számolva határoztuk meg évi céljainkat. Ezért meghatározó, előremutató

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "számolva határoztuk meg 2009.- évi céljainkat. Ezért meghatározó, előremutató"

Átírás

1 A ÉV ESEMÉNYEI A KLUB ÉVI PROGRAMJA: A világgazdasági válság hazai körülményei közepette, a lehetőségek szűkülésével számolva határoztuk meg évi céljainkat. Ezért meghatározó, előremutató feladat a klub működőképességének biztosítása. Működőképességünk legfontosabb alapjainak tekintjük: - közös céljainkat, összekötő barátságunkat, - - a Honvédelmi Minisztérium által, szövetségünk útján nyújtott támogatást, - a MH Nyugat- Magyarországi Hadkiegészítő Parancsnoksággal meglévő és hatályos együttműködési szerződésünket, - az Önkormányzat által meghirdetett pályázatokon való részvételt. Mindezek alapján rendezvényeink sorában prioritást kap a Magyar Honvédelem Napja méltó megünneplése, az állami ünnepekről való megemlékezés, egy alkalommal történelmi emlékhely látogatás, a jogutód nélkül megszűnt katonai szervezetek nyugállományúinak fogadása, az Idősek Világnapja alkalmából a hagyományos családi estünk megrendezése. Fokozott figyelmet fordítunk az érdekvédelmi tevékenységünk erősítésére, a szociális helyzet figyelemmel kísérésére és az átlagon felüli teljesítményt nyújtó klubtagok munkájának elismerésére.

2 MINDENNAPJAINK A klubdélutánjainkat továbbra is szerdai napokon 15:00 órától tartottuk. Ezeken a délutánokon, ha nincs szervezett program, hódít az ulti és a jó hangulatú baráti beszélgetések, a történések értékelése. A klubdélutánok általában 18:00 óra tájékán érnek véget. Szövetségünk február 17-én tartotta éves közgyűlését a Stefánia Palotában, Budapesten. Az elnökség beszámolt a 2008-ban végzett munkáról és vázolta a év feladatait, amelyeket a közgyűlés elfogadott. Klubunkat Csécs István elnök és Pesti János elnökségi tag képviselte. Március 15-én, hagyományosan az Önkormányzat megemlékező és koszorúzó rendezvényén együtt ünnepeltünk a várossal az es forradalom és szabadságharc városi emlékművénél. Erőnkhöz és lehetőségeinkhez mérten ebben az évben is részt vállaltunk a Biztonságunk Európában és Térségünkben közbiztonsági rendezvények előkészítésében, a végrehajtás segítésében. A városi szervező bizottságban Csécs István és Szőke István vállalt szerepet. A városi rendezvényeket Durecz Lajos és Csécsi Dezső segítették. A MH Nyugat-Magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság Toborzó és Érdekvédelmi Központ Érdekvédelmi Irodája február 18-án, április 15-én, június 10-én, szeptember 16-án és november 11-én kihelyezett ügyfélfogadást tartott klubunkban.

3 Mindennapjaink 2 Augusztus 19-én megemlékeztünk az államalapítás évfordulójáról. Részt vállaltunk a Nemzeti Ünnepünk alkalmából megrendezett Fúvószenekarok és Mazsorettek XIII. Nemzetközi Találkozója városi programjának segítésében. A klubélet bemutatása, ismertségünk fokozása és a klub kapcsolatainak bővítése céljából az interneten honlapot készítettünk. A honlap korlátozás nélkül elérhető, letölthető a címen. A honlapon megtalálható a klub alapszabálya, a klub történetét bemutató krónika, a több mint 680 képet tartalmazó képgaléria, valamint a kapcsolat és letöltések oldal. A kapcsolat oldalon rövid üzenet küldhető a felénk. A évben májustól decemberig 1516 alkalommal keresték fel érdeklődők honlapunkat. A magyar légvédelmi rakétacsapatok megalakulásának 50. évfordulójáról központi ünnepségen emlékeztek meg a Stefánia Palotában, Budapesten. Az ünnepi eseményre meghívót kapott Csécsi Dezső nyá. alezredes, klubunk elnökségének tagja. Az évforduló alkalmából köszöntjük azokat a klubtagokat, akik üzemeltették és kiszolgálták a légvédelmi rakétákat. (Az első légvédelmi rakétarendszer a Dvina SA október 8.-án érkezett meg Börgöndre.) Október 23.-án az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából, az Önkormányzat által rendezett városi ünnepségen vettünk részt. A Honvédelmi Minisztérium 2009-ben a HOKOSZ belső pályázata útján Forinttal támogatta klubunkat. A MH Nyugat-Magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság Toborzó és Érdekvédelmi Központ Parancsnokának, Laász János mk. alezredes Úrnak a klubhoz küldött év végi jókívánsága.

