MUNKAFÉNYSZÓRÓK GYAKORLATI TUDÁS

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MUNKAFÉNYSZÓRÓK GYAKORLATI TUDÁS"

Átírás

1 MUNKAFÉNYSZÓRÓK GYAKORLATI TUDÁS

2 2 GYAKORLATI TUDÁS OPTIMÁLIS LÁTÁS Optimális látás Gyakorlati lumenteszt Valójában mit mondanak a munkafényszórókhoz megadott lumenértékek a földeken végzett gyakorlati munkáról? A különbségeket valósághű terepteszt szemlélteti. Sok más versenytárssal ellentétben a HELLA termékek megadott lumenértékei nem elméleti számításokon, hanem valódi méréseken alapulnak lumen HALOGEN Ultra Beam H3 Halogén munkafényszóró Cikkszám: 1GA Hagyományos halogén fényszóró A két hagyományos H3 halogén munkafényszórót jelentő alapfelszereltség valósághű feltételek mellett 1000 lumenes fényhasznosítást biztosít 55 Watt-os teljesítményfelvétel mellett. Az inkább sárgás, homályos fény és az egyenlőtlen megvilágítás fárasztó hatással van a szemre lumen LED Q90 LED A trendteremtő 4 nagy teljesítményű LED 1200 lumen fényteljesítmény 25 W energiafogyasztás mellett Innovatív hővezető műanyag Cikkszám: 1GA Egyenlő lumen jobb megvilágítás A megvilágított terület ugyanakkora, mint a halogén fényszóróknál, azonban lényegesen világosabb és homogénebb. A nappali fénnyel azonos fényszín jobb látásról és kevésbé fáradságos munkavégzésről gondoskodik. Különösen nagy intenzitással világítja meg a jármű körüli közeli területet. Közeli világítás összehasonlítása Ábránként: 2 munkafényszóró megadott lumenértékkel.

3 GYAKORLATI TUDÁS OPTIMÁLIS LÁTÁS 3 A különböző fényteljesítmények gyakorlati hatásának szemléltetése érdekében hagyományos halogén munkafényszórókat és három darab különböző fényteljesítményű HELLA LED-munkafényszórót állítottunk itt szembe egymással. Az éjszakai felvételekhez minden esetben párban szereltük fel a világítást a járművekre. Ez megfelel a normál szántóföldi munkafeltételeknek lumen LED Ultra Beam LED A LED-es klasszikus 9 nagy teljesítményű LED 2200 lumen fényteljesítmény 30 W energiafogyasztás mellett Cikkszám: 1GA Optimális fényteljesítmény Ezzel a fényteljesítménnyel a LED munkafényszórók nagy területet képesek megvilágítani erőteljesen, rendkívül egyenletes fényelosztással. Ez a kivilágítás megfelelő kilátást biztosít minden irányban, így éjszaka is biztonságban folyhat a munka. LED 3000 lumen Modul 90 LED A nagy teljesítményű 4 nagy teljesítményű többchipes LED 3400 lumen fényteljesítmény 36 W energiafogyasztás mellett Cikkszám: 1G Xenon szintű teljesítmény Itt mindkét LED-fényszóró extra nagy fényteljesítményt kínál, a különösen nagy területű és egyenletes kivilágítás érdekében. Ez a xenon szintű magas fényteljesítmény nagyobb kényelmet és fokozott biztonságot nyújt, különösen a gyorsan mozgó járművekkel végzett munkánál. Videoklip Lumen Szkennelje be, tekintse meg, tájékozódjon.

4 4 GYAKORLATI TUDÁS OPTIMÁLIS MEGVILÁGÍTÁS Különböző kivilágítások konfigurációja és hatása Aki hatékonyan és biztonságosan szeretne dolgozni a sötétben, annak nagy teljesítményű munkafényszórókra van szüksége. A megfelelő lumenszám mellett ugyancsak fontos a fény egyenletes elosztása a munkaterületen. A homogén fényelosztás biztosítása érdekében célszerű kombinálni a különböző kivilágítási változatokban kapható munkafényszórókat. A HELLA reflektorrendszernek köszönhetően a különböző LED-munkafényszórók között garantált a folytonos fényelosztás ez pedig elengedhetetlen tényező a sötétben való biztonságos és produktív munkavégzéshez. 1. Közeli kivilágítás Többnyire strukturált zárólencsével ellátott munkafényszórók. A fénysugarak ezáltal széles sugárban és egyenletesen oszlanak el a munkaterületen. A jármű körül nagy területű, intenzív megvilágítás lehetséges. Különösen alkalmas a járműveken lévő eszközök megvilágítására. 2. Távoli kivilágítás Keskeny fénysáv, amelynek a legvilágosabb pontja csak 3040 méterrel a jármű előtt vetül a talajra. Gyorsan mozgó járműveknél ajánlott, hogy éjszaka is balesetmentesen és biztonságosan lehessen munkát végezni. 3. Kombináció Az ideális munkafény a két kivilágítási változat kombinálásával jön létre. Az egyes készülékek dőlésszögét és oldalirányú pozícióját megfelelően kell beállítani. A fényszórókat úgy kell igazítani, hogy a távoli világítás összhangban legyen és finom átmenetet képezzen a közeli megvilágítással. A sötét pontok korlátozzák a koncentrációs képességet és gyors kimerüléshez vezetnek. Emiatt kerülni kell ezeket.

5 GYAKORLATI TUDÁS OPTIMÁLIS MEGVILÁGÍTÁS 5 Online szolgáltatások és eszközök Online szolgáltatásainkkal és eszközeinkkel praktikus információkhoz juthat a munkafényszórókról, fénytechnológiákról és megfelelő alkalmazásokról. Szolgáltatásunk az útra is okostelefonon vagy tableten. Munkafényszóró-konfigurátor: Melyik munkafényszóró a megfelelő az Ön számára? A HELLA online konfigurátorával a megfelelő termékjavaslatokat és a termékre vonatkozó összes információt is megkapja. Worklights alkalmazás Engedje meg, hogy bevezessük a munkafényszórók interaktív világába, és ismerje meg a különböző világítástechnikákat, robbantott animációkat és még sok mást. Töltse le az itunesból vagy a Google Play áruházból! ELIVER A világítás-összehasonlító eszköz Ezzel az online eszközzel valósághű környezetben, az általuk nyújtott kivilágítás alapján hasonlíthat össze számos munkafényszórót.

6 6 GYAKORLATI TUDÁS FÉNY Miért fontos a munkaterület nappali fényhez hasonló, homogén kivilágítása? Tudományos vizsgálatok* igazolták, hogy a világítás színhőmérséklete jelentős mértékben befolyásolja az ember reakcióképességét és teljesítményét. A túlságosan gyenge világítás és homályos, sárgás fény következménye a gyors kimerülés. Az optimális, nappali fényhez hasonló munkavilágítás, viszont segít abban - ilyen a HELLA LEDmunkafényszóró is, hogy éjjel tovább éber maradjon, koncentráltabban dolgozhasson, növelve ezáltal a produktivitást. A HELLA munkafényszórók úgy vannak kialakítva, hogy a fénykoncentráció a gyakran nagyon erősen megvilágított közeli területen alacsonyabb, míg távolodva egyenletesen nő. Így a szem nem fárad el olyan gyorsan és a jármű vezetője hosszabb ideig képes koncentrálni. Előnyök: 1. H atékonyabb munkavégzés, ugyanis kisebb a testi terhelés, ezáltal tovább tart a koncentráció. 2. F okozott biztonság, mivel a környezetet és a lehetséges akadályokat vagy veszélyes helyeket hamarabb észlelni lehet. * Forrás: Journal of Applied Physiology

7 GYAKORLATI TUDÁS FÉNY 7 Hogyan lehet homogén kivilágítást elérni? 2. Reflektorrendszer: a HELLA munkafényszórók reflektorait úgy tervezik meg, hogy a munkaterület kivilágítása egyenletes, a fény hasznosítása pedig optimális legyen. 3. Dőlésszög: a munkafényszóró dőlésszögének módosítása egészen más megvilágításhoz vezet. A dőlésszögnek felhasználási terület szerint 2 és 15 között kell lennie. Különböző tényezők kombinálásával érhető el a munkaterület homogén megvilágítása. Az alkalmazási területnek megfelelő világításhoz az alábbi tényezők összjátéka fontos. 4. M egvilágított terület: a közeli és távoli kivilágítás kombinálásával, alkalmazási területtől függően, ideális világítási megoldást lehet elérni a mindennapi munkához. 1. F elszerelési magasság: a különböző felszerelési magasságok miatt változik a világítási kép és a megvilágítás. Az optimális felszerelési magasság > 2,5 m. Videoklip Homogén megvilágítás Szkennelje be, tekintse meg, tájékozódjon.

8 8 GYAKORLATI TUDÁS TECHNOLÓGIÁK A HELLA munkafényszórók extra hosszú élettartama A LED-munkafényszóróknál alumínium házra van szükség az optimális hőelvezetéshez és hűtéshez. A porszórt ház sérülése közvetlenül rozsdásodáshoz vezet, ami később tömítetlenséget és rövidzárlatot okozhat. Ez pedig teljes meghibásodást jelent. Ennek megakadályozása érdekében a HELLA két innovációval rukkolt elő a piacon: ez a CoroSafe és a Thermo Pro. CoroSafe új eljárás a korrózió ellen A HELLA az új CoroSafe bevonattal mércét állít a munkafényszórók élettartamát és ellenálló képességét tekintve. A munkafényszórók felületbevonatába implementált két további réteg jelentősen megnöveli az ellenálló képességet. A különböző bevonási eljárások kifinomult kombinálása rendkívül magas korrózióállóságot és a munkafényszóró sérülésekkel szembeni hatékonyabb védelmét eredményezi. Ez pedig ideális védelmet jelent a ház számára az erős sóés vízhatással járó alkalmazási területeken is. A CoroSafe bevonatot leginkább HELLA LED-munkafényszórókban és LEDtolatólámpákban alkalmazzák. A CoroSafe bevonattal ellátott HELLA munkafényszórókat a ház külsejének szürke színéről lehet felismerni. Ezzel egyértelműen megkülönböztethetők a többi HELLA munkafényszórótól. Videoklip CoroSafe és THERMO PRO Szkennelje be, tekintse meg, tájékozódjon.

9 GYAKORLATI TUDÁS TECHNOLÓGIÁK 9 THERMO PRO sorozat innováció a HELLA-tól A THERMO PRO sorozat innovatív műanyag anyaga az alumíniumhoz hasonló hővezető tulajdonságokkal rendelkezik. Ezáltal a LED-ek magas környezeti hőmérséklet mellett is teljes teljesítménnyel üzemelhetnek. Előnyök: Különösen alkalmas fokozott korrózióveszélynél, amit pl. a műanyag házat megtámadó só okoz Optimális rezgésállóság a kisebb súly által A műanyag ellenáll a külső hatásoknak, mint pl. por, szennyeződés és víz (védettség: IP 6K9K / IP 6K8) Ez azt jelenti, hogy a beszerelt nagy teljesítményű LEDekkel akár órának megfelelő munkafényszóróélettartam is lehetséges. Alumínium hűtőtestek helyett speciális hővezető műanyagok vezetik el optimálisan a LED-ek által termelt hőt, biztosítva ezzel a hosszú élettartamot.

10 10 GYAKORLATI TUDÁS SPECIÁLIS ALKALMAZÁSOK Munkafényszórók színes zárólencsékkel Színes zárólencsék alkalmazására akkor kerül sor, ha a fehér LED-fény vakítja a vezetőt. Színes zárólencsék: Kellemesebb színhőmérsékletről gondoskodnak és csökkentik a kimerülési jelenségeket. Biztonságos munkaviszonyokat teremtenek különböző környezeti hatások mellett. Kontrasztosabb észlelést tesznek lehetővé. 1. K ék lámpabura: Modul 70 LED (cikkszám: 1GO ) Különösen alkalmas permetező gépeken való használatra. Az összegyűjtött fénysugarak áthatolnak a permetködön és minden fúvókát egyenletesen világítanak meg. 2. Narancssárga lámpabura: Power Beam 1500 (cikkszám: 1GA ) Különösen alkalmas téli útkarbantartó járműveknél. A narancssárga fény optimális látási viszonyokat teremt különösen ködben és erősen strukturált felületeken. Videoklip Színes zárólencsék Szkennelje be, tekintse meg, tájékozódjon.

11 GYAKORLATI TUDÁS SPECIÁLIS ALKALMAZÁSOK 11 Hátrameneti fényszórók minden a jelölésen múlik A B C Nem minden munkafényszórót szabad hátrameneti fényszóróként használni. A munkafényszóróknak speciális feltételeknek kell megfelelniük, hogy megkapják a munkafényszórók ECE-R23 típusjóváhagyását. A HELLA munkafényszórók teljesítik ezeket a feltételeket és TÜV tanúsítvánnyal rendelkeznek. Speciális lencséink széles területen szórják szét a fénysugarakat, hogy tolatáskor a lehető legjobb legyen a kilátás. Tolatólámpák jelölése: 1. T ípusvizsgálati jelölés: a 00 AR a hátrameneti fényszórót jelöli. 2. T ípusvizsgálati szám: csak típusvizsgálati szám (pl. R ) birtokában szabad felszerelni a készüléket hátrameneti fényszóróként. 3. ECE-jelölés: országazonosítóval (pl. 1 = Németország). Magyarázat: Kiegészítő tolatófényszóró (hátul vagy oldalt) Standard tolatólámpa A változat Két kiegészítő hátrameneti fényszóró hátul. B változat: Oldalanként egy kiegészítő hátrameneti fényszóró. C változat: Két kiegészítő hátrameneti fényszóró hátul, továbbá oldalanként egy kiegészítő hátrameneti fényszóró. Haszongépjárműre, ill. pótkocsira maximum 4 működőképes hátrameneti fényszóró lehet felszerelve.

12 HELLA Hungária Gépjárműalkatrész-Kereskedelmi Kft Budapest, Forgách u. 17. Tel.: Fax: Internet: HELLA KGaA Hueck & Co., Lippstadt J00962/10.15 Az itt közölt tényekre és árakra vonatkozó információ módosításának joga fenntartva.

Tartalomjegyzék. Tartalomjegyzék. Jelmagyarázat 03. Audi A1 04 06. Audi A4 1,9 TDI xenon fényszórókkal (2000-2005)

Tartalomjegyzék. Tartalomjegyzék. Jelmagyarázat 03. Audi A1 04 06. Audi A4 1,9 TDI xenon fényszórókkal (2000-2005) IZZÓCSERE BROSÚRA Tartalomjegyzék Jelmagyarázat 03 Tartalomjegyzék Audi A1 04 06 Audi A4 1,9 TDI xenon fényszórókkal (2000-2005) 07 10 Audi A4 (8K5 / 8K2) bi-xenon fényszórókkal 11 14 Audi A6 (4F) 2,4

Részletesebben

TERMÉK INFORMÁCIÓ L 5570 bi-led modul, 2. generáció

TERMÉK INFORMÁCIÓ L 5570 bi-led modul, 2. generáció TERMÉK INFORMÁCIÓ L 5570 bi-led modul,. generáció TERMÉKJELLEMZŐK A. generációs bi-led modul egyesíti a tompított és távolsági fényt, és továbbfejlesztett világítástechnika/elektronika jellemzi. Az optika

Részletesebben

REFLEKTORFÉNYBEN A FÉK

REFLEKTORFÉNYBEN A FÉK REFLEKTORFÉNYBEN A FÉK www.hella.com/brakesystems 12 1 MINDENBŐL A LEGJOBBAT A minőségi féktechnológiához kapcsolódóan szakszerű értékesítési támogatást nyújtunk. Innovációs képességeinkhez első osztályú

Részletesebben

Dräger X-pect 8351 Védőszemüveg

Dräger X-pect 8351 Védőszemüveg 8351 Védőszemüveg Az 8351 szemüveg az erős napfény elleni védelmet egyesíti a legjobb komfortérzettel, akár extrém körülmények között is, professzionális és magán felhasználásra. D-2134-2011 02 8351 Előnyök

Részletesebben

Dräger X-pect 8515 Védőszemüveg

Dräger X-pect 8515 Védőszemüveg 8515 Védőszemüveg A robusztus: 8515 védőszemüveg. Acetát lencséi vegyi anyagoknak igen ellenállók, és a zárt kialakítás valódi védelmet nyújt. Légzésvédelemmel együtt jó kombinációt jelent. D-33527-2009

Részletesebben

VIGYÁZAT, HAMIS TERMÉKEK!

VIGYÁZAT, HAMIS TERMÉKEK! VIGYÁZAT, HAMIS TERMÉKEK! www.behrhellaservice.com A TERMÉK HAMISÍTÁS BŰNCSELEKMÉNYNEK SZÁMÍT ÉS VESZÉLYES LEHET! A Behr gépjárműklímához és motorhűtéshez kapcsolódó termékei világszerte mércét teremtenek

Részletesebben

Dräger X-pect 8330 Védőszemüveg

Dräger X-pect 8330 Védőszemüveg 8330 Védőszemüveg Az individualista: 8330 szemüvegek. Zárt kialakítás egyedileg állítható szárakkal, fémmentes kivitel nagyfeszültségű környezethez. D-33521-2009 02 8330 Előnyök Kitűnő beállítási lehetőség

Részletesebben

MŰANYAGFAJTÁK ÉS KOMPOZITOK

MŰANYAGFAJTÁK ÉS KOMPOZITOK MŰANYAGFAJTÁK ÉS KOMPOZITOK Polikarbonátok a világítástechnikában Az egyik legfontosabb műszaki műanyag, a polikarbonát, a világítástechnikában is egyre fontosabb szerephez jut. Ezt a folyamatot segíti,

Részletesebben

KÖLTSÉGHATÉKONY ÁTSZERELÉS ÉS JAVÍTÁS:

KÖLTSÉGHATÉKONY ÁTSZERELÉS ÉS JAVÍTÁS: Edition 2/2015 HELLA technológia a tehergépjárművek szervizeiben KIEMELT TÉMÁK A JÁRMŰVEK KÖLTSÉGHATÉKONY KARBANTARTÁSA ÉS LED-BEÁLLÍTÁSA A VALUEFITNEK KÖSZÖNHETŐEN (Címlap / 2. oldal) LED-ES KIEGÉSZÍTŐ

Részletesebben

kényelemért felülmúlhatatlan Tökéletes illeszkedés

kényelemért felülmúlhatatlan Tökéletes illeszkedés a Tökéletes illeszkedés felülmúlhatatlan kényelemért Csúcskategóriás fogsor-alábélelô termékek a GC-tôl a személyre szabott implantációs és kivehetô protetikai megoldásokért Üdvözöljük a GC Reline termékcsalád

Részletesebben

Erős, független, rugalmas és tökéletes a szem számára: Alegra LED+

Erős, független, rugalmas és tökéletes a szem számára: Alegra LED+ LEDjen független! Erős, független, rugalmas és tökéletes a szem számára: Alegra LED+ Az Alegra LED+ turbinákkal mostantól a LED technológia teljes potenciálját elérheti: Miért? Mert az 5500 Kelvines színhőmérséklet

Részletesebben

Pöttinger SYNKRO. Két- és háromgerendelyes kultivátor 97+220.10.0110

Pöttinger SYNKRO. Két- és háromgerendelyes kultivátor 97+220.10.0110 Pöttinger SYNKRO Két- és háromgerendelyes kultivátor 97+220.10.0110 SYNKRO A föld az élet... A talajmegmunkálás klasszikus eszköze a talajlazító. A visszamaradt növényi részek felszíni bekeverése növeli

Részletesebben

AE220 sorozat Digitális fényképezőgép Használati utasítás

AE220 sorozat Digitális fényképezőgép Használati utasítás AE220 sorozat Digitális fényképezőgép Használati utasítás Szerzői jog Copyright 2012 BenQ Corporation. Minden jog fenntartva! A publikációt és annak részeit tilos a BenQ Corporation előzetes írásbeli engedélye

Részletesebben

TELESZKÓPOS RAKODÓK A MASSEY FERGUSONTÓL. MF 9305 Xtra, MF 9306 Xtra, MF 9407 Xtra, MF 9407S Xtra 100-122 LEMF

TELESZKÓPOS RAKODÓK A MASSEY FERGUSONTÓL. MF 9305 Xtra, MF 9306 Xtra, MF 9407 Xtra, MF 9407S Xtra 100-122 LEMF TELESZKÓPOS RAKODÓK 100-122 LEMF MF 9305 Xtra, MF 9306 Xtra, MF 9407 Xtra, MF 9407S Xtra A MASSEY FERGUSONTÓL 02 www.masseyferguson.com 01 02 Minden igényt kielégítő funkciók 01 A rendelkezésre álló munkaeszközök

Részletesebben

Telepítési útmutató. Otthoni hálózati rendszer Smart Plug KX-HNA101FX. Típus. Köszönjük, hogy Panasonic terméket vásárolt.

Telepítési útmutató. Otthoni hálózati rendszer Smart Plug KX-HNA101FX. Típus. Köszönjük, hogy Panasonic terméket vásárolt. Típus Telepítési útmutató Otthoni hálózati rendszer Smart Plug KX-HNA101FX Köszönjük, hogy Panasonic terméket vásárolt. Ez a dokumentum azt ismerteti, hogy a smart plug-ot hogyan kell megfelelően felszerelni.

Részletesebben

2016 Induljon. a víz! Szivattyúk

2016 Induljon. a víz! Szivattyúk 2016 Induljon a víz! Szivattyúk Mindig a megfelelő szivattyút! Áttekintés a szivattyúfajtákról. A GARDENA Önnek és ügyfeleinek széleskörű választékot kínál a szivattyúk terén; a nagy teljesítményű, de

Részletesebben

TERMÉK INFORMÁCIÓ Full-LED hátsó kamionlámpa 2VD / 2VP 012 381-xxx

TERMÉK INFORMÁCIÓ Full-LED hátsó kamionlámpa 2VD / 2VP 012 381-xxx TERMÉK INFORMÁCIÓ Full-LED hátsó kamionlámpa VD / VP 0 8-xxx Minden funkció LED-es, heavy-duty követelményekhez Cserélhető, optika nélküli lámpabura Innovatív dinamikus irányjelző TERMÉKJELLEMZŐK Részletek/előnyök:

Részletesebben

Használati útmutató. Üveg dohányzóasztal. Felhasználóbarát útmutató ID: #05002

Használati útmutató. Üveg dohányzóasztal. Felhasználóbarát útmutató ID: #05002 NÉMETORSZÁGBAN GYÁRTVA Használati útmutató Üveg dohányzóasztal myhansecontrol.com myhansecontrol.com Felhasználóbarát útmutató ID: #05002 QR kódokkal gyorsan és egyszerűen célba érni Függetlenül attól,

Részletesebben

VEZETÉK NÉLKÜLI K É N Y E L E M É S

VEZETÉK NÉLKÜLI K É N Y E L E M É S VEZETÉK NÉLKÜLI K É N Y E L E M É S BIZTONSÁG AZ O T T H O N Á B A N KAPCSOLÁS. IRÁNYÍTÁS. VÉDELEM. Élje át otthonában a vezeték nélküli szabadságot a Free-control segítségével! 1 BIZTONSÁG Számos és különféle

Részletesebben

Az Eco rendszer a rendelkezésre álló épülettér hatékony és gazdaságos kihasználását és optimalizált állománysűrűséget tesz

Az Eco rendszer a rendelkezésre álló épülettér hatékony és gazdaságos kihasználását és optimalizált állománysűrűséget tesz Eco Colony tyúkól rendszer tojótyúkoknak Az Eco rendszer a rendelkezésre álló épülettér hatékony és gazdaságos kihasználását és optimalizált állománysűrűséget tesz lehetővé. Sokoldalú kialakítási lehetősége

Részletesebben

BIZONYÍTOTT MINŐSÉG. KIVÁLÓ ÁR.

BIZONYÍTOTT MINŐSÉG. KIVÁLÓ ÁR. BIZONYÍTOTT MINŐSÉG. KIVÁLÓ ÁR. MUNKAFÉNYSZÓRÓK EGYFUNKCIÓS LÁMPÁK MULTIFUNKCIÓS LÁMPÁK HELLA VALUEFIT Bizonyított minőség. Kiváló ár. A HELLA a HELLA VALUEFIT keretében olyan specifikus árukészletet kínál,

Részletesebben

TINOS PAROS A DIZÁJN FŰTŐTESTEK ÚJ IRÁNYZATA

TINOS PAROS A DIZÁJN FŰTŐTESTEK ÚJ IRÁNYZATA MAGYARORSZÁG TINOS PAROS A DIZÁJN FŰTŐTESTEK ÚJ IRÁNYZATA A kiadvánnyal kapcsolatban minden jog fenntartva. Jelen dokument bármely elemének felhasználása csak a Rettig ICC. írásos jóváhagyásával lehetséges.

Részletesebben

t é r k ó Lerakási útmutató

t é r k ó Lerakási útmutató TEGULA t é r k ó Lerakási útmutató A TEGULA- rendszer szabadalmi oltalom alatt áll. EN 1338 EN 1339 www.kovek.hu Kövek a természetnek TEGULA kőrendszer 17,3 FÉLLAP Kővastagság 8 cm Anyagszükséglet/m² 2

Részletesebben

Speciális megoldások. az ipari felhasználók számára

Speciális megoldások. az ipari felhasználók számára Speciális megoldások az ipari felhasználók számára ZARGES ipari megoldásaink áttekintése 01 Online tervezőprogram lépcsőkhöz és áthidalókhoz 6. oldal 02 Tervezőrendszer rögzített létrákhoz 8. oldal 03

Részletesebben

Mobil. Gazdaságos. Nagy teljesítményű.

Mobil. Gazdaságos. Nagy teljesítményű. GOND NÉLKÜLI HULLADÉKELTÁVOLÍTÁS j^analarbeiten FEUERWE CSATORNATECHNIKA Kompakt, hatékony lezárás- és tömítettség-vizsgáló rendszerek Mobil. Gazdaságos. Nagy teljesítményű. Célkitűzésünk...hozzájárulni

Részletesebben

Felhasználói utasítás

Felhasználói utasítás Felhasználói utasítás - Az eredeti utasítás fordítása - H ISC2-es sorozat Innovatív szabványos kazettás tömítés általános alkalmazásokhoz. Szerelési utasítás gépek részegységeihez. Experience in Motion

Részletesebben

MODERN FÉNYFORRÁSOK ÉS ÁLLOMÁNYVÉDELEM. - Világítástechnika a múzeumi és levéltári gyakorlatban -

MODERN FÉNYFORRÁSOK ÉS ÁLLOMÁNYVÉDELEM. - Világítástechnika a múzeumi és levéltári gyakorlatban - MODERN FÉNYFORRÁSOK ÉS ÁLLOMÁNYVÉDELEM - Világítástechnika a múzeumi és levéltári gyakorlatban - Tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves résztvevők! SLIDE1 Koltai György vagyok, és tisztelettel köszöntöm Önöket

Részletesebben

Megkérdeztük Látogatás a műhelyben

Megkérdeztük Látogatás a műhelyben Megkérdeztük Látogatás a műhelyben A raktárunk régebben legalább háromszor ekkora volt. Yves Antoni lakatosmesterrel a raktározásról beszélgettünk:. Megkérdeztük Látogatás a műhelyben Yves Antoni barátságosan

Részletesebben

Üzemeltetési utasítás

Üzemeltetési utasítás Üzemeltetési utasítás Szántáselmunkáló henger FlexPack - HU - LEMKEN GmbH & Co. KG Weseler Straße 5, D-46519 Alpen Telefon (0 28 02) 81-0, Telefax (0 28 02) 81-220 E-mail: lemken@lemken.com, Internet:

Részletesebben

Szárazon sűrítő csavarkompresszorok DSG-2 sorozat

Szárazon sűrítő csavarkompresszorok DSG-2 sorozat Szárazon sűrítő csavarkompresszorok DSG-2 sorozat Kétfokozatú, szállítási teljesítmény: max. 30,1 m³/min; nyomás:,, és bar DSG-2 sorozat Innováció minőség KAESER Új dimenzió a szárazon sűrítésben A kétfokozatú,

Részletesebben

Z A T R E papíron-ceruzával-dobókockával

Z A T R E papíron-ceruzával-dobókockával Z A T R E papíron-ceruzával-dobókockával ( 2 fő 11x11-en, 3-4 fő 13x13-on, 5-6 fő 15x15-ön ) Hasonlít a "Scrabble"-re, de itt, a betűk 1-től 6-ig számok és az "értelmes szavak": a 13-nál kisebb összegek,

Részletesebben

ÚJ! D-tect 150 SV Professional falszkenner 1) Anyagok pontos helymeghatározása minden építőanyagban, még nedves betonban is

ÚJ! D-tect 150 SV Professional falszkenner 1) Anyagok pontos helymeghatározása minden építőanyagban, még nedves betonban is ÚJ! D-tect 150 SV Professional falszkenner 1) Anyagok pontos helymeghatározása minden építőanyagban, még nedves betonban is Nehéz körülmények között is kiváló a helymeghatározásban, három üzemmóddal betonhoz.

Részletesebben

MEOSZ Oktatási, Továbbképző és Távmunka Intézet SAJTÓFIGYELÉS. Költözés

MEOSZ Oktatási, Továbbképző és Távmunka Intézet SAJTÓFIGYELÉS. Költözés 2006. november 21. Békés Megyei Hírlap MEOSZ Oktatási, Továbbképző és Távmunka Intézet SAJTÓFIGYELÉS Költözés November 20-tól új helyen, a Vajda Péter Művelődési Központban várja tagjait a Mozgáskorlátozottak

Részletesebben

Általános biztonsági előírások az elektromos kéziszerszámokhoz

Általános biztonsági előírások az elektromos kéziszerszámokhoz OBJ_BUCH-399-001.book Page 28 Thursday, May 10, 2007 10:25 AM Általános biztonsági előírások az elektromos kéziszerszámokhoz FIGYELMEZTETÉS Olvassa el az összes biztonsági figyelmeztetést és előírást.

Részletesebben

les=péêáéë J=N5 cloj=klk=tsvjmosote jqa=mêççìåíë=^âíáéåöéëéääëåü~ñí= =p~~êäêωåâéå= =déêã~åó

les=péêáéë J=N5 cloj=klk=tsvjmosote jqa=mêççìåíë=^âíáéåöéëéääëåü~ñí= =p~~êäêωåâéå= =déêã~åó les=péêáéë J=N5 cloj=klk=tsvjmosote jqa=mêççìåíë=^âíáéåöéëéääëåü~ñí= =p~~êäêωåâéå= =déêã~åó 4 10 18 25 32 39 45 52 59 66 73 80 88 97 104 111 118 125 132 139 146 Magyar Tartalomjegyzék A kezelési utasítás

Részletesebben

PÁLYÁZATI LAP a Színpadon a Természettudomány 2014 rendezvényre

PÁLYÁZATI LAP a Színpadon a Természettudomány 2014 rendezvényre PÁLYÁZATI LAP a Színpadon a Természettudomány 2014 rendezvényre Köszönjük az érdeklődését, hogy jelentkezni kíván a Színpadon a Természettudomány 2014 rendezvényre, amelyet 2014. okt. 11 én, szombaton

Részletesebben

www.eggtronic.com USER MANUAL

www.eggtronic.com USER MANUAL www.eggtronic.com USER MANUAL Index Magyar p. 2 Figures 5 3 3 1 2 4 5 6 3 6 3 6 6 3 3 6 7 4 usb 3.0 slots usb cartridge connectors additional usb ports bluetooth cartridge sd card reader cartridge other

Részletesebben

Használati. útmutató

Használati. útmutató NÉMETORSZÁGBAN GYÁRTVA Használati útmutató LED-ES ÁLLÓLÁMPA OLVASÓLÁMPÁVAL myhansecontrol.com myhansecontrol.com Felhasználóbarát útmutató ID: #05002 QR kódokkal gyorsan és egyszerűen célba érni Függetlenül

Részletesebben

Hengertartozékok Fékelemek, CL1 sorozat LU6 dugattyúrúdfék. Katalógus füzetek

Hengertartozékok Fékelemek, CL1 sorozat LU6 dugattyúrúdfék. Katalógus füzetek Hengertartozékok Fékelemek, CL1 sorozat LU6 dugattyúrúdfék Katalógus füzetek 2 Hengertartozékok Fékelemek, CL1 sorozat LU6 dugattyúrúdfék Dugattyúrúdfék, Sorozat LU6 Ø32-125 mm Zárás: rugóerővel (fix érték),

Részletesebben

TARTOZÉKKOMBINÁCIÓK. TEXTIL PADLÓSZŐNYEGEK A tetszetős, luxus hangulatú szőnyegek megbízhatóan védik a padlókárpitot.

TARTOZÉKKOMBINÁCIÓK. TEXTIL PADLÓSZŐNYEGEK A tetszetős, luxus hangulatú szőnyegek megbízhatóan védik a padlókárpitot. IS TARTOZÉKOK 02 VALÓDI EGYÉNISÉG Meglepő formaterv, ergonomikusan kialakított utastér, szigorú funkcionalitás jellemzi a Lexus IS-t. Ugyanezen értékek a modellsorozathoz tervezett tartozékokban is fellelhetőek,

Részletesebben

Szárazon sűrítő 2-fokozatú csavarkompresszorok DSG-2/DSG-2 SFC FSG-2/FSG-2 SFC sorozatok

Szárazon sűrítő 2-fokozatú csavarkompresszorok DSG-2/DSG-2 SFC FSG-2/FSG-2 SFC sorozatok www.kaeser.com Szárazon sűrítő 2-fokozatú csavarkompresszorok DSG-2/DSG-2 FSG-2/FSG-2 sorozatok Szállítási teljesítmény: 13,5-50 m 3 /min, nyomás: 3-11 bar, :, - 51, m³/min Mit vár el a felhasználó egy

Részletesebben

Összeszerelési és kezelési útmutató. Videós nemesacél ajtóállomás 2551 20, 2552 20, 2553 20 2554 20, 2556 20, 2558 20 2559 20, 2560 20, 2562 20

Összeszerelési és kezelési útmutató. Videós nemesacél ajtóállomás 2551 20, 2552 20, 2553 20 2554 20, 2556 20, 2558 20 2559 20, 2560 20, 2562 20 Összeszerelési és kezelési útmutató Videós nemesacél ajtóállomás 2551 20, 2552 20, 2553 20 2554 20, 2556 20, 2558 20 2559 20, 2560 20, 2562 20 Tartalomjegyzék Készülékleírás...3 A színes kamera működési

Részletesebben

Tárgy: Környezetvédelmi rendelet módosítása

Tárgy: Környezetvédelmi rendelet módosítása BALATO FÜRED VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL P O L G Á R M E S T E R 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. Szám: /2008. Előkészítő: Kosler Zoltán/Kauker Attila E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület

Részletesebben

Tisztelt Hölgyem, Uram!

Tisztelt Hölgyem, Uram! Egy környezetbarát tüzelés felmelegít, mind testileg, mind lelkileg... Tisztelt Hölgyem, Uram! A tûz már évezredek óta vonzza az embert! És valóban, az emberiség kultúrtörténetében mindig is tapasztalhattuk

Részletesebben

Gyártói és technológiai szakértelem

Gyártói és technológiai szakértelem Fejvédelem szakértelem Gyártói és technológiai szakértelem uvex munkabiztonsági és egészségvédelmi rendszerszolgáltató világszínvonalú gyártási szakértelemmel Az uvex márkanevével fémjelzett munkabiztonság

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DX-8.25CD

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DX-8.25CD HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DX-8.25CD Borhűtő FIGYELEM! HASZNÁLAT ELŐTT OLVASSA EL FIGYELMESEN A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT. KÜLÖNÖSEN FONTOS A TERMÉK ELHELYEZÉSÉVEL ÉS A KÜLSŐ ILL. BEÁLLÍTOTT HŐMÉRSÉKLETEKKEL KAPCSOLATOS

Részletesebben

Többrétegű, hővisszaverő szigetelőanyag. Thermo Reflex

Többrétegű, hővisszaverő szigetelőanyag. Thermo Reflex Többrétegű, hővisszaverő szigetelőanyag A többrétegű, hővisszaverő szigetelőanyag, amely felhasználható tetők, tetőterek, falak és padlók hőszigetelésére. A hő terjedése A fizikában a hő olyan energiát

Részletesebben

Holtumsweg 13, D-47652 Weeze, Tel. +49 2837/9134-0, Fax. +49 2837/1444 www.uni-geraete.de info@uni-geraete.de

Holtumsweg 13, D-47652 Weeze, Tel. +49 2837/9134-0, Fax. +49 2837/1444 www.uni-geraete.de info@uni-geraete.de Üzemeltetési útmutató Robbanásvédelem (fordítás) A robbanásvédelem opció és a mágneses működtetésen Ex-típustáblával van jelölik. A működtetések és a hozzá tartozó mágnesszelep-vezérlések megfelelnek az

Részletesebben

GBS 80 #94066 Magyar HU 38 Güde GmbH & Co. KG - Birkichstrasse 6 - D-74549 Wolpertshausen - Deutschland

GBS 80 #94066 Magyar HU 38 Güde GmbH & Co. KG - Birkichstrasse 6 - D-74549 Wolpertshausen - Deutschland GBS 80 #94066 Magyar HU 38 Eredeti használati utasítás FÚRÓÉLEZŐ KÖSZÖRŰ Güde GmbH & Co. KG - Birkichstrasse 6 - D-74549 Wolpertshausen - Deutschland 1 3 2 6 1 8 2 9 3 7 5 4 4 5 6 7 Bevezetés Annak érdekében,

Részletesebben

XC-K. - 05/12 rev. 0 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A TELEPÍTÕ ÉS KARBANTARTÓ RÉSZÉRE

XC-K. - 05/12 rev. 0 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A TELEPÍTÕ ÉS KARBANTARTÓ RÉSZÉRE XC-K - 05/ rev. 0 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A TELEPÍTÕ ÉS KARBANTARTÓ RÉSZÉRE Általános tájékoztatás TARTALOMJEGYZÉK ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK... 3. Az útmutatóban alkalmazott szimbólumok... 3. Készülék rendeltetésszerû

Részletesebben

XCELSIOR / VARI FLEX. Függesztett váltvaforgató ekék. Powered by Kongskilde

XCELSIOR / VARI FLEX. Függesztett váltvaforgató ekék. Powered by Kongskilde XCELSIOR / VARI FLEX Függesztett váltvaforgató ekék Powered by Kongskilde Härdat stål A nyers kormánylemezek cementálása Edzett acél Az Överum kopóalkatrészeknél alkalmazott hőkezelt acél neve az Överum

Részletesebben

Európai charta a fiatalok részvételéről a helyi közösségek és régiók életében

Európai charta a fiatalok részvételéről a helyi közösségek és régiók életében Európa Tanács 237. határozat (1992) Európai charta a fiatalok részvételéről a helyi közösségek és régiók életében I. rész: Ágazati politika 1. Meggyőződvén arról, hogy a fiatalok részvétele a helyi közösségek

Részletesebben

Betonpadlók felületmegmunkálása.

Betonpadlók felületmegmunkálása. A Wacker Neuson találmánya: HÉZAGVÁGÓ AUTOMATA FORDULATSZÁM- SZABÁLYOZÓVAL. Megbízhatóság, lelkiismeretesség, minőség, gyors reagálás, rugalmasság és innováció ezekre garantáltan számíthatnak a vevőink.

Részletesebben

Top Speed (csúcssebesség) ZA-TS és ZG-TS műtrágyaszórókkal

Top Speed (csúcssebesség) ZA-TS és ZG-TS műtrágyaszórókkal 1 ZA-TS ZG-TS ZA-TS és ZG-TS Top Speed (csúcssebesség) ZA-TS és ZG-TS műtrágyaszórókkal Az AMAZONE cég új, csúcsteljesítményű műtrágyaszórói SPEED spreading Eltérő munkaszélességekhez különböző szórólapát-szegmensek

Részletesebben

www.guentner.de microox -kondenzátor GVHX/GVVX elpárologtató R134a, R404a, R507, R410a,...

www.guentner.de microox -kondenzátor GVHX/GVVX elpárologtató R134a, R404a, R507, R410a,... microox -kondenzátor GVHX/GVVX Termékvonal: elpárologtató R134a, R404a, R507, R410a,... Gyártási sorozat leírása: Kondenzátor axiális; vertikális microox -technológiával Gyártási sorozat: GVHX/GVVX www.guentner.de

Részletesebben

Poliészterszövet ragasztása fólia alakú poliuretán ömledékragasztóval

Poliészterszövet ragasztása fólia alakú poliuretán ömledékragasztóval MÛANYAGFAJTÁK 1.3 1.5 3.18 Poliészterszövet ragasztása fólia alakú poliuretán ömledékragasztóval Tárgyszavak: poliészterszövet; poliuretán; ömledékragasztó; ragasztás; felületkezelés; ragasztási szilárdság.

Részletesebben

MTD OHV Series I15 FORM NO. 769-01577I. MTD Products Aktiengesellschaft Saarbrücken Germany

MTD OHV Series I15 FORM NO. 769-01577I. MTD Products Aktiengesellschaft Saarbrücken Germany MTD OHV Series I15 FORM NO. 769-01577I MTD Products Aktiengesellschaft Saarbrücken Germany 8 15 23 31 38 46 54 61 68 75 82 90 99 107 115 122 130 138 145 152 159 166 175 183 193 202 211 218 226 Motor

Részletesebben

6/1. oldal 91/155/EGK szerint Nyomtatás dátuma: 2005.06.24. Átdolgozás dátuma: 2005.03.18. Biztonsági adatlap

6/1. oldal 91/155/EGK szerint Nyomtatás dátuma: 2005.06.24. Átdolgozás dátuma: 2005.03.18. Biztonsági adatlap 6/1. oldal 1. Anyag/készítmény és cég megnevezése Termékadatok: Cikkszám: 0781 319 805 Az anyag/készítmény felhasználása: motorolaj Gyártó/szállító adatai: ANDREAS STIHL AG & Co. KG Badstr. 115. D-71336

Részletesebben

Univerzális LED kijelzős tolatóradar

Univerzális LED kijelzős tolatóradar B E S Z E R E L É S I É S H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó Univerzális LED kijelzős tolatóradar 4 DB LÖKHÁRÍTÓBA SZERELHETŐ SZENZORRA L, LED KIJELZŐVEL A DOBOZ TARTALMA 4 db ultrahangos szenzor, oldható

Részletesebben

Gy-M-S Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Gy-M-S Megyei Ügyvédi Kamara KÖZÖS SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ sajtóanyaga 2014. március 22.

Gy-M-S Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Gy-M-S Megyei Ügyvédi Kamara KÖZÖS SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ sajtóanyaga 2014. március 22. Gy-M-S Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Gy-M-S Megyei Ügyvédi Kamara KÖZÖS SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ sajtóanyaga 2014. március 22. 2014. március 15-én hatályba lépett a 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről

Részletesebben

Lerakási útmutató. Kövek a természetnek. A lapok helyes lerakásának módja. Minta a lerakáshoz. Lapformátum. 3. és 4. oldal. 5., 6. és 7.

Lerakási útmutató. Kövek a természetnek. A lapok helyes lerakásának módja. Minta a lerakáshoz. Lapformátum. 3. és 4. oldal. 5., 6. és 7. FSZ-lapok Lerakási útmutató Lapformátum A lapok helyes lerakásának módja Minta a lerakáshoz 6 kb. 59 4 kb. 119 2. oldal 3. és 4. oldal 5., 6. és 7. oldal www.kovek.hu FSZ-lapformátum FSZ-lapok A legfinomabb

Részletesebben

AZ ÚJ VOLKSWAGEN AZ ÚJ VOLKSWAGEN CC_16_US+Klpp_2011_10.indd 2 16.11.11 07:39

AZ ÚJ VOLKSWAGEN AZ ÚJ VOLKSWAGEN CC_16_US+Klpp_2011_10.indd 2 16.11.11 07:39 AZ ÚJ VOLKSWAGEN A kupé a rá jellemző dinamikus dizájnnal és teljesítménnyel. A klasszikus limuzin a maga kényelmével és időtálló eleganciájával. Mindig is ezek voltak az autó legnépszerűbb formái. Nos,

Részletesebben

Elektromágneses sugárözönben élünk

Elektromágneses sugárözönben élünk Elektromágneses sugárözönben élünk Az Életet a Nap, a civilizációnkat a Tűz sugarainak köszönhetjük. - Ha anya helyett egy isten nyitotta föl szemed, akkor a halálos éjben mindenütt tűz, tűz lobog fel,

Részletesebben

Megoldások nehéz kültéri körülményekhez. Elosztószekrények, általános és kültéri hőmérséklet-szabályozási megoldások

Megoldások nehéz kültéri körülményekhez. Elosztószekrények, általános és kültéri hőmérséklet-szabályozási megoldások Megoldások nehéz kültéri körülményekhez Elosztószekrények, általános és kültéri hőmérsékletszabályozási megoldások 2 Tartalomjegyzék Elosztószekrények nehéz kültéri körülményekhez 4 Bemutatás...4 Kiválasztási

Részletesebben

Dräger X-plore 8000 Szűrt nyomólevegős készülék (PAPR)

Dräger X-plore 8000 Szűrt nyomólevegős készülék (PAPR) Dräger X-plore 8000 Szűrt nyomólevegős készülék (PAPR) A komoly erőpróbát jelentő munkakörülmények megbízható megoldásokat igényelnek. A Dräger X-plore 8000 az intelligens elektronikával kombinált intuitív

Részletesebben

DELTA Hydrolasur 5.10

DELTA Hydrolasur 5.10 DELTA Hydrolasur 5.10 Vízzel oldható, színezhető, gomba- és rovarölőszermentes, gyári adalékként konzerválószert tartalmazó, finimított akrilát diszperziós bázisú (Hydrosol) lazúrfesték. Felhasználási

Részletesebben

Konfokális mikroszkópia elméleti bevezetõ

Konfokális mikroszkópia elméleti bevezetõ Konfokális mikroszkópia elméleti bevezetõ A konfokális mikroszkóp fluoreszcensen jelölt minták vizsgálatára alkalmas. Jobb felbontású képeket ad, mint a hagyományos fluoreszcens mikroszkópok, és képes

Részletesebben

Tartalom. Használt szimbólumok. Mûszaki adatok. Szimbólumok a készüléken Üzemhelyezés elõtt olvassa el a kezelési útmutatót!

Tartalom. Használt szimbólumok. Mûszaki adatok. Szimbólumok a készüléken Üzemhelyezés elõtt olvassa el a kezelési útmutatót! Tartalom Használt szimbólumok................ 163 Mûszaki adatok..................... 163 Az elsõ pillantásra................... 164 Az Ön biztonsága érdekében........... 165 Zaj és vibráció......................

Részletesebben

Gyermekjóléti alapellátások és szociális szolgáltatások. - helyzetértékelés - 2011. március

Gyermekjóléti alapellátások és szociális szolgáltatások. - helyzetértékelés - 2011. március Gyermekjóléti alapellátások és szociális szolgáltatások - helyzetértékelés - 2011. március Nemzeti Család-és Szociálpolitikai Intézet Országos Szolgáltatás-módszertani Koordinációs Központ Tartalomjegyzék

Részletesebben

Extra kényelem a digitális világban

Extra kényelem a digitális világban Extra kényelem a digitális világban Extra kényelem a digitális világban A BlueControl felületkezeléssel ellátott Hoya szemüveglencsék különleges kényelmet nyújtanak viselőjüknek amellett, hogy rendkívül

Részletesebben

K 2 Home. K 2 Home, 1.673-223.0, 2016-02-19

K 2 Home. K 2 Home, 1.673-223.0, 2016-02-19 A K2 Home típus egy pisztollyal, két fordulékony kerékkel, egy 4 m magasnyomású tömlővel, egy szórószárral, egy szennymaró forgó pontsugárral a makacs szennyeződések feloldásához, valamint egy vízszűrővel,

Részletesebben

Kertápolás professzionális gépei

Kertápolás professzionális gépei Kertápolás professzionális gépei Tartalom Ráülős fűnyírógépek A Toro cégről Toro minőség 1. oldal 2. oldal Traktorok főbb jellemzők 22 23. oldal Hol lehet megvásárolni? Toro motorok 2. oldal 3. oldal XLS

Részletesebben

A reklámadó hatása az online » # The power of being understood :-)

A reklámadó hatása az online » # The power of being understood :-) The power of being understood in t f :-) www..com SEO CSS? i 01110001 00101000101001 0111000110110100110 00011010100111011111000 @ SEARCH» # 011100101101 AUDIT ADÓ TANÁCSADÁS A reklámadó hatása az online

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató 1 Yogalogon.com - Adatkezelési Tájékoztató - 2015. Yogalogon.com Adatkezelési tájékoztató Röviden Személyes adatokat csak a törvényeknek megfelelően gyűjtünk és kezelünk. DM levelet csak külön hozzájárulás

Részletesebben

A bor nemes mûvészete

A bor nemes mûvészete borhûtô 2005 electrolux borhûtô 3 A bor nemes mûvészete A finom ételek és borok fontos szerepet játszanak az ember életében. Az igazat megvallva az ember az ideje nagy részét szívesen töltené finom ételek

Részletesebben

Használati utasítás perma STAR VARIO

Használati utasítás perma STAR VARIO Használati utasítás perma STAR VARIO Ez a használati útmutató a kenőanyag adagolóra és az S60, az M120 és az L250 töltetekre vonatkozik. A perma-tec GmbH & Co. KG külön engedélye nélkül nem szabad semmilyen

Részletesebben

City 11 ANALÓG VEZÉRLŐ EGYSÉG LENGŐ KAPUKHOZ

City 11 ANALÓG VEZÉRLŐ EGYSÉG LENGŐ KAPUKHOZ V2 S.p.A. Corso Principi di Piemonte, 65/67 12035 RACCONIGI (CN) ITALY Telefon: +39 01 72 81 24 11 - fax +39 01 72 84 050 info@v2home.com - www.v2home.com IL n. 353 Kiadás dátuma 2011/06/20 City 11 ANALÓG

Részletesebben

JBL COMMERCIAL SERIES. Nagy Teljesítmény. Átfogó, Sokoldalú Hang.

JBL COMMERCIAL SERIES. Nagy Teljesítmény. Átfogó, Sokoldalú Hang. JBL COMMERCIAL SERIES Nagy Teljesítmény. Átfogó, Sokoldalú Hang. JBL COMMERCIAL SERIES A JBL Commercial Series, a legjobb HARMAN márkák dinamikus kombinációja tudja, hogy minden üzlet számára elengedhetetlen

Részletesebben

Magyar. APC Smart-UPS SC. 1000/1500 VA 110/120/230 Vac. Toronykivitelű vagy 2U magas, RACK-be szerelhető szünetmentes tápegységhez

Magyar. APC Smart-UPS SC. 1000/1500 VA 110/120/230 Vac. Toronykivitelű vagy 2U magas, RACK-be szerelhető szünetmentes tápegységhez Felhasználói kézikönyv Magyar APC Smart-UPS SC 1000/1500 VA 110/120/230 Vac Toronykivitelű vagy 2U magas, RACK-be szerelhető szünetmentes tápegységhez 990-1851D 03/2007 Bevezetés The APC szünetmentes

Részletesebben

A beépítési tudnivalók és karbantartási előírások

A beépítési tudnivalók és karbantartási előírások Haszongépjármű és ipari technika A beépítési tudnivalók és karbantartási előírások ELBE kardántengelyek Előkészítés Csere Javítás K3-0262/0909 Beépítés tudnivalók Szállítás és tárolás A kardántengelyeket

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Használatba vétel előtt kérjük, figyelmesen. A jelen kezelési és szerelési útmutató a gép részét képezi. Kérjük az új és használt

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Használatba vétel előtt kérjük, figyelmesen. A jelen kezelési és szerelési útmutató a gép részét képezi. Kérjük az új és használt HASZNÁLATI UTASÍTÁS Használatba vétel előtt kérjük, figyelmesen elolvasni! Kérjük, a későbbi felhasználáshoz megőrizni! A jelen kezelési és szerelési útmutató a gép részét képezi. Kérjük az új és használt

Részletesebben

Pöttinger TERRADISC. Rövidtárcsa boronálógép 97+235.10.0310

Pöttinger TERRADISC. Rövidtárcsa boronálógép 97+235.10.0310 Pöttinger TERRADISC Rövidtárcsa boronálógép 97+235.10.0310 TERRADISC A talajba életet lehelni A művelés során szántóföldi korszerű az új talajmegmunkáló rendszerek erősítik a minimális talajmegmunkálás

Részletesebben

Megváltoztatni. Átalakítani. Megszépíteni.

Megváltoztatni. Átalakítani. Megszépíteni. Magasnyomású mosók Megváltoztatni. Átalakítani. Megszépíteni. Akár gyengéd ápolás, akár erőteljes tisztítás a Kärcher tökéletes megoldást kínál minden tisztítási feladathoz. Ahol korábban a kosz uralkodott,

Részletesebben

STIHL MS 460 R. Használati utasítás

STIHL MS 460 R. Használati utasítás { STIHL Használati utasítás Tartalomjegyzék Eredeti használati utasítás Klórmentesen fehérített papírra nyomtatott. A nyomdafesték növényi olajokat tartalmaz, a papír újból felhasználható. Ehhez a használati

Részletesebben

BWT Hungária Kft., 2040 Budaörs, Keleti u. 7. Műszaki iroda, bemutatóterem, raktár 2040 Budaörs, Keleti u. 7. Tel.: 23/430-480 Fax: 23/430-482

BWT Hungária Kft., 2040 Budaörs, Keleti u. 7. Műszaki iroda, bemutatóterem, raktár 2040 Budaörs, Keleti u. 7. Tel.: 23/430-480 Fax: 23/430-482 BWT Hungária Kft., 2040 Budaörs, Keleti u. 7. BWT Hungária Kft. Műszaki iroda, bemutatóterem, raktár 2040 Budaörs, Keleti u. 7. Tel.: 23/430-480 Fax: 23/430-482 E-mail: info.bp@bwt.hu www.bwt.hu G É P

Részletesebben

Tökéletes energiahatékonyság A jövőben csakis a legjobbat GENEO ablakrendszer high-tech rau-fipro alapanyagból. Construction Automotive Industry

Tökéletes energiahatékonyság A jövőben csakis a legjobbat GENEO ablakrendszer high-tech rau-fipro alapanyagból. Construction Automotive Industry Tökéletes energiahatékonyság A jövőben csakis a legjobbat GENEO ablakrendszer high-tech rau-fipro alapanyagból ENERGIA HATÉKONYSÁG www.rehau.hu Construction Automotive Industry 2 Minőség a jövőből A HELYES

Részletesebben

Használati és karbantartási leírás

Használati és karbantartási leírás Használati és karbantartási leírás BEVEZETŐ Az ön által átvett épület, mint minden más tárgy vagy eszköz, ugyancsak rendszeres karbantartásra szorul. Annak érdekében, hogy az épület egyes részei, illetve

Részletesebben

lassicline HOMLOKRAKODÓ A NAGY EREJŰ MINDENTUDÓ!

lassicline HOMLOKRAKODÓ A NAGY EREJŰ MINDENTUDÓ! lassicline HOMLOKRAKODÓ A NAGY EREJŰ MINDENTUDÓ! MINDEN ESETBEN STOLL A ClassicLine széles körben alkalmazható nyolc különböző változatban: A 5 és 0 LE közötti traktorokhoz illő homlokrakodók könnyen és

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató 1 Onmegvalosito.hu - Adatkezelési Tájékoztató - 2016. Onmegvalosito.hu Adatkezelési tájékoztató Röviden Személyes adatokat csak a törvényeknek megfelelően gyűjtünk és kezelünk. DM levelet csak külön hozzájárulás

Részletesebben

Akit esetleg érdekel, az jelentkezzen, minél többen vagyunk, annál jobb az alkupoziciónk.

Akit esetleg érdekel, az jelentkezzen, minél többen vagyunk, annál jobb az alkupoziciónk. Nappali menetfény Írta: OrchidX - 2013.07.26 23:28 A fészbúkos csoportban felmerült, hogy többen is szeretnénk nappali menetfényt a járgányunkra. A német E-bay-en találtunk jó minõségûnek tûnõ, SMD LED-es

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK TERMÉKLEÍRÁS 3 AZ ÁRAMFORRÁS ÜZEMBE HELYEZÉSE 3-4 TIG HEGESZTÉS 4 KARBANTARTÁS 4 JÓ TANÁCSOK 4 BIZTONSÁG 5 HIBAJELENSÉGEK TÁBLÁZATA 6

TARTALOMJEGYZÉK TERMÉKLEÍRÁS 3 AZ ÁRAMFORRÁS ÜZEMBE HELYEZÉSE 3-4 TIG HEGESZTÉS 4 KARBANTARTÁS 4 JÓ TANÁCSOK 4 BIZTONSÁG 5 HIBAJELENSÉGEK TÁBLÁZATA 6 1 2 TARTALOMJEGYZÉK TERMÉKLEÍRÁS 3 AZ ÁRAMFORRÁS ÜZEMBE HELYEZÉSE 3-4 TIG HEGESZTÉS 4 KARBANTARTÁS 4 JÓ TANÁCSOK 4 BIZTONSÁG 5 HIBAJELENSÉGEK TÁBLÁZATA 6 CE MEGFELELİSÉGI NYILATKOZAT 6 JELLEGRAJZOK ÉS

Részletesebben

Egyoldalas speciális ipari ragasztószalagok Választékkatalógus. A legjobb válaszok. a terméktervezés, a gyártás és a minôség kihívásaira

Egyoldalas speciális ipari ragasztószalagok Választékkatalógus. A legjobb válaszok. a terméktervezés, a gyártás és a minôség kihívásaira Egyoldalas speciális ipari ragasztószalagok Választékkatalógus A legjobb válaszok a terméktervezés, a gyártás és a minôség kihívásaira Bármit csinálunk is, csinálhatjuk jobban a 3M egyoldalas ragasztószalagokkal...

Részletesebben

POL10/15. Käyttöohje Használati utasítás Instrukcja obsługi Návod k obsluze Návod na obsluhu Lietošanas pamācība Instrukcija Kasutusjuhend

POL10/15. Käyttöohje Használati utasítás Instrukcja obsługi Návod k obsluze Návod na obsluhu Lietošanas pamācība Instrukcija Kasutusjuhend POL10/15 Bedienungsanleitung Operating instructions Mode d emploi Istruzioni d uso Manual de instrucciones Manual de instruções Gebruiksaanwijzing Brugsanvisning Bruksanvisning Bruksanvisning Käyttöohje

Részletesebben

Tartalom. Használt szimbólumok. Mûszaki adatok. Szimbólumok a készüléken LRP 1503 VRA

Tartalom. Használt szimbólumok. Mûszaki adatok. Szimbólumok a készüléken LRP 1503 VRA ÔÎĐ ďëđí ĘÎß Tartalom Használt szimbólumok...............133 Mûszaki adatok....................133 Az elsõ pillantásra..................134 Az Ön biztonsága érdekében..........135 Használati útmutató.................137

Részletesebben

Blade szerverek telepítési stratégiái meglévő adatközpontokba

Blade szerverek telepítési stratégiái meglévő adatközpontokba Blade szerverek telepítési stratégiái meglévő okba Írta: Neil Rasmussen 125. tanulmány 1. javított kiadás Vezetői összefoglaló A blade szerverek olyan energiasűrűséggel működnek, ami gyakorlatilag az összes

Részletesebben

Alacsony és közepes hőmérsékleten:45889 BÁZIS 95880 TÉRHÁLÓSÍTÓVAL Magas hőmérsékleten : 45889 BÁZIS 95881 TÉRHÁLÓSÍTÓVAL

Alacsony és közepes hőmérsékleten:45889 BÁZIS 95880 TÉRHÁLÓSÍTÓVAL Magas hőmérsékleten : 45889 BÁZIS 95881 TÉRHÁLÓSÍTÓVAL Alábbi dokumentum a vonatkozó termék adatlappal együtt érvényes. HEMPADUR MASTIC 45880/ HEMPADUR MASTIC 45881 Alacsony és közepes hőmérsékleten:45889 BÁZIS 95880 TÉRHÁLÓSÍTÓVAL Magas hőmérsékleten : 45889

Részletesebben

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ 1 dm Kft. ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ 2016. április 13. 2 TARTALOM TARTALOM... 2 1. BEVEZETÉS... 3 2. DEFINÍCIÓK... 4 3. ALAPELVEK A DM KFT. ADATKEZELÉSE SORÁN... 6 4. A SZEMÉLYES ADATOK KÖRE, AZ ADATKEZELÉS

Részletesebben

Fordulatszám 1/perc 11000 11000 290011000 21007500 Teljesítményfelvétel (> 110 V) 1400 (1300) Teljesítményleadás W 1010 1400 (1300) W 610 880 (800)

Fordulatszám 1/perc 11000 11000 290011000 21007500 Teljesítményfelvétel (> 110 V) 1400 (1300) Teljesítményleadás W 1010 1400 (1300) W 610 880 (800) Tartalom Használt szimbólumok............... 159 Mûszaki adatok.................... 159 Az elsõ pillantásra................... 160 Az Ön biztonsága érdekében.......... 161 Zaj és vibráció.....................

Részletesebben

Teljeítmény-nyilatkozat az építőipari termékhez StoPox KU 611

Teljeítmény-nyilatkozat az építőipari termékhez StoPox KU 611 1 / 5 Teljeítmény-nyilatkozat az építőipari termékhez StoPox KU 611 A terméktípus jelölőkódja PROD0865 StoPox KU 611 Alkalmazási cél EN 1504-2: Felületvédelmi termék bevonat védelem anyagok behatolása

Részletesebben