L-ORNITHINE MONOHYDROCHLORIDE

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "L-ORNITHINE MONOHYDROCHLORIDE"

Átírás

1 Oldal: 1 / 5 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: Az anyag neve: L-Ornithine monohydrochloride vagy (S9-2,5 Diaminopentanoic sav CAS szám: EK szám: Anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Vegyipari anyagok előállítása 1.3. A biztonsági adatlap szállítójának adatai: Forgalmazó: Cím: Telefon: , Fax: , totherika@novochem.hu 1.4. Sürgősségi telefonszám: Hivatalos tanácsadó szerv: ETTSZ 1096 Budapest, Nagyvárad tér SZAKASZ: A veszély azonosítása 2.1. Az anyag vagy keverék besorolása: Besorolás az 1272/2008 EK rendelet szerint: nem minősül veszélyes anyagnak vagy keveréknek 2.2. Címkézési elemek: Címkézés az 1272/2008 EK rendelet szerint: nincs előírás címkézésre 2.3. Egyéb veszélyek: Bár az anyag nem minősül veszélyesnek, mint minden vegyi anyag esetén, ne lélegezzük be porát, közvetlenül ne érintkezzünk vele. 3. SZAKASZ: Összetétel vagy az összetevőkre vonatkozó adatok 3.1. Anyagok: Összetevő CAS szám Összetétel Veszélyesség % Nem veszélyes L-Ornithine monohydrochloride Képlet: C5H12N2O2 HCl Molekulatömeg: 168,62 g/mol 3.2. Keverék: Nem keverék. 4. SZAKASZ: Elsősegély-nyújtási intézkedések 4.1. Elsősegély-nyújtási intézkedések ismertetése: Belégzés: Várhatóan nincs szükség elsősegély-nyújtási intézkedésekre. A sérültet friss levegőre kell vinni. Légzési nehézség esetén orvoshoz kell fordulni. Bőrrel való érintkezés: Várhatóan nincs szükség elsősegély-nyújtási intézkedésekre. A bőrfelületet szappannal és bő vízzel le kell mosni. Ha irritáció lép fel, orvoshoz kell fordulni. Szembe kerülés: A szemet folyó vízzel alaposan ki kell kimosni. Ha irritáció lép fel,

2 Oldal: 2 / 5 orvoshoz kell fordulni. Lenyelés: Várhatóan nincs szükség elsősegély-nyújtási intézkedésekre. Nagy adag lenyelése esetén vizet kell itatni, és orvosi segítséget kell kérni A legfontosabb akut és késleltetett tünetek és hatások: Nem ismert. 4.3 A szükséges azonnali orvosi ellátás és különleges ellátás jelzése:. 5. SZAKASZ: Tűzoltási intézkedések 5.1. Oltóanyag: Vízpermet, alkohol-álló hab, száraz vegyszer, szén-dioxidos oltóanyag Az anyagból vagy a keverékből származó különleges veszélyek: Égésekor széndioxid, szénmonoxid és egyéb mérgező gázok keletkezhetnek Tűzoltóknak szóló javaslat: A tűzoltáshoz hordozható légzőkészüléket és megfelelő védőruházatot kell viselni. További információk: 6. SZAKASZ: Intézkedések véletlenszerű környezetbe jutás esetén 6.1. Személyi óvintézkedések, egyéni védőeszközök és vészhelyzeti eljárások: A porképződés kerülendő, melynek belégzését el kell kerülni. A személyi védelemről ld. a 8. fejezetet Környezetvédelmi óvintézkedések: A termék nem engedhető a csatornába A területi elhatárolás és a szennyezés-mentesítés módszerei és anyagai: A kiömlött anyagot fel kell söpörni, lapátolni. Zárt tartályokba kell gyűjteni a későbbi megsemmisítéshez. Felszívatással vagy nedves összesöpréssel elkerülhető a por szétszóródása. 6.4 Hivatkozás más szakaszokra: A hulladékkezeléssel kapcsolatos információkat ld. a 13. pontban. 7. SZAKASZ: Kezelés és tárolás 7.1. A biztonságos kezelésre irányuló óvintézkedések: Speciális kezelésre nincs szükség. Azokon a helyeken, ahol por képződik, megfelelő elszívást kell biztosítani A biztonságos tárolás feltételei, az esetleges összeférhetetlenséggel együtt: A tároló tartályt/edényzetet száraz és jól szellőző, hűvös helyen szorosan zárva kell tartani. Óvni kell a fizikai sérüléstől. Nedvességtől védjük. Fény és levegő hatására színeződhet. Erős oxidáló szerektől tartsuk távol. 7.3 Meghatározott végfelhasználás (végfelhasználók): Felhasználások, amelyek nem igényelnek REACH szabályozást, mivel nem veszélyes az emberi egészségre és a környezetre. 8. SZAKASZ: Az expozíció ellenőrzése/egyéni védelem 8.1. Ellenőrzési paraméterek: Nem tartalmaz olyan anyagot, amelynek munkahelyi expozíciós határértéke van.

3 Oldal: 3 / Az expozíció ellenőrzése: Megfelelő műszaki ellenőrzés: Általános ipari egészségügyi gyakorlat. Személyi védőfelszerelés: a) Szem-/ arcvédelem: Használjunk az előírt szabványoknak pl. EN 166 (EU) megfelelő, tesztelt védőszemüveget. A munkavégzés területén szemmosó berendezést kell fenntartani. b) Bőrvédelem: Kesztyű használata ajánlott. A kiválasztott védőkesztyűnek meg kell felelnie a 89/686/EGK EU irányelvnek és az ebből készült EN 374 szabványnak. Anyag: Nitril-kaucsuk Minimális réteg vastagság: 0,11 mm áteresztési ideje: 480 min. c) Testvédelem: A védőfelszerelés típusát az adott munkahelyen használt egyéb veszélyes anyag koncentrációja és mennyisége alapján kell kiválasztani. Védőkesztyűt és tiszta, testet fedő védőruházatot kell viselni. d) Légzésvédelem: Nem szükséges légzésvédelem Ahol a magas porkoncentráció miatt védekezés szükséges, P1 (EN 143) típusú porálarcot kell használni e) Környezeti expozíció ellenőrzése: A termék nem engedhető a csatornába. 9. SZAKASZ: Fizikai és kémiai tulajdonságok 9.1. Az alapvető fizikai és kémiai tulajdonságokra vonatkozó információ Külső Fehér, por, szilárd (kristály) Szag ph érték 5-6 Oldhatóság Fajsúly Vízben való oldékonyság 545 g/l 20 o C Forráspont Nem értelmezett Olvadáspont 245 o C 9.2. Egyéb információ:. 10. SZAKASZ: Stabilitás és reakciókészség Reakciókészség: Kémiai stabilitás: Megfelelő használati és tárolási körülmények között stabil A veszélyes reakciók lehetősége: Kerülendő körülmények: Nem összeférhető anyagok: Erős oxidálószerek Veszélyes bomlástermékek: Szén-oxidok, nitrogén-oxidok, HCl gáz. 11. SZAKASZ: Toxikológiai adatok A toxikológiai hatásokra vonatkozó információ: Akut toxicitás LD50 Orális - Patkány mg/kg Megjegyzések: Viselkedés: Megváltozott alvási idő (beleértve a felegyenesedési reflexet). Viselkedés: Ataxia. Tüdő, mellkas, vagy lélegzés: Fulladás. Bőrkorrózió/bőrirritáció: akut behatás esetén irritáló lehet Súlyos szemkárosodás/szemirritáció: akut behatás esetén irritáló lehet

4 Oldal: 4 / 5 Légzőszervi vagy bőrszenzibilizáció: akut behatás esetén irritáló lehet Csírasejt-mutagenitás: Rákkeltő hatás IARC: Ennek a terméknek nincs olyan összetevője, amely legalább 0.1 %-ban van jelen és az IARC ismert vagy várható rákkeltőként azonosította. Reprodukciós toxicitás: Célszervi toxicitás - egyszeri expozíció: Célszervi toxicitás - ismétlődő expozíció: Aspirációs veszély További információk RTECS: nincs adat Legjobb tudomásunk szerint az anyag kémiai, fizikai és toxikológiai tulajdonságait nem vizsgálták meg alaposan. 12. SZAKASZ: Ökológiai adatok Toxicitás: Perzisztencia és lebonthatóság: Bioakkumulációs képesség: A talajban való mobilitás: A PBT és a vpvb értékelés eredményei A PBT vagy vpvb értékeléshez vizsgálatot nem végeztek, mivel kémiai biztonsági vizsgálat nem szükséges Egyéb káros hatások: 13. SZAKASZ: Ártalmatlanítási szempontok Hulladékkezelési módszerek Termék: A felesleget és a nem újra hasznosítható oldatokat fel kell ajánlani egy megbízható hulladékkezelő társaságnak. Szennyezett csomagolás: Felhasználatlan termékként kell kezelni. 14. SZAKASZ: Szállításra vonatkozó információk UN-szám: Az anyag nem veszélyes szállítási szempontból Az ENSZ szerinti megfelelő szállítási megnevezés: Nem veszélyes áru Szállítási veszélyességi osztályok: Csomagolási csoport: Környezetre veszélyes: Nem A felhasználót érintő különleges óvintézkedések: 15. SZAKASZ: Szabályozással kapcsolatos információk Az adott anyaggal vagy keverékkel kapcsolatos biztonsági, egészségügyi és környezet-védelmi előírások/jogszabályok: A törvényeket és rendeleteket a mindenkori módosításokkal kell alkalmazni. Ez a biztonsági adatlap megfelel az 1907/2006 EU rendelet követelményeinek. Egyéb szabályozások évi XXV., évi XXVI törvény a kémiai biztonságról és vonatkozó rendeletei 44/2000. (XII. 27.) EüM. 33/2004. ESZCSM rendelet a veszélyes anyagokkal és

5 Oldal: 5 / 5 készítményekkel kapcsolatos eljárás szabályairól évi XLIII. törvény a hulladékgazdálkodásról 225/2015. (VIII.7.) Korm.rendelet, 72/2013. (VIII. 27.) VM rendelet Kémiai biztonsági értékelés Nem történt. 16. SZAKASZ: Egyéb információk A tájékoztatás, melyet ez az összeállítás tartalmaz, a legjobb tudomásunk, információink szerint helyes és pontos. Az információk a megadott anyagra vonatkoznak és nem biztos, hogy érvényesek, ha az anyagot más anyagokkal együtt alkalmazzák. A termék átvevőjének a felelőssége biztosítani az érvényben lévő jogszabályok betartását.

