Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download ""

Átírás

1 Felülvizsgálva: Oldalszám: 1/6 1. A készítmény és a társaság azonosítása 1.1. A készítmény azonosítása: PREVENT dermedéspont csökkentő 1.2.A készítmény felhasználása: biztosítja nem téli gázolajok felhasználhatóságát alacsony hőmérsékleten 1.3.A társaság azonosítása Gyártó/Forgalmazó: MEDIKÉMIA Zrt. Cím: H-6728 Szeged Zsámbokréti sor 1/A Telefon: (62) Fax: (62) laborvezetok@medikemia.hu 1.4. Sürgősségi telefon (ETTSZ díjmentesen hívható zöld szám): A veszély azonosítása 2.1. Veszélyességi besorolás Ártalmas (Xn) R Káros hatások és tünetek Belégzés: kellemetlen érzés, az orrüreget érintő rossz közérzet, orrfolyás, mellkasi fájdalom, köhögés Lenyelés: hasi fájdalom, hasmenés, emésztőrendszeri panaszok Bőr: hosszas vagy ismételt behatás a bőr kiszáradását és repedezését idézheti elő Szem: könnyezés, vörösödés 3. Összetétel/az alkotórészekre vonatkozó információ A készítmény az alábbi olyan összetevőket tartalmazza, amelyek a veszélyes anyagok osztályozására, csomagolására és címkézésére vonatkozó törvényi, rendeleti és közigazgatási rendelkezések közelítéséről szóló 67/548/EGK irányelv értelmében az egészséget vagy a környezetet veszélyeztetik, illetve amelyek a munkahelyek kémiai biztonságáról szóló 25/2000. (IX. 30.) EüM-SzCsM együttes rendelet szerint munkahelyi expozíciós határértékkel rendelkeznek: Összetevő Koncentráció Veszély R tömeg% jel(ek) mondatok Kerozin < 75 Xn R65 CAS #: EU #: C 9 -C 16 szénhidrogének Xn R 65 CAS #: EU #: Az R mondatok teljes szövege a 16. pontban található.

2 Felülvizsgálva: Oldalszám: 2/6 4. Elsősegélynyújtás 4.1. Orvosi beavatkozás: Szembe jutása és lenyelése esetén forduljunk orvoshoz! 4.2. Belégzés: A sérültet vigyük friss levegőre Lenyelés: Hánytatni tilos. Ha a hányás magától megindul, a sérültet stabil oldalfekvésbe kell helyezni az aspiráció elkerülése érdekében. A sérült száját öblítsük ki, itassunk vele vizet. Azonnal forduljunk orvoshoz Bőr: Távolítsuk el a szennyezett ruhadarabokat. Bő vízzel és szappannal mossuk le a szennyezett testfelületet Szem: A szemhéjszélek széthúzása mellett vízsugárral öblítsük ki a szemet és mossuk 5-10 percig, forduljunk orvoshoz Késleltetett hatások: Aspiráció (idegen anyagnak a légutakba beszívása) esetén tüdőkárosodás alakulhat ki. A tünetek a behatás után több óra (gyakran több nap) elteltével lépnek fel és fizikai megerőltetés hatására súlyosbodhatnak. Emiatt nagyon fontos a beteg nyugalma valamint utólagos orvosi megfigyelése. 5. Tűzvédelmi intézkedések 5.1. Alkalmazható oltóanyag: A kezdeti tüzet szilárd oltóanyaggal és/vagy szén-dioxiddal, habbal vagy vízsugárral lehet oltani, kiterjedt tüzet porlasztott vízzel és/vagy habbal kell oltani Biztonsági okok miatt nem alkalmazható oltóanyag: Erős vízsugár Különleges kockázat (az égéstermékek vagy a keletkező gázok miatt): Az égő rakomány közelében tartózkodni tilos. A tűztértől biztonságos távolságban levő rakatokat azonnal el kell távolítani, ha ez nem lehetséges vízsugárral hűteni kell. A folyadék égése során CO2, CO valamint kis mennyiségű kén-dioxid keletkezik Különleges védőfelszerelés a tűzoltást végző személyeknek: védőfelszerelés, izolációs légzésvédő készülék 5.5 Jellemző tűz- és robbanásveszélyek: a termék a évi XXV. törvény és a végrehajtására kiadott 44/2000. EüM rendelet hatálya alapján nem tűzveszélyes, de éghető. 6. Intézkedések baleset esetén 6.1. Személyre vonatkozó intézkedések: Minden gyújtóforrást azonnal meg kell szüntetni. Távolítsuk el a szennyezett ruhadarabokat. Bő vízzel mossuk le a szennyezett testfelületet. A szembe jutott készítményt a szemhéjszélek széthúzása mellett vízsugárral öblítsük ki és mossuk 5-10 percig. Nagy mennyiség szabadba jutása esetén a kárelhárítást végző személyzet részére EN szabvány szerinti, A jelű (barna) betéttel ellátott gázszűrő fél-álarc viselése ajánlott. Megfelelő szellőzést kell biztosítani Környezetvédelmi intézkedések: A készítmény felszíni- és talajvizekbe, csatornába illetve zárt helyre nem kerülhet! A kiömlött anyagot földdel, homokkal vagy más nem reagáló anyaggal fel kell itatni, feliratozott edénybe gyűjteni, és veszélyes hulladékként ártalmatlanítani (13. pont). Környezetszennyezés esetén értesítsük az illetékes hatóságot! 6.3. Tisztítási módszerek: A fenti módon megtisztított terület (amennyiben szükséges) vízzel felmosható.

3 Felülvizsgálva: Oldalszám: 3/6 7. Kezelés és tárolás 7.1. Kezelés: Intézkedések a veszélymentes kezeléshez: Mesterséges szellőzés nem szükséges a szokásos alkalmazási körülmények között. Nem robbanásbiztos elektromos berendezések közelében csak a főkapcsoló kikapcsolása után alkalmazható. Hő és/vagy gyújtóforrások (pl. nyílt láng, izzó felület) közelében nem alkalmazható. Tilos a dohányzás! 7.2. Tárolás: Zárt edényben, száraz, hűvös, jól szellőző helyen tartandó. Ásványi savakkal, lúgokkal együtt a készítmény nem tárolható. 8. Az expozíció ellenőrzése / egyéni védelem 8.1. Expozíciós határértékek A készítmény nem tartalmaz olyan összetevőket, amelyek a munkahelyek kémiai biztonságáról szóló 25/2000. (IX. 30.) EüM-SzCsM együttes rendelet szerint munkahelyi expozíciós határértékkel rendelkeznek Az expozíció ellenőrzése Különleges intézkedésekre nincs szükség. Rendeltetés szerinti használata az egészséget nem veszélyezteti A foglalkozási expozíció ellenőrzése: biztosítsunk megfelelő szellőzést! Légzésvédelem: nem szükséges, elegendő a gőzök belégzésének elkerülése Kézvédelem: EN 374 szabvány szerinti, legalább J típusú védőkesztyű Szem védelme: Védőszemüveg. (EN 166, jelzőszáma: 3) Bőr védelme: védőruházat A környezeti expozíció ellenőrzése A készítmény felszíni- és talajvízbe, csatornába nem kerülhet! 9. Fizikai és kémiai tulajdonságok Általános információ Fizikai állapot: Szín: Szag: folyadék kék enyhe petróleumhoz hasonló 9.2. Az egészségre, biztonságra és környezetre vonatkozó fontos információk ph vizes rázadékban: semleges Forrásponttartomány: C Robbanásveszélyes tulajdonságok: - Lobbanáspont (zárttéri): > 55 C - Alsó robbanási határ: 0,6 % - Felső robbanási határ: 6,5 % Relatív sűrűség (15 C): 0,810-0,850 g/cm 3 Viszkozitás 20 C-on (mm 2 /s): 4-9 Oldékonyság: - vízoldékonyság (g/l): 0, Egyéb információk:

4 Felülvizsgálva: Oldalszám: 4/6 Folyáspont ( C): < -15 Öngyulladási hőmérséklet ( C): > Stabilitás és reakciókészség 10.1.Általános információk: A folyadék stabil Kerülendő körülmények: erős hőhatás Kerülendő anyagok: gyújtóforrások közvetlen közelében, erős savakkal, lúgokkal valamint erős oxidálószerekkel együtt a készítmény nem tárolható Veszélyes bomlástermékek: A folyadék égése során CO 2, CO valamint kis mennyiségű kén-dioxid keletkezik 11. Toxikológiai adatok Expozíciós hatások Belégzés: enyhe légúti irritáció, központi idegrendszeri depresszió Lenyelés: irritáció, központi idegrendszeri depresszió, aspiráció (idegen anyagnak a légutakba beszívása) esetén tüdőkárosodás Bőr: bőrszárazság, viszketés, vörösödés Szem: irritáció Krónikus toxikológiai hatások: Nem várhatók. 12. Ökotoxicitás Ökotoxicitás: Az összetevők alapján környezetkárosító hatás nem feltételezhető. Ezzel együtt a készítmény felszíni vizekbe, csatornába, talajvízbe nem kerülhet Egyéb káros hatások: Nem ismertek. 13. Hulladékkezelés, ártalmatlanítás Általános információ: A készítmény hulladékai és a vele szennyezett csomagolóanyagok a 98/2001 (VI. 15.) Korm. rendelet hatálya alá tartoznak Készítmény Ajánlás: A készítmény a évi XLIII. törvény 2. sz. melléklete szerinti veszélyességi jellemzői: - H5, azaz Ártalmas A 16/2001.(VII. 18) KöM rendelet 1. sz. melléklete szerint a * EWC kódszám alá sorolható be. Ártalmatlanítása égetéssel történhet Szennyezett csomagolóanyag Ajánlás: A szennyezett csomagolóanyag a 16/2001 (VII. 18) KöM rendelet 1. számú melléklete alapján a * kódszám alá sorolható be. Ártalmatlanítása újrahasznosítással történhet. 14. Szállításra vonatkozó előírások Általános információk: Rakodásnál a gyűjtőcsomagokat elmozdulás és ledőlés ellen biztosítani kell ADR besorolás: UN szám: 1268 osztály: 3. szállítási megnevezés: nyersolaj (petróleum) termékek, m.n.n.

5 Felülvizsgálva: Oldalszám: 5/6 csomagolási csoport: III osztályozási kód: F1 15. Szabályozási információk 15.1 A 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerinti besorolás: Veszélyjelzés: Xn Ártalmas R-mondatok: R 65 Lenyelve ártalmas, aspiráció (idegen anyagnak a légutakba beszívása) esetén tüdőkárosodást okozhat. S-mondatok: S 2 Gyermekek kezébe nem kerülhet. S 13 Élelmiszertől, italtól és takarmánytól távol tartandó. S 62 Lenyelés esetén hánytatni tilos: azonnal orvoshoz kell fordulni és megmutatni az edényzetet vagy címkét A vonatkozó fontosabb jogszabályok: Az Európai Parlament és a Tanács 1907/2006/EK rendelete (2006. december 18.) a vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről, engedélyezéséről és korlátozásáról 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet a veszélyes anyagokkal és a veszélyes készítményekkel kapcsolatos egyes eljárások, illetve tevékenységek szabályairól évi XXV. törvény a kémiai biztonságról A Tanács 67/548/EGK irányelve (1967. június 27.) a veszélyes anyagok osztályozására, csomagolására és címkézésére vonatkozó törvényi, rendeleti és közigazgatási rendelkezések közelítéséről Az Európai Parlament és a Tanács 1999/45/EK irányelve (1999. május 31.) a tagállamoknak a veszélyes készítmények osztályozására, csomagolására és címkézésére vonatkozó törvényi, rendeleti és közigazgatási rendelkezéseinek közelítéséről 3/2006. (I. 26.) EüM rendelet az Európai Unióban osztályozott veszélyes anyagok jegyzékéről 25/2000. (IX. 30.) EüM-SzCsM együttes rendelet a munkahelyek kémiai biztonságáról évi XLIII. törvény a hulladékgazdálkodásról 98/2001. (VI. 15.) Korm. rendelet a veszélyes hulladékokról 16/2001. (VII. 18.) KöM rendelet a hulladékok jegyzékéről

6 Felülvizsgálva: Oldalszám: 6/6 16. Egyéb: A 2. illetve 3. pontban található R mondatok teljes szövege. R65: Lenyelve ártalmas, aspiráció (idegen anyagnak légutakba beszívása) esetén tüdőkárosodást okozhat. További információk: termékleírásért és/vagy alkalmazási információkért forduljon a MEDIKÉMIA marketing és értékesítési osztályához. A fenti dokumentumot a legjobb tudásunk szerint állítottuk össze, hogy segítsük a termék biztonságos szállítását, kezelését. A közölt adatok tájékoztató jellegűek, nem képezik szerződés vagy előírás tárgyát. Az érvényben levő előírások és rendelkezések betartása a felhasználó kötelessége. A fenti adatok nem képezhetik a termék minőségével kapcsolatban felmerülő reklamációk alapját. A termék minőségével kapcsolatos adatok a MEDIKÉMIA Zrt. által kiadott termékdokumentációban találhatók meg. Kakócz Zsuzsa s.k. műszaki fejlesztési osztályvezető Búza Mihály s.k. műszaki fejlesztési laborvezető

Kiadás: 2010. 11. 07. Oldalszám: 1/5 Felülvizsgálat: 2010. 11. 13. Változatszám: 2

Kiadás: 2010. 11. 07. Oldalszám: 1/5 Felülvizsgálat: 2010. 11. 13. Változatszám: 2 Kiadás: 2010. 11. 07. Oldalszám: 1/5 1. A keverék és a társaság azonosítása 1.1. A keverék azonosítása: égetett alumíniumoxid kerámiák 1.2. A keverék felhasználása: szigetelőcső, gyújtógyertya szigetelő,

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: az 1907/2006/EK rendelet szerint Kiadás dátuma: Oldalszám: 1/6

Biztonsági adatlap Azonosító: az 1907/2006/EK rendelet szerint Kiadás dátuma: Oldalszám: 1/6 Kiadás dátuma: 2008. 04. 24. Oldalszám: 1/6 1. A készítmény és a társaság azonosítása 1.1. A készítmény azonosítása: PRELIX Kombiwax nagynyomású berendezésekhez és kézi mosáshoz 1.2. A készítmény felhasználása:

Részletesebben

kategóriájú tüzek)valamint elektromos eszközök kezdődő tüzeinek oltására alkalmas készítmény. MEDIKÉMIA Zrt. H-6728 Szeged Zsámbokréti sor 1/A

kategóriájú tüzek)valamint elektromos eszközök kezdődő tüzeinek oltására alkalmas készítmény. MEDIKÉMIA Zrt. H-6728 Szeged Zsámbokréti sor 1/A Kiadás dátuma: 2009. 04. 02. Oldalszám: 1/5 1. A készítmény és a társaság azonosítása 1.1. A készítmény azonosítása: PREVENT tűzoltó aeroszol 1.2. A készítmény felhasználása: Szilárd és folyékony halmazállapotú

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 0657. a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint Kiállítás kelte: 2006. 09. 22. Oldalszám: 1/5

Biztonsági adatlap Azonosító: 0657. a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint Kiállítás kelte: 2006. 09. 22. Oldalszám: 1/5 Kiállítás kelte: 2006. 09. 22. Oldalszám: 1/5 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalat azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: HIPPOLIT színtelen cipápoló krém

Részletesebben

az 1907/2006/EK rendelet szerint

az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgálat: 2011. 03. 29. Oldalszám: 1/5 1. SZAKASZ:Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PREVENT színes autópolírozó zöld 1.2.A keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 1672. az 1907/2006/EK rendelet szerint Kiadás dátuma: 2008. 03. 25. Oldalszám: 1/6. MEDIKÉMIA Zrt.

Biztonsági adatlap Azonosító: 1672. az 1907/2006/EK rendelet szerint Kiadás dátuma: 2008. 03. 25. Oldalszám: 1/6. MEDIKÉMIA Zrt. Kiadás dátuma: 2008. 03. 25. Oldalszám: 1/6 1. A készítmény és a társaság azonosítása 1.1. A készítmény azonosítása: PREVENT Illatosított műszerfalápoló aeroszol, új autó 1.2. A készítmény felhasználása:

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0351

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0351 Kiadva: 2005. 01. 28. Változat: 5. Oldalszám: 1/6 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalat azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: HIPPOLIT bútorápoló aeroszol

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0348

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0348 Kiadva: 2005. 05. 19. Változat: 5. Oldalszám: 1/5 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: HIPPOLIT száraz folttisztító új aeroszol

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint Kiállítás kelte: Oldalszám: 1/5

Biztonsági adatlap Azonosító: a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint Kiállítás kelte: Oldalszám: 1/5 Kiállítás kelte: 2006. 09. 22. Oldalszám: 1/5 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalat azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: HIPPOLIT önfényez cipápoló (fekete)

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0304 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint. Kiadva: 2007. 11. 06. Változat: 5. Oldalszám: 1/6

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0304 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint. Kiadva: 2007. 11. 06. Változat: 5. Oldalszám: 1/6 Kiadva: 2007. 11. 06. Változat: 5. Oldalszám: 1/6 1. A készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: CHIP Kontakttisztító aeroszol 1.2. A társaság/vállalat

Részletesebben

R A P I D C s a v a r l a z í t ó s p r a y

R A P I D C s a v a r l a z í t ó s p r a y Oldalszám:1/6 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: RAPID Csavarlazító spray 1.2. Az anyag/készítmény felhasználása:

Részletesebben

BG95, BG95A, BG95P, BG95AP, BG96 sajtoló granulátumok. Kiadás: 2010. 11. 07. Oldalszám: 1/7 Felülvizsgálat: 2010. 11. 10.

BG95, BG95A, BG95P, BG95AP, BG96 sajtoló granulátumok. Kiadás: 2010. 11. 07. Oldalszám: 1/7 Felülvizsgálat: 2010. 11. 10. Kiadás: 2010. 11. 07. Oldalszám: 1/7 1. A keverék és a társaság azonosítása 1.1. A keverék azonosítása: 1.2. A keverék felhasználása: sajtoló granulátum alumínium-oxid kerámia gyártásához 1.3. A társaság

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint Azonosítószám: 0318 Kiadva: 2006. 09. 19. Változat 5 Oldalszám: 1/5 1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés: PREVENT szilikon aeroszol 1.2. Gyártó cég: MEDIKÉMIA Zrt. Cím: H-6728 Szeged Zsámbokréti

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint Azonosítószám: 1687 Kiadva: 2007. 02. 01. Változat 1 Oldalszám: 1/5 1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés: PRELIX Motor- és fémtisztító folyadék, vizes bázisú 1.2. A társaság/vállalat azonosítása

Részletesebben

2. Összetétel/információk az összetevőkre Összetevő Koncentráció Veszély R tömeg% jel(ek) mondatok

2. Összetétel/információk az összetevőkre Összetevő Koncentráció Veszély R tömeg% jel(ek) mondatok Kiadva: 1998.04.16. Változat: 1. Oldalszám: 1/4 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: 1.2. A társaság/vállalat azonosítása

Részletesebben

Kiadás dátuma: 2010. 05. 04. Oldalszám: 1/6 WÜRTH H Cockpit Spray Narancs

Kiadás dátuma: 2010. 05. 04. Oldalszám: 1/6 WÜRTH H Cockpit Spray Narancs Kiadás dátuma: 2010. 05. 04. Oldalszám: 1/6 1. A készítmény és a társaság azonosítása 1.1. A készítmény azonosítása: WÜRTH H Cockpit spray narancs (Cikkszám: A5858 000 005) 1.2. A készítmény felhasználása:

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 1559. az 1907/2006/EK rendelet szerint Kiadás dátuma: 2008. 04. 04. Oldalszám: 1/5. MEDIKÉMIA Zrt.

Biztonsági adatlap Azonosító: 1559. az 1907/2006/EK rendelet szerint Kiadás dátuma: 2008. 04. 04. Oldalszám: 1/5. MEDIKÉMIA Zrt. Kiadás dátuma: 2008. 04. 04. Oldalszám: 1/5 1. A készítmény és a társaság azonosítása 1.1. A készítmény azonosítása: PRELIX Autoglykol 72 C koncentrátum 1.2. A készítmény felhasználása: fagyálló hűtőfolyadék

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 1657 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 1657 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2008. 04. 28 Oldalszám: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PREVENT színes autópolír (zöld) 1.2.A keverék megfelelő

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint Kiállítás kelte:

Biztonsági adatlap Azonosító: a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint Kiállítás kelte: Oldalszám:1/5 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalat azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: PREVENT Jég-Stop jegesedésgátló és jégoldó folyadék 1.2. Az anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 0591 az 1907/2006/EK rendelet szerint. Kiadás dátuma: Oldalszám: 1/5 Felülvizsgálat:

Biztonsági adatlap Azonosító: 0591 az 1907/2006/EK rendelet szerint. Kiadás dátuma: Oldalszám: 1/5 Felülvizsgálat: Kiadás dátuma: 2004. 08. 30. Oldalszám: 1/5 1. A készítmény és a társaság azonosítása 1.1. A készítmény azonosítása: PREVENT gumiápoló (fekete) 1.2.A készítmény felhasználása: gumiabroncsok, gumiszınyegek,

Részletesebben

Égetett alumíniumoxid kerámiák, rózsaszín. Kiadás: 2010. 11. 07. Oldalszám: 1/7 Felülvizsgálat: 2010. 11. 10. Változatszám: 2

Égetett alumíniumoxid kerámiák, rózsaszín. Kiadás: 2010. 11. 07. Oldalszám: 1/7 Felülvizsgálat: 2010. 11. 10. Változatszám: 2 Kiadás: 2010. 11. 07. Oldalszám: 1/7 1. A keverék és a társaság azonosítása 1.1. A keverék azonosítása: égetett alumíniumoxid kerámiák, rózsaszín 1.2. A keverék felhasználása: szigetelőcső, gyújtógyertya

Részletesebben

2. Összetétel/információk az összetevkre

2. Összetétel/információk az összetevkre Kiadva: 2005. 02. 07. Változat: 1. Oldalszám: 1/5 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: HIPPOLIT Zöld Tea légfrissít aeroszol

Részletesebben

MEDIKÉMIA Zrt. Cím: H-6728 Szeged Zsámbokréti sor 1/A Telefon: (62) 592-777 Fax: (62) 592-700 E-mail:

MEDIKÉMIA Zrt. Cím: H-6728 Szeged Zsámbokréti sor 1/A Telefon: (62) 592-777 Fax: (62) 592-700 E-mail: Kiadva: 2007. 09. 07. Változat 5 Oldalszám: 1/5 1. A készítmény neve 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: PEVENT Glykolstop DOT 4 hidraulikus fékfolyadék 1.2. A társaság/vállalat

