A szabályokat az ICL Team állította össze, és fenntartja a jogot a figyelmeztetés nélküli szabályzatváltoztatásra.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A szabályokat az ICL Team állította össze, és fenntartja a jogot a figyelmeztetés nélküli szabályzatváltoztatásra."

Átírás

1 A szabályokat az ICL Team állította össze, és fenntartja a jogot a figyelmeztetés nélküli szabályzatváltoztatásra. Azok a játékosok, aki részt vesznek, a rendezvényen tudomásul veszik és elfogadják a szabályokat, és azt hogy a játékért felelős ADMIN döntésével felülbírálhatja a szabályokat. A verseny ideje alatt a játékosoknak lehetővé kell tenniük az ADMIN-ok számára, hogy ellenőrizhessék a gépeiket, beállításaikat. Minden csapat maximum 7 főt nevezhet. 5 Játékost 1 Cserejátékost 1 Managert Az 5 játékosra illetve a cserejátékosra a normál nevezési díj érvényes, míg a Managernek csak SPECTATOR jegyet kell fizetnie. A Manager nem vehet részt meccsekben csak, mint támogató/megfigyelő vehet részt a versenyen! Hangszórót, hangfalat használni tilos! Az ADMIN-ok bármikor felfüggeszthetik vagy leállíthatják bármelyik mérkőzést. A játékosoknak minden körülmények között sportszerű magatartást kell tanúsítaniuk, ellenkező esetben büntetésre számíthatnak. Mérkőzések lebonyolítása, általános lebonyolítási szabályok Játék: Counter-Strike (Half-Life 2 modifikáció) Verzió: Source Típus: 5 az 5 elleni küzdelem (5 fő/csapat, csapatjáték) Rendszer: MR15 (2x15kor); Csoportkörökben: BO1; mind a 30 kört le kell játszani Rájátszásban: Csapta létszámtól függően, 16.-ik nyert körig Koridő: 1 perc 45 másodperc Kezdőpénz: 800$ Késkör: Alapértelmezett (kezdő oldal, és kezdő mapp választáshoz) Hosszabbítás: MR3/10000$ A következő szabályok a Counter-Strike: Source versenyre vonatkoznak. Mindent megteszünk, hogy a szabályzat teljes legyen illetve naprakész, de ennek ellenére is előfordulhatnak hiányosságok. Továbbá érdemes a verseny oldalát is böngészni a lehetséges kiegészítések, kivételek és módosítások végett. A szabályzat egy útmutató, melytől a körülményektől függően az ADMIN-ok által hozott döntések eltérhetnek. A szabályzat ismeretének hiánya senkit nem mentesít annak hatálya alól. A részvétellel mindenki automatikusan elfogadja a szabályzat minden pontját, valamint köteles tiszteletben tartani az ADMIN-ok döntését.

2 A LAN-on használt pályák a következők: de_dust2, de_inferno, de_nuke, de_train, de_tuscan_fixes de_season (csak csoportkörökben) A csoportmeccsek során mind a 30 kört kötelező lejátszani. A rájátszásokban a 16. nyert körig kell játszani. Az oldalválasztást a késkör dönti el. A nyertes csapat választhat, melyik oldalon szeretné kezdeni a meccset (CT/T) A meccset ugyanannak az 5 játékosnak kell lejátszania, aki elkezdte, csak egészségügyi probléma esetén lehet kivételt tenni. A probléma súlyosságát az ADMIN hivatott eldönteni. Játékos cserélni csak két meccs között lehetséges, a cserejátékos regisztrált tagnak kell lennie az adott csapatban. A mérkőzésről maximum 5 percet késhet egy csapat, ha ennél többet késik, akkor az ADMIN hivatott eldönteni, hogy DEF-WIN-t ítél-e a megjelent csapatnak vagy még vár. Meccs újrajátszására semmilyen okok között nincs lehetőség! Csak az adott csapatba regisztrált játékosok vehetnek reszt a versenyben. Ha bármelyik csapatban nem regisztrált játékos játszik, az egész csapat kizárásban részesül. A játékosoknak azon a néven kell játszaniuk, amin regisztráltak. (A verseny kezdete előtt az ADMIN-nál lehet kérni a nevek módosítását, de erre csak egyszer van lehetőség, onnantól a verseny végéig mindenkinek a megadott néven kell játszania) Lebonyolítás: A csapatok az ICL adott állomásán nevezett csapatok létszámától függően lesznek csoportokba sorolva. Ez az adott játékért felelős ADMIN feladata. Sorsolással vagy húzással alakulnak ki a csoportok. A csoportmeccsek pontozásos rendszerben zajlanak: Nyert meccs Döntetlen Vesztett meccs 3 pont 1 pont 0 pont. Miután a csoportmérkőzéseknek vége, az alábbi kritériumok befolyásolják a végleges sorrendet: Magasabb számú szerzett pont a csoportmeccsek alatt Egymás elleni eredmény a csoportmeccsek alatt Nyert körök aránya A mérkőzés akkor kezdődik, ha mindkét csapat CL jelezte a másik csapat felé, hogy készen áll, majd közös megegyezés után valamelyik CL indítja a mérkőzést a számára biztosított szerverkezelő felületből.

3 Hosszabbítás: Hosszabbítás esetén MR3 rendszer lép életbe. A hosszabbítás addig ismétlődik, míg az egyik fél behozhatatlan előnyt nem szerez. (min 4 kört nyer a 6 -ból) A hosszabbítást a csapatok oldalcserével kezdik, majd minden lejátszott 3. kör után újra cserélnek. Óvás, és alapvető szabályok: A mérkőzés végétől számított 5 percen belül lehet a meccs eredményét megóvni. Amennyiben ez 5 perc elteltével nem történik meg az eredmény megmásíthatatlan. Ha bármilyen bug-ot kihasznál valamely játékos (szabálytalan bombahatástalanítás, falon átnézés stb.) a mérkőzés folytatódik. A mérkőzés befejezése után a csapatkapitány értesítheti az ADMIN-okat a problémáról, és az ADMIN-ok kielemzik a szituációt. Az ADMIN-oknak ilyenkor joguk van a mérkőzés kimenetelét visszamenőleg megváltoztatni, köröket levonni vagy akar kizárni valamelyik csapatot. A verseny szervezői által nem leirt bug-ok kihasználása is büntetést von maga után. Minden csapatnak ki kell jelölnie egy csapatkapitányt (továbbiakban CL). Kizárólag a CL használhatja a pause parancsot, és csak ő adhatja le az eredményt. Abban az esetben, amikor a csapatkapitánynak vannak technikai problémái, akkor pause-olhat más résztvevő (de kizárólag csak abban az esetben). CL-en kívüli pause-olás kivizsgálást von maga után, mely szélsőséges esetben akar a teljes meccs elvesztését is eredményezheti. (hálózati hiba, vagy komolyabb gép probléma eseten lehet hosszabb a pause az ADMIN-ok jóváhagyásával) Játék alatt csak a csapatkapitány használhatja a közös say-t. Ennek megszegése különösen kirívó esetben (flood, spam) akár pontlevonással is járhat Ha valamely játékos belep olyan szerverre, ahol éles meccs folyik es beavatkozik a játékba véletlenül vagy szándékosan, az a teljes csapat kizárásával járhat.(kivétel, ha bizonyítani tudja, hogy ADMIN utasításra tette azt, azaz szervezői hiba miatt lépett fel a szerverre) Egy játékos által egy körben vásárolható gránátok száma 4db (1 He, 2 Flash, 1 Smoke) A Hulla Wilco engedélyezett. A játékosok az után is beszelhetnek társukkal vagy a Manager-el, hogy meghaltak. Tilos a csapattagokat játékon belül szándékosan megölni vagy megsebezni. (pl.: bombaszedés közben késelni, vagy lelőni valakit). Tilos a játékból kilepni, beállni SPECTATOR-ba vagy szándékos öngyilkosságot elkövetni. A BHOP/BUNNY használata tilos.

4 Ha egy mérkőzés félbeszakad szerveroldali probléma vagy áramszünet miatt, akkor 3 végigjátszott kör után 5000$-os kezdőpénzzel, az eddigi eredmények megtartásával es az aktuális kör újra játszásával folytatódik a mérkőzés. Ha 3 kort meg nem játszott le a két csapat, akkor elölről kezdődik a mérkőzés. Ha extrém feltétel (ADMIN megszakítja, vagy leállítja a mérkőzést) akkor is ezek a szabályok érvényesek. Felhasználó oldali technikai probléma (gép lefagyása, újra indulása, hálózati hiba) eseten a csapatkapitány a FREEZETIME-ban pause-olhat. Ennek hossza maximum 5 perc lehet. Komolyabb probléma esetén a fő ADMIN engedélyezhet hosszabb szünetet, vagy a meccs elhalasztását. Tilos a Bomba élesítése olyan helyeken ahol később nem lehet elérni/hatástalanítani, illetve tilos szándékosan eltakarni a bombát tárgyakkal, hogy azt ne lehessen hatástalanítani. Mindkét eset büntetést von maga után. A Bombát tilos úgy hatástalanítani vagy megpróbálni a hatástalanítást, hogy a játékos nem látja azt, tehát falon vagy ládán keresztül. De_train-en a vagonra rakott bomba hatástalanításának módja a vagonon állva vagy a vagon mellett állva úgy, hogy a bomba látszik. A mérkőzés végeztével a csapatok nem hagyhatják el a szervert, nem léphetnek ki a játékból minimum 5 percig kivéve, ha erre az ADMIN-tól külön utasítást vagy engedélyt nem kapnak. A pálya végeztével a CL-ek nem válthatják el a szerveren a pályát, minimum 2-3 percig kivéve, ha erre az ADMIN-tól külön utasítást vagy engedélyt nem kapnak. Erre azért van szükség, mert az játék Orange Box motor frissítése óta hibás a Source TV és így a nézőközönség lemaradna az utolsó pár körről. Tilos az ajtók elé fegyvert dobni, hogy azok ne tudjanak kinyílni. Tilos a pályák hibait kihasználva átnézni a falakon vagy azok résein. A csapatok a meccseiket csak a szervezők által biztosított szervereken játszhatják le, Ellenkező esetben semmisnek tekintjük az eredményeket. A szervezők 6db szervert biztosítanak a csapatoknak a meccsek lebonyolításhoz. Ha mindkét csapat olyan hibát követ el, amely kizárással, illetve a mérkőzés elvesztésével jár, akkor egyik csapat sem jut tovább. Egészségügyi probléma esetén (rosszullét, ájulás, stb..) a csapatoknak lehetősége van kérni 10 perces szünetet, ha ezután sem tud min 4 játékos játszani a csapatból az adott meccset elvesztette a csapat (csoportkörökbe ra vesztik a mérkőzést). Újrajátszására csak akkor van lehetőség, ha mind két csapat és a felelős ADMIN is beleegyezik, illetve ha olyan időpontban játsszák le ami nem zavarja a hivatalos menetrendet. A SPECTATE-HOP tilos.

5 Kliens és Szerver oldali Beállítások Kliens / Játékos oldali beállítások: A Játékosok kizárólag tiszta Counter-Strike telepítéssel játszhatnak. A játékhoz tartozó file-okat nem módosíthatják. Custom modellek, skinek, hangok, scriptek, texturak nem használhatóak. Minden egyéb (nem az eredeti telepítéshez tartozó) cfg-t, rc-t, exe-t és egyéb file-t, amely a steam Counter-Strike-hoz kapcsolódik, a verseny előtt el kell távolítani, mert az ADMIN-ok nem nézik, