Kedves Barátaink, Hálás szívvel gondolunk segítőinkre, támogatóinkra, mivel az Ő bizalmuk nélkül nem boldogulnánk.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kedves Barátaink, Hálás szívvel gondolunk segítőinkre, támogatóinkra, mivel az Ő bizalmuk nélkül nem boldogulnánk."

Átírás

1

2 Kedves Barátaink, amikor a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportjának évi munkájából ízelítőt adó összeállítást lapozgatják, remélem, sikerül valamit felvillantani abból a sokszínűségből, erőfeszítésből és elkötelezettségből, amiből ezek az események, szolgálatok táplálkoztak. Hálás szívvel gondolunk segítőinkre, támogatóinkra, mivel az Ő bizalmuk nélkül nem boldogulnánk. Aquinói Szent Tamás írja: Az ember életében minden tettének valamiképpen köze van a szeretethez; vagy megerősíti, vagy tagadja azt. Egész életünkben igyekszünk arra, hogy ez előbbinek feleljünk meg. Rigóné Kiss Éva

3 Magyar Máltai Szeretetszolgálat A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Szuverén Máltai Lovagrend magyarországi segélyszervezete 1989 óta van jelen hazánkban, mint a karitatív szervezetek egyik legjelentősebbje. Alapítója és vezetője Kozma Imre atya, irgalmasrendi szerzetes. Egyedülálló nemzetközi és hazai tapasztalatokkal rendelkezik. Szerepvállalása a legszélesebb társadalmi körökben elfogadott és elismert. Munkája három alappilléren áll: - az országosan mintegy 150 önkéntes csoporton, ami több mint aktív és további mozgósítható segítőt jelent, - a közel 200 szociális és egészségügyi intézményt illetve szolgálatot felölelő, szintén országos szociális szolgáltatói rendszerén, - különböző speciális projektjein.

4 A Kecskeméti Csoport megalakulása A kecskeméti csoport 1991 augusztusában alakult meg 75 önkéntessel. Jelmondatuk: A hit védelme a szegények szolgálatában, még ma is az önkéntesek lelki fundamentuma, amelyre építkeznek, és amely közösségbe vonja őket, egységet teremtve a rászorulók és a szolgálat tagjai között. A kecskemétiek 15 év után eljutottak oda, hogy példaszerű a tevékenységük a legkülönbözőbb szociális területeken. ( ) Mára a keletmagyarországi országrész módszertani központjává váltak. (Kozma Imre) A csoport feladata, hogy segítséget nyújtson Kecskemét, valamint a környező települések, tanyák rászorultjainak: a szükségben lévőknek, betegeknek, öregeknek, fogyatékkal élőknek, hátrányos helyzetűeknek és a hajléktalan embereknek. De ott van a katasztrófák és háborús események áldozatainál is. Mindezek érdekében a társadalom és az egyén közös érdekeinek kielégítésére irányuló tevékenységet végez, közhasznú és jótékony céllal. A Kecskeméti Csoport munkatársai

5 A Kecskeméti Csoport alkalmazottai és önkéntesei segítéségével működteti az alábbi intézményeit: A Gondviselés Háza Nappali Melegedő tisztálkodási, étkezési lehetőséget biztosít a rászorulók számára. Családok Átmeneti Otthona 2004 augusztusa óta áll nyitva az otthontalanná vált családok előtt. A Népkonyha szolgáltatása keretében napi 100 fő szociálisan hátrányos helyzetű személyt szolgál ki egy tál meleg étellel. A hét lakószobában összesen 21 fő elhelyezésére van lehetőség. A Hajléktalanok Háziorvosi Rendelője ingyenes orvosi ellátást nyújt. A Hajléktalanokat Segítő Regionális Diszpécser Szolgálat november 1-én alakult. Ellátandó feladata a hajléktalanok gyors, szakszerű segítséghez juttatása a jelző rendszer segítségével.

6 A Hajléktalanokat Segítő Regionális Krízisautó Szolgálat a krízishelyzetek megelőzésével és megoldásával a Diszpécser Szolgálat koordinálásával végzi munkáját. A Kelet Magyarországi Módszertani Központ működése 2004 januárjától indult el. Segítséget nyújt a Kelet- Magyarországi MMSz intézményeknek, programjaik létrehozásában és működésében. Ellátja az MMSz kiemelt programjainak irányítását és koordinálását. Összehangolja a különböző módszertani műhelyek tevékenységét. A Hajléktalanokat Segítő Regionális Módszertani Központ feladata többek között tanácsadás szakmai kérdésekben, kapcsolattartás erősítése a hajléktalanellátó intézményekkel, szakmai konferenciák és rendezvények szervezése. Az Utcai Gondozó Szolgálat 2005 márciusától működik Kecskeméten. Hajléktalan emberek ellátását, felkutatását, gondozását végzi.

7 Szakmai rendezvények, továbbképzések Elsősegély-nyújtó képzés Májusban önkénteseink elvégezték a máltai elsősegélynyújtó tanfolyamot, melynek eredményeképpen 42 önkéntesünk, illetve munkatársunk tanúsítvánnyal rendelkezik. Az elsősegély-nyújtás alkalmazott kereszténység. (Kozma Imre)

8 I. Városi Civil Korzó Mosoly utcája Kecskemét város főtere. A Városi Civil Kerekasztal augusztus 21-én I. Városi Civil Korzó címmel Kecskemét főterén kulturális, egészségügyi és szabadidős programokkal kapcsolódott be a Hírös Hétbe. Információs standok egészítették ki a kínálatot.

9 Egy délután a hajléktalanokért - Szolidaritási nap A hajléktalan-ellátó intézmények és civil szervezetek közös szervezésében és együttműködésével került megrendezésre az Egy délután a hajléktalanokért szolidaritási rendezvény, melynek célja, hogy erősítse az együttérzést és megértést a nehéz helyzetben élők iránt.

10 Jótékonysági hangverseny Jótékonysági programjaink A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportja hagyományaihoz híven 2008-ban is megrendezte a Kecskeméti Katona József Színházban tartandó jótékonycélú díszhangversenyét, melynek bevételét rászorulók támogatására fordították.

11 Rózsakiállítás augusztus 21-én a Geschwind Rudolf nemzetközi rózsakonferencia részeként került megrendezésre a Kecskeméti Városháza Díszudvarán.

12 72 óra kompromisszumok nélkül A program keretében fiatalok segítettek szolgálatukkal rászoruló embereknek. Kaiser s Spar akció Legyek a kendő, mely könnyet töröl, Legyek a csend, mely mindig enyhet ad. A kéz legyek, mely váltig simogat, Legyek, s ne tudjam soha, hogy vagyok. (Reményik Sándor)

13 Kaiser s Spar akció A Kaiser s Spar élelmiszergyűjtő akció keretében tartós élelmiszer adományok gyűjtése és szétosztása révén támogattuk a rászorulókat. Szeretetdoboz akció Aprókból épül A Szeretetdoboz akció keretében két alkalommal juttattunk szeretetdoboz adományokat Székelyföldre és a Maros mentére.

14 Aprókból épül Az Aprókból Épül Országos Pénzgyűjtő Programba a Kecskeméti Csoport is bekapcsolódott, mellyel hozzájárult a legrászorultabb helyzetben élő családok támogatásához.

15 Gyermekprogramok A Családok Átmenetei Otthonában Farsangi rendezvény a kicsik nagy örömére Gitár est Nem tudod, mit rejt a sorsod Mosolyt hoz-e vagy könnyeket Tanuld meg hát feledni a rosszat, S őrizd meg a boldog perceket. (Hemingway)

16 A Bács-Kiskun Megyei gyermeknapon való részvétel "Egy homokszemben lásd meg a világot, Egy vadvirágban a fénylő eget, Egy órában az örökkévalóságot, S tartsd tenyeredben a végtelent!" (William Blake) Szavalóverseny Magyar Kalsszikus Költészet Gyöngyszemei címmel éves roma fiatalok részére szavalóversenyt szerveztünk a Cigány Helyi Kissebségi Önkormányzattal együttműködve.

17 Határon túli magyarok segítése A szeretet az egyetlen ésszerű és kielégítő válasz az emberi létezés problémájára. Erich Fomm A Székelyudvarhelyi Tompa László Iakola 52 fős csoportjának vendégül látása Nyugdíjas Klub rendezvényei Nóta est Nótaest Farsang

18 Erdélyi tábor - Ülke Gyermekek táboroztatása Hátrányos helyzetű gyermekek táboroztatása Erdélyben

19 Lakitelek Nyári gyermektábor Lakitelken a fogyatékkal élők részére Lichtenstein Indulás Lichtensteinben 16 rászoruló gyermeket üdültettünk

20 Lelki élet Úrnapi körmenet És érezzék egy kézfogással rólad, hogy jót akarsz, és te is tiszta, jó vagy. S egy tekintetünk elhitesse véled: - szép dolgokért élsz - és érdemes élned. (Váci Mihály)

21 Csíksomlyói zarándolkat "És örült a nép az önkéntes adakozásnak, mert tiszta szívvel, önként adakoztak az Úrnak. Dávid király is nagy örömmel örvendezett." Krónika első könyve 29:9

22 Lelki nap az erdei iskolában Ahogy másokban megpróbáljuk felfedezni a legjobbat, akkor valahogy magunkból is a legjobbat hozzuk ki. Wiliam Arthur Ward Munkatársaink és önkéntes testvéreink közösen vettek részt a lelki gyakorlaton

23 Karácsonyi programjaink Mikulás ünnepség a fogyatékkal élők részére A szeretet mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel. S a szeretet nem szűnik meg soha. (Szent Pál / 1 Kor 13)

24 Karácsonyváró ajándékosztás a rászoruló erdélyi gyermekeknek

25 Karácsonyi ünnepség Platán otthon, Margaréta idősek otthona Örömöm sokszorozódjék a te örömödben. Hiányosságom váljék jósággá benned. Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél. Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra (Weöres Sándor)

26 Karácsonyi rendezvény a hajléktalanoknak a Gondviselés Házában A Családok Átmeneti Otthona gondozói és lakói műsorral kedveskedtek hajléktalanjainknak. Karácsonyi ünnepség az egyedülállók részére Próbálj meg úgy élni, hogy ne vegyék észre, ott ahol vagy, de nagyon hiányozzál onnan, ahonnan elmentél. Victor Hugo

Máltai Hírek. A Magyar Máltai Lovagok Szövetsége és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat lapja

Máltai Hírek. A Magyar Máltai Lovagok Szövetsége és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat lapja Máltai Hírek A Magyar Máltai Lovagok Szövetsége és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat lapja XIII. évfolyam 1. szám 2007. március Tartalom M ÁLTAI H ÍREK 2007. március Tartalom Elnöki levél 3 Naptár mi történt,

Részletesebben

amim van, azt neked adom A másik emberhez vezető úton

amim van, azt neked adom A másik emberhez vezető úton amim van, azt neked adom A másik emberhez vezető úton É v e s j e l e n t é s 2 0 1 2 A szolgálat a szeretet drámai megnyilatkozása. A szolgálat Isten szeretetének drámai megjelenése a világban. Elfogy

Részletesebben

Tartalom. Kecskemét. MMSz. A Dél-alföldi Regionális Szociális Módszertani Konzorcium tagja. Tél. Problémák a nappali melegedők ellenőrzése során

Tartalom. Kecskemét. MMSz. A Dél-alföldi Regionális Szociális Módszertani Konzorcium tagja. Tél. Problémák a nappali melegedők ellenőrzése során MMSz Kecskemét A Dél-alföldi Regionális Szociális Módszertani Konzorcium tagja V. évfolyam/4. szám HÍRLEVÉL 2008 december Tartalom TÁMOP 5.3.3. - Aktualitások Regionális szakmai nap Kecskeméten Problémák

Részletesebben

Eredmények és kihívások a hajléktalan személyek visszailleszkedésében. Rigóné Kiss Éva MMSz Kecskemét

Eredmények és kihívások a hajléktalan személyek visszailleszkedésében. Rigóné Kiss Éva MMSz Kecskemét Eredmények és kihívások a hajléktalan személyek visszailleszkedésében Rigóné Kiss Éva MMSz Kecskemét Az MMSz feladata, hogy segítséget nyújtson a szükségben lévőknek, amelynek érdekében a társadalom és

Részletesebben

Éves 2 0 12 jelentés

Éves 2 0 12 jelentés 2012 Éves jelentés TARTALOM: Előszó 3. oldal Időseknek szóló programok 4. oldal Programok fogyatékkal élők számára 6. oldal Gyermekprogramok 8. oldal Elsősegély programok 10. oldal Természeti katasztrófák,

Részletesebben

Kedves barátaink! Éves jelentés 2012

Kedves barátaink! Éves jelentés 2012 2012 Éves jelentés TARTALOMJEGYZÉK ÖNKÉNTESSÉG... 1 2012: Tettek az önzetlenség jegyében... 1 Több kéz többet húz IX. Caritas önkéntes tábor... 2 Önkéntes gála... 3 Mindennapi szolgálat... 3 Grundtvig

Részletesebben

Premontrei Női Kanonokrend Zsámbék

Premontrei Női Kanonokrend Zsámbék Premontrei Női Kanonokrend Zsámbék KÖSZÖNTÉS Krisztusban kedves Barátaink, Jótevőink! Húsz éve, 1993 óta kapcsolódunk be hivatalosan az Egyház társadalmi tevékenységébe. Hálát adunk a Jóistennek, jótevőinknek,

Részletesebben

CIVIL SZOCIÁLIS-TÁRSADALMI IRÁNYTŰ

CIVIL SZOCIÁLIS-TÁRSADALMI IRÁNYTŰ CIVIL SZOCIÁLIS-TÁRSADALMI IRÁNYTŰ 2014 Információs füzet a szociális, társadalmi erőforrásokkal rendelkező soproni civil és egyházi szervezetekről, csoportokról. Anonim önsegítő csoportok Betegszervezetek,

Részletesebben

Melléklet Keszthely Város Önkormányzata Szociális Szolgáltatástervezési Koncepciójának módosítása (A 2004. évben elfogadott és 2007. áprilisában, 2009. decemberében, 2011. novemberében módosított alapkoncepció

Részletesebben

SZENT ERZSÉBET LEVELE

SZENT ERZSÉBET LEVELE 2004. február A tartalomból: Karitász krónika 2003............... 2 A Szent István Bazilika Caritas beszámolója...................... 10 gyógyítsátok a betegeket!........ 11 Jó napot kívánok, a Karitásztól

Részletesebben

HÁLÓZATI TAGOK BEMUTATKOZÁSA

HÁLÓZATI TAGOK BEMUTATKOZÁSA HÁLÓZATI TAGOK BEMUTATKOZÁSA 0 HÁLÓZATI TAGOK BEMUTATKOZÁSA TARTALOMJEGYZÉK ALBA CARITAS HUNGARICA ALAPÍTVÁNY (KARITÁSZ) 5 BARKA ALAPÍTVÁNY 11 BÉTHEL ALAPÍTVÁNY 14 CIGÁNY KULTURÁLIS ÉS KÖZMŰVELŐDÉSI EGYESÜLET

Részletesebben

Tartják egymásban a lelket. 2010: Az összefogás éve

Tartják egymásban a lelket. 2010: Az összefogás éve Tartják egymásban a lelket 2010: Az összefogás éve ÉVES JELENTÉS 2010 Tartják egymásban a lelket A legszélesebb nyilvánosságot kell megteremteni a Máltai Szeretetszolgálat önkéntes és szakszerű munkájának

Részletesebben

Tartalom. Kedves Máltai Barátaink! MMSz. Kecskemét. VI. évfolyam/3. szám Dél-alföld 2010 december

Tartalom. Kedves Máltai Barátaink! MMSz. Kecskemét. VI. évfolyam/3. szám Dél-alföld 2010 december Dél-alföldi Régió Szociális Szakszolgálati hírlevele 1 MMSz Kecskemét VI. évfolyam/3. szám Dél-alföld 2010 december Kedves Máltai Barátaink! Szeretetteljes, áldott karácsonyi ünnepet és eredményekben gazdag

Részletesebben

KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ (RÖVID) TARTALMI BESZÁMOLÓ

KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ (RÖVID) TARTALMI BESZÁMOLÓ 1 KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ (RÖVID) TARTALMI BESZÁMOLÓ 2013 ( R Ö V I D) T A R T A LM I B E S Z Á M O L Ó 201 3 114/2 TARTALOMJEGYZÉK Bevezetés Hazai Intézmények Szociális és Fejlesztési Igazgatóság

Részletesebben

KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ (RÖVID) TARTALMI BESZÁMOLÓ

KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ (RÖVID) TARTALMI BESZÁMOLÓ KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ (RÖVID) TARTALMI BESZÁMOLÓ 2012 ( R Ö V I D) T A R T A LM I B E S Z Á M O L Ó 201 2 114/3 TARTALOMJEGYZÉK Bevezetés Hazai Intézmények Szociális és Fejlesztési Igazgatóság

Részletesebben

Máltai Hírek. A Magyar Máltai Lovagok Szövetsége és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat lapja

Máltai Hírek. A Magyar Máltai Lovagok Szövetsége és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat lapja Máltai Hírek A Magyar Máltai Lovagok Szövetsége és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat lapja XII. évfolyam 2. szám 2006. június Tartalom M ÁLTAI H ÍREK 2006. június Tartalom Elnöki levél 3 Naptár mi történt,

Részletesebben

Adásidő. Mindennek megvan az órája. Élni szeretnék interjú a melegedőben. 1356 Adományvonal. Barátok közt Segítség a rászorulóknak

Adásidő. Mindennek megvan az órája. Élni szeretnék interjú a melegedőben. 1356 Adományvonal. Barátok közt Segítség a rászorulóknak Adásidő A Katolikus Egyház Hivatalos Segélyszervezetének lapja II. évfolyam I. szám 2012. Húsvét Ingyenes Mindennek megvan az órája Élni szeretnék interjú a melegedőben 1356 Adományvonal Barátok közt Segítség

Részletesebben

Menedékház Alapítvány KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011

Menedékház Alapítvány KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011 Menedékház Alapítvány KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 211 1 8 2 6 2 3 4 9 4 9 9 5 6 9 1 Statisztikai számjel 6 1-6 - 2 5 3 Cégjegyzék száma A vállalkozás megnevezése: Menedékház Alapítvány A vállalkozás címe: Budapest,

Részletesebben

Adásidő. Mindennek megvan az órája. Keljünk útra Krisztussal. Valahonnan fentről. Püspöki teavár. II. évfolyam IV. szám 2012.

Adásidő. Mindennek megvan az órája. Keljünk útra Krisztussal. Valahonnan fentről. Püspöki teavár. II. évfolyam IV. szám 2012. Adásidő A Katolikus Egyház Hivatalos Segélyszervezetének lapja II. évfolyam IV. szám 2012. november Ingyenes Mindennek megvan az órája Keljünk útra Krisztussal Valahonnan fentről Püspöki teavár 2012. október

Részletesebben

Adásidő. Mindennek megvan az órája. Tűzoltóautó Bonchidának. Borsó és levendula. Öngondoskodó családok. II. évfolyam II. szám 2012.

Adásidő. Mindennek megvan az órája. Tűzoltóautó Bonchidának. Borsó és levendula. Öngondoskodó családok. II. évfolyam II. szám 2012. Adásidő A Katolikus Egyház Hivatalos Segélyszervezetének lapja II. évfolyam II. szám 2012. Pünkösd Ingyenes Mindennek megvan az órája Tűzoltóautó Bonchidának Borsó és levendula Öngondoskodó családok Szervezetünk

Részletesebben

Dr. Schmidt Péter alpolgármester előterjesztése

Dr. Schmidt Péter alpolgármester előterjesztése napirendi pont Dr. Schmidt Péter alpolgármester előterjesztése A szolgáltatástervezési koncepció felülvizsgálata és aktualizálása Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata szociális szolgáltatási feladataira

Részletesebben

V4.indd 1 2014.12.08. 13:53:40

V4.indd 1 2014.12.08. 13:53:40 V4.indd 1 2014.12.08. 13:53:40 1 2 V4.indd 2 2014.12.08. 13:53:41 Alternatív forrásteremtési technikák a gyakorlatban A projekt a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával valósult meg. Standard grant 21320297

Részletesebben

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász családsegítő tevékenysége

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász családsegítő tevékenysége A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász családsegítő tevékenysége A karitatív tevékenységek a kereszténységgel együtt bukkantak fel a történelemben. Az okot a gondolkodásmódban találhatjuk. A keresztény ember

Részletesebben

K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S

K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S Maholnap Magyar Jóléti Alapítvány K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S 2003 Budapest, 2004. május 2 1. A szervezet alapadatai: Elnevezés: Bejegyzett nevén: Maholnap Magyar Jóléti Alapítvány Maholnap

Részletesebben

DUNAVARSÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA B E S Z Á M O L Ó. 2013. évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról

DUNAVARSÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA B E S Z Á M O L Ó. 2013. évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról DUNAVARSÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA B E S Z Á M O L Ó 2013. évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról 2 Bevezetés Az önkormányzat gyermekvédelmi feladatait a gyermekek védelméről és a gyámügyi

Részletesebben

Adásidő. Mindennek megvan az órája. Elismerés önkénteseinknek. Szeretni, szeretve lenni. Az összetartozás jele

Adásidő. Mindennek megvan az órája. Elismerés önkénteseinknek. Szeretni, szeretve lenni. Az összetartozás jele Adásidő A Katolikus Egyház Hivatalos Segélyszervezetének lapja IV. évfolyam IV. szám 2014. tél Ingyenes Mindennek megvan az órája Elismerés önkénteseinknek Szeretni, szeretve lenni Az összetartozás jele

Részletesebben

Adásidő. Mindennek megvan az órája. vetőmag egy jobb életért. Merj kérni! Kétszázezer család ezer tonna. III. évfolyam II. szám 2013.

Adásidő. Mindennek megvan az órája. vetőmag egy jobb életért. Merj kérni! Kétszázezer család ezer tonna. III. évfolyam II. szám 2013. Adásidő A Katolikus Egyház Hivatalos Segélyszervezetének lapja III. évfolyam II. szám 2013. június Ingyenes Mindennek megvan az órája vetőmag egy jobb életért Merj kérni! Kétszázezer család ezer tonna

Részletesebben

Máltai Hírek. A Magyar Máltai Lovagok Szövetsége és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat lapja. A 20 éves Magyar Máltai Szeretetszolgálat üzenete:

Máltai Hírek. A Magyar Máltai Lovagok Szövetsége és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat lapja. A 20 éves Magyar Máltai Szeretetszolgálat üzenete: Máltai Hírek A Magyar Máltai Lovagok Szövetsége és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat lapja XIV. évfolyam 4. szám 2008. december A 20 éves Magyar Máltai Szeretetszolgálat üzenete: Tartalom M á lta i H í

Részletesebben

2011. május 2-ig 1 263 598 379 forint támogatás elérésében működött közre Egyesületünk, melyet

2011. május 2-ig 1 263 598 379 forint támogatás elérésében működött közre Egyesületünk, melyet Visszaemlékezés Több mint 30 év eredményesen! Apró kavicsként görögnek emlékeim. Mintha ma lett volna. Arcok, fények, felvillanások, töredékek a közeli és távoli múltból. Már sokan nem élnek, csak emlékeink

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. Izsák Város Gyermekjóléti- és Családsegítő Szolgálatának 2013. évi működéséről

BESZÁMOLÓ. Izsák Város Gyermekjóléti- és Családsegítő Szolgálatának 2013. évi működéséről BESZÁMOLÓ Izsák Város Gyermekjóléti- és Családsegítő Szolgálatának 2013. évi működéséről Izsák, 2014. március 31. Készítette: Sörösné Boldoczki Tímea Intézményvezető A legnagyobb hiba, amit elkövethetünk

Részletesebben