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 0935

Biztonsági adatlap Azonosító: 0935 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalat azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: PREVENT téli szélvédmosó 25 C 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Alkalmazás: Gyártó/forgalmazó: Felelős személy: BRADOGÉL higiénés kézfertőtlenítőszer higiénés kézfertőtlenítőszer Florin

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 1611

Biztonsági adatlap Azonosító: 1611 Oldalszám:1/6 1. Az anyag és a társaság/vállalat azonosítása 1.1. Az anyag azonosítása Kereskedelmi elnevezés: PREVENT szélvédtisztító kend 1.2. Az anyag felhasználása: üvegfelületek tisztítására szolgáló,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Terméknév: Moje Auto Cockpit Wipes Műszerfal törlő és ápoló kendő Változat: H1 Eredeti kiadás / utolsó felülvizsgálat kelte

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Alkalmazás: Gyártó: Forgalmazó: Felelős személy: BRADOLIFE fertőtlenítő kendő fertőtlenítő kendő Florin Vegyipari és Kereskedelmi

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 1935 az 1907/2006/EK rendelet szerint. Kiadás: 2010. 05. 04. Oldalszám: 1/6. Würth Szereléstechnika Kft.

Biztonsági adatlap Azonosító: 1935 az 1907/2006/EK rendelet szerint. Kiadás: 2010. 05. 04. Oldalszám: 1/6. Würth Szereléstechnika Kft. Kiadás: 2010. 05. 04. Oldalszám: 1/6 1. A készítmény és a társaság azonosítása 1.1. A készítmény azonosítása: Würth jégoldó zárolajzó (cikkszám: 1893 50) 1.2.A készítmény felhasználása: befagyott zárak

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Alkalmazás: Gyártó/forgalmazó: Felelős személy: BradoDerm Soft műtéti kézfertőtlenítő szer műtéti kézfertőtlenítő szer Florin

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Terméknév: Moje Auto Cockpit Wipes Műszerfal törlő és ápoló kendő Változat: H1 Eredeti kiadás / utolsó felülvizsgálat kelte

Részletesebben

BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1

BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1 BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1 1. A készítmény neve 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalat azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: 990606 MANNOL

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével - Magyarország

BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével - Magyarország 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék név: Termék kód: 950327 Termék típus: Aeroszol 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK rendelet szerint Kiadva: 2010. 07. 15. JP Green + nyári szélvédımosó

Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK rendelet szerint Kiadva: 2010. 07. 15. JP Green + nyári szélvédımosó Terméknév: illatosított nyári szélvédımosó 1. Anyag / készítmény és vállalat / vállalkozás azonosítása A termék rövid neve: Jp Green + szélvédı mosó A termék jellege / ajánlott alkalmazási cél: Gépjármővek

Részletesebben

TEER ENTFERNER. SCT-Vertriebs GmbH Feldstrasse Wedel/Hamburg Tel. +49 (0) Fax. +49 (0)

TEER ENTFERNER. SCT-Vertriebs GmbH Feldstrasse Wedel/Hamburg Tel. +49 (0) Fax. +49 (0) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék név: Termék kód: 950327 Termék típus: Aeroszol 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1

BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1 BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1 1. A készítmény neve 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalat azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: 894188 MANNOL

Részletesebben

91/155/EGK és 88/379/EGK irányelv szerint Kiadva: 1998. 06. 29. Változat: 1. Oldalszám: 1/4

91/155/EGK és 88/379/EGK irányelv szerint Kiadva: 1998. 06. 29. Változat: 1. Oldalszám: 1/4 Kiadva: 1998. 06. 29. Változat: 1. Oldalszám: 1/4 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: 1.2. A társaság/vállalat azonosítása

Részletesebben

az 1907/2006/EK rendelet szerint

az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2005. 07. 14. Oldalszám: 1/7 1. A készítmény és a társaság azonosítása 1.1. A készítmény azonosítása: PREVENT keréktárcsa tisztító aeroszol 1.2.A készítmény felhasználása:

Részletesebben

BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1

BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1 BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1 1. A készítmény neve 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalat azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: 145075 MANNOL

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 1706 a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint Kiadva: 2007. 06. 12. Változat: 1.

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 1706 a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint Kiadva: 2007. 06. 12. Változat: 1. Kiadva: 2007. 06. 12. Változat: 1. Oldalszám: 1/6 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: Nanocoll MILD aeroszol 1.2. A társaság/vállalat

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Alkalmazás: Forgalmazó: Felelős személy: SANA lábápoló spray láb ápolása, frissítése Florin Vegyipari és Kereskedelmi Zrt.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Alkalmazás: Gyártó/forgalmazó: Felelős személy: BradoMan Soft higiénés kézfertőtlenítő szer higiénés kézfertőtlenítő szer

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével - Magyarország

BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével - Magyarország 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék név: Termék kód: 996700 Termék típus: Aeroszol 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3.

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3. Oldal:1/5 1. Termék neve 1.1.Kereskedelmi elnevezés: súrolópor 1.2.Gyártó, forgalmazó cég: Cím: Telefon:Fax: +36/62-242-238 1.3.Sürgősségi telefon: Monolit Trade Kft. 6800 Hódmezővásárhely, Garzó Imre

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PESGUARD-B

BIZTONSÁGI ADATLAP PESGUARD-B BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: rovarirtószer A készítmény megnevezése: Gyártó és

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT DARÁZSIRTÓ AEROSZOL

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT DARÁZSIRTÓ AEROSZOL BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT DARÁZSIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE A készítmény típusa: A készítmény megnevezése: Gyártó és forgalmazó: rovarirtó aeroszol

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 1431

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 1431 Kiadva: 2005. 11. 11. Oldalszám: 1/5 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: PREVENT jégoldó és kaparófejes jégoldó aeroszol

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT CSÓTÁNY- ÉS HANGYAIRTÓ AEROSZOL

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT CSÓTÁNY- ÉS HANGYAIRTÓ AEROSZOL BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT CSÓTÁNY- ÉS HANGYAIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE A készítmény típusa: A készítmény megnevezése: Gyártó és forgalmazó:

Részletesebben

91/155/EGK és 88/379/EGK irányelv szerint Kiadva: 1998.05.05. Változat: 1. Oldalszám: 1/4

91/155/EGK és 88/379/EGK irányelv szerint Kiadva: 1998.05.05. Változat: 1. Oldalszám: 1/4 Kiadva: 1998.05.05. Változat: 1. Oldalszám: 1/4 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: 1.2. A társaság/vállalat azonosítása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével - Magyarország

BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével - Magyarország 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék név: Termék kód: 996776 Termék típus: Aeroszol 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT CSÓTÁNY- ÉS HANGYAIRTÓ AEROSZOL

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT CSÓTÁNY- ÉS HANGYAIRTÓ AEROSZOL BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT CSÓTÁNY- ÉS HANGYAIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE A készítmény típusa: A készítmény megnevezése: Gyártó és forgalmazó:

Részletesebben

MESTER Zsindely Ragasztó és Tömítő

MESTER Zsindely Ragasztó és Tömítő (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

Brait bútorápoló aeroszol

Brait bútorápoló aeroszol 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása Kereskedelmi elnevezés: Brait bútorápoló aeroszol Gyártó: Dramers S.A. Lengyelország Brait bútorápoló aeroszol Forgalmazó: KITAX Kft., 9200 Mosonmagyaróvár,

Részletesebben

COCKPIT REINIGER. SCT-Vertriebs GmbH Feldstrasse Wedel/Hamburg Tel. +49 (0) Fax. +49 (0)

COCKPIT REINIGER. SCT-Vertriebs GmbH Feldstrasse Wedel/Hamburg Tel. +49 (0) Fax. +49 (0) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék név: Termék kód: 961071 Termék típus: Aeroszol 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 1937 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 1937 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2012. 11. 14. Oldalszám: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: FLAMAX ÖKO grill- és kandalló alágyújtós 1.2.A keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 1824 az 1907/2006/EK rendelet szerint. Kiadás dátuma: 2008. 09. 12. Oldalszám: 1/5

Biztonsági adatlap Azonosító: 1824 az 1907/2006/EK rendelet szerint. Kiadás dátuma: 2008. 09. 12. Oldalszám: 1/5 Kiadás dátuma: 2008. 09. 12. Oldalszám: 1/5 1. A készítmény és a társaság azonosítása 1.1. A készítmény azonosítása: PREVENT szilikon 1.2. A készítmény felhasználása: mőanyag- és gumifelületek ápolására

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PESGUARD-B

BIZTONSÁGI ADATLAP PESGUARD-B BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: rovarirtószer A készítmény megnevezése: Gyártó és

Részletesebben

az 1907/2006/EK rendelet szerint

az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgálat: 2010. 02. 01. Oldalszám: 1/7 1. A keverék és a társaság azonosítása 1.1. A keverék azonosítása: 1.2. A keverék felhasználása: Az aeroszol motorok, karosszériák, alkatrészek, szerszámok

Részletesebben

COCKPIT REINIGER MATT. SCT-Vertriebs GmbH Feldstrasse Wedel/Hamburg Tel. +49 (0) Fax. +49 (0)

COCKPIT REINIGER MATT. SCT-Vertriebs GmbH Feldstrasse Wedel/Hamburg Tel. +49 (0) Fax. +49 (0) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék név: Termék kód: 996684 Termék típus: Aeroszol 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 0495 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 0495 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2004. 05. 12 Oldalszám: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PREVENT színes autópolírozó, vizes bázisú (fekete) 1.2.A

Részletesebben

H Hódmezõvásárhely Garzó I. u. 3.

H Hódmezõvásárhely Garzó I. u. 3. Dátum: 2008.04.16 Oldal:1/5 Verzió: 2 1. Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártó és forgalmazó cég: Monolite Trade Kft. Cím: 6800 Hódmezõvásárhely, Garzó Imre utca 3. Telefon: 62/ 241-239 Fax: 62/ 242-238

Részletesebben

Név: Poli-Farbe Vegyipari Kft. Cím: 6235 Bócsa, III. ker. 2. Tel.: 78 453 130 Fax: 78 453 014

Név: Poli-Farbe Vegyipari Kft. Cím: 6235 Bócsa, III. ker. 2. Tel.: 78 453 130 Fax: 78 453 014 Kiállítás kelte: 2004.12.13. 1. oldal, összesen: 6 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE 1.1.A készítmény neve: 1.2. Gyártó Név: Poli-Farbe Vegyipari Kft. Cím: 6235 Bócsa, III. ker. 2. Tel.: 78 453 130 Fax: 78 453 014

Részletesebben

1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés: PREVENT krómtisztító paszta 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó: Cím:

1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés: PREVENT krómtisztító paszta 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó: Cím: Azonosítószám: 0724 Kiadva: 2004. 06. 07. Változat 2 Oldalszám: 1/5 1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés: PREVENT krómtisztító paszta 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó:

Részletesebben

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN BM 20 EC ROVARLÁRVAIRTÓ KONCENTRÁTUM 1.

