PUREX. Komplex méregtelenítő, regeneráló, szív- és érrendszer és májkarbantartó program

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "PUREX. Komplex méregtelenítő, regeneráló, szív- és érrendszer és májkarbantartó program"

Átírás

1 PUREX Komplex méregtelenítő, regeneráló, szív- és érrendszer és májkarbantartó program

2 tartalomjegyzék Világunk, amiben élünk Az élet alapfeltételei Táplálkozásunk a mai, modern világban A PUREX filozófia PUREX Phase 1 Élősködők és paraziták a szervezetben A belső tisztítás szükségessége Purex Phase 1 kapszula Purex Phase 1 rostkoncentrátum Purex Phase 1 tea Hasznos tornagyakorlatok PUREX Phase 2 A tisztítás során elveszített anyagok pótlása Purex Phase 2 Multivita kapszula Purex Phase 2 MultiMin kapszula Purex Phase 2 Regaflor tabletta Purex Phase 2 tea PUREX Phase 3 Mindannyiunk szívügye Cordia Q-10 kapszula Lecitin- Kombi lágyzselatin kapszula O- Mega- 3 lágyzselatin kapszula Új Flownorm kapszula PUREX Phase 4 Nagytakarítás szervezetünk vegyi üzemében Digecol kapszula Digemax kapszula Hepareg kapszula Purex Phase 4 Tea

3 Világunk, amiben élünk Mottó: KÍVÜL ÉS BELÜL LEGYÉL MINDIG TISZTA, EZ AZ EGÉSZSÉGES, HOSSZÚ ÉLET TITKA! (Ősi indiai mondás) A világ szépsége és logikus felépítésű rendje évezredek óta foglalkoztatja az embert. Tudósok és művészek keresik arra a kérdésre a választ, miként képes az ember megtalálni helyét e bonyolult felépítésű rendszerben. A világ, amelybe születtünk, szépséges, összetett rendszer. Lenyűgöző a természet élettelen és élő létezőinek változatossága, egymásra épülő kapcsolatainak hálózata. Az ember is egy nyitott rendszer. A nyílt rendszerek a környezetükből anyagot, energiát és információt vesznek fel, és bizonyos folyamatok után átalakulva ugyanezeket adják le. A természetes, épített, valamint a társadalmi-szociális környezet jelentősen befolyásolja az ember egészségét, ugyanakkor az emberi tevékenység is megváltoztatja a környezetet. Az ember a törzsfejlődése során legtöbb esetben azokat az élőhelyeket részesítette előnyben, melyek előnyös életfeltételeket biztosítottak számára. Nem véletlen, hogy az emberiség kifejlődése az afrikai szavannákhoz köthető. A kedvező éghajlat, elegendő könnyen megszerezhető élelem biztosította az élet feltételeit. A zömmel növényi eredetű táplálékok,- melyeket kis erőfeszítéssel be lehetett gyűjteni - és ritkábban valamilyen elhullott állatokból származó hús jelentették a táplálkozás alapját. A táplálkozási szakemberek egyetértenek abban, hogy az ember számára ez, a kőkorszaki típusú táplálkozás lenne a legtermészetesebb és legegészségesebb. Étkezésünkben a 80 %-ban növényi eredetű (zöldség, gyümölcs, olajos magvak, gabona félék, hüvelyesek), és csupán 20%-ban állati eredetű (hús, hal, tej, tejtermék, tojás) ételnek kellene kitenni. Ez az arány napjainkban sajnos megfordult. Ehhez társul a mozgásszegény, stresszes életmód, a túlzott elvárásoknak mindenáron való megfelelni akarás, a természettől való eltávolodás, a boldogító emberi kapcsolatok hiánya. Így az emberiség nagy része sajnos messze eltávolodott a természetes életmódtól, a helytelen életvitel pedig fenyegető megbetegedések lehetőségeit rejti magában. Az élet alapfeltételei: - A tiszta, oxigén- dús levegő (ma már örülhetünk, ha 18% a levegő oxigén tartalma). - Az élő víz, ami a vezetékekben és a palackokban nem igazán, de a természetben is egyre ritkábban fordul elő. - Az áldott napfény, melynek egészséget károsító hatásáról egyre többet hallunk. - Valamint a megfelelő minőségű és arányú táplálék.

4 Mint látjuk, környezetünk az emberi beavatkozások hatása miatt egyre kevésbé tudja az optimális életfeltételeket biztosítani számunkra. Nem tudjuk magunkat függetleníteni tőle, de azt meg tudjuk választani, hogy milyen közvetlen környezeti körülmények között éljünk. Ebben segíthet a BIÓNET tanácsokkal és olyan eszközök biztosításával, melyek egy boldogabb, egészségesebb minőségi életet biztosítanak számunkra. Ha a levegőben kevés az oxigén, akkor juttassuk be lakásunkba, munkahelyünkre levegőtisztítónk segítségével. Biztosítsunk az AQUA- c víztisztító segítségével magunk és családunk számára oxigéndús, bázikus (lúgos), tiszta, élő ivóvizet. Táplálék kiegészítőink, testápolónk segítségével védjük meg bőrünknek a káros sugaraktól, bőrbarát szappannal tisztítsuk meg testünket a külső szennyeződéstől. Étkezésünkkel biztosítsuk a megfelelő tápanyagot sejtjeink, szöveteink, szerveink számára. Táplálkozásunk a mai, modern világban A táplálkozás- a szaporodás mellett- a legalapvetőbb biológiai funkció. Ha gyermekkorban nem jutunk megfelelő minőségű és mennyiségű élelemhez, akkor a genetikailag meghatározott alkatunk nem képes kifejlődni, fejlődésünk lelassul, sőt extrém esetekben a mentális (agyi) fejlődés is kárt szenved. A mai civilizált világban táplálkozásunk során nem csak tápanyagokat, hanem különféle vegyi anyagokat is bejuttatunk szervezetünkbe (tartósítószerek, színezékek, állományjavítók, ízfokozók, tapadás gátlók, de a zöldség és gyümölcsfélék többsége is tartalmazhat műtrágyát, permetezőszert, érésgyorsítót). Mint már említettem, a másik probléma a nem megfelelő tápanyag-összetétel. Az állati eredetű ételek túlsúlya mellett túl sok élvezeti szert (alkohol, cukor, koffein) fogyasztunk, melyekre az emberi szervezetnek semmi szüksége nincs. A húsokban és zsírokban gazdag táplálkozás nem új keletű. Már a régi történelmi korokban is a gazdagság egyik jellemzője volt. A gazdag urak szinte kivétel nélkül megbetegedtek köszvényben, amit egyértelműen a túlzott állati fehérje fogyasztása okozott. A nem megfelelő táplálkozás számos betegség kialakulásának lehet közvetlen oka. Említettük a köszvényt, de a középkorban szintén gyakori volt gutaütés is, ami a zsíros ételek miatt fellépő érszűkületre és a vér savasságára vezethető vissza. Sajnálatos módon ezek a betegségek a mai kor emberére is jellemzőek, sőt korunkban a leggyakoribb halálokok a szív- és érrendszeri betegségek, ezek pedig szoros összefüggést mutatnak a táplálkozási szokásokkal.

5 Köztudott, hogy a mediterrán országokban (Olaszország, Spanyolország), ahol a zöldségek, gyümölcsök és főleg az olívaolaj képezik a táplálkozás alapját, sokkal alacsonyabb a szív- és érrendszeri okokra visszavezethető halálozás, mint pl. az olyan sertéshús- szalonna- kolbász- hurka kultúrákban, mint Magyarországon, vagy Németországban. A változatos, kiegyensúlyozott táplálkozás, azaz a növényi és állati eredetű táplálékok optimális aránya biztosítja az emberi szervezet számára mindazt a tápanyagot, amelyek nélkül nem valósulhat meg az egészséges, hosszú élet. Mint mindenben, a táplálkozásban is károsak a szélsőségek. Az emberi szervezet egy komplett vegyi üzem, aminek az a feladata, hogy a környezetből felvett anyagokat átalakítsa a szervezet saját anyagaivá (növekedés, regenerálódás), energiát szolgáltasson a szervezet működéséhez (biológiai oxidáció) és a vegyi folyamatok végén keletkező méregés salakanyagokat kiválassza és kiürítse szervezetünkből. Optimális esetben ez így működne, de mai rohanó világunkban sajnos táplálékfelvételünket koránt sem mondhatjuk megfelelőnek. Egyre több iparilag előállított élelmiszert fogyasztunk, egyre több méreganyaggal terheljük szervezetünket. Környezetünk is egyre szennyezettebb, mellyel nyitott rendszer mivoltunkból adódóan állandó kapcsolatban állunk. Mi tehát a teendő? Várjuk ölbe tett kézzel a végzetet, vagy tegyünk valamit egészségünk megőrzése érdekében? Úgy gondolom az utóbbi a helyes út! A levegő, víz, napfény hatásainak kivédéséről már volt szó. Mit tegyünk hát lelkünk templomának, testünknek megóvása érdekében? Mivel nem jutunk rendszeresen megfelelő élelmiszerekhez, ebédidőben is legtöbbször kifőzdében kapunk be valamit. Sajnos az is előfordul, hogy este csak valami félkész ételt tudunk összeütni. Tény, hogy így szervezetünk egyre inkább elsavasodik, és telítődik salakanyagokkal. Tudomásul kell vennünk, hogy a jelenlegi rohanó világ nem teszi lehetővé az ideális élet- és táplálkozási feltételek együttes meglétét, de a tudomány segítségével rendelkezünk azokkal a képességekkel, hogy a negatív környezeti hatásokat kivédhessük, és egészséges, hosszú életet éljünk.

6 A BIYOVIS felismerve ezt a feladatot, létrehozta a PUREX Programot, amely megoldást kínál a környezet- és táplálkozás-eredetű egészségi problémák megoldására. PUREX filozófia Az egész program lényegét kifejezi a PUREX Phase 1 jelmondata: Tisztítsd ki magad! Ha bélcsatornánkat rendszeresen kitisztítjuk a lerakódott salaktól, illetve a benne levő méreganyagoktól, jelentősen csökkenteni tudjuk az általuk okozott betegségek kockázatát. A PUREX Phase-2 segítségével feltölthetjük szervezetünk vitamin- és ásványianyag raktárait, helyreállíthatjuk egészséges bélflóránkat, ismét formába hozhatjuk magunkat, mely szintén az egészség kulcsa. A PUREX Phase-3 segítségével keringési rendszerünk kitisztításához és szívünk optimális működéséhez járulhatunk hozzá. A Purex Phase 4 segítségével a májunkat és nyirokrendszerünket tarthatjuk karban, hogy a lehető leghatékonyabban végezzék szervezetünk méregtelenítését. A BIYOVIS a PUREX Program kifejlesztésével egy olyan egyedülálló megoldást kínál egészségünk megőrzése érdekében, amilyet eddig még senki más a világon. Nincs még egy ilyen komplex megoldás, mely egymásra épülő lépcsőkben képes a teljes szervezetet méregteleníteni, kitisztítani és egyben formába is hozni. A termékek összetételét a legújabb tudományos kutatások alapján, számos eredményes klinikai és laboratóriumi vizsgálat tapasztalatainak felhasználásával dolgozták ki. Az étrendkiegészítők a hatályos törvényi szabályozásnak megfelelően az Országos Élelmiszerbiztonsági és Táplálkozástudományi Intézet által jóváhagyottak. A PUREX Program nem csak különböző termékek halmaza, hanem egyben egy FILOZÓFIA is. A civilizáció hátrányaiból származó problémák átgondolására késztet bennünket, és egyben megoldást is kínál hozzá. A PUREX lehetőség a hosszú és egészséges életre, és biztosan kihat lelkünkre és szellemünkre is, hiszen Ép testben ép a lélek! Nézzük részletesebben a PUREX Program egyes lépcsőfokait.

7 Purex phase 1. PUREX Phase 1 ( 1. fázis) Feladata a bélcsatorna kitisztítása Minden rendben odabenn? Itt a megoldás arra, hogy megszabaduljon a kínzó székrekedéstől, puffadástól, gyomorfájástól, megelőzze az irritábilis bélszindrómát (IBS) és megszüntesse bőrproblémáit. Emellett energiái megtöbbszöröződnek és még hasa is laposabb lesz! A szervezetünket szennyező anyagok Tudósok már több évtizede vizsgálják a Föld szennyezettségét. Vizsgálati eredményeik nem túl biztatóak, hiszen az emberek szervezetében is egyre nagyobb mértékben vannak jelen a káros anyagok. Nap, mint nap különféle vegyi anyagok, mérgek tömege ér bennünket a belélegzett levegővel, a táplálékkal, az ivóvízzel vagy éppen gyógyszerekkel. A kutatások eredményeiben a legszembeötlőbb az, hogy az emberi szervezet nem képes teljesen semlegesíteni ezeket az anyagokat, így felhalmozódnak sejtjeinkben, szöveteinkben, belső szerveinkben, nagy része a vastagbél falára lerakódva, szinte megkövesedve bennünk marad. A halál a belekben lakozik! - tartja Hippokratész többezer éves mondása. Hallott már erről? Napjainkban is legalább úgy igaz, mint az Ő korában. De nézzünk szembe a tényekkel: az irritábilis bélszindróma, székrekedés, gázosodás, tasakgyulladás és vastagbélrák nem olyan témák, amelyekről szívesen beszélgetnénk. Mégis, ahogy a régi mondás tartja, a halál a vastagbélben kezdődik. A boncolások gyakran azt mutatják ki, hogy a vastagbél akár 80 százalékát is elzárhatják a salakanyagok. Minek köszönhető ez az elszennyeződés? 1. Egy átlagos ember naponta legfeljebb gramm élelmi rostot fogyaszt, ami éppen a fele az ajánlott mennyiségnek. Ma már orvosi és egészségügyi közösségek is szót emelnek annak érdekében, hogy minél több gyümölcsökből, zöldségfélékből és gabonafélékből származó élelmi rostot fogyasszunk. 2. Táplálékainkkal és a belélegzett levegővel állandóan szintetikus és mérgező anyagok jutnak a szervezetünkbe. Ezeknek az anyagoknak a legnagyobb része - szerencsére - távozik a szervezetünkből. Többek között a széklettel, mely a vastagbélben nyeri el végső formáját úgy, hogy a nagy mennyiségű bélnedvből a vastagbél nyálkahártyája a folyadékot visszaszívja.

