Egység Hírlevél 44. szám

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Egység Hírlevél 44. szám"

Átírás

1 Egység Hírlevél 44. szám Különleges meditáció Sri Amma Bhagavannal Sri Amma Bhagavan házassági évfordulója (Kalyana Mahotsav) alkalmából különleges meditáció lesz Sri Amma Bhagavannal június 9-én, magyar idő szerint órakor. Az élő webcast megtekintéséhez kattints ide! Bepillantás a bensőnkbe Kérdés: Mikor történik meg az átalakulás? Bhagavan: A felébredésed után meg kell tanulnod alkalmazni a tanításokat. A felébredés előtt ezeket a tanításokat nem tudod alkalmazni. Például az

2 egyik nagyon fontos tanítás az, hogy maradj azzal, ami van. Tapasztald meg azt, ami van. Élj azzal, ami van. Mindezt nem tudod megtenni, ha nem vagy felébredett. De amint felébredetté válsz, muszáj csinálnod. Tudatában kell lenned, hogy mi történik. Ez csak akkor lehetséges, ha felébredett vagy. És az éberség, a tudatosság nem egy eszköz a cél eléréséhez. Ez önmaga a cél. A felébredett nem keres semmilyen célt. Ő csak tudatában van az égen szálló madárnak. Tudatában van embertársának. Ez minden. De ahogy folyamatosan ezt teszi, valami más is történik. Képzeld el, hogy zöldségeket teszel egy serpenyőbe és sütögeted: a zöldség változáson megy keresztül. Ez az átalakulás. Hasonlóképpen a figyelem vagy az éberség (tudatosság), olyan, mint a hő. És az ami van egy változáson megy keresztül. Ezt a változást hívjuk átalakulásnak. Ahogy a felébredett személy gyakorolja a tanításokat a figyelem hevével, az ami van átalakul. Az átalakult személy nagyon magas állapotokba mozdul el. És a megfelelő időben Isten-felismertté válik. A felébredés olyan, mint a fáklya. Használnod kell és látnod, ami van. Ha nem látod az ami van -t, semmi értelme. A felébredés csupán a fáklyát adja a kezedbe. A fáklyát adjuk Neked. Használni a fáklyát már a Te dolgod. Csak egy átalakult személy tud eggyé válni Istennel. Másképp nem megy. Eggyé váltam az Istenimmel Szeretném megosztani a márciusi-áprilisi elmélyítő kurzus utáni újabb tapasztalásaimat. A múlt hétvégén Walesben kirándultunk és az Istenim sok csodával ajándékozott meg. Mindent éreztem egész nap, éreztem az emberek érzéseit, azokét is, akiket láttunk, akikkel találkoztunk, akikkel beszéltünk, képes voltam arra, hogy érezzem az állatokat, a fákat, a virágokat, és amin csodálkoztam, hogy ugyanígy a köveket és a patakokat is.

3 Ez egy mesés hétvége volt! Együtt tudtam repülni a méhekkel, a madarakkal, bagoly voltam és vörösbegy, és repültem, miközben fizikailag a földön álltam és néztem őket, vagyis nem voltam meditatív állapotban. Mindennel és mindenkivel egy voltam egész nap, és ez nagyon boldoggá tett! Láttam magam (nyitott szemmel) táncolni az Istenimmel, hallottam, ahogy ő és Sri Bhagavan beszélnek hozzám,és "kívülről", a fizikai világból a családom is beszélt hozzám ezzel egy időben. Nagyon érdekes volt, mert egyszerre tudtam mindent csinálni "belül" és "kívül" is egyidejűleg, válaszolni mindenkinek mindkét "oldalon" egyszerre. Aztán este egyedül sétáltattam a kutyánkat Montgomeryben, amikor hirtelen megjelent az Istenim, elvitt magával az Egység Templom legfelső szintjére (mialatt a kutyával sétáltam), az Istenim érdekes dolgokat művelt, és folyamatosan nevetett rám, körbetáncoltuk a mandalákat és aztán hirtelen eggyé váltunk, a saját Istenim lettem. Ez nagyon-nagyon gyönyörű volt! Egyek voltunk és nevetve jött AmmaBhagavan is és velük is eggyé tudtam válni, nagyon magas tudatosságban voltam... nincs rá megfelelő szó, hogy milyen fantasztikus volt! Nincsenek vágyaim múlt hét óta, nem vágyom semmire az életemben, úgy érzem, mindenem megvan a világon, minden úgy tökéletes az életemben, ahogy van. Ezen a hétvégén arra is ráébredtem, hogy automatikusan mások vágyaiért, egészségéért, felébredéséért imádkozom naponta többször, és nem kell imádkoznom magamért. Nem vagyok képes átgondolni semmit, minden automatikusan történik velem és a családommal kapcsolatban is, valahogy mindent pont időben elintézek, ahogy kell, anélkül, hogy átgondolnám, vagy megtervezném. Minden tökéletesen működik, nagyon hálás vagyok ezért. Még mindig egy vagyok az Istenimmel, és mindketten boldogok vagyunk, hogy ebben a fizikai testben ilyen csodás tapasztalásaink lehetnek. Sokszor nem is kell mondanom semmit, elég csak gondolnom valamire magamban, és az megvalósul. Ezek nagyon nagy csodák az én életemben! Köszönöm Amma Bhagavan!

4 Lonsták Gabi Magyarország Gondolatébresztő Bocsánat a mag miatt Egy sikeres üzletember öregedett már és tudta, hogy ideje örököst választania, aki átveszi az üzletet. Ahelyett, hogy valamelyik igazgatóját vagy gyermekét választotta volna, úgy döntött, hogy valami mást tesz. Összehívta a cég összes fiatal vezetőjét. Azt mondta: Itt az idő, hogy lemondjak és kiválasszam a következő vezérigazgatót. Úgy döntöttem, hogy közületek választok ki erre valakit. A fiatal vezetők ledöbbentek, de a főnök folytatta. Ma mindegyikőtöknek adok egy MAGot egy nagyon különleges MAGot. Szeretném, ha elültetnétek, öntöznétek, és visszajönnétek egy év múlva azzal, amit a ma tőlem kapott magból neveltetek. Akkor elbírálom a növényeket, amelyet hoztok, és akiét kiválasztom, az lesz a következő vezérigazgató. Egy Jim nevű férfi szintén ott volt aznap, és másokhoz hasonlóan, ő is kapott egy magot. Hazament és izgatottan elmesélte feleségének a történteket. A nő segített neki cserepet, földet, komposztot szerezni és a férfi elültette a magot. Minden nap öntözte és figyelte, hogy nőtt-e. Kb. három hét elteltével néhányan a többi vezető közül elkezdtek beszélgetni a magjaikról és a növényekről, amelyek nőni kezdtek. Jim továbbra is ellenőrizte saját magját, de az nem nőtt semmit. Három, négy, öt hét is eltelt, és még mindig nem történt semmi.

5 Addigra a többiek növényeikről beszéltek, ám Jimnek nem volt növénye, amit ő kudarcként élt meg. Hat hónap telt el és Jim cserepében még mindig nem volt semmi. Tisztában volt vele, hogy megölte a magot. Mindenki másnak fái és magas növényei voltak, de neki semmije nem volt. Jim semmit nem mondott el ebből a kollégáinak, de továbbra is locsolta és trágyázta a talajt. Ennyire szerette volna, ha a mag fejlődne. Eltelt végül az egy év és a cég fiatal vezetői bevitték növényeiket a vezérigazgatóhoz, hogy vizsgálja meg. Jim mondta feleségének, hogy ő nem fog bevinni egy üres cserepet. Viszont a felesége megkérte, hogy legyen őszinte abban, ami történt. Jim gyomra belefájdult, hogy ez lesz életének legkínosabb pillanata, de tudta, hogy feleségének igaza van. Bevitte az üres cserepet a tárgyalóterembe. Amikor Jim megérkezett, ámulatba esett a sok különböző növénytől, amelyet a vezetők neveltek. Gyönyörűek voltak, minden formában és méretben. Jim letette üres cserepét a padlóra, amire sok kollégája kinevette, egy páran pedig sajnálkoztak rajta. Amikor a vezérigazgató megérkezett, végignézett a termen és köszöntötte a fiatal vezetőket.

6 Jim próbált hátul megbújni. Milyen nagyszerű növényeket, fákat, virágokat neveltetek mondta a vezérigazgató. Ma valaki közületek meg lesz választva a következő vezérigazgatónak. Hirtelen a vezérigazgató kiszúrta Jimet a terem hátsó részében üres cserepével. Utasította a pénzügyi igazgatót, hogy hozza előre. Jim megrémült. Azt gondolta: A vezérigazgató tudja, hogy kudarcot vallottam. Lehet, hogy elbocsát. Amikor Jim előre érkezett, a vezérigazgató megkérdezte tőle, hogy mi történt a maggal. Jim elmesélte neki a történetet. A vezérigazgató megkért mindenkit, hogy üljön le, Jim kivételével, majd bejelentette a fiatal vezetőknek: Íme az új vezérigazgatótok! A neve: Jim. Jim nem tudta elhinni. Hiszen még csak fel sem tudta nevelni a magot. Hogyan lehet ő az új vezérigazgató? kérdezték a többiek. Ekkor a vezérigazgató így felelt: Egy évvel ezelőtt ezen a napon mindenkinek adtam egy magot ebben a teremben. Mondtam Nektek, hogy vigyétek el a magot, öntözzétek, és hozzátok vissza a mai napon. De én mindannyitoknak főtt magokat adtam, élettelenek voltak lehetetlenség volt bármit is nevelni belőlük. Ti mind, Jim kivételével, fákat, növényeket, virágokat hoztatok nekem. Amikor úgy láttátok, hogy a mag nem növekszik, kicseréltétek egy másik maggal azt, amit én adtam nektek. Jim az egyetlen, aki volt olyan bátor és őszinte, hogy egy olyan cserepet hozott, amelyben az én magom volt. Ezért lesz ő az új vezérigazgató!

7 Csodatörténet a SRI MURTHIról Az Isteni védelmező kezei Családom és én épp befejeztük az Elmélyítő Kurzust az Egység Egyetemén 2013 márciusában. Legnagyobb hálával az Istenink kegyelméért, felébredettnek nyilvánítottak minket az Egyetemen. Mindössze másfél héttel az Indiából való visszaérkezésünk után, a velünk történt véletlen egybeesések sorozatából arra következtettünk, hogy folyamataink otthon is folytatódtak április 4. éjszakáján a férjem és én telefonhívást kaptunk, hogy anyósom elesett, és kórházba kellett szállítani. Rohantunk a kórházba, hogy mellette legyünk, miközben a kezelést kapja törött jobb csuklójára. Hajnali 2 óra körül engedték ki a kórházból. Kb. hajnali 3 óra lehetett, amikor a férjem és én saját otthonunkba érkeztünk. Ahogy beléptünk a házba, lesújtott minket a látvány, ami fogadott. A nappali mennyezete beomlott, a villanyvezetékek lógtak, és vastag por/szigetelőanyag réteg lepte be a házat. Akkora rendetlenség és káosz volt, hogy mindketten csak némán álltunk.

8 Nem tudjuk mikor történt mindez az éjszaka folyamán, de nagyon hálásak voltunk, hogy a kórházban voltunk és nem otthon, amikor a mennyezet beomlott. A fáradtságtól beájulva mindketten ágyba mentünk és megbeszéltük, hogy majd holnap aggódunk ezen a dolgon. Másnap korán reggel a férjem felhívta a biztosítótársaságot, hogy bejelentse az eseményt. A biztosító felajánlotta, hogy kiküldik a sürgősségi személyzetet, hogy segédkezzenek a takarításban és feltesznek egy ideiglenes mennyezetet valamikor a nap folyamán. Egy kicsit bosszankodtam, hogy nem tudtak konkrét időpontot adni. A gondolat, hogy egy katasztrófa sújtotta övezetben kell hosszasan várakoznunk, elviselhetetlen volt, és a mozgásunk korlátozott volt, mivel a plafon a nappalinkban omlott be. Javasoltam a férjemnek, hogy sürgősen hívnunk kellene az Isteninket a Moola mantra 21-szeri kántálásával és kérjük, hogy gyors folyamat, segítség történjen. Mindketten letérdeltünk a hálószobánkban és elkezdtük énekelni a Moola mantrát. Kb. a kántálás felénél a férjem mobiltelefonja megcsörrent. Csodával határos módon a sürgősségi csapat telefonált, hogy körül jönni tudnak. A hírt hallván nagyon eksztatikus állapotba kerültünk és hálával folytattuk az éneklést. Ebédidő táján az Isteni által küldött sürgősségi csapat megérkezett. A mennyezeti szakember megvizsgálta a kárt és mondta, hogy a plafon irtózatos erővel szakadt le, és ha bárki alatta ült volna, nem lett volna ideje elrohanni. Ezek a szavak lefagyasztották a gerincem, hiszen biztosan tudtam, hogy ha nem az anyósommal lettem volna a kórházban az előző éjjel, a kanapén ülve tévéztem volna, pont ott, ahol a mennyezet leomlott. Elkezdtek potyogni a könnyek a szememből, amint megértettem, hogy mindez az isteni terv része volt. Azzal, hogy a férjemet és engem elküldtek

9 akkor otthonról, megóvtak minket ettől a katasztrófától. Csodálatos időzítés! Álltam a nappaliban és még egyszer felmértem a kárt. Összezavarodtam, ahogy láttam, hogy a mennyezetnek csak egy része szakadt be, a többi nem. A ház szerkezete olyan, hogy a nappali egy hatalmas tér, amely a konyhával és az étkezővel egyben van, leválasztás nélkül. Ahogy néztem az étkező és a konyha feletti plafont, ahol a törések hirtelen megálltak, egy közös dolgot fedeztem fel a pont ezek alatt lévő területeken. Ahogyan az a fentebbi képeken is látható, a sértetlen helyek alatt Sri Murthik voltak. Miután Indiából hazaérkeztünk, a férjem elhelyezte a Sri Murthikat, az Egység naptárt és könyveket az asztalra és a konyhapultra. Mondtam a

10 férjemnek, hogy mit fedeztem fel és mindkettőnket a hála hullámai jártak át, ahogy megértettük, hogy az Isteni védelmező kezei alatt voltunk. Tanúi lehettünk a Sri Murthik csodálatos erejének! A Moola mantrát hallgattuk, mint háttérzenét a házban, miközben angyalaink (a sürgősségi csapat) segítettek rendet tenni a házban és feltették az ideiglenes mennyezetet. És imádkoztunk az ő felébredésükért is. Olivia Lim & Ambrose Voon Perth, Nyugat-Ausztrália A Hírlevelet az Egység Egyetem írta meg, állította össze és küldte meg a magyar Egység Közösség számára fordítás céljából, hogy általa fejlődhessünk, kikapcsolódhassunk és töltődhessünk. Hálás köszönet az Egység Egyetemnek a hírlevél megalkotásáért, és számunkra való eljuttatásáért! A hírlevél magyar nyelvre történő fordítását köszönjük Erős Anitának! Amennyiben tetszik a hírlevél, kérünk, oszd meg másokkal is, hogy ők is élvezhessék e közös munka gyümölcsét!

Különleges meditáció Sri Amma Bhagavannal

Különleges meditáció Sri Amma Bhagavannal Egység Hírlevél 41. szám Különleges meditáció Sri Amma Bhagavannal Sri Bhagavan születésnapja (Janmadina) alkalmából különleges meditáció lesz Sri AmmaBhagavannal március 7-én, indiai idő szerint délelőtt

Részletesebben

Bepillantás a bensőnkbe

Bepillantás a bensőnkbe Bepillantás a bensőnkbe Kérdés: Bhagavan, beszélnél a tehetetlenségről? Azt tapasztalom, hogy amikor a bhakti jógát végezzük, az elme azt mondja, hogy nincs semmi, amit az állapotom érdekében tehetek.

Részletesebben

(Kivonatok az Egység Egyetemen megtartott Sri Bhagavannal való darshanokból)

(Kivonatok az Egység Egyetemen megtartott Sri Bhagavannal való darshanokból) Bepillantás a bensőnkbe (Kivonatok az Egység Egyetemen megtartott Sri Bhagavannal való darshanokból) Kedves Bhagavan! Sok ember úgy véli, hogy a spiritualitás egyet jelent azzal, hogy le kell mondanunk

Részletesebben

Egység Hírlevél 45. szám

Egység Hírlevél 45. szám Egység Hírlevél 45. szám Különleges meditáció Sri Amma Bhagavannal Sri Amma Janmadinája (születésnapja) alkalmából különleges meditáció lesz Sri Amma Bhagavannal augusztus 15-én, magyar idő szerint reggel

Részletesebben

Bepillantás a bensőnkbe

Bepillantás a bensőnkbe Egység Hírlevél 47. szám Bepillantás a bensőnkbe Kérdés: Drága Bhagavan, hogyan lehetnék egy az Istenivel? Hogyan lehetne jobb kapcsolatom vele? Válasz: Mindaddig, amíg nincs nagyon jó kapcsolatod a szüleiddel

Részletesebben

Mit keresitek az élőt a holtak között

Mit keresitek az élőt a holtak között Isten szeretete csodálatosan ragyogott Jézusból. - Olyan tisztán, hogy emberi életek változtak meg általa. - Akik találkoztak Jézussal, s engedték, hogy megérintse őket az Ő szeretete, azok elkezdtek vágyakozni

Részletesebben

Aikido és a harmónia ereje, avagy Oszkár átváltozása

Aikido és a harmónia ereje, avagy Oszkár átváltozása Aikido és a harmónia ereje, avagy Oszkár átváltozása Aikido-történet gyerekeknek Richard Moon és Chas Fleischman tollából Vass Anikó és Erszény Krisztián fordításában Előszó Ezt a történetet közel huszonöt

Részletesebben

http://www.onenessuniversity.org/index.php/webcasts/webcast-player

http://www.onenessuniversity.org/index.php/webcasts/webcast-player http://www.onenessuniversity.org/index.php/webcasts/webcast-player Bepillantás a bensőnkbe nkbe Általában az emberek úgy definiálják Istent, mint aki mindenütt jelen van, aki mindentudó, mindenható, és

Részletesebben

ció Sri Amma Bhagavannal

ció Sri Amma Bhagavannal Különleges meditáci ció Sri Amma Bhagavannal Az Egység, június 9-ét, a Kapcsolatok napjaként ünnepli. Június 9-e Sri Amma Bhagavan házassági évfordulója. Ezen a csodálatos alkalmon különleges meditáció

Részletesebben

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com Korrektúra: Egri Anikó 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 3 Az összefogás döbbenetes ereje... 4 Depressziós helyett bajnok... 6 Na

Részletesebben

Az én-t az elme hozza létre. Az elme mindent elpusztít, amit megalkot. Ami van, az csak az Isteni.

Az én-t az elme hozza létre. Az elme mindent elpusztít, amit megalkot. Ami van, az csak az Isteni. EGYSÉG HÍRLEVÉL 40. szám Globális lis Felébredés: 2013.. január j 21. Kattints ide a legutóbbi hírekért a Globális Felébredésről! Bepillantás a bensőnkbe Kérdés: Sri Bhagavan, kérlek, segíts nekem az Én

Részletesebben

Egység Hírlevél 43. szám

Egység Hírlevél 43. szám Egység Hírlevél 43. szám Bepillantás a bensőnkbe Kérdés: Bhagavan, ha az Istenihez akarunk kapcsolódni, akkor az Isteninknek egy olyan valakinek az arcát, olyan valakinek a formáját kell adjuk, akivel

Részletesebben

1. fejezet. Dorset, 2010 Egy évvel késõbb

1. fejezet. Dorset, 2010 Egy évvel késõbb 1. fejezet Dorset, 2010 Egy évvel késõbb A napok egyre rövidebbek. A fûre hullott almákat megcsipkedték a varjak. Viszem be a fát, és rálépek az egyik puha gyümölcsre; szétnyomódik a lábam alatt. November

Részletesebben

Ez a könyv számos, Istennel megtapasztalt valóságos

Ez a könyv számos, Istennel megtapasztalt valóságos Bevezetés Ez a könyv számos, Istennel megtapasztalt valóságos élményem eredményeként született. Nem egy olyan személy túlfûtött képzeletének vagy ábrándozásának terméke, aki valami jobb után vágyódik,

Részletesebben

Szeretet volt minden kincsünk

Szeretet volt minden kincsünk Szeretet volt minden kincsünk Azt mondják, mindenkinek meg van írva a sorskönyvében az élete. Mindenkinek ki van jelölve z út, mint a kerti ösvény, szélekkel, jelekkel, hogy ne lehessen letérni róla. Van

Részletesebben

A mi fánk. "Fa nélkül egy fillért sem ér a táj, S üres a fa, ha nincs rajta madár. Én azt hiszem, nem kelne föl a nap,

A mi fánk. Fa nélkül egy fillért sem ér a táj, S üres a fa, ha nincs rajta madár. Én azt hiszem, nem kelne föl a nap, A mi fánk "Fa nélkül egy fillért sem ér a táj, S üres a fa, ha nincs rajta madár. Én azt hiszem, nem kelne föl a nap, Ha nem lennének fák és madarak." (Horváth Imre) 2013.04.30. 1-2. óra Magyar nyelv és

Részletesebben

válni a helyzet. Kész csoda, hogy ilyen sokáig maradt. Alig ha nem arra az ideje indulni -érzésre várt, amely néhány évenként rendre a hatalmába

válni a helyzet. Kész csoda, hogy ilyen sokáig maradt. Alig ha nem arra az ideje indulni -érzésre várt, amely néhány évenként rendre a hatalmába 2. fejezet Huszonnégy órányi utazás után finoman szólva jólesett feküdnie. A háta hónapok, de talán régebb óta fájt maga sem igazán tudta, mióta. A Kongói Demokratikus Köztársaság Bukavu nevű településén

Részletesebben

Frank megállt kocsijával a folyó előtt, ami enyhén szakadékos partjával és sötét vizével tiszteletet parancsolt. Mindennek lehetett nevezni, csak jó

Frank megállt kocsijával a folyó előtt, ami enyhén szakadékos partjával és sötét vizével tiszteletet parancsolt. Mindennek lehetett nevezni, csak jó 1. Frank megállt kocsijával a folyó előtt, ami enyhén szakadékos partjával és sötét vizével tiszteletet parancsolt. Mindennek lehetett nevezni, csak jó barátnak nem. A motort nem állította le, halk zúgása

Részletesebben

Skype konferencia Nitya daszajivel.

Skype konferencia Nitya daszajivel. Egység Esték II. 2012. március 10. Budapest Skype konferencia Nitya daszajivel. Mónika: Namaste! Nithya: Namaste mindenkinek! Kezdhetjük a kérdéseket. Kérdés1. Az első kérdés a következő: Ki az Antaryamin

Részletesebben

"Soha nem érzem, hogy itt a plafon" - Interjú Bánsági Ildikóval

Soha nem érzem, hogy itt a plafon - Interjú Bánsági Ildikóval "Soha nem érzem, hogy itt a plafon" - Interjú Bánsági Ildikóval 2014. augusztus 26. kedd, 07:00 "Mindig büszke voltam, ha valami újra hívtak. Soha nem érzem, hogy itt a plafon, hanem inkább azt, hogy szeretnék

Részletesebben

IMÁDSÁG MINDENEK ELŐTT

IMÁDSÁG MINDENEK ELŐTT Újpest-Belsőváros 2004. 03. 14. Loránt Gábor IMÁDSÁG MINDENEK ELŐTT Alapige (textus): Neh 1 és Lk 11,1 Lectio: Neh 1 Lk 11,1: Történt egyszer, hogy valahol imádkozott, és mikor befejezte, így szólt hozzá

Részletesebben

2012. 09.05. Prédikáció Szeretnék jól dönteni!

2012. 09.05. Prédikáció Szeretnék jól dönteni! 2012. 09.05. Prédikáció Szeretnék jól dönteni! Annak ellenére, hogy bár Jézus tanítását törekszünk megérteni, befogadni, mégis azt éljük meg, hogy bizonyos esetekben nem tudtunk, vagy nem tudunk jól dönteni.

Részletesebben

A Halál antropológiája című egyetemi kurzus létjogosultsága. Egy fogorvos találkozása a halállal

A Halál antropológiája című egyetemi kurzus létjogosultsága. Egy fogorvos találkozása a halállal SZLEPÁK BÁLINT A Halál antropológiája című egyetemi kurzus létjogosultsága. Egy fogorvos találkozása a halállal SZEMLE Összefoglalás Tanulmányom témája az általános fogászati ellátásban résztvevő fogorvosok

Részletesebben

Színbe hozunk! Találd meg magadban Te is az önkéntest!

Színbe hozunk! Találd meg magadban Te is az önkéntest! Színbe hozunk! Találd meg magadban Te is az önkéntest! Szia! A Faipari Tudományos Alapítvány saját profiljába vágó önkéntes programot indított ZuzmóKa néven. Az egy éven át tartó rendezvénysorozat önkéntesek

Részletesebben

REFORMÁCIÓ. Konferencia 2012 áprils 5-8. Konstanz, Németország

REFORMÁCIÓ. Konferencia 2012 áprils 5-8. Konstanz, Németország REFORMÁCIÓ Konferencia 2012 áprils 5-8. Konstanz, Németország Szolgál: Johannes Wöhr apostol info: www.nagykovetseg.com www.fegyvertar.com www.km-null.de Felhasználási feltételek: A blogon található tartalmak

Részletesebben

Bata Mária BIBLIAÓRÁK 6. RÉSZ NOÉ ÉS AZ ÖZÖNVÍZ

Bata Mária BIBLIAÓRÁK 6. RÉSZ NOÉ ÉS AZ ÖZÖNVÍZ Bata Mária BIBLIAÓRÁK 6. RÉSZ NOÉ ÉS AZ ÖZÖNVÍZ 2. www.ujteremtes.hu Noé és az özönvíz Az emberek sokasodni kezdtek a föld színén, és leányaik születtek. Látták az Istennek fiai az emberek leányait, hogy

Részletesebben

Károlyi Veronika (Ronyka) 5 bődületes hiba, amit ha elkövetsz kinyírod a hitedet. Ronyka http://www.varazslatostitkok.com

Károlyi Veronika (Ronyka) 5 bődületes hiba, amit ha elkövetsz kinyírod a hitedet. Ronyka http://www.varazslatostitkok.com Károlyi Veronika (Ronyka) 5 bődületes hiba, amit ha elkövetsz kinyírod a hitedet Írta: Károlyi Veronika (Ronyka) Copyright Károlyi Veronika, 2015 Minden jog fenntartva! Ingyenes e-könyv 5 bődületes hiba,

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Jézus csodái

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Jézus csodái A Biblia gyermekeknek bemutatja Jézus csodái Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Byron Unger és Lazarus Átírta : E. Frischbutter és Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children

Részletesebben

éjszakán szólította magához a mi kegyelmes mennyei édes Atyánk így: Jövel, hozzám, édes Gyermekem! Amikor vasárnap szokás szerint szeretettel

éjszakán szólította magához a mi kegyelmes mennyei édes Atyánk így: Jövel, hozzám, édes Gyermekem! Amikor vasárnap szokás szerint szeretettel A te bizonyságaid én gyönyörűségem, és én tanácsadóim. Lelkem a porhoz tapad; eleveníts meg engem a te ígéreted szerint. Útaimat elbeszéltem előtted és te meghallgattál engem; taníts meg a te rendeléseidre!

Részletesebben

Helyi emberek kellenek a vezetésbe

Helyi emberek kellenek a vezetésbe Varga László Helyi emberek kellenek a vezetésbe Ön szerint minek köszönhető, hogy az hetvenes-nyolvanas években egy sokszínű és pezsgő kulturális élet tudott létrejönni Kecskeméten? Milyen szerepe volt

Részletesebben

szabad-e adót fizetni a császárnak, vagy nem? (Mk.12;14,) A Hang tanítványi közössége munkája.

szabad-e adót fizetni a császárnak, vagy nem? (Mk.12;14,) A Hang tanítványi közössége munkája. szabad-e adót fizetni a császárnak, vagy nem? (Mk.12;14,) A Hang tanítványi közössége munkája. 2011 1 Bokor-porta 2011.10.06. Márk, 12, 12-17. 12. és keresték, hogyan fogják meg de féltek a (nép) tömegtől,

Részletesebben

Egy hosszú hétvégét töltöttünk el Gyulán a Corso Hotelben. Gyula nagyon szép,

Egy hosszú hétvégét töltöttünk el Gyulán a Corso Hotelben. Gyula nagyon szép, Gyulai emlék Egy hosszú hétvégét töltöttünk el Gyulán a Corso Hotelben. Gyula nagyon szép, tiszta és turistákkal teli kisváros. Gyönyörűek a belváros szökőkútjai, a vár körüli sétány, ahol a nyári melegben

Részletesebben

bibliai felfedező Dorkász szerette az Úr Jézust, és ezért mindent megtett, amit csak tudott, hogy másokon segít sen.

bibliai felfedező Dorkász szerette az Úr Jézust, és ezért mindent megtett, amit csak tudott, hogy másokon segít sen. Írd ide az adataidat! neved: Korod: Születésnapod: Címed: telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliaismereti Feladatlap bibliai felfedező 1. történet: Péter meggyógyítja Dorkászt Péter sok

Részletesebben

HÁLA KOPOGTATÁS. 1. Egészség

HÁLA KOPOGTATÁS. 1. Egészség HÁLA KOPOGTATÁS 1. Egészség Annak ellenére, hogy nem vagyok annyira egészséges, mint szeretném, teljesen és mélységesen szeretem és elfogadom a testemet így is. Annak ellenére, hogy fizikailag nem vagyok

Részletesebben

- Hétévesen kezdtél hegedülni. Volt aki zenei múlttal rendelkezett a családban és ennek hatására kezdtél el tanulni vagy teljesen önszántadból?

- Hétévesen kezdtél hegedülni. Volt aki zenei múlttal rendelkezett a családban és ennek hatására kezdtél el tanulni vagy teljesen önszántadból? Balczó Péter operaénekessel, a Magyar Állami Operaház és az Erkel Színház oszlopos tagjával, a nagykörúti Szamos Cukrászdában találkoztam. Észnél kell lenni, hiszen interjúalanyaimnak általában fogalmuk

Részletesebben

Én Mária vagyok és el szeretném neked mesélni, hogyan lett a húsvét életemnek egy fontos része

Én Mária vagyok és el szeretném neked mesélni, hogyan lett a húsvét életemnek egy fontos része Én Mária vagyok és el szeretném neked mesélni, hogyan lett a húsvét életemnek egy fontos része Kislányként sok álmom volt. Embereknek szerettem volna segíteni, különösen idős, magányos embereknek. Arrol

Részletesebben

Tiltott gyümölcs ÚJ generációs tanítások alkalmazása az ÉLETedben

Tiltott gyümölcs ÚJ generációs tanítások alkalmazása az ÉLETedben Tiltott gyümölcs ÚJ generációs tanítások alkalmazása az ÉLETedben CSAKRA- és MERIDIÁN-tisztító módszer IMÁval INGYENES CSAKRA- és MERIDIÁNtisztítás +harmonizálás IMÁVAL Tested, Lelked, Szellemed, Érzelmeid,

Részletesebben

MAGVETÉS. Legyen minden napunk Karácsony! A Ramocsaházi Református Egyházközség kiadványa. 2014. december

MAGVETÉS. Legyen minden napunk Karácsony! A Ramocsaházi Református Egyházközség kiadványa. 2014. december MAGVETÉS A Ramocsaházi Református Egyházközség kiadványa 2014. december Legyen minden napunk Karácsony! Sokan megmosolyogják a gyermekeket, akik őszinte tekintettel kérik: bárcsak ma is karácsony lenne!

Részletesebben

IPOLYSÁGI KOPOGTATÓ Az Ipolysági Református Gyülekezet értesítő lapja 2. évfolyam 3. szám

IPOLYSÁGI KOPOGTATÓ Az Ipolysági Református Gyülekezet értesítő lapja 2. évfolyam 3. szám IPOLYSÁGI KOPOGTATÓ Az Ipolysági Református Gyülekezet értesítő lapja 2. évfolyam 3. szám Mert született néktek ma Megtartó, ki az Úr Krisztus, a Dávid városában. Lk 2,11 Kedves Testvéreim! Karácsony számomra

Részletesebben

Gyors fogyás, éhség nélkül. Ahogy én csináltam

Gyors fogyás, éhség nélkül. Ahogy én csináltam Gyors fogyás, éhség nélkül Ahogy én csináltam 2015 Copyright Radócz Ádám, 2015 Web: www.gyorsfogyasdieta.hu Minden jog fenntartva. A könyvet vagy annak bármely részét tilos másolni, sokszorosítani, bármely

Részletesebben

Spanyolországi beszámoló

Spanyolországi beszámoló Spanyolországi beszámoló Rettentően vártam már hogy végre eljöjjön a nap, hogy Spanyolországba utazzunk, mivel ez lett volna az első utam, amit repülővel tettem volna meg, ami már magában elég ok a nagy

Részletesebben

2010. 06. 10. csütörtök. Az élet megoldja magát. Interjú Spilák Klárával

2010. 06. 10. csütörtök. Az élet megoldja magát. Interjú Spilák Klárával 2010. 06. 10. csütörtök Az élet megoldja magát Interjú Spilák Klárával "Ha nem jártam volna be ezt az utat, abba belehaltam volna, de megismertem, tudom milyen, és nem kérem" - mondja a színészetről Spilák

Részletesebben

a viszonyuk. És a lány nem is hozta rendbe a dolgokat, mielőtt az apja oly hirtelen elment. Visszatekintve már látta, hogy nagyon sok a hasonlóság

a viszonyuk. És a lány nem is hozta rendbe a dolgokat, mielőtt az apja oly hirtelen elment. Visszatekintve már látta, hogy nagyon sok a hasonlóság ELSŐ FEJEZET Nem így kellett volna történnie. Addie Folsom úgy képzelte, a középiskola után hat évvel tehetősen és egy jó kocsi volánjánál ülve tér majd haza. Ehelyett behúzott nyakkal és egy közel háromszázezer

Részletesebben

Kishegyi Nóra: de tudom, hogy van szeretet!

Kishegyi Nóra: de tudom, hogy van szeretet! Kishegyi Nóra: de tudom, hogy van szeretet! Mivel sem az én szüleim, sem férjem szülei nem álltak olyan jól anyagilag, hogy támogatni tudtak volna új otthonunk megteremtésében, esküvőnk után vidékre kötöztünk

Részletesebben

ALAPTANÍTÁSOK. A Szent Szellem ajándékai Ihletettségi ajándékok 2. Nyelvek magyarázata

ALAPTANÍTÁSOK. A Szent Szellem ajándékai Ihletettségi ajándékok 2. Nyelvek magyarázata ALAPTANÍTÁSOK A Szent Szellem ajándékai Ihletettségi ajándékok 2. Nyelvek magyarázata 1Korinthus 14:27-29 Ha valaki nyelveken szól, kettı vagy legfeljebb három legyen, mégpedig egymás után; és egy magyarázza

Részletesebben

Csillag-csoport 10 parancsolata

Csillag-csoport 10 parancsolata Csillag-csoport 10 parancsolata 1. Nagyon jól érezd magad mindig, mert ilyen hely nem lesz több a világon. (Panka) 2. Próbálj meg normálisan viselkedni, hogy ne legyenek rád dühösek. (Vince) 3. Kitartóan

Részletesebben

SZEPES MÁRIA PÖTTYÖS PANNI. az idôvonaton MÓRA KÖNYVKIADÓ

SZEPES MÁRIA PÖTTYÖS PANNI. az idôvonaton MÓRA KÖNYVKIADÓ SZEPES MÁRIA PÖTTYÖS PANNI az idôvonaton MÓRA KÖNYVKIADÓ A Móra Könyvkiadó a Szepes Mária Alapítvány támogatója. Az alapítvány célja az író teljes életmûvének gondozása, még kiadatlan írásainak megjelentetése,

Részletesebben

Bibliai tanítás a részegségről

Bibliai tanítás a részegségről Bibliai tanítás a részegségről ADUNARE Bibliai tanítás a részegségről A részegségről tanulni nehéz feladat de ugyanakkor nagyon fontos. Mi úgy szeretnénk leélni az életünket hogy az Istennek tetsző legyen

Részletesebben

1Móz 21,22-34 Ábrahám, Abimélek és a kút

1Móz 21,22-34 Ábrahám, Abimélek és a kút 1 1Móz 21,22-34 Ábrahám, Abimélek és a kút És lőn abban az időben, hogy Abimélek és Pikhól annak hadvezére megszólíták Ábrahámot mondván: Az Isten van te veled mindenben, a mit cselekszel. Mostan azért

Részletesebben

A Katolikus Egyházban a húsvétot követő negyedik vasárnapot Jó Pásztor vasárnapjának nevezik, mely egyben a papi hivatások világnapja is.

A Katolikus Egyházban a húsvétot követő negyedik vasárnapot Jó Pásztor vasárnapjának nevezik, mely egyben a papi hivatások világnapja is. A Katolikus Egyházban a húsvétot követő negyedik vasárnapot Jó Pásztor vasárnapjának nevezik, mely egyben a papi hivatások világnapja is. E nap idén április 13-ára esik. Ekkor a szentmiséken világszerte

Részletesebben

Egység Hírlevél. Kattints ide, ha tudni szeretnéd, hogy mennyi felébredett és felébredett állapotokban lévő ember van bolygó szerte!

Egység Hírlevél. Kattints ide, ha tudni szeretnéd, hogy mennyi felébredett és felébredett állapotokban lévő ember van bolygó szerte! Egység Hírlevél Globális felébredés 2012. június 21-i i állapot A várva várt 2012-es évben vagyunk. Elérkezett az idő, amikor szemtanúi lehetünk annak, ahogyan az év végére Sri Amma Bhagavan 70 000 felébredett

Részletesebben

DOMSZKY ZOLTÁN. 69 nap alatt Magyarország körül

DOMSZKY ZOLTÁN. 69 nap alatt Magyarország körül DOMSZKY ZOLTÁN 69 nap alatt Magyarország körül Előzmények Sajnos nem olyan régtől túrázom talán úgy 10 éve kezdtem, de nagyon megszerettem, és belekóstoltam a teljesítménytúrázás műfajába is. Nagyon lelkes

Részletesebben

George Varga: Az öregember és a farkas (részlet)

George Varga: Az öregember és a farkas (részlet) Angyalka élményei B. Kis János, Orosz T. Csaba, Gwendoline Welsh, Poczai Péter, George Varga, J. Simon Aranka 2013 Publio kiadó Minden jog fenntartva Szerkesztette: Publio Kiadó Kft. George Varga: Az öregember

Részletesebben

bibliai felfedező A12 1. TörTéNET: Zakariás és Erzsébet Bibliaismereti Feladatlap F, Erzsébet f szül neked, és J fogod őt nevezni.

bibliai felfedező A12 1. TörTéNET: Zakariás és Erzsébet Bibliaismereti Feladatlap F, Erzsébet f szül neked, és J fogod őt nevezni. Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliaismereti Feladatlap bibliai felfedező 1. TörTéNET: Zakariás és Erzsébet Olvasd el: Lukács

Részletesebben

Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: www.alaje.

Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: www.alaje. Kérdés: Mit jelent az, hogy a mostban élni? Válasz: Nem a múltban élést jelenti. Nem a múltban élést, ahol negatív blokkok, negatív gondolatok, negatív érzelmek, félelmek, negatív programok, babonák, negatív

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: 2014. szeptember 22-én 16.10 órakor Kölked Község Képviselő-testülete nyilvános ülésén, az önkormányzati hivatal tanácstermében.

Jegyzőkönyv. Készült: 2014. szeptember 22-én 16.10 órakor Kölked Község Képviselő-testülete nyilvános ülésén, az önkormányzati hivatal tanácstermében. Kölked Község Képviselő-testülete 13/2014. Jegyzőkönyv Készült: 2014. szeptember 22-én 16.10 órakor Kölked Község Képviselő-testülete nyilvános ülésén, az önkormányzati hivatal tanácstermében. Jelen vannak:

Részletesebben

A TAN. Az Evangéliumok és a Beszélgetés az Angyallal című könyv azonosságai, ahogy én látom. Összeállította: Petróczi István

A TAN. Az Evangéliumok és a Beszélgetés az Angyallal című könyv azonosságai, ahogy én látom. Összeállította: Petróczi István A TAN Az Evangéliumok és a Beszélgetés az Angyallal című könyv azonosságai, ahogy én látom. Összeállította: Petróczi István 1943. szeptember 10. péntek. 12. BESZÉLGETÉS LILIVEL L. Köszönöm, hogy eljöttél.

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. A földműves és a mag

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. A földműves és a mag A Biblia gyermekeknek bemutatja A földműves és a mag Írta : Edward Hughes Illusztrálta : M. Maillot és Lazarus Átírta : E. Frischbutter és Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for

Részletesebben

tünk nagyon megromlott, anya hangja megkomolyodott, arcán ráncok jelentek meg, az addig idilli családi életünk apa halálával a semmibe veszett, és

tünk nagyon megromlott, anya hangja megkomolyodott, arcán ráncok jelentek meg, az addig idilli családi életünk apa halálával a semmibe veszett, és Negyedik fejezet Az a nap, az a szörnyű nap volt az utolsó napom az óvodában. Soha többé nem láttam a kedves szőke óvónénit és a szivárvány minden színében pompázó játékhegyeket sem. Apát sem. Sőt, anyát

Részletesebben

Demeter Sándor Lóránd. A törött cserépedény

Demeter Sándor Lóránd. A törött cserépedény Demeter Sándor Lóránd A törött cserépedény Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek! Mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek; és amilyen mértékkel mértek, nektek is olyannal mérnek. Miért nézed a

Részletesebben

Gyerekekre alkalmazta: Anthony A. Lee Illusztrálta: Rex John Irvine Fordította: Maryam Frazer Imánnak.

Gyerekekre alkalmazta: Anthony A. Lee Illusztrálta: Rex John Irvine Fordította: Maryam Frazer Imánnak. Gyerekekre alkalmazta: Anthony A. Lee Illusztrálta: Rex John Irvine Fordította: Maryam Frazer Imánnak. 1 2 'Abdu'l-Bahá sok évet töltött a Szentföldön, Akkó városában. Éveken keresztül fogoly volt, és

Részletesebben

Feldmár András ÉLETUNALOM, ÉLETTÉR, ÉLETKEDV

Feldmár András ÉLETUNALOM, ÉLETTÉR, ÉLETKEDV Feldmár András ÉLETUNALOM, ÉLETTÉR, ÉLETKEDV A kötet gondozásában közremûködött a Feldmár Intézet. A Feldmár Intézet szellemi mûhely, amely a filozófia, az etika és az interperszonális fenomenológia eszközeivel

Részletesebben

JÓ GYAKORLATOK MEGOSZTÁSA

JÓ GYAKORLATOK MEGOSZTÁSA JÓ GYAKORLATOK MEGOSZTÁSA A jó gyakorlatok megosztása kiscsoportos munka keretében történt, az alábbi előre megadott témák mentén: Munkaerő-piaci igények, vállalati együttműködés, gyakorlati képzés Tanulási

Részletesebben

DEREK PRINCE. Isten Gyülekezetének Újrafelfedezése

DEREK PRINCE. Isten Gyülekezetének Újrafelfedezése DEREK PRINCE Isten Gyülekezetének Újrafelfedezése Bevezető - A Derek Prince Ministries ismertetője Az 1930-as években, a történet szerint, megcsörrent a telefon az igazgatói irodában, abban a washingtoni

Részletesebben

Dénes Viktor: De akkor miért harcolunk?

Dénes Viktor: De akkor miért harcolunk? Dénes Viktor: De akkor miért harcolunk? 2013. február 6., 11:00 Sorozatunkban a Színház- és Filmművészeti Egyetemen ebben az évadban végzősöket, Novák Eszter és Selmeczi György zenés szakirányú osztályának

Részletesebben

Első szín (Osztályterem, a diákok ülnek, dr Wieser a hitoktató vezetésével folyik az óra) Rövid, de velős! Durva bűn a lopás?

Első szín (Osztályterem, a diákok ülnek, dr Wieser a hitoktató vezetésével folyik az óra) Rövid, de velős! Durva bűn a lopás? DRÁMAJÁTÉK TINIKNEK Vári Lili: A KULCS A történet egy vallási középiskolában játszódik. Szereplők: Tanár dr Wieser Tanár Brown Diákok: Jim, Larry, Jeff, Tom és Matthew Első szín (Osztályterem, a diákok

Részletesebben

VERASZTÓ ANTAL AKIKKEL AZ ÉLET TÖRTÉNIK

VERASZTÓ ANTAL AKIKKEL AZ ÉLET TÖRTÉNIK VERASZTÓ ANTAL AKIKKEL AZ ÉLET TÖRTÉNIK A következő történet szereplői közül példaként egy olyan helybéli embert állíthatunk, akit a neve miatt mindenki Bokor Mihálynak szólított, és akiről semmi rosszat

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Az asszony

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Az asszony A Biblia gyermekeknek bemutatja Az asszony a kútnál Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Lazarus Átírta : Ruth Klassen Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org 2012

Részletesebben

Orbán János Dénes. Irodalomra hívó szó

Orbán János Dénes. Irodalomra hívó szó Orbán János Dénes Irodalomra hívó szó Nyíltan és bátran kiáltom ki ezt a végső célunkat. Minden hátsó gondolat nélkül, őszintén. És hiszem, hogy ott lappang ez az akarás mindnyájunk lelkében, akik tisztán

Részletesebben

Nekem ez az életem. Beszélgetés Müller Henriknével, a solti Béke Patika vezetôjével

Nekem ez az életem. Beszélgetés Müller Henriknével, a solti Béke Patika vezetôjével Nekem ez az életem Beszélgetés Müller Henriknével, a solti Béke Patika vezetôjével A patika igényesen felújított, orvosi rendelôknek is helyet adó épületben található a kisváros egyik terének sarkán. A

Részletesebben

Test, mint Univerzum. 2013. október 7.

Test, mint Univerzum. 2013. október 7. Test, mint Univerzum 2013. október 7. Üdvözöllek benneteket! Mória vagyok. Egy olyan témát hoztam be nektek, ami a figyelmetek középpontjában van, de talán nem így. Bánjatok a testetekkel úgy, mint egy

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. soron kívüli ülésén. Az ülés helye: Városháza földszinti nagyterme

JEGYZŐKÖNYV. soron kívüli ülésén. Az ülés helye: Városháza földszinti nagyterme JEGYZŐKÖNYV Készült: Abádszalók Város Képviselőtestületének 2009. augusztus 19-én megtartott soron kívüli ülésén. Az ülés helye: Városháza földszinti nagyterme Az ülésen jelen voltak: Bordás Imre polgármester,

Részletesebben

KEDVES SZÜLŐK! SZERETETTEL MEGHÍVUNK MINDEN ÉRDEKLŐDŐT 2015. MÁRCIUS 27.-ÉN 9.30-KOR A JÉZUS ÚTJA TÉMAHÉT ZÁRÓ RENDEZVÉNYÉRE.

KEDVES SZÜLŐK! SZERETETTEL MEGHÍVUNK MINDEN ÉRDEKLŐDŐT 2015. MÁRCIUS 27.-ÉN 9.30-KOR A JÉZUS ÚTJA TÉMAHÉT ZÁRÓ RENDEZVÉNYÉRE. KEDVES SZÜLŐK! SZERETETTEL MEGHÍVUNK MINDEN ÉRDEKLŐDŐT 2015. MÁRCIUS 27.-ÉN 9.30-KOR A JÉZUS ÚTJA TÉMAHÉT ZÁRÓ RENDEZVÉNYÉRE. Program: Közös imádkozás. A hét folyamán feldolgozott A HÁROM FA LEGENDÁJA

Részletesebben

Életgyónáshoz. Ha hinni tudok abban, hogy Isten jó, megtalálom hozzáállásomat nehézségeimhez, sebeimhez.

Életgyónáshoz. Ha hinni tudok abban, hogy Isten jó, megtalálom hozzáállásomat nehézségeimhez, sebeimhez. Életgyónáshoz Életrendezés Nemes Ödön jezsuita atya gondolatai Alapelvek A kapcsolataimban, élethelyzeteimben, testi-lelki betegségeimben, kudarcaimban tapasztalt nehézségeimet, ne tekintsem problémának,

Részletesebben

Tinta Nász. Keszi Bálint. Publio kiadó. Minden jog fenntartva! A szöveget lektorálta: Somogyi Gyula. A borítót szerkesztette: Keszi Dániel

Tinta Nász. Keszi Bálint. Publio kiadó. Minden jog fenntartva! A szöveget lektorálta: Somogyi Gyula. A borítót szerkesztette: Keszi Dániel Tinta Nász Keszi Bálint 2015 Publio kiadó Minden jog fenntartva! A szöveget lektorálta: Somogyi Gyula A borítót szerkesztette: Keszi Dániel Barcsi Lilla Szilviának, egyetlen igaz szerelmemnek. Epilógus

Részletesebben

.a Széchenyi iskoláról

.a Széchenyi iskoláról Negyedikesek írták....a Széchenyi iskoláról 7 éves koromban, szüleimmel azért választottuk ezt az iskolát, mert itt német nyelvet lehet tanulni. Én már óvodás korom óta tanulom a németet, így ragaszkodtunk

Részletesebben

ISTEN MENNYEI ATYÁNK ÉS URUNK

ISTEN MENNYEI ATYÁNK ÉS URUNK Pasarét, 2013. június 27. (csütörtök) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Szepesy László ISTEN MENNYEI ATYÁNK ÉS URUNK Alapige: Malakiás 1,6a A fiú tiszteli atyját, a szolga is az ő urát. És ha én atya

Részletesebben

MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG)

MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG) MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG) Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy Igen? Kérlek, ne zavarj, imádkozom. De te megszólítottál! Én, Téged megszólítottalak? Biztos, hogy nem! Csak imádkozom:

Részletesebben

Bepillantás a bensönkbe

Bepillantás a bensönkbe Bepillantás a bensönkbe Az uralkodó folyamat az emberben a gondolat. A gondolatnak helye, célja van az életben. A gondolat célja nem a rátalálás az élet értelmére, vagy egyéb más pszichológiai dolog. A

Részletesebben

A tudatosság és a fal

A tudatosság és a fal A tudatosság és a fal Valami nem stimmel a világgal: háborúk, szenvedések, önzés vesz körül bennünket, mikor Jézus azt mondja, hogy az Isten országa közöttetek van. (Lk 17,21) Hol van ez az ország Uram?

Részletesebben

Én Istenem! Miért hagytál el engem?

Én Istenem! Miért hagytál el engem? Édes Illat Én Istenem! Miért hagytál el engem? Sóhajtotta Jézus, miközben a fakereszten felfüggesztve, vércseppek csöpögtek végig a testén. És akkor, nem lélegzett többet. Nem, te voltál minden reményem!

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Az asszony

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Az asszony A Biblia gyermekeknek bemutatja Az asszony a kútnál Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Lazarus Átírta : Ruth Klassen Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org BFC

Részletesebben

Világjátékok 2009 - Tajvan, a magyar sikersziget. Világjátékok 2009 - Tajvan, a magyar sikersziget. The World Games 2009. The World Games 2009

Világjátékok 2009 - Tajvan, a magyar sikersziget. Világjátékok 2009 - Tajvan, a magyar sikersziget. The World Games 2009. The World Games 2009 96 97 98 99 100 SKAohsiung: A BAJNOK ÚTJA,,Hatéves voltam, amikor édesapám ismerôse révén elmehettem egy karateedzésre. Ahogy beléptem, iszonyú hangzavar, kiabálás, egymással harcoló fehér ruhás emberek

Részletesebben

A fölkelő nap legendája

A fölkelő nap legendája Prof. Dr. Tapolyai Mihály A fölkelő nap legendája Máréfalvi barátaimnak mestereim egyikéről Dr. Szalay Károly pszichiáter emlékére Dr. Szalay Károly pszichiáter élete (1894-1973) Régen mesternek hívtuk

Részletesebben

Figyelemhiány/Hiperaktivitás Zavar - ADHD

Figyelemhiány/Hiperaktivitás Zavar - ADHD Figyelemhiány/Hiperaktivitás Zavar - ADHD TÁJÉKOZTATÓ FÜZET gyerekeknek Ferrádi Hádi, a kis versenyautó Ismersz olyan meséket, amiben versenyautók vagy sportkocsik szerepelnek? Ismered például Villám McQueent?

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek bemutatja. A földműves és a mag

A Biblia gyermekeknek bemutatja. A földműves és a mag A Biblia gyermekeknek bemutatja A földműves és a mag Írta : Edward Hughes Illusztrálta : M. Maillot és Lazarus Átírta : E. Frischbutter és Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for

Részletesebben

Mióta él Békéssámsonon? Melyek a legkorább emlékei, első benyomásai a faluról?

Mióta él Békéssámsonon? Melyek a legkorább emlékei, első benyomásai a faluról? (Interjú 2.) Pleskonics Istvánné 2014. január 4-én, egy esős, borongós szombat délutánon három órát beszélgettünk Irénke nénivel előzetes egyeztetés után Alkotmány utcai lakásában. Délután kettőtől délután

Részletesebben

A döntés meghozatalában, miszerint egy lélekgyermeket vesz magához, Bonaria számára a legnagyobb problémát természetesen nem az emberek kíváncsisága,

A döntés meghozatalában, miszerint egy lélekgyermeket vesz magához, Bonaria számára a legnagyobb problémát természetesen nem az emberek kíváncsisága, A döntés meghozatalában, miszerint egy lélekgyermeket vesz magához, Bonaria számára a legnagyobb problémát természetesen nem az emberek kíváncsisága, sokkal inkább a házába befogadott kislány kezdeti viselkedése

Részletesebben

A LÉLEK KARDJA. Alapige: Efézus 6,17b Vegyétek fel a Lélek kardját, amely az Isten beszéde.

A LÉLEK KARDJA. Alapige: Efézus 6,17b Vegyétek fel a Lélek kardját, amely az Isten beszéde. Pasarét, 2013. október 24. (csütörtök) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Horváth Géza A LÉLEK KARDJA Alapige: Efézus 6,17b Vegyétek fel a Lélek kardját, amely az Isten beszéde. Imádkozzunk! Hálaadással

Részletesebben

Aztán eljött a nap, amikor már nem kapta a segélyt, csak valami járuléknak nevezett, nevetségesen kicsi összeget

Aztán eljött a nap, amikor már nem kapta a segélyt, csak valami járuléknak nevezett, nevetségesen kicsi összeget Kovács Gabriella Hát ennyi volt... Hát ennyi volt érezte, hogy itt az út vége. Tehetetlenül, fáradtan feküdt a hideg kövön a fagyos szélben és nem akart többé engedelmeskedni a teste. Már nem érzett fájdalmat

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Rut : Szerelmi

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Rut : Szerelmi A Biblia gyermekeknek bemutatja Rut : Szerelmi történet Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Janie Forest Átírta : Lyn Doerksen Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org

Részletesebben

Skype Webcast Nithya daszával 2012.11.11.

Skype Webcast Nithya daszával 2012.11.11. Skype Webcast Nithya daszával 2012.11.11. A program megkezdése előtt ráhangolódás az eseményre. Mónika megkéri, hogy mindenki hunyja be a szemét, vegyen néhány mély levegőt. Ezt egy rövid ráhangolódó meditáció

Részletesebben

Különleges meditáció Sri Amma Bhagavannal

Különleges meditáció Sri Amma Bhagavannal Különleges meditáció Sri Amma Bhagavannal Az Egység június 9-ét a Kapcsolatok napjaként ünnepli. Június 9-edike Sri Amma Bhagavan Kalyana Utsav-jának napja (házassági évfordulójuk). E szentséges alkalomból

Részletesebben

TANÉVNYITÓ BUZDÍTÁS. Olvasandó (lectio): Mk 6,45-52. Alapige (textus): Mk 6,50

TANÉVNYITÓ BUZDÍTÁS. Olvasandó (lectio): Mk 6,45-52. Alapige (textus): Mk 6,50 Újpest-Belsőváros 2008. 09. 07. Juhász Emília TANÉVNYITÓ BUZDÍTÁS Alapige (textus): Mk 6,50 Olvasandó (lectio): Mk 6,45-52 Ezután azonnal megparancsolta tanítványainak, hogy szálljanak hajóba, és menjenek

Részletesebben

ISTENNEK TETSZŐ IMÁDSÁG

ISTENNEK TETSZŐ IMÁDSÁG Pasarét, 2014. február 2. (vasárnap) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Horváth Géza ISTENNEK TETSZŐ IMÁDSÁG Lekció: ApCsel 4,23-31 Alapige: Zsolt 124,8 A mi segítségünk az Úr nevében van, aki teremtette

Részletesebben

Írnod kell kislányom, erre születtél! visszhangzik fülemben Édesanyám hangja

Írnod kell kislányom, erre születtél! visszhangzik fülemben Édesanyám hangja Írnod kell kislányom, erre születtél! Írnod kell kislányom, erre születtél! visszhangzik fülemben Édesanyám hangja Tudom Édes, írnom kellene, de bajban vagyok. Talán azt a témát kéne papírra vetnem, amit

Részletesebben

A beszélgetésen részt vett Erdélyi Klári és Farkas István

A beszélgetésen részt vett Erdélyi Klári és Farkas István A révész A belső újjászületés felé vezető út felébredést követel, mindenekelőtt annak megakadályozását, ami az önmagam megerősítésében áll. Ez egy döntő próba. Nem lehet egyezkedés az igazsággal. Ez az,

Részletesebben

Szabó Józsué Dániel PORTFÓLIÓ

Szabó Józsué Dániel PORTFÓLIÓ Szabó Józsué Dániel PORTFÓLIÓ plakát plakát roll-up, fagyiölcsér kampány üzlet portál könyv A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre,

Részletesebben

A Baross az Erasmus+ programjában

A Baross az Erasmus+ programjában A Baross az Erasmus+ programjában Mi is az Erasmus+ és hogyan kötődik az iskolánkhoz? Az Erasmus+ program az Európai Unió 2014-2020 között futó oktatási, képzési, ifjúsági és sport programja. Iskolánk

Részletesebben