MAGYAR ENERGIA HIVATAL 1081 BUDAPEST, KÖZTÁRSASÁG TÉR 7.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MAGYAR ENERGIA HIVATAL 1081 BUDAPEST, KÖZTÁRSASÁG TÉR 7."

Átírás

1 1081 BUDAPEST, KÖZTÁRSASÁG TÉR 7. ÜGYSZÁM: VEFO-522/ /2009 ÜGYINTÉZŐ: Horváth Károly TELEFON: ; TELEFAX: ; TÁRGY: A villamos energiáról szóló évi LXXXVI. törvény (a továbbiakban: VET) 171. (5) bekezdése szerinti, villamos energia kötelező átvételi időtartamának meghosszabbítására vonatkozó kérelem elutasítása A GYŐRHŐ Győri Hőszolgáltató Kft. (9028 Győr Rozgonyi utca 44., cg ) mint kiserőművi összevont engedélyes (a továbbiakban: Engedélyes) - a Győrhő erőmű (9028 Győr, Rozgonyi u. 44.) telephelyen előállított villamos energia kötelező átvétel alá eső mennyiségének és a kötelező átvétel időtartamának meghatározására vonatkozó kérelme alapján a Magyar Energia Hivatal (1081. Budapest, Köztársaság tér 7. a továbbiakban: Hivatal) a fenti ügyszámon lefolytatott közigazgatási hatósági eljárás keretében meghozta az alábbi HATÁROZATOT A Hivatal az Engedélyes kérelemét elutasítja és a kapcsoltan termelt villamos energia kötelező átvétel alá eső mennyiségét január 1-jétől 0 (nulla) MWh-ban állapítja meg. Az Engedélyes a 91/2007. (XI. 20.) számú GKM rendelet szerinti igazgatási szolgáltatási díjat befizette. A Hivatalnak egyéb eljárási költség megtérítéséről nem kellett döntenie, mert az A HATÁROZAT 10 OLDALBÓL ÁLL JANUÁR 8.

2 eljárás során ilyen költség nem merült fel. A határozat ellen bírósági felülvizsgálatnak van helye a közléstől (kézbesítéstől) számított 30 (harminc) napon belül, a keresetet a Hivatalhoz kell benyújtani. A keresetnek a végrehajtásra halasztó hatálya nincs. A Hivatal intézkedik a határozatnak a Hivatal honlapján történő közzétételéről. INDOKOLÁS I. rész A közigazgatási hatósági eljárás alapjául szolgáló előzmények A VET 171. (5) bekezdése szerint a villamos energiáról szóló évi CX. törvény, valamint az annak felhatalmazása alapján kiadott, az átvételi kötelezettség alá eső villamos energia átvételéről szóló külön jogszabály alapján a hővel kapcsoltan termelt villamos energia kötelező átvétel keretében történő értékesítésére vonatkozó, az átvételi kötelezettség alá eső villamos energia mennyiségét és a kötelező átvétel időtartamát meghatározó hatósági határozattal nem szabályozott értékesítési jogosultságok december 31-én megszűnnek. A VET 171. (5) bekezdése alapján a továbbiakban felsorolt feltételek teljesülése esetén lehetőség van a kötelező átvétel meghosszabbítására, figyelembe véve a távhőfogyasztók teherbíró képességét és ez egyes technológiákra jellemző átlagos megtérülési időket is. Ez utóbbi szempont összhangban áll A közösségi iránymutatás a környezetvédelem állami támogatásáról (2008/C 82/01) című dokumentummal és a VET 11. (4) bekezdésével, miszerint a kötelező átvétel legfeljebb az adott beruházásnak az adott átvételi ár melletti megtérülési idejére biztosítható. A kötelező átvétel meghosszabbítására az alábbi feltételek teljesülése esetén kerülhet sor: 1) A termelő a villamos energiáról szóló évi CX. törvény, valamint az átvételi kötelezettség alá eső villamos energia átvételéről szóló külön jogszabály (56/2002. GKM rendelet) alapján jogosult a hővel kapcsoltan termelt villamos energiát a kötelező átvétel keretében értékesíteni [A]. 2) A villamos energia termelése lakossági távhő célra vagy külön kezelt intézmény céljára történő távhő célú hőenergiával kapcsoltan történik. A megtermelt hasznos hőnek 70%-ot meghaladó részét kell lakosság és külön kezelt intézmény ellátásának számára értékesíteni a távhőrendszeren keresztül a feltétel teljesítéséhez [B]. a) A távhőszolgáltatásról szóló évi XVIII. törvény (a A HATÁROZAT 10 OLDALBÓL ÁLL JANUÁR 8.

3 továbbiakban: Tszt) 3. p) pontja szerint távhő az a hőenergia, amelyet a távhőtermelő létesítményből hőhordozó közeg (gőz, melegített víz) alkalmazásával, távhővezeték-hálózaton keresztül, üzletszerű tevékenység keretében a felhasználási helyre eljuttatnak. b) A Tszt 3. s) pontja szerint távhőtermelő az a gazdálkodó szervezet, amely távhő termelésére engedélyt kapott. c) A Tszt 3. ga) pontja szerint lakossági felhasználó a lakóépület és a vegyes célra használt épület tulajdonosa, tulajdonosainak közössége, épületrészenkénti hőmennyiségmérés esetén az egyes épületrészek tulajdonosa. d) A 389/2007. (XII.23.) Korm. rendelet 2. (1) bekezdés k) pontja szerint külön kezelt intézmény a központi költségvetési szerv, helyi önkormányzat, helyi önkormányzat költségvetési intézménye, valamint normatív állami támogatásban részesülő, közfeladatot ellátó, nem nyereség- és vagyonszerzési célt szolgáló egyéb intézmény. 3) A kapcsoltan termelt villamos energia kötelező átvételi rendszerében történő részvételből származó előny a távhőfogyasztókhoz kimutathatóan eljut a távhőszolgáltatásról szóló évi XVIII. törvény 57. (2)-(3) bekezdésében meghatározott szempontokat figyelembe véve [C]. 4) A termelő vállalja, hogy legkésőbb december 31-ig a termelő kapacitását alkalmassá teszi a VET 5. (1) bekezdése szerinti erőművi teljesítőképesség felajánlására és a hőfogyasztáshoz nem kötött működésre is [D]. A fenti feltételek fennállása esetén a Hivatal a távhő felhasználók teherbíró képességére és az egyes termelési eljárások átlagos megtérülési idejére való tekintettel az átvétel időtartamát legfeljebb december 31-ig meghosszabbíthatja. Az [B] [D] feltételek teljesülését a Hivatal a kötelező átvétel mennyiségének és időtartamának megállapítására vonatkozó határozatának kiadása után folyamatosan ellenőrzi. A Hivatal a feltételek nem teljesítése esetén az Engedélyest kizárja a kötelező átvételből, valamint a VET 12. (2) bekezdése alapján kötelezi a piaci ár és a kötelező átvételi ár különbségéből adódó, január 1-jét követő időszakra vonatkozó árbevétel-többlet visszafizetésére. A Hivatal az egyes termelési eljárások átlagos megtérülési idejét egy nyilvános, a honlapján követhető, több lépésből álló egyeztetési folyamatban, az eljárásokban érintett valamennyi engedélyes bevonásával kialakított módszertan alapján határozta meg az alábbiak szerint: a) július 10-én nyilvánosságra hozta a kötelező átvétel időtartamának meghosszabbítására irányuló eljárásokkal A HATÁROZAT 10 OLDALBÓL ÁLL JANUÁR 8.

4 kapcsolatos tudnivalókat (az eljárás során benyújtandó dokumentumok listája, minta üzleti terv). b) július 31-én nyilvánosságra hozta a követendő módszertan és az átlagos megtérülési idő meghatározására irányuló konzultációs dokumentum első verzióját, amelyet szakirodalmi adatok, valamint az engedélyesek nem teljes körű adatszolgáltatása alapján készített elő. A dokumentum közzétételéről a Hivatal az érintetteket értesítette és a dokumentum július 31-től augusztus 14-ig tartó időszakban szabadon véleményezhető volt mindenki számára. c) augusztus 26-án nyilvánosságra hozta a beérkezett kérdésekre adott válaszait. d) november 10-én nyilvánosságra hozta a követendő módszertan és az átlagos megtérülési idő meghatározására irányuló konzultációs anyag második (javított) változatát, amelyet a kérelmekhez beérkezett adatok teljes körű feldolgozása alapján készített elő. A dokumentum közzétételéről a Hivatal az érintetteket értesítette és a dokumentum november 10-től november 16-ig tartó időszakban szabadon véleményezhető volt mindenki számára. e) november 25-én nyilvánosságra hozta a beérkezett kérdésekre adott válaszait és a gázmotoros kapcsolt termelők kötelező átvételének meghosszabbítására vonatkozó módszertant bemutató Az 56/2002 GKM rendelet alapján kötelező átvételre jogosult kapcsolt termelők december 31. utáni támogatásáról című végleges dokumentumot (a továbbiakban: Módszertan). II. rész A közigazgatási eljárás során alkalmazott Módszertan főbb pontjainak összefoglalása A VET 171. (5) bekezdése szerint meghatározott feltételek közül a [B] pontban bemutatott feltétel esetében a évi állapotot értékelte a Hivatal a kérelmező és az érintett távhőszolgáltató igazolásai alapján. A [C] és [D] pontokban bemutatott feltételek [I. rész] okán a Hivatal az I. részben bemutatott nyilvános, a honlapján követhető, több lépésből álló egyeztetési folyamat keretében alakította ki azt a Módszertant, amelyet a határozathozatal során alkalmazott. A kötelező átvételből származó előny távhőfogyasztókhoz való eljutására A HATÁROZAT 10 OLDALBÓL ÁLL JANUÁR 8.

5 vonatkozó [C] pontban bemutatott feltétel esetében a Hivatal azt vizsgálta, hogy a kötelező átvételből származó előny eljut-e a távhőszolgáltatóig. A távhőtermelő és a távhőszolgáltató általában külön társaság, amely más tevékenységet is végez, ezért a távhőszolgáltató által a távhőfogyasztók felé alkalmazott árat nem tekintette relevánsnak a Hivatal a távhőtermelők megítélése szempontjából. Amennyiben a termelő egyben távhőszolgáltató is, akkor a [C] feltételt automatikusan teljesülőnek tekintette a Hivatal. Egyéb esetekben akkor tekintette teljesültnek a Hivatal a [C] feltételt, ha a kiserőmű által megtermelt hőenergia illetékes távhőszolgáltató számára történő értékesítésének átlagára a kérelmekhez beérkező adatokból számított átlagos földgáz ár 90%-ánál alacsonyabb volt a évek átlagát tekintve. Ha a hőértékesítési ár a földgáz ár 90%-a és 100%-a között volt, akkor a Hivatal a feltételt részben teljesülőnek tekintette és a meghosszabbítás időtartamát arányosan csökkentette. Ha a termelőegység január 1-je után került a jelenlegi tulajdonoshoz, akkor rövidebb időszak került figyelembevételre. A [D] feltétel szerint a kötelező átvétel időtartamának meghosszabbítása esetén az Engedélyesnek vállalnia kellett, hogy legkésőbb december 31-ig a termelő kapacitását alkalmassá teszi a VET 5. (1) bekezdése szerinti erőművi teljesítőképesség felajánlására és a hőfogyasztáshoz nem kötött működésre is, ezért a Hivatal a feltételrendszer tisztázása érdekében konzultációt kezdeményezett az átviteli-rendszerirányítóval (MAVIR Zrt.). A MAVIR Zrt. az engedélyesek bevonásával meghatározta a teljesítőképesség felajánlására vonatkozó követelményeit a 0,5 MW e beépített teljesítőképességnél nagyobb termelők részére, amelyeket a Hivatal a Magyar Kapcsolt Energia Társasággal folytatott konzultáció után a módszertant és az átlagos megtérülési időket bemutató végleges dokumentumban nyilvánosságra hozott. Az Engedélyes kérelmét a Hivatal elutasította, ezért a [D] feltétel esetében nem releváns. A Hivatal a kérelmekhez benyújtott adatokból készített adatbázis alapján megvizsgálta a gázmotoros termelők megtérülését. A termelők mérete, kihasználási óraszáma és a beruházás zöldmezős (a befektetéseknek azon fajtája, amely nem valamilyen meglévő energetikai létesítmény átalakítására, hanem egy teljesen új termelő berendezés és hozzá kapcsolódó infrastruktúra létesítésére irányult) vagy barnamezős jellege alapján különböző, eltérő átlagos számított megtérülési idővel jellemzett kategóriák kerültek felállításra. A távhőfogyasztók teherbíró képességét a Hivatal olyan módon vette figyelembe, hogy a megtérülési időket a távhőtermelő által alkalmazott hőértékesítési áraktól is függővé tette. A hőenergiát olcsóbban értékesítő termelő megtérülési ideje relatíve hosszabbnak adódott. Ha a távhőtermelő egyben távhőszolgáltató is volt, akkor hiteles elszámolási ár hiányában a hőtermelő hőértékesítési árát az átlagos földgáz ár 80%-aként vette figyelembe a Hivatal. Egyéb támogatás igénybevétele esetén a megtérülési idő a támogatás A HATÁROZAT 10 OLDALBÓL ÁLL JANUÁR 8.

6 beruházáshoz viszonyított arányának megfelelően csökkentésre került. Az eljárás során alkalmazott módszertan további részleteit a november 25-én nyilvánosságra hozott Módszertan tartalmazza. III. rész A közigazgatási hatósági eljárás megindítása, a kérelem értékelése Az Engedélyes 41/2007 számú határozattal kiserőművi összevont engedélyt kapott a Hivataltól. Az Engedélyes augusztus 31-én érkeztetett levelében kérte a kötelező átvétel időtartamának a VET 171. (5) bekezdése alapján történő meghosszabbítását és a kötelező átvétel alá tartozó villamos energia mennyiségének meghatározását január 1-jétől kezdődő időszakra. A Hivatal megállapította, hogy az Engedélyes a kérelem benyújtására meghatározott határidőt betartotta és az eljárási díjat befizette. Az eljárás lefolytatása érdekében a Hivatal VEFO-522/2/2009 számú levelében adatkérés keretében további információkat kért az Engedélyestől, valamint az ügy bonyolultságára való tekintettel 30 nappal meghosszabbította az eljárási határidőt. Az adatkérés teljesítése során az Engedélyes az utolsó dokumentumot november 04-án küldte meg. A Hivatal a beérkezett dokumentumok alapján megállapította, hogy a VET 171. (5) bekezdése szerint meghatározott feltételrendszer az Engedélyes kérelme alapján az alábbiak szerint teljesül: Hivatkozott feltétel az I. rész alapján A feltétel teljesülése Megjegyzés [A] Teljesül [B] Teljesül Az Engedélyes a megtermelt hasznos hőnek több mint 70 %-át lakosság vagy külön kezelt intézmény számára távhőrendszeren keresztül értékesíti. [C] Teljesül A kötelező átvételből származó előny eljutott a távhőfogyasztókhoz. [D] Nem releváns. Csak a kötelező átvétel meghosszabbítása esetén érvényes ez a feltétel. A HATÁROZAT 10 OLDALBÓL ÁLL JANUÁR 8.

7 A Hivatal a kérelmet és annak alátámasztásául szolgáló okiratokat megvizsgálta, és a lefolytatott eljárás során megállapította, hogy az Engedélyes kérelme (a fentebb részletezett szempontok figyelembe vételével és az alkalmazott Módszertan alapján) megfelelt a jogszabályban előírt követelményeknek, de az átlagos megtérülési időkre vonatkozó számítások alapján a beruházás megtérültnek minősült. Ezért a Hivatal a kérelmet elutasította. A Hivatal az elutasítás megalapozása során, az Engedélyes kérelme alapján, a Módszertan alkalmazásához a következő jellemző adatokat vette figyelembe: 1. beruházási lépcső: Adat neve Érték Méret [MW] 12,00 Átlagos kihasználás [óra/év] 7401 A hőértékesítési ár és a benchmark tüzelőanyag ár 0,80 aránya A beruházás jellege (zöldmezős) Igen Támogatás aránya 0,00 Az Engedélyes távhőszolgáltató is Igen Kereskedelmi üzem kezdete október beruházási lépcső: Adat neve Érték Méret [MW] 6,00 Átlagos kihasználás [óra/év] 7401 A hőértékesítési ár és a benchmark tüzelőanyag ár 0,80 aránya A beruházás jellege (zöldmezős) Nem Támogatás aránya 0,00 Az Engedélyes távhőszolgáltató is Igen Kereskedelmi üzem kezdete október 31. A HATÁROZAT 10 OLDALBÓL ÁLL JANUÁR 8.

8 Az Engedélyes beruházása nem egyszerre, hanem időben eltolva, két lépcsőben valósult meg. A megtérülés számítása során az egyes beruházási lépcsőket különálló termelőkként kezeltük. Az elutasítás megalapozásához, a fenti adatok feldolgozása során, a Módszertan alapján, az alábbi módon járt el a Hivatal. 1) A méret és kihasználás szerinti, alapesetbeli megtérülési időket zöldmezős beruházás esetén a Módszertan pontjában szereplő 22. táblázat (29. oldal), nem zöldmezős beruházás esetében pedig a 23. táblázat (30. oldal) tartalmazza. 2) A fenti megtérülési időket a Módszertan 5. pontjában szereplő 10. sz. egyenlet (31. oldal) szerinti y tényezővel történő osztással korrigálni kell, de az így adódó megtérülési idő nem lehet 15 évnél nagyobb. Ez a korrekció veszi figyelembe az Engedélyes által alkalmazott hőértékesítési átlagár benchmark tüzelőanyag árhoz viszonyított arányát. Ezen arány kiszámításainak részleteit a Módszertan 2.2. d) pontja tartalmazza (7-9. oldal). Ha az Engedélyes távhőszolgáltató is, akkor ez az arány automatikusan 80% értéken kerül figyelembevételre (lásd pont, 23. oldal). 3) Az 1) és 2) pont alapján adódó megtérülési időt a kapott támogatások beruházási költséghez viszonyított arányának megfelelően csökkenteni kell (lásd 4.6. pont, oldal). 4) Az 1) 3) pont alapján meghatározott megtérülési időt a kereskedelmi üzem kezdetéhez hozzáadva adódik a kötelező átvétel megszűnésének számított időpontja, az alábbiak figyelembevételével: a) Az időpont nem lehet december 31-nél korábbi vagy december 31-nél későbbi, b) Amennyiben a hőértékesítési ár és a benchmark tüzelőanyag ár aránya 90% és 100% között van, akkor a hosszabbítás (azaz a kötelező átvételre adódó időszak december 31. utáni része) csökken a Módszertan 4. egyenletének megfelelően (lásd 2.2. d) pont, 8. oldal) c) A kötelező átvétel mindig a Módszertan szerinti számítás eredményéül adódó hónap végéig tart. 5) Több beruházási lépcsőt tartalmazó kérelem esetén a kötelező átvétel új határideje az egyes lépcsőkre külön-külön kiszámított (kötelező átvételi rendszerben való értékesítésre vonatkozó) határidők közül a legkésőbbi lesz, a kötelező átvétel alá eső mennyiség pedig az egyes lépcsők kötelezően átveendő mennyiségeinek összege. A HATÁROZAT 10 OLDALBÓL ÁLL JANUÁR 8.

9 IV. rész Záró rendelkezések E határozatot a Hivatal a VET 159. t) bekezdésében foglalt hatáskörében eljárva adta ki. E határozat a VET 11. (3)-(6) bekezdéseiben, a VET 171. (5) bekezdéseiben, a Tszt 3. p), s), ga) pontjaiban, a VET egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 273/2007. (X. 19.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Vhr) 3. (3) bekezdésében, valamint a megújuló energiaforrásból vagy hulladékból nyert energiával termelt villamos energia, valamint a kapcsoltan termelt villamos energia kötelező átvételéről és átvételi áráról szóló 389/2007. (XII. 23.) Korm. rendelet 6. (6)-(8) bekezdéseiben foglaltakon alapul. A Hivatal a hatósági eljárást a kérelem benyújtásakor hatályos eljárási szabályok szerint folytatta le. Az eljárási költségről a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló évi CXL. törvény (a továbbiakban: Ket) 72. (1) bekezdés dd) pontja alapján kellett rendelkezni. A VET 168. (10) bekezdése szerint a Hivatal határozata ellen fellebbezésnek nincs helye, a határozat felülvizsgálatát a bíróságtól lehet kérni a Ket 109. (1) bekezdésében foglaltaknak megfelelően. E határozat közzétételére a VET 168. (9) bekezdése, és a Vhr ában foglaltak alapján kerül sor. Budapest, január 8. dr. Matos Zoltán elnök A HATÁROZAT 10 OLDALBÓL ÁLL JANUÁR 8.

10 Kapják: Engedélyes MAVIR Zrt.(tájékoztatásul) MEH Villamosenergia Engedélyezési és Felügyeleti Osztály MEH Irattár 1 példány 1 példány 1 példány 1 példány A HATÁROZAT 10 OLDALBÓL ÁLL JANUÁR 8.

MAGYAR ENERGIA HIVATAL 1081 BUDAPEST, KÖZTÁRSASÁG TÉR 7.

MAGYAR ENERGIA HIVATAL 1081 BUDAPEST, KÖZTÁRSASÁG TÉR 7. 1081 BUDAPEST, KÖZTÁRSASÁG TÉR 7. ÜGYSZÁM: VEFO-537/ /2009 ÜGYINTÉZŐ: Horváth Károly TELEFON: 06-1-459-7777; 06-1-459-7774 TELEFAX: 06-1-459-7764; 06-1-459-7766 E-MAIL: eh@eh.gov.hu; horvathk@eh.gov.hu

Részletesebben

eh@eh.gov.hu; slenkere@eh.gov.hu; bagia@eh.gov.hu; magyara@eh.gov.hu

eh@eh.gov.hu; slenkere@eh.gov.hu; bagia@eh.gov.hu; magyara@eh.gov.hu 1081 BUDAPEST, KÖZTÁRSASÁG TÉR 7. ÜGYSZÁM: VEFO-366/ /2010 ÜGYINTÉZŐ: SLENKER ENDRE; BAGI ATTILA; DR. MAGYAR ATTILA TELEFON: 06-1-459-7773; 06-1-459-7711; 06-1-459-7767 TELEFAX: 06-1-459-7764 E-MAIL: eh@eh.gov.hu;

Részletesebben

Kötelező átvétel mennyiségének és időtartamának megállapítása

Kötelező átvétel mennyiségének és időtartamának megállapítása 1081 BUDAPEST, KÖZTÁRSASÁG TÉR 7. ÜGYSZÁM: VEFO-361/ /2010 ÜGYINTÉZŐ: Bagi Attila TELEFON: 06-1-459-7777; 06-1-459-7712 TELEFAX: 06-1-459-7764; 06-1-459-7767 E-MAIL: eh@eh.gov.hu; bagia@eh.gov.hu TÁRGY:

Részletesebben

A kötelező átvétel időtartamának és az átvétel alá eső villamos energia mennyiségének a megállapítása

A kötelező átvétel időtartamának és az átvétel alá eső villamos energia mennyiségének a megállapítása 1081 BUDAPEST, KÖZTÁRSASÁG TÉR 7. ÜGYSZÁM: VEFO-448/ /2010 ÜGYINTÉZŐ: Bagi Attila TELEFON: 06-1-459-7777; 06-1-459-7711 TELEFAX: 06-1-459-7764; 06-1-459-7766 TÁRGY: A kötelező átvétel időtartamának és

Részletesebben

Villamos energia termelés szüneteltetésére vonatkozó engedély

Villamos energia termelés szüneteltetésére vonatkozó engedély 1081 BUDAPEST, KÖZTÁRSASÁG TÉR 7. ÜGYSZÁM: ES-2189/1/2005 ÜGYINTÉZŐ: Horváth Károly TELEFON: 06-1-459-7777; 06-1-459-7774 TELEFAX: 06-1-459-7766; 06-1-459-7764 E-MAIL: eh@eh.gov.hu; horvathk@eh.gov.hu

Részletesebben

A Kenyeri Vízerőmű Kft. 478/2008. számú kiserőművi összevont engedélyének 1. sz. módosítása

A Kenyeri Vízerőmű Kft. 478/2008. számú kiserőművi összevont engedélyének 1. sz. módosítása 1081 BUDAPEST, KÖZTÁRSASÁG TÉR 7. ÜGYSZÁM: VEFO-38/ /09 ÜGYINTÉZŐ: Slenker Endre TELEFON: 06-1-459-7777; 06-1-459-7773 TELEFAX: 06-1-459-7766; 06-1-459-7764 E-MAIL: eh@eh.gov.hu; slenkere@eh.gov.hu HATÁROZAT

Részletesebben

A kötelező átvételi jogosultság módosítása és az 530/2007. számú határozattal kiadott kiserőművi összevont engedély 3.

A kötelező átvételi jogosultság módosítása és az 530/2007. számú határozattal kiadott kiserőművi összevont engedély 3. ÜGYSZÁM: VFEO-107/ 5 /2016 ÜGYINTÉZŐ: Slenker Endre, Bagi Attila TELEFON: 06-1-459-7773; 06-1-459-7711 TELEFAX: 06-1-459-7985 E-MAIL: mekh@mekh.hu; slenkere@mekh.hu; bagia@mekh.hu HATÁROZAT SZÁMA: 3158/2016.

Részletesebben

Paksi Atomerőmű Zrt. termelői működési engedélyének 7. sz. módosítása

Paksi Atomerőmű Zrt. termelői működési engedélyének 7. sz. módosítása 1081 BUDAPEST, KÖZTÁRSASÁG TÉR 7. ÜGYSZÁM: VEFO-414/ /2009 ÜGYINTÉZŐ: HORVÁTH KÁROLY TELEFON: 06-1-459-7777; 06-1-459-7774 TELEFAX: 06-1-459-7764; 06-1-459-7770 E-MAIL: eh@eh.gov.hu; horvathk@eh.gov.hu

Részletesebben

Elsődleges energiaforrás megváltoztatására vonatkozó engedély

Elsődleges energiaforrás megváltoztatására vonatkozó engedély 1081 BUDAPEST, KÖZTÁRSASÁG TÉR 7. ÜGYSZÁM: ÜGYINTÉZŐ: ES-1787/1/2005 HORVÁTH KÁROLY TELEFON: 06-1-459-7777, 06-1-459-7774 TELEFAX: 06-1-459-7766, 06-1-459-7764 E-MAIL: eh@eh.gov.hu; horvathk@eh.gov.hu

Részletesebben

Korlátozott villamosenergia-kereskedelmi működési engedély

Korlátozott villamosenergia-kereskedelmi működési engedély 1081 BUDAPEST, KÖZTÁRSASÁG TÉR 7. ÜGYSZÁM: VEFO-115/ /2009 ÜGYINTÉZŐ: BAKONYI ATTILA TELEFON: +36-1-459-7777, +36-1-459-7764 TELEFAX: +36-1-459-7766, +36-1-459-7764 E-MAIL: eh@eh.gov.hu; bakonyia@eh.gov.hu

Részletesebben

HATÁROZATOT: A Hivatal a kérelemben foglaltaknak helyt ad, és az ISD POWER Kft. Engedélyét az alábbiak szerint módosítja:

HATÁROZATOT: A Hivatal a kérelemben foglaltaknak helyt ad, és az ISD POWER Kft. Engedélyét az alábbiak szerint módosítja: 1081 B u d a p e s t, II. J á n o s P á l p á p a t é r 7 1444 B u d a p e s t, P f. 247 www.mekh.hu Tel.-. 459-7777 Tel /Fax: 459-7766 Ügyszám: FFSFO_2014 / 61- k Ügyintéző: Tóbiás Tamás Telefon/fax.:

Részletesebben

HATÁROZATOT. A Hivatal a kérelemben foglaltaknak helyt ad és az Engedélyt módosítja az alábbiak szerint:

HATÁROZATOT. A Hivatal a kérelemben foglaltaknak helyt ad és az Engedélyt módosítja az alábbiak szerint: és Közmű-szabályozási Hivatal 1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 52. Tel.: +36 1 459 7777 * www.mekh.hu Ügyszám: Ügyintéző: Telefon: Fax: E-mail: FFAFO_2017 / 279- ^ Tóbiás Tamás 06-1-459-7760 06-1-459-7660

Részletesebben

MAGYAR ENERGIA HIVATAL 1081 BUDAPEST, KÖZTÁRSASÁG TÉR 7.

MAGYAR ENERGIA HIVATAL 1081 BUDAPEST, KÖZTÁRSASÁG TÉR 7. 1081 BUDAPEST, KÖZTÁRSASÁG TÉR 7. ÜGYSZÁM: ES-1217/1/2005 ÜGYINTÉZİ: Slenker Endre TELEFON: 06-1-459-7777; 06-1-459-7773 TELEFAX: 06-1-459-7766; 06-1-459-7764 E-MAIL: eh@eh.gov.hu; slenkere@eh.gov.hu HATÁROZAT

Részletesebben

Ügyszám: FFAFO_2018/44-10 Ügyintéző: Mikó Andrea Telefon: Fax: HATÁROZAT SZÁMA: 7854/2018.

Ügyszám: FFAFO_2018/44-10 Ügyintéző: Mikó Andrea Telefon: Fax: HATÁROZAT SZÁMA: 7854/2018. Ügyszám: FFAFO_2018/44-10 Ügyintéző: Mikó Andrea Telefon: +36 1 459 7812 Fax: +36 1 459 7660 E-mail: kasaa@mekh.hu HATÁROZAT SZÁMA: 7854/2018. Tárgy: Földgázelosztói üzletszabályzat módosításának jóváhagyása

Részletesebben

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (1081 Budapest, II. János Pál pápa tér 7.; továbbiakban: Hivatal) meghozta az alábbi HATÁROZATOT:

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (1081 Budapest, II. János Pál pápa tér 7.; továbbiakban: Hivatal) meghozta az alábbi HATÁROZATOT: M ag yar Energetikai és Közm ű-szabályo zási H ivatal 1081 B u d a p e s t, II. J á n o s P á l pápa t é r 7. 1444 B u d a p e s t, P f.: 247. www.mekh.hu T e l.: 459-7777 T e l. / F a x : 459-7766 Ügyiratszám

Részletesebben

Tárgy: Földgáz-kereskedelmi üzletszabályzat módosításának jóváhagyása

Tárgy: Földgáz-kereskedelmi üzletszabályzat módosításának jóváhagyása Ügyszám: Ügyintéző: Telefon: Fax: E-mail: FFAFO_2018/30-8 (FFAFO_2017/544) Kovács Krisztina +36 1 459 7819 +36 1 459 7660 kovacsk@mekh.hu HATÁROZAT SZÁMA: 901 /2018. Tárgy: Földgáz-kereskedelmi üzletszabályzat

Részletesebben

A Bátortrade Kft. 613/2006. számú határozattal kiadott kiserőművi összevont engedélyének 1. számú módosítása

A Bátortrade Kft. 613/2006. számú határozattal kiadott kiserőművi összevont engedélyének 1. számú módosítása 1081 BUDAPEST, KÖZTÁRSASÁG TÉR 7. ÜGYSZÁM: VEFO-426/ /2010 Ügyintéző: Slenker Endre, Bagi Attila Telefon: 06-1-459-7777; 06-1-459-7773, 06-1-459-7711 Telefax: 06-1-459-7766; 06-1-459-7764 E-mail: eh@eh.gov.hu;

Részletesebben

Tárgy: Földgáz-kereskedelmi üzletszabályzat módosításának jóváhagyása

Tárgy: Földgáz-kereskedelmi üzletszabályzat módosításának jóváhagyása Ügyszám: FFAFO_2018/389-4 Ügyintéző: Mikó Andrea Telefon: +36 1 459 7812 Fax: +36 1 459 7660 E-mail: kasaa@mekh.hu HATÁROZAT SZÁMA: 9891 /2018. Tárgy: Földgáz-kereskedelmi üzletszabályzat módosításának

Részletesebben

III

III 44B DAPr T. F 7 7111 11117 11111111 III 1111117111 O 007412 320146 TEL. 459 7777 TFI FÁx 4597 766 UGYIRATSzAM. VFSO477/5/2O1 4 UGYINTÉzŐ: BAKoNYI ATTILA TELEFoN: +36-1-459-7777, +36-1-459-7764 FAx: +36-1-459-7766,

Részletesebben

HATÁROZATOT: a ENER-G Zrt. (a továbbiakban: Engedélyes) Veszprém Landfill kiserőmű

HATÁROZATOT: a ENER-G Zrt. (a továbbiakban: Engedélyes) Veszprém Landfill kiserőmű 1081 BUDAPEST, KÖZTÁRSASÁG TÉR 7. ÜGYSZÁM: VEFO-427/ /09 ÜGYINTÉZŐ: Horváth Károly TELEFON: 06-1-459-7777; 06-1-459-7774 TELEFAX: 06-1-459-7766; 06-1-459-7764 E-MAIL: eh@eh.gov.hu; horvathk@eh.gov.hu HATÁROZAT

Részletesebben

Bakonyi Bioenergia Erőműfejlesztő és Üzemeltető Kft. kiserőművi összevont engedély időbeli hatályának meghosszabbítása

Bakonyi Bioenergia Erőműfejlesztő és Üzemeltető Kft. kiserőművi összevont engedély időbeli hatályának meghosszabbítása 1081 BUDAPEST, KÖZTÁRSASÁG TÉR 7. ÜGYSZÁM: VEFO-140/ /2010 ÜGYINTÉZŐ: SLENKER ENDRE; DR. MAGYAR ATTILA TELEFON: 06-1-459-7777; 06-1-459-7773, 459-7767 TELEFAX: 06-1-459-7764; 06-1-459-7770 E-MAIL: eh@eh.gov.hu;

Részletesebben

AZ ISD POWER Kft. 17/2003. számú határozattal kiadott villamos energia termelői működési engedélyének 5. számú módosítása

AZ ISD POWER Kft. 17/2003. számú határozattal kiadott villamos energia termelői működési engedélyének 5. számú módosítása 1081 BUDAPEST, KÖZTÁRSASÁG TÉR 7. ÜGYSZÁM: VEFO-438/ /2010 Ügyintéző: Slenker Endre, Dr. Magyar Attila Telefon: 06-1-459-7777; 06-1-459-7773, 06-1-459-7767 Telefax: 06-1-459-7766; 06-1-459-7764 E-mail:

Részletesebben

HATÁROZATOT: a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. (továbbiakban: Engedélyes) Aqua Palace gázmotoros kiserőmű

HATÁROZATOT: a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. (továbbiakban: Engedélyes) Aqua Palace gázmotoros kiserőmű 1081 BUDAPEST, KÖZTÁRSASÁG TÉR 7. ÜGYSZÁM: ES-2289/ /2008 ÜGYINTÉZŐ: HORVÁTH KÁROLY TELEFON: 06-1-459-7777; 06-1-459-7774 TELEFAX: 06-1-459-7766; 06-1-459-7764 E-MAIL: eh@eh.gov.hu; horvathk@eh.gov.hu

Részletesebben

Kiserőművi összevont engedély már működő kiserőmű részére

Kiserőművi összevont engedély már működő kiserőmű részére 1081 BUDAPEST, KÖZTÁRSASÁG TÉR 7. ÜGYSZÁM: ES-94/1/08 ÜGYINTÉZŐ: Slenker Endre TELEFON: 06-1-459-7777; 06-1-459-7773 TELEFAX: 06-1-459-7766; 06-1-459-7764 E-MAIL: eh@eh.gov.hu; slenkere@eh.gov.hu HATÁROZAT

Részletesebben

Telefon:

Telefon: F 3 Ugyiratszám: FVFO 02 20131446- Ugyintező: dr Csőreg Anko Fogyasztóvédelmi Főosztály Telefon: 06-1-459-7841 1111111 111111111 11111 Fax: 06-1-459-7739 O O O 4 7 7 6 I 2 O I 3 9 E-mail: csoregaeh.gov.hu

Részletesebben

HATÁROZATOT: a Pannon Kogen Energetikai Termelő Kft. (a továbbiakban: Engedélyes) Szekszárdi gázmotoros kiserőmű

HATÁROZATOT: a Pannon Kogen Energetikai Termelő Kft. (a továbbiakban: Engedélyes) Szekszárdi gázmotoros kiserőmű 1081 BUDAPEST, KÖZTÁRSASÁG TÉR 7. ÜGYSZÁM: VEFO-521/ /2010 ÜGYINTÉZŐ: Slenker Endre; dr. Magyar Attila TELEFON: 06-1-459-7777; 06-1-459-7773 TELEFAX: 06-1-459-7766; 06-1-459-7764 E-MAIL: eh@eh.gov.hu;

Részletesebben

Tárgy: Földgáz-kereskedelmi üzletszabályzat módosításának jóváhagyása

Tárgy: Földgáz-kereskedelmi üzletszabályzat módosításának jóváhagyása Ügyszám: FFAFO_2018/86-6 Ügyintéző: Kovács Krisztina Telefon: +36 1 459 7819 Fax: +36 1 459 7660 E-mail: kovacsk@mekh.hu HATÁROZAT SZÁMA: 1717/2018 Tárgy: üzletszabályzat módosításának jóváhagyása A Magyar

Részletesebben

MAGYAR ENERGIA HIVATAL 1081 BUDAPEST, KÖZTÁRSASÁG TÉR 7.

MAGYAR ENERGIA HIVATAL 1081 BUDAPEST, KÖZTÁRSASÁG TÉR 7. 1081 BUDAPEST, KÖZTÁRSASÁG TÉR 7. ÜGYSZÁM: VEFO-20/ /09 ÜGYINTÉZŐ: Slenker Endre TELEFON: 06-1-459-7777; 06-1-459-7773 TELEFAX: 06-1-459-7766; 06-1-459-7764 E-MAIL: eh@eh.gov.hu; slenkere@eh.gov.hu HATÁROZAT

Részletesebben

HATÁROZATOT. A Hivatal a kérelemben foglaltaknak helyt ad és az Engedélyt módosítja az alábbiak szerint:

HATÁROZATOT. A Hivatal a kérelemben foglaltaknak helyt ad és az Engedélyt módosítja az alábbiak szerint: 1054 Budapest, Bajcsy-Zsihnszky út 52. Tel.: +36 1 459 7777 * www.mekh.hu Ügyszám: Ügyintéző: Telefon: Fax: E-maii: FFAFO_2018/321-3 Tóbiás Tamás 06-1-459-7760 06-1-459-7660 foldqazfeluqvelet@mekh.hu FGAA053296M

Részletesebben

A díjképzés szabályai 2009.VII.1-től

A díjképzés szabályai 2009.VII.1-től A díjképzés szabályai 2009.VII.1-től 1. A távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi XVIII. törvény ármegállapítással kapcsolatos, 57. 57/A. 57/B. előírásai: 57. (1) A távhő legmagasabb hatósági árának megállapításával

Részletesebben

HATÁROZATOT: a Jászapáti 2000. Mezőgazdasági Zrt. (a továbbiakban: Engedélyes) Jászapáti biogáz kiserőmű

HATÁROZATOT: a Jászapáti 2000. Mezőgazdasági Zrt. (a továbbiakban: Engedélyes) Jászapáti biogáz kiserőmű 1081 BUDAPEST, KÖZTÁRSASÁG TÉR 7. ÜGYSZÁM: VEFO-601/ /2010 ÜGYINTÉZŐ: Slenker Endre; Bagi Attila, dr. Magyar Attila TELEFON: 06-1-459-7777; 06-1-459-7773; 06-1-459-7711 TELEFAX: 06-1-459-7766; 06-1-459-7764

Részletesebben

1081 Budapest, II. János P ál pápa t é r 7. 1444 Budapest, Pf. 247 www.mekh.gov.hu T e l.:4 5 9-7 7 7 7 T e l/ F a x : 45 9-7766 Ü g y ir a t s z á m: TFSO-44/1/2013-02 TFSO-61/2013 Ü g y in t é z ő :

Részletesebben

SZ 20 Szabályzat 10/2. sz. melléklet

SZ 20 Szabályzat 10/2. sz. melléklet 1081 BLDA1'EST. Il. JANOS PAL PAPA TER 7. 1444 BLO"PEST. PF. 247 \V\\'\\'. EH.~;(J\.HU TE\..: 459-777~ TEL: F..\x: 459-77M MAGYAR ENERGIA HIVATAL 1081 BUDAPEST, II. JÁNOS PÁL PÁP A TÉR 7. ÜGYINTÉZÖ: TELEFON:

Részletesebben

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (a továbbiakban: Hivatal) meghozta az alábbi HATÁROZATOT:

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (a továbbiakban: Hivatal) meghozta az alábbi HATÁROZATOT: ÜGYIRATSZÁM: ÜGYINTÉZŐ: TFAFO- 42 / 2 /2018 (TFAFO-458/2017) PALCSÓ PÉTER TELEFON: +36-1-459-7735 FAX: +36-1-459-7668 E-MAIL: palcsop@mekh.hu HATÁROZAT SZÁMA: 794/2017 TÁRGY: A 110/2012. SZÁMÚ HATÁROZATTAL

Részletesebben

HATÁROZATOT: I. A Hivatal a kérelemben foglaltaknak helyt ad, és az Engedélyt az alábbiak szerint módosítja:

HATÁROZATOT: I. A Hivatal a kérelemben foglaltaknak helyt ad, és az Engedélyt az alábbiak szerint módosítja: 1081 BUDAPEST, KÖZTÁRSASÁG TÉR 7. ÜGYSZÁM: VEFO-635/ /2010 ÜGYINTÉZŐ: HORVÁTH KÁROLY; DR. MAGYAR ATTILA TELEFON: 06-1-459-7777; 06-1-459-7774 TELEFAX: 06-1-459-7764; 06-1-459-7770 E-MAIL: eh@eh.gov.hu;

Részletesebben

MAGYAR ENERGIA HIVATAL 1081 BUDAPEST, KÖZTÁRSASÁG TÉR 7.

MAGYAR ENERGIA HIVATAL 1081 BUDAPEST, KÖZTÁRSASÁG TÉR 7. 1081 BUDAPEST, KÖZTÁRSASÁG TÉR 7. ÜGYSZÁM: ES-1634/2005 ÜGYINTÉZİ: HORVÁTH KÁROLY TELEFON: 06-1-459-7777; 06-1-459-7774 TELEFAX: 06-1-459-7764; 06-1-459-7770 E-MAIL: eh@eh.gov.hu; horvathk@eh.gov.hu TÁRGY:

Részletesebben

HATÁROZATOT. Az Üzletszabályzat törzsszövegének A nem engedélyköteles kiserőművekre vonatkozó közös szabályok pontját nem hagyja jóvá

HATÁROZATOT. Az Üzletszabályzat törzsszövegének A nem engedélyköteles kiserőművekre vonatkozó közös szabályok pontját nem hagyja jóvá ÜGYIRATSZÁM: VFEO-3209/ 5 /2018. Ügyintéző: dr. Harasztia Zsolt TELEFON: 06-1-459-7944 TELEFAX: 06-1-459-7766; 06-1- 459-7764 E-MAIL: mekh@mekh.hu; harasztiazs@mekh.hu HATÁROZAT SZÁMA: 9018/2018. TÁRGY:

Részletesebben

Biogázból villamosenergia: Megújuló energiák. a menetrendadás buktatói

Biogázból villamosenergia: Megújuló energiák. a menetrendadás buktatói Biogázból villamosenergia: a menetrendadás buktatói Szárszó Tibor Budapest 2012.11.27 Biogáz üzem Jogszabályok 2007. évi LXXXVI. törvény 9. (2) A megújuló energiaforrás, valamint a hulladék, mint energiaforrás

Részletesebben

Villamosenergia-kereskedelemi működési engedély

Villamosenergia-kereskedelemi működési engedély 1081 BUDAPEST, KÖZTÁRSASÁG TÉR 7. ÜGYSZÁM: ES-2397/ /2008 ÜGYINTÉZŐ: BAKONYI ATTILA TELEFON: +36-1-459-7777, +36-1-459-7764 TELEFAX: +36-1-459-7766, +36-1-459-7764 E-MAIL: eh@eh.gov.hu; bakonyia@eh.gov.hu

Részletesebben

A kapcsolt hő- és villamosenergia-termelés jelenleg hatályos jogi szabályozása Magyarországon

A kapcsolt hő- és villamosenergia-termelés jelenleg hatályos jogi szabályozása Magyarországon A kapcsolt hő- és villamosenergia-termelés jelenleg hatályos jogi szabályozása Magyarországon (az Európai Parlament és a Tanács 2004/8/EK irányelv 9. cikk (1) (2) bekezdésében említett elemeket tartalmazó,

Részletesebben

A díjképzés szabályai

A díjképzés szabályai A díjképzés szabályai 1. A távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi XVIII. törvény ármegállapítással kapcsolatos 57. - 57/D. - 57/F. 57/E. és 57/G. -ainak előírásai: 57. (1) A távhőszolgáltatás csatlakozási

Részletesebben

Magyar Energia Hivatal

Magyar Energia Hivatal Az 56/2002 GKM rendelet alapján kötelező átvételre jogosult kapcsolt termelők 2010. december 31. utáni támogatásáról GÁZMOTOROK A 2010. évi VII. törvény hatását is figyelembe vevő változat 2010. március

Részletesebben

Az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zártkörűen Működő Részvénytársaság évi megfelelési jelentése

Az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zártkörűen Működő Részvénytársaság évi megfelelési jelentése ÜGYIRATSZÁM: VFAFO_2019/31/2/2019 ÜGYINTÉZŐ: dr. Tölgyessy Fanni TELEFON: 06-1-459-7675 TELEFAX: 06-1-459-7764 E-MAIL: mekh@mekh.hu; tolgyessyf@mekh.hu HATÁROZAT SZÁMA: H 1005/2019. TÁRGY: Az E.ON Észak-dunántúli

Részletesebben

A Kormány 391/2015. (XII. 11.) Korm. rendelete egyes energetikai tárgyú kormányrendeletek módosításáról

A Kormány 391/2015. (XII. 11.) Korm. rendelete egyes energetikai tárgyú kormányrendeletek módosításáról A Kormány 391/2015. (XII. 11.) Korm. rendelete egyes energetikai tárgyú kormányrendeletek módosításáról A Kormány a villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény 170. (1) bekezdés 29. pontjában,

Részletesebben

MAGYAR ENERGIA HIVATAL 1081 BUDAPEST KÖZTÁRSASÁG TÉR 7.

MAGYAR ENERGIA HIVATAL 1081 BUDAPEST KÖZTÁRSASÁG TÉR 7. 1081 BUDAPEST KÖZTÁRSASÁG TÉR 7. ÜGYSZÁM: VEFO- / /2010 ÜGYINTÉZŐ: DR. MATLÁK ZSUZSANNA, DR. MAGYAR ATTILA TELEFON: 06-1-459-7777; 06-1-459-7772 TELEFAX: 06-1-459-7764; 06-1-459-7770 E-MAIL: eh@eh.gov.hu;

Részletesebben

HATÁROZATOT. A Hivatal 4090/2016. számú határozata alapján víziközmű-szolgáltatói engedéllyel (a továbbiakban: Szolgáltatói engedély) rendelkező

HATÁROZATOT. A Hivatal 4090/2016. számú határozata alapján víziközmű-szolgáltatói engedéllyel (a továbbiakban: Szolgáltatói engedély) rendelkező t-.1:'a~ 2017-04- 05 Magyar Energetikai és Közm.ű-szabályozási Hivatal 1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 52 Tel.: +36 1 45Y 7777 www.mekh.hu Kérjük, beadványában hivatkozzon ügyiratszámunkra! Ügyiratszám:

Részletesebben

MAGYAR ENERGIA HIVATAL 1081 BUDAPEST KÖZTÁRSASÁG TÉR 7.

MAGYAR ENERGIA HIVATAL 1081 BUDAPEST KÖZTÁRSASÁG TÉR 7. 1081 BUDAPEST KÖZTÁRSASÁG TÉR 7. ÜGYSZÁM: ES-1113/03 ÜGYINTÉZŐ: Petróczy Lajos TELEFON: 06-1-459-7777; 06-1-459-7707 TELEFAX: 06-1-459-7764; 06-1-459-7770 E-MAIL: eh@eh.gov.hu; petroczyl@eh.gov.hu TÁRGY:

Részletesebben

1998. évi XVIII. sz. törvény a távhőszolgáltatásról

1998. évi XVIII. sz. törvény a távhőszolgáltatásról 1998. évi XVIII. sz. törvény a távhőszolgáltatásról 1998. évi XVIII. törvény a távhőszolgáltatásról 1 [A vastag betűs szedés az 1998. évi XVIII. törvény ( Tszt. ), a normál betűs szedés a végrehajtásáról

Részletesebben

MAGYAR ENERGIA HIVATAL 1081 BUDAPEST, KÖZTÁRSASÁG TÉR 7.

MAGYAR ENERGIA HIVATAL 1081 BUDAPEST, KÖZTÁRSASÁG TÉR 7. 1081 BUDAPEST, KÖZTÁRSASÁG TÉR 7. Ügyszám: ES-1018/2006 ÜGYINTÉZİ: Horváth Károly TELEFON: 06-1-459-7777; 06-1-459-7774 TELEFAX: 06-1-459-7766; 06-1-459-7764 E-mail: eh@eh.gov.hu; horvathk@eh.gov.hu TÁRGY:

Részletesebben

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 52.; a továbbiakban: Hivatal) meghozta az alábbi HATÁROZATOT:

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 52.; a továbbiakban: Hivatal) meghozta az alábbi HATÁROZATOT: ÜGYIRATSZÁM: VFEO-2823/ 2 /2018 ÜGYINTÉZŐ: dr. Baksa János TELEFON: 06-1-459-7675 TELEFAX: 06-1-459-7764 E-MAIL: mekh@mekh.hu; HATÁROZAT SZÁMA: 7708/2018. TÁRGY: 2017. évi megfelelési jelentés A Magyar

Részletesebben

Töltőtelepítés, illetve üzemeltetés engedélyeztetési eljárás

Töltőtelepítés, illetve üzemeltetés engedélyeztetési eljárás Töltőtelepítés, illetve üzemeltetés engedélyeztetési eljárás Az alábbiakban összegyűjtöttük az elektromos gépjármű energiatárolójának villamos energiával történő töltésére alkalmas töltőállomás telepítésének,

Részletesebben

A díjképzés szabályai 2011.IV.15-től

A díjképzés szabályai 2011.IV.15-től A díjképzés szabályai 2011.IV.15-től 1. A távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi XVIII. törvény ármegállapítással kapcsolatos, 57. 57/A. 57/B. és 57/D -ainak előírásai: 57. (1) A távhő legmagasabb hatósági

Részletesebben

"Bármely egyszerű probléma megoldhatatlanná fejleszthető, ha eleget töprengünk rajta." (Woody Allen)

Bármely egyszerű probléma megoldhatatlanná fejleszthető, ha eleget töprengünk rajta. (Woody Allen) "Bármely egyszerű probléma megoldhatatlanná fejleszthető, ha eleget töprengünk rajta." (Woody Allen) Kapcsolt energiatermelés helyzete és jövője, MET Erőmű fórum, 2012. március 22-23.; 1/18 Kapcsolt energiatermelés

Részletesebben

MAGYAR ENERGIA HIVATAL 1081 BUDAPEST, KÖZTÁRSASÁG TÉR 7.

MAGYAR ENERGIA HIVATAL 1081 BUDAPEST, KÖZTÁRSASÁG TÉR 7. 1081 BUDAPEST, KÖZTÁRSASÁG TÉR 7. ÜGYSZÁM: ES-3361/07 ÜGYINTÉZİ: Petróczy Lajos TELEFON: 06-1-459-7777; 06-1-459-7707 TELEFAX: 06-1-459-7766; 06-1-459-7764 E-MAIL: eh@eh.gov.hu; petroczyl@eh.gov.hu HATÁROZAT

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. a veszélyes tevékenység végzéséhez a katasztrófavédelmi engedélyt megadom.

H A T Á R O Z A T. a veszélyes tevékenység végzéséhez a katasztrófavédelmi engedélyt megadom. Szám: 35200/5212-27/2015. ált. Tárgy: engedély veszélyes tevékenység végzéséhez H A T Á R O Z A T Az IKR Agrár Kft. (székhelye: 2943 Bábolna IKR Park hrsz.:890, a továbbiakban: Üzemeltető) kérelmére, a

Részletesebben

A Hivatal feladatai a METÁR kapcsán. Bagi Attila főosztályvezető-helyettes október 11.

A Hivatal feladatai a METÁR kapcsán. Bagi Attila főosztályvezető-helyettes október 11. A Hivatal feladatai a METÁR kapcsán Bagi Attila főosztályvezető-helyettes 2016. október 11. Tartalom - A MEKH feladatai 1. Áttekintés 2. METÁR pályázat lebonyolítása (NFM rendelet alapján) 3. MEKH rendelet

Részletesebben

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (1054 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 52.; továbbiakban: Hivatal) meghozta az alábbi HATÁROZATOT:

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (1054 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 52.; továbbiakban: Hivatal) meghozta az alábbi HATÁROZATOT: ÜGYIRATSZÁM: VFEO- 1767/1/2019 VFAFO-/132/2018 ÜGYINTÉZŐ: Faragó Ferenc TELEFON: 06-1-459-7846; TELEFAX: 06-1-459-7985 E-MAIL: mekh@mekh.hu; faragof@mekh.hu HATÁROZAT SZÁMA: 12959/2019 TÁRGY: Villamosenergia-rendszer

Részletesebben

A kapcsolt energiatermelők helyzete Magyarországon. XVII. Kapcsolt Hő- és Villamosenergia-termelési Konferencia 2014. március 18-19.

A kapcsolt energiatermelők helyzete Magyarországon. XVII. Kapcsolt Hő- és Villamosenergia-termelési Konferencia 2014. március 18-19. A kapcsolt energiatermelők helyzete Magyarországon XVII. Kapcsolt Hő- és Villamosenergia-termelési Konferencia 2014. március 18-19. Siófok Kapcsolt termelés az összes hazai nettó termelésből (%) Kapcsoltan

Részletesebben

HATÁROZAT. Ügyintéző: dr. Kun István, Szombati Attila Melléklet: -

HATÁROZAT. Ügyintéző: dr. Kun István, Szombati Attila Melléklet: - Ügyiratszám: KS/2794-5/2015. Tárgy: az országos bitfolyam hozzáférés nagykereskedelmi szolgáltatás ának megállapítása retail minus módszer alkalmazásával (UPC RM20) Ügyintéző: dr. Kun István, Szombati

Részletesebben

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (a továbbiakban: Hivatal) meghozta az alábbi HATÁROZATOT:

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (a továbbiakban: Hivatal) meghozta az alábbi HATÁROZATOT: ÜGYIRATSZÁM: TFAFO-76/ 6 /2018 ÜGYINTÉZŐ: PALCSÓ PÉTER TELEFON: +36-1-459-7735 FAX: +36-1-459-7668 E-MAIL: tavhoengedelyezes@mekh.hu HATÁROZAT SZÁMA: 7847/2018 TÁRGY: A 623/2011. SZÁMÚ HATÁROZATTAL KIADOTT

Részletesebben

~~~::~:F ;!~~it-/ 0 t~

~~~::~:F ;!~~it-/ 0 t~ 1081 BUDAPEST, KözTARSASÁG TÉR 7. 1444 BUDAPEST, PF. 247. www.eh.gov.hu KöZPONTI TEL.: 459-7777 KöZPONTI FAX: 459-7766 E-MAIL: eh@eh.gov.hu Ügyszám: Ügyintéző: Telefon: Telefax: E-mail: FVO- 1735-J~ (2010)

Részletesebben

A megújuló villamosenergiatámogatási. erőműveinek jövőbeni keretei Magyarországon a biomassza

A megújuló villamosenergiatámogatási. erőműveinek jövőbeni keretei Magyarországon a biomassza A megújuló villamosenergiatámogatási rendszer (METÁR) új erőműveinek jövőbeni keretei Magyarországon a biomassza tüzelés szemszögéből A jelenleg ismert rendeletek és tervezetek alapján Rudolf Péter vezérigazgató

Részletesebben

Tárgy: KÜJ: KTJ: HAT ÁROZAT

Tárgy: KÜJ: KTJ: HAT ÁROZAT Iktatószám: 14053-4/2015. Ügyintéző: Biczó Zsolt dr. Ötvös Tünde Telefon: 72/567-143 Tárgy: KÜJ: KTJ: HAT ÁROZAT IPARK Pécs Kft., Déli Ipari Park (152,6927 ha) környezetvédelmi engedélyének módosítása

Részletesebben

A szélenergiából villamos energiát termelő erőművek engedélyezése

A szélenergiából villamos energiát termelő erőművek engedélyezése Budapest, 26. január 19. A szélenergiából villamos energiát termelő erőművek engedélyezése A villamos energiáról szóló 21. évi CX. Törvény (VET) és annak végrehajtási rendelete (Vhr) 25. évi módosítása

Részletesebben

Oldalszám: 1 HATÁROZATOT.

Oldalszám: 1 HATÁROZATOT. Oldalszám: 1 Ügyintézés helye: Magyar Jégkorong Szövetség, 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. (Magyar Jégkorong Szövetség) Ügyszám (kérelem azonosító): KE08978/2017/MJSZ Ügyintéző: Klem Erzsébet Telefon:

Részletesebben

MAGYAR ENERGIA HIVATAL 1081 BUDAPEST, KÖZTÁRSASÁG TÉR 7.

MAGYAR ENERGIA HIVATAL 1081 BUDAPEST, KÖZTÁRSASÁG TÉR 7. 1081 BUDAPEST, KÖZTÁRSASÁG TÉR 7. ÜGYSZÁM: ES-2164/ /07 ÜGYINTÉZİ: ORBÁN GYULA TELEFON: 06-1-459-7777; 06-1-459-7818 TELEFAX: 06-1-459-7766; 06-1- 459-7770 E-MAIL: eh@eh.gov.hu; orbangy@eh.gov.hu HATÁROZAT

Részletesebben

A 97/2006. SZÁMÚ HATÁROZATTAL KIADOTT TÁVHÖTERMELŐI MŰKÖDÉSI ENGEDÉLY 3. SZÁMÚ MÓDOSÍTÁSA

A 97/2006. SZÁMÚ HATÁROZATTAL KIADOTT TÁVHÖTERMELŐI MŰKÖDÉSI ENGEDÉLY 3. SZÁMÚ MÓDOSÍTÁSA ] 0 8 1B u d a p e st, II. János P á l pápa t é r 7. 1444 B u d a p e st, Pe.: 247. www.mckh.hu T e l.: 45-7777 T e l. /F a x : 45-7766 ÜGYSZÁM: TFSO-35/3/2013-02 ÜGYINTÉZŐ: BÖDÖR T a m á s T e le fo n

Részletesebben

A kötelező átvételi rendszer módosításai a partnerek visszajelzései alapján

A kötelező átvételi rendszer módosításai a partnerek visszajelzései alapján A kötelező átvételi rendszer módosításai a partnerek visszajelzései alapján Ezer Tamás MAVIR ZRt. FIO MEE Vándorgyűlés Balatonalmádi, 2009. szeptember 10. Bevezetés 2 A megújuló energiaforrás, a hulladék,

Részletesebben

A nemzeti fejlesztési miniszter 68/2016. (XII. 29.) NFM rendelete energetikai tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról

A nemzeti fejlesztési miniszter 68/2016. (XII. 29.) NFM rendelete energetikai tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról A nemzeti fejlesztési miniszter 68/2016. (XII. 29.) NFM rendelete energetikai tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról A villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény 170. (2) bekezdés 1. pontjában,

Részletesebben

A megújuló energiákkal kapcsolatos kihívások a Hivatal nézőpontjából Dr. Grabner Péter Energetikáért felelős elnökhelyettes

A megújuló energiákkal kapcsolatos kihívások a Hivatal nézőpontjából Dr. Grabner Péter Energetikáért felelős elnökhelyettes A megújuló energiákkal kapcsolatos kihívások a Hivatal nézőpontjából Dr. Grabner Péter Energetikáért felelős elnökhelyettes VIII. Szolár Konferencia 2018. november 8. Tartalom Hazai napenergia-helyzetkép

Részletesebben

Észrevételek és válaszok

Észrevételek és válaszok Észrevételek és válaszok KÁT hosszabbításra vonatkozó konzultációs anyag 2. verziójához 1) A gázmotoros egységek megtérülésére vonatkozó számítások - a tervezettől eltérően az 5 MW beépített telephelyi

Részletesebben

Oldalszám: 1 HATÁROZATOT.

Oldalszám: 1 HATÁROZATOT. Oldalszám: 1 Ügyintézés helye: Magyar Jégkorong Szövetség, 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. (Magyar Jégkorong Szövetség) Ügyszám (kérelem azonosító): KE12264/2019/MJSZ Ügyintéző: Klem Erzsébet Telefon:

Részletesebben

A Bakonyi Erőmű Zrt. 9/2003. számú termelői működési engedélye 8. számú módosítása, az engedély időbeli hatályának meghosszabbítása

A Bakonyi Erőmű Zrt. 9/2003. számú termelői működési engedélye 8. számú módosítása, az engedély időbeli hatályának meghosszabbítása M a g v a u F m í u g i í i h k a i é s 'K Ö Z M HlV5 VAl. 10 8 1 B u d a p e s t, II. J á n o s P á i, p á p a t é r 7. 1444 B u d a p e s t, P f.. 247. www.mekh.hu T e l.: 459-7777 T e l. / Fa x : 45

Részletesebben

1. A rendelet alkalmazási köre

1. A rendelet alkalmazási köre A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökének 17/016. (XII. 1.) MEKH rendelete a megújuló energiaforrásból termelt villamos energia működési támogatásának mértékéről A villamos energiáról

Részletesebben

93/2004. (VII. 9.) GKM rendelet

93/2004. (VII. 9.) GKM rendelet 93/2004. (VII. 9.) GK rendelet az átvételi kötelezettség alá eső villamos energia átvételének szabályairól és árainak megállapításáról szóló 56/2002. (XII. 29.) GK rendelet módosításáról A villamos energiáról

Részletesebben

A Magyar Energia Hivatal (a továbbiakban: Hivatal) meghozta a következő

A Magyar Energia Hivatal (a továbbiakban: Hivatal) meghozta a következő Ügyszám: FVO- 1735- (2010) Ügyintéző: Úz Györgyné vezető főtanácsos Telefon: 06-1-459-7738 Telefax: 06-1-459-7739 E-mail: uza@eh.gov.hu HATÁROZAT SZÁMA: 694/2010. Tárgy: E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati

Részletesebben

HATÁROZATOT: az ExergB Kft. (továbbiakban: Engedélyes) Réthy P. kórház Békéscsaba gázmotoros kiserımő

HATÁROZATOT: az ExergB Kft. (továbbiakban: Engedélyes) Réthy P. kórház Békéscsaba gázmotoros kiserımő 1081 BUDAPEST, KÖZTÁRSASÁG TÉR 7. ÜGYSZÁM: ES-1058/06 ÜGYINTÉZİ: Slenker Endre TELEFON: 06-1-459-7777; 06-1-459-7773 TELEFAX: 06-1-459-7766; 06-1-459-7764 E-MAIL: eh@eh.gov.hu; slenkere@eh.gov.hu HATÁROZAT

Részletesebben

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (a továbbiakban: Hivatal) meghozta az alábbi HATÁROZATOT:

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (a továbbiakban: Hivatal) meghozta az alábbi HATÁROZATOT: ÜGYIRATSZÁM: TFAFO258/ 2 /2018 ÜGYINTÉZŐ: PALCSÓ PÉTER TELEFON: +3614597735 FAX: +3614597668 EMAIL: tavhoengedelyezes@mekh.hu HATÁROZAT SZÁMA: 9864/2018 TÁRGY: A 623/2011 SZÁMÚ HATÁROZATTAL KIADOTT ENGEDÉLY

Részletesebben

Oldalszám: 1 HATÁROZATOT.

Oldalszám: 1 HATÁROZATOT. Oldalszám: 1 Ügyintézés helye: Magyar Jégkorong Szövetség, 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. (Magyar Jégkorong Szövetség) Ügyszám (kérelem azonosító): KE09086/2017/MJSZ Ügyintéző: Klem Erzsébet Telefon:

Részletesebben

Régióhő Regionális Hőszolgáltató Kft. a törvényi előírások szerint 2012 és 2013 évre vonatkozó adatszolgáltatása

Régióhő Regionális Hőszolgáltató Kft. a törvényi előírások szerint 2012 és 2013 évre vonatkozó adatszolgáltatása Régióhő Regionális Hőszolgáltató Kft. a törvényi előírások szerint 2012 és 2013 évre vonatkozó adatszolgáltatása 2005. évi XVIII. Törvény: 57/C. 104 (1) A távhőszolgáltató honlapján közzéteszi és a Hivatalnak

Részletesebben

Magyar Energetikai Társaság 3. Szakmai Klubdélután

Magyar Energetikai Társaság 3. Szakmai Klubdélután 2 Magyar Energetikai Társaság 3. Szakmai Klubdélután A megújuló támogatási rendszer Kincses Péter megújuló támogatási osztályvezető MAVIR ZRt. 2018. június 05. 3 Jogszabályi háttér VET VET Vhr. 299/2007.

Részletesebben

HATÁROZATOT: a Dalkia Energia Zrt. (továbbiakban: Engedélyes) Nyíregyházi gázmotoros kiserőmű

HATÁROZATOT: a Dalkia Energia Zrt. (továbbiakban: Engedélyes) Nyíregyházi gázmotoros kiserőmű 1081 BUDAPEST, KÖZTÁRSASÁG TÉR 7. ÜGYSZÁM: VEFO-32/ /09 ÜGYINTÉZŐ: Slenker Endre TELEFON: 06-1-459-7777; 06-1-459-7773 TELEFAX: 06-1-459-7766; 06-1-459-7764 E-MAIL: eh@eh.gov.hu; slenkere@eh.gov.hu HATÁROZAT

Részletesebben

HATÁROZATOT: az Anna Grand Hotel Kft. (továbbiakban: Engedélyes) az Anna Grand Hotel gázmotoros kiserőmű

HATÁROZATOT: az Anna Grand Hotel Kft. (továbbiakban: Engedélyes) az Anna Grand Hotel gázmotoros kiserőmű 1081 BUDAPEST, KÖZTÁRSASÁG TÉR 7. ÜGYSZÁM: VEFO- / /2010 ÜGYINTÉZŐ: Slenker Endre, dr. Magyar Attila TELEFON: 06-1-459-7777; 06-1-459-7773, 06-1-459-7767 TELEFAX: 06-1-459-7766; 06-1-459-7764 E-MAIL: eh@eh.gov.hu;

Részletesebben

91/2007. (XI. 20.) GKM rendelet

91/2007. (XI. 20.) GKM rendelet 91/2007. (XI. 20.) GKM rendelet a Magyar Energia Hivatal igazgatási szolgáltatási díjainak mértékéről, valamint az igazgatási szolgáltatási és a felügyeleti díj fizetésének szabályairól A villamos energiáról

Részletesebben

A megújuló energia alapú villamos energia termelés támogatása (METÁR)

A megújuló energia alapú villamos energia termelés támogatása (METÁR) A megújuló energia alapú villamos energia termelés támogatása (METÁR) Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Részletesebben

HATÁROZATOT. 1% Közreműködői díj

HATÁROZATOT. 1% Közreműködői díj Oldalszám: 1 Ügyintézés helye: Magyar Jégkorong Szövetség, 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. (Magyar Jégkorong Szövetség) Ügyszám (kérelem azonosító): KE09016/2017/MJSZ Ügyintéző: Klem Erzsébet Telefon:

Részletesebben

H A T Á R O Z A T O T

H A T Á R O Z A T O T Iktatószám: ki/jh02-05240/2017/mksz Hatvani Kézilabda és Szabadidő Sportegyesület Ügyszám: be/sfp-05240/2017/mksz Hatvan Ügyintéző: dr. Kertész Georgina Tanács utca 9 E-mail: kerteszg@keziszovetseg.hu

Részletesebben

Régióhő Regionális Hőszolgáltató Kft. a törvényi előírások szerint 2013 és 2014 évre vonatkozó adatszolgáltatása

Régióhő Regionális Hőszolgáltató Kft. a törvényi előírások szerint 2013 és 2014 évre vonatkozó adatszolgáltatása Régióhő Regionális Hőszolgáltató Kft. a törvényi előírások szerint 2013 és 2014 évre vonatkozó adatszolgáltatása 2005. évi XVIII. Törvény: 57/C. 104 (1) A távhőszolgáltató honlapján közzéteszi és a Hivatalnak

Részletesebben

A megújuló energia alapú villamos energia termelés támogatása (METÁR)

A megújuló energia alapú villamos energia termelés támogatása (METÁR) A megújuló energia alapú villamos energia termelés támogatása (METÁR) Dr. Makai Martina helyettes államtitkár Zöldgazdaság fejlesztéséért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes

Részletesebben

H A T Á R O Z A T O T

H A T Á R O Z A T O T Iktatószám: ki/jh01-10632/2015/mlsz Nagykovácsi Sólymok Sportegyesület Ügyiratszám: be/sfp-10632/2015/mlsz Nagykovácsi Ügyintéző: dr. Bozó Szilvia Szent Flórián utca 22 E-mail: bozo.szilvia@mlsz.hu 2094

Részletesebben

A 32/2013. (XII.16.) MNB

A 32/2013. (XII.16.) MNB A Magyar Nemzeti Bank elnökének 32/2013. (XII.16.) MNB rendelete a kockázati tőkealapokkal, a kibocsátókkal és a nyilvános vételi ajánlatot tevő szervezetekkel összefüggő kötelező elektronikus kapcsolattartással

Részletesebben

a) a megújuló energiaforrásból nyert energiával termelt villamos energia,

a) a megújuló energiaforrásból nyert energiával termelt villamos energia, 389/2007. (XII. 23.) Korm. rendelet a megújuló energiaforrásból vagy hulladékból nyert energiával termelt villamos energia, valamint a kapcsoltan termelt villamos energia kötelező átvételéről és átvételi

Részletesebben

A Kormány.../2006. (..) Korm. rendelete

A Kormány.../2006. (..) Korm. rendelete A Kormány../2006. (..) Korm. rendelete az átállási költségek meghatározásának és kezelésének részletes szabályairól szóló 183/2002. (VIII. 23.) Korm. rendelet módosításáról A Kormány a villamos energiáról

Részletesebben

http://mlszkerelem.innospectrum.hu/kerelem2012/show_printed?id=5117

http://mlszkerelem.innospectrum.hu/kerelem2012/show_printed?id=5117 1 / 6 2014.07.14. 10:03 Iktatószám: ki/ti016-0306/2012 Nagykanizsai Utánpótlás Labdarúgó Egyesület Nyilvántartási szám: be/sfp-0306/2012 Nagykanizsa Ügyintéző: dr. Barcsa Péter Rozgonyi u. 25/A. E-mail:

Részletesebben

HATÁROZATOT: a Techcon Kft. (továbbiakban: Engedélyes) Polgár Regionális gumihasznosító kiserımő

HATÁROZATOT: a Techcon Kft. (továbbiakban: Engedélyes) Polgár Regionális gumihasznosító kiserımő 1081 BUDAPEST, KÖZTÁRSASÁG TÉR 7. ÜGYSZÁM: ES-142/07 ÜGYINTÉZİ: Slenker Endre TELEFON: 06-1-459-7777; 06-1-459-7773 TELEFAX: 06-1-459-7766; 06-1-459-7764 E-MAIL: eh@eh.gov.hu; slenkere@eh.gov.hu HATÁROZAT

Részletesebben

MEGÚJULÓ ENERGIA MÓDSZERTAN CSG STANDARD 1.1-VERZIÓ

MEGÚJULÓ ENERGIA MÓDSZERTAN CSG STANDARD 1.1-VERZIÓ MEGÚJULÓ ENERGIA MÓDSZERTAN CSG STANDARD 1.1-VERZIÓ 1 1. DEFINÍCIÓK Emissziós faktor: egységnyi elfogyasztott tüzelőanyag, megtermelt villamosenergia, stb. mekkora mennyiségű ÜHG (üvegházhatású gáz) kibocsátással

Részletesebben

Tárgy: Horvát-Magyar (HRHU) Open Season Szabálykönyv és a mellékletét képező Kapacitáslekötési Szerződésminta jóváhagyása

Tárgy: Horvát-Magyar (HRHU) Open Season Szabálykönyv és a mellékletét képező Kapacitáslekötési Szerződésminta jóváhagyása Ügyszám: FFAFO_2018/ 65-3 Ügyintéző: Tóbiás Tamás Telefon: +36 1 459 7660 E-mail: foldgazfelugyelet@mekh.hu HATÁROZAT SZÁMA: 552 /2018. Tárgy: Horvát-Magyar (HRHU) Open Season Szabálykönyv és a mellékletét

Részletesebben

A Nyíregyházi Főiskola Elismerési Bizottságának ügyrendje

A Nyíregyházi Főiskola Elismerési Bizottságának ügyrendje A Nyíregyházi Főiskola Elismerési Bizottságának ügyrendje 1. A Nyíregyházi Főiskola Elismerési Bizottsága a Szenátus által létrehozott, jogi személyiséggel nem rendelkező, döntéshozó testület. 2. Az ügyviteli-ügyintézési

Részletesebben

HATÁROZAT SZÁMA: 4/2004.

HATÁROZAT SZÁMA: 4/2004. Ügyszám: ES-1664/1/2003 Ügyintéző: Szabó László Zsolt Telefon: 06-1-459-7757 Fax: 06-1-459-7760 E-mail: szabol@ehgovhu HATÁROZAT SZÁMA: 4/2004 Tárgy: Földgáz-kereskedelmi működési engedély A PANRUSGÁZ

Részletesebben

Villamos energia kereskedelemre vonatkozó működési engedély

Villamos energia kereskedelemre vonatkozó működési engedély 1081 BUDAPEST, KÖZTÁRSASÁG TÉR 7. ÜGYSZÁM: ES-2153/02 ÜGYINTÉZŐ: DR. BALOGH LÁSZLÓ TELEFON: 06-1-459-7777, 06-1-459-7772 TELEFAX: 06-1-459-7766, 06-1-459-7770 E-MAIL: eh@eh.gov.hu; baloghl@eh.gov.hu HATÁROZAT

Részletesebben