8 A vastagbél kiöblösödéseiben és a bélbolyhok között még normális emésztés esetén is az évek, évtizedek alatt bélsár rakódik le. Ez a mennyiség a bélben végbemenő rothadási folyamat, valamint székrekedés esetén sokkal nagyobb. Hihetetlenül hangzik, de 40 éves korunkra ez a lerakódott salakanyag a több kg-ot is elérheti! Mit okozhat ez? Az elraktározódott mérgek egyrészt rontják a vastagbél hámjának működését (itt történik meg a víz, bizonyos vitaminok és ásványi anyagok felszívódása). Másrészt a méreganyagokkal telített bélsáron át szívódik fel a folyadék, ami folyamatos mérgezéses állapotban tartja a szervezetet. Valamint a bélsár táptalaja a kóros baktérium-flórának és a különböző kórokozó gombáknak (mint például a Candida), és egyéb más élősködőknek. Élősködők és paraziták a szervezetben A szervezetünkben felhalmozódott mérgező anyagok, tápanyagkomponensek maradványai vezetnek el a rossz emésztéshez, a vastagbél nem megfelelő működéséhez és az immunrendszer csökkent aktivitásához. A vastagbél egészsége alapvető feltétele az immunrendszer működésének, mivel a vastagbél hámjában képződnek az immunrendszer első védelmi vonalát képező N.K. (Natural Killer) sejtek és a T-2 lymphociták. A legyengült immunredszer sebezhetővé tesz minket, könnyebben kapjuk meg a fertőző betegségeket és könnyebben telepszenek meg bennünk különböző paraziták és férgek. Ha ezek az élősködők elszaporodnak, akár szervezetünk működését is képesek befolyásolni. A környezetünkben található méreganyagok, az egyre egészségtelenebb táplálkozás és a paraziták jelenléte együttesen nagyon veszélyes az emberre. Rendkívül sok betegség és kóros állapot vezethető vissza a szervezet krónikus mérgezéses állapotára. A rossz anyagcsere, az immunrendszer nem megfelelő működése magyarázatul szolgálhat azokban az esetekben is, ahol diagnosztikus eljárássokkal a betegség pontos okát nem sikerül tisztázni. Ilyenek lehetnek többek közt: fáradtan ébredés, gyors fáradékonyság, csökkent koncentrációs képesség, energiahiány, erőtlenség, nehézkes test, ingerlékenység,

9 idegrendszeri elváltozások, kedvtelenség, stressz, hajhullás, elhízás, narancsbőr, kiütések, pattanások, érzékszervek (szem, fül, orr stb.) elégtelen működése, romlása, álmatlanság, rossz alvási szokások, legyengült immunrendszer, betegségekre hajlamos szervezet. Mint már említettük a felhalmozódott bélsár, a legyengült immunrendszer okolható a paraziták elszaporodásáért szervezetünkben. Nincs olyan élőlény, beleértve az embert is, akinek a testében ne lenne legalább egy élősködő. Mosatlan gyümölcs, nem teljesen átsütött hús, nem tiszta ivóvíz, gyakori antibiotikumos kezelés, körömrágás, csak hogy néhányat említsünk a környezetünkben jelenlévő fertőzési lehetőségekről. Általában a saját szervezetében lévő élősködőkről senki nem tud, pedig ezek több betegség kiváltói is lehetnek. Valójában a paraziták sokkal több embert öltek meg, mint az összes háború a történelem során állítja a National Geographic az egyik díjnyertes dokumentumfilmjében, A testfalók -ban. A belső tisztítás szükségessége A mai, korszerű világban hajlamosak vagyunk arról megfeledkezni, hogy nem elég külsőnket rendben tartani, hanem belsőnket is rendszeresen tisztítani kell. Ebben a modern, mérgekkel teli világban egyre nyilvánvalóbb, hogy a vastagbél, a máj és más egyéb szerveink ugyanúgy rendszeres tisztítást igényelnek, mint ahogy lakásunkban is végzünk rendszeres nagytakarítást. Honnan derül ki, hogy itt a tisztítás ideje? - Visszatérő fejfájások, ingerlékenység, hullámzó kedélyállapot - Krónikus székrekedés, vagy Irritábilis Bél Szindróma (IBS) - Püffedt, kiálló has, rossz emésztés - Állandó, erős éhségérzet, súlyfelesleg, ételallergiák - Bőrproblémák, kiütések, fémes ízérzet a szájban - Aranyér - Candida fertőzés, élősködők jelenléte a székletben - Gyakori fáradtság és erőtlenség - Szélszorulás, gázok, puffadás, erősen bűzös széklet jelzik, hogy belül nincs minden rendben.

10 Ezek közül néhány jellemzőt nézzünk kicsit részletesebben: Puffadás és bélgázok Biztosan mindenki találkozott már puffadás okozta kellemetlenséggel, netán hasi fájdalmakkal, böfögéssel, bélgörcsökkel. Ezek mindegyike kínos és kényelmetlen. Szakértők szerint ezek a tünetek a nem megfelelő emésztésre és paraziták jelenlétére vezethetők vissza. Alapos rágással, odafigyelve az étkezésre, az egyszerre elfogyasztott étel mennyiségének csökkentésével lehet javítani az emésztési folyamaton. Székrekedés Legtöbb esetben a székrekedésnek nem tulajdonítunk akkora jelentőséget, pedig jobban oda kellene figyelni, mert sok emésztőszervi és bélproblémának lehet az elsődleges oka. Normális esetben egy egészséges embernek naponta 1-2 alkalommal kellene székelnie. Ezzel ellentétben vannak emberek, akik csak 2-3 naponta tudnak megfelelően üríteni. Elgondolkodtató, hogy ha nem ürül annyi, mint amennyit megeszünk, akkor a maradék hová tűnik? Megkeményedve lerakódik vastagbelünk falára és megakadályozza annak megfelelő működését! A hasznos tápanyagokat nem tudja megfelelő mértékben feldolgozni, viszont a lerakódott salakanyagokból felszívja a méreganyagokat, ami szervezetünkre nagyon káros hatású. Mi válthatja ki a székrekedést? Rostszegény étrend Nem elegendő folyadékbevitel Mozgásszegény életmód Gyógyszerek fogyasztása IBS (Irritábilis Bél Szindróma) Terhesség Székelés gyakori visszatartása Különböző betegségek Rostokban gazdag ételekkel, elegendő élő víz fogyasztásával, rendszeres mozgással, az ürítés rendszeressé tételével megszüntethető a probléma. Irritábilis Bél Szindróma - IBS A vastagbél egyes szakaszai nem működnek megfelelően és rendszerint állandó gyulladásos állapotban is vannak. Tünetei: puffadás, gyakori alhasi fájdalom, illetve a bélműködés problémáinak teljes palettája (székrekedés-hasmenés váltakozása, szélgörcsök, erős fájdalmak, hányinger,stb.). Ez a betegség leggyakrabban a fiatal- felnőtt korosztályban kezdődik és a legelterjedtebb betegségek között tartják számon. Divertikulózis A vastagbél falának tasak-szerű kiöblösödései, melyekben megkövesedett bélsár darabok találhatóak. Extrém esetben ezek a tasakok (divertikulumok) mérete a csecsemőfej méretet is elérhetik! Mivel rostokban szegényen táplálkozunk, nem fogyasztunk elegendő folyadékot, sokszor keserítik meg ezek a fertőzött tasakok életünket. Több rost bevitelével jelentősen csökkenthető ezeknek a csomagocskáknak a jelenléte. A széklet puhább lesz, könnyebben ürül, így a lerakódások csökkennek, megszűnnek.

11 Fáradékonyság Sokan szenvedünk folyamatos fáradtságtól, mely a mindennapi koncentrációt és feladatteljesítést is rossz irányba befolyásolja. A krónikus fáradtság több tényezőből áll össze, ilyen a környezeti hatások, a stressz helytelen kezelése, különböző fertőzések, vitaminok és ásványi anyagok hiánya vagy a legyengült immunrendszer. Egy méregtelenítő kúra elvégzésével a folyamatos fáradtságérzet jó eséllyel megszüntethető. Bőr és hajproblémák Testünkben lévő méreganyagok bőrünkön, fejbőrünkön próbálnak távozni, ezt sokszor ekcéma, pattanások, zsíros bőr, korpás fejbőr formájában látjuk magunkon. Amíg szervezetünk nincs megtisztítva ezektől a salakanyagoktól, illetve a parazitáktól, folyamatosan visszatérnek majd gondjaink, bőrünk nem tisztul ki, hajunk fakóbb és vékonyabb lehet. Amennyiben Önre is jellemző valamelyik tünet, nem érdemes tovább várnia, a mérgeket ki kell takarítani szervezetéből a saját egészsége érdekében! Mit jelent a méregtelenítés? Méregtelenítéskor a szervezetet természetes módszerekkel segítjük abban, hogy a benne felhalmozódott méreganyagoktól megszabaduljon. Ezáltal különböző problémák megoldódnak, melyeket közvetve vagy közvetlenül ezek a salakanyagok okoztak. Hogyan méregtelenítsük szakszerűen a szervezetünket? - Először a vastagbelet tisztítsuk meg, hogy kipucoljuk a lerakódásokat, mérgeket és parazitákat. - Eközben bélflóránkat kell helyreállítani, amivel nagymértékben erősítjük immunrendszerünket. - Támogatnunk kell a máj méregtelenítését is. - Elegendő folyadékot biztosítsunk a salakanyagok kiürítéséhez. - Gyógynövények segítségével a szervezetben lévő mérgeket is vezessük ki. Ha a következő ábrára tekint, közelebb kerül a megoldáshoz. Mint azt már említettük, szervezetünk működését nagyban befolyásolja vastagbelünk állapota. Az ott lerakódott, méreganyagokkal telített bélsár folyamatosan irritálja a vastagbél falát, melynek következménye lehet például az IBS, de ez a mérgező képződmény nagyon sok problémát okozhat. Ezek közé tartozik a gyomorfájás, puffadás, székrekedés és a hízás, de még a folyamatos kimerültség vagy a fejfájás is. normál vastagbél lerakódásokkal teli vastagbél

12 Sokat segíthet mindennapi életén, ha megismeri, hogyan okozhat problémákat a vastagbélbe lerakódott méreganyag és ezeket a problémákat hogyan szüntetheti meg. Mindenképpen beszélnünk kell arról, hogy miért fontos a rendszeres méregtelenítés, hogyan lehet megfelelően elvégezni a vastagbél megtisztítását és milyen javulásra és eredményekre számíthat a programnak köszönhetően. Tanulmányozza figyelmesen a leírást és méregtelenítse szervezetét a megismert tények tudatában. Az alábbi képeken a vastagbélben felhalmozódott salakanyag képződmények láthatók. A Purex Phase 1 méregtelenítő csomag alkalmazása nem minden esetben eredményez ilyen elváltozásokat a kiürült székletben. A PUREX PROGRAM egy olyan komplex program, mellyel több fázisban elvégezhető a belek és a vér megtisztítása a mérgező anyagoktól. A PUREX PROGRAM lehetőséget biztosít egy mérgektől mentes, tiszta életre, új távlatokat nyit az egészség megőrzésében és helyreállításában. A PUREX PROGRAM -ban alkalmazott összes termék a legújabb tudományos eredmények ismeretében és azok alkalmazásával lett összeállítva az Ön egészsége érdekében! A PUREX PROGRAMOT évente két alkalommal célszerű elvégezni a hosszú távú eredmény érdekében. Legelőnyösebben egyszer kora tavasszal, egyszer pedig kora ősszel, de ha szükségét érezzük, bármikor elkezdhetjük. A lényeg, hogy két PUREX Program között legalább két hónap szünetet tartsunk. PUREX Phase 1 kapszula /90 db kapszula/doboz/ Alkalmazás: Napi 3x1 kapszula az étkezések előtt. Gyermekeknek csak kóros székrekedés esetén, a napi adag fele adható! A kapszula 7 különböző növényi kivonatot tartalmaz, melyek alapanyagai a következők: - Articsóka (Cynara scolymus) - Kömény (Foeniculum vulgare) - Borsmenta ( Mentha piperita) - Fokhagyma (Allium sativum) - Pézsmatök mag ( Cucurbita moschata) - Csillagánizs mag ( Illicium verum) - Kurkuma gyökér (Curcuma longa)

13 Ez a speciális összetétel intenzívebbé teszi a máj méregtelenítő funkcióit, javítja az emésztést, serkenti az epeelválasztást és kiűzi a bélcsatornában lakó élősködőket (féreghajtó). PUREX Phase 1 Rostkoncentrátum /30 db tasak (15 g/tasak)/ doboz/ Alkalmazás: 1 zacskó Rostkoncentrátumot 2-3 dl langyos PUREX 1 Teában elkeverni és reggeli előtt meg inni. Gyermekeknek csak kóros székrekedés esetén, a napi adag fele adható! A PUREX Phase 1 Rostkoncentrátum speciálisan összeválogatott vízben oldódó és vízben nem oldódó élelmi rostok keveréke, melyek nagy duzzadó képességüknél fogva erősítik a bélperisztaltikát. A bélüreget kitöltve, a bélfalra enyhe csiszoló hatást fejtenek ki, melynek következtében az ott levő salakanyag lerakódások eltávoznak. A termékben levő frukto-oligo-szacharidok ( FOS- Inulin) prebiotikus hatással bírnak, (csak a bélcsatorna hasznos baktériumai számára tápanyag, a káros baktériumok számára nem.) Ezért a bélcsatornában a hasznos tejsavbaktériumok kerülnek túlsúlyba, mely alapvető feltétele az egészségnek. A termék kellemes zöldalma ízű, amit természetes eredetű zöldalma aroma biztosít. A PUREX Phase 1 Rostkoncentrátum összetevői: - Psyllium maghéj őrlemény - Koncentrált, tisztított almarost - Koncentrált, tisztított alma pektin - Inulin - Koncentrált, tisztított narancsrost - Természetes zöldalma aroma A rostkoncentrátumot makacs székrekedés esetén a kúra eltelte után is lehet alkalmazni, ebben az esetben 2 naponta 1 zacskó elfogyasztása javasolt. PUREX Phase 1 Tea /30 db filter/doboz (A csomag 2 doboz teát tartalmaz) Alkalmazás: Naponta 2 filtert forrázzunk le 2liter vízzel és egy nap alatt fogyasszuk el! ( Igyunk meg mellé még legalább 1liter ionizált bázikus vizet a tökéletesebb tisztítás érdekében.) Gyermekeknek csak kóros székrekedés esetén, a napi adag fele adható! A termék a Purex Phase 1 csomagban és külön is megvásárolható! Cukrot ne használjunk édesítéséhez, maximum mézet, de legjobb csak natúr formában fogyasztani, A PUREX Phase 1 Teát kifejezetten a PUREX Program számára állítottuk össze. Támogatja és kiegészíti a PUREX Phase 1 kapszula és a PUREX Phase 1 Rostkoncentrátum hatását. Összetétele teljesen különbözik a Bionet és Sárkánykönnye teáktól, ezekkel ne helyettesítsük használatát! Olyan speciális gyógynövényeket tartalmaz, melyek a PUREX Programot tökéletessé teszik.

14 A PUREX Phase 1 kapszula és Rostkoncentrátum akkor működik jól, ha a kúra során elegendő folyadékot is fogyasztunk. Naponta legalább két liter PUREX Phase 1 Teát kell ahhoz elfogyasztanunk, hogy a benne levő hatóanyagok segítségével egy enyhe hashajtó, bélhám-nyugtató, szélhajtó és emésztésjavító hatást is elérjünk. A PUREX Phase 1 Tea összetétele: - Kutyabenge kéreg - Orvosi székfű - Ánizs - Édeskömény - Zöld tea - Bodza virág - Lenmag A PUREX Phase 1 programot a megfelelő hatás elérése érdekében 30 napig folytassuk. Hagyjunk fel az egészségtelen szokásainkkal, úgymint dohányzás, kávé, tea és alkohol fogyasztás, erős és nehéz ételek, chips-ek! A kúra eredményességét elősegíti, ha legalább ebben az időszakban étkezési szokásainkon is változtatunk. Kerüljük a zsíros, fűszeres, cukros ételek fogyasztását és részesítsük előnyben a teljes kiőrlésű lisztből készült pékárukat, a friss zöldségeket és gyümölcsöket, a halakat és a sovány húsokat, csökkentsük az állati eredetű ételeket! Elegendő jó minőségű ivóvíz elengedhetetlen az egészséges bélműködéshez. A legjobb eredmény elérése érdekében ajánlatos a mozgásra is odafigyelni. Hasznos tornagyakorlatok Alkalmazzunk gyomor, valamint béltornát, mely többféleképpen is végezhető. Lehet ez egyszerűen a has kinyomásával és behúzásával, vagy földre ülve a behajlított lábakat átkulcsolva, majd kinyújtva, vagy az egyszerű térdelő ülésből előrehajlás. A guggolva járás is alapos bélmozgatást jelent, de lehet éppen ülve (akár wc-n ülve is) a két öklöt az alsó bordaívünkhöz szorítva és előrehajolva is jótékony bélmozgatást elérni. Van, aki fotel háttámlájára támaszkodik hassal. Aki erősebb, az a teljes testsúlyát is ráhelyezheti. Ez segíti a perisztaltikus mozgást, és (ha vannak) a kínzó, kellemetlen szelektől is így lehet a leggyorsabban megszabadulni. A has rendszeres, az óramutató járásának irányában történő masszírozása is segít a bélből a felesleges anyagok kiürítésében. Számos jóga pozíció (ászana) is segíti a megfelelő bélmozgást.

15 Purex phase 2. A tisztítás során elveszített anyagok pótlása Miután a méregtelenítést befejeztük, gyakran előfordul, hogy fáradékonyabbnak érezzük magunkat, ingerlékenyebbek lehetünk és koncentrációképességünk is csökkenhet. Mi okozhatja mindezeket? A visszafogott táplálkozás a vitamin, nyomelem és ásványi anyagok bevitelét is csökkentheti. A salakanyagok eltávolításához sok ásványi anyagot használ fel a szervezet. A nagy mennyiségű folyadék a vízben oldódó vitaminokat, ásványi anyagokat is kiüríti. Közismert tény, hogy a szervezet számára létfontosságúak a vitaminok, az ásványi anyagok és a nyomelemek. Ha tartósan a szükségletünknél kevesebb vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet juttatunk szervezetünkbe, felborul annak belső egyensúlya, és különböző panaszok, illetve betegségek léphetnek fel. Az ilyen hiányállapotok tipikus tünetei lehetnek például: fáradékonyság, levertség, rossz közérzet, kimerültség, ingerlékenység, töredezett köröm, fénytelen haj, csökkent fizikai és szellemi teljesítmény, az ellenálló képesség csökkenése miatti gyakoribb megbetegedések. Ezek kivédésére készült el a PUREX Phase 2 Program. Ami a szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat, a bélflóra és nyálkahártya regenerálásához nélkülözhetetlen szereket, valamint a Purex 1 fázis során elkezdett méregtelenítés tökéletesítéséhez szükséges teát tartalmazza. Mik azok a vitaminok? A vitaminok olyan tápanyagok, amelyek energiát nem szolgáltatnak, a szervezet működéséhez mégis elengedhetetlenül fontosak. Mindegyik fehérje, erre utal a nevük is (vita-amin = az élethez szükséges fehérje). Mivel szervezetünk nem tudja előállítani ezeket az anyagokat, minden nap biztosítani kell az étrendünkön keresztül bejutásukat. A vitaminokat alapvetően két csoportra oszthatjuk. Egyik részük zsírban oldódik (az A-, D-, E- és K-vitamin), ezek hosszabb időre is képesek raktározódni a szervezetben. A többi vitamin vízben oldható, ezekből csak pár napos készlettel rendelkezünk. Ha huzamosabb időn keresztül a szervezet kevesebb vitaminhoz jut, vagy egyáltalán nem kap meg valamilyen vitamint, akkor vitaminhiány lép fel. Ekkor az adott vitamin által befolyásolt folyamat lelassul, vagy leáll. A vitaminraktárak feltöltésére és a biztonságos napi bevitel biztosítására szolgál a PUREX Phase 2 MultiVita Plusz kapszula.

16 PUREX Phase 2 MultiVita Plusz kapszula (60 db/doboz) Alkalmazás: napi 2x1 kapszula étkezések előtt. Gyermekeknek szintén ez az adag adható. A termék a Purex Phase 2 csomagban és külön is megvásárolható! - A B1-, B2-, B3-, B5-, B6- és B12 szükségesek a szervezet oxidatív anyagcseréjéhez, valamint nélkülözhetetlenek a megfelelő vérképzéshez, a bőr és a haj épségének megőrzéséhez, az idegrendszer megfelelő működéséhez. - Béta-karotin : hatékony antioxidáns, az A-vitamin provitaminja. A köröm, a haj és a bőr egészségének megőrzésében nagy szerepet játszik. - Folsav: alapvető fontosságú a vérképzésben, a sejtképződésben, a sejt örökítő anyagainak képzésében, az idegrendszer működésében. - D3 vitamin: szabályozza a csontok és a fogak képződéséhez szükséges kalcium és a foszfor felszívódását. - E vitamin :védi a sejteket és a szöveteket a káros szabad gyökökkel szemben, melyek a sejtfalak szerkezetét, illetve a sejtek alkotórészeit roncsolják, és az oxidációs eredetű öregedési folyamatokért is felelősek. - C-vitamin: igen hatékony antioxidáns, hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez, segíti a vas felszívódását, részt vesz az érrendszer épségének fenntartásában. - K1 vitamin: alapvető fontosságú több véralvadási faktor működéséhez. Hozzájárul továbbá a csontszerkezet egészséges fejlődéséhez és megtartásához. - Biotin más néven H vitamin: elengedhetetlen az alapvető tápanyagok (szénhidrátok, fehérjék, zsírok) anyagcseréjéhez és a haj szerkezetének védelméhez - Lutein és a béta-karotin: hozzájárul a szem egészségének megőrzéséhez. Az emberi szervezet nem tudja előállítani, ezért a szükséges mennyiséget étrendünkkel, táplálék-kiegészítővel biztosíthatjuk számára. - Zöld-tea: vegyületei nagymértékben támogatják az immunrendszert, rendszeres fogyasztása még a rák és a szívinfarktus kockázatát is csökkentheti - Ginseng: adaptogén növény, melyet világszerte ismernek immunrendszer erősítő, agykapacitást növelő, szívet megóvó és stresszt csökkentő hatásairól - Aloe vera: sejtregeneráló, béltisztító, immunrendszer erősítő. Magas vitamin és ásványi anyagés enzim tartalmának köszönhetően rendkívül széles körben tud segítséget nyújtani.

17 PUREX Phase 2 MultiMin kapszula (60 db/doboz) Alkalmazás: A MultiMine kapszula napi adagja 2x1 kapszula a reggeli és déli étkezés előtt. Gyermekek számára szintén ez az adag adható. A termék a Purex Phase 2 csomagban és külön is megvásárolható. Mint tudjuk, nem csak a vitaminokat, hanem az ásványi anyagokat is pótolnunk kell a salaktalanítás után, de mik azok az ásványi anyagok? Az ásványi anyagok azok a kémiai elemek, amelyekre szervezetünknek a megfelelő működéshez szüksége van. Ilyenek például a nátrium, a kálium, a kalcium, magnézium, vas, stb. Ezeket az elemeket napi étrendünknek a megfelelő mennyiségben kell tartalmaznia. Legtöbb esetben a táplálkozásunk nem biztosítja a megfelelő mennyiséget, ezért pótolnunk kell őket. Ezek pótlását biztosítja a PUREX Phase-2 MultiMin kapszula. Megtalálható benne minden olyan ásványi anyag, amely szervezetünk egészséges működéséhez szükséges. Ezek a vas, cink, magnézium, mangán, molibdén, réz, szelén, króm, kalcium és a jód. Fontos, hogy ezek az anyagok olyan arányban vannak a készítményben, ami a szervezet számára optimális. - A vas a vér oxigénszállító molekulájához, a hemoglobinhoz, másik része a különböző szállítófehérjékhez kötődik. A vas legfontosabb feladata az oxigén és a szén-dioxid szállítása, - A cink az inzulin alkotórészeként a vércukorszint-szabályozásban vesz részt. Az inzulinon kívül mintegy hetvenféle enzimben van jelen. Ezen kívül a növekedésben, szaporodásban, nemi fejlődésben, anyagcserében játszik szerepet. - A magnézium az idegek és izmok működésében, fehérje-, zsír- és szénhidrát- anyagcserében, a szív és érrendszer működésében, és a csontok felépítésében van fontos szerepe. -A mangán a szénhidrát- és zsíranyagcsere, a fehérje-, DNS-, az RNS- szintézis, elengedhetetlen része. - A molibdén aldehideket, szulfátokat oxidáló enzimek felépítéséhez, purin-anyagcseréhez nélkülözhetetlen. - A réz a központi idegrendszer működésénél, vérképzésnél, oxidációs, redukciós folyamatokhoz kell. -A szelén a sejtmembránok épségének megtartása a legfontosabb feladata. -A króm a szénhidrát anyagcsere fontos része, a cukorbetegség megelőzéséhez nélkülözhetetlen. -A kalcium a csontok, fogak felépülésében, idegrendszer működésében, izmok összehúzódásában, enzimek működésésében, véralvadásban játszik szerepet -A jód a pajzsmirigyhormon termeléséhez, anyagcsere szabályozásához, idegrendszer működéséhez, vérkeringés szabályozásához szükséges.

18 PUREX Phase 2 Regaflor tabletta (60 db/doboz) Alkalmazás: a Regaflor tabletta napi adagja 2x1 tabletta a reggeli és déli étkezés előtt. Gyermekek számára szintén ez az adag adható. A termék a Purex Phase 2 csomagban és külön is megvásárolható! Hogy immunrendszerünk is jól működjön Szervezetünk általános egészségi állapota immunrendszerünk állapotának függvénye. Ha immunrendszerünk nem működik megfelelően, fogékonyabbak leszünk a fertőzésekkel szemben és szervezetünk energiáit a kórokozók elleni küzdelem fogja lekötni. Ezért fontos a PUREX Phase2 Regaflor tabletta szedése. 1,3-1,6 béta-glükánt és inulint tartalmaz.. Ezek olyan speciális nem cukorszerű poliszacharidák, melyeket csak a hasznos bélbaktériumok képesek táplálékul felhasználni, a károsak nem. Ezáltal a káros baktériumok kipusztulnak, a hasznosak pedig elszaporodnak a bélcsatornában fenntartva annak egészségét és az immunrendszer hatékony működését. A még tökéletesebb tisztaságért PUREX Phase 2 Tea (30 db filter/doboz) Alkalmazás: egy filter felhasználásával minden reggel készítsünk 1 liter teát és a MultiVita, MultiMine kapszulákat és az Regaflor tablettát ezzel vegyük be. A maradék teát a nap folyamán fogyasszuk el. Ízesítéséhez ne használjunk cukrot, maximum mézet, de legjobb, ha natúron isszuk! A tea fogyasztása gyermekek számára nem javasolt! A termék a Purex Phase 2 csomagban és külön is megvásárolható! A bélcsatornánk gyorsabb regenerációjával, a vizeletürítés enyhe fokozásával és az emésztőnedvek elválasztásának javításával tökéletesíti a PUREX Phase 1 tisztítókúra hatását. A PUREX Phase 2 Tea összetételénél fogva enyhe gyomor- és bélgörcsoldó hatással is rendelkezik, ezért jól elősegíti a tisztítókúrát követő átállást, a normál táplálkozásra. A tea kizárólag természetes gyógynövényeket tartalmaz ( Gyermekláncfű-gyökér, zöldtea, csalánlevél, fekete-bodza virág, tarackbúza gyökértörzs, citromfű levél, édeskömény-mag, koriander termés). A megfelelő folyadékbevitel az emberi egészség alapvető feltétele. A legjobb folyadék az ember számára a tiszta víz, vagy a megfelelően összeállított gyógytea-keverék.

19 Az 1liter tea mellé legalább 1-1,5l bázikus (lúgos) vizet is érdemes elfogyasztani naponta. A PUREX Phase 2 Regeneráló kúrát 1 hónapon keresztül kell folytatni, a megfelelő hatékonyság érdekében. A gyűjtődobozban 1-1 doboz MultiVita, MultiMine kapszula és 1 doboz Regaflor tabletta van, valamint 1 doboz PUREX Phase 2 Tea, mely 30 db tea filtert tartalmaz. Így egy gyűjtődobozban minden benne van, ami az egy hónapos kúrához szükséges. Purex phase 3. A PUREX Phase 1 Program elvégezte a szervezetünkben (bélcsatornánkban és májunkban) lerakódott méreganyagok eltávolítását. A PUREX Phase 2 Program segítségével ismét formába hoztuk magunkat, feltöltöttük szervezetünk ásványi-anyag és vitamin raktárait, regeneráltuk a PUREX Phase 1 Programban megdolgozott bélcsatornánk hámját és mikro-flóráját, tehát itt az idő, hogy szervezetünk egy másik fontos rendszerével, a keringési rendszerrel is foglalkozzunk. Nem árt, ha tudjuk, hogy világszerte a legtöbb halálozás valamilyen szív, vagy keringési rendellenességre vezethető vissza, tehát a program fontosságát, azt hisszük nem kell különösebben hangsúlyozni. A PUREX Phase 3 Program feladata a vérerek kitisztítása és a szív működésének optimalizálása. A PUREX Phase 3 Program alkalmazásával normalizálhatjuk vérünk koleszterin- és triglicerid- (vérzsír) szintjét és eltávolíthatjuk az érfalakon található lerakódásokat ( érelmeszesedés ) és olyan anyagokkal láthatjuk el szervezetünket, melyek egyik legfontosabb szervünk, szívünk működését javítják, illetve optimalizálják. A CORDIA Q-10 kapszula (30 db/doboz) Alkalmazás: javasolt napi adag: 1 kapszula a reggeli étkezés után. Gyermekek számára a termék fogyasztása nem javasolt. A termék a Purex Phase 3 csomagban és külön is megvásárolható! Legfontosabb hatóanyaga a Q 10 Coenzim, amely központi szerepet játszik az energiatermelésben. A szívizmunk születésünktől halálunkig folyamatosan működik, ezért nagyon sok energiára van szüksége. Szervezetünk Coenzim Q-10 szintje korunk előrehaladásával folyamatosan csökken, ezért ha ezt kívülről pótoljuk, fenntarthatjuk az energiatermelő folyamatok optimális működését.

20 A Coenzim Q-10 hiánya esetén az anyagcsere széleskörű zavara jöhet létre. Ez kihatással lehet a keringési rendszer (szív, erek) állapotára, a tüdő, a vese működésére és az öregedési folyamatokra is. A megfelelő Coenzim Q-10 adagolással megelőzhetjük ezeket problémákat, és hozzájárulhatunk egészségünk megőrzéséhez. A CORDIA Q-10 kapszula egyéb aktív komponensei (E-vitamin, Béta-karotin, Szelén, C-vitamin) erős természetes antioxidánsok, melyek megvédik szervezetünket a működése során folyamatosan keletkező ún. szabad-gyökök kártételével szemben. A szabad-gyökök erős oxidatív tulajdonságuk miatt károsítják az erek falát (különösen a koszorúerekét) és egyre több a bizonyíték arra, hogy a szabad-gyökök a fő bűnösök a rosszindulatú daganatok kialakulásában is. Összefoglalva a CORDIA Q-10 kapszula: - Növeli a szív teljesítményét. - Kivédi a szívgyógyszerek illetve a béta-blokkolóknak nevezett vérnyomás-csökkentő szerek mellékhatásait. - Megőrzi az érfalak rugalmasságát. - Javítja a szív saját energiaellátását. - Erősíti az immunrendszert. - Védi szívünket és egész szervezetünket a szabad-gyökök kártételétől. Lecitin-Kombi lágyzselatin kapszula (90 db/doboz) Alkalmazás: javasolt napi adag: 3x1 kapszula, az étkezések előtt! A termék fogyasztása gyermekek számára nem javasolt! A termék a Purex Phase 3 csomagban és külön is megvásárolható! A lecitin természetes eredetű vegyület, mely például a szójában fordul elő. Zsírok és esszenciális telített és telítetlen zsírsavak bonyolult keveréke foszforral kombinált formában. - Rendszeres fogyasztása klinikailag igazoltan csökkeni a vér káros (LDL) koleszterinszintjét - Csökkenti a tápcsatornából a zsírok felszívódását.

21 - Szellemi és fizikai kimerültség esetén elősegíti a szervezet regenerálódását. - Javítja a memóriát és a koncentrálóképességet. - Mivel a lecitin a sejtek felépítésében is szerepet játszik, hatására nő a szervezet teljesítőképessége. - Fontos tulajdonsága, hogy az érfalakra már lerakódott koleszterint képes oldható formájúvá alakítani, és kiüríteni a szervezetből. - Javítja az agyi funkciókat. - Jó hatású a májban lerakódott zsírok eltávolításában, meggátolja a zsírmáj kialakulását. - Nagymértékben csökkenti vagy esetleg meg is szűnteti az ízületi fájdalmakat. Ezért azok a sportolók sem nélkülözhetik, akiknek a teljesítményét ízületi fájdalom korlátozza. - Egészséges színt ad a hajnak, csökkenti a hajhullást és segítségével megelőzhető az ekcéma kialakulása is. A Lecitin-Kombi lágyzselatin kapszula a lecitint könnyen felszívódó, természetes folyékony formában tartalmazza, ezért sokkal hatékonyabb, mint a szilárd, granulátum formájú készítmények. Ebben a készítményben a Coenzim-Q-10 különösen hatékony zsírban oldott állapotban található, könnyen felszívódó, aktív formában. Harmadik fontos összetevője a búzacsíra-olaj, ami olyan természetes, esszenciális, telítetlen zsírsavakat tartalmaz, melyek szintén hozzájárulnak az ér- és keringési rendszer egészséges működéséhez, emellett pedig hatékonyan csökkentik a vér káros koleszterin szintjét. O-Mega-3 lágyzselatin kapszula (60 db/doboz) Alkalmazás: napi javasolt adagja 2 kapszula. A kapszula fogyasztása gyermekek számára nem javasolt! A termék a Purex Phase 3 csomagban és külön is megvásárolható! A sok állati eredetű, telített zsírsav tartalmú táplálék fogyasztása arra vezet, hogy vérünkben megnő a koleszterin- és triglicerid- szintje. Ezek a zsírok felelősek az érelmeszesedés, érszűkület, a magas vérnyomás és különböző szívbetegségek kialakulásáért. Ha a vérzsír szint csökkentését kívánjuk elérni, akkor Omega-3 zsírsavakat kell fogyasztanunk. Természetes forrásai a tengeri halak, például a lazac. Zsírjukban magas koncentrációban található két fontos Omega-3 zsírsav, az EPA és a DHA, ami klinikailag igazoltan hozzájárul a szív- és érrendszer egészséges működéséhez.

22 Napi javasolt adagja 2 kapszula, ez konkrétan 270 mg EPA és 180 mg DHA bevitelt jelent, 137 mg egyéb, biológiailag aktív Omega-3 zsírsavval együtt. Ez a mennyiség minimum 30 napon keresztül fogyasztva csökkenti a vér káros koleszterin és triglicerid szintjét. Súlyosabb esetekben, a kúrát tovább kell folytatni. Adott esetben akár 1-2 évig is eltarthat, míg az extrém magas vérzsír szint normalizálódik. Életmód- és táplálkozási szokásváltással a kúra eredményessége jelentősen felgyorsítható! Fogyasszunk legalább hetente párolt (nem zsírban sült!) tengeri halat, naponta sok zöldséget és gyümölcsöt és mozogjunk intenzíven és rendszeresen! FLOWNORM kapszula (90 db/doboz) Alkalmazás: ajánlott napi adagja 3x1 kapszula. A kapszula fogyasztása gyermekek számára nem javasolt! A termék a Purex Phase 3 csomagban és külön is megvásárolható! A mai kor emberének gyakori betegsége az érszűkület, a visszeresedés és a trombózis. Ez különböző okokra (pl. táplálkozási, mozgási) vezethető vissza, de sok esetben öröklött hajlam is közrejátszhat a kialakulásukban. Ereinket ugyanúgy karban kell tartani, mint a vízvezetékeket, melyeket időközönként vízkőtelenítenek és fertőtlenítenek. Az erek vízköve a táplálékkal bevitt ásványi anyagból és zsírokból képződik. Az érfalon kialakuló lerakódások miatt különböző turbulenciák is kialakulnak, melyek elősegíthetik a trombózisok (vérrögök) képződését is. A FLOWNORM kapszula neve Normális Áramlás -t jelent. Egyik hatóanyaga egy speciális szőlőmag kivonat, mely az előző készítményhez képest is nagy mennyiségben, 95 %-ban tartalmaz polifenolokat Ezek hatására az érfalra felrakódott káros anyagok feloldódnak, helyreáll az erek áteresztő képessége, csökken a vérnyomás, elmúlik a trombózis veszély.

23 Másik újdonság a készítményben a Gránátalma (Punica granatum) kivonata, ami egy szuper-antioxidánst az ellag-savat tartalmazza. Az ellag-sav és a szőlőmag-kivonatból származó antioxidáns sajátságú polifenolok, azok közül is elsősorban a resveratrol hatékonyan végzi el ereink kitisztítását, meggátolja trombózisok kialakulását és erősíti szívműködésünket. A termékben még található L-aszkorbinsav és E-vitamin tovább erősíti ezeket a hatásokat. Különösen ajánlott azoknak, akik már átestek trombózison, infarktuson, de főleg azoknak, akik nem akarják ezeket a betegségeket megtapasztalni. Az ÚJ FLOWNORM rendszeres szedésével megőrizhetjük érrendszerünk egészségét, folyamatosan tisztántartva vérereinket. A PUREX Phase3 Programot egy hónapon keresztül kell használni, normál esetben évente 2 alkalommal. (A PUREX Phase 1-hez és Phase 2-höz kapcsolva). Azok az emberek, akiknél a koleszterin- és triglicerid szint extrém eltéréseket mutat a PUREX Phase 3 Programot mindaddig folytassák, míg ezek a laboratóriumi értékeik nem közelítenek a normálhoz.

24 Purex phase 4. Májvédő és májregeneráló program Nagytakarítás szervezetünk vegyi üzemében Májunk, ha egészséges, képes megtisztítani szervezetünket a mérgektől. Akkor van baj, ha túlzott terhelésnek van kitéve, ilyenkor nem képes szűrő, tisztító, semlegesítő feladatát ellátni. A károsodott máj csökkent epekiválasztásának hatására romlik a vékonybél emésztőképessége. Ezáltal méreg-és salakanyagok kerülnek nagy mennyiségben a nyirokrendszerbe, amely a nyirokkeringés elzáródásához vezethet. A folyamatos nyirokelzáródások következtében krónikus panaszok jelentkezhetnek! A nyirokpangás oka pedig a terhelt májban képződő epekövek által elzáródott máj. Fontos tehát májunk rendszeresen tehermentesítése, ezzel biztosítjuk a harmonikus működését és nem utolsó sorban a saját egészséges, energiával teli életünket. A legújabb Biyovis PUREX Phase 4 csomag ennek érdekében lett kifejlesztve, ezáltal megoldást kínál a májvédelemre és májregenerálásra; a e mellett pedig megfelelően támogatja nyirokrendszerünk működését is. A környezeti ártalmaknak mindannyian ki vagyunk téve, közvetlenül (pl. munkahelyi toxikus anyagok, zöldségekben lévő vegyszermaradványok) vagy akár közvetetten (szmog, cigarettafüst). Ezen külső forrásokból szervezetünkbe érkező káros anyagoktól könnyen megbetegedhetünk; és csak a májunk tud minket megmenteni a betegségektől. Miért van ez így? Mindenki tudja, hogy egészségünk a vér tisztaságától függ. A vér tisztasága pedig a máj tisztaságától, a más és a nyirokrendszer megfelelő működésétől függ. Ezért fontos májunk rendszeres tisztítása, májbetegségek esetén regenerálása. Purex Phase 4: Mindenkinek! A PUREX Phase 4 program tehát minden átlagos életvitelű felnőtt személynek javasolt, hiszen mindannyian ki vagyunk téve a környezetből érkező toxikus anyagok kártékonyságának. A Purex Phase 4 program azonban kimondottan javasolt magas koleszterinszint, zsírban gazdag táplálkozás, túlzott alkoholfogyasztás, hosszan tartó gyógyszeres kezelés esetén. Májbetegségek kiegészítő kezelésére is alkalmazható, hiszen alkalmas a máj és a nyirokrendszer erősítésére, védelmére és regenerálására.

25 PUREX Phase 4 Digecol kapszula (60 db/doboz) Alkalmazás: napi 2x1 kapszula étkezések előtt. A termék a Purex Phase 4 csomagban és külön is megvásárolható! Az összetevők egy speciális, növényi eredetű, bélben oldódó kapszulába kerültek (DR Caps), így optimálisabb a hatóanyagok felszívódása! Szeretne jóízűt ebédelni, de alig evett pár falatot, máris pattanásig feszül a ruhája? Vagy a nehéz, zsíros ételektől mozdulni sem bír? Ezzel korunkban egyre többen küzdenek. A Digecol kapszula megszünteti a puffadást és teltségérzetet, ezáltal jobb közérzetet biztosít. A termék olyan speciális, nagy tisztaságú és töménységű természetes növényi kivonatokat tartalmaz (Cynara scolymus articsóka, Foeniculum vulgare kömény és Mentha piperita borsmenta), melyek sok száz éves orvosi és népgyógyászati evidencia szerint fokozzák a máj természetes méregtelenítő funkcióinak hatékonyabb működését, valamint nagymennyiségű zsíros étel elfogyasztása esetén a megfelelő mennyiségű epeelválasztást. - eseti puffadtságérzet, epegörcs megszüntetésére - rendszeresen jelentkező epeproblémák kezelésére Figyelem: epeköves és epekőképződésre hajlamos személyeknek a termék fogyasztása nem ajánlott! PUREX Phase 4 DigeMax kapszula (90 db/doboz) Alkalmazás: napi 3x1 kapszula étkezések előtt. A termék a Purex Phase 4 csomagban és külön is megvásárolható! Az összetevők egy speciális, növényi eredetű, bélben oldódó kapszulába kerültek (DR Caps), így optimálisabb a hatóanyagok felszívódása! Sok helyzetben lehet fontos, hogy májunknak ne egyedül kelljen megküzdenie a fehérjékkel! Jó néhány betegség van, amely legyöngíti májunkat; ilyenkor kiemelten fontos, hogy csökkentsük a rá eső terhelést! A DIGEMAX kapszula olyan növényi eredetű enzimeket és enzim hatású anyagokat tartalmaz, melyek elősegítik a táplálékkal bevitt fehérjék könnyebb lebomlását, ily módon elősegítve azok gyorsabb hasznosulását.

26 A trópusi Papaya gyümölcsből előállított papain enzimet, ananász-juice port és gyömbér-kivonatot tartalmaz. Az ananász szintén tartalmaz egy bromelain nevű fehérjebontó enzimet és a gyömbér hatóanyagának a gingerolnak is van ilyen hatása. A gyömbér ezenkívül jó görcsoldó, szélhajtó és gyulladáscsökentő hatással is rendelkezik, mely tulajdonságok előnyösek a károsodott máj számára. A károsodott máj nagyon érzékeny a fehérje terhelésre, ezért a DIGEMAX hatóanyagai elősegítik a terhelés csökkentését és könnyebbé teszik a fehérjék emésztését és átalakítását. A DIGEMAX kapszula növényi eredetű enzimeket és enzim hatású anyagoknak köszönhetően: - A fehérje emésztés javítása, a máj fehérje terhelésének csökkentése. - A táplálékkal bevitt fehérjék emésztésének elősegítése - A máj fehérje terhelésének csökkentése - Görcsoldó, szélhajtó, gyulladáscsökkentő hatás (Gyömbér hatása) PUREX Phase 4 Hepareg kapszula (60 db/doboz) Alkalmazás: napi 2x1 kapszula étkezések előtt. A termék a Purex Phase 4 csomagban és külön is megvásárolható! Az összetevők egy speciális, növényi eredetű, bélben oldódó kapszulába kerültek (DR Caps), így optimálisabb a hatóanyagok felszívódása! Tudta, hogy a májméregtelenítés minden átlagos életvitelű felnőtt személynek javasolt, hiszen mindannyian ki vagyunk téve a környezetből érkező toxikus anyagok kártékonyságának? A Hepareg kapszula egy egyszerű eszköz a máj méregtelenítésére! A Máriatövis májvédelemben és regenerálásban betöltött előnyös alkalmazását a mai modern orvosi vizsgálatok is igazolták. Fő hatóanyaga a sylimarin, mely megakadályozza a májban termelődő, a méregtelenítő folyamatokhoz feltétlenül szükséges aminosav-szerű anyag, a glutation kiürülését. Erős antioxidáns hatással is rendelkezik, mely megvédi a májsejteket a szabad gyökök által okozott károsodástól. Ebből a célból a HEPAREG tartalmaz még zöldtea-kivonatot is, hogy a májsejtek oxidatív károsodás elleni védelme még intenzívebb legyen. A sylimarin bizonyítottan regenerálja is a májsejteket, hatására az elöregedett, elhalt májsejtek helyett egészséges, új sejtek jönnek létre. Megfigyelték előnyös alkalmazását májbetegségek, többek között a vírusos májgyulladás (hepatitis) és a májzsugor ( cirrhozis) kezelésében is. Injekciós formában befecskendezve életet is menthet akut gombamérgezések (pl. gyilkos galóca) esetén.

27 Alkoholos májkárosodásból felépülő páciensek számára komoly segítséget jelent a máj glutation termelő képességének fokozásában betöltött szerepe, mivel az alkohol a májban termelődő összes glutationt felemészti. Megfigyelték az epekő képződés gátlásában betöltött szerepét is, ugyanis serkenti a koleszterinben gazdag emésztőnedvnek az epének az áramlását, így a gyorsabban áramló epéből kisebb eséllyel alakulnak ki kövek, mint a pangó állapotúból. Ezt a hatását még tovább fokozza a HEPAREGben levő articsóka-kivonat is. A HEPAREG-ben alkalmazott Máriatövis-kivonat rendkívül magas, 80 % -os tisztaságú sylimarint tartalmaz. PUREX Phase 4 Tea (30 filter/doboz) Alkalmazás: Napi 1 liter tea fogyasztása ajánlott, 1 db teafilterből. Forró vízben 15 percig hagyja ázni! A termék a Purex Phase 4 csomagban és külön is megvásárolható! Ennek a nagyszerű hatású teakeveréknek a célja, hogy a rohanó kor embere egyszerűen tudja egyik legfontosabb szervét, a máját támogatni abban az összetett, nehéz feladatban, melyet az vállal a szervezet megfelelő működése érdekében! A PUREX Phase 4 tea olyan speciális gyógynövények kombinációja, melyek népgyógyászati tapasztalatok és a modern kutatások alapján is, elősegítik a máj működését és a májsejtek károsodása esetén azok regenerálódását. Tartalmaz Máriatövis ( Sylibum marianum) magot, Édesgyökeret ( Glychyrrhiza glabra), Orvosi ziliz (Althea officinalis) levelet, Gyermekláncfű ( Taraxacum officinale) gyökeret, Borsmenta ( Mentha piperita) levelet, Orbáncfüvet ( Hypericum perforatum), Citromfű ( Melissa officinalis) levelet és Csalán ( Urtica dioica) levelet. Ezek a gyógynövények kiegészítik illetve fokozzák a PUREX Phase 4 kapszulák hatékonyságát, illetve önmagukban is képesek a májműködés javítására és a máj regenerálódó képességének elősegítésére. - Hatóanyagai által a májtisztító, májregeneráló funkciók támogatása, a PUREX Phase 4 kapszulák hatásának erősítése - A szükséges folyadékbevitel egy részének biztosítása (a méregtelenítő kúrák elengedhetetlen része a bőséges folyadék bevitel!) - Rendszeresen fogyasztva (kúrán kívül is) támogatja a máj egészséges, normál működését, véd a károsodásoktól. - Hatóanyagai elősegítik a nyirokfolyadék jobb áramlását, a nyirokcsomók könnyebb ürülését, javítják a nyirokrendszer tisztulását.

A -tól Z -ig. Koleszterin Kisokos

A -tól Z -ig. Koleszterin Kisokos A -tól Z -ig Koleszterin Kisokos A SZÍV EGÉSZSÉGÉÉRT Szívügyek Magyarországon Hazánkban minden második ember szív- és érrendszerrel kapcsolatos betegség következtében veszíti életét*, ez Magyarországon

Részletesebben

Modern múlt Étkezésünk fenntarthatóságáért. 1.Tematikus nap: A hal mint helyben találhatóegészséges, finom élelmiszer

Modern múlt Étkezésünk fenntarthatóságáért. 1.Tematikus nap: A hal mint helyben találhatóegészséges, finom élelmiszer Modern múlt Étkezésünk fenntarthatóságáért 1.Tematikus nap: A hal mint helyben találhatóegészséges, finom élelmiszer Halat? Amit tartalmaz a halhús 1. Vitaminok:a halhús A, D, B 12, B 1, B 2 vitaminokat

Részletesebben

HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT

HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT Japánban emberemlékezet óta fogyasztják Beigazolódott, hogy a chlorella és a spirulina alga gátolja a rákos sejtkolóniák kialakulását, azaz hatékony a rákmegelőzésben.

Részletesebben

Szívünk egészsége. Olessák Ágnes anyaga 2010.03.23.

Szívünk egészsége. Olessák Ágnes anyaga 2010.03.23. Szívünk egészsége Olessák Ágnes anyaga 2010.03.23. Egészséges szív és érrendszer Táplálékod legyen orvosságod, és ne gyógyszered a táplálékod Hippokratesz A szív működése Jobb kamra, pitvarkisvérkör CO2

Részletesebben

Az egyensúly belülről fakad!

Az egyensúly belülről fakad! Az egyensúly belülről fakad! TIENS BELSŐ EGYENSÚLY TABLETTA BELSŐ EGYENSÚLY TABLETTA A Belső egyensúly tabletta étrend-kiegészítő készítményt különösen az emésztőrendszer működésének serkentésére fejlesztették

Részletesebben

Glutén. Gégényné Osztó Zsuzsanna. Okleveles természetgyógyász, Reflexológus

Glutén. Gégényné Osztó Zsuzsanna. Okleveles természetgyógyász, Reflexológus Glutén Gégényné Osztó Zsuzsanna Okleveles természetgyógyász, Reflexológus Mi is az a glutén? Az egész életen át tartó intoleranciát a gluténnek (sikér) nevezett összetett fehérje okozza, melyet a búza-,

Részletesebben

A flavonoidok az emberi szervezet számára elengedhetetlenül szükségesek, akárcsak a vitaminok, vagy az ásványi anyagok.

