Beszámoló a Katica Nyugdíjas Klub évi munkájáról - 1/7 -

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Beszámoló a Katica Nyugdíjas Klub 2014. évi munkájáról - 1/7 -"

Átírás

1 Beszámoló a Katica Nyugdíjas Klub évi munkájáról - 1/7 - Beszámoló a Katica Nyugdíjas Klub évben végzett munkájáról. ( ) Tisztelt vendégeink! Kedves Klubtagok! A Katica Nyugdíjas Klub évzáró rendezvényét ezennel megnyitom. Engedjétek meg, hogy külön is köszöntsem: Czerván György államtitkár urat; Dorner Gábor polgármester urat, és kedves feleségét, Dr. Dorner Zitát; Tarnavölgyiné Dr. Tényi Ágnest a Nagykátai Járási Hivatalvezetőjét; Bodnár Gábor urat a Nyugdíjasklubok Életet az Éveknek Pest Megyei Egyesület elnökét, és feleségét; Tóth István és Agócs Pál alpolgármester urakat és feleségeiket; a képviselő-testület megjelent tagjait; Karsainé Magyar Ildikó jegyző asszonyt, az intézmények vezetőit, a klub megjelent támogatóit, a klub tagjait, minden kedves vendéget. Engedjétek meg, hogy ismertessem a mai programot: 1. A Nagykátai Városi Napközi Otthonos Óvoda óvódásainak immár hagyományosnak számító köszöntő műsora. (Szabó Józsefné intézményvezető) 2. Beszámoló a klub évi munkájáról. 3. Hozzászólások. 4. Vacsora. 5. Bál, ahol a zenét Kozma Tamás fogja szolgáltatni.

2 Beszámoló a Katica Nyugdíjas Klub évi munkájáról - 2/7 - Polgármester úr, elnök úr, kedves jelenlévők! Engedjék, engedjétek meg, hogy kötelezettségemnek eleget téve beszámoljak a Katica Nyugdíjas Klub évi működéséről. Röviden, mert 2015-ben január 12-én a klub első teljes körűen demokratikus és titkos tisztújító taggyűlésén részletesen be fogok számolni a megválasztásom óta eltelt közel két és félévben végzett munkáról, a klub állapotáról, a működés tapasztalatairól. Örömmel jelentem, hogy a Katica Nyugdíjas Klub, bár egyre nehezedő gazdasági viszonyok, és más negatív külső körülmények ellenére is minden tekintetben sikeres évet zárt, melyhez nagymértékben hozzájárult a klub tervszerű, szigorú, takarékos gazdálkodása és a klub támogatóinak pénzbeli, illetve természetbeni adományai, amit ezúton is tisztelettel megköszönök. Hála a jó Istennek a támogatók egyre többen vannak. Megérdemlik, hogy legalább a jelenlévőket név szerint is felsoroljam: Támogató neve Agócs Pál alpolgármester és felesége Ambrózi Zoltán képviselő Botka Klára dr. háziorvos Bublos István képviselő és felesége Czakó Sándorné vállalkozó Czerván György államtitkár Dorner Gábor, mint polgármester, és mint magánember Farsang István vállalkozó és felesége Gyüre Pál képviselő Horváth Nóra képviselő asszony Horváthné Nemes Mária művészeti vezető Juhász Erzsébet képviselő asszony Kármán Tibor vállalkozó és felesége Katica Nyugdíjas Klub belső támogatói klubtagjai Kiss László vállalkozó és felesége Marton Ferenc vállalkozó és felesége Nagykáta Város Önkormányzata Nagykátai Gyógyfürdő és Egyéb Szolgáltató Nonprofit Kft. Oldal István vállalkozó Pikó János vállalkozó Simon László képviselő Szalainé Apró Mária művészeti vezető Szalkai Márton vállalkozó és felesége Tóth István alpolgármester és felesége Városgazdálkodási Szervezet Városi Könyvtár és Művelődési Központ és további több mint 10 itt jelen nem lévő támogatót. Kedves szponzorok, miközben megköszönöm eddigi támogatásaitokat, kérlek benneteket, hogy a jövőben is támogassátok a klubot céljai elérésében, a klub, és a város hírnevének öregbítésében, a klub működési feltételei javításában, a szép korúak életének harmonikusabbá, szebbé, tartalmasabbá tételében. Nem mehetek el szó nélkül annak megemlítése nélkül sem, hogy a klub működését különösen az utóbbi időben számos klubtag és egyre többen külön is támogatják. Ki pénzzel, ki társadalmi munkával, ki szállítási kapacitással, vagy valamely szolgáltatása felajánlásával, illetve egyéb módon. Felsorolásukra nincs elegendő idő, kihagyni pedig senkit sem

3 Beszámoló a Katica Nyugdíjas Klub évi munkájáról - 3/7 - akarok a felsorolásból, ezt januárban megteszem, addig is és itt is megköszönöm a közösségért végzett önfeláldozó munkájukat, anyagi, illetve természetbeni támogatásaikat. Barátaim! A klub Nagykáta, illetve a térség egyik legnagyobb létszámú civil szervezete, jelenleg 126 aktív tagja van. Ám ez még messze sem reprezentálja kellőképpen a város nyugdíjas, illetve szépkorú társadalmát. A klub átlagéletkorát tekintve, ha lassan is, de fiatalodik, belső életkori arányai kedvezően változnak, ám az átlag életkor még így is 69 év, tavaly 70,4 év volt. (ezért sokat kellett dolgozni). A klubtagok 66%-a nő, 34%-a férfi és ez az arány fokozatosan romlik. % Életkor év alatt 8,4 13, között 31,8 33, között 50,5 46,0 80 fölött 9,3 7,1 Összesen: A klubnak kölcsönösen jó, mondhatni ilyen jó még nem volt a kapcsolata a város polgármesterével, választókerületünk országgyűlési képviselőjével, a Járási Hivatal vezetőjével, az alpolgármesterekkel, a jegyzővel, az intézmény vezetőkkel, különösen a Városi Könyvtár, és a Művelődési Központ és a VGSZ vezetőivel, munkatársaival. Egyre mélyülő, és tartalmas kapcsolatot ápolunk a térség nyugdíjas klubjaival, egyesületeivel, a megyei, és országos nyugdíjas szervezetekkel. Engedjétek meg, hogy amennyire csak lehet, röviden bemutassam a klub 2014, évi tevékenységét. A 2014-es évet, különösen az első félévet a Nyugdíjasklubok és Idősek Életet az éveknek Országos Szövetsége megalakulásának 25 éves évfordulója, az I. Nagykátai Járási Nyugdíjas Találkozó és Főzőverseny, a klubkirándulások, klubdélutánok előkészítésének szenteltük. Amatőr művészeti csoportjaink, úgy az énekkarok, mint tánckarok kitettek magukért, és egész évben toppon voltak tudásuk legjavát adták valamennyi fellépésünkön. Ez úton is köszönöm azt az egész éves kitartó önfeláldozó munkát, a sok próbát, verítéket, melyet a klub, és Nagykáta Város hírnevének gyarapításáért adtatok. Köszönöm. Ebben az évben 20 klubdélutánt tartottunk. Külön: pótszilvesztert, műsoros, teazsúros nőnapot, illetve anyák napját tartottunk, az Erdélyi honfitársainkról egy egész estés műsoros klubdélutánon emlékeztünk meg, ahol a műsorok szervezői, szereplői az Erdélyből áttelepült klubtagjaink voltak, műsorral, vendéglátással egybekötött apák napját tartottunk, ahová meghívtuk, és kérésük szerint szállításukról is gondoskodtunk a régi éven felüli volt klubtagjainkról. a második félévben a Tápióbicskei Kortalan Nyugdíjas Klubbal közös zenés, táncos szalonnasütő klubdélutánt tartottunk az Erdei Iskola udvarán, amin összesen több min kilencvenen vettünk részt. három zenés, táncos névnapos klubdélutánon ünnepeltük meg tagjaink névnapjait, ahol a vendéglátók az érintett klubtagok voltak.

