1.feladat TANTÁRGY NYELVTAN IRODALOM KIEJTÉS ÍRÁS KÖLTŐK OLVASÁS FORDÍTÁS SZABAD

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "1.feladat TANTÁRGY NYELVTAN IRODALOM KIEJTÉS ÍRÁS KÖLTŐK OLVASÁS FORDÍTÁS SZABAD"

Átírás

1 1.feladat TANTÁRGY MAGYAR IDEGEN NYELV NYELVTAN IRODALOM KIEJTÉS ÍRÁS FONETIKA KÖLTŐK OLVASÁS FORDÍTÁS SZABAD

2 1., Mappa-szerkezet létrehozása 2., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse a NYELVTAN mappába, irodalom.htm - kidolgozott érettségi tételek magyar nyelv és irodalomból 3., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse a FONETIKA mappába, fizika.htm - felvételi feladatok fizikából 4., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse az IRODALOM mappába, matek.htm - kidolgozott érettségi tételek matematikából 5., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse az OLVASÁS mappába, tört.htm - kidolgozott érettségi tételek történelemből 6., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse az ÍRÁS mappába, közg.htm - kidolgozott érettségi tételek közgazdaságtanból 7., Tömörítse a TANTÁRGY mappa tartalmát almappáival és file-aival együtt a megadott mappa, 1feladat.zip azonosítójú file-ba. 8., Küldjön sűrgős és bizalmas -t a címre, amelynek tárgya a saját neve, tartalma pedig a következő szöveg: Befejeztem az 1. feladat megoldását. Csatolom az 1feladat.zip file-t. Az -hez csatolja az 1feladat.zip file-t! Kérjen visszaigazolást a levél beérkezéséről és olvasásáról!

3 2.feladat VÁROS BEL KÜL BOLT HIVATAL LAKÓTELEP SUPERMARKET ITAL ÉTEL JÁTSZÓTÉR KÍNÁLAT KENYÉR

4 1., Mappa-szerkezet létrehozása 2., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse az ITAL mappába, munka.htm - munkalehetőségek informatikusok számára 3., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse a HIVATAL mappába, tanf.htm - számítászechnikai tanfolyami lehetőségek 4., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse a LAKÓTELEP mappába, mozi.htm - a mai szegedi moziműsor 5., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse a JÁTSZÓTÉR mappába, időjárás.htm -hetiidőjárás előrejelzés Magyarországon 6., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse az KÍNÁLAT mappába, renault.htm - a RENAULT SCENIC autóról információk, képek 7., Tömörítse a VÁROS mappa tartalmát almappáival és file-aival együtt a megadott mappa, 2feladat.zip azonosítójú file-ba! 8., Küldjön sűrgős és bizalmas -t a címre, amelynek tárgya a saját neve, tartalma pedig a következő szöveg: Befejeztem a 2. feladat megoldását. Csatolom a 2feladat.zip file-t. Az -hez csatolja a 2feladat.zip file-t! Kérjen visszaigazolást a levél beérkezéséről és olvasásáról!

5 3.feladat ÁLLATOK VAD HÁZI DISZNÓ NYÚL TYÚK LIBA PISZKOS GYORS ÖREG FIATAL MÁJ TOJÓ

6 1., Mappa-szerkezet létrehozása 2., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse a DISZNÓ mappába, visa.htm - információk a VISA CLASSIC bankkártyákról 3., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse a PISZKOS mappába, fordítás.htm - az ízletes magyar szó angol megfelelői 4., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse a NYÚL mappába, nb1.htm - a Borsodi liga (NB1) utolsó fordulójának eredményei 5., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse az ÖREG mappába, praktikum.htm - a PANNON GSM Praktikum tarifacsomagjáról információk 6., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse a LIBA mappába, busz.htm - a szegedi 83-as helyijáratú autóbusz menetrendje 7., Tömörítse az ÁLLATOK mappa tartalmát almappáival és file-aival együtt a megadott mappa, 3feladat.zip azonosítójú file-ba! 8., Küldjön sűrgős és bizalmas -t a címre, amelynek tárgya a saját neve, tartalma pedig a következő szöveg: Befejeztem a 3. feladat megoldását. Csatolom a 3feladat.zip file-t. Az -hez csatolja a 3feladat.zip file-t! Kérjen visszaigazolást a levél beérkezéséről és olvasásáról!

