JEGYZŐKÖNYV. 3. Tájékoztató a Nógrád Megyei Önkormányzat területfejlesztési feladataival összefüggésben végzett 2013.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "JEGYZŐKÖNYV. 3. Tájékoztató a Nógrád Megyei Önkormányzat területfejlesztési feladataival összefüggésben végzett 2013."

Átírás

1 Iktatószám: 31-11/2014. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése február 25- ei soron következő ülésén (Megyeháza, 3100 Salgótarján, I. em. Hadady-Hargitay termében) Jelen vannak: a bizottság tagjai a mellékelt jelenléti ív szerint dr. Barta László főjegyző Bácskai Katalin, a Hivatal munkatársa Sándor Roland, a Hivatal munkatársa Faragó Rita Erika, a Magyar Államkincstár Nógrád Megyei Igazgatósága, Állampénztári Iroda vezetője Sándor Ildikó, a Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. ügyvezetője Vadas Anett, bizottsági referens Mocsányi Eszter, jegyzőkönyvvezető Köszönti a megjelenteket, megállapítja, hogy a bizottság tagjai közül 6 fő van jelen, így a bizottság határozatképes. Jegyzőkönyv aláírónak Borenszki Ervin bizottsági tagot javasolja. A szavazást követően megállapítja, hogy a bizottság határozathozatal nélkül 6 igen szavazattal elfogadta a javaslatot. Kéri, hogy a bizottság a meghívóban szereplő napirendet tárgyalja meg. Megkérdezi, van-e valakinek a napirenddel kapcsolatban más javaslata, észrevétele? Látkóczki Bálint: Javasolja, hogy a meghívóban 10. napirendként szereplő előterjesztés a mai ülés tárgysorozatából kerüljön levételre. Szavazásra bocsátja a napirend levételével kapcsolatos javaslatot, melyet a bizottság 2 igen, 4 nem szavazattal elutasított. Más javaslat, észrevétel nincs. A szavazást követően megállapítja, hogy a bizottság a napirendet 4 igen, 2 nem szavazattal elfogadta. Napirend: 1. Javaslat a megszűnt Nógrád Megyei Területfejlesztési Tanács által kezelt decentralizált források terhére megkötött támogatási szerződések lezárására Előterjesztő:, 2. Javaslat a NORDA Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. által kezelt decentralizált források terhére megkötött egyes támogatási szerződések lezárására Előterjesztő:, 3. Tájékoztató a Nógrád Megyei Önkormányzat területfejlesztési feladataival összefüggésben végzett évi munkájáról Előterjesztő:, 4. Javaslat a Nógrád Megyei Önkormányzati Hivatal alapító okiratának módosítására Előterjesztő: Becsó Zsolt, a közgyűlés elnöke

2 2 5. Javaslat a közgyűlés és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 24/2003. (XII. 29.) Kgy. rendelet módosítására Előterjesztő: Becsó Zsolt, a közgyűlés elnöke 6. Javaslat az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 9/2012. (IV. 27.) önkormányzati rendelet módosítására Előterjesztő: Becsó Zsolt, a közgyűlés elnöke 7. Javaslat a Nógrád Megye Területfejlesztési Koncepciójának ( ) elfogadására Előterjesztő: Becsó Zsolt, a közgyűlés elnöke 8. Javaslat Nógrád Megye Területfejlesztési Programja egyeztetési változata társadalmasítására, valamint az ahhoz kapcsolódó területi hatásvizsgálat elfogadására és a programozással összefüggő további intézkedésekre Előterjesztő: Becsó Zsolt, a közgyűlés elnöke 9. Javaslat a Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. Szervezeti és Működési Szabályzatának elfogadására Előterjesztő: Becsó Zsolt, a közgyűlés elnöke 10. Javaslat Magyarország Kormánya és a megyei önkormányzatok között kötendő, a közötti uniós finanszírozású fejlesztési programok megyéket érintő fejlesztéseiről szóló Stratégiai megállapodás elfogadására Előterjesztő: Becsó Zsolt, a közgyűlés elnöke 11. Egyebek Javaslat a megszűnt Nógrád Megyei Területfejlesztési Tanács által kezelt decentralizált források terhére megkötött támogatási szerződések lezárására Előterjesztő:, Megkérdezi, van-e valakinek kérdése, észrevétele? (Kérdés, észrevétel nem volt.) Jelzi, hogy az előterjesztés tizenkét határozati javaslatot tartalmaz, melyeket külön-külön bocsát szavazásra. A szavazást követően megállapítja, hogy a bizottság a határozati javaslatokat egységesen, 6 igen szavazattal elfogadta és a következő határozatokat hozta:

3 3 29/2014. (II. 25.) TERB. Tárgy: Nagyoroszi Község Önkormányzata Szennyvíztisztító telep építése 29/TK/1998. tárgyú Támogatási szerződés lezárására 1. A jóváhagyólag tudomásul veszi, hogy a Nagyoroszi Község Önkormányzata Szennyvíztisztító telep építése tárgyú, 29/TK/1998. számú Támogatási szerződésben vállalt üzemeltetési kötelezettség teljesült. A támogatott projekt teljes egészében megvalósult, a projekt befejezettnek tekinthető. 2. A Bizottság utasítja elnökét, hogy döntéséről jelen határozat megküldésével tájékoztassa a támogatottat, a Magyar Államkincstár Nógrád Megyei Igazgatósága Állampénztári Irodáját, valamint a Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft-t. 30/2014. (II. 25.) TERB. Tárgy: Hugyag Község Önkormányzata Dózsa Gy. úti buszforduló építése 35/TK/1998. tárgyú Támogatási szerződés lezárására 1. A jóváhagyólag tudomásul veszi, hogy a Hugyag Község Önkormányzata Dózsa Gy. út buszforduló építése tárgyú, 35/TK/1998. számú Támogatási szerződésben vállalt üzemeltetési kötelezettség teljesült. A támogatott projekt teljes egészében megvalósult, a projekt befejezettnek tekinthető. 2. A Bizottság utasítja elnökét, hogy döntéséről jelen határozat megküldésével tájékoztassa a támogatottat, a Magyar Államkincstár Nógrád Megyei Igazgatósága Állampénztári Irodáját, valamint a Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft-t.

4 4 31/2014. (II. 25.) TERB. Tárgy: Héhalom Község Önkormányzata Kistérségi szociális program, gépkocsi vásárlás 66/CD/2001. tárgyú Támogatási szerződés lezárására 1. A jóváhagyólag tudomásul veszi, hogy a Héhalom Község Önkormányzata Kistérségi szociális program, gépkocsi vásárlása tárgyú, 66/CD/2001. számú Támogatási szerződésben vállalt üzemeltetési kötelezettség teljesült. A támogatott projekt teljes egészében megvalósult, a projekt befejezettnek tekinthető. 2. A Bizottság utasítja elnökét, hogy döntéséről jelen határozat megküldésével tájékoztassa a támogatottat, a Magyar Államkincstár Nógrád Megyei Igazgatósága Állampénztári Irodáját, valamint a Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft-t. 32/2014. (II. 25.) TERB. Tárgy: Tolmács Község Önkormányzata Zarándoki út felújítása 15/TK/2001. tárgyú Támogatási szerződés lezárására 1. A jóváhagyólag tudomásul veszi, hogy a Tolmács Község Önkormányzata Zarándoki út felújítása tárgyú, 15/TK/2001. számú Támogatási szerződésben vállalt üzemeltetési kötelezettség teljesült. A támogatott projekt teljes egészében megvalósult, a projekt befejezettnek tekinthető. 2. A Bizottság utasítja elnökét, hogy döntéséről jelen határozat megküldésével tájékoztassa a támogatottat, a Magyar Államkincstár Nógrád Megyei Igazgatósága Állampénztári Irodáját, valamint a Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft-t.

5 5 33/2014. (II. 25.) TERB. Tárgy: Bátonyterenye Város Önkormányzata Ipari Park Északi terület előközművesítés I. ütem 73/TK/2001. tárgyú Támogatási szerződés lezárására 1. A jóváhagyólag tudomásul veszi, hogy a Bátonyterenye Város Önkormányzata Ipari Park Északi terület előközművesítés I. ütem tárgyú, 73/TK/2001. számú Támogatási szerződésben vállalt üzemeltetési kötelezettség teljesült. A támogatott projekt teljes egészében megvalósult, a projekt befejezettnek tekinthető. 2. A Bizottság utasítja elnökét, hogy döntéséről jelen határozat megküldésével tájékoztassa a támogatottat, a Magyar Államkincstár Nógrád Megyei Igazgatósága Állampénztári Irodáját, valamint a Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft-t. 34/2014. (II. 25.) TERB. Tárgy: Pásztó Város Önkormányzata Múzeum tér 4. sz. alatti épület felújítása és átalakítása 40/CD/2001. tárgyú Támogatási szerződés lezárására 1. A jóváhagyólag tudomásul veszi, hogy a Pásztó Város Önkormányzata Múzeum tér 4. sz. alatti épület felújítása és átalakítása tárgyú, 40/CD/2001. számú Támogatási szerződésben vállalt üzemeltetési kötelezettség teljesült. A támogatott projekt teljes egészében megvalósult, a projekt befejezettnek tekinthető. 2. A Bizottság utasítja elnökét, hogy döntéséről jelen határozat megküldésével tájékoztassa a támogatottat, a Magyar Államkincstár Nógrád Megyei Igazgatósága Állampénztári Irodáját, valamint a Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft-t.

6 6 35/2014. (II. 25.) TERB. Tárgy: Garáb Község Önkormányzata Petőfi út felújítása K (Reg. sz.: 36/TK/06.) tárgyú Támogatási szerződés lezárására 1. A jóváhagyólag tudomásul veszi, hogy a Garáb Község Önkormányzata Petőfi út felújítása tárgyú, 36/TK/06. számú Támogatási szerződésben vállalt üzemeltetési kötelezettség teljesült. A támogatott projekt teljes egészében megvalósult, a projekt befejezettnek tekinthető. 2. A Bizottság utasítja elnökét, hogy döntéséről jelen határozat megküldésével tájékoztassa a támogatottat, a Magyar Államkincstár Nógrád Megyei Igazgatósága Állampénztári Irodáját, valamint a Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft-t. 36/2014. (II. 25.) TERB. Tárgy: Nógrád Megye Önkormányzata ( től jogutója: Nógrád Megyei Intézményfenntartó Központ; jétől jogutódja: Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság) A ludányhalászi Ápoló Gondozó Otthon és Rehabilitációs Intézet rekonstrukciója 31/CD/2002. tárgyú Támogatási szerződés lezárására 1. A jóváhagyólag tudomásul veszi, hogy a Nógrád Megye Önkormányzata ( től jogutója: Nógrád Megyei Intézményfenntartó Központ; jétől jogutódja: Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság) A ludányhalászi Ápoló Gondozó Otthon és Rehabilitációs Intézet rekonstrukciója tárgyú, 31/CD/2002. számú Támogatási szerződésben vállalt üzemeltetési kötelezettség teljesült. A támogatott projekt teljes egészében megvalósult, a projekt befejezettnek tekinthető. 2. A Bizottság utasítja elnökét, hogy döntéséről jelen határozat megküldésével tájékoztassa a támogatottat, a Magyar Államkincstár Nógrád Megyei Igazgatósága Állampénztári Irodáját, valamint a Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft-t.

7 7 37/2014. (II. 25.) TERB. Tárgy: Nógrád Megye Önkormányzata ( től jogutója: Nógrád Megyei Intézményfenntartó Központ; jétől jogutódja: Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság) A diósjenői Dr. Göllesz Viktor Rehabilitációs Intézet és Ápoló, Gondozó Otthon rekonstrukciója 32/CD/2002. tárgyú Támogatási szerződés lezárására 1. A jóváhagyólag tudomásul veszi, hogy a Nógrád Megye Önkormányzata ( től jogutója: Nógrád Megyei Intézményfenntartó Központ; jétől jogutódja: Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság) A diósjenői Dr. Göllesz Viktor Rehabilitációs Intézet és Ápoló, Gondozó Otthon rekonstrukciója tárgyú, 32/CD/2002. számú Támogatási szerződésben vállalt üzemeltetési kötelezettség teljesült. A támogatott projekt teljes egészében megvalósult, a projekt befejezettnek tekinthető. 2. A Bizottság utasítja elnökét, hogy döntéséről jelen határozat megküldésével tájékoztassa a támogatottat, a Magyar Államkincstár Nógrád Megyei Igazgatósága Állampénztári Irodáját, valamint a Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft-t. 38/2014. (II. 25.) TERB. Tárgy: Cserhátszentiván Község Önkormányzata Béke út felújítása D (Reg. sz.: 24/CD/05). tárgyú Támogatási szerződés lezárására 1. A jóváhagyólag tudomásul veszi, hogy a Cserhátszentiván Község Önkormányzata Béke út felújítása tárgyú, 24/CD/05. számú Támogatási szerződésben vállalt üzemeltetési kötelezettség teljesült. A támogatott projekt teljes egészében megvalósult, a projekt befejezettnek tekinthető. 2. A Bizottság utasítja elnökét, hogy döntéséről jelen határozat megküldésével tájékoztassa a támogatottat, a Magyar Államkincstár Nógrád Megyei Igazgatósága Állampénztári Irodáját, valamint a Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft-t.

8 8 39/2014. (II. 25.) TERB. Tárgy: Szécsény Város Önkormányzata Rákóczi út melletti parkterület felújítása 54/CD/2004. tárgyú Támogatási szerződés lezárására 1. A jóváhagyólag tudomásul veszi, hogy a Szécsény Város Önkormányzata Rákóczi út melletti parkterület felújítása tárgyú, 54/CD/2004. számú Támogatási szerződésben vállalt üzemeltetési kötelezettség teljesült. A támogatott projekt teljes egészében megvalósult, a projekt befejezettnek tekinthető. 2. A Bizottság utasítja elnökét, hogy döntéséről jelen határozat megküldésével tájékoztassa a támogatottat, a Magyar Államkincstár Nógrád Megyei Igazgatósága Állampénztári Irodáját, valamint a Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft-t. 40/2014. (II. 25.) TERB. Tárgy: Szécsényfelfalu Község Önkormányzata Belterületi gázhálózat kiépítése 34/TK/1998. tárgyú Támogatási szerződés lezárására 1. A jóváhagyólag tudomásul veszi, hogy a Szécsényfelfalu Község Önkormányzata Belterületi gázhálózat kiépítése tárgyú, 34/TK/1998. számú Támogatási szerződésben vállalt üzemeltetési kötelezettség teljesült. A támogatott projekt teljes egészében megvalósult, a projekt befejezettnek tekinthető. 2. A Bizottság utasítja elnökét, hogy döntéséről jelen határozat megküldésével tájékoztassa a támogatottat, a Magyar Államkincstár Nógrád Megyei Igazgatósága Állampénztári Irodáját, valamint a Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft-t. -. -

9 9 2. Javaslat a NORDA Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. által kezelt decentralizált források terhére megkötött egyes támogatási szerződések lezárására Előterjesztő:, Megkérdezi, van-e valakinek kérdése, észrevétel? (Kérdés, észrevétel nem volt.) Jelzi, hogy az előterjesztés tizenhét határozati javaslatot tartalmaz, melyeket külön-külön bocsát szavazásra. A szavazást követően megállapítja, hogy a bizottság a határozati javaslatokat egységesen, 6 igen szavazattal elfogadta és a következő határozatokat hozta: 41/2014. (II. 25.) TERB. Tárgy: a NORDA Észak-Magyarországi források terhére Tereske Község Önkormányzatával Művelődési ház felújítása D számon megkötött támogatási szerződés lezárására 1. A Bizottság jóváhagyólag tudomásul veszi, hogy a Tereske Község Önkormányzatával a Művelődési ház felújítása tárgyú, D számon megkötött támogatási szerződésben foglalt kötelezettség teljesült. A támogatott projekt teljes egészében megvalósult, a támogatási szerződés lezártnak tekinthető. a NORDA Észak-magyarországi Nonprofit Kftt.

10 10 42/2014. (II. 25.) TERB. Tárgy: a NORDA Észak-Magyarországi források terhére Tereske Község Önkormányzatával A ravatalozóhoz vezető járda felújítása K számon megkötött támogatási szerződés lezárására 1. A Bizottság jóváhagyólag tudomásul veszi, hogy a Tereske Község Önkormányzatával az A ravatalozóhoz vezető járda felújítása tárgyú, K számon megkötött támogatási szerződésben foglalt kötelezettség teljesült. A támogatott projekt teljes egészében megvalósult, a támogatási szerződés lezártnak tekinthető. a NORDA Észak-magyarországi Nonprofit Kftt.

11 11 43/2014. (II. 25.) TERB. Tárgy: a NORDA Észak-Magyarországi források terhére Litke Község Önkormányzatával Falusi vendégház kialakítása (II. ütem) L számon megkötött támogatási szerződés lezárására 1. A Bizottság jóváhagyólag tudomásul veszi, hogy a Litke Község Önkormányzatával a Falusi vendégház kialakítása (II. ütem) tárgyú, L számon megkötött támogatási szerződésben foglalt kötelezettség teljesült. A támogatott projekt teljes egészében megvalósult, a támogatási szerződés lezártnak tekinthető. a NORDA Észak-magyarországi Nonprofit Kftt.

12 12 44/2014. (II. 25.) TERB. Tárgy: a NORDA Észak-Magyarországi források terhére Mihálygerge Község Önkormányzatával Épületbiztonsági és térfigyelő rendszer kiépítése Mihálygergén K számon megkötött támogatási szerződés lezárására 1. A Bizottság jóváhagyólag tudomásul veszi, hogy a Mihálygerge Község Önkormányzatával az Épületbiztonsági és térfigyelő rendszer kiépítése Mihálygergén tárgyú, K számon megkötött támogatási szerződésben foglalt kötelezettség teljesült. A támogatott projekt teljes egészében megvalósult, a támogatási szerződés lezártnak tekinthető. a NORDA Észak-magyarországi Nonprofit Kftt.

13 13 45/2014. (II. 25.) TERB. Tárgy: a NORDA Észak-Magyarországi források terhére Szuha Község Önkormányzatával Konyha és étkező felújítása L számon megkötött támogatási szerződés lezárására 1. A Bizottság jóváhagyólag tudomásul veszi, hogy a Szuha Község Önkormányzatával a Konyha és étkező felújítása tárgyú, L számon megkötött támogatási szerződésben foglalt kötelezettség teljesült. A támogatott projekt teljes egészében megvalósult, a támogatási szerződés lezártnak tekinthető. a NORDA Észak-magyarországi Nonprofit Kftt.

14 14 46/2014. (II. 25.) TERB. Tárgy: a NORDA Észak-Magyarországi források terhére Sámsonháza Község Önkormányzatával Vezetékes víz a temetőben, nyomóskút létesítése L számon megkötött támogatási szerződés lezárására 1. A Bizottság jóváhagyólag tudomásul veszi, hogy a Sámsonháza Község Önkormányzatával az Vezetékes víz a temetőben, nyomóskút létesítése tárgyú, L számon megkötött támogatási szerződésben foglalt kötelezettség teljesült. A támogatott projekt teljes egészében megvalósult, a támogatási szerződés lezártnak tekinthető. a NORDA Észak-magyarországi Nonprofit Kftt.

15 15 47/2014. (II. 25.) TERB. Tárgy: a NORDA Észak-Magyarországi források terhére Kisbárkány Község Önkormányzatával Kisbárkány sportpálya hrsz: 131/8, hrsz: 131/9 alatt kerítés és labdaháló építése L számon megkötött támogatási szerződés lezárására 1. A Bizottság jóváhagyólag tudomásul veszi, hogy a Kisbárkány Község Önkormányzatával az Kisbárkány sportpálya hrsz: 131/8, hrsz: 131/9 alatt kerítés és labdaháló építése tárgyú, L számon megkötött támogatási szerződésben foglalt kötelezettség teljesült. A támogatott projekt teljes egészében megvalósult, a támogatási szerződés lezártnak tekinthető. a NORDA Észak-magyarországi Nonprofit Kftt.

16 16 48/2014. (II. 25.) TERB. Tárgy: a NORDA Észak-Magyarországi források terhére Kisbárkány Község Önkormányzatával Kisbárkány hrsz: 52 területen építendő utasváró D számon megkötött támogatási szerződés lezárására 1. A Bizottság jóváhagyólag tudomásul veszi, hogy a Kisbárkány Község Önkormányzatával a Kisbárkány hrsz: 52 területen építendő utasváró tárgyú, D számon megkötött támogatási szerződésben foglalt kötelezettség teljesült. A támogatott projekt teljes egészében megvalósult, a támogatási szerződés lezártnak tekinthető. a NORDA Észak-magyarországi Nonprofit Kftt.

17 17 49/2014. (II. 25.) TERB. Tárgy: a NORDA Észak-Magyarországi források terhére Érsekvadkert Község Önkormányzatával Helytörténeti emlékházban vizesblokk kialakítása, akadálymentesítés K számon megkötött támogatási szerződés lezárására 1. A Bizottság jóváhagyólag tudomásul veszi, hogy az Érsekvadkert Község Önkormányzatával a Helytörténeti emlékházban vizesblokk kialakítása, akadálymentesítés tárgyú, K számon megkötött támogatási szerződésben foglalt kötelezettség teljesült. A támogatott projekt teljes egészében megvalósult, a támogatási szerződés lezártnak tekinthető. a NORDA Észak-magyarországi Nonprofit Kftt.

18 18 50/2014. (II. 25.) TERB. Tárgy: a NORDA Észak-Magyarországi források terhére Berkenye Község Önkormányzatával Temető úti járda (Kossuth utca) felújítása K számon megkötött támogatási szerződés lezárására 1. A Bizottság jóváhagyólag tudomásul veszi, hogy a Berkenye Község Önkormányzatával a Temető úti járda (Kossuth utca) felújítása tárgyú, K számon megkötött támogatási szerződésben foglalt kötelezettség teljesült. A támogatott projekt teljes egészében megvalósult, a támogatási szerződés lezártnak tekinthető. a NORDA Észak-magyarországi Nonprofit Kftt.

19 19 51/2014. (II. 25.) TERB. Tárgy: a NORDA Észak-Magyarországi források terhére Nógrádsáp Község Önkormányzatával Templom út felújítása K számon megkötött támogatási szerződés lezárására 1. A Bizottság jóváhagyólag tudomásul veszi, hogy a Nógrádsáp Község Önkormányzatával a Templom út felújítása tárgyú, K számon megkötött támogatási szerződésben foglalt kötelezettség teljesült. A támogatott projekt teljes egészében megvalósult, a támogatási szerződés lezártnak tekinthető. a NORDA Észak-magyarországi Nonprofit Kftt.

20 20 52/2014. (II. 25.) TERB. Tárgy: a NORDA Észak-Magyarországi források terhére Egyházasdengeleg Község Önkormányzatával Ravatalozó épületének szerkezeti megerősítése K számon megkötött támogatási szerződés lezárására 1. A Bizottság jóváhagyólag tudomásul veszi, hogy az Egyházasdengeleg Község Önkormányzatával a Ravatalozó épületének szerkezeti megerősítése tárgyú, K számon megkötött támogatási szerződésben foglalt kötelezettség teljesült. A támogatott projekt teljes egészében megvalósult, a támogatási szerződés lezártnak tekinthető. a NORDA Észak-magyarországi Nonprofit Kftt.

21 21 53/2014. (II. 25.) TERB. Tárgy: a NORDA Észak-Magyarországi források terhére Mátraterenye Község Önkormányzatával Teke pálya felújítása L számon megkötött támogatási szerződés lezárására 1. A Bizottság jóváhagyólag tudomásul veszi, hogy a Mátraterenye Község Önkormányzatával a Teke pálya felújítása tárgyú, L számon megkötött támogatási szerződésben foglalt kötelezettség teljesült. A támogatott projekt teljes egészében megvalósult, a támogatási szerződés lezártnak tekinthető. a NORDA Észak-magyarországi Nonprofit Kftt.

22 22 54/2014. (II. 25.) TERB. Tárgy: a NORDA Észak-Magyarországi források terhére Mátramindszent Község Önkormányzatával Közmunka programhoz kapcsolódó gépbeszerzés L számon megkötött támogatási szerződés lezárására 1. A Bizottság jóváhagyólag tudomásul veszi, hogy a Mátramindszent Község Önkormányzatával a Közmunka programhoz kapcsolódó gépbeszerzés tárgyú, L számon megkötött támogatási szerződésben foglalt kötelezettség teljesült. A támogatott projekt teljes egészében megvalósult, a támogatási szerződés lezártnak tekinthető. a NORDA Észak-magyarországi Nonprofit Kftt.

23 23 55/2014. (II. 25.) TERB. Tárgy: a NORDA Észak-Magyarországi források terhére Mátraverebély Község Önkormányzatával Temetőkerítés felújítása Mátraverebélyben L számon megkötött támogatási szerződés lezárására 1. A Bizottság jóváhagyólag tudomásul veszi, hogy a Mátraverebély Község Önkormányzatával a Temetőkerítés felújítása Mátraverebélyben tárgyú, L számon megkötött támogatási szerződésben foglalt kötelezettség teljesült. A támogatott projekt teljes egészében megvalósult, a támogatási szerződés lezártnak tekinthető. a NORDA Észak-magyarországi Nonprofit Kftt.

24 24 56/2014. (II. 25.) TERB. Tárgy: a NORDA Észak-Magyarországi források terhére Bánk Község Önkormányzatával Tó utca felújítása U számon megkötött támogatási szerződés lezárására 1. A Bizottság jóváhagyólag tudomásul veszi, hogy a Bánk Község Önkormányzatával a Tó utca felújítása tárgyú, U számon megkötött támogatási szerződésben foglalt kötelezettség teljesült. A támogatott projekt teljes egészében megvalósult, a támogatási szerződés lezártnak tekinthető. a NORDA Észak-magyarországi Nonprofit Kftt.

25 25 57/2014. (II. 25.) TERB. Tárgy: a NORDA Észak-Magyarországi források terhére Nógrádsáp Község Önkormányzatával Tornaterem felújítása D számon megkötött támogatási szerződés lezárására 1. A Bizottság jóváhagyólag tudomásul veszi, hogy a Nógrádsáp Község Önkormányzatával a Tornaterem felújítása tárgyú, D számon megkötött támogatási szerződésben foglalt kötelezettség teljesült. A támogatott projekt teljes egészében megvalósult, a támogatási szerződés lezártnak tekinthető. a NORDA Észak-magyarországi Nonprofit Kftt Tájékoztató a Nógrád Megyei Önkormányzat területfejlesztési feladataival összefüggésben végzett évi munkájáról Előterjesztő:, Megkérdezi, van-e valakinek kérdése, észrevétele? (Kérdés, észrevétel nem volt.) A szavazást követően megállapítja, hogy a bizottság a határozati javaslatot 6 igen szavazattal elfogadta és a következő határozati javaslatot hozta:

26 26 58/2014. (II. 25.) TERB. Tárgy: a Nógrád Megyei Önkormányzat területfejlesztési feladataival összefüggésben végzett évi munkájáról 1. A megtárgyalta a Nógrád Megyei Önkormányzat területfejlesztési feladataival összefüggésben végzett évi munkájáról szóló szakmai beszámolót. A Bizottság felkéri a közgyűlés elnökét, hogy a szakmai beszámolót küldje meg a stratégiai tervezéséért felelős miniszter részére. Határidő: március 31. Felelős: Becsó Zsolt, a közgyűlés elnöke 2. A bizottság felkéri egyrészt a Nógrád Megyei Önkormányzati Hivatalt, hogy azon megyei pályázatok vonatkozásában, melyek az egyes területfejlesztési és önkormányzati fejlesztési célokat szolgáló hazai támogatási előirányzatokról szóló kormányrendeletek módosításáról szóló 35/2012. (III. 9.) Korm. rendelet alapján váltak lezárhatóvá, az egyoldalú döntéshozói nyilatkozatokat készítse elő; másrészt a közgyűlés elnökét azok aláírására. Határidő: április 30. Felelős: Becsó Zsolt, a közgyűlés elnöke dr. Barta László, megyei főjegyző Javaslat a Nógrád Megyei Önkormányzati Hivatal alapító okiratának módosítására Előterjesztő: Becsó Zsolt, a közgyűlés elnöke Megkérdezi, van-e valakinek kérdése, észrevétele? (Kérdés, észrevétel nem volt.) A szavazást követően megállapítja, hogy a bizottság a határozati javaslatot 6 igen szavazattal elfogadásra javasolja. -. -

27 27 5. Javaslat a közgyűlés és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 24/2003. (XII. 29.) Kgy. rendelet módosítására Előterjesztő: Becsó Zsolt, a közgyűlés elnöke dr. Barta László: Megjelent a népszavazás kezdeményezéséről, az európai polgári kezdeményezésről, valamint a népszavazási eljárásról szóló évi CCXXXVIII. törvény, valamint a népszavazás kezdeményezése során a választási irodák hatáskörébe tartozó feladatokról szóló 37/2013. (XII. 30.) KIM rendelet, amely indokolja a Szervezeti és Működési Szabályzat módosítását a megyei népszavazás tárgyában. Megkérdezi, van-e valakinek kérdése, észrevétele? (Kérdés, észrevétel nem volt.) A szavazást követően megállapítja, hogy a bizottság a rendelet-tervezetet 6 igen szavazattal, a határozati javaslatot 6 igen szavazattal támogatta Javaslat az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 9/2012. (IV. 27.) önkormányzati rendelet módosítására Előterjesztő: Becsó Zsolt, a közgyűlés elnöke Megkérdezi, van-e valakinek kérdése, észrevétele? (Kérdés, észrevétel nem volt.) A szavazást követően megállapítja, hogy a bizottság a rendelet-tervezetet 6 igen szavazattal, a határozati javaslatot 6 igen szavazattal támogatta. 7. Javaslat a Nógrád Megye Területfejlesztési Koncepciójának ( ) elfogadására Előterjesztő: Becsó Zsolt, a közgyűlés elnöke -. - dr. Barta László: Pár mondatban felidézi az előzményeket. Elmondja, hogy a miniszteri állásfoglalás többszöri sürgetés után tegnap délután érkezett meg, melyben a miniszter úr két észrevételt ugyan tett, de jóváhagyta a koncepciót. Az általa küldött javaslatok természetesen átvezetésre kerülnek majd az anyagban. Ismerteti a határozati javaslat szövegét és kéri annak elfogadását: I JAVASLAT Nógrád Megye Területfejlesztési Koncepciójának ( ) elfogadására 1. A Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése a közötti Európai Uniós tervezéshez kapcsolódóan a stratégiai tervezésért felelős miniszter állásfoglalásában javasoltak szerinti kiegészítéssel, valamint Salgótarján Megyei Jogú Város egyetértésével elfogadja Nógrád Megye Területfejlesztési Koncepciója (továbbiakban: Koncepció) a) Helyzetfeltáró dokumentumát; b) Javaslattevő fázisát; c) 1. számú mellékletét képező Partnerségi Tervét; d) 2. számú mellékletét képző Koncepcióhoz beérkezett véleményeket; e) 3. számú mellékletét képező Területi Hatásvizsgálat 2013 elnevezésű dokumentumot.

28 28 2. A közgyűlés kijelenti, hogy a határozat 1. pontjában elfogadott dokumentumok az elkövetkező hétéves ciklus fejlesztéseinek alapjául szolgálhatnak. A közgyűlés felkéri elnökét, hogy a Koncepcióban rögzítetteket a tervező munka következő fázisában vegye figyelembe. Határidő: folyamatos Felelős: Becsó Zsolt, a közgyűlés elnöke Megkérdezi van-e valakinek kérdése, észrevétele? Borenszki Ervin: A miniszter javaslatának 1. pontja szerint amely a stratégiai célok tartalmi összefonásával kapcsolatos a Modern szolgáltatásokban bővelkedő városi élettér kikerülne a koncepcióból. Ez okoz-e a városoknak valamilyen veszteséget? dr. Barta László: Tartalmi sérülés nem fog bekövetkezni. Átemelésre kerül az eredeti azon alfejezet, ami a városi életteret érintette. Megkérdezi, van-e valakinek kérdése, észrevétele? (Kérdés, észrevétel nem volt.) A szavazást követően megállapítja, hogy a bizottság a határozati javaslatot 6 igen szavazattal támogatta Javaslat Nógrád Megye Területfejlesztési Programja egyeztetési változata társadalmasítására, valamint az ahhoz kapcsolódó területi hatásvizsgálat elfogadására és a programozással összefüggő további intézkedésekre Előterjesztő: Becsó Zsolt, a közgyűlés elnöke Megkérdezi van-e valakinek kérdése, észrevétele? dr. Barta László: Az előző bizottsági üléseken kérdésként felvetődött, hogy a beérkezett javaslatok alapján melyek lesznek az elbírálási, döntési kritériumok. Folyamatban van annak a szempontrendszernek a kidolgozása, amely alapján a később kialakult konkrét elképzeléseket rangsorolni lehet. Az elmúlt héten ülésezett a közgyűlés által létrehozott tanács testülete, amely márciusban a területfejlesztési program szövegszerinti véleményezését fogja újratárgyalni. A testület döntésének megfelelően megkeresték a városok polgármestereit az ún. területi munkacsoportokba delegálás kapcsán. Az ülés megkezdéséig Balassagyarmatról, Bátonyterenyéről, Pásztóról, Szécsényből kaptak visszajelzést. Látkóczki Bálint: Szeretné megköszönni a járásonként beérkezett projekt javaslatok megküldését. Úgy gondolja, hogy ezekből nehéz lesz olyan komplett projekteket összeállítani, amelyek a as EU támogatási tervnek megfelelnek. További kérdés, észrevétel nem volt. A szavazást követően megállapítja, hogy a bizottság a határozati javaslatot 6 igen szavazattal támogatta. -. -

29 29 9. Javaslat a Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. Szervezeti és Működési Szabályzatának elfogadására Előterjesztő: Becsó Zsolt, a közgyűlés elnöke Megkérdezi van-e valakinek kérdése, észrevétele? Sándor Ildikó: A Felügyelő Bizottság egyhangúlag támogatta az előterjesztést. Kérdés, észrevétel nem volt. A szavazást követően megállapítja, hogy a bizottság a határozati javaslatot 6 igen szavazattal támogatta Javaslat Magyarország Kormánya és a megyei önkormányzatok között kötendő, a közötti uniós finanszírozású fejlesztési programok megyéket érintő fejlesztéseiről szóló Stratégiai megállapodás elfogadására Előterjesztő: Becsó Zsolt, a közgyűlés elnöke Megkérdezi van-e valakinek kérdése, észrevétele? dr. Barta László: Megkeresték a Miniszterelnökséget és kérték, hogy a végleges megállapodás-tervezetet bocsássák a rendelkezésükre. Ez idáig erre nem került sor. Fontosnak tartja, hogy jelen tájékoztatás alapján a testület felhatalmazza közgyűlés elnökét a megállapodás aláírására. Nem példa nélküli az, hogy az elnök úr előzetesen kér felhatalmazást egy dokumentáció aláírására (Semmelweis Egyetem). A megállapodás-tervezetet valamennyi megyei önkormányzat véleményezte, majd a MÖOSZ ezen véleményeket visszacsatolta a megyei önkormányzatoknak. Kérdés, észrevétel nem volt. A szavazást követően megállapítja, hogy a bizottság a határozati javaslatot 4 igen, 2 nem szavazattal támogatta. 11. Egyebek -. - Megkérdezi, van-e valakinek kérdése, észrevétele? dr. Barta László: A Magyargéc 2000 Kft-vel kapcsolatban elmondja, hogy a január 21-ei döntést eljuttatták az ügyvezetőnek azzal, hogy felhívták a figyelmét a határozatban foglaltakra, illetve arra, hogy a bizottság által több körben megállapított összeget az állam nevében visszakövetelik. Tájékoztatták a Kft. ügyvezetőjét arról is, hogy amennyiben az összeget nem áll módjában befizetni, akkor a jogszabályban foglaltaknak megfelelően lesznek kénytelenek eljárni. A határozat átvételéről szóló tértivevény a mai napig nem érkezett vissza. Decemberben különböző támogatási szerződések követeléseiről tárgyalt a bizottság. Akkor azt a felhatalmazást kapták, hogy próbáljanak külső jogi szakértőket bevonni és megvizsgálni azt, hogy

30 30 van-e lehetőség további lépések megtételére. Egy salgótarjáni ügyvéd nő előzetesen tett egy ajánlatot, ezt ismerteti. Elnök úrnak javasolni fogja, hogy kössék meg a szerződést. Kérdés, észrevétel nem volt. Megköszöni a képviselők munkáját, az ülést bezárja. K.m.f. Borenszki Ervin bizottsági tag

Iktatószám: 31-40/2014. JEGYZŐKÖNYV

Iktatószám: 31-40/2014. JEGYZŐKÖNYV Iktatószám: 31-40/2014. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2014. június 17-ei ülésén (Megyeháza, 3100 Salgótarján, I. em. Hadady-Hargitay termében) Jelen vannak: a bizottság tagjai

Részletesebben

Iktatószám: 31-60/2014. JEGYZŐKÖNYV

Iktatószám: 31-60/2014. JEGYZŐKÖNYV Iktatószám: 31-60/2014. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2014. november 18-ai soron következő ülésén (Megyeháza, 3100 Salgótarján, I. em. Hadady-Hargitay Terem). Jelen vannak:

Részletesebben

Iktatószám: 35-8/2015. JEGYZŐKÖNYV

Iktatószám: 35-8/2015. JEGYZŐKÖNYV Iktatószám: 35-8/2015. JEGYZŐKÖNYV Készült: a 2015. január 20-ai soron következő ülésén (Megyeháza, 3100 Salgótarján, I. em. Hadady-Hargitay Terem). Jelen vannak: a bizottság tagjai (6 fő) a mellékelt

Részletesebben

Iktatószám: 52-45/2013. JEGYZŐKÖNYV

Iktatószám: 52-45/2013. JEGYZŐKÖNYV Iktatószám: 52-45/2013. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2013. szeptember 17-ei soron következő ülésén (Megyeháza, 3100 Salgótarján, I. em. Hadady-Hargitay termében) Jelen vannak:

Részletesebben

Iktatószám: 52-63/2013. JEGYZŐKÖNYV

Iktatószám: 52-63/2013. JEGYZŐKÖNYV Iktatószám: 52-63/2013. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2013. december 10-ei soron következő ülésén (Megyeháza, 3100 Salgótarján, I. em. Hadady-Hargitay termében) Jelen vannak:

Részletesebben

Iktatószám: 52-21/2013. JEGYZŐKÖNYV

Iktatószám: 52-21/2013. JEGYZŐKÖNYV Iktatószám: 52-21/2013. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2013. május 14-ei soron kívüli ülésén (Megyeháza, 3100 Salgótarján, I. em. Hadady-Hargitay termében) Jelen vannak: a

Részletesebben

Iktatószám: 52-65/2013. JEGYZŐKÖNYV

Iktatószám: 52-65/2013. JEGYZŐKÖNYV Iktatószám: 52-65/2013. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2013. december 19-ei soron kívüli ülésén (Megyeháza, 3100 Salgótarján, I. em. Hadady-Hargitay termében) Jelen vannak:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Napirend:

JEGYZŐKÖNYV. Napirend: Iktatószám: 31-38/2014. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2014. május 27-ei soron kívüli ülésén (Megyeháza, 3100 Salgótarján, I. em. Hadady-Hargitay termében) Jelen vannak: a

Részletesebben

4. Beszámoló a Nógrád Megyei Önkormányzati Hivatal 2010-2014. években végzett tevékenységéről Előterjesztő: dr. Barta László, megyei főjegyző

4. Beszámoló a Nógrád Megyei Önkormányzati Hivatal 2010-2014. években végzett tevékenységéről Előterjesztő: dr. Barta László, megyei főjegyző Ikt.sz.: 43-13/2014. Jegyzőkönyv Készült: a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága 2014. június 26-án, a Megyeháza I. emeleti Hadady-Hargitay termében tartott soron következő

Részletesebben

33-22/2013. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS

33-22/2013. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 1. sz. napirendi pont 33-22/2013. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS az elmúlt közgyűlésen hozott határozatok végrehajtásáról,

Részletesebben

51-63/2014. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS

51-63/2014. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 1. sz. napirendi pont 51-63/2014. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS a két ülés között történt főbb eseményekről, átruházott

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 2. Javaslat a Nógrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat évi költségvetésének II. számú módosítására.

JEGYZŐKÖNYV. 2. Javaslat a Nógrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat évi költségvetésének II. számú módosítására. NÓGRÁD MEGYEI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV Készült: a Nógrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2012. augusztus 15-én, Salgótarjánban, a Megyeháza Hadady-Hargitay termében megtartott ülésén.

Részletesebben

31-2/2014.ikt.sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László JAVASLAT

31-2/2014.ikt.sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László JAVASLAT NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 6. sz. napirendi pont 31-2/2014.ikt.sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László JAVASLAT a 2014-2020 közötti Európai Uniós tervezés megyei előkészítő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat november 12-i rendkívüli ülésén

J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat november 12-i rendkívüli ülésén J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat 2018. november 12-i rendkívüli ülésén Hozott határozatok: 223/2018. (11.12.)-től 224/2018. (11.12)-ig Hozott rendeletek: - 1 J E G Y

Részletesebben

Iktatószám: 52-40/2013. JEGYZŐKÖNYV

Iktatószám: 52-40/2013. JEGYZŐKÖNYV Iktatószám: 52-40/2013. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2013. június 6-ai ülésén (Megyeháza, 3100 Salgótarján, I. em. Hadady-Hargitay termében) Jelen vannak: a bizottság tagjai

Részletesebben

Ikt.sz.: 33-80/2014. NÓGRÁD MEGYEI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV

Ikt.sz.: 33-80/2014. NÓGRÁD MEGYEI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV Ikt.sz.: 33-80/2014. NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV Készült: a Nógrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2014. november 20-án, Salgótarjánban, a Megyeháza Hadady-Hargitay termében megtartott ülésén.

Részletesebben

35-6/2016/222. Heves Megye Közgyűlése. Helyben JAVASLAT

35-6/2016/222. Heves Megye Közgyűlése. Helyben JAVASLAT 35-6/2016/222 Heves Megye Közgyűlése Helyben JAVASLAT Javaslat a megszűnt Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács által hazai decentralizált források terhére megkötött támogatási szerződések

Részletesebben

JAVASLAT NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE /2013. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László

JAVASLAT NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE /2013. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 4. sz. napirendi pont 33-19/2013. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László JAVASLAT Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. 2012. évi beszámolójának

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 1. Beszámoló a Nógrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat évi költségvetésének I. félévi végrehajtásáról

JEGYZŐKÖNYV. 1. Beszámoló a Nógrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat évi költségvetésének I. félévi végrehajtásáról NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV Készült: a Nógrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2013. augusztus 6-án Salgótarjánban, a Megyeháza Hadady-Hargitay termében megtartott soron kívüli ülésén. Jelen

Részletesebben

NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE 4. sz. JEGYZŐKÖNYV

NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE 4. sz. JEGYZŐKÖNYV NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE 4. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Közgyűlésének 2015. május 7-én, Salgótarjánban, a Megyeháza Hadady-Hargitay termében megtartott soron kívüli ülésén. Jelen vannak:, a

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 2. Tájékoztató Nógrád Megye Területfejlesztési Programja tervezésének aktualitásairól

JEGYZŐKÖNYV. 2. Tájékoztató Nógrád Megye Területfejlesztési Programja tervezésének aktualitásairól Ikt.sz.: 33-50/2014. NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV Készült: a Nógrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2014. június 23-án, Salgótarjánban, a Megyeháza Hadady-Hargitay termében megtartott ülésén.

Részletesebben

11-17/2015/222. Heves Megye Közgyűlése Helyben JAVASLAT

11-17/2015/222. Heves Megye Közgyűlése Helyben JAVASLAT 11-17/2015/222 Heves Megye Közgyűlése Helyben JAVASLAT Javaslat a megszűnt Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács által hazai decentralizált források terhére megkötött támogatási szerződések

Részletesebben

Pátka Község Önkormányzatának 66-19/2012. Képviselő-testülete. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület szeptember 13-i rendkívüli nyílt üléséről

Pátka Község Önkormányzatának 66-19/2012. Képviselő-testülete. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület szeptember 13-i rendkívüli nyílt üléséről Pátka Község Önkormányzatának 66-19/2012. Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2012. szeptember 13-i rendkívüli nyílt üléséről Rendeletek: Határozatok: 172/2012.(IX.13.) 173/2012.(IX.13.)

Részletesebben

37-30/2015. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Szabó József ELNÖKI JELENTÉS

37-30/2015. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Szabó József ELNÖKI JELENTÉS NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 2. sz. napirendi pont 37-30/2015. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Szabó József ELNÖKI JELENTÉS a két ülés között történt főbb eseményekről, átruházott

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. május 26. napján megtartott üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

Iktatószám: 31-68/2014. JEGYZŐKÖNYV

Iktatószám: 31-68/2014. JEGYZŐKÖNYV Iktatószám: 31-68/2014. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2014. december 9-ei soron következő ülésén (Megyeháza, 3100 Salgótarján, I. em. Hadady-Hargitay Terem). Jelen vannak:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirend

Jegyzőkönyv. Napirend Jegyzőkönyv Készült: Szálka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 30-án 16 órakor megtartott rendkívüli üléséről Jelen vannak: Pálfi János polgármester, Dr. Sudár Zsolt, Csernik József,

Részletesebben

A 2014. július 18-i közgyűlés rendelete és határozatai

A 2014. július 18-i közgyűlés rendelete és határozatai A 2014. július 18-i közgyűlés rendelete és határozatai Vas Megyei Közgyűlés 5/20104. (VII. 21.) önkormányzati rendelete egyes önkormányzati rendeletei hatályon kívül helyezéséről a jogalkotásról szóló

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Zsolnai Béla, a hivatal munkatársa Tóth Mária Ágnes jegyzőkönyvvezető

JEGYZŐKÖNYV. Zsolnai Béla, a hivatal munkatársa Tóth Mária Ágnes jegyzőkönyvvezető Iktatószám: 131-15/2011. JEGYZŐKÖNYV Készült a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2011. március 22-ei soros ülésén (Megyeháza, 3100 Salgótarján, I. em. Hadady-Hargitay termében) Jelen vannak: Meló Ferenc,

Részletesebben

9. sz. JEGYZŐKÖNYV. 4. Javaslat Nógrád Megye Önkormányzata évi költségvetésének módosítására (V. számú módosítás)

9. sz. JEGYZŐKÖNYV. 4. Javaslat Nógrád Megye Önkormányzata évi költségvetésének módosítására (V. számú módosítás) NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE 9. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Közgyűlésének 2014. október 9-én, Salgótarjánban, a Megyeháza Hadady-Hargitay teremben megtartott soron kívüli ülésén. Jelen vannak:,

Részletesebben

ERCSI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK december 10-i soron kívüli nyílt ülésének j e g y z ő k ö n y v e NAPIREND

ERCSI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK december 10-i soron kívüli nyílt ülésének j e g y z ő k ö n y v e NAPIREND ERCSI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. december 10-i soron kívüli nyílt ülésének j e g y z ő k ö n y v e a.) Napirendje b.) Határozatai c.) Jegyzőkönyve d.) Mellékletek Napirendek: Nyílt

Részletesebben

NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE. 8. sz. JEGYZŐKÖNYV

NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE. 8. sz. JEGYZŐKÖNYV NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE 8. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Közgyűlésének 2013. december 19-én, Salgótarjánban, a Megyeháza Hadady-Hargitay teremben megtartott ülésén. Jelen vannak:, a közgyűlés

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2013. október 31.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2013. október 31-én 15.00 órakor megtartott

Részletesebben

JAVASLAT NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE /2014. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László

JAVASLAT NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE /2014. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 4. sz. napirendi pont 51 23 /2014. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László JAVASLAT a Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. 2013. évi

Részletesebben

PALOZNAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PALOZNAK

PALOZNAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PALOZNAK PALOZNAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PALOZNAK Szám: 2/189-3/2013. JEGYZŐKÖNYV KÉSZÜLT: ÜLÉS HELYE: JELEN VANNAK: BEJELENTÉSSEL TÁVOL: TANÁCSKOZÁSI JOGGAL MEGHÍVOTT: Paloznak Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottságának 2016. január 20án 10. 00 órai kezdési idővel meghirdetett és 10. 00

Részletesebben

Iktatószám: 52-3/2013. JEGYZŐKÖNYV

Iktatószám: 52-3/2013. JEGYZŐKÖNYV Iktatószám: 52-3/2013. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2013. január 22-ei ülésén (Megyeháza, 3100 Salgótarján, I. em. Hadady-Hargitay termében) Jelen vannak: a bizottság tagjai

Részletesebben

35-37/2016/222. Heves Megyei Közgyűlés. Helyben JAVASLAT

35-37/2016/222. Heves Megyei Közgyűlés. Helyben JAVASLAT 35-37/2016/222 Heves Megyei Közgyűlés Helyben JAVASLAT Javaslat a megszűnt Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács által hazai decentralizált források terhére megkötött támogatási szerződés lezárására

Részletesebben

Iktatószám: /2015.

Iktatószám: /2015. Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3346 Bélapátfalva, József Attila út. 19. Tel.: 36/ 554-300 Iktatószám: 6054-7/2015. Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület 2015. november

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 3. Tájékoztató a Nógrád Megyei Területfejlesztési Tanács 2011. évi beszámolójáról, a

JEGYZŐKÖNYV. 3. Tájékoztató a Nógrád Megyei Területfejlesztési Tanács 2011. évi beszámolójáról, a Iktatószám: 183-6/2012. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Területfejlesztési Bizottságának 2012. április 17-ei ülésén (Megyeháza, 3100 Salgótarján, I. em. Hadady-Hargitay termében) Jelen vannak: a bizottság tagjai

Részletesebben

2013. évi 21. szám. Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselő-testületének november 05-én megtartott rendkívüli üléséről készült

2013. évi 21. szám. Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselő-testületének november 05-én megtartott rendkívüli üléséről készült 2013. évi 21. szám Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 05-én megtartott rendkívüli üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V T Á R G Y M U T A T Ó Határozat/Rendelet

Részletesebben

51-80/2014. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS

51-80/2014. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 1. sz. napirendi pont 51-80/2014. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS az elmúlt közgyűlésen hozott határozatok végrehajtásáról,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 2. Javaslat a Nógrád Megyei Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat évi költségvetésének IV. számú módosítására

JEGYZŐKÖNYV. 2. Javaslat a Nógrád Megyei Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat évi költségvetésének IV. számú módosítására JEGYZŐKÖNYV Készült: a Nógrád Megyei Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat 2013. november 5-én, Vanyarcon, a Könyvtár termében tartott közmeghallgatással egybekötött ülésén. Jelen vannak:, a testület e dr.

Részletesebben

Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének évi ülésterve

Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének évi ülésterve A 99/2016. (XII. 15.) Kgy. határozat melléklete Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2017. évi ülésterve A közgyűlés minden rendes munkaülésén megtárgyalja: Első napirendi pontként az elmúlt közgyűlésen

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Jelen vannak Mester Árpád polgármester, Bencsik János alpolgármester, Horváth Árpád képviselő / 3 fő /

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Jelen vannak Mester Árpád polgármester, Bencsik János alpolgármester, Horváth Árpád képviselő / 3 fő / 1 Tormásliget Község Önkormányzat 8/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Tormásliget Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 28-án 17.30 órakor megtartott nyílt üléséről. Az ülés helye: Kastélyépület

Részletesebben

SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE

SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE 2009. ÉVI X. JEGYZŐKÖNYVE 2009. SZEPTEMBER 15 I ÜLÉSÉRŐL j e g y z ő k ö n y v Készült Szécsényfelfalu Önkormányzat Képviselő- testületének 2009.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVE. Tiszasziget község Önkormányzat Képviselő-testületének április 11. napján megtartott rendkívüli nyílt ülésének

JEGYZŐKÖNYVE. Tiszasziget község Önkormányzat Képviselő-testületének április 11. napján megtartott rendkívüli nyílt ülésének Tiszasziget község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 11. napján megtartott rendkívüli nyílt ülésének JEGYZŐKÖNYVE 43/2013.(IV.11.) Öt. határozat Testületi ülés napirendjének elfogadása

Részletesebben

17. számú jegyzőkönyv. Készült: Tar Község Önkormányzata Képviselő-testületének június 29-i rendkívüli üléséről.

17. számú jegyzőkönyv. Készült: Tar Község Önkormányzata Képviselő-testületének június 29-i rendkívüli üléséről. Iktatószám:116-../2015. 17. számú jegyzőkönyv Készült: 2015. június 29-i rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Szurdokpüspöki Közös Önkormányzati Hivatal Tari Kirendeltségének aljegyzői irodájában, 3073

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jelen vannak:

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: Jegyzőkönyv Készült: 2013. június 18-án, 10.00 órakor, Szolnokon, a Megyeháza Külső-Szolnok termében megtartott Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Pénzügyi és Területfejlesztési Bizottsága üléséről

Részletesebben

Rimóc Község Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Rimóc Község Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Rimóc Község Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2015. március 26.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Rimóc Községi Önkormányzat 2015. március 26-án 18.00 órakor megtartott üléséről.

Részletesebben

50-65/2012. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS

50-65/2012. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 1. sz. napirendi pont 50-65/2012. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS az elmúlt közgyűlésen hozott határozatok végrehajtásáról,

Részletesebben

NEMTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 3/2013. sz. jegyzőkönyve. a február 21-én megtartott üléséről

NEMTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 3/2013. sz. jegyzőkönyve. a február 21-én megtartott üléséről NEMTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 3/2013. sz. jegyzőkönyve a 2013. február 21-én megtartott üléséről Jegyzőkönyv Készült: Nemti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. február

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés április 28-ai ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés április 28-ai ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE VI. 81 /2016 E L Ő T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2016. április 28-ai ülésére Tárgy: KD. Regionális Fejlesztési Tanácstól megörökölt

Részletesebben

* * NÓGRÁD MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZLÖNYE A KÖZGYŰLÉS III. 23-ÁN TARTOTT ÜLÉSÉN HOZOTT HATÁROZATAI

* * NÓGRÁD MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZLÖNYE A KÖZGYŰLÉS III. 23-ÁN TARTOTT ÜLÉSÉN HOZOTT HATÁROZATAI XXVI. évfolyam 3. szám 2016. március 23. NÓGRÁD MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK * * HIVATALOS LAPJA NÓGRÁD MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZLÖNYE A KÖZGYŰLÉS 2016. III. 23-ÁN TARTOTT ÜLÉSÉN HOZOTT HATÁROZATAI NÓGRÁD MEGYEI

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának 2009. december 11-én tartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: Bartáné Tóth Mária Dr.

Részletesebben

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről.

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről. Tárnokréti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 3-7/2014 J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014. október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 30 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Alsónemesapáti Óvodai Intézményfenntartó Társulás. 2013. augusztus 12-én. megtartott nyilvános, alakuló üléséről HATÁROZATOK

JEGYZŐKÖNYV. Alsónemesapáti Óvodai Intézményfenntartó Társulás. 2013. augusztus 12-én. megtartott nyilvános, alakuló üléséről HATÁROZATOK JEGYZŐKÖNYV Alsónemesapáti Óvodai Intézményfenntartó Társulás 2013. augusztus 12-én megtartott nyilvános, alakuló üléséről Szám: 1395/2013/ANA. 1/2013. (VIII.12.) határozat Társulási Tanács elnökének megválasztásáról

Részletesebben

* * NÓGRÁD MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZLÖNYE A KÖZGYŰLÉS VIII. 18-ÁN TARTOTT ÜLÉSÉN HOZOTT HATÁROZATAI

* * NÓGRÁD MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZLÖNYE A KÖZGYŰLÉS VIII. 18-ÁN TARTOTT ÜLÉSÉN HOZOTT HATÁROZATAI XXIV. évfolyam 8. szám 2014. augusztus 18. NÓGRÁD MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK * * HIVATALOS LAPJA NÓGRÁD MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZLÖNYE A KÖZGYŰLÉS 2014. VIII. 18-ÁN TARTOTT ÜLÉSÉN HOZOTT HATÁROZATAI NÓGRÁD

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Ügyrendi Bizottsága február 8-i üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Ügyrendi Bizottsága február 8-i üléséről. J e g y z ő k ö n y v Készült: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Ügyrendi Bizottsága 2008. február 8-i üléséről. Helyszín: Megyeháza, Külső-Szolnok terem Jelen vannak: Molnár Imre, a Bizottság elnöke

Részletesebben

Az előterjesztés törvényes: dr. Szabó József JAVASLAT. a Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft évi beszámolójának elfogadására

Az előterjesztés törvényes: dr. Szabó József JAVASLAT. a Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft évi beszámolójának elfogadására NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 5. sz. napirendi pont 37-22 /2015. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Szabó József JAVASLAT a Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. 2014. évi

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. április 26. napján megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

Készült: Markotabödöge Község Képviselő-testületének 2011. május 30-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Markotabödöge Község Képviselő-testületének 2011. május 30-án tartott nyilvános üléséről. Markotabödöge Község Képviselő-testülete 128-5/2011./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2011. május 30-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

A május 15.-én, kedden tartott nyílt rendkívüli testületi ülés J e g y z ő k ö n y v e

A május 15.-én, kedden tartott nyílt rendkívüli testületi ülés J e g y z ő k ö n y v e Pákozd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete A 2012. május 15.-én, kedden tartott nyílt rendkívüli testületi ülés J e g y z ő k ö n y v e Napirend: 1. Javaslat a közbeszerzési szabályzat elfogadására

Részletesebben

7/2016. A Községi Önkormányzat Képviselő-testületének március 17-én megtartott ülésén felvett jegyzőkönyv határozatainak. mutatója.

7/2016. A Községi Önkormányzat Képviselő-testületének március 17-én megtartott ülésén felvett jegyzőkönyv határozatainak. mutatója. Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Jászalsószentgyörgy, Fő út 53/a. 7/2016 A Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. március 17-én megtartott ülésén felvett jegyzőkönyv határozatainak mutatója.

Részletesebben

16/2016. (XI.15.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének november 15-én megtartott rendkívüli üléséről

16/2016. (XI.15.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének november 15-én megtartott rendkívüli üléséről Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete 16/2016. (XI.15.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. november 15-én megtartott rendkívüli üléséről 2 Bátonyterenye

Részletesebben

KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK DECEMBER 14. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK DECEMBER 14. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2016. DECEMBER 14. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE 1 16/2016. ÖKÜ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Kardoskút Község Önkormányzata

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. szeptember 26. napján megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve c.) Határozatai ( ) 1.) Előterjesztés víziközmű üzemeltetése tárgyában Előadó: Pálosi László polgármester

a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve c.) Határozatai ( ) 1.) Előterjesztés víziközmű üzemeltetése tárgyában Előadó: Pálosi László polgármester Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. július 12-én megtartott rendkívüli ülésének: a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve c.) Határozatai (111-112) T á rg ysoroza t 1.) Előterjesztés víziközmű

Részletesebben

Iktatószám: 183-22/2012. JEGYZŐKÖNYV

Iktatószám: 183-22/2012. JEGYZŐKÖNYV Iktatószám: 183-22/2012. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Területfejlesztési Bizottsága 2012. július 30-ai, soron kívüli ülésén (Megyeháza, 3100 Salgótarján, I. em. Hadady-Hargitay termében) Jelen vannak: a bizottság

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 6. Beszámoló Nógrád Megye Önkormányzata 2013. évi költségvetésének végrehajtásáról és a megyei önkormányzat vagyonkimutatásáról

JEGYZŐKÖNYV. 6. Beszámoló Nógrád Megye Önkormányzata 2013. évi költségvetésének végrehajtásáról és a megyei önkormányzat vagyonkimutatásáról Iktatószám: 31-23/2014. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2014. április 22-ei soron következő ülésén (Megyeháza, 3100 Salgótarján, I. em. Hadady-Hargitay termében) Jelen vannak:

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2015. október 29.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2015. október 29-én 15.00 órakor megtartott

Részletesebben

Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László

Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 33-29/2013.ikt.sz. 10. sz. napirendi pont Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László TÁJÉKOZTATÓ Nógrád Megye Területfejlesztési Koncepciója készítéséről,

Részletesebben

Iktatószám:202-14/2011. JEGYZŐKÖNYV

Iktatószám:202-14/2011. JEGYZŐKÖNYV Iktatószám:202-14/2011. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése Pénzügyi Ellenőrző Bizottsága 2011. június 14-ei soros ülésén (Megyeháza, 3100 Salgótarján, I. em. 116. termében) Jelen

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2017. november 14. ) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2017. november 14 -én 15.00 órakor

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. június 27. napján megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

Szám: 588-6/2015. A D Á S Z T E V E L

Szám: 588-6/2015. A D Á S Z T E V E L Szám: 588-6/2015. A D Á S Z T E V E L Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 18. napján 17 óra 40 perckor megtartott képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv Adásztevel

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/6/1/2015. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. január 28-i ülésére Tárgy: Jelentés a lejárt határidejű határozatok

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2014. augusztus 1. ) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2014. augusztus 1.-én 16.00 órakor

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 1 SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: SZ/17-27/2016. J e g y z ő k ö n y v Készült Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. december 13. napján 7.30 órakor a Szikszói Közös

Részletesebben

Készült: Maglóca Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről.

Készült: Maglóca Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről. Maglóca Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2-7/2014 J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014. október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 16 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 7. sz. napirendi pont. 2-31/2016.ikt.sz. Az előterjesztés törvényes: dr.

NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 7. sz. napirendi pont. 2-31/2016.ikt.sz. Az előterjesztés törvényes: dr. NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 7. sz. napirendi pont 2-31/2016.ikt.sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Szabó József JAVASLAT Nógrád Megye Integrált Területi Programja módosításának igénybejelentésére

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Gyarmat Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 22-én 17 órakor kezdődött Nyilvános üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: Gyarmat Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 22-én 17 órakor kezdődött Nyilvános üléséről Gyarmat Község Önkormányzat Képviselő-testülete Szám: 36-6/2017 Jegyzőkönyv Készült: Gyarmat Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. június 22-én 17 órakor kezdődött Nyilvános üléséről Az ülés

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. február 22-én megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. február 22-én megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. február 22-én megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Sisák Imre polgármester, Volek György alpolgármester, Barna Tibor Józsefné,

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2015. március 30.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2014. március 30-án 15.00 órakor megtartott

Részletesebben

Polgármester javasolja, hogy a testület a meghívóban 1. sz. melléklet szereplő, alábbi napirend szerint tartsa ülését:

Polgármester javasolja, hogy a testület a meghívóban 1. sz. melléklet szereplő, alábbi napirend szerint tartsa ülését: 1 SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: SZ/17-13/2016. J e g y z ő k ö n y v Készült Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. június 15. napján 7.30 órakor a Szikszói Közös

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének június 28-án tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének június 28-án tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. június 28-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: A Komló-Habilitas Nonprofit Közhasznú Kft. taggyűlési határozatainak

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: Ügyrendi Bizottság részéről:

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: Ügyrendi Bizottság részéről: Jegyzőkönyv Készült: 2015. május 13-án, szerdán, 9.15 órakor, Szolnokon, a Megyeháza Márványtermében megtartott Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Ügyrendi Bizottsága, valamint a Pénzügyi és Területfejlesztési

Részletesebben

a Képviselő-testület december 19-én megtartott rendes nyílt testületi üléséről

a Képviselő-testület december 19-én megtartott rendes nyílt testületi üléséről JEGYZŐKÖNYV a Képviselő-testület 2017. december 19-én megtartott rendes nyílt testületi üléséről Tartalmazza: 116.- 120. (XII.19.) számú határozatokat 12/2017. (XII.19.) számú rendelet 1 JEGYZŐKÖNYV Készült:

Részletesebben

4. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

4. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 1 Ikt. szám: 510-4/2013. MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI ÉS GAZDASÁGFEJLESZTÉSI BIZOTTSÁGA 2013. április 9-én megtartott ülésének 4. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült:

Részletesebben

5. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E. Készült: Nógrádszakál Községi Önkormányzat Képviselő-testületének május 26-án megtartott ülésről.

5. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E. Készült: Nógrádszakál Községi Önkormányzat Képviselő-testületének május 26-án megtartott ülésről. 5. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: 2015. május 26-án megtartott ülésről. Jelen vannak: Radvánszky Judit Hódosi Tamás Oláh Ernő Kereszti Márta Valach Jánosné Molnár Lászlóné Németh Klaudia Tóth Szabolcs

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. január 29. napján megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

TUNYOGINÉ DR GÁLIK ÁGNES aljegyző JUHÁSZNÉ GAJZINGER ÁGNES pénzügyi osztályvezető

TUNYOGINÉ DR GÁLIK ÁGNES aljegyző JUHÁSZNÉ GAJZINGER ÁGNES pénzügyi osztályvezető IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. november 24. napján megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2008. július 8-án tartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2008. július 8-án tartott nyilvános üléséről. Maglóca Község Képviselő-testülete 2-4/2008/Ny. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2008. július 8-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 14.00 óra A képviselő-testületi ülés helye:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a Nógrád Megyei Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat június 23-án, a Megyeháza Hadady-Hargitay termében tartott ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a Nógrád Megyei Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat június 23-án, a Megyeháza Hadady-Hargitay termében tartott ülésén. Ikt.szám: 42-24/2014. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Nógrád Megyei Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat 2014. június 23-án, a Megyeháza Hadady-Hargitay termében tartott ülésén. Jelen vannak:, a testület e dr. Egyed

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV GYŐRÚJBARÁT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NOVEMBER 27-ÉN TARTOTT NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV GYŐRÚJBARÁT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NOVEMBER 27-ÉN TARTOTT NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL JEGYZŐKÖNYV GYŐRÚJBARÁT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2012. NOVEMBER 27-ÉN TARTOTT NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL Készült Győrújbarát Község Önkormányzata képviselő-testületének a Polgármesteri Hivatalban

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. N a p i r e n d

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. N a p i r e n d Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3346 Bélapátfalva, IV. Béla u. 1. Tel.: 36/ 554-300 Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület 2009. december 14-i ülésének J E G Y Z Ő K Ö N

Részletesebben

18. számú JEGYZŐKÖNYV. Készült: július 03. napján 17 óra 20 perces kezdettel megtartott rendkívüli Képviselőtestületi

18. számú JEGYZŐKÖNYV. Készült: július 03. napján 17 óra 20 perces kezdettel megtartott rendkívüli Képviselőtestületi 18. számú JEGYZŐKÖNYV Készült: 2014. július 03. napján 17 óra 20 perces kezdettel megtartott rendkívüli Képviselőtestületi ülésről. Jelen vannak:mezőfi Zoltán polgármester Dr. Szájbely Ernő képviselő Girasek

Részletesebben

NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE. 5. sz. JEGYZŐKÖNYV

NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE. 5. sz. JEGYZŐKÖNYV NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE 5. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2011. július 16-án, Balassagyarmaton, a Vármegyeháza Dísztermében megtartott ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

A FEJÉR MEGYEI KÖZGYŰLÉS JÚNIUS 30-I ÜLÉSÉRE

A FEJÉR MEGYEI KÖZGYŰLÉS JÚNIUS 30-I ÜLÉSÉRE E LŐTERJESZTÉS A FEJÉR MEGYEI KÖZGYŰLÉS 2016. JÚNIUS 30-I ÜLÉSÉRE 11. IKTATÓSZÁM: 35-6/2016. MELLÉKLET: TÁRGY: Jelentés a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, az átruházott hatáskörök gyakorlásáról

Részletesebben