4 A HM ÁLLAMTITKÁR LÁTOGATÁSA Klubéletünk kiemelkedő és nagyon megtisztelő eseménye, hogy január 27-én 16,30 18,00 óra között munkaprogramja alapján - baráti találkozó keretében, a klub vendége volt Dr. Vadai Ágnes, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára.

5 A HM Államtitkár látogatása 2

6 A HM Államtitkár látogatása 3

7 BESZÁMOLÓ KÖZGYŰLÉS BESZÁMOLÓ KÖZGYŰLÉS Az alapszabályban előírtaknak megfelelően, február 11-én órai kezdettel tartottuk meg a klub éves beszámoló közgyűlését. A közgyűlésen fő klubtag vett részt. A napirendi pontok megtárgyalását követően a közgyűlés az elnökség beszámolóját és az ellenőrző bizottság jelentését, valamint az alapszabály módosítására tett elnökségi javaslatot egyhangú szavazással elfogadta. Ugyancsak egyhangúlag jóváhagyta a klub évi programját és pénzügyi tervét. A közgyűlésen részt vett Laász János mk. alezredes a MH Nyugat- Magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság Toborzó és Érdekvédelmi Központ parancsnoka.

8 A KLUB FELÚJÍTOTT CÍMERE A számítógépes lehetőségeink fejlődésére alapozva, esztétikai okoktól vezérelve, megújítottuk klubunk címerét. A megújított címer (logó) a régi elemeket tartalmazza, amelyek közül a babérág olajágra változott. Új elem címerünkben 2003, a klub megalakulásának éve. A felújított címer elemei megjelenítik: - a hazát és a honvédséget, mint közös gyökerünket és további kötődésünket, - a haza aktív szolgálatának végét, - a katonai dicsőséget és becsületet, - szűkebb pátriánkat, Dunaújvárost, - a klub megalakulásának évét.

9 NŐNAP A Nemzetközi Nőnap alkalmából, a március 4-i klubnapon 17,00 órakor Köszöntöttük nő tagjainkat. A Teadélutánon Csécs István a klub elnöke köszöntötte a megjelent hölgyeket, majd Durecz Lajos alelnökkel közösen aperitifet, teát és finom süteményt (házilag készült vaníliás és csokis hókockát) szolgáltak fel. A sütemény osztatlan sikert aratott. A rendezvényt vidám beszélgetés követte. Honvédségi Nyugállományúak Klubja Kedves Marika! MEGHÍVÓ A klub elnöksége nevében tisztelettel meghívom a Nınap alkalmából március 4-én 4 17,00 órakor a klubban tartandó ünnepi TEADÉLUTÁNRA. Kérem, hogy részvételével tisztelje meg rendezvényünket. Dunaújváros, február 19. Csécs István nyá. alezredes a klub elnöke

10 A MAGYAR HONVÉDELEM NAPJA MAGYAR HONVÉDELEM NAPJA Klubunk ünnepei között kiemelkedő jelentőségű esemény május 21, a Magyar Honvédelem Napja. Az ünnep alkalmából 10,00 órai kezdettel, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc városi emlékművénél megemlékező koszorúzást rendeztünk. A klub elnökének ünnepi emlékezését követően Csécsi Dezső és Pesti János helyezte el koszorúnkat az emlékművön. A rendezvényünket jelenlétével megtisztelte Pintér Attila alpolgármester, Vígh Gyula a Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány elnöke, Udvardi Sándor a Dunaújváros Biztonságáért Fórum elnöke, Selyem József DMJV Biztonsági Tanácsnok, Budavári Árpád r. alezredes városi rendőrkapitány, Varga Ernő tü. alezredes városi tűzoltóság parancsnoka, Schmelh János bv. ezredes a BV pálhalmai parancsnoka, Reményi Zsuzsanna a Katasztrófavédelmi Kirendeltség képviselője, Markovics Sándor a kissebségi önkormányzatok képviseletében és Fodor Tamás r. törzsőrmester a vízirendőrség képviseletében. Délután 17,00 órakor Ünnepi Klubest volt a klubházban. A rendezvényt Durecz Lajos alelnök nyitotta meg, köszöntötte az ünnepi rendezvényt jelenlétével megtisztelő Pintér Attila alpolgármester urat, Vígh Gyula elnök urat és Kellnerné Simon Kinga úrhölgyet,a Közalapítvány munkatársát. A Himnusz elhangzása után Csécs István a klub elnöke mondott ünnepi beszédet. A szónok kiemelte, hogy nemzeti ügyünk, a magyar honvédelem, amelyet ünneplünk a honvédség legszebb ősi és hősi hagyományaira épül, amelyek: hűség, hazafiság, fegyelmezettség, becsület, bizalom, ambíció és tettvágy. Ez az örökség, amelyet az elődöktől a ma katonája kapott. Az ünnepi beszéd után Pintér Attila és Vígh Gyula elismeréseket adott át. Elismerésben részesült: Pesti János, Sárközi Ilona, Horváth József, Csécs Istvánné, Csécsi Dezső, Sz.Molnár Árpád, Turcsányi Gáborné és Durecz Lajos. Az ünnepség a Szózat hangjaival zárult. Az ünnepséget megvendégelés és baráti beszélgetés követte.

11 A koszorúzás képei:

12 Küldött meghívók az ünnepi rendezvényekre: A koszorúzásról és az ünnepi klubestről a Dunaújvárosi Hírlap május 23-i, szombati számában tudósított:

13 Dunaújvárosi Maraton tudósítása a koszorúzásról: A Magyar Honvédelem Napja 4

14 Az Ünnepi Klubest képei:

15

16 VÁROSI VÁROSI KÖZBIZTONSÁGI RENDEZVÉNYEK ZÁRÁSA Kilencedik alkalommal került megrendezésre a Biztonságunk Európában és Térségünkben című közbiztonsági rendezvény sorozat. A rendezvények sorába illeszkedtek klubunk rendezvényei is május hónapban. A dunaújvárosi és térségi programok záró rendezvényeként került sor június 18-án 16,30 órakor a szervező bizottság és a rendezvények védnökei számára, baráti záró beszélgetésre a Dunapack baracsi szabadidőparkjában. A rendezvényre meghívót kapott Csécs István mint a szervező bizottság tagja, Durecz Lajos és Csécsi Dezső a klub elnökségének tagjai. A rendezvényen jelen voltak Dr. Kálmán András országgyűlési képviselő, polgármester, Mihály János a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Dr. Simon László Fejér Megye Rendőrfőkapitánya és Laász János mk. alezredes a székesfehérvári TÉK parancsnoka, a biztonsági programok fővédnökei. A 2009-es Közbiztonsági Rendezvények érdekében végzett eredményes munkájukért Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere elismerő okleveleket adott át, többek között klubunk részére is.

17 MÚZEUMLÁTOGATÁS LÁTOGATÁS MÚZEUM Augusztus 15-én megtekintettük a MH Hadtörténeti Múzeum földi telepítésű légvédelmi és rakéta szakgyűjteményét Zsámbékon. A volt légvédelmi rakéta bázis területén telepített múzeumban a gyűjtemény vezetője Hibácskó Ferenc ny. r. alezredes (klubunk tagja) fogadta és kalaúzolta csoportunkat. A természeti környezet szépsége és a gyűjtemény lenyűgöző volt. Visszaútban meglátogattuk a zsámbéki Lámpa Múzeumot, amely szintén maradandó élményt nyújtott. Képek a látogatásról:

18 További képek: Múzeum látogatás 2

19 HOKOSZ TOVÁBBKÉPZÉS Szeptember én, Balatonkenesén, másodízben rendezte meg a Honvédségi Nyugdíjas Klubok Országos Szövetségének Elnöksége a tisztségviselők továbbképzését. A továbbképzésen résztvevő mintegy 150 fő, a Szövetség mind a 26 szervezetét képviselte. A rendezvény jelentőségét mutatta, hogy vezetőikkel, képviselőikkel jelen voltak a HM illetékes főosztályai, mindkét Hadkiegészítő Parancsnokság, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége, a HM Idősügyi Tanács, a Honvédség és Társadalom Baráti Kör, a Honvéd Szakszervezet Nyugdíjas Tagozata és házigazdaként is, a HM Rekreációs és Kulturális KHT. Klubunkat Csécs István elnök, Sárközi Ilona gazdasági felelős elnökségi tag és Pesti János az elnökségség tagja képviselte. A továbbképzés nagyon feszes programját a Szövetség működésével, a tagszervezetek életével összefüggő időszerű kérdések, valamint a tagszervezetek bemutatkozása képezte. Képek a továbbképzésről:

20 NYUGÁLLOMÁNYÚAK FOGADÁSA Szeptember 26-án 16,00 órakor, negyedik alkalommal rendeztük meg a jogutód nélkül megszűnt katonai szervezetek nyugállományúinak fogadását. A találkozóra a TÉK parancsnoka küldött meghívókat. Képek a találkozóról:

21 CSALÁDI VACSORAEST Szeptember 30-án 17,00 órakor, az Idősek Világnapja alkalmából került sor a már hagyományos családi vacsoraestünkre. A klub elnöke köszöntötte a megjelent klub tagokat és családtagjaikat. Pohárköszöntőjében kiemelte,bár bizakodásra ad lehetőséget az, hogy a honvédelmi tárca után már az államnak is van idősügyi stratégiája, még nem válik könynyebbé helyzetünk. A jövő nehézségei leküzdésének biztosítéka csak összefogásunk lehet. A finom babgulyást koccintás és jó hangulatú beszélgetés követte. A vacsoraest képei:

22 A vacsoraest további képei: Családi vacsoraest 2

23 ÓÉV BÚCSÚZTATÓ KLUBEST December 16-án 17,00 órától, 22 fő részvételével rendeztük meg az Óév búcsúztató klubestünket. A klub elnöke néhány gondolatban összefoglalta a 2009-es év tapasztalatait és vázolta a év elképzeléseit. Köszöntötte a 60. születésnapját december 23-án ünneplő Szőke István nyá. századost és a klub nevében oklevelet és emléktárgyat adott át részére. Pohárköszöntőjében sikeres klubéletet és boldog újévet kívánt a klub tagjainak. A pohárköszöntőt koccintásokkal tarkított, vidám beszélgetés követte. A klubest képei:

24 A klubest további képei: Óév búcsúztató klubest 2.

25 Óév búcsúztató klubest 3.

26 ELISMERÉSEK ÉVBEN Nemzeti Ünnepünk Március 15-e alkalmából: A honvédelem ügye érdekében huzamos ideje végzett kiemelkedő tevékenységéért A közbiztonsági rendezvények zárása alkalmából: Dunaújváros és térségében a közbiztonsági munkában kifejtett teljesítményéért

27 Elismerések évben 2. A Légvédelmi Múzeum ünnepélyes megnyitása alkalmából: A Légvédelmi Múzeum kialakításában végzett áldozatos munkája elismeréseként Állami Ünnepünk Augusztus 20-a alkalmából: A honvédelem ügye érdekében huzamos ideje végzett kiemelkedő tevékenységéért

28 Elismerések évben 3. Az Idősek Világnapja alkalmából: A honvédelem ügye érdekében végzett áldozatos munkája elismeréseként Nemzeti Ünnepünk Október 23-a alkalmából: A honvédelem ügye érdekében huzamos ideje végzett tevékenységéért

29 A KLUB TAGJAI ÉV VÉGÉN 1 Csécs István nyá.alez. 21 Matics Gábor nyá.alez. 2 Csécs Istvánné családtag 22 Matics Gáborné családtag 3 Csécsi Dezső nyá.alez. 23 Mészáros Gábor nyá.szds. 4 Cseh Béla nyá.ftzls. 24 Nagy Gyula nyá.szds. 5 Cseh Béláné családtag 25 Palai Csaba nyá.alez. 6 Durecz Lajos ny.h.közalk. 26 Papp László nyá.zls. 7 Fehér Károly nyá.őrgy. 27 Pásztor Magdolna egyéb 8 Fülöp Gyula t.őrgy. 28 Pesti János nyá.zls. 9 Gulyás Ottó ny.bv.ftörm. 29 Sárközi Ilona nyá.zls. 10 Hibácskó Ferenc ny.r.alez. 30 Scserbin László nyá.szds. 11 Horváth József nyá.alez. 31 Scserbin Lászlóné családtag 12 Horváth Erzsébet családtag 32 Szabó Roland egyéb 13 Kelemen József nyá.őrgy. 33 Sz.Molnár Árpád nyá.őrgy. 14 Kelemen Sándor nyá.alez. 34 Sz.Molnár Árpádné családtag 15 Kolacsekné Vizi Valéria nyá.zls. 35 Szilágyi Gyula nyá.szds. 16 Kolacsek Sándor nyá.fhdgy. 36 Szilágyi Sándor nyá.őrgy. 17 Kozma Ferenc egyéb 37 Szőke István nyá.szds. 18 Lőrincz Elemérné k.özvegy 38 Sztanó Béla nyá.alez. 19 Lőrincz Gyöngyi családtag 39 Turcsányi Gáborné k.özvegy 20 Madarász Jenő nyá.szds. 40 Vitális János nyá.zls. Személyi összetétel Életkorszerinti összetétel Megnev. Férfi Nő Össz. Alez. 8 8 Őrgy. 5 5 Szds. 6 6 Fhdgy. 1 1 Ftzls. 1 1 Zls Ny.h.közalk 1 1 Cstag 7 7 K.özvegy 2 2 IRM 2 2 Egyéb Összesen Megnev Össz. Ti Zls Ny.h.kalk 1 1 Cstag K.özv IRM 2 2 Egyéb Összesen

A Felderítők Társasága Egyesület Elnökségének beszámolója a megválasztása óta végzett munkáról.

A Felderítők Társasága Egyesület Elnökségének beszámolója a megválasztása óta végzett munkáról. 1 FELDERÍTŐK TÁRSASÁGA EGYESÜLET A Felderítők Társasága Egyesület Elnökségének beszámolója a megválasztása óta végzett munkáról. Tisztelt Közgyűlés! Kedves Barátaim! A beszámoló összeállításánál fontos

Részletesebben

Katonai emlékpark Pákozdon

Katonai emlékpark Pákozdon XIII. évfolyam 2010. október 3. szám Katonai emlékpark Pákozdon Megemlékezés Kőszegen A Kőszegi Nyugállományúak Egyesülete, immár a negyedik alkalommal tartott bajtársi találkozót a kőszegi várban. Ez

Részletesebben

XVI. évfolyam 2013. december 4. szám. Áldott Karácsonyi Ünnepeket és sikerekben, egészségben gazdag boldog Új Évet kívánunk!

XVI. évfolyam 2013. december 4. szám. Áldott Karácsonyi Ünnepeket és sikerekben, egészségben gazdag boldog Új Évet kívánunk! XVI. évfolyam 2013. december 4. szám Áldott Karácsonyi Ünnepeket és sikerekben, egészségben gazdag boldog Új Évet kívánunk! Halottainkra emlékeztünk 2013 Tartalom Halottainkra emlékeztünk 2 Vezetők és

Részletesebben

MUNKATERV a 2014-es évre

MUNKATERV a 2014-es évre 1 BÉKEFENNTARTÓK BAJTÁRSI EGYESÜLETE MUNKATERV a 2014-es évre A tevékenység fő irányelvei: 1. Részvétel a békefenntartással és a katonai fegyverzet-ellenőrzés hagyományainak ápolásában. A területi kapcsolatok

Részletesebben

VITÉZAVATÁS a Budavári Mátyás - templomban!

VITÉZAVATÁS a Budavári Mátyás - templomban! V i t é z e k L a p j a X V. é v f o l y a m 1-2. s z á m, 2 0 0 9. d e c e m b e r VITÉZAVATÁS a Budavári Mátyás - templomban! 2009. szeptember 26-án, szombaton ünnepi ruhába öltözöttek sokasága töltötte

Részletesebben

BAJTÁRSI EGYESÜLETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE 1134. Budapest, Gidófalvy u. 1/b Tel: 3322-500/117858, HM: 02-117858 Ügyintéző: Erdős László ezds. (2365-111/ HM.25032) Nyt.szám: sz.példány BAJTÁRSI EGYESÜLETEK

Részletesebben

POLGÁRI VÉDELMI SZEMLE. Hetven éves a Magyar Polgári Védelmi Szövetség

POLGÁRI VÉDELMI SZEMLE. Hetven éves a Magyar Polgári Védelmi Szövetség POLGÁRI VÉDELMI SZEMLE Hetven éves a Magyar Polgári Védelmi Szövetség BUDAPEST, 2008 K I A D V Á N Y U N K S Z E R Z Ô I : Bajnai Gordon miniszter Dr. Balogh Endre Róbert az Országos Polgárôr Szövetség

Részletesebben

RÁKÓCZI SZÖVETSÉG BESZÁMOLÓ 2012

RÁKÓCZI SZÖVETSÉG BESZÁMOLÓ 2012 TARTALOMJEGYZÉK SZERVEZETI ÉLET 2 TÁRSADALMI- ÉS MÉDIAKAPCSOLATOK 9 A RÁKÓCZI SZÖVETSÉG 2012-BEN MEGVALÓSULT KÖZPONTI RENDEZVÉNYEI 16 A 2012. ÉVI DIÁKUTAZTATÁSI PROGRAMOK BEMUTATÁSA 41 A RÁKÓCZI SZÖVETSÉG

Részletesebben

TARTALOM. Az IPA Magyar Szekció Közép-Magyarországi Szervezete és az IMYKE YACHT & DIVING KFT. rendhagyó Mikulás partija... 5

TARTALOM. Az IPA Magyar Szekció Közép-Magyarországi Szervezete és az IMYKE YACHT & DIVING KFT. rendhagyó Mikulás partija... 5 XIII. évfolyam 2. szám 2012. december Tisztelt IPA Barátaim! Többi ünnepünkhöz viszonyítva a karácsonynak van egy különleges varázsa. Sokak számára a legszebb, a legérzelmesebb, legalábbis a gyermeki lelket

Részletesebben

Húsz éves a Honvédszakszervezet... 16-17. oldal

Húsz éves a Honvédszakszervezet... 16-17. oldal Ára: 99 Ft Tagjainknak ingyenes! 2011. február XX. évfolyam, 2. szám www.hsz.hu Húsz éves a Honvédszakszervezet... 16-17. oldal Találkozó a honvédelmi miniszterrel.......... 3. oldal Bátran és nyíltan!...........................

Részletesebben

Kíváncsi a miniszter...

Kíváncsi a miniszter... Vargha Tamás parlamenti államtitkár: A kormány elkötelezett a közszféra illetményeinek rendezése ügyében 4-6. oldal Czövek János Hosz elnök: A katonákon csak az illetmények emelése segíthet Kíváncsi a

Részletesebben

BESZÁMOLÓ SZÖVETSÉGÜNK 2010-2014. ÉVEKBEN VÉGZETT MUNKÁJÁRÓL

BESZÁMOLÓ SZÖVETSÉGÜNK 2010-2014. ÉVEKBEN VÉGZETT MUNKÁJÁRÓL Fővárosi Polgári Védelmi és Katasztrófavédelmi Szövetség H-1052 Budapest, Városház u. 9-11. Tel.; Fax: 220-2043 www.fpvsz.hu Adószám: 18095269-1-41 Bankszámlaszám: OTP 11705008-20465377-00000000 BESZÁMOLÓ

Részletesebben

Polgárőr Magazin. Ajándékautó a stratégiai partnertől. 2013. November XVIII. évf. 9. szám. Fotó: Sebestyén Jenő

Polgárőr Magazin. Ajándékautó a stratégiai partnertől. 2013. November XVIII. évf. 9. szám. Fotó: Sebestyén Jenő Polgárőr Magazin 2013. November XVIII. évf. 9. szám Ajándékautó a stratégiai partnertől Fotó: Sebestyén Jenő PostaAutóÔr Kötelezô gépjármû-felelôsségbiztosítás POLGÁRÔR 10% Kedvezmény Önnek is van egy

Részletesebben

kapott megyénk, mely 8706 rászoruló életét könnyítette meg.

kapott megyénk, mely 8706 rászoruló életét könnyítette meg. Folytatjuk a munkát összefogással! Az idén ünnepli megalakulásának 30. évfordulóját a Mozgáskorlátozottak Sza bolcs- Szat már-bereg Megyei Egyesülete. Ez alkalomból Balogh Zoltánné az egyesület elnöke

Részletesebben

Áldott, békés és szeretetteljes karácsonyt és sikerekben bõvelkedõ új esztendõt minden kedves olvasónak!

Áldott, békés és szeretetteljes karácsonyt és sikerekben bõvelkedõ új esztendõt minden kedves olvasónak! Téti Híradó Városi Folyóirat XII. évfolyam 4. szám 2007. december Áldott, békés és szeretetteljes karácsonyt és sikerekben bõvelkedõ új esztendõt minden kedves olvasónak! Nehéz év van mögöttünk, talán

Részletesebben

Köszöntés 2013 karácsonyán

Köszöntés 2013 karácsonyán XIII. évfolyam. szám CIGÁNDI www.cigand.hu www.bodrogkoz.com Köszöntés 20 karácsonyán Dicsőség a magasságban Istennek, és a földön békesség, és az emberekhez jóakarat. Lukács ev. 2,4 Minden évben megállít

Részletesebben

MARGITKA NÉNI KÖSZÖNTÉSE 97. születésnapja alkalmából köszöntötték Majzik Jánosnét. Beszámolónk

MARGITKA NÉNI KÖSZÖNTÉSE 97. születésnapja alkalmából köszöntötték Majzik Jánosnét. Beszámolónk 2011. MÁRCIUS 30. KÖZÉRDEKŰ ÖNKORMÁNYZATI LAP XII. ÉVFOLYAM, 5. SZÁM MÁRCIUS 15-ÉN, NEMZETI ÜNNEPÜNKÖN Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett hagyományos városi megemlékezésről

Részletesebben

Sok szeretettel köszöntök mindenkit ezen a rendkívüli cikluszáró rendezvényünkön. Engedjék meg, hogy külön is köszöntsem meghívott vendégeinket:

Sok szeretettel köszöntök mindenkit ezen a rendkívüli cikluszáró rendezvényünkön. Engedjék meg, hogy külön is köszöntsem meghívott vendégeinket: 1 ÜNNEPI BESZÉD A 2009. december 20-tól 2011. december 31-ig tartó időszakban, a Személy,- Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Fejér Megyei Szervezetének működéséről, tevékenységéről. Tisztelt

Részletesebben

Puskás Híradó. a Puskás Tivadar Híradó Bajtársi Egyesület kiadványa

Puskás Híradó. a Puskás Tivadar Híradó Bajtársi Egyesület kiadványa Puskás Híradó a Puskás Tivadar Híradó Bajtársi Egyesület kiadványa III. évfolyam 2. szám megjelenik félévenként 2005. november T II S Z T A V A T Á S 2005. augusztus 20-án avatták híradótisztté a Zrínyi

Részletesebben

2009. augusztus Ára: 150 Ft XV. évfolyam 8. szám

2009. augusztus Ára: 150 Ft XV. évfolyam 8. szám 2009. augusztus Ára: 150 Ft XV. évfolyam 8. szám 2 2009. augusztus Öt éve ment el Dr. Olasz Imre Õ elment, de emléke eleven marad, alakja úgy él tovább családja, községünk lakossága emlékében, mint amilyen

Részletesebben

István, a király. Városi Szent István-nap. Tisztelt Vendégeink! SZEKSZÁRD, 2007. AUGUSZTUS 20. Lapunk olvasható a www.szekszard.hu honlapon is.

István, a király. Városi Szent István-nap. Tisztelt Vendégeink! SZEKSZÁRD, 2007. AUGUSZTUS 20. Lapunk olvasható a www.szekszard.hu honlapon is. XVII. évfolyam 25. szám * Lapunk olvasható a www.szekszard.hu honlapon is. Városi Szent István-nap SZEKSZÁRD, 2007. AUGUSZTUS 20. SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2007. augusztus 19-én, vasárnap

Részletesebben

A Rákóczi Szövetség Lapja

A Rákóczi Szövetség Lapja A Rákóczi Szövetség Lapja ide mint nemzeti búcsújáróhelyre elzarándokolhasson minden igaz magyar, aki erõt, biztatást, vígaszt és hazánk szebb és jobb jövõjének elõkészítésére és megteremtésére irányuló

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI JELENTÉS KARCAG VÁROS 2006 2010. ÉVI ÁLLAPOTÁRÓL

ÖNKORMÁNYZATI JELENTÉS KARCAG VÁROS 2006 2010. ÉVI ÁLLAPOTÁRÓL ÖNKORMÁNYZATI JELENTÉS KARCAG VÁROS 2006 2010. ÉVI ÁLLAPOTÁRÓL Karcag 2010 Dr. Fazekas Sándor polgármester, később vidékfejlesztési miniszter, 2010. június 22-én lemondott tisztségéről A Nagykunsági Kulturális

Részletesebben

16. évfolyam 4. szám 2014. szeptember október

16. évfolyam 4. szám 2014. szeptember október 16. évfolyam 4. szám 2014. szeptember október Tisztújító küldött közgyűlés Az MH Budapesti Nyugállományúak Klubja alapszabályának II. fejezet, 2/c. pontja értelmében tisztségújító küldöttközgyűlést kell

Részletesebben

KAPTÁR. Az ünnepi könyvhét megyei megnyitója. XIV. évf. 2-3. (99.) szám A Jász-Nagykun-Szolnok megyei könyvtárak híradója 2005.

KAPTÁR. Az ünnepi könyvhét megyei megnyitója. XIV. évf. 2-3. (99.) szám A Jász-Nagykun-Szolnok megyei könyvtárak híradója 2005. KAPTÁR XIV. évf. 2-3. (99.) szám A Jász-Nagykun-Szolnok megyei könyvtárak híradója 2005. Az ünnepi könyvhét megyei megnyitója 76. Ünnepi Könyvhét megyei megnyitója Kiadós beszélgetések Jászok találkozója

Részletesebben

4-7 BÜNTETÉS- TISZTELT OLVASÓK, KEDVES KOLLÉGÁK! 2010 / 4. VÉGREHAJTÁSI SZERVEZET. Az intézetek is ünnepeltek Képriport a családi napokról

4-7 BÜNTETÉS- TISZTELT OLVASÓK, KEDVES KOLLÉGÁK! 2010 / 4. VÉGREHAJTÁSI SZERVEZET. Az intézetek is ünnepeltek Képriport a családi napokról H Í R L E V É L 2010 / 4. BÜNTETÉS- VÉGREHAJTÁSI SZERVEZET TISZTELT OLVASÓK, KEDVES KOLLÉGÁK! Az intézetek is ünnepeltek Képriport a családi napokról 4-7 Ünnepi állománygyűlés cikk a 2 3. oldalon Lõbajnokság

Részletesebben

Polgárőr Magazin. Polgárőr Akadémia2. Csongrádi tanyaprogram. Döntött az elnökség. 2015. Február XX. évf. 2. szám

Polgárőr Magazin. Polgárőr Akadémia2. Csongrádi tanyaprogram. Döntött az elnökség. 2015. Február XX. évf. 2. szám Polgárőr Magazin 2015. Február XX. évf. 2. szám Polgárőr Akadémia2 Döntött az elnökség Csongrádi tanyaprogram Összefogás a betörések megelőzése érdekében Az Aegon Országos Kármegelőzési Program középpontjában

Részletesebben

Vasvári Újság. A Vasvári Önkormányzat lapja XXIII. évfolyam 4. szám

Vasvári Újság. A Vasvári Önkormányzat lapja XXIII. évfolyam 4. szám Vasvári Újság Vasvár, 2013. április 3. A Vasvári Önkormányzat lapja XXIII. évfolyam 4. szám A forradalom emlékére A természet átírta a forgatókönyvet, ám a méltó ünnep nem maradt el Az 1848/49-es forradalom

Részletesebben

a Jász-N agykun-szolnok M egyei Civil Szolgáltató K özpont Ingyenes H írlevele Kedves Olvasó!

a Jász-N agykun-szolnok M egyei Civil Szolgáltató K özpont Ingyenes H írlevele Kedves Olvasó! 2012. februári szám Civil forrás a Jász-N agykun-szolnok M egyei Civil Szolgáltató K özpont Ingyenes H írlevele Kedves Olvasó! Az idén is szűkös forrásokból kell gazdálkodniuk a civil szervezeteknek. Jelentősen

Részletesebben

TÁMOGASSA ADÓJA 1 SZÁZALÉKÁVAL A PRIMA PRIMISSIMA ALAPÍTVÁNYT

TÁMOGASSA ADÓJA 1 SZÁZALÉKÁVAL A PRIMA PRIMISSIMA ALAPÍTVÁNYT VÁLLALKOZÓK ÉS MUNKÁLTATÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE INTERNET: WWW.VOSZ.HU 2011. JANUÁR. 16. ÉVF. 1. SZÁM TÁMOGASSA ADÓJA 1 SZÁZALÉKÁVAL A PRIMA PRIMISSIMA ALAPÍTVÁNYT A közhasznú szervezetként mûködô Prima

Részletesebben