7 4.feladat ZENE KOMOLY BEAT KORTÁRS BAROKK DISCO JAZZ VÁNTUS HANDEL RAP FUNKY BULI

8 1., Mappa-szerkezet létrehozása 2., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse a KORTÁRS mappába, szeged.htm - a szegedi vár története, képek 3., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse a VÁNTUS mappába, oh.htm - az Országház története, képekkel 4., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse a BAROKK mappába, józsefa.htm - József Attila életrajza 5., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse a RAP mappába, linux.htm - a LINUX operációs rendszer telepítési és kezelési útmutatója, javaslatok 6., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse a JAZZ mappába, nokia.htm - a NOKIA 6230i mobiltelefon ára és tartozékai, kezelési útmutatója 7., Tömörítse a ZENE mappa tartalmát almappáival és file-aival együtt a megadott mappa, 4feladat.zip azonosítójú file-ba! 8., Küldjön sűrgős és bizalmas -t a címre, amelynek tárgya a saját neve, tartalma pedig a következő szöveg: Befejeztem a 4. feladat megoldását. Csatolom az 4feladat.zip file-t. Az -hez csatolja a 4feladat.zip file-t! Kérjen visszaigazolást a levél beérkezéséről és olvasásáról!

9 5.feladat SZÍN VILÁGOS SÖTÉT SÁRGA FEHÉR ZÖLD FEKETE OKKER TÖRT OLAJ SMARAGD CSILLOG

10 1., Mappa-szerkezet létrehozása 2., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse a SÁRGA mappába, projector.htm - a HP mp 3130 típusú projektorról információk, képek, árak 3., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse a FEHÉR mappába, ady.htm - egy szabadon választott Ady vers 4., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse a FEKETE mappába, bosch.htm - egy BOSCH típusú sütőberendezésről (konyhai) információk, képek 5., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse a OKKER mappába, macintosh.htm - az imac típusú macintosh számítógépről információk, képek 6., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse a OLAJ mappába, bölény.htm - a bölényről (angolul buffalo) információk, képek, esetleg hangok 7., Tömörítse a SZÍN mappa tartalmát almappáival és file-aival együtt a megadott mappa, 5feladat.zip azonosítójú file-ba! 8., Küldjön sűrgős és bizalmas -t a címre, amelynek tárgya a saját neve, tartalma pedig a következő szöveg: Befejeztem az 5. feladat megoldását. Csatolom az 5feladat.zip file-t. Az e- mail-hez csatolja az 5feladat.zip file-t! Kérjen visszaigazolást a levél beérkezéséről és olvasásáról!

11 6.feladat GÉPKOCSI MOTOR KASZNI DIESEL BENZIN AJTÓ SZÉLVÉDŐ GÁZOLAJ 98 KILINCS ABLAK AUTOMATA

12 1., Mappa-szerkezet létrehozása 2., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse a MOTOR mappába, film.htm - a Csillagok háborúja című filmről információk, képek 3., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse az AJTÓ mappába, euro.htm - az Euro mai árfolyama 4., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse a DIESEL mappába, bank.htm - a Raiffeisen Bank Rt.-ről információk, lehetőségek 5., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse az AUTOMATA mappába, repül.htm - Magyarországon működő fapados légijáratokról információk, képek 6., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse a BENZIN mappába, zöld.htm - Magyarországi természetvédelmi területekről képek, esetleg hangok 7., Tömörítse a GÉPKOCSI mappa tartalmát almappáival és file-aival együtt a megadott mappa, 6feladat.zip azonosítójú file-ba! 8., Küldjön sűrgős és bizalmas -t a címre, amelynek tárgya a saját neve, tartalma pedig a következő szöveg: Befejeztem a 6. feladat megoldását. Csatolom a 6feladat.zip file-t. Az e- mail-hez csatolja a 6feladat.zip file-t! Kérjen visszaigazolást a levél beérkezéséről és olvasásáról!

13 7.feladat SZÁMÍTÓGÉP INPUT HÁZ MOUSE KEYBOARD ALAPLAP TÁPEGYSÉG INFRA MAGYAR PROCESSZOR MEMÓRIA RAM

14 1., Mappa-szerkezet létrehozása 2., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse az ALAPLAP mappába, könyv.htm - középiskolai matematika tankönyvekről információk, képek, árak 3., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse a HÁZ mappába, riasztó.htm - házi riasztóberendezésekről, árak, információk 4., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse a RAM mappába, óra.htm - az atomóráról információk, képek 5., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse a MOUSE mappába, farmer.htm - a farmernadrág történetéről információk, képek 6., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse a KEYBOARD mappába, dínó.htm - a dinoszauruszokról információk, képek, esetleg hangok 7., Tömörítse a SZÁMÍTÓGÉP mappa tartalmát almappáival és file-aival együtt a megadott mappa, 7feladat.zip azonosítójú file-ba! 8., Küldjön sűrgős és bizalmas -t a címre, amelynek tárgya a saját neve, tartalma pedig a következő szöveg: Befejeztem a 7. feladat megoldását. Csatolom a 7feladat.zip file-t. Az e- mail-hez csatolja a 7feladat.zip file-t! Kérjen visszaigazolást a levél beérkezéséről és olvasásáról!

15 8.feladat ÚT BETON FÖLD FEHÉR ASZFALT KÖVES POROS TARTÓS ROSSZ RÁZÓS VESZÉLYES CSÚSZÓS

16 1., Mappa-szerkezet létrehozása 2., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse a ASZFALT mappába, gép.htm - a számítástechnika történetéről 3., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse a KÖVES mappába, abakusz.htm - az abakuszról információk, képek, módszerek 4., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse a VESZÉLYES mappába, kocka.htm - a RUBIK kocka története, képek, megoldások 5., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse a POROS mappába, gyomor.htm - a gyomorégés gyógyítása, információk, képek 6., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse a RÁZÓS mappába, zebra.htm - a zebráról információk, képek, esetleg hangok 7., Tömörítse az ÚT mappa tartalmát almappáival és file-aival együtt a megadott mappa, 8feladat.zip azonosítójú file-ba! 8., Küldjön sűrgős és bizalmas -t a címre, amelynek tárgya a saját neve, tartalma pedig a következő szöveg: Befejeztem a 8. feladat megoldását. Csatolom a 8feladat.zip file-t. Az e- mail-hez csatolja a 8feladat.zip file-t! Kérjen visszaigazolást a levél beérkezéséről és olvasásáról!

17 9.feladat ÍRÁS CERUZA TOLL PUHA KEMÉNY GOLYÓS FILC SATÍR VÉS PIROS KÉK TINTA

18 1., Mappa-szerkezet létrehozása 2., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse a SATÍR mappába, corrs.htm - a CORRS együttesről információk, képek, lemezárak 3., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse a VÉS mappába, csokonay.htm - egy szabadon választott Csokonay vers 4., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse a TOLL mappába, zirc.htm -Zircről információk, képek, térképek 5., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse a CERUZA mappába, térkép.htm - Magyarország domborzati térképe 6., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse a KÉK mappába, emu.htm - az emuról információk, képek, esetleg hangok 7., Tömörítse az ÍRÁS mappa tartalmát almappáival és file-aival együtt a megadott mappa, 9feladat.zip azonosítójú file-ba! 8., Küldjön sűrgős és bizalmas -t a címre, amelynek tárgya a saját neve, tartalma pedig a következő szöveg: Befejeztem a 9. feladat megoldását. Csatolom a 9feladat.zip file-t. Az e- mail-hez csatolja a 9feladat.zip file-t! Kérjen visszaigazolást a levél beérkezéséről és olvasásáról!

19 10.feladat LÁBBELI CIPŐ SZANDÁL ZÁRT BŐR NYITOTT MŰBŐR MELEG TERMÉSZETES OLCSÓ SZELLŐS KELLEMES

20 1., Mappa-szerkezet létrehozása 2., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse a BŐR mappába, alpok.htm - a Szlovén Alpokról üdülési információk, képek, árak 3., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse a ZÁRT mappába, gumi.htm - a téli gumi használatának előnyei, akciós árak 4., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse a CIPŐ mappába, influenza.htm - az influenza betegség gyógyítása, terjedése, képek 5., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse a SZANDÁL mappába, cigi.htm - a dohányzás egészségre káros hatásai, képek 6., Keresse meg az alábbi kritériumoknak megfelelő információt, és mentse a KELLEMES mappába, alkohol.htm - az alkohol fogyasztásának káros hatásai, genetikai elváltozások, képek 7., Tömörítse a LÁBBELI mappa tartalmát almappáival és file-aival együtt a megadott mappa, 10feladat.zip azonosítójú file-ba! 8., Küldjön sűrgős és bizalmas -t a címre, amelynek tárgya a saját neve, tartalma pedig a következő szöveg: Befejeztem a 10. feladat megoldását. Csatolom a 10feladat.zip file-t. Az e- mail-hez csatolja a 10feladat.zip file-t! Kérjen visszaigazolást a levél beérkezéséről és olvasásáról!

1.feladat TANTÁRGY. egér.txt KÖLTŐK OLVASÁS FORDÍTÁS

1.feladat TANTÁRGY. egér.txt KÖLTŐK OLVASÁS FORDÍTÁS 1.feladat TANTÁRGY MAGYAR IDEGEN NYELV NYELVTAN IRODALOM KIEJTÉS ÍRÁS ablak.txt egér.txt fogalom.txt FONETIKA intéző.txt KÖLTŐK OLVASÁS FORDÍTÁS típus.txt SZABAD Az 1. feladat megoldásának menete: 1.,

Részletesebben

Sulinet Expressz informatikai és informatika alapú továbbképzések Példatár

Sulinet Expressz informatikai és informatika alapú továbbképzések Példatár Sulinet Expressz informatikai és informatika alapú továbbképzések Példatár Sulinet Expressz, 2003.12.12. Tartalomjegyzék Bevezetés a számítástechnikába,( információ-technológiai (IT) alapismeretek, operációs

Részletesebben

INFORMÁCIÓ ÉS KOMMUNIKÁCIÓ

INFORMÁCIÓ ÉS KOMMUNIKÁCIÓ 7. MODUL INFORMÁCIÓ ÉS KOMMUNIKÁCIÓ HETEDIK MODUL TRTLM hetedik modul 80 feladatot tartalmaz, amelyek közül a vizsgaközpont egyet jelöl ki a vizsgázónak. ÁLTLÁNOS IRÁNYELVEK MEGOLDÁSHOZ ÉS JVÍTÁSHOZ Minden

Részletesebben

Elektronikus levelezés

Elektronikus levelezés Elbert Gyuláné Elektronikus levelezés A követelménymodul megnevezése: Gépírás és iratkészítés A követelménymodul száma: 1617-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-019-50 ELEKTRONIKUS LEVELEZÉS

Részletesebben

A természetgyógyász válaszol! Idén kérdezzenek Önök! 4.oldal. 2011. 02. 01. 2. szám. Celldömölkön hívja a képviselőnket: +36 20/7798-519

A természetgyógyász válaszol! Idén kérdezzenek Önök! 4.oldal. 2011. 02. 01. 2. szám. Celldömölkön hívja a képviselőnket: +36 20/7798-519 Nyereményjáték Nyerjen 2 személyes wellness hétvégét 2. oldal A természetgyógyász válaszol! Idén kérdezzenek Önök! 4.oldal Autóvásárlási tanácsok Cikksorozat - válság idején is lehet autót venni 5.oldal

Részletesebben

Számítástechnikai feladatgyűjtemény

Számítástechnikai feladatgyűjtemény Kovács László Számítástechnikai feladatgyűjtemény 2003. Amennyiben szeretné ezt a dokumentumot nyomtatott formában, B/5 formátumú könyvként is megkapni, jelezze ezt a szerzőnek az info@kobakbt.hu címen.

Részletesebben

arcok Ütemesen magasodik a szabadidõközpont Megközelítõleg a tervezett ütemezés szerint halad ZÖLDPONT

arcok Ütemesen magasodik a szabadidõközpont Megközelítõleg a tervezett ütemezés szerint halad ZÖLDPONT KÖZÉLETI ÉS KULTURÁLIS HETILAP ALAPÍTVA 1899-BEN MEGJELENIK PÉNTEKEN ÁRA 158 FT XXII. ÉVFOLYAM 16. SZÁM 2008. ÁPRILIS 25. 16 Ütemesen magasodik a szabadidõközpont Megközelítõleg a tervezett ütemezés szerint

Részletesebben

Most mindent beleadtunk!

Most mindent beleadtunk! DÉL-PEST MEGYE www.dpmsz.hu 2015. május 7., XXVI/19. Most mindent beleadtunk! Digitális tévé, internet és telefon együtt, három hónapig havi 1190 Ft-ért 3 hónapig az összes tévécsatornánkkal 150511-A Válaszd

Részletesebben

Számítógépes ismeretek időseknek. e-learning tananyag

Számítógépes ismeretek időseknek. e-learning tananyag Számítógépes ismeretek időseknek e-learning tananyag 1 Szakértő: Kiliti Szabolcs Készítette a Ribotrading Kft. az IT Carei Egyesület megbízásából. A tananyag a Közösség-alapú határmenti hírügynökség és

Részletesebben

Tisztelt Érdeklődő! 1. Környezeti nevelés, környezettudatos magatartáshoz ajánlott eszközcsomagok: /Tantermi foglalkozásokhoz és terepgyakorlatokhoz/

Tisztelt Érdeklődő! 1. Környezeti nevelés, környezettudatos magatartáshoz ajánlott eszközcsomagok: /Tantermi foglalkozásokhoz és terepgyakorlatokhoz/ Tisztelt Érdeklődő! A az Innovatív iskolák fejlesztése 2. ütem pályázathoz a Meló-Diák Taneszközcentrum Kft. az alábbiakban kíván segíteni a pályázatban eredményt elérő oktatási intézményeknek. Bármilyen

Részletesebben

A középszintű érettségi vizsga témakörei. A magyar nyelv és irodalom

A középszintű érettségi vizsga témakörei. A magyar nyelv és irodalom A középszintű érettségi vizsga témakörei A magyar nyelv és irodalom Magyar nyelv 1. Ember és nyelv 2. Kommunikáció 3. A magyar nyelv története 4. Nyelv és társadalom 5. A nyelvi szintek 6. A szöveg 7.

Részletesebben

INFORMATIKA SZÓBELI TÉTELSOR /KÖZÉPSZINT/

INFORMATIKA SZÓBELI TÉTELSOR /KÖZÉPSZINT/ INFORMATIKA SZÓBELI TÉTELSOR /KÖZÉPSZINT/ 2015. JÚNIUS A kisméretű, dőlt betűs résszel írt szövegrészek kiegészítések, magyarázatok, plusz információt szolgáltatnak. I. TÉTEL AZ INFORMATIKA ALAPJAI A kommunikáció,

Részletesebben

1.1 Töltés... 4. 1.3 A készülék újraindítása... 7. 1.4 Az autós tartó használata... 7. 1.6 A micro SD és micro SDHC kártya használata...

1.1 Töltés... 4. 1.3 A készülék újraindítása... 7. 1.4 Az autós tartó használata... 7. 1.6 A micro SD és micro SDHC kártya használata... Használati útmutató Tartalomjegyzék Figyelmeztetések és megjegyzések... 4 A doboz tartalma... 4 Kezelési útmutató... 4 1.1 Töltés... 4 1.1.1 A készülék töltése... 5 1.1.2 Hálózati töltő használata (opcionális)...

Részletesebben

Németh László Általános Iskola. Projekttervek. Készítette: Lukács Istvánné

Németh László Általános Iskola. Projekttervek. Készítette: Lukács Istvánné Németh László Általános Iskola Projekttervek Készítette: Lukács Istvánné PROJEKTLEÍRÁSOK MELLÉKLETEK I. Játék projekt I/1. Projektleírás Kiemelt téma: együttműködés Időtartam: 4 hét Előkészítés: egy hét,

Részletesebben

Most mindent beleadtunk!

