Szlovákiának vannak magas bércei, kiváló term földjei, nagy folyói és fürge patakjai. Körülvesz a dics történelem és lüktet a modern élet.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szlovákiának vannak magas bércei, kiváló term földjei, nagy folyói és fürge patakjai. Körülvesz a dics történelem és lüktet a modern élet."

Átírás

1 T O P S z l o v á k i a

2 Kis Nagy Ország

3 Szlovákiának vannak magas bércei, kiváló term földjei, nagy folyói és fürge patakjai. Körülvesz a dics történelem és lüktet a modern élet. A természeti szépségek nyugalmát kiegészítik a gyógyvizes források, az étel és a bor formálja a tegnap és a ma kultúráját, a vidék békés csendje ellensúlyozza a nagyvárosok nyüzsgését.

4 Pozsony a Szlovák Nemzeti Felkelés hídja Pozsony f város Pozsony, melyet gyakran a Duna szép leányának is neveznek, a maga félmilliónyi lakosával a Morva folyó és az európai nagyfolyam, a Duna összefolyása, északon a Kárpátok, délen pedig a Csallóköz term földjei közt terül el. Pozsonynak különleges helyzete abból is adódik, hogy közvetlen határos a szomszédos Magyarországgal és Ausztriával.

5 A Pozsonyi vár

6 Pozsony Mihálykapu

7 Pozsony umil Szlovák Nemzeti Színház Az éjjeli Pozsony Pozsony az északi balti államokat és a Földközi tengert összeköt Borostyán út, valamint a keletr l nyugat felé tartó Duna-menti utak keresztez désénél keletkezett. Az id k szele erre vitte a keltákat, rómaiakat majd a szlávokat, Pozsony volt a történelmi Magyarország koronázó városa, s t 1526 és 1784 között Magyarország f városa. A régmúlt id kb l századból való Óvárosháza, a Prímás-palota, a Grasschalkovichpalota, amely jelenleg a köztársasági elnök rezidenciája. A város er dítményrendszerének négy kapuja közül egyedüliként maradt fenn a 14. századból a Mihály-kapu. Sétáinkon megcsodálhatjuk az els pozsonyi egyetem, az Academia Istropolitana épületét, a Nemzeti Színházat és sok felújított palotát. sok gyönyör történelmi emlék maradt, mint például a város jelképe, a pozsonyi vár, tövében a gótikus Szent Márton székesegyházzal, ahol szent István koronájával tizenkilenc magyar uralkodót koronáztak. Közülük a legismertebb Mária Terézia. A város történelmi központjában található a 15.

8 A Csejtei ( achtice) vár romjai Várak és kastélyok A Beckói (Beckov) vár A tekintélyparancsoló falakkal rendelkez óriásvárak emlékeznek a középkori lakomákra, a lovagi tornákra és a sok háborúra. A termek és várkertek megtekintése nem mindennapi élményt nyújt a látogatónak. Árva (Orava) vára Szlovákia legszebb várai közé tartozik. A vár az árvai régió jelképe lett, legmagasabb része 112 méterrel van az Árva folyó szintje fölött. Még a 13. század közepén alapították és a lengyel-magyar határ stratégiai építkezéseihez tartozott. A várat az ellenségnek sohasem sikerült bevennie.

9 Az Árvai (Orava) vár

10 A nyitrai (Nitra) vár A Dévényi (Devín) vár A romantikus bajmóci (Bojnice) vár, részben meg rizve a gótikus és reneszánsz alapokat, Fels -Nyitra vidékének nagy részér l látható. A vár Bajmóc kisváros nyugati szélén található. Az els írásbeli emlékek a 12. évszázad elejére nyúlnak vissza. A paloták, a kápolna és a tornyok meredek tet i kihangsúlyozzák vár sziluettjét. A romantikus középkori vár képzetéhez hozzátartoznak a részletek is, ilyenek a nyílások, a kapuk, a falak, az attikák és a kovácsolt tartozékok.

11 A Bajmóci (Bojnice) vár

12 A Magas Tátra vonulata A Tátra a legkisebb óriáshegység Rohá e A Magas Tátra területe 341 km 2, ebb l Szlovákia területén 260 km 2 található. Legmagasabb csúcsa a Gerlachfalvi csúcs (Gerlachovský štít), magassága 2665m a tenger fölött. A 2500m tengerszint fölötti magasságot a Magas Tátra 25 csúcsa éri el. A Tátra lehet séget ad a magashegyi turizmusra, hegymászásra, de a kellemes sétákra és kerékpártúrákra is. A túrák és séták célja nemcsak a közvetlen hegycsúcsok alatt lév turistaházak, hanem a kristálytiszta viz hegyi tavak. Közülük a legismertebbek a Csorba-tó, Poprádi-tó, K pataki-tó és a Nagy-Hincó-tó, amely a legnagyobb tátrai tó.

13 Alpinistasíelés a Magas Tátrában Kriván (Krivá ) A Magas Tátra a Kárpátok ívének legmagasabb és legnagyobb hegysége. A csúcsok alakját a jégtömbök alakították ki, Nagyságukban és alakzatilag is érdekesek, akárcsak a mély völgyek és katlanok, melyek alján tengerszemek tavak szunnyadnak.

14 A kirándulások kedvelt helye a Tarajka (Hrebienok), ahová Ótátrafüredr l (Starý Smokovec) az új, földön közleked drótkötélpályán juthatunk el. Nem mindennapos élmény a függ drótkötélpályán való utazás, amely egyetlen tartóoszlop nélkül közlekedik a Lomnici nyereg (Lomnické sedlo) és a Lomnici csúcs (Lomnický štít) között (2632m a tengerszint fölött). Az Alacsony Tátra hegygerince A Tery turistaház Magas Tátra Alpesi sízés a Magas Tátrában K pataki tó a Lomnici csúcs alatt

15 Kabinos felvonó a Lomnici csúcs felé

16 A Dobšinai jégbarlang A természet mutatványai

17 A természet szépségeit gazdagítják a felszín alatt elrejtett ékszerek ezekhez tartoznak a barlangok és azok gyönyör szegletei. Szlovákiában negyvennégy van bel lük, közülük tizenkett hozzáférhet a nyilvánosság részére. Séta a csodálatos oszlopok közt, a természetes koncertterem zenéjének hangja, csónakázás a földalatti folyókon ezek azok az élmények, melyek még inkább fokozzák a természet szépségét. A Magas Tátra A Szlovák paradicsom Šafrán A martonházai (Ochtin) aragonitbarlang A Szlovák paradicsomban található a dobšinái jégbarlang, amely Európa legismertebb jégbarlangjai közé tartozik. Nemcsak az alacsony tengerszint fölötti magassága miatt érdekes, leny göz k a jégb l kialakult alagutak, oszlopok és a jégbefagyott vízesések. A Szlovák Érchegységben (Slovenské Rudohorie) található a gyönyör alakzatokat tartalmazó martonházai (Ochtin) aragonitbarlang. A vasvirágokra és bokrokra emlékeztet aragonit-alakzatok állandóan növekednek, így tükröz dik rajtuk a tisztaság és a törékenység nom bája.

18 Az Alacsony Tátra gerince

19 A Domicai barlang Alacsony Tátra Verbici tó (Vrbické pleso) A Sebeséri-barlang (Bystrianská jasky a) Az Alacsony Tátrában található a Déményfalvi-barlang (Demänovská jasky a), melyet a mészköves sziklák mélyén a folyó vize vájt és alakított ki, létrehozva a barlangfolyosók szerteágazó rendszerét. A színek és alakzatok elb völ hatását hivatottak kifejezni az elnevezések is, mint smaragd-tó, rózsaterem, fekete-galéria, arany-galéria tóval.

20 A Szepesi vár (Spišský hrad) Kelet-Szlovákia látogatóit visszavezetik a gótika világába a gyönyör, épen megmaradt emlékek, melyeket a Gótikus úton tekinthetnek meg. Mint a Szent István királyi korona gyöngyszemei, egymás mellett találhatók ezek az ékszerek: Szepesváralja (Spišské Podhradie) gótikus katedrálisa, János- Pál mester világhír oltára L csén (Levo a) és még nagyon sok leírhatatlanul gyönyör és épen megmaradt templom. A Gótikus út

21

22 Krasznahorka (Krásna Hôrka) Betlér (Betliar) Zsigra (Žehra) Szentlélek templom Kassa (Košice) Szent Erzsébet székesegyház L cse (Levo a) Tanácsház A Gótikus út hossza 267 km. A teljes korút bemutatja a Szepesség és Gömör legértékesebb gyöngyszemeit, a magasan a hegyeken buszkén álló várakat, az egyben épen maradt történelmi városközpontokat, múzeumokat és katedrálisokat, de a kevésbé ismert falusi templomokat, a polgárok és mesteremberek házait vagy a romantikus k hidakat is. A Gótikus út azokat a leny göz emlékek szépségét mutatja be, melyeket az el z kultúrtörténeti korszakok hagytak számunkra. A térség gótikus emlékei mellett szívesen látogatott hely a Krasznahorkai vár vagy a Betléri kastély a gyönyör 70 hektár terület parkjával, melyben a világ számos részér l származó exotikus növény is megtalálható.

23 Szent Jakab templom L csén - a l csei Pál mester fából készült oltára

24 Selmecbánya (Banská Štiavnica) Az Új vár Arany és ezüst a középkorban

25 Selmecbánya Szentháromság tér Szentantali (Svätý Anton) kastély Selmecbánya Az arany és az ezüst már régt l a gazdagság és a hatalom jelképe volt. A király bányavárosok ezeknek az ásványoknak a bányászatával támogatták a magyar uralkodók trónját. Dics múltjukra és erejükre is emlékezhetünk körmöcbányai (Kremnica) vagy selmecbányai (Banská Štiavnica) sétáinkon.

26 Körmöcbánya a f tér és vár Európa közepe Körmöcbányát, az egykori szabad királyi várost a gazdag arany és ezüst lel helyek miatt Európa arany közepének is hívták. Aranykorában a 14. században a város Magyarország fontos tartópillére volt. Fejl dése és dics sége legfontosabb id szakát felidézhetjük a hozzáférhet vé tett bányatárnák megtekintésekor, ahol az akkori id k találmányainak segítségével ezeket az ásványokat bányászták. A város szép történelmi központjában lév m emlékek mellett különösen is érdekes lehet a pénzverde. Megszakítás nélkül már a 14. század óta m ködik, itt verték az els garasokat. Jelenleg itt verik a szlovák eurós váltópénzt. A verdében található a régi zet eszközök és értékes g zzel hajtott pénzver gépek kiállítása is. Selmecbánya (Banská Štiavnica), a középkori magyarországi bányászatnak a következ aranyos ékszere. A látogatót a város régi dics ségének szele érinti meg lépésr l lépésre. Az Ásványkiállítás, a régi vagy az új várban látható kiállítások, vagy a bányásztárnák bemutatója és a különleges természetes skanzen a maga megmaradt korabeli épületeivel, mind a város és kornyékének életet eleveníti fel az itteni bányászat legdics bb korszakából. A turistakísér k korabeli öltözékben mutatják be látogatóknak a kemény bányászmesterség történelmét. A pillanat hatása alá kerülünk, ha magunkhoz vesszük a régi bányászsisakot és a lámpást, melyeket a látogatás idején magunknál tartunk. Selmecbánya felkerült az UNESCO világ és kulturális örökség listájára és évente több mint 40 ezer a látogatója. A város 2008-ban ünnepli kiváltságai elnyerésének 770-edik évfordulóját.

27 Körmöcbánya csonttár a várnál

28 Szlovák Nemzeti Színház új épület Modern m vészet Pozsony Hviezdoslav tér Szlovákiát áthatja a történelem, teli van múzeumokkal és galériákkal. A régi m vészeti ágakat most már kiegészíti a hiteles és pályakezd szlovák m vészek m vészete. A modern m vészet elemeit f városi sétáinkon már a szabad ég alatt is megtaláljuk.

29

30 Borút a Kis-Kárpátokban Borút Borban az igazság, és azt egyéb más érdekes gasztronómiai élménnyel együtt megtalálhatjuk egy kellemes borúton.

31 Szent Orbán napja Bor-szalon Bazin (Pezinok) Szlovákiában hat borvidék található. Legexkluzívabb a tokai borvidék a Magyarországgal közös hátár mentén, viszont a legismertebb a kis-kárpátoki. Récsét l (Ra a), amely Pozsony része, húzódik a Kis-Kárpátok dombjain Szentgyörgy (Svätý Jur) és Bazin (Pezinok) településeken keresztül egész Mederig (Modra), amely sajátos kék kerámiájáról ismert. Igen kedvelte a kékfrankost err l a tájról már a 18. században maga Mária Terézia is. A borhoz elengedhetetlenül A bor ünneplése hagyományosan sszel, a szüreti ünnepséggel kezd dik, ahol a sz l gazdák a sz l betakarítását ünneplik. Novemberben a hagyományos nyitott pincék napjain a pincékben megkóstolható az idei termés leve az új bor, természetesen együtt az egyes pincék id sebb ned ivel. Májusban a bor szerelmesei szent Orbánt a borok és sz l skertek véd szentjét ünneplik, ezen az ünnepen mutatják be a borokat és elevenítik fel a vidék hagyományait. szükségesek a nom ételek is, a legkeresettebbek közül például a hagyományos libasültek Slovenský Grobból.

32 Az árvai (Orava) vízduzzasztó A szlovák tenger

33 A gútai (Kolárovo) vízimalom A Szentmária (Liptovská Mara) víztározó Szentmária (Liptovská Mara) Szlovákia Európa szívében fekszik, ezért hiányzik a közvetlen kapcsolat a tengerrel. Ezt helyettesíti egy sor völgyzáró gátakkal létrehozott tó és víztározó. A Szentmária egy egész völgy elárasztása után keletkezett és víztérfogatával az összes közül a legnagyobb. Ennek köszönhet en kapta a szlovák tenger elnevezést.

34 Duna B s (Gab íkovo) Halászat A zempléni Széles-tó (Zemplínska Šírava) Szlovákia északi részén található az Árvai vízduzzasztó is, kristálytiszta vizével a kornyék kedvelt kiránduló helye lett. Kelet-Szlovákia büszkesége a Zempléni vízduzzasztó, amely természetes eredet. Nagyon kedvelt f leg a horgászok körében, de nagyon megszerették a fürd z k és a vízi sportok kedvel i is. Szlovákia déli részén, nem messze a f várostól a Dunán található a B si (Gab íkovo) vízzáró gát. A vízier m veken és hajókamrákon kívül lehet séget kínál a fürdésre, sétahajózásra, a vadvizes evezésre és a Duna békés ágain csónaktúrása, egészen az attraktív sportokig - jet sky, vízisí vagy a windsurfözés.

35 Szentmária (Liptovské Mara) B s (Gab íkovo)

36 Aquapark és wellness Trencsénteplic (Tren ianske Teplice)

37 AquaCity Poprád (Poprad) Meander Skipark Oravice AquaCity Poprád (Poprad) Szlovákiának gazdag a földalatti ásványvízkészlete, sokaknak gyógyító hatásuk is van. Ennek a területnek a geológiai szerkezete biztosítja a magas h mérséklet termálforrások kiaknázását, melyeket fürdésre és gyógyfürd zésre használnak. Egész év folyamán nyitva tartott termálfürd k találhatók a Tátra közelében is, és így kellemes pihenést kínálnak mindenkinek a hegyi túrák, vagy a téli síelés után. A hagyományos medencék modern vízi felszerelésekkel és wellness programokkal várják a vendégeket: szauna világ, különböz típusú masszázs, aromaterápia és forró borogatások. A hagyományos fürd városok kínálatát, mint P styén (Pieš any), Gy gy (Dudince), Trencsénteplic (Tren ianske Teplice), Rajecfürd (Rajecké Teplice), Szliács (Slia ) vagy Bártfa (Bardejov) kiegészítik az új aquaparkok. A fürd ket modernizálták, s most nagy irántuk az érdekl dés. És nem csak a gyógyhatásuk miatt.

38 Szlovák idegenforgalmi iroda Námestie. Štúra 1, P. O. Box Banská Bystrica Tel.: +421/48/ Fax: +421/48/ Szlovák idegenforgalmi iroda Pozsony Dr. V. Clementisa Bratislava Tel.: +421/2/ , 821 Fax: +421/2/ Szlovák idegenforgalmi iroda Regionális iroda Eperjes Michaela Rafajová, BSBA Eperjesi Önkormányzati Kerületi Hivatal (Úrad Prešovského samosprávneho kraja) Nám. Mieru Prešov Mobil: Szlovák idegenforgalmi iroda Regionális iroda Nyitra Ing. Ronald Tur ek Nyitrai Önkormányzati Kerületi Hivatal (Úrad Nitrianskeho samosprávneho kraja) Kupecká Nitra Tel.: +421/37/ Mobil: Szlovák idegenforgalmi iroda Regionális iroda Trencsén Mgr. Peter Pastier Trencséni Önkormányzati Kerületi Hivatal (Úrad Tren ianskeho samosprávneho kraja) Hviezdoslavova Tren ín Tel.: +421/32/ Mobil: Szlovák idegenforgalmi iroda Regionális iroda Zsolna Mgr. Martin Vataj Zsolnai Önkormányzati Kerületi Hivatal (Úrad Žilinského samosprávneho kraja) Komenského Žilina Mobil: KÜLFÖLDI KÉPVISELETEK SACR Csehország Ing. Klára Badinková Slovenská agentura pro cestovní ruch Jilská Praha 1 eská republika Tel. /Fax: Mobil: Kína Slovak Tourist Board China PR & Consultancy Agency Mrs. Maria Boyd B&B International Of ce 26E, CITIC Building No. 19 Jianguomenwai Dajie, Chaoyang District Beijing , P.R.C. tel.: fax: Hollandia Ing. Ingrid Stupavska Slowaaks Verkeersbureau át Hotel, Leliegracht DE Amsterdam Nederland Tel.: Fax: Nômetország Ingrid Sorat Slowakische Zentrale für Tourismus Zimmerstr. 27 D Berlin Tel: +49/30/ Fax: +49/30/ botschaftslowakei.de Nagy Britannia Mary Stuart-Miller Slovak Tourist Board The Creative Connection UK Ltd South Marlands Itching eld, Horsham West Sussex RH13 0NN The United Kingdom Tel.: Lengyelország Ján Bošnovi Narodowe Centrum Turystyki S owackiej ul. Krakowskie Przedmie cie 13 pok. 17, (budynek hotelu Europejski) Warszawa Polska Tel. /Fax: +48/22/ Ausztria Daniel Luká Slowakische Zentrale für Tourismus Vertretung Österreich Parkring 12 A Wien Österreich Tel.: Fax: Orosz Federáció ubica Alušicová Predstavite stvo Slovackovo Upravlenija po Turizmu Posolstvo Slovackoj Respubliky Ul. J. Fu íka 17-19, Moskva Rossijskaja Federacija Tel.: +7/495/ Fax: +7/495/ Magyarország Dipl. Ing. So a Jelínková képviselet vezet Szlovák Idegenforgalmi Hivatal Rákoczi út 15 H 1088 Budapest Magyarország Tel.: Fax: Mobil: Szerz : Szlovák idegenforgalmi hivatal (Slovenská agentúra pre cestovný ruch) Projektmenedzser: Karolína Parobeková, SACR Szövegek: M.C. Triton, spol. s r.o. Praha, Accelerate, s.r.o. Bratislava Fényképek: Robert Buga, Bratislava, SACR, Slovakia.travel Gra ka: Hybská Michaela, Zvolen Nyomtatás: Slovenská Gra a, a.s. Bratislava Projektkoordinátor: Cortes, Smith & Co. Slovakia, s.r.o. Bratislava XI/2008 Ennek füzetnek a kiadását a Európai Unió pénzügyileg támogatta

39 Kis Nagy Ország

40

SELMECBÁNYA SPORT: AKTÍV PIHENÉS LÁTNIVALÓK, NEVEZETESSÉGEK VENDÉGLÁTÁS SELMECBÁNYA 7 CSODÁJA INFORMÁCIÓK HAGYOMÁNYOK KÖZLEKEDÉS

SELMECBÁNYA SPORT: AKTÍV PIHENÉS LÁTNIVALÓK, NEVEZETESSÉGEK VENDÉGLÁTÁS SELMECBÁNYA 7 CSODÁJA INFORMÁCIÓK HAGYOMÁNYOK KÖZLEKEDÉS B A R Á T S Á G H A T Á R O K N É L K Ü L SELMECBÁNYA D I Á K Ú T I K A L A U Z LÁTNIVALÓK, NEVEZETESSÉGEK SELMECBÁNYA 7 CSODÁJA HAGYOMÁNYOK ESEMÉNYEK-RENDEZVÉNYEK SPORT: AKTÍV PIHENÉS VENDÉGLÁTÁS INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Budapest. Közép-Dunavidék. Kistérségei

Budapest. Közép-Dunavidék. Kistérségei Budapest Közép-Dunavidék Kistérségei www.itthon.hu Itthon otthon van Erdő Etyek-Budai borvidék Kunsági borvidék Nemzeti Park Régióhatár Autópálya Vasút Komp Tourinform Iroda Kastély Vár Várrom Múzeum Gyógy/termál/wellness

Részletesebben

* Balatonfüredi indulás: Horvátországon és Szlovénián keresztül jelzett útvonalak, illetve megfelelő számú balatonfüredi utas esetén!

* Balatonfüredi indulás: Horvátországon és Szlovénián keresztül jelzett útvonalak, illetve megfelelő számú balatonfüredi utas esetén! IDŐPONT PROGRAM* IDŐTART. ÁR (Ft/fő)* Old. Március 21. Bécsi tavasz 1. (Belvedere + Stadtpark + Óváros) 1 nap 8.600 2. Április 18. Tavasz az olasz Adrián: Trieszt 1 nap 14.500 3. Április 25. Bécsi tavasz

Részletesebben

Tisztelt Vendégünk! Kedves Barátunk!

Tisztelt Vendégünk! Kedves Barátunk! Ez a kiadvány az EURÓPAI VIDÉKFEJLESZTÉSI MEZŐGAZDASÁGI ALAP: A VIDÉKBE BERUHÁZÓ EURÓPA anyagi hozzájárulásával jött létre. SZK VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAMJA 2007-1013 Tisztelt Vendégünk! Kedves Barátunk!

Részletesebben

OURIST2011 MEGMUTATJUK EURÓPA IGAZI ARCÁT. www.volantourist.hu

OURIST2011 MEGMUTATJUK EURÓPA IGAZI ARCÁT. www.volantourist.hu OURIST2011 MEGMUTATJUK EURÓPA IGAZI ARCÁT FEDEZZE FEL NÉMETORSZÁGOT LISZT NYOMÁBAN! AZ ÉV AJÁNLATA: Egy magyar Türingiában Liszt Ferenc születésének 200. évfordulójára Boldog az utas, százszor is boldog,

Részletesebben

MInden élménnyel több leszel

MInden élménnyel több leszel MInden élménnyel több leszel Északmagyarország Végvári vigasságok Természetesen... Kalandozás Észak- Magyarországon A páratlan és sok helyen érintetlen természet hegyekkel, erdőkkel, folyókkal, tavakkal,

Részletesebben

Munkaerő-piaci felmérés és elemzés a Magyarországgal határos régiókban

Munkaerő-piaci felmérés és elemzés a Magyarországgal határos régiókban a Magyarországgal határos régiókban Szlovákia Zsolna megye Eperjes megye Trencsén megye Nagyszom bat megye Pozsony megye Nyitra megye Besztercebánya megye Kassa megye - a Szlovák Köztársaságban elemzett

Részletesebben

a KISALFÖLD VOLÁNTOURIST Munkatársai és értékesítô Partnerei IRODÁINKBAN AZ AUTÓBUSZOS KÖRUTAZÓ ÉS VÁROSLÁTOGATÓ PROGRAMOK LEGSZÉLESEBB

a KISALFÖLD VOLÁNTOURIST Munkatársai és értékesítô Partnerei IRODÁINKBAN AZ AUTÓBUSZOS KÖRUTAZÓ ÉS VÁROSLÁTOGATÓ PROGRAMOK LEGSZÉLESEBB TURISTA az, aki útra kel azért, mert foglalkozásának egyformasága, gondjainak sokasága közepette álmaiban feltûnik elôtte egy olyan szebb világ, melyben zöldebb a fû, kékebb az ég, magasabbak a hegyek,

Részletesebben

H-9400 Sopron, Mátyás kir. u. 7.

H-9400 Sopron, Mátyás kir. u. 7. H-9400 Sopron, Mátyás kir. u. 7. Tel./Fax.: +36/99/312-024 Tel: +36/99/523-611, +36/99/328-109, +36/99/523-610 www.jakabbus.hu E-mail: office@jakabbus.hu Városlátogatások nyaralóprogramok természetjárások

Részletesebben

AKTÍV TURIZMUS ÉSZAK-MAGYARORSZÁG

AKTÍV TURIZMUS ÉSZAK-MAGYARORSZÁG AKTÍV TURIZMUS ÉSZAK-MAGYARORSZÁG TARTALOM: 2-5 ÉREZZE MAGÁT NYEREGBEN! 22-23 ŐSI ÖSZTÖNÖK 6-9 KALANDOZÁSOK KÉT KERÉKEN 24-26 HORGÁSZ-CSALI 10-13 BAKANCSOS TÚRA HÁTIZSÁKKAL 27-29 VÉDETT VILÁG FOTÓSZAFARI

Részletesebben

Száztornyú Prága Kutna Hora - Karlstejn - Brünn 2012. november 1 4.

Száztornyú Prága Kutna Hora - Karlstejn - Brünn 2012. november 1 4. Száztornyú Prága Kutna Hora - Karlstejn - Brünn 2012. november 1 4. A varázslatos hangulatú Prágát a Városok Anyját hasonlították már Rómához is, Firenzéhez is, noha önmagán kívül nem hasonlítható semmihez.

Részletesebben

MInden élménnyel több leszel

MInden élménnyel több leszel MInden élménnyel több leszel közép Dunántúl Kenutúra Templombelső, Zirci Ciszterci Apátság Közép-Dunántúl a Királyi régió! Magyarország történelmi középpontjában, a Duna és a Balaton között terül el a

Részletesebben

A Tatradol Travel Utazási Iroda 2015. évi ajánlatai. 6721 Szeged, Szent István tér 6. Tel.: (62) 487-835 e-mail: info@tatradol.hu web: www.tatradol.

A Tatradol Travel Utazási Iroda 2015. évi ajánlatai. 6721 Szeged, Szent István tér 6. Tel.: (62) 487-835 e-mail: info@tatradol.hu web: www.tatradol. Tatradol travel Kirándulások Kulturális körutazások Üdülések A Tatradol Travel Utazási Iroda 2015. évi ajánlatai 6721 Szeged, Szent István tér 6. Tel.: (62) 487-835 e-mail: info@tatradol.hu web: www.tatradol.hu

Részletesebben

PROKO TRAVEL. Körutazások, nyaralások. 2012 2013 tél tavasz. Körutazások Búvárutak

PROKO TRAVEL. Körutazások, nyaralások. 2012 2013 tél tavasz. Körutazások Búvárutak PROKO TRAVEL Körutazások, nyaralások 2012 2013 tél tavasz Ön is megérdemel egy kis pihenést! Körutazások Búvárutak Nyaralások Adventi utak Buszos utaknál indulás: Budapestről Ingyenes transzferek: Szeged,

Részletesebben

VIVALDI TRAVEL UTAZÁSI IRODA KÖRUTAZÁSOK 2015 TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL

VIVALDI TRAVEL UTAZÁSI IRODA KÖRUTAZÁSOK 2015 TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL Alapytva 2001 VIVALDI TRAVEL UTAZÁSI IRODA KÖRUTAZÁSOK 2015 TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL ALBÁNIA AUSZTRIA BENELUX ÁLLAMOK CSEHORSZÁG FRANCIAORSZÁG HORVÁTORSZÁG LENGYELORSZÁG MONTENEGRO NÉMETORSZÁG OLASZORSZÁG ROMÁNIA

Részletesebben

www.poland-tourism.pl Lengyelország közelebb van, mint gondolnád Lengyelország Lengyel Idegenforgalmi Szervezet,

www.poland-tourism.pl Lengyelország közelebb van, mint gondolnád Lengyelország Lengyel Idegenforgalmi Szervezet, www.poland-tourism.pl Lengyelország Lengyel Idegenforgalmi Szervezet E Tartalomjegyzék Ystad, Malmö Kobenhaven Y G E R M G E R M A N A N Y Rønne PN UJŚCIE WARTY Kostrzyn PRAGUE PRAGA B A L T I C Świnoujście

Részletesebben

FÖVENYESI SALÁTA. Bakancsban vasparipával 2009.

FÖVENYESI SALÁTA. Bakancsban vasparipával 2009. FÖVENYESI SALÁTA Bakancsban vasparipával 2009. Balatononudvari-Fövenyes A Balaton északi partján, Balatonfüredtől 10 km-re keletre, a Tihanyi-félsziget szomszédságában fekszik Balatonudvari település.

Részletesebben

Köszöntő. Tisztelettel nyújtjuk át Önöknek jubileumi kiadványunkat, s kívánjuk, hogy találjanak benne kedvükre való programot. Budapest, 2014.

Köszöntő. Tisztelettel nyújtjuk át Önöknek jubileumi kiadványunkat, s kívánjuk, hogy találjanak benne kedvükre való programot. Budapest, 2014. Köszöntő 100 80 60 20 Szeretjük az évfordulókat. Alkalmat adnak az ünneplésre és az emlékezésre. Emlékezünk azokra, akik már nincsenek közöttünk, ünnepeljük a környezetünket, és magunkat. Büszkék vagyunk

Részletesebben

AUTÓBUSZOS UTAZÁSOK 2014

AUTÓBUSZOS UTAZÁSOK 2014 AUTÓBUSZOS UTAZÁSOK 2014 W W W. B L A G U S S. H U 2 KEDVES UTAZÓ! Örömmel nyújtjuk át Önnek a 2014- es autóbuszos utazásainkat bemutató megújult katalógusunkat. A közkedvelt és immár hagyományosnak számító

Részletesebben

Helyi er források turisztikai hasznosítása a magyarszlovák

Helyi er források turisztikai hasznosítása a magyarszlovák Helyi er források turisztikai hasznosítása a magyarszlovák határrégióban 4kapu_projekt_konyv_20140831_belivek_magyar.indd 1 2014.09.11. 10:31:09 4kapu_projekt_konyv_20140831_belivek_magyar.indd 2 2014.09.11.

Részletesebben

Ezerarcú Magyarország

Ezerarcú Magyarország Ezerarcú Magyarország Tartalom Magyarország, a természeti kincseskamra... 03 Történelmi múlt... 05 Borrégiók... 10 Balatoni borrégió... 10 Duna borrégió... 10 Egri borrégió... 11 Észak-dunántúli borrégió...

Részletesebben

MEGMUTATJUK európa igazi arcát!

MEGMUTATJUK európa igazi arcát! www.kisalfoldtravel.hu KÖRUTAZÁSOK 2015 MEGMUTATJUK európa igazi arcát! Kedves Utasunk! Őszinte tisztelettel és szíves ajánlással nyújtjuk át Önnek a Kisalföld Travel 2015. évi programfüzetét. Lapjait

Részletesebben

CONNEX HOTELCSEKK VITAL & AKTIV V1660 KIADÁS

CONNEX HOTELCSEKK VITAL & AKTIV V1660 KIADÁS CONNEX HOTELCSEKK VITAL & AKTIV V1660 KIADÁS Meghívjuk Önt egy kétszemélyes rövid üdülésre Ez a hotelcsekk meghívó két személy részére egy rövid üdülésre egy magas kategóriájú szállodába. Élvezze a sporttal,

Részletesebben

tartalom Balaton...7 BADACSONYI BORVIDÉK...11 A természet közelében...15 Kulturális kalandok...21 Aktivitás...25

tartalom Balaton...7 BADACSONYI BORVIDÉK...11 A természet közelében...15 Kulturális kalandok...21 Aktivitás...25 tartalom Balaton...7 BADACSONYI BORVIDÉK...11 A természet közelében...15 Kulturális kalandok...21 Aktivitás...25 településeink BADACSONYTOMAJ, BADACSONYÖRS, BADACSONY BADACSONYTÖRDEMIC, BADACSONYLÁBDIHEGY

Részletesebben

MInden élménnyel több leszel

MInden élménnyel több leszel MInden élménnyel több leszel Budapest és környéke A Dunakanyar minden évszakban változatos sportolási lehetőségekkel vár minket, vízen és szárazföldön egyaránt! A Duna elbűvölő látványa, a különböző hangulatú

Részletesebben

Sláger utak. elérhető árakon! www.tatradol.hu. Kirándulások Kulturális körutazások Üdülések. A Tatradol Travel Utazási Iroda 2014.

Sláger utak. elérhető árakon! www.tatradol.hu. Kirándulások Kulturális körutazások Üdülések. A Tatradol Travel Utazási Iroda 2014. Tatradol travel Kirándulások Kulturális körutazások Üdülések A Tatradol Travel Utazási Iroda 2014. évi ajánlatai 6721 Szeged, Szent István tér 6. Tel.: (62) 487-835 e-mail: info@tatradol.hu web: www.tatradol.hu

Részletesebben

EURÓPAI KÖRUTAZÁSOK 2013

EURÓPAI KÖRUTAZÁSOK 2013 EURÓPAI KÖRUTAZÁSOK 2013 www.apollontravel.hu alapítva 1997 BEVEZETŐ TISZTELT UTASAINK! Utazóközönségünk kívánságának és igényeinek eleget téve az idei évben megjelentettünk egy kis programfüzetet, melyben

Részletesebben

Kalandra várja az Ipoly völgye!

Kalandra várja az Ipoly völgye! Kalandra várja az Ipoly völgye! www.sugarkankalin.hu Tagjaink a dejtári Tájház tornácán A kerékpártúrázók hosszú sora Madárgyûrûzés a Csadó-tanyán A gombatúra egyik szépsége A "Sugárkankalin Turisztikai

Részletesebben

CONNEX HOTELCSEKK. V1400 Kiadás

CONNEX HOTELCSEKK. V1400 Kiadás CONNEX HOTELCSEKK V I TA L & A K T I V V1400 Kiadás Meghívjuk Önt egy kétszemélyes rövid üdülésre Ez a hotelcsekk meghívó két személy részére egy 3-napos üdülésre egy magas kategóriájú szállodába. Válassza

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A 2011. ÉVI NYÁRI CSEREÜDÜLÉSRŐL

TÁJÉKOZTATÓ A 2011. ÉVI NYÁRI CSEREÜDÜLÉSRŐL TÁJÉKOZTATÓ A 2011. ÉVI NYÁRI CSEREÜDÜLÉSRŐL FDSZ MISKOLCI EGYETEMI BIZOTTSÁGA MISKOLC-EGYETEMVÁROS 2011 Tartalomjegyzék: Oldal Siófok, Galamb-köz 4 Balatonszepezd 6 Budapest, Balassa Intézet kollégiuma

Részletesebben