Tájékoztató. 43. Villamos-energiaipari vitorlás találkozó 2014 szeptember

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tájékoztató. 43. Villamos-energiaipari vitorlás találkozó 2014 szeptember 11-14."

Átírás

1 Tájékoztató 43. Villamos-energiaipari vitorlás találkozó 2014 szeptember

2 43. VILLAMOSENERGIA-IPARI VITORLÁS TALÁLKOZÓ BALATONFÜRED, SZEPTEMBER A Találkozó célja: A Találkozó rendezője: A Találkozó szervezője: A Találkozó helyszíne: A Találkozó védnöke: Nevezési határidő: Nevezési cím: A villamosenergia-iparág hagyományainak megőrzése, a munkatársi kapcsolatok erősítése, a vitorlázás népszerűsítése, a sportbarátság ápolása. Paksi Atomerőmű (PA) Zrt Paks, Pf. 71. Atomerőmű Sportegyesület (ASE) 7030 Paks, Gesztenyés u. 2. Paksi Atomerőmű (PA) Zrt. Koloska Marina Vitorlás Kikötő 8230 Balatonfüred, Kouvola u. 1. Dr. Kovács Antal - ASE elnök-ügyvezetőigazgató augusztus 29-én, 12:00-ig történő beérkezéssel (az erre rendszeresített és mellékelt nevezési lapokon) A nevezési díj (kalóz, ill. nagyhajós osztályban) Az ellátás költsége (étkezések, frissítők, bankett) A szállás költsége REKÖ A kategóriás üdülőben A szállás költsége a HOTEL LIDO***-ban Ft/fő Ft/fő (ÁFÁ-val) Ft/fő (ÁFÁ-val) Ft/fő (ÁFÁ-val) A szállásigények kielégítése a nevezés sorrendjében történik! Az étkezések helye: a REKÖ étterme. A szálláshelyek címe: 8230 Balatonfüred, Germering u. (a 71-es úton Csopak felől érkezve az első lehajtási lehetőség balra). Az ellátás (csütörtök vacsorától - vasárnap reggeliig) díja és a szállásdíj (amely idegenforgalmi adóval együtt értendő) közvetített szolgáltatásokat tartalmaz. A nevezés utólagos lemondása sajnos nem lehetséges: a nevezési lapon igényelt szolgáltatások, levonások nélkül kerülnek kiszámlázásra, a megadott számlázási címre! A Találkozó Szervező Bizottsága (főrendezője) és a nevezési lapok elérhetőek: László Zoltán (tel.: 06-20/ );

3 Atomerőmű Sportegyesület Vitorlás Klub Fax: 75/ Szervezési tájékoztató: Kollár Károly ( ) vezető pénzügyek, számlázás (mindenes). László Zoltán ASE ( ) pénzügyek, számlázás. Téren István ( ) nagy hajós információ. Nagy Jenő ( ) kalóz osztály információ. Cserny Ferenc ( ) egyéb szervezői feladatok. A dedikált feladatokon túl valamennyi sárga VVT pólóban lévő személytől kérhető segítség! Nagy hajós kikötés: a mólók üres helyein van lehetőség. Kalóz sólya: a kikötői daru mellett. Területkiosztás: Rendezvényterület Versenyiroda Szállások Parkolók Bejárat Recepció

4 Atomerőmű Sportegyesület Vitorlás Klub Fax: 75/ Tisztelt Sporttársak! A jó hangulatban telt Balatonlellei találkozón a bennfentesek tanakodtak- mi lesz jövőre? Mivel a jelenlegi gazdasági helyzet több résztvevőt nehéz helyzetbe hozott, egyre kevesebb támogatás jut - többek között- a vitorlázásra is! Ennek ellenére már akkor körvonalazódott, hogy a 2014-es iparági vitorlás találkozó meg lesz tartva! A vitorlás sportbizottság döntéseés a rendező egyesület vállalkozó kedve ismét az Atomerőmű Sportegyesület Vitorlás Sportklub csapatát tisztelte meg e nemes feladat ellátásával- ezúttal saját kikötőjében Balatonfüreden! A találkozó résztvevői előtt nem ismeretlen a Koloska Marina kikötő, már több alkalommal volt itt sikeres verseny. A helyszín, a körülmények illetve a lehetőségek ideálisak a viadal sikeres megrendezésére! A VITSPORT alapítvány kedvezően fogadta az ASE VSC jelentkezését, amelyet a tel közösen rendezi meg. Ez évben is sok vendégre számítunk! Reméljük, hogy legalább annyi- a vitorlázás illetve a Balaton szerelmese fog részt venni - mint az elmúlt évben. Várhatóan ismét vitorlás csónak, és ugyan annyi vitorlás kishajó személyzete verseng a nem csekély számú elismerésért! Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően ez évben is szeretnénk a költségeket minimális szinten tartani. A részvételi illetve nevezési díjak nem fogják meghaladni az elmúlt év összegeit az összeállított pénzügyi terv szerint, a számlázás az eddig beváltak alapján utólag fog történni a nevezési lapon közölt címre. A Paksi Atomerőmű ZRT hathatós támogatásával megvalósuló rendezvény fő védnöke ismét Dr Kovács Antal ASE elnök-ügyvezető igazgató úr lesz! Minden kérdésre válaszolunk az ASE VSC illetve a VISE címeken, valamint a rendezők telefon számán. László Zoltán ASE VSC 06 20/ Kollár Károly VISE 06 20/ Reméljük, hogy e nagy hagyományokkal rendelkező találkozó ez évben is jó hangulatban, nemes versengésben valamint az emberi kapcsolatok szorosabbá tételében fog telni! Várunk mindenkit Füreden a Koloskában!

5 Atomerőmű Sportegyesület Vitorlás Klub Fax: 75/ VERSENYKIÍRÁS A verseny neve: 43. VILLAMOSENERGIA-IPARI VITORLÁS TALÁLKOZÓ KALÓZ FUTAMOK Verseny jellege: Meghívásos pályaverseny a kalóz hajóosztályban Verseny időpontja: szeptember Verseny helyszíne: Balatonfüred, Koloska-Marina kikötő előtti vízterület Verseny rendezője: Atomerőmű SE Versenyvezető: Hagemann László VB elnök: Hantó István Versenyorvos: Dr. Hutás Mihály Verseny résztvevői: Villamosenergia-ipari Vitorlás Sporttalálkozók Versenyszabályzatában előírtak szerint. A Vitorlás Sporttalálkozók amatőr (iparági), illetve nyílt jellegűek. Az iparági kategóriába benevezett hajóegységeknél az adott hajóban nevezett versenyzők legalább egyikének munkavállalónak, tisztségviselőnek vagy nyugdíjasnak kell lennie, a másik nevezett versenyző iparági alkalmazott vagy hozzátartozó is lehet. Azok a versenyzők (ide értve a tisztségviselőket, nyugdíjasokat és hozzátartozókat is), akik a kalóz hajóosztály/ide értve: felnőtt, ifi, női/ Országos Bajnokságain 1-6. helyezést értek el, az eredmény teljesítésétől számított 5. év utolsó naptári napjáig nem nevezhetők az iparági kategóriában. A fentieknek meg nem felelő hajók/versenyzők csak a nyílt kategóriában nevezhetőek. A nyílt kategóriában induló hajók zöld színű szalagot kötelesek viselni a baum végére kötve, melyet a csapatok a regisztrációkor kapnak meg. A szenior kategóriában történő külön értékelésbe azok a hajók nevezhetők, ahol a hajóegység mindkét tagja szeptember 14. napjáig betölti a 60. életévét. Nevezési hely, időpont: Koloska Marina Vitorlás kikötő, Versenyiroda. Balatonfüred, Kouvola utca 1., szeptember között. Kötelező előnevezés: augusztus 29-én 12:00-ig kizárólag elektronikus úton lehetséges ( ). Nevezni csak az erre rendszeresített mellékelt nevezési lapokon lehet.

6 Atomerőmű Sportegyesület Vitorlás Klub Fax: 75/ Versenyszabályok: Az ISAF évi versenyszabályai, az MVSZ évi Általános Versenyutasítása Versenyrendelkezései, ill. a Kalóz Osztály előírásai, továbbá a Villamosenergia-ipari Sporttalálkozók Általános Versenyszabályzata és a Vitorlás Találkozók Versenyszabályzata alapján. Az előzőektől való esetleges eltérés csak a versenyt megelőző napon, csapatvezetői megbeszélés keretében kialakított konszenzus alapján lehetséges, amelyet versenyhirdetményben kell közzétenni. A Találkozók hagyományainak megfelelően a versenyen hátszélvitorla használata NEM engedélyezett. Biztosítás: Minden hajónak érvényes felelősségbiztosítással kell rendelkeznie, ami a nevezéskor igazolandó. Hiányában a nevezés nem fogadható el! Versenypálya: Balatonfüred - Tihany hajózási útvonaltól északkeletre elhelyezett, a széliránytól függően kitűzött háromszög alakú pálya, fixen telepített zsűrivel (pályarajz szerint). A versenypálya teljesítésének módja: RAJT cirkáló raum raum cirkáló hátszél cirkáló CÉL Tervezett futamok száma: 4 Pályajelek: Narancssárga színű, felfújható műanyag bóják. A rajt- és céljel, piros-fehér csíkozású zászlós bója. Rajtvonal: Telepített - a zászlósbója és a rajthajó árboca közti egyenes. Célvonal: Telepített - a zászlósbója és a célhajó árboca közti egyenes Rajteljárás: szept. 12-én az 1. futam előkészítő jelzése: 9 óra 55 perc, további futamok: ráindítással. A rendezőség egy nap legfeljebb 3 futam rendezését tervezi. A szept. 13-i első futam előkészítő jelzés időpontja a szept.12-i hirdetmény szerint! Az utolsó lehetséges előkészítő jelzés időpontja án 12 óra 55 perc. Időkorlátozás: nincs, ez módosítja MVSZ évi Ált. Versenyutasítás pontját! Óvás: Az aznapi futamok befejezése után, a rajt/cél hajó partra érkezéstől számított 1 órán belül. Óvási díj nincs!

7 Atomerőmű Sportegyesület Vitorlás Klub Fax: 75/ Értékelés A Vitorlázás évi Versenyszabályai Függelék A4-es szabályának ún. legkisebb pontrendszer -ben leírtak alapján, kategóriánként külön-külön. Kieső futam csak négy érvényes futam esetén lehetséges. A Rendezőség díjazza: Különdíjak: a legjobb hat iparági párost; a nyílt és a szenior kategória legjobb három-három vitorlás párosát; a kalózok hagyományos iparági csapatversenyének első hat helyezettjét. az első futam iparági kategória győztese a Tenke Lajos Vándorkupát nyeri el; a legfiatalabb átlagéletkorú iparági hajóegység a MAVIR Vándorkupáját kapja; a hagyományos iparági csapatverseny utolsó hajója: Teknősbéka Vándorkupa; a versenyen utolsó, de még értékelhető eredményt elért hajóegysége a Vízi csiga Vándorkupát nyeri el; a legeredményesebb női egység díja; a legfiatalabb, ill. a legidősebb kormányos, ill. legénység díj; fair-play díj. A kalózok hagyományos iparági csapatversenyébe a nevezett munkáltatói szervezetek két legjobb, az iparági kategória értékelése szerinti hajóegység által elért eredmény számít bele, amely Társaság a vitorlás találkozó vándorkupáját nyeri el. Eredményhirdetés: szeptember 13-án 17:00 órakor (Balatonfüred, Koloska-Marina kikötő) Protokoll: a tervezett programok és az egyéb tudnivalók a honlapon július 31-ig kerülnek közzétételre. Egyéb rendelkezések: 4 o Bf szélerőség felett a versenyvezetőség nem indít futamot. A futamok alatt a kísérő motorosok az előkészítő ( 5 perces ) jelzést követően a versenypályán, a pályajelekkel határolt területen belül nem tartózkodhatnak. A versennyel, illetve az azon való részvétellel kapcsolatos, vagy annak folyamán előforduló, vagy okozott személyi és vagyoni károkért a Rendezőség, illetve a rendező Atomerőmű SE felelősséget nem vállal.

8 Atomerőmű Sportegyesület Vitorlás Klub Fax: 75/ PÁLYARAJZ 43. VILLAMOSENERGIA-IPARI VITORLÁS TALÁLKOZÓ KALÓZ FUTAMOK A versenyen résztvevők saját kockázatukra és felelősségükre vitorláznak! Jó Szelet Kíván: a Rendezőség! Óvd a Balaton tisztaságát és erre másokat is figyelmeztess!

9 Atomerőmű Sportegyesület Vitorlás Klub Fax: 75/ VERSENYKIÍRÁS A verseny neve: 43. VILLAMOSENERGIA-IPARI VITORLÁS TALÁLKOZÓ NAGYHAJÓS FUTAM Verseny jellege: Meghívásos túraverseny a nagyhajós osztályok számára Verseny időpontja: szeptember 13. Verseny helyszíne: Balatonfüred Verseny rendezője: Atomerőmű SE Versenyvezető: Hagemann László VB elnöke: Hantó István Versenyorvos: Dr. Hutás Mihály Verseny résztvevői: Villamosenergia-ipari Vitorlás Sporttalálkozók versenyszabályza- tában előírtak szerint. A Vitorlás Sporttalálkozók amatőr (iparági), illetve nyílt jellegűek. Az iparági kategóriába benevezett hajóegységeknél az adott hajóban nevezett versenyzők legalább egyikének munkavállalónak, tisztségviselőnek vagy nyugdíjasnak kell lennie, a többi nevezett versenyző iparági alkalmazott vagy hozzátartozó is lehet. Azok a versenyzők (ide értve a tisztségviselőket, nyugdíjasokat és hozzátartozókat is), akik a kalóz hajóosztály/ide értve: felnőtt, ifi, női/ Országos Bajnokságain 1-6. helyezést értek el, az eredmény teljesítésétől számított 5. év utolsó naptári napjáig nem nevezhetők az iparági kategóriában. A fentieknek meg nem felelő hajók/versenyzők csak a nyílt kategóriában nevezhetőek. A nyílt kategóriában induló hajók zöld színű szalagot kötelesek viselni a baum végére kötve, melyet a csapatok a regisztrációkor kapnak meg. Nevezési hely, időpont: Koloska Marina Vitorlás kikötő, Versenyiroda. Balatonfüred, Kouvola utca 1., szeptember között. Kötelező előnevezés: augusztus 29-én 12:00-ig kizárólag elektronikus úton lehetséges ( ). Nevezni csak az erre rendszeresített mellékelt nevezési lapokon lehet. Versenyszabályok: Az ISAF évi versenyszabályai, az MVSZ évi Általános Versenyutasítása, Versenyrendelkezései, ill. a Nagyhajós Osztályok előírásai, továbbá a Villamosenergia-ipari Sporttalálkozók Általános Versenyszabályzata és a Vitorlás Találkozók Versenyszabályzata alapján. Az előzőektől való esetleges eltérés csak a versenyt megelőző napon, csapatvezetői megbeszélés keretében kialakított konszenzus alapján lehetséges, amelyet versenyhirdetményben kell közzétenni.. Biztosítás: Minden hajónak érvényes, legalább Ft összegű felelősségbiztosítással kell rendelkeznie, ami a nevezéskor igazolandó, hiányában a nevezés nem fogadható el.

10 Versenypálya: (pályatérkép szerint) Atomerőmű Sportegyesület Vitorlás Klub Fax: 75/ sz. pálya: Balatonfüred (rajt) Siófok Balatonalmádi Alsóörs Balatonfüred (cél) 2. sz. pálya: Balatonfüred (rajt) Siófok Alsóörs Balatonfüred (cél) A várható szélerősség függvényében a teljesítendő pálya számát a Code 1, vagy Code 2 lobogó felhúzásával, a Versenyvezetőség a rajteljárás során, de legkésőbb a figyelmeztető jelzéssel egy időben a rajthajón jelzi. Tervezett futamok száma: 1 Pályajelek: Narancssárga színű, felfújható műanyag bóják. A Versenyvezetőség hivatalos motorosai RC feliratú zászlót viselnek! 1.sz. pálya esetén: ( Code 1 lobogó) Rajt: Balatonfüred, Koloska -Marina Kikötőtől dél-keleti irányban kb m-re kitűzött vonalszakasz 1.sz. pályajel: Siófok Vitorlás Kikötőtől észak-keletre kb m-re kitűzött narancssárga felfújható műanyag bója, melyet bal kéz felől kell kerülni. 2.sz. pályajel: Balatonalmádi Vitorlás Kikötőtől dél-keletre kb m-re kitűzött narancssárga felfújható műanyag bója, melyet bal kéz felől kell kerülni. 3.sz. pályajel: Alsóörs Vitorlás Kikötőtől dél-keletre kb m-re kitűzött narancssárga felfújható műanyag bója, melyet bal kéz felől kell elhagyni. Cél: Balatonfüred, Koloska-Marina Kikötőtől észak-keletre kb m-re kitűzött vonalszakasz melynek É-i végét célbója az D-i végét a célhajó jelöli (piros-fehér csíkos zászlós bója és a célhajó narancsszínű lobogót viselő árboca közötti egyenes). 2.sz. pálya esetén: ( Code 2 lobogó) Rajt: Balatonfüred, Koloska -Marina Kikötőtől dél-keleti irányban kb m-re kitűzött vonalszakasz 1.sz. pályajel: Siófok Vitorlás Kikötőtől észak-keletre kb m-re kitűzött narancssárga felfújható műanyag bója, melyet bal kéz felől kell kerülni. 3.sz. pályajel: Alsóörs Vitorlás Kikötőtől dél-keletre kb m-re kitűzött narancssárga felfújható műanyag bója, melyet bal kéz felől kell kerülni. Balatonfüred, Koloska-Marina Kikötőtől észak-keletre kb m-re kitűzött vonalszakasz melynek É-i végét célbója az D-i végét a célhajó jelöli (piros-fehér csíkos zászlós bója és a célhajó narancsszínű lobogót viselő árboca közötti egyenes).

11 Atomerőmű Sportegyesület Vitorlás Klub Fax: 75/ Pályarövidítés, pályamódosítás: Gyengülő szélerősség esetén a versenyen legkésőbb a vezető hajó 1.sz. pályajelnél történő elhaladásáig lehetséges, az 1. sz. pálya 2. sz. pályára történő módosításával, közlése a versenyszabályok szerint. Amennyiben a verseny folyamán a szélerősség olyan mértékben gyengül, hogy kétségessé válik a futam sikeres befejezése, a versenyvezető döntése alapján a futam a 3-as számú pályajelnél is befuttatható. Rajteljárás: szeptember 13-án az előkészítő jelzés időpontja, egyszerre az összes hajó részére 9 óra 20 perc: figyelmeztető jelzés - Sárga lobogó felhúzása, 1 kürtjel 9 óra 25 perc: figyelmeztető jelzés - Code V lobogó kitűzése, 1 kürtjel 9 óra 26 perc: előkészítő jelzés - Code P lobogó kitűzése, 1 kürtjel 9 óra 29 perc: egyperces jelzés - Code P lobogó levonása, dudajel 9 óra 30 perc: rajt jelzés - Code V, bevonása, 1 kürtjel A versenyben résztvevő hajóknál a külmotort legkésőbb az előkészítő jelzéstől a rajteljárás végéig függőleges helyzetben kell tartani! A Versenyvezetőség a rajteljárások során nem alkalmazza a Code I lobogót, ezért korai rajt esetén a vétkes hajó, valamennyi szabályosan rajtoló hajót kikerülve, visszatérhet a rajtvonalon is. Egy hajó akkor rajtol újra szabályosan, ha előzőleg teljes terjedelmével visszatér a rajtvonal rajt előtti oldalára. Esetleges általános visszahívás esetén a következő rajteljárás figyelmeztető jelzése 10 perccel a sikertelen rajtot követően kerül kiadásra. A sikeres rajtot követő 30 perc eltelte után rajtoló hajó, el nem rajtolt hajóként kerül értékelésre. A rajteljárás alatt hátszélvitorla nem lehet felhúzva az árbocvonal előtt, azok kilobbantása csak a rajtjelzés után 3 perccel engedélyezett. Ennek időpontját 1 kürtjel jelzi. Ezen előírás megsértői ellen óvást nyújt be a Versenyvezetőség. Időkorlát: szeptember 13-án a legkésőbbi befutás 16 óra 00 perckor lehetséges Nyilatkozattétel: A célvonalon való áthaladás a verseny szabályszerű teljesítését jelenti. A célba futás után a versenyvezetőség a hajók biztonsági felszereléseinek meglétét ellenőrizheti. Óvás: A futam befejezése után, a rajt-cél hajó partra érkezéstől számított 1 órán belül, írásban a versenyirodán, a versenyvezetőnél. Óvási díj: nincs! Hirdetmények helye: Koloska-Marina Kikötő, Versenyiroda, Balatonfüred Biztonság: A hajókon tartózkodó, úszni nem tudó, továbbá a kiskorú személyek részére a mentőmellény viselése a víz hőmérsékletétől, a szélerősségtől és a versenyvezetőség jelzéstől függetlenül a kikötőből való kifutástól a kikötőbe történő érkezésig kötelező!

12 Atomerőmű Sportegyesület Vitorlás Klub Fax: 75/ Értékelés: Az aktuális MVSZ Yardstick listája szerint, figyelembe véve az MVSZ előnyszámadási szabályzatának irányelveit. Az előnyszámmal korrigált első három helyezést elérő egység az iparági és a nyílt kategóriában, külön-külön értékelendő. Az iparági kategória előnyszámmal korrigált első helyezettje nyeri el a "TIGRES" kupát. A nyílt kategória előnyszámmal korrigált győztese a VOLVO VARGA Vándorkupát kapja. Három vagy annál több induló esetén az azonos MVSZ hajóosztályhoz tartozó hajóegység az iparági, ill. nyílt kategóriától függetlenül külön is értékelendők. A DOLFIN hajóosztály legjobb iparági hajóegysége a KOLOSKA Vándorkupát, a legjobb nyílt kategóriában induló hajóegysége a SCHAFER YACHT Vándorkupát nyeri el. Különdíjak: legjobb szenior egység; legjobb női egység; legidősebb kormányos; legidősebb manschaft, legfiatalabb kormányos, legfiatalabb manschaft; fair-play. Az egyes kategóriák eredménylistája mellett a hirdető táblán tájékoztató jelleggel el kell helyezni a nagyhajók együttes (iparági + nyílt = abszolút) értékelését is. Eredményhirdetés: szeptember 13-án 17:00 órakor (Koloska-Marina Kikötő) Protokoll: a tervezett programok és az egyéb tudnivalók a honlapon július 31-ig kerülnek közzétételre. Egyéb rendelkezések: A mentőmellény viselése az Y lobogó kitűzése esetén valamennyi hajóegység számára kötelező. A versenyben induló hajók vitorláján - jól látható - rajtszámot kell elhelyezni. A versennyel, illetve az azon való részvétellel kapcsolatos, vagy annak folyamán előforduló, vagy okozott személyi és vagyoni károkért a Rendezőség, illetve a rendező Atomerőmű SE felelősséget nem vállal. Elindított futamot a versenyvezetőség nem szakít félbe! Minden kormányos a maga felelősségére dönt a verseny folytatásáról, vagy feladásáról.

13 Atomerőmű Sportegyesület Vitorlás Klub Fax: 75/ PÁLYATÉRKÉP 43. VILLAMOSENERGIA-IPARÁGI VITORLÁS TALÁLKOZÓ NAGYHAJÓS FUTAM pálya Rajt Cél 2. 1 A versenyen résztvevők saját kockázatukra és felelősségükre vitorláznak! Óvd a Balaton tisztaságát és erre másokat is figyelmeztess! Jó Szelet Kíván: a Rendezőség! Mindenkit biztatunk, hogyha még különböző okok miatt nem állt össze a csapat és még nem neveztetek eddig az Iparági Találkozóra, de szeretnétek kalóz vagy nagyhajós futamon indulni, akkor szervezzétek meg a csapatotokat és nevezzetek. Mindenkit szeretettel várunk szeptember 11-én, Balatonfüreden! Szervező Bizottság

14 Atomerőmű Sportegyesület Vitorlás Klub Fax: 75/ A 43. VILLAMOSENERGIA-IPARI VITORLÁS TALÁLKOZÓ PROGRAMJA Koloska-Marina kikötő Balatonfüred, szeptember szeptember 11. CSÜTÖRTÖK Versenyzők és kísérők érkezése a Paksi Atomerőmű Zrt. Rekreációs Központjába (REKÖ), regisztráció 14:00-17:30 A szálláshelyek elfoglalása a Központban és a szomszédos Hotel LIDO-ban 14:00-17:30 Hajók fogadása és elhelyezése a Koloska Kikötőben 14:00-17:30 Nevezés a Koloska Kikötőben található Versenyirodán 14:00-19:00 Vacsora a kikötőben 17:30-19:30 Csapatvezetők részére megbeszélés (csapatonként 1-1 fő), a nevezési listák ellenjegyzése (REKÖ Tárgyalóterem) Vitorlás Sportági Értekezlet (REKÖ Tárgyalóterem) 20:00-21: szeptember 12. PÉNTEK Büféreggeli a Rekreációs Központ éttermében, ugyanott a hideg ebéd csomagok átvétele 06:30-08:00 A Találkozó megnyitója a Koloska Kikötőben 08:30-08:45 Rajt-cél hajó és a motorosok indulása 09:00 Kalóz osztály rajtja (további futamok ráindítással) 10:00 Büfévacsora a Rekreációs Központ éttermében 17:30-19:30 Rokker Zsolti pálinka kóstolója (Koloska Kikötő) 20: Marót Viki és a Nova (Koloska Kikötő) 21: Zenés műsor a Hawai zenekarral (Koloska Kikötő) 21: szeptember 13. SZOMBAT Büféreggeli a Rekreációs Központ éttermében, ugyanott a hideg ebéd csomagok átvétele 06:30-08:00 Rajt-cél hajó és a motorosok indulása 08:30 Nagyhajós túraverseny futamának rajtja 09:30 Kalóz osztály rajtja (elmaradt futamok ráindítással) hirdetmény szerint Eredményhirdetés a Koloska Kikötőben 17:00 Gálavacsora a Rekreációs Központ éttermében 19:00 Kulturális programok a Koloska Kikötőben: Copacabana brazil táncegyüttes műsora 20:30 Tánczene a Koloska Kikötőben MAVIR zenekarral 21:30-02:00 Bankett, zenével, meglepetés műsorral 19:00-24: szeptember 14. VASÁRNAP Svédasztalos reggeli 07:30-09:30 Szálláshelyek elhagyása, kijelentkezés, elutazás 07:30-10:00 Hajók elszállítása, kifutása 07:30-12:00 A találkozó résztvevőinek ellátása a regisztrációkor átadott karszalagok színei alapján történik! Az esti kiegészítő programokon a részvétel - a szponzorok jóvoltából díjmentes!

15 Kedves Sportbarátunk! Mint a jelen Villamosenergia-ipari Sporttalálkozó lelkes résztvevője, nyilván osztozol velünk abban a gondolatban, hogy MI, iparági munkavállalók rendkívül büszkék vagyunk egyedülállónak tekinthető amatőr sportmozgalmunkra. Ezen hagyomány ápolásáért, gazdagításáért jött létre a VITSPORT Alapítvány, hogy szervezeti hátteret biztosítson az iparági sporttalálkozóknak ban már 14 sportágban (asztalitenisz, fallabda, futás, horgászat, kajak-kenu, kosárlabda, labdarúgás, sakk, sí, sárkányhajó, teke, tenisz, természetjárás, vitorlázás) mérhetjük össze tudásunkat a támogató iparági vállalatok, az önkéntes szervező kollégák és az Alapítvány együttes munkájának köszönhetően. Tegyünk együtt azért, hogy ez az iparági munkavállalókat összefogó, ugyanakkor az egészséges életmódot, sportolást zászlajára tűző, életreszóló élményeket nyújtó mozgalom a jövőben tovább éljen, színesedjen, és ha szükséges, az igények változásához igazodva megújuljon. Kövesd figyelemmel a Sportági Bizottságok és a Sportági Értekezlet munkáját; javaslataidat, észrevételeidet oszd meg a csapatod vezetőjével, sportkoordinátoroddal, hogy a megfelelő fórumon képviselhessék azokat! Ismerkedj meg a Sporttalálkozók történetével, az Alapítvánnyal, regisztrálj honlapunkra, hogy ben értesülj a legfrissebb hírekről: Kövess minket a Facebook-on, oszd meg élményeidet a többiekkel: Támogasd adód 1%-val a VITSPORT Alapítványt! (adószám: ) Lehetőségeid szerint vállalj önkéntes munkát sporttalálkozó szervezésében! Gyere el a legközelebbi Találkozóra is! Sikeres versenyzést, jó szórakozást kíván: Villamosenergia-ipar a Sportért Alapítvány Mindannyian érzékeljük tágabb környezetünkben a folyamatos kihívások viharos áradatát, melyek hatnak Ránk, akik egyszerre vagyunk, a gazdaság szereplői, a család tagjai, egy baráti társaság része vagy egy sportág szerelmesei ben jutott végleges elhatározásra néhány ember, akik már két-három évtizede szelik a magyar tenger habjait, hogy a meglévő tudást, tapasztalatot meg kellene osztani az utánpótlással, az utóbbi években a Balatonnal, a vitorlázással ismerkedőkkel. Így jött létre a: Napjainkban közel 40 fő, több mint 800 évnyi tapasztalattal a háta mögött, alkotja a VISE-t! Ami közös cél minden VISE tag életében: a Balaton tisztelete, a vitorlás társadalom erősítése, az eddig elért eredményeink megtartása. Célok között szerepel az eddig is rendszeres elméleti-gyakorlati képzés, a gyermek-felnőtt táborok megtartása, ha eszközeink engedik minél szélesebb kör számára hirdetése, lebonyolítása. Szeretnénk minél több olyan vitorlázót tudni körülöttünk a vízen a következő években is, akik minden körülmények között biztonságban, felkészülten, jó hangulatban járják a magyar tengert. A kihívások, a jó hangulat, a versenyek összetartoznak az életünkben. Természetesen, az egyes rendezvények, akár rangosabb társadalmi események lebonyolításához szükséges szervező erő, tapasztalat és erőforrás is rendelkezésre áll a VISE-ben. Nagyobb baráti társaságok vagy cégek rendezvényeihez tudunk biztosítani eszközöket és szakképzett, tapasztalt segítő személyzetet is. Elérhetőség:

16 Atomerőmű Sportegyesület Vitorlás Klub Web: Fax: 75/ A Paksi Atomerőmű vitorlás sportjának rövid történeti áttekintése A vitorlás sport a Magyar Villamos Művek Trösztnél, és vállalatainál évtizedek óta a vezetés által befogadott, és támogatott sportág volt. A Paksi Atomerőmű Vállalat /PAV/ évi megalakulásakor, a vállalat közgazdasági igazgatóhelyettese Lakosa József volt a vitorlázás első patrónusa. Ő már korábbi munkahelyén, a Dunamenti Hőerőmű Vállalatnál /DHV/ is támogatta a sportágat. Abban az időben Valentin Ferenc - aki szintén 1976-ban került a PAV-hoz a DHV-tól a szakosztály legaktívabb tagja. Mindketten természetesnek és fontosnak tartották, hogy a Vállalat kezdettől fogva részese legyen a villamosenergia-iparágban meghonosított sport, és szabadidő mozgalomnak. Megalakulásakor, a PAV-nak sem telephelye, sem üdülő épülete nem volt, így vitorlás eszközöknek sem volt bázisa. Annak érdekében, hogy a cég bekapcsolódjon az iparág vitorlás vérkeringésébe, már 1977-ben, 1 db kölcsönzött kalóz hajóval részt vettek. A következő évek iparági versenyein folyamatosan részt vesz az egyesület az időközben beszerzett négy Kalóz vitorlással. A résztvevők száma is gyorsan növekedett és egyre aktívabbak lettek a vitorlázást kedvelő szakosztály tagjai. A hajókat az első néhány évben a PA ZRT mai vitorlás kikötője helyén, az egykori iszapos nádas, vízterületen, horgonyon állva (!), a szabadban tároltuk. Fontos dátumokról kell itt megemlékeznünk, mivel 1983 elkezdődik Balatonfüreden a mai nevén REKÖ építése, december 21.-én pedig megalakul a Paksi Atomerőmű Sportegyesület Vitorlás Szakcsoportja 18 fő részvételével. Elnök: Gál Rezső, Vezetőségi tagok: Valentin Ferenc, Nagy Jenő, Tóbiás Zoltán január 15-én megszületik a levél a Magyar Vitorlás Szövetség felé az egyesület tagfelvétele érdekében. Ezek után a hajók biztonságosabb elhelyezésében, lényeges változások történtek, mivel elkészült a mai kikötő helyén az első stég. A hajókat az igénybevételüket követően a vízből kiemelve, saját sólya kocsijukon az időközben elkészült üdülő épületbe kellett átszállítani, az ott kialakított tároló helyre. A balatonfüredi Kisfaludy strand végén a stég /a mai Koloska Kikötő területén/

17 Megfogalmazásra kerültek a Szakcsoport céljai, amelyet az ASE akkori elnökéhez Balogi Jenőhöz nyújtottak be jóváhagyásra. A Működési Rendben a célkitűzések között így ma is szerepelnek az alábbiak: A rendszeres testedzés, sportolás a vitorlázás lehetőségének szervezett formában történő biztosítása A sportág mindhárom ágának, a versenyvitorlázás, a túravitorlázás és kedvtelési célú szabadidő vitorlázás szervezett formában történő művelése, népszerűsítése Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., az Atomerőmű Sportegyesület és a Szakcsoport méltó képviselete a Villamosenergia-ipari Vitorlás Találkozókon és az egyéb versenyeken Az ASE Vezetése támogatta ezeket az elképzeléseket, és ezzel a Vitorlás Szakcsoport betagolódott a Vállalat tömegsport szervezetébe, a Szabadidősport Szakosztály részeként hivatalosan is magalakult az ASE VSC A fejlődés következő fontos lépéseként megtörténtek az első nagyhajó beszerzések, B21 illetve a CNSO típusokból. Ezen hajók elhelyezését tárolását szerződés alapján a BME kikötőjében sikerül megoldani, így az 1985-ben az Egyesület megrendezhette a XIV. Iparági vitorlás találkozót! A Paksi Atomerőmű balatonfüredi Rekreációs Központja (REKÖ) Az üdülő épület 1984-évi üzembevételét megelőzően is nyilvánvaló volt, hogy egy ilyen jelentős vendéglétszámot befogadó létesítményhez tartoznia kell egy megfelelő méretű vízparti létesítménynek is, ahol az üdülővendégek vízi sporteszközöket vehetnek igénybe. Ez az szándék találkozott a vitorlás hajók biztonságos elhelyezésének igényével, így a Vitorlás Szakcsoport kezdeményezte a kishajó kikötő és hozzá kapcsolódóan a szabadidő sportos eltöltését is biztosító létesítmény építését. A kikötő és a kapcsolódó vízparti terület beépítését - az akkori vállalatvezetést, a Beruházási Főosztályról Márton Jánost megnyerve, és megszerezve Pónya József vezérigazgató beleegyezését több éves tervezési időszak előzte meg. Az akkori vezetők nagyvonalúságát jelzi, hogy - megtartva a kikötő funkciók ellátásához az egyesület által javasolt elrendezést és létesítményeket az eredetileg megfogalmazottakhoz képest közel ötször nagyobb terület beépítését valósított meg!

18 Az Egyesület ebben az időszakban beindítja az utánpótlás nevelést Domboriban. A kezdetekben és sokan közülük mai napig aktív tagjai a gyerektáborok rendezői gárdájának, sokan közülük időközben az edzői végzettséget is megszerezték. A gyerektáborok oktatói a kezdetektől napjainkig: Tóbiás Zoltán, Horvai Jenő, Melián György, Nagy Jenő, Boromisza Tamás, Prókai László, Cziráki László, Hangyási Sándor, Weisz János, Kákai István, Szabó Zoltán, Ferencz Tamás, Kollár Károly, Lipták János, Tibai László és Stadler Csaba. A Vitorlás Szakcsoport taglétszámának folyamatos növekedése mellett elkészült PA Rt. vitorlás kikötője, mai nevén Koloska - Marina, amely egy minden igényt kielégítő, kitűnő fekvésű, több mint 60 nagyhajó befogadására alkalmas kikötő, a vízparti létesítményekkel, vonzó zöldfelületekkel. Az 1992-ben a Marina méltó avatása a XXI. Iparági Vitorlás Találkozó megrendezésével történt meg. A létszám ekkora már 100 fő fölött volt, négy túrahajó, nyolc kalóz, két kadet, és négy optimist hajó állt rendelkezésre.

19 A vitorlázási feltételek átalakulásának időszakában, között Nagy Jenő, Kovács-F. László és Kovács András követték egymást az elnöki pozícióban től Zsoldos Ferenc látja el a társadalmi elnöki feladatokat, jelenleg László Zoltán a szakcsoport ügyvezető elnöke. A Vezetőség további négy fővel egészül ki, akik a döntően az egyes hajóosztályok működését felügyelik. A tisztségviselők a mai napig társadalmi megbízatásként látják el feladataikat. A fejlődés jellemzésére álljanak itt a számok: Jelenleg mintegy 300 fő részére biztosított a rendszeres sportolás lehetősége. A Szakcsoport üzemeltetésében van 16 db nagyhajó, melyek átlag életkora a folyamatos fejlesztésnek köszönhetően 5 évre tehető, 10 db versenykalóz, 6 db túrakalóz, 3 db motoros, melyek az időközben 100 kikötőhelyre bővített Koloska Marina kikötőben állnak a tagok részére. A túrázás elősegítésére a hajókhoz a BH Zrt. túraháromszög biztosított. Balatonfüredi Koloska Marina, és a Dombori pihenőtelep műholdképe Másik telephelyünk a Pakstól 25 km-re található Fadd-Dombori Pihenőtelep. A Faddi Dunai holtág ad otthont, immár 20 éve, az egyesület legifjabb nemzedékének fejlődéséhez. Az utánpótlás neveléséhez ez egyesület itt üzemelteti optimist, leaser, sikló, kadett hajóparkját és nem utolsó sorban a jolle 15 típusú zászlóshajót. A folyamatos edzésmunkának köszönhetően 2009-től olimpiai hajóosztályban is indul ASE versenyző. Minden év júniusában korosztályos gyerektáborokat szervezünk a kisebbeknek Domboriban, aki néhány év után Balatonfüreden folytathatják a felkészülést a versenyzői tapasztalat ill. a vitorlás kishajó vezetői engedély megszerezése érdekében év óta az ASE rendezésében zajlik a Dolphin Országos Bajnokság, amely mutatja a kedvtelési vitorlázás mellett a versenyzés súlyának növekedését. A év másik fontos eseménye volt az együttműködési megállapodás megkötése volt az MVM Zrt-vel, illetve az MVM SE-vel a tulajdonukban lévő hajópark üzemeltetésére. Az ASE VSC az iparágon belül az együttműködés bővítésére törekszik az Vitorlás Találkozók hagyományainak megőrzése érdekében. Az egyesület a Találkozókra való eredményes felkészülés és szereplés érdekében több háziversenyt, illetve az MVSZ naptárában is jegyzett rangos versenyeket: az 1,2 faktorú ATOM KUPÁT és az 1,1 faktorú KUPÁT rendez a kalóz osztály számra. A versenyzők további minősítő versenyeken vesznek részt a Fertő tó, Velencei tó és a Balaton számos versenyén. Az egyesület évek óta képviselteti magát a kalóz Európa Bajnokságon egy hajóegységgel, amely 2009-ben Svájcban, a Bódeni tavon kerül megrendezésre. Az eredmények elismeréseként 2009-ben az ASE VSC rendezi a Kalóz Országos Bajnokságot Balatonfüreden.

20 A Paksi Atomerőmű megalakulása (1976), és a Vitorlás Szakcsoport létrehozása (1982) óta eltelt évek eredményeiért köszönet illeti mindazokat, akik közreműködtek a túravitorlázás és a vitorlás versenyzés lehetőségének a megteremtésében, kiemelten a Cégvezetést, amely napjainkban is kiemelt támogatásáról biztosította az Atomerőmű SE Vitorlás Klub működését! Lejegyezte: Valentin Ferenc Nagy Jenő László Zoltán Szabó Zsolt

Nagyhajós túraverseny VERSENYKIÍRÁS ÉS VERSENYUTASÍTÁS Balaton Kupa 5. futama augusztus 30.

Nagyhajós túraverseny VERSENYKIÍRÁS ÉS VERSENYUTASÍTÁS Balaton Kupa 5. futama augusztus 30. Nagyhajós túraverseny VERSENYKIÍRÁS ÉS VERSENYUTASÍTÁS Balaton Kupa 5. futama augusztus 30. A verseny helye és ideje: Balatonfüred, 2014. augusztus 30-31. A verseny rendezője: Versenyvezető: Versenybíróság

Részletesebben

FEHÉR SZALAG - NJL Nagydíj VERSENYKIÍRÁS ÉS VERSENYUTASÍTÁS

FEHÉR SZALAG - NJL Nagydíj VERSENYKIÍRÁS ÉS VERSENYUTASÍTÁS FEHÉR SZALAG - NJL Nagydíj Nagyhajós távverseny és NJL Classic Round futam 13. IZSÁK SZABOLCS EMLÉKVERSENY Balaton Kupa versenysorozat 3. versenye VERSENYKIÍRÁS ÉS VERSENYUTASÍTÁS A verseny helye és ideje:

Részletesebben

Szélrózsa Nagydíj, Távolsági Túrafutam BALATON, 2015. JÚLIUS 31 - AUGUSZTUS 01 (TELIHOLD IDEJÉN)

Szélrózsa Nagydíj, Távolsági Túrafutam BALATON, 2015. JÚLIUS 31 - AUGUSZTUS 01 (TELIHOLD IDEJÉN) 1 Szélrózsa Nagydíj, Távolsági Túrafutam BALATON, 2015. JÚLIUS 31 - AUGUSZTUS 01 (TELIHOLD IDEJÉN) VERSENYKIÍRÁS V. kategóriájú verseny, melyen engedélyezett az amatőr versenyzők részvétele is. A verseny

Részletesebben

FEHÉR SZALAG 18. IZSÁK SZABOLCS EMLÉKVERSENY CLASSIC ROUND FUTAM

FEHÉR SZALAG 18. IZSÁK SZABOLCS EMLÉKVERSENY CLASSIC ROUND FUTAM FEHÉR SZALAG 18. IZSÁK SZABOLCS EMLÉKVERSENY CLASSIC ROUND FUTAM NAGYHAJÓS TÁVOLSÁGI VERSENY A BALATON KUPA VERSENYSOROZAT FUTAMA BALATONFÜRED, 2015. JÚNIUS 27. VERSENYKIÍRÁS A VERSENY RENDEZÔJE: MAGYAR

Részletesebben

SZÉLRÓZSA NAGYDÍJ TÚRAFUTAM VERSENYUTASÍTÁS 2015. BALATON, JÚLIUS 31 - AUGUSZTUS 01. Együtt érvényes a kiadott Versenykiírással.

SZÉLRÓZSA NAGYDÍJ TÚRAFUTAM VERSENYUTASÍTÁS 2015. BALATON, JÚLIUS 31 - AUGUSZTUS 01. Együtt érvényes a kiadott Versenykiírással. SZÉLRÓZSA NAGYDÍJ TÚRAFUTAM VERSENYUTASÍTÁS 2015. BALATON, JÚLIUS 31 - AUGUSZTUS 01. Együtt érvényes a kiadott Versenykiírással. 1 1. VERSENYSZABÁLYOK A futamon a Vitorlázás Versenyszabályai 2013-2016

Részletesebben

2SZALAG KATAMARÁN REGATTA

2SZALAG KATAMARÁN REGATTA 2SZALAG KATAMARÁN REGATTA NEMZETKÖZI TÁVOLSÁGI VERSENY BALATONFÜRED, 2015. JÚLIUS 1. VERSENYKIÍRÁS A VERSENY RENDEZÔJE: MAGYAR VITORLÁS SZÖVETSÉG VERSENYVEZETÔ: KEREKES KÁZMÉR A VERSENYBÍRÓSÁG ELNÖKE:

Részletesebben

A MAGYAR VITORLÁS SZÖVETSÉG 2014. ÉVI ÁLTALÁNOS VERSENYUTASÍTÁSA

A MAGYAR VITORLÁS SZÖVETSÉG 2014. ÉVI ÁLTALÁNOS VERSENYUTASÍTÁSA A MAGYAR VITORLÁS SZÖVETSÉG 2014. ÉVI ÁLTALÁNOS VERSENYUTASÍTÁSA 1 Bevezető A Magyar Vitorlás Szövetség 2014. évi Általános Versenyutasítása (11/2014 (01.24.) számú elnökségi határozat) A versenyutasítás

Részletesebben

2009. május / Építészeti különszám a II. Graphisoft Regatta alkalmából. II. Graphisoft Építész Regatta - Balatonlelle 2009.

2009. május / Építészeti különszám a II. Graphisoft Regatta alkalmából. II. Graphisoft Építész Regatta - Balatonlelle 2009. 2009. május / Építészeti különszám a II. Graphisoft Regatta alkalmából II. Graphisoft Építész Regatta - Balatonlelle 2009. II. Graphisoft Építész Regatta A környezettudatosság a fejekben kezdődik! ArchiCAD

Részletesebben

ESETTANULMÁNY. A fizikai aktivitás és a sport magyarországi dimenzióinak feltárása. TÁMOP-6.1.2/11/2-2012-0002 kódszámú projekt

ESETTANULMÁNY. A fizikai aktivitás és a sport magyarországi dimenzióinak feltárása. TÁMOP-6.1.2/11/2-2012-0002 kódszámú projekt ESETTANULMÁNY A fizikai aktivitás és a sport magyarországi dimenzióinak feltárása TÁMOP-6.1.2/11/2-2012-0002 kódszámú projekt A lakosság egészségfejlesztését szolgáló fizikai aktivitás szakmai támogatása

Részletesebben

Mizse KC. Sápi Zsombor. SE elnök E-mail cím: Sápi Zsombor E-mail cím:

Mizse KC. Sápi Zsombor. SE elnök E-mail cím: Sápi Zsombor E-mail cím: 1 Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: A kérelmező szervezet rövidített neve: Mizse Kézilabda Club Mizse KC 2 Gazdálkodási formakód: Bajnoki osztály: 521 NBI/B Áfa levonásra

Részletesebben

Magyar Kajak-Kenu Szövetség

Magyar Kajak-Kenu Szövetség ZEBRA VERSENYSZABÁLYZAT 2014 Magyar Kajak-Kenu Szövetség KOROSZTÁLYOK, VERSENYTÍPUSOK, NEVEZÉS ÉS INDULÁS FELTÉTELEI AZ MKKSZ AMATŐR VERSENYRENDSZERÉBEN RÉSZVÉTEL AZ MKKSZ VERSENYRENDSZERÉBEN Az MKKSZ

Részletesebben

július extra augusztus ajánló balatoni beszámolók Kékszalag 2015 színházi előadások 2015. #067 100% vitorlázás

július extra augusztus ajánló balatoni beszámolók Kékszalag 2015 színházi előadások 2015. #067 100% vitorlázás 100% vitorlázás 2015. #067 4hajóbemutatók4túraajánlatok4mûhely4kikötôk4444 ajánló augusztus július balatoni színházi előadások Kékszalag 2015 extra beszámolók Verseny Kékharisnya Regatta csak csajok a

Részletesebben

Tartalomjegyzék 2015. sportcélú pályázatok

Tartalomjegyzék 2015. sportcélú pályázatok Tartalomjegyzék 2015. sportcélú pályázatok 1. Sárvári Futball CIub 2. Sárvári Kinizsi SE 3. Flextronics Kosárlabda és Szabadidő CIub 4. Sárvári Sakk Ciub SE 5. Sárvári Amatőr Kosarasok Klubja 6. Nádasdy

Részletesebben

Fókuszban az alapszabály... 5. oldal Elindult a kampány... 7. oldal Olimpia elôtt (1.): Egyenruhában Londonban?.. 10-11. oldal

Fókuszban az alapszabály... 5. oldal Elindult a kampány... 7. oldal Olimpia elôtt (1.): Egyenruhában Londonban?.. 10-11. oldal Május 21.: Magyar Honvédelem Napja! Ára: 99 Ft Tagjainknak ingyenes! 2012. május XXI. évfolyam, 5. szám www.hsz.hu shop.hsz.hu Már élni lehet az árfolyamgát lehetôségével... 14. oldal Legfrisebb hírek,

Részletesebben

ÁROP 2.2.21. Bejárható Magyarország Keretprogram

ÁROP 2.2.21. Bejárható Magyarország Keretprogram ÁROP 2.2.21. Bejárható Magyarország Keretprogram Természetjáró szabadidő-szervező és programkoordinátor átképzési- és közszolgálati továbbképzési program 9. modul: Vitorlás természetjárás Tananyagszerző:

Részletesebben

Kálmán Éva elnök. Nagy Ferenc

Kálmán Éva elnök. Nagy Ferenc 1 Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: A kérelmező szervezet rövidített neve: - Fekete István Általános Iskolai Sportegyesület 2 Gazdálkodási formakód: Bajnoki osztály: 521

Részletesebben

Nem a sportra szakít időt, a sport szakít el időt minden mástól. Ezzel kel,

Nem a sportra szakít időt, a sport szakít el időt minden mástól. Ezzel kel, Nem a sportra szakít időt, a sport szakít el időt minden mástól. Ezzel kel, ezzel fekszik, ez a család mellett a mindene. A Jó napot, mi újság? rovatban Krasznai Tamással beszélgettünk. 11. oldal Paksi

Részletesebben

Esedékessé vált a rendőrhatósági igazolványok,

Esedékessé vált a rendőrhatósági igazolványok, SZVMSZK Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun- Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezeteinek közösen készített kiadványa. Itt a tavasz indul a táboroztatás!

Részletesebben

A MAGYAR VITORLÁS SZÖVETSÉG

A MAGYAR VITORLÁS SZÖVETSÉG 1. BEVEZETÉS A MAGYAR VITORLÁS SZÖVETSÉG SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA (Az MVSZ elnöksége elfogadta a 63/2013 (06.14.) sz. határozatával, hatályos 2013.06.14. napjától) 1.1. A Magyar Vitorlás Szövetség

Részletesebben

ZÁRÓDOLGOZAT. Petrás Gábor

ZÁRÓDOLGOZAT. Petrás Gábor ZÁRÓDOLGOZAT Petrás Gábor DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA SPORTKOMMUNIKÁTOR SZAK ZÁRÓDOLGOZAT DUNAÚJVÁROSI LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG BELSŐ ÉS KÜLSŐ KOMMUNIKÁCIÓJA PETRÁS GÁBOR 2012 Dunaújvárosi Főiskola sorszám: F-073-KTI/2012

Részletesebben

Nemzeti ünnepünk. Választás. Kutyamenhely, de hova? Változik a rendelési idő. Szeptemberre készen lesz. 2014. április XXIV. évfolyam, 4.

Nemzeti ünnepünk. Választás. Kutyamenhely, de hova? Változik a rendelési idő. Szeptemberre készen lesz. 2014. április XXIV. évfolyam, 4. Prima Díj A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének megyei szervezete 2013-ban a népművészet, néphagyomány kategóriában a Derecskei Szivárvány Néptáncegyüttest részesítette ebben az elismerésben.

Részletesebben

IFJÚSÁGI EDZŐKÖZPONT LÉTESÜLHET PUTNOKON

IFJÚSÁGI EDZŐKÖZPONT LÉTESÜLHET PUTNOKON Putnok város közéleti lapja XXIV. évfolyam 2. szám 2013. március-április Ingyenes IFJÚSÁGI EDZŐKÖZPONT LÉTESÜLHET PUTNOKON 2013. április 11.-e fontos dátum Putnok város és a Sajóvölgye Focisuli életében.

Részletesebben

2 2 4 1 Sülysáp. Dósa Richárd elnök. Oczella Rita

2 2 4 1 Sülysáp. Dósa Richárd elnök. Oczella Rita 1 Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: Sülysápi Gyerekfoci Egyesület A kérelmező szervezet rövidített neve: Sülysápi Gyerekfoci Egyesület 2 Gazdálkodási formakód: Áfa levonásra

Részletesebben

A strandért indított harcot a BÖÉE

A strandért indított harcot a BÖÉE XVIII. évfolyam 8. szám BADACSONY Havonként megjelenõ közéleti lap. Ára: 100 Ft Megújult Borhetek Megnyílott a Badacsonyi Borhetek rendezvénysorozat július 19-én, az alsó bazársornál felállított színpadon.

Részletesebben

BÜKFÜRDŐ RALLYE 2014 Bükfürdő, 2014. május 9-11.

BÜKFÜRDŐ RALLYE 2014 Bükfürdő, 2014. május 9-11. 2 3 4 5 6 FIGYELEM! 7 ISMÉT! RALLYE2 NAPI LICENCE Ha szeretnél belekóstolni a Rallye2 Bajnokság versenyébe, itt a remek alkalom! RALLYE2 NAPI LICENCE Rövidebb időre, azaz egy alkalomra, versenyre szól,

Részletesebben

TFSE. Dr. Molnár Sándor. Ügyvezető elnök E-mail cím: Tóth Tamara E-mail cím:

TFSE. Dr. Molnár Sándor. Ügyvezető elnök E-mail cím: Tóth Tamara E-mail cím: 1 Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: A kérelmező szervezet rövidített neve: 2 Gazdálkodási formakód: Bajnoki osztály: 521 NBII Áfa levonásra a pályázatban igényelt költségek

Részletesebben

2009. június XIX. év fo lyam, 6. szám

2009. június XIX. év fo lyam, 6. szám Pünkösdi halvacsora amíg a zsinór ázik, addig van remény Esôben a legjobb horgászni, mondják a laikusok. De mit mondanak erre a horgászok? A Pünkösdi Halfogó Vetélkedôn ugyanis kijutott nekik az égi áldásból,

Részletesebben

1Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI. A kérelmező szervezet rövidített neve: FILO SE 2Gazdálkodási formakód: 521

1Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI. A kérelmező szervezet rövidített neve: FILO SE 2Gazdálkodási formakód: 521 1Érkezett : 1. A KÉRELMEZŐ ADATAI A kérelmező szervezet teljes neve: FILO SPORTEGYESÜLET A kérelmező szervezet rövidített neve: FILO SE 2Gazdálkodási formakód: 521 3Tagsági azonosítószám 3448 Áfa levonásra

Részletesebben

ESETTANULMÁNY. A fizikai aktivitás és a sport magyarországi dimenzióinak feltárása. TÁMOP-6.1.2/11/2-2012-0002 kódszámú projekt

ESETTANULMÁNY. A fizikai aktivitás és a sport magyarországi dimenzióinak feltárása. TÁMOP-6.1.2/11/2-2012-0002 kódszámú projekt ESETTANULMÁNY A fizikai aktivitás és a sport magyarországi dimenzióinak feltárása TÁMOP-6.1.2/11/2-2012-0002 kódszámú projekt A lakosság egészségfejlesztését szolgáló fizikai aktivitás szakmai támogatása

Részletesebben

TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA

TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ I. KORCSOPORT Fonyódliget Erzsébet Tábor 2015. május 22-23. 1 TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA K Ö S Z Ö N T Ő Kedves Diákok, kedves Pedagógusok, kedves Szülők!

Részletesebben