Most mindent beleadtunk! DÉL-PEST MEGYE www.dpmsz.hu 2015. július 2., XXVI/27. Csomagoló, Operátor, Gépkezelő, munkatársakat keresünk gyáli orvosi eszközgyártó céghez könnyű, fizikai feladatokra: Amit kínálunk: Feltételek: 00-14

Részletesebben

Játszótér és sportpálya iskolánk udvarán

Játszótér és sportpálya iskolánk udvarán Bálint Márton Általános és Középiskola beiskolázási tájékoztató a pedagógiai programunk alapján Játszótér és sportpálya iskolánk udvarán 2 Iskolánk adatai: Neve: Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola

Részletesebben

Váci Napló. XVIII/87. 2009. október 30. péntek. Gyûjtést szerveznek a csángók számára

Váci Napló. XVIII/87. 2009. október 30. péntek. Gyûjtést szerveznek a csángók számára Szerkesztõség: Vác, Csányi körút 45. Tel./fax: 27/316-100 Olvasószolgálat: munkanapokon 9 és 15 óra között. Ára: elõfizetõknek 105, árusoknál 120 forint. A GE be akarja zárni a váci gyárát A polgármestert

Részletesebben

DÉL-PEST MEGYE. www.dpmsz.hu. 2014. november 13., XXV/46.

DÉL-PEST MEGYE. www.dpmsz.hu. 2014. november 13., XXV/46. DÉL-PEST MEGYE www.dpmsz.hu 2014. november 13., XXV/46. 2 2014. november 13. Halljon többet az életből Az életünk csodálatos, de egyszeri. Amit elmulasztunk belőle, többnyire visszahozhatatlan, megismételhetetlen.

Részletesebben

Tankönyv az általános oktatási rendszerű tanintézetek 3. osztálya számára. Ajánlotta Ukrajna Oktatási és Tudományos Minisztériuma

Tankönyv az általános oktatási rendszerű tanintézetek 3. osztálya számára. Ajánlotta Ukrajna Oktatási és Tudományos Minisztériuma Tankönyv az általános oktatási rendszerű tanintézetek 3. osztálya számára Ajánlotta Ukrajna Oktatási és Tudományos Minisztériuma Львів Видавництво Світ 2013 УДК 004(075.2)=511.141 ББК 32.970я71=81.665.2

Részletesebben

TÉTELSOR INFORMATIKÁBÓL 2008/2009-es tanév

TÉTELSOR INFORMATIKÁBÓL 2008/2009-es tanév TÉTELSOR INFORMATIKÁBÓL 2008/2009-es tanév Budapest, 2009. május 29. Összeállította: Nagy-Szakál Zoltán 1. Információ és társadalom a. Ismertesse a mechanikus számológépek fejlődését! b. Ismertesse a mechanikus

Részletesebben

2014. október-novemberi érettségi vizsgaidőszak KÖZÉPSZINTŰ ÉRETTSÉGI. szóbeli vizsga témakörei

2014. október-novemberi érettségi vizsgaidőszak KÖZÉPSZINTŰ ÉRETTSÉGI. szóbeli vizsga témakörei Kedves Látogatónk! 2014. október-novemberi érettségi vizsgaidőszak KÖZÉPSZINTŰ ÉRETTSÉGI szóbeli vizsga témakörei A www.oktatas.hu honlapon több tantárgy részletes érettségi követelményét megtalálhatja.

Részletesebben

Tiszaparti Gimnázium és Humán Szakközépiskola

Tiszaparti Gimnázium és Humán Szakközépiskola Tartalom: 2. Akik korábban érnek 3. Finn vendégek a Tiszapartiban 4. A Parlament és a NATO meghódítása 5. Drogprevenció színesen 6. Titkok Napkeletről 8. Gondolattól papírig /SÉTA Ismét önként 9. Meditáció

Részletesebben

Az Év Civil Szervezete a Jövõbarát Alapítvány

Az Év Civil Szervezete a Jövõbarát Alapítvány Idõsek Mûvészeti Fesztiválja Óbudai nyugdíjasok jelentkezhetnek október 31-ig a hagyományos Mûvészeti Fesztiválra, melyet több kategóriában rendeznek. 3 XVIII. évfolyam 20. szám Megjelenik kéthetente 2012.

Részletesebben

INFORMATIKAI TANANYAG. (Interregionális Civil Projektfejlesztési Hálózat)

INFORMATIKAI TANANYAG. (Interregionális Civil Projektfejlesztési Hálózat) INFORMATIKAI TANANYAG (Interregionális Civil Projektfejlesztési Hálózat) IMPRESSZUM E könyv készítése során a Szerzők és a Kiadó a legnagyobb gondossággal jártak el. Ennek ellenére hibák előfordulása nem

Részletesebben

Tartalom...3. A számítógép felépítése...5. Mi található a számítógépben?...6 Külső eszközök...7 Számítógép bekapcsolása, kikapcsolása...

Tartalom...3. A számítógép felépítése...5. Mi található a számítógépben?...6 Külső eszközök...7 Számítógép bekapcsolása, kikapcsolása... Tartalom Tartalom...3 A számítógép felépítése...5 Mi található a számítógépben?...6 Külső eszközök...7 Számítógép bekapcsolása, kikapcsolása...8 Az egér működése és használata... 11 A billentyűzet felosztása...

Részletesebben

DIGITÁLIS ÍRÁSTUDÁS LINUXON

DIGITÁLIS ÍRÁSTUDÁS LINUXON DIGITÁLIS ÍRÁSTUDÁS LINUXON 1. kötet Elméleti alapok A kézikönyv elkészítésekor az ULX Kft. a lehető legnagyobb gondossággal és körültekintéssel járt el, ennek ellenére nem zárható ki hibák, tévedések

Részletesebben

Merre tovább a középiskola után? Továbbtanulási segédanyag osztályfőnököknek

Merre tovább a középiskola után? Továbbtanulási segédanyag osztályfőnököknek Merre tovább a középiskola után? Továbbtanulási segédanyag osztályfőnököknek A határidő Meddig kell eldönteni, hogy továbbtanulsz-e? Jelentkezési határidő: 2014. február 15. Ha már van érettségid kétfajta

Részletesebben

Országos tanulmányi versenyek meghirdetése a 2013/2014. tanévre

Országos tanulmányi versenyek meghirdetése a 2013/2014. tanévre Országos tanulmányi versenyek meghirdetése a 2013/2014. tanévre I. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett és finanszírozott tanulmányi versenyek Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny

Részletesebben

Városi bál hajnalig MAGYAR KULTÚRA NAPJA GÁLAEST. január 23-án, pénteken 19 órakor a Városháza dísztermében

Városi bál hajnalig MAGYAR KULTÚRA NAPJA GÁLAEST. január 23-án, pénteken 19 órakor a Városháza dísztermében KÖZÉLETI ÉS KULTURÁLIS HETILAP ALAPÍTVA 1899-BEN MEGJELENIK PÉNTEKEN ÁRA 158 FT XXIII. ÉVFOLYAM 3. SZÁM 2009. JANUÁR 23. 3 Városi bál hajnalig Lokálpatriotizmussal a gyermekekért Az elõzetes számítások

Részletesebben

ITK-ORIGO B2 KÖZÉPFOK - TÁBLÁZATOS ISMERTETŐ. Időtartam Nyelvi készség / Feladattípus Terjedelem Pontszám

ITK-ORIGO B2 KÖZÉPFOK - TÁBLÁZATOS ISMERTETŐ. Időtartam Nyelvi készség / Feladattípus Terjedelem Pontszám ITK-ORIGO Vizsgaleírás Szóbeli B2 KÖZÉPFOK - TÁBLÁZATOS ISMERTETŐ Időtartam Nyelvi készség / Feladattípus Terjedelem Pontszám Kb. 15 perc Kb. 20 perc Szóbeli ('A' típus) összesen: Írásbeli Írásbeli 30

Részletesebben