Belső újságunk, a Belmondó kivonatát

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Belső újságunk, a Belmondó kivonatát"

Átírás

1 dm Hírek, információk a drogerie marktról június Kedves Szerkesztők! Belső újságunk, a Belmondó kivonatát olvashatják, melyet munkatársaink szerkesztenek. Hírlevelünk megújult, letisztult külsővel jelentkezik. Cikkeinket rovatokba rendezve gyűjtöttük össze a könnyebb eligazodás érdekében. Fókuszban című rovatunkban Egy nap másokért önkéntes programunkról olvashatnak. Az Aktuális rovatban a Nap gyermekei edukációs kampányunk lezárásáról szeretnénk Önöket tájékoztatni, melynek keretében kisgyermek napvédelmét biztosítottuk idén. Valamint összeállítást készítettünk a közelmúltbeli boltnyitásainkból és felújításainkból. Kínálat rovatunkban megismerhetik legújabb termékújdonságainkat, bevezeté- seinket, és beszámolunk a közelmúltban megrendezésre került második bio-találkozónkról is. Bennfentes rovatunkban a dm új szakmai gyakornoki programjáról adunk tájékoztatást, valamint beszámolunk a dolgozóink számára szervezett országos egészségszűrő vizsgálatról. Reméljük, hogy érdekesnek fogják találni megújult hírlevelünket. Amennyiben további információkra lenne szükségük cikkeinkkel kapcsolatban, forduljanak hozzánk bizalommal. Üdvözlettel: Kanyó Roland Marketing- és PR-menedzser TOVÁBBI INFORMÁCIÓK: Mikóczi Gabriella, Fejes-Mudra Edit PR-asszisztensek dm kft., DEPO Pf. 4, 2046 Törökbálint tel.: / , ill / gabriella.mikoczi@dm-drogeriemarkt.hu edit.fejes-mudra@dm-drogeriemarkt.hu Facebook-elérhetőség: Tartalom/2013/2 Fókuszban Nyáron is folytatódik a dm önkéntesprogramja 02 Aktuális A dm drogerie markt országszerte óvodás gyermeket látott el naptejjel 03 Boltnyitás 04 Kínálat Nem csak kismamáknak II. 05 Öntsünk olajat a tűzre! 06 Végre itt a nyár! 08 Professzionális nyári hajápolás 08 Babáknak csak csúcsminőséget 09 Megszervezte második bio-találkozóját a drogerie markt 09 A teljes Alnatura-termékkínálat csupán egy kattintás! 10 Bennfentes Kineveljük az utánpótlást 11 A dm odafigyel munkavállalói egészségére 12

2 02 Fókuszban Nyáron is folytatódik a dm önkéntesprogramja A dm február 1-jén indította útjára dolgozói körében az Egy nap másokért elnevezésű programot. A megmozdulás célja, hogy felhívja a figyelmet az önkéntes munka jelentőségére. A programon ez idáig több mint 300 dolgozó vett részt. Az indulás óta több mint 100 lehetőséget gyűjtött össze a vállalat önkéntes munka végzésére. Ezeknek a lehetőségeknek közel 40%-át már kihasználták a dolgozók, így az ország közel 30 különböző pontján nyújtottak segítő kezet civil szervezeteknek. Sátoraljaújhelyi Hétszínvirág Nemzetiségi Művészeti Bázisóvoda; Sátoraljaújhely, április 23. Az Egy nap másokért kampány célja, hogy a dm Magyarország munkavállalói, a munkaidejükből 1 napot arra fordítsanak, hogy országszerte, önkéntesen, gyakorlati tudásuk felhasználásával segítsenek civil szervezeteknek, közösségeknek. Ezzel felhívva az emberek figyel mét az önkéntes munka fontosságára, s így biztosítva lehetőséget a személyes fejlődésre. A program fogadtatása nagyon pozitív a munkatársak körében. Akik már részt vettek a programban, kivétel nélkül nagyon jó tapasztalatokról és új élményekről számoltak be mondta Kanyó Roland marketing- és PR-menedzser. Az országos hálózattal rendelkező drogérialánc szeretné kihasználni területi elhelyezkedését arra, hogy önkéntesprogramját az ország minél több pontjára eljuttassa. Örömmel tapasztaljuk, hogy munkatársaink nagyon kezdeményezőek, nemcsak az általunk kínált lehetőségek közül válogatnak, hanem maguk is felkeresik a helyi civil szervezeteket tette hozzá a menedzser. Továbbra is számítunk munkatársainkra, és bízunk benne, hogy a nyár folyamán még további településeken nyújthatunk segítő kezet, valamint várjuk olyan civil szervezetek jelentkezését is, akiknek szükségük van önkéntesekre. A programról bővebb információ kérhető az onkentes@dm-drogeriemarkt.hu címen. Lurkó Győri Kórház Gyermekosztályáért Alapítvány, Győr; március 5., 7. Bátor Tábor, Hatvan, április 19. Sirius Állat- és Természetvédelmi Alapítvány, Százhalombatta, április 29.

3 03 Aktuális A dm drogerie markt országszerte óvodás gyermeket látott el naptejjel A dm drogerie markt idén harmadik alkalommal szervezte meg a nemzetközi kezdeményezésen alapuló Nap gyermekei kampányát, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a napozás veszélyeire, aminek a gyermekek a nyári időszakban fokozottan ki vannak téve. A Garnier Ambre Solaire és a MelanomaMobil is a program mellé álltak. A dm törzsvásárlói active beauty pontjaik felajánlásával támogatták az óvodások napvédelmét. Ennek eredményeképp gyermek számá ra tudtak biztosítani egész nyárra elegendő naptejet a programba jelentkezett és pozitívan elbírált intézményeknek. Az ovisok a naptejeken kívül oktatóanyagokat és homokozójátékokat kaptak ajándékba, melyek segítségével játszva ismerkedhetnek meg a helyes napvédelem alapjaival. Az óvodák a oldalról tudták letölteni a jelentkezési lapot, melyet az oldalon keresztül is kitölthettek, de elküldhették postai úton vagy ben is a program számára létrehozott címre. Örömmel tölt el bennünket, hogy évről évre egyre több gyermeket érünk el programunkkal, és egyre szélesebb körben tudjuk felhívni a figyelmet a helyes napvédelemre nyilatkozta Kanyó Roland, a dm marketing- és PR-menedzsere. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekeket már a korai szocializációs időszakban megismertessük a napon való helyes viselkedés alapjaival, hogy ez a tudás a későbbi életük során a mindennapjaik részévé váljon. A drogérialánc ezúton is köszönetet szeretne mondani törzsvásárlóinak, hogy pontadományaikkal hozzájárultak a kezdeményezés sikeréhez! A nyertes óvodák listája a oldalon tekinthető meg, ahol a gyerekeket a program kabalája, Tóni, a kis kenguru oktatójátékok segítségével ismerteti meg a napozás veszélyeivel, a szülők pedig hasznos bőrápolási tanácsokat olvashatnak.

4 04 Aktuális Boltnyitás Nyitás 9730 Kőszeg, Pogányi út 7. költözés Összterület: 493 m 2 Eladótér: 355 m 2 Cégvezető: Csoknyainé Horváth Gertrúd Területi vezető: Baranya-Dömötör Tímea Exp. területi vezető: Klotz Krisztián dm 338. előtte utána Nyitás 9400 Sopron, Várkerület költözés Összterület: 424 m 2 Eladótér: 331 m 2 Cégvezető: Csoknyainé Horváth Gertrúd Területi vezető: Baranya-Dömötör Tímea Exp. területi vezető: Klotz Krisztián dm 341. előtte utána Újranyitás 1117 Budapest, Hunyadi János u. 19. Savoya Park, bővítés Összterület: 371 m 2 Eladótér: 293 m 2 Cégvezető: Görgey András Területi vezető: Domik Beáta Exp. területi vezető: Németh Krisztián dm Újranyitás 1013 Budapest, Krisztina krt. 39/b. Krisztina Plaza Összterület: 248 m 2 Eladótér: 202 m 2 Cégvezető: Csoknyainé Horváth Gertrúd Területi vezető: Somogyi Erzsébet Exp. területi vezető: Németh Krisztián dm 148.

5 05 Kínálat Nem csak kismamáknak II. Előző hírlevelünkben olvashattak a Tommee Tippee termékcsaládról. Időközben a dm polcaira került újra a keresett AVENT termékcsalád is. Az AVENT vállalat 1984 óta tervez és gyárt különféle, a természet által ihletett termékeket, amelyeket kiterjedt kutatások és klinikai tesztek eredményeképpen fejlesztett ki, kezdve a mellszívóktól, anyatejtároló és etetőrendszereken át az itatópoharakig. A Philips-csoport tagjaként az új Philips AVENT ezen belül további innovatív megoldások bevezetését vitte végbe, amelyek egyszerűbbé teszik a csecsemő táplálását, valamint a baba egészségéről és biztonságáról is gondoskodnak. A teljesség igénye nélkül szeretnénk ezekkel az újdonságokkal megismertetni Önöket. Elsőként az AVENT cumijai készültek szagtalan, íztelen szilikonból; a lágy és széles kialakítású cumi a lehető legközelebb áll a természetes formához, és egyedülálló szellőzőrendszerrel van ellátva, hogy csökkentse az újszülöttek hasfájását. Az AVENT 260 ml-es NATURAL cumisüveg egyedülálló és kényelmes etetőcumijának szirmai rendkívül puhák és rugalmasak. A széles kialakítása természetes mellérzetet biztosít a babának. Így a szoptatás és a cumisüveg használata könnyen kom binálható az első évben. Az innovatív, kétszelepes kivitel úgy csökkenti a hasfájást és a teltségérzetet, hogy a levegőt az üveg ben tartja, és nem engedi a baba hasába jutni. A forradalmian új első 260 ml-es ivópohár egyéves kortól ajánlott, segítségével anélkül megtanulnak a kicsik pohárból inni, hogy az kiborulna. Az egyedülálló fröccse nés gátló gyűrű a száj nyomására engedi át a folyadékot, így a pohár egész karimáján úgy tudnak inni a gyerekek, mint egy nyitott pohárból. Otthon vagy útközben, a higiénikus védőfedő mindig tisztán tartja a poha rat. A hozzá tartozó tanuló fülek segítenek a kicsiknek a po hár megfogásában. A 6 hónapos kortól használható 200 mles varázsitató szabadalmaztatott szelepe szabályozza a folyadék áramlását, és megakadályozza a szivárgást, még lefelé fordított vagy elfektetett pohárnál is. Segítségével a gyerekek könnyedén átszoknak a szoptatásról az önálló ivásra. Ezek a poharak kifejezetten jól zárnak, még akkor sem szivárognak, ha a gyermek rázza vagy leejti őket. Mindezen felül a ráhajtható védőfedő mindig tisztán tartja az itatófej felületét.

6 06 Kínálat Öntsünk olajat a tűzre! Az olajjal kapcsolatban sokak első gondolata a sütésfőzés. Ám ennél sokkal több mindenre jó az olaj. Rugalmasan tartja az ereket, táplálja a sejteket, és csodálatos hatással van bőrünkre. Már az ókori nagy civilizációk is foglalkoztak olaj előállításával, elsőként szezámmagból és az olajfa gyümölcséből nyertek étkezési olajat. Manapság nagyon sok olajfajta megtalálható az üzletek polcain, azonban csak kis hányaduk jut el a konyhánkba. De vajon tudjuk is, hogy melyek a legértékesebbek? Az emberi szervezetre gyakorolt hatásuk Az egészséges táplálkozás alapelvei szerint a szervezetbe juttatott energia 15 30%- ának zsírokból kellene származni. A zsiradékok a szervezetet energiával látják el. A zsírban oldódó vitaminok (A, D, E, K) felszívódásához elengedhetetlen a fogyasztásuk, valamint a gyermekek növekedéséhez, a nemi hormonok előállításához szükségesek. Szerepet játszanak a testhőmérséklet szabályozásában, a belső szervek védelmében. Az olajok az emberi szervezet egészséges működéséhez elengedhetetlen zsírsavakat tartalmaznak, amelyek kémiai szerkezetüktől függően lehetnek telítettek vagy telítetlenek. Az esszenciális zsírsavak olyan többszörösen telítetlen zsírsavak, amelyeket szervezetünk nem képes előállítani, ezért a szükséges mennyiséghez kizárólag táplálkozással juthatunk hozzá. Idetartozik a linolsav (omega-6) és az alfalinolénsav (omega-3). Egészségünk érdekében lehetőleg olyan ételeket együnk, amelyek telítetlen zsírsavakat tartalmaznak. A telítetlen zsírsavakban gazdag olajok védenek az érelmeszesedéssel szemben, és csökkentik a szervezet koleszterinszintjét. A szívbarát étrendben főszerepet kell kapniuk az omega-3 zsírsav-tartalmú olajoknak (len-, dió-, szója- és repceolaj) és a zsíros halaknak szardínia, lazac és makréla. A veszélyes transzzsírsav A transzzsírokat az élelmiszeripar találta fel. A folyékony növényi olajokat magas hőmérsékleten, hidrogéngáz alkalmazásával telítik, így készül a folyékony olajból szilárd margarin. A hidrogenizáció legnagyobb problémája, hogy megbontja a telítetlen zsírok eredeti szerkezetét, ezért szervezetünk nem tudja ezeket feldolgozni. A transzzsírok nagyban hozzájárulnak az érelmeszesedés és a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásához, megemelik a káros koleszterinszintet. Hogyan ismerhetjük fel a transzzsírok jelenlétét a termékekben? A termékek címkéjén az összetevők között a hidrogénezett növényi olaj vagy részben hidrogénezett növényi olaj kerül feltüntetésre. Hőkezelt olajok és állati zsírok alternatívája Hidrogénezett olajok helyett használjunk telített trópusi zsírokat, kókusz- vagy pálmazsírt. Előnyük, hogy igen gazdaságosak, ugyanis stabil szerkezetüknek köszönhetően, ellentétben a finomított olajokkal, többször felhasználhatóak, nem szabadulnak fel rákkeltő anyagok sütés közben, és nem avasodnak. Használatukkal az ízek erőteljesebbé válnak, és jobban érvényesülnek. Természetesen a trópusi zsírok vásárlásánál is figyeljünk a csomagoláson feltüntetett információra, és azt vegyük le a polcról, amelyik trópusi zsír finomítás nélkül készült. Finomított? Hidegen sajtolt? Mik ezek a kifejezések? Finomított étolaj Finomítás során vegyszerekkel (könnyű benzin, sav, lúg), magas hőfokon (270 C) eltávolítanak az olajból minden olyan természetes kísérőanyagot, ami az olaj kinézetét, illatát és ízét befolyásolná, majd a finomítás utolsó fázisában a kivont anyagokat mesterséges úton visszapótolják: szintetikus színezéket, mesterséges aromát, antioxidánsokat és vitaminokat, valamint tartósítószert adnak hozzá. Hidegen sajtolt étolaj Hideg sajtolás során semmilyen oldószerrel, vegyszerrel nem érintkezik a kipréselt olaj, és 40 C feletti hőhatás sincs a folyamatban. A hidegen sajtolt olajok a legértékesebbek, mivel ezek tartalmazzák a legtöbb vitamint és ásványi anyagot. Viszont ilyen módszerrel nyerhető ki a legkevesebb olaj a magból, ezért is gyártanak kevesen hidegen sajtolt olajokat.

7 07 Kínálat Alnatura olajszortiment Alnatura Extra szűz bio-olívaolaj Sütésre és hideg konyhai készítményekhez egyaránt használható. Magas vitamintartalommal rendelkezik. Csökkenti a vérnyomást, lassítja az öregedés folyamatát. A gyulladásgátló és fertőtlenítő hatású olaj kozmetikai célokra is használható. Az egyszeresen telítetlen zsírsavakban és polifenolokban gazdag olívaolaj pozitív hatással van a koleszterinszintre, szívre és vérkeringésre. Alnatura biorepceolaj Gazdag egyszeresen telítetlen zsírsavakban, valamint omega-3 zsírsavakban. Karotin- (A-vitamin előanyaga) és E-vitamintartalma szempontjából kiemelkedő természetes vitaminforrás. Ideális salátákhoz, pácok és öntetek elkészítéséhez. Alnatura biolenolaj A leggazdagabb omega-3 zsírsavforrás. Csökkenti a vérnyomást és a káros koleszterinszintet. Alkalmas cukorbetegség kiegészítő kezelésére. Gyorsítja az anyagcserét, belülről táplálja és fiatalítja a bőrt. Főzésre nem alkalmas. Felbontás után hűtőszekrényben kell tárolni. Alnatura bio omega-3 salátaolaj Gazdag omega-3 és omega-6 zsírsavakban. Repce-, napraforgó- és lenolaj keveréke. Hidegkonyhai készítményekhez javasolt. Főzéshez ne használjuk. Alnatura sütőolaj Az Alnatura sütőolajat olajsavakban gazdag napraforgómagból, az első hideg sajtolás során állítják elő, majd vízgőzzel dezodorálják. Így nyeri el az olaj lágy, majdnem semleges ízét és illatát. A magas olajsavtartalomnak köszönhetően magas hőfokra hevíthető, így kiválóan alkalmas sütéshez. Jó tudni:» Az olajokat jól záródó üvegben, hűvös, sötét helyen tároljuk!» A többszörösen telítetlen zsírsavat tartalmazó olajokat, mint a len-, szőlőmag- vagy kendermagolajokat felbontás után hűtőszekrényben tartsuk!» A jó minőségű, hidegen sajtolt olajokból érdemes naponta egy-egy evőkanálnyi mennyiséget rendszeresen elfogyasztani.

8 08 Kínálat Végre itt a nyár! Professzionális nyári hajápolás Nincs is annál hűsítőbb, mint kánikulában a Balaton, a tenger vagy a medence habjaiban elmerülni. A hajunkat ilyenkor éppúgy védeni kell, mint a bőrünket, ugyanis a káros napsugarak, a klóros vagy sós víz a haj szerkezetét károsítja. A haj szárazzá, durvává válik, ezért elkerülhetetlen a napozás közbeni vagy utáni mélyreható hajápolás ban indult útjára Németországban a Sundance napozómárka. Az elmúlt évek alatt a német piacon a vásárlók kedvencévé vált, és a legtöbb napozót eladó márkává nőtte ki magát. A siker záloga a megbízható minőség, a széles és rendkívül innovatív szortiment (napozók, önbarnítók, szolárium termékek és napszemüvegek), valamint a megfelelő ár-érték arány. UVA- és UVB-szűrő gondoskodik a megfelelő napvédelemről, a gondosan kiválasztott hatóanyagok megakadályozzák a napfény okozta bőröregedést, ugyanakkor a termékek nem tartalmaznak paraffint (kőolajszármazék), formaldehidet (tartósítószer), valamint allergiát kiváltó halogén-szerves és policiklikus pézsmavegyületeket (mósusz). Az idei szezon újdonságai között a család minden tagja megtalálhatja a bőrének megfelelő napozószert: testre és arcra használatos napozókat, napozás utáni bőrnyugtató készítményeket, vagy akár ajakápolót. A szilikonmentes Balea Professional napozás utáni 2 in 1 sampon és balzsam hatékonyan véd a káros napsugarak ellen, alaposan megtisztítja a fejbőrt a homok, sós és klóros víz okozta szennyeződésektől. Használatától selymes és fényes lesz a haj. A hajápoló programból a napozás utáni hajápoló olaj sem hiányozhat. Az UV-védelemmel ellátott ápolóolaj ultrakönnyű formulájának köszönhetően nem zsírosítja a hajat. Napozás megkezdése előtt érdemes a száraz hajba, különösen a hajvégekbe masszírozni, de akár hajmosás után a nedves hajra is használható. Ökoteszt Stiftung Warentest Alverde ajakrúzs color care 53 cherry nagyon jó Profissimo élelmiszermoly-csapda nagyon jó Profissimo repülőrovar-csapda lapok 5 db nagyon jó Alnatura gyümölcsfröccs, alma 0,5 l jó Alverde Mama testvaj 200 ml nagyon jó Alverde testápoló olaj, kókusz 100 ml nagyon jó Dontodent fogkrém fluor fresh 125 ml jó

9 09 Kínálat Babáknak csak csúcsminőséget Az új Alnatura üveges bébiételek túlnyomó többségében biodinamikus gazdálkodásból származó, kiváló minőségű nyersanyagok kerülnek felhasználásra. A Demeter-féle gazdálkodás az egyik legkövetkezetesebb és legszigorúbb ökológiai gazdálkodási rendszer. A biodinamikus gazdálkodás kü- lönlegessége a gyógynövény- vagy ásványi alapú preparátumok használatában áll. Ezek a trágya és komposzt gondozására szolgálnak, serkentik a növények növekedését, és gazdagítják a növényállományt. Abszolút újdonságnak számít a magyar piacon a 6 hónapos kortól adható biodinamikus babamüzli. Teljes kiőrlésű búzalisztből és teljes kiőrlésű zabpehelyből készült, banán gyümölcspor és almadarabok, valamint B1-vitamin hozzáadásával. Egészséges nassolnivalókkal is bővült a választék, tönkölykeksz és tönkölystangli került a polcokra, melyek egyéves kortól adhatók a gyermekeknek. Megszervezte második biotalálkozóját a drogerie markt A dm vásárlói kívánságát teljesítve már második alkalommal vállalkozott egy olyan fórum megszervezésére, ahol a meghívottak bio-témakörben oszthatták meg észrevételeiket, ötleteiket a dm-ben található biokínálattal, és a különböző kedvezményekkel kapcsolatban. Mivel a drogérialánc mindig is elkötelezett volt az egészséges életmódot folytató vá- sárlók iránt, így működése óta másodszor kötetlen beszélgetésre hívta őket. A találkozóra április végén Budapesten került sor, és az eseményen azok a szerencsések vehettek részt, akik a drogerie markt Facebook-oldalán előre jelezték ezen szándékukat, és helyesen töltötték ki az előszűrőnek számító bio-kvízt. A háromórás rendezvényt a tartalmas előadások mellett termékkóstoltatás és a témához kapcsolódó filmbejátszás tette színesebbé. Az eseményen 16 vendég vett részt, ezenfelül a dm PR-menedzsere Kanyó Roland, továbbá a bioszortimentért felelős menedzsere Reményi Rita, a Biopont ügyvezetője Németh Viktor és marketing menedzsere, Balogh Erika. A drogerie markt számos olyan visszajelzéssel gazdagodott a késő délutáni találkozó során, amelyek segítségével a jövőben még jobban ki tudják szolgálni a biotermékek kedvelőit. Mindkét fél számára nagyon produktív, és kellemes volt a 2. bio-találkozó, baráti hangulatban, a résztvevők aktív közreműködésével telt el. A jelenlévők szorgalmazták hasonló kerekasztal-beszél getések megtartását. A drogerie markt igyekszik ezt az igényt is kielégíteni, így biztosan nem ez volt az utolsó ilyen jellegű esemény. A jövőbeni hasonló események meghívóit, a dm további híreit, akcióit és aktuális játékait bárki nyomon követheti a cég Facebook-oldalán:

10 10 Kínálat A teljes Alnatura-termékkínálat csupán egy kattintás! A biotermékek és a dm vásárlói között kialakuló barátságok immár a dm weboldalán is köttetnek, hiszen április első napjaiban készült el a honlap azon része, ahol a közel 400 termékből álló Alnatura-szortimentet ismerhetik meg a látogatók. A lista hosszú, hiszen több mint 10 kategóriába sorolva böngészhetünk a bioélelmiszerek között, és megismerhetünk minden olyan hozzávalót, ami egy egészséges és finom étel elkészítéséhez szükséges. Ehhez még recepttippeket is talál az olvasó, így könnyedén elkészítheti a biofogásokat. A dm ajánlja a honlapot minden vásárlónak, aki ismeri és kedveli az Alnaturatermékeket, aki elmerülten keresgél a bio-polcokon, vagy annak is, aki különböző érzékenységre hivatkozva kér tanácsot az élelmiszer-kínálatból. Otthon a honlapra látogatva kényelmesen, akár több időt rászánva nézzenek körül, hiszen hasznos információkat találnak a dm üzletekben kapható összes Alnatura-termékről, mely a későbbiekben megkönnyítheti a választást, amikor betérnek a dm-be. Az Alnatura-terméklista és -leírás természetesen mindenkinek hasznos lehet, hiszen így mélyebb bepillantást tehetünk a biovilágba, a kereskedelemben dolgozó kollégáinknak pedig segítséget nyújthat, hogy a vásárlók kérdéseire szakszerűbb választ tudjanak adni. Elérhetőség: egeszseg

11 11 Bennfentes Kineveljük az utánpótlást A dm tárt karokkal várja a szakmai gyakorlatos diákokat A nemzetközi gyakorlatot követve idén nyáron a magyarországi dm is kiterjeszti gyakornoki programját. A 300 diákot befogadni képes drogérialánc a nyári szakmai gyakorlat letöltésére kínál lehetőséget a nyári szünidő időszakára. A diákok legnagyobb részét kereskedelmi szakterületen, az üzlethálózatban tudják elhelyezni, de van lehetőség logisztikai és gazdasági területeken is szakmai gyakorlat megszerzésére. Jelenleg 70 diák tölti szakmai gyakorlatát a dm-drogériákban. Közülük van olyan tanuló, aki iskolai tanulmányai befejezése után a dm kötelékében marad. Az utánpótlás kinevelése kiemelt szerepet tölt be a cég életében. A tanulók betanítása az elején rengeteg energiát igényel, de ez a ráfordítás mint minden fejlesztési tevékenység idővel sokszorosan megtérül. A tapasztalatlan kisdiákból hosszú hónapok alatt végül értékes munkaerő lesz. Ez sikerélménnyel tölti el az üzletben dolgozó oktatókat, ami motiválja őket arra, hogy újra meg újra kineveljék az utánpótlást. Ebből a vállalat is profitál, hiszen üzleteinkben motivált, sikert megtapasztaló, ezért munkájukat örömmel végző munkatársak dolgoznak. A tanulók kérdései az üzletben dolgozó kollégákat is arra ösztönzik, hogy újra átgondolják a munkafolyamatokat. Így folyamatosan frissen tartják szakmai tudásukat nyilatkozta a programról Nagy Júlia, a dm HR-menedzsere. A szakmai tanulók többsége elhivatott, valóban meg szeretné ismerni a választott szakirány minden rejtelmét. Ők még formálhatóak, így biztosítható, hogy jó üzleti szemlélettel fognak rendelkezni, amely pedig a munkaerőpiacon eredményez majd pozitív változást. Örülünk, hogy ehhez a dm is hozzá tud járulni. A sikeres szakmai képzés érdekében az oktatóanyagot az iskola elvárásaira alapozva állítják össze, ötvözve a dm filozófiájával. A gyakorlati oktatók munkáját segédanyagokkal és konzultációval segítjük. Nekik a szakmaiságon túl jó pedagógiai érzékkel is rendelkezniük kell, hogy át tudják adni a szakma fortélyain túl annak szépségét is. A szakmai tudás átadása mellett igazi kihívást jelent, hogy emberi értékeket adjunk át. A tanulók, többnyire lassan veszik át a dolgozói élettel járó kötelezettségeket, amely időnként kihívások elé állítja az oktatásért felelős munkatársat. A dm gyakorlati oktatóinak nagy felelőssége van abban, hogy a felnőtté válás során a fiatalok bizakodva lépjenek ki a munkaerőpiacra tette hozzá a menedzser. A vállalatnál lehetőség van évközi gyakorlatra is. Ebben az esetben általában 1-2 évig tanulhatnak a dm kötelékében a diákok. A drogéria toborzási csoportja eddig közel 70 vidéki és 20 budapesti szakközépés szakiskolával vette fel a kapcsolatot. Több intézménybe egy nyílt nap keretében személyesen is ellátogattak. A tavaszi, kora nyári időszak a legalkalmasabb a diákok toborzására, amikor a tanulók már szervezik nyári gyakorlati helyeiket. Az intenzív toborzás azonban majd szeptemberben kezdődik mondta el Nagy Júlia. A dm szívesen fogadja szakiskolák és diákok megkeresését is. Jelentkezni a HR.diak@dm-drogeriemarkt.hu címen vagy a dm üzletekben lehet.

12 12 Bennfentes A dm odafigyel munkavállalói egészségére Munkatársai számára országos egészségvédelmi szűrőprogramot szervezett a dm A dm immár második alkalommal szervezett országos egészségszűrést alkalmazottai számára. A szűrés lebonyolítását a cég törökbálinti központjában és érdi központi raktárában Magyarország átfogó egészségvédelmi programjának keretében valósították meg április án. Öt nagyvárosban (Budapesten, Debrecenben, Győrben, Szegeden és Székesfehérváron) a Medicina B.M. Kft. végezte a dolgozók egészségügyi szűrését május és június hónapokban. Közel 400 alkalmazott élt a munkáltató kínálta lehetőséggel. Az elmúlt néhány évben a dm-hez hasonlóan egyre több nagyvállalat és magánember ismeri fel, a prevenció fontosságát a betegségek megelőzésében. A szűrővizsgálatokkal még korai stádiumban kiszűrhetőek bizonyos betegségek tünetei, amiket, ha időben felismerünk, megelőzhetjük azok súlyosbodását. A dm filozófiájában az ember áll a középpontban, ezért munkatársaink egészségi állapotára is kiemelt figyelmet fordítunk. Munkatársaink egyik része irodai ülő-, míg másik része fizikai munkát végez. Mindkét munkatípus egészségkárosító hatására oda kell figyelnünk, amik ezekkel az átfogó szűrésekkel időben észrevehetők és megelőzhetők nyilatkozta Nagy Júlia, a dm HR-menedzsere. Területi elhelyezkedésükből adódóan a résztvevők több mint felét, 255 főt az irodai és raktári dolgozók alkották. A szűrés kiterjedt kardiológiai és hipertónia-, szívés érrendszeri kockázat-, tüdőgyógyászati-, szemészeti-, teljes testanalízis- és testműködés vizsgálatra. Dolgozóink nagy lelkesedéssel fogadták a szűrővizsgálat lehetőségét. A bolthálózatban dolgozó munkatársak esetében igyekeztünk olyan helyszíneket találni, amit minél többen meg tudnak közelíteni. A Medicina. B.M. Kft. rugalmasan, több városban is a dm üzletekben végezte el a szűréseket. Törökbálinti központunkban és érdi raktárunkban pedig egyegy napot töltött Magyarország átfogó egészségvédelmi programjának kamionja. Nagyon örülünk annak, hogy munkatársaink a távolság ellenére is rászánták az időt, és ellátogattak a szűrővizsgálatokra tette hozzá Nagy Júlia.

Hírek, informácók a drogerie marktról

Hírek, informácók a drogerie marktról 1 bevezető Hírek, informácók a drogerie marktról 2012. június Kedves Barátaink! dm@facebook Rajongó vagyok! Ismét eltelt negyed év, itt az ideje, hogy beszámoljunk Önöknek a legfrissebb dm hírekről! Belső

Részletesebben

Modern múlt Étkezésünk fenntarthatóságáért. 1.Tematikus nap: A hal mint helyben találhatóegészséges, finom élelmiszer

Modern múlt Étkezésünk fenntarthatóságáért. 1.Tematikus nap: A hal mint helyben találhatóegészséges, finom élelmiszer Modern múlt Étkezésünk fenntarthatóságáért 1.Tematikus nap: A hal mint helyben találhatóegészséges, finom élelmiszer Halat? Amit tartalmaz a halhús 1. Vitaminok:a halhús A, D, B 12, B 1, B 2 vitaminokat

Részletesebben

Hidegen sajtolt mákolaj, a csontok őre

Hidegen sajtolt mákolaj, a csontok őre Hidegen sajtolt mákolaj, a csontok őre Készítette: Martincsevicsné Jenei Gizella Ki vagyok én? Szeretettel üdvözöllek! Martincsevicsné Jenei Gizella vagyok, egészségőr, hidegen sajtolt olajok szakértője,

Részletesebben

Kezdje idõben! Menalind professional bõrápolórendszer az igénybevett bõrnek

Kezdje idõben! Menalind professional bõrápolórendszer az igénybevett bõrnek Gyártja: Paul Hartmann AG. 89522 Heidenheim, Germany Forgalmazza: Hartmann-Rico Hungária Kft. 2051 Biatorbágy, Paul Hartmann u.8. Kezdje idõben! Menalind professional bõrápolórendszer az igénybevett bõrnek

Részletesebben

TELJES KÖRŰ FÉNYVÉDELEM AZ EGÉSZ CSALÁDNAK

TELJES KÖRŰ FÉNYVÉDELEM AZ EGÉSZ CSALÁDNAK TELJES KÖRŰ FÉNYVÉDELEM AZ EGÉSZ CSALÁDNAK Napozás utáni készítmény hidratálás Önbarnító készítmény bronzosítás SOL az egész családnak & SOL továbbfejlesztett készítmények védelem A Sol napozószerekkel

Részletesebben

A Nap gyermekei dm tanácsadófüzet az egészséges napozáshoz

A Nap gyermekei dm tanácsadófüzet az egészséges napozáshoz A Nap gyermekei dm tanácsadófüzet az egészséges napozáshoz www.napgyermekei.hu Kedves Napozók, Szülők, Gyerekek! A kisgyermekek bőre sokkal vékonyabb és sérülékenyebb, mint a felnőtteké, emiatt a Nap sugaraira

Részletesebben

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) SPAKARE Szépségápolás kender olajjal

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) SPAKARE Szépségápolás kender olajjal Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) SPAKARE Szépségápolás kender olajjal 1. Mi a kender olaj? A kender olajat a Cannabis sativa nevű növény magjából nyerik ki. 2. Mitől jobb a kender olaj a többi, a kozmetikai

Részletesebben

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014 Oktatási anyag, oktatási segédlet az egészséges étkezési szokásokat érintő ismeretek fejlesztése és azok gyakorlati alkalmazása érdekében 2. osztályos tanulók részére I. félév 2. óra Készült az Európai

Részletesebben

Gabona 11% (búzaliszt, rizsliszt, kukoricaliszt, cukor, árpamaláta kivonat, zab rost, só)

Gabona 11% (búzaliszt, rizsliszt, kukoricaliszt, cukor, árpamaláta kivonat, zab rost, só) Összetevők Összetevők Glükóz szirup Szárított édesített vörös áfonya 15% (vörös áfonya, cukor, napraforgó olaj) Zabpehely 14% Puffasztott búza 13% Gabona 11% (búzaliszt, rizsliszt, kukoricaliszt, cukor,

Részletesebben

MULTIVITAMINOS csokoládészelet

MULTIVITAMINOS csokoládészelet www.upperbars.hu MULTIVITAMINOS Az UpperBars-nál megalkottunk egy vitaminokban, ásványi anyagokban és növényi kivonatokban gazdag szeletes csokoládé termékcsaládot, amely egyedülálló kezdeményezés Európában!

Részletesebben

MEGÚJULT Anti-aging system absolute termékcsalád. Rendkívül hatékony Anti-aging bőrápolás ÚJ! 40 év felett

MEGÚJULT Anti-aging system absolute termékcsalád. Rendkívül hatékony Anti-aging bőrápolás ÚJ! 40 év felett ÚJ! Rendkívül hatékony bőrápolás 40 év felett FŐ, INNOVATÍV HATÓANYAG: Nagy hatékonyságú Zöldalga kivonat, a tara fa 3 dimenziós szerkezetébe ágyazva Aktívan növeli a bőr kollagén és az elasztin termelését!

Részletesebben

Hírek, informácók a drogerie marktról

Hírek, informácók a drogerie marktról Hírek, informácók a drogerie marktról 2012. december Kedves Szerkesztők! első újságunk, a Belmondó kivonatát olvashatják, melyet munkatársaink szerkesztenek. Kiemeltük azokat a témákat, melyek az Önök

Részletesebben

és bőrápolási termékcsalád 2012

és bőrápolási termékcsalád 2012 Új wellness és bőrápolási termékcsalád 2012 Bemutatjuk a Nuby új wellness és bőrápolási kozmetikai termékcsaládját a speciális, szabadalommal védett Citroganix TM összetevő-együttessel! Mi a? A Citroganix

Részletesebben

Dreumex védőkrémek. Dreumex Omnicare Védőkrém

Dreumex védőkrémek. Dreumex Omnicare Védőkrém Dreumex Omnicare Védőkrém - védőréteget képez a káros anyagok ellen - megakadályozza a baktériumok bőrön átjutását - könnyebben tisztíthatóvá válik a kéz - növeli az érintés biztonságát - bőrbarát - parfüm

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi Szociális és Sport Bizottság március 8-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi Szociális és Sport Bizottság március 8-i ülésére Budapest Főváros I. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-61/2017. ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi Szociális és Sport Bizottság 2017. március 8-i ülésére Tárgy: Javaslat a 3301. Egészségügyi

Részletesebben

Baume Lèvres Confort Tápláló Ajakápoló Balzsam

Baume Lèvres Confort Tápláló Ajakápoló Balzsam Baume Lèvres Confort Tápláló Ajakápoló Balzsam MARKETING PREZENTÁCIÓ Elérhető: 2013 november Ajakápolás Az ajkak szépséget sugároznak: A nők előnyben részesítik az arc és szemápolást a szájápolásdal szemben.

Részletesebben

Kényeztesse bőrét minden időben

Kényeztesse bőrét minden időben Kényeztesse bőrét minden időben APROTIE Szerető gondoskodás Ránctalanító arckrém Feszes, sima és rugalmas bőr Ránctalanító arckrém Az újjáélesztett bőrsejtek gyönyörűvé teszik bőrét APROTIE Az öregedés,

Részletesebben

AZ EGÉSZSÉGES HAJÉRT ÉS BŐRÉRT HIALURONSAV ÉS KOLLAGÉN ANTIOXIDÁNS SZŐLŐMAG-KIVONAT 9 VITAMIN, 3 ÁSVÁNYIANYAG HAIR MINA

AZ EGÉSZSÉGES HAJÉRT ÉS BŐRÉRT HIALURONSAV ÉS KOLLAGÉN ANTIOXIDÁNS SZŐLŐMAG-KIVONAT 9 VITAMIN, 3 ÁSVÁNYIANYAG HAIR MINA AZ EGÉSZSÉGES HAJÉRT ÉS BŐRÉRT HIALURONSAV ÉS KOLLAGÉN ANTIOXIDÁNS SZŐLŐMAG-KIVONAT 9 VITAMIN, 3 ÁSVÁNYIANYAG A haj kommunikál rólunk, meghatározza az első benyomást és mutatja azt is, ha változunk Mit

Részletesebben

Tisztelettel köszöntöm a Konferencia résztvevőit!

Tisztelettel köszöntöm a Konferencia résztvevőit! Tisztelettel köszöntöm a Konferencia résztvevőit! Horváth Mihály /építészmérnök/ Martonvásár, Rózsa u, 65 sz. Jelen konferencián a SC PROCURINT SRL Céget képviselem Testközelben vagyunk keze számára Importőr

Részletesebben

Összetevők. Összetevők. Sovány tej. Savótermék (demineralizált savó, savófehérje koncentrátum (tejből)) Galakto-oligoszacharidok (tejből) Szukróz

Összetevők. Összetevők. Sovány tej. Savótermék (demineralizált savó, savófehérje koncentrátum (tejből)) Galakto-oligoszacharidok (tejből) Szukróz Összetevők Összetevők Sovány tej Savótermék (demineralizált savó, savófehérje koncentrátum (tejből)) Galakto-oligoszacharidok (tejből) Szukróz Pálma olaj Napraforgó olaj Repce olaj Laktóz (tejből) Kalcium-foszfát

Részletesebben

TIENS KARDI. Krill olaj étrend-kiegészítő kapszula homoktövis olajjal és amaránt magolajjal. A világ legtisztább vizeiből

TIENS KARDI. Krill olaj étrend-kiegészítő kapszula homoktövis olajjal és amaránt magolajjal. A világ legtisztább vizeiből TIENS KARDI Krill olaj étrend-kiegészítő kapszula homoktövis olajjal és amaránt magolajjal A világ legtisztább vizeiből Krill olaj étrend-kiegészítő kapszula homoktövis olajjal és amaránt magolajjal Ez

Részletesebben

TÁMOPP6.1.2/LHH/111BB EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS ÉS ÉLETMÓDVÁLTÁS A TOKAJI KISTÉRSÉGBEN. Magas koleszterinszint

TÁMOPP6.1.2/LHH/111BB EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS ÉS ÉLETMÓDVÁLTÁS A TOKAJI KISTÉRSÉGBEN. Magas koleszterinszint TÁMOPP6.1.2/LHH/111BB201220022 EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS ÉS ÉLETMÓDVÁLTÁS A TOKAJI KISTÉRSÉGBEN Magas koleszterinszint Tudja e Ön, hogy mennyi az átlagos koleszterinbevitel a magyar lakosság körében? 500-600

Részletesebben

Regulációs zavarok kutatása az Egészséges utódokért program keretében

Regulációs zavarok kutatása az Egészséges utódokért program keretében Regulációs zavarok kutatása az Egészséges utódokért program keretében Scheuring N.(1); Danis I.(2); Németh T.(3); Papp E.(1); Czinner Antal Prof.(1) Heim Pál Gyermekkórház, Budapest, Belgyógyászat (1);

Részletesebben

Miért egészséges a sertéshús?

Miért egészséges a sertéshús? A sertéshúsból készült étel a családi és a társadalmi ünnepek, vendégváró asztalok egyik fő fogása, jó okkal. A sertéshús fogyasztása gasztronómiai élmény, tápanyag gazdagsága miatt táplálkozásunk szerves

Részletesebben

Összetevők. Tápanyagok. Sovány tej. Laktóz. Glükózszirup. Növényi olajok. Szacharóz. Kalcium-karbonát. Nátrium-citrát. Kálium-citrát.

Összetevők. Tápanyagok. Sovány tej. Laktóz. Glükózszirup. Növényi olajok. Szacharóz. Kalcium-karbonát. Nátrium-citrát. Kálium-citrát. Összetevők Sovány tej Laktóz Glükózszirup Növényi olajok Szacharóz Kalcium-karbonát Nátrium-citrát Kálium-citrát L-cisztin Kolin-hidrogén-tartarát C-vitamin Taurin L-triptofán Vas-laktát Magnézium-karbonát

Részletesebben

Aktív Oxigén és Negatív Ion Egészségügyi betét Kétszeres gondoskodás, kétszeres kényelem. Megnyugtat és kényelmet biztosít!

Aktív Oxigén és Negatív Ion Egészségügyi betét Kétszeres gondoskodás, kétszeres kényelem. Megnyugtat és kényelmet biztosít! Aktív Oxigén és Negatív Ion Egészségügyi betét Kétszeres gondoskodás, kétszeres kényelem Megnyugtat és kényelmet biztosít! Sebezhetőség a nehéz napokon A WHO adatai szerint a nőgyógyászati problémák 63%-át

Részletesebben

Szigorú minőségi követelmények

Szigorú minőségi követelmények Szigorú minőségi követelmények Tudományos alapokon nyugvó, biztonságos termékek Természet ihlette, hatékony összetevők és innovatív formulák Svédországi fejlesztések: szigorú minőségi elvárások és alapos

Részletesebben

Elixír az izületek védelmére

Elixír az izületek védelmére Elixír az izületek védelmére Glükozamin Segíti az ízületi porcok és kötőszövetek épülését Eredmeny mar 1 7 nap utan Porcképző szulfátok Gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatás Collagén peptid Elősegíti

Részletesebben

Pro-Age Szín Termékcsalád. Energetic termékcsalád. UOMO - Color. UOMO - Ápolás. Többszörös-hasznú szolgáltatás

Pro-Age Szín Termékcsalád. Energetic termékcsalád. UOMO - Color. UOMO - Ápolás. Többszörös-hasznú szolgáltatás Olasz Életstílus Olasz Életstílus Azok a férfiak, akik ELEGÁNS, kifinomult és megnyerô külsôt akarnak, de nagyon természetes és laza MÓDON. Mivel olaszokról beszélünk, ez az egész a stílusról szól, és

Részletesebben

Trestan Eukaliptusz habfürdö Hegyifenyö habfürdö Citromfü habfürdö Rozmaring habfürdö 23 Csalán sampon Kamilla sampon Gyógynövény sampon 24

Trestan Eukaliptusz habfürdö Hegyifenyö habfürdö Citromfü habfürdö Rozmaring habfürdö 23 Csalán sampon Kamilla sampon Gyógynövény sampon 24 TARTALOM Kräuterhof Lóbalzsam Lóbalzsam extra erös melegitö hatású 3 Feketenadálytö balzsam Ördögkarom balzsam Vazelin 4 Aloe vera ápoló- és fi tness zselé Testkrém kakaó-és sheavajjal Piros szölölevél

Részletesebben

Fogyasztói szokások az étrendkiegészítők. élelmiszer-biztonság szempontjából

Fogyasztói szokások az étrendkiegészítők. élelmiszer-biztonság szempontjából Fogyasztói szokások az étrendkiegészítők körében az élelmiszer-biztonság szempontjából Németh Nikolett Szent István Egyetem Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola Bükfürdő, 2016. április 7-8.

Részletesebben

MINTACÍM SZERKESZTÉSE OLAJÜTŐ SZOCIÁLIS SZÖVETKEZET 2009-2010

MINTACÍM SZERKESZTÉSE OLAJÜTŐ SZOCIÁLIS SZÖVETKEZET 2009-2010 KISSZENTMÁRTON MINTACÍM SZERKESZTÉSE OLAJÜTŐ SZOCIÁLIS SZÖVETKEZET 2009-2010 A szövetkezet megalakulása: 2008- ban Ofa által kiírt Szövetkezz 2007 című pályázat segítségével alakítottuk meg. -pályázati

Részletesebben

Gabonafélék (teljes kiőrlésű búzaliszt 18,6%, rizsliszt 4,7%, teljes kiőrlésű zabliszt 2,05%, teljes

Gabonafélék (teljes kiőrlésű búzaliszt 18,6%, rizsliszt 4,7%, teljes kiőrlésű zabliszt 2,05%, teljes Összetevők Gabonafélék (teljes kiőrlésű búzaliszt 18,6%, rizsliszt 4,7%, teljes kiőrlésű zabliszt 2,05%, teljes kiőrlésű köles 2,05%) Demineralizált savófehérje por (tejből) Sovány tejpor Növényi zsír

Részletesebben

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1.

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1. 1. feladat: Felnőtt beteg C-vitamin tartalmú készítményt szeretne kérni Öntől. Tájékoztassa a beteget a vízben oldódó vitaminkészítményekről és a rendelkezésre álló C- vitamin tartalmú termékekről! A tájékoztatás

Részletesebben

FUNKCIONÁLIS ÉLELMISZEREK EGY INNOVÁCIÓS PROGRAM

FUNKCIONÁLIS ÉLELMISZEREK EGY INNOVÁCIÓS PROGRAM FUNKCIONÁLIS ÉLELMISZEREK EGY INNOVÁCIÓS PROGRAM Dr. Professzor emeritus Szent István (korábban Budapesti Corvinus)Egyetem Élelmiszertudományi Kar 2016.szeptember 14 II. Big Food Konferencia, Budapest

Részletesebben

Dankovics Gergely. Dr. Barna István MÁESZ ÚJDONSÁGOK 2019 MAGYARORSZÁG ÁTFOGÓ EGÉSZSÉGVÉDELMI SZŰRŐPROGRAMJA

Dankovics Gergely. Dr. Barna István MÁESZ ÚJDONSÁGOK 2019 MAGYARORSZÁG ÁTFOGÓ EGÉSZSÉGVÉDELMI SZŰRŐPROGRAMJA NÉPEGÉSZSÉGÜGYI PREVENCIÓ MAGYARORSZÁGON Dankovics Gergely Programigazgató Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020-2030 Dr. Barna István Szakmai Bizottság elnöke Magyarország átfogó

Részletesebben

Partner- kapcsolati ajánló

Partner- kapcsolati ajánló Partner- kapcsolati ajánló A Martina Gebhardt natúrkozmetika széleskörű lehetőséget biztosít a gyakorló kozmetikusok számára, hogy szakmai felkészültségüknek megfelelő, kozmetikájuk és vendégkörük sajátos

Részletesebben

Ezek az ételek javítják az agyműködést

Ezek az ételek javítják az agyműködést Olajos halak Az olajos halak kiváló omega-3 zsírsav források. Ezek a zsírsavak fontosak, mert a test sejtmembránjainak alkotóelemei, beleértve az agysejteket is. Ezáltal tudják javítani a szerkezetét.

Részletesebben

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Tisztelt Hölgyem/Uram! Különleges ajánlat CENTRAL EUROPE s.r.o. Tisztelt Hölgyem/Uram! A L OCCITANE en Provence francia natúrkozmetikai termékek igazi szépséget és kényeztetést nyújtanak. Ajánlatunkban egyedülálló illatokat

Részletesebben

ÉRZÉKENY FEJBŐRRE HAJÁPOLÁS A TERMÉSZET ÉRINTÉSE

ÉRZÉKENY FEJBŐRRE HAJÁPOLÁS A TERMÉSZET ÉRINTÉSE ÉRZÉKENY FEJBŐRRE HAJÁPOLÁS A TERMÉSZET ÉRINTÉSE érzés ÉRZÉKENY FEJBŐR TÜNETEK ÉS OKOK Az arc és a test bőréhez hasonlóan a fejbőr is hirtelen érzékennyé válhat. Ez a sérülékeny állapot viszketéssel, szárazság

Részletesebben

gondolkozz zölden! Háztartási termékkatalógus

gondolkozz zölden! Háztartási termékkatalógus 2017 Háztartási termékkatalógus ÁLTALÁNOS TISZTÍTÓSZER 33 felmosáshoz narancs olajjal Termékeink 2016-tól új hipoallergén illattal készülnek! www.cleaneco.hu facebook.com/cleanecohungary Általános tisztítószer

Részletesebben

Táplálék. Szénhidrát Fehérje Zsír Vitamin Ásványi anyagok Víz

Táplálék. Szénhidrát Fehérje Zsír Vitamin Ásványi anyagok Víz Étel/ital Táplálék Táplálék Szénhidrát Fehérje Zsír Vitamin Ásványi anyagok Víz Szénhidrát Vagyis: keményítő, élelmi rostok megemésztve: szőlőcukor, rostok Melyik élelmiszerben? Gabona, és feldolgozási

Részletesebben

Életerő, Sport és Fittség

Életerő, Sport és Fittség Életerő, Sport és Fittség Guarana Tabletta Tapasztalja meg a Guarana élénkítő hatását A Guarana egy Dél-Amerikában őshonos cserje, koffein tartalma, élénkítő serkentő hatásai miatt használják Kényelmes

Részletesebben

MARKETING PREZENTÁCIÓ GOMMAGE ECLAT PARFAIT

MARKETING PREZENTÁCIÓ GOMMAGE ECLAT PARFAIT KRÉMES BŐRRADÍR MARKETING PREZENTÁCIÓ GOMMAGE ECLAT PARFAIT Elérhető: 2014 július Miért radírozzunk? 30 naponta minden hámsejt megújul. Ezt a sejtmegújulást azonban számos tényező hátráltatja, mint pl.

Részletesebben

GYÓGYNÖVÉNYISMERET ALAPFOGALMAK

GYÓGYNÖVÉNYISMERET ALAPFOGALMAK GYÓGYNÖVÉNYISMERET ALAPFOGALMAK Gyógynövény: - Gyógyszerkönyvben szereplő drogok nyersanyaga, - gyógyításra, ill. egészségvédelemre felhasznált növény, - gyógyításra, gyógyszeripari alapanyagok előállítására,

Részletesebben

Mosogatógép öblítő. Újdonságok FM GROUP FOR HOME 2013 ősz KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

Mosogatógép öblítő. Újdonságok FM GROUP FOR HOME 2013 ősz KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK Mosogatógép öblítő Mi a mosogatógép öblítő használatának módja? Az öblítőt csak mosogatógéppel használjuk. Mire használjuk az öblítőt? Az öblítő többrétűen dolgozik. A tisztított felület csíkmentesen szárad,

Részletesebben

4D COLLAGEN TÖBB MINT LIFTING

4D COLLAGEN TÖBB MINT LIFTING TÖBB MINT LIFTING 4D COLLAGEN Az új 4D COLLAGEN arcápoló termékcsalád a tökéletesen sima bőr érzését nyújtja már az első használatot követően. Tengeri kollagént és biológiailag aktív peptideket tartalmaz.

Részletesebben

Termékadat. Összetevők. Összetevők. Sovány tej. Laktóz. Maltodextrin. Növényi olajok. Galakto-oligoszacharid szirup.

Termékadat. Összetevők. Összetevők. Sovány tej. Laktóz. Maltodextrin. Növényi olajok. Galakto-oligoszacharid szirup. Termékadat Összetevők Összetevők Sovány tej Laktóz Maltodextrin Növényi olajok Galakto-oligoszacharid szirup Kalcium-karbonát Kalcium-ortofoszfát Kálium-citrát C-vitamin Nátrium-citrát Magnézium-karbonát

Részletesebben

A -tól Z -ig. Koleszterin Kisokos

A -tól Z -ig. Koleszterin Kisokos A -tól Z -ig Koleszterin Kisokos A SZÍV EGÉSZSÉGÉÉRT Szívügyek Magyarországon Hazánkban minden második ember szív- és érrendszerrel kapcsolatos betegség következtében veszíti életét*, ez Magyarországon

Részletesebben

Dermokozmetikumok babáknak és gyermekeknek ARCÁPOLÁS TESTÁPOLÁS HAJÁPOLÁS FÉNYVÉDELEM

Dermokozmetikumok babáknak és gyermekeknek ARCÁPOLÁS TESTÁPOLÁS HAJÁPOLÁS FÉNYVÉDELEM Dermokozmetikumok babáknak és gyermekeknek ARCÁPOLÁS TESTÁPOLÁS HAJÁPOLÁS FÉNYVÉDELEM A GYERMEKEK BŐRE A BABÁK ÉS KISGYERMEKEK BŐRE A babák és kisgyermekek bőre fokozottan érzékenyebb és sérülékenyebb

Részletesebben

Kiegyensúlyozott táplálkozás. Energiát adó tápanyagok. Energia. Kiegyensúlyozott étrend. Energiát nem szolgáltató tápanyagok.

Kiegyensúlyozott táplálkozás. Energiát adó tápanyagok. Energia. Kiegyensúlyozott étrend. Energiát nem szolgáltató tápanyagok. Nem lehet elég korán kezdeni Kiegyensúlyozott táplálkozás Energia- és tápanyagszükséglet és a fogyasztás közötti egyensúly RENDSZERESSÉG+VÁLTOZATOSSÁG+MÉRTÉKLETESSÉG Életműködésekhez alapanyagcsere Növekedéshez

Részletesebben

Az egészséges életmód fontossága.

Az egészséges életmód fontossága. Az egészséges életmód fontossága. Itt a heti foglalkozások keretében a tanulók korosztályának megfelelő formában a hallottak feldolgozásra történik. A hetedik osztályosok által készített prezentáció (kis

Részletesebben

Sok még a tévhit az tudatos táplálkozás terén

Sok még a tévhit az tudatos táplálkozás terén Sok még a tévhit az tudatos táplálkozás terén Bár egyre többen törekednek a kiegyensúlyozott étrendre és tudatosan választanak az élelmiszerüzletek polcairól, a Nestlé legfrissebb, a hazai táplálkozási

Részletesebben

A Bosch VitaFresh rendszere frissen tartja ételeit. És megőrzi az értékes vitaminokat.

A Bosch VitaFresh rendszere frissen tartja ételeit. És megőrzi az értékes vitaminokat. A Bosch VitaFresh rendszere frissen tartja ételeit. És megőrzi az értékes vitaminokat. Bosch NoFrost készülékek VitaFresh funkcióval tökéletesítve. www.bosch-home.com/hu *Háztartási nagykészülékek Forrás:

Részletesebben

Bajai Szakképzési Centrum Bányai Júlia Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Bajai Szakképzési Centrum Bányai Júlia Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Bajai Szakképzési Centrum Bányai Júlia Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Tartalom 34 811 01 CUKRÁSZ... 1 34 811 04 SZAKÁCS... 2 34 811 03 PINCÉR... 3 34 341 01 ELADÓ...

Részletesebben

Nap UVA UVB. Hogyan hat a napsugár? A bőr megfelelő védelméhez jó tudni, hogy hogyan hatnak a napsugarak.

Nap UVA UVB. Hogyan hat a napsugár? A bőr megfelelő védelméhez jó tudni, hogy hogyan hatnak a napsugarak. Nap - jótékony vagy káros A nap nélkülözhetetlen az élethez! Jobb a hangulatunk a napsütéses napokon. Ennek az az oka, hogy a napsugarak hatására a szerotonin szintje megemelkedik - ez a hormon felelős

Részletesebben

neutrális zsírok, foszfolipidek, szteroidok karotinoidok.

neutrális zsírok, foszfolipidek, szteroidok karotinoidok. Lipidek A lipidek/zsírszerű anyagok az élőlényekben előforduló, változatos szerkezetű szerves vegyületek. Közös sajátságuk, hogy apoláris oldószerekben oldódnak. A lipidek csoportjába tartoznak: neutrális

Részletesebben

Szívünk egészsége. Olessák Ágnes anyaga 2010.03.23.

Szívünk egészsége. Olessák Ágnes anyaga 2010.03.23. Szívünk egészsége Olessák Ágnes anyaga 2010.03.23. Egészséges szív és érrendszer Táplálékod legyen orvosságod, és ne gyógyszered a táplálékod Hippokratesz A szív működése Jobb kamra, pitvarkisvérkör CO2

Részletesebben

Összetevők. Elkészített tejpép 1 adag (190 g) Tejpép por 100 g. RDA%* 1 adag. Tápanyagok. Energia 1819 kj / 727 kj / 432 kcal 173 kcal

Összetevők. Elkészített tejpép 1 adag (190 g) Tejpép por 100 g. RDA%* 1 adag. Tápanyagok. Energia 1819 kj / 727 kj / 432 kcal 173 kcal Összetevők Rizsliszt (34,6%) Demineralizált savófehérje por (tejből) Sovány tejpor Növényi zsír (repce-, napraforgó-, pálmaolaj, szójalecitint tartalmaz) Kalcium-karbonát Vitaminok (C-vitamin, niacin,

Részletesebben

KÖRNYZETVÉDELMI MŰVELETEK ÉS TECHNOLÓGIÁK I. 1. Előadás

KÖRNYZETVÉDELMI MŰVELETEK ÉS TECHNOLÓGIÁK I. 1. Előadás KÖRNYZETVÉDELMI MŰVELETEK ÉS TECHNOLÓGIÁK I. 1. Előadás Víztisztítási technológiák Bodáné Kendrovics Rita Óbudai Egyetem. RKK. 2010. Vízfelhasználások Közműolló VÍZFORRÁSOK Felszíni és felszín alatti vizek

Részletesebben

TÁPLÁLKOZÁSI AKADÉMIA Hírlevél IV. évfolyam 6. szám, 2011. június

TÁPLÁLKOZÁSI AKADÉMIA Hírlevél IV. évfolyam 6. szám, 2011. június IV. évfolyam 6. szám, Tisztelt Olvasó! A Táplálkozási Akadémia című hírlevél célja az, hogy az újságírók számára hiteles információkat nyújtson az egészséges táplálkozásról, életmódról, valamint a legújabb

Részletesebben

Hogyan lehet megőrizni a nyári barnaságot?

Hogyan lehet megőrizni a nyári barnaságot? Őszi-téli bőrápolás Hogyan lehet megőrizni a nyári barnaságot? Évszakváltás idején mindig jobban oda kell figyelnünk bőrünkre, szépségápolási szokásainkra. A nyári barnaság megőrzésének több módja van:

Részletesebben

A DIKSON mindig követi a legújabb trendeket, így bővítette a férfi arcszőrzet ápoláshoz és szőrtelenítéshez kapcsolódó termékeinek kínálatát.

A DIKSON mindig követi a legújabb trendeket, így bővítette a férfi arcszőrzet ápoláshoz és szőrtelenítéshez kapcsolódó termékeinek kínálatát. A DIKSON mindig követi a legújabb trendeket, így bővítette a férfi arcszőrzet ápoláshoz és szőrtelenítéshez kapcsolódó termékeinek kínálatát. A kellemesen illatosított speciális hatóanyagokat tartalmazó

Részletesebben

Egészséges táplálkozás Közétkeztetés kockázatmentesen!

Egészséges táplálkozás Közétkeztetés kockázatmentesen! Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010 2020 VI. Népegészségügyi Konferencia Budapest, 2015. február 25. Egészséges táplálkozás Közétkeztetés kockázatmentesen! Dr. med.habil Martos Éva

Részletesebben

Szakmák éjszakája HSZC Boros Sámuel Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája április 13.

Szakmák éjszakája HSZC Boros Sámuel Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája április 13. Szakmák éjszakája HSZC Boros Sámuel Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 2018. április 13. Ebben a tanévben harmadik alkalommal került megrendezésre a Szakmák éjszakája című rendezvénysorozat az ország

Részletesebben

Veszprémben is megszólalt a Szívhang

Veszprémben is megszólalt a Szívhang Betegszoba 2011.04.28. http://www.betegszoba.hu/cikkek/sziv_es_errendszer/veszpremben_is_megszolalt_a_szivhang/ A Szívhang program a következő állomásán is elérte célját, hiszen a Petőfi Színház színészeinek

Részletesebben

Tartsd a formád! Program bemutató előadás

Tartsd a formád! Program bemutató előadás Tartsd a formád! Program bemutató előadás Előadók: Baranyai Rita Diófási Orsolya Dr Andriska István Miről lesz szó? Mi ez a program? Miért foglalkozunk egészséggel a munkahelyen? Milyen programok lesznek

Részletesebben

innen indul. Higgy abban, hogy az EGÉSZSÉG Higgy magadban. Foglalkozás-egészségügyi vizsgálatok és menedzserszûrések vállalatoknak

innen indul. Higgy abban, hogy az EGÉSZSÉG Higgy magadban. Foglalkozás-egészségügyi vizsgálatok és menedzserszûrések vállalatoknak Higgy abban, hogy az EGÉSZSÉG innen indul. UNIQA Mobil Egészségközpont Foglalkozás-egészségügyi vizsgálatok és menedzserszûrések vállalatoknak Higgy magadban. Az egészség a megelőzéssel és a korszerű diagnosztikával

Részletesebben

Most pedig nézzük meg a sajtolt étolajok jellemzőit!

Most pedig nézzük meg a sajtolt étolajok jellemzőit! Most pedig nézzük meg a sajtolt étolajok jellemzőit! A hidegen sajtolt étolajok nem érintkeznek semmiféle adalékkal, oldószerrel, vegyi anyaggal a feldolgozó üzemben történő gyártás során. Nem vonnak ki

Részletesebben

Termékadat. Összetevők. 100 g-ban. Tápanyagok. ebből cukrok. ebből telített zsírsavak. Élelmi rost* *AOAC szerint. Számított tápanyagértékek

Termékadat. Összetevők. 100 g-ban. Tápanyagok. ebből cukrok. ebből telített zsírsavak. Élelmi rost* *AOAC szerint. Számított tápanyagértékek Termékadat Összetevők Összetevők VÍz Zöldborsó* (45,6%, passzírozott) Rizskeményítő Paszternák* Növényi olaj* *Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból Tápanyagok 100 g-ban Energiatartalom 254 kj (60 kcal)

Részletesebben

Tihanyi András WELLNESS ÉTREND

Tihanyi András WELLNESS ÉTREND Tihanyi András Tihanyi András WELLNESS ÉTREND Mindennapi útmutató a testi-lelki egészséghez * Diétás szakácskönyvek White Golden Book Budapest A könyv szerzője TIHANYI ANDRÁS dietetikus Lektorálta DR.

Részletesebben

Érvényes: 2016.január 1.-től

Érvényes: 2016.január 1.-től Érvényes: 2016.január 1.-től http://www.spaworks.hu Ha szauna, akkor Spaworks Magyarországon elsőként gyártunk sorozatgyártású infra szaunákat, Szikszón. Magyar gyárunkban, prémium minőségű anyagokkal

Részletesebben

COLOR CARE SZALONSZOLGÁLTATÁSOK

COLOR CARE SZALONSZOLGÁLTATÁSOK COLOR CARE SZALONSZOLGÁLTATÁSOK A szín, ami kopik: mit lehet tenni? Az egész világon a nők 75%-a festeti a haját. Élénk, ragyogó és hosszantartó hajszínt szeretne minden vendég. Megfelelő termékek nélkül

Részletesebben

A világ 10 legtáplálóbb étele

A világ 10 legtáplálóbb étele Koreai kutatók több, mint 1000 nyers élelmiszer tápanyag információit felhasználva becsülték meg minden étel tápanyag összetevőjét, a napi tápanyag szükséglet kielégítésének tekintetében. Egyes ételek

Részletesebben

Megfelelőségi határértékek az étrend-kiegészítőknél Uniós ajánlás a kompetens hatóságoknak

Megfelelőségi határértékek az étrend-kiegészítőknél Uniós ajánlás a kompetens hatóságoknak Megfelelőségi határértékek az étrend-kiegészítőknél Uniós ajánlás a kompetens hatóságoknak Horányi Tamás Magyarországi Étrend-kiegészítő Gyártók és Forgalmazók Egyesülte Étrend-kiegészítők, gyógyhatású

Részletesebben

Sütkérezés a vízparton vagy kirándulás? Nálunk mindkettőhöz talál hasznos kiegészítőket. 2016. június 30.

Sütkérezés a vízparton vagy kirándulás? Nálunk mindkettőhöz talál hasznos kiegészítőket. 2016. június 30. 2016. június 30. A magazin megjelenési időpontja 2016. június 30. Áraink 2016. június 30-tól a készlet erejéig, de legfeljebb július 13-ig érvényesek. Azon termékek esetében, amelyeknél az árérvényességet

Részletesebben

A fiatalság vitalitása & ragyogása

A fiatalság vitalitása & ragyogása A fiatalság vitalitása & ragyogása Végre itt a megoldás a fénytelen és elgyengült hajak számára. A Semi di Lino Diamond termékek ragyogása együtt a legújabb öregedés gátló hatóanyaggal alkotja az új, AntiAge

Részletesebben

Az ásványgyapot új generációja

Az ásványgyapot új generációja Az ásványgyapot új generációja Egy selymes tapintású, kristálytiszta, nem éghető hő- és hangszigetelő ásványgyapot az URSA-tól PureOne az ásványgyapot új generációja URSA az Ön partnere elkötelezett a

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS az Egészségügyi Szociális és Sport Bizottság 2015. március 18 -i ülésére

ELŐTERJESZTÉS az Egészségügyi Szociális és Sport Bizottság 2015. március 18 -i ülésére Iktatószám: SZ-102 /2015. Budapest Főváros I. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS az Egészségügyi Szociális és Sport Bizottság 2015. március 18 -i ülésére Tárgy: Javaslat a 3301. Egészségügyi

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ SZAKKÖZÉPISKOLAI KÉPZÉSEINK Bajai SzC Bányai Júlia Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

TÁJÉKOZTATÓ SZAKKÖZÉPISKOLAI KÉPZÉSEINK Bajai SzC Bányai Júlia Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Tartalom TÁJÉKOZTATÓ Bajai SzC Bányai Júlia Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 34 341 01 Eladó... 1 34 811 01 Cukrász... 3 34 811 03 Pincér... 4 34 811 04 Szakács... 5

Részletesebben

Teljeskörű gondoskodás a babának!

Teljeskörű gondoskodás a babának! trnd Projektmenetrend Teljeskörű gondoskodás a babának! Tökéletes anyák nem léteznek, csak igaziak. Projektblog: www.trnd.hu/baby-dove trnd kapcsolattartód: daenerys@trnd.hu Baby Dove trnd-projekt Legújabb

Részletesebben

Kedves Olvasónk! Üdvözlettel, Lafferton Annamária Üzletvezető Fodrász. Web:

Kedves Olvasónk! Üdvözlettel, Lafferton Annamária Üzletvezető Fodrász.   Web: Kedves Olvasónk! Köszönjük, hogy letöltötte Hajápolási tippek és tanácsok című tanulmányunkat! Reméljük, hogy sok hasznos ötletet tudunk adni ahhoz, hogy frizurája garantáltan szép maradjon! Táplálkozásunk

Részletesebben

Hírek, informácók a drogerie marktról. Kedves Barátaink!

Hírek, informácók a drogerie marktról. Kedves Barátaink! dm hírlevél Hírek, informácók a drogerie marktról 2011. július Kedves Barátaink! Ismét eltelt negyed év, itt az ideje, hogy beszámoljunk Önöknek a legfrissebb dm hírekről! Belső újságunk, a BelMondó kivonatát

Részletesebben

2730-06 Gyógyszertári asszisztens gyógyszerellátással kapcsolatos feladatai követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai

2730-06 Gyógyszertári asszisztens gyógyszerellátással kapcsolatos feladatai követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 2730-06 Gyógyszertári asszisztens gyógyszerellátással kapcsolatos feladatai követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 1. feladat: Felnıtt beteg C-vitamin tartalmú készítményt szeretne kérni Öntıl. Tájékoztassa

Részletesebben

Termékadat. Összetevők. 100 g por 1 adag (200 g) (50 g por ml víz) Tápanyagok. Összetevők. Sovány tej

Termékadat. Összetevők. 100 g por 1 adag (200 g) (50 g por ml víz) Tápanyagok. Összetevők. Sovány tej Termékadat Összetevők Összetevők Sovány tej 17,4% kekszliszt (búzaliszt, szacharóz, vaj, édes savópor, térfogatnövelő szer: kálium-karbonát, só, savanyúságot szabályozó anyag: citromsav, vanília) Növényi

Részletesebben

RENU 28 GYIK. Milyen céllal fejlesztették ki a RENU 28-at? Milyen tudományra épül a RENU 28? Mik azok a RedOx jelzőmolekulák?

RENU 28 GYIK. Milyen céllal fejlesztették ki a RENU 28-at? Milyen tudományra épül a RENU 28? Mik azok a RedOx jelzőmolekulák? 1 RENU 28 GYIK Milyen céllal fejlesztették ki a RENU 28-at? A RENU 28 arra lett kifejlesztve, hogy gyengéd és természetes módon segítse a bőrsejtek megújulását a friss, élettel teli, kiegyensúlyozott bőrért.

Részletesebben

Kőtelek Önkormányzat lapja 2015/09. Szeptember

Kőtelek Önkormányzat lapja 2015/09. Szeptember Kőtelek Önkormányzat lapja 2015/09. Szeptember Tisztelt Kőteleki Lakosok! Az augusztus 20-i hétvégén sikeresen megrendezésre kerültek a falunapi programjaink. Rendezvényünk kiemelt eseménye volt a testvér

Részletesebben

Összetevők. Glükózszirup. Növényi olajok (pálma-, repce-, kókusz-, napraforgó-, egysejtű olaj) Kazein (tejből) Trinátrium-citrát.

Összetevők. Glükózszirup. Növényi olajok (pálma-, repce-, kókusz-, napraforgó-, egysejtű olaj) Kazein (tejből) Trinátrium-citrát. Összetevők Glükózszirup Növényi olajok (pálma-, repce-, kókusz-, napraforgó-, egysejtű olaj) Kazein (tejből) Trinátrium-citrát Trikálium-citrát Trikalcium-foszfát Magnézium-klorid Dikálium-hidrogénfoszfát

Részletesebben

BNM Áttörés a gyógyászatban!

BNM Áttörés a gyógyászatban! BNM Áttörés a gyógyászatban! Új generáció a komplementer gyógytermékek piacán! Cégünk olyan szemléletmóddal közelíti meg az egészségmegőrzést és a betegségmegelőzést, amelynek középpontjában az egész ember

Részletesebben

EGÉSZSÉGNAP: TINÓDIS NYÍLT NAP AZ EGÉSZSÉGES REGGELI JEGYÉBEN. beszámoló

EGÉSZSÉGNAP: TINÓDIS NYÍLT NAP AZ EGÉSZSÉGES REGGELI JEGYÉBEN. beszámoló Idő: 2019. január 30. EGÉSZSÉGNAP: TINÓDIS NYÍLT NAP AZ EGÉSZSÉGES REGGELI JEGYÉBEN. beszámoló Helyszín: Egri Ballasi Bálint Általános Iskola Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagiskolája Célkitűzés:- diákok

Részletesebben

ONLINE MÉDIAAJÁNLÓ. www.interpressmagazin.hu www.elmebajnoksag.hu

ONLINE MÉDIAAJÁNLÓ. www.interpressmagazin.hu www.elmebajnoksag.hu ONLINE MÉDIAAJÁNLÓ www.interpressmagazin.hu www.elmebajnoksag.hu 2011 W W W. I N T E R P R E S S M A G A Z I N. H U Amíg az ember levegô nélkül csak per cekig képes élni, víz híján csak napokig, élelemtôl

Részletesebben

Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola pályázata az innovatív iskolák fejlesztése című konstrukcióra

Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola pályázata az innovatív iskolák fejlesztése című konstrukcióra Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola pályázata az innovatív iskolák fejlesztése című konstrukcióra Egészségnap III. Az egészség olyasmi, mint a gondosan égetett gyertya. Ha körültekintő

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Termék neve (gyártó megnevezése) BETEGTÁJÉKOZTTÓ Mielőtt elkezdené gyógyszerét

Részletesebben

ismeretek fehérjék és a harmadik

ismeretek fehérjék és a harmadik Táplálkozási ismeretek haladóknak III. Az előző két fejezetben foglalkoztunk a makronutriensek két csoportjával: fehérjék és szénhidrátok. Ebben a részben a harmadik csoportról, a zsírokról fogunk beszélni.

Részletesebben

Iratjel: OrvosiKamara

Iratjel: OrvosiKamara 39./1 39./2 39./3 39./4 39./5 39./6 39./7 39./8 39./9 39./10 39./11 39./12 Na K 39./13 Na K 39./14 Na K 39./15 39./16 39./17 39./18 * A vérbe került mérgező többletkálium káros hatását ezekkel lehet csökkenteni!

Részletesebben

BEMUTATKOZÓ ANYAG ÉS MÉDIAAJÁNLAT

BEMUTATKOZÓ ANYAG ÉS MÉDIAAJÁNLAT BEMUTATKOZÓ ANYAG ÉS MÉDIAAJÁNLAT 2017 KÖZÉP-KELET EURÓPA LEGNAGYOBB GAMER ÉS IT RENDEZVÉNYE PLAYIT SHOW A Szakértő Bizottság döntése alapján 2015. évben a PlayIT A 2015-ben Superbrands oklevéllel jutalmazott

Részletesebben

együtt erősebbek vagyunk program

együtt erősebbek vagyunk program Ko Zvetlen lakossági kommunikáció tudomány kiadó együtt erősebbek vagyunk program - 120 - Mi a program célja? Az Együtt erősebbek vagyunk program célja, hogy felhívja a diabéteszgondozásban résztvevők

Részletesebben

A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja

A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja Formula 1 Shake Formula 2 Multivitaminkomplex Rost tabletta Herbalife Formula 1 shake - egészséges étkezés Az ízletes Formula 1 shake finom, könnyen elkészíthető egészséges

Részletesebben

ÉLELMISZER-FELDOLGOZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE FEDERATION OF HUNGARIAN FOOD INDUSTRIES ALAPÍTVA 1989. Együtt a fogyasztókért tegyünk együtt érte

ÉLELMISZER-FELDOLGOZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE FEDERATION OF HUNGARIAN FOOD INDUSTRIES ALAPÍTVA 1989. Együtt a fogyasztókért tegyünk együtt érte Együtt a fogyasztókért tegyünk együtt érte Kérdőív az ÉFOSZ kezdeményezéséhez csatlakozott vállalkozások részére A csatlakozási adatlap kitöltésével a csatlakozók kötelezettséget vállaltak arra, hogy minden

Részletesebben