományokra vonatkozó felolvasásokban. Ezért tesszük fel a kérdést, hogy miért lennének lényegesek a pionírok történetei a zedre és adományokra vonatkozó felolvasások tekintetében? A válasz egyszerű. Az Isten által ezen a földön ránk bízo munka befejezése és ennek mielőbbi megvalósulása érdekében, többre van szükségünk abból, amivel ú örőink rendelkeztek! Szükségünk van az igazság irán szenvedélyükre, a céljuk tudatosításában szerepet játszó erőre, va - la mint a Szentlélek erejére, ahogyan ez a csalódás túllépésében és a végidő üzenetének széltében-hosszában történő hirdetésében tükröződö. Minden rendelkezésünkre álló eszközzel sem érhetnénk el fontos előrelépéseket, ha nem lenne szívügyünk a munka elvégzése. Tehát, ezek a történetek többet jelentenek a múlt vallásos mozgalomként való felidézésében rejlő egyszerű bátorításoknál. Nemcsak a zed Istennek való visszaadására és az adományok felajánlására szólítanak fel, hanem arra is, hogy szolgálatára való odaszánásként fordítsuk Feléje szíveinket.

3 Életrajzi vázlat: Chantal Klingbeil Chantal Klingbeil Dél-Afrikában születe és nevelkede, i végezvén tanulmányait is. Férje, Gerald Klingbeil ugyano tanult, és ez idő ala ismerkedtek meg. Három gyönyörű és tehetséges lányukkal Silver Springben (Maryland, USA) laknak. Jelenleg, Chantal a Hetednapi Adven- sta Egyház közpon székhelyén található White Estate Alapítvány társigazgatójaként dolgozik. Chantal az Andrews Egyetem angol, vallás és kommunikáció szakán diplomázo le 1992-ben, továbbá filológiából és nyelvészetből az angol mint második nyelv a Dél-Afrikai Stellenboschi Egyetemen szerezte meg a mesteri fokozatot 1999-ben. Tarto kurzusokat az adven sta oktatási intézményekben, illetve az argen nai, perui és fülöp-szigeteki egyetemeken, továbbá, az egyik ilyen egyetemen létrehozo egy angol nyelvű programot. Több kiadványa is megjelent akár saját műveként, akár a férjével együ írt néhány könyv és más akadémiai munka társszerzőjeként. A lefordíto akadémiai kiadványok szerkesztésében gazdag tapasztalatokkal rendelkezik, nemrégiben pedig a Hope Channel Storyline televíziós műsorának házigazdája volt. Chantal rendkívül tehetséges az írásban és a mesélésben. Szere az Urat, és bármerre is vezetné őt, teljes szívéből Érte munkálkodik. Mind az o honi, mind pedig az a ól távol végze munkájában belekóstolt az ú örők áldozatának és odaszánásának legalább egy részébe, melyről a zedre és adományokra vonatkozó 2015-ös felolvasásokban is ír.

4 KÜLÖNLEGES NAPOK ÉS ADOMÁNYOK 2015 *január 10. A teremtés ja +január 17. Odaszentelődési a misszióért (adakozás a globális misszióra) *február A keresztény o hon hete +*február 21. Az Adven sta Világrádió napja (adakozás) *március 7. A nők imanapja *március I úsági imahét +március 21. Az i úság missziós ja (adakozás) április 4. A könyvevangélisták ja *április A vallásszabadság hete +április 25. A vallásszabadság napja (adakozás) május 2. A kisi úság ja +május 9. Az ADRA napja (adakozás) május 16. A szomba skolai látogatók napja május 30. Az etnikai csoportok napja *június 6. A női szolgálat napja *június 13. A lelkészi szolgálat napja június 27. Építkezések támogatása (adakozás)

5 július 4. Ima- és böjtnap a Generál Konferencia ülésszakáért +július 11. A Generál Konferencia ülésszaka (adakozás) július 18. A laikus evangélisták napja +augusztus 1. A Globális Misszió napja (adakozás) augusztus 8. A visszaélések megelőzésének napja augusztus 22. A kábítószer elleni küzdelem napja szeptember 12. A nevelés napja (adakozás) *szeptember Az egészség hete október 3. A Biblia ja *október Az odaszentelődés hete október 24. A keresztény sáfárság napja + Az egyházterületek különleges terveinek támogatása (adakozás) *október 31. A Sola Scriptura napja *november 7. Az ösvénykeresők ja november 14. Az AMiCUS napja november 21. A romániai Adven sta Médiaközpont napja (adakozás) *nov. 27 december 5. Imahét +december 5. Imahe adakozás (adakozás) *december 12. A Prófétaság Lelkének napja +Adomány a világszéles munka támogatására *Különleges program

6 ADOMÁNYGYŰJTÉSEK NAPTÁRA 2015 Január 3... A gyülekezet költségvetése A gyülekezet költségvetése 17...A GLOBÁLIS MISSZIÓ KÖLTSÉGVETÉSE A gyülekezet költségvetése A gyülekezet költségvetése Február 7... A gyülekezet költségvetése A gyülekezet költségvetése 21...ADVENTISTA VILÁGRÁDIÓ A gyülekezet költségvetése Március 7... A gyülekezet költségvetése A gyülekezet költségvetése 21...A DIVÍZIÓ KÖLTSÉGVETÉSE (I úsági Osztály) A gyülekezet költségvetése Április 4... A gyülekezet költségvetése A gyülekezet költségvetése A gyülekezet költségvetése 25...VALLÁSSZABADSÁG (Unió) Május 2... A gyülekezet költségvetése 9...ADRA ROMÁNIA A gyülekezet költségvetése A gyülekezet költségvetése A gyülekezet költségvetése Június 6... A gyülekezet költségvetése A gyülekezet költségvetése A gyülekezet költségvetése A KONFERENCIA KÖLTSÉGVETÉSE (Építkezések)