A flavonoidok az emberi szervezet számára elengedhetetlenül szükségesek, akárcsak a vitaminok, vagy az ásványi anyagok. Amit a FLAVIN 7 -ről és a flavonoidokról még tudni kell... A FLAVIN 7 gyümölcsök flavonoid és más növényi antioxidánsok koncentrátuma, amely speciális molekulaszeparációs eljárással hét féle gyümölcsből

Részletesebben

TIENS KARDI. Krill olaj étrend-kiegészítő kapszula homoktövis olajjal és amaránt magolajjal. A világ legtisztább vizeiből

TIENS KARDI. Krill olaj étrend-kiegészítő kapszula homoktövis olajjal és amaránt magolajjal. A világ legtisztább vizeiből TIENS KARDI Krill olaj étrend-kiegészítő kapszula homoktövis olajjal és amaránt magolajjal A világ legtisztább vizeiből Krill olaj étrend-kiegészítő kapszula homoktövis olajjal és amaránt magolajjal Ez

Részletesebben

A VÍZ AZ ÉLET FORRÁSA

A VÍZ AZ ÉLET FORRÁSA A VÍZ AZ ÉLET FORRÁSA www.evp.hu A víz az élet forrása: víz nélkül nincs, és nem is lehetséges egészséges élet. A víz lehetővé teszi a vérkeringést, segíti a sejtek működését és a test méregtelenítését,

Részletesebben

Táplálék. Szénhidrát Fehérje Zsír Vitamin Ásványi anyagok Víz

Táplálék. Szénhidrát Fehérje Zsír Vitamin Ásványi anyagok Víz Étel/ital Táplálék Táplálék Szénhidrát Fehérje Zsír Vitamin Ásványi anyagok Víz Szénhidrát Vagyis: keményítő, élelmi rostok megemésztve: szőlőcukor, rostok Melyik élelmiszerben? Gabona, és feldolgozási

Részletesebben

Tiens Ivóvíz Hidrogéndúsító pohár A kiváló választás

Tiens Ivóvíz Hidrogéndúsító pohár A kiváló választás Tiens Ivóvíz Hidrogéndúsító pohár A kiváló választás A víz nélkülözhetetlen A hidrogénben gazdag víz kutatása 2007. Ohsawa professzor a Japán Orvosi Egyetemen kiadott egy disszertációt a hidrogén terápiás

Részletesebben

Mit kell tudni az ASTAXANTHIN-ról? A TÖKÉLETES ANTIOXIDÁNS

Mit kell tudni az ASTAXANTHIN-ról? A TÖKÉLETES ANTIOXIDÁNS Mit kell tudni az ASTAXANTHIN-ról? A TÖKÉLETES ANTIOXIDÁNS Az antioxidánsok olyan molekulák, melyek képesek eltávolítani a szabadgyököket a szervezetünkből. Ilyen az Astaxanthin is, reakcióba lép a szabadgyökökkel

Részletesebben

Új Étrend-kiegészítők, vitaminok

Új Étrend-kiegészítők, vitaminok Új Étrend-kiegészítők, vitaminok Étrend-kiegészítők, vitaminok Az átlagos napi táplálkozás nem képes fedezni minden olyan tápanyag bevitelét, melyekre szervezetünknek szüksége van! Egészségünk megóvása

Részletesebben

Ferrotone 100% természetes forrásvízből nyert vastartalmú étrendkiegészítő

Ferrotone 100% természetes forrásvízből nyert vastartalmú étrendkiegészítő Ferrotone 100% természetes forrásvízből nyert vastartalmú étrendkiegészítő Miért fontos a szervezetnek a vas? A vas számos enzim összetevője, így fontos kémiai reakciókban vesz részt. A hemoglobin és a

Részletesebben

Életerő, Sport és Fittség

Életerő, Sport és Fittség Életerő, Sport és Fittség Guarana Tabletta Tapasztalja meg a Guarana élénkítő hatását A Guarana egy Dél-Amerikában őshonos cserje, koffein tartalma, élénkítő serkentő hatásai miatt használják Kényelmes

Részletesebben

HEALTHY FOOD Egészséges Étel az Egészséges Élethez Az élelmiszer és az egészség

HEALTHY FOOD Egészséges Étel az Egészséges Élethez Az élelmiszer és az egészség HEALTHY FOOD Egészséges Étel az Egészséges Élethez Az élelmiszer és az egészség Készült a vas megyei Markusovszky Kórház Nonprofit Zrt. megbízásából, a Healthy Food Egészséges Étel az Egészséges Élethez

Részletesebben

Hogyan táplt. plálkozzunk lkozzunk. Parnicsán Kinga dietetikus

Hogyan táplt. plálkozzunk lkozzunk. Parnicsán Kinga dietetikus Hogyan táplt plálkozzunk lkozzunk egészs szségesen? Parnicsán Kinga dietetikus A táplálkozás jelentősége Táplálkozás: Az anyagcseréhez szükséges anyagok bevitele a szervezetbe. A táplálkozás célja: - energia

Részletesebben

A tíz legegészségesebb szénhidrátforrás- avagy mivel helyettesíthető a kenyér?

A tíz legegészségesebb szénhidrátforrás- avagy mivel helyettesíthető a kenyér? A tíz legegészségesebb szénhidrátforrás- avagy mivel helyettesíthető a kenyér? Árpa A rizs egyik legegészségesebb alternatívája. Oldható rostokat tartalmaz, fogyasztása után pedig hosszabb ideig érezzük

Részletesebben

Szigorú minőségi követelmények

Szigorú minőségi követelmények Szigorú minőségi követelmények Tudományos alapokon nyugvó, biztonságos termékek Természet ihlette, hatékony összetevők és innovatív formulák Svédországi fejlesztések: szigorú minőségi elvárások és alapos

Részletesebben

1. Figuactiv Levesek és Shake-ek

1. Figuactiv Levesek és Shake-ek 1. Figuactiv Levesek és Shake-ek Ajánlott napi fogyasztás: A diéta program során a kívánt eredmény elérése érdekében a napi 3 fő étkezésünk közül kettőt Figuactiv Levesre és/vagy Shake-re kell cserélnünk.

Részletesebben

Elixír az izületek védelmére

Elixír az izületek védelmére Elixír az izületek védelmére Glükozamin Segíti az ízületi porcok és kötőszövetek épülését Eredmeny mar 1 7 nap utan Porcképző szulfátok Gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatás Collagén peptid Elősegíti

Részletesebben

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014 Oktatási anyag, oktatási segédlet az egészséges étkezési szokásokat érintő ismeretek fejlesztése és azok gyakorlati alkalmazása érdekében 5. osztályos tanulók részére I. félév 2. óra Készült az Európai

Részletesebben

AZ EGÉSZSÉGES HAJÉRT ÉS BŐRÉRT HIALURONSAV ÉS KOLLAGÉN ANTIOXIDÁNS SZŐLŐMAG-KIVONAT 9 VITAMIN, 3 ÁSVÁNYIANYAG HAIR MINA

AZ EGÉSZSÉGES HAJÉRT ÉS BŐRÉRT HIALURONSAV ÉS KOLLAGÉN ANTIOXIDÁNS SZŐLŐMAG-KIVONAT 9 VITAMIN, 3 ÁSVÁNYIANYAG HAIR MINA AZ EGÉSZSÉGES HAJÉRT ÉS BŐRÉRT HIALURONSAV ÉS KOLLAGÉN ANTIOXIDÁNS SZŐLŐMAG-KIVONAT 9 VITAMIN, 3 ÁSVÁNYIANYAG A haj kommunikál rólunk, meghatározza az első benyomást és mutatja azt is, ha változunk Mit

Részletesebben

táplálkozásunkplálkoz

táplálkozásunkplálkoz Előtte Utána - 15 KG Mi befolyásolja olja az egészséget? get? stressz ökológia Genetikus adottságok táplálkozásunkplálkoz 15 Mi az egészs szséges és s táplt pláló étkezés? Hogyan hat a táplálkozás az egészségre?

Részletesebben

Ayurveda. 2. rész. Előadó: Riesz István Dr.(Ayu)Hon. Kuratóriumi Elnök. 2011. február 26. szombat Indiai Kulturális Központ,Budapest

Ayurveda. 2. rész. Előadó: Riesz István Dr.(Ayu)Hon. Kuratóriumi Elnök. 2011. február 26. szombat Indiai Kulturális Központ,Budapest Ayurveda és a méregtelenítés 2. rész 2011. február 26. szombat Indiai Kulturális Központ,Budapest Előadó: Riesz István Dr.(Ayu)Hon. Kuratóriumi Elnök Magyar Ayurveda Gyógyászati Alapítvány Kht. Ügyvezető

Részletesebben

TÁMOPP6.1.2/LHH/111BB EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS ÉS ÉLETMÓDVÁLTÁS A TOKAJI KISTÉRSÉGBEN. Magas koleszterinszint

TÁMOPP6.1.2/LHH/111BB EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS ÉS ÉLETMÓDVÁLTÁS A TOKAJI KISTÉRSÉGBEN. Magas koleszterinszint TÁMOPP6.1.2/LHH/111BB201220022 EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS ÉS ÉLETMÓDVÁLTÁS A TOKAJI KISTÉRSÉGBEN Magas koleszterinszint Tudja e Ön, hogy mennyi az átlagos koleszterinbevitel a magyar lakosság körében? 500-600

Részletesebben

TIENS EGÉSZSÉG KÖR ELMÉLET

TIENS EGÉSZSÉG KÖR ELMÉLET 1 Tartalom: Az egészségről mi az egészség az egészség alatti állapot veszélyei az egészség faktorai A kínai egészségmegőrző kultúra története módszerei és lényege A egészség kör elmélet tisztítás, pótlás,

Részletesebben

Éltető elemeink. Éltető elemeink: MAGNÉZIUM CALCIUM CINK SZELÉN 1 / 5

Éltető elemeink. Éltető elemeink: MAGNÉZIUM CALCIUM CINK SZELÉN 1 / 5 Éltető elemeink: MAGNÉZIUM CALCIUM CINK SZELÉN 1 / 5 MAGNÉZIUM Az emberi szervezet egészséges működéséhez vízre, táplálékra és a benne megtalálható sokféle vitaminra, ásványi anyagra és nyomelemre van

Részletesebben

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014 Oktatási anyag, oktatási segédlet az egészséges étkezési szokásokat érintő ismeretek fejlesztése és azok gyakorlati alkalmazása érdekében 2. osztályos tanulók részére I. félév 2. óra Készült az Európai

Részletesebben

IceCenter Budapest. Dr Géczi Gábor

IceCenter Budapest. Dr Géczi Gábor IceCenter Budapest Dr Géczi Gábor A jégkorongozó céljai Minél jobb játékos legyen Válogatottság NHL? Edzésen való teljesítés Mérkőzésen való teljesítés Mindez nem olyan hatékony, ha nem fordít kellő figyelmet

Részletesebben

A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja

A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja Formula 1 Shake Formula 2 Multivitaminkomplex Rost tabletta Herbalife Formula 1 shake - egészséges étkezés Az ízletes Formula 1 shake finom, könnyen elkészíthető egészséges

Részletesebben

Colostrum ESSENS. Természetesen tiszta termék

Colostrum ESSENS. Természetesen tiszta termék Colostrum ESSENS Természetesen tiszta termék Mi az a kolosztrum? A kolosztrum, más néven el tej, a tej egy fajtája, amit az emlősök emlőmirigyei a szülést követő néhány órában állítanak elő. Egyedülálló

Részletesebben

Gránátalma - a világ egyik legegészségesebb gyümölcse

Gránátalma - a világ egyik legegészségesebb gyümölcse Ezért érdemes gránátalmát fogyasztani! 1. Tele van fontos tápanyagokkal A kemény héj alatt több száz mag rejlik a gránátalmában. Ezek tele vannak hasznos tápanyagokkal. Sok benne a C- és K-vitamin, valamint

Részletesebben

Hasznos tudnivalók az étrendkiegészítőkről

Hasznos tudnivalók az étrendkiegészítőkről Hasznos tudnivalók az étrendkiegészítőkről Egy bölcs mondás szerint az leszel, amit eszel, vagyis elmondhatjuk, hogy létünk, így az egészségünk A szervezetünk nem működik megfelelően, ha nem kapja meg

Részletesebben

Ezek az ételek javítják az agyműködést

Ezek az ételek javítják az agyműködést Olajos halak Az olajos halak kiváló omega-3 zsírsav források. Ezek a zsírsavak fontosak, mert a test sejtmembránjainak alkotóelemei, beleértve az agysejteket is. Ezáltal tudják javítani a szerkezetét.

Részletesebben

A világ 10 legtáplálóbb étele

A világ 10 legtáplálóbb étele Koreai kutatók több, mint 1000 nyers élelmiszer tápanyag információit felhasználva becsülték meg minden étel tápanyag összetevőjét, a napi tápanyag szükséglet kielégítésének tekintetében. Egyes ételek

Részletesebben

NŐI PROBLÉMÁK A TERMÉSZET- GYÓGYÁSZ SZEMÉVEL. Molnárné Haholt Zsuzsanna Természetgyógyász, életmód tanácsadó és terapeuta

NŐI PROBLÉMÁK A TERMÉSZET- GYÓGYÁSZ SZEMÉVEL. Molnárné Haholt Zsuzsanna Természetgyógyász, életmód tanácsadó és terapeuta NŐI PROBLÉMÁK A TERMÉSZET- GYÓGYÁSZ SZEMÉVEL Molnárné Haholt Zsuzsanna Természetgyógyász, életmód tanácsadó és terapeuta NŐK ÉLETSZAKASZAI Újszülött kor Csecsemőkor Kis gyermekkor Óvodás és kisiskolás

Részletesebben

Úszó sportolók táplálkozása

Úszó sportolók táplálkozása Úszó sportolók táplálkozása 11-16 éves úszók részére Győr, 2017. október 30. Börzsei Cecília / Dietetikus A sporttáplálkozás célja A terhelhetőség optimalizálása Gyors kifáradás elkerülése Gyors regeneráció

Részletesebben

Egészséges táplálkozás. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde

Egészséges táplálkozás. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Egészséges táplálkozás Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Szívbarát szivárvány Értelmezési példa A lényeg, hogy húsfélékből napi 2-3 egységet javasolt fogyasztani. 1 egységnyi mennyiségek: 5-10

Részletesebben

Egészséges életért a Mezőcsáti Kistérségben TÁMOP-6.1.2/LHH-09/1-2010-0008

Egészséges életért a Mezőcsáti Kistérségben TÁMOP-6.1.2/LHH-09/1-2010-0008 Mit is jelent az egészséges táplálkozás? Az egészséges táplálkozás a különféle ételek és italok megfelelő arányban és mennyiségben, kellő változatossággal történő, rendszeres fogyasztását jelenti. Nincsenek

Részletesebben

Minőségi, prémium alapanyagokból és korszerű gyártási technológiával készült étrend-kiegészítő termékcsalád Amerikából.

