Belvárosi mozi program Július

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "www.belvarosimozi.hu Belvárosi mozi program 2014. Július"

Átírás

1 Belvárosi mozi program Július

2 Nagy zeneszerzők nyomában sorozat Phil Grabsky: Beethoven július :30 óra A több rangos díjat elnyert NAGY ZE- NESZERZŐK NYOMÁBAN tetralógia Haydn, Mozart, Beethoven és Chopin életművét veszi górcső alá. A Beethoven nyomában átfogó és izgalmas beszámoló a nagy zeneszerző életéről és munkásságáról. A filmben 65 zenemű hangzik el egészben vagy részleteiben a világ legkiválóbb muzsikusainak tolmácsolásában. A csodálatosan fényképezett koncert-dokumentumfilmben a világ élvonalába tartozó zenészek és szakértők új megvilágításba helyezik Beethovent férfiként és művészként egyaránt Nagy zeneszerzők nyomában sorozat Phil Grabsky: CHOPIN július :30 óra Chopin párizsi sírhantját ma is zarándokok látogatják, és világszerte meg lehet tölteni a koncerttermeket pusztán a nevével. De ki is volt valójában ez a férfi, aki őrülten lámpalázas volt minden nyilvános fellépéskor, aki Lengyelországot úgy hagyta el Párizs kedvéért, hogy soha nem tért vissza, aki összebarátkozott a leghírhedtebb francia transzvesztitákkal, egész ritkán adott koncerteket, és dacára egészen gyenge egészségének, az 1880-as évek legerőteljesebb, legélettélibb szerzeményeit vetette papírra? Hogyan tudott ez a lengyel fiatalember ilyen szédítő magasságot elérni? Phil Grabsky négyéves kutatómunka és utazás után immár felkészült Chopin életének és zeneszerzői munkásságának objektív bemutatására. ÉLŐ KÖZVETÍTÉS A FOCI VILÁGBAJNOKSÁG DÖNTŐJÉRŐL THD MINŐSÉGBEN JÚLIUS :00 Megtekintése ingyenes, sört bevinni ajánlott! SZÜNIDEI MATINÉ Július óra: A MOGYORÓ-MELÓ, 90 perc Július óra: BELLE ÉS SÉBASTIAN, 95 perc Július óra: A LEGO KALAND, 100 perc Július óra: VOLT EGYSZER EGY ERDŐ, 78 perc Augusztus óra: PINOKKIÓ, 75 perc FILMKLUBOK Ezüsthaj filmklub: júl óra: CSILLAGAINKBAN A HIBA (The Fault in Our Starts) Ezüsthaj filmklub júl óra: A HÁZMESTER (Dans la cour)

3 KAVARÁS 2014, színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 117 perc rendezte: Frank Coraci szereplők: Adam Sandler, Drew Barrymore, Kevin Nealon Az első randik szabálya egyszerű: tégy próbát, dönts gyorsan, ha pedig nem tetszik a másik, lépj le azonnal - és örökre. E film férfi hőse így is tenne. Amikor első randija az egyébként kedvesnek tűnő szöszivel nem jön össze, elegánsan távozni készül... ám a sors úgy hozza, hogy kénytelen mellette maradni. REPCSIK: A MENTŐALAKULAT 2014, színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film, 93 perc rendezte: Roberts Gannaway Rozsdás, az egyszerű kisvárosi permetezőgépből lett repülőbajnok visszatér, hogy új szerepben próbálja ki magát a Disney legújabb, nagy fordulatszámon pörgő animációs kalandfilmjében. Miután kiderül, hogy motorjában elöregedett az egyik alkatrész, veszélybe kerül a versenyzői karrierje. Egy kisebb baleset után pedig ráébred, hogy új tapasztalatokat kell szereznie, ezért légimentőnek áll. A MAJMOK BOLYGÓJA: FORRADALOM 2014, színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi akciófilm, 130 perc rendezte: Matt Reeves szereplők: Gary Oldman, Keri Russel, Judy Greer A majmok az urak. Ők az erősebbek, okosabbak, jobban alkalmazkodók. Tíz évvel az első, szuperintelligens emberszabásúak megjelenése után, övék a világ, és Caesar a vezetőjük. Az emberiség mégsem pusztult ki teljesen. Kisebb túlélő csoportjaik bizonytalan, átmeneti békét kötöttek az uralkodó fajjal. Ám a természetes kiválasztódás nem bírja a kompromisszumokat. A béke átmeneti. Előbb-utóbb ki fog törni a csata, amely vagy az embereket, vagy a majmokat örökre elsöpri a föld színéről

4 HERKULES 2014, színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 95 perc rendezte: Brett Ratner szereplők: Dwayne Johnson, John Hurt, Joseph Fiennes A rendező a Hercules: The Thracian Wars című képregényt filmesítette meg. Herkules ezúttal egy megkeseredett zsoldosvezér, akit a trák király bérel fel, hogy verje le Frígia lázongó hadurát, aki egy légiónyi félmeztelen barbár élén kegyetlenkedik Kis-Ázsiában. A filmet Magyarországon, Páty mellett forgatták, és a magyar modell, Palvin Barbara is szerepel benne. SZEXVIDEÓ 2014, színes, amerikai vígjáték, 91 perc rendezte: Jake Kasdan szereplők: Cameron Diaz, Jason Segel, Jack Black Mi tesz jót egy házasságnak? E film hősei arra szavaznak, hogy a legjobb egy éjszakára megszabadulni a gyerekektől, és csinálni egy házi videófilmet. Mármint: szexfilmet. Csak saját használatra, csak az unalmas hétköznapok leküzdése céljából. Ám a kalandos kedvű pár másnap reggel arra ébred, hogy titkos videokazettájuk eltűnt. Rettentően megrémülnek: attól félnek, hogy a felvétel rossz kezekbe került és onnan egyenesen a netre juthat... Őrült, kétségbeesett, a lehetetlentől sem visszariadó hajsza veszi kezdetét. CSILLAGAINKBAN A HIBA 2014, színes, feliratos, amerikai romantikus film, 125 perc rendezte: Josh Boone szereplők: Shailene Woodley, Ansel Elgort, Willem Dafoe Hazel Grace és Gus kamaszok, és sok mindenben hasonlítanak egymásra: a furcsát jobban szeretik az átlagosnál, ötletesen, szellemesen, felelőtlenül akarnak élni, és vonakodva, de beletörődnek, hogy az egymás iránt érzett szerelmük egészen új, különös utakra sodorja őket. Kapcsolatuk rendkívüli. Többek között azért, mert a súlyos rákbetegek önsegítő csoportjában ismerkednek meg. Viharos szenvedélyük elválaszthatatlan attól a tudástól, hogy csak a szerelmük tart örökké - ők nem. MAGYAROK A BARCÁÉRT 2014, színes magyar dokumentumfilm, 85 perc rendezte: Kocsis Tibor Az FC Barcelonát és Messi nevét a világon mindenki ismeri. Azt viszont csak kevesen tudják idehaza, hogy az ötvenes évek Barcájának Messijét Kubala Lászlónak hívták. Miatta építették fel a es stadiont, a Camp Nout. Aztán 1956-ban csatlakozik hozzá Kocsis és Czibor és a három magyar játékos hőssé válik Barcelonában és meghódítja a spanyol és a katalán nép szívét.

5 A HÁZMESTER 2014, színes, feliratos, francia film, 97 perc rendezte: Pierre Salvadori szereplők: Catherine Deneuve, Gustave de Kervern, Pio Marmai Antoine egy rock zenekar tagja, akit egy nap teljesen váratlanul ér utol a depreszszió. A kiégett zenész kilép addigi életéből, és hirtelen ötlettől vezérelve elvállalja egy társasház házmesteri állását. Kezdetben idegenül mozog új munkakörében, ám egy idő után nyugalmat talál a kukák tologatása, a posta válogatása és az udvar sepregetése során. Lassanként a lakókkal is megismerkedik: barátra lel a félrecsúszott ex-focista, valamint egy frissen visszavonult, de megállni képtelen aszszony, Mathilde személyében. RÓMA KÖRÜL 2013, színes, feliratos, olasz dokumentumfilm, 93 perc rendezte: Gianfranco Rosi A film a Rómát elkerülő körgyűrű, azaz autópálya mellett lakó emberek életét mutatja be. Gianfranco Rosi kamerájával rögzíti életüket minden külső beavatkozás nélkül, hogy még véletlenül se hasson tervezett hatást a nézőre. Így a dokumentumfilm széles skálán kínálja a társadalmi rend természetes ritmusát lakások, szakmák, személyek mindennapi életét megörökítve. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál (2013) Arany Oroszlán: Gianfranco Rosi SZERELEMRE HANGSZERELVE 2013, színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 104 perc rendezte: John Carney szereplők: Keira Knightley, Mark Ruffalo, Catherine Keener Greta és barátja, Dave a főiskola óta járnak együtt, és közös szerzői a daloknak, melyekkel a férfi fellép. Amikor egy komoly kiadó szerződést kínál Dave-nek, New Yorkba költöznek. A frissen szerzett dicsőség hamar a férfi fejébe száll, és szakít Gretával. A veszteségtől még kóválygó lány sorsa akkor fordul jobbra, amikor Dan, a levitézlett ex-lemezkiadó-vezető egyik este meghallja énekelni. A véletlenszerű találkozásból egy kölcsönösen sorsfordító kapcsolat elbűvölő portréja formálódik ki. A PAP GYERMEKEI 2013, színes, feliratos, horvát vígjáték, 93 perc rendezte: Vinko Bresan szereplők: Kresimir Mikic, Niksa Butijer, Marija Skaricic Az önfeledt, hamisítatlanul nyári vígjáték főhőse egy kis horvát sziget ifjú és energikus papja. A férfi elkeseredve látja, hogy a helyiek mennyire nem tekintik fontosnak az utódnemzést, ezért sajátos módot talál ki arra, hogy növelje a lakosok és így a hívek számát: gondoskodik róla, hogy a helyi boltokban fellelhető összes óvszeren apró lyuk segítse a gyerekszaporulatot

6 MICSODA NŐK! 2014, színes, magyarul beszélő, francia vígjáték, 116 perc rendező: Charlie Siskel, John Maloof A történet Párizsban játszódik, tavasszal. 28 nap alatt a párizsi időjárás éppolyan szeszélyes és változékony, akár a film női hősei. Szakítás, virágzó románc, betegség, barátság és szex mind hozzátartoznak egy teljes élethez, ezek a talpraesett nők pedig minden szituációból humorral vágják ki magukat. TRANSFORMERS: A KIHALÁS KORA 2014, színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi akciófilm, 165 perc rendezte: Michael Bay szereplők: Mark Wahlberg, Nicola Peltz, Stanley Tucci A Transformers: A kihalás kora a negyedik film Michael Bay rendező világszerte hatalmas sikert arató sorozatában. A film története azután indul, hogy az előző részben egy nagyszabású csata elpusztított egy nagyvárost, de megmentette a világot. Ahogy az emberiség újra kezdi megszokott életét, egy titkos csoport bukkan fel, amely megpróbálja befolyásolni a történelem menetét. Eközben egy új, hatalmas, ősi veszedelem veszi célkeresztjébe a Földet. YVES SAINT LAURENT 2014, színes, feliratos, francia életrajzi dráma, 106 perc rendezte: Jalil Lespert szereplők: Pierre Niney, Guillaume Gallienne, Charlotte Le Bon január, Párizs. A 21 éves Yves Saint Laurent váratlan lehetőséghez jut, a nagynevű divatház alapítója, Christian Dior asszisztense lesz. Amikor pedig a cég már a fiatal tehetség saját tervezésű úgynevezett haute couture-kollekcióját is bemutatja, érthetően azonnal a divatszakma figyelemének középpontjába kerül. Nem csak a hírnév, de a szerelem is hamar utoléri: megismerkedik Pierre Bergével, s egy életre szóló kapcsolat szövődik köztük.

7 ÍTÉLET MAGYARORSZÁGON 2014, színes, portugál-magyar-német dokumentumfilm, 107 perc rendezte: Hajdú Eszter zeneszerző: MS3 Mester Sándor Amikor nyilvánossá vált a romák elleni sorozatgyilkosságot tárgyaló per kezdő dátuma, Hajdú Eszter dokumentumfilm rendező elhatározta, hogy az egész tárgyalás-sorozatot dokumentálja, emléket állítva ezzel az áldozatoknak. A két és fél évig tartó per folyamán az egyéb külső forgatások mellett a stáb a per 167 napján részt vett, minden napot rögzített és ezzel egy exkluzív, egyedülálló kordokumentációt készített egy egyedülálló ügyről. METEORA 2012, színes, feliratos, német-görög-francia film, 82 perc rendezte: Spiros Stathoulopoulos szereplők: Theo Alexander, Tamila Koulieva-Karantinaki Közép-Görögországban a hegyvidéki síkságok, a fenséges homokkő-sziklák csúcsai közt egy ortodox kolostor áll, amely úgy tűnik, mintha ott lógna ég és föld között. A fiatal szerzetes, Theodoros és apáca, Uránia az életüket a szigorú rituáléknak szentelték rendjükben. De az életük, hitük hirtelen súlyos erőtételnek van alárendelve, mikor erős vonzalmat kezdenek érezni egymás iránt. AUGUSZTUSI AJÁNLÓ Szeged, Vaszy Viktor tér 3. Jegyrendelés: (62) Pénztárnyitás: 13 óra Zsigmond Vilmos terem 3D előadás: Ft diák,nyugdíjas, 16 óra előtt: Ft Digitális és hagyományos előadás: Ft diák,nyugdíjas, 16 óra előtt: Ft Balázs Béla és Csőke József terem: Ft diák,nyugdíjas, 16 óra előtt: Ft

8 2014. július 3 - július Transzformers: A kihalás kora Színes, amerikai-kínai akciófilm, 165 p Kavarás Színes, amerikai vígjáték, 117 p Rio 2. Színes, amerikai animációs film, 102 p Így neveld a sárkányodat 2. Színes, amerikai animációs film, 110 p Fehér Isten Színes, magyar thriller, 120 p Csillagainkban a hiba Színes, amerikai romantikus dráma, 125 p Tengerre várva Színes, orosz-kazahsztáni fantasy, 109 p A holnap határa Színes, amerikai sci-fi akció, 113 p Mesterséges mennyországok Színes, brazil dráma, 96 p Yves Saint Laurent Színes, francia életrajzi film, 106 p Magyarok a Barcáért Színes, magyar dokumentumfilm, 85 p Ítélet Magyarországon Színes, magyar-portugál-német dokuntumfilm, 107 p SZÜNIDEI MATINÉ gyermekfilmek kedvezményes áron június 17 - július Repcsik: A mentőalakulat Színes, amerikai animációs film, 93 p Repcsik: A mentőalakulat Színes, amerikai animációs film, 93 p A majmok bolygója: Forradalom Színes, amerikai sci-fi akciófilm, 130 p A majmok bolygója: Forradalom Színes, amerikai sci-fi akciófilm, 130 p Herkules Színes, amerikai akciófilm, 95 p Kavarás Színes, amerikai vígjáték, 117 p Róma körül Színes, olasz dokumentumfilm, 93 p A házmester Színes, francia film, 97 p Szerelemre hangszerelve Színes, amerikai vígjáték, 104 p Ítélet Magyarországon Színes, magyar-portugál-német dokumentumfilm, 107 p Mi vagyunk a legjobbak Színes, svéd film, 102 p A pap gyermekei Színes, horvát vígjáték, 93 p Meteora Színes, görög-német-francia filmdráma, 82 p Micsoda Nők! Színes, francia vígjáték, 116 p SZÜNIDEI MATINÉ gyermekfilmek kedvezményes áron 3D 16:15 16:15 16: D 2 18:00 18:00 18:00 1 3D 16:15 16:15 16:15 1 felir. 18:15 18:15 18:15 1 felir. 2 magy. 18:30 18:30 18:30 1 felir. 1 felir. 20:30 20:30 20:30 2 felir július 31 - augusztus Repcsik: A mentőalakulat Színes, amerikai animációs film, 93 p Herkules Színes, amerikai akciófilm, 95 p Szexvideó Színes, amerikai vígjáték, 91 p Szerelemre hangszerelve Színes, amerikai vígjáték, 104p Meteora Színes, görög-német-francia filmdráma, 82 p A pap gyermekei Színes, horvát vígjáték, 93 p Micsoda Nők! Színes, francia vígjáték, 116 p Frank Színes, angol-ír zenés filmszatíra, 95 p SZÜNIDEI MATINÉ gyermekfilmek kedvezményes áron 1 18:15 18:15 18: :30 20:30 20: : :15 16:15 16:15 1 magy. 20:30 20:30 20:30 2 felir. 18:15 18:15 18:15 1 felir. felir. 2 18:00 18:00 18:00 1 magy. 1 magy felir. 18:30 18:30 18:30 1 felir. 16:45 16:45 16: :30 18:30 18: :30 20:30 20:30 2

9 :15 16:15 16:15 16:15 16:15 16:15 16:15 16:15 16:15 16:15 16: :00 18:00 18:00 18:00 18:00 18:00 18:00 18:00 18:00 18:00 18: :15 16:15 16:15 16: :15 18:15 18:15 18:15 20:30 20:30 20:30 20:30 20:30 20:30 20: :15 16:15 16:15 16:15 16:15 14:00 16:15 16: :30 18:30 18:30 18: :15 18:15 18:15 18:15 18:15-18: :30 20:30 20:30 20:30 18:30 18:30 18:30 18:30 18:30 18:30 18: :15 18:15 18:15 18: :00 17:00 17:00 17:00 17:00 17:00 17:00 14:00 14: :30 18:30 18:30 18: :45 16:45 16:45 16: :30 20:30 20:30 20:30 20:30 20:30 20:30-20:30 20:30 20: :15 14:15 14: :15 16:15 16:15 16: :30 20:30 20:30 20: :15 18:15 18:15 18:15 16:15 16:15 16:15 16:15 16:15 14:00 16:15 16: :30 18:30 18:30 18:30 18:30-18:30 20:30 20:30 20:30 20:30 20:30 20:30 20: :00 18:00 18:00 18: :30 18:30 18:30 18:30 18:30 18:30 18:30 14:00 14: :30 18:30 18:30 18: :30 20:30 20:30 20:30 14:00 Színmagyarázat: ZSIGMOND VILMOS TEREM BALÁZS BÉLA TEREM CSŐKE JÓZSEF TEREM

www.belvarosimozi.hu Belvárosi mozi program 2014. Június

www.belvarosimozi.hu Belvárosi mozi program 2014. Június www.belvarosimozi.hu Belvárosi mozi program 2014. Június NAGY ZENESZERZŐK NYOMÁBAN SOROZAT Phil Grabsky: HAYDN Június 17. 18:30 A több rangos díjat elnyert NAGY ZENESZERZŐK NYOMÁBAN tetralógia Haydn, Mozart,

Részletesebben

Valentin napi könyv- és filmajánló

Valentin napi könyv- és filmajánló Valentin napi könyv- és filmajánló Az 5 legkeresettebb romantikus olvasmány és film a Békés Megyei Könyvtárban Könyvek 1. Nicholas Sparks: Vissza hozzád Nicholas Sparks (Menedék, Szerencsecsillag) legújabb

Részletesebben

A szegedi Belvárosi mozi műsora. 2011. július. Július 15-től augusztus 3-ig. Napos út. Lencsés-tó. Izabella híd. Napos út 5/b.

A szegedi Belvárosi mozi műsora. 2011. július. Július 15-től augusztus 3-ig. Napos út. Lencsés-tó. Izabella híd. Napos út 5/b. A szegedi Belvárosi mozi műsora 2011. július Július 15-től augusztus 3-ig Napos út Lencsés-tó Napos út 5/b. Izabella híd 11 07 15 P Zsigmond Vi 15.00 17. 16 Sz 17 V 18 H 19 K 20 Sz 21 Cs 22 P 23 Sz 24

Részletesebben

Régi értékek, új technika - A mi mozink! Art mozi. Stúdió terem 2015. december havi műsora. (diákoknak érvényes diákigazolvánnyal!

Régi értékek, új technika - A mi mozink! Art mozi. Stúdió terem 2015. december havi műsora. (diákoknak érvényes diákigazolvánnyal! Régi értékek, új technika - A mi mozink! Art mozi Stúdió terem 2015. december havi műsora 8900 Zalaegerszeg, Széchenyi tér 4-6. Iroda: (9.00-17.00) tel/fax: 92/314-575, Pénztár: (14.00-20.00) tel: 20/260-2794

Részletesebben

2011. június. Norvég erdő. A szegedi Belvárosi mozi műsora. Hétfőnként 16 órától 50% kedvezmény az ételárakból!

2011. június. Norvég erdő. A szegedi Belvárosi mozi műsora. Hétfőnként 16 órától 50% kedvezmény az ételárakból! A szegedi Belvárosi mozi műsora 2011. június Norvég erdő Szeged, Sóhordó utca 18. (30) 998 3342 Rendezvények (25 50 fő) Kitelepülés 5 féle menü 110 fős kerthelyiség grillezéssel Zárt parkoló Hétfőnként

Részletesebben

KEMENESALJAI MŰVELŐDÉSIKÖZPONT ÉS KÖNYVTÁRART MOZI Celldömölk

KEMENESALJAI MŰVELŐDÉSIKÖZPONT ÉS KÖNYVTÁRART MOZI Celldömölk KEMENESALJAI MŰVELŐDÉSIKÖZPONT ÉS KÖNYVTÁRART MOZI Celldömölk Címünk: 9500 Celldömölk, Dr. Géfin tér 1. Telefon: +36 (95) 779301; +36 (95) 779302 Email: artmozi@cellkabel.hu WEB: http://artmozi.celldomolk.hu

Részletesebben

Pingvinek vándorlása 2.magyarul. beszélő, francia dokumentumfilm, 82 perc, animációs kalandfilm, 90 perc, 2017

Pingvinek vándorlása 2.magyarul. beszélő, francia dokumentumfilm, 82 perc, animációs kalandfilm, 90 perc, 2017 A mozi előadásaira az alábbi helyárak érvényesek:helyár: 1200 Ft, Kedvezményes helyár: 1000 Ft. A "kedvezményes helyár" belépőjegyekre a diákok és a nyugdíjasok jogosultak. Kedvezményes: egységesen 1000

Részletesebben

10. FOOL MOON A CAPPELLA FESZTIVÁL 2014. OKTÓBER 2-3-4. SZABÓ BALÁZS BAND KONCERT 2014. SZEPTEMBER 26., PÉNTEK

10. FOOL MOON A CAPPELLA FESZTIVÁL 2014. OKTÓBER 2-3-4. SZABÓ BALÁZS BAND KONCERT 2014. SZEPTEMBER 26., PÉNTEK ih program www.ihrendezvenykozpont.hu 2014. Szeptember 10. FOOL MOON A CAPPELLA FESZTIVÁL 2014. OKTÓBER 2-3-4. SZABÓ BALÁZS BAND KONCERT 2014. SZEPTEMBER 26., PÉNTEK II. CSONGRÁD MEGYEI CIVIL NYÁRI EGYETEM

Részletesebben

ART MOZIK SZAKMAI TEVÉKENYSÉGÉNEK 2014. ÉVI TÁMOGATÁSA CÍMŰ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EREDMÉNYE. SSz. Mozi neve Mozi címe Megítélt támogatás

ART MOZIK SZAKMAI TEVÉKENYSÉGÉNEK 2014. ÉVI TÁMOGATÁSA CÍMŰ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EREDMÉNYE. SSz. Mozi neve Mozi címe Megítélt támogatás ART MOZIK SZAKMAI TEVÉKENYSÉGÉNEK 2014. ÉVI TÁMOGATÁSA CÍMŰ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EREDMÉNYE SSz. Mozi neve Mozi címe Megítélt támogatás 1. Uránia Nemzeti Filmszínház 1088 Budapest, Rákóczi út 21. 2 200 000

Részletesebben

Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály 1. évad 6 lemez (Law & Order: Special Victims Season 1)

Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály 1. évad 6 lemez (Law & Order: Special Victims Season 1) Select 86 Kft. 2009. júliusi új megjelenések UNIVERSAL PICTURES Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály 1. évad 6 lemez (Law & Order: Special Victims Season 1) Lakossági megjelenés: 2009.07.02 Ajánlott

Részletesebben

KEMENESALJAI MŰVELŐDÉSIKÖZPONT ÉS KÖNYVTÁRART MOZI Celldömölk

KEMENESALJAI MŰVELŐDÉSIKÖZPONT ÉS KÖNYVTÁRART MOZI Celldömölk KEMENESALJAI MŰVELŐDÉSIKÖZPONT ÉS KÖNYVTÁRART MOZI Celldömölk Címünk: 9500 Celldömölk, Dr. Géfin tér 1. Telefon: +36 (95) 779301; +36 (95) 779302 Email: artmozi@cellkabel.hu WEB: http://artmozi.celldomolk.hu

Részletesebben

Amerikai gengszter (American Gangster)

Amerikai gengszter (American Gangster) Select 86 Kft. 2009. júliusi BUDGET megjelenések UNIVERSAL PICTURES Amerikai gengszter (American Gangster) Ridley Scott (Gladiátor) rendező irányítása alatt két Oscar-díjas színész Denzel Washington és

Részletesebben

A 7 Oscar-díjat elnyert film színpadi változatát 2014 nyarán mutatta be a Disney Theatrical Production Londonban.

A 7 Oscar-díjat elnyert film színpadi változatát 2014 nyarán mutatta be a Disney Theatrical Production Londonban. romantikus komédia Fordította: Szabó T. Anna Bemutató: 2017. június 9-10. Madách Színház A Madách Színház 2017. június 9-10-én mutatja be a című romantikus komédiát. A művet Tom Stoppard és Marc Norman

Részletesebben

ŐSZI FILMNAP 2010. Október 14. Október 7. angol film. Ideje: 95 perc Rendezte: Lone Scherfig Szereplők: Carey Mulligan, Peter Sarsgaard.

ŐSZI FILMNAP 2010. Október 14. Október 7. angol film. Ideje: 95 perc Rendezte: Lone Scherfig Szereplők: Carey Mulligan, Peter Sarsgaard. ŐSZI FILMNAP 2010 Október 7. A bombák földjén amerikai film Készült: 2008 Ideje: 131 perc Rendezte: Kathryn Bigelow Szereplők: Jeremy Renner, Christopher Sayegh, Ralph Fiennes Kathryn Bigelow A bombák

Részletesebben

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2013. január. 14. január 20.

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2013. január. 14. január 20. Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2013. január. 14. január 20. 2013. január 14. hétfő 19 óra Szezonbérlet: Giuseppe Verdi: e-moll vonósnégyes Richard Wagner: Trisztán és Izolda előjáték átirat

Részletesebben

2015-09-21 Hétfő 10:00 S 12 10:30 S 12. A semmi közepén VI/9. 10:55 S 12. Flörti dancing 12:35 S 12. Kettőt találhatsz 14:30 S 12.

2015-09-21 Hétfő 10:00 S 12 10:30 S 12. A semmi közepén VI/9. 10:55 S 12. Flörti dancing 12:35 S 12. Kettőt találhatsz 14:30 S 12. 20-09-21 Hétfő Fordított felállás 102 kiskutya 09:35 Mr. Peabody és Sherman kalandjai Rém rom 13:45 X-Men: Az eljövendő múlt napjai :55 17:35 Cirque du Soleil - Egy világ választ el Egy jó munka: New York-i

Részletesebben

2011. szeptember. TelSol Kft. Vad Magyarország A vizek birodalma. A szegedi Belvárosi mozi műsora. (A természetfilmes Oscar-díjra jelölve)

2011. szeptember. TelSol Kft. Vad Magyarország A vizek birodalma. A szegedi Belvárosi mozi műsora. (A természetfilmes Oscar-díjra jelölve) A szegedi Belvárosi mozi műsora 2011. szeptember Vad Magyarország A vizek birodalma (A természetfilmes Oscar-díjra jelölve) TelSol Kft. MOBILTELEFON SZAKÜZLET ÉS SZAKSZERVIZ használt mobilok adásvétele

Részletesebben

Hölderlin. Életpályája

Hölderlin. Életpályája Hölderlin Életpályája Friedrich Hölderlin (1770 1843) a német költészet és az egyetemes világirodalom egyik legnagyobb lírikusa, a legtisztább eszményekért rajongó költô. Míg élt, kevés elismerésben volt

Részletesebben

2019. I. NEGYEDÉVI ART MOZI STATISZTIKAI ADATOK

2019. I. NEGYEDÉVI ART MOZI STATISZTIKAI ADATOK 2019. I. NEGYEDÉVI ART MOZI STATISZTIKAI ADATOK NMHH Nemzeti Filmiroda 2019.05.14. 2019. év első negyedévében az NMHH Nemzeti Filmiroda nyilvántartása szerint összesen 56 moziterem rendelkezett art besorolással.

Részletesebben

Bártfai Míra (1989) Debrecen. A Debreceni Egyetem BA képzésének magyar és kommunikáció

Bártfai Míra (1989) Debrecen. A Debreceni Egyetem BA képzésének magyar és kommunikáció Nagyvizit 53 Bártfai Míra (1989) Debrecen. A Debreceni Egyetem BA képzésének magyar és kommunikáció szakos hallgatója. Bártfai Míra A Fel! című animációs film mint a 3D újrafelfedezése A háromdimenziós

Részletesebben

Leltárkönyv egyszer. Rekordok száma: 110

Leltárkönyv egyszer. Rekordok száma: 110 Leltkönyv egyszer Lelti szám Rakti i 00425585 2013.11.05. ParaNorman / rend. Chris Butler, Sam Fell,.-Budapest : Select'86 Kft., 2013.-1 DVD (88 infotéka (fszt.) DVD 2503 min): szín., hg..- Szinkronizált

Részletesebben

Art mozi. ONLINE JEGYFOGLALÁS az Art Moziban a és a címen

Art mozi. ONLINE JEGYFOGLALÁS az Art Moziban a  és a  címen Régi értékek, új technika - A mi mozink! Art mozi Stúdió terem 2016. szeptember havi műsora 8900 Zalaegerszeg, Széchenyi tér 4-6. Iroda: (9.00-17.00) tel/fax: 92/314-575, Pénztár: (15.00-20.00) tel: 20/260-2794

Részletesebben

Régi értékek, új technika A mi mozink!

Régi értékek, új technika A mi mozink! Régi értékek, új technika A mi mozink! Art mozi Stúdió terem 2014. december havi műsora 8900 Zalaegerszeg, Széchenyi tér 4-6. Iroda: (9.00-17.00) tel/fax: 92/314-575, Pénztár: (14.00-20.00) tel: 20/260-2794

Részletesebben

Filmes műfajok Minek a műfaj? Miért szeretünk mindent valamilyen rendszerbe elhelyezni? (Pl. Linne) Minek a csomagolás (műfaj)? Besorolható-e minden? Csak egyféleképpen sorolható be minden? Tartozhat-e

Részletesebben

Szeptemberi ajánló. Premierek. Media company and much more :05 SAMMY NAGY KALANDJA 2. CHARLIE MINDEN KUTYA A MENNYBE JUT

Szeptemberi ajánló. Premierek. Media company and much more :05 SAMMY NAGY KALANDJA 2. CHARLIE MINDEN KUTYA A MENNYBE JUT Szeptemberi ajánló Premierek 2013.09.01 12:05 SAMMY NAGY KALANDJA 2. 2013.09.01 13:35 CHARLIE MINDEN KUTYA A MENNYBE JUT 2013.09.01 21:00 EGY KIS MENNYORSZÁG 2013.09.08 21:00 ELVESZTEGETETT IDŐ 2013.09.15

Részletesebben

SZÍNHÁZ RENDEZVÉNY KONCERT KÖNYV

SZÍNHÁZ RENDEZVÉNY KONCERT KÖNYV 2016. június-július Az önkormányzat havi programajánlója SZÍNHÁZ RENDEZVÉNY KONCERT KÖNYV Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet Könyvtár és Kálmán Imre Emlékház Kálmán Imre Kulturális Központ Siófok,

Részletesebben

Nemzetközi Képzőművészeti Filmszemle programok

Nemzetközi Képzőművészeti Filmszemle programok Nemzetközi Képzőművészeti Filmszemle programok 2014. október 15 19. (szerda vasárnap) október 15. (szerda) 12.05 13.15 Versenyfilmek vetítése 13.30 15.00 Versenyfilmek vetítése 15.15 16.45 Versenyfilmek

Részletesebben

/ 2012.09.17. - 2012.09.23. /

/ 2012.09.17. - 2012.09.23. / Kulturális Programok - Rendezvények Miskolc / 2012.09.17. - 2012.09.23. / 2012. szeptember 14. - 2012. szeptember 23. 9. JAMESON CINEFEST - Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál Helyszín: Művészetek Háza,

Részletesebben

SELECT VIDEO 2013. szeptemberi megjelenések. Barbie Mariposa és a Tündérhercegnő (Barbie Mariposa & the Fairy Princess) (6)

SELECT VIDEO 2013. szeptemberi megjelenések. Barbie Mariposa és a Tündérhercegnő (Barbie Mariposa & the Fairy Princess) (6) SELECT VIDEO 2013. szeptemberi megjelenések Barbie Mariposa és a Tündérhercegnő (Barbie Mariposa & the Fairy Princess) (6) Lakossági megjelenés: 2013.09.11. Ajánlott fogyasztói ár: 3.190 Ft A Barbie Mariposa

Részletesebben

UHRMAN GYÖRGY (1932-2003)

UHRMAN GYÖRGY (1932-2003) UHRMAN GYÖRGY (1932-2003) Budapesten született; az ELTE Bölcsészettudományi Karán magyar szakos tanári diplomát szerzett 1954-ben. Tanított általános iskolában, gimnáziumban (ott csak igen rövid ideig),

Részletesebben

Megmenteni a világot

Megmenteni a világot Megmenteni a világot Kisfilm forgatókönyv Tartalomjegyzék Bevezetés...2 Ne lődd le a hírvivőt...2 Nem minden az, aminek elsőre látszik...2 Megmenteni a világot...3 Mi a fene???...4 A világ bajai...4 Ökológiai

Részletesebben

Nekünk még volt szabadnapunk

Nekünk még volt szabadnapunk Nekünk még volt szabadnapunk 2013. 09. 11. Szerző: Kalmár András Molnár Piroskával egy nagy irodaház felső szintjén találkoztam, vöröses-lilás paróka volt a fején, zebramintás blúz és műszálas sál egészítették

Részletesebben

Pastorale új sorozat a Pesti Vigadó dísztermében

Pastorale új sorozat a Pesti Vigadó dísztermében Pastorale új sorozat a Pesti Vigadó dísztermében 2016 1 Pastorale új sorozat a Pesti Vigadó dísztermében Zene, tánc, kép élmény, ismeret, öröm! Életre szóló élmények, értékes művészeti ismeretek, közös

Részletesebben

Spinoza Színház hírlevél - spinoza.hu

Spinoza Színház hírlevél - spinoza.hu Spinoza Színház hírlevél - spinoza.hu Kedves Spinoza-barát! Íme az év utolsó hónapjának programja, három premierrel és hozzá még egy budapesti bemutatóval! 2. kedd 19 óra Mészáros Márta estje 5. péntek

Részletesebben

SELECT VIDEO 2015. június

SELECT VIDEO 2015. június Hazárdjáték (The Gambler) (16) Lakossági megjelenés: 2015.06.03 Ajánlott fogyasztói ár: 3.190 Ft SELECT VIDEO 2015. június epizódszereplő (Aranyoskám). Az Oscar -díjra jelölt* Mark Wahlberg karrierje legfontosabb

Részletesebben

The Beatles. Sárga tengeralattjáró

The Beatles. Sárga tengeralattjáró 21306 The Beatles Sárga tengeralattjáró Amikor a látványos Sárga tengeralattjáró 1968- ban megjelent, azonnal olyan mérföldkövet jelentő filmnek ismerték el, amely az animációt addig nem látott magasságokba

Részletesebben

Mozgókép. Lekció: Mt 6, 25-34/Textus: Eszter 1-2 2015. október 18.

Mozgókép. Lekció: Mt 6, 25-34/Textus: Eszter 1-2 2015. október 18. Mozgókép Lekció: Mt 6, 25-34/Textus: Eszter 1-2 2015. október 18. Kedves Testvérek! Sokszor érzi az ember, hogy egy prédikációban jó tanácsokat kap, példamutatást, utat, amin járni lehet, iránymutatást,

Részletesebben

Szeptemberi új könyveinkből

Szeptemberi új könyveinkből Szeptemberi új könyveinkből Raymond Chandler: A hugica Budapest, Európa, 2010. Orfamay Questnek hívják az ifjú hölgyet, a kontinens közepéről, egy isten háta mögötti kisvárosból jött a csillogó-villogó

Részletesebben

A kánon művészete. (2011. június 19., 19 óra, Erzsébetvárosi Közösségi Ház) Műsor:

A kánon művészete. (2011. június 19., 19 óra, Erzsébetvárosi Közösségi Ház) Műsor: A kánon művészete a hangversenye (2011. június 19., 19 óra, Erzsébetvárosi Közösségi Ház) Műsor: Mozart: Ave Maria Ismeretlen szerző: Benedicta sit sancta trinitas Ockeghem: Prenez sur moi Bach: Goldberg-variációk

Részletesebben

Nem vagyok mítoszteremtõ alkat Beszélgetés Puha Ferenc festõmûvésszel

Nem vagyok mítoszteremtõ alkat Beszélgetés Puha Ferenc festõmûvésszel Nem vagyok mítoszteremtõ alkat Beszélgetés Puha Ferenc festõmûvésszel Puha Ferenc 1951-ben született. 1975-tõl 1977-ig a Juhász Gyula Tanárképzõ Fõiskolára (Szeged) járt; 1985-1989 között a Magyar Képzõmûvészeti

Részletesebben

NONSTOP. 2011. február. TelSol Kft. 2011. február 3-tól március 2-ig. Gulliver utazásai 3D. A szegedi Belvárosi mozi műsora. www.bocitejivo.

NONSTOP. 2011. február. TelSol Kft. 2011. február 3-tól március 2-ig. Gulliver utazásai 3D. A szegedi Belvárosi mozi műsora. www.bocitejivo. A szegedi Belvárosi mozi műsora 2011. február 2011. február 3-tól március 2-ig Gulliver utazásai 3D NONSTOP www.bocitejivo.hu TelSol Kft. MOBILTELEFON SZAKÜZLET ÉS SZAKSZERVIZ használt mobilok adásvétele

Részletesebben

SZENT IVÁN NAPJA. Június 24-én, 17 órától

SZENT IVÁN NAPJA. Június 24-én, 17 órától Június 24-én, 17 órától SZENT IVÁN NAPJA 1 Június 3. szerda, 15 óra a Faluház nagytermében PEDAGÓGUSOK KÖSZÖNTÉSE Köszöntõt mond dr. Lelkes Péter alpolgármester Június 3. szerda, 19 óra a Közösségi Házban

Részletesebben

2016-07-04 Hétfő 06:00. Anonim alkotók klubja 07:30. Bosszú rendelésre 09:00. Te nem vagy te 10:45. VICE Félelmetes, furcsa, abszurd III/5.

2016-07-04 Hétfő 06:00. Anonim alkotók klubja 07:30. Bosszú rendelésre 09:00. Te nem vagy te 10:45. VICE Félelmetes, furcsa, abszurd III/5. 2016-07-04 Hétfő 08:00 Egy szerelem története: ők Az élet könyve 08:05 09:35 A belga meló 09:40 Liza, a rókatündér VII/1. 09:55 VII/2. 11: Lady W botrányos élete :50 14:25 Felvétel indul! XIII/27. Törésvonal

Részletesebben

KÖNYVAJÁNLÓ REJTŐ JENŐ MŰVEIBŐL

KÖNYVAJÁNLÓ REJTŐ JENŐ MŰVEIBŐL KÖNYVAJÁNLÓ REJTŐ JENŐ MŰVEIBŐL AZ ELÁTKOZOTT PART Jóérzésű ember ne menjen lopni az anyja névnapján, mert hamarosan a légióban találja magát szögezi le a tanulságot főhősünk, Csülök, már a történet elején.

Részletesebben

2015-08-31 Hétfő S 12 10:00. A visszatérés II/6. S 12 10:35. Modern család VI/21. S All 11:00. Turbó S 12 12:35. Szeretlek holtodiglan S 12 14:15

2015-08-31 Hétfő S 12 10:00. A visszatérés II/6. S 12 10:35. Modern család VI/21. S All 11:00. Turbó S 12 12:35. Szeretlek holtodiglan S 12 14:15 20-08-31 Hétfő Tini ninja teknőcök Rém rom 11:30 Teknőchatalom: A Tini nindzsa teknőcök A holnap határa 09:20 13:20 A majmok bolygója Forradalom Noé 11:30 :35 Költői szerelem 13:10 17: Ennyi 14:50 19:00

Részletesebben

SZEPES MÁRIA PÖTTYÖS PANNI. az idôvonaton MÓRA KÖNYVKIADÓ

SZEPES MÁRIA PÖTTYÖS PANNI. az idôvonaton MÓRA KÖNYVKIADÓ SZEPES MÁRIA PÖTTYÖS PANNI az idôvonaton MÓRA KÖNYVKIADÓ A Móra Könyvkiadó a Szepes Mária Alapítvány támogatója. Az alapítvány célja az író teljes életmûvének gondozása, még kiadatlan írásainak megjelentetése,

Részletesebben

Művészetek Ének-zene. 11. évfolyam

Művészetek Ének-zene. 11. évfolyam Művészetek Ének-zene A Művészetek - Ének-zene szabadon választható tantárgy belépési követelményei: Hallásvizsgálat: 10 nép- illetve műdal átélt, élményszerű tiszta előadása emlékezetből, a dalokat másmás

Részletesebben

Kritika Közellenségek (Public Enemies)

Kritika Közellenségek (Public Enemies) 2009 július 18. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Givenincs Kritika értékelve Közellenségek Mérték 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 A héten ismét moziztunk egyet, Johnny Depp, Christian Bale és Michael Mann adták át

Részletesebben

MŰSORVÁLTOZTÁS! Február 27 március 5-ig a Dolma lányai c. film helyett a Hogyan nevezzelek? c. filmet adjuk 16.30 órai kezdettel!

MŰSORVÁLTOZTÁS! Február 27 március 5-ig a Dolma lányai c. film helyett a Hogyan nevezzelek? c. filmet adjuk 16.30 órai kezdettel! Art Mozi Zalaegerszeg, Stúdió terem 2014. március havi műsora 8900 Zalaegerszeg, Széchenyi tér 46. Iroda: (9.0017.00) tel/fax: 92/314575, Pénztár: (14.00) tel: 20/2602794 Jegyek vásárolhatók a mozi pénztárában

Részletesebben

III. helyezett: Gál Csenge (7.o.) III. helyezett: Farkas Viktória (5.o.) III. helyezett: Ádám Dóra (4.o.)

III. helyezett: Gál Csenge (7.o.) III. helyezett: Farkas Viktória (5.o.) III. helyezett: Ádám Dóra (4.o.) Senki nem képes jobban megérezni valamit abból a pátoszból, mellyel Isten a teremtés kezdetén nézte kezének alkotásait, mint ti, Művészek, akik a Szépség alkotó mesterei vagytok. Ennek az érzésnek az utórezgése

Részletesebben

KÉT ASSZONY TOLDI ÉVA

KÉT ASSZONY TOLDI ÉVA KÉT ASSZONY TOLDI ÉVA A Hídban az 1960-as években Déry Tibornak több novellája és esszéje jelent meg, s új regényéből, a G A. úrx-ben címűből is küldött részleteket folyóiratunknak. Ezek a szövegek azonban

Részletesebben

Bükki Művészeti Napok Barokk Fesztivál 2016

Bükki Művészeti Napok Barokk Fesztivál 2016 Bükki Művészeti Napok Barokk Fesztivál 2016 Ebben az évben harmadszor rendeztük meg ezt a fesztivált 2016. június 30. július 3. között, aminek programja kiválóan illeszkedik Egerhez, a szép barokk városhoz

Részletesebben

Házasság Hete SZEGEDEN

Házasság Hete SZEGEDEN Házasság Hete SZEGEDEN 2012. február 12 19. Fotók: Gémes Sándor, Erhardt Gyula ill. a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár Gyűjteményéből Vágyni arra, amink van! Szeretettel várjuk azokat akik előtte

Részletesebben

A kultúra és nyugalom völgye.

A kultúra és nyugalom völgye. Vereb A kultúra és nyugalom völgye. Vereb község Fejér megyében fekszik a Velencei-tótól 15 km-re, északra. Lakosainak száma 829 fő. Kicsi település, vendégszeretete annál nagyobb. Látogasson el hozzánk

Részletesebben

Világjátékok 2009 - Tajvan, a magyar sikersziget. Világjátékok 2009 - Tajvan, a magyar sikersziget. The World Games 2009. The World Games 2009

Világjátékok 2009 - Tajvan, a magyar sikersziget. Világjátékok 2009 - Tajvan, a magyar sikersziget. The World Games 2009. The World Games 2009 6 7 8 9 10 Csodálatos sziget, ezüstös stranddal Velünk ébredt Kaohsiung. Gépünk hajnalra ért a dél-tajvani városba, ahol a hosszú repülôút után nyitogattuk szemeinket az új világra. A repülôtértôl a szállásunkig

Részletesebben

Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft. 2012. második félév

Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft. 2012. második félév Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft. 2012. második félév Elérhetőségeink Vigadó Kulturális és Civil Központ 2200 Monor, Kossuth Lajos u. 65-67. Művelődési Ház 2200 Monor, Bocskai u. 1. Tel.:

Részletesebben

A vizsgafeladat ismertetése: Valamely zenetörténeti kor vagy zeneszerző munkásságának rövid ismertetése, összefoglalása

A vizsgafeladat ismertetése: Valamely zenetörténeti kor vagy zeneszerző munkásságának rövid ismertetése, összefoglalása A vizsgafeladat ismertetése: Valamely zenetörténeti kor vagy zeneszerző munkásságának rövid ismertetése, összefoglalása A feladatsor első részében található 1-20-ig számozott vizsgakérdéseket ki kell nyomtatni,

Részletesebben

Komolyzenei programok. Irodalmi rendezvények. Színházi közvetítések. Kiállítások. Filmes rendezvények. Könnyűzenei programok

Komolyzenei programok. Irodalmi rendezvények. Színházi közvetítések. Kiállítások. Filmes rendezvények. Könnyűzenei programok Filmes rendezvények Színházi közvetítések Komolyzenei programok Könnyűzenei programok Irodalmi rendezvények Kiállítások Tartalom 3 Köszöntő 4 Filmes rendezvények Dialógus Nyári Egyetem 5 BuSho rövidfilmfesztivál

Részletesebben

Műveltségi vetélkedő 2011. február 15. Halhatatlan idézetek FELADATLAP

Műveltségi vetélkedő 2011. február 15. Halhatatlan idézetek FELADATLAP Műveltségi vetélkedő 2011. február 15. Halhatatlan idézetek FELADATLAP 1. Folytasd az alábbi művet két versszakkal! Az nem lehet, hogy annyi szív Hiába onta vért, S keservben annyi hű kebel Szakadt meg

Részletesebben

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig PROGRAMAJÁNLÓ 2012. április hónapra a GYERMEKEK HÁZÁBA www.gyhgyor.hu ZENEBÖLCSI ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig 6 hónapos kortól 3 éves korig várjuk az apróságokat és szüleiket.

Részletesebben

egy marslakó BécSBen

egy marslakó BécSBen Egy marslakó Bécsben A magyarok Amerikában sokkal előbb megteremtették Hollywoodot, mielőtt az ennél ártalmatlanabb atombombát megcsinálták volna. (Norman Macrea, az Economist főszerkesztője) Isaac Asimov,

Részletesebben

NONSTOP. 2012. március. A szegedi Belvárosi mozi műsora. www.bocitejivo.hu. 10% kedvezménnyel

NONSTOP. 2012. március. A szegedi Belvárosi mozi műsora. www.bocitejivo.hu. 10% kedvezménnyel A szegedi Belvárosi mozi műsora 2012. március Hangszer? (62) 420 792! Kotta? (62) 424 918! Szeged, Jókai u. 4. www.csermak.hu MAGYAR BOROK, ÍZEK Üzlet Kávézó Galéria Magyar családi pincészetek borai Házias

Részletesebben

A szegedi Belvárosi mozi műsora. 2012. január. Kotta? (62) 424 918! Hangszer? (62) 420 792! Szeged, Jókai u. 4. www.csermak.hu

A szegedi Belvárosi mozi műsora. 2012. január. Kotta? (62) 424 918! Hangszer? (62) 420 792! Szeged, Jókai u. 4. www.csermak.hu A szegedi Belvárosi mozi műsora 2012. január Hangszer? (62) 420 792! Kotta? (62) 424 918! Szeged, Jókai u. 4. www.csermak.hu 12 01 5Cs 6P 7Sz 8V 9H 15.00 Zsigmond Vi 17. 10 K 11 Sz 12 Cs 13 P 14 Sz 15

Részletesebben

MOZIMŰSOR ( )

MOZIMŰSOR ( ) MOZIMŰSOR (08.10.-08.16.) Balaton Kongresszusi Központ és Színház - Mozi Cím 8360 Keszthely Fő tér 3. Augusztus 10. (csütörtök) Pierre (Perre Richard), mióta megözvegyült, elvonultan él. Miután 16:00 A

Részletesebben

2+1. Irodalmi és Filmes Verseny (2018/2019) Kedves Versenyző!

2+1. Irodalmi és Filmes Verseny (2018/2019) Kedves Versenyző! +1 Irodalmi és Filmes Verseny (018/019) A versenyző neve: Iskolája: Felkészítő tanára: Kedves Versenyző! Szeretettel köszöntünk abból az alkalomból, hogy a kiírásban szereplő könyvek elolvasása és a film

Részletesebben

Szerda. 06:00 A Denevér titka: Bacardi Rum és forradalom (Secret of the Bat: Bacardi Between Rum and Revolution) Német dokumentumfilm, 2003

Szerda. 06:00 A Denevér titka: Bacardi Rum és forradalom (Secret of the Bat: Bacardi Between Rum and Revolution) Német dokumentumfilm, 2003 Szerda Szerzõ Administrator 2008.04.30. Frissítve 2008.04.27. 06:00 A Denevér titka: Bacardi Rum és forradalom (Secret of the Bat: Bacardi Between Rum and Revolution) Német dokumentumfilm, 2003 07:00 Adidas

Részletesebben

A KÜLFÖLDI MAGYAR KULTURÁLIS INTÉZETEK PROGRAMJAI

A KÜLFÖLDI MAGYAR KULTURÁLIS INTÉZETEK PROGRAMJAI A KÜLFÖLDI MAGYAR KULTURÁLIS INTÉZETEK PROGRAMJAI 2007. március Collegium Hungaricum, Bécs Sorszám Dátum A program megnevezése A program jellege / típusa 1. febr. 21-től márc. 15-ig 2. márc. 1. Első Finnugor

Részletesebben

MAGYAR DOKUMENTUMFILM

MAGYAR DOKUMENTUMFILM 100 MAGYAR DOKUMENTUMFILM VIII. Vannak változások? 2016. FEBRUÁR MÁRCIUS A Magyar Művészeti Akadémia támogatásával az Uránia Nemzeti Filmszínház szervezésében www.urania-nf.hu A»valóság fölfedezésében«csakis

Részletesebben

Somogyi Zoltán. Ajkaktól távolodó kehely

Somogyi Zoltán. Ajkaktól távolodó kehely Somogyi Zoltán Ajkaktól távolodó kehely nem az ember dönti el, hogy szenved-e ebben a világban, de abba van egy kis beleszólása, ki mérje rá a szenvedést. Én szeretem a választásomat. ([Augustus Waters

Részletesebben

PÉCSI NEMZETI SZÍNHÁZ NONPROFIT KFT. KÖZHASZNÚSÁGI MELÉKLET SZÖVEGES BESZÁMOLÓ 2015. ÉV

PÉCSI NEMZETI SZÍNHÁZ NONPROFIT KFT. KÖZHASZNÚSÁGI MELÉKLET SZÖVEGES BESZÁMOLÓ 2015. ÉV PÉCSI NEMZETI SZÍNHÁZ NONPROFIT KFT. KÖZHASZNÚSÁGI MELÉKLET SZÖVEGES BESZÁMOLÓ 205. ÉV A Pécsi Nemzeti Színház művészi szempontból sikeres 205. évet zárt. Hét nagyszínházi, hat kamaraszínházi és egy stúdió

Részletesebben

I2010IjúliusIaugusztusI

I2010IjúliusIaugusztusI I2010IjúliusIaugusztusI 06.28. 07.21. Nyári, intenzív nyelvtanfolyam kezdőknek engyel Intézet Bp., VI. Nagymező u. 15. 07.16-ig engyelországból jöttünk! Fiatal lengyelek Budapesten fotókiállítás engyel

Részletesebben

Nemzetközi összehasonlítás

Nemzetközi összehasonlítás 6 / 1. oldal Nemzetközi összehasonlítás Augusztusban drasztikusan csökkentek a feltörekvő piacok részvényárfolyamai A globális gazdasági gyengülés, az USA-ban és Európában kialakult recessziós félelmek,

Részletesebben

Gyerekekre alkalmazta: Anthony A. Lee Illusztrálta: Rex John Irvine Fordította: Maryam Frazer Imánnak.

Gyerekekre alkalmazta: Anthony A. Lee Illusztrálta: Rex John Irvine Fordította: Maryam Frazer Imánnak. Gyerekekre alkalmazta: Anthony A. Lee Illusztrálta: Rex John Irvine Fordította: Maryam Frazer Imánnak. 1 2 'Abdu'l-Bahá sok évet töltött a Szentföldön, Akkó városában. Éveken keresztül fogoly volt, és

Részletesebben

HVG Állásbörze minden ősszel és tavasszal. A következő rendezvény: 2013. szeptember 26-27. SYMA Rendezvényközpont

HVG Állásbörze minden ősszel és tavasszal. A következő rendezvény: 2013. szeptember 26-27. SYMA Rendezvényközpont HVG Állásbörze minden ősszel és tavasszal A következő rendezvény: 2013. szeptember 26-27. SYMA Rendezvényközpont A 2013 tavaszi HVG Állásbörze eredményei 11 238 164 14 917 látogatóval, partnerrel ebből

Részletesebben

Magyar országismereti könyvek finnül

Magyar országismereti könyvek finnül Magyar országismereti könyvek finnül Szinte már közhelynek számít, hogy a magyar kultúra sok évtizede kiemelt helyzetben van Finnországban. Ennek oka valaha a nyelvrokonság összetartó erejében gyökerezett,

Részletesebben

A kötőszók. Mindenki jól ismeri a DE szócskát, amivel ellentétet fejezünk ki. Gyakori, jól és könnyen használható:

A kötőszók. Mindenki jól ismeri a DE szócskát, amivel ellentétet fejezünk ki. Gyakori, jól és könnyen használható: A kötőszók Előhang (prelúdium): DE Mindenki jól ismeri a DE szócskát, amivel ellentétet fejezünk ki. Gyakori, jól és könnyen használható: Vera csak 2 éves, de már 100-ig tud számolni. Ez az étterem kitűnő,

Részletesebben

10 2010. December BOLDOG, BÉKÉS KARÁCSONYT!

10 2010. December BOLDOG, BÉKÉS KARÁCSONYT! 10 2010. December 34. Tunéziai es japán autójelzések. 35. Saját kezűleg.37. Tinédzserek tévéműsora. 38. Kennel része!40.ittrium,kén. 41. Zavart Ede. 43. Írógéppel kimásol. 45. Paul (1879-1940) svájci festőművész.

Részletesebben

országjáró KulTúR kamion Színház VR kiállítás 3D mozi Házhoz megy a kultúra Kiajánló

országjáró KulTúR kamion Színház VR kiállítás 3D mozi Házhoz megy a kultúra Kiajánló Színház VR kiállítás 3D mozi Kiajánló 1 Magyarországon először idén NYÁRON indul útjára és járja be az országot a Közép- Kelet Európában egyedülálló film-színház Szervezetünk az Esztrád Színház, Magyarországon

Részletesebben

A holdfényben repülő bicikli

A holdfényben repülő bicikli A holdfényben repülő bicikli Páros interjú Mindketten rövid ideig tudhatták magukénak különleges biciklijüket, és vendéglátós művészi karrierjük sem tartott sokáig. Marozsán Erika színésznő épp túl egy

Részletesebben

ARMEL OPERAVERSENY ÉS FESZTIVÁL A FESZTIVÁL PROGRAMJA ÉS KÖZVETÍTÉSEI:

ARMEL OPERAVERSENY ÉS FESZTIVÁL A FESZTIVÁL PROGRAMJA ÉS KÖZVETÍTÉSEI: ARMEL OPERAVERSENY ÉS FESZTIVÁL Szegedi Nemzeti Színház // Október 6-15. A FESZTIVÁL PROGRAMJA ÉS KÖZVETÍTÉSEI: 2011. október 6. Riccardo Zandonai: Francesca da Rimini A Szegedi Nemzeti Színház (Szeged,

Részletesebben

ÚJBUDA 60+ PROGRAMOK, 2015. MÁRCIUS

ÚJBUDA 60+ PROGRAMOK, 2015. MÁRCIUS ÚJBUDA 60+ PROGRAMOK, 2015. MÁRCIUS Nap 1. V. 7.30 Fogaskerekű városmajori végállomása 60+ természetjárás Budai-hg. - Szépjuhászné - Makkosmária - Sorrento - Farkasrét 16 km Kremzer Ferenc (Olajip.TE)

Részletesebben

Az újjászületés éve. Szeged Európa kapuja

Az újjászületés éve. Szeged Európa kapuja Szeged Európa kapuja Az újjászületés éve Kiadja és szerkeszti: Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Kabinet Információ: +36 62 564-247 www.szegedvaros.hu A kiadványt a Miniszterelnöki Hivatal Kormányztai

Részletesebben

MAGYAR DOKUMENTUMFILM

MAGYAR DOKUMENTUMFILM MAGYAR DOKUMENTUMFILM X. Hallgatásra ítélve 2016. ÁPRILIS JÚNIUS A Magyar Művészeti Akadémia támogatásával az Uránia Nemzeti Filmszínház szervezésében www.urania-nf.hu A»valóság fölfedezésében«csakis azok

Részletesebben

MagyarOK A2+ munkalapok 1

MagyarOK A2+ munkalapok 1 1. Ismerkedünk munkalap / Kérdés Válasz 1. Jól hallom, hogy nem vagy magyar? Jól hallom, hogy nem magyar? 2. Hol dolgozol? Hol dolgozik? 3. Hol élsz? Hol él? 4. Mivel foglalkozol / foglalkozik? Milyen

Részletesebben

ART BESOROLÁSÚ FILMALKOTÁSOK FORGALMAZÁSÁNAK 2013. ÉVI TÁMOGATÁSA CÍMŰ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EREDMÉNYE Ssz. Filmalkotás Forgalmazó

ART BESOROLÁSÚ FILMALKOTÁSOK FORGALMAZÁSÁNAK 2013. ÉVI TÁMOGATÁSA CÍMŰ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EREDMÉNYE Ssz. Filmalkotás Forgalmazó ART BESOROLÁSÚ FILMALKOTÁSOK FORGALMAZÁSÁNAK 2013. ÉVI TÁMOGATÁSA CÍMŰ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EREDMÉNYE Ssz. Filmalkotás Forgalmazó megítélt támogatás 1. Egy hölgy Párizsban (Une Estonienne a Paris) francia-belga-észt

Részletesebben

PLÉBÁNIÁNK ESEMÉNYEI 2014

PLÉBÁNIÁNK ESEMÉNYEI 2014 PLÉBÁNIÁNK ESEMÉNYEI 2014 Mindig jó érzés visszagondolni egy évre és végigtekinteni rajta, megállapítani, hogy mennyi élménnyel gazdagodtunk. Plébániánkon is számos esemény, program volt, a szokásos ifjúsági

Részletesebben

KÁOKSZI Vizsgafejlesztő Központ Földrajz próbafeladatok Minta

KÁOKSZI Vizsgafejlesztő Központ Földrajz próbafeladatok Minta 10. FELADAT a) Jelölje betűkkel, hogy a felsorolt városi funkciók közül melyik a legjellemzőbb a nagyváros számokkal jelölt részeiben! (Egy funkcióhoz több szám is tartozhat.) a. Szolgáltató funkció:.

Részletesebben

Májusi új könyveinkből

Májusi új könyveinkből Májusi új könyveinkből David Angsten: Sötét arany Budapest, I.P.C. Könyvek Kft. 2010. Jack Duran sosem hitte volna, hogy a főiskola befejezése után kezdetét veszi élete talán legveszélyesebb kalandja.

Részletesebben

Bói Anna. Konfliktus? K. könyvecskék sorozat 1.

Bói Anna. Konfliktus? K. könyvecskék sorozat 1. Bói Anna Konfliktus? K könyvecskék sorozat 1. Tartalom: Üdvözölöm a kedves Olvasót! Nem lehetne konfliktusok nélkül élni? Lehet konfliktusokkal jól élni? Akkor miért rossz mégis annyira? Megoldás K Összegzés

Részletesebben

Könnyek útja. Versválogatás

Könnyek útja. Versválogatás Könnyek útja Versválogatás Szerző: Nemes Kiss Kata Minden jog fenntartva Borítóterv és kivitelezés: Boris Vanessza Szerkesztette: Lélek Sándorné 2014. Előszó a Könnyek útjához: A szépség: álom. Az álom

Részletesebben

OLVASNI JÓ! A 2015 16-OS TANÉV NYÁRI KIÍRÁSÁNAK KATALÓGUSA

OLVASNI JÓ! A 2015 16-OS TANÉV NYÁRI KIÍRÁSÁNAK KATALÓGUSA OLVASNI JÓ! A 2015 16-OS TANÉV NYÁRI KIÍRÁSÁNAK KATALÓGUSA GYULAI PÁL Adj Isten egészségére! ÉS MÁS MESÉK mesék 5 éves kortól ajánljuk! Pancimanci Babszem Jankó János királyfi és Szélike Adj' Isten egészségére!

Részletesebben

Elhunyt Patrick Swayze

Elhunyt Patrick Swayze 2009 szeptember 16. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Értéke: 1/5 Értéke: 2/5 Mérték Értéke: 3/5 Értéke: 4/5 Értéke: 5/5 Patrick Swayze, aki olyan romantikus filmekkel lopta milliók szívébe

Részletesebben

II. 4. Milyen férfira vágynak a boldog párkapcsolatot kereső (és arra alkalmas) nők? 106 II. 5. Szűrési technikák pénz, idő, érzelmek megóvása 111

II. 4. Milyen férfira vágynak a boldog párkapcsolatot kereső (és arra alkalmas) nők? 106 II. 5. Szűrési technikák pénz, idő, érzelmek megóvása 111 TARTALOM Köszönetnyilvánítás 7 Előszó 9 Bevezetés (később nem ismétlődő információk) 11 I. Csajozás, avagy ismerkedési és hódítási alapismeretek 19 I.1. Belső világod 20 I. 1. A. Küzdd le a félelmeidet!

Részletesebben

Olivier Messiaen kései alkotói korszaka

Olivier Messiaen kései alkotói korszaka DLA doktori értekezés tézisei Borbély László Olivier Messiaen kései alkotói korszaka Témavezető: Wilheim András Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem 28. számú művészet-és művelődéstörténeti tudományok besorolású

Részletesebben

2016-04-25 Hétfő S 12 06:00. Téli mese S 12 08:00. Mesterlövészek S 12 09:30. Anonim alkotók klubja S 12 11:00. VICE Félelmetes, furcsa, abszurd S 12

2016-04-25 Hétfő S 12 06:00. Téli mese S 12 08:00. Mesterlövészek S 12 09:30. Anonim alkotók klubja S 12 11:00. VICE Félelmetes, furcsa, abszurd S 12 2016-04-25 Hétfő U2 Innocence + Experience Tour 20? A Return to Paris 08:30 Üdv a világomban! 09:55 Kamuzsaruk 11:40 Schmidt története Szerelem a végzetem Versenyben az elnökségért Felvétel indul! XIII/17.

Részletesebben

TESTVÉRKÖNYVTÁRAK TOP 10-ES KÖNYVEI korosztály (évf.) a könyv szerzője, címe kiadó kiadás éve könyvtár neve és a település neve 1-2.

TESTVÉRKÖNYVTÁRAK TOP 10-ES KÖNYVEI korosztály (évf.) a könyv szerzője, címe kiadó kiadás éve könyvtár neve és a település neve 1-2. TESTVÉRKÖNYVTÁRAK TOP 10-ES KÖNYVEI korosztály (évf.) a könyv szerzője, címe kiadó kiadás éve könyvtár neve és a település neve 1-2. Bartos Erika: Bogyó és Babóca karácsonya Pozsonyi Pagony 2014. Hajdúböszörményi

Részletesebben

Give Amerikából jelentem VII. - New Yorkba bekopogtatott az?sz 5/5

Give Amerikából jelentem VII. - New Yorkba bekopogtatott az?sz 5/5 2009 október 01. Flag Szöveg méret 90 100 Mentés 110 120 130 140 150 0 Értékelés kiválasztása Még Givenincs Amerikából értékelve jelentem VII. - New Yorkba bekopogtatott az?sz 1/5 Give 2/5 Give 3/5 Mérték

Részletesebben

Elmélkedés a halálról, az orvosaimról, és sorstársaimról

Elmélkedés a halálról, az orvosaimról, és sorstársaimról PAPP ZSOLT Elmélkedés a halálról, az orvosaimról, és sorstársaimról Összefoglalás A nehéz sorsú, hajléktalanszállón lakó, AIDS betegségének állandó fenyegetettségében élő szerző a halálról, félelmeiről,

Részletesebben

A VÁLASZTÁS M VÉSZETE

A VÁLASZTÁS M VÉSZETE A VÁLASZTÁS M VÉSZETE Sheena Iyengar A VÁLASZTÁS M VÉSZETE A fordítás alapja: Sheena Iyengar: The Art of Choosing. Twelve, New York, 2010 Sheena Iyengar, 2010 Fordította Bozai Ágota, 2010 Szerkesztette:

Részletesebben

TELEFON: +3642524.520; MEGYEI JOGÚ VÁROS FAX: +36 42 524-521 E-MAIL: KULTALPOLG@NY1REGYHAZA.HU ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűléshez

TELEFON: +3642524.520; MEGYEI JOGÚ VÁROS FAX: +36 42 524-521 E-MAIL: KULTALPOLG@NY1REGYHAZA.HU ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűléshez 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1, PF.: 83. NYíREGYHÁZA TELEFON: +3642524.520; MEGYEI JOGÚ VÁROS FAX: +36 42 524-521 E-MAIL: KULTALPOLG@NY1REGYHAZA.HU ALPOLGÁRMESTERE Ügyiratszám : KULT-15-1j2016. Ügyintéző

Részletesebben