Belső újságunk, a Belmondó kivonatát

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Belső újságunk, a Belmondó kivonatát"

Átírás

1 dm Hírek, információk a drogerie marktról június Kedves Szerkesztők! Belső újságunk, a Belmondó kivonatát olvashatják, melyet munkatársaink szerkesztenek. Hírlevelünk megújult, letisztult külsővel jelentkezik. Cikkeinket rovatokba rendezve gyűjtöttük össze a könnyebb eligazodás érdekében. Fókuszban című rovatunkban Egy nap másokért önkéntes programunkról olvashatnak. Az Aktuális rovatban a Nap gyermekei edukációs kampányunk lezárásáról szeretnénk Önöket tájékoztatni, melynek keretében kisgyermek napvédelmét biztosítottuk idén. Valamint összeállítást készítettünk a közelmúltbeli boltnyitásainkból és felújításainkból. Kínálat rovatunkban megismerhetik legújabb termékújdonságainkat, bevezeté- seinket, és beszámolunk a közelmúltban megrendezésre került második bio-találkozónkról is. Bennfentes rovatunkban a dm új szakmai gyakornoki programjáról adunk tájékoztatást, valamint beszámolunk a dolgozóink számára szervezett országos egészségszűrő vizsgálatról. Reméljük, hogy érdekesnek fogják találni megújult hírlevelünket. Amennyiben további információkra lenne szükségük cikkeinkkel kapcsolatban, forduljanak hozzánk bizalommal. Üdvözlettel: Kanyó Roland Marketing- és PR-menedzser TOVÁBBI INFORMÁCIÓK: Mikóczi Gabriella, Fejes-Mudra Edit PR-asszisztensek dm kft., DEPO Pf. 4, 2046 Törökbálint tel.: / , ill / Facebook-elérhetőség: Tartalom/2013/2 Fókuszban Nyáron is folytatódik a dm önkéntesprogramja 02 Aktuális A dm drogerie markt országszerte óvodás gyermeket látott el naptejjel 03 Boltnyitás 04 Kínálat Nem csak kismamáknak II. 05 Öntsünk olajat a tűzre! 06 Végre itt a nyár! 08 Professzionális nyári hajápolás 08 Babáknak csak csúcsminőséget 09 Megszervezte második bio-találkozóját a drogerie markt 09 A teljes Alnatura-termékkínálat csupán egy kattintás! 10 Bennfentes Kineveljük az utánpótlást 11 A dm odafigyel munkavállalói egészségére 12

2 02 Fókuszban Nyáron is folytatódik a dm önkéntesprogramja A dm február 1-jén indította útjára dolgozói körében az Egy nap másokért elnevezésű programot. A megmozdulás célja, hogy felhívja a figyelmet az önkéntes munka jelentőségére. A programon ez idáig több mint 300 dolgozó vett részt. Az indulás óta több mint 100 lehetőséget gyűjtött össze a vállalat önkéntes munka végzésére. Ezeknek a lehetőségeknek közel 40%-át már kihasználták a dolgozók, így az ország közel 30 különböző pontján nyújtottak segítő kezet civil szervezeteknek. Sátoraljaújhelyi Hétszínvirág Nemzetiségi Művészeti Bázisóvoda; Sátoraljaújhely, április 23. Az Egy nap másokért kampány célja, hogy a dm Magyarország munkavállalói, a munkaidejükből 1 napot arra fordítsanak, hogy országszerte, önkéntesen, gyakorlati tudásuk felhasználásával segítsenek civil szervezeteknek, közösségeknek. Ezzel felhívva az emberek figyel mét az önkéntes munka fontosságára, s így biztosítva lehetőséget a személyes fejlődésre. A program fogadtatása nagyon pozitív a munkatársak körében. Akik már részt vettek a programban, kivétel nélkül nagyon jó tapasztalatokról és új élményekről számoltak be mondta Kanyó Roland marketing- és PR-menedzser. Az országos hálózattal rendelkező drogérialánc szeretné kihasználni területi elhelyezkedését arra, hogy önkéntesprogramját az ország minél több pontjára eljuttassa. Örömmel tapasztaljuk, hogy munkatársaink nagyon kezdeményezőek, nemcsak az általunk kínált lehetőségek közül válogatnak, hanem maguk is felkeresik a helyi civil szervezeteket tette hozzá a menedzser. Továbbra is számítunk munkatársainkra, és bízunk benne, hogy a nyár folyamán még további településeken nyújthatunk segítő kezet, valamint várjuk olyan civil szervezetek jelentkezését is, akiknek szükségük van önkéntesekre. A programról bővebb információ kérhető az címen. Lurkó Győri Kórház Gyermekosztályáért Alapítvány, Győr; március 5., 7. Bátor Tábor, Hatvan, április 19. Sirius Állat- és Természetvédelmi Alapítvány, Százhalombatta, április 29.

3 03 Aktuális A dm drogerie markt országszerte óvodás gyermeket látott el naptejjel A dm drogerie markt idén harmadik alkalommal szervezte meg a nemzetközi kezdeményezésen alapuló Nap gyermekei kampányát, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a napozás veszélyeire, aminek a gyermekek a nyári időszakban fokozottan ki vannak téve. A Garnier Ambre Solaire és a MelanomaMobil is a program mellé álltak. A dm törzsvásárlói active beauty pontjaik felajánlásával támogatták az óvodások napvédelmét. Ennek eredményeképp gyermek számá ra tudtak biztosítani egész nyárra elegendő naptejet a programba jelentkezett és pozitívan elbírált intézményeknek. Az ovisok a naptejeken kívül oktatóanyagokat és homokozójátékokat kaptak ajándékba, melyek segítségével játszva ismerkedhetnek meg a helyes napvédelem alapjaival. Az óvodák a oldalról tudták letölteni a jelentkezési lapot, melyet az oldalon keresztül is kitölthettek, de elküldhették postai úton vagy ben is a program számára létrehozott címre. Örömmel tölt el bennünket, hogy évről évre egyre több gyermeket érünk el programunkkal, és egyre szélesebb körben tudjuk felhívni a figyelmet a helyes napvédelemre nyilatkozta Kanyó Roland, a dm marketing- és PR-menedzsere. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekeket már a korai szocializációs időszakban megismertessük a napon való helyes viselkedés alapjaival, hogy ez a tudás a későbbi életük során a mindennapjaik részévé váljon. A drogérialánc ezúton is köszönetet szeretne mondani törzsvásárlóinak, hogy pontadományaikkal hozzájárultak a kezdeményezés sikeréhez! A nyertes óvodák listája a oldalon tekinthető meg, ahol a gyerekeket a program kabalája, Tóni, a kis kenguru oktatójátékok segítségével ismerteti meg a napozás veszélyeivel, a szülők pedig hasznos bőrápolási tanácsokat olvashatnak.

4 04 Aktuális Boltnyitás Nyitás 9730 Kőszeg, Pogányi út 7. költözés Összterület: 493 m 2 Eladótér: 355 m 2 Cégvezető: Csoknyainé Horváth Gertrúd Területi vezető: Baranya-Dömötör Tímea Exp. területi vezető: Klotz Krisztián dm 338. előtte utána Nyitás 9400 Sopron, Várkerület költözés Összterület: 424 m 2 Eladótér: 331 m 2 Cégvezető: Csoknyainé Horváth Gertrúd Területi vezető: Baranya-Dömötör Tímea Exp. területi vezető: Klotz Krisztián dm 341. előtte utána Újranyitás 1117 Budapest, Hunyadi János u. 19. Savoya Park, bővítés Összterület: 371 m 2 Eladótér: 293 m 2 Cégvezető: Görgey András Területi vezető: Domik Beáta Exp. területi vezető: Németh Krisztián dm Újranyitás 1013 Budapest, Krisztina krt. 39/b. Krisztina Plaza Összterület: 248 m 2 Eladótér: 202 m 2 Cégvezető: Csoknyainé Horváth Gertrúd Területi vezető: Somogyi Erzsébet Exp. területi vezető: Németh Krisztián dm 148.

5 05 Kínálat Nem csak kismamáknak II. Előző hírlevelünkben olvashattak a Tommee Tippee termékcsaládról. Időközben a dm polcaira került újra a keresett AVENT termékcsalád is. Az AVENT vállalat 1984 óta tervez és gyárt különféle, a természet által ihletett termékeket, amelyeket kiterjedt kutatások és klinikai tesztek eredményeképpen fejlesztett ki, kezdve a mellszívóktól, anyatejtároló és etetőrendszereken át az itatópoharakig. A Philips-csoport tagjaként az új Philips AVENT ezen belül további innovatív megoldások bevezetését vitte végbe, amelyek egyszerűbbé teszik a csecsemő táplálását, valamint a baba egészségéről és biztonságáról is gondoskodnak. A teljesség igénye nélkül szeretnénk ezekkel az újdonságokkal megismertetni Önöket. Elsőként az AVENT cumijai készültek szagtalan, íztelen szilikonból; a lágy és széles kialakítású cumi a lehető legközelebb áll a természetes formához, és egyedülálló szellőzőrendszerrel van ellátva, hogy csökkentse az újszülöttek hasfájását. Az AVENT 260 ml-es NATURAL cumisüveg egyedülálló és kényelmes etetőcumijának szirmai rendkívül puhák és rugalmasak. A széles kialakítása természetes mellérzetet biztosít a babának. Így a szoptatás és a cumisüveg használata könnyen kom binálható az első évben. Az innovatív, kétszelepes kivitel úgy csökkenti a hasfájást és a teltségérzetet, hogy a levegőt az üveg ben tartja, és nem engedi a baba hasába jutni. A forradalmian új első 260 ml-es ivópohár egyéves kortól ajánlott, segítségével anélkül megtanulnak a kicsik pohárból inni, hogy az kiborulna. Az egyedülálló fröccse nés gátló gyűrű a száj nyomására engedi át a folyadékot, így a pohár egész karimáján úgy tudnak inni a gyerekek, mint egy nyitott pohárból. Otthon vagy útközben, a higiénikus védőfedő mindig tisztán tartja a poha rat. A hozzá tartozó tanuló fülek segítenek a kicsiknek a po hár megfogásában. A 6 hónapos kortól használható 200 mles varázsitató szabadalmaztatott szelepe szabályozza a folyadék áramlását, és megakadályozza a szivárgást, még lefelé fordított vagy elfektetett pohárnál is. Segítségével a gyerekek könnyedén átszoknak a szoptatásról az önálló ivásra. Ezek a poharak kifejezetten jól zárnak, még akkor sem szivárognak, ha a gyermek rázza vagy leejti őket. Mindezen felül a ráhajtható védőfedő mindig tisztán tartja az itatófej felületét.

6 06 Kínálat Öntsünk olajat a tűzre! Az olajjal kapcsolatban sokak első gondolata a sütésfőzés. Ám ennél sokkal több mindenre jó az olaj. Rugalmasan tartja az ereket, táplálja a sejteket, és csodálatos hatással van bőrünkre. Már az ókori nagy civilizációk is foglalkoztak olaj előállításával, elsőként szezámmagból és az olajfa gyümölcséből nyertek étkezési olajat. Manapság nagyon sok olajfajta megtalálható az üzletek polcain, azonban csak kis hányaduk jut el a konyhánkba. De vajon tudjuk is, hogy melyek a legértékesebbek? Az emberi szervezetre gyakorolt hatásuk Az egészséges táplálkozás alapelvei szerint a szervezetbe juttatott energia 15 30%- ának zsírokból kellene származni. A zsiradékok a szervezetet energiával látják el. A zsírban oldódó vitaminok (A, D, E, K) felszívódásához elengedhetetlen a fogyasztásuk, valamint a gyermekek növekedéséhez, a nemi hormonok előállításához szükségesek. Szerepet játszanak a testhőmérséklet szabályozásában, a belső szervek védelmében. Az olajok az emberi szervezet egészséges működéséhez elengedhetetlen zsírsavakat tartalmaznak, amelyek kémiai szerkezetüktől függően lehetnek telítettek vagy telítetlenek. Az esszenciális zsírsavak olyan többszörösen telítetlen zsírsavak, amelyeket szervezetünk nem képes előállítani, ezért a szükséges mennyiséghez kizárólag táplálkozással juthatunk hozzá. Idetartozik a linolsav (omega-6) és az alfalinolénsav (omega-3). Egészségünk érdekében lehetőleg olyan ételeket együnk, amelyek telítetlen zsírsavakat tartalmaznak. A telítetlen zsírsavakban gazdag olajok védenek az érelmeszesedéssel szemben, és csökkentik a szervezet koleszterinszintjét. A szívbarát étrendben főszerepet kell kapniuk az omega-3 zsírsav-tartalmú olajoknak (len-, dió-, szója- és repceolaj) és a zsíros halaknak szardínia, lazac és makréla. A veszélyes transzzsírsav A transzzsírokat az élelmiszeripar találta fel. A folyékony növényi olajokat magas hőmérsékleten, hidrogéngáz alkalmazásával telítik, így készül a folyékony olajból szilárd margarin. A hidrogenizáció legnagyobb problémája, hogy megbontja a telítetlen zsírok eredeti szerkezetét, ezért szervezetünk nem tudja ezeket feldolgozni. A transzzsírok nagyban hozzájárulnak az érelmeszesedés és a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásához, megemelik a káros koleszterinszintet. Hogyan ismerhetjük fel a transzzsírok jelenlétét a termékekben? A termékek címkéjén az összetevők között a hidrogénezett növényi olaj vagy részben hidrogénezett növényi olaj kerül feltüntetésre. Hőkezelt olajok és állati zsírok alternatívája Hidrogénezett olajok helyett használjunk telített trópusi zsírokat, kókusz- vagy pálmazsírt. Előnyük, hogy igen gazdaságosak, ugyanis stabil szerkezetüknek köszönhetően, ellentétben a finomított olajokkal, többször felhasználhatóak, nem szabadulnak fel rákkeltő anyagok sütés közben, és nem avasodnak. Használatukkal az ízek erőteljesebbé válnak, és jobban érvényesülnek. Természetesen a trópusi zsírok vásárlásánál is figyeljünk a csomagoláson feltüntetett információra, és azt vegyük le a polcról, amelyik trópusi zsír finomítás nélkül készült. Finomított? Hidegen sajtolt? Mik ezek a kifejezések? Finomított étolaj Finomítás során vegyszerekkel (könnyű benzin, sav, lúg), magas hőfokon (270 C) eltávolítanak az olajból minden olyan természetes kísérőanyagot, ami az olaj kinézetét, illatát és ízét befolyásolná, majd a finomítás utolsó fázisában a kivont anyagokat mesterséges úton visszapótolják: szintetikus színezéket, mesterséges aromát, antioxidánsokat és vitaminokat, valamint tartósítószert adnak hozzá. Hidegen sajtolt étolaj Hideg sajtolás során semmilyen oldószerrel, vegyszerrel nem érintkezik a kipréselt olaj, és 40 C feletti hőhatás sincs a folyamatban. A hidegen sajtolt olajok a legértékesebbek, mivel ezek tartalmazzák a legtöbb vitamint és ásványi anyagot. Viszont ilyen módszerrel nyerhető ki a legkevesebb olaj a magból, ezért is gyártanak kevesen hidegen sajtolt olajokat.

7 07 Kínálat Alnatura olajszortiment Alnatura Extra szűz bio-olívaolaj Sütésre és hideg konyhai készítményekhez egyaránt használható. Magas vitamintartalommal rendelkezik. Csökkenti a vérnyomást, lassítja az öregedés folyamatát. A gyulladásgátló és fertőtlenítő hatású olaj kozmetikai célokra is használható. Az egyszeresen telítetlen zsírsavakban és polifenolokban gazdag olívaolaj pozitív hatással van a koleszterinszintre, szívre és vérkeringésre. Alnatura biorepceolaj Gazdag egyszeresen telítetlen zsírsavakban, valamint omega-3 zsírsavakban. Karotin- (A-vitamin előanyaga) és E-vitamintartalma szempontjából kiemelkedő természetes vitaminforrás. Ideális salátákhoz, pácok és öntetek elkészítéséhez. Alnatura biolenolaj A leggazdagabb omega-3 zsírsavforrás. Csökkenti a vérnyomást és a káros koleszterinszintet. Alkalmas cukorbetegség kiegészítő kezelésére. Gyorsítja az anyagcserét, belülről táplálja és fiatalítja a bőrt. Főzésre nem alkalmas. Felbontás után hűtőszekrényben kell tárolni. Alnatura bio omega-3 salátaolaj Gazdag omega-3 és omega-6 zsírsavakban. Repce-, napraforgó- és lenolaj keveréke. Hidegkonyhai készítményekhez javasolt. Főzéshez ne használjuk. Alnatura sütőolaj Az Alnatura sütőolajat olajsavakban gazdag napraforgómagból, az első hideg sajtolás során állítják elő, majd vízgőzzel dezodorálják. Így nyeri el az olaj lágy, majdnem semleges ízét és illatát. A magas olajsavtartalomnak köszönhetően magas hőfokra hevíthető, így kiválóan alkalmas sütéshez. Jó tudni:» Az olajokat jól záródó üvegben, hűvös, sötét helyen tároljuk!» A többszörösen telítetlen zsírsavat tartalmazó olajokat, mint a len-, szőlőmag- vagy kendermagolajokat felbontás után hűtőszekrényben tartsuk!» A jó minőségű, hidegen sajtolt olajokból érdemes naponta egy-egy evőkanálnyi mennyiséget rendszeresen elfogyasztani.

8 08 Kínálat Végre itt a nyár! Professzionális nyári hajápolás Nincs is annál hűsítőbb, mint kánikulában a Balaton, a tenger vagy a medence habjaiban elmerülni. A hajunkat ilyenkor éppúgy védeni kell, mint a bőrünket, ugyanis a káros napsugarak, a klóros vagy sós víz a haj szerkezetét károsítja. A haj szárazzá, durvává válik, ezért elkerülhetetlen a napozás közbeni vagy utáni mélyreható hajápolás ban indult útjára Németországban a Sundance napozómárka. Az elmúlt évek alatt a német piacon a vásárlók kedvencévé vált, és a legtöbb napozót eladó márkává nőtte ki magát. A siker záloga a megbízható minőség, a széles és rendkívül innovatív szortiment (napozók, önbarnítók, szolárium termékek és napszemüvegek), valamint a megfelelő ár-érték arány. UVA- és UVB-szűrő gondoskodik a megfelelő napvédelemről, a gondosan kiválasztott hatóanyagok megakadályozzák a napfény okozta bőröregedést, ugyanakkor a termékek nem tartalmaznak paraffint (kőolajszármazék), formaldehidet (tartósítószer), valamint allergiát kiváltó halogén-szerves és policiklikus pézsmavegyületeket (mósusz). Az idei szezon újdonságai között a család minden tagja megtalálhatja a bőrének megfelelő napozószert: testre és arcra használatos napozókat, napozás utáni bőrnyugtató készítményeket, vagy akár ajakápolót. A szilikonmentes Balea Professional napozás utáni 2 in 1 sampon és balzsam hatékonyan véd a káros napsugarak ellen, alaposan megtisztítja a fejbőrt a homok, sós és klóros víz okozta szennyeződésektől. Használatától selymes és fényes lesz a haj. A hajápoló programból a napozás utáni hajápoló olaj sem hiányozhat. Az UV-védelemmel ellátott ápolóolaj ultrakönnyű formulájának köszönhetően nem zsírosítja a hajat. Napozás megkezdése előtt érdemes a száraz hajba, különösen a hajvégekbe masszírozni, de akár hajmosás után a nedves hajra is használható. Ökoteszt Stiftung Warentest Alverde ajakrúzs color care 53 cherry nagyon jó Profissimo élelmiszermoly-csapda nagyon jó Profissimo repülőrovar-csapda lapok 5 db nagyon jó Alnatura gyümölcsfröccs, alma 0,5 l jó Alverde Mama testvaj 200 ml nagyon jó Alverde testápoló olaj, kókusz 100 ml nagyon jó Dontodent fogkrém fluor fresh 125 ml jó

9 09 Kínálat Babáknak csak csúcsminőséget Az új Alnatura üveges bébiételek túlnyomó többségében biodinamikus gazdálkodásból származó, kiváló minőségű nyersanyagok kerülnek felhasználásra. A Demeter-féle gazdálkodás az egyik legkövetkezetesebb és legszigorúbb ökológiai gazdálkodási rendszer. A biodinamikus gazdálkodás kü- lönlegessége a gyógynövény- vagy ásványi alapú preparátumok használatában áll. Ezek a trágya és komposzt gondozására szolgálnak, serkentik a növények növekedését, és gazdagítják a növényállományt. Abszolút újdonságnak számít a magyar piacon a 6 hónapos kortól adható biodinamikus babamüzli. Teljes kiőrlésű búzalisztből és teljes kiőrlésű zabpehelyből készült, banán gyümölcspor és almadarabok, valamint B1-vitamin hozzáadásával. Egészséges nassolnivalókkal is bővült a választék, tönkölykeksz és tönkölystangli került a polcokra, melyek egyéves kortól adhatók a gyermekeknek. Megszervezte második biotalálkozóját a drogerie markt A dm vásárlói kívánságát teljesítve már második alkalommal vállalkozott egy olyan fórum megszervezésére, ahol a meghívottak bio-témakörben oszthatták meg észrevételeiket, ötleteiket a dm-ben található biokínálattal, és a különböző kedvezményekkel kapcsolatban. Mivel a drogérialánc mindig is elkötelezett volt az egészséges életmódot folytató vá- sárlók iránt, így működése óta másodszor kötetlen beszélgetésre hívta őket. A találkozóra április végén Budapesten került sor, és az eseményen azok a szerencsések vehettek részt, akik a drogerie markt Facebook-oldalán előre jelezték ezen szándékukat, és helyesen töltötték ki az előszűrőnek számító bio-kvízt. A háromórás rendezvényt a tartalmas előadások mellett termékkóstoltatás és a témához kapcsolódó filmbejátszás tette színesebbé. Az eseményen 16 vendég vett részt, ezenfelül a dm PR-menedzsere Kanyó Roland, továbbá a bioszortimentért felelős menedzsere Reményi Rita, a Biopont ügyvezetője Németh Viktor és marketing menedzsere, Balogh Erika. A drogerie markt számos olyan visszajelzéssel gazdagodott a késő délutáni találkozó során, amelyek segítségével a jövőben még jobban ki tudják szolgálni a biotermékek kedvelőit. Mindkét fél számára nagyon produktív, és kellemes volt a 2. bio-találkozó, baráti hangulatban, a résztvevők aktív közreműködésével telt el. A jelenlévők szorgalmazták hasonló kerekasztal-beszél getések megtartását. A drogerie markt igyekszik ezt az igényt is kielégíteni, így biztosan nem ez volt az utolsó ilyen jellegű esemény. A jövőbeni hasonló események meghívóit, a dm további híreit, akcióit és aktuális játékait bárki nyomon követheti a cég Facebook-oldalán:

10 10 Kínálat A teljes Alnatura-termékkínálat csupán egy kattintás! A biotermékek és a dm vásárlói között kialakuló barátságok immár a dm weboldalán is köttetnek, hiszen április első napjaiban készült el a honlap azon része, ahol a közel 400 termékből álló Alnatura-szortimentet ismerhetik meg a látogatók. A lista hosszú, hiszen több mint 10 kategóriába sorolva böngészhetünk a bioélelmiszerek között, és megismerhetünk minden olyan hozzávalót, ami egy egészséges és finom étel elkészítéséhez szükséges. Ehhez még recepttippeket is talál az olvasó, így könnyedén elkészítheti a biofogásokat. A dm ajánlja a honlapot minden vásárlónak, aki ismeri és kedveli az Alnaturatermékeket, aki elmerülten keresgél a bio-polcokon, vagy annak is, aki különböző érzékenységre hivatkozva kér tanácsot az élelmiszer-kínálatból. Otthon a honlapra látogatva kényelmesen, akár több időt rászánva nézzenek körül, hiszen hasznos információkat találnak a dm üzletekben kapható összes Alnatura-termékről, mely a későbbiekben megkönnyítheti a választást, amikor betérnek a dm-be. Az Alnatura-terméklista és -leírás természetesen mindenkinek hasznos lehet, hiszen így mélyebb bepillantást tehetünk a biovilágba, a kereskedelemben dolgozó kollégáinknak pedig segítséget nyújthat, hogy a vásárlók kérdéseire szakszerűbb választ tudjanak adni. Elérhetőség: egeszseg

11 11 Bennfentes Kineveljük az utánpótlást A dm tárt karokkal várja a szakmai gyakorlatos diákokat A nemzetközi gyakorlatot követve idén nyáron a magyarországi dm is kiterjeszti gyakornoki programját. A 300 diákot befogadni képes drogérialánc a nyári szakmai gyakorlat letöltésére kínál lehetőséget a nyári szünidő időszakára. A diákok legnagyobb részét kereskedelmi szakterületen, az üzlethálózatban tudják elhelyezni, de van lehetőség logisztikai és gazdasági területeken is szakmai gyakorlat megszerzésére. Jelenleg 70 diák tölti szakmai gyakorlatát a dm-drogériákban. Közülük van olyan tanuló, aki iskolai tanulmányai befejezése után a dm kötelékében marad. Az utánpótlás kinevelése kiemelt szerepet tölt be a cég életében. A tanulók betanítása az elején rengeteg energiát igényel, de ez a ráfordítás mint minden fejlesztési tevékenység idővel sokszorosan megtérül. A tapasztalatlan kisdiákból hosszú hónapok alatt végül értékes munkaerő lesz. Ez sikerélménnyel tölti el az üzletben dolgozó oktatókat, ami motiválja őket arra, hogy újra meg újra kineveljék az utánpótlást. Ebből a vállalat is profitál, hiszen üzleteinkben motivált, sikert megtapasztaló, ezért munkájukat örömmel végző munkatársak dolgoznak. A tanulók kérdései az üzletben dolgozó kollégákat is arra ösztönzik, hogy újra átgondolják a munkafolyamatokat. Így folyamatosan frissen tartják szakmai tudásukat nyilatkozta a programról Nagy Júlia, a dm HR-menedzsere. A szakmai tanulók többsége elhivatott, valóban meg szeretné ismerni a választott szakirány minden rejtelmét. Ők még formálhatóak, így biztosítható, hogy jó üzleti szemlélettel fognak rendelkezni, amely pedig a munkaerőpiacon eredményez majd pozitív változást. Örülünk, hogy ehhez a dm is hozzá tud járulni. A sikeres szakmai képzés érdekében az oktatóanyagot az iskola elvárásaira alapozva állítják össze, ötvözve a dm filozófiájával. A gyakorlati oktatók munkáját segédanyagokkal és konzultációval segítjük. Nekik a szakmaiságon túl jó pedagógiai érzékkel is rendelkezniük kell, hogy át tudják adni a szakma fortélyain túl annak szépségét is. A szakmai tudás átadása mellett igazi kihívást jelent, hogy emberi értékeket adjunk át. A tanulók, többnyire lassan veszik át a dolgozói élettel járó kötelezettségeket, amely időnként kihívások elé állítja az oktatásért felelős munkatársat. A dm gyakorlati oktatóinak nagy felelőssége van abban, hogy a felnőtté válás során a fiatalok bizakodva lépjenek ki a munkaerőpiacra tette hozzá a menedzser. A vállalatnál lehetőség van évközi gyakorlatra is. Ebben az esetben általában 1-2 évig tanulhatnak a dm kötelékében a diákok. A drogéria toborzási csoportja eddig közel 70 vidéki és 20 budapesti szakközépés szakiskolával vette fel a kapcsolatot. Több intézménybe egy nyílt nap keretében személyesen is ellátogattak. A tavaszi, kora nyári időszak a legalkalmasabb a diákok toborzására, amikor a tanulók már szervezik nyári gyakorlati helyeiket. Az intenzív toborzás azonban majd szeptemberben kezdődik mondta el Nagy Júlia. A dm szívesen fogadja szakiskolák és diákok megkeresését is. Jelentkezni a címen vagy a dm üzletekben lehet.

12 12 Bennfentes A dm odafigyel munkavállalói egészségére Munkatársai számára országos egészségvédelmi szűrőprogramot szervezett a dm A dm immár második alkalommal szervezett országos egészségszűrést alkalmazottai számára. A szűrés lebonyolítását a cég törökbálinti központjában és érdi központi raktárában Magyarország átfogó egészségvédelmi programjának keretében valósították meg április án. Öt nagyvárosban (Budapesten, Debrecenben, Győrben, Szegeden és Székesfehérváron) a Medicina B.M. Kft. végezte a dolgozók egészségügyi szűrését május és június hónapokban. Közel 400 alkalmazott élt a munkáltató kínálta lehetőséggel. Az elmúlt néhány évben a dm-hez hasonlóan egyre több nagyvállalat és magánember ismeri fel, a prevenció fontosságát a betegségek megelőzésében. A szűrővizsgálatokkal még korai stádiumban kiszűrhetőek bizonyos betegségek tünetei, amiket, ha időben felismerünk, megelőzhetjük azok súlyosbodását. A dm filozófiájában az ember áll a középpontban, ezért munkatársaink egészségi állapotára is kiemelt figyelmet fordítunk. Munkatársaink egyik része irodai ülő-, míg másik része fizikai munkát végez. Mindkét munkatípus egészségkárosító hatására oda kell figyelnünk, amik ezekkel az átfogó szűrésekkel időben észrevehetők és megelőzhetők nyilatkozta Nagy Júlia, a dm HR-menedzsere. Területi elhelyezkedésükből adódóan a résztvevők több mint felét, 255 főt az irodai és raktári dolgozók alkották. A szűrés kiterjedt kardiológiai és hipertónia-, szívés érrendszeri kockázat-, tüdőgyógyászati-, szemészeti-, teljes testanalízis- és testműködés vizsgálatra. Dolgozóink nagy lelkesedéssel fogadták a szűrővizsgálat lehetőségét. A bolthálózatban dolgozó munkatársak esetében igyekeztünk olyan helyszíneket találni, amit minél többen meg tudnak közelíteni. A Medicina. B.M. Kft. rugalmasan, több városban is a dm üzletekben végezte el a szűréseket. Törökbálinti központunkban és érdi raktárunkban pedig egyegy napot töltött Magyarország átfogó egészségvédelmi programjának kamionja. Nagyon örülünk annak, hogy munkatársaink a távolság ellenére is rászánták az időt, és ellátogattak a szűrővizsgálatokra tette hozzá Nagy Júlia.

Hírek, információk a drogerie marktról. első újságunk, a Belmondó kivonatát

Hírek, információk a drogerie marktról. első újságunk, a Belmondó kivonatát Hírek, információk a drogerie marktról 2013. március Kedves Szerkesztők! első újságunk, a Belmondó kivonatát olvashatják, melyet munkatársaink szerkesztenek. Kiemeltük azokat a témákat, melyek az Önök

Részletesebben

SAJTÓINFORMÁCIÓK 2013. október 24.

SAJTÓINFORMÁCIÓK 2013. október 24. SAJTÓINFORMÁCIÓK 2013. október 24. dm 2012/13 gazdasági adatok 5%-os forgalomnövekedés, több mint 1,8 milliárd euró árbevétel a dm Ausztria csoportban kibővített árukészlettel nyitott újra a dm a Westend

Részletesebben

Hírek, informácók a drogerie marktról. Kedves Barátaink!

Hírek, informácók a drogerie marktról. Kedves Barátaink! Hírek, informácók a drogerie marktról 2012. február Kedves Barátaink! Ismét eltelt negyed év, itt az ideje, hogy beszámoljunk Önöknek a legfrissebb dm hírekről! Belső újságunk, a BelMondó kivonatát olvashatjak,

Részletesebben

A Természet Cseppjei 2014/2. BESZÉLHETÜNK KIEGYENSÚLYOZOTT, EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁSRÓL?

A Természet Cseppjei 2014/2. BESZÉLHETÜNK KIEGYENSÚLYOZOTT, EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁSRÓL? Magazin a természetes egészségért, az egészséges természetért 2014/2. BESZÉLHETÜNK KIEGYENSÚLYOZOTT, EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁSRÓL? MIT KEZDJ A VÁLTOZÓ KORRAL? SIKERES ORSZÁGJÁRÓ ISMERETTERJESZTÉS DEBRECENBEN

Részletesebben

life Séta az Egészség Hídon interjú Körtvélyes Évával Októberi Ajándék Hónap Legyen szerencsés! Amoena kvízjáték Nyerjen velünk!

life Séta az Egészség Hídon interjú Körtvélyes Évával Októberi Ajándék Hónap Legyen szerencsés! Amoena kvízjáték Nyerjen velünk! 2009 l 2 szeptember life A Z A M O E N A K L U B T A G J A I N A K L A P J A Októberi Ajándék Hónap Legyen szerencsés! Amoena kvízjáték Nyerjen velünk! A kínai orvoslásról A megbetegedés jelentése Nézzen

Részletesebben

a 2009/2010 üzleti évrôl

a 2009/2010 üzleti évrôl a 2009/2010 üzleti évrôl Vállalati Felelôsségvállalás Jelentés Vezérigazgatói köszöntô 2009 után immár második ízben számolunk be a Tesco vállalati felelôsségvállalás jelentésében társadalmi és környezeti

Részletesebben

PKU magazin. A tartalomból: Ahogy megígértük. MAKRO- ÉS MIKROTÁPANYAGOK Szénhidrátok Fehérjék Zsírok Ásványi anyagok Vitaminok

PKU magazin. A tartalomból: Ahogy megígértük. MAKRO- ÉS MIKROTÁPANYAGOK Szénhidrátok Fehérjék Zsírok Ásványi anyagok Vitaminok PKU magazin II. évf. / 1. szám 2015. március A tartalomból: MAKRO- ÉS MIKROTÁPANYAGOK Szénhidrátok Fehérjék Zsírok Ásványi anyagok Vitaminok Wellness Rendrakás Mary Poppins-módra Ahogy megígértük - Bemutatjuk

Részletesebben

BEVÁSÁRLÓKÖZPONT. 2014. Szeptember. 20 éves. a Budagyöngye. Az Ország legnagyobb tortája. Keressük a kerület tehetségeit! Fogadj örökbe egy kutyát!

BEVÁSÁRLÓKÖZPONT. 2014. Szeptember. 20 éves. a Budagyöngye. Az Ország legnagyobb tortája. Keressük a kerület tehetségeit! Fogadj örökbe egy kutyát! BEVÁSÁRLÓKÖZPONT 2014. Szeptember 20 éves a Budagyöngye Az Ország legnagyobb tortája Keressük a kerület tehetségeit! Fogadj örökbe egy kutyát! Tisztelt Olvasó! BUDAGYÖNGYE MAGAZIN Kiadja: Budagyöngye 2004

Részletesebben

online Magyarország HÍREK TOP STORY KÖZÖSSÉG Mentorálás, utódnevelés, fejlődési lehetőség a B. Braunnál

online Magyarország HÍREK TOP STORY KÖZÖSSÉG Mentorálás, utódnevelés, fejlődési lehetőség a B. Braunnál online Magyarország A B. BRAUN csoport belső lapja / 3. szám - 2010. október HÍREK Újabb szakmai elismerés Prof. Dr. Kiss Istvánnak 2010. szeptember 1-től egyetemi tanárrá lépett elő 5 TOP STORY Csapatépítés

Részletesebben

hírgetmondó online hírújság

hírgetmondó online hírújság hírgetmondó online hírújság SZERKESZTŐK: Csepeli Dóra, Csóka Krisztina Munkatársak: Bencsik Roland, Cser Orsolya, Fazekas Attila, Rácz Attila, Ridács Tibor, Zdolik Krisztina Grafikus tervező: Bohati Bence

Részletesebben

Különböző országok különböző szokások Transzplantáció: mindig legyen remény!

Különböző országok különböző szokások Transzplantáció: mindig legyen remény! 2015. tavasz Amit a veséről tudni kell A cukorbetegség szövődményei Különböző országok különböző szokások Transzplantáció: mindig legyen remény! NephroCare Magyarország Betegelégedettségi Program eredmények

Részletesebben

A Beiersdorf és a Nivea története

A Beiersdorf és a Nivea története A Beiersdorf és a Nivea története A hivatásos gyógyszerész Dr. Oscar Troplowitz mindig is pontosan tudta, mit akar: kifejleszteni egy magas minőségű terméket, amelyet mindenki megengedhet majd magának.

Részletesebben

A szakrális geometria és az Energy

A szakrális geometria és az Energy 2013/7-8 www.energy.sk Újdonság: Dermaton gél Az Energy napozás utáni bőrápolója Mit vigyünk magunkkal? Tanácsok utazóknak, nyaralóknak A szakrális geometria és az Energy Csanádi Mária cikke 2013. július-augusztus

Részletesebben

SZÍVBARÁT. híradó. 2006. szeptember 14. szám. Kedves Olvasó! Tartalom

SZÍVBARÁT. híradó. 2006. szeptember 14. szám. Kedves Olvasó! Tartalom szivbarat szept 9/20/06 9:41 AM Page 1 SZÍVBARÁT híradó 14. szám Kedves Olvasó! Részletesebb tájékoztatásért kérjük, vegye fel a kapcsolatot velünk a következô címen: Egészséges Magyarországért Egyesület

Részletesebben

Gyógyhír. magazin. Medicina kertben, cserépben. Munka mindhalálig? A Gyógyhír Magazint gyógyszertára ajándékozta Önnek!

Gyógyhír. magazin. Medicina kertben, cserépben. Munka mindhalálig? A Gyógyhír Magazint gyógyszertára ajándékozta Önnek! Gyógyhír I. évfolyam 5. szám 2006. május Kebelbarát melltartók Medicina kertben, cserépben Diéta vesebetegeknek Munka mindhalálig? magazin Figyelem élethosszig a cukorbetegség A Gyógyhír Magazint gyógyszertára

Részletesebben

ELTE TTK Hallgatói Alapítvány

ELTE TTK Hallgatói Alapítvány ELTE TTK Hallgatói Alapítvány j ö v ő t é p í t ü n k j jövőt ö v ő t é p í t ü n k Tartalom Elnöki köszöntő...3 Alapítói köszöntő...4 Ajánlások...5 Történetünk...6 Kuratóriumi elnökök...8 Egyetemi kapcsolatok...9

Részletesebben

a vörösiszap-károsultakért

a vörösiszap-károsultakért 2010. november 24. www.goodcsr.com Good CSR vállalatok a vörösiszap-károsultakért Aranyalma ághegyen hogyan vásároljunk felelősen 8 óra munka - egészségesebben, könnyebben, szívesebben Szebb jövő, zöldebb

Részletesebben

DOKTORI (PHD) ÉRTEKEZÉS TÉZISEI

DOKTORI (PHD) ÉRTEKEZÉS TÉZISEI DOKTORI (PHD) ÉRTEKEZÉS TÉZISEI KAPOSVÁRI EGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR VÁLLALATGAZDASÁGI ÉS SZERVEZÉSI TANSZÉK A Doktori Iskola vezetője Dr. Udovecz Gábor MTA doktora egyetemi tanár Témavezető Dr. Széles

Részletesebben

Beszélgetés Rakonczai Imrével FRISSNEK MARADNI. A PAtikA NAP már kinőtte eddigi kereteit NYÁRI BAJOK. A magazint gyógyszertárunk vásárolta meg önnek

Beszélgetés Rakonczai Imrével FRISSNEK MARADNI. A PAtikA NAP már kinőtte eddigi kereteit NYÁRI BAJOK. A magazint gyógyszertárunk vásárolta meg önnek GALENUS KIADÓ, A GYÓGYSZERÉSZEK KIADÓJA XX. évfolyam 7. szám 2015. július Egészségügyi ismeretterjesztő folyóirat A G Y Ó G Y S Z E R É S Z E K A J Á N L Á S Á V A L FRISSNEK MARADNI A PAtikA NAP már kinőtte

Részletesebben

Babatáplálás, de hogyan? B é b i k K i c s i k. Játék. Neked melyik a jobb kezed? Kórházban van a gyerek. Az alma. A Patika Magazin ajánlásával

Babatáplálás, de hogyan? B é b i k K i c s i k. Játék. Neked melyik a jobb kezed? Kórházban van a gyerek. Az alma. A Patika Magazin ajánlásával Babavárástól kiskamaszkorig kismamáknak anyukáknak B é b i k K i c s i k III. évfolyam 11. szám 2014. november Neked melyik a jobb kezed? Kórházban van a gyerek Az alma Babatáplálás, Gyógyszertárunk ajándéka

Részletesebben

A zöldebb jövőért program

A zöldebb jövőért program HEINEKEN Hungária A zöldebb jövőért program Fejlesztés Támogatás Hatás HEINEKEN Hungária 01 A jelentés háttere A HEINEKEN Hungária negyedik alkalommal teszi közzé környezetünk védelmében tett intézkedéseit.

Részletesebben

SIKERES ÖNKÉNTES PROGRAMOK

SIKERES ÖNKÉNTES PROGRAMOK SIKERES ÖNKÉNTES PROGRAMOK A GYAKORLATBAN Önkéntes Központ Alapítvány Kiadja: Önkéntes Központ Alapítvány 1123 Budapest, Kékgolyó u. 20. I./4a Szerkesztõ: Francsics Dorina Szakmai lektor: F. Tóth András

Részletesebben

Az egészségünk rajtunk múlik! Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok TÁMOP-6.1.2/A-09/1-KMR-2010-0361

Az egészségünk rajtunk múlik! Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok TÁMOP-6.1.2/A-09/1-KMR-2010-0361 PROGRAMÉRTÉKELŐ TANULMÁNY ÁLLATORVOSOK SPORTEGYESÜLETE VETERINAER KÖZHASZNÚ SPORTEGYESÜLET Egészséges táplálkozás Cselekvési program 2011. Készítette: ETK Szolgáltató zrt. Szentendre, 2011. szeptember

Részletesebben

A gasztronómiai menedzsment szaklapja n 2014. november december

A gasztronómiai menedzsment szaklapja n 2014. november december ulinárium A gasztronómiai menedzsment szaklapja n 2014. november december Billerbeck Budapest Lakástextil Kft. H-1151 Budapest, Szántóföld utca 2/b. Tel.: +36 1 305 1040 Fax: +36 1 307 5404 E-mail: vevoszolgalat@billerbeck.hu

Részletesebben

2013. megújulás. magazin. Tavaszi megújulás a természet titkaival ÖRÖK. nôi szépség

2013. megújulás. magazin. Tavaszi megújulás a természet titkaival ÖRÖK. nôi szépség 2013. Az ÖRÖK nôi szépség megújulás magazin Tavaszi megújulás a természet titkaival A Májusi Hold Szépségtippjei 05.01-03. Május elsején a fogyó Hold belép a Bak csillagképbe. Nagyon kedvezőek ezek a napok

Részletesebben

Fenntarthatósági. jelentés 2010/2011. Tesco-Global Áruházak Zrt.

Fenntarthatósági. jelentés 2010/2011. Tesco-Global Áruházak Zrt. Fenntarthatósági 2010/2011 jelentés Tesco-Global Áruházak Zrt. 4 Vezérigazgatói köszöntő 6 A Tesco Magyarországon 6 köszöntő Tartalomjegyzék 8 20 12 Vállalati felelősség a Tescónál Vállalati értékeink

Részletesebben

Telepítési Csomag Kézikönyv önkéntes programok szociális intézményekben történõ elindításához

Telepítési Csomag Kézikönyv önkéntes programok szociális intézményekben történõ elindításához HEFOP -2.2.1.-06/1-2006-12-0020/4.0. BEFOGADÓ INTÉZMÉNYEK. A SZOCIÁLIS SZEKTOR FEJLESZTÉSE ÖNKÉNTES PROGRAMOK SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYEKBE TÖRTÉNÕ INTEGRÁLÁSÁN KERESZTÜL. Alcím: Szociális szakemberek és önkéntesek

Részletesebben

őszi 12 KATALÓGUS Egészséges Egészséges SZÉPSÉG Egészséges Az állandó egészség élménye ...Önnek is jár

őszi 12 KATALÓGUS Egészséges Egészséges SZÉPSÉG Egészséges Az állandó egészség élménye ...Önnek is jár őszi 12 KATALÓGUS Egészséges SZÉPSÉG Egészséges TESTSÚLY Egészséges táplálkozás Az állandó egészség élménye...önnek is jár Minőség Szakértők Ügyfélszolgálatunk segít Önnek... Ingyenesen hívható telefonszámunkon

Részletesebben

A Nestlé Magyarországon

A Nestlé Magyarországon A Nestlé Magyarországon Fenntarthatósági és Közös Értékteremtés Rövid Jelentés Good Food, Good Life Főbb eredményeink 2013-ban 10 éves volt a NUTRIKID egészségnevelő program Nestlé Táplálkozási Iránytű,

Részletesebben

Nátha vagy influenza? HOGYAN NÉZZÜNK SZEMBE AZ ELBOCSÁTÁSSAL? EGY CSEPP VILÁGNAP 2009. november 15. Interjú CSONKA ANDRÁSSAL. Gyógyszertárunk ajándéka

Nátha vagy influenza? HOGYAN NÉZZÜNK SZEMBE AZ ELBOCSÁTÁSSAL? EGY CSEPP VILÁGNAP 2009. november 15. Interjú CSONKA ANDRÁSSAL. Gyógyszertárunk ajándéka XIV. évfolyam 11. szám 2009. november HOGYAN NÉZZÜNK SZEMBE AZ ELBOCSÁTÁSSAL? EGY CSEPP VILÁGNAP 2009. november 15. Interjú CSONKA ANDRÁSSAL Nátha vagy influenza? www.patikamagazin.hu Gyógyszertárunk ajándéka

Részletesebben