Roil Gold a Newaystől Forradalmi újítás a kenőanyag piacon. a világ legjobb fémkondicionálója

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Roil Gold a Newaystől Forradalmi újítás a kenőanyag piacon. a világ legjobb fémkondicionálója"

Átírás

1 Forradalmi újítás a kenőanyag piacon a világ legjobb fémkondicionálója

2 Hogyan hat a Roil Gold? A fémorganikus felületkiegyenlítőt hoz létre, amely csökkenti a súrlódást Roil Gold nélkül Roil Golddal A súrlódás helyett így csúszás jön létre! Érezhető! Mérhető! Kiszámítható! Hatása két mágneshez hasonlítható, melyek kölcsönösen taszítják egymást. Mindez úgy történik, hogy a fém rengeteg apró szakadását és barázdáját jobban kiegyenlíti.

3 Az első másodperctől hat (hidegindítás)! A kopás indításkor a legnagyobb (kb. 80 %!) A Roil Gold az indítás utáni első másodperctől hat! Veszélyes időszak a 12 percig Felmelegedési időszak 20 és 85 C os olajhőmérséklet között Hűtési hiba Növekszik a kopás Hidegindítási szakasz Menetidő kb. a 12. perctől Hagyományos olaj: a normál olajnál a kopás mértéke nő a kenőfilm réteg vékonyodásával párhuzamosan. Az adalékanyagok csak 70 C fölött hatnak. Túlmelegedés esetén fennáll a veszélye annak, hogy a kenés megszűnik ROIL GOLD - motorvédelem a motorindítás pillanatától kezdve

4 Csökkentse költségeit! Roil Goldot töltse a motorolajhoz! Indítsa el a motort, és takarítson meg pénzt! Nagyobb teljesítmény! Több kilométer! Nagyobb megbízhatóság! Hosszabb élettartam! (100 %-osan mentes a lebegő szilárdanyagoktól!)

5 Milyen motoroknál alkalmazható a Roil Gold? If you use Oil -- személyautóknál, teherautóknál, You need Roil! munkagépeknél, mezőgazdasági gépeknél, motorkerékpároknál, hajóknál, aggregátoroknál benzin- és dízelmotoroknál, hajtóműveknél, és minden olyan területen, ahol kenőanyagot használnak!

6 Az előnyökről vázlatpontokban! A Roil Gold szárnyakat ad a teljesítménynek! Jelentősen csökkenti az üzemanyagés olajfogyasztást! Érezhetően növeli a teljesítményt! Csökkenti az üzemi és a karbantartási költségeket! Csökkenti a súrlódást és a felhevülést! Növeli a motor és a hajtómű élettartamát (automata autóknál is)! Teljesítménygörbe Roilgolddal / Roilgold nélkül! Jelentősen csökkenti a zajkibocsátást! Azonnal hat! Nagyobb teljesítmény (kw/ps)! Nagyobb forgatónyomaték (Nm)!

7 Hogyan alkalmazzák a Roil Gold-ot? Roil Gold, a takarékos! Adagolás: Motorkarbantartás (Lehetőleg olajcserével összekapcsolva) Keverési arány: 1:14. (1 liter olajhoz kb. 70 ml) Üzemi hőmérsékletű motorba kell tölteni, ügyelve arra, hogy ne érintkezzen fémmel (pl. tölcsérrel), és tovább kell járatni a motort További alkalmazásoknál (minden olajcserénél) Keverési arány: 1:40. (1 liter olajhoz 25 ml), hozzá kell tölteni az olajhoz. Kézi és automataváltós járműveknél Személygépkocsik, tehergépjárművek, építőipari és mezőgazdasági gépek, motorkerékpárok, hajók, aggregátorok stb. Keverési arány: 1:40. (1 liter olajhoz 25 ml) Hidraulikus hajtás Minden hidraulikus gép esetében Keverési arány: 1:64. (1 liter olajhoz kb ml)

8 Tesztgyőztes! Nemzetközi Standard Falex Vizsgálatok Olajok, olajok + adalékanyagok Erő (lbf) Mobil 1 + Roil Gold = 100%-os teljesítmény növekedés Cat Diesel + Roil Gold = több, mint 500%-os teljesítmény növekedés A Queensland University of Technology különböző olajok és adalékanyaggal kiegészített olajok versenyén, még a korábban leggyengébbnek bizonyuló olajhoz hozzáadva is kimagasló eredményt ért el a Roil Gold. (4500 lbf)

9 Teszteredmények! API-osztályozás: Az American Petroleum Institut részletezi a kenőanyagokkal szemben támasztott követelményeket A Roil Gold teljesíti, sőt túlteljesíti az API GL 2 GL 5, MIL -2105C követelményeit A vizsgálatban használt gépet Falex tesztgépnek nevezik. A kopást úgy számolták ki, hogy a kopás magasság és a szélesség értékét megmérték, és egymással összeszorozták, így kapták meg az indexszámot. A vizsgálat ideje hat óra volt. ROIL GOLD által csökken a kopás mértéke Vizsgálati gép: Chrysler ipari energiát termelő 318 C.I. berendezés, LT-318-as modell, rakománymentes állapot, 1800 rpm. Normál = kezeletlen (1 gallon üzemanyag kezeletlen olajjal). Roil = kezelt (1 gallon üzemanyag, Roillal kezelt olajjal). ROIL GOLD által csökken az üzemanyagfogyasztás

10 Kopás-teszt laboratóriumi eredmények Belső teszt: Müncheni főskola 03-as szakirány: gépgyártás, gépjárműtechnika, repülőgéptechnika A kopás-szimuláció, 5 N/mm2 felületi nyomás, vagyis a dízelmotoroknál a dugattyúgyűrűn fellépő nyomásérték esetében, a Roil Gold használatával jelentősen kisebb kopási értéket mutatott a szürkeöntvény anyagon. Speciális anyagveszteség Teljesítménygörbe Roil Gold nélkül Teljesítménygörbe Roil Golddal Terhelési változó A súrlódás és ennek következtében a kopás a Roil Golddal 85,7 %-kal csökkent!

11 Referenciák! Tömbépületet hőenergiával ellátó teherautó motor referenciája egy nagy göttingeni konferenciaszállodában 8 cilinderes Deutz motor napi 19 órán át, folyamatosan 135 kw teljesítménnyel dolgozik. A legutóbbi olajcserénél a gyártó tanácsára 2,1 liter Roil Goldot töltöttek a rendszerbe. A fogyasztás 9,09%-kal csökkent. A Roil Golddal napi 18,89 eurót, évente pedig 7000 eurót takarítanak meg! A kezdeti szkepticizmus után, ma már meggyőződéses Roil Gold használók vagyunk! Másoknak is csak javasolni tudjuk!

12 Tapasztalati beszámoló a Roil Goldról Seat Toledo Az autóm már 7 éves. Mióta használom a Roil Goldot és az üzemanyag adalék anyagot, a fogyasztás 22%-kal csökkent. A múlt héten egy 35 km-es kirándulás során az átlag fogyasztás, írd és mond, 3,9 literre jött ki! Mivel ezt senki nem hiszi el nekem, készítettem egy fotót a mobiltelefonommal a fedélzeti számítógép kijelzőjéről! (Lásd a képet!) Köszönet a Newaysnek ezért a kiváló termékért! Nadine Didszun, Grevenbroich Gépjármű típus Korábbi fogyasztás Fogyasztás Roillal Megtakarítás Megtakarítás %-ban Seat Toledo td 5,246 l 4,3 l 1,0 l 22,0 %

13 Tapasztalati beszámoló a Roil Goldról Audi A8, dízel Üzemanyag megtakarítás Gépjármű: AUDI A8, 3,3 L. A kilométeróra akkori állása: km. Teletöltött üzemanyagtartállyal Roil Gold nélkül 700 km-t, majd a Roil Gold első alkalmazása után 830 km-t tudott megtenni, most pedig majdnem 1000 km-re elég ugyanannyi üzemanyag.

14 Tapasztalati beszámoló a Roil Goldról Opel Vectra 2,2, dti augusztusa óta használok Roil motorápoló anyagokat, és nagyon elégedett vagyok az elért hatással és eredménnyel. A Roil termékek használata előtt a fogyasztás 100 km-en 8,5 l volt, most 6,9-7,1 l/100 km. A dízelre jellemző kopogás majdnem teljesen megszűnt. A motor sokkal jobban húz, főleg alacsony fordulatszámon. Ezen kívül el kell még mondanom, hogy hidegindítás után sokkal nyugodtabban és egyenletesebben fut, ami szintén a motorolaj használatának tulajdonítható. Kai Scheppach

15 Tapasztalati beszámoló a Roil Goldról Versenyautóknál Rosco McGlasha az ausztrál "Land-Speed" rekordjának megdöntõje így nyilatkozik: "Mielõtt egy új rekordot felállíthattunk volna (Ausztáliában), felkészülésünk során néhány fontos részletet alaposan át kellett gondolnunk. Az egyik kritikus pont a szélsõséges terhelésnek kitett kormányzás és a kerékfelfüggesztés kérdése volt. Ezeknek a problémáknak a megoldásában fontos szerepet játszott a Roil Gold. A gyorsulás csúcspontján az autó a 800 km/h-s sebességet is elérheti. Egy ilyen óriási sebesség elérésekor döntõ fontossággal bír, hogy a kormány és a kerékfelfüggesztés tökéletesen biztonságosan legyen összeállítva, hiszen ettõl függ a vezetõ élete. A Roil Gold segít abban, hogy a kritikus helyzetekben keletkezõ hatalmas hõ fejlõdését csökkentse. Így a balesetek (pl. a súrlódás következtében kigyulladó autó) esélye a lehetõ legkisebb lesz. Köszönjük a Neways segítségét!"

16 Referencia beszámoló! Jövőorienált szállítmányozó vállalkozásunk van, kb. 70 gépjárművel, melyhez tartozik még egy nagy teherautó-szervíz, ahol saját autóink mellett más járműveket is javítunk. Célunk az, hogy optimális költségekkel környezetbarát, és az ügyfelek elvárásainak megfelelő szolgáltatást nyújtsunk. A legmodernebb technológiák alkalmazása miatt egyaránt elismertek és sikeresek vagyunk az élelmiszer- valamint más teherszállítási területeken is augusztus 5-én ismertük meg a Roil Goldot. A vele kapcsolatos állítások hihetetlennek tűntek, de kíváncsivá tettek minket. Biztosak voltunk abban, hogy jól ismerjük a piacon jelenlévő összes adalékanyagot és az ehhez hasonló ajánlatokat. Cégünknél ki kell, hogy próbáljuk és meg kell ragadjunk minden, még oly kicsi lehetőséget is, mely megtakarítást eredményezhet. Komoly lépéseket tettünk, hogy környezet-, és pénztárcabarát módon működjünk, és gépjárműparkunk egy részét átállítottuk növényi olaj-üzemre. Bár nagyon szkeptikusak voltunk a Roil Golddal kapcsolatban, mégis úgy döntöttünk, hogy néhány járművünkön kipróbáljuk. A kilátásba helyezett üzemanyag megtakarítás, és az azzal összefüggő költség és emmisszió csökkenés már nagyon érdekelt minket. Továbbá úgy láttuk, ha beigazolódnak a Roil Gold tulajdonságai, lehetőség van arra is, hogy csökkenjenek a többszöri motormeghibásodásból adódó magas költségeink. A vizsgálatot 5 járművön végeztük el, melyek km futásteljesítménnyel rendelkeznek. A sofőröket nem tájékoztattuk a dologról, így ők nem befolyásolhatták az eredményt. Bár járműveink különböző útvonalon, különböző rakománnyal, különböző üzemanyaggal indultak útnak - a korábbi sofőrrel, a vizsgálat meggyőző eredménnyel zárult.

17 Referenciák! Egy fuvarozó vállalat ajánlása (70 jármű, saját műhely) A tesztet 5 járművön végezték el, melyek dízel- ill. repceolajjal üzemelnek! Nincsen több egészségtelen zaj! Még a hideg ill. indítási fázisban sem! Gyorsulás és teljesítmény javult Fogyasztás drasztikusan csökkent A motormeghibásodások száma nullára csökkent Meggyőző eredmények A Roil Gold minden megígért tulajdonságát bebízonyatotta és ígazolta! (Időközben az összes járművet átállították Roil Goldra!) Műhelyünk ügyfeleinek is javasolni fogjuk a Roil Goldot!

18 Mennyi pénzt takaríthat meg csak az üzemanyagon egy teherautónál? Alapul véve a göttingeni konferenciaszállodát hőenergiával ellátó teherautó motor referenciáját legalább 9,09 % -ot!!! Kiindulva abból a rendeletből, hogy a gépkocsivezető vezetett óráinak száma 2 hét alatt nem haladhatja meg a 90 órát. Illetve, hogy a teherautó átlag sebessége 70 km/h. 2 hét alatt (90 óra X 70 km/h = km; átlagfogyasztás 30 L/ 100 km) a megtakarítás: 2,7 L/ 100 km X 63 = 170 L, azaz 170 L x 210 L/Ft (ÁFA nélküli ár) = ,-Ft / 2 hét Havi szinten ( km teljesítés melett) = ,- Ft / hó Éves szinten ( km-es reális teljesítés mellett) = ,- Ft / év S mindez egyetlen teherautónál!!!

19 Mennyi pénzt takaríthat meg szerviz időszakonként csak az üzemanyagon egy személyautónál? Alapul véve a németországi referenciákat, és a magyarországi tapasztalatokat átlagban: legalább 10 % -ot!!! A verzió: 1.rész: ,-km-ként szerviz, átlagfogyasztás: 6 L / 100 km, üzea. átl.ár: 250Ft/L Megtakarítás: ,- Ft 2.rész: ,-km-ként szerviz, átlagfogyasztás: 8 L / 100 km, üzea. átl.ár: 250Ft/L Megtakarítás: ,- Ft B verzió: 1.rész: ,-km-ként szerviz, átlagfogyasztás: 6 L / 100 km, üzea. átl.ár: 250Ft/L Megtakarítás: ,- Ft 2.rész: ,-km-ként szerviz, átlagfogyasztás: 8 L / 100 km, üzea. átl.ár: 250Ft/L Megtakarítás: ,- Ft

JELENTÉS. MPG-Cap és MPG-Boost hatásának vizsgálata 10. Üzemanyag és Kenőanyag Központ Ukrán Védelmi Minisztérium

JELENTÉS. MPG-Cap és MPG-Boost hatásának vizsgálata 10. Üzemanyag és Kenőanyag Központ Ukrán Védelmi Minisztérium JELENTÉS MPG-Cap és MPG-Boost hatásának vizsgálata 10. Üzemanyag és Kenőanyag Központ Ukrán Védelmi Minisztérium 1. Termék leírás Az MGP-Cap és MPG-Boost 100%-ban szerves vegyületek belső égésű motorok

Részletesebben

EMELD ÚJ SZINTRE MOTOROD TELJESÍTMÉNYÉT! MOL DYNAMIC MOTO MOTORKERÉKPÁR MOTOROLAJOK EXTRÉM IGÉNYBEVÉTELHEZ IS

EMELD ÚJ SZINTRE MOTOROD TELJESÍTMÉNYÉT! MOL DYNAMIC MOTO MOTORKERÉKPÁR MOTOROLAJOK EXTRÉM IGÉNYBEVÉTELHEZ IS EMELD ÚJ SZINTRE MOTOROD TELJESÍTMÉNYÉT! MOTORKERÉKPÁR MOTOROLAJOK EXTRÉM IGÉNYBEVÉTELHEZ IS ELASTIC LAYER TECHNOLOGY RUGALMAS VÉDŐFILM EXTRÉM IGÉNYBEVÉTELHEZ Az extrém hatásoknak is ellenálló Elastic

Részletesebben

DÉLAKKU. Akkumulátor és Kenőanyag Kis és Nagykereskedés Tel: 62/660-600 70/373-81-72 info@delakku.hu web www.delakku.hu

DÉLAKKU. Akkumulátor és Kenőanyag Kis és Nagykereskedés Tel: 62/660-600 70/373-81-72 info@delakku.hu web www.delakku.hu Termék Termékleírás Kiszerelés fogyasztói ár Ft/liter fogyasztói ár Ft/ Motorolajok személygépkocsihoz Xado 10W-40 SL/CI-4 Max Drive A XADO Atomic 10W-40 SL/CI-4 olaj maximális teljesítményű, többfokozatú

Részletesebben

OMV Diesel CleanTech. Tökéletes motorvédelem. OMV Commercial

OMV Diesel CleanTech. Tökéletes motorvédelem. OMV Commercial OMV Diesel CleanTech Tökéletes motorvédelem OMV Commercial OMV Diesel CleanTech Tisztaság és maximális teljesítmény OMV Diesel CleanTech: nagyteljesítményű üzemanyagunk. A prémium HVO biológiai összetevő

Részletesebben

KISS NORBI Kétszeres Európa-Bajnok kamionversenyző ajánlásával

KISS NORBI Kétszeres Európa-Bajnok kamionversenyző ajánlásával KISS NORBI Kétszeres Európa-Bajnok kamionversenyző ajánlásával ELLENŐRZÖTT, MAGAS MINŐSÉGŰ KENŐANYAGOK Mint tudjátok a profi autóversenyzésben egy komoly műszaki team folyamatosan ellenőrzi a versenyautóba

Részletesebben

MOL DYNAMIC PREMIUM MOTOROLAJOK

MOL DYNAMIC PREMIUM MOTOROLAJOK MOL DYNAMIC PREMIUM MOTOROLAJOK DUAL FILM TECHNOLÓGIA A MAXIMÁLIS TELJESÍTMÉNYÉRT DYNAMIC DUAL FILM (DDF) TECHNOLOGY TÖKÉLETES VÉDELEM AZ AUTÓGYÁRTÓK AJÁNLÁSÁVAL A MOL Dynamic prémium motorolajcsaládját

Részletesebben

Motor-Life Motor-Life

Motor-Life Motor-Life A fémnemesítő Mi a Motor-Life? A Motor-Life egy speciális kenőanyag. Másképpen működik mint a hagyományos kenőanyagok. Nem képez plusz rétegeket a fémen. Egy diffúzió során bekerül a fém felső rétegeibe.

Részletesebben

A gumiabroncsok szerepe a közlekedésbiztonságban

A gumiabroncsok szerepe a közlekedésbiztonságban A gumiabroncsok szerepe a közlekedésbiztonságban A MICHELIN Csoport A kezdetek 1889: Michelin cég alapítása 1891: leszerelhető kerékpár abroncs 1895: először szerel a Michelin levegővel fújt gumiabroncsot

Részletesebben

MOL ESSENCE MOTOROLAJOK

MOL ESSENCE MOTOROLAJOK MOL ESSENCE MOTOROLAJOK DÍZELMOTOROKHOZ IS! SZABAD GYÖKÖK A MOTOR EGYIK LEGFŐBB ELLENSÉGE A korszerű, magas hőmérsékletű motorok erősen igénybe veszik a motorolajokat. Az égéstermékek káros összetevőivel

Részletesebben

www.electromega.hu AZ ELEKTROMOS AUTÓZÁS ELŐNYEI, JÖVŐJE

www.electromega.hu AZ ELEKTROMOS AUTÓZÁS ELŐNYEI, JÖVŐJE AZ ELEKTROMOS AUTÓZÁS ELŐNYEI, JÖVŐJE MI AZ AUTÓK LÉNYEGE? Rövid szabályozott robbanások sorozatán eljutni A -ból B -be. MI IS KELL EHHEZ? MOTOR melyben a robbanások erejéből adódó alternáló mozgást először

Részletesebben

VALVOLINE A VILÁG ELSŐ KENŐANYAG MÁRKÁJA

VALVOLINE A VILÁG ELSŐ KENŐANYAG MÁRKÁJA VALVOLINE Motorkerékpár olajok A VILÁG ELSŐ KENŐANYAG MÁRKÁJA 2. OLDAL KÉTÜTEMŰ MOTORKERÉKPÁR OLAJOK Megnövelt teljesítmény korszerű motorok számára A kétütemű (2T) motorkerékpár-olajokat úgy terveztük,

Részletesebben

SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL A KENŐ- ANYAGOKRÓL

SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL A KENŐ- ANYAGOKRÓL SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL A KENŐ- ANYAGOKRÓL OLAJCSERÉRE AZ ÖN GÉPJÁRMŰVÉNEK IS FELTÉTLENÜL SZÜKSÉGE VAN. Olajcsere nélkül nincs tökéletes működés. MIÉRT VAN SZÜKSÉG OLAJCSERÉRE? Feltétlenül

Részletesebben

IVECO a fenntartható fejlődésért Az IVECO CNG jármű kínálata

IVECO a fenntartható fejlődésért Az IVECO CNG jármű kínálata IVECO a fenntartható fejlődésért Az IVECO CNG jármű kínálata Medveczki András IVECO magyarországi képviseleti iroda CNG KONFERENCIA 2011. November 24. Haladunk a jövő szállítási megoldásai felé ELKÖTELEZETTSÉG

Részletesebben

HOGYAN LEHET A LEGPONTOSABBAN MEGÁLLAPÍTANI EGY JÁRMŰ ÜZEMANYAG-FOGYASZTÁSÁNAK CSÖKKENÉSÉT?

HOGYAN LEHET A LEGPONTOSABBAN MEGÁLLAPÍTANI EGY JÁRMŰ ÜZEMANYAG-FOGYASZTÁSÁNAK CSÖKKENÉSÉT? HOGYAN LEHET A LEGPONTOSABBAN MEGÁLLAPÍTANI EGY JÁRMŰ ÜZEMANYAG-FOGYASZTÁSÁNAK CSÖKKENÉSÉT? Ha valamilyen szerkezet, mint a Supertech is, üzemanyag-fogyasztásra gyakorolt hatását akarjuk vizsgálni, akkor

Részletesebben

MŰHELYTITKOK A KENŐANYAGOKRÓL

MŰHELYTITKOK A KENŐANYAGOKRÓL MŰHELYTITKOK A KENŐANYAGOKRÓL OLAJCSERÉRE AZ ÖN AUTÓJÁNAK IS SZÜKSÉGE VAN MIÉRT VAN SZÜKSÉG OLAJCSERÉRE? Feltétlenül szükséges, hogy gépjárműve motorolaját bizonyos időközönként a CITROËN-szabványoknak

Részletesebben

Ismerje meg az új Safari érzést

Ismerje meg az új Safari érzést Ismerje meg az új Safari érzést Üljön be egy új TATA SAFARI-ba, ahol otthonos világ fogadja. Ragadja meg a kormányt, indítson, tegyen meg több száz km-es távolságot. Autópályán, hegyen-völgyön, földutakon,

Részletesebben

A hibrid hajóhajtás alkalmazási lehetősége a folyami közforgalmú közlekedésben

A hibrid hajóhajtás alkalmazási lehetősége a folyami közforgalmú közlekedésben Közlekedéstudományi Konferencia, Győr, 2017 A hibrid hajóhajtás alkalmazási lehetősége a folyami közforgalmú közlekedésben Dr. Simongáti Győző - Hargitai L. Csaba - Réder Tamás 2017. március 31. Tartalom

Részletesebben

McCORMICK. X8 VT-Drive. X7.6 P6-Drive / VT-Drive. X7.4 P6-Drive / VT-Drive. X6.4 Xtrashift / VT-Drive. X6 Tier4 Final.

McCORMICK. X8 VT-Drive. X7.6 P6-Drive / VT-Drive. X7.4 P6-Drive / VT-Drive. X6.4 Xtrashift / VT-Drive. X6 Tier4 Final. McCORMICK termékkatalógus 2018 X8 VT-Drive X7.6 P6-Drive / VT-Drive X7.4 P6-Drive / VT-Drive X6.4 Xtrashift / VT-Drive X6 Tier4 Final X5 Tier4 Interim X4 Tier4 Final / Tier4 Interim X8 X8.660 VT-DRIVE

Részletesebben

MOL DYNAMIC PRÉMIUM MOTOROLAJOK DUÁLFILM-TECHNOLÓGIA A MAXIMÁLIS TELJESÍTMÉNYÉRT

MOL DYNAMIC PRÉMIUM MOTOROLAJOK DUÁLFILM-TECHNOLÓGIA A MAXIMÁLIS TELJESÍTMÉNYÉRT PRÉMIUM MOTOROLAJOK DUÁLFILM-TECHNOLÓGIA A MAXIMÁLIS TELJESÍTMÉNYÉRT DUÁLIS VÉDŐRÉTEG EXTRÉM IGÉNYBEVÉTEL ESETÉN FOLYADÉKFILM NORMÁL TERHELÉS MELLETT DINAMIKUS DUÁLFILM-TECHNOLÓGIA (DDF) MAXIMÁLIS TELJESÍTMÉNY

Részletesebben

GÖRGŐS LÁNCHAJTÁS tervezése

GÖRGŐS LÁNCHAJTÁS tervezése MISKOLCI EGYETEM GÉPELEMEK TANSZÉKE OKTATÁSI SEGÉDLET a GÉPELEMEK II. c. tantárgyhoz GÖRGŐS LÁNCHAJTÁS tervezése Összeállította: Dr. Szente József egyetemi docens Miskolc, 008. A lánchajtás tervezése során

Részletesebben

Régió RPO Kód LDE&MFH LDE&MFH&5EA PT kombináció 1.6 MT 1.6 MT. Váltóáttétel

Régió RPO Kód LDE&MFH LDE&MFH&5EA PT kombináció 1.6 MT 1.6 MT. Váltóáttétel Régió RPO Kód LDE&MFH LDE&MFH&5EA PT kombináció 1.6 MT 1.6 MT Motor adatok Motor, elhelyezkedés elöl, keresztben beépítve elöl, keresztben beépítve Hűtőrendszer zárt rendszerű, folyadékhűtés zárt rendszerű,

Részletesebben

Állófûtés. Kényeztesse magát Webasto állófûtéssel! www.webasto.hu. Már beszálláskor kellemes hômérséklet fogadja Önt autójában!

Állófûtés. Kényeztesse magát Webasto állófûtéssel! www.webasto.hu. Már beszálláskor kellemes hômérséklet fogadja Önt autójában! Állófûtés Kényeztesse magát Webasto állófûtéssel! Már beszálláskor kellemes hômérséklet fogadja Önt autójában! Kényelem Biztonság Környezet- és motorvédelem www.webasto.hu Webasto motortól független állófûtés:

Részletesebben

SCM 012-130 motor. Típus

SCM 012-130 motor. Típus SCM 012-130 motor HU SAE A Sunfab SCM robusztus axiáldugattyús motorcsalád, amely különösen alkalmas mobil hidraulikus rendszerekhez. A Sunfab SCM könyökös tengelyes, gömbdugattyús típus. A kialakítás

Részletesebben

MOL DYNAMIC PRÉMIUM MOTOROLAJOK DUÁLFILM-TECHNOLÓGIA A MAXIMÁLIS TELJESÍTMÉNYÉRT

MOL DYNAMIC PRÉMIUM MOTOROLAJOK DUÁLFILM-TECHNOLÓGIA A MAXIMÁLIS TELJESÍTMÉNYÉRT PRÉMIUM MOTOROLAJOK DUÁLFILM-TECHNOLÓGIA A MAXIMÁLIS TELJESÍTMÉNYÉRT DUÁLIS VÉDŐRÉTEG EXTRÉM IGÉNYBEVÉTEL ESETÉN FOLYADÉKFILM NORMÁL TERHELÉS MELLETT DINAMIKUS DUÁLFILM-TECHNOLÓGIA (DDF) MAXIMÁLIS TELJESÍTMÉNY

Részletesebben

2003 as Renault Mégane 1.4 16V Karbantartás kézikönyve

2003 as Renault Mégane 1.4 16V Karbantartás kézikönyve Karbantartások gyakorisága...... A jármü koncepciójában és a magas technológiájú motorolaj felhasználásában végbement fejlődés (lásd a 4. oldalon a szabványt) lehetővé teszi, hogy két karbantartás között

Részletesebben

Hosszan tartó megbízhatóság.

Hosszan tartó megbízhatóság. Hosszan tartó megbízhatóság. WWW.OKTRUCKS.COM OK TRUCKS, használt járművek átfogó kínálata a vezető gyártóktól, az IVECO garanciájával, valamint szolgáltatások és üzleti megoldások teljes skálájával. Rólunk

Részletesebben

Miért cserélné le a nyerő abroncsot?

Miért cserélné le a nyerő abroncsot? Miért cserélné le a nyerő abroncsot? Sokoldalúság A Bridgestone regionális abroncsainak új generációja Valóban sokoldalú, valóban többcélú A Bridgestone regionális abroncsainak új generációja az R-STEER

Részletesebben

SCM 012-130 motor. Típus

SCM 012-130 motor. Típus SCM 012-130 motor HU ISO A Sunfab SCM robusztus axiáldugattyús motorcsalád, amely különösen alkalmas mobil hidraulikus rendszerekhez. A Sunfab SCM könyökös tengelyes, gömbdugattyús típus. A kialakítás

Részletesebben

Elvégezni a motor kezelését Bishop's Original termékkel, mely csökkenti a súrlódást és a motor elhasználódását és a jellemzők következetes mérése.

Elvégezni a motor kezelését Bishop's Original termékkel, mely csökkenti a súrlódást és a motor elhasználódását és a jellemzők következetes mérése. NANTESI EGYETEM NANTESI EGYETEM ÁLLAMI MŰSZAKI EGYETEM E.M.S.M. 1 Rue de la Noe 44072 NANTES CEDEX Tel: (40) 74.79.76 Műszai Intézet Technológia és gyártás Saját jelzés: TTPLM/AD/270 79 Motor- és géplaboratórium

Részletesebben

M-Power Chiptuningbox Importőri Nagykereskedelmi Árlista. 2012.Ősz. www.chiptuningbox.hu

M-Power Chiptuningbox Importőri Nagykereskedelmi Árlista. 2012.Ősz. www.chiptuningbox.hu M-Power Chiptuningbox Importőri Nagykereskedelmi Árlista. 2012.Ősz. www.chiptuningbox.hu Az M-Power termékcsaládunk a legújabb digitális technológiával rendelkező tuningbox a kínálatunkban. Számítógépes

Részletesebben

Hosszabb élettartam. Alacsonyabb költségek. A Hiltivel pénzt takaríthat meg! Győződjön meg róla! Hilti. Tartósan teljesít.

Hosszabb élettartam. Alacsonyabb költségek. A Hiltivel pénzt takaríthat meg! Győződjön meg róla! Hilti. Tartósan teljesít. Hosszabb élettartam. Alacsonyabb költségek. A Hiltivel pénzt takaríthat meg! Győződjön meg róla! Hilti. Tartósan teljesít. Mi jobb az alacsony költségeknél? A költségmentesség! A Hilti az Ön igényeihez

Részletesebben

enjoy technology a motorkerékpárokhoz tervezett kenőanyag új energiát ad a motornak

enjoy technology a motorkerékpárokhoz tervezett kenőanyag új energiát ad a motornak enjoy technology a motorkerékpárokhoz tervezett kenőanyag új energiát ad a motornak innováció, a legmagasabb technológiai színvonal és kitűnő minőség: ez az, amit az i-ride jelent az eni számára a hatlábú

Részletesebben

Mozgó fiókgyógyszertárban rejlő lehetőségek

Mozgó fiókgyógyszertárban rejlő lehetőségek Mozgó fiókgyógyszertárban rejlő lehetőségek Hogyan növelhető a patika ellátottjainak száma 4.500 fővel? ÜZLETI LEHETŐSÉGEK Szeretné patikája forgalmát növelni azáltal, hogy az ellátott lakosság száma 4.500

Részletesebben

People who know use valvoline

People who know use valvoline VALVOLINE HASZONGÉPJÁRMŰ MOTOROLAJOK People who know use valvoline 2. OLDAL 3. OLDAL PROFLEET MOTOROLAJOK Kiváló teljesítmény a működési költségek csökkentése érdekében Az ultra nagy teljesítményű dízelolajokat

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2013. modellévre. Haszonjárművek. Az Amarok

Műszaki adatok Érvényes a 2013. modellévre. Haszonjárművek. Az Amarok Műszaki adatok Érvényes a 2013. modellévre Haszonjárművek Az Amarok Az ebben a kiadványban feltüntetett műszaki adatok információkat tartalmaznak az üzemanyag-fogyasztásról és a CO 2 -kibocsátásról. Nem

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 3. számú melléklet: Gépjármű-használati szabályzat Készítette: Nagy Gábor, elnök Jóváhagyta: Nagy Gábor, elnök 2010. TARTALOMJEGYZÉK I. Bevezetés... 3 II. A szabályzat

Részletesebben

Flottaköltségek optimalizálása Budapest Autópark-kezelő ZRt. Ü g y f é l n a p 2 0 0 7. 0 5. 1 0

Flottaköltségek optimalizálása Budapest Autópark-kezelő ZRt. Ü g y f é l n a p 2 0 0 7. 0 5. 1 0 Flottaköltségek optimalizálása Budapest Autópark-kezelő ZRt. Flottával kapcsolatos költségek megoszlása* Adó: Adó: 10% 10% Értékvesztés: Értékvesztés: 33% 33% Üzemanyagköltség: Üzemanyagköltség: 29% 29%

Részletesebben

A környezetbarát autózás 10 pontja

A környezetbarát autózás 10 pontja A Környezetbarát autózás kampány célja, hogy csökkentse az autók környezetre gyakorolt káros hatását, valamint segítsen a járművezetőknek abban, hogy környezetvédő fejjel gondolkodjanak. A környezetbarát

Részletesebben

SpeedForce 50 Teljes áttekintés

SpeedForce 50 Teljes áttekintés SpeedForce 50 Teljes áttekintés 1. Sisaktartó szerszámkészlettel 2. Csomagakasztó 3. Üzemanyag olaj tároló burkolat 4. Akkumulátor és biztosíték 5. Gyújtáskapcsoló, kormányzár 6. Fékfolyadék tartály 7.

Részletesebben

LENGÉSCSILLAPÍTÓK A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN

LENGÉSCSILLAPÍTÓK A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN LENGÉSCSILLAPÍTÓK A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN MI A LENGÉSCSILLAPÍTÓK SZEREPE? A lengéscsillapítók biztosítják a kerekek megfelelő tapadását, bármilyen hepehupás is az út, amin haladunk.

Részletesebben

12/2013. (III. 29.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

12/2013. (III. 29.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. 12/2013. (III. 29.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 55 525 01 Autótechnikus Tájékoztató A vizsgázó az első lapra írja fel a nevét! Ha a

Részletesebben

KF2 Kenőanyag választás egylépcsős, hengereskerekes fogaskerékhajtóműhöz

KF2 Kenőanyag választás egylépcsős, hengereskerekes fogaskerékhajtóműhöz KF Kenőanyag választás egylépcsős, hengereskerekes fogaskerékhajtóműhöz. Adatválaszték a hajtómű kenéstechnikai számításához No P [kw] n [/s] KA m z z β [fok] d m d m olajhőmérséklet [ C] 6,4 8,5 9 93

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2017-es gyártási évre. Golf Alltrack

Műszaki adatok Érvényes a 2017-es gyártási évre. Golf Alltrack Műszaki adatok Érvényes a 2017-es gyártási évre Golf Alltrack Motorok 150 LE (110 kw) TDI 4MOTION BlueMotion Technology 184 LE (135 kw) TDI 4MOTION BlueMotion Technology Motor, sebességváltó Motortípus/szelepek

Részletesebben

ABT Q7. East European Central

ABT Q7. East European Central ABT Q7 East European Central ABT BR könnyűfém keréktárcsa. Gyémánttal megmunkált vagy magasfényű polírozással, választható rejtett szeleppel, súlycsökkentett és tökéletes kezelhetőség. AZ ABT AS7. Kivételes

Részletesebben

Jóváhagyások és specifikációk

Jóváhagyások és specifikációk Jóváhagyások és specifikációk Gyártómvi elírások BMW BMW speciális olaj BMW LL-98 BMW LL-01 BMW LL-04 Benzinüzem jármvekhez 1998-as évjáratig. Könnyolaj. Benzinüzem nyújtott szerviz intervallumos jármvekhez

Részletesebben

SZINTVIZSGA. I. feladat Mezőgazdasági gépész. Feladat sorozatjele: Mg I.

SZINTVIZSGA. I. feladat Mezőgazdasági gépész. Feladat sorozatjele: Mg I. Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara SZINTVIZSGA FELADAT az 56/2016. (VIII. 19.) FM rendelet alapján I. feladat Szakképesítés azonosító száma és megnevezése: Szintvizsga időtartama:

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. up!

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. up! Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre up! Motorok BlueMotion Technology 75 LE (55 kw) BlueMotion Technology 90 LE (66 kw) TSI Motor, sebességváltó Motortípus/szelepek hengerenként 3 hengeres

Részletesebben

hybrid kézikönyv Mit jelent a hybrid?

hybrid kézikönyv Mit jelent a hybrid? Audi hybrid A hibridtechnika bemutatása hybrid kézikönyv Mit jelent a hybrid? A görög és latin eredetű hibrid szó jelentése teli, keresztezett vagy kevert amely jelzők tökéletesen illenek a hibridjárművekre

Részletesebben

Zaj és kopás Sürgető probléma sínvezetésű járműveknél

Zaj és kopás Sürgető probléma sínvezetésű járműveknél Zaj és kopás Sürgető probléma sínvezetésű járműveknél Zaj és kopás a kerék-sín kapcsolatnál Mi a teendő? Zaj és kopás amii a súrlódás eredményeként keletkezik Nyomkarima Kerék Erőátviteli zóna Sínfej Problémás

Részletesebben

Euro LUJ&M60&5EA 2H0&MSA&5EA 2H0&MH8&5EA LNP&MYJ&5EA 1.4T MT 1.8L MT 1.8L AT

Euro LUJ&M60&5EA 2H0&MSA&5EA 2H0&MH8&5EA LNP&MYJ&5EA 1.4T MT 1.8L MT 1.8L AT Euro LUJ&M60&5EA 2H0&MSA&5EA 2H0&MH8&5EA LNP&MYJ&5EA 1.4T MT 1.8L MT 1.8L AT 2.0L Euro5 Dízel MT Motor adatok Motor, elhelyezkedés elöl, keresztben beépítve elöl, keresztben beépítve elöl, keresztben beépítve

Részletesebben

2 3 4 6 7 8 10 12 13 112 14 15 16 17 18 19 [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] 380 140 [190] 380 140 [190] 380 140 [190] 340 120 [163] 340 120 [163] 340 120

Részletesebben

1

1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 112 12 13 [Nm] 420 380 kw [PS] 160 [218] 140 [190] [Nm] 420 380 kw [PS] 160 [218] 140 [190] [Nm] 420 380 kw [PS] 160 [218] 140 [190] 340 120 [163] 340 120 [163] 340 120 [163] 300

Részletesebben

Megújult külső. Újratervezett műszerfal és kormányoszlop. Modern megjelenés és tökéletes rálátás a gép körüli területekre.

Megújult külső. Újratervezett műszerfal és kormányoszlop. Modern megjelenés és tökéletes rálátás a gép körüli területekre. Megújult külső Újratervezett műszerfal és kormányoszlop. Modern megjelenés és tökéletes rálátás a gép körüli területekre. Jóval kisebb erőfeszítés szükséges az előre/hátrameneti pedál működtetéséhez. A

Részletesebben

S Z I N T V I Z S G A F E L A D A T

S Z I N T V I Z S G A F E L A D A T S Z I N T V I Z S G A F E L A D A T a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara hatáskörébe tartozó szakképesítéshez, a 41/2013. (V. 28.) VM rendelettel kiadott szakmai és vizsgáztatási

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 3. számú melléklet: Gépjármű-használati szabályzat Készítette: Nagy Gábor, elnök Jóváhagyta: Nagy Gábor, elnök 2010. TARTALOMJEGYZÉK I. Bevezetés... 3 II. A szabályzat

Részletesebben

ECO TAK BEMUTATKOZÁS

ECO TAK BEMUTATKOZÁS ECO TAK BEMUTATKOZÁS 1. Az ECO-TAK technológiája Az ECO-TAK működésének köszönhetően az égéstérbe kerülő üzemanyag jelentős számú hidrogén-iont tartalmaz. A diamagnetikus hatások módosítják az égés során

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Das Auto.

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Das Auto. Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre Das Auto. Az Motorok 115 LE (85 kw) Motor, sebességváltó Motortípus Állandó mágnes által gerjesztett szinkrongép (PSM) Max. teljesítmény (LE (kw) 1/perc)

Részletesebben

Műszaki adatok. A Transporter

Műszaki adatok. A Transporter Műszaki adatok A Transporter A kiadványban feltüntetett műszaki adatok információkat tartalmaznak az üzemanyag-fogyasztásról és a CO 2-kibocsátásról. Nem minden motor, váltó és karosszéria kombinálható

Részletesebben

SF RAILFORCE A kopásálló bevonat fémek felületére

SF RAILFORCE A kopásálló bevonat fémek felületére SF RAILFORCE A kopásálló bevonat fémek felületére Az SF RAILFORCE találmány lényege egy olyan újfajta kenőanyag család, amely fémek felületén egy kemény kopásálló és súrlódás-csökkentő bevonatot hoz létre.

Részletesebben

ADAM. Általános tulajdonságok Karosszéria. 3-ajtós / / 1464

ADAM. Általános tulajdonságok Karosszéria. 3-ajtós / / 1464 Opel műszaki adatok ADAM Magasság (mm) Hosszúság (mm) Tengelytáv (mm) Szélesség (külső tükrökkel/nélkül) (mm) Nyomtáv (elöl/hátul) (mm) Általános tulajdonságok Karosszéria -ajtós 1484 698 211 1966 / 1720

Részletesebben

DÍZEL AGGREGÁTOR TECHNIKAI ADATOK

DÍZEL AGGREGÁTOR TECHNIKAI ADATOK DÍZEL AGGREGÁTOR TECHNIKAI ADATOK HU KEDVES MAAG GENERÁTOR FELHASZNÁLÓ! Először is szeretnénk köszönetet mondani a MAAG generátor megvásárlásáért A hosszú évek tapasztalatainak köszönhetően a LogSol Kft.

Részletesebben

Sokoldalúság kompakt méretben 3036E Standard kompakt traktorok

Sokoldalúság kompakt méretben 3036E Standard kompakt traktorok Sokoldalúság kompakt méretben 3036E Standard kompakt traktorok 2 Még soha nem láthatott ilyen standard traktort Bizonyos szabályok azért vannak, hogy megszegjük őket. Amikor a 3036E standard kompakt traktort

Részletesebben

8. Az Emlékérmet a miniszter vagy az általa kijelölt állami vezetõ a Minisztériumban adja át a soron következõ állami ünnepi rendezvény keretében.

8. Az Emlékérmet a miniszter vagy az általa kijelölt állami vezetõ a Minisztériumban adja át a soron következõ állami ünnepi rendezvény keretében. MAGYAR KÖZLÖNY 2009. évi 152. szám 38843 (3) A hivatalvezetõ a feltételek hiányáról a polgármestert az ajánlás visszaküldésével írásban tájékoztatja, ha a) az ajánlás elkésett, hiányos vagy b) a tényállás

Részletesebben

Megelőző karbantartással tízből nyolc teherautónál el lehet kerülni a nem tervezett megállásokat

Megelőző karbantartással tízből nyolc teherautónál el lehet kerülni a nem tervezett megállásokat Sajtóinformáció Megelőző karbantartással tízből nyolc teherautónál el lehet kerülni a nem tervezett megállásokat A járművek nem tervezett megállásainak száma elérheti a 80%-ot. Ez derül ki a Volvo Trucks

Részletesebben

Dr. Karl F. Glenz. Robert Bosch GmbH Dízel Rendszerek. Dízel az erőátviteli megoldás. Ügyvezető igazgató. Dízel Nap 2006, Hungaroring Magyarország

Dr. Karl F. Glenz. Robert Bosch GmbH Dízel Rendszerek. Dízel az erőátviteli megoldás. Ügyvezető igazgató. Dízel Nap 2006, Hungaroring Magyarország Dízel Nap 2006, Hungaroring Magyarország Dízel az erőátviteli megoldás Dr. Karl F. Glenz Ügyvezető igazgató Robert Bosch GmbH 1 Részleg 2006. 05. 10. DS/ES-G Robert Bosch GmbH Minden jog fenntartva, az

Részletesebben

JS50. Útra FEL! www.ligier.hu 02/10/2014 13:49

JS50. Útra FEL! www.ligier.hu 02/10/2014 13:49 JS50 Útra FEL! www.ligier.hu 02/10/2014 13:49 JS50 Szenzációs dizájn Olyan mint a csodálatos olasz temperamentum, agresszív és barátságos egyben. EXE JS 50 JYL.indd 3 Premium kivitelben Modern fényszórók,

Részletesebben

MEZŐGAZDASÁGI GÉP ALKATRÉSZ KENŐANYAG - SZERVIZ Telephely: 7522 Kaposújlak, 610-es Fő út, 095/3 hrsz. Telefon: 82/713-274, 82/714-030, 30/336-9804,

MEZŐGAZDASÁGI GÉP ALKATRÉSZ KENŐANYAG - SZERVIZ Telephely: 7522 Kaposújlak, 610-es Fő út, 095/3 hrsz. Telefon: 82/713-274, 82/714-030, 30/336-9804, METAL-FACH bálázók Z562 A Z562 bálázógép gyártásánál a Metal-Fach elsőként az országban alkalmazott olyan innovatív gyártási módszert, ahol a megbízhatóságot és a magas fokú préselést (szorítást) a teljesen

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Az új Polo. Das Auto.

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Az új Polo. Das Auto. Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre Az új Polo Das Auto. Motorok BlueMotion Technology 90 LE (66 kw BlueMotion Technology 110 LE (81 kw) TSI Motor, sebességváltó Motortípus/szelepek hengerenként

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2017-es gyártási évre. Golf

Műszaki adatok Érvényes a 2017-es gyártási évre. Golf Műszaki adatok Érvényes a 2017es gyártási évre Golf Motorok 85 LE (63 kw) TSI 110 LE (81 kw) TSI Motor, sebességváltó Motortípus/szelepek hengerenként 3 hengeres benzinmotor/4 3 hengeres benzinmotor/4

Részletesebben

Székely Bence Daruline Kft.

Székely Bence Daruline Kft. Székely Bence Daruline Kft. Emelőgép jellemző életciklusa Értékesítés Modernizáció / Csere Üzembe helyezés Betanítás Teljes felújítás (GO) Időszakos vizsgálatok Szükséges javítások Gyártó által előírt

Részletesebben

Shell Tellus S2 M 46. Ipari hidraulika-folyadék

Shell Tellus S2 M 46. Ipari hidraulika-folyadék Műszaki adatlap Korábbi neve: Shell Tellus Shell Tellus S2 M 46 Ipari hidraulika-folyadék Extra védelem Ipari alkalmazás A Shell Tellus S2 M folyadékok nagy teljesítményű hidraulikafolyadékok, amelyek

Részletesebben

CITROËN JUMPER Tehergépkocsi

CITROËN JUMPER Tehergépkocsi CITROËN JUMPER Tehergépkocsi Műszaki jellemzők 2013. február Jumper általános műszaki jellemzők Motor HDi 110 HDi 130 HDi 150 HDi 180 hengerek száma 4 4 4 4 hengerűrtartalom (cm 3 ) 2198 2198 2198 2998

Részletesebben

A csoport 4 Tevékenység Energia megtakarítás. FIRST.SE Kiegészítők. Vevő szolgálat & Képzés

A csoport 4 Tevékenység Energia megtakarítás. FIRST.SE Kiegészítők. Vevő szolgálat & Képzés A csoport 4 Tevékenység Energia megtakarítás FIRST.SE Kiegészítők Vevő szolgálat & Képzés SERAP TEJHŰTŐK Minden típusban : Hőtartó berendezések: energia megtakarítás Erős anyagok hosszú élettertammal AISI

Részletesebben

Egyszerű és könnyű karbantartás A karbantartási munkák megkönnyítése érdekében a nagygém összes kenési pontja a jobb oldalra került.

Egyszerű és könnyű karbantartás A karbantartási munkák megkönnyítése érdekében a nagygém összes kenési pontja a jobb oldalra került. KUBOTA MINIKOTRÓ Egészen kis méret, gyors megtérülés, egyszerű és könnyű kezelés. Ezek a jellemzői az új Kubota K 008-3-as minikotrónak, melynek üzemi súlya 1 tonna alatt van. Gyors csapszeges csatlakoztatás

Részletesebben

1 2 3 4 5 A B 6 7 8 9 [Nm] 370 350 330 310 290 270 250 [kw] [PS] 110 150 100 136 90 122 80 109 70 95 230 210 60 82 190 170 150 50 40 68 54 130 110 90 140 PS 100 PS 125 PS 30 20 41 27 70 1000 1500 2000

Részletesebben

1 2 3 4 5 7 9 A B 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 [Nm] 370 350 330 310 290 270 250 230 210 190 170 150 130 110 90 140 PS 100 PS 125 PS 70 1000 1500 2000 2500 3000 3500 4000 RPM [kw] [PS] 110 150 100 136

Részletesebben

Az E85 Comfort gyakorlati tapasztalatai és etanolos járműtörténet

Az E85 Comfort gyakorlati tapasztalatai és etanolos járműtörténet Az E85 Comfort gyakorlati tapasztalatai és etanolos járműtörténet Az első alkohol motor A XIX. szd. második felében megszületik a jármű hajtásra alkalmas dugattyús belsőégésű motor 1862. Alphonse Beau

Részletesebben

ADAM ADAM ROCKS

ADAM ADAM ROCKS Opel műszaki adatok ADAM Általános tulajdonságok Általános tulajdonságok Karosszéria ADAM ADAM ROCKS Csomagtartó méretek (ECIE/GM)(mm) ADAM Magasság (mm) 1484 149 Hossz előrehajtott hátsó üléssel 1041

Részletesebben

1 2 3 4 5 6 7 A B 8 9 10 11 [Nm] 370 [kw] [PS] 110 150 350 330 310 100 136 90 122 290 270 80 109 250 70 95 230 210 60 82 190 50 68 170 150 40 54 130 110 90 140 PS 125 PS 100 PS 30 20 41 27 70 1000 1500

Részletesebben

2 3 4 5 6 7 8 9 A B A B 11 12 13 [Nm] 370 350 330 310 290 270 250 230 210 190 [kw] [PS] 110 150 100 136 90 122 80 109 70 95 60 82 50 68 170 150 40 54 130 110 90 140 PS 85 PS 110 PS 70 1000 1500 2000 2500

Részletesebben

1 2 3 4 5 6 7 112 8 9 10 11 12 13 [Nm] 400 375 350 325 300 275 250 225 200 175 150 125 114 kw 92 kw 74 kw [155 PS] [125 PS] [100 PS] kw [PS] 140 [190] 130 [176] 120 [163] 110 [149] 100 [136] 90 [122] 80

Részletesebben

Látván a Műszaki Osztály / sz. tényfeltáró indoklását, valamint a szakbizottságok meghagyását,

Látván a Műszaki Osztály / sz. tényfeltáró indoklását, valamint a szakbizottságok meghagyását, A másolatnak megfelelő, román nyelvről magyar nyelvre történő fordítás MAROS MEGYEI TANÁCS 106. számú HATÁROZAT 2016. július 2-i az Igazgatási Osztály- Beavatozások ellátásában lévő gépezetek működéséhez

Részletesebben

Igényes Szakembereknek!

Igényes Szakembereknek! Igényes Szakembereknek! Nélkülözhetetlen minden otthonban! Műhelyszerszámok Csap/tüske csavaró szett 062549 8.830 Ft Topex menetkészítő készlet M3-M12, 32 részes Dugattyú gyűrű bepattintó 90-175 mm Hossz:

Részletesebben

ÁGAPRÍTÓ GÉPEK AY 400-10cm AY 600-16cm AY 900-21cm AY 1000-26cm

ÁGAPRÍTÓ GÉPEK AY 400-10cm AY 600-16cm AY 900-21cm AY 1000-26cm ÁGAPRÍTÓ GÉPEK AY 400-10cm AY 600-16cm AY 900-21cm AY 1000-26cm A Volverini gépgyár több mint 20 éve kezdte meg működését. A családi vállalkozásként működő gyár mára a világ számos pontjára szállít mezőgazdasági

Részletesebben

Ne vesztegesse az idejét, válassza a Long Life késeket!

Ne vesztegesse az idejét, válassza a Long Life késeket! Ne vesztegesse az idejét, válassza a Long Life késeket! Long Life Kések kopásának összehasonlítása Ne vesztegesse az idejét, válassza a Long Life késeket! A BEDNAR vállalat nagy hangsúlyt fektet a kopó

Részletesebben

ZF automata sebességváltó a közlekedésbiztonságért. Tata, Czakó László Protruck Kft

ZF automata sebességváltó a közlekedésbiztonságért. Tata, Czakó László Protruck Kft ZF automata sebességváltó a közlekedésbiztonságért Tata, 2016.12.01 Czakó László Protruck Kft TB Busz-hajtástechnika Hybrid Automata sebességváltó HyLife Manuális sebességváltó EcoLife Automatizált sebességváltó

Részletesebben

Tanúsított hatékonysági vizsgálat

Tanúsított hatékonysági vizsgálat Tanúsított hatékonysági vizsgálat Termék: XADO revitalizáló gél benzinmotorokhoz Gyártó: XADO-Technology Ltd. 23 Augusta Lane, 4 61018 Harkiv Ukrajna Alkalmazási terület: Revitalizáló gél benzinmotorokhoz

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2018-as modellévre. Caddy. Haszonjárművek

Műszaki adatok Érvényes a 2018-as modellévre. Caddy. Haszonjárművek Műszaki adatok Érvényes a 2018-as modellévre Caddy Haszonjárművek Euro 6 kibocsátási előírásoknak megfelelő motorok. 1,2 l TSI motor (62 kw/84 LE) 1,0 l TSI motor (75 kw/102 LE) Motortípus/szelepek hengerenkénti

Részletesebben

ŠKODA FABIA KILOMÉTERREL. NEM ELADÓ!

ŠKODA FABIA KILOMÉTERREL. NEM ELADÓ! FABIA 1.250.000 KILOMÉTERREL. NEM ELADÓ! Azt gondolná, csak egy átlagos kis autó vagyok, pedig kevés a hozzám hasonló Évente több mint 100 ezer kilométert futottam. Rokonaim többsége egész életében tesz

Részletesebben

Az alapnorma helyett egyszerűsített elszámolásként alapnorma-átalány is használható. Ez a következő:

Az alapnorma helyett egyszerűsített elszámolásként alapnorma-átalány is használható. Ez a következő: 2010.10.01.-től hatályos alapnorma átalány A közúti gépjárművek, az egyes mezőgazdasági, erdészeti és halászati erőgépek üzemanyagés kenőanyag fogyasztásának igazolás nélkül elszámolható mértékét a 60/1992.

Részletesebben

Metalubs High-Tech protection

Metalubs High-Tech protection www.metalubs.com A Metalubs termékek kiemelkedő súrlódáscsökkentő hatással rendelkező fémfelületnemesítők. Termékeink széles választékában megtalálja a legkorszerűbb technológiával gyártott kenőanyagokat

Részletesebben

Gyakorló feladatok Egyenletes mozgások

Gyakorló feladatok Egyenletes mozgások Gyakorló feladatok Egyenletes mozgások 1. Egy hajó 18 km-t halad északra 36 km/h állandó sebességgel, majd 24 km-t nyugatra 54 km/h állandó sebességgel. Mekkora az elmozdulás, a megtett út, és az egész

Részletesebben

Tanúsított hatékonysági vizsgálat

Tanúsított hatékonysági vizsgálat Tanúsított hatékonysági vizsgálat Termék: XADO revitalizáló gél benzinmotorokhoz Gyártó: XADO-Technology Ltd. 23 Augusta Lane, 4 61018 Harkiv Ukrajna Alkalmazási terület: Revitalizáló gél benzinmotorokhoz

Részletesebben

Mit nevezünk nehézségi erőnek?

Mit nevezünk nehézségi erőnek? Mit nevezünk nehézségi erőnek? Azt az erőt, amelynek hatására a szabadon eső testek g (gravitációs) gyorsulással esnek a vonzó test centruma felé, nevezzük nehézségi erőnek. F neh = m g Mi a súly? Azt

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a gyártási évre. Az új Touareg

Műszaki adatok Érvényes a gyártási évre. Az új Touareg Műszaki adatok Érvényes a 2018. gyártási évre Az új Touareg Motorok Motor, sebességváltó Motortípus/szelepek hengerenként 6 hengeres dízel/4 Befecskendezés/feltöltés Lökettérfogat (liter/cm 3 ) 3,0/2967

Részletesebben

ÚJ CITROËN JUMPER Tehergépkocsi

ÚJ CITROËN JUMPER Tehergépkocsi ÚJ CITROËN JUMPER Tehergépkocsi Műszaki jellemzők 2014 új Jumper általános műszaki jellemzők Motor HDi 110 HDi 130 HDi 150 HDi 180 hengerek száma 4 4 4 4 hengerűrtartalom (cm 3 ) 2198 2198 2198 2998 max.

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Az új Jetta. Das Auto.

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Az új Jetta. Das Auto. Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre Az új Jetta Das Auto. Diesel motor információk A katalógusban megadott CO2-kibocsátási és üzemanyag-fogyasztási értékek egy elővigyázatossági intézkedés

Részletesebben

Új hajtásláncok a Volvótól a nagyobb teljesítmény és a kedvezőbb üzemanyagfogyasztás

Új hajtásláncok a Volvótól a nagyobb teljesítmény és a kedvezőbb üzemanyagfogyasztás Új hajtásláncok a Volvótól a nagyobb teljesítmény és a kedvezőbb üzemanyagfogyasztás érdekében Januárban a Volvo Trucks bemutatta a világ legerősebb, 700 lóerő teljesítményű teherautóját. Most pedig a

Részletesebben

Fiat Professional Natural Power

Fiat Professional Natural Power Fiat Professional Natural Power Fiat Professional Natural Power Fiat Ducato Natural Power A Fiat Professional kiemelkedően nagy jelentőséget tulajdonít a környezetvédelemnek. A Fiat Group Automobiles-val

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2015. gyártási évre. Az új Jetta. Das Auto.

Műszaki adatok Érvényes a 2015. gyártási évre. Az új Jetta. Das Auto. Műszaki adatok Érvényes a 2015. gyártási évre Az új Jetta Das Auto. Motorok 105 LE (77 kw) TSI Motor, sebességváltó Motortípus/szelepek hengerenként 4 hengeres benzinmotor/2 Befecskendezés/feltöltés Közvetlen

Részletesebben