4 Beszámoló a Katica Nyugdíjas Klub évi munkájáról - 4/7 - A tagság információinak bővítése érdekében két olyan klubdélutánt, fórumot tartottunk, ahol a kérdéseket legjobban ismerő meghívott előadóktól kaptunk tájékoztatást, és konzultálási lehetőséget: 1. Nagykáta Város közbiztonsági helyzetéről, aktuális, elsősorban időseket érintő vagyonvédelmi kérdésekről, a Nagykátai Rendőrkapitányság bűnügyi előadójától, Darula Istvánné, Erika rendőr alezredestől. 2. Nagy érdeklődést kiváltó egészségügyi szűrővizsgálattal, tájékoztatatóval egybekötött egészségügyi klubnapot tartottunk, ahol Dr. Botka Klára háziorvos és csapata, a klub támogatója több mint 5 órán keresztül, több mint 50 klubtagot vizsgált meg. Vércukor, Vérnyomás, Testzsír, Vizelet, EKG, Doppler és Csontritkulási vizsgálatokat végeztek. Amit Klárikának ez úton is külön megköszönök. Klubdélutánjainkon, miután megbeszéltük aktuális közös dolgainkat, nagysikerű vers, és prózamondó vetélkedőket, filmvetítéseket, táncversenyeket, játékvetélkedőket is tartottunk. A filmvetítéseken általában vissza szoktuk nézni az adott év fontosabb klubeseményeiről, illetve az archívumból évtizedekkel korábbi rendezvényeiről készült összefoglaló klipeket. Így lesz ez a jövőben is. A klub 12 település nyugdíjas klubja, egyesülete meghívásának tett eleget és adtak nagysikerű műsort művészeti csoportjaink. Részt vettünk a: XVII. Nemzetközi Nyugdíjas Béketalálkozón Tápiószelén, Tavaszi Nyugdíjas Találkozón Tápiógyörgyén, Pest megyei nyugdíjas klubok juniálisán, Tápiószecsőn, Nyugdíjas klubok találkozóján, Újszilváson. Pest megyei nyugdíjas találkozón Sülysápon, Kortalan Nyugdíjas Klub 25 éves gáláján, Tápióbicskén, Sülysápi Hagyományőrző Pávakör Szüreti Felvonulásán és az azt követő bálján, Gyömrői Borostyán Nyugdíjas Klub Egyesület 35 éves gálaműsorán, Tápiószőlősi Barátság Nyugdíjas Klub által szervezett nyugdíjas találkozón és a 25 éves gála műsoron, Tápiómenti Nyugdíjas Klubok, egyesületek Idősek Világnapi rendezvényén, Tápiószecsőn, Tápiószentmártoni Farsangi Bálon, Tápiószelei Erzsébet és Katalin Bálon, Tápiószentmártoni Nyugdíjas Találkozón Hét városi rendezvényen léptek fel művészeti csoportjaink. A Nagykátai Térségi KI-MIT-TUD-on, (első helyezés) A 24 órás NON-STOP vetélkedőn, (harmadik helyezés) A Városi Majálison, A XXXI. Kátai Tánctalálkozón, A Város Augusztus 20.-i rendezvényén,

5 Beszámoló a Katica Nyugdíjas Klub évi munkájáról - 5/7 - Idősek Világnapi Városi rendezvényen, A Városi Adventi Vasárnapon. A felsorolt rendezvényeken való jó szereplés lehetőségét két fáradhatatlan, és önzetlen hölgynek Szalainé Apró Marikának vezető művészeti vezetőnek, és Horváthné Nemes Marika művészeti vezetőnek köszönhetjük, akik nélkül az előadott produkciók létre sem jöhettek volna. Mindezekért soha sem tudunk elég hálásak, lenni, hiszen az Ő munkájuk pénzben nem mérhető, de ha mérhetővé tennénk, akkor pedig azt nem tudnánk megfizetni. Marikák nagyon hálásak vagyunk munkátokért, türelmetekért. Köszönjük. Ezeken a rendezvényeken is tovább öregbítettük a klub, és Nagykáta jó hírét, valamint tovább mélyült a klub, a klub tagjai, és a város lakossága közötti kapcsolat, de tovább erősödött a klubok, egyesületek közötti együttműködés, kulturális kapcsolat is. Idén is beneveztünk, immár hagyományosan a Nemzetközi Hurkatöltő Fesztiválra Tápiószentmártonba, ahol véres hurka kategóriában bronz diplomát hoztuk el. A klub két alkalommal is nagysikerű kirándulást szervezett Az első félévben egy pályázat nyertesekén egy egész napot tölthettünk el a Paksi Atomerőműben. Klubunk 80 tagja, két busszal április 09-én a MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Vezetése vendégeként az Atomerőmű Tájékoztató és Látogatóközpont szervezésében szakavatott kísérők kalauzolásával megtekintette a látogatóközpont kiállítását, ahol megismerkedtünk az atomenergia békés célú felhasználásának a gyakorlatával, majd az üzem területén követhettük nyomon az atomerőmű működését. Az Atomerőmű finanszírozta a két busz, a tárlat és üzem idegenvezetés, valamint az ebéd költségeit. A második félévben szintén két busszal és 80 fővel egész napos kiránduláson vettünk részt Szilvásváradon, illetve Egerben, a Szépasszony-völgyben, ahol megkóstolhattuk Eger híres borait is, fantasztikus élményekkel lettünk gazdagabbak. Hála a mindenkori képviselő-testületek döntésének, immár 26 éve minden évben kétszer, Júniusban és Szeptemberben is eltöltöttünk 3-3 csodálatos napot a város Mátrafüredi Ifjúsági Táborába. Júniusban módunk volt a Farmosi Rózsa Nyugdíjas Egyesület 18 tagját is meghívni egy közös nyaralásra, amin kiváló volt a hangulat, rengeteg közös programban vettünk részt. Ezeken a nyaralásokon találkozunk rendszeresen a klub támogatóival is, akik egy-egy alkalommal vendégül látják a klub nyaraló tagjait és közösen eltöltünk egy napot. Mindezeket köszönjük a polgármester úrnak, a képviselő-testületnek, a támogatóinknak. Reméljük, hogy ez a több évtizedes hagyomány töretlenül fog folytatódni. Tagjaink többségének ez az egyetlen lehetősége, hogy nyaraljon. A polgármesterrel, a képviselő-testülettel az önkormányzat és intézményeivel kölcsönösen jó a kapcsolatunk. Nagy segítséget kaptunk a hagyományteremtő céllal megrendezett Első Nagykátai Járási Nyugdíjas Találkozó és Főzőverseny sikeres lebonyolításához Czerván György államtitkár úrtól, Kocsi János polgármester úrtól, és az akkor még magánember Dorner Gábor, Tóth István, Szabó János, Ambrózi Zoltán uraktól, Horváth Nóra úrasszonytól. Már második éve támogatja a képviselő-testület a klub tagjait azzal, hogy személyenként 2-2 térítésmentes strandbelépőt biztosít. Reméljük, hogy ez a jövőben is folytatódni fog. Az első félévben meghívtuk, és vendégül láttuk a térség 16 nyugdíjas szervezetének vezetőit az I. Nagykátai Járási vezetői értekezletre. Az értekezletet megtisztelte jelenlétével, és előadást tartott: Bodnár Gábor megyei elnök, Lajmer György r. alezredes a Nagykátai

6 Beszámoló a Katica Nyugdíjas Klub évi munkájáról - 6/7 - Rendőrkapitányság vezetője, Torba Csaba tű. alezredes a Nagykátai Hivatásos Tűzoltóság parancsnoka, Wágner Árpádné megyei alelnök, területi vezető, Korponai Lászlóné megyei alelnök, és Szalainé Apró Mária a Művelődési Központ helyettes-igazgatója, a Katica Nyugdíjas Klub vezető művészeti vezetője. Nagyon jó hangulatú, telt házas Farsangi, illetve Szüreti Bált tartottunk, és ez évben pedig hagyományteremtés céljából megtartottuk az Anna Bált. A Farsangi Bál meglepetés vendégei Poór Péter és Molnár Orsi voltak, közel 1 órás műsort adtak. Barátaim! 2012-ben felmértük a klub működésének helyzetét, meghatároztuk a tennivalókat, amit éppen két éve az évértékelőn ismertettünk. Örömmel jelentem, hogy az elmúlt két évben a kitűzött feladatokat időarányosan megvalósítottuk, a célokat elértük, úgy emberi, kulturális, mint pénzügyi, anyagi értelemben egyaránt. A két éve elfogadott klub SZMSZ-nek megfelelően a klub életében először megteremtettük a működés szervezett, és folyamatos ellenőrzésének legális feltételeit, megválasztottuk a Számvizsgáló Bizottságot, mely az eltelt időszakban hatékonyan, eredményesen dolgozott, többek között ez évben elvégezte a klub vagyonának, állapotának tételes felleltározását, nyilvántartásba vételét, kidolgozta a pénzkezelési szabályzatot, folyamatosan és szigorúan figyelemmel kíséri, ellenőrzi a pénz mozgásokat, az adminisztrációt. Köszönöm a lelkiismeretes munkát. Lépéseket tettünk a klub létszámának bővítésére, fiatalítására, eszköz parkunk cseréjére, bővítésére, az infrastruktúra, és nem utolsó sorban kulturális, művészeti munkánk fejlesztésére. A létszámbővítés, és a fiatalítás a művészeti csoportoknál bír igazán jelentőséggel, hiszen a legtöbb veszteségeink éppen itt voltak. Ebben az évben beszereztünk, illetve gyarapodtunk egy: középkategóriás LED izzós projektorral karaoke szettel, és két dinamikus mikrofonnal, további 2,5 TB-es háttértárolóval, vadonat új 80 literes üsttel, üstházzal, gázpalackokkal, két garnitúra sörpad kittel, 10 személy beöltöztetésére alkalmas, logónkkal ellátott póló, sapka, kötény garnitúrával, hogy csak a fontosabbakat említsem. Mára képesek vagyunk: egy 210 fős rendezvény főző és tálaló, valamint tányérokkal, poharakkal, és evő eszközökkel való ellátására, egy 2-3 órás szabadtéri műsor elektromos hálózattól független hangosítására, stb. Természetesen ezek az eredmények, beszerzések, fejlesztések nem lettek volna megvalósíthatók a klub tervszerű, takarékos gazdálkodása, a klubtagok adakozása, önfeláldozó munkája, és az egyre több támogató, szponzor segítsége nélkül. Ebben az évben befejeztük a klub történetének feldolgozását, digitalizáltuk az eddig előtalált dokumentumokat, filmeket, fotókat, melyeket 2012-ben kezdtünk el. A több tízezer archív, digitalizált dokumentumaink közel 4,5 TB saját külső tárolón kerültek elhelyezésre.

7 Beszámoló a Katica Nyugdíjas Klub évi munkájáról - 7/7 - Az infósztrádán is hatékonyan népszerűsítjük klubunkat, és ezen keresztül Nagykáta városát is. Jól működő népszerű, sokat látogatott honlapunk van, a mai napig összesen önálló IP címről látogatták meg honlapunkat, visszatérőként holnapoldalainkat öszszesen Internetező látogatta meg Romániától Kanadáig, Olaszországtól Amerikáig, a tegnapi napig. De már elérhetőek vagyunk a Facebookon is. Honlapunkon nagy teret adunk a megyei nyugdíjas egyesület, és a térség nyugdíjas szervezetek népszerűsítésének, rendezvényeik propagálásához. Kedves Hölgyeim! Tisztelt Uraim! Klubtársaim! Megválasztásom óta eltelt 26 hónapban szerzett tapasztalataim, az elért eredmények lehetővé, a feltárt apróbb, belső, működési hiányosságok pedig szükségessé tették, hogy 2015.január 12-én megtartsuk a klub életében első, teljes mértékben demokratikus, és titkos szavazású tisztújítást. Ezért javaslatomra a klub elnökség, és a Számvizsgáló Bizottság úgy döntött, hogy ben a klub működése további korszerűsítése, modernizálása, valamint az elfogadott SZMSZ-ben meghatározott feladatmegosztás és vezetési struktúra bevezetése érdekében a január 12-i tisztújító közgyűlésen valamennyien lemondunk. Megválasztottuk az öt fős Jelölő Bizottságot, mely munkáját megkezdte. A tisztújító közgyűlésünkön majd a vezetőség nevében részletesebben beszámolok a klub belső működéséről, és ott ajánlásokat teszek a klub működése további korszerűsítésére, a közelebbi és távolabbi célokra, a munkamegosztás pontosítására, amit a klubtagsága megvitat, és az új vezetés vagy megfogadja, vagy nem. A gazdálkodásunkról pedig a Számvizsgáló Bizottság Elnöke fog beszámolni. Hölgyeim, és Uraim! Kedves klubtagok! Köszönöm megtisztelő, és türelmes figyelmeteket. Engedjétek meg, hogy tájékoztassalak benneteket az est további menetéről. A következőkben az államtitkár úrnak, a polgármester úrnak, és Bodnár Gábor megyei elnök úrnak adom át a szót, majd ha a támogatók, illetve a jelenlevők közül bárki szólni kíván, akkor azt megteheti. Ezt követően köszönetünk jeleként valamennyi jelenlévő támogatónknak elénekeljük a kedvenc nótáját, majd a vacsora következik. A vacsorát követően mindenki levezetheti fölös energiáját egy pár órás táncos est keretében, melyen a zenét a kiváló Kozma Tamás szolgáltatja. A táncestet csak a tombolasorsolás szakítja meg. Ezért kérlek Benneteket, különösen a támogatókat, hogy bátran vegyetek tombolát, ami hagyományosan 100.-Ft, hiszen ezzel a klub működését segítitek elő, hiszen jelenleg a klubnak a tagdíjakon kívül ez az egyetlen bevételi forrása. És végezetül arra tekintettel, hogy ebben az évben már szervezett formában nem találkozunk, kívánok Nektek, és családtagjaitoknak áldott békés karácsonyi ünnepeket, és eredményekben, sikerekben gazdag boldog újesztendőt, s hozzá jó egészséget. Mielőtt átadom a szót a még szólni kívánóknak, kérlek, benneteket álljatok fel, és egy perc néma felállással tisztelegjünk az elhunyt klubtagjaink emléke előtt.

Dunavecse Város Önkormányzat Képviselő Testületének. 2013. évi M U N K A T E R V E

Dunavecse Város Önkormányzat Képviselő Testületének. 2013. évi M U N K A T E R V E Dunavecse Város Önkormányzat Képviselő Testületének 2013. évi M U N K A T E R V E 2013. január 30. (szerda) 15 óra 2.) Javaslat a városi rendezvények, ünnepségek előkészítésére vonatkozó elképzelések pontosítására,

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére 10220-1/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzata 2010. évi rendezvénytervének elfogadása

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Táneverseny megrendezéséhez. A táneversenyt 2013. december 14-én rendezik meg Mezőberényhen a

ELŐTERJESZTÉS. Táneverseny megrendezéséhez. A táneversenyt 2013. december 14-én rendezik meg Mezőberényhen a a Képviselő-testület 2013. november 25-i ülésére Tervezett döntés: 1 db határozat ELŐTERJESZTÉS Véleményező Biz.: Pénzügyi és Gazdasági Bizottság Döntés: Egyszerű többségi, nyílt szavazással Előterjesztő:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Egészségügyi Bizottsága 2008. szeptember 15-án 14 30 órakor megtartott nyílt ülésén. A bizottsági ülés helye: Polgármesteri Hivatal tanácsterme. Jelen van: Pőcze Levente,

Részletesebben

K I V O N A T. Tiszacsege Város Önkormányzat Képviselő testületének 2013. december 18 án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Tiszacsege Város Önkormányzat Képviselő testületének 2013. december 18 án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből K I V O N A T Önkormányzat Képviselő testületének 2013. december 18 án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből 203/2013.(XII. 18.) KT. számú HATÁROZAT: Képviselő testülete úgy határoz, hogy a 2014. évi városi

Részletesebben

Rendezvények 2011-ben Mezőszilas községben. Rendezvény tervezett programja

Rendezvények 2011-ben Mezőszilas községben. Rendezvény tervezett programja ek 2011-ben Mezőszilas községben időpontja címe/elnevezése tervezett programja helyszíne szervezője/felelőse 2011. február 25. 9 órától 12 óráig Óvoda nyitogató A leendő ovisok fogadása az óvodában, ismerkedés

Részletesebben

HEGYESHALOM NAGYKÖZSÉG R E N D E Z V É N Y N A P T Á R 2016

HEGYESHALOM NAGYKÖZSÉG R E N D E Z V É N Y N A P T Á R 2016 HEGYESHALOM NAGYKÖZSÉG R E N D E Z V É N Y N A P T Á R 2016 Időpont Helyszín Megnevezés Közreműködik Koordinálja Január 19. Vasúti emlékmű A németek kiűzésének napja, megemlékezés Német Nemzetiségi Január

Részletesebben

MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ 1/162-1/2015/I. Ea: Varga Erika Tárgy: Czirbus Gábor alpolgármester tájékoztatója az előző ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról, eseményekről.

Részletesebben

HERÉD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2014. ÉVI MUNKATERVE

HERÉD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2014. ÉVI MUNKATERVE HERÉD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ - TESTÜLETÉNEK 2014. ÉVI MUNKATERVE 1 MUNKATERV 2014. év Heréd község Képviselő-testületének 2014. évi munkaterve 1. 2014. január 27. (hétfő) 17 óra Együttes ülés Nagykökényes

Részletesebben

Diósjenő községi Önkormányzat Képviselő-testületének évi ülésterve.

Diósjenő községi Önkormányzat Képviselő-testületének évi ülésterve. 3./ Diósjenő községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. évi munkaterve Előterjesztő: Tóth János polgármester Diósjenő községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. évi ülésterve. Határozati

Részletesebben

KARÁCSONY SÁNDOR KÖZÖSSÉGI HÁZ INTÉZMÉNYVEZETŐJE

KARÁCSONY SÁNDOR KÖZÖSSÉGI HÁZ INTÉZMÉNYVEZETŐJE Iktatószám: KARÁCSONY SÁNDOR KÖZÖSSÉGI HÁZ INTÉZMÉNYVEZETŐJE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 6. /Fax: (54) 464 299 E-mail: muvhazfoldes@gmail.com 7. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez a Földes Nagyközség

Részletesebben

RENDEZVÉNYNAPTÁR 2014. DECS

RENDEZVÉNYNAPTÁR 2014. DECS Hónap Február Rendezvény megnevezése 08. Katolikus bál 15. KISZE báb égetés Alapítványi Ház Rendezvény helyszíne Információ kérhető Telefonszám Alapítvány 20/283-2013 15. Ovis farsang 22. Zenés farsangi

Részletesebben

HALESZ Tánc Egyesület Közhasznúsági jelentés Az adatok könyvvizsgálattal nincsenek alátámasztva

HALESZ Tánc Egyesület Közhasznúsági jelentés Az adatok könyvvizsgálattal nincsenek alátámasztva HALESZ Tánc Egyesület Közhasznúsági jelentés Az adatok könyvvizsgálattal nincsenek alátámasztva 2011. A HALESZ Tánc Egyesület 2011. évi közhasznúsági jelentése A HALESZ Tánc Egyesületet a Pest Megyei Bíróság

Részletesebben

PROGRAMOK - 2014 - Designed By: Pmen

PROGRAMOK - 2014 - Designed By: Pmen PROGRAMOK - 2014 - Designed By: Pmen Január 10-18. Kilenced Árpád-házi Szent Margit tiszteletére szent mise. Január 27. Kávé és gyógy gomba bemutató a Múzeum és Könyvtárban. JANUÁR FEBRUÁR Február 8. Hagyományőrző

Részletesebben

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete december 2-i ülésére

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete december 2-i ülésére Tárgy: Békés Város Képviselő-testületének 2016. I. félévi munkaterve Előkészítette: Tárnok Lászlóné jegyző Dr. Juhász Csilla jogász Véleményező Valamennyi bizottság bizottság: Sorszám: III/9 Döntéshozatal

Részletesebben

2011. évi rendezvénynaptár

2011. évi rendezvénynaptár 2011. évi rendezvénynaptár JANUÁR 12. Doni megemlékezés 21. Magyar Kultúra Napja 22. Német Nemzetiségi Nap 28. FEBRUÁR 1. Meseszínház - Kabóca Bábszínház 11. 12. Valentin napi party Kultúrház 26. Farsangi

Részletesebben

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2012. (...) Öh. sz. határozata

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2012. (...) Öh. sz. határozata Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2012. (...) Öh. sz. határozata Biatorbágy Város Önkormányzata és intézményei, valamint a lakosság civil szerveződéseinek 2012. évi kulturális és rendezvényi

Részletesebben

2015. évi rendezvénytervezet

2015. évi rendezvénytervezet 2015. évi rendezvénytervezet Időpont Esemény megnevezése Rendező Helyszín Jan. 11. 9 óra Megemlékezés a Malenkij robot -ról JANUÁR Zebegény (a települések összevont Jan. 22. 14 óra Magyar Kultúra Napja

Részletesebben

Öttömös Község. Képviselő-testületének. 2012. évi MUNKATERVE

Öttömös Község. Képviselő-testületének. 2012. évi MUNKATERVE Öttömös Község Képviselő-testületének 2012. évi MUNKATERVE A KÉPVISELŐTESTÜLET ÜLÉSEINEK HELYE, IDEJE, NAPIRENDJEI A Képviselő-testület üléseire meghívottak a képviselőkön kívül a Szervezeti és Működési

Részletesebben

Mezőfalva Nagyközség Önkormányzatának 2014. évi programterve

Mezőfalva Nagyközség Önkormányzatának 2014. évi programterve Mezőfalva Nagyközség Önkormányzatának 2014. évi programterve Hónap Időpont Megvalósítás Program részletei Előkészítés Január 01-31. 01. 14. 9 12.00 Szervezési munkák Munkaterv, statisztika, beszámoló készítése

Részletesebben

RENDEZVÉNYNAPTÁR 2014. DECS

RENDEZVÉNYNAPTÁR 2014. DECS Hónap Február Rendezvény megnevezése 08. Katolikus bál 15. KISZE báb égetés Alapítványi Ház Rendezvény helyszíne Információ kérhető Telefonszám 15. Ovis farsang 22. Zenés farsangi készülődés Dohóczki Mónika

Részletesebben

5/2015 Készült: 1 példányban. Mérk Nagyközség Cigány Nemzetiségi Önkormányzatának június 10-én megtartott ülésének

5/2015 Készült: 1 példányban. Mérk Nagyközség Cigány Nemzetiségi Önkormányzatának június 10-én megtartott ülésének 17 5/2015 Készült: 1 példányban 2015. június 10-én 08 00 megtartott ülésének órai kezdettel a.) jegyzőkönyve b.) 10-14/2015. (VI.10.) határozata Napirend: 1./ A 8/2015. (V.05.) határozattal továbbá a 7/2015.

Részletesebben

MISKOLCI INDIÁN NYÁR ÉRTELMISÉGI KÖR PROGRAMTERVE 2013.

MISKOLCI INDIÁN NYÁR ÉRTELMISÉGI KÖR PROGRAMTERVE 2013. A legjobb orvosok: Dr.Elégedettség, Dr. Higgadtság, és Dr. Jókedély (C.H.Spurgeon) A MISKOLCI INDIÁN NYÁR ÉRTELMISÉGI KÖR PROGRAMTERVE 2013. Az egyesület kultúraközvetítő, befogadó szervezet. Célja: a

Részletesebben

INTÉZMÉNYÜNK AZ ÁMK ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA (JOGELŐDEJE A TENGELICI ÁLLAMI ELEMI / ÁLTALÁNOS ISKOLA)

INTÉZMÉNYÜNK AZ ÁMK ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA (JOGELŐDEJE A TENGELICI ÁLLAMI ELEMI / ÁLTALÁNOS ISKOLA) KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS INTÉZMÉNYÜNK AZ ÁMK ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA (JOGELŐDEJE A TENGELICI ÁLLAMI ELEMI / ÁLTALÁNOS ISKOLA) ALAPÍTÁSA 100. ÉVFORDULÓJÁT ÜNNEPLTE 2006.09.02-án szombaton. KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS Intézményünk

Részletesebben

Bodajk Város Önkormányzat 2014. évi Rendezvényterve

Bodajk Város Önkormányzat 2014. évi Rendezvényterve Bodajk Város Önkormányzat 2014. évi terve Január 1. Szerda 2. Csütörtök 3. Péntek 4. Szombat Pótszilveszter Nyugdíjas Klub 18-5. Vasárnap 6. Hétfő Taggyűlés Nyugdíjas Klub 18-7. Kedd 8. Szerda 9. Csütörtök

Részletesebben

Iktatószám: /2011. Melléklet: 1 db. Beszámoló a Napközi otthonos Óvoda évi működéséről, gazdálkodásáról. Bakóné Mászáros Tímea óvodavezető

Iktatószám: /2011. Melléklet: 1 db. Beszámoló a Napközi otthonos Óvoda évi működéséről, gazdálkodásáról. Bakóné Mászáros Tímea óvodavezető E L Ő T E R J E S Z T É S PÉR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2011. MÁRCIUS 22 - ÉN TARTANDÓ NYILVÁNOS ÜLÉSÉRE Iktatószám: /2011. Melléklet: 1 db Tárgy: Beszámoló a Napközi otthonos Óvoda 2010.

Részletesebben

Tisztelt Képviselő Testület!

Tisztelt Képviselő Testület! ,,Őszi Napfény Nyugdíjas Klub 7144 Decs, Rákóczi u 2-8. Tisztelt Képviselő Testület! Az,,Őszi Napfény Nyugdíjas Klub pénzügyi nehézségei ellenére 2014 évben is folytatta tevékenységét, és az alapszabályban

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Vép Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 16-án tartandó képviselő-testületi ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Vép Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 16-án tartandó képviselő-testületi ülésére Vép Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS Vép Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 16-án tartandó képviselő-testületi ülésére tárgy: A képviselő-testület 2015. évi munkaterve előterjesztő:

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK. www.nyekladhaza.hu JÓ ÜTEMBEN HALAD AZ EGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT FELÚJÍTÁSA

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK. www.nyekladhaza.hu JÓ ÜTEMBEN HALAD AZ EGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT FELÚJÍTÁSA ÖNKORMÁNYZATI HÍREK www.nyekladhaza.hu JUTALOM A JÓ GAZDÁLKODÁSÉRT Azok az önkormányzatok, amelyek nem halmoztak fel adósságállományt, most lehetőséget kaptak a Belügyminisztériumtól támogatási összeg

Részletesebben

DUNASZEG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

DUNASZEG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE DUNASZEG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE MUNKATERV 2015. 1/10 Dunaszeg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. évi üléseinek tervezett időpontjai: 2015. január 26. (hétfő) 18:00 2015.

Részletesebben

/2012. (XII..) Kt. határozat tervezet a Képviselő-testület I. félévi munkatervéről

/2012. (XII..) Kt. határozat tervezet a Képviselő-testület I. félévi munkatervéről /2012. (XII..) Kt. határozat tervezet a Képviselő-testület 2013. I. félévi munkatervéről Berhida Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 9/2011.(V.3) önkormányzati

Részletesebben

2011. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR ZALAEGERSZEGI KISTÉRSÉG

2011. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR ZALAEGERSZEGI KISTÉRSÉG 2011. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR ZALAEGERSZEGI KISTÉRSÉG JANUÁR Település Időpont Rendezvény Zalalövő Január 15. Informatikai és családi nap Nagylengyel Január 22. Asztalitenisz bajnokság Nagylengyel Január

Részletesebben

Csabaszabadi Szlovák Önkormányzat 2012. január 13.-i ülésének határozatai

Csabaszabadi Szlovák Önkormányzat 2012. január 13.-i ülésének határozatai Csabaszabadi Szlovák Önkormányzat 2012. január 13.-i ülésének határozatai 1/2012. (I.13.) SZKT határozat 4 igen, 0 nem és 0 fő tartózkodott A Csabaszabadi Szlovák Önkormányzat Képviselő-testülete jegyzőkönyv

Részletesebben

JAVASLAT a 2012. évi városi imázsra vonatkozó költségvetési keret felosztására

JAVASLAT a 2012. évi városi imázsra vonatkozó költségvetési keret felosztására JAVASLAT a 2012. évi városi imázsra vonatkozó költségvetési keret felosztására Ózd, 2012. március 22. Előterjesztő: Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke

Részletesebben

Elnökségi ülés vendégekkel

Elnökségi ülés vendégekkel Elnökségi ülés vendégekkel Nem volt hétköznapi esemény a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nyugdíjasainak Országos Szövetsége elnökségének novemberi értekezlete. Jeles vendégek érkeztek a Mátyás utcába Czikora

Részletesebben

2012. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR DÖBRÖKÖZ

2012. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR DÖBRÖKÖZ 2012. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR DÖBRÖKÖZ február március Időpont Rendezvény megnevezése Szervező Helyszín 2012. február 16. vagy 23. 2012. február 25. Könyvtárhasználat - Nemzetközi energiahatékonysági nap

Részletesebben

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 26-i nyílt üléséről

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 26-i nyílt üléséről Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. JT/3-18/2015 Tárgy: jkv-i kivonat Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 26-i nyílt üléséről Napirend:

Részletesebben

MEGHÍVÓ. Nagyesztergár Német Nemzetiségi Kör Egyesület Nagyesztergár Radnóti út. 58

MEGHÍVÓ. Nagyesztergár Német Nemzetiségi Kör Egyesület Nagyesztergár Radnóti út. 58 Nagyesztergár Német Nemzetiségi Kör Egyesület Nagyesztergár Radnóti út. 8 MEGHÍVÓ A Nagyesztergári Német Nemzetiségi Kör Egyesület elnöke biztosított jogkörben eljárva a N.N.N. Kör Egyesület tagjait 2012.január

Részletesebben

Csabaszabadi Szlovák Önkormányzat 2015. február 25-i határozatai

Csabaszabadi Szlovák Önkormányzat 2015. február 25-i határozatai Csabaszabadi Szlovák Önkormányzat 2015. február 25-i határozatai 1/2015. (II.25.) SZKT határozat 3 igen, 0 nem és 0 fő tartózkodott A Csabaszabadi Szlovák Önkormányzat Képviselő-testülete ülésének jegyzőkönyv

Részletesebben

ZÉOSZ KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV

ZÉOSZ KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV ZÉOSZ KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV Közgyűlés helye: Budapest, XI. Műegyetem rakpart 3. K.240 BME Épültszerkezettani Tanszék konzultációs terme ideje: 2016. május 11. 16.00 A közgyűlés kezdő időpontjában a szavazati

Részletesebben

KAZÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2011. ÉVRE SZÓLÓ ÜLÉSTERVE

KAZÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2011. ÉVRE SZÓLÓ ÜLÉSTERVE KAZÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2011. ÉVRE SZÓLÓ ÜLÉSTERVE Február 1. Kazár község Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. évi ülésterve 2. Kazár Község Önkormányzatának 2010-2014 közötti

Részletesebben

KUNSZIGET KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

KUNSZIGET KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE KUNSZIGET KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE MUNKATERV 2015. 1/11 Kunsziget Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. évi üléseinek tervezett időpontjai: 2015. január 29. (csütörtök) 18:00

Részletesebben

Képek a megemlékezésről

Képek a megemlékezésről 2012 Közgyűlések Felderítő Napi megemlékezés 2012. november 11.: az immár hagyományosan a családtagok részvételével tartott ünnepi megemlékezésünkre rendkívül kulturált környezetben, a Művészetek Palotájában

Részletesebben

Képek a Gondozási Központ életéből

Képek a Gondozási Központ életéből 2010. május 5 Képek a Gondozási Központ életéből Várják az ebédet! Mini ló - mini lovas A gyerekek táncoltak az időseknek A Népdalkör Anyák Napi műsora MEGHÍVÓ Tisztelettel meghívjuk Önt 2010. május 30-án

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 1-13/2014. szám J e g y z ő k ö n y v Készült: Kunbaja Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. szeptember 3-án (szerda) 18 00 órai kezdettel megtartott közmeghallgatással egybekötött üléséről. Az

Részletesebben

A Debreceni Művelődési Központ Homokkerti Közösségi Ház egységének 2011 évi programterve

A Debreceni Művelődési Központ Homokkerti Közösségi Ház egységének 2011 évi programterve 43.b.sz. melléklet felnőttek 100 HKH 1 2011 január 1 Szilveszteri mulatság homokkerti kertbarát Kör 2011.01.06 Aprók-falvi ficánkoló óvódások 25 HKH 2 3 2011.01.08 "Találnál csodafiú szarvast" családok

Részletesebben

536/2015. (XI. 19.) Tinódi Lantos Sebestyén Könyvtár és Művelődési Ház évre szóló munkatervének jóváhagyása

536/2015. (XI. 19.) Tinódi Lantos Sebestyén Könyvtár és Művelődési Ház évre szóló munkatervének jóváhagyása 536/2015. (XI. 19.) Tinódi Lantos Sebestyén Könyvtár és Művelődési Ház 2016. évre szóló munkatervének jóváhagyása VARGA DOMOKOS ÁMK TINÓDI LANTOS SEBESTYÉN KÖNYVTÁR ÉS MŰVELŐDÉSI HÁZ KÖZMŰVELŐDÉSI MUNKATERV

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából Tájékoztató az Alapítvány elmúlt éves munkájáról 2012. novemberében a 13. születésnap alkalmából

Részletesebben

SZAFI Egyesület tevékenységéről szóló beszámoló 2009. évről

SZAFI Egyesület tevékenységéről szóló beszámoló 2009. évről SZAFI Egyesület tevékenységéről szóló beszámoló 2009. évről Egyesületünk 2005. október 27 én alakult szülői kezdeményezésre. Célja: Tápiószecsőn és a környező Tápió vidék - Kistérségben értelmi vagy testi

Részletesebben

Önszerveződő közösségek, civil szervezetek és a helyi egyházi közösségek részére évben megítélt támogatások

Önszerveződő közösségek, civil szervezetek és a helyi egyházi közösségek részére évben megítélt támogatások Önszerveződő közösségek, civil szervezetek és a helyi egyházi közösségek részére 2016. évben megítélt támogatások (az 1/2006.(I.27.) önkormányzati rendelet szerint a Humán Bizottság hatáskörébe utalt döntések)

Részletesebben

KÖRÖSLADÁNY VÁROS 2015. ÉVI RENDEZVÉNY NAPTÁRA

KÖRÖSLADÁNY VÁROS 2015. ÉVI RENDEZVÉNY NAPTÁRA KÖRÖSLADÁNY VÁROS 2015. ÉVI RENDEZVÉNY NAPTÁRA Dátum óra rendezvény helyszín rendező/felelős Január 23. (péntek) 17.00 Magyar Kultúra Napja Január 28. 13.00 Csudajó játszóház könyvtár könyvtár Február

Részletesebben

DERECSKE VÁROS BÁLJÁRA,

DERECSKE VÁROS BÁLJÁRA, Felhívás! A Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár 2011. december 21-2012. január 2-ig zárva tart. Nyitás 2012. január 3-án. Derecske Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és partnerét

Részletesebben

MISKOLCI INDIÁN NYÁR ÉRTELMISÉGI KÖR PROGRAMTERVE

MISKOLCI INDIÁN NYÁR ÉRTELMISÉGI KÖR PROGRAMTERVE Semmi sem nehéz. Ezt kell gondolnod, Mielőtt bármit is tennél. Semmi sem könnyű. Ezt kell érezned, Mielőtt bármit is mondanál. (Sri Chinmoy) A MISKOLCI INDIÁN NYÁR ÉRTELMISÉGI KÖR PROGRAMTERVE 2015. Az

Részletesebben

Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai

Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai 1./ Az elnökség 2014. évi tevékenységének értékelése, évzáró. Előterjesztő: Kárpáti Zoltán megyei elnök Előterjesztés módja: írásban illetve szóban 2./ A jelenlévők

Részletesebben

/2009. (XII.10.) határozat tervezet a Képviselőtestület I. félévi munkatervéről

/2009. (XII.10.) határozat tervezet a Képviselőtestület I. félévi munkatervéről /2009. (XII.10.) határozat tervezet a Képviselőtestület 2010. I. félévi munkatervéről Berhida Város Önkormányzat Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 12. -ában és a Berhida

Részletesebben

Rendezvénynaptár 2015.

Rendezvénynaptár 2015. Rendezvénynaptár 2015. Hónap Nap Időpont Program Helyszín Szervező Január 18. 15 00 Magyar Kultúra Napja Művelődési Ház Művelődési Ház 30. közgyűlése Művelődési Ház Február 13. Tűzoltó közgyűlés Művelődési

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének február 14-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének február 14-i ülésére Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. február 14-i ülésére Tárgy: Dombóvári Polgárőrség Önvédelmi Egyesület beszámolója a 2010. évi tevékenységéről Előterjesztő:

Részletesebben

21. számú előterjesztés Egyszerű többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. február 23-i rendes ülésére

21. számú előterjesztés Egyszerű többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. február 23-i rendes ülésére 21. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. február 23-i rendes ülésére Tárgy: i Polgárőrség Önvédelmi Egyesület beszámolója a 2011. évi tevékenységéről

Részletesebben

Jegyzőkönyv Dömös Község Önkormányzatának június 13-án megtartott Rendkívüli Nyílt Képviselő-testületi üléséről

Jegyzőkönyv Dömös Község Önkormányzatának június 13-án megtartott Rendkívüli Nyílt Képviselő-testületi üléséről Dömös Község Önkormányzata 2027 Dömös Táncsics u. 2 Készült 4 példányban! /2013 1. sz. példány Jegyzőkönyv Dömös Község Önkormányzatának 2013. június 13-án megtartott Rendkívüli Nyílt Képviselő-testületi

Részletesebben

FEBRUÁR 2. Bolhapiac Petőfi Művelődési Ház

FEBRUÁR 2. Bolhapiac Petőfi Művelődési Ház at2013. évi rendezvénytervezet JANUÁR Helyszín 14. Doni megemlékezés Polgármesteri Hivatal 19. 22. Magyar Kultúra Napja Polgármesteri Hivatal 31. Szőlészet és borászat, Árkovics József borász előadása

Részletesebben

JÁNOSHIDA KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2010. ÉVI MUNKATERV TERVEZETE

JÁNOSHIDA KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2010. ÉVI MUNKATERV TERVEZETE JÁNOSHIDA KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2010. ÉVI MUNKATERV TERVEZETE Általános Szabályok: Testületi ülés helye: Polgármesteri Hivatal 5143 Jánoshida, Fő út 28. Testületi ülés kezdési időpontja: 16.00

Részletesebben

Szekszá rd Junior Stárs. 2014. e vi pe nzu gyi tá je koztáto já, válámint á 2015. e vre vonátkozo pe nzu gyi terve

Szekszá rd Junior Stárs. 2014. e vi pe nzu gyi tá je koztáto já, válámint á 2015. e vre vonátkozo pe nzu gyi terve Szekszá rd Junior Stárs 2014. e vi pe nzu gyi tá je koztáto já, válámint á 2015. e vre vonátkozo pe nzu gyi terve S z e k s z á r d J u n i o r S t a r s B i g B a n d 7100 Szekszárd, Széchenyi u. 38.

Részletesebben

Előadó: Előkészítette: Véleményezte:

Előadó: Előkészítette: Véleményezte: Előterjesztés Tiszalök Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. január 29-én tartandó ülésére, a 11. számú Tájékoztató a 2015. éi városi rendezvénytervről tárgyú napirendi pontjához Előadó: Tölgyesi

Részletesebben

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2014. december 8-i ülésére

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2014. december 8-i ülésére Tárgy: Békés Város Képviselő-testületének 2015. I. félévi munkaterve Előkészítette: Tárnok Lászlóné jegyző Dr. Uhrin Anna aljegyző Véleményező Valamennyi bizottság bizottság: Sorszám: III/10 Döntéshozatal

Részletesebben

TÉL-FÉNY 2011. 2011. március. szavazni a képekre és a legtöbb szavazatot kapott képet most

TÉL-FÉNY 2011. 2011. március. szavazni a képekre és a legtöbb szavazatot kapott képet most 2011. március 3 TÉL-FÉNY 2011. XI. alkalommal megrendezett fotókiállításon Afrikától Furugyon át Új-Zélandig láthattunk fényképeket a tárlaton. Először lehetett szavazni a képekre és a legtöbb szavazatot

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 Adorjánháza, Csögle, Egeralja községek képviselő-testületei Szám: 989/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Adorjánháza, Csögle, Egeralja községek képviselő-testületeinek 2013. április 29-én 17 óra 30

Részletesebben

KIVONAT. Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 06-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

KIVONAT. Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 06-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. KIVONAT Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 06-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. A Képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot

Részletesebben

2010. évi Közhasznúsági jelentés

2010. évi Közhasznúsági jelentés 2010. évi Közhasznúsági jelentés Pécs, 2011. február 14. Dr. Szalai Anikó elnök 1 Tartalom Tartalom...2 1. Számviteli beszámoló...3 2. Kimutatás költségvetési támogatások felhasználásáról...3 3. A vagyon

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 9/2013 szám. J e g y z ő k ö n y v Készült az Ágfalvi Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 9-én az Ágfalvi Közös Önkormányzati Hivatal Tanácstermében (Ágfalva, Soproni

Részletesebben

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete a helyi közművelődésről (módosítással egybefoglalva és lezárva: 2014. december 31.) Tapolca Város Önkormányzatának

Részletesebben

Házasságkötő terem. Segítő Kéz Szociális Alapszolgáltató Segítő Kéz Szociális Alapszolgáltató Intézmény -

Házasságkötő terem. Segítő Kéz Szociális Alapszolgáltató Segítő Kéz Szociális Alapszolgáltató Intézmény - Január Február Március 22. Csütörtök 17 órától Ünnepi műsor a Magyar Kultúra Napja alkalmából Házasságkötő terem,, Etyeki Versmondó Kör 24. Szombat Etyeki piknik Szépvölgy, Újhegy Roxer Produkció 3. Kedd

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 7/2014. szám. J e g y z ő k ö n y v Készült az Ágfalvi Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. június 25-én az Ágfalvi Közös Önkormányzati Hivatal Tanácstermében (Ágfalva, Soproni u.

Részletesebben

A Keresztényekért Alapítvány 2010. évi aktivitásai

A Keresztényekért Alapítvány 2010. évi aktivitásai A Keresztényekért Alapítvány 2010. évi aktivitásai 1. 2010. év január 6-án, az Európai Bizottság Szociális, Foglalkoztatási és Antidiszkriminációs Bizottságának megkeresésére kérdőívet töltött ki és küldött

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Községi Önkormányzat Képviselő-testületének október 22-én megtartott alakuló üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Községi Önkormányzat Képviselő-testületének október 22-én megtartott alakuló üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 22-én megtartott alakuló üléséről. Határozat száma: Tárgya: 112/2014.( X.22.) Szavazatszámláló Bizottság választása titkos

Részletesebben

Nagycsaládosok Országos Egyesületének a tagja 2030 Érd, Viola u. 35. 2008/2. Jegyzőkönyv

Nagycsaládosok Országos Egyesületének a tagja 2030 Érd, Viola u. 35. 2008/2. Jegyzőkönyv 2008/2. Jegyzőkönyv Készült az Ága-Boga Nagycsaládosok Érdi Egyesülete 2008/2. Közgyűlésén 2008. június 9-én Helyszín: Érd, Kutyavári u. 11. A 17:30 órára meghirdetett kezdési időpontban nem jelent meg

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP

ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP E-szám: 45/2016. Tárgy: A lakosság önszerveződő közösségei, valamint a település lakosainak közösségi célú igényeinek teljesítését végző civil szervezetek ára kiírt pályázat elbírálása

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Tahitótfalu Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Szám: 20/2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. október 12-én (kedd) 18 00 órakor tartott

Részletesebben

Üdvözöljük a évi. Küldöttközgyűlés résztvevőit!

Üdvözöljük a évi. Küldöttközgyűlés résztvevőit! Üdvözöljük a 2012. évi Küldöttközgyűlés résztvevőit! A PSZE ELNÖKSÉGÉNEK 2011. ÉVI BESZÁMOLÓJA 2012. május 09. Dr. Horváth Sándor elnök Az elmúlt év értékelése A Postások Szakmai Egyesülete 2011. évet

Részletesebben

A NESZ soron következő küldöttgyűlését 2014. november 21 22 én tartja a Hotel Venturában (1119 Budapest, Fehérvári út 179.)

A NESZ soron következő küldöttgyűlését 2014. november 21 22 én tartja a Hotel Venturában (1119 Budapest, Fehérvári út 179.) Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele Novemberi küldöttgyűlés A NESZ soron következő küldöttgyűlését 2014. november 21 22 én tartja a Hotel Venturában (1119 Budapest, Fehérvári út 179.) Program:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges Béke tér 14. 11-A/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 19-én megtartott üléséről. 2

Részletesebben

ÁTÁNY KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÉV MUNKATERVE

ÁTÁNY KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÉV MUNKATERVE ÁTÁNY KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2017. ÉV MUNKATERVE Tartalom: I. U.. Ülésterv Együttes Képviselő-testületi ülések terve Rendezvények, ünnepsége Jóváhagyta Átány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

MEGHÍVÓ Monor Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

MEGHÍVÓ Monor Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Monor Város Alpolgármestere 2200 Monor, Kossuth Lajos utca 78-80. Telefon: 06/29/612-310 Szám: 27-83-15/2014 MEGHÍVÓ Monor Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. SZEPTEMBER 25-ÉN CSÜTÖRTÖKÖN

Részletesebben

Munkaterv a évre. Egységes munkaterv-forma társadalmi szervezetek számára. Általános adatok

Munkaterv a évre. Egységes munkaterv-forma társadalmi szervezetek számára. Általános adatok Egységes munkaterv-forma társadalmi szervezetek számára Általános adatok Szervezet neve: Budaörsi Pro Musica Kórusalapítvány Címe: 2040 Budaörs, Szabadság út 134. Levelezési cím: 2040 Budaörs, Víg u.63.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2014.november 27-én tartandó ülésének 9. számú A 2015. évre vonatkozó munkatervének jóváhagyása tárgyú - napirendi pontjához. Előadó: Gömze Sándor polgármester

Részletesebben

Programajánló. Idopontváltozás! Idopontváltozás! Márton-napi Dínom-dánom. Adventi gyertyagyújtás. Örökzöld Nyugdíjas klub találkozója

Programajánló. Idopontváltozás! Idopontváltozás! Márton-napi Dínom-dánom. Adventi gyertyagyújtás. Örökzöld Nyugdíjas klub találkozója XVI évfolyam - 11 szám 2015 November Programajánló óvoda, iskola, ápolóotthon, Tompaháti Közösségi Tér karácsonyi műsora, az estet a Szegedi Miniszínház műsora zárja Hozzon egy díszt a falu karácsonyfájára!

Részletesebben

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a Kulturális

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Dunaegyháza Község Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat 2014. március 27. napján megtartott üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Dunaegyháza Község Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat 2014. március 27. napján megtartott üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Dunaegyháza Község Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat 2014. március 27. napján megtartott üléséről DUNAEGYHÁZA KÖZSÉG SZLOVÁK NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült:

Részletesebben

K i v o n a t. Pilismarót Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 29-én megtartott munkaterv szerinti ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. Pilismarót Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 29-én megtartott munkaterv szerinti ülésének jegyzőkönyvéből K i v o n a t Pilismarót Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 29-én megtartott munkaterv szerinti ülésének jegyzőkönyvéből Pilismarót Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2013.

Részletesebben

2011. évi MUNKATERVE

2011. évi MUNKATERVE T E R V E Z E T Rétság Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. évi MUNKATERVE A Képviselő-testületi ülések időpontja és a javasolt napirendek: 1.) Január 21. péntek 1) Előterjesztés Rétság város gazdasági

Részletesebben

9. számú JEGYZŐKÖNYV

9. számú JEGYZŐKÖNYV 9. számú JEGYZŐKÖNYV Készült: 2015. április 29. napján 18 óra 30 perces kezdettel, Rétság Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának hivatalos helyiségében megtartott nyílt rendkívüli Képviselőtestületi

Részletesebben

1991.12.05 1991.12.20 1991.05.31 1995.03.17 1996.06.13 1993.08.06-tól 1993.09.25 1993.12.03 1993.05.15 1993.05.31 1993.05.31 1993.05.

1991.12.05 1991.12.20 1991.05.31 1995.03.17 1996.06.13 1993.08.06-tól 1993.09.25 1993.12.03 1993.05.15 1993.05.31 1993.05.31 1993.05. 1 Óvodai tanévzáró Gyermekjátékok városi úttörőház és díjkiosztó Tisztelendő Úr Ezüstmiséje 2 Családi videó---németország Szüreti bál A végén stúdió 3 VÁGÓKÉPEK 4 i bál délelőttje, Mise Családi videó---németországi

Részletesebben

Dunavecse Város Önkormányzat Képviselő Testületének évi M U N K A T E R V E

Dunavecse Város Önkormányzat Képviselő Testületének évi M U N K A T E R V E Dunavecse Város Önkormányzat Képviselő Testületének 2012. évi M U N K A T E R V E 2012. január 25. (szerda) 15 óra 2.) Beszámoló a szociális és gyermekjóléti feladatok intézményfenntartó társulás keretében

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 29.-én, a Községházán 17 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: Pusztai László polgármester,

Részletesebben

Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2851 Környe, Beloiannisz u. 1. OM Művészeti tagozat

Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2851 Környe, Beloiannisz u. 1. OM Művészeti tagozat Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2851 Környe, Beloiannisz u. 1. OM 031914 Művészeti tagozat Évfolyamok Az intézmény művészeti tagozata 2007-ben kapta meg a: Kiválóra minősített

Részletesebben

Települési Rendezvény Naptár 2009.

Települési Rendezvény Naptár 2009. Települési Rendezvény Naptár Időpont Rendezvény megnevezése A rendezvény helyszíne február 14. február 21. március 15. 18 órakor március 21. április 4. 10 órától Iskolai farsangi bál A rendezvényszervező

Részletesebben

Hírlevél. Mozsgó Biztos Kezdet Gyerekház. 2014. január-június

Hírlevél. Mozsgó Biztos Kezdet Gyerekház. 2014. január-június Hírlevél Mozsgó Biztos Kezdet Gyerekház 2014. január-június Gyerekházunk napi szinten 9-13. h áll a családok rendelkezésére. A napi foglalkozásokon túl folyamatos programokkal a jeles napok megünneplésével

Részletesebben

J A V A S L A T a 2013. évi városi imázs költségvetési keret felosztására

J A V A S L A T a 2013. évi városi imázs költségvetési keret felosztására J A V A S L A T a 2013. évi városi imázs költségvetési keret felosztására Ózd, 2013. március 28. Előterjesztő: Városimázsért és Nemzetközi Kapcsolatokért Felelős Tanácsnok Oktatási, Kulturális és Sport

Részletesebben

Ezen dokumentum Jászárokszállás Város Önkéntes Tűzoltó Egyesületének 2007. évi jelentősebb eseményeit, beavatkozásait, híreit foglalja magába Készítette: Tekse Csaba parancsnok-helyettes 2007. október

Részletesebben

Program: 1. nap 9.00 9.45 Regisztráció

Program: 1. nap 9.00 9.45 Regisztráció Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele Ha problémája van a megjelenítéssel, kattintson ide. Novemberi küldöttgyűlés A NESZ soron következő küldöttgyűlését 2014. november 21-22-én tartja a Hotel

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS FÖLDES, 2012. MÁRCIUS 28.

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS FÖLDES, 2012. MÁRCIUS 28. FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 4. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez a Földesen működő civil

Részletesebben