7 Július 4... A gyülekezet költségvetése ADOMÁNY A GENERÁL KONFERENCIA ÜLÉSSZAKÁÉRT A gyülekezet költségvetése A gyülekezet költségvetése Augusztus 1...A GLOBÁLIS MISSZIÓ KÖLTSÉGVETÉSE 8... A gyülekezet költségvetése A gyülekezet költségvetése A gyülekezet költségvetése A gyülekezet költségvetése Szeptember 5... A gyülekezet költségvetése 12...A KONFERENCIA KÖLTSÉGVETÉSE (Nevelés) A gyülekezet költségvetése A gyülekezet költségvetése Október 3... A gyülekezet költségvetése A gyülekezet költségvetése A gyülekezet költségvetése 24...EGYHÁZTERÜLETI PÉNZALAP A gyülekezet költségvetése November 7... A gyülekezet költségvetése A gyülekezet költségvetése 21...A ROMÁNIAI ADVENTISTA MÉDIAKÖZPONT A gyülekezet költségvetése December 5...A GENERÁL KONFERENCIA KÖLTSÉGVETÉSE A gyülekezet költségvetése A gyülekezet költségvetése A gyülekezet költségvetése

8 Az adományok elosztásának összesítése Generál Konferencia/Divízió:... 6 Unió:... 1 Konferencia:... 3 Intézmények:... 2 Gyülekezet:...40 Összesen: ben a tizenharmadik iskolai adományai a következő helyekre jutnak: Észak-Amerikai Divízió...Március 28. Észak-ázsiai Csendes-óceáni Divízió...Június 27. Dél-ázsiai Csendes-óceáni Divízió... Szeptember 26. Dél-afrikai Indiai-óceáni Divízió...December 26.

9 2015. január Joseph Bates nyugdíjas tengerészkapitány tudta, hogy mik az igazán fontos dolgok. Gazdag ember volt, de 1846-ig az összes vagyonát Jézus visszajövetele hírének terjesztésére fordíto a. Egyik reggel a felesége, Pru dence, felkérte a sütés befejezéséhez szükséges liszt megvásárlására. Joseph Bates elment, és maradék pénzét lisztre költö e. Amikor Pru dence ezt megtudta, könnyekre fakadva sóhajto fel: Mitévők legyünk? Írok egy könyvet, és terjeszteni fogom a igazságát, válaszolta Bates. Aztán, a felesége arcának csodálkozó kifejezésére válaszolva biztosíto a őt arról, hogy Az Úr gondot fog viselni. És így is volt. Aznap egy 10 dolláros bankjegyet tartalmazó levelet kapo egy olyan személytől, aki érezte, hogy Bates-nek pénzre van szüksége. Így Joseph Bates-nek sikerült egy hordó lisztet, egy zsák krumplit és egyéb szükséges dolgokat vásárolnia, és a könyve elkészítéséhez is maradt elegendő pénz. (Nix & Kline, The Spirit of Sacrifice & Comi ment, old.) (Felhívás): Ez új év kezdetén, gyertek, tegyük az első helyre a fontos dolgokat! Tegyük Istent az első helyre életünk minden területén pénzügyeinket is beleértve.

10 2015. január Gyerekként volt valamilyen kincsed? Egyeseknek, valószínűleg ezt egy plüss mackó vagy egy más puha játék jelente e. Bármi is le volna, az volt a legfontosabb dolog az egész világon. Egy 6 éves kislánynak egy szép kis esernyő jelente e ezt a kincset. Mindenhová magával vi e, még aludni is. Amikor egy sátoros igehirdetés alkalmával azokról a dolgokról beszéltek, melyekről Jézusnak le kelle mondania megváltásunk érdekében, a kislány mélyen megindult. Egy rendkívüli harc után döntö, és a hallgatóság csodálkozására felkiálto : Drága Jézus, szeretlek Téged! A mennybe akarok jutni, hogy Veled lehessek. Elveheted az esernyőt. Neked adom. Jézusnak nem volt szüksége esernyőre, de értékelte és felhasználta a kislány szeretet-ajándékát. A közönségből többen is meghatódtak, és átadták életüket Jézusnak. Ez a tapasztalat, melynek a fiatal Ellen Harmon, a későbbi Ellen White is tanúja volt, segíte neki dönteni, hogy adja át életét Jézusnak. (Ellen G. White, Kivonatok James White és Ellen White életéből, 141. old.) (Felhívás): E délelő alkalommal képzeljétek el, hogy mit tehetne Isten a mi szeretet-ajándékainkkal. A jövő szomba adományok a Globális Missziót támogatják.

11 2015. január Mit tehetünk 10 cen el? Az egyetlen dolog, ami eszembe jut az, hogy pár perces parkolódíjat fizethetünk ki vele ban 10 cent többet ért, mint manapság. Vásárolha ál vele 6 to - jást vagy egy tasak cukorkát. Viszont mégsem számíto nagy értéknek. Ennek ellenére, egyszer régen, egy nagy imaházat építe ek 10 centes érmékből. A Dime Tabernacle 1879-ben épült Ba le Creekben. Amikor befejezték, személy befogadására állt készen. Mindenkinek tetsze a saját imaház gondolata, de senki sem rendelkeze az ennek megépítéséhez szükséges összeggel. Ekkor James White elmagyarázta, hogy bár senkinek sincs nagyon sok pénze, mégis mindenki adhat havonta egy kis összeget. Sok kicsi sokra megy. Egy igazán magasztos dolog oly kevéssel történő megvalósításának gondolata meggyökereze. Úgy tűnt, hogy még a gyerekek is jól érezték magukat az egymást megelőzni kívánó törekvésükben. Végül is, mi egy tasak cukorka egy ilyen nagyszerű munkában való részvétel melle! (Chantal Klingbeil, KidsView, március) (Felhívás): Talán úgy érezzük, hogy nem ajánlhatunk fel túl sokat, de Isten áldásával még a kevéssel is sokat tehetünk. A mai adakozás a Globális Misszió támogatását szolgálja.

12 2015. január John Loughborough (olvasd: Dzson Lau orof), egy 60 éves férfi, tudta, hogy utazásra és Jézus közeli eljövetelének hirdetésére hivato el, viszont két nagy problémával küzdö. Egyetlen erre alkalmas ruhája sem volt, és az ú költséget sem tudta fedezni. Egy kedves szomszéd, saját használt és régi kosztümnadrágját felajánlva neki, megoldo a a ruhával kapcsolatos problémát. John nem zavarta a magát a ruha nagyobb mérete mia. Miután ezt o hon kissé átalakíto a, készen is állt az útra, de még nem rendelkeze az utazáshoz szükséges összeggel. Aztán, valaki ado neki három dollárt, ami igazán nem jelente sokat. De az a három dollár bizonyult a valaha véghezvi legjobb befek tetésnek. Az első előadás-sorozat egy életre szóló szenvedélyt vése John szívébe a prédikálás iránt. Három évvel később, miután elfogadta a igazságát, John le az egyik legtevékenyebb adven sta prédikátor, elmenve a fehér területekre és több ezer embernek mutatva be Jézust. Még öregségében is hirde e az igét. 76 évesen egy 16 hónapos világ körüli utazást te, 352 alkalommal prédikálva Isten üzenetét. (KidsView, február, 2010.) (Felhívás): Mi nem is tudjuk felmérni igazán, hogy gyakorla segítségünk mekkora hatással lehet valaki jövőjének kirajzolódásában. Nagylelkűen ajánljuk fel ezt!

13 2015. január Az advent mozgalom kezdetén az adven sta prédikátoroknak pénzügyi gondokkal kelle szembenézniük. A támogatás, melyben részesültek, teljes mértékben önkéntes adományokból állt. Így a lelkészeknek részmunkaidőben mezőgazdasági vagy egyéb munkát kelle vállalniuk családjaik fenntartása érdekében. A jól ismert James White prédikátor az utazásokhoz és igehirdetéshez szükséges pénz megszerzése céljából a mezőn szénázo vagy a vasútnál dolgozo ban John Loughborough (olvasd: Dzson Lau orof), egy másik adven sta prédikátor, három hónap prédikálásba és lelkészi szolgálatba fektete munka következtében egy bivalybőr ruhával és 10 dollárral rendelkeze. Bár ez összeg értéke manapság 232 dollárral ér fel, mégsem volt túl nagy egy család fenntartásának biztosításához. Hogy családjának is maradjon valami, John a hazafelé vezető út maradék 41 km-ét gyalog te e meg. Ennek ellenére ezek a férfiak, és sokan mások is, tovább prédikáltak. Annyira lelkesek voltak a Jézusról való bizonyságtevésben, hogy még ú költségeik fedezésére is hajlandóak voltak. (Nix, Passion, Purpose & Power, old.) (Felhívás): Ma, a Jézus másokkal való megosztása irán lelkesedést ajándékaink felajánlásával mutathatjuk meg.

14 2015. február Anna Knight, tanár és ú örő misszionárius, arra a pillanatra emlékeze, amikor az alabamai afro-amerikaiak iskolája számára találtak egy helyet. Ráakadtak a megfelelő területre, és ennek megvásárlása érdekében egy különleges gyűjtést tarto ak. Anna a következőket írta: Ba le Creekben tartózkodtam, az Ipari Líceumban végezve tanulmányaimat. Mindenkit felkértek 1 dollár adományozására. Sokan nem rendelkeztek azzal az egy dollárral, ezért lemondtak egy napi étkezésről, így takarítva meg a munka támogatása céljából szerveze következő szomba gyűjtéshez szükséges pénzt. Ilyen lelküle el nem csoda, hogy sikerült összegyűjteni a terület megvásárlásához szükséges összeget az Oakwood Egyetem felépítése érdekében. (Nix, Passion, Purpose & Power, 197. old.) (Felhívás): Ma, amikor visszaadjuk Istennek a zedet és elhozzuk adományainkat, emlékezzünk az áldo örökségre. Emlékezzünk és kövessük ú örőink példáját, akik hajlandóak voltak feláldozni magukat Isten ügyéért.

15 2015. február Nem minden prédikátor állt szószék mögö ben Leonard Has- ngs krumpliföldje tarto egy kemény prédikációt Leonardnak a Jézus közeli eljövetelébe vete hitéről. Elterjedt a hír, hogy nem takaríto a be a termést, mivel hi Jézus eljövetelében. Mindenki tudta, hogy ennek elmulasztásával a krumpli elrothad a földben. Amikor Jézus október 22-én nem jö vissza, a szomszédok neve ek Leonard Has ngsen, találgatva, hogy mit fog enni ő és családja. Novemberig Has ngs burgonyái a földben maradtak. Mikor végül kiszedte, rájö, hogy az addigi egyik legjobb termést tudhatja magáénak. Abban az évben felütö e fejét a térségben egy burgonyabetegség, mely a betakarítás idején kiszede összes krumplit érinte e. Így Leonardnak fontos tartalékai maradtak családja számára, valamint másokkal is megosztha a saját termését, de Jézus irán szeretetét is. (KidsView, április) (Felhívás): Amit teszünk, vagy amit nem teszünk, az tulajdonképpen a körülö ünk levőknek mondo csendes prédikáció arról, hogy miben hiszünk. Milyen csendes prédikációkat tartunk adakozásunk vagy az a ól való tartózkodásunk által? A jövő szomba adományok az Adven sta Világrádiót fogják támogatni.

16 2015. február Miközben Gustavo Rosario a Dominikai Köztársaság zöldellő dombjain elterülő farmján egyedül dolgozo, a rádió volt állandó társa. Naphosszat a Santo Domingo fővárosban levő Adven sta Világrádió egyik állomása, az Amanacer Rádió hangjait figyelve fáradozo gyümölcsfái és zöldségei közö. Az emberek szerte a világon különböző módon hallgatják az Adven- sta Világrádiót. A közel-kele internet kávézókban lévő egyetemistáktól kezdve a rövidhullámú rádiókkal rendelkező kambodzsai vidéki lakosokig, az emberek saját nyelvükön hallják a reménység hangját az Adven sta Világ rádió szolgálatának köszönhetően. Isten szeretetének ezen üzenetei révén sok élet átalakul. Egy hallgató azt írta: Az önök rádióadója egy hatalmas ihle orrás, mely segít tovább menni, bármi is történjék. (Felhívás): Az Adven sta Világrádió műsorai rövidhullámon az AM/ FM-en hallgathatóak és online közel 100 nyelven. A nagylelkű mai adományaitok révén ezen műsorok eljutnak a világ legtávolabbi részeire is. Köszönjük a támogatást! A mai adakozás az Adven sta Világrádiót támogatja.

17 2015. február Richard Godsmark gazdálkodó volt és Ba le Creek közelében lako. Nem tudo pénzével szolgálni, de a Jézusról szóló jó hír terjesztésében ő is ki akarta venni a részét. Volt egy pár ökre, melyeket szerete el Backnek és Bright-nak neveze el. Látva a nagy pénzszükséget, eladta ökreit, a pénzt pedig a nyomdának ajánlo a fel, és ez még nem minden. Adománya után még mindig érdeklődést mutato a nyomdák tevékenysége iránt. Akárhányszor a városba ment, betért a nyomdába is. Majd megállt, és hallga a a nyomógép zúgását, boldogan újságolva mindenkinek, akik csak hallha ák: Back és Bright munkába álltak; igen, munkába álltak! (Nix, Passion, Purpose & Power, 81. old.) (Felhívás): Ma, te és én tanulhatunk valamit Richard Godsmarktól. Gyertek, adjunk többet az egyszerű adománynál. Ajánljuk fel szívünket a Jézusról szóló jó hír terjesztésére.

18 2015. március és 1910 közö Indiát súlyos éhínség sújto a. Miközben az éhező lakosságért dolgoztak, sok misszionárius is orvosok és asszisztensek élelmiszerhiánnyal küzdö ek. Aggasztó volt a helyzet, és a Ba le Creek-i (USA) Szanatóriumnál szolgáló dr. Kellogg a gyűjtésre való felkérésen kívül még szerete volna tenni valamit. Élelmük feláldozására kérte az orvosi személyzetet. A szigorú étrendet követő személyekhez is felhívást intéze, majd az így megtakaríto élelmiszert Indiába küldhe e ember ajánlkozo önkéntesnek, és a hét elteltével 500 dollárt tehe ek félre India részére. Az önkéntesek annyira együ éreztek a nehézségben dolgozó misszionáriusokkal, hogy még egy hé g felvállalták ugyanezt az áldozatot. Olykor könnyű adakozni. Viszont nem ugyanolyan könnyű a másik helyében lenni, és az életre az ő nézőpontjából tekinteni. (Nix, Passion, Purpose & Power, 135. old.) (Felhívás): Ma, amikor adakozunk, tegyünk többet adományaink kosárba helyezésénél. Gyertek, ajánljuk fel szívünket Isten ügyének!

19 2015. március Emlékeztek arra az időre, amikor gyerekek voltatok és pénzérméket te etek a perselybe? Fellelkesedtetek, amikor végre a persely megtelt, és kinyitha átok, hogy megnézzétek mennyit is gyűjtö etek össze. Fiatal anyaként, Ellen White-nak nem volt perselye, de talált egy régi zoknit, és elkezde a háztartás pénzalapjából annyit félretenni, amennyit csak tudo. Több hónappal később férje, James elcsüggedve jö haza. Elérkeze az idő az egyházi folyóirat következő kiadásának kinyomtatására, de papír nélkül maradt. A papír megvásárlásához egy hatalmas összegre, 64 dollárra volt szükség. Az összes munkás egy csodáért könyörgö. Ellen White-nak eszébe ötlö a zokni. Kiboríto a a tartalmát az asztalra, és hozzáláto a megszámolásához. Ahogyan a érmehalmaz egyre növekede, vele együ a lelkesedésük is nagyobb le. 20 dollár, 30 dollár, 40, 50, 60 dollár és még mindig volt. Megtudták, hogy pontosan a papír megvásárlásához szükséges pénzösszeggel rendelkeztek. (Nix, Passion, Purpose & Power, 155. old.) (Felhívás): Nem igaz, hogy mindannyian csodákra vágyunk? Ma reggel, amikor elhozzuk adományainkat, Isten munkásaiként mi is láthatunk egy csodát. A jövő szomba adomány a Divízió I úsági Osztályát fogja támogatni.

20 2015. március A kis villák, kések és kanalak az éhes szájak etetésénél többre is képesek. Az 1844-es nagy csalódást követő reggelen Hiram Edson lá a Jézust, aki a földre való visszajövetele helye, ahogyan a milleriták várták, belépe a mennyei szentélyben lévő Szentek Szentjébe. A sz tási munka befejezése után pedig visszatér a földre. Miután tanulmányozták ezt a témakört, és megtalálták a Bibliában is az erre vonatkozó bizonyítékokat, Edson és még néhányan elhatározták, hogy ezt a jó hírt meg fogják osztani a többi csalódo adven stával is. De honnan vegyék az ehhez szükséges pénzt? A várakozók közül sokan már eladták mindenüket a Jézus közeli eljöveteléről szóló üzenet terjesztése érdekében. Akkor Hiram Edson felesége a segítségükre siete. Miért ne adnák el az esküvői ajándékba kapo ezüst készleteiket a reményt olyannyira nélkülöző emberek lelki táplálása érdekében? (Nix, Passion, Purpose & Power, 52, 53 old.) (Felhívás): Ma, amikor adakozunk, hasonlóképpen mi is táplálhatjuk és felajánlhatjuk a reményt. Kifejezhetjük a Jézus irán szeretetünket és adományainkkal reményt nyújthatunk másoknak. A mai adakozás a Divízió I úsági Osztályának támogatását szolgálja.

21 2015. március A növekedés egy jó dolog. Az közö időszakban a Hetednapi Adven sta Egyház látványosan növekede. Az 1863-as év az egyház hat konferenciába történő hivatalos megszervezésének időpontját jelképezi, összesen 30 evangélistát számlálva az Egyesült Államok északkele részében ig az egész világra kiterjedő, összesen evangélistát nyilvántartó 45 helyi konferencia és 42 misszióterület létesült. Az egyház 24 orvosi intézménnyel és 464 adven sta iskolával rendelkeze, beiratkozo személlyel a nyilvántartásában. Ugyanakkor az egészségügyi, valamint oktatási intézmények melle több kiadó is elkezdte működését szerte a világon. Isten áldásokban részesíthe az embereket, mihelyt együ es erővel hozzálátnak az egymásért végzendő munka megszervezéséhez. (Nix, Passion, Purpose & Power, old.) (Felhívás): Ma abban a kiváltságban van részünk, hogy adományainkkal a konferenciát vagy az uniót támogassuk. Gyertek, folytassuk a szolgálathoz szükséges szervezéssel kapcsolatban kialakíto szokást!

22 2015. április Egy hosszú és gyümölcsöző élet vége felé Arthur G. Daniels azt írta: Ha sikerült Isten művében valamilyen számo evő dolgot tennem, az annak köszönhető, hogy fiatal koromban szemeimet a célra függesztettem, és Isten kegyelme által nem engedtem elmém vagy szemeim e céltól való elterelését. Daniels életcélját a Jézus általi megváltás jó hírének továbbvitele képezte. Azt akarta, hogy mások is elfogadják Őt, és készen legyenek Jézus közeli eljövetelére. Ez a cél készte e, hogy misszionáriusként dolgozzon Új-Zélandon és Ausztráliában ben megválaszto ák a Generál Konferencia elnökévé. Ez nagyobb teret nyújto Daniels nek a céljára való összpontosításhoz. 21 éven keresztül töltö e be ezt a sztséget több ideig, mint a Generál Konferencia bármelyik elnöke. Daniels vezetése ala az egyházat az egész világra kiterjedő missziómunka érdekében újraszervezték. (George Knight, Lest We Forget, 337. old.) (Felhívás): Ma, amikor adakozunk, Daniels-szel együ mondjuk mi is: Semminek sem fogom megengedni, hogy elmémet elterelje a má - sok Isten Országába való vezetésének céljától.

23 2015. április Ma elvárjuk, hogy mindent azonnal a rendelkezésünkre bocsássanak. Azt akarjuk, hogy az összes információ és válasz pár percen belül érkezzen, különösen akkor, amikor fontos döntéseket kell hoznunk ban a dolgok egészen másként álltak. Az egyház világszéles kiterjedésével a kommunikáció egy igazi kihívásnak számíto. A probléma abban állt, hogy a világ különböző országaiból érkező küldemények, legjobb esetben is csak négy hét ala ju - to ak el a Generál Konferencia irodájához, és az is megtörtént, hogy egy bizonyos kérdés megválaszolásában illetékes személy hetekig távol legyen az irodától egy evangélista kampány mia. Daniels lelkész ausztráliai munkássága idején elmondta: 3 vagy 4 hé g is várakoznunk kelle egy kérdés megválaszolására. A válasz pe - dig gyakran így hangzo : Kérjük, küldjenek több információt. Gyakran hat és kilenc hónapig is eltarto, míg sikerült döntést hoznunk és cselekednünk. (George Knight, Lest We Forget, 338. old.) (Felhívás): Ma olyan sok dologhoz azonnal hozzájutunk. Gyertek, legyünk ugyanilyen készségesek adakozásunkban is, és ezáltal segítsünk másokat az örökkévaló következményekkel járó döntések meghozatalában.

24 2015. április A fiatal Anna Knight (olvasd: Nájt) sírt. Meglepte az ajándékozó jósága. Anna éppen egy új kalapot és ruhát kapo a szorgalmas Chambers asszonytól. Tudta, hogy nincs mivel megfizetnie Chambers asszonynak. Melegen átölelve Annát, az asszony azt mondta neki: Drága gyermekem, nem várunk semmiféle fizetséget azért, amit érted teszünk. Hisszük, hogy egy szép nap majd Isten ügyéért fogsz dolgozni, ha pedig mi Krisztus eljöveteléig megpihennénk, munkánk általad fog tovább haladni. Sok lányt segíte ünk az Istenért végze munka elkezdésében, és örömünkre szolgál, hogy téged is segíthetünk. Anna Knight soha nem felejte e el azt, hogy mennyire bíztak benne. Továbblépve egy ú örő oktató le, és az egyház által misszionárus ként Indiába küldö első afro-amerikai nő. (Nix, Passion, Purpose & Power, 135. old.) (Felhívás): Közülünk senki sem tudja megfizetni Istennek a ránk áraszto áldásokat. De a zed visszaadása és a mai adományok felajánlása egy olyan eszközzé válhat, melynek révén továbbadhatjuk Isten áldásait. A jövő szomba adományok a Vallásszabadság Osztályát fogják támogatni.

25 2015. április Elmondhatjuk, hogy manapság országunkban eddig még soha nem láto, vallásszabadságot biztosító időket élünk, ezért pedig Istent ille a köszönet. Az 1989-es Forradalom után születe nemzedékek tanúi voltak a vallásszabadság fejlődési folyamatának. A fiatalok nagyon nehezen képzelik el, hogyan is élhetsz vallásszabadság nélkül. Kétséget kizáróan, azok, akik a két időszak, a kommunizmus és a posztkommunizmus közö éltek, sokkal jobban értékelik a mostani szabadságot. Bár nem sok jót mondhatunk arról az időszakról, kétségtelen, hogy összetarto a a hívőket. Annak ellenére, hogy nehezen elképzelhető az, hogy napjainkban még létezik diszkrimináció vagy vallási üldözés, egy nemrégiben végze felmérés szerint, szerte a világon, több mint keresztényt öltek meg 2013-ban hitük mia, ezen számérték pedig a 2012-es évhez viszonyítva majdnem megduplázódo. A világszéles vallási üldözést nyilvántartó Open Doors civil szervezet szerint, a 2012-es év áldozatához képest, 2013-ban keresztény le már rrá. Az ázsiai, közel-kele és észak-afrikai országok még ma is üldözik a keresztényeket; bezárják, megbünte k, és bizonyos esetekben megölik azokat, akik keresztény hitük egyéni vagy nyilvános megvallása melle döntenek. A tavaly Szíriában halt meg a legtöbb keresztény Ugyanakkor Észak-Koreában a koncentrációs táborokba és börtönökbe zárt keresztények száma és közö re becsülhető. (Felhívás): Az a tény, hogy a fenyegetés, letartóztatás, megkínzás, bezárás vagy éppen a meggyilkolás mia félelemtől mentesen járhatunk gyülekezetbe, egy igazi ok az Isten irán hálára, ezért imádkozzunk a hitük mia szenvedő emberekért. A mai adakozás a Vallásszabadság Osztályát támogatja.

26 2015. május Dr. Magan nehéz pillanatokon ment keresztül. Éppen elveszíte e feleségét, és alig egy hét múlva, az Immánuel Misszionárius Kollégium dékán ja kánt, az iskola vezetősége nyomást gyakorolt rá, hogy az általa kezdeményeze tantervi reformok bevezetésére te kísérlete mia adja be felmondását. Miközben próbálta felfogni, hogy mi is történik vele, megjelent W. Kel logg, felkérve Magant, társuljon a kukoricapehelylyel foglalkozó vállalatához. Csábító volt az ajánlat. Kellogg egy részvénycsomagot is felajánlo Magan nak, mely abban az időben négy millió dollárt ért. Magan imában töltö e az éjszakát. Reggelre meg is volt a válasza. Íme mit írt: Elhatároztam, hogy a testvérekkel fennálló összes nehézség ellenére, ezen üzenet melle kell maradnom, és minden időmet és képességemet az emberek megmentésébe, nem pedig a kukoricapehely-gyártásba kell fektetnem! (Nix, Passion, Purpose & Power, 143. old.) (Felhívás): A kukoricapehely-gyártás vagy Jézus szeretetének hirdetése érdekel jobban? Ma, amikor adakozunk, szenteljük újra ma - gunkat Istennek, mindenek elő az Ő országát és igazságát keresve. (Mt 6:33) A jövő szomba adományok a romániai ADRA tevékenységét fogják támogatni.

27 2015. május Az Isten által alapíto romániai ADRA egy humanitárius, hatékony, erős és növekvő szervezet, mely pénzügyi, anyagi, valamint technikai erőforrásaival támogatja, helyreállítja és javítja a hátrányos helyzetű személyek életminőségét, kiváltképpen a sürgősségi esetekben. Vajon, egy ilyen, számos bará al és támogatóval rendelkező szteletbeli intézménynek, mely a megmentő és gyógyító munkának szentelve magát kiveszi részét a társadalomban, lehetnek ellenségei is? Sajnos a válasz IGEN! De kik az ellenségek? Ajánlom, hogy kövesd figyelemmel a Tapasztalatok és látomások (Ellen G. White) 266. oldalán található tkos szavakat, melyeket Sátán angyalaihoz intéz: Menjetek és kábítsátok el gondokkal a földek és pénzösszegek tulajdonosait. Ha rávehe tek őket arra, hogy ezeket a dolgokat szeressék, akkor mégis csak a mieink lesznek. Mutassátok be nekik a világot a legvonzóbb színekben, hogy szeressék és bálványozzák azt. Tartsuk meg szilárdan sorainkban mindazokat az anyagi javakat, melyek fele rendelkezhetünk. Súgjatok minden lehető mentséget azok fülébe, akiknek vagyonuk van, nehogy adjanak belőle. Ha lehet, irányítsátok a pénzügyeket. Tegyétek őket kapzsivá, és oltsatok szeretetet szívükbe a földi javak után, hogy ezek legyenek legfőbb jellemvonásaik. Amíg ezek a jellemvonások uralják őket, addig há érbe szorul az üdvösség és szentség. Ha pedig néhányan mégis adni akarnak, legalább annyira hassatok rájuk, hogy zúgolódjanak, és szűkkeblűek legyenek. (Felhívás): Igen, jól hallo ad! A kapzsiságról és a földi javak szeretetéről van szó. Vajon a Jézus példáját követő romániai ADRA-nak még lehetnek ellenségei? I és most, a válasz a te kezedben van! A mai adakozás a romániai ADRA tevékenységét támogatja.

1992/1 VEZÉRCIKK. Útravaló Kovács Zoltán. {k19921a}

1992/1 VEZÉRCIKK. Útravaló Kovács Zoltán. {k19921a} 1992 {k19921a} 1992/1 VEZÉRCIKK Útravaló Kovács Zoltán Ismét elkezdtünk egy új évet. A nehezedő gazdasági körülmények között a világ fiai szorongva kémlelik a jövőt, nem tudván, mit hoz az rájuk. Új év

Részletesebben

Kiadja: Boldog Élet Alapítvány (1062 Budapest, Székely Bertalan u. 13.)

Kiadja: Boldog Élet Alapítvány (1062 Budapest, Székely Bertalan u. 13.) V.W. Schoen Istennek emberekre van szüksége 2007 Ajánljuk ezt a könyvet minden adventistának, aki kész elfogadni Isten felhívását az emberek megmentése érdekében végzett munkára. Ez a könyv segít abban,

Részletesebben

Írta: B rge Schantz TANÍTÓI MELLÉKLET. 2015. július, augusztus, szeptember

Írta: B rge Schantz TANÍTÓI MELLÉKLET. 2015. július, augusztus, szeptember Írta: B rge Schantz TANÍTÓI MELLÉKLET 2015. július, augusztus, szeptember Copyright Hetednapi Adventista Egyház, 2015 Copyright B rge Schantz, 2015 Felelős kiadó: Ócsai Tamás Fordította: Gyürüsné Pintye

Részletesebben

Örülni fog a puszta és a szomjú föld, vigad a pusztaság, és kivirágzik rajta a nárcisz. Virágba borul és vigad, vígan örvendezik.

Örülni fog a puszta és a szomjú föld, vigad a pusztaság, és kivirágzik rajta a nárcisz. Virágba borul és vigad, vígan örvendezik. Örülni fog a puszta és a szomjú föld, vigad a pusztaság, és kivirágzik rajta a nárcisz. Virágba borul és vigad, vígan örvendezik. Része lesz a Libánon pompájában, a Karmel és Sárón díszében. Meglátják

Részletesebben

VILÁGP STA. Békesség nektek!

VILÁGP STA. Békesség nektek! VILÁGP STA Új folyam, VI. évf. 1. sz. A verbita missziós szerzetesek lapja 2010. tavasz Nyolcvan éves a Kõszegi Missziósház 6. oldal Egy szipus fiú új élete a Fülöp-szigeteken 8. oldal Szabadulás az alkohol

Részletesebben

A MAGYAR EVANGÉLIUMI RÁDIÓ ALAPÍTVÁNY KIADVÁNYA

A MAGYAR EVANGÉLIUMI RÁDIÓ ALAPÍTVÁNY KIADVÁNYA A MAGYAR EVANGÉLIUMI RÁDIÓ ALAPÍTVÁNY KIADVÁNYA 2009./4. szám Mindig szeret a barát, de testvérré a nyomorúságban válik. Péld 17,17 A vidám szív a legjobb orvosság, a bánatos lélek pedig a csontokat is

Részletesebben

BÉKESSÉG A SZÉKESFEHÉRVÁRI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG LAPJA. Az igazságra van szükségünk

BÉKESSÉG A SZÉKESFEHÉRVÁRI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG LAPJA. Az igazságra van szükségünk www.albaref.hu A SZÉKESFEHÉRVÁRI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG LAPJA 2014. szeptember XX. évfolyam 4. szám Az igazságra van szükségünk Ha ti megtartjátok az én igémet, valóban tanítványaim vagytok; megismeritek

Részletesebben

A Magyar Schönstatt Család lapja

A Magyar Schönstatt Család lapja Oázis A Magyar Schönstatt Család lapja Bízz bennem! Váltás-válság? A zöld szemű szörny A bizalom, mint feladat Kapaszkodjunk Istenbe! A fejből a szívbe vezető út Bízom a benned lévő jóban Szélfúvás a házaspárok

Részletesebben

AZ ADVENTIZMUS LEGNAGYOBB SZÜKSÉGLETE A SZENTLÉLEK KIÁRADÁSA

AZ ADVENTIZMUS LEGNAGYOBB SZÜKSÉGLETE A SZENTLÉLEK KIÁRADÁSA AZ ADVENTIZMUS LEGNAGYOBB SZÜKSÉGLETE A SZENTLÉLEK KIÁRADÁSA RON E. M. CLOUZET Az adventizmus legnagyobb szükséglete A Szentlélek kiáradása 2013 Viață şi Sănătate Kiadó, Bukarest, Románia Minden jog fenntartva.

Részletesebben

TARTALOM. Bevezetés...4 Ching Hai Legfelsõbb Mester rövid életrajza...8

TARTALOM. Bevezetés...4 Ching Hai Legfelsõbb Mester rövid életrajza...8 TARTALOM 1 TARTALOM Bevezetés...4 rövid életrajza.....8 A túlvilág rejtélye.........16 elõadása 1992. június 26. ENSZ New York Beavatás: a Quan Yin módszer...61 Az öt szabály...64 Miért legyünk vegetáriánusok?...66

Részletesebben

Joseph Moore: Így lesz barátom Jézus

Joseph Moore: Így lesz barátom Jézus PPEK 627 Joseph Moore: Így lesz barátom Jézus Joseph Moore Így lesz barátom Jézus mű a Pázmány Péter Elektronikus Könyvtár (PPEK) a magyarnyelvű keresztény irodalom tárháza állományában. Bővebb felvilágosításért

Részletesebben

GYÜLEKEZETI HÍRADÓ. 16. szám NEGYEDÉVENTE MEGJELENŐ TÁJÉKOZTATÓ 2005. I. NEGYEDÉV

GYÜLEKEZETI HÍRADÓ. 16. szám NEGYEDÉVENTE MEGJELENŐ TÁJÉKOZTATÓ 2005. I. NEGYEDÉV GYÜLEKEZETI HÍRADÓ 16. szám NEGYEDÉVENTE MEGJELENŐ TÁJÉKOZTATÓ 2005. I. NEGYEDÉV 2005. I. negyedév tartalom Bevezető gondolatok 3 Erdélyi László: Átírt oldal Megtorpant a világ 4 Sík Sándor: Legyen jobb

Részletesebben

GYÜLEKEZETI HÍRADÓ. És lesz az igazság műve békesség, és az igazság gyümölcse nyugalom és biztonság mindörökké.

GYÜLEKEZETI HÍRADÓ. És lesz az igazság műve békesség, és az igazság gyümölcse nyugalom és biztonság mindörökké. IDŐSZAKOSAN MEGJELENŐ TÁJÉKOZTATÓ 2013/ IV. NEGYEDÉV 50. SZÁM GYÜLEKEZETI HÍRADÓ És lesz az igazság műve békesség, és az igazság gyümölcse nyugalom és biztonság mindörökké. TARTALOM: Békesség, békesség

Részletesebben

E. W. KENYON. Jézus csodálatos neve. Isten, aki több, mint elegendő Isten, aki hosszú élettel elégít meg. A könyv Internet-es változata

E. W. KENYON. Jézus csodálatos neve. Isten, aki több, mint elegendő Isten, aki hosszú élettel elégít meg. A könyv Internet-es változata E. W. KENYON Jézus csodálatos neve Isten, aki több, mint elegendő Isten, aki hosszú élettel elégít meg A könyv Internet-es változata (HUNGARY / E. W. Kenyon / The Wonderful Name of Jesus / Our Rights and

Részletesebben

Lehetetlen nekünk, hogy el ne beszéljük, amiket láttunk és hallottunk (ApCsel 4,20)

Lehetetlen nekünk, hogy el ne beszéljük, amiket láttunk és hallottunk (ApCsel 4,20) magyarországi orvosok keresztény társasága XXV. évfolyam 2 3. szám 2014. augusztus Lehetetlen nekünk, hogy el ne beszéljük, amiket láttunk és hallottunk (ApCsel 4,20) Tartalom A vezetőség munkája dr. Ujlaki

Részletesebben

Péter hitével, Pál szívével

Péter hitével, Pál szívével Péter hitével, Pál szívével XVI. Benedek pápa rendelkezése szerint a katolikus egyházban 2013. a Hit Éve. Ebben az évben különös hangsúlyt kap a búcsúnk ünnepe, hiszen gyönyörű templomunk a két főapostol,

Részletesebben

Élõ Gyülekezetek. 1999. Február. Tartalom: Hha az imaórát elhanyagoljuk, az a közösség rovására fog menni. Isten közösségre

Élõ Gyülekezetek. 1999. Február. Tartalom: Hha az imaórát elhanyagoljuk, az a közösség rovására fog menni. Isten közösségre Szeretteim, szeressük egymást: mert a szeretet az Istentõl van; és mindaz, aki szeret, az Istentõl született, és ismeri az Istent. Aki nem szeret, nem ismerte meg az Istent; mert az Isten szeretet. 1 János

Részletesebben

VILÁGPO STA. Újfolyam, I. évf., 4. sz. A verbita missziós szerzetesek lapja 2005. tél

VILÁGPO STA. Újfolyam, I. évf., 4. sz. A verbita missziós szerzetesek lapja 2005. tél VILÁGPO STA Újfolyam, I. évf., 4. sz. A verbita missziós szerzetesek lapja 2005. tél Önkéntesi gyakorlat 2006. január 22., vasárnap délelõtt 11 órára várjuk a budapesti Názáret Missziósházba mindazokat,

Részletesebben

Új Mustármag. Tartalom: Hírek papa Nyílt levél Bemutatkozás Programjaink in Memoriam

Új Mustármag. Tartalom: Hírek papa Nyílt levél Bemutatkozás Programjaink in Memoriam Új Mustármag A Bethánia CE Szövetség hírlevele 2011. március - április Legyen derekatok felövezve, és lámpásotok meggyújtva. Ti pedig legyetek hasonlók az olyan emberekhez, akik várják, mikor tér vissza

Részletesebben

A SZENTLÉLEK PLÉBÁNIA KÖZÖSSÉGI LAPJA SZATMÁRNÉMETI, 2006. HÚSVÉT

A SZENTLÉLEK PLÉBÁNIA KÖZÖSSÉGI LAPJA SZATMÁRNÉMETI, 2006. HÚSVÉT A SZENTLÉLEK PLÉBÁNIA KÖZÖSSÉGI LAPJA SZATMÁRNÉMETI, 2006. HÚSVÉT Valóban Feltámadt Az Úr! Minden esztendő húsvéti ünnepe ezzel a csodálatos örömhírrel ajándékoz meg bennünket: Valóban feltámadt az Úr!

Részletesebben

Ching Hai Legfelsőbb Mester. Az azonnali megvilágosodás kulcsa. ingyenes kiadvány

Ching Hai Legfelsőbb Mester. Az azonnali megvilágosodás kulcsa. ingyenes kiadvány Ching Hai Legfelsőbb Mester Az azonnali megvilágosodás kulcsa ingyenes kiadvány Mi, Ching Hai Legfelsőbb Mester tanítványai átéltük azokat a megpróbáltatásokat, amelyek a végső igazság keresése közben

Részletesebben

MAGYARORSZÁGI EVANGÉLIUMI TESTVÉRKÖZÖSSÉG LAPJA 2011 / 7

MAGYARORSZÁGI EVANGÉLIUMI TESTVÉRKÖZÖSSÉG LAPJA 2011 / 7 A MAGYARORSZÁGI EVANGÉLIUMI TESTVÉRKÖZÖSSÉG HAVILAPJA 2013/5 MAGYARORSZÁGI EVANGÉLIUMI TESTVÉRKÖZÖSSÉG LAPJA 2011 / 7 Mi a lényeg? A v legény az esküv napját idejében el készítette az utolsó részletig.

Részletesebben

TAITA ALAPÍTVÁNY. Afrikai Gyermekekért. Egy csepp magyar segítség Fekete-Afrikában

TAITA ALAPÍTVÁNY. Afrikai Gyermekekért. Egy csepp magyar segítség Fekete-Afrikában TAITA ALAPÍTVÁNY Afrikai Gyermekekért Egy csepp magyar segítség Fekete-Afrikában ELNÖKI KÖSZÖNTŐ IGAZGATÓI KÖSZÖNTŐ Az ember megy a maga útján. És amerre jár széles e világon, örömet csihol. Kegyelmet

Részletesebben

GYÓGYULÁS ÉS SZABADULÁS. Bibliai alapok PETER J. HORROBIN

GYÓGYULÁS ÉS SZABADULÁS. Bibliai alapok PETER J. HORROBIN GYÓGYULÁS ÉS SZABADULÁS Bibliai alapok PETER J. HORROBIN Az ELLEL GRANGE Keresztény Gyógyító és Lelkigondozó Munkatársképző Intézet és Misszió tiszteletbeli igazgatója Sovereign World Limited P.O.Box 17

Részletesebben

A MAGYAR EVANGÉLIUMI RÁDIÓ ALAPÍTVÁNY KIADVÁNYA 2007./3. szám

A MAGYAR EVANGÉLIUMI RÁDIÓ ALAPÍTVÁNY KIADVÁNYA 2007./3. szám A MAGYAR EVANGÉLIUMI RÁDIÓ ALAPÍTVÁNY KIADVÁNYA 2007./3. szám Még a fának is van reménysége: ha kivágják, újból kihajt, és nem fogynak el hajtásai. Még ha elvénül is a földben gyökere, ha elhal is a porban

Részletesebben

VILÁGP STA. Veletek vagyok minden nap a világ végéig (Mt 28,20) Tízéves a Názáret Missziósház

VILÁGP STA. Veletek vagyok minden nap a világ végéig (Mt 28,20) Tízéves a Názáret Missziósház VILÁGP STA Új folyam, VI. évf. 3. sz. A verbita missziós szerzetesek lapja 2010. õsz Veletek vagyok minden nap a világ végéig (Mt 28,20) Tízéves a Názáret Missziósház MISSZIÓS IMAKÖZÖSSÉGEK VERBITA BARÁTI

Részletesebben

REMÉNYSÉG. Katona István: Jöjj, Szentlélek. A Szentlélek eljövetele

REMÉNYSÉG. Katona István: Jöjj, Szentlélek. A Szentlélek eljövetele Én ugyan vizzel keresztellek titeket megtérésre, de aki utánam jő erősebb nálamnál, akinek a saruját hordozni sem vagyok méltó; ő Szent Lélekkel és tűzzel keresztel majd titeket. Máté 3:11 A Pécs-Somogyi

Részletesebben

A ROMÁNIAI MAGYAR BAPTISTÁK LAPJA ÚJ SOROZAT: XXIII. ÉVF. ALAPÍTÁSI ÉV: 1921

A ROMÁNIAI MAGYAR BAPTISTÁK LAPJA ÚJ SOROZAT: XXIII. ÉVF. ALAPÍTÁSI ÉV: 1921 Szeretet 2012. MÁJUS 5. sz. A ROMÁNIAI MAGYAR BAPTISTÁK LAPJA ÚJ SOROZAT: XXIII. ÉVF. ALAPÍTÁSI ÉV: 1921 Ha a világban nem lenne Szentlélek és másik Pártfogót ad nektek, hogy veletek legyen mindörökké:

Részletesebben

f Szépirodalmi összeállítás 6 7. oldal Felszentelték az új békéscsabai oltárképet Szeverényi Mihály: Elvégeztetett

f Szépirodalmi összeállítás 6 7. oldal Felszentelték az új békéscsabai oltárképet Szeverényi Mihály: Elvégeztetett evangélikus hetilap 71. évfolyam, 25. szám 2006. június 18. Szentháromság ünnepe után 1. vasárnap Ára: 165 Ft Az eklézsia humorgyûjteményét gazdagította volna, hogyha a nyomtatott szöveg szerint hangzik

Részletesebben

Megújulás és reformáció a Transzeurópai Divízióban is

Megújulás és reformáció a Transzeurópai Divízióban is Ingyenes havilap XII. évfolyam 11. szám A Hetednapi Adventista Egyház Magyar Uniójának információs lapja 2010. december 25. Tekintsünk felfelé, vezessünk Menny felé! Megújulás és reformáció a Transzeurópai

Részletesebben