Belváros- Lipótváros Budapest Főváros V. kerületi Önkormányzat Képvis elő- testületének 8/2012. (II. 21.) önkormányzati rendelete

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Belváros- Lipótváros Budapest Főváros V. kerületi Önkormányzat Képvis elő- testületének 8/2012. (II. 21.) önkormányzati rendelete"

Átírás

1 Belváros- Lipótváros Budapest Főváros V. kerületi Önkormányzat Képvis elő- testületének 8/2012. (II. 21.) önkormányzati rendelete az állattartá s rendjérő l szóló 16/2009. (IV.23.) önkormányzati rendelet módosítá s áról Belváros- Lipótváros Budapest Fő város V. kerület Önkormányzatának Képvis elő - testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdés éb en meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és az önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 8. (1) bekezdésében és a 16. (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva az állattartá s rendjér ő l szóló 16/2009. (IV.23.) önkormányzati rendelet módosításáról és egyes rendelkezé s ein ek hatályon kívül helyezé s ér ő l a következ ő k et rendeli el: 1. Az állattartá s rendjérő l szóló 16/2009. (IV.23.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: (ER) 8. (1) bekezdés helyébe a következ ő rendelkezé s lép:: (1) Az önkormányzat az évi XVIII. törvény (továbbiakban: Ávtv.) 42/B. (3) bekezdésében szabályozottak szerint a bejelentett valamint az ebös sz eírá s alapján nyilvántartá sba vett ebekr ő l az Ávtv. 42/A. (4) bekezdésében meghatározott tartalommal helyi elektronikus nyilvántartást vezet. Nyilvántartást vezet továbbá a jegyz ő az önkormányzat illetéke s s é gi területén tartott veszélye s állatokról a 245/1998. (XII.31.) Korm. rendelet 6. -ában meghatározott tartalommal. Ezekb ő l a nyilvántartá sokból az adatkezel ő a szabály s érté si hatóság vagy a jogszabályok által erre feljogosítottak részére adatot szolgáltat. 2. Az ER. a) 4. (10) bekezdésében az állattartást korlátozni, illetve megtiltani a jegyző nek van hatásköre szövegrés z helyébe az

2 állattartást korlátozni, illetve megtiltani a 245/1998. (XII.31.) Korm. rendelet alapján a jegyző nek van hatás köre, b) 4. (11) bekezdésében a birtokháborítás szövegrész helyébe a birtokvédelem, c) 10. (1) bekezdésében a ,- Ft-ig szövegrész helyébe az ,- Ft-ig, d) 10. (1) bekezdés i) pontjában a közterületen és a lakóház közös használatú helyiségeiben szövegrész helyébe a lakóház közös használatú helyiségeiben, e) 10. (2) bekezdésében a b) i) j) k) pontjaiban szövegrész helyébe az b) j) k) pontjaiban, f) 10. (2) bekezdés éb en a közterület- felügyel ő k szövegrés z helyébe a közterület- felügyel ő szöveg lép. 3. Hatályát veszti az ER. a) 4. (3) bekezdés e, b) 4. (4) bekezdés e, c) 4. (9) bekezdés e, d) 5. (2) bekezdés e, e) 10. (1) bekezdés a) pontja, f) 10. (1) bekezdés g) pontja. Záró rendelkezé s e k 4. A rendelet a kihirdetés ét követ ő nap lép hatályba.

3 Dr. Rónaszéki László Rogán Antal jegyz ő polgármest er A rendelet kihirdetés e a Polgármest eri Hivatal hirdet ő tábláján február 21. napján történ ő kifüggeszté s s el megtörtént. A kifüggeszté s időtartama 30 nap. Lá szló Dr. Rónaszéki jegyző INDOKOLÁ S A jogszabályi környezet változása miatt vált több ponton szüks ége s s é Belváros- Lipótváros Budapest Fő város V. kerület Önkormányzat Képvis el ő- testületének az állattartá s rendjér ő l szóló 16/2009. (IV. 23.) önkormányzati rendeletének módosítása illetve egyes rendelkezéseinek hatályon kívül helyezése. az 1. -hoz: Az állatok védelmér l szóló évi XXVIII. törvény (továbbiakban: ő (Ávtv) 42/A. -át és 42/B. -át a évi CLVIII. törvény 7. -a iktatta be i hatállyal.

4 Ebben szabályozza a jogalkotó az ebösszeírás alapján vezetend ő helyi elektronikus nyilvántartásra vonatkozó szabályokat, a nyilvántartá s tartalmát, mely széles ebb kör ű adatnyilvántartá st ír el ő, mint az önkormányzati rendelet korábbi szabályozá s a. A veszélyes állatok nyilvántartását az önkormányzati rendelet eddigi szabályozá s a az ebnyilvántartá s adatai közé beépítve tartalmazta. a 2. -hoz: ad. a./ Indokolt volt a rendeletben a hatáskört telepít ő jogszabály megjelölés e. ad b./ A Ptk. meghatározá s á n a k megfelel ő megfogalmazá s. ad. c./ A szabály s érté s e kr ő l szóló évi LXIX. törvény 16. (2) bekezdését a évi LXXXVI. tv. 3. -a módosította, az önkormányzati rendeletben kiszabható pénzbírság legmagasabb összegét ,- Ft-ra emelte. ad. d./ A közterületen történ ő elkövetést a 218/1999. (XII.28.) Korm. rendelet 7. (1) bekezdés b./ pontja ,- Ft-i terjed ő pénzbírsággal szank cionálja. ad. e./ Az ER. 10. (1) bekezdés i./ pontjának módosítása miatti változás, mivel a közterület-felügyeletnek nem lehet lakóházon belüli intézkedé si jogot adni. a 3. -hoz: A kedvtelé sbő l tartott állatok tartás áról és forgalmazá s á ról szóló 41/2010. (II.26.) Korm. rendelet hatálybalépése óta létezik országos szint ű helyi szabályozá s. ad. a./ A 146/2011. (XII.2.) AB határozat rámutat, hogy a 41/2010. (II.26.) Korm. rendelet 14. (2) bekezdése a Ptk ával összhangban úgy határozza meg az állattartás módját, hogy az állat természetes viselkedésének biztosítása mellett e tevékenység tartósan és szüks égtelenül ne zavarja a környez lakóközös s é g ő kialakult élet- és szokásrendjét, tehát az állatok tartása a Ptk., az Ávtv. és a 41/2010. (II.26.) Korm. rendelet szabályainak betartásával történhet. A szabályok be nem tartása esetén a Ptk, vagy az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII.31.) Korm. rendelet alapján lehet eljárni.

5 ad. b./ A kötelességeket az Ávtv. meghatározza, megszegésük ha súlyosabb cselekmény nem valósul meg állatvédelmi bírsággal szank cionálható. ad. c./ A 146/2011. (XII.2.) AB határozat alapján a magatartás önkormányzati rendelettel nem tiltható. Amennyiben tenyészt tart ő maga által tenyésztett állatot a lakásában forgalmazás céljából, úgy erre az állattartás módjára vonatkozó országos szabályozás feltételeinek betartá s a esetén lehet s ége van. Amennyiben ő kedvtelé sb l tartott állatok keres k edé s ét létesítik vagy m ködtetik, ő ű ahhoz hatósági engedély szükséges, és a kereskedést az engedély megadá s án túlmen en rendszere s en ellen rzi a hatóság. Mindkét ő ő esetben a szabályok be nem tartás a szank ciót von maga után. ad. d./ A 146/2011. (XII.2.) AB határozat önkormányzati rendelet kutya- és macskatenyésztés engedélyéhez kötésére vonatkozó rendelkezésének felülvizsgálata során az Ávtv., az évi XXVIII. törvény és a 41/2010. (II.26.) Korm. rendelet alapján levezetve megállapította, hogy az önkormányzat nem tilthatja meg a jogszabályoknak megfelel s en tartott állatok tartás át. Egyedül a ő jogszabályok megsértése esetén jogosult államigazgatási hatás körben az állattartóval szemben (aki lehet tenyészt is) ő hatósági eszközökkel fellépni. ad. e./ Az ER. 4. (3) bekezdésének hatályon kívül helyezése miatt. ad. f./ Az ER. 5. (2) bekezdés én ek hatályon kívül helyezé s e miatt.