Minőségi, prémium alapanyagokból és korszerű gyártási technológiával készült étrend-kiegészítő termékcsalád Amerikából. K A T A L Ó G U S Minőségi, prémium alapanyagokból és korszerű gyártási technológiával készült étrend-kiegészítő termékcsalád Amerikából. Miért a Nature s Bounty? Mert A Nature s Bounty több mint 30 éve

Részletesebben

5. Egészséges emésztés

5. Egészséges emésztés 5. Egészséges emésztés A súlykontroll az egészséges emésztéssel kezdődik Az emésztőrendszered az egész szervezeted egyik legfontosabb része. Egy új felmérés szerint az embereket nagyon érdeklik az egészséges

Részletesebben

A tápláléknövények legfontosabb biológiai hatásai; az optimális étrend jellemzői tápláléknövények bevitele szempontjából.

A tápláléknövények legfontosabb biológiai hatásai; az optimális étrend jellemzői tápláléknövények bevitele szempontjából. A tápláléknövények legfontosabb biológiai hatásai; az optimális étrend jellemzői tápláléknövények bevitele szempontjából Farkas Ágnes Williams K. A., Patel H. (2017): Healthy Plant-Based Diet. Journal

Részletesebben

Miért egészséges a sertéshús?

Miért egészséges a sertéshús? A sertéshúsból készült étel a családi és a társadalmi ünnepek, vendégváró asztalok egyik fő fogása, jó okkal. A sertéshús fogyasztása gasztronómiai élmény, tápanyag gazdagsága miatt táplálkozásunk szerves

Részletesebben

RENDKÍVÜL HATÉKONY SZÍV- ÉS ÉRVÉDŐ, ANTI-AGING VEGYÜLETEK

RENDKÍVÜL HATÉKONY SZÍV- ÉS ÉRVÉDŐ, ANTI-AGING VEGYÜLETEK ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ KÉSZÍTMÉNY C- ÉS E-VITAMINNAL, SZELÉNNEL, KOENZIM Q10- ZEL, VITABERRY NÖVÉNYI KIVONATTAL ÉS REDIVIVO LIKOPINNEL RENDKÍVÜL HATÉKONY SZÍV- ÉS ÉRVÉDŐ, ANTI-AGING VEGYÜLETEK 7000 ORAC EGYETLEN

Részletesebben

ORSZÁGOS ÉLELMEZÉS- ÉS TÁPLÁLKOZÁSTUDOMÁNYI INTÉZET Alapítva: 1949

ORSZÁGOS ÉLELMEZÉS- ÉS TÁPLÁLKOZÁSTUDOMÁNYI INTÉZET Alapítva: 1949 ORSZÁGOS ÉLELMEZÉS- ÉS TÁPLÁLKOZÁSTUDOMÁNYI INTÉZET Alapítva: 1949 Egészségre vonatkozó állítás Fogyasztó Kormányzat Hatóságok Gazdasági szereplők Tápanyagösszetételre és egészségre vonatkozó állításokról

Részletesebben

TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B-2012-0002 A MAGAS VÉRNYOMÁS ÉS RIZIKÓFAKTORAI

TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B-2012-0002 A MAGAS VÉRNYOMÁS ÉS RIZIKÓFAKTORAI TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B-2012-0002 A MAGAS VÉRNYOMÁS ÉS RIZIKÓFAKTORAI Az erekben keringő vér nyomást fejt ki az erek falára: ez a vérnyomás. Szabályozásában részt vesz a szív, az erek, az agy, a vesék és

Részletesebben

Tények a Goji bogyóról:

Tények a Goji bogyóról: Tények a Goji bogyóról: 19 aminosavat (a fehérjék építőkövei) tartalmaz, melyek közül 8 esszenciális, azaz nélkülözhetelen az élethez. 21 nyomelemet tartalmaz, köztük germániumot, amely ritkán fordul elő

Részletesebben

www.tantaki.hu Oldal 1

www.tantaki.hu Oldal 1 www.tantaki.hu Oldal 1 Problémacsillapító szülőknek Hogyan legyen kevesebb gondom a gyermekemmel? Nagy Erika, 2012 Minden jog fenntartva! Jelen kiadványban közölt írások a szerzői jogról szóló 1999. évi

Részletesebben

AMIT AZ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐKRŐL TUDNI ÉRDEMES! Az étrend-kiegészítő egyre nagyobb népszerűségnek és fogyasztótábornak örvendő termékcsoport.

AMIT AZ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐKRŐL TUDNI ÉRDEMES! Az étrend-kiegészítő egyre nagyobb népszerűségnek és fogyasztótábornak örvendő termékcsoport. AMIT AZ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐKRŐL TUDNI ÉRDEMES! Az étrend-kiegészítő egyre nagyobb népszerűségnek és fogyasztótábornak örvendő termékcsoport. Mik is azok az étrend-kiegészítők? Az étrend-kiegészítő alig 20

Részletesebben

Egészséges táplálkozás:

Egészséges táplálkozás: KORSZERŰ TÁPLÁLKOZÁS Egészséges táplálkozás: Az egészséges :egy megfelelően összeállított menü, a szervezetnek szükséges energia és tápanyag mennyiséget biztosítja ahhoz, hogy tartósan egészségesek maradjunk.

Részletesebben

Gyümölcsök erdőn-mezőn

Gyümölcsök erdőn-mezőn Húsos som piros bogyói A csonthéjas gyümölcseink közül az egyik legismertebb az erdők, cserjék, laza kötésű talajok kedvelt növénye, a pirosas színű húsos som. A gyümölcs ismeretes, édeskés-fanyar-savanykás

Részletesebben

PHYSIOLick előnyei. CARO előnyei. Beltartalom

PHYSIOLick előnyei. CARO előnyei. Beltartalom Miért használjunk PHYSIOLick CARO-t? A PHYSIOLick CARO speciális ásványi nyalótömb szarvasmarhák és kecskék számára. vitaminokat tartalmaz, így alkalmas a tömegtakarmány alapú adagok kiegészítésére. CARO

Részletesebben

Termékkatalógus. A tudatosan élők választása

Termékkatalógus. A tudatosan élők választása Termékkatalógus A tudatosan élők választása BIYOVIS- Az egészséghez vezető 21. századi út. Amint fent, úgy lent. Amint belül, úgy kívül. Évezredeken át elválaszthatatlan, szoros kötelék fűzte az embert

Részletesebben

RÖVID ÖSSZEFOGLALÓ: FORMULA IV

RÖVID ÖSSZEFOGLALÓ: FORMULA IV FORMULA IV RÖVID ÖSSZEFOGLALÓ: FORMULA IV A megfelelõ táplálkozáshoz a vitaminok és ásványi anyagok szükségesek, de nem elegendõek. A megfelelõ forma eléréséhez más tápanyagok is hasonlóan fontos szerepet

Részletesebben

HepAsHAke májdiéta Az első hét eltelt!

HepAsHAke májdiéta Az első hét eltelt! Hepashake májdiéta Az első hét eltelt! Premium Diet Hepashake Hogy érzi magát? Van észrevehető változás? Mi az, ami még mindig nehéz? Mi az, ami könnyű? Mi a teendő éhség esetén? Növelje a zöldségmennyiséget

Részletesebben

A táplálkozási szokások és a dohányzás összefüggései. Károlyiné Csicsely Katalin Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet

A táplálkozási szokások és a dohányzás összefüggései. Károlyiné Csicsely Katalin Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet A táplálkozási szokások és a dohányzás összefüggései Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet A dohányzás emésztőrendszeri ártalmai Étvágytalanság. Ízérzékelés tompul. Emésztési panaszok. Gyakrabban

Részletesebben

A szív- és érrendszeri megbetegedések

A szív- és érrendszeri megbetegedések A szív- és érrendszeri megbetegedések A szív- és érrendszeri betegségek mind a megbetegedések számát, mind a halálozást tekintve vezető helyet foglalnak el a fejlett ipari országokbanköztük hazánkban is.

Részletesebben

MULTIVITAMINOS csokoládészelet

MULTIVITAMINOS csokoládészelet www.upperbars.hu MULTIVITAMINOS Az UpperBars-nál megalkottunk egy vitaminokban, ásványi anyagokban és növényi kivonatokban gazdag szeletes csokoládé termékcsaládot, amely egyedülálló kezdeményezés Európában!

Részletesebben

A zöldségekben és gyümölcsökben megtalálható vitaminokról, ásványi anyagokról

A zöldségekben és gyümölcsökben megtalálható vitaminokról, ásványi anyagokról Iskolagyümölcs - program Oktatási segédanyag 2013/2014. tanév 1. félév/2. A zöldségekben és gyümölcsökben megtalálható vitaminokról, ásványi anyagokról Az egészség megőrzésben nagy fontossággal bírnak

Részletesebben

Gynostemma. Kenneth Anderson: Az Ötlevelű gynostemma (Gynostemma pentahyllum) hatása:

Gynostemma. Kenneth Anderson: Az Ötlevelű gynostemma (Gynostemma pentahyllum) hatása: Kenneth Anderson: Az Ötlevelű gynostemma (Gynostemma pentahyllum) hatása: Valamennyien hallottunk már arról, hogy a ginzeng mennyire hatékonyan erősíti az immunrendszert és tölti fel energiával a szervezetet.

Részletesebben

www.family-friss.hu Ionizált lúgos víz Mosonmagyaróvár, Timföldgyári út 4/a

www.family-friss.hu Ionizált lúgos víz Mosonmagyaróvár, Timföldgyári út 4/a www.family-friss.hu Ionizált lúgos víz Mosonmagyaróvár, Timföldgyári út 4/a Mit tehetünk az egészségünkért egy kiváló víz segítségével? Nem szükséges vagy az életben, maga az élet vagy Egy átlagos emberi

Részletesebben

Megfelelőségi határértékek az étrend-kiegészítőknél Uniós ajánlás a kompetens hatóságoknak

Megfelelőségi határértékek az étrend-kiegészítőknél Uniós ajánlás a kompetens hatóságoknak Megfelelőségi határértékek az étrend-kiegészítőknél Uniós ajánlás a kompetens hatóságoknak Horányi Tamás Magyarországi Étrend-kiegészítő Gyártók és Forgalmazók Egyesülte Étrend-kiegészítők, gyógyhatású

Részletesebben

INFUSION. TIENS prémium teák

INFUSION. TIENS prémium teák INFUSION TIENS prémium teák TIENS TEÁK, HOGY JÓ NAPJA LEGYEN A tea az egyik legősibb és legnagyobb becsben tartott ital a világon. Elkészítésének módja és fogyasztása régóta fontos részét képezi a kínai

Részletesebben

Táplálkozás. SZTE ÁOK Biokémiai Intézet

Táplálkozás. SZTE ÁOK Biokémiai Intézet Táplálkozás Cél Optimális, kiegyensúlyozott táplálkozás - minden szükséges bevitele - káros anyagok bevitelének megakadályozása Cél: egészség, jó életminőség fenntartása vagy visszanyerése Szükséglet és

Részletesebben

Sporttáplálkozás. Készítette: Honti Péter dietetikus. 2015. július

Sporttáplálkozás. Készítette: Honti Péter dietetikus. 2015. július Sporttáplálkozás Készítette: Honti Péter dietetikus 2015. július Az egészséges ember számára megfogalmazott táplálkozási ajánlások érvényesek a különböző sporttevékenységet végzők számára is. Kiegyensúlyozott

Részletesebben

Ez csak term szetes!

Ez csak term szetes! Ez csak term szetes! Víz. Természetesnek vesszük a jelenlétét, hiszen mindenhol körülvesz minket. Iszunk belôle, locsoljuk vele a kertet, fürdünk benne. És csak olykor-olykor fordul meg a fejünkben, mennyire

Részletesebben

Figyelemfejlesztő program felkészülés a. programra

Figyelemfejlesztő program felkészülés a. programra Figyelemfejlesztő program felkészülés a programra Üdvözöllek a Figyelemfejlesztő programban! Mielőtt elkezdenétek a program játékaival foglalkozni, szeretnék néhány ötletet adni ahhoz, hogy a játékok valóban

Részletesebben

elektrokémiai-, ozmózisos folyamatokban, sav bázis egyensúly fenntartásában, kolloidok állapotváltozásaiban, enzimreakciókban.

elektrokémiai-, ozmózisos folyamatokban, sav bázis egyensúly fenntartásában, kolloidok állapotváltozásaiban, enzimreakciókban. Ásványi anyagok Ásványi anyagok Ami az elhamvasztás után visszamarad. Szerepük: elektrokémiai-, ozmózisos folyamatokban, sav bázis egyensúly fenntartásában, kolloidok állapotváltozásaiban, enzimreakciókban.

Részletesebben

A KORSZERÛ TÁPLÁLKOZÁST ELÔSEGÍTÔ TERMÉKEK EGYSZERÛEN BEMUTATVA V5/16.1

A KORSZERÛ TÁPLÁLKOZÁST ELÔSEGÍTÔ TERMÉKEK EGYSZERÛEN BEMUTATVA V5/16.1 Jobb közérzet. Szebb kinézet. A KORSZERÛ TÁPLÁLKOZÁST ELÔSEGÍTÔ TERMÉKEK EGYSZERÛEN BEMUTATVA V5/16.1 2016 A KORSZERÛ TÁPLÁLKOZÁST ELÔSEGÍTÔ TERMÉKEK EGYSZERÛEN BEMUTATVA EGYRE ELFOGLALTABBAK VAGYUNK A

Részletesebben

Étrendi terápia a betegek kezelésében/étrendi javaslatok különféle megbetegedésekben

Étrendi terápia a betegek kezelésében/étrendi javaslatok különféle megbetegedésekben Étrendi terápia a betegek kezelésében/étrendi javaslatok különféle megbetegedésekben PTE-ETK Fizioterápiás és Táplálkozástudományi Intézet Készítette: Szekeresné Szabó Szilvia Dietetika II. 2012 Vizsgálati

Részletesebben

Szépítő, gyógyító őszi gyümölcsök II.

Szépítő, gyógyító őszi gyümölcsök II. 2009 szeptember 13. Flag 0 Értékelés kiválasztása értékelve Mérték Még nincs 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Fűben-fában orvosság van tartja a népi bölcsesség, és ezt természetesen igaz most érő gyümölcseinkre is.

Részletesebben

Táplálékkiegészítés természetesen

Táplálékkiegészítés természetesen Táplálékkiegészítés természetesen Nem mindig elég az a tápanyag, amelyet az étkezések során elfogyasztunk. A természet A korpa 1 / 8 A korpának a gabonafélék, de legfőképpen a búza őrlésekor keletkező

Részletesebben

Az elhízás hatása az emberi szervezetre. Dr. Polyák József Pharmamedcor Kardiológiai Szakambulancia 1137. Budapest, Katona J. u. 27.

Az elhízás hatása az emberi szervezetre. Dr. Polyák József Pharmamedcor Kardiológiai Szakambulancia 1137. Budapest, Katona J. u. 27. Az elhízás hatása az emberi szervezetre Dr. Polyák József Pharmamedcor Kardiológiai Szakambulancia 1137. Budapest, Katona J. u. 27. Melyek az élő szervezet elemi életjelenségei közül minőségében testtömeg

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA BODY BALANCE ÍZÜLETI VITAMIN

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA BODY BALANCE ÍZÜLETI VITAMIN BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA BODY BALANCE ÍZÜLETI VITAMIN MSM (Metil-Szulfonil-Metán), glükozamin szulfát, kondroitin szulfát, magnézium, kurkuma, gyömbér, boswelia, quercetin, bromelain,

Részletesebben

Grilla Stúdiója - gyógytorna, szülésfelkészítés

Grilla Stúdiója - gyógytorna, szülésfelkészítés Az éltetõ vitaminok A vitaminok olyan szerves vegyületek, amelyek feltétlenül szükségesek testünk kifogástalan mûködéséhez. A vitamin elnevezés a vita (élet) és az amin (NH2-tartalmú kémiai gyök) szavakból

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Termék neve (gyártó megnevezése) BETEGTÁJÉKOZTTÓ Mielőtt elkezdené gyógyszerét

Részletesebben

Belső nagytakarítás Purex Phase 4. programmal

Belső nagytakarítás Purex Phase 4. programmal Belső nagytakarítás Purex Phase 4. programmal Gyakran érzi magát fáradtnak,ingerlékenynek? Gyakran fáj a feje? Emésztési,bőrproblémái vannak? Könnyen elkapja a fertőzéseket? Szokott hastáji fájdalmat érezni?

Részletesebben

Téli vitaminkosár zöldségekbõl, gyümölcsökbõl

Téli vitaminkosár zöldségekbõl, gyümölcsökbõl Téli vitaminkosár zöldségekbõl, gyümölcsökbõl A téli hónapokban sem kell lemondanunk az egészséges zöldségekrõl és gyümölcsökrõl. Számos fajtájuk télen is bõvelkedik vitaminokban, gyakori fogyasztásukkal

Részletesebben

Premixek lovaknak. Agronatúr Kft. 9330 Kapuvár, Ipartelepi út. 9. Tel./fax: +36 96 245 176 Mobil: 06 20 9 50 60 46 www.agronatur.

Premixek lovaknak. Agronatúr Kft. 9330 Kapuvár, Ipartelepi út. 9. Tel./fax: +36 96 245 176 Mobil: 06 20 9 50 60 46 www.agronatur. Premixek lovaknak A termék tartalmazza mindazokat a vitaminokat, makró és mikroelemeket, melyekre a fokozott fizikai és szellemi igénybevételkor nagyobb mennyiségben van szüksége a szervezetnek és amelyeket

Részletesebben

volt szó. Szénhidrát A szénhidrátok az

volt szó. Szénhidrát A szénhidrátok az Táplálkozási ismeretek haladóknak II. Az előző fejezetben a fehérjéket alkotó aminosavakról volt szó. Most folytassuk a szénhidrátokkal. Azt az alapismeretek III. részében már megtanultuk, hogyan kell

Részletesebben

Hepashake májdiéta Speciálisan a nem alkohos zsírmáj kezelésére. Szeretne egészségesebben élni? Szívesen segítünk benne.

Hepashake májdiéta Speciálisan a nem alkohos zsírmáj kezelésére. Szeretne egészségesebben élni? Szívesen segítünk benne. Hepashake májdiéta Speciálisan a nem alkohos zsírmáj kezelésére Szeretne egészségesebben élni? Szívesen segítünk benne. Minden 3. személy érintett Mit csinálnak ezek az emberek? K. Ferenc Nyugdíjas

Részletesebben

Gabona 11% (búzaliszt, rizsliszt, kukoricaliszt, cukor, árpamaláta kivonat, zab rost, só)

Gabona 11% (búzaliszt, rizsliszt, kukoricaliszt, cukor, árpamaláta kivonat, zab rost, só) Összetevők Összetevők Glükóz szirup Szárított édesített vörös áfonya 15% (vörös áfonya, cukor, napraforgó olaj) Zabpehely 14% Puffasztott búza 13% Gabona 11% (búzaliszt, rizsliszt, kukoricaliszt, cukor,

Részletesebben

DR. IMMUN Egészségportál. A haj számára nélkülözhetetlen vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek

DR. IMMUN Egészségportál. A haj számára nélkülözhetetlen vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek A haj és a vitaminok A haj számára nélkülözhetetlen vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek Hajunk állapotát nagyban befolyásolja, hogy milyen ételeket fogyasztunk. A hajhagymák vitamin vagy nyomelemhiánya

Részletesebben

Testanyagaink állandóan változnak

Testanyagaink állandóan változnak Testanyagaink állandóan változnak Az emberi szervezetet mintegy 100 trillió (100 milliószor millió) sejt alkotja. Ezek közül óránként mintegy 100 milliárd sejt elhal, de helyüket és szerepüket azonnal

Részletesebben

A 2-es típusú cukorbetegség

A 2-es típusú cukorbetegség A 2-es típusú cukorbetegség tablettás kezelése DR. FÖLDESI IRÉN, DR. FARKAS KLÁRA Az oktatóanyag A MAgyAr DiAbetes társaság vezetôsége Megbízásából, A sanofi támogatásával készült készítette A MAgyAr DiAbetes

Részletesebben

A Ganoderma gyógygomba a hagyományos kínai orvoslás egyik alapköve,

A Ganoderma gyógygomba a hagyományos kínai orvoslás egyik alapköve, Gulyás Judit Régiós Képviselő Ganoderma gyógygomba Pecsétviaszgomba Dombóvár Tolna-, Somogy- Gyógygomba A Ganoderma gyógygomba a hagyományos kínai orvoslás egyik alapköve, a lélekerő-gomba, kulcs a jó

Részletesebben

13 természetes zsírégető

13 természetes zsírégető 13 természetes zsírégető Tartalomjegyzék A zsírégető ételekről általában... 2 Cayenne bors... 2 C-vitamin (aszkorbinsav)... 3 Citrom... 4 CLA... 4 Fahéj... 5 Fehérje... 5 Fogyasztó teakeverék... 5 Guarana...

Részletesebben

SMART DIET. Táplálkozási kézikönyv

SMART DIET. Táplálkozási kézikönyv SMART DIET Táplálkozási kézikönyv A Smart Diet diéta segítségével elégetheti a különböző területekről a zsírpárnákat, különösen a hasról, lábakról, és a karokról. Többféle diéta létezik. Vannak szétválasztó

Részletesebben

Kiegyensúlyozott táplálkozás. Energiát adó tápanyagok. Energia. Kiegyensúlyozott étrend. Energiát nem szolgáltató tápanyagok.

Kiegyensúlyozott táplálkozás. Energiát adó tápanyagok. Energia. Kiegyensúlyozott étrend. Energiát nem szolgáltató tápanyagok. Nem lehet elég korán kezdeni Kiegyensúlyozott táplálkozás Energia- és tápanyagszükséglet és a fogyasztás közötti egyensúly RENDSZERESSÉG+VÁLTOZATOSSÁG+MÉRTÉKLETESSÉG Életműködésekhez alapanyagcsere Növekedéshez

Részletesebben

BÖJTTEL AZ EGÉSZSÉGÜNKÉRT!

BÖJTTEL AZ EGÉSZSÉGÜNKÉRT! BÖJTTEL AZ EGÉSZSÉGÜNKÉRT! A téli hónapokban szervezetünk kevesebb ásványi anyaghoz, létfontosságú vitaminhoz és nyomelemhez jut, ritkábban vagyunk a friss levegőn és csak elvétve mozgunk. Télen az anyagcserénk

Részletesebben

Iratjel: OrvosiKamara

Iratjel: OrvosiKamara 39./1 39./2 39./3 39./4 39./5 39./6 39./7 39./8 39./9 39./10 39./11 39./12 Na K 39./13 Na K 39./14 Na K 39./15 39./16 39./17 39./18 * A vérbe került mérgező többletkálium káros hatását ezekkel lehet csökkenteni!

Részletesebben

Életrevaló útravaló. Antalné Balogh Julianna Dietetikus. Tel: +36-30-213-6560

Életrevaló útravaló. Antalné Balogh Julianna Dietetikus. Tel: +36-30-213-6560 Életrevaló útravaló Antalné Balogh Julianna Dietetikus Tel: +36-30-213-6560 Bevezető I. Táplálkozási alapismeretek II. Macskajaj! III. Segítség a) Gyógynövényekkel b) Tisztítókúrákkal c) Egészség megőrző

Részletesebben

Life. High Premium A csúcsminőségű termékcsoport

Life. High Premium A csúcsminőségű termékcsoport Life High Premium A csúcsminőségű termékcsoport Tengerimalacok Mi az állatok tápláléka a természetben? Nyulak Gyógynövények Patkányok Bogarak Törpe Hörcsögök Bogarak Csincsillák Hörcsögök Bogarak Egerek

Részletesebben

SZÖVEGÉRTÉS 4. OSZTÁLY TOLLFORGATÓ V. TOLLFORGATÓ TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY SZÖVEGÉRTÉS 4. OSZTÁLY. Tanuló neve:... Osztálya:... Iskola neve:......

SZÖVEGÉRTÉS 4. OSZTÁLY TOLLFORGATÓ V. TOLLFORGATÓ TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY SZÖVEGÉRTÉS 4. OSZTÁLY. Tanuló neve:... Osztálya:... Iskola neve:...... Fekete István Általános Iskola 13 Monorierdő, Szabadság u. 43. Tel./Fax: 06-9-419-113 www.fekete-merdo.sulinet.hu SZÖVEGÉRTÉS 4. OSZTÁLY TOLLFORGATÓ V. TOLLFORGATÓ. forduló V. TOLLFORGATÓ TEHETSÉGKUTATÓ

Részletesebben

Gabonafélék (teljes kiőrlésű búzaliszt 18,6%, rizsliszt 4,7%, teljes kiőrlésű zabliszt 2,05%, teljes

Gabonafélék (teljes kiőrlésű búzaliszt 18,6%, rizsliszt 4,7%, teljes kiőrlésű zabliszt 2,05%, teljes Összetevők Gabonafélék (teljes kiőrlésű búzaliszt 18,6%, rizsliszt 4,7%, teljes kiőrlésű zabliszt 2,05%, teljes kiőrlésű köles 2,05%) Demineralizált savófehérje por (tejből) Sovány tejpor Növényi zsír

Részletesebben

Tartalom. Az egészség nem minden, de az egészség nélkül minden semmi. Vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek. (Arthur Schopenhauer)

Tartalom. Az egészség nem minden, de az egészség nélkül minden semmi. Vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek. (Arthur Schopenhauer) Vitamin ABC Mai rohanó és stresszel teli világunkban, szinte nélkülözhetetlen hogy az ember mindig friss és energikus legyen, hogy folyamatosan a legjobb formáját nyújtsa mind a munkahelyén, mind a magánéletében.

Részletesebben

Daganatos betegségek megelőzése, a szűrés szerepe. Juhász Balázs, Szántó János DEOEC Onkológiai Tanszék

Daganatos betegségek megelőzése, a szűrés szerepe. Juhász Balázs, Szántó János DEOEC Onkológiai Tanszék Daganatos betegségek megelőzése, a szűrés szerepe Juhász Balázs, Szántó János DEOEC Onkológiai Tanszék Carcinogenesis mechanizmusa A daganatos átalakulás a normálistól eltérő DNS szintézisével kezdődik,

Részletesebben

KÖRNYZETVÉDELMI MŰVELETEK ÉS TECHNOLÓGIÁK I. 1. Előadás

KÖRNYZETVÉDELMI MŰVELETEK ÉS TECHNOLÓGIÁK I. 1. Előadás KÖRNYZETVÉDELMI MŰVELETEK ÉS TECHNOLÓGIÁK I. 1. Előadás Víztisztítási technológiák Bodáné Kendrovics Rita Óbudai Egyetem. RKK. 2010. Vízfelhasználások Közműolló VÍZFORRÁSOK Felszíni és felszín alatti vizek

Részletesebben