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap Biztonságtechnikai Adatlap Kiállítás dátuma: 2016.04.22. 1. Az anyag / keverék megnevezése, forgalmazó neve, elérhetősége: Termék neve : Nátrium-piruvát Forgalmazó: Thomasker Finomvegyszer Kft. Cím: 1163

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap 1/5 Cemolker Kft. Biztonságtechnikai Adatlap Kiállítás dátuma: 2017.03.20. Felülvizsgálat dátuma: 2017.10.30. Verzió: 2 1. Az anyag / keverék megnevezése, forgalmazó neve, elérhetősége: Termék neve : Forgalmazó:

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap Biztonságtechnikai Adatlap Kiállítás dátuma: 2016.04.22. 1. Az anyag / keverék megnevezése, forgalmazó neve, elérhetősége: Termék neve : Kálium-dihidrogénfoszfát Forgalmazó: Thomasker Finomvegyszer Kft.

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap Biztonságtechnikai Adatlap Kiállítás dátuma: 2016.04.22. 1. Az anyag / keverék megnevezése, forgalmazó neve, elérhetősége: Termék neve : Ricinus olaj (Castor oil) Forgalmazó: Thomasker Finomvegyszer Kft.

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap Biztonságtechnikai Adatlap Kiállítás dátuma: 2016.04.22. 1. Az anyag / keverék megnevezése, forgalmazó neve, elérhetősége: Termék neve : D-Glükóz (Dextróz) Forgalmazó: Thomasker Finomvegyszer Kft. Cím:

Részletesebben

CAS szám EU-szám Sorszám Osztályozás Koncentráció Benzoin 119-53-9 204-331-3 - - -

CAS szám EU-szám Sorszám Osztályozás Koncentráció Benzoin 119-53-9 204-331-3 - - - CEMOLKER KFT. BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Verzió 4.0 Felülvizsgálat dátuma: 23.07.2010 2014.08.12. Nyomtatás Dátuma 15.12.2010 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap Biztonságtechnikai Adatlap Kiállítás dátuma: 2016.04.22. 1. Az anyag / keverék megnevezése, forgalmazó neve, elérhetősége: Termék neve : Eriokróm Fekete T Forgalmazó: Thomasker Finomvegyszer Kft. Cím:

Részletesebben

CEMOLKER KFT. BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Verzió 4.0 Felülvizsgálat dátuma 2014.08.15. Nyomtatás Dátuma 15.12.

CEMOLKER KFT. BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Verzió 4.0 Felülvizsgálat dátuma 2014.08.15. Nyomtatás Dátuma 15.12. CEMOLKER KFT. BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Verzió 4.0 Felülvizsgálat dátuma 2014.08.15. Nyomtatás Dátuma 15.12.2010 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap Biztonságtechnikai Adatlap Kiállítás dátuma: 2016.04.22. 1. Az anyag / keverék megnevezése, forgalmazó neve, elérhetősége: Termék neve : Nátrium-hidrogén-karbonát Forgalmazó: Thomasker Finomvegyszer Kft.

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap Biztonságtechnikai Adatlap Kiállítás dátuma: 2016.04.22. 1. Az anyag / keverék megnevezése, forgalmazó neve, elérhetősége: Termék neve: Magnézium-klorid 6-hidrát Forgalmazó: Thomasker Finomvegyszer Kft.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint KLEENEX Antibakteriális kéztisztító (6336)

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint KLEENEX Antibakteriális kéztisztító (6336) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék

Részletesebben

Verzió : Laboratóriumi vegyszerek, Vegyi anyagok gyártása

Verzió : Laboratóriumi vegyszerek, Vegyi anyagok gyártása SIGMA-ALDRICH Verzió 5. 1 sigma-aldrich.com BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Felülvizsgálat dátuma 2018.11.15. Nyomtatás Dátuma 15.11.2018 1. AZ ANYAG/ KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/

Részletesebben

KALCIUM-PROPIONÁT BIZTONSÁGI ADATLAP

KALCIUM-PROPIONÁT BIZTONSÁGI ADATLAP Oldal: 1 / 5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Az anyag neve: Kalcium-propionát CAS szám: 4075-81-4 EK szám: 223-795-8 Index-szám: - REACH szám: -

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Conductivity Buffer_

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Conductivity Buffer_ Oldal 1 -tól/-től 5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

KALCIUM-L-ASZKORBÁT dihidrát

KALCIUM-L-ASZKORBÁT dihidrát Oldal: 1 / 5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Az anyag neve: Kalcium-L-aszkorbát CAS szám: 5743-28-2 EU szám: - Index-szám: - OKBI szám: REACH szám:

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap Biztonságtechnikai Adatlap Kiállítás dátuma: 2016.04.22. 1. Az anyag / keverék megnevezése, forgalmazó neve, elérhetősége: Termék neve : Metilénkék Forgalmazó: Thomasker Finomvegyszer Kft. Cím: 1163 Budapest,

Részletesebben

Dextróz monohidrát. CAS szám EK-szám regisztrációs ó szám Dextróz monohidrát

Dextróz monohidrát. CAS szám EK-szám regisztrációs ó szám Dextróz monohidrát Oldal: 1 / 5 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: Az anyag neve: CAS szám: 5996-10-1 EK szám: 200-075-1 REACH szám:- 1.2. Anyag vagy keverék lényeges

Részletesebben

CAS szám EU-szám Sorszám Osztályozás Koncentráció Benzoin

CAS szám EU-szám Sorszám Osztályozás Koncentráció Benzoin SIGMA-ALDRICH sigma-aldrich.com BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Verzió 4.0 Felülvizsgálat dátuma 23.07.2010 Nyomtatás Dátuma 15.12.2010 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap Biztonságtechnikai Adatlap Kiállítás dátuma: 2016.04.22. 1. Az anyag / keverék megnevezése, forgalmazó neve, elérhetősége: Termék neve: Talkum por Forgalmazó: Thomasker Finomvegyszer Kft. Cím: 1163 Budapest,

Részletesebben

DIAGNOSTICUM ZRT. BIZTONSÁGI ADATLAP

DIAGNOSTICUM ZRT. BIZTONSÁGI ADATLAP DIAGNOSTICUM ZRT. BIZTONSÁGI ADATLAP A 453/2010 számú EKrendelet szerint Verzió 4.0 Felülvizsgálat dátuma: 06/05/2013 Felváltja: 30/11/2012 kiadású verziókat 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A termék nem rendelkezik DSD/DPD alatti besorolással. Az anyag nem azonosított PBT anyagként.

BIZTONSÁGI ADATLAP. A termék nem rendelkezik DSD/DPD alatti besorolással. Az anyag nem azonosított PBT anyagként. Oldalszám: 1 Összeállítás dátuma: 27/02/2012 Verziószám: 1 1. Szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék neve: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Page 1 of 5. EC-Szám: Nem releváns

Biztonsági adatlap. Page 1 of 5. EC-Szám: Nem releváns 1: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 A termék azonosítása Kereskedelmi megnevezés: ECO Soap A termék száma: #60080 EC-Szám: Nem releváns CAS-Szám: Nem releváns 1.2 Az anyag megfelelő

Részletesebben

: art.no /-356/-357/-358 Skin Protection Set Pro-Tec G290

: art.no /-356/-357/-358 Skin Protection Set Pro-Tec G290 1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP IONCSERÉLT VÍZ (LÁGYVÍZ)

BIZTONSÁGI ADATLAP IONCSERÉLT VÍZ (LÁGYVÍZ) Verzió 8 Kiadás dátuma 2016.04.25. Felülvizsgálat dátuma 2018.10.25. KÉSZÜLT AZ 1907/2006/EK, AZ 1272/2008/EK ÉS A 2015/830/EU RENDELET SZERINT ÖSSZHANGBAN VAN A 2015/830/EU RENDELETTEL MÓDOSÍTOTT 1907/2006/EK

Részletesebben

MESTER Dekor Ragasztó

MESTER Dekor Ragasztó (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

Felülvizsgálat dátuma Verzió 1.0 Nyomtatás Dátuma Sikadur -501

Felülvizsgálat dátuma Verzió 1.0 Nyomtatás Dátuma Sikadur -501 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Jelenlegi

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és a 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és a 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2012.11.10. Verzió: 1 Oldal: 1/5 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Aszkorbinsav Vitamin C, L(+)-Aszkorbinsav,

Részletesebben

CEMOLKER KFT. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A TERMÉK ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 2. A VESZÉLY AZONOSÍTÁSA. 01-febr.-2010. Kibocsátás dátuma 1.

CEMOLKER KFT. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A TERMÉK ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 2. A VESZÉLY AZONOSÍTÁSA. 01-febr.-2010. Kibocsátás dátuma 1. CEMOLKER KFT. BIZTONSÁGI ADATLAP Kibocsátás dátuma 1. A TERMÉK ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Termék neve Kálium-dihidrogénfoszfát Cat No. 205920000; 205920025; 205920100; 205925000 Szinonimák

Részletesebben

Raid Élelmiszer Moly Monitorozó Csapda

Raid Élelmiszer Moly Monitorozó Csapda 1. szakasz AZ ANYAG/ KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/ VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSATermék tájékoztató 1.1 Termékazonosító : 1.2 Az anyag vagy keverék : Feromonos csapda megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A termék nem rendelkezik DSD/DPD alatti besorolással. A termék nem rendelkezik CLP alatti besorolással.

BIZTONSÁGI ADATLAP. A termék nem rendelkezik DSD/DPD alatti besorolással. A termék nem rendelkezik CLP alatti besorolással. Oldalszám: 1 Összeállítás dátuma: 2011-04-04 Verziószám: 1 1. Szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék neve: Termékkód: FHRK140 1.2. Az anyag vagy keverék

Részletesebben

KÁLIUM-SZULFÁT BIZTONSÁGI ADATLAP

KÁLIUM-SZULFÁT BIZTONSÁGI ADATLAP Oldal: 1 / 5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Az anyag neve: Kálium-szulfát CAS szám: 7778-80-5 EU szám: 231-915-5 Index-szám: - OKBI szám: REACH

Részletesebben

1. A TERMÉK ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

1. A TERMÉK ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA CEMOLKER KFT. BIZTONSÁGI ADATLAP Kibocsátás dátuma 2012.április 17. Felülvizsgálat dátuma 2014. 12. 17. 1. A TERMÉK ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Termék neve Kvarchomok Cat No. 370940000;

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK, 31. cikk szerint BIZTONSÁGI ADATLAP 197/26/EK, 31. cikk szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék neve 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap Biztonságtechnikai Adatlap Kiállítás dátuma: 2016.04.22. 1. Az anyag / keverék megnevezése, forgalmazó neve, elérhetősége: Termék neve : Brómkrezolbíbor, indikátor Forgalmazó: Thomasker Finomvegyszer Kft.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Oldal 1 / 5 PRF Laptop 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP Oldal 1 / 5 PRF Laptop 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA BIZTONSÁGI ADATLAP Oldal 1 / 5 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító 1.1.1 Termék kereskedelmi neve 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap Biztonságtechnikai Adatlap Kiállítás dátuma: 2016.04.14. 1. Az anyag / keverék megnevezése, forgalmazó neve, elérhetősége: Termék neve : Ammónium-hidrogén-karbonát Forgalmazó: Thomasker Finomvegyszer Kft.

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. 26962-53 Water, Ultra Pure APA Standard 1 Hardness

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. 26962-53 Water, Ultra Pure APA Standard 1 Hardness Oldal 1 -tól/-től 5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító CAS-szám: 7732-18-5 EK-szám: 213-791-2 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Electrolyte CDM_506271

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Electrolyte CDM_506271 Oldal 1 -tól/-től 5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Rövidítés: Elektrolyt CDM 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

KÁLIUM-ACETÁT Potassium Acetate

KÁLIUM-ACETÁT Potassium Acetate Oldal: 1 / 5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Az anyag neve: Kálium-acetát, CAS szám: 127-08-2 EK szám: 204-822-2 Index szám: - OKBI szám: B-002777

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap Biztonságtechnikai Adatlap Kiállítás dátuma: 2016.04.14. 1. Az anyag / keverék megnevezése, forgalmazó neve, elérhetősége: Termék neve : Ammónium-oxalát Forgalmazó: Thomasker Finomvegyszer Kft. Cím: 1163

Részletesebben

MESTER Fix Építési Ragasztó

MESTER Fix Építési Ragasztó (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2015/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2015. június 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK, 31. cikk szerint BIZTONSÁGI ADATLAP 197/26/EK, 31. cikk szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék neve 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 2015/830 számú EU rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP A 2015/830 számú EU rendelet szerint 1.SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító Termék neve: Termék katalógusszáma: SS-032, SS-032G, SS-032IT, SS-032-ND, SS-023, SS-023G, SS-023IT 1.2. Az anyag

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. Szakasz: Veszélyesség szerinti besorolás

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. Szakasz: Veszélyesség szerinti besorolás Oldalszám: 1 Összeállítás dátuma: 30/10/2015 Verziószám: 1 1. Szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék neve: Termékkód: 9092092 1.2. Az anyag vagy keverék

Részletesebben

Verzió : Laboratóriumi vegyszerek, Vegyi anyagok gyártása

Verzió : Laboratóriumi vegyszerek, Vegyi anyagok gyártása SIGMA-ALDRICH Verzió 5. 1 sigma-aldrich.com BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Felülvizsgálat dátuma 2018.11.01. Nyomtatás Dátuma 01.11.2018 1. AZ ANYAG/ KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK REACH

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK REACH 1/ BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK REACH 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA Anyag azonosítása: Növényi szén Szinonim név: Carbo Med. Feket pigment, Növényi szén, E153 Azonosított

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2012.12.18. Verzió: 1 Oldal: 1/5 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termékkód: Kereskedelmi elnevezés: 3102x Hefix 1000 3103x

Részletesebben

1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító Termék neve: TOTÁL GYÖKFOGÓ KAPACITÁS (KEMILUMINESZCENCIÁS)

1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító Termék neve: TOTÁL GYÖKFOGÓ KAPACITÁS (KEMILUMINESZCENCIÁS) DIAGNOSTICUM ZRT. BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EKrendelet szerint Verzió 5.0 Felülvizsgálat dátuma: 15/05/2015 Felváltja: 4 kiadású verziókat 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

Részletesebben

MESTER Mennyezetlap és Díszléc Ragasztó

MESTER Mennyezetlap és Díszléc Ragasztó (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2015/1 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2015.03.20 Felülvizsgálat kelte: Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

DIAGNOSTICUM ZRT. BIZTONSÁGI ADATLAP

DIAGNOSTICUM ZRT. BIZTONSÁGI ADATLAP DIAGNOSTICUM ZRT. BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EKrendelet szerint Verzió 5.0 Felülvizsgálat dátuma: 15/05/2015 Felváltja: 4 kiadású verziókat 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

Részletesebben

Deutsch Átdolgozás kelte : 09.11.2010 Verzió (Felülvizsgálat) : 4.0.1 (4.0.0) Nyomtatás kelte : 08.09.2011. Bostik GmbH. 33829 Borgholzhausen

Deutsch Átdolgozás kelte : 09.11.2010 Verzió (Felülvizsgálat) : 4.0.1 (4.0.0) Nyomtatás kelte : 08.09.2011. Bostik GmbH. 33829 Borgholzhausen 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása Butil tömítoanyag profil alakban Illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 2015/830 számú EU rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP A 2015/830 számú EU rendelet szerint 1.SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító Termék neve: Termék katalógusszáma: KIRF561 1.2. Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Hand Cleaning Cream

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Hand Cleaning Cream Oldal 1 -tól/-től 5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap Biztonságtechnikai Adatlap Kiállítás dátuma: 2016.08.04. 1. Az anyag / keverék megnevezése, forgalmazó neve, elérhetősége: Termék neve: EDTA Na2 só Forgalmazó: Thomasker Finomvegyszer Kft. Cím: 1163 Budapest,

Részletesebben

Készítés dátuma 23.09.2011 Nyomtatás Dátuma 23.09.2011 Oldal 1 / 7 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

Készítés dátuma 23.09.2011 Nyomtatás Dátuma 23.09.2011 Oldal 1 / 7 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Oldal 1 / 7 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Anyag-szám : 1180538 Márkanév : 19 64006-D H 64006 MIXING WHITE 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

1.1 Termékazonosító Termék neve : ISOGEL AGAROSE IEF PLATES PH 3-10 Anyag szám : 56015

1.1 Termékazonosító Termék neve : ISOGEL AGAROSE IEF PLATES PH 3-10 Anyag szám : 56015 BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006 számú Rendelet (EK) szerint Verzió 2.1 / HU ISOGEL AGAROSE IEF PLATES PH 3-10 Utolsó felülvizsgálat 2015.05.30. Nyomtatva 2015.11.04. 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/ KEVERÉK ÉS A

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap Biztonságtechnikai Adatlap Kiállítás dátuma: 2016.04.22. 1. Az anyag / keverék megnevezése, forgalmazó neve, elérhetősége: Termék neve : Jód oldat Forgalmazó: Thomasker Finomvegyszer Kft. Cím: 1163 Budapest,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK, 31. cikk szerint BIZTONSÁGI ADATLAP 197/26/EK, 31. cikk szerint Thermal Conductive Insulators (Ti9) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék neve Thermal Conductive

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK és a 2015/830/EU REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK és a 2015/830/EU REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Felülvizsgálat dátuma: 2017.06.08. Verzió: 2 Oldal: 1/5 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: ErbiGel Termékkód: 1501x 1.2.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP SAMOTT LISZT

BIZTONSÁGI ADATLAP SAMOTT LISZT KÉSZÜLT AZ 1907/2006/EK, AZ 1272/2008/EK ÉS A 2015/830/EU RENDELET SZERINT ÖSSZHANGBAN VAN A 2015/830/EU RENDELETTEL MÓDOSÍTOTT 1907/2006/EK RENDELET (REACH) II. MELLÉKLETÉVEL 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2013.04.18. Verzió: 1 Oldal: 1/5 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Erbslöh-Kalk Termékkód: 4001x 1.2.

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint 1. Szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék neve: K2R Színfogó kendő Termékkód: K2R 29 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 2015/830 számú EU rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP A 2015/830 számú EU rendelet szerint 1.SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító Termék neve: Termék katalógusszáma: 77169 1.2. Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve

Részletesebben

Raid Élelmiszermoly monitorozó csapda Verzió: 1.0 Készítés dátuma Felülvizsgálat dátuma: - Specifikáció Szám:

Raid Élelmiszermoly monitorozó csapda Verzió: 1.0 Készítés dátuma Felülvizsgálat dátuma: - Specifikáció Szám: 1. AZ ANYAG/ KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/ VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék felhasználása

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító MPR 100 Folyadék 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Pattex Hobby Hot Sticks transparent oldal 1 / 6 BA száma : 408802 Felülvizsgálat ideje: 21.05.2015 Nyomtatás ideje: 22.09.2015 Előző verzió kiadása: 19.11.2013

Részletesebben

MESTER Gyorskötő Akril Tömítő

MESTER Gyorskötő Akril Tömítő (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 7 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP CEMOLKER KFT. 1. A TERMÉK ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 2. A VESZÉLY AZONOSÍTÁSA. Kibocsátás dátuma. 1.1 Termékazonosító Termék neve

BIZTONSÁGI ADATLAP CEMOLKER KFT. 1. A TERMÉK ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 2. A VESZÉLY AZONOSÍTÁSA. Kibocsátás dátuma. 1.1 Termékazonosító Termék neve CEMOLKER KFT. BIZTONSÁGI ADATLAP Kibocsátás dátuma 18-jún.-2009 Felülvizsgálat dátuma 2014.12.02. Felülvizsgálási szám 2 1. A TERMÉK ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Termék neve Ioncserélt

Részletesebben

MESTER Fix Építési Ragasztó

MESTER Fix Építési Ragasztó (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap Biztonságtechnikai Adatlap Kiállítás dátuma: 2016.04.22. 1. Az anyag / keverék megnevezése, forgalmazó neve, elérhetősége: Termék neve : Higany(I)-klorid Forgalmazó: Thomasker Finomvegyszer Kft. Cím: 1163

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap Biztonságtechnikai Adatlap Kiállítás dátuma: 2016.04.14. 1. Az anyag / keverék megnevezése, forgalmazó neve, elérhetősége: Termék neve : 1-Brómdekán Forgalmazó: Thomasker Finomvegyszer Kft. Cím: 1163 Budapest,

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint oldal 1 / 7 BA száma : 76872 Felülvizsgálat ideje: 18.06.2015 Nyomtatás ideje: 23.06.2015 Előző verzió kiadása: 29.09.2014 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap Biztonságtechnikai Adatlap Kiállítás dátuma: 2016.04.22. 1. Az anyag / keverék megnevezése, forgalmazó neve, elérhetősége: Termék neve : Nátrium-hidroxid 20 %-os vizes oldat Forgalmazó: Thomasker Finomvegyszer

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP HOMOCYSTEINE EIA LOW CONTROL FHCY220. A termék nem rendelkezik CLP alatti besorolással.

BIZTONSÁGI ADATLAP HOMOCYSTEINE EIA LOW CONTROL FHCY220. A termék nem rendelkezik CLP alatti besorolással. Oldalszám: 1 Összeállítás dátuma: 2011-04-12 Felülvizsgálat: 2015-08-27 Verziószám: 2 1. Szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék neve: Termékkód: FHCY220

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap Biztonságtechnikai Adatlap Kiállítás dátuma: 2016.04.22. 1. Az anyag / keverék megnevezése, forgalmazó neve, elérhetősége: Termék neve : Bárium-peroxid Forgalmazó: Thomasker Finomvegyszer Kft. Cím: 1163

Részletesebben

DIAGNOSTICUM ZRT. BIZTONSÁGI ADATLAP

DIAGNOSTICUM ZRT. BIZTONSÁGI ADATLAP DIAGNOSTICUM ZRT. BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EKrendelet szerint Verzió 5.0 Felülvizsgálat dátuma: 15/05/2015 Felváltja: 4 kiadású verziókat 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

Részletesebben

Biztonsági adatlap Biztonsági adatlap megfelelő 1907/2006 sz. rendelet (EK) (REACH) Kibocsátási dátum: 31/05/2017 Verzió: 1.0

Biztonsági adatlap Biztonsági adatlap megfelelő 1907/2006 sz. rendelet (EK) (REACH) Kibocsátási dátum: 31/05/2017 Verzió: 1.0 Kibocsátási dátum: 31/05/2017 Verzió: 1.0 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék formája Anyagnév : Anyag : Pantoprazole Termékkód : 201600683

Részletesebben

DIAGNOSTICUM ZRT. BIZTONSÁGI ADATLAP

DIAGNOSTICUM ZRT. BIZTONSÁGI ADATLAP DIAGNOSTICUM ZRT. BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EKrendelet szerint Verzió 6.0 Felülvizsgálat dátuma: 15/05/2015 Felváltja: 5 kiadású verziókat 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Buffer ph 7_1001389-791437-506253-506258-150536

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Buffer ph 7_1001389-791437-506253-506258-150536 Oldal 1 -tól/-től 5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék kereskedelmi neve 1001389; 791437; 506253; 150536 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

MESTER Zsindely Ragasztó és Tömítő

MESTER Zsindely Ragasztó és Tömítő (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT FÁRAÓHANGYA-IRTÓ CSALÉTEK

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT FÁRAÓHANGYA-IRTÓ CSALÉTEK BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT FÁRAÓHANGYA-IRTÓ CSALÉTEK Készítés dátuma: 2018.03.13. 1. Verzió 1. SZAKASZ A keverék és a vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 2015/830 számú EU rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP A 2015/830 számú EU rendelet szerint 1.SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító Termék neve: Termék katalógusszáma: 77165 1.2. Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve

Részletesebben

MESTER Kreatív Ragasztó

MESTER Kreatív Ragasztó (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2016/08 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2016. augusztus 31. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül

Részletesebben

MESTER Semleges Szilikon Tömítő

MESTER Semleges Szilikon Tömítő (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 7 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Készítés dátuma: Verzió szám: 1 1. SZAKASZ A keverék és a vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. Készítés dátuma: Verzió szám: 1 1. SZAKASZ A keverék és a vállalkozás azonosítása BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/1 BIZTONSÁGI ADATLAP Protect bolha- és szúnyoglárva irtó permet Készítés dátuma: 2015.06.24 Verzió szám: 1 1. SZAKASZ A keverék és a vállalkozás azonosítása

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Buffer ph 4_

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Buffer ph 4_ Oldal 1 -tól/-től 5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1/5. oldal Ceramaster & Compomaster. Nyomtatás dátuma: március 14.

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1/5. oldal Ceramaster & Compomaster. Nyomtatás dátuma: március 14. 1/5. oldal 2017. március 14. 1. RÉSZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás meghatározása (Continuação da página 0) 1.1 Termék meghatározása Kereskedelmi név: 1.2 Az anyag vagy keverék vonatkozó meghatározott

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 2015/830 számú EU rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP A 2015/830 számú EU rendelet szerint 1.SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító Termék neve: Termék katalógusszáma: 93103 1.2. Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve

Részletesebben

VINTAGE MP PORCELAIN "POR"

VINTAGE MP PORCELAIN POR 1/6. oldal 1. RÉSZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás meghatározása (A(z) 0. oldal folytatása) 1.1 Termék meghatározása Kereskedelmi név: PORCELAIN "POR" {Margin (Margin/Effect)/Body (Opaque Dentin/Body/Opal

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK, 31. cikk szerint BIZTONSÁGI ADATLAP 197/26/EK, 31. cikk szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék neve 1.3. A biztonsági adatlap szállítójának adatai Vállalat

Részletesebben

CEMOLKER KFT. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A TERMÉK ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 2. A VESZÉLY AZONOSÍTÁSA. 04-okt.-2010. Kibocsátás dátuma 1.1.

CEMOLKER KFT. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A TERMÉK ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 2. A VESZÉLY AZONOSÍTÁSA. 04-okt.-2010. Kibocsátás dátuma 1.1. CEMOLKER KFT. BIZTONSÁGI ADATLAP Kibocsátás dátuma 1.1 1. A TERMÉK ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termékazonosító Termék neve Réz reszelék Cat No. 207690000; 207691000; 207695000 REACH Reg. Szám: 01-2119480154-42

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 2015/830 számú EU rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP A 2015/830 számú EU rendelet szerint 1.SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító Termék neve: Termék katalógusszáma: JP27158 1.2. Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve

Részletesebben

SÓTABLETTA BIZTONSÁGI ADATLAP

SÓTABLETTA BIZTONSÁGI ADATLAP Oldal: 1 / 5 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Az anyag neve: Nátrium-klorid, konyhasó, Sodim Chloride CAS szám: 7647-14-5 EK szám: 231-598-3 Index-szám:

Részletesebben

Biztonsági adatlap Biztonsági adatlap megfelelő 1907/2006 sz. rendelet (EK) (REACH) Kibocsátási dátum: 31/05/2017 Verzió: 1.0

Biztonsági adatlap Biztonsági adatlap megfelelő 1907/2006 sz. rendelet (EK) (REACH) Kibocsátási dátum: 31/05/2017 Verzió: 1.0 Kibocsátási dátum: 31/05/2017 Verzió: 1.0 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék formája Anyagnév : Anyag : Olmesartan Termékkód : 201600656 Szinonimák

Részletesebben

MESTER Karosszéria Akril Tömítő

MESTER Karosszéria Akril Tömítő (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2015/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2015. június 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint TEROSTAT VII 8 MM oldal 1 / 5 Biztonsági adatlap (SDB) száma: 75655 Felülvizsgálat ideje: 10.01.2011 Nyomtatás ideje: 11.01.2011 Termékazonosító: TEROSTAT VII

Részletesebben

Domstraße. 20, D-50668 Köln Tel.: 0180-5221246 (14 Cent/Min.FN) www.rewe-group.com/info

Domstraße. 20, D-50668 Köln Tel.: 0180-5221246 (14 Cent/Min.FN) www.rewe-group.com/info PENNY Fürdőszoba tisztító spray 1/5 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása: 1.1.Termékazonosító: PENNY Fürdőszoba tisztító spray 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása:

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint VALVE GRINDING COMPOUND oldal 1 / 7 Biztonsági adatlap (SDB) száma: : SET00023012N Felülvizsgálat ideje: 14.11.2012 Nyomtatás ideje: 05.02.2013 1. SZAKASZ: Az

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap Biztonságtechnikai Adatlap Kiállítás dátuma: 2016.04.22. 1. Az anyag / keverék megnevezése, forgalmazó neve, elérhetősége: Termék neve : Nátrium-hidroxid Forgalmazó: Thomasker Finomvegyszer Kft. Cím: 1163

Részletesebben

4. SZAKASZ ELSŐSEGÉLYNYÚJTÁS 4.1. Az elsősegély-nyújtási intézkedések ismertetése Belélegezés A sérültet friss levegőre kell vinni. Bőrrel érintkezés

4. SZAKASZ ELSŐSEGÉLYNYÚJTÁS 4.1. Az elsősegély-nyújtási intézkedések ismertetése Belélegezés A sérültet friss levegőre kell vinni. Bőrrel érintkezés KÉSZÜLT AZ 1907/2006/EK RENDELET 31. CIKK ALAPJÁN 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termék azonosító Terméknév: Sellak 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben