3. Jegyfoglalás. Bevezetés GDS/IDS PASSPORT - ÚTLEVÉL A VILÁGHOZ. Technológia modul

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "3. Jegyfoglalás. Bevezetés GDS/IDS PASSPORT - ÚTLEVÉL A VILÁGHOZ. Technológia modul"

Átírás

1 1 PASSPORT - ÚTLEVÉL A VILÁGHOZ Bevezetés Technológia modul A technika világszerte fontos szerepet játszik az utazás és turizmus fejlesztésében. Az ebben a modulban lévő információk megismertetnek veletek néhány fontos technológiai fejlesztést. E modul egyes részei kapcsolódnak az Útlevél a világhoz: Bevezetés az Utazás és Turizmusba c. könyv egyes fejezeteihez, így a számozás követi a tankönyvben feltüntetett sorrendet. A számozás az idegenforgalmi ipar elemzésére alkalmazható táblázatokhoz is igazodik. Minden egyes rész végén feladatok találhatóak. Próbáld ki őket, szórakozz jól! 3. Jegyfoglalás GDS/IDS A légitársaságok a 40-es évek óta kísérleteznek automatizált foglalási rendszerekkel; kezdetben az elektromágneses, később pedig a számítógépes technikával. Az 50-es években aztán olyannyira megnőtt az utasok és járatok száma, hogy automatizált foglalási rendszer vált szükségessé. Így született meg 1964-ben a SABRE (Semi-Automatic Business Research Environment Félautomata Üzleti Kutatási Környezet). A számítógépes foglalási rendszereket (computer reservations systems, CRS) a légitársaságok használták először. Később használatukat átvették azok az utazási irodák is, amelyek a világ számos légitársaságának intéztek jegyeladást és -foglalást. A globális elosztórendszerek (global distributions systems, GDS) ma megteremtik a lehetőségét, hogy az ügyfelek az interneten keresztül foglaljanak jegyeket. Az internetes elosztórendszerek (internet distribution systems, IDS) pedig nemcsak a repülőjegy vásárlást, hanem az autókölcsönzést és a hotelszoba foglalást is lehetővé teszik. Global Initiatives, Inc No part of this material may be reproduced or copied in any medium without permissionofglobalinitiatives,inc.thismaterialwasdevelopedbydr.attilahorvath,director,gttp,hungary, for use with Passport to the World: An Introduction to Travel & Tourism

2 2 Az Amadeus például repülő-, komp-, és hajójegyek vásárlására, autókölcsönzésre, utasbiztosításra és a legújabb célállomásokra is ajánl megoldást. A legutóbbi fejlesztés az ATC (Amadeus Ticket Changer), amely teljes mértékben automatizálja a jegyváltoztatás időrabló és bonyolult folyamatát és 80%-kal csökkenti a jegyváltoztatásra fordított időt és bármely belföldi, vagy nemzetközi járat, bármelyik típusú jegyének újra kiállítására alkalmas. LÁSD MÉG: amadeus/amadeus.html A fő GDS/IDS szolgáltatók az Amadeus, Sabre, Galileo és Wordspan (mindkettőt a Travelport üzemelteti) és a Pegazus. Néhány légitársaság, mint pl. a Lufthansa, ingyenes, közvetlen foglalási rendszereket ajánl az utazási irodáknak. Az utazási iroda regisztrálhat a rendszerbe és on-line tudja felajánlani az ügyfélnek a legjobb lehetőséget. Telefonos ügyfélszolgálatok A telefonos ügyfélszolgálatok rendkívül fontos részei az ügyfelek és a szolgáltatók közötti kommunikációnak, más szóval az ügyfélkapcsolatkezelésnek (customer relations management, CRM). A telefonos ügyfélszolgálatok nagyszámú hívást és kérdést tudnak kezelni nagyon rövid idő alatt. Irányított telefonos rendszerrel vannak ellátva, így az ügyfél, aki egy bizonyos kérdésre szeretne választ kapni, az erre alkalmas személyt éri el azáltal, hogy a telefon irányításával lépések sorozatát követi: a rendszer felsorolja az opciókat, a hívónak pedig ezek közül kell választania és megnyomnia a megfelelő gombot. Itt a hívó újabb opciókat talál, és újra választania kell. Ezeket a rendszereket interaktív hangválasz rendszereknek nevezzük (Interactive Voice Response, IVR). A telefonos ügyfélszolgálatok előnye, hogy egy telefonszámon rengeteg ügyfélt tudnak kiszolgálni egy időben. A rendszer ahhoz a szakemberhez irányítja a hívót, aki a leginkább segíteni tud. Sokan azonban nem szeretik a telefonos ügyfélszolgálatokat, mert a sok lehetőséget végigjátszva, néha percekig kell valamilyen zenét hallgatniuk csak azért, hogy egy nagyon egyszerű kérdésre választ kapjanak. A szolgáltatás szempontjából a telefonos ügyfélszolgálatok igen költséghatékonyak és mindeközben nagyszámú ügyféllel tudják tartani a kapcsolatot. A világ legnagyobb autókölcsönzője, a Hertz, majdnem 150 országban mintegy 8000 helyszínen működik. Annak érdekében, hogy a vállalat a díjmentes hívások millióit kezelni tudja, telefonos ügyfélszolgálatok nagyon hatékony rendszerét kell üzemeltetnie világszerte. Valójában sok vállalat komplexebb ügyfélszolgálati rendszereket, ún. contact centereket működtet: ezek különféle technológiákat alkalmaznak arra, hogy elérjék a lehetséges ügyfeleket, mint pl. a weboldalak, , fax, SMS és telefon. Néhány contact center még csetszobákat (chat room) is használ.

3 3 Feladatok: 1. VÁLASZD KI álmaid célállomását és keress információt földrajzáról, nyelvéről, pénzéről és kulturájáról! Nézd meg az alábbi IDS oldalakat és találd ki, hogy éri meg a legjobban odautazni, megszállni és körülnézni! A szolgáltatások minőségét is hasonlítsd össze, ne csak az árakat! NÉZD MEG A LUFTHANSA WEBOLDALÁT a com-ot, és próbálj meg jegyet foglalni egy távoli célállomásra. Kövesd az utasításokat mindaddig, amíg fizetési információkat nem kérnek. Ne adj meg erre vonatkozóan semmilyen adatot! Próbáld meg megtalálni a legolcsóbb járatot, amely egyben a legkényelmesebb is: ahol kevésszer kell átszállni és nem kell sokat reptereken időzni! Keress luxusmegoldásokat és nézd meg mi a különbség a szolgáltatásokban és az árakban! 3. LÁTOGASS EL A WEBOLDALRA és nézd meg van-e járatuk olyan városba, ahová már régóta szeretnél elmenni! (Következő lépés: találj hozzá egy szponzort!) 4. MENJ A WEBOLDALRA és nézd meg hogyan lehet foglalni és milyen szolgáltatásokat kínálnak! Keresd meg a hírek szekciót és nézd meg nem várható-e késés vagy nincs-e más fontos információ a mai képzeletbeli utazásról! Nézd meg hogyan működik az online check-in! 4. Közlekedés On-line check-in Az elektronikus utaskezelést először a légitársaságok használták. Az első online checkint az Air Alaska vezette be 1999-ben. Kevesebb, mint 10 év alatt az online check-in eljutott a fejlődésnek annak a fokára, hogy egyes légitársaságoknál már külön díja van annak, ha valaki nem interneten keresztül jelentkezik be. Általában 24 órával az utazás előtt lehet online becsekkolni, de néha akár egy héttel előbb is lehetséges. Egyes bonyolultabb programok lehetővé teszik az ülőhely kiválasztását, a várók használatát (törzsutas programokkal összekötve), az ételválasztást és a csomagok mennyiségének meghatározását is. Továbbá lehetőség van a foglalás módosítására: az útvonal megváltoztatására, vagy a jegy átminősítésére.