6 2. sz. függelék a 16/2009. (IV. 23.) Belváros-Lipótváros Önkormányzati rendelethez A rendelethez tartozó magasabb szintű jogszabályok előírásai: Az állatok védelméről és kíméletéről szóló évi XXVIII. törvény Az állat tartásának általános szabályai 4. (1) Az állattartó köteles a jó gazda gondosságával eljárni, az állat fajának, fajtájának és élettani szükségleteinek megfelelő életfeltételekről gondoskodni. (2) Az állat életfeltételeinek kialakításánál tekintettel kell lenni korára, nemére és élettani állapotára. Biztosítani kell az egymásra veszélyt jelentő, egymást nyugtalanító állatok elkülönített tartását. (3) Az állattartónak gondoskodnia kell az állat igényeinek megfelelő rendszeres, de legalább napi egyszeri ellenőrzéséről. 5. (1) Az állattartó gondoskodni köteles az állat megfelelő és biztonságos elhelyezéséről, szakszerű gondozásáról, szökésének megakadályozásáról. (2) A megkötve tartott vagy mozgásában egyéb módon korlátozott állat számára is biztosítani kell a zavartalan pihenés és a sérülésmentes mozgás lehetőségét. (4) Az állandóan zárt körülmények között tartott állat számára az állattartó köteles az állat szükségleteihez igazodó, megfelelő mozgásteret biztosítani (6) A kedvtelésből tartott állat ürülékét az állattartó a közterületről köteles eltávolítani.

7 Az állat kímélete, az állatkínzás tilalma 6. (1) Az állatnak tilos indokolatlan vagy elkerülhető fájdalmat, szenvedést vagy sérülést okozni, az állatot károsítani, így különösen az állatot nem szabad: a) kínozni, b) emberre vagy állatra uszítani, illetőleg állatviadalra idomítani Eb által okozott fizikai sérülés, eb veszélyesnek minősítése és a veszélyes eb tartása 24/A. (1) Az állatvédelmi hatóság az ebet egyedileg veszélyesnek minősítheti, amennyiben a) az eb fizikai sérülést okozott, és megvalósulnak a veszélyesnek minősítés e törvény végrehajtására kiadott jogszabályban meghatározott feltételei, vagy b) az eb fizikai vagy pszichikai állapota alapján feltételezhető, hogy az embernek fizikai sérülést okozhat, és ez a veszélyhelyzet kizárólag az eb veszélyesnek minősítésével hárítható el. (2) Veszélyes eb az állatvédelmi hatóság által egyedileg veszélyesnek minősített eb. (3) Az (1) bekezdés b) pontja szerinti eljárásba be kell vonni az ebek viselkedésének megítélésében jártas szakértőt. (4) Veszélyes eb kizárólag az állatvédelmi hatóság által kiadott engedéllyel, az e törvény végrehajtására kiadott jogszabályban meghatározott feltételekkel és módon, ivartalanítva és elektronikus azonosítóval (a továbbiakban: transzponder) megjelölve tartható. (5) Tilos veszélyes ebnek bármely módon való szaporítása, tenyésztése ideértve a vétlen szaporulatot is -, kiállítása, bármely formában történő versenyeztetése, őrző-védő feladatokra való tartása, képzése és alkalmazása, az országba való behozatala, az országból történő kivitele. (6) A veszélyes ebet polgári jogi szempontból vadállatnak kell tekinteni. (7) Az e törvény és a végrehajtására kiadott jogszabály szerinti eljárásokban az ebek viselkedésének megítélésében jártas szakértőként az a személy járhat el, aki az állatvédelmi hatóságtól erre engedélyt kapott. Az engedélyezéssel egyidejűleg az állatvédelmi hatóság nyilvántartásba veszi a szakértőt. A nyilvántartás tartalmazza az ebek viselkedésének megítélésében jártas szakértők természetes személyazonosító adatait. Az állatvédelmi hatóság a honlapján Az évi XXVIII. törvény 24/A. -a a évi CLVIII. törvény 6. -ának megfelelően megállapított szöveg. Hatályos:

8 közzéteszi a szakértői névjegyzékben szereplő személy nevét, telefonos elérhetőségét, valamint elektronikus levélcímét. (8) A település jegyzője kérheti az állatvédelmi hatóságtól az eb egyedi veszélyessé minősítését. 24/C. (1) Az állatvédelmi hatóság elrendeli az eb életének kioltását, amennyiben az halálos kimenetelű sérülést okoz embernek, és az ebek viselkedésének megítélésében jártas szakértő megállapítja, hogy az eb viselkedése egyértelműen a sérülés okozására irányult. (3) Az állatvédelmi hatóság elrendelheti az eb életének kioltását, amennyiben az súlyos vagy maradandó sérülést okoz embernek, tartója 14 napon belül nem válik ismertté, viselkedésproblémáinak megfelelő kezelése nem biztosított, és az ebek viselkedésének megítélésében jártas szakértő megállapítja, hogy az eb viselkedése egyértelműen a sérülés okozására irányult. (4) Az állatvédelmi hatóság az eb azonnali elkobzását, elszállítását és megfelelő helyen való tartását, valamint transzponderrel való megjelölését a) rendelheti el, amennyiben az súlyos vagy maradandó kimenetelű sérülést okoz embernek; b) rendeli el, amennyiben az halálos kimenetelű sérülést okoz embernek, vagy amennyiben az ebtartó veszélyes eb tartási engedélyét visszavonják. (5) A jogerős határozattal elrendelt ivartalanítás, transzponderrel történő megjelölés, elkobzás, szállítás, tartás és az eb élete kioltásának költségei az eb tulajdonosát terhelik. 43. (1) Aki tevékenységével vagy mulasztásával az állatok védelmére, kíméletére vonatkozó jogszabály vagy hatósági határozat előírását megsérti vagy annak nem tesz eleget, magatartásának súlyához, ismétlődéséhez, és különösen az állatnak okozott sérelem jellegéhez, időtartamához igazodó mértékű állatvédelmi bírságot köteles fizetni. (2) Az állatvédelmi bírságot az állatvédelmi hatóság szabja ki. (9) Ha kedvtelésből tartott állat tartója az állatok védelmére vonatkozó jogszabályok vagy hatósági határozat rendelkezésének szándékos vagy ismételt megsértésével állatának maradandó egészségkárosodását vagy elpusztulását okozza, és a kedvtelésből tartott vagy a jövőben tartandó állat jóléte állatvédelmi bírság kiszabásával és az állatvédelmi képzésen való részvételre kötelezéssel sem biztosítható, az állatvédelmi hatóság állatvédelmi bírság kiszabása mellett az állattartót állat kedvtelésből való tartásától a jogsértés súlyától függően 2-8 évre eltiltja. Az évi XXVIII. törvény 24/C. -a a évi CLVIII. törvény 6. -ának megfelelően megállapított szöveg. Hatályos:

9 Az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Korm. rendelet 1. Aki tevékenységével, vagy mulasztásával az állatok védelmére és kíméletére, vonatkozó jogszabály rendelkezését, vagy hatósági határozat előírását megsérti magatartásának súlyához, ismétlődéséhez igazodó állatvédelmi bírságot (a továbbiakban: bírság) köteles fizetni. 2. A bírság összege ötezer forintról százötvenezer forintig terjedhet. A kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet a) kedvtelésből tartott állat: a rendszertani besorolásától függetlenül minden olyan állat, amelyet nem kizárólag tudományos kutatás, állati eredetű termék előállítása, igavonás, teherhordás, természetvédelem, géntartalék- védelem és eb és macska kivételével közcélú bemutatás céljából tartanak, tenyésztenek, forgalmaznak, továbbá az az állat, amelyet más kedvtelésből tartott állat táplálása céljából tartanak és szaporítanak, valamint a nem gazdasági céllal tartott haszonállat, és a vadászatra használt állat; b) állatkereskedés: kedvtelésből tartott állat kereskedelmi tevékenység keretében történő forgalmazása, kivéve a kizárólag saját állományból származó kedvtelésből tartott állat állatvásáron, vagy a tenyésztés helyéről közvetlen értékesítés keretében történő forgalmazását. 13. Az állattartónak rendelkeznie kell a kötelező immunizálásra vonatkozó mindenkori adatokkal és dokumentumokkal, egyedi tartós megjelöléssel rendelkező állat esetében az állat azonosítására vonatkozó adatokkal és dokumentumokkal is. Amennyiben az állat új tulajdonoshoz kerül, részére e dokumentumokat át kell adni, illetve tájékoztatni kell az állat fajáról (fajtájáról), ha ismert az egyed neméről és koráról, továbbá az egyed tartásához szükséges minimális ismeretekről. 14. (1) Az állatok számára a táplálékot, továbbá a nyulak és rágcsálók esetében a fogak koptatásához szükséges rágóanyagot az adott fajnak, az egyed korának és élettani állapotának megfelelő minőségben, mennyiségben és lehetőség szerint az adott faj természetes viselkedési szokásaihoz leginkább alkalmazkodó időközönként kell biztosítani. (2) A kedvtelésből tartott állatot úgy kell tartani, hogy az állat tartása lehetővé tegye annak természetes viselkedését, ugyanakkor a környező lakóközösség kialakult élet- és szokásrendjét tartósan és szükségtelenül ne zavarja. (3) A kedvtelésből tartott állatot és az állat tartási helyét az állat tartójának naponta legalább egy alkalommal ellenőrizni kell. Az állattartónak gondoskodnia kell arról, hogy az állatok tartási helyén a környezeti viszonyok megfeleljenek az

10 állatok szükségleteinek. Állandó fényben vagy állandó sötétségben, valamint állandó zajban állatot tartani nem szabad. (4) A kedvtelésből tartott állat tartási helyének olyan méretűnek kell lennie, hogy az állat fajára jellemző mozgási igényét ki tudja elégíteni. Lófélék és eb esetében a mozgási igény az állat mozgatása útján is kielégíthető, azonban esetükben is törekedni kell az olyan tartási módra, amely lehetővé teszi az állat kedve szerinti mozgását. (5) Tilos a) ebet tartósan 10 m 2 -nél kisebb területen, b) ebet tartósan 4 m-nél rövidebb eszközzel kikötve, c) gerinces állatot kör alapú kalitkában, d) gerinces állatot gömb alakú akváriumban tartani. (6) Ebek csoportos tartása esetén számukra egyedenként legalább 6 m 2 akadálytalanul használható területet kell biztosítani. Nem minősül csoportos tartásnak a szuka együtt tartása a kölykeivel, azok hathetes koráig. (7) Amennyiben ebet futólánccal vagy ahhoz hasonló elven működő szerkezettel kikötve tartanak, a feszített és futó részek hosszának összege nem lehet kevesebb 5 m-nél, valamint a futó rész nem lehet rövidebb 3 m-nél. (8) A csoportosan tartott állatok esetében hacsak az adott fajra vonatkozó tudományosan elfogadott ismeretekből más nem következik a tartási helyet úgy kell kialakítani, hogy mindegyik egyed versengés és agresszió nélkül egy időben hozzáférjen az etető-, itató-, fürdő-, pihenő-, illetve búvóhelyhez. (13) Az ebek kikötéséhez, illetve vezetéséhez használt eszközöknek az állatra történő rögzítésére kizárólag nyakörv vagy hám használható oly módon, hogy az az állat egészségét ne veszélyeztesse. (14) Az (5) bekezdés a) pontjában, valamint a (6) bekezdésben foglalt rendelkezés nem terjed ki az állatmenhelyekre. 15. (1) Az állatokat úgy kell tartani, hogy ne veszélyeztethessék más állatok kivéve a ragadozó állatok táplálására szánt élő egyedek -, illetve az ember biztonságát. (2) Különböző fajhoz tartozó állatok csak akkor tarthatók együtt az (1) bekezdésben leírtak figyelembevételével -, ha az állatok egymás testi épségét nem veszélyeztetik, az együtt-tartás idegi megterhelést egyik fajhoz tartozó egyed számára sem okoz, továbbá ha minden egyed rendelkezik olyan tartózkodási hellyel, ahol zavarás nélkül nyugalomban táplálkozhat és pihenhet. Agresszív viselkedésű állatokat tilos más állatokkal együtt tartani.

11 16. (1) A kedvtelésből tartott állatokkal kíméletesen kell bánni, azoknak szükségtelenül fájdalmat, szenvedést, illetve félelmet okozni nem szabad. (2) A kedvtelésből tartott állat tartója köteles az állat életfeltételeinek kialakítása és a tartása során a) az adott faj viselkedési és szociális igényeit is figyelembe venni, b) az állatot a fajának (fajtájának), korának, fiziológiai állapotának és tartási céljának (használatának) megfelelően olyan takarmánnyal ellátni, amely annak jólétét szolgálja. (3) A kedvtelésből tartott állat tartójának meg kell akadályozni azon állatok szaporodását, amelyeken olyan küllemi, illetve viselkedésbeli hibák fordulnak elő, melyek szenvedést okoznának az utódaiknak, vagy káros egészségügyi hatással lennének rájuk nézve. 17. (1) Belterület közterületén kivéve az ebek futtatására kijelölt területet ebet csak pórázon lehet vezetni. Közterületen ebet csak olyan személy vezethet, aki az eb irányítására, kezelésére és féken tartására képes. (2) Közterületen az eb tulajdonosának biztosítania kell, hogy az eb sem más állatot, sem embert harapásával ne veszélyeztethessen. (3) Szájkosarat használni a (2) bekezdésben foglaltak végrehajtása érdekében ha külön jogszabály a szájkosár használatát nem írja elő kizárólag az egyed jellemzően agresszív magatartásának ismerete esetén kell. A települési önkormányzat jegyzőjének az állatok védelmével, valamint az állatok nyilvántartásával kapcsolatos egyes feladat- és hatásköreiről szóló 245/1998. (XII. 31.) Korm. rendelet 4. (1) A jegyző az állatvédelmi és az állattartási szabályok megsértése esetén meghatározott cselekmény végzésére, tűrésére vagy abbahagyására kötelezheti az állattartót az állatok védelme érdekében. 7. (1) A jegyző az állatvédelemre, valamint az állattartásra vonatkozó szabályok megsértése esetén a (2) bekezdés szerinti állatok kivételével az állattartást korlátozhatja, megtilthatja.

kizárólag az állatot azonosító elektronikus transzponderrel (bőr alá ültetett mikrochip) történő megjelölése után lehet

kizárólag az állatot azonosító elektronikus transzponderrel (bőr alá ültetett mikrochip) történő megjelölése után lehet Alapfogalmak kedvtelésből tartott állat: a rendszertani besorolásától függetlenül minden olyan állat, amelyet nem kizárólag tudományos kutatás, állati eredetű termék előállítása, igavonás, teherhordás,

Részletesebben

Előterjesztés Újbarok Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. május 4-i ülésének 7. sz. napirendi pontjához

Előterjesztés Újbarok Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. május 4-i ülésének 7. sz. napirendi pontjához Előterjesztés Újbarok Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. május 4-i ülésének 7. sz. napirendi pontjához Tárgy: Kedvtelésből tartott állatok tartásával összefüggő szabályozás Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

A Kormány 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelete a kedvtelésbõl tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról

A Kormány 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelete a kedvtelésbõl tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról A Kormány 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelete a kedvtelésbõl tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról A Kormány az állatok védelmérõl és kíméletérõl szóló 1998. évi XXVIII. törvény 49. -a (3) bekezdésének

Részletesebben

A KORMÁNY 41/2010. (II. 26.) KORM. RENDELETE A KEDVTELÉSBŐL TARTOTT ÁLLATOK TARTÁSÁRÓL ÉS FORGALMAZÁSÁRÓL

A KORMÁNY 41/2010. (II. 26.) KORM. RENDELETE A KEDVTELÉSBŐL TARTOTT ÁLLATOK TARTÁSÁRÓL ÉS FORGALMAZÁSÁRÓL A KORMÁNY 41/2010. (II. 26.) KORM. RENDELETE A KEDVTELÉSBŐL TARTOTT ÁLLATOK TARTÁSÁRÓL ÉS FORGALMAZÁSÁRÓL A Kormány az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 49. -a (3) bekezdésének

Részletesebben

Előterjesztés. Készült: Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testülete 2012. november 6-án tartandó ülésére

Előterjesztés. Készült: Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testülete 2012. november 6-án tartandó ülésére Előterjesztés Készült: Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testülete 2012. november 6-án tartandó ülésére Tárgy: Az állatok tartásáról szóló 7/2007. (VIII.22.) önkormányzati rendelet felülvizsgálata

Részletesebben

2011. évi CLVIII. törvény az állatok védelmérõl és kíméletérõl szóló 1998. évi XXVIII. törvény módosításáról*

2011. évi CLVIII. törvény az állatok védelmérõl és kíméletérõl szóló 1998. évi XXVIII. törvény módosításáról* M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2011. évi 140. szám 33587 2011. évi CLVIII. törvény az állatok védelmérõl és kíméletérõl szóló 1998. évi XXVIII. törvény módosításáról* 1. Az állatok védelmérõl és kíméletérõl

Részletesebben

41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet. a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról

41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet. a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról A Kormány az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 49. -a (3) bekezdésének f)

Részletesebben

Az ebekkel kapcsolatos feladatok, hatáskörök

Az ebekkel kapcsolatos feladatok, hatáskörök Az ebekkel kapcsolatos feladatok, hatáskörök 1) A települési önkormányzat kóbor állatok befogásával kapcsolatos feladata Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (a továbbiakban

Részletesebben

Tájékoztatás az állattartók kötelezettségeiről

Tájékoztatás az állattartók kötelezettségeiről Tájékoztatás az állattartók kötelezettségeiről A Tiszaújvárosban lakó, kedvtelésből állatokat tartók számára összefoglaljuk azokat a jogszabályi rendelkezéseket, amelyek előírják az állattartással összefüggő

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. május 17-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. május 17-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 117/2012. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. május 17-i ülésére Tárgy: Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselőtestületének

Részletesebben

Tájékoztatás állatvédelmi ügyek intézéséről

Tájékoztatás állatvédelmi ügyek intézéséről J á s z k i s é r V á r o s J e g y z ő j e 5137 Jászkisér, Fő út 7. www.jaszkiser.hu jegyzo@jaszkiser.hu Tel.: 57/550-130 Fax: 57/550-120 Tájékoztatás állatvédelmi ügyek intézéséről Jászkiséri Polgármesteri

Részletesebben

Tárgy: Dunakeszi Város Önkormányzatának a kedvtelésből tartott állatok tartásának helyi szabályairól szóló./2016. (. ) önkormányzati rendelete

Tárgy: Dunakeszi Város Önkormányzatának a kedvtelésből tartott állatok tartásának helyi szabályairól szóló./2016. (. ) önkormányzati rendelete Dióssi Csaba polgármester úr részére Dunakeszi Város Polgármesteri Hivatala Székhelyén Tárgy: Dunakeszi Város Önkormányzatának a kedvtelésből tartott állatok tartásának helyi szabályairól szóló./2016.

Részletesebben

1998. évi XXVIII. törvény az állatok védelméről és kíméletéről 1

1998. évi XXVIII. törvény az állatok védelméről és kíméletéről 1 OptiJUS Opten Kft. I 1998. évi XXVIII. törvény 1998. évi XXVIII. törvény az állatok védelméről és kíméletéről 1 2016.01.01. óta hatályos szöveg Tartalomjegyzék I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1 A törvény

Részletesebben

Csólyospálos Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 8/2004.(VI.25.) KT. számú rendelete az állattartás szabályairól

Csólyospálos Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 8/2004.(VI.25.) KT. számú rendelete az állattartás szabályairól Csólyospálos Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 8/2004.(VI.25.) KT. számú rendelete az állattartás szabályairól (8/2012.(V.31.) rendelettel módosítva) (Egységes szerkezetbe szedve) Csólyospálos

Részletesebben

Ócsárd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2018.(V.15.) számú önkormányzati rendelete a kedvtelésből tartott állatok tartásának szabályairól

Ócsárd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2018.(V.15.) számú önkormányzati rendelete a kedvtelésből tartott állatok tartásának szabályairól Ócsárd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2018.(V.15.) számú önkormányzati rendelete a kedvtelésből tartott állatok tartásának szabályairól Ócsárd Község Önkormányzat Képviselő-testülete az

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT JEGYZİJÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu E L İ T E R J E S Z T É S - a Képviselı-testületnek - az állatok

Részletesebben

Dunakeszi Város Önkormányzata./2016. (. ) önkormányzati rendelete. a kedvtelésből tartott állatok tartásának helyi szabályairól

Dunakeszi Város Önkormányzata./2016. (. ) önkormányzati rendelete. a kedvtelésből tartott állatok tartásának helyi szabályairól Dunakeszi Város Önkormányzata./2016. (. ) önkormányzati rendelete a kedvtelésből tartott állatok tartásának helyi szabályairól Dunakeszi Város Önkormányzata az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998.

Részletesebben

Helyi joganyagok - Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 3/ 2. oldal (3) A bírságot megállapító határozat ellen fellebbezésnek va

Helyi joganyagok - Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 3/ 2. oldal (3) A bírságot megállapító határozat ellen fellebbezésnek va Helyi joganyagok - Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 3/ 1. oldal Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2018. (I. 29.) önkormányzati rendelete a közösségi

Részletesebben

a helyi állattartási rendeletek felülvizsgálatáról

a helyi állattartási rendeletek felülvizsgálatáról E LŐTERJESZTÉS a helyi állattartási rendeletek felülvizsgálatáról Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. október 25-i ülésére Előterjesztő: Bárányné Márton Melinda jegyző Tisztelt

Részletesebben

ATKÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 16/2012. (X.24.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÁLLATTARTÁS HELYI SZABÁLYAIRÓL

ATKÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 16/2012. (X.24.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÁLLATTARTÁS HELYI SZABÁLYAIRÓL ATKÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 16/2012. (X.24.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÁLLATTARTÁS HELYI SZABÁLYAIRÓL Atkár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2012. (X.24.) önkormányzati

Részletesebben

1. A rendelet célja és hatálya

1. A rendelet célja és hatálya Csobánka Község Önkormányzat Képviselő-testületének /2017. (. ) önkormányzati rendelete a kedvtelésből tartott állatok tartásának helyi szabályozásáról Csobánka Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

I. Általános rendelkezések 1.. A rendelet célja

I. Általános rendelkezések 1.. A rendelet célja TERVEZET Herceghalom Község Önkormányzata Képviselő-testületének.../2008.(...) rendelete az eb- és macskatartás szabályairól A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV törvény 16. -ban kapott felhatalmazás

Részletesebben

Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2017. (XII. 20.) önkormányzati rendelete az állatok tartásáról. 1. Általános rendelkezések

Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2017. (XII. 20.) önkormányzati rendelete az állatok tartásáról. 1. Általános rendelkezések Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2017. (XII. 20.) önkormányzati rendelete az állatok tartásáról Ócsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének. /2012. ( ) önkormányzati rendelete. az állattartásról. 1. A rendelet hatálya

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének. /2012. ( ) önkormányzati rendelete. az állattartásról. 1. A rendelet hatálya Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének /2012. ( ) önkormányzati rendelete az állattartásról Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestülete Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011.

Részletesebben

Pétervására Város Önkormányzat Képviselőtestületének 20/2014. (VIII. 28.) önkormányzati rendelete az állattartás helyi szabályairól

Pétervására Város Önkormányzat Képviselőtestületének 20/2014. (VIII. 28.) önkormányzati rendelete az állattartás helyi szabályairól Pétervására Város Önkormányzat Képviselőtestületének 20/2014. (VIII. 28.) önkormányzati rendelete az állattartás helyi szabályairól Pétervására Város Önkormányzat Képviselőtestülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

a kedvtelésből tartott állatok tartására és az állatokkal való bánásmódra vonatkozó legfontosabb rendelkezésekről Jogforrás: /A. 14.

a kedvtelésből tartott állatok tartására és az állatokkal való bánásmódra vonatkozó legfontosabb rendelkezésekről Jogforrás: /A. 14. Jogforrás: 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról 13. Az állattartónak rendelkeznie kell a kötelező immunizálásra vonatkozó mindenkori adatokkal

Részletesebben

Paks Város Önkormányzata képviselő - testülete /2015. ( ) önkormányzati rendelete a kedvtelésből tartott állatok tartásának szabályairól (tervezet)

Paks Város Önkormányzata képviselő - testülete /2015. ( ) önkormányzati rendelete a kedvtelésből tartott állatok tartásának szabályairól (tervezet) Paks Város Önkormányzata képviselő - testülete /2015. ( ) önkormányzati rendelete a kedvtelésből tartott állatok tartásának szabályairól (tervezet) Paks Város Önkormányzata képviselő - testülete az Alaptörvény

Részletesebben

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDŐPONTJA: Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. december 18-i ülésére ELŐTERJESZTÉS CÍME, TÉMÁJA: Javaslat Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Tájékoztatás állatvédelmi ügyek intézéséről

Tájékoztatás állatvédelmi ügyek intézéséről BUDAPEST FŐVÁROS I. KERÜLET BUDAVÁRI POLGÁRMESTERI HIVATAL Víziváros Vár Krisztinaváros Tabán Gellérthegy 1014 Budapest, Kapisztrán tér 1., Levélcím: 1250 Budapest, Pf. 35., Tel: 458-3000, Fax:458-3091

Részletesebben

Tata Város Polgármesterétől 2890 Tata, Kossuth tér 1. Tel.: (36) (34) 588-611 Fax: (36) (34) 586-480 E-mail: polgármester@tata.hu

Tata Város Polgármesterétől 2890 Tata, Kossuth tér 1. Tel.: (36) (34) 588-611 Fax: (36) (34) 586-480 E-mail: polgármester@tata.hu Tata Város Polgármesterétől 2890 Tata, Kossuth tér 1. Tel.: (36) (34) 588-611 Fax: (36) (34) 586-480 E-mail: polgármester@tata.hu Szám: I/1- /2012. E L Ő T E R J E S Z T É S Tata Város Önkormányzati Képviselő-testülete

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET május 17-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET május 17-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Ikt.szám: 131/2012. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. május 17-i ülésére Tárgy: Egyes szabálysértési tárgyú rendelkezéseket megállapító önkormányzati

Részletesebben

Kázsmárk Község Önkormányzat Képviselő- testületének. 11/2016.(VIII.02.) önkormányzati rendelete. az állattartás helyi szabályairól

Kázsmárk Község Önkormányzat Képviselő- testületének. 11/2016.(VIII.02.) önkormányzati rendelete. az állattartás helyi szabályairól Kázsmárk Község Önkormányzat Képviselő- testületének 11/2016.(VIII.02.) önkormányzati rendelete az állattartás helyi szabályairól Kázsmárk Község Önkormányzat képviselő- testülete az Alaptörvény 32.cikk

Részletesebben

A rendelet célja, hatálya

A rendelet célja, hatálya Leányvár Község Önkormányzati Képviselő-testületének 7/2007. (VI. 27.) rendelete az állattartásról (Egységes szerkezetben a 12/2012. (V.30.) és 17/2012. (XI.15.) önkormányzati rendeletek módosításával)

Részletesebben

2. Az ebekre vonatkozó bejelentési és nyilvántartási kötelezettség

2. Az ebekre vonatkozó bejelentési és nyilvántartási kötelezettség Rétság Város Önkormányzat Képviselő-testület 6/2016. (III.02.) önkormányzati rendelete a kedvtelésből tartott eb- és macskatartás szabályairól Rétság Város Önkormányzat Képviselő testülete az Alaptörvény

Részletesebben

6/1996. /IV.30./ sz. önk.rendelet az EBTARTÁSRÓL. A rendelet hatálya 1..

6/1996. /IV.30./ sz. önk.rendelet az EBTARTÁSRÓL. A rendelet hatálya 1.. 6/1996. /IV.30./ sz. önk.rendelet az EBTARTÁSRÓL A rendelet hatálya 1.. Ez a rendelet Város1 Nagyközség közigazgatási területén tartott ebek tulajdonosaira, továbbá az ebek felügyeletével megbízott más

Részletesebben

Lepsény Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete. 4/2002. ( II. 28. ) számú R e n d e l e t e. az állatok tartásáról

Lepsény Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete. 4/2002. ( II. 28. ) számú R e n d e l e t e. az állatok tartásáról Lepsény Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete 4/2002. ( II. 28. ) számú R e n d e l e t e az állatok tartásáról ( egységes szerkezetben a módosítására kiadott 18/2004.(VIII. 30.) számú rendelettel

Részletesebben

1/e. Egyes önkormányzati rendeletek hatályon kívül helyezése június 23. ELŐTERJESZTÉS

1/e. Egyes önkormányzati rendeletek hatályon kívül helyezése június 23. ELŐTERJESZTÉS ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. június 23-i ülésére 1/e. napirend Tárgya: Egyes önkormányzati rendeletek hatályon kívül helyezése Előadó: dr. Takács Béla aljegyző Melléklet:

Részletesebben

Küngös Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2011. (VII.28.) önkormányzati rendelete Az eb-és macska tartás szabályairól

Küngös Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2011. (VII.28.) önkormányzati rendelete Az eb-és macska tartás szabályairól Küngös Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2011. (VII.28.) önkormányzati rendelete Az eb-és macska tartás szabályairól Küngös Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Iromány száma: T/2164. Benyújtás dátuma: :30. Parlex azonosító: AGMK2FQ10001

Iromány száma: T/2164. Benyújtás dátuma: :30. Parlex azonosító: AGMK2FQ10001 Iromány száma: T/2164. Benyújtás dátuma: 2018-10-09 17:30 Miniszterelnökség Parlex azonosító: AGMK2FQ10001 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Tárgy: Törvényjavaslat benyújtása Benyújtó: Dr.

Részletesebben

Lébény Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2011. (X.28.) önkormányzati rendelete az állattartás helyi szabályairól

Lébény Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2011. (X.28.) önkormányzati rendelete az állattartás helyi szabályairól Lébény Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2011. (X.28.) önkormányzati rendelete az állattartás helyi szabályairól Lébény Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. november 20-ai rendes ülésére.

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. november 20-ai rendes ülésére. Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány Kossuth L. u. 18. titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040., Fax: 24/521-056. www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzat

Részletesebben

JAVASLAT. Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének az állattartás helyi szabályairól szóló önkormányzati rendelet megalkotásáról

JAVASLAT. Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének az állattartás helyi szabályairól szóló önkormányzati rendelet megalkotásáról Székesfehérvár Megyei Jogú Város Jegyzője Szám: NYÍLT ÜLÉS! Az előterjesztést tárgyaló testület megnevezése: Közgyűlés JAVASLAT Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének az állattartás

Részletesebben

41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet. a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról

41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet. a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról A Kormány az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 49. -a (3) bekezdésének f)

Részletesebben

VÁSÁROSNAMÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK* 20/2001. (VIII. 06.)** Ök. r e n d e l e t e 1. az állattartás szabályairól.

VÁSÁROSNAMÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK* 20/2001. (VIII. 06.)** Ök. r e n d e l e t e 1. az állattartás szabályairól. VÁSÁROSNAMÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK* 20/2001. (VIII. 06.)** Ök. r e n d e l e t e 1 az állattartás szabályairól. (Egységes szerkezetben!) Vásárosnamény Város Önkormányzatának (a továbbiakban:

Részletesebben

Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2017. (III. 31.) önkormányzati rendelete. az ebek tartásról

Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2017. (III. 31.) önkormányzati rendelete. az ebek tartásról Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2017. (III. 31.) önkormányzati rendelete az ebek tartásról Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő testülete Magyarország Alaptörvényének 32.

Részletesebben

az állatok tartásáról

az állatok tartásáról M A GY A R KE S Z I KÖ Z S É G K É P V IS E L Ő - T E S T Ü L E T É N E K 4/2000. (II.15.) számú rendelete az állatok tartásáról Magyarkeszi Önkormányzati Képviselő-testülete az 1990. évi LXV. torvény

Részletesebben

a helyi állattartás szabályairól (Egységes szerkezetbe foglalva és lezárva: 2009. október 2.)

a helyi állattartás szabályairól (Egységes szerkezetbe foglalva és lezárva: 2009. október 2.) BAKONYPÖLÖSKE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10./ 2004. (IX.16.) rendelete a helyi állattartás szabályairól (Egységes szerkezetbe foglalva és lezárva: 2009. október 2.) Bakonypölöske Község

Részletesebben

Tápióság Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2012. (V.31.) önkormányzati rendelete

Tápióság Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2012. (V.31.) önkormányzati rendelete Tápióság Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2012. (V.31.) önkormányzati rendelete az egyes tiltott, közösségellenes magatartások szabályozásáról, valamint a szabálysértési tényállást tartalmazó

Részletesebben

59/2004. (X.20.) rendelete egységes szerkezetbe foglalt szövege

59/2004. (X.20.) rendelete egységes szerkezetbe foglalt szövege Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete AZ ÁLLATTARTÁSRÓL SZÓLÓ 34/2007. (X.25.), 12/2009. (V.25.) 18/2012. (V.25.), 21/2012. (VI.22.) 41/2012. (XI.12.), 18/2014. (V.27.), 24/2014. (IX.29.), 6/2015.

Részletesebben

Kemence Község Önkormányzatának. 4/2010.( II.16.) rendelet. az állattartás helyi szabályairól

Kemence Község Önkormányzatának. 4/2010.( II.16.) rendelet. az állattartás helyi szabályairól Kemence Község Önkormányzatának 4/2010.( II.16.) rendelet az állattartás helyi szabályairól Kemence Község Önkormányzatának 4/2010.( II.16.) rendelet az állattartás helyi szabályairól Kemence Község Önkormányzata

Részletesebben

Előterjesztés Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő testületének november 25-én tartandó ülésére. Tisztelt képviselő testület!

Előterjesztés Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő testületének november 25-én tartandó ülésére. Tisztelt képviselő testület! HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT P O L G Á R M E S T E R E 4242. HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295 Előterjesztés Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő testületének 2011.

Részletesebben

Magyar joganyagok évi XXVIII. törvény - az állatok védelméről és kíméletéről 2. oldal g)1 a Magyar Honvédség, a rendvédelmi szervek, a Nemzeti

Magyar joganyagok évi XXVIII. törvény - az állatok védelméről és kíméletéről 2. oldal g)1 a Magyar Honvédség, a rendvédelmi szervek, a Nemzeti Magyar joganyagok - 1998. évi XXVIII. törvény - az állatok védelméről és kíméletéről 1. oldal 1998. évi XXVIII. törvény az állatok védelméről és kíméletéről 1 Az Országgyűlés - annak tudatában, hogy az

Részletesebben

1998. évi XXVIII. törvény. az állatok védelméről és kíméletéről. I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A törvény célja.

1998. évi XXVIII. törvény. az állatok védelméről és kíméletéről. I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A törvény célja. 1998. évi XXVIII. törvény az állatok védelméről és kíméletéről Az Országgyűlés - annak tudatában, hogy az állatok érezni, szenvedni és örülni képes élőlények, tiszteletben tartásuk, jó közérzetük biztosítása

Részletesebben

/2012. (.) 14/2009. (V.15.)

/2012. (.) 14/2009. (V.15.) Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének /2012. (.) önkormányzati rendelete az állatok tartásáról szóló 14/2009. (V.15.) önkormányzati rendelet módosításáról Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának

Részletesebben

Módosítások: a) 24/2005. (IX. 19.) ör. b) 22/2011. (V. 2.) ör. c) 16/2012. (V. 31.) ör. d) 26/2012. (IX. 27.) ör. /2012. X. 1- I.

Módosítások: a) 24/2005. (IX. 19.) ör. b) 22/2011. (V. 2.) ör. c) 16/2012. (V. 31.) ör. d) 26/2012. (IX. 27.) ör. /2012. X. 1- I. 2004-10d 10/2004 (II. 16.) Budapest Főváros Terézváros önkormányzati rendelete a helyi állattartás rendjéről Módosítások: a) 24/2005. (IX. 19.) ör. b) 22/2011. (V. 2.) ör. c) 16/2012. (V. 31.) ör. d) 26/2012.

Részletesebben

1998. évi XXVIII. törvény. az állatok védelméről és kíméletéről. I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A törvény célja.

1998. évi XXVIII. törvény. az állatok védelméről és kíméletéről. I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A törvény célja. 1998. évi XXVIII. törvény az állatok védelméről és kíméletéről Az Országgyűlés annak tudatában, hogy az állatok érezni, szenvedni és örülni képes élőlények, tiszteletben tartásuk, jó közérzetük biztosítása

Részletesebben

Héri Anikó AZ ÁLLATOK VÉDELMÉRŐL ÉS KÍMÉLETÉRŐL SZÓLÓ 1998. ÉVI XXVIII. TÖRVÉNY 2012. JANUÁR 1. NAPJÁTÓL HATÁLYOS LEGFONTOSABB MÓDOSÍTÁSAI

Héri Anikó AZ ÁLLATOK VÉDELMÉRŐL ÉS KÍMÉLETÉRŐL SZÓLÓ 1998. ÉVI XXVIII. TÖRVÉNY 2012. JANUÁR 1. NAPJÁTÓL HATÁLYOS LEGFONTOSABB MÓDOSÍTÁSAI Héri Anikó Agrárjogi Tanszék Témavezető: Kurucz Mihály AZ ÁLLATOK VÉDELMÉRŐL ÉS KÍMÉLETÉRŐL SZÓLÓ 1998. ÉVI XXVIII. TÖRVÉNY 2012. JANUÁR 1. NAPJÁTÓL HATÁLYOS LEGFONTOSABB MÓDOSÍTÁSAI I. Bevezetés Az Országgyűlés

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS március 28-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS március 28-i rendes ülésére Új napirendi pont 34. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. március 28-i rendes ülésére Tárgy: Az állatok tartásáról és védelméről

Részletesebben

1998. évi XXVIII. törvény. az állatok védelméről és kíméletéről 1

1998. évi XXVIII. törvény. az állatok védelméről és kíméletéről 1 - 1-1998. évi XXVIII. törvény 1 Az Országgyűlés annak tudatában, hogy az állatok érezni, szenvedni és örülni képes élőlények, tiszteletben tartásuk, jó közérzetük biztosítása minden ember erkölcsi kötelessége,

Részletesebben

Tiltott, közösségellenes magatartás

Tiltott, közösségellenes magatartás Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2012. (V.22.) önkormányzati rendelete az egyes szabálysértési tárgyú rendelkezéseket megállapító önkormányzati rendeletek

Részletesebben

Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselőtestületének 32/2006. (XI. 30.) számú rendelete az állatok tartásáról

Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselőtestületének 32/2006. (XI. 30.) számú rendelete az állatok tartásáról Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselőtestületének 32/2006. (XI. 30.) számú rendelete az állatok tartásáról Kihirdetve: 2006. november 30. Józan Judit jegyző Módosítva: Hatályos: 19/2009. (V.28.)

Részletesebben

Irosraányszém7 I4 A 06A évi... törvény. az állatok védelméről és kíméletéről szóló évi XXVIII. törvény módosításáról

Irosraányszém7 I4 A 06A évi... törvény. az állatok védelméről és kíméletéről szóló évi XXVIII. törvény módosításáról Irosraányszém7 I4 A 06A Érkswkt : 2009 ökt 2 9. 2009. évi... törvény az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény módosításáról 1. Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998.

Részletesebben

Algyő Nagyközség Önkormányzat. Képviselő-testületének. 32/2012. (X.5.) Önkormányzati rendelete. az állatok tartásáról. / egységes szerkezetben /

Algyő Nagyközség Önkormányzat. Képviselő-testületének. 32/2012. (X.5.) Önkormányzati rendelete. az állatok tartásáról. / egységes szerkezetben / Algyő Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 32/2012. (X.5.) Önkormányzati rendelete az állatok tartásáról / egységes szerkezetben / Hatályos: 2012.10.01.-től Algyő Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

2013.01.01-től hatályos állatvédelmi törvény

2013.01.01-től hatályos állatvédelmi törvény 2013.01.01-től hatályos állatvédelmi törvény 1998. évi XXVIII. törvény az állatok védelméről és kíméletéről Az Országgyűlés - annak tudatában, hogy az állatok érezni, szenvedni és örülni képes élőlények,

Részletesebben

SZÓLÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 22/2004. (VII.27.) SZÁMÚ R E N D E L E T E AZ ÁLLATTARTÁSRÓL

SZÓLÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 22/2004. (VII.27.) SZÁMÚ R E N D E L E T E AZ ÁLLATTARTÁSRÓL SZÓLÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 22/2004. (VII.27.) SZÁMÚ R E N D E L E T E AZ ÁLLATTARTÁSRÓL Szólád Község Képviselő-testülete (a továbbiakban: képviselő-testület) az Alkotmány 44/A. (2) bekezdése és a

Részletesebben

Nagybakónak Község Önkormányzati Képviselő-testületének. A 5/1999.(III.01.) rendeletével módosított 4/1991.(V.24.) önkormányzati rendelete

Nagybakónak Község Önkormányzati Képviselő-testületének. A 5/1999.(III.01.) rendeletével módosított 4/1991.(V.24.) önkormányzati rendelete Nagybakónak Község Önkormányzati Képviselő-testületének A 5/1999.(III.01.) rendeletével módosított 4/1991.(V.24.) önkormányzati rendelete egységes szerkezetben Az állattartásról 1. A rendelet hatálya kiterjed

Részletesebben

elismerve azt a megkülönböztetetten nagy értéket, amelyet az állatvilág egésze és annak egyedei jelentenek az emberiség számára,

elismerve azt a megkülönböztetetten nagy értéket, amelyet az állatvilág egésze és annak egyedei jelentenek az emberiség számára, 1998. évi XXVIII. törvény az állatok védelméről és kíméletéről 2013.07.20 2014.06.30 24 1998. évi XXVIII. törvény az állatok védelméről és kíméletéről 1 Az Országgyűlés annak tudatában, hogy az állatok

Részletesebben

Kamond Község Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2004./IX.15./ rendelete. az állatok tartásáról ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

Kamond Község Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2004./IX.15./ rendelete. az állatok tartásáról ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1 Kamond Község Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2004./IX.15./ rendelete az állatok tartásáról Kamond Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv.

Részletesebben

Tájékoztatás állatvédelmi ügyek intézéséről

Tájékoztatás állatvédelmi ügyek intézéséről Tájékoztatás állatvédelmi ügyek intézéséről Részletes tájékoztatás az ügymenetről: Az állatvédelmi hatóság kijelöléséről szóló 334/2006. (XII. 23.) számú Korm. rendelet 1. (1) bekezdésében a Kormány elsőfokú

Részletesebben

Rendelet-tervezet társadalmi egyeztetésre

Rendelet-tervezet társadalmi egyeztetésre Rendelet-tervezet társadalmi egyeztetésre Törvényi előírás miatt önkormányzati rendelet nem korlátozhatja a haszonállatok tartását, ezért a képviselő-testület hatályos rendeletét felülvizsgálta és új rendeletet

Részletesebben

KÖVEGY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 5/2000. 1111.29.1 Ö.r. számú rendelete AZ ÁLLATOK TARTÁSÁRÓL

KÖVEGY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 5/2000. 1111.29.1 Ö.r. számú rendelete AZ ÁLLATOK TARTÁSÁRÓL KÖVEGY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 5/2000. 1111.29.1 Ö.r. számú rendelete AZ ÁLLATOK TARTÁSÁRÓL Ezen rendelet 2000. március 29. napján kihirdetésre került. Kövegy, 2000. március 29. Dr Bagi Mária jegyző 1 Kövegy

Részletesebben

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának 29/2007. (IX. 19.) rendelete az önálló közterület-felügyeletről

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának 29/2007. (IX. 19.) rendelete az önálló közterület-felügyeletről Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának 29/2007. (IX. 19.) rendelete az önálló közterület-felügyeletről Belváros-Lipótváros Önkormányzat Képviselő-testülete a Fővárosi Önkormányzat

Részletesebben

JAVASLAT a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek megszegésének jogkövetkezményeiről szóló 36/2013 (XII.19) rendelet módosítására

JAVASLAT a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek megszegésének jogkövetkezményeiről szóló 36/2013 (XII.19) rendelet módosítására Előterjesztő:Szitka Péter polgármester Készítette.DrPiskóthy László főtanácsos JAVASLAT a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek megszegésének jogkövetkezményeiről szóló 36/2013 (XII.19) rendelet

Részletesebben

CSÖRÖG KÖZSÉG KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2003.(VI.26.) számú rendelete az állatok tartásáról

CSÖRÖG KÖZSÉG KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2003.(VI.26.) számú rendelete az állatok tartásáról CSÖRÖG KÖZSÉG KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2003.(VI.26.) számú rendelete az állatok tartásáról Csörög Község Képviselı-testülete az Önkormányzatokról szóló 1990.évi LXV. törvény 16..(1) bekezdésében kapott

Részletesebben

A Kormány 115/2012. (VI. 11.) Korm. rendelete egyes állatvédelmi tárgyú kormányrendeletek módosításáról

A Kormány 115/2012. (VI. 11.) Korm. rendelete egyes állatvédelmi tárgyú kormányrendeletek módosításáról 11722 MAGYAR KÖZLÖNY 2012. évi 70. szám A Kormány 115/2012. (VI. 11.) Korm. rendelete egyes állatvédelmi tárgyú kormányrendeletek módosításáról A Kormány a 1 2. tekintetében az állatok védelmérõl és kíméletérõl

Részletesebben

Város Polgármestere. Ebrendeletről

Város Polgármestere. Ebrendeletről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/233 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: beruhazas@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Ebrendeletről

Részletesebben

Nagyfüged Önkormányzat képviselő-testületének 8/2007(V. 10.) számú rendelete. az állattartásról

Nagyfüged Önkormányzat képviselő-testületének 8/2007(V. 10.) számú rendelete. az állattartásról Nagyfüged Önkormányzat képviselő-testületének 8/2007(V. 10.) számú rendelete az állattartásról a módosításokkal egységes szerkezetben A Nagyfüged Önkormányzat Képviselő-testülete A helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Város Polgármestere. Ebtartással összefüggő kérdésekről

Város Polgármestere. Ebtartással összefüggő kérdésekről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/233 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: beruhazas@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Ebtartással összefüggő

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kakucs Község Önkormányzata Képviselő-testületének a szeptember 28-ai ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kakucs Község Önkormányzata Képviselő-testületének a szeptember 28-ai ülésére 1 E L Ő T E R J E S Z T É S Kakucs Község Önkormányzata Képviselő-testületének a 2012. szeptember 28-ai ülésére Tárgy: Az állattartás szabályairól szóló 13/2001. (XI. 06.) önkormányzati rendelet hatályon

Részletesebben

A "Budapest" név és változatai felvétele, használata. A "Budapest" név jelentette érték megóvásához, a név méltóságának és presztízsének

A Budapest név és változatai felvétele, használata. A Budapest név jelentette érték megóvásához, a név méltóságának és presztízsének Az előterjesztés 1. számú melléklete Budapest Főváros Önkormányzata Közgyűlésének... 12012. (...... )önkormányzati rendelete a "Budapest" név és változatai felvételéről, valamint használatáról Budapest

Részletesebben

Bak Község Önkormányzati Képvisel -testülete. 4/2008. (II. 16.) önkormányzati rendelete AZ ÁLLATTARTÁS, EBTARTÁS HELYI SZABÁLYAIRÓL

Bak Község Önkormányzati Képvisel -testülete. 4/2008. (II. 16.) önkormányzati rendelete AZ ÁLLATTARTÁS, EBTARTÁS HELYI SZABÁLYAIRÓL Bak Község Önkormányzati Képvisel -testülete 4/2008. (II. 16.) önkormányzati rendelete AZ ÁLLATTARTÁS, EBTARTÁS HELYI SZABÁLYAIRÓL A módosításokkal: 9/2012. (IV. 27.) ÖR, 15/2012. (X. 05.) ÖR egységes

Részletesebben

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzat Képviselőtestületének 27/2012 (VI.06.) önkormányzati rendelete

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzat Képviselőtestületének 27/2012 (VI.06.) önkormányzati rendelete Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzat Képviselőtestületének 27/2012 (VI.06.) önkormányzati rendelete a Belváros-Lipótváros Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatáról és Szabályozási

Részletesebben

- 2 - Sárospatak, 2012. november 21. Készítette: Törökné Hornyák Rita vezetı-tanácsos. Jegyzıi feladatokat ellátó. Dankóné Gál Terézia

- 2 - Sárospatak, 2012. november 21. Készítette: Törökné Hornyák Rita vezetı-tanácsos. Jegyzıi feladatokat ellátó. Dankóné Gál Terézia SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT JEGYZİJÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu E L İ T E R J E S Z T É S - a Képviselı-testületnek - az állatok

Részletesebben

Hidegség Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2006.(I. 25.) önkormányzati rendelete. az ebtartás szabályairól

Hidegség Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2006.(I. 25.) önkormányzati rendelete. az ebtartás szabályairól Hidegség Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2006.(I. 25.) önkormányzati rendelete az ebtartás szabályairól Hidegség Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

KEREKI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 5/2009.(III.31.) számú r e n d e l e t e AZ ÁLLLATTARTÁSRÓL

KEREKI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 5/2009.(III.31.) számú r e n d e l e t e AZ ÁLLLATTARTÁSRÓL KEREKI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 5/2009.(III.31.) számú r e n d e l e t e AZ ÁLLLATTARTÁSRÓL Kereki Község Képviselő-testülete (a továbbiakban: képviselő-testület) az állategészségügyről szóló 2005. évi

Részletesebben

ajánlás a kiegészít ő az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény módosításáról szóló T/4247. számú törvényjavaslat

ajánlás a kiegészít ő az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény módosításáról szóló T/4247. számú törvényjavaslat T/4247/52. szám ORSZÁGGY ÜLÉS HIVATALA Érkezett: 2011 OKT 1 3. Y S Ő p i i 9 Az Országgyűlé s Fenntartható fejlődés bizottságának Mez őgazdaság i bizottságának Önkormányzati és területfejlesztés i bizottságána

Részletesebben

Rábakecöl Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2009.(IV.01.) rendelete az ebtartásról

Rábakecöl Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2009.(IV.01.) rendelete az ebtartásról Rábakecöl Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2009.(IV.01.) rendelete az ebtartásról A helyi önkormányzatokról szóló többször módosított 1990. évi LXV. tv. 16. (1) bekezdésében foglalt felhatalmazás

Részletesebben

Pánd község önkormányzatának 10/2005./X.15./ számú rendelete a helyi állattartás szabályairól

Pánd község önkormányzatának 10/2005./X.15./ számú rendelete a helyi állattartás szabályairól Pánd község önkormányzatának 10/2005./X.15./ számú rendelete a helyi állattartás szabályairól Pánd Önkormányzat az Alkotmány 44/A.. (2) bekezdésében biztosított jogkörében eljárva, az állategészségügyről

Részletesebben

Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2009.(IX.16.) rendelete. a helyi állattartásról

Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2009.(IX.16.) rendelete. a helyi állattartásról Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2009.(IX.16.) rendelete a helyi állattartásról Nagyhalász Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949.

Részletesebben

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének 25/2012. (V. 31.) 1 önkormányzati rendelete 2 a tiltott, közösségellenes magatartásra vonatkozó egyes önkormányzati rendelkezések megállapításáról,

Részletesebben

CSÖRÖG KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2008.(I. 20.) rendelete az állatok tartásáról.

CSÖRÖG KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2008.(I. 20.) rendelete az állatok tartásáról. CSÖRÖG KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2008.(I. 20.) rendelete az állatok tartásáról. Csörög Község Képviselő-testülete az Önkormányzatokról szóló 1990.évi LXV. törvény 16..(1) bekezdésében kapott felhatalmazás

Részletesebben

KAPUVÁR VÁROS CÍMZETES FŐJEGYZŐJE 9330 KAPUVÁR, Fő tér 1. GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYE : 96/ , Fax: 96/

KAPUVÁR VÁROS CÍMZETES FŐJEGYZŐJE 9330 KAPUVÁR, Fő tér 1. GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYE : 96/ , Fax: 96/ KAPUVÁR VÁROS CÍMZETES FŐJEGYZŐJE 9330 KAPUVÁR, Fő tér 1. GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYE : 96/596-002, Fax: 96/596-005 E-mail: jegyzo@kapuvar.hu. napirendi pont Tárgyalja: ÜKB Egyes szabálysértési tényállásokat

Részletesebben

Sand Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 7/1999.(VII.05.) Kt. számú rendelete az állatok tartásáról. Bevezető rendelkezések

Sand Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 7/1999.(VII.05.) Kt. számú rendelete az állatok tartásáról. Bevezető rendelkezések Sand Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 7/1999.(VII.05.) Kt. számú rendelete az állatok tartásáról Sand Község Önkormányzati Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény

Részletesebben

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának 42/2007. (X. 19.) rendelete a kerékbilincs alkalmazásáról. Általános szabályok

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának 42/2007. (X. 19.) rendelete a kerékbilincs alkalmazásáról. Általános szabályok Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának 42/2007. (X. 19.) rendelete a kerékbilincs alkalmazásáról Belváros-Lipótváros Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület részére. Javaslat egyes önkormányzati rendeletek módosítására és hatályon kívül helyezésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület részére. Javaslat egyes önkormányzati rendeletek módosítására és hatályon kívül helyezésére Budapest Főváros IV. kerület, Újpest Önkormányzat POLGÁRMESTERE :1041 Budapest, István út. 14. :231-3131 Fax:231-3133 e-mail: wintermantel.zsolt@ujpest.hu ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület részére Tárgy:

Részletesebben

I. fejezet. Általános rendelkezések

I. fejezet. Általános rendelkezések Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata 24/2010.(VI. 30.) sz. rendelete az állattartás helyi szabályairól (Egységes szerkezetben a módosításáról szóló 31/2010.(IX.15.) és a.../2012. (IV....) önkormányzati

Részletesebben

Iromány száma: T/ Benyújtás dátuma: :11. Parlex azonosító: 3QX7J85F0001

Iromány száma: T/ Benyújtás dátuma: :11. Parlex azonosító: 3QX7J85F0001 Iromány száma: T/15370. Benyújtás dátuma: 2017-04-26 17:11 Miniszterelnökség Parlex azonosító: 3QX7J85F0001 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Tárgy: Törvényjavaslat benyújtása Benyújtó: Dr.

Részletesebben

Város Polgármestere. Ebtartással összefüggő kérdésekről

Város Polgármestere. Ebtartással összefüggő kérdésekről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/233 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: beruhazas@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Ebtartással összefüggő

Részletesebben

1. A helyi önkormányzati jelképek és a település neve használatának rendjéről szóló 36/1995. (XI. 23.) önkormányzati rendelet módosítása

1. A helyi önkormányzati jelképek és a település neve használatának rendjéről szóló 36/1995. (XI. 23.) önkormányzati rendelet módosítása Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2012. (V. 04.) önkormányzati rendelete egyes szabálysértési tárgyú rendelkezéseket megállapító helyi rendeletek

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 30/2012. (X.01.) önkormányzati rendelete az állatok tartásáról

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 30/2012. (X.01.) önkormányzati rendelete az állatok tartásáról Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének /12. (X.01.) önkormányzati rendelete az állatok tartásáról Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyőlése az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben