Ceglédi. az eredeti P A N O R Á M A. V. évfolyam, 5. szám március 11. panorama-online.hu ANNO 2007

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Ceglédi. az eredeti P A N O R Á M A. V. évfolyam, 5. szám 2011. március 11. panorama-online.hu ANNO 2007"

Átírás

1 az eredeti Ceglédi V. évfolyam, 5. szám március 11. P A N O R Á M A panorama-online.hu ANNO 2007

2

3 Ceglédi P A N O R Á M A Címlap 5 Kiadó: Panoráma Média Kft Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.: (53) panoramainfo@fre .hu cegledipanorama.hu Lapigazgató: Krizsán Ervin Tel.: (20) Megjelenés: minden páros hét pénteken Következő lapzárta: március 21. hétfő 16 óra Példányszáma: db ISSN Nyomdai munkák: START Nonprofit Kft., Nyíregyháza Felelős vezető: Balogh Zoltán vezérigazgató Kéziratot nem őrzünk meg és nem küldünk vissza. Fenntartjuk a jogot, hogy az olvasói leveleket szerkesztve adjuk közzé. Lapunk megjelenését támogatja: vegyenek el mindent, csak szabad sajtót adjanak, s nemzetem szabadsága, boldogsága fölött kétségbe nem esem; vagy nyomtatási szabadság, vagy a szabadság elnyomása. Út közép itt nincs! Én a sajtó szabadságára voksolok! Kossuth Lajos beszéde március 15-e nem csupán a forradalom kitörésének évfordulója, de 1990 óta a Magyar Sajtó napja is, a szabad magyar sajtóé. A 12 pont első bekezdése ugyanis a cenzúra nélküli, szabad sajtó igényét fogalmazta meg. Az elmúlt időszakban a médiatörvény hazai és nemzetközi fogadtatása előtérbe helyezte újra a kérdést: szabad-e hazánkban az újságírás. A sajtószabadság ugyanis két dolgot jelent, egyrészt a lakosság jogát a hiteles, igaz és teljes tájékoztatáshoz, és azt a jogot, hogy az újságíró, szerkesztő saját belátása szerint mindennemű politikai és gazdasági nyomástól függetlenül, megírhassa, ami történt. E két igény megkérdőjelezhetetlenül jogos. Mégis ma már sok fórumon elhangzik, a mindentől független és ezáltal felelőtlenné váló sajtómegnyilvánulások legalább ilyen károsak. A felelős sajtóorgánum önmagának állít fel mércét, és nem mások korlátaira van szüksége az igényességből, hitelességből, színvonalból nem engedhet. Ceglédi Panoráma szerkesztői számára a legfontosabb szempont az olvasók, Cegléd lakói hiteles és teljes tájékoztatása. Ennek érdekében ahogyan eddig úgy ezután is mindent meg kívánunk tenni. S szerencsére nem vagyunk egyedül. Itt az alkalom, hogy megköszönjük a bizalmat olvasóinknak, akik aktívan működnek közre, papíralapú lapunkban és internetes felületünkön a nehéz kérdések felvetésével, olvasói levelekkel, kezdeményezésekkel, biztató telefonokkal bombáznak minket naponta. Köszönjük a helyi cégeknek, vállalkozásoknak, akik lapunkat hirdetés vásárlásával támogatják, ezáltal lehetővé teszik a megjelentetést. Amíg vannak olyan emberek, akik bizalmukat belénk helyezik, hisznek a sajtónyilvánosság erejében, bíznak feddhetetlenségében, véleményüket vállalják, vagy támogatják a lap működését, addig nem hihetjük, hogy vége a sajtószabadságnak. KRIZSÁN ANETT Ceglédi Panoráma

4 6 Hírek Nemzetközi Nőnap Március 8-án a Nemzetközi Nőnapon a hölgyeké a főszerep. A város önkormányzata idén is színvonalas ünnepi műsorral várta a ceglédi hölgyeket, március 6-án a Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár Színháztermébe szervezett ünnepségre. földi László polgármester köszöntőjében üdvözölte a megjelenteket, akik zsúfolásig megtöltötték az intézmény színháztermét. Beszédében hangsúlyozta, hogy a nők odaadása, törődése semmi mással nem pótolható, legyen szó családról vagy nemzetről. Az est első felében Pere János a Magyar Köztársaság Ezüst érdemkeresztjével is kitüntetett dalénekes lépett színpadra, dalait Hegedűs Valér zongoraművész kísérte. A műsorában felcsendülő csárdásokat, magyar nótákat, régi magyar filmek dalait a nagyszámú közönség lelkes énekkel kísérte. Pere János vendég énekest is hozott magával S. Nagy Zsuzsa személyében, aki többek között Huszka Jenő és Kálmán Imre népszerű dalaival köszöntötte a hölgyeket. Az ünnepi műsor Kovács Kati Nem leszek a játékszered című összeállításával folytatódott. A töretlen népszerűségnek örvendő énekesnő közvetlenségével, temperamentumával pillanatok alatt belopta magát a közönség szívébe. Az Indián nyár, a Hull a hó a kéklő hegyeken, a Találkozás egy régi szerelemmel vagy a Most kéne abba hagyni című dalok s meganynyi ismert slágere csendült fel ezen az estén Koncz Tibor zeneszerző kíséretével, a közönség vastapsa közepette. Forrás:

5 Az év tanárai MÁRCIUS 4-ÉN KERÜLT SOR a ceglédi tanárok munkáját elismerő két egykori gimnáziumi tanárról elnevezett Tóth-Czifra Mihály és Velkey Imre díj átadására, melyet a Kossuth Gimnázium dísztermében adtak át. Az alapító Beck György emléklapokat, Hegedűs Ágota alpolgármester plaketteket adott át a díjazottaknak. Az év magyartanára Füle Bernadett ( Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola) és Germányiné Tündik Erika (Református Általános Iskola) lettek. Az év matematikatanára Mód Vilmosné, a Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola tanára és Major Judit, a Kossuth Lajos Gimnázium tanára lett. Képek: Kisfaludi István Megemlékezés A KOMMUNISTA DIKTATÚRA ÁLDOZATAIRA EMLÉKEZTEK február 25-én, pénteken az Uránia Mozi nagytermében. A köszöntőt Tótin Lóránt kabinetvezető mondta, majd színvonalas műsort nézhetett a közönség Pokolbéli víg napjaim -címmel az Unghváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola tanulóinak részvételével. Az irodalmi összeállítás Faludi György költő kényszermunkatáborban írott verseiből idézett részletekkel mutatta be táborbeli életet. Az ünnepség második részében Megyeri József tanár rövid bevezetője után Andrzej Wajda, Oscar díjas lengyel filmrendező Katyn című történelmi filmjét vetítették le.

6 Hírek Ötven új munkahely ÖTVEN ÚJ MUNKAHELYET TEREMTHET az a cég, amely még ez év első felében szeretné megkezdeni az aszfaltgyártást újonnan telepítendő üzemében, a ceglédi Ipari Park területén ben egy aszfaltkeverő üzem telepítéséről kezdett tárgyalásokat a Magyar Út- és Aszfaltépítő Kft. az önkormányzattal, a telephely végül az ipari park területén került kiválasztásra. Az aszfaltkeverőn túl aszfaltbedolgozó lánc is telepítésre kerül. Folyamatban vannak egyeztetések a várható megrendelésekről az önkormányzattal, a kistérséggel és a közútkezelővel, ami nagy segítség lesz az indulásnál mondta el a cég ügyvezetője, Zsile Géza. Temetkezési tilalom KÖZLEMÉNY JELENT MEG február 24-én a Várvag Kft. honlapján, melyben tájékoztatják a lakosságot, hogy a kezelésükbe tartozó sírkertekben, illetve Cegléd összes temetkezési helyén, a magas talajvízszint miatt a Ceglédi Kistérségi Népegészségügyi Intézet elrendelte a koporsós temetések, illetve rátemetések részleges tilalmát. Amíg a talajvíz két méter fölötti addig hamvasztás után urnában lehet sírba helyezni az elhunytakat. Az intézkedés gyakorlatilag egész Dél-Pest megyét érinti. Éjjel-nappali ügyelet: 06-20/ Cegléd, Kossuth tér 4. (a Piacnál) Tel: (53) Fax: (53) Adóellenőrzés A POLGÁRMESTERI HIVATAL ADÓCSOPORTJA közleményben hívta fel a lakosság figyelmét arra, hogy adóellenőrzést végeznek a magánszemélyek kommunális adója tekintetében. Az ingatlan tulajdonosokat, bérlőket felszólítják, hogy még az ellenőrzés megkezdése előtt jelentkezzenek be. A törvényi feltételek változásával ugyanis megszűntek az önkormányzat által biztosított mentességek, így a 70 éven felülieké is. Az új adóalanyoknak az ellenőrzés megkezdéséig türelmi időt adnak, addig nem kell késedelmi pótlékot fizetniük. Ha azonban a hiányosság az ellenőrzés során derül ki, akkor az adóhiány és az annak a felét kitevő adóbírság mellett a bejelentés elmulasztásáért is büntetés jár. Az első félévi kommunális adó megfizetésének határideje március 15-e. Tegyük együtt! A FENTI CÍMMEL SZERVEZ az Európai Önkéntesség évének jegyében a Magyar Vöröskereszt Pest megyében programokat az önkéntesség népszerűsítéséért február 23- án a ceglédi Kossuth Lajos Gimnáziumban a ceglédi és nagykőrösi szervezet tájékoztatót tartott öt középiskola diákjainak. A rendezvényen önkéntesektől tartottak élménybeszámolót, filmvetítéssel és játékos szituációs gyakorlatokkal hívták fel a figyelmet az önkéntes munka hasznosságára és szépségeire.

7 Hírek Utazás Kiállítás és Vásár A 34. UTAZÁS KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁRON az 'A' pavilon 208/C standon állított ki a hétvégén a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont a Kistérségi társulással karöltve. A kiállításon a ceglédi Bor és Laskafesztivált népszerűsítik, kisfilmmel, kóstolóval, de helyet kaptak a színes térségi kiadványok is, a Többcélú Kistérségi Társulás pedig a térség látnivalóit ábrázoló poháralátétekkel lepték meg az érdeklődőket. Novellák a Gyógyfürdőből NOVEMBERBEN HIRDETTE MEG a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont novellapályázatát A ceglédi gyógyfürdőben gyógyultam címmel. A győztes pályázók a fürdő szolgáltatásaiból összeállított értékes csomagot nyerhettek. Sok érdekes és tartalmas munka érkezett nem csak Ceglédről, más településekről is. Az első helyezést egy kitalált történetet Harminckettő címmel megfogalmazó ceglédi tanuló, Kerepesi Krisztina nyerte el. Rovásírásos táblák A JOBBIK CEGLÉDI SZERVEZETE a város Jászberény és Nagykőrös felőli bejáratánál is felállítja a székely-magyar rovásírásos helységnévtáblákat mondta el Korondi Miklós, jobbikos országgyűlési képviselő a barikad.hunak. Az önkormányzat legutóbbi ülésén fogadta el Pálinkás Miklós képviselő előterjesztését, így minden akadály elhárult Szegedi Csanád jobbikos parlamenti képviselő által meghirdetett misszió elől, melyben a településnevek útjelző táblákon rovásírással történő feltüntetését tűzték ki célul. Forrás: barikád.hu Még nincs döntés ZÁROLTA A KORMÁNY AZ ERRE SZÁNT pénz egy részét, így nem tudni kell-e majd és mennyi vízügyi hozzájárulást fizetniük idén a földtulajdonosoknak. adta hírül a CTV honlapján. A kormány korábban 4,6 milliárd forintot különített el erre a feladatra, a hírek szerint 15 %-al biztosan csökken az összeg. Erről is szó volt a Dél-Pest Megyei Vízgazdálkodási Társulat küldöttgyűlésén, ahol az előző évi beszámolókat, és az idei év céljait fogadták el. dr. Baranyi Klára fõorvos pszichiátriai és pszichoterápiás magánrendelése Cegléd, Magyar u. 14. Kedd - Csütörtök: óra Cegléd, Ady E. u. 16. Hétfõ: Albertirsa, Kossuth L. u. 22/1. péntek: óra Bejelentkezés:

8 Hírek Itt a farsang, áll a bál FEBRUÁR 26-ÁN FARSANGI FOGLALKOZÁSRA várták az olvasókat a Gyermekkönyvtár munkatársai. A délelőtti program bábelőadással kezdődött, majd a legfiatalabb olvasók diafilmvetítésen vehettek részt, míg idősebb társaik farsangi bohócot készítettek. Látássérültek bálja A CEGLÉD ÉS TÉRSÉGE LÁTÁSSÉRÜLTJEINEK Egyesülete megalakulása óta próbál színes programok szervezésével közösségi életet nyújtani tagtársainak. Hagyományosan része ennek az idén február 24-én, csütörtökön megtartott jelmezes farsangi bál, ahol zenével, fánkkal, süteménnyel varázsoltak jó hangulatot. A talpalávalót Berta András, az egyesület tagja szolgáltatta. Fogászat akár fúrás nélkül, hétvégén is. dr. Lakatos Balázs és dr. Sánta Mária magánrendelése Tel: Cegléd, Táncsics M.u.12. Ingatlanforgalmazás, értékbecslés európai színvonalon! Partner Ingatlan Tekintse meg kínálatunkat! Cegléd, Bercsényi u. 31. Tel: Farsang a Budai úti iskolában A FARSANGI IDŐSZAKOT HAGYOMÁNYOSAN a vidám lakomák, bálok, mulatságok, jelmezes felvonulások jellemzik. Mivel is kezdődhetne a farsangi bál? Iskolánkban a farsangi nyitótánc 30 éves múltra tekint vissza. E szép hagyomány ápolói a mindenkori nyolcadik osztályosok. Minden évben más tánccal lepik meg a közönséget, legyen az bécsi keringő, angol keringő, csárdás, rocky, jive. A farsang délutánja a sokheti előkészület tetőpontja. Az egyik tanterem átalakul gyönyörűen feldíszített bálteremmé. Az idén a palotásra esett a választás, mely a magyar nemesek, királyi, fejedelmi paloták tánca volt, és a században érte fénykorát. A táncot Dr. Mihálka Györgyné a Tetz Művészeti Iskola tanára tanította be, aki a próbák során nemcsak a tánclépések elsajátítására fektetett nagy hangsúlyt, hanem a megfelelő előadásmódra, az ünnepélyes bevonulásra, a bemutatkozásra is. A nyolc páros ünnepélyes, méltóságteljes tánca derűs, lovagias hangulatot varázsolt, melyet a közönség nagy tapssal jutalmazott. Ezután kezdetét vette a jelmezesek felvonulása és a táncos mulatság. Sokunk számára emlékezetes marad ez a délután. Máté Bálintné

9 Hírek Óvodai jótékonysági bál A SZÉCHENYI ÚTI ÓVODA JÓTÉKONYSÁGI bált rendezett a szülőknek és az óvoda támogatóinak az intézmény anyagi megsegítésére. A bál bevételét fejlesztő játékok és az udvari gumitégla vásárlására akarják felhasználni. A rendezvényen a szervezők, az óvoda dolgozói műsorral lepték meg a vendégeket. Tóth István kiállítása A TÁPIÓSZELEI BLASKOVICH MÚZEUMBAN március 5-én megnyílt a ceglédi Tóth István fotóművész Pillanatok című kiállítása. A nemzetközi fotókiállításokon szerzett díjak mellett az alkotó számos kitüntetés birtokosa. Megnyitó beszédében dr. Koltói Ádám egyetemi docens elemezte a képeket és Tóth István munkásságát. A kiállítás május 8-ig tekinthető meg, hétfő kivételével, naponta 9-17 óráig. Forrás: Cegléd központjában, a Mûvelõdési Ház mellett nm-es ÚJ ÉPÍTÉSÛ TÁRSASHÁZI LAKÁSOK légkondicionálóval, redõnnyel, választható bur kolattal és szaniterekkel, valamint riasztó, telefon és internet elakészítésekkel bruttó e Ft/nm áron eladók. Tel: 70/ Humántól a reálig A CEGLÉDI KOSSUTH MŰVELŐDÉSI KÖZPONT és Könyvtár Új tanulási formák gyermekeknek és fiataloknak program keretében rendezett, tehetséggondozó foglalkozásai lezárultak. A kiscsoportos (7 fős) foglakozásokon a Kutatók klubjában a reáltudományok iránt érdeklődők, a Hangtársulat klubban a zene, de a színjátszás, vers- és prózaírás iránt érdeklődő fiatalok is fejleszthették képességeiket. 15 éves a Cantate WENDLER TIBOR KARNAGY VEZETÉSÉVEL jubileumi koncertet adott február 26-án a Táncsics Mihály Általános Iskola ének-zene tagozatának gyermekkórusa a Városi Sportcsarnokban. Az előadás a Cantate műsorával kezdődött, majd a Fiorito kiskórus előadása után Erkel Ferencre emlékezve az iskola 4. osztályos tanulói palotást táncoltak. Vendégként fellépett az ötéves Holdviola együttes, amely táncosok koreográfiájának kísérete mellett ismert magyar népdalokat adott elő modern zenei formában. Fotó: Kisfaludi Forrás:

10 Bringán Kecskemétre A BAON.HU NEVŰ INTERNETES PORTÁL tudomása szerint az új Széchenyi terv forrást nyújthat a Kecskemét Cegléd közötti kerékpárút teljes megépítéséhez. Erről Kecskeméttől Ceglédig tekerhetnénk címmel számolt be. A valamivel több mint 30 kilométeres biciklipálya fele, a Nagykőrös és Kecskemét közötti szakasz már elkészült. Az érintett települések vezetői azon vannak, hogy lehetővé váljék a biztonságos kerekezés a másik 15 kilométeren is, ahogy azt eredetileg tervezték. Sport Olasz Nemzetközi verseny KÖZEL 80 ORSZÁG 200 versenyzője vett részt a Lugánóban megrendezett csapat és egyéni versenyen március 3-6-ig. A verseny erejét mi sem jelzi jobban, mint hogy Hong Kong és Szinga- Az akció tõl a készlet erejéig érvényes púr is képviseltete magát a hagyományosan erős európai nemzetek mel- lett. A csapatverseny során az elődöntőig simán meneteltek a magyar fiúk, majd az első helyen kiemelt németekkel ta- Hírek Számítástechnika tanfolyam lálkoztak. Igen kiélezett mérkőzésen 3:2 arányban sikerült győzedelmeskedni, úgy hogy 50 HÁTRÁNYOS HELYZETŰ FIATAL vett részt a az utolsó mindent eldöntő találkozón Ecseki Nándi Kossuth Művelődési Központ Új tanulási (képünkön), a Restart-Szuperinfó versenyzője formák című számítástechnika tanfolyamán, 3:2-re legyőzte a németek első emberét. mely február 28-án zárult le. A tanfolyam A döntőt Hong Kong-gal játszották a fiúk, de már célja olyan gyakorlati ismeretek átadása kicsit elfáradtak és 3:0-ás vereség lett a vége. volt, amelyek megkönnyítik az otthoni számítógép Ecseki Nándi a Restart-Szuperinfo versenyzője használatot, és a képzettséget nem lett a magyar csapat legeredményesebb tagja egy igénylő irodai munka elvégzésére is alkalmassá ezüst és egy aranyéremmel! tették a jelentkezőket. Eredmények: Serdülõ Fiú Csapat 2. Magyarország (Ecseki Nándor, Szu- di Ádám, Sablyán Gergely) Serdülõ páros: 1. Ecseki Nándor-Hugo Calderano (Brazil)

11 Izgalmas mérkőzések után A március 6-án megrendezett dupla fordulóval véget ért a évi XIV. Pákozdi Hús Teremlabdarúgó Bajnokság. A záró nap előtt még több nyitott kérdés volt, többek között az, hogy ki nyeri meg az idén a bajnokságot, illetve az alsóházban ki lesz az első. anap végére minden kérdésre választ kaptunk. Sok érdekes és izgalmas mérkőzést láthattak a sportcsarnokba kilátogató érdeklődők. A felsőház küzdelmeit és így a bajnokságot is a Pákozdi Hús csapata nyerte meg, veretlenül. Az alsóház első helyezettje, a Medosz csapata lett, az összes mérkőzését Sport megnyerve a rájátszásban. Összegzésül elmondható, hogy a torna végig sportszerű légkörben zajlott. Az alapszakasz és a rájátszás során 176 mérkőzésen gól esett, ami 6,6 gólátlagot jelent. Nem volt végleges kiállítás, öt perces büntetést csupán két esetben alkalmaztak a játékvezetők. Két perces kiállítás 60 esetben fordult elő, ami a 176 mérkőzés tükrében elfogadható mértékű. 1. Pákozdi Hús 28 pont - 2. PFB Electric Hungary 21 pont - 3. Mirror Fusion 17 pont A torna legidősebb játékosa: Bujdosó Sándor (Keverton) A torna legfiatalabb játékosa: Viniczai Viktor (Showder Club) - A torna leggyorsabb gólja: Kecskeméti József (12 mp. Pákozdi Hús) - A torna legsportszerűbb csapata: Showder Club - Az alsóház gólkirálya: Takács Ferenc - 25 gól (Pákó) - A felsőház gólkirálya: Kecskeméti József 41 gól (Pákozdi Hús) - Az alsóház legjobb csapata: Medosz Köszönet a bajnokság főtámogatójának, a Pákozdi Családnak, akik lehetővé tették 224 sportbarátnak azt, hogy három és fél hónapon keresztül hódolhassanak szenvedélyüknek, a FOCINAK. SZABÓ ATTILA 13

12 Újabb NB I/A győzelem Kössön Pannónia Alkony biztosítást! Fõ célja: - Ügyfeleink még életükben gondoskodhassanak végtisztességükrõl! - Megkímélhessék szeretteiket a temetés költségeitõl, és az azzal járó intézkedés terheitõl! Cím: Cegléd, Alszegi u. 55. Tel: , Figyelem! A BEAC-ÚJBUDA ELLENI GYŐZELMÜNK után febr. 27-én ellenfélként a Vasas Csata érkezett Ceglédre. Ősszel vendégként 35 pontos vereséget szenvedtünk tőlük, de reménykedtünk, hogy vissza tudunk vágni. A mérkőzés gyors tempóban kezdődött. Csapatunk saját stílusában kezdett: keményen védekeztünk és eredményesen támadtunk. Az első negyed 22:9-es eredménye el is döntötte a mérkőzés sorsát. Hogy mennyire csapatként működtünk mutatja, hogy az első félidőben gólpasszaink száma 8 volt, ellenfelünké 3, a mérkőzés végén pedig 14:5 volt ez az arány a javunkra. Emellett jó dobószázalékon is dobtunk. Mindenképp meg kell említenünk légiósainkat. Varda Daniela, aki rövid idő alatt nagyon jól beilleszkedett a csapatba, a mérkőzés egyik kiemelkedő személye volt 12 szerzett pontjával és 14 lepattanójával (double-double). Marta Dobrowolska pedig 20 pontjával, ebből 5 triplával a legeredményesebb játékos volt a pályán. Mellettük az egész csapat munkáját dicséret illeti, hiszen a mérkőzésen csapatunk minden tagja játéklehetőséget kapott és a 18 pontos magabiztos győzelem a tabellán feljebb rangsorolt csapat ellen optimizmusra ad okot a play-off és HEPP Kupa mérkőzések előtt. Ceglédi EKK - Vasas Csata 76 : 58 KÉT EGYMÁST KÖVETŐ GYŐZELMÜNK után reménykedve vártuk a március 2-ai mérkőzést. Igaz a mérce már magasabb volt, hiszen ellenfelünk az Atomerőmű KSC csapata évek óta középtabellás csapat, most is a 8 közé való jutásért harcol. Ősszel Szekszárdon kemény mérkőzésen, 20 pontos vereséget szenvedtünk tőlük. Most, itthon az első negyedet 5 ponttal elveszítettük, de a 2. negyedben majdnem egyforma volt a pontarányunk. A 3. negyedet is elveszítettük és a 4. negyedben is csak egál eredményt sikerült felmutatnunk a sokkal keményebben védekező szekszárdi csapat ellen. Ceglédi EKK : Atomerõmû KSC 76:87 Tankó-Walter és társa Kegyeleti kft. Éjjel-nappal ügyelet 06-20/ , 06-30/ TELJES KÖRÛ TEMETKEZÉSI SZOLGÁLTATÁS Cegléd, Alszegi út / (Régi kerékpárszaküzlet helyén)

13 Sport Bravúr a végjátékban A TEKE NB FORDU- LÓBAN A VASUTAS a Földeák TC-t fogadta a Teleki utcában. Nagyon fontos mérkőzés volt ez csapatunknak, mert szerettünk volna revansot venni az ősszel szoros játszmában elszenvedett vereségért. A Földeák a második helyen áll a tabellán és több jó játékossal is rendelkezik. Az első párban Szarka Péter és Rimóczi Zoltán játszott és szorosan, de mind a ketten nyertek. Középen Kovács Imre és Tukacs Attila lépett pályára. A mérkőzés ezen részében nem igazán ment a játék számunkra. 2:2. A végjátékra Varga István és Sápi Tamás indult. A párbaj azonban nem úgy alakult ahogy azt mi elterveztük. Az utolsó szett előtt már 77 fa volt a csongrádi csapat előnye, amit behozni szinte lehetetlen volt. Mikor már a közönség csomagolt és a műszerész is kezdte lekapcsolni a villanyokat, valami isteni szikra folytán játékosaink megtáltosodtak és sorban ütötték a szebbnél szebb találatokat. A szurkolók tomboltak a vendégek bepánikoltak és ennek köszönhetően 97 fát sikerült rájuk verni. Ezzel a csodálatos hajrával 5:3-ra győztünk 20 fával! RANDOS MIHÁLY Bő ceglédi éremtermés ISMÉT A RES- TART CVSE TS INTEGRÁL BIRKÓZÓ SZAK- OSZTÁLYA rendezte meg február 26-án a birkózók területi bajnokságát. Ezen Pest és Fejér megye tíz szakosztályának serdülő és diák korcsoportos versenyzői vettek részt. A 130 induló, köztük huszonhat ceglédi fiatal vívott egymással a Damjanich utcai Vasutas Sportcsarnokban. A ceglédi birkózók, most is kitettek magukért, hiszen 9 arany, 7 ezüst és 4 bronzérmet gyűjtöttek be. Ezen felül a Diák II. korcsoportban, amely kvalifikációs verseny is volt az országos bajnokságra a meghirdetett csapatversenyt is megnyerték az Érd és az Abony csapata előtt. Eredmények: Serdülõk (14-15 évesek) 35 kg. Baliga Lóránd I. 54 kg. Laki Zoltán I. 76 kg. Makula Ferenc V. Diák I. (12-13 évesek) 35 kg. Török Tamás III. 38 kg. Mohella Flórián II. 46 kg. Kovács Béla II. 50 kg. Lakatos Tamás I. Tóth Bendegúz II. Veres László III. 54 kg. Szirom Norbert I. 63 kg. Medgyes Tibor I. Kovács Gábor II. Diák II. ( évesek) 26 kg. Halmi Ronaldó III. 32 kg. Kovács Árpád I. Szivák József II. 38 kg. Medgyes Viktor I. Juhász Nándor II. 42 kg. Kecskeméti Szebasztián és Juhász András V. 46 kg. Dömök Péter II. 50 kg. Tauber István II. 58 kg. Palásti Richárd I. +69 kg. Deák Martin I. A legeredményesebb ceglédi versenyzőnek felajánlott serleget Kovács Árpád kapta, aki három mérkőzése alatt harmincnyolc technikai pontot csinált, míg rajta összesen egy pontot tudtak végrehajtani ellenfelei. SZŰCS ANDRÁS MADAI Csavar-Csapágy Kft Cegléd, Kinizsi út 21. Tel: 06-53/ , 06-53/ HORIX Kft Cegléd, Béke u. 30. Tel: 53/ Mob.: 20/ VÉSÉS, MARÁS - FOGAZÁS, KÖSZÖRÜLÉS - ESZTERGÁLÁS - HORIZONT ESZTERGÁLÁS HIDRAULIKA TÖMLÕ GYÁRTÁSA MINDEN GÉPTÍPUSHOZ TELJES MENETTARTOMÁNYBAN. Vállaljuk tehergépjármûvek, erõgépek és rakodógépek szervizelését, javítását, teljeskörû mûszaki vizsgáztatását! Cevízgép Kft. Cegléd, Mizsei út Tel: 20/ , 20/ ,

14 Sport A vezetőség elkötelezett A RESTART KFT-NEK KÖSZÖNHETŐEN stabil anyagi háttérrel indulhat a szezonnak NB IIes futball csapatunk. Ezt Horváth József az egyesület elnöke jelentette be azon a sajtótájékoztatón, melyen a csapatba igazolt új játékosokat mutatták be. A ceglédi sportot átfogóan támogató Restart Kft. ügyvezetője, Haskó Attila elnökként a szakosztály vezetését is átvette, de a régi támogatók is kitartanak a csapat mellett, mely szerencsés módon egy másik csapat visszalépése miatt, a tavalyi gyenge szereplés ellenére is az NB II-ben maradhatott. A vezetőség elkötelezettnek tűnik abban, hogy az új játékosokkal megerősített kerettel a tavalyi eredményt megfordítsák. Az edzőmérkőzéseken elért sikerek jelzik, a csapatnak jót tett az új játékosok igazolása, akik közül néhány az NB I-ből érkezett. A szakmai vezetés Ványi Zsolt kezében marad. - A pálya 1933-as felavatása óta nagy változtatások a sportlétesítményben az állagmegóváson túl nem történtek. Szeretnénk, ha az ingatlan sorsa hosszabb távra is rendezve lenne, Haskó Attila a pályát és környezetét is szeretné rendezni. A szezon sikere esetén tervünk, hogy az egyesület hosszabb távon a térség labdarúgó központja legyen. mondta el Horváth József. Haskó Attila szponzor-elnök és Ványi Zsolt edzõ Sebészeti - érsebészeti magánrendelés Dr. Király László sebész-érsebész szakorvos Rendelés helye: Cegléd, Rendelõintézet II. em. Ideje: kedd óra Bejelentkezés: 20/ , 30/ Jó kezdés a szezon nyitón A RESTART-CEGLÉDI VSE LABDARÚGÓ csapata március 4-én, idegenben lejátszotta a tavaszi idény első bajnoki mérkőzését. A kezdőrúgás után a ceglédi csapat támadó szellemben lépett fel, aminek köszönhetően a 13. percben egy középpályán történt labdaszerzést követően Medgyesi vezette a labdát az ellenfél kapuja felé, majd indította Balogot, aki 13 méterről a kapu bal alsó sarkába lőtt. Ezzel megszerezte első ceglédi gólját és a Cegléd javára a vezetést. Az első félidőt ceglédi mezőnyfölény jellemezte, több helyzettel, amelyek sajnos nem érettek góllá. Az ellenfél egyszer veszélyeztette kapunkat, igaz akkor komolyan, de a helyzet kimaradt. A második félidőben a középkezdés után Medgyesi hagyott ki egy szinte kihagyhatatlan helyzetet. Ezt követően a mezőnyben folyt a játék, különösebb gólveszély nélkül. A ceglédi csapat három helyen cserélt, Kenderes helyett Odrobéna, Balog helyett Juhász, Nagy T. helyett Ladiszlai lépett pályára. A Ceglédi VSE küzdelmes mérkőzésen megszerezte a három pontot és megkezdte a felzárkózást. A március 12-én 14:30 órakor kezdődő Restart-Ceglédi VSE DVSC DEAC mérkőzésre a belépés ingyenes lesz, várják a szurkolókat. BÕCS SPORT KFT - RESTART-CEGLÉDI VSE 0-1 Gólszerzõ: Balog Marcell (képünkön)

15 Ungvári show A BUDAPESTI KÖRCSARNOKBAN rendezték a hét végén a 46. Hungária Kupát, ami az olimpiai kvalifikációs sorozat egyik állomása, és egyben Világ Kupa verseny. A rangos viadalon 51 ország 330 férfi versenyzője lépett tatamira. Köztük négy ceglédi judoka harcolta ki az indulási jogot. A 60 kg-os Majer Tibor sajnos csak egy fordulót ment. Egy kazah versenyző győzte le. A 66 kg-os Ungvári Zoltán előbb iponnal vert egy amerikait, majd szoros csatában maradt alul francia riválisával szemben. Ahogy az már a verseny előtt is várható volt mind a ceglédiek, mind az egész magyar csapatból a 73 kg-ban induló Ungvári testvérek teljesítettek a legjobban. A legnépesebb 60 fős mezőnyben 5-5 ipon győzelemmel, fantasztikus judo show-val kápráztatták el a teltházas Körcsarnok közönségét. A 66 kg-ból felrándult Miklós sorrendben román, algériai, osztrák és ukrán judósok legyőzésével jutott az elődöntőbe, míg Attila német, osztrák, szerb és brazil versenyzőkön keresztül jutott el ugyanoda. Az elődöntőben mindkettőjükre japán ellenfél várt. Miklós két perc alatt elintézte a tavalyi VB 3. Awanót, míg Attilának egy kis szerencsére is szüksége volt, hogy vissza tudjon vágni a párizsi Grand Slam döntőben elszenvedett vereségért Rikinek. A japán judokát az aranypontért folyó Gábor hangol a VB-re! LITVÁNIÁBAN RENDEZTÉK, NYOLC ország részvételével a hagyományos Nemzetközi Látássérült versenyt. A verseny résztvevője volt a RESTART-CVSE 81kg-os paralimpiai bronzérmes versenyzője Vincze Gábor is. Az esemény főpróbája volt az április eleji paralimpiai kvalifikációs világbajnokságnak. Gábor mindhárom mérkőzését iponnal nyerte. Sorrendben lett, litván és a döntőben török versenyzőt legyőzve szerezte meg az aranyérmet. Reméljük, a Világbajnokságon hasonlóan jól szerepel majd. PUDA ANITA hosszabbításban szabálytalan fogásért leléptették. Így összejött a ceglédi álomdöntő, amely gyakorlatban mégsem zajlott le. Ugyanis Miklósnak, mivel 66 kg-ban jegyzik a világ ranglistán nem volt tétje a szereplésének, míg Attilának jól jött a győzelemért kapott 100 ranglista pont. A testvérek amúgy edzésen sem szoktak egymás ellen élesen küzdeni. Édesanyjuk külön kérése volt, hogy lehetőleg ne bántsák egymást. Így az aranyérem Attilának, az ezüst a sérülés miatt visszalépő Miklósnak, míg a himnusz mindkettőjüknek megérdemelten szólt. Az eredmény nagyságát jelzi, hogy más magyar nem tudott a dobogóra felkapaszkodni, s Baczkó Bernadett 2006-os győzelme óta most született először magyar győzelem e rangos viadalon. Fotó és videó anyag a oldalon található. PUDA ANITA Énekes István Emlékverseny 52. ALKALOMMAL RENDEZTÉK MEG az Énekes István Emlékversenyt Budapesten, ahol 51 szakosztály részvételével 125 versenyző indult. A RESTART-Ceglédi VSE Ökölvívó szakosztályát 2 versenyző képviselte a válogatott jellegű viadalon. Makula János második, Makula Sándor hátizom sérülése ellenére a harmadik helyen végzett. A mutatott teljesítmény alapján az Ökölvívó Szakszövetség vezetése a korosztályos válogatott keretbe beválogatta mindkettőjüket.

16 18 Át kell gondolni a civil kereteket Február végén fogadta el az önkormányzat Kulturális, Oktatási és Népjóléti Bizottsága az idei évben felosztható pályázati kereteket. Kulturális területen 3 milliót, a sportnál 20 milliót, egészségmegőrzésre és szociális célokra 2 milliót osztanak szét. míg némely pályázat esetében pogácsára és buszos kirándulásra is jutott, addig más pályázók nem is részesülhettek a keretből. A pályázatokra elnyerhető összegek néhány kivételtől eltekintve drasztikusan zsugorodtak, ez eleve megkérdőjelezi a megpályázott cél megvalósíthatóságát is. A sportegyesületeknél arányaiban kisebb elvonást hajtottak végre, így egyelőre talpon tudnak maradni, de rontja a civil szféra lehetőségeit a helyi vállalkozói támogatások válság miatti szűkülése is. Fésüs Ferenc bizottsági elnök elmondta, próbáltak a lehető legkörültekintőbben eljárni, minél szélesebb körrel megosztani azokat a lehetőségeket, amelyek a keretekben most rendelkezésre állnak. - A sportra fordított összeg látványosan csökken korábban még 40, majd 24 millió Ft volt, idén 20 millió Ft-ra zsugorodott. Több élvonalbeli sportcsapatunk van, de a város a támogatásukat illetően a mostani helyzetben szűk mozgástérrel rendelkezik, ezért inkább a tömegsportban és az utánpótlásban kell nagyobb felelősséget felvállalnunk. Kevésnek tartom azt is, hogy a több mint 5 milliárd forintos költségvetésben csak 2 millió jut a kultúrára egy olyan városban, ahol szép számmal akadnak országos ismertségű Politika művészek, előadók. A most elosztott keret még az előző testület által lett megfogalmazva, kiírását véleményem szerint át kell gondolni, mértékét lehetőség szerint növelni kell. Ha azonban a költségvetés mozgástere tovább csökken, akkor viszont szűkíteni kell a pályázati feltételeket is. A városi fenntartású intézmények, óvodák működéséhez kötődő pályázatok szerintem nem illenek bele ebbe a keretbe, nekik más úton kell segítséget adni. Pártfüggetlenül, széles körű egyeztetéssel, akár bevonva a korábbi bizottságok tagjait is újra kell gondolni a pályázati feltételeket. Egyértelműbbé kell tenni, és következetesen biztosítani kell, hogy a pénz ne süteményre, kirándulásokra, hanem igazán a kultúrára korlátozódjon, ténylegesen a művészek támogatására legyen felhasználva. mondta el az önkormányzat Kulturális, Oktatási és Népjóléti Bizottságának elnöke. Földi Áron LMP-s képviselő árnyalja a képet: - Felháborítónak tartom ebben a nehéz helyzetben, hogy a helyi médiumok számára kiírt keretet, miután már mindenki leadta pályázatát, egyszerűen megszüntették, majd a Mozaik újságot működtető Vassily Kft-t 100 ezer Ft-os bújtatott támogatáshoz juttatták egészségügyi cikkek megjelentetése ürügyén. Míg nem találunk forrást valódi mérhető eredménnyel járó pályázatokhoz,

17 addig ne támogassunk piaci cégeket! A jövőben a politikai pártokhoz kötődő egyesületek, gazdasági társaságok és az önkormányzati képviselők pályázaton való indulását ki kell zárni. Az olyan pályázatokat pedig, amelyek haszontalanok vagy eredményük nem mérhető hátrébb kell rangsorolni. mondta el az ellenzéki képviselő. A Gazdasági Bizottság a városfejlesztési és idegenforgalmi keret pályázatairól ezen a héten dönt. KE Gubody díj nem lesz IMMÁR HAGYOMÁNYOSAN A MÁRCIUS 15-ei városi ünnepségek idején kerül átadásra a Gubody Ferenc Díj, mellyel a város szellemi, anyagi gyarapodásáért, a közéletért folytatott kiemelkedő, vagy huzamos időn át tartó tevékenységet díjazzák. Az ban alapított díjat az első néhány évben többízben hárman is megkapták től évente csak egy fő vehette át a pénzjutalommal is járó kitüntetést. Az idén azonban elmarad a díj átadása. A miértről kérdeztük Hegedűs Ágota alpolgármestert: -Az önkormányzati rendelet szerint a Gubody díj adható, de nem kötelező minden évben, mint ahogy korábban is volt rá példa két évben is. A képviselő testület úgy döntött, hogy 2011-ben nem adja ki a díjat. Olvasói levél Teljes a sötétség TISZTELT SZERKESZTŐSÉG! Talán Önök ismernek olyan illetékest, aki választ tudna adni egyszerű kérdésemre: Nagyon szép és dicséretes tett volt a városvezetés részéről a vasútállomás előtti parkoló kiépítése, bekamerázása, fásítása stb. Itt jön a kérdésem: a térvilágítás miért nem működik már hónapok óta. Éjszaka, hajnalban teljes a sötétség a parkolóban. Akkor alapvetően a kamerák sem látnak semmit (gondolom nem infra kamerák). Gondolom ez nem csak nekem tűnt eddig fel. Tisztelettel: KOVÁCS SÁNDOR TISZTELT CEGLÉDI PANORÁMA OLVASÓ! A P+R parkoló építés II. ütemének a projekt vezetőjeként (az I. ütemet a MÁV Zrt. bonyolította) a térvilágítással kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatom: A térvilágításhoz szükséges mérőhely, a P+R parkoló építés I. ütem építésekor került elhelyezésre. A II. ütem építésekor az I. ütemben lefektetett hálózathoz csatlakozóan alakították ki az elektromos rendszert. Utólag derült ki, hogy a II. ütem építésénél a közvilágítási kandeláberek mindegyike nem lett leföldelve, csak az első oszlop. A DÉMÁSZ Zrt. nyilatkozata alapján a rendszert csak akkor tudja feszültség alá helyezni, ha a hiányzó földelések elkészülnek. A kivitelezőt felszólítottuk a hiányzó földelések elkészítésére, amit várhatóan hamarosan elkészít. Üdvözlettel: TOMASOVSZKI TAMÁS - projekt csoport 2700 Cegléd, Összekötõ u. 41 ÉP-TÜ-KER Kft. AJÁNLATUNK: T: 53/ T/F: 53/ Használt holland, angol, olasz ruhák 20% Vékony akác, vegyes fa: Ft/q - Vastag akác: 2400 Ft/q Bükk (hasított): 2100 Ft/q - Német brikett: 6200 Ft/q - Hullámpala 160 x 100: 2400 Ft/db - Színes lemez: Ft/nm Kuka 100 l-es: 7000 Ft/db - Vas taliga: 7900 Ft/db - Csatorna 10 % Drótfonat 10 % - Kerti WC: Ft/db Az árak az ÁFÁT tartalmazzák. Nyitvatartás: H-P 8-16, Szo 8-12

18 20 Nem volt ebéd az iskolákban Minden előzetes figyelmeztetés nélkül múlt csütörtökön március 3-án nem kaptak a szakközépiskolák tanulói ebédet, mert a beszállító Hungast Kft. a megyei önkormányzat felhalmozódott tartozása miatt nem volt hajlandó tovább szolgáltatni. A tanulók, akik a havi menzát még hó elején rendezték, nem sokkal ebédidő előtt tudhatták csak meg a hangosbemondó rövid tudósításából, hogy nem lesz ebéd. akinek volt egy kis zsebpénze, az nem maradt éhen, mert átmenetileg a büfében gyorsan átálltak a rendkívüli állapotra, de sokan költőpénz híján éhen maradtak. Kérték a diákokat, hogy a következő napra mindenki maga gondoskodjon ebédről, talán addig megoldást talál az iskola. Végül erre nem volt szükség, mert a helyi önkormányzat dicséretesen gyorsan reagált a helyzetre és péntekre Földi László polgármester saját hatáskörben megoldotta az intézmények étkeztetését. A fennálló helyzet a megyei fenntartású intézményeket, tehát Cegléden a Közgazdasági Szakközépiskolát, a Kossuth Lajos Gimnáziumot, Unghváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolát és a Török János Mezőgazdasági és Egészségügyi Szakképző Iskolát, valamint a Dózsa Kollégiumot érintik. Mint a Pest Megyei Önkormányzat közleményéből megtudható a megyében összesen 18 intézményben maradtak közétkeztetés Politika nélkül a diákok, szám szerint 2872 tanuló. A szolgáltatás felfüggesztésének időtartama egyelőre határozatlan, tárgyalások folynak a szolgáltatóval a helyzet rendezésére,...a befizetett étkezési díjak pedig jóváírásra kerülnek. így a közlemény. Az érintett intézmények nem is számítanak a probléma gyors rendezésére. Neve elhallgatását kérő informátorunk szerint az iskoláknak be kell arra az egyébként a mostani beszállító előtt jól működő gyakorlatra állniuk, hogy maguk oldják meg az étkeztetést. Van olyan intézmény, ahol ez nem is nehéz. Az Unghváry László Kereskedelmi Szakközépiskola például nagy tankonyhával rendelkezik, így hétfőtől maga oldotta meg a diákok étkeztetését. A Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola igazgatója, Tóth Géza pedig lapunknak azt nyilatkozta, hogy erre a hétre a megyei önkormányzat a Sodexho által biztosította az ebédeltetést, tudomása szerint a többi érintett középfokú iskolába is ők szállítanak. A megyei intézményeknél azonban nem csak az étkeztetési cég felé, hanem közműszolgáltatók felé is elmaradások vannak. Sőt, az óraadó tanárok még tavalyi illetményeiket sem kapták meg. KEA

19 Olvasói levél Melyik iskolákba járnak Tisztelt Főszerkesztő Úr! Iskolánk, a Gubody Ferenc Szakképző Iskola a Ceglédi Kék Újság március 2-i és a Ceglédi Panoráma február 25-i számában megnevezésre került a bűnügyi krónikában, ezért tantestületünk közösen úgy döntött, hogy levélben reagál az ominózus cikkben leírtakra. Iskolánk felvállalta a hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű, veszélyeztetett, egyes iskolákban magatartási vagy tanulmányi problémák miatt nemkívánatos, kudarcra ítélt diákok tanítását, nevelését. Tanulóink többségének énképe, önértékelése gyakran sérült, sokan hordozzák magukban a korábban szerzett traumákat, pszichés terheket. Általában pozitív magatartásmintáik hiányosak, vagy szűkösek. Konfliktusmegoldási sémáik az átlagnál szegényebbek, szükségük van a segítségre, a megerősítésre, a problémamegoldások helyes útjainak közös keresésére, a megfelelő empátiára, a gyakran hiányos szeretetkapcsolataik fejlesztésére, a családi háttérproblémák megfelelő kezelésére, a korábbi iskolákban megélt kudarcaiknak és háttérproblémáiknak kiderítésére, megoldására, sajátos, szegényes kommunikációs eszköztáruk fejlesztésére, az 5-6 gyermekes, vagy a tanyán Ft-ból élő családok segítésére, a gyakran alulmotivált személyiség energetizálására, önmaguk és a szűkebbtágabb környezet és a törvények elfogadására, a tanárok gyakran speciális, egyénre szabott foglalkozásainak kidolgozására Tantestületünk minden tagja nap mint nap megfeszített erővel igyekszik a fent említett munkát elvégezni. Aki dolgozott már problémás gyerekekkel, az tudja, mit jelent ez. Ezt a kihívást csak szívünk melegével, időnként energiát, időt és gyakran anyagi áldoza- tot nem kímélve végezzük. Tanulóink közül sokan változtak, javult a magatartásuk, a felzárkóztató képzésben résztvevők közül sokan középiskolában vagy szakiskolában tanulnak tovább. Szeretnénk, ha többen eljutnának közülük egyetemre, főiskolára is. Céljaink közé tartozik, hogy önmegvalósító emberként illeszkedjenek be a munka világába. Iskolánk minden segítséget szívesen vett és vesz annak érdekében, hogy céljainkat megvalósíthassuk. Tanáraink önérzetét, igazságérzetét, munkába fektetett hitét viszont sérti a fent említett cikk, amely emberileg, jogilag, szakmailag az újságírói etikai kódexet figyelmen kívül hagyva, nem elegáns módon név szerint említette iskolánkat egy bizonyos probléma esetén. A korábban megjelent újságok bűnügyi rovataiban említett fiatalok vajon melyik iskolákba járnak? Azokat miért nem nevezték meg? GUBODY FERENC SZAKKÉPZŐ ISKOLA tantestülete

20 22... atermészeti katasztrófa helyszínén, mint egy hurrikán után mindenfelé méteres, 50 év feletti nyárfák hevernek egymásra döntve, megtördelve. Az irtás magánterület részén érték tetten R. Péter maglódi favágó vállalkozót, aki a kiérkező rendőröknek egy papírt lobogtatott. Mint mondta, a budapesti tulajdonos, V. Vilmos tudtával, hatósági engedély birtokában végzi az irtást. A papírok tüzetes átvizsgálása után azonban, hamar kiderült, hogy Ökológiai pusztítás az Ugyerben Március 4-én szombaton délelőtt a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a Ceglédi Rendőrkapitányság lakossági bejelentésre kiérkező képviselői közös ellenőrzésen érték tetten azt a néhány favágót, akik az Ugyer egyik legszebb, fás területét néhány nap alatt gyakorlatilag letarolták. Az elpusztított hektárnyi terület nagyobbik része állami tulajdonú Natura 2000-es védett terület. A szakszerűtlenül kivágott egymás hegyén-hátán heverő, tördelt fák értéke faanyagként is több millió forint, a természeti környezetben, az állatvilág természetes lakóhelyében elkövetett pusztítás felbecsülhetetlen értékű.

KULTURÁLIS, OKTATÁSI ÉS NÉPJÓLÉTI BIZOTTSÁG

KULTURÁLIS, OKTATÁSI ÉS NÉPJÓLÉTI BIZOTTSÁG hirdet a Kulturális és tudományos keretből elnyerhető támogatásra. A felosztható keretösszeg: 3 millió Ft. 1. A 2012. évben megvalósítandó ünnepi rendezvényekre, eseményekre, kiemelten az irodalmi, történelmi,

Részletesebben

B KATEGÓRIÁS ÉS SZABADIDŐS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

B KATEGÓRIÁS ÉS SZABADIDŐS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG B KATEGÓRIÁS ÉS SZABADIDŐS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG országos tollaslabda versenyek kiírása 2014. április 5-6. Nemzeti Közszolgálati Egyetem, BUDAPEST 1. A verseny célja: A B Kategóriás Országos Bajnokság hagyományteremtő

Részletesebben

2014 év. Környezettisztasági hét

2014 év. Környezettisztasági hét 2014 év Környezettisztasági hét 2014. 04.10. Évek óta hagyományos program áprilisban a Kőszár-hegymenet, melyet egy takarítási akció előz meg. A környezettisztasági hét célja településünk szebbé tétele,

Részletesebben

Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről

Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről 2014 Szabó Tiborné Az egyesület elnöke Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről Az egyesület jogállása: A polgárőrség önálló civil

Részletesebben

Szakmai beszámoló. 2012/2013-as idény őszi szezon. TÁPIÓSZECSŐ F.C. U-15 korosztályos utánpótlás labdarúgó csapat. Készítette: Szathmári Márton

Szakmai beszámoló. 2012/2013-as idény őszi szezon. TÁPIÓSZECSŐ F.C. U-15 korosztályos utánpótlás labdarúgó csapat. Készítette: Szathmári Márton Szakmai beszámoló TÁPIÓSZECSŐ F.C. U-15 korosztályos utánpótlás labdarúgó csapat 2012/2013-as idény őszi szezon Készítette: Szathmári Márton korosztályos edző Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Előzmény...

Részletesebben

Részvétel a évi Riói Nyári Olimpiai Játékokon

Részvétel a évi Riói Nyári Olimpiai Játékokon Részvétel a 2016. évi Riói Nyári Olimpiai Játékokon Előterjesztő: Komáromi Tibor szakmai igazgató Az előterjesztést az MBSZ Elnöksége 2016. július 6-i ülésén 30/2016. számú határozatával elfogadta. 1 A

Részletesebben

U13 lány Badó László régió Felsőház

U13 lány Badó László régió Felsőház 2017. május 2-7. között számos mérkőzést játszottak a Kesis kézilabdacsapatok. Az U13 leány csapat biztosra vehette volna a bajnoki győzelmet, ám így is nagy eséllyel indulnak a döntő mérkőzéseken. U13

Részletesebben

Készült: a beledi polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében 2012. május 24-én (csütörtökön) 16,00 órakor megtartott képviselő-testületi ülésen.

Készült: a beledi polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében 2012. május 24-én (csütörtökön) 16,00 órakor megtartott képviselő-testületi ülésen. Beled Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 4/2012. szám JEGYZŐKÖNYV Készült: a beledi polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében 2012. május 24-én (csütörtökön) 16,00 órakor megtartott képviselő-testületi

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. a Fiedler Ottó Sportegyesület 2014 évi tevékenységéről. Ó z d, 2015. február 19. Fiedler Ottó Sportegyesület Elnöke

TÁJÉKOZTATÓ. a Fiedler Ottó Sportegyesület 2014 évi tevékenységéről. Ó z d, 2015. február 19. Fiedler Ottó Sportegyesület Elnöke TÁJÉKOZTATÓ a Fiedler Ottó Sportegyesület 2014 évi tevékenységéről Ó z d, 2015. február 19. Előterjesztő: Fiedler Ottó Sportegyesület Elnöke Egyesületünk rövid bemutatása: 1906-ban Ózdon épült fel Közép-Európa

Részletesebben

2014 RKSZ Önvédelmi Nemzetkőzi Kupa

2014 RKSZ Önvédelmi Nemzetkőzi Kupa 2014 RKSZ Önvédelmi Nemzetkőzi Kupa Amatőr és Profi Meghívásos Nyílt Verseny VERSENYKIÍRÁS A verseny célja: - a 2014 évi RKSZ II. önvédelmi Nemzetkőzi Kupa bajnoki címek eldöntése - a Magyar és Nemzetkőzi

Részletesebben

Rétság Városi Sport Egyesület

Rétság Városi Sport Egyesület - Rétság Városi Sport Egyesület - Részlet az alapszabályból: A Rétság Városi Sport Egyesület az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény alapján önállóan m köd társadalmi szervezet. Az egyesület a

Részletesebben

Lássuk az eredményeket!

Lássuk az eredményeket! 2012. április 28-29. között került megrendezésre az idei évi Ifjúsági, Junior, Masters Fekvenyomó Magyar Bajnokság, Jánoshalmán. 3 héttel a Fekvenyomó Világbajnokság előtt, sokaknak ez volt az utolsó verseny,

Részletesebben

Bemutatkozás. dksi.hu. A KONTENT-DKSI Cycling Team

Bemutatkozás. dksi.hu. A KONTENT-DKSI Cycling Team Bemutatkozás A KONTENT-DKSI Cycling Team Az országúti kerékpársport Debrecenben sikeres múltra tekinthet vissza. Számos válogatott szereplés, OB győzelmek, rangos külföldi versenyeken való eredményes részvételek

Részletesebben

Dabasi. helyzet. Dabason az U-11, U-13 megyeválogatott. A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehető séget kínál.

Dabasi. helyzet. Dabason az U-11, U-13 megyeválogatott. A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehető séget kínál. Dabasi - helyzet Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványa I. évfolyam. 16. szám Dabason az U-11, U-13 megyeválogatott A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehető séget kínál. Csapataink,

Részletesebben

REKLÁMAJÁNLAT. Az Alba Fehérvár NB I-es férfi kosárlabda csapata Székesfehérvár egyik legrégebbi, s egyben legsikeresebb, legnépszerűbb együttese.

REKLÁMAJÁNLAT. Az Alba Fehérvár NB I-es férfi kosárlabda csapata Székesfehérvár egyik legrégebbi, s egyben legsikeresebb, legnépszerűbb együttese. REKLÁMAJÁNLAT Az Alba Fehérvár NB I-es férfi kosárlabda csapata Székesfehérvár egyik legrégebbi, s egyben legsikeresebb, legnépszerűbb együttese. A csapat négyszeres magyar bajnok, háromszoros Magyar Kupa

Részletesebben

Zala Megyei Diáksport Szövetség 2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ V-VI. KORCSOPORT - FIÚ ZALAEGERSZEG 2015.01.31-02.01.

Zala Megyei Diáksport Szövetség 2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ V-VI. KORCSOPORT - FIÚ ZALAEGERSZEG 2015.01.31-02.01. Zala Megyei Diáksport Szövetség 2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ V-VI. KORCSOPORT - FIÚ ZALAEGERSZEG 2015.01.31-02.01. 1 RÉSZTVEVŐ CSAPATOK Ssz. Megye: Iskola: Település: 1 Baranya 2 Bács-Kiskun Pécsi

Részletesebben

1. A képzés kezdésének pontos időpontja, helyszíne: 2003. július 16-21. Dunapataj Szelidi tó Kastély u. 15.

1. A képzés kezdésének pontos időpontja, helyszíne: 2003. július 16-21. Dunapataj Szelidi tó Kastély u. 15. Szakmai beszámoló a kerületi kortárssegítő képzésről 1. A képzés kezdésének pontos időpontja, helyszíne: 2003. július 16-21. Dunapataj Szelidi tó Kastély u. 15. 2. A képzés további időpontjai és helyszíne:

Részletesebben

Kecskeméti Olimpiai Barátok Bóbis Gyula Köre. Kecskeméten lobogott az olimpiai láng 1972

Kecskeméti Olimpiai Barátok Bóbis Gyula Köre. Kecskeméten lobogott az olimpiai láng 1972 Kecskeméti Olimpiai Barátok Bóbis Gyula Köre Kecskeméten lobogott az olimpiai láng 1972 Az újkori olimpiák történetében 1936 után második alkalommal 1972. augusztus 19-én haladt át ismét Kecskeméten az

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. a Fiedler Ottó Sportegyesület tevékenységéről. Ó z d, április 30. Előterjesztő: Fiedler Ottó Sportegyesület Elnöke

TÁJÉKOZTATÓ. a Fiedler Ottó Sportegyesület tevékenységéről. Ó z d, április 30. Előterjesztő: Fiedler Ottó Sportegyesület Elnöke TÁJÉKOZTATÓ a Fiedler Ottó Sportegyesület tevékenységéről Ó z d, 2014. április 30. Előterjesztő: Fiedler Ottó Sportegyesület Elnöke Egyesületünk rövid bemutatása: 1906-ban Ózdon épült fel Közép-Európa

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2004. év május 24.-i ülésére Tárgy: A közterületek tisztántartásáról és a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról

Részletesebben

Dunavecse Város Önkormányzat Képviselő Testületének. 2013. évi M U N K A T E R V E

Dunavecse Város Önkormányzat Képviselő Testületének. 2013. évi M U N K A T E R V E Dunavecse Város Önkormányzat Képviselő Testületének 2013. évi M U N K A T E R V E 2013. január 30. (szerda) 15 óra 2.) Javaslat a városi rendezvények, ünnepségek előkészítésére vonatkozó elképzelések pontosítására,

Részletesebben

Lakossági fórum TÁRSASHÁZAK BEKÖTÉSI MÉRŐ (FŐMÉRŐ) NÉLKÜL A MINŐSÉGI SZOLGÁLTATÁSHOZ RENDEZETT ÁLLAPOTOKRA VAN SZÜKSÉG

Lakossági fórum TÁRSASHÁZAK BEKÖTÉSI MÉRŐ (FŐMÉRŐ) NÉLKÜL A MINŐSÉGI SZOLGÁLTATÁSHOZ RENDEZETT ÁLLAPOTOKRA VAN SZÜKSÉG ÖNKORMÁNYZAT Lakossági fórum TÁRSASHÁZAK BEKÖTÉSI MÉRŐ (FŐMÉRŐ) NÉLKÜL A MINŐSÉGI SZOLGÁLTATÁSHOZ RENDEZETT ÁLLAPOTOKRA VAN SZÜKSÉG Közmeghallgatás keretében adtak tájékoztatást a BÁCSVÍZ Zrt. vezető szakemberei

Részletesebben

Rakamaz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2012. (XII.19.) önkormányzati rendelete

Rakamaz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2012. (XII.19.) önkormányzati rendelete Rakamaz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2012. (XII.19.) önkormányzati rendelete a helyi hulladékkezelési közszolgáltatás rendjéről, a köztisztasággal kapcsolatos egyes kérdésekről és a közszolgáltatás

Részletesebben

Képújság rovatai. Civil szervezetek, egyesületek hírei, Önkormányzati hírek. Kisebbségi Önkormányzati hírek, Közérdekű információk,

Képújság rovatai. Civil szervezetek, egyesületek hírei, Önkormányzati hírek. Kisebbségi Önkormányzati hírek, Közérdekű információk, 2017.07.11. Képújság rovatai Önkormányzati hírek Kisebbségi Önkormányzati hírek, Intézmények aktuális közleményei, Rendezvények, programok, Civil szervezetek, egyesületek hírei, Közérdekű információk,

Részletesebben

J e l e n t é s. Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat alapító okiratának módosítása megtörtént.

J e l e n t é s. Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat alapító okiratának módosítása megtörtént. Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. J e l e n t é s a lejárt határidejű testületi határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat két ülése közötti időszak fontosabb eseményeiről

Részletesebben

Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2012. (II.29.) rendelete

Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2012. (II.29.) rendelete Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2012. (II.29.) rendelete a települési szilárd és folyékony hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás kötelező igénybe vételéről és a szelektív hulladékgyűjtésről

Részletesebben

FALU - KÉP. Falunap 2008 2008 JÚNIUS C SERKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA

FALU - KÉP. Falunap 2008 2008 JÚNIUS C SERKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA FALU - KÉP C SERKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA 2008 JÚNIUS Falunap 2008 2 OLDAL FALU - KÉP Az alábbi névsor két helybéli, egykori urán kutatása alapján készült úgy, hogy alapját még az azóta elhunyt

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó T Á J É K O Z T A T Ó az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club tevékenységéről Ózd, 2011. április 21. Előterjesztő: Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság Elnöke Club Előkészítő: Ózdi Súlyemelő és Fitness Ügyvezető

Részletesebben

Tápióság Községi Önkormányzat Képviselő-testületének április 16-án, 18 órakor megtartott rendkívüli ülésének. j e g y z ő k ö n y v e

Tápióság Községi Önkormányzat Képviselő-testületének április 16-án, 18 órakor megtartott rendkívüli ülésének. j e g y z ő k ö n y v e Tápióság Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. április 16-án, 18 órakor megtartott rendkívüli ülésének j e g y z ő k ö n y v e 51/2009. sz. képviselő-testületi határozat: Jegyzőkönyv hitelesítők

Részletesebben

T A R T A L O M M U T A T Ó

T A R T A L O M M U T A T Ó TARTALO M M UTAT Ó 1. Beszámoló Szentgotthárd Város Önkormányzata 2009. évi költségvetésének I-III. negyedéves teljesítéséről. 2. A fizetőparkolók működésének és igénybevételének rendjéről szóló rendelet

Részletesebben

(egységes szerkezetben)

(egységes szerkezetben) 1 Székkutas Község Önkormányzat Képviselőtestületének 7/1999./V. 26./ Ktr. számú rendelete a települési szilárd hulladékok kezelésével kapcsolatos kötelező közszolgáltatás igénybevételéről (egységes szerkezetben)

Részletesebben

POLGÁRMESTERE. Készült a 2013. december 11-i képviselő-testületi ülésre! Készítette: dr. Varga Dorina önkormányzati referens

POLGÁRMESTERE. Készült a 2013. december 11-i képviselő-testületi ülésre! Készítette: dr. Varga Dorina önkormányzati referens BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI POLGÁRMESTERE ÖNKORMÁYZAT Készült a 2013. december 11-i képviselő-testületi ülésre! Készítette: dr. Varga Dorina önkormányzati referens Tárgy: Javaslat az Összefüggések Alapítvány

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Vitnyéd Község Önkormányzat október 26.-án tartott soros ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Vitnyéd Község Önkormányzat október 26.-án tartott soros ülésén. J E G Y Z Ő K Ö N Y V 13/2010. Készült: Vitnyéd Község Önkormányzat 2010. október 26.-án tartott soros ülésén. Jelen vannak: Tóth Kálmán polgármester Kis-Tóth István alpolgármester Horváth Zsuzsanna Ivancsics

Részletesebben

MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ 1/162-1/2015/I. Ea: Varga Erika Tárgy: Czirbus Gábor alpolgármester tájékoztatója az előző ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról, eseményekről.

Részletesebben

A MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM VÉGREHAJTÁSÁNAK ÉRTÉKELÉSE 2010/2011. tanév ÁLTALÁNOS ISKOLÁK

A MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM VÉGREHAJTÁSÁNAK ÉRTÉKELÉSE 2010/2011. tanév ÁLTALÁNOS ISKOLÁK A MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM VÉGREHAJTÁSÁNAK ÉRTÉKELÉSE 2010/2011. tanév ÁLTALÁNOS ISKOLÁK Aranyhíd Nevelési-Okatási Integrációs Központ 2. sz. melléklet A Ktv.40 /11/ alapján, mint önkormányzati fenntartású

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület április 25-i ülésére a lejárt határidejű határozatokról

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület április 25-i ülésére a lejárt határidejű határozatokról Városi Önkormányzat Polgármesterétől, Jegyzőjétől H-2740 Abony Kossuth tér 1. Telefon/fax: (53) 360-010 Előterjesztés készítésében részt vett: Titkárság Településfejlesztési Osztály Gazdasági Osztály Hatósági

Részletesebben

NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 9485 NAGYCENK, GYÁR UTCA 2. A NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 2017-ES TEVÉKENYSÉGE

NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 9485 NAGYCENK, GYÁR UTCA 2.   A NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 2017-ES TEVÉKENYSÉGE A NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 2017-ES TEVÉKENYSÉGE Egyesületünknek 2017-ben is sikeres, eredményekben és eseményekben gazdag éve volt. Egyesületünk 2017-ben 4 szakosztállyal működött: - labdarúgás - asztalitenisz

Részletesebben

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a Kulturális

Részletesebben

Rakamaz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2014. (XII.30.) önkormányzati rendelete

Rakamaz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2014. (XII.30.) önkormányzati rendelete Rakamaz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2014. (XII.30.) önkormányzati rendelete a helyi hulladékkezelési közszolgáltatás rendjéről, a köztisztasággal kapcsolatos egyes kérdésekről és a közszolgáltatás

Részletesebben

KARÁCSONY SÁNDOR ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA IGAZGATÓJA. a Képviselő-testülethez

KARÁCSONY SÁNDOR ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA IGAZGATÓJA. a Képviselő-testülethez KARÁCSONY SÁNDOR ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA IGAZGATÓJA 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 6. /Fax: (54) 531 008 E-mail: muvhfold@t-online.hu Iktatószám: /2013. 13. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez

Részletesebben

Úszó ob: Gyurta-tripla, Milák Kristóf Cseh Lászlót legyőzve a vb-n

Úszó ob: Gyurta-tripla, Milák Kristóf Cseh Lászlót legyőzve a vb-n http://fina-budapest2017.com/hu/hirek/421/uszo-ob-gyurta-tripla-milak-kristof-cseh-laszlot-legyozve-a-vb-n Úszó ob: Gyurta-tripla, Milák Kristóf Cseh Lászlót legyőzve a vb-n 2017.04.22. 20:09 CET Véget

Részletesebben

KIEMELT JELENTŐSÉGŰ RENDEZVÉNYEK, PROGRAMOK 2002-2006-OS CIKLUSBAN.

KIEMELT JELENTŐSÉGŰ RENDEZVÉNYEK, PROGRAMOK 2002-2006-OS CIKLUSBAN. KIEMELT JELENTŐSÉGŰ RENDEZVÉNYEK, PROGRAMOK 2002-2006-OS CIKLUSBAN. 1.Lakóhelyi Környezet és településfejlesztés 2002. október - november. - Lakossági összefogással, gyalogos utak építése ill. felújítása

Részletesebben

XVII. Közbiztonsági Rendezvénysorozat

XVII. Közbiztonsági Rendezvénysorozat XVII. Közbiztonsági Rendezvénysorozat Az idei évben is megvalósul a figyelemfelhívó és ismerető programokkal színesített városi és megyei Közbiztonsági Rendezvénysorozat. Az alábbiakban összegezzük, milyen

Részletesebben

Polgármesteri Hivatal 9082 Nyúl, Kossuth L. u. 46. Szám: 14-25/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Polgármesteri Hivatal 9082 Nyúl, Kossuth L. u. 46. Szám: 14-25/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Polgármesteri Hivatal 9082 Nyúl, Kossuth L. u. 46. Szám: 14-25/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2008. december 12-én megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: polgármester Lengyel István alpolgármester

Részletesebben

Marossy Dojo sikerek a X. Zemplén Kupán! 2 arany, 3 ezüst, 8 bronzérem!

Marossy Dojo sikerek a X. Zemplén Kupán! 2 arany, 3 ezüst, 8 bronzérem! 2015-02-15 12:00:00 Marossy Dojo sikerek a X. Zemplén Kupán! 2 arany, 3 ezüst, 8 bronzérem! Marossy Dojo sikerek a X. Zemplén Kupán! 2 arany, 3 ezüst, 8 bronzérem! Marossy Dojo sikerek a X. Zemplén Kupán!

Részletesebben

Fehérvár Rugby Club 2012. évi. Beszámolója.

Fehérvár Rugby Club 2012. évi. Beszámolója. Fehérvár Rugby Club 2012. évi. Beszámolója. 2012. január: Iskolai csoportedzések, István Király ált iskola, minden hétfő 14 órától Gyolcsos Ferenc vezetésével 15 fő. Táncsics Mihály Általános iskola kedd

Részletesebben

III. KESI Kupa Kézilabda Nemzetközi Utánpótlás Torna

III. KESI Kupa Kézilabda Nemzetközi Utánpótlás Torna III. KESI Kupa Kézilabda Nemzetközi Utánpótlás Torna a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. Kecskeméti Sportiskola Kézilabda Szakosztályának rendezésében Kecskemét, 2019. június 21-23. 1 VERSENYKIÍRÁS

Részletesebben

Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2011. április 27-i ülésére

Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2011. április 27-i ülésére 653-5/2011 E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2011. április 27-i ülésére Tárgy: Szilárdhulladék közszolgáltatási díjtételének meghatározása, és a köztisztaságról és a kötelező

Részletesebben

52. Nemzetközi Balaton Bajnokság és III. Szenior Veszprém Kupa. Veszprém, 2010. július 10. szombat

52. Nemzetközi Balaton Bajnokság és III. Szenior Veszprém Kupa. Veszprém, 2010. július 10. szombat 52. Nemzetközi Balaton Bajnokság és III. Szenior Veszprém Kupa Veszprém, 2010. július 10. szombat Az atlétikai Balaton Bajnokságokról A korabeli megyei sajtó szerint az első atlétikai Balaton bajnokságot

Részletesebben

KÉZILABDA RÉSZTVEVŐ CSAPATOK FIÚ

KÉZILABDA RÉSZTVEVŐ CSAPATOK FIÚ KÉZILABDA RÉSZTVEVŐ CSAPATOK FIÚ Ssz. Megye: Iskola: Település: 1 Bács-Kiskun II Kalocsa és Térsége Általános Iskolája Kalocsa 2 Békés I Békési Kistérségi Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola, Sportiskola,

Részletesebben

Középpontban a fejlesztések

Középpontban a fejlesztések V I Z I V Á R O S t V Á R t K R I S Z T I N A V Á R O S t N A P H E G Y t T A B Á N t G E L L É R T H E G Y A BUDAPEST I. KERÜLET BUDAVÁRI Ö NKORMÁNYZAT LAPJA l WWW. BUDAVAR. HU l XX. ÉVFOLYAM, 5. SZÁM,

Részletesebben

KÖSZÖNTŐ. Örömmel köszöntöm a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság futsal-döntőjének csapatait, sportolókat és vezetőiket.

KÖSZÖNTŐ. Örömmel köszöntöm a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság futsal-döntőjének csapatait, sportolókat és vezetőiket. MAGYAR EGYETEMI-FŐISKOLAI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG NŐI FUTSAL DÖNTŐ A KUPÁÉRT FÉRFI FUTSAL DÖNTŐ A KUPÁÉRT Széchenyi István Egyetem Győr 2009. március 9-10. KÖSZÖNTŐ Örömmel köszöntöm a Magyar Egyetemi és Főiskolai

Részletesebben

MÉDIAAJÁNLÓ Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és intézményei

MÉDIAAJÁNLÓ Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és intézményei Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és intézményei Érvényes: 2018. január 1-től Rendezvény helyszíneink PESTSZENTIMREI SPORTKASTÉLY a korszerű rendezvénycsarnok A 2006-ban átadott modern rendezvénycsarnok

Részletesebben

2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY IV. KORCSOPORT. Debrecen, 2015. június 05-07.

2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY IV. KORCSOPORT. Debrecen, 2015. június 05-07. 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY IV. KORCSOPORT Debrecen, 2015. június 05-07. 1 A KOSÁRLABDA DIÁKOLIMPIA VERSENYPROGRAMJA RÉSZTVEVŐK, SORSOLÁS LEÁNYOK Ssz. Megye Iskola neve Település Testnevelő,

Részletesebben

Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskola Pálfy János Vízügyi Tagintézmény Vörösmarty Mihály Általános Iskola Újszász Varga Katalin Gimnázium Szolnok

Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskola Pálfy János Vízügyi Tagintézmény Vörösmarty Mihály Általános Iskola Újszász Varga Katalin Gimnázium Szolnok Lábtoll-labda Diákolimpia Országos Döntő V.-VI.-VII. korcsoport Fekete Zoltánné emlékverseny, Városi Tornacsarnok, 2013. április 18. 26 iskola, 108 versenyző V. korcsoport Fiú hármas (7) 1. Ágotai Olivér,

Részletesebben

JUBILEUMI VÁCI HÉT 2014. FEBRUÁR 10 MÁRCIUS 7.

JUBILEUMI VÁCI HÉT 2014. FEBRUÁR 10 MÁRCIUS 7. JUBILEUMI VÁCI HÉT 2014. FEBRUÁR 10 MÁRCIUS 7. KEDVES INTÉZMÉNYVEZETŐ! Egy ünnepi programfüzetet tart a kezében, amely a Váci Mihály Gimnázium fennállásának 50. évfordulója alkalmából színes, tartalmas,

Részletesebben

A Nulla Hulladék Hét aktivitás és Nulla Hulladék Országos Találkozó című pályázat helyi szintű hulladékcsökkentési akció

A Nulla Hulladék Hét aktivitás és Nulla Hulladék Országos Találkozó című pályázat helyi szintű hulladékcsökkentési akció A Nulla Hulladék Hét aktivitás és Nulla Hulladék Országos Találkozó című pályázat helyi szintű hulladékcsökkentési akció Nimfea Természetvédelmi Egyesület A HUMUSZ Szövetség és a Nemzeti Együttműködési

Részletesebben

PÉTER ANDRÁS EMLÉKVERSENY

PÉTER ANDRÁS EMLÉKVERSENY PÉTER ANDRÁS EMLÉKVERSENY Országos felnőtt B, C kategóriájú tollaslabda ranglista verseny kiírása 2016. szeptember 24. Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Zrínyi Miklós Laktanya, BUDAPEST 1. A verseny célja:

Részletesebben

Hulladékgazdálkodás Budapest III. kerületében

Hulladékgazdálkodás Budapest III. kerületében Hulladékgazdálkodás Budapest III. kerületében Óbudai Zöld Szabadegyetem Szabó Magdolna 2011. december 1. főtanácsadó Törvényi háttér Európa Tanácsi alapelvek, Környezeti akcióprogramok 1990. évi LXV. trv.

Részletesebben

2018.április.23. hétfő

2018.április.23. hétfő 2018.április.23. hétfő Idő Aula 21-es terem 22-es terem iskolaudvar Zenés ráhangolás PPt-bemutató újrahasznosítás - fenntarthatóság! PET palack újrahasznosítása! Baracsyné Megnyitó! Iskolai Pivonka Szilvia

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2013. szeptember 18. Dr. Pavlek Tünde

Részletesebben

Maroslele Község Polgármesterétől

Maroslele Község Polgármesterétől Maroslele Község Polgármesterétől 6921 Maroslele, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 62/256 033 E-mail: marosleleph@vnet.hu Maroslele Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Maroslele Tárgy: Polgármesteri tájékoztató

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. 2013. március 28-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS. 2013. március 28-i rendes ülésére 14. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. március 28-i rendes ülésére Tárgy: A települési szilárd hulladékkal kapcsolatos helyi

Részletesebben

DIÁKSPORT RENDEZVÉNYEK

DIÁKSPORT RENDEZVÉNYEK DIÁKSPORT RENDEZVÉNYEK Óbuda-Békásmegyeren 2010-2011. tanév II. félév Pedagógiai Szolgáltató Intézet 2011. június 6. DIÁKSPORT RENDEZVÉNYEK Óbuda-Békásmegyeren 2010-2011. tanév II. félév. Tartalom 1. Általános

Részletesebben

HURO/1001/065/ számú projekt keretében az Ember és a Természet címmel szervezett környezetvédelmi, környezeti nevelési vetélkedő

HURO/1001/065/ számú projekt keretében az Ember és a Természet címmel szervezett környezetvédelmi, környezeti nevelési vetélkedő HURO/1001/065/1.3.1. számú projekt keretében az Ember és a Természet címmel szervezett környezetvédelmi, környezeti nevelési vetélkedő II. gyakorlati forduló Egyesületünk programot valósít meg a Magyarország-Románia

Részletesebben

Képviselő-testületének évi munkaterve

Képviselő-testületének évi munkaterve BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA P O L G Á R M E S T E R 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. polgarmester@balatonfured.com BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének 2015. évi munkaterve

Részletesebben

REFORMÁTUS ISKOLÁK ORSZÁGOS SAKK- ÉS ASZTALITENISZ BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA 2017

REFORMÁTUS ISKOLÁK ORSZÁGOS SAKK- ÉS ASZTALITENISZ BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA 2017 REFORMÁTUS ISKOLÁK ORSZÁGOS SAKK- ÉS ASZTALITENISZ BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA 2017 A verseny rendezője: KISKUNHALASI REFORMÁTUS KOLLÉGIUM SZILÁDY ÁRON GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM 6400 Kiskunhalas, Kossuth

Részletesebben

V. évfolyam 2.szám február

V. évfolyam 2.szám február V. évfolyam 2.szám - 2019. február XV. SAJÓBÁBONYI PÁLINKA ÉS POGÁCSASÜTŐ VERSENY Nagy érdeklődés kísérte február 02-án a XV. Sajóbábonyi Pálinka és Pogácsasütő versenyt. Összesen 301 pálinkát, párlatot

Részletesebben

KIVONAT. Felsőzsolca Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 16-án tartott ülésének jegyzőkönyvéből.

KIVONAT. Felsőzsolca Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 16-án tartott ülésének jegyzőkönyvéből. Felsőzsolca Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. november 16-án tartott 148/2016. (XI. 16.) Kth. számú határozat Tárgy: 2016. november havi jelentés elfogadása Felsőzsolca Város Önkormányzat

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 107. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Szakmai beszámoló a Hikari Aikido Sportegyesület működéséről és terveinek

Részletesebben

Beszámoló. Biharkeresztesi Bocskai István Általános Iskola Készítette: Csiki Zsolt

Beszámoló. Biharkeresztesi Bocskai István Általános Iskola Készítette: Csiki Zsolt Beszámoló Biharkeresztesi Bocskai István Általános Iskola 2015-2016 Készítette: Csiki Zsolt Pályáztunk Intézményünk sikerrel pályázott és a 2016. január 1. - 2018. december 31. közötti időszakra elnyerte

Részletesebben

MÉDIAAJÁNLÓ Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és intézményei

MÉDIAAJÁNLÓ Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és intézményei Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és intézményei Érvényes: 2018. január 1-től Rendezvény helyszíneink PESTSZENTIMREI SPORTKASTÉLY a korszerű rendezvénycsarnok A 2006-ban átadott modern rendezvénycsarnok

Részletesebben

2243 Kóka, Kossuth Lajos utca 2. Szathmári Márton - Tápiószecső FC női csapat edző (+36 30 740 0283)

2243 Kóka, Kossuth Lajos utca 2. Szathmári Márton - Tápiószecső FC női csapat edző (+36 30 740 0283) A torna szervezője: A torna helyszíne: Tápiószecső Football Club Berki Krisztián Sportcsarnok 2243 Kóka, Kossuth Lajos utca 2. Kapcsolattartó személy: Szathmári Márton - Tápiószecső FC női csapat edző

Részletesebben

KÖSZÖNTŐ. Balogh Gábor. Tisztelt testnevelők, felkészítők, kedves diákok!

KÖSZÖNTŐ. Balogh Gábor. Tisztelt testnevelők, felkészítők, kedves diákok! KÖSZÖNTŐ Tisztelt testnevelők, felkészítők, kedves diákok! A 2015/2016-os tanévben is töretlen lelkesedéssel dolgozunk a Diákolimpia versenyrendszerének minél színvonalasabb szervezésén. Nagy öröm számunkra,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2006. december 27.-i rendkívüli ülésére Tárgy: A közterületek tisztántartásáról és a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról

Részletesebben

TÉL-FÉNY 2011. 2011. március. szavazni a képekre és a legtöbb szavazatot kapott képet most

TÉL-FÉNY 2011. 2011. március. szavazni a képekre és a legtöbb szavazatot kapott képet most 2011. március 3 TÉL-FÉNY 2011. XI. alkalommal megrendezett fotókiállításon Afrikától Furugyon át Új-Zélandig láthattunk fényképeket a tárlaton. Először lehetett szavazni a képekre és a legtöbb szavazatot

Részletesebben

Tisztelt Sporttársak!

Tisztelt Sporttársak! Tisztelt Sporttársak! Szeretettel köszöntünk Benneteket az Angyalföldi Sportiskola és DSE és a Budapesti Kézilabda Szövetség által szervezett kézilabda utánpótlás tornán. Időpont: 2015. december 19-20-21.

Részletesebben

Október. Szüreti felvonulás és bál. Kirándulás a Gemenci erdőben. Tanulmányi kirándulás Bikalon

Október. Szüreti felvonulás és bál. Kirándulás a Gemenci erdőben. Tanulmányi kirándulás Bikalon Tartalom Szüreti felvonulás és bál Kirándulás a Gemenci erdőben (1.-2. évf.) Tanulmányi kirándulás Bikalon (3.-4. évf.) Rajzpályázat Vetélkedő a magyar népmese napjának tiszteletére Bolyai matematika csapatverseny

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ A TÖRD A FEJED! ORSZÁGOS TEHETSÉGGONDOZÓ MATEMATIKAVERSENYRŐL

ÖSSZEFOGLALÓ A TÖRD A FEJED! ORSZÁGOS TEHETSÉGGONDOZÓ MATEMATIKAVERSENYRŐL ÖSSZEFOGLALÓ A TÖRD A FEJED! ORSZÁGOS TEHETSÉGGONDOZÓ MATEMATIKAVERSENYRŐL A verseny megrendezésének időpontja: 2019. március 22. rendező intézményének neve: Dr. Enyedy Andor Óvoda és Bölcsőde szervezőjének

Részletesebben

Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804

Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804 BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZMŰVELŐDÉSI, IFJÚSÁGI, OKTATÁSI ÉS SPORT BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804 Telefon: (66)

Részletesebben

2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ IV. KORCSOPORT. Debrecen, június

2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ IV. KORCSOPORT. Debrecen, június 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ IV. KORCSOPORT Debrecen, 2015. június 05-07. 1 A KOSÁRLABDA DIÁKOLIMPIA VERSENYPROGRAMJA RÉSZTVEVŐK, SORSOLÁS LEÁNYOK Ssz. Megye Iskola neve Település Testnevelő, felkészítő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat 2012. augusztus 03-i rendkívüli ülésén

J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat 2012. augusztus 03-i rendkívüli ülésén J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat 2012. augusztus 03-i rendkívüli ülésén Hozott határozatok: 128/2012. (VIII.03.) tól 130/2012.(VIII.03.) ig Hozott rendelet: 17/2012.

Részletesebben

FÉRFI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS A ZSÍROS TIBOR MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2015/2016.

FÉRFI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS A ZSÍROS TIBOR MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2015/2016. FÉRFI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS A ZSÍROS TIBOR MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2015/2016. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3.

Részletesebben

SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. II. FÉLÉVI M U N K A T E R V E

SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. II. FÉLÉVI M U N K A T E R V E 1 SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. II. FÉLÉVI M U N K A T E R V E Jóváhagyta a képviselő-testület a 79/2015.(VI.29.) KT határozatával 2 M U N K A T E R V 2015. július 1-től

Részletesebben

IV. VOLÁN Egyesülés Foci Torna és Családi Nap Erős mezőnyben nem sikerült a döntőbe jutás

IV. VOLÁN Egyesülés Foci Torna és Családi Nap Erős mezőnyben nem sikerült a döntőbe jutás IV. VOLÁN Egyesülés Foci Torna és Családi Nap Erős mezőnyben nem sikerült a döntőbe jutás A Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. három csapattal indult, de az erős mezőnyben egyik sem jutott a döntőbe

Részletesebben

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 01-i rendkívüli nyílt üléséről

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 01-i rendkívüli nyílt üléséről Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. JT/4-20/2016 Tárgy: jkv-i kivonat Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. december 01-i rendkívüli nyílt üléséről

Részletesebben

Ikt.szám: /2014.

Ikt.szám: /2014. Ikt.szám: 1126-1/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 15-én 15 00 órai kezdettel tartott közmeghallgatásáról Készült: Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV április 10. napján megtartott KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV április 10. napján megtartott KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSÉRŐL Veszkény Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 9352 Veszkény, Fő utca 63. 3/2017. JEGYZŐKÖNYV 2017. április 10. napján megtartott KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSÉRŐL 1 Veszkény Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából Visszapillantó 2014. november 14. Születésnapi rendezvény Fazekas Lajos fazekas népi iparművész,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 26-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 26-i rendes ülésére 17. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 26-i rendes ülésére Tárgy: A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés gyakoriságának

Részletesebben

Történelem 3 földrészen - 1956

Történelem 3 földrészen - 1956 1956, Melbourne Az 1956. december 6-ai melbourne-i vérfürdő legendájával az olimpiatörténet egyik legismertebb fejezetének főszereplője lett a magyar vízilabda csapat. Történelem 3 földrészen - 1956 Három,

Részletesebben

BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének évi munkaterve Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a évi munka

BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének évi munkaterve Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a évi munka BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének 2012. évi munkaterve Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2012. évi munkatervét a 11/2012. (II. 8.) számú határozatával elfogadta

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Vincze András jegyző, Jakabné Beke Gyöngyi irodavezető, Kovács Lászlóné irodavezető, Ludman Lajos TVG Kft.

JEGYZŐKÖNYV. Vincze András jegyző, Jakabné Beke Gyöngyi irodavezető, Kovács Lászlóné irodavezető, Ludman Lajos TVG Kft. JEGYZŐKÖNYV Készült: 2014. április 23-án de. 7,30 órakor a Nádudvari Polgármesteri Hivatalban a Városi Önkormányzat képviselő-testületének rendkívüli ülése alkalmából. Jelen vannak: Beke Imre polgármester

Részletesebben

Az Önkéntesség Európai Éve keretében meghirdetett Önkéntesek Hete alkalmából pályázatot nyújtott be Alapítványunk az Önkéntes Központ Alapítványhoz.

Az Önkéntesség Európai Éve keretében meghirdetett Önkéntesek Hete alkalmából pályázatot nyújtott be Alapítványunk az Önkéntes Központ Alapítványhoz. A Csabacsűdi játszótér felújítása az Önkéntesek Hete keretében című projekt megvalósulása Csabacsűdön Pályázó: Tiszta Környezetünkért Alapítvány Csabacsűd Az Önkéntesség Európai Éve keretében meghirdetett

Részletesebben

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 30-i nyílt üléséről

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 30-i nyílt üléséről Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. JT/20-17/2017 Tárgy: jkv-i kivonat Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. november 30-i nyílt üléséről Napirend:

Részletesebben

MÉDIAAJÁNLÓ. Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és intézményei. PESTSZENTIMREI SPORTKASTÉLY a korszerű rendezvénycsarnok

MÉDIAAJÁNLÓ. Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és intézményei. PESTSZENTIMREI SPORTKASTÉLY a korszerű rendezvénycsarnok Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és intézményei Érvényes: 2019. január 1-től Rendezvény helyszíneink PESTSZENTIMREI SPORTKASTÉLY a korszerű rendezvénycsarnok A 2006-ban átadott modern rendezvénycsarnok

Részletesebben

MÉDIAAJÁNLÓ. Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és intézményei. Rendezvény helyszíneink. Érvényes: július 1-től

MÉDIAAJÁNLÓ. Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és intézményei. Rendezvény helyszíneink. Érvényes: július 1-től Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és intézményei Érvényes: 2019. július 1-től PESTSZENTIMREI SPORTKASTÉLY a korszerű rendezvénycsarnok Rendezvény helyszíneink A 2006-ban átadott modern rendezvénycsarnok

Részletesebben

Monor város évi I. féléves programtervezete

Monor város évi I. féléves programtervezete Rendezvény időpontja: 2018. január 8. 2018. január 12. 18:00 Rendezvény megnevezése: megnyitója Magócsi Ildikó fotóművész Újévi operett 2018. január 13. Jégvirágtól Borvirágig forralt boros túra 2018.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V ÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Pápa Város Polgármesteri Hivatalban, a polgármesteri tárgyalóban, a Gazdasági Bizottság 2011. április 13-án 8 00 órai kezdettel

Részletesebben

Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2003. (XI.27.) rendelete a sportról

Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2003. (XI.27.) rendelete a sportról Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2003. (XI.27.) rendelete a sportról Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a sportról szóló 2000. évi CXLV. törvény 61. (1) és

Részletesebben