4 4 Mobil beszállókártya Néhány légitársaság, mint pl. a Lufthansa, olyan beszállási opciót is kínálnak, amelyet mobiltelefonra, vagy PDA-ra küldenek. Mobil beszállókártyát 24 órával indulás előtt lehet igényelni. Az utas ilyenkor egy vonalkódot kap a mobiltelefonjára, valamint mindazon információkat is, amelyet egy papíralapú beszállókártya is tartalmaz: a járatszámot, célállomás nevét, a beszállás idejét, az indulás idejét, és az ülőhely adatait. Beszálláskor az utas egy vonalkódleolvasóhoz tartja a telefonját a poggyászfeladás helyénél, ahol a vonalkód leolvasásával megtörténik a check-in. A biztonsági ellenőrzésnél pedig az utas bemutatja az SMS-t, amit a mobiltelefonjára kapott. Ez a szolgáltatás jelenleg csak belföldi, illetve európai járatokon, valamint néhány észak-amerikai belföldi járaton érhető el. Navigációs rendszerek A GPS más néven Globális Helymeghatározó Rendszer működése pár tucat, mikrohullámot kibocsájtó műhold adásán alapul, melyet egy kisméretű kézi, vagy beépített eszköz vesz. A legalább három különböző műhold által kibocsájtott jel már lehetővé tesz a vevő tartózkodási helyének pontos meghatározását. Az eszközre egy térkép van telepítve, amivel nemcsak helyzetünket tudjuk meghatározni, hanem útvonalat is tervezhetünk és megtalálhatjuk az ún. POI-kat is (Points of Interest: hasznos helyek, érdekes pontok.) A legmodernebb GPS-ek már szinte idegenvezetőként is működnek: a különböző helyek és épületek háromdimenziós megjelenítésére is képesek. A Hertz autókölcsönző cég létrehozta sokatmondó nevű speciális termékét, a NeverLostot. Ez egy olyan autóba épített, műholdalapú, színes kijelzős navigációs rendszer, mely utcanévmutatóval és útikalauzzal is fel van szerelve. Legújabb funkciói az egyes városok eseményeinek feltüntetése, illetve az online utazástervezés (Online Trip Planning), amely során egy pendrive-ra feltölthetünk az internetről az utazásunkkal, illetve úti célunkkal kapcsolatos terveket. A célállomások automatikusan előre betöltődnek mikor a drive-ot behelyezzük a NeverLost egységbe, így könnyebbé válik a célállomás kiválasztása. Ezen szolgáltatás segítségével a Hertz ügyfelei, otthonuk vagy irodájuk kényelméből tervezhetik meg utazásaikat. Csak annyit kell tenniük, hogy elmennek a www. hertzneverlost.com weboldalra, megadják az utazással kapcsolatos információkat, majd elmentik a terveket egy USB tárolóeszközre és ezt csatlakoztatják a kölcsönzött autó NeverLost egységéhez. Utazás a városban A világ számos nagyvárosában kizárólag elektronikus jegyekkel vagy kártyákkal utazhatunk a buszokon, villamosokon és metróvonalakon. A tömegközlekedésben alapvetően kétféle kártyát használnak; az egyik egy vékony papírkártya, melyen mágneses csík található.

5 5 Ezt kell a korláton lévő nyílásba helyezni és az vagy elveszi a jegyet, vagy ha többször használatos, lebélyegzi, visszaadja és kinyitja a kapukat, így anélkül utazhatunk a buszon, hogy ellenőröktől kellene tartanunk. A másik egy lehúzható kártya, amely ugyanúgy működik, mint a hitelkártyák: felszálláskor lehúzzuk a kártyát a kártyaleolvasón és az leemeli az utazás díját a kártyáról. Ha sokak által látogatott úti célunk, érdemes érdeklődni az utazási kártyákról, mivel városkártyák rendszerint egyéb kedvezményekre is feljogosítanak. Ez olcsóbb utazást jelent neked és bevételt a városnak! Feladatok: 1. TUDJ MEG TÖBBET az online check-inről a lufthansa.com/online/portal/ lh/hu/info_and_services/ checkin/web_checkin?n odeid= &l=en&c id= HA AKAROD LÁTNI HOGYAN működik a mobil checkin, kipróbálhatod! Menj a Lufthansa weboldalára a online/portal/lh/uk/info_and_ services/checkin?nodeid= &l=en&cid= URL címen és ellenőrizd azt is, telefonod tudja-e ezt a funkciót. 3. VAN NEKED VAGY ISMERŐSÖDNEK GPS-E? Ha igen, próbálj meg megtalálni vele valamit a közelben. (Ne felejtsd el gyalogos üzemmódba kapcsolni, vagy nemsokára az autópályán kóborolhatsz...) 4. NÉZD MEG A LONDON TRAVELCARD ÉS OYSTERCARD OLDALÁT: com/briefing/travelcard_ oyster.htm és számold ki melyikkel jársz jobban, ha 3 napig maradsz Londonban! 5. JÁRJ UTÁNA, HOGY VAN-E UTAZÁSI KÁRTYA VAGY TÚRISTAKÁRTYA Magyarországon! Hasonlítsd össze a helyi túristakártyát a londonival! 5. Szállás RFID kulcsok A mai modern szállodák már nem használják azokat a hatalmas rézkulcstartókat, amik eltörik a lábujjunkat, ha leejtjük őket; ezekben a hotelekben valójában már nem is látni kulcsokat. A beléptetés és belső forgalom ellenőrzésének mai technológiája az RFID (radio frequency identification), azaz a rádiófrekvenciás azonosítás. A háttérirodákhoz és szolgálati részlegekhez való beléptetést is proxy kártyák végzik a hagyományos fém kulcsok helyett. A kártya tulajdonosa kb centiméterről odatartja a kártyát a falra felszerelt leolvasóhoz, amely felismeri a kártya által kibocsátott alacsony hullámhosszú (kb. 125 khz) jelet és kinyitja a zárat. Ugyanezt a rendszert használják a zárt parkolók is, ahol a tulajdonosnak be- és kilépéskor azonosítania kell magát a kártyával és a kapuk csak akkor nyílnak ki, ha érvényes kártyát használnak. Egy másik, hasonló rendszerben egy ún. gombot kell a leolvasóhoz tartani és ezáltal történik az azonosítás. Ez a leginkább energiatakarékos beléptető rendszer.

6 6 Vonalkódok Parkolóházakban néha vonalkódos rendszerrel is találkozhatunk. A vonalkódot a hatvanas években találták ki vasúti kocsik azonosítására és követésére. Azóta gyakorlatilag bármilyen kis élelmiszerboltban is megtalálhatjuk ezeket. A vonalkódok teszik lehetővé az áruk követését és azonosítását. Ez a technológia a CD és DVD lejátszóknál is használatos optikai leolvasókon alapul és számos előnye van az RFID technológiával szemben. Egyik nagy előnye az, hogy olcsó. Mikor az autó belép a parkolóba, egy olyan parkolójegyet kap, melynek hátán számok és vonalak vannak. A csíkok szélessége és sorrendje olyan digitális kód, melyet a lézerfényt használó speciális optikai leolvasó értelmez. Amikor az autó el akarja hagyni a parkolót, jegyét egy optikai leolvasóhoz tartja, amely dekódolja a vonalkódot és így megmondja, mennyit kell az autósnak fizetnie majd fizetés után nullázza a számlát. Távozáskor egy másik leolvasó nyitja ki a kapukat, ha a megfelelő jegyet tartanak elé. Feladatok: 1. LÁTTAD VAGY HASZNÁLTAD MÁR A FENTIEK VALAMELYIKÉT? Ha nem, próbáld meg megtudni, hol lehet kipróbálni őket! Ha van ilyen a közelben, vedd rá a tanárodat, hogy kipróbáljátok őket! (Legalább nem kell iskolában lenni...) 2. LÁTOGASS EL A barcoding4beginers.html weboldalra és tudj meg többet a vonalkódokról! 6. Éttermek Az éttermek integrált szoftvereket használnak a leltározáshoz és a számlázáshoz. Ehhez POS (Point of Sale = eladás helye) hardvercsomagokat használnak, melynek segítségével a pincérek továbbíthatják a rendeléseket a konyhának és az egyes vendégek illetve asztalok fogyasztását is rögzíthetik. Az éttermi szoftver megjeleníti az étkezőhelység térképét, melyen az asztalokat a rendelések könnyebb követhetőségének kedvéért megszámozzák, a konyhában pedig vagy egy monitoron vagy egy kis nyomtatón keresztül válik láthatóvá a rendelés. Néhány étteremben a pincérek PDA-t is használhatnak: ilyenkor a pincér kezében lévő kis készülék vezeték nélküli (wireless) összeköttetésben áll egy számítógéppel, amely rögzíti a rendelést. A legújabb fejlesztés az éttermekben a csipogók használata. A csipogók olyan kicsi telekommunikációs eszközök, amelyek rádiójeleket közvetítenek egyik felhasználótól a másikig. A szolgálati csipogókat (a konyhából a pincérekhez) arra használják, hogy a konyha jelezni tudja a pincéreknek, ha elkészült egy rendelés, a vendégcsipogókat pedig azon vendégek kapják, akik esetleg egy forgalmas étteremben felszabaduló asztalra várnak.

7 7 Amennyiben felszabadul egy asztal, a hostess jelezni tud a vendégnek, aki mindeközben akár 800 méterre is eltávolodhat az étteremtől és még így is megkapja az értesítést arról, hogy lefoglalt helye elérhetővé vált. Számos vicces formában léteznek csipogók (lehet például kaktusz mexikói éttermeknek, vagy homár a tengeri ételeket árusító éttermek részére) és választhatóan villog vagy vibrál üzenet érkezésekor. A csipogók jelentősen csökkenthetik a várakozást megúszó (walk-away) és a meg nem jelenők (no-show) számát: előbbiek azok, akik nem hajlandóak egy étteremben álldogálva várni az asztalra, utóbbiak pedig azok, akik asztalt foglalnak, de végül nem jelennek meg. Amikor a vendég fizet, ezek a rendszerek mind hardveresen működnek mint pl. egy nyomtató mind pedig szoftveresen. Legtöbbjük kártyaleolvasóhoz van kötve, így az étkezés árát levehetik a hitelkártyáról. Az eszköz rá van kötve egy nyomtatóra, így a vendég papíralapú számlát is kézhez kap. A rendszer engedményt is tud számolni és a törzskártyák kezelésére is képes. Amennyiben szükséges, az összegyűjtött adatokat táblázatkezelő, vagy pdf formátumba is lehet exportálni, illetve az interneten keresztül elérhető SQL adatbázisban is tárolhatóak, így később könnyebb a jelentések összeállítása. Ezek az összegzések főleg olyan vállalkozások számára fontosak, melyek több éttermet üzemeltetnek. A rendszer a készlet nyilvántartására is képes: nyomon követi, hogy milyen anyagokat használtak, illetve milyen anyagok vannak még raktáron és ezek értékét is feltünteti. A legjobb éttermi szoftverek már képesek az új termékek árkalkulációjára is azáltal, hogy kiszámolják az anyagár + egyéb költségek + haszonkulcs összegét az egyes ételek esetében. Üzleti beszámolók és jelentések készítésekor elérhető az optimális haszon mértéke úgy, hogy felsorolják mindazokat a termékeket, amelyek sok profitot termelnek, mind pedig azokat, amelyeket le kell venni az étlapról. Gyorséttermek Más esetekben lehetséges az egyedi rendelések felvétele és kiszámlázása is erre a legjobb példák a gyorséttermek, ahol a személyzet egyszerre veszi fel a rendelést és állítja ki a számlát, mialatt a konyha egy kijelző segítségével értesül a rendelésről. Házhozszállítás A pizzázók telefonszám vagy hívóazonosító alapján kereshetik ki a vendégek adatait ez utóbbihoz hívóazonosító hardver szükséges. (A szoftvertől függően ez automatikusan is bekerülhet a rendszerbe, vagy kézzel gépeli be az, aki a hívásokat fogadja.) Ezen információk alapján a kiszolgáló használhatja a hívó legutóbbi rendelését, új rendelést hozhat létre, feltéteket vihet be, kuponokat fogadhat el és kijelölheti a futárt a rendeléshez. Könnyű váltani az eladástípusok pl. a házhozszállítás és a helyben fogyasztás között. Az ilyen típusú szoftverekkel ki lehet számolni és nyomtatni azt is, hogy egyes futárok hány rendelést szállítottak ki műszakjuk alatt és a hatékony működés elérését számos más funkció is segíti.

8 8 Feladatok 1. HA OLYAN SZERENCSÉS VAGY, HOGY ételt rendelhetsz, kérdezd meg a futárt, hogy használnak-e valamilyen technológiát a rendelések követésére és rögzítésére! Milyen formában kapják a rendeléseket? Hogyan találják meg a címet? Hogyan jelentenek a végrehajtott feladatokról? És ha minden kérdésedre választ kaptál, ne feledkezz el a borravalóról...és azért azt ne kérdezd meg, hogy ezt hogyan rögzítik. 2. HA A KÖZELEDBEN NINCS lehetőség a házhozszállításra, készíts egy listát arról, milyen információkat lehetne feldolgozni a telefonos ételrendelések során. Ezekből melyeket lehetne számítógéppel végezni? Van ötleted arra, hogy hogyan? 3. MENJ EL EGY GYORSÉTTEREMBE és figyeld meg az embereket a pultnál! Hogyan veszik fel a rendeléseket? 7. Szórakozás és szabadidő Sokféle szórakozási lehetőséget reklámoznak az interneten keresztül és számos előadásra vagy szabadidős tevékenységre vásárolhatsz előre jegyet. Az online eladás növekvő üzletág. Azonban vannak szabadidős tevékenységek, melyek estében a fogyasztó döntései a helyszínen születnek ezért az előzetes foglalás és fizetés nem lehetséges. Vannak olyan helyek, ahová nem kényelmes készpénzt vagy akár hitelkártyát vinni. Hogy hová? Képzeld el magad egy jacuzziban hónod alatt a kistáskáddal vagy egy szaunában hitelkártyáddal. A technikai megoldás ezekre a Fürdő beléptető rendszer, melynek segítségével a jegyekért és egyéb szolgáltatásokért készpénzzel vagy hitelkártyával fizethetsz. A vendégek egy karóra méretű elektromágneses eszközt kapnak, melyeket az ajtóknál vagy szolgáltatási területeken elhelyezett leolvasók érzékelnek, legyen az a szaunában, masszázsszalonban, vagy akár a bárnál. A rendszer azonosítja a vendéget és nyomon követi fogyasztásait vagy az igénybe vett szolgáltatásokat. Mivel a vendég a kapukon való áthaladáskor be- vagy kijelentkezik, lehetővé válik az időkorlátos szolgáltatások felszámítása is. Ez a rendszer hasonló a szállásokkal foglalkozó fejezetben leírt beléptető rendszerekhez. A beléptető rendszerek kétféle funkcióban működhetnek: hitelkártya-szerűen (a vendég kijelentkezéskor fizet) vagy feltöltőkártya-szerűen (előre feltöltött összegből vonják le az összegeket). Előző esetben csak távozáskor fizetsz (és már fel vagy öltözve...) utóbbiban érkezéskor feltöltheted a számládat (és még fel vagy öltözve...). Hogyan jut el a rendelés a konyhába? Hogyan azonosítja a személyzet az egyes rendeléseket? Vess egy pillantást a pénztárgépre is! 4.MENJ EL EGY HELYI ÉTTEREMBE és kérdezd meg a tulajdonost vagy az üzletvezetőt arról, hogy milyen technológiával kommunikálnak a pincérek a konyhával! Cetlikkel és a pincérnő szopránjával, vagy ennél bonyolultabb módszerről van szó? Abban az esetben, ha kiállításokon, vagy egy-egy épületkomplexumon belül másmás helyekre különböznek a belépődíjak, a hely vonalkóddal látja el a jegyeket, hogy ellenőrizhesse azok érvényességét. Múzeumok Régebben a múzeumok a tudományok szentélyének számítottak, így az embernek úgy is kellett viselkednie mintha egy templomban lenne: nem lehetett semmihez hozzáérni, hangosan beszélni, játszani, mosolyogni. Manapság a múzeumok inkább olyan helyek, melyek interaktív kiállításokkal és különféle tevékenységekkel inkább a jó szórakozásnak adnak teret. Az érintés, kipróbálás, működtetés és szórakozás nemcsak megengedett, de szinte kötelező!

9 9 A technológia fontos szerepet játszik ebben. A legismertebb eszköz talán a mobil idegenvezető, melyeket múzeumokban kölcsönözhetünk. Ezek a kézi eszközök körbekísérnek a kiállítótermekben és miközben nézelődsz, meghallgathatod a kiállított tárgyakat bemutató előre rögzített felvételt. Általában a felvétel tetszés szerint megállítható vagy újraindítható, hogy a látogató saját tempójában haladhasson és természetesen nyelvet is lehet választani. Az érintőképernyő is az elektronikai segédeszközök egyik formája: ezek úgy működnek, mint a számítógép, csak az ujjainkat használjuk a képernyőn való klikkeléshez. Szép példát láthatsz erre a lap tetején (bár sajnos ez itt most nem mozog és nem ad ki hangot). A látogatók akár azt is láthatják, ahogy egy Costa Ricában talált ősi jaguárképmással díszített edény átváltozik igazi jaguárrá és eközben hallhatják annak morgását, melyet az edényben lévő kis agyaggolyók csörgése utánoz (Emory Egyetem Múzeuma, Atlanta, USA). Az internetet is egyre több múzeumban használják: néhány helyen elérhetők olyan levelezőprogramok, amelyek segítségével (ingyen!), a fotóddal ellátott képeslapot küldhetsz barátaidnak vagy szüleidnek a múzeumból. Sok múzeum ajánl vetítéseket is: az amszterdami Heineken Experience vetítőtermében egy üveg sör elkészítését mutatják be, egészen az árpától és komlótól az áruházi polcig. Feladatok: 1. HA VAN A KÖZELEDBEN MÚZEUM, menj el és nézd meg használnak-e valamilyen modern technológiát! Az iskolában aztán kiértékelhetitek, hogy mit láttatok és megbeszélhetitek, milyen ötletekkel lehetne fejleszteni a helyi múzeumot. 2. KERESS NÉHÁNY TECHNOLÓGIAI SZEMPONTBÓL fejlett múzeumot az interneten: LÁSD MÉG: A multimédiás előadás egy üveg szemszögéből mutatja be a folyamatot. Mikor az üveg lekerül a szalagról és bekerül a rekeszbe és azzal együtt a kamionba, az ülések csörögnek-zörögnek-rázkódnak a nézők alatt. Itt megnézheted, hogyan lehet az érintőképernyőt használni. keress rá az interaktív múzeumokra! 3. LÁTOGASD MEG EZT AZ INTERAKTÍV ON-LINE MÚZEUMOT amely az őslakos amerikaiakat mutatja be:http://www. lostworlds.org/exhibits. html. El tudnál képzelni hasonló szolgáltatást saját városodban? Van hasonló múzeum városotokban vagy Magyarországon? Miben különböznek ettől és miben hasonlítanak? ISBN-13: ISBN-10: X

2013.08.19. 4. Disztribúció Disztribúció. 5. Szobafoglalás Foglalás

2013.08.19. 4. Disztribúció Disztribúció. 5. Szobafoglalás Foglalás 1 2.7. Piaci gazdálkodás tevékenységei a szálláshely szolgáltatásban Piaci gazdálkodás 1. Marketingterv célja Piaci célok 2. Marketingterv felépítése Marketingterv 3. Szálláshelyek értékesítése Értékesítés

Részletesebben

Utazástervezés Internet segítségével

Utazástervezés Internet segítségével Utazástervezés Internet segítségével Utazástervezés hagyományos módon Utazási irodán keresztül Saját szervezésben Ismerősökkel, barátokkal Újság, szórólap tájékoztatása alapján Utazástervezés hagyományos

Részletesebben

MOBILTELEFONON keresztüli internet telefonálás

MOBILTELEFONON keresztüli internet telefonálás MOBILTELEFONON keresztüli internet telefonálás A FRING egy olyan alkalmazás, aminek segítségével hívásokat tud kezdeményezni a FONIO, az internet telefon szolgáltatást felhasználva. Igen költségkímélő,

Részletesebben

OZEKI Phone System. A jövő vállalati telefon rendszerének 4 alappillére. A jövő üzleti telefon rendszere SMS. Mobil mellékek. Összhang az IT-vel

OZEKI Phone System. A jövő vállalati telefon rendszerének 4 alappillére. A jövő üzleti telefon rendszere SMS. Mobil mellékek. Összhang az IT-vel A jövő üzleti telefon rendszere A jövő vállalati telefon rendszerének 4 alappillére SMS Mobil mellékek Webtelefon Üzenetküldés Összhang az IT-vel É rdemes elolvasni! Ajánlatkérés Kérem, töltse ki az űrlapot,

Részletesebben

Verzió: 2.0 2012. PROCONTROL ELECTRONICS LTD www.procontrol.hu

Verzió: 2.0 2012. PROCONTROL ELECTRONICS LTD www.procontrol.hu PROCONTROL Proxer 6 RFID Proximity kártyaolvasó Verzió: 2.0 2012. Létrehozás dátuma: 2012.08.07 18:42 1. oldal, összesen: 5 A Proxer6 egy proximity kártyaolvasó, ami RFID kártyák és transzponderek (egyéb

Részletesebben

OZEKI Phone System. 4 elengedhetetlen szolgáltatás a jövőbeli vállalati telefonos rendszerek számára. A jövő üzleti telefon rendszere SMS

OZEKI Phone System. 4 elengedhetetlen szolgáltatás a jövőbeli vállalati telefonos rendszerek számára. A jövő üzleti telefon rendszere SMS A jövő üzleti telefon rendszere 4 elengedhetetlen szolgáltatás a jövőbeli vállalati telefonos rendszerek számára SMS Mobil mellékek Webtelefon Üzenetküldés és jelenlét Összhang az IT-vel Olvassa el! Ajánlatkérő

Részletesebben

Modern technológiák alkalmazása a hulladékszállítási rendszerben. Fehér Zsolt zsolt.feher@psion.hu

Modern technológiák alkalmazása a hulladékszállítási rendszerben. Fehér Zsolt zsolt.feher@psion.hu Modern technológiák alkalmazása a hulladékszállítási rendszerben Fehér Zsolt zsolt.feher@psion.hu 2011.06.23. 2 Tartalom A PSION Rendszerház Kft-ről Termékválasztékunk, mobil megoldásaink BIP 1300 és BIP

Részletesebben

Mi a PayPass? Hogyan működik a PayPass?

Mi a PayPass? Hogyan működik a PayPass? A PayPass kártya jellemzői: Lakossági, betéti bankkártya Nem dombornyomott Internetes fizetésre alkalmas A beépített antenna segítségével PayPass fizetési eszközként funkcionál A PayPass kártya chipet

Részletesebben

Routing for Android Bensoft 2013

Routing for Android Bensoft 2013 Bensoft 2013 Tartalomjegyzék Első lépés beállítások... 3 Személyes adatok... 4 Cég adatok... 4 Gépkocsi adatai... 6 Egyéb beállítások... 7 Ügyfél és iroda adatok... 8 Utazási okok... 9 Jelenlegi pozíció...

Részletesebben

Leolvasói rendszer kialakításának koncepciója ipari mobil eszközökkel (ipari PDA-val)

Leolvasói rendszer kialakításának koncepciója ipari mobil eszközökkel (ipari PDA-val) Leolvasói rendszer kialakításának koncepciója ipari mobil eszközökkel (ipari PDA-val) A leolvasási feladat AS Szerver DB Számlázási, ügyfélszolgálati adatbázis Adatgyűjtő szerver Mobil adatgyűjtő AS szerver

Részletesebben

OTP SZÉP kártya. Három cafeteria-elem egyetlen e-kártyán, számos új szolgáltatással. Tájékoztató. OTP Pénztárszolgáltató Zrt. 2012.

OTP SZÉP kártya. Három cafeteria-elem egyetlen e-kártyán, számos új szolgáltatással. Tájékoztató. OTP Pénztárszolgáltató Zrt. 2012. OTP SZÉP kártya Három cafeteria-elem egyetlen e-kártyán, számos új szolgáltatással Tájékoztató 2012. Tartalom A SZÉP kártya Az OTP SZÉP kártya eredmények Elfogadási technikák Klasszikusok (POS terminál,

Részletesebben

A megfelelőségi nyilatkozat letölthető a www.satel.eu/ce honlapról

A megfelelőségi nyilatkozat letölthető a www.satel.eu/ce honlapról HANGMODUL INT-VG int-vg_hu 12/11 Az INTEGRA és VERSA vezérlőpanelekkel összekapcsolt INT-VG modul lehetővé teszi a hangüzenetküldés funkció végrehajtását (leváltja a CA-64 SM hangszintetizátor bővítőt).

Részletesebben

Fontos tudnivaló Fizetés emelt díjas SMS-sel Bankkártyás fizetés

Fontos tudnivaló Fizetés emelt díjas SMS-sel Bankkártyás fizetés Fontos tudnivaló Ha a fizetés nem teljesül, következménye sincs. Ha például az ügyfél elindítja bankkártyás fizetést, de nem adja meg a kártyaadatait, visszalép, nem utal vagy bármi egyéb módon megszakítja

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató EUREST KFT. BUDAPESTI NÉMET ISKOLA WEB ALAPÚ MENÜRENDSZERÉNEK HASZNÁLATÁHOZ Tartalom Általános felhasználói ismeretek... 2 Nyelv Választás... 3 Regisztráció... 4 Bejelentkezés...

Részletesebben

READy Suite: mobil és fix kiolvasó hálózat fogyasztásmérőkhöz

READy Suite: mobil és fix kiolvasó hálózat fogyasztásmérőkhöz READy Suite: mobil és fix kiolvasó hálózat fogyasztásmérőkhöz Drive-by Okos telefon Multiterm Pro Kézi eszközzel történő mérőkiolvasás USB Meter Reader Fix hálózat Automatizált mérőleolvasás fix hálózaton

Részletesebben

GeriSoft Stúdió Kft J Á T S Z Ó H Á Z M A X I JÁTSZÓHÁZI BELÉPTETŐ RENDSZER

GeriSoft Stúdió Kft J Á T S Z Ó H Á Z M A X I JÁTSZÓHÁZI BELÉPTETŐ RENDSZER GeriSoft Stúdió Kft J Á T S Z Ó H Á Z M A X I JÁTSZÓHÁZI BELÉPTETŐ RENDSZER Köszönjük, hogy érdeklődik szoftverünk iránt! Engedje meg, hogy bemutassuk a rendszer működését. A rendszer kifejlesztésében

Részletesebben

RoadRecord mobil alkalmazás használati útmutató

RoadRecord mobil alkalmazás használati útmutató RoadRecord mobil alkalmazás használati útmutató Az alkalmazás elindítása után a következő képernyőről kétféleképpen tud továbblépni. 1. A szinkronizációs adatok beállítása Amennyiben Ön még nem használta

Részletesebben

Az RFID technológia bemutatása

Az RFID technológia bemutatása Állami Nyomda Nyrt. RFID (Rádiófrekvenciás Azonosítás) Az RFID technológia bemutatása Rácz László, chipkártya és RFID tanácsadó racz@any.hu, Telefon: 431 1393 Állami Nyomda Nyrt. www.allaminyomda.hu RFID

Részletesebben

WorkNet rendszer. Gyártás-, termelés-felügyeleti rendszer a munkaidő, munkaszámok, és a felhasználás dolgozónkénti nyilvántartására

WorkNet rendszer. Gyártás-, termelés-felügyeleti rendszer a munkaidő, munkaszámok, és a felhasználás dolgozónkénti nyilvántartására WorkNet rendszer Gyártás-, termelés-felügyeleti rendszer a munkaidő, munkaszámok, és a felhasználás dolgozónkénti nyilvántartására A WorkNet termelés-felügyeleti rendszer a gyártási folyamat folyamatos

Részletesebben

MozaiX Húsipari Értékesítési és Raktározási Rendszer bemutatása

MozaiX Húsipari Értékesítési és Raktározási Rendszer bemutatása MozaiX Húsipari Értékesítési és Raktározási Rendszer bemutatása Az informatikai rendszer elsősorban húsipari cégek értékesítési folyamataira nyújt teljes körű megoldást, a megrendelések feldolgozásától,

Részletesebben

PAS számlázó szoftver Használati útmutató

PAS számlázó szoftver Használati útmutató PAS számlázó szoftver Használati útmutató 1 Bevezetés 1.1.1 A PAS számlázó szoftver (a továbbiakban számlázó ) a magyar jogszabályoknak megfelelő számla kibocsátására alkalmas, interneten keresztül használható

Részletesebben

Útmutató parkolás indításához és leállításához

Útmutató parkolás indításához és leállításához Útmutató parkolás indításához és leállításához Parkolást ezután is az eddig megszokott felületeken lehet indítani: 1. hangautomata hívásával: +36-1-9999-798-as telefonszámon, követve az automata utasításait,

Részletesebben

Oszkar.com Android alkalmazás v1.2

Oszkar.com Android alkalmazás v1.2 Oszkar.com Android alkalmazás v1.2 Az 1.2 verzióban a következő funkciók érhetők el: Be- kijelentkezés Autós ajánlatok keresése, akár dátum intervallumra Pontos és közeli ajánlatok megjelenítése Autós

Részletesebben

Symbian Nokia. A Symbian gyártója és a Nokia szabad forráskódúvá tette a Symbiant, így szabadon fejleszthetőek az applikációk a szoftverre.

Symbian Nokia. A Symbian gyártója és a Nokia szabad forráskódúvá tette a Symbiant, így szabadon fejleszthetőek az applikációk a szoftverre. Symbian Nokia Vodafone Magyarország zrt. 1096 Budapest, Lechner Ödön fasor 6. Nokia szolgáltatások, alkalmazások Nokia smartphone-okhoz: Az ovi.com Nokia okostelefonokhoz felépített, háttérszolgáltatást

Részletesebben

epos - Felhasználói leírás (MOBIL egyenleg feltöltés, Web áruházban történő vásárlás)

epos - Felhasználói leírás (MOBIL egyenleg feltöltés, Web áruházban történő vásárlás) epos - Felhasználói leírás (MOBIL egyenleg feltöltés, Web áruházban történő vásárlás) Verzió: 2.1.0 Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. epos - MOBIL egyenleg feltöltés... 4 2.1. Az epos MOBIL egyenleg

Részletesebben

Tájékozódás és vásárlás a magyar internetezők körében. Összefoglaló

Tájékozódás és vásárlás a magyar internetezők körében. Összefoglaló Tájékozódás és a magyar internetezők körében Összefoglaló Tájékozódás és online és offline Termékenként és termékkategóriánként Tájékozódás és termékenként (1./2) Online tájékozódás Online tájékozódás

Részletesebben

III. Cím TÁJÉKOZTATÁS

III. Cím TÁJÉKOZTATÁS 21 III. Cím TÁJÉKOZTATÁS Az utastájékoztatási feladatokat a Szolgáltató látja el, továbbá gondoskodik arról, hogy az utasokat jogaikról, kötelezettségeikről, az igénybe vehető szolgáltatásokról tájékoztassa,

Részletesebben

A foglalási folyamatban a hibásan megadott adatokat úgy tudja javítani, hogy a böngésző Vissza gombjával belép az adatok megadása oldalra.

A foglalási folyamatban a hibásan megadott adatokat úgy tudja javítani, hogy a böngésző Vissza gombjával belép az adatok megadása oldalra. Általános Szerződési Feltételek Szolgáltató: Weco-Online Kft. Cím: 1053 Budapest, Kossuth L. u. 7-9. Adószám: 13960203-2-41 Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal regisztrációs szám: U-000846 Email:

Részletesebben

SZÓBELI ÉRETTSÉGI TÉMAKÖRÖK ANGOL NYELVBŐL

SZÓBELI ÉRETTSÉGI TÉMAKÖRÖK ANGOL NYELVBŐL SZÓBELI ÉRETTSÉGI TÉMAKÖRÖK ANGOL NYELVBŐL Az érettségi vizsga tartalmi részét az alább felsorolt témakörök képezik, azaz a feladatok minden vizsgarészben tematikusan ezekre épülnek. Ez a lista az érettségi

Részletesebben

Az Internet jövője Internet of Things

Az Internet jövője Internet of Things Az Internet jövője Dr. Bakonyi Péter c. docens 2011.01.24. 2 2011.01.24. 3 2011.01.24. 4 2011.01.24. 5 2011.01.24. 6 1 Az ( IoT ) egy világméretű számítógéphálózaton ( Internet ) szabványos protokollok

Részletesebben

SZÁMÍTÓGÉP FELÉPÍTÉSE (TK 61-TŐL)

SZÁMÍTÓGÉP FELÉPÍTÉSE (TK 61-TŐL) SZÁMÍTÓGÉP FELÉPÍTÉSE (TK 61-TŐL) SZÁMÍTÓGÉP Olyan elektronikus berendezés, amely adatok, információk feldolgozására képes emberi beavatkozás nélkül valamilyen program segítségével. HARDVER Összes műszaki

Részletesebben

Előlegfizetés OTP SZÉP kártyával A kártyabirtokos igény esetén előleget is fizethet OTP SZÉP kártyájával a www. otpszepkartya.hu honlapon.

Előlegfizetés OTP SZÉP kártyával A kártyabirtokos igény esetén előleget is fizethet OTP SZÉP kártyájával a www. otpszepkartya.hu honlapon. Előlegfizetés OTP SZÉP kártyával A kártyabirtokos igény esetén előleget is fizethet OTP SZÉP kártyájával a www. otpszepkartya.hu honlapon. Nem kell mást tennie, mint lefoglalni a szolgáltatást az elfogadóhelynél,

Részletesebben

Innovatív eszközök, kártyarendszerek, megoldások

Innovatív eszközök, kártyarendszerek, megoldások Innovatív eszközök, kártyarendszerek, megoldások Bevezetés A Metacom Holding tulajdonában lévő Metapay Kft. által fejlesztett Metapay fizetési megoldás használatával komplett turisztikai kártyarendszert

Részletesebben

TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció

TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció 2014. második félévétől kezdődően a TERC V.I.P. költségvetés-készítő program hardverkulcsát regisztrálniuk kell a felhasználóknak azon a számítógépen, melyeken futtatni

Részletesebben

A világ legkisebb bankfiókja

A világ legkisebb bankfiókja A világ legkisebb bankfiókja 1. Mobilbank - a folyamatos fejlődés története 2. Mit hoz a holnap? 3. A mobilfizetésről röviden 4. Együttműködési modellek Tartalom 5. Egy működő hazai példa és tanulságai

Részletesebben

Műszaki előfeltételek

Műszaki előfeltételek Műszaki előfeltételek 1. Böngésző proxy beállítás A T-Mobile HotSpot szolgáltatás igénybe vételéhez böngészőprogramban ki kell kapcsolni a proxy beállításokat. Ehhez Internet Explorer esetén a Tools/Internet

Részletesebben

Partner. kezelési útmutató

Partner. kezelési útmutató Partner kezelési útmutató A P&T Partner mobil alkalmazás minden Android operációsrendszerrel mûködô mobileszközön ingyenesen elérhetô a Google Play áruházból. Keresd: P&T Partner. Az alkalmazást a telepítés

Részletesebben

adatgyűjt Pannon Szoftver Kft www.pannonszoftver.hu Salga Péter ABAS vevőfórum 2007 Balatonboglár

adatgyűjt Pannon Szoftver Kft www.pannonszoftver.hu Salga Péter ABAS vevőfórum 2007 Balatonboglár Vonalkód és s mobil adatgyűjt jtés Salga Péter Pannon Szoftver Kft www.pannonszoftver.hu ABAS vevőfórum 2007 Balatonboglár A mobil rendszer lényege A vállalatirányítási rendszer bármely funkciója távolról,

Részletesebben

Számlaközpont Gazdaságfejlesztő Iroda Kft.

Számlaközpont Gazdaságfejlesztő Iroda Kft. Számlaközpont Gazdaságfejlesztő Iroda Kft. Az elektronikus számlázás terjedésével párhuzamosan egyre többen igénylik, hogy beérkező és kimenő e-számláikat a papíralapú számlákhoz hasonlóan egy helyen,

Részletesebben

Alapok (a K2D rendszer alapjai)

Alapok (a K2D rendszer alapjai) Alapok (a K2D rendszer alapjai) 1 1. Bevezetés... 3 2. Fastruktúra... 3 2.1. Nyitása, zárása... 3 2.2. Fülek... 5 2.3. Licence kulcs érvényesítése... 9 2.4. Új elem felvitele... 10 2.5. Elem törlése...

Részletesebben

2. munkacsoport 1. fejezet (elektronikus banki szolgáltatások)

2. munkacsoport 1. fejezet (elektronikus banki szolgáltatások) Elektronikus banki szolgáltatások 2. munkacsoport 1. fejezet (elektronikus banki szolgáltatások) Elektronikus csatornákon azonosítást követően, meghatározott jogosultság szerint nyújtott banki szolgáltatások

Részletesebben

Felhasználói útmutató EUREST KFT. SEMMELWEIS EGYETEM GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM,

Felhasználói útmutató EUREST KFT. SEMMELWEIS EGYETEM GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM, Felhasználói útmutató EUREST KFT. SEMMELWEIS EGYETEM GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM, NEM NAPKÖZIS GYERMEKEK MENÜRENDSZERÉNEK HASZNÁLATA Tartalom Általános felhasználói ismeretek... 2 Regisztráció...

Részletesebben

Lesz egy saját weboldalunk ahol önmagát kínálja az üzlet. A regisztrációval tagsági jogosultságot szereztünk, Basic csomagnál havi 5$-os

Lesz egy saját weboldalunk ahol önmagát kínálja az üzlet. A regisztrációval tagsági jogosultságot szereztünk, Basic csomagnál havi 5$-os A Freeway To Success hasonlóan gondolkodó vállalkozók csapata, amely azért működik együtt, hogy tagjainak biztosítsa a vagyonteremtéshez szükséges eszközöket és információkat. A Freeway To üzlettulajdonosokból,

Részletesebben

Interaktív tábla szoftver: Lynx 4.x és Wordwall 2.x

Interaktív tábla szoftver: Lynx 4.x és Wordwall 2.x Interaktív tábla szoftver: Lynx 4.x és Wordwall 2.x Lynx4 & Wordwall 2 Interaktív tábla szoftver Használható bármilyen interaktív fehértáblán PC-r l, táblafüggetlenül m ködtetve. A Lynx szoftver úgy m

Részletesebben

OneCard Hitelkártyához kapcsolódó vásárlás visszatérítési program feltételei Hatályos: 2015. április 1-től

OneCard Hitelkártyához kapcsolódó vásárlás visszatérítési program feltételei Hatályos: 2015. április 1-től OneCard Hitelkártyához kapcsolódó vásárlás visszatérítési program feltételei Hatályos: 2015. április 1-től I. Általános rendelkezések 1. A vásárlás visszatérítési program kizárólag a Bank OneCard Standard

Részletesebben

Navigáció: GPS Tracking: 3G modem: A gyors CPU-nak köszönhetően a. készülék akadozásmentesen futtatja a. is. A navigáció használata

Navigáció: GPS Tracking: 3G modem: A gyors CPU-nak köszönhetően a. készülék akadozásmentesen futtatja a. is. A navigáció használata Navigáció: A gyors CPU-nak köszönhetően a készülék akadozásmentesen futtatja a legújabb GPS navigációs szoftvereket is. A navigáció használata közben lehetősége van zenét hallgatni vagy filmet nézni, ilyenkor

Részletesebben

UML use-case diagram rajzolás, megoldások. UML use-case diagram Megolda sok

UML use-case diagram rajzolás, megoldások. UML use-case diagram Megolda sok UML use-case diagram Megolda sok 2008.01.08 8. Feladat A PickPack Raktárszolgáltató Kft bivalypasnádi telepén hatalmas polcrendszerekben tárolják a csomagokat. Ha egy regisztrált ügyfél csomagot hoz tárolási

Részletesebben

XCZF6A. Utas adatai. Járat adatai. Szépvölgyi Andor. Járat visszaigazoló kódja: Budapest - Terminal 2 (BUD) 2016.01.20. 10:45 2016.01.20.

XCZF6A. Utas adatai. Járat adatai. Szépvölgyi Andor. Járat visszaigazoló kódja: Budapest - Terminal 2 (BUD) 2016.01.20. 10:45 2016.01.20. Szépvölgyi Andor Feladó: noreply@wizzair.com Küldve: szombat 215. december 12 11:45 Címzett: szepvolgyiandor@gmail.com Tárgy: Your itinerary: XCZF6A Wizz Air Hungary Kft. :: H-1185 Budapest, BUD Nemzetközi

Részletesebben

Mobiltárca tesztelés második fázis

Mobiltárca tesztelés második fázis Mobiltárca tesztelés második fázis Az első használati tapasztalatok, élmények A második fázis kvantitatív eredményei 2013. november 5., Bellresearch Kutatási & Tanácsadó Kft. Minden tizedik mobiltárcával

Részletesebben

A RT5 Taxi Holding Kft. jogelődeit, az 1980-as években alapították, sok munkatársunk több mint 20-30 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik.

A RT5 Taxi Holding Kft. jogelődeit, az 1980-as években alapították, sok munkatársunk több mint 20-30 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik. Bemutató Kik vagyunk. A RT5 Taxi Holding Kft. jogelődeit, az 1980-as években alapították, sok munkatársunk több mint 20-30 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik. A RT5 Taxi Holding Kft a korábbi Rádió

Részletesebben

Expressz Import rendszer

Expressz Import rendszer Expressz Import rendszer Útmutató a Címzettek részére TNT Expressz Import rendszer A TNT Expressz Import rendszerével a világ 168 országából egyszerűen szervezheti dokumentumai és áruküldeményei felvételét

Részletesebben

Elektronikus kereskedelem

Elektronikus kereskedelem Elektronikus kereskedelem (m-kereskedelem) A jelen és közeljövő mobil információs technológiái és kereskedelmi alkalmazásai http://uni-obuda.hu/sers/kutor/ EK-2/17/1 Mobil elektronikus kereskedelem m-kereskedem

Részletesebben

Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal regisztrációs szám: U-000846

Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal regisztrációs szám: U-000846 Általános Szerződési Feltételek Szolgáltató: Weco-Online Kft. Cím: 1055 Budapest, Honvéd u. 38 Adószám: 13960203-2-41 Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal regisztrációs szám: U-000846 Email: info@repjegy.hu

Részletesebben

Felhasználási feltételek

Felhasználási feltételek Felhasználási feltételek Általános Szerződési Feltételek Szolgáltató: Weco-Online Kft. Cím: 1055 Budapest, Honvéd u. 38 Adószám: 13960203-2-41 Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal regisztrációs

Részletesebben

Útmutató a Visual Voicemail 8.5 és újabb verzióinak használatához

Útmutató a Visual Voicemail 8.5 és újabb verzióinak használatához QUICK START GUIDE Útmutató a Visual Voicemail 8.5 és újabb verzióinak használatához Mi a Visual Voicemail? 2 Visual Voicemail a telefonján 2 A Visual Voicemail elérése 3 Bejelentkezett állapot megtartása

Részletesebben

Erasmus Hallgatói Beszámoló. Madrid. 2014/2015 ősz

Erasmus Hallgatói Beszámoló. Madrid. 2014/2015 ősz Erasmus Hallgatói Beszámoló Madrid 2014/2015 ősz Pontokba szedve próbálok segíteni Nektek, leendőerasmus ösztöndíjasnak, a Madridban eltöltendőfél/teljes év eltöltéséhez szükséges fontos információkkal.

Részletesebben

Marketing mix. Marketing-orientált árazás 2012.02.25. Értékajánlat

Marketing mix. Marketing-orientált árazás 2012.02.25. Értékajánlat Marketing mix Partnerek Értékajánlat Pozícionálás Márkaépítés Referenciacsoportok Szolgáltató Fogyasztó Termék Árazás Értékesítés Versenytársak Reklám gyüttfogyasztók Árazás Ár Áron egy termék vagy szolgáltatás

Részletesebben

Szia Ferikém! Készítek neked egy leírást mert bánt, hogy nem sikerült személyesen megoldani a youtube problémát. Bízom benne, hogy segít majd.

Szia Ferikém! Készítek neked egy leírást mert bánt, hogy nem sikerült személyesen megoldani a youtube problémát. Bízom benne, hogy segít majd. Szia Ferikém! Készítek neked egy leírást mert bánt, hogy nem sikerült személyesen megoldani a youtube problémát. Bízom benne, hogy segít majd. Első lépés: Töltsd le a programot innen: http://download.vessoft.com/files/fyds/freeyoutubedownoad.exe

Részletesebben

Új generációs tablet megoldások a szállodaüzemeltetés területén

Új generációs tablet megoldások a szállodaüzemeltetés területén MSZÉSZ 2013. őszi XL. Közgyűlés Új generációs tablet megoldások a szállodaüzemeltetés területén Marossy Dávid MICROS F&B Solutions Department Manager Mai témáink Infrastruktúra fejlődése, ami lehetővé

Részletesebben

HP NFC megoldások a fókuszban

HP NFC megoldások a fókuszban HP NFC megoldások a fókuszban HP-Alphanet partner nap 2014. április 24. Perjési Zoltán Printer Termékkategória Menedzser Hewlett-Packard Copyright 2012 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information

Részletesebben

Egy óra Cisco Ip telefon készülékekről

Egy óra Cisco Ip telefon készülékekről Filmcsillagok magyarul Egy óra Cisco Ip telefon készülékekről Szekeres Viktor Gloster telekom Kft. +36/20/222-5702 Albert Mehrabian 7% szavak 38% hangsúly 55% testbeszéd Átlagos telefonbeszélgetés 7% +

Részletesebben

Powerline Nano500 XAVB5101 készlet telepítési útmutató

Powerline Nano500 XAVB5101 készlet telepítési útmutató Powerline Nano500 XAVB5101 készlet telepítési útmutató 2012 NETGEAR, Inc. Minden jog fenntartva. Jelen kiadvány a NETGEAR, Inc.engedélye nélkül részben sem állítható elő újra, továbbítható, írható át,

Részletesebben

Mit nyer a Tipzone használatával?

Mit nyer a Tipzone használatával? Ha jelen van vállalkozása a tipzone.hu oldalon, akkor üzlete vagy szolgáltatása népszerűsítéséhez kap korszerű internetes kelléket. A Tipzone modern közösségi funkciókkal is rendelkező, értékesítést támogató

Részletesebben

Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató

Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató EPSON Digitális fényképezőgép / Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató Minden jog fenntartva. Jelen kézikönyv a SEIKO EPSON CORPORATION előzetes írásbeli engedélye nélkül sem részben sem egészben nem

Részletesebben

Korszerű ügyfélirányítás, ügyfél tájékoztatás

Korszerű ügyfélirányítás, ügyfél tájékoztatás Korszerű ügyfélirányítás, ügyfél tájékoztatás Előadó: Budai Balázs ügyvezető igazgató Bemutatkozás B2Data Szoftverfejlesztő és Informatikai Szolgáltató Kft. 6 év tapasztalat ügyfélhívók terén Budaörs Városháza

Részletesebben

5-Star Airline - Qatar Airways. Amadeus Rendezvény - 2011. június 1.

5-Star Airline - Qatar Airways. Amadeus Rendezvény - 2011. június 1. 5-Star Airline - Qatar Airways Amadeus Rendezvény - 2011. június 1. Budapest, 2011. Témák A magyarországi iroda bemutatása A Qatar Airways bemutatása Innovatív légitársaság Termékek/Szolgáltatások Hálózat/géppark

Részletesebben

AUTOMATIKUS TACHOGRÁF KIÉRTÉKELÉS ONLINE TACHOGRÁF KIÉRTÉKELŐ ÉS FUVAROZÓ KEZELŐ RENDSZER. tacho WWW.ONLINETAHOGRAF.HU

AUTOMATIKUS TACHOGRÁF KIÉRTÉKELÉS ONLINE TACHOGRÁF KIÉRTÉKELŐ ÉS FUVAROZÓ KEZELŐ RENDSZER. tacho WWW.ONLINETAHOGRAF.HU AUTOMATIKUS TACHOGRÁF KIÉRTÉKELÉS ONLINE TACHOGRÁF KIÉRTÉKELŐ ÉS FUVAROZÓ KEZELŐ RENDSZER tacho WWW.ONLINETAHOGRAF.HU TACHO-X Olyan megoldást kínálunk Önnek, mellyel pontosan, gyorsan és költséghatékonyan

Részletesebben

Nyomon követés az ellátási láncban mobil eszközökkel 3. HUNAGI Konferencia és Szakkiállítás

Nyomon követés az ellátási láncban mobil eszközökkel 3. HUNAGI Konferencia és Szakkiállítás Nyomon követés az ellátási láncban mobil eszközökkel 3. HUNAGI Konferencia és Szakkiállítás Budapest, 2012. március 21. 2011 Tartalomjegyzék A GS1, mint globális szervezet általános bemutatása A helyazonosításhoz

Részletesebben

KÉZZEL FOGHATÓ TECHNOLÓGIAI MEGOLDÁSOK DANCSEVICS TIBOR

KÉZZEL FOGHATÓ TECHNOLÓGIAI MEGOLDÁSOK DANCSEVICS TIBOR KÉZZEL FOGHATÓ TECHNOLÓGIAI MEGOLDÁSOK DANCSEVICS TIBOR MI AZ ALAPVETŐ PROBLÉMA? FELÉPÍTÜNK MARKETING KAMPÁNYOKAT ALKALMAZUNK ADWORDS-ÖT, FACEBOOKOT, EGYÉB ONLINE ÉS OFFLINE MÉDIA MEGJELENÉST, WEBÁRUHÁZAT

Részletesebben

MODERN ÜGYINTÉZÉS ONLINE ÜGYFÉLSZOLGÁLAT A FÔVÁROSI VÍZMÛVEKNÉL

MODERN ÜGYINTÉZÉS ONLINE ÜGYFÉLSZOLGÁLAT A FÔVÁROSI VÍZMÛVEKNÉL MODERN ÜGYINTÉZÉS ONLINE ÜGYFÉLSZOLGÁLAT A FÔVÁROSI VÍZMÛVEKNÉL INFORMÁCIÓ CSEPPEK Rohanó világunkban, ahol minden idô számít, modern, gyors ügyintézési lehetôséget biztosít a Fôvárosi Vízmûvek online

Részletesebben

Modem és helyi hálózat

Modem és helyi hálózat Modem és helyi hálózat Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira

Részletesebben

Rohamosan terjed az online vásárlás Könyv, számítógép és ruházati cikk a magyar toplista élén

Rohamosan terjed az online vásárlás Könyv, számítógép és ruházati cikk a magyar toplista élén Rohamosan terjed az online vásárlás Könyv, számítógép és ruházati cikk a magyar toplista élén Budapest, 2008. január 29. A magyar internet-használók 82 százaléka vásárolt már valamit a világhálón. Legtöbben

Részletesebben

Ericsson Dialog 4000 Digitális Telefonok

Ericsson Dialog 4000 Digitális Telefonok Ericsson Dialog 4000 Digitális Telefonok Dialog 4220 Lite Ez a kompakt, költség-hatékony modell kiszolgálja az összes általános telefon szükségletet. A Dialog 4220 Lite azoknak a felhasználóknak lett tervezve,

Részletesebben

Általános szerződési feltételek

Általános szerződési feltételek 1. Bevezetés Általános szerződési feltételek Jelen Általános Szerződési Feltételek tartalmazza a www.sexfashion.hu webáruházban (a továbbiakban: Webáruház) elérhető online termék értékesítési szolgáltatás

Részletesebben

A tudás hatalom új generációs oktatás az IP telefónia népszerűsítésére

A tudás hatalom új generációs oktatás az IP telefónia népszerűsítésére Sajtótájékoztató 2010. október 6. A tudás hatalom új generációs oktatás az IP telefónia népszerűsítésére Szekeres Viktor Gloster telekom Kft. Mészáros Attila Cisco Magyarország Kft. Mai témáink Rövid bemutatkozás

Részletesebben

Procontrol Clienter ügyfélhívó rendszer általános leírása

Procontrol Clienter ügyfélhívó rendszer általános leírása Procontrol Clienter ügyfélhívó rendszer általános leírása Létrehozás dátuma: 2009.01.26 11:53 1. oldal, összesen: 15 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Bevezetés... 3 Rendszerelemek... 3 A rendszer működési

Részletesebben

Médiaajánlat 2012 február - március

Médiaajánlat 2012 február - március Médiaajánlat 2012 február - március Utazás & CEMP-csoport A CEMP csoport utazási portfóliója Idegenforgalmi gyűjtőoldal, mely az utazási irodák és belföldi hotelajánlatok gyűjtőportáljaként egy nyaralás

Részletesebben

Kardex Remstar Horizontal: gyors komissiózás és készenlétbe helyezés horizontális irányban.

Kardex Remstar Horizontal: gyors komissiózás és készenlétbe helyezés horizontális irányban. Szabványos megoldások Horizontális páternoszter rendszerek Kardex Remstar Horizontal: gyors komissiózás és készenlétbe helyezés horizontális irányban. 20 21 Kardex Remstar Horizontal Kardex Remstar Horizontal:

Részletesebben

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com Diva 852 ISDN T/A Gyorstelepítési útmutató www.eicon.com Tartalom Bevezetés... 2 Jelzõlámpák... 2 Kábelek csatlakoztatása... 2 Telepítés Windows 98 alatt... 3 Telepítés Windows Me alatt... 4 Telepítés

Részletesebben

Közösségi marketing csomag. hotelek, panziók, apartmanok részére

Közösségi marketing csomag. hotelek, panziók, apartmanok részére Közösségi marketing csomag hotelek, panziók, apartmanok részére 1. A Közösségi marketing hotelek részére tartalma és célja Ezt a programcsomagot azoknak a hoteleknek, panzióknak, apartmanoknak hoztuk létre,

Részletesebben

Üdvözöljük az oldalon, ami fizet

Üdvözöljük az oldalon, ami fizet Üdvözöljük az oldalon, ami fizet Egy korszakalkotó aukciós rendszer igazságos bónusztervvel - a tagok építették a tagok részére Szövetkezetek A Szövetkezetek a tagok birtokában álló üzletek 100 millió

Részletesebben

Csatlakozási állapot megjelenítése

Csatlakozási állapot megjelenítése Csatlakozási állapot megjelenítése Ellenőrizheti a vevő és a jármű között a csatlakozás állapotát. Ezek a kapcsolatok felelősek az olyan információkért, mint a GPS információ és a parkolási jelzések. 1

Részletesebben

TRBOnet Térinformatikai terminál és diszpécseri konzol

TRBOnet Térinformatikai terminál és diszpécseri konzol TRBOnet Térinformatikai terminál és diszpécseri konzol A TRBOnet egy kliens szerver diszpécser szoftver MOTOTRBO rádiók száméra. A TRBOnet szoftver jól alkalmazható a MOTOTRBO rádiós rendszereknél. A szoftver

Részletesebben

Tánczos Vivien : ERASMUS ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ LEIPZIG HOCHSCHULE FÜR TECHNIK, WIRTSCHAFT UND KULTUR 2015 tavaszi szemeszter

Tánczos Vivien : ERASMUS ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ LEIPZIG HOCHSCHULE FÜR TECHNIK, WIRTSCHAFT UND KULTUR 2015 tavaszi szemeszter Tánczos Vivien : ERASMUS ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ LEIPZIG HOCHSCHULE FÜR TECHNIK, WIRTSCHAFT UND KULTUR 2015 tavaszi szemeszter 1 Tánczos Vivien vagyok, az Óbudai Egyetem környezetmérnök szakos hallgatója. Motivációm

Részletesebben

Lehet egy költségosztó tetszetős?

Lehet egy költségosztó tetszetős? Lehet egy költségosztó tetszetős? A Brunata Futura + új színt visz a beltéri mérők formavilágába Számos lakásban szerelnek a radiátorokra a mért fogyasztás arányos elosztását szolgáló fűtésköltség-osztókat.

Részletesebben

Csavarda mobil áruház

Csavarda mobil áruház Csavarda mobil áruház Használati útmutató Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni a Csavarda mobil áruház alkalmazást, gondosan olvassa végig ezt a segédletet. TARTALOMJEGYZÉK 1. Letöltés 2. oldal 2.

Részletesebben

SiteTalk Mobile Alkalmazás

SiteTalk Mobile Alkalmazás SiteTalk Mobile Alkalmazás Kérdések és Válaszok Mobile Dialer Symbian & Windows Version 1.2 Tárcsázó letöltésével kapcsolatos kérdések Támogatja a telefonomat a SiteTalk Mobile szolgáltatás? Mit tegyek,

Részletesebben

Készítsen egytáblás adatbázist könyveinek nyilvántartására! Az adattábla a következő adatok rögzítésére legyen alkalmas: (mező hossza: 30, kötelező)

Készítsen egytáblás adatbázist könyveinek nyilvántartására! Az adattábla a következő adatok rögzítésére legyen alkalmas: (mező hossza: 30, kötelező) 1. Feladat Készítsen egytáblás adatbázist könyveinek nyilvántartására! Az adattábla a következő adatok rögzítésére legyen alkalmas: Szerző1 neve Szerző2 neve Könyv címe neve Kiadás éve Vásárlás ideje Fogyasztói

Részletesebben

Webes felületi lehetoség. Ügyfélkapu. Beépített CRM

Webes felületi lehetoség. Ügyfélkapu. Beépített CRM Webes felületi lehetoség Ne engedje hogy teendői helyhez kössék! Szoftverünk táblagépen is fut, így üzletkötői akár a helyszínen, elektronikusan vehetnek fel új partnert vagy új rendelést, amellyel nem

Részletesebben

MI AZ A KÖZÖSSÉGI MÉDIA MARKETING?

MI AZ A KÖZÖSSÉGI MÉDIA MARKETING? A közösségi média gyorsan utoléri az e-mail-t, amely eddig az elsőszámú online adat- és hírmegosztási módszer volt. A Facebook-nak már 1 milliárdnál is több felhasználója van, a Twitteren 55 millió üzenetet

Részletesebben

Megjegyzés: Előfordulhat, hogy az ügyfelek nem vehetnek igénybe valamely körzetszámot más szolgáltatók felé indított hívások esetén.

Megjegyzés: Előfordulhat, hogy az ügyfelek nem vehetnek igénybe valamely körzetszámot más szolgáltatók felé indított hívások esetén. Vezetékes Telefon, GYIK ACN & Szolgáltató Előválasztás 1. Mi a Közvetítő-Előválasztás (CPS)? Az ügyfelek alternatív szolgáltatót választhatnak a T-com, Invitel vagy UPC társaság helyett úgy, hogy nem kell

Részletesebben

TaxiLike használati bemutató Taxitársaságok és Taxisofőrök részére

TaxiLike használati bemutató Taxitársaságok és Taxisofőrök részére TaxiLike használati bemutató Taxitársaságok és Taxisofőrök részére 2012 09 03 Tartalom I. TaxiLike rövid bemutatás II. Első lépések Taxitársaság és Taxisofőrök részére III. TaxiLike Driver használata munka

Részletesebben

Számítógépes alapismeretek 2.

Számítógépes alapismeretek 2. Számítógépes alapismeretek 2. 1/7 Kitöltő adatai: Név: Osztály: E-mail cím: 2/7 Kérdések: Mire szolgál az asztal? Az ideiglenesen törölt fájlok tárolására. A telepített alkalmazások tárolására. A telepített

Részletesebben

ERASMUS Tanulmányi beszámoló. Madrid, Spanyolország Universidad Rey Juan Carlos 2012/2013 II. félév

ERASMUS Tanulmányi beszámoló. Madrid, Spanyolország Universidad Rey Juan Carlos 2012/2013 II. félév ERASMUS Tanulmányi beszámoló Madrid, Spanyolország Universidad Rey Juan Carlos 2012/2013 II. félév Ottenberger Csilla műszaki menedzser ottenberger.csilla@gmail.com 1 Utazás előtti teendők Én már a kiutazásom

Részletesebben

Raktározás és logisztika

Raktározás és logisztika Raktározás és logisztika Az általánosan használt szállítási címkeméretek elérhetők a TD-4000 és TD- 4100N modelleknél, továbbá a beépített vágóegység használatával egyéni címkék is készíthetők, így rengeteg

Részletesebben

Hogyan fizetünk? A készpénz és más eszközök használata

Hogyan fizetünk? A készpénz és más eszközök használata Hogyan fizetünk? A készpénz és más eszközök használata Feladat az osztálynak Párosítsátok az A oszlopban lévı szórészleteket a B oszlopban lévıkkel úgy, hogy értelmes szavakat kapjatok! A oszlop + B oszlop

Részletesebben

Leltárív karbantartás modul

Leltárív karbantartás modul Leltárív karbantartás modul 1. Bevezetés... 2 2. Manuális rögzítés - Leltárív segítségével... 2 3. A leltár gépen történő rögzítése... 4 3.1. Alkatrészek egyenként történő berögzítése... 6 o Alkatrészek

Részletesebben