A év teljesített versenynaptára. Február 02. GP Costa Degli Etruschi ITA Trofeo Laigueglia ITA GP Izola - Butan Plin SLO 1.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A 2014. év teljesített versenynaptára. Február 02. GP Costa Degli Etruschi ITA 1.1 21. Trofeo Laigueglia ITA 1.1 22. GP Izola - Butan Plin SLO 1."

Átírás

1 2014. évi beszámoló

2 A 2014-es szezonra a felkészülést 2013 novemberében kezdtük el hétvégente az elmúlt évek szokásához híven közös edzéseken kontrolláltam a versenyzők felkészülését. Sajnos financiális okokból adódóan a Dér-Lovassy-Kusztor hármasból Lovassy-t el kellett engednünk a norvég Team FixIT.no csapatához. A versenyszezont az Utensilnord csapata a Bernárd Bendegúz, Dér Zsolt, Holló Botond, Kenyeres Ábel, Kusztor Péter, Lengyel Zoltán, Rózsa Balázs és Varró Gergely nyolcfős magyar részleggel kezde el. A toszkanai edzőtábor illetőleg a felkészülési versenyek után a márciusi hónapot itthoni edzőtáborral, edzésekkel és egy felkészülési versennyel folytattuk. Annak ellenére, hogy Lovassy elvesztésével egyértelműen gyengültünk, bizakodva vártuk a következő versenyeinket, hiszen Dér és Kusztor bíztató formában volt, és fiatal versenyzőink is nagy kedvvel végezték a rájuk rótt feladatokat. A március végi Olaszországban megrendezett Coppi e Bartali többnaposán kezdődött vesszőfutásunk, ahol Holló Botond a második szakaszon bukás következtében kulcscsonttörést szenvedett és a verseny feladására kényszerült és ami még fájóbb volt, hogy több hétre kiesett a munkából. Dér biztatóan versenyzett a fent említett versenyen és Kusztor is egyre jobban mozgott a Coppi e Bartali második felében. Áprilisban meghívást kaptunk a Marokkói Körversenyre, ami ebben a periódusban kiváló felkészülési lehetőséggel kecsegtetett. Még a Marokkói Körverseny előtt Kusztor bejelentette, hogy távozni kíván csapatunktól, mivel az osztrák Amplatz-BMC számára kedvező ajánlatot adott, így felemás érzésekkel vágtunk neki a marokkói túrának, ahol Dér rögtön az első szakaszon a második helyet illetőleg a zöld trikót szerezte meg ezzel 5 Africa Tour pontot gyűjtött magának és az Utensilnord csapatának valamint az Europe Tourban szintén ötöt a magyar nemzetnek. Másnap jött a hidegzuhany, amikor Dér a szakasz elején szerencsétlenül bukott. Hatalmas fájdalmai ellenére továbbfolytatta a szakaszt, de később kénytelen volt beszállni a mentőautóba. Kórházba szállították, ahol kiderült, hogy eltört a térdkalácsa. Két nap múlva Kusztor három nap erejéig sárgába öltözött ezáltal 12 pontot gyűjtve az Africa Tour sorozatában, a magyar nemzetnek pedig az Europe Tourban. A balszerencse itt is utolért bennünket, hiszen Kusztor hatalmasat bukott, ami végül másnap sebláza és fájdalmai miatt a trikó elvesztésébe került. Közben Lovassy felől is rossz hírek érkeztek térdproblémái miatt jó néhány versenyt kénytelen volt feladni illetőleg kihagyni.

3 Kusztor elvesztése és Dér kiesése után azt a feladatot tűztem ki célul, hogy fiatal versenyzőinket minél több Europe Tour viadalon mérettessem meg, ezáltal felkészítve őket a következő olimpiai kvalifikációs szezonra. Június elején Dér csodával határos módon (ezúton is köszönet kezelőorvosának Dr. Knoll Zsoltnak) a Szlovák Körversenyen tért vissza. Még a hónap közepén Varró Gergelyt Pelikán János váltotta a csapatban, míg Kusztor helye betöltetlen maradt. Dér a Szerb Körversenyen megörvendeztetett minket egy Top 10-es helyezéssel, az első szakaszon a 9. helyet szerezte meg. Az országúti OB-k és a Szebeni Körverseny után ahol Kusztor 8. helyet szerezte meg a 2. szakaszon - következtek az év legfontosabb hazai versenyei, a CET rendezvényei, ahol az Utensilnord mellett rajthoz állt Lovassy Krisztián is a csapatával és az Amplatz-BMC színeiben Kusztor Péter is. Sajnos balszerencsés sorozatunk tovább folytatódott, mivel Lovassy a Kassa Miskolc 7. helye után ahol 6 Europe Tour pontot gyűjtött - a Budapest GP-n hatalmasat bukott és sérülése által tulajdonképpen itt véget is ért számára a szezon. Augusztusban a Székely Körversenyen a fiatal Kenyeres Ábel a 15. helyet szerezte meg, az egyéni összetett versenyben. A hónap második felében az egyre jobban magára találó Dér két top 10-es (9., 10.) helyezés ért el lengyel UCI 1.2-es versenyeken. A Szeptemberben Ponferradaban megrendezett Világbajnokság elit időfutam versenyszámában Dér a 64 indulóból az 55. helyezést szerezte meg 6 perc 27 másodperc hátránnyal, míg Fejes Gábor az 57. lett 6 perc 49 másodperc hártánnyal. Eredményük nem kudarc, jelenleg itt tartunk, ennyit tudunk a világ élvonalázhoz képest. Példátlan pech sorozaton ment keresztül 3 élversenyzőnk Dér, Lovassy, Kusztor -, amelyhez hasonlót sporvezetői pályafutásom 20 éve alatt még egyszer sem tapasztaltam. Biztos vagyok benne, hogy még egyszer ilyen nem fog megismétlődni. Fiatal versenyzőink biztatóan fejlődtek, a szezon megmérettetéseinek jóvoltából. Közülük is kemelném az Elit Országúti Bajnok, Rózsa Balázst valamit Lengyel Zoltán, akik 19 éves koruk ellenére komoly versenyprogramot hajtottak vétre. Ajánlom mindenki figyelmébe a weboldalt, ahol végigkövethető egész éves aktivitásuk. Remélem beszámolóm kielégítő volt, amennyiben bárkinek kérdése lenne ezzel kapcsolatban, szóban megválaszolom azokat.

4 A év teljesített versenynaptára Február 02. GP Costa Degli Etruschi ITA Trofeo Laigueglia ITA GP Izola - Butan Plin SLO 1.2 Március 23. Félsziget Kupa HUN NE Settimana Internazionale Coppi e Bartali ITA 2.1 Április Tour of Morroco MOR Trofeo PIVA Banca Popolare di Vicenza ITA 1.2U 18. Banja Luka Criterium BIH NE 19. Banja Luka Belgrade I BIH Banja Luka-Belgrade II SRB Carpathian Couriers Race U23 POL 2.2U Május Szlakiem Grodow Piastowskich POL Visegrad 4 Bicycle Race GP Polski Via Odra Visegrad 4 Bicycle Race GP Czech Republic Visegrad 4 Bicycle Race - GP Slovakia SVK Visegrad 4 Bicycle Race - GP Hungary HUN Magyar Nemzeti Kritérium Bajnokság HUN NE 31. Pelso Kupa HUN NE Június 01. Grand Prix Südkärnten AUT Tour de Slovaquie SVK Gemenc Nagydíj HUN NE Tour de Serbie SRB Grand Prix Sarajevo Giro dell'appennino ITA 1.1

5 27. Időfutam Országos Bajnokság Felsőzsolca NE 28. Mezőny Országos Bajnokság Ibrány NE Július Sibiu Cycling Tour ROU Central-European Tour Kassa-Miskolc HUN Central-European Tour Szerencs-Ibrány HUN Central-European Tour Isaszeg-Budapest HUN 1.2 Augusztus 03. GP Kranj SLO Tour of Szeklerland ROU Memorial Henryka Lasaka POL NE 17. Puchar Uzdrowisk Karpackich POl NE 17. Hármas csapatbajnokság HUN NE 26. Slovenské Pyreneje SVK NE 31. Croatia-Slovenia SLO 1.2 Szeptember 07. Puchar Burmistraza Wyszkova POL Tour of Vojvodina I. SRB NE 14. Tour of Vojvodina II. SRB NE 14. Páros Időfutam Országos Bajnokság NE 20. Memorial Marco Pantani ITA GP Industria & Commercio di Prato ITA Világbajnokság Ponferrada WC Október 18. I. Riczu Imre Emlékverseny NE Kelt.: Budapest, október 19. Stubán Ferenc Utensilnord Cycling Team Sportigazgató Magyar országúti válogatott Szövetségi kapitány Kerékpáros szakedző

6 BESZÁMOLÓ Országúti kerékpár, ORV esemény. Course de la Paix Juniors UCI Class 2MJ- NCup. between Résztvevők: 1. SOMA FERENCZ HUN OLIVÉR NAGY HUN BENCE BŐRÖCZ HUN ÁBEL FÁBIÁN HUN DÁVID SEBESTYÉN KARL HUN DÁVID FODOR HUN Csapatvezetők: 1. Miklós SOMOGYI HUN Gyula KÁPLÁN sofőr, segítő 3. József HALMI szerelő A csapat összeállítása nehéz volt, mert az érettségi vizsgák pont ebben az időpontban zajlottak. Két kiemelt versenyzőt is nélkülözni kellet, Ők nem tudták vállani a versenyt. Két újonc került a csapatba, Fodor Dávid és Fábián Ábel. A kísérők Halmi József, volt kiváló versenyző, mint szerelő, Káplán Gyula, szintén volt jónevű kerékpáros segítettek a munkában. Az utazáshoz a KSI Ford kisbuszát vettük igénybe, a másik autó, melyet a kiséréshez is használtunk az én tulajdonomat képezi. A kisbuszba az üzemanyag költségeit saját forrásból fedeztük, a saját Fiat szgk. elszámolása útnyílvántartás szerint történik, a MOB által biztosított ORV országúti keret terhére szerda A nap utazással telt, megérkeztünk a szálláshelyre, és elvégeztük a nevezést csütörtök De. volt a technikai értekezlet, rajtszámfelvétel, sorzámozás. 24. nemzet 140 versenyzője állt rajthoz. 1 szakasz Az első szakasz volt talán a legnehezebb. Az első 17 km-t hegymenetben tették meg a fiúk, hatalmas oldalszélbe. Több bukás is történt, a helyezkedések okán, melybe Bence is belekeveredett, ezért utolsóként kaptatott az emelkedőre. Szétszakadt a mezőny, majd a lejtmenet következett, több sorba rendeződött a mezőny.

7 Olivér volt előrébb, Karl Dávid követte, majd a két újonc, és Soma, majd Bence. A szervezők hibájából a két újonc sorát rossz irányba terelték, mire ez kiderült, a zárókocsi mögé keveredtek, és elszakadtak a versenytől, sajnos ez nekik a feladást jelentette. Bence folyamatosan, jó tempóban haladt, és utolért kisebb csoportokat, igaz nagy hátránnyal, de limitidőn belül célbaért, a többiek előtte, de sajnos senki sem az élmezőnyben. 2. szakasz Ezen a napon két futamra került sor, de. egy egyenkénti időfutamra, du. egy 63 km-es mezőnyversenyre. Az időfutamon Karl Dávid volt a legjobb, Ő a 100. helyet szerete meg, sajnos Soma fáradt volt, és pár másodperccel limitidőn kívül futott be, így részére véget is ért a küzdelem. 3. szakasz Nagyon gyors és rövid szakasz volt, együtt érkezett a mezőny, benne a mi három versenyzőnkkel, a győztessel egy időben értek célba. Olivér a 37, Karl az 54. lett. 4. szakasz Ez volt a király etap. Teplice környékén két dombos kört tett meg a mezőny, majd a németországi Zinnwald hegyi faluba kellett kétszer feltekerniük. Olivér kiváló versenyzéssel a középmezőnybe ért célba, majd Bence és Karl érkezett, jó hátránnyal. A verseny szívonalára jellemző, hogy ekkor még az élen két versenyző állt azonos idővel, négy szaksz megtétele után! 5. szakasz A záró etap színvonala is kimagaslott a hasonló versenyek közül, egyrészt a viharos szél, és a három hegyi kör nehezítette a versenyzők dolgát. A részhajrákért másodperc jóváirésok voltak, ezért a győzelemre esélyes csapatok élet-halál küzdelmet vívtak. Sok bukás volt ezért. A szélezésben először Bence, a hegyen Karl kerűlt a leszakadottak közé, Olivér pedig az utolső kőrben az egyik bukás szerplőjévé vált, ezért nem az élbollyal érkezett. Mindhárman teljesítették a versenyt, de komoly időhátránnyal. Nagy Olivér Karl Dávid Sebestyén Bőröcz Bence 99. hely 111. hely 112. hely Részletes eredményeket lásd: Sajnos ennyire telt erőnkből, a világ legjobb csapatai közt nem a legjobb csapatunkkal esély sem volt világkupa pontot szerezni, de helytállt a három fiú, és értékelhetően befejezték a

8 versenyt. Ez az eredmény is mutatja, milyen nagyszerű eredmény volt a évi 21. helyünk a világranglistán, mely alapján meghívást kaptunk a 43. Kis Békeversenyre. Még két világkupán fog versenyezni a Magyar ifi v álogatott, ahol ponot szeretnénk elhozni. Az érettségik seikeresen lezárultak, és legjobbjaionk fognak rajthoz állni. Budapest, május 12. Somogyi Miklós csapatvezető

9 BESZÁMOLÓ Tour of Istria NCup. MJ Az utazás a LGC 574 frsz bérelt kisbusszal, és a GPY 575 frsz. Fiat Marea szgk val történt, április 24. én, csütörtök reggel. Kora délután érkeztünk a poreci szálláshelyre. A nevezés és regisztrálás az esti órákra esett április 25. péntek I. szakasz Rajt Porec központjából volt,, a kijelölt útvonalon, 114 km. 24 nemzet csapata állt rajthoz, 144 versenyző. Már a rajnál óriási volt az iram, 25 km n. A limi hegyi hajrá következett, négy versenyzőnk az élbolyban haladt, de Gönczi Gergő és Zathureczky Márk a leszakadtak közé került, és a kísérő kocsik szélárnyékában próbált felzárkózni. A mi kocsink a 13. helyen kisért. Gergő lassan eltűnt a látókörűnkből, lemaradt. Mit később a team rádióból értesültünk, rosszul lett, és a mentő a Pulai korházba szállította. Márk többedmagával küzdött a kocsisoron, majd Ö is kikerült a látókőrünkből. Már a táv utolsó harmadában jártunk, amikor a team rádióba bemondták, hogy egy magyar versenyző ismét a mentőautóba került, de nem súlyos az állapota, ellátták. Célba érés után értesültem, hogy Gerőért el kell menni a Pulai kórházba, már jól van, de a biztosítást és a hazaszállítást intézni kell. A másik versenyzőnk, Márk pedig a vizes úton a fékező kocsisorban haladó Horvát team autójának ütközött, melynek hátsó szélvédője betört, és keletkeztek rajta sérülések. A kerékpárt a kárvallott vette magához, Márk a metöben utaott a célig. A célnál a rendezők és a horvát csapatvezető, Predrag Jokic arra hivatkozva, hogy jegyzőkönyvezni kell az esetet, és biztosítási kárrendezést kell végezni, ezért a kerékpárt magukkal vitték. Eztán felvettem a kapcsolatot Varga Orsolya főtitkárral, és az EUB biztositok bejelentési ügyintézőivel. Gergő papírjait a korház átadta, felvették egymással a kapcsolatot, az ügy rendben lezajlott. Márké viszont nem. Kiderült, hogy nekem, és a szervezőknek átküldött MKSZ EUB szerződés lejárt, megint telefonok következtek az árintettekkel, de eredményre nem jutottunk. A horvát edző nem hozta vissza Márk kerékpárát, arra hivatkozva, hogy nem látja biztosítottnak kára megtérülését. Másnap ismét telefonálások történtek, felvettük a kapcsolatot Magyarország zágrábi konzulhelyettesével, Bakó úrral, beszélt mindenki mindenkivel. A dolog vége az lett, hogy a kerékpár a horvát úriembernél maradt, és a biztositok képviselője is azt erősítette meg, hogy erre az esetre NEM megfelelő, az EUB MKSZ el kötött FELELŐSSÉG biztosítása. Adatokat, elérhetőségeket cserélt minden érintett, és az ügy megoldásra vár, a hazautazás után.

10 2014. április 26. szombat. II: szakasz. A rajt Umagból volt, ahova utazni kelllett. Záporos esős időjárás volt, és kerekeket cseréltünk, mivel nagyon kemény hegyi szakasz várt a fiukra, és veszélyesen csúszós utakon. Ezért úgy döntöttünk, hogy kicseréljük a karbon kerekeket aluminiumra. Ez jó döntés volt, mert bukás bukást ért, de szerencsére tőlünk csak Nagy Olivér keveredett kisebb elcsúszásba. A kaptatón viszont elszakadt Böröcz Bence lánca, Ö a tartalék kerékpárral folytatta a versenyt, de míg ezzel voltunk elfoglalva, Karl Dávid defektet kapott, kis késéssel, Ö az officiál kocsitól kapott kereket. Mindkét versenyző teljesítette a versenyt, de időhátránnyal. A verseny utolso 8 km.re végig emelkedett, majd a végén a macskaköves labini várban volt a cél. Móricz Dani nagyszerű versenyzéssel a 38 helyen ért célba, mindössze 30 mp hátránnyal a győztestől. Olivér a hegy közepénél marad hátrébb, de Ő is jól teljesített április 27. III.szakasz Az sárga trikós és a második helyezett között mindössze 3 mp volt a különbség, és óriási iramot diktáltak az érintettek, a német és a francia riválisok. Bencét megviselte az előző napi egyenkéntizés, és komoly idöhátrányt kapott, de a másik 3 fiú az élbolyban hajtott. Sajnos megint rengeteg komoly bukás történt, és Olivér a Pulai befutónál, az 5 km.es táblánál bukásba keveredett, és kisebb hátránnyal ért célba. A versenyen Móricz Dániel az élmezőnyben érkezett, a többiek kisebb nagyobb időhátránnyal. Összetett eredmények: Móricz Dániel 29. hely 36 mp hátrány a győztestől Nagy Olivér 67. hely 12:10 mp hátrány Karl Dávid 95. hely 24:31 mp hátrány Bőröcz Bence III. szakaszon limitet kapott Gönczi Gergely és Zathureczky Márk I. szakaszon kiestek a versenyből. Budapest, április 30. Somogyi Miklós csapatvezető

11 37. Trofeo Karlsberg UCI Kat. NCup MJ June Résztvevők: Versenyzők: 1. MÓRICZ DÁNIEL HUN NAGY OLIVÉR HUN FILUTÁS VIKTOR HUN FÁBIÁN ÁBEL HUN KARL DÁVID SEBESTYÉN HUN GYÖNGYÖSI KEVIN MÁRK HUN Csapatvezetők: 1. SOMOGYI MIKLÓS HUN MÓRICZ GÁBOR HUN VARRÓ LÁSZLÓ Két személygépjárművel utaztunk az eseményre, a Saarbrücken város körzetében lévő helyszínre, június 19-én. 19 nemzet válogatott, 107 versenyzője állt rajthoz. Az első szakasz: Erősen dombos körpályás mezőnyversen: Egy tíz fős szökés hazaért üt fiúnk a mezőnyben érkezett, Gyöngyösi Kevin viszont rosszul érezte magát, és nem tudta időn belül teljesíteni a távot. Móricz Dani érkezett a legjobb helyen. Második fél szakasz: szintén erősen dombos körpályás mezőnyversen Délelőtt Homburgban kellet 5 kőrt teklerniük a versenyzőknek, óriási iram volt. Sajnos versenyzőink sorra leszakadtak a kb. 3 km-es emelkedőn, egyedül Móricz haladt a mezőnyben, de fékkarja lelazult, és kerékpárt kellett cserélnie, sajnos a felzárkózás nem volt lehetséges ebben a tempóban, nagy erőfeszítéssel 8 perces hátrányt szedett össze, és az összetett eredmény ezzel el is úszott. Harmadikfél szakasz: Délután a 8.8 km-es időfutamra került sor, sajnos a leszakadásban való hajtás sokat kivett a fiúkból. Karl Dávid jól hajtott, a 49. lett, ezzel a mezőny első felében végzett, Móricz és Filutás szinte tizedre azonos idővel hátrébb végzett, Fábián, és Nagy volt a sorrend. Negyedik szakasz: Ismét körpálya, öt kör, nehéz emelkedő, óriási tempó. Ezzel lehet ezt a szakaszt is jellemezni. Móricz magabiztosan az igencsak megcsappant mezőnyben tekert és ért célba, sajnos egy bukás ezt a mezőnyt is szétszedte, igy a hajrán nem volt esélye az első hat hely megszerzésére, mely világkupa pontot ért volna. A többiek sorra

12 kipontozódtak, a rendezők nem akartak nagyobb időhátránnyal beérkező versenyzőknek utat biztosítani, kiállították Őket. 79 versenyző fejezte be értékelhetően a világkupát, Dani az 51. helyen végzett. Móricz Danin még az érettségi vizsgákra való koncentráció látszott, de bizonyította, hogy 2014-ben Ő az, aki az élbollyal tud haladni. Sajnos a csapat többi tagja nem tud segítségére lenni, a távok teljesítésére kell koncentrálniuk. Tudomásul kell venni, hogy a világkupákon a nemzet vagyunk, és nagy eredmény, hogy benne vagyunk a világ elit ifi csapatai közt. Eredmények: Budapest, június 24. Somogyi Miklós csapatvezető

13 67. Grand Prix GENERA PATTON NCup. Junior 2014.július 5 6. Résztvevők: Vezetők: Kaló Viktor csapatvezető és Móricz Gábor kísérő, szerelő Versenyzők: Móricz Dániel, Karl Dávid Sebestyén, Gönczi Gergő, László Attila, Fábián Ábel, Zathureczky Márk. Az eredeti nevezésben három másiknév szerepelt, de a pár nappal az utazás előtt lezajlott magyar bajnokság alapján lett a csapat összeállítva. Sajnos saját magamat is le kellett cserélni, betegségem miatt, így az utolsó pillanatban Kaló Viktor kollégám vállalta be a csapat vezetését. Már a magyar bajnokságon látszott, hogy a csapat lemerülőben van, a két hónap alatt lezajlott három világkupa, és öt kiemelt esemény, az érettségi vizsgákkal együtt sok volt. Így is volt tervezve, most egy pihenő időszak után kezdjük a második éves ciklust, mely felkészülés az ifi olimpiaára, és a szeptemberi világbajnokságra. Ez minden évben így van, de muszáj volt megpróbálni az utolsó világkupán adódó lehetőséget, pontszerzésre. Sajnos nem sikerült. A Magyarországon lévő hőségben való versenyzésből, egy esős, lehűlt levegőjű, és viharos széllel járó ítéletidőbe csöppentek. A verseny menetéről Kaló Viktor számol be. 1. szakasz: Az 1. szakasz Délután 2 or kezdődött. Az időjárási körülmények nem voltak ideálisak. Folyamatosan szemerkélő esőben, erős szélben, és 18 C hidegben rajtolt el a 123 fős mezőny a 102 Km es szakaszra. Ezen a napon 4 hegyi hajrá, és több emelkedő is várt a kerekesekre. A verseny elején több bukás, és a jó utak ellenére is elég sok defekt volt. Szerencsére a mieinknek nem akadt semmilyen technikai problémája. Az első hegyig nagyon nagy volt a tempó, és sajnos a versenyzőinken az első hegy kifogott. Először Fábián Ábel szakadt le a mezőnyből, majd László Attila és Karl Dávid maradt le egy kisebb csoporttal. A mezőny továbbra is nagy tempóban haladt, és sajnos ez a kis csapat már nem tudott felérni, és már kezdődött is a következő hegy. Itt is többen leszakadtak, köztűk Zathureczky Márk is. Ők elég sokáig voltak a kocsisoron, de sajnos már ők sem tudtak felérni. Később láttuk, hogy Móricz Dani is a kocsisorban van. (A 20. kísérőautó volt a miénk, ami kb. a 30. autó volt a sorban.) A Lejtmenetben Dani elvesztette a kocsisort és egyedül csak távolodott, ezért mondtam neki, hogy várja meg Márkék csoportját, mert együtt jobban haladnak, fölöslegesen fárasztja magát a nagy szélben. A mezőny közben továbbra is nagy tempóban haladt, és az utolsó hegyen az utolsó versenyzőnk is leszakadt a mezőnytől egy 6 fős csoporttal. A verseny végév 3 darab 7,5 Kilométeres kőr volt, amiben már nagy hegy nem volt, de az egész versenyre az volt a jellemző, hogy felfelé, vagy lefelé ment az út. A szakaszt egy Francia versenyző nyerte, aki a mezőnytől 6 Másodperces előnnyel ért célba. A magyarok közül Gergő ért először célba 5 perces hátránnyal, Dani 16 percet, és Márk 16 és fél perc hátrányt kapott. A többieknek akkora volt a hátrányuk, hogy a kis köröket már el sem kezdték.

14 2. szakasz: A második szakaszra egy kicsivel jobb idő lett. Száraz útón kezdődött a verseny, ami 5 darab 19,5 Km es körből állt. A szakaszra jellemző volt, hogy minden körben volt egy hegyi hajrá, és 4 komolyabb emelkedő is volt. Ezen a napon 11 órakor rajtolt a 117 fős mezőny. Az első kőrben többen is leszakadtak, sajnos Márk is köztük volt. Mondtam neki, hogy nincs értelme tovább erőltetni és, hogy menjen nyugodt tempóban még egy kőrt. A második körben sajnos Gergő is lemaradt egy kisebb csoporttal, és neki is ugyanazt az utasítást adtam. Közben Dani jól tartotta magát a mezőnyben. Az utolsó kör előtt sajnos megérkezett az eső, és a verseny végéig esett. Az 5. körben hatalmas tempó lett. Az élcsapatoknak itt kellet eldönteni a versenyt, mert elég kicsi volt a különbség az összetettben. Sok volt a szökés és a mezőnyt szinte végig az összetett versenyt vezető Franciák húzták. Sajnos az utolsó hegyi hajrán Dani is megúszott a mezőnytől egy 12 fős bollyal. A szakaszt egy Orosz versenyző nyerte 10 Mpes előnnyel, és egyúttal az összetett versenyt is ő nyerte meg az előző napi győztes előtt. Dani a csoportjában a hajrát megnyerve 4 perces hátrányban ért célba. A verseny 88 an fejezték be, Dani a 76. helyen végzett.

15 BESZÁMOLÓ 26. Tr. Guido Doringo- 3.Biemmereti- 26.Cristiano Floriani- 26.Ferramento Mazzero UCI Class 1.1MJ- 18 May A Magyar Ifjúsági Országúti válogatott vett részt ezen a kiemelten nehéz versenyen. Az esemény színvonala az Európa-és világbajnokságokhoz hasonlítható. Felkészülésünk része, a 2. YOG országúti programnak. Au utazás a KSI használatában lévő Ford kisbusszal, és a kíséréshez használatos saját személyautómmal történt. (GPY 575) A verseny: Km, 200 fő indulói létszám mellett, az útvonal a évi Giro di Italia 17. szakaszámak útvonalát is magában foglalta, a %-os emelkedővel, melyet a mezőnynek háromszor kellett megmásznia. Az első részhajrát Móricz Dániel nyerte, eztán szökések történtek, sorra fogyott a mezőny. Versemyzőink is a kiesettek közé kerültek, ki elöbb, ki később, egyedül Móricz Dani tartott az élmezőnnyel. Az utolsó kőrre kb. 60 főre apadt a mezőny, és a fináléban Dani a második bolyban, 46. ként ért célba, a sík részhajárák összettejében pedig a 3. helyet szerezte meg. Ez kimagaslóan jó eredmény, különösen Tour of Istria világkupán, a sovillai egynaposon elért hasonló eredményét nézve. Ezáltal javasolom a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség elnöksége felé. hogy Ő legyen a 2. YOG országúti kerékpáros résztvevő. Riders as follows: 1. MÓRICZ DÁNIEL HUN NAGY OLIVÉR HUN GÖNCZI GERGELY HUN LÁSZLÓ ATTILA HUN KARL DÁVID SEBESTYÉN HUN Replacement riders are: 1. BŐRŐCZ BENCE HUN FÁBIÁN ÁBEL HUN Team Manager is: 1. SOMOGYI MIKLÓS HUN MÓRICZ GÁBOR HUN

16 Móricz Dani a Kazah versenyzők mögött a dobogón A Magyar csapat Piave de Soligoi rajtnál Költségek a rendelkezési lap szerint, ebből a YOG (800 eft) terhére a Ft saját gépjármű használat kerül az MKSZ felé elszámolásra, a többi költséget más forrásból fedeztük. Budapest, május 21. Somogyi Miklós csapatvezető

17 ELŐTERJESZTÉS Ifjúságiak Világbajnokságon való részvételre, Ifjúságiak Ponferrada, SPA TT. és Road Race Törzsök Zsolt elnök és az MKSZSZ elnöksége részére. Tisztelt Elnökség! Ebben a szezonban sok jeles eseményen vettünk részt ifjúsági válogatottunkkal. Az éves teljesítmény alapján, és azt a szempontot figyelembe véve, hogy sportágunk a kiemelten támogatottak közt tudhatjuk, feltétlen szükségét érzem annak, hogy indulói legyünk a világbajnokságnak. Javaslom időfutam versenyszámra: 1. Karl Dávid Sebestyént és 2. Filutás Viktort Indoklás: Karl Dávid a magyar bajnok, e mellett azokon a világkupákon, melyen volt időfutam, a magyar csapatból Ö volt a legeredményesebb. (Részletes beszámolók mellékelve) Filutás Viktor 3 éve kezdett kerékpározni, év elején még a válogatottság is kérdése volt számára, de olyan fejlődét mutat, mely kellemes meglepetés számunkra. Igazi időfutam menő ezt elsősorban a pályán bizonyította, a pálya bajnokságon, az Európa-bajnokságon és a prostejovi ORV-n szerzett 3000 m-es harmadik helyével, és a rég nem látott időeredményekkel! Ez fontos, felmutatható eredmény a sport felső vezetése felé is. Várható eredmény: Várható eredmény, a mezőny második felének elején. Javaslom mezőny versenyszámra: 1. Móricz Dánielt és 2. csak saját költségen Gönczy Gergőt Indoklás: Móricz Dani volt ebben az évben az egyetlen, aki a világkupákon, és a kiemelt versenyeken az élmezőnyben tudott végezni, sajnos a pontszerző első 20 helytől lemaradt. A nanjingi ifi olimpián is kiválóan hajtott, sajnos a befutónál történt bukás itt is megfosztotta a pontszerző helytől, de időfutamon a 14. helyen végzett. (Részletes beszámolók mellékelve) A pályarajzot átnézve várható, hogy értékelhetően be tudja fejezni a versenyt, ezzel kb. a középmezőnybe tud végezni. Gönczy Gergő a versenysorozat alapján eléri azt a mértéket, hogy saját költségen részt vehessen a világbajnokságon. (Részletes beszámolók mellékelve) Tisztelettel: Budapest, szeptember 5. Somogyi Miklós up, szövetségi kapitány

18

19 A Magyar Országúti Serdülő U17, Haladó U15 fiú és Serdülő lány WU17 válogatott 2014 évi szakmai beszámolója és 2015 évi versenyszezon válogatott kereteinek és versenyeinek szakmai terve Kérem az MKSZSZ október 20 án tartandó elnökségi üléséhez az alábbiakat előkészíteni szíveskedjenek. Határidő: október 17 (péntek) óra. Szakmai beszámoló a évi versenyszezon legfontosabb hazai és külföldi versenyeiről a válogatott versenyzői állomány eredményeinek értékelésével (negatív és pozitív tendenciák, az egyes egyéni teljesítményekre kitérve) Az elmúlt évünk kettő fő versenyre koncentrálódott. Az első három napos május elején Csehországi Jevicskóban zajlott. Itt Karl Ádám, Dian Ábel (Bikeexpress), Istlstekker Zsolt, Ács Vince (Szekszárdi KSE), Beregszászi Bence (KSI Csepel SE), és Fekete András (Szegedi KSC) vett részt. Kiemelendő Karl Ádám egyenletes teljesítménye, aki a 3. szakaszon ha nem keveredik bukásba az utolsó2 km ben, akkor top 10 ben van! Sajnos Istlstekker Zsolt és Dian Ábel teljesítményét is bukás ill. defekt hátráltatta, ami ha nem történik meg biztosan legalább 30 hellyel előrébb végeznek összetettben. Beregszászi Bence és Fekete András közepes, de nem gyenge teljesítményre volt képes ezekben a napokban. Ács Vince viszont hasonlóan a korábbi években is megtapasztalt újoncok ( azóta már sokkal jobb teljesítményre és nemzetközi szinten is jó eredményekre képes) sajnos gyengécske eredményét hozta. Ez elsősorban az ilyen (12 nemzet, 30 csapat, 200 fős és 40km/h felett közlekedő!) mezőnyökben először vagy ritkán versenyző fiatalokat érő sokk nak betudható. Tehát egyértelműen két okra vezethető vissza versenyzőink eredményessége: az első a nemzetközi versenye(n)ken való korábbi részvétel és az előzőből következő második, a kellő tapasztalat, ill. annak hiánya. Erre a versenyre felkészülésként, két kisebb, de már nemzetközinek nevezhető Szlovák versenyen (Trnava, Krupina) volt lehetőség klub szinten részt venniük serdülőinknek, amit a keretből sajnos nem mindenki használt ki és ez meg is látszott későbbi szereplésükön. Az első évesek nevezése a verseny rutin megszerzése és későbbi jobb szereplésük reményében volt indokolt. Karl Ádám élni is tudott a belé vetett bizalommal és ezzel vezetném be a második nagy, ill. (ha nem) a legnagyobb európai serdülő versenyen való, részvételünket. Az ausztriai Burgenlandban zajló öt napos Radjugendtour ra (17 nemzet!, 23 csapat, 138 fő) Ádámon kívül Istlstekker Zsolt, Beregszászi Bence, Fekete András, Czéh Balázs (Bikeexpress) Molnár Gábor (BVSC Zugló) utazott ki. Ide, az országúti és időfutam Magyar Bajnokság volt a legfőbb válogató ill. a versenyt megelőző héten zajló Pálya OB ot követően tartottunk egy 3 napos csapatösszetartást(a verseny közelsége miatt edzőtábor összes ismervével nem rendelkező) a Tolna Megyei Kisszékelyen. Itt az előbb említett okok miatt elsősorban a csapatprológra való gyakorlás és az erőállapot feltérképezése volt az elsőszámú

20 cél, amit meg is tudtunk valósítani. Innen csak egy fő hiányzott Istlstekker Zsolt, ami anyagi okokra vezethető vissza. Zsolt (legjobbjai: szakaszon, 26. összetettben) hiányzása viszont nem hátráltatta eredményességét a versenyen, mert a csapatból Karl Ádám (legjobbjai: szakaszon, 24. összetettben) mellett az utóbbi három év legjobb eredményét hozták, különösen az utolsó Király etap on a győztessel azonos idővel való befutásuknak köszönhetően. A Csapatprológon elszenvedett utolsó helyezésünk (nem számított be az összetettbe) után a sok bukással tarkított első etapon nagyszerűen szerepeltünk: A 6 fős válogatottunkból négyen az élmezőnyben érkeztek és a jó helyezkedésüknek köszönhetően a nagy nemzetek után az előkelő negyedik helyet szereztük meg. Itt Elsősorban Beregszászi Bence (14. hely) és Fekete András (46. hely) nevét emelném ki, akik ezen a napon tudtak kiemelkedőt alkotni, a verseny során. Sajnos Czéh Balázs tapasztalatlansága, Molnár Gábor pedig hirtelen formahanyatlása miatt nem tudott megfelelni a várakozásoknak a nagyon erős mezőnyben. Az elmúlt és korábbi években megszerzett tapasztalat azt indokolja, hogy az eddigieknél még több nagy mezőnyöket felvonultató nemzetközi versenyen vegyünk részt. Ezek közül a kisebb felkészülési eseményeken (egy két héttel a fő verseny előtt) taktikai feladatok megoldására és aktív versenyzésre lesz szükség, annak érdekében, hogy a rangosabbakon tudjuk segíteni a legjobbjainkat. Ennek kapcsán meg kell említenem a témához szervesen kapcsolódó U15 ös válogatottunk ( Szekszárdi Szabadidős KE:Fábián Csongor, Schneider Sebestyén, Genzler Tamás, Bikeexpress: Füri Márton, Kiss Gergely, Oetl Netta és Karl Bianka Szegedi Ksc: Jucha Csanád, Tóth Martin, Tornyai Panna és KSI: László Tamara) szereplését a június elején a csehországi Lanskrounban zajló 44. Kis Békeversenyen (6 nemzet, 25 csapat, 100 fő). A felnőtt mezőnyök becsületére váló terep, út és időjárási (hideg esős) viszonyok között is zajló versenyen helytálltak fiataljaink. A csapatunk két tagja kivételével először vettek részt ilyen kaliberű megmérettetésen. A lányoknál Oetl Netta korábbi sérülése miatt nem, de a fiúk közül Schneider Sebestyén(legjobbjai:13. a 3. szakaszon, 22. összetettben) is mint előtte sokan mások is beigazolta, hogy az előző évben elsőévesként tapasztalatszerzésből eredő előnyöket kamatoztatni lehet. Sebestyén az előző évi utolsó 20 ból idénre az első 20 ban tudott végezni a szakaszok többségében és,hogy ha ebből indulunk ki akkor jövőre potenciálisan minimum 4 top 20 ban végző versenyzővel fogunk rendelkezni és megismételhetjük az elmúlt évi dobogós csapat eredményünket és az ebből következően akár 2 3 összetett 10 ben végző sportolónk van már most. Iménti példa is azt bizonyítja, hogy időben elkezdett menedzseléssel megalapozhatjuk felsőbb korosztályokban elérhető áhított sikereinket is. Céljaink eléréséhez még válogatott edzőtáborokra is szükség van itthon és a szezonkezdet előtti időszakban tengerparton (Horvátország) is. Ebben kérjük a Szövetség segítségét, hogy kisebb, ill. főleg a fontosabb eseményeken nagyobb részt vállaljon át a versenyek és felkészülési események részvételi költségeiből. A több erős eseményen való részvétel megalapozhatja a későbbi ifjúsági és felnőtt eredményeink javulását. Idézet a 2014 évi szakmai beszámoloból! évi versenyszezon (olimpiai kvalifikációs év) válogatottjának összeállítása, elvrendszerének, felkészülésének, versenyeztetésének kidolgozása. Hogyan képzeli a felkészülés irányítását, koordinálva a felkészítő edzők munkáját, a válogatott fő célkitűzéseihez (olimpiai kvalifikációs kvóta/kvóták megszerzése), versenyrendszeréhez illesztve.

21 A fentiekben is már említett közös felkészülést már február végén ill. március elején melegégövi (Horvátországi) edzőtáborral indítjuk, 7 nap edzésnappal. Itt mindenképpen a bő kerettagoknak is részt kell venniük min. 12 fővel. Ideális esetben két héttel később ezt megismételjük újabb potenciális versenyzők bevonásával. Április elején kezdődő hivatalos ( igazolt versenyzőknek) szezonkezdet az Országos évadnyitóval kezdődik, ami már válogató verseny is. lehetőségünk és már meghívásunk is van a Szlovák ill. Szerb évadnyitóra is ahol már nagyobb nemzetközi mezőnyökben is fel tudják venni kerettagjaink a versenyritmust. Ha az április körüli hegyi bajnokság időpontja, új helyszíne és rendezési módja támogatott, akkor vele kezdődhetne a Bajnoki évad és egy újabb válogató lehetne, az idősebb(u19, U23,Elit) válogatott kerettagok számára is. Április végén pedig már Szlovák Cseh ill Osztrák ellenfelekkel is összemérhetjük felkészültségünket a már hagyományos Dudincei kritériumon és a Krupinai igen nehéz hegyes útvonalú országúti versenyen. Itt az elmúlt két év tapasztalataiból merítve már 90 % ban körvonalazódik, hogy az egy két hét múlva kezdődő Jevicskói mezőnyben, ki milyen teljesítményre lesz képes. Tehát az utolsó válogató ez lesz. Már itt felhívom a figyelmet arra, hogy a hazai versenynaptárunkat szigorúan a környező országok versenynaptáraihoz kell igazítanunk, ha hasznos felkészülés mellet, eredményes nemzetközi szereplés reményében akarjuk indítani versenyzőinket. Nem követhetjük el többet azt a hibát, hogy pl. a Pálya bajnokság vagy egyszerre vagy 1 2 héttel a serdülők legfontosabb, Jugend Tour versenye előtt van. Ez utáni május júniusi időszak már elsősorban az Országúti és időfutam Magyar Bajnokságokra való felkészülés jegyében kell, hogy zajlódjon esetleg a egyeztetéssel 41 Gemenci Nagydíj utánpótlás betét futamaival kiegészülve május végén. Itt kerül előtérbe a 45. Kis Békeverseny az U15 fiú és a WU17 lányok legfontosabb eseménye, ami május utolsó ill. június első hétvégéjére esik. A fő Bajnokságok után 1 2 héttel július elején a 12. Sajó Péter Emlékversenyen látom legnagyobb esélyét annak, hogy hazai környezetben tudjuk összemérni erőnket környező országok legjobb sportolóival országúton. Azért hogy legyen egy kis feltöltődésre is idő a hónap második felétől kezdődhetne meg a felkészülés a Radjugend Tour ra, egy hosszabb vagy inkább kettő rövidebb edzőtáborral. Emiatt a Pálya OB időpontjára pedig inkább az augusztus végét javasolnám. A Bajnoki szezon pedig a már jól bevált kritérium és Páros Bajnokságok együttesével záródhatna szeptember elején közepén. Ki kell emelni, hogy ha hosszú távon eredményes nemzetközi szereplést akarunk elérni, akkor hasonló stílusban kell itthon is versenyeztetnünk utánpótlásunkat. Tehát már előre meg kell határoznunk korcsoportonként egy minimális sebesség átlagot a nagyobb taktikai eszköztárral rendelkező országúti és kritérium versenyeken, bajnokságokon is. Fell kell támasztanunk a régi jól bevált módszereket (aranyjelvényes, ezüst, bronz ) persze más néven, hogy viszonyítani lehessen, a korábbi évekhez képest fejlődésben vagy lemaradásban vagyunk e éppen. így időben tudunk reagálni és adott esetben módosítani a folyamatban lévő munkánkon.

22 Edzéstervek összehangolása, az egyes edzéstervek javításainak felülvizsgálata terhelési tervek elkészítése pulzus, vagy watt alapú munkavégzés edzésjelentéseinek értékelése. A felkészülési időszakok tervezése és a ciklizálási folyamatok kialakítása a formaidőzítések és évi főversenyek megjelölésével. A modern és eredményes felkészüléshez, edzéstervekhez, edzésmódszerekhez szervesen kapcsolódniuk kell, ill. elengedhetetlenek a modern eszközök is, mint a már nem túl modernek nevezhető pulzus mérő órák. Ezeknek már a pillanatnyi sebességet fordulatszámot és magasság adatokat is rögzíteni kell hogy tudják, később kielemezhető és összehasonlítható ellenőrizhető módon. Így összehangolható lesz a különböző helyeken edző sportolóink erőállapota, formája felkészültségének foka és fázisa. Sport kórházi terheléses vizsgálatot és legalább évi kettő teljes vérképes laborvizsgálatot is elengedhetetlennek tartok minden kerettag számára. A watt alapú edzést inkább U19 korosztálytól tartom fontosabbnak évi válogatott versenyeztetési terv elkészítése és bemutatása a felkészülési, a válogató és a főversenyek megjelölésével. (Előfeltétel az érintett szakvezetőkkel történő konzultáció) A korábban már említett fő versenyek (edzőtáborok) aláhúzva és közben a felkészülési versenyek (terv: a pontos dátumok hiányában) február 28 március 8. Horvátországi 1.edzőtábor március 22. Félsziget kupa március Horvátországi vagy Tatai 2.edzőtábor 2015 április 4. Országos Évadnyitó Bonyhád 2015 április 5. Szerb Évadnyitó Novi Sad 2015 április Szlovák Évadnyitó Trnava (időfutam, országúti) 2015 április 18. Hegyi OB Pannonhalma ( körpályás! ) 2015 április Szlovák kupa Dudince Krupina (kritérium, országúti) 2015 május Jevicko Csehország (időfutam, országúti) 2015 május Szerb UCI verseny (országúti) Novi Sad? 2015 május Gemenci Nagydíj Kiegészítő futamai(országúti) 2015 május Kis Békeverseny Lanskroun Cseho. (időfutam, országúti) 2015 június 6 7. KSI Kupa (időfutam, országúti) 2015 június 21. Komló Nagydíj (hegyi, országúti)

23 2015 június Magyar Bajnokságok (időfutam, országúti)? 2015 július Sajó Péter Emlékverseny (időfutam, országúti) 2015 július Mátrai vagy Őrségi edzőtábor 2015 augusztus 3 7. Kisszékelyi edzőtábor(összetartás) 2015 augusztus RadJugendtour Ausztria (időfutam, országúti) 2015 augusztus Pálya OB? 2015 augusztus Zsolna Szlovákia (időfutam, országúti) 2015 szeptember Kritérium és Páros OB Dunakiliti évi felkészülési és versenyeztetési program költségvetésének elkészítése február 28 március 8. Horvátországi 1. edzőtábor 12 fő 8 nap 20 euró /nap/ fő= euró + utazási költség (15.000, /fő= , ) kb.= , Ft március Horvátországi vagy Tatai 2. edzőtábor(állami, természetbeni támogatással) 12 fő 6 nap euro + utazási költség (15.000, /fő= , ) kb.= , Ft 2015 április 4. Országos Évadnyitó Bonyhád 2015 május Jevicko Csehország (időfutam, országúti) Meghívás van 5+2 főre tehát úti költségre ill. kísérés(400 km) +1 5 fő költségét kell állni (4 6 fő egy csapat)még. 300 euro részvételi+ (15.000, forint/fő= , ) utazási költség kb.= , Ft 2015 május Kis Békeverseny Lanskroun Cseho. (időfutam, országúti) 11+3 fővel vehetünk részt saját költségünkre. Úti költségre, ill. kísérés (300 km) +14 fő költségét kell állni (5 7 fő egy csapat). 500 euro részvételi+ (15.000, forint/fő= , ) utazási költség kb.= , Ft 2015 július Sajó Péter Emlékverseny (időfutam, országúti)

24 2015 július Mátrai vagy Őrségi edzőtábor 12 fő 8 nap 6.000, Ft /nap/ fő= , + utazás és kísérés (800km) kb.= , Ft 2015 augusztus 3 7. Kisszékelyi edzőtábor(összetartás) 12 fő 5 nap 3.000, Ft /nap/ fő= , + utazás és kísérés (500km) kb.= , Ft 2015 augusztus RadJugendtour Ausztria (időfutam, országúti) 6+3 fővel vehetünk részt 300 euro részvételi díjért tehát úti költségre ill. kísérés(1000 km) +9 fő költségét kell állni (4 6 fő egy csapat)még. 300 euro részvételi+ (20.000, forint/fő= , ) utazási költség kb.= , Ft Mind összesen kb.= , A és B keretek versenyzői állományának kialakítása, javaslattétel a pénzügyi és vagy egyéb javadalmazásokra megfelelő indokoltság esetén, annak alátámasztásával. Az eddig leírtakból következően A és B keret helyett egy bővebb fős keretet látok jobb megoldásnak, amelybe(ből) természetesen folyamatosan ki, ill. be lehet kerülni elsősorban a válogató versenyeken nyújtott teljesítmény alapján. A kezdő keretet mint az U17, mint az U15 és WU17 esetén a évben nyújtott teljesítmény alapján jelölöm ki. U17: Karl Ádám Dian Ábel Ács Vince Molnár Gábor Nagy Balázs Jucha Csanád Berecki Kristóf Borsos Áron Schneider Sebestyén Bikeexpress SE Bikeexpress SE Szekszárdi KSE BVSC Zugló Zinkpower Moson Szegedi KSC Szegedi KSC Szekszárdi SZKE Szekszárdi SZKE

25 Kertész Kevin Vanó Gergő Kardos Gergő Kiss Hunor Pósán Patrik Kocsis Simon NYIKSE Salgótarjáni HKE KSI Csepel SE DKSI Freeriderz FTC Postás SE ( ) U15: Fábián Csongor Tóth Martin Füri Márton Kiss Gergely Hájos Dániel Gémes Tamás Forró Lajos Zádori Zalán Genzler Tamás Polyák Gábor Sánta Ármin Dóczi József Szekszárdi SZKE Szegedi KSC Bikeexpress SE Bikeexpress SE KSI Csepel SE Szegedi KSC Szekszárdi SZKE Szekszárdi SZKE Szekszárdi SZKE FTC DKSI Freeriderz Tamási KE ( ) WU17: László Tamara Nyers Kamilla Karl Bianka Oetl Dana Tornyai Panna KSI Csepel SE Bikeexpress SE Bikeexpress SE Bikeexpress SE Szegedi KSC

26 Király Dóra Rábel Fruzsina Salgótarjáni HKE Zinkpower Moson ( ) Felkészítő edzők, ill. hivatalos kísérők, akik a masszőr, ill. a szerelő szerepét is vállalták eddig is a években: Kaló Viktor KSI Csepel SE Rusovszki Gábor Bikeexpress SE (Garamszegi László helyett is! ) Felkészítő edzők, akik több ill. potenciálisan eredményes versenyzőt adják a válogatott kereteknek: Fekete Lajos Steig Gábor Hóbor Lajos Pataki Ibolya Solymosi János Tóth István Nagy II Zoltán (?) Szegedi KSC Szekszárdi KSE FTC BVSC Zugló NYIKSE Zinkpower Moson DKSI Freeriderz ( ) Az eredményes és a kellő számú és hozzáállású versenyzőt adó szakvezetőknek munkájuk megbecsüléseként, utazásuk (kísérőként) esetén részvételi, ill. utazási költségeik átvállalását tartom méltányosnak, ill. egyesületük (arányos, mindenen felüli) műhelytámogatását javaslom. Nevezési és a licence díjakkal kapcsolatban is vannak javaslataim.( ) Tájékoztatlak titeket, hogy a szakmai tervvel kapcsolatos kérdésekre október 20 án 12:00 órától percben lesz lehetőség. Ennek pontos ütemezését elküldjük rövidesen. Válaszotokat várva, sporttársi üdvözlettel: Törzsök Zsolt MKSZSZ elnök Szekszárd október 15. Schneider Gábor