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN BM 20 EC ROVARLÁRVAIRTÓ KONCENTRÁTUM 1. BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN BM 20 EC ROVARLÁRVAIRTÓ KONCENTRÁTUM 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: Rovarlárva

Részletesebben

az 1907/2006/EK rendelet szerint

az 1907/2006/EK rendelet szerint Kiadás dátuma: 2010. 05. 12. Oldalszám: 1/6 1. A keverék és a társaság azonosítása 1.1. A keverék azonosítása: PEVENT Glykolstop DOT 4 hidraulikus fékfolyadék 1.2. A keverék felhasználása: gépjárművek

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0600 a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0600 a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: PREVENT autóbels-tisztító aeroszol 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó:

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint Kiállítás kelte: Változat: 5.

Biztonsági adatlap Azonosító: a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint Kiállítás kelte: Változat: 5. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalat azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: PRELIX légfék jégmentesít 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó:

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint Azonosítószám: 0068 Kiadva: 2006.12.19. Változat 5 Oldalszám: 1/5 1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés: 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó: Cím: MEDIKÉMIA Zrt. H-6728 Szeged

Részletesebben

2. Összetétel/információk az összetevőkre Összetevő Koncentráció Veszély- R tömeg% jel(ek) mondatok

2. Összetétel/információk az összetevőkre Összetevő Koncentráció Veszély- R tömeg% jel(ek) mondatok Kiadva: 2002. szeptember 5. Változat: 3. Oldalszám: 1/5 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: 1.2. A társaság/vállalat azonosítása

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 0514 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 0514 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2004. 05. 12. Oldalszám: 1/9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PREVENT akrilát tartalmú autópolírozó 1.2.A keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Charlotte extra erős hajzselé 500 ml

BIZTONSÁGI ADATLAP. Charlotte extra erős hajzselé 500 ml BIZTONSÁGI ADATLAP Charlotte extra erős hajzselé 500 ml 1./ A készítmény és a társaság azonosítása A KÉSZÍTMÉNY NEVE: Charlotte extra erős hajzselé 500 ml TERMÉK SZÁM (AZONOSÍTÓ): LE16-00166 A KÉSZÍTMÉNY

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: rovarirtó

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 1610

Biztonsági adatlap Azonosító: 1610 Oldalszám:1/5 1. Az anyag és a társaság/vállalat azonosítása 1.1. Az anyag azonosítása Kereskedelmi elnevezés: CHIP LCD és plazmaképerny-tisztító kend 1.2. Az anyag felhasználása: képernyk tisztítására

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 2027 az 1907/2006/EK rendelet szerint. Kiadás: 2011. 07. 22. Oldalszám: 1/5

Biztonsági adatlap Azonosító: 2027 az 1907/2006/EK rendelet szerint. Kiadás: 2011. 07. 22. Oldalszám: 1/5 Kiadás: 2011. 07. 22. Oldalszám: 1/5 1. SZAKASZ:Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PREVENT bırfelület tisztító-ápoló nedvesített törlıkendı 1.2.A keverék megfelelı

Részletesebben

felülvizsgált változat kiadásának dátuma:2004.05.11. felülvizsgálat dátuma: 2010. 01. 20. Oldalszám: 1/7

felülvizsgált változat kiadásának dátuma:2004.05.11. felülvizsgálat dátuma: 2010. 01. 20. Oldalszám: 1/7 felülvizsgálat dátuma: 2010. 01. 20. Oldalszám: 1/7 1. A keverék és a társaság azonosítása 1.1. A keverék azonosítása: PREVENT rovar- és szilikon eltávolító aeroszol 1.2. A keverék felhasználása: Gépjárművek

Részletesebben

EPOXY-METAL A" SCT-Vertriebs GmbH Feldstrasse Wedel/Hamburg Tel. +49 (0) Fax. +49 (0)

EPOXY-METAL A SCT-Vertriebs GmbH Feldstrasse Wedel/Hamburg Tel. +49 (0) Fax. +49 (0) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék név: Termék kód: 955551 Termék típus: Gyanta 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3.

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3. Oldal:1/5 1. Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártó, forgalmazó cég: Cím: Telefon/Fax:: Sürgősségi telefon: Monolit Trade Kft. 6800 Hódmezővásárhely, Garzó Imre utca 3. +36/62-241-239 Egészségügyi

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP MOSQUITOX 1 ULV SZÚNYOGIRTÓ SZER. folyadék. A készítmény megnevezése: MOSQUITOX 1 ULV szúnyogirtó szer

BIZTONSÁGI ADATLAP MOSQUITOX 1 ULV SZÚNYOGIRTÓ SZER. folyadék. A készítmény megnevezése: MOSQUITOX 1 ULV szúnyogirtó szer BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP MOSQUITOX 1 ULV SZÚNYOGIRTÓ SZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: Rovarirtószer. Ultra

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN-BH 10 EC ROVARNÖVEKEDÉS-GÁTLÓ KONCENTRÁTUM

BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN-BH 10 EC ROVARNÖVEKEDÉS-GÁTLÓ KONCENTRÁTUM BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP ROVARNÖVEKEDÉS-GÁTLÓ KONCENTRÁTUM 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: rovarirtószer A

Részletesebben

MEDIKÉMIA Zrt. H-6728 Szeged Zsámbokréti sor 1/A

MEDIKÉMIA Zrt. H-6728 Szeged Zsámbokréti sor 1/A Felülvizsgálva: 2009. 02. 27. Oldalszám: 1/7 1. A készítmény és a társaság azonosítása 1.1. A készítmény azonosítása: MAESTRO gázkonvektor festék fehér 9016 aeroszol 1.2.A készítmény felhasználása: szórással

Részletesebben

2. Összetétel/információk az összetevőkre Összetevő Koncentráció Veszély- R tömeg% jel(ek) mondatok

2. Összetétel/információk az összetevőkre Összetevő Koncentráció Veszély- R tömeg% jel(ek) mondatok Kiadva: 2002.május 2. Változat: 3. Oldalszám: 1/5 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: PREVENT autókárpittisztító aeroszol

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint Azonosítószám: 0712 Kiadva: 2006.09.19. Változat 5 Oldalszám: 1/5 1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés: PREVENT csavarlazító aeroszol 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó:

Részletesebben

2. Összetétel/információk az összetevőkre Összetevő Koncentráció Veszély- R tömeg% jel(ek) mondatok

2. Összetétel/információk az összetevőkre Összetevő Koncentráció Veszély- R tömeg% jel(ek) mondatok Kiadva: 2004. 07. 16. Változat: 5. Oldalszám: 1/5 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: PREVENT zárjégoldó aeroszol 1.2. A

Részletesebben

COOPEX-B TETŰIRTÓ POROZÓSZER

COOPEX-B TETŰIRTÓ POROZÓSZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP COOPEX-B TETŰIRTÓ POROZÓSZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: használatra kész, ember

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Termék neve ÖKO-FLEX VÉKONY VAKOLT dörzsölt/kapart hatású dekoratív vakolat Felhasználása Falazat dekoratív védelme.

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Termék neve ÖKO-FLEX VÉKONY VAKOLT dörzsölt/kapart hatású dekoratív vakolat Felhasználása Falazat dekoratív védelme. BIZTONSÁGI ADATLAP Kiállítás kelte 2010. 11.29. 1. Termék neve ÖKO-FLEX VÉKONY VAKOLT dörzsölt/kapart hatású dekoratív vakolat 1.1. Felhasználása Falazat dekoratív védelme. 1.2. Gyártó/forgalmazó 2336.

Részletesebben

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP PESTSTOP B 5 CS

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP PESTSTOP B 5 CS BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: mikrokapszulázott rovarirtó koncentrátum A készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 1893 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 1893 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2012. 11. 13. Oldalszám: 1/8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: FLAMMAT grill- és kandalló alágyújtós 1.2. Az anyag/keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 1054 a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 1054 a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint Oldalszám:1/8 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: HIPPOLIT Citrusliget légfrissít aeroszol 1.2. A társaság/vállalat azonosítása

Részletesebben

Satina Gold Kozmetikai Kft.

Satina Gold Kozmetikai Kft. 1. Termék neve Oldal:1/5 Kereskedelmi elnevezés: Gyártó, forgalmazó cég: Cím: Telefon/Fax: Sürgősségi telefon: Blue stone illatosított pissoir szagtalanító tabletta Satina Gold Kozmetikai Kft., +36/62-241-239

Részletesebben

H Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3.

H Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3. H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I u 3 Dátum: 20080716 Oldal:1/5 Verzió: 2 1 Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártó és forgalmazó cég: Cím: Telefon: Fax: Veszély esetén hívható: WONDERCLEAN ZSÍRTALANÍTÓ

Részletesebben

Név: POLI-FARBE Vegyipari Kft Cím: H-6235 Bócsa, III. ker. 2. Tel.: 78/453-130, 78/453-133 Fax: 78/453-014

Név: POLI-FARBE Vegyipari Kft Cím: H-6235 Bócsa, III. ker. 2. Tel.: 78/453-130, 78/453-133 Fax: 78/453-014 1. AZ ANYAG/ KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG AZONOSÍTÁSA 1.1.Az anyag/készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: 1.2. A társaság/vállalat azonosítása 1.2.1. Gyártó Név: POLI-FARBE Vegyipari Kft Cím: H-6235

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Sürgősségi telefon (ETTSZ díjmentesen hívható zöld szám): (24 órás ügyelet)

BIZTONSÁGI ADATLAP Sürgősségi telefon (ETTSZ díjmentesen hívható zöld szám): (24 órás ügyelet) BIZTONSÁGI ADATLAP AZ 1907/2006 EK RENDELET SZERINT 1. A készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az készítmény azonosítása: Kalcium-poliszulfid lúgos, vizes oldata. Kereskedelmi megnevezés: 1.2. Az anyag

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Gyártó: Forgalmazó: Felelős személy: Stylish hajhab extra erős Florin Vegyipari és Kereskedelmi Zrt. 6725 Szeged Kenyérgyári

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: rovarirtó

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével - Magyarország

BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével - Magyarország 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék név: M40 LUBRICANT 100ml Termék kód: 961132 Termék típus: Aeroszol 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 2027 az 1907/2006/EK rendelet szerint. Kiadás: 2011. 07. 22. Oldalszám: 1/6

Biztonsági adatlap Azonosító: 2027 az 1907/2006/EK rendelet szerint. Kiadás: 2011. 07. 22. Oldalszám: 1/6 Kiadás: 2011. 07. 22. Oldalszám: 1/6 1. SZAKASZ:Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PREVENT bőrfelület tisztító-ápoló nedvesített törlőkendő 1.2.A keverék megfelelő

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Alkalmazás: Gyártó/forgalmazó: Felelős személy: Bradolin alkoholos felületfertőtlenítő szer felületfertőtlenítő szer Florin

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. FRESSH CITROM ILLATÚ WC-gél 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE

BIZTONSÁGI ADATLAP. FRESSH CITROM ILLATÚ WC-gél 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP FRESSH CITROM ILLATÚ WC-gél 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: WC-gél A készítmény megnevezése:

Részletesebben

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3.

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3. Dátum: 2006.01.26. Oldal:1/5 Verzió: 1 1. Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártó és forgalmazó cég: Cím: Telefon: Fax: Veszély esetén hívható: Monolit Trade Kft. 6800 Hódmezővásárhely, Garzó Imre utca

Részletesebben

BELT TENSIONER. SCT-Vertriebs GmbH Feldstrasse Wedel/Hamburg Tel. +49 (0) Fax. +49 (0)

BELT TENSIONER. SCT-Vertriebs GmbH Feldstrasse Wedel/Hamburg Tel. +49 (0) Fax. +49 (0) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék név: Termék kód: 961101 Termék típus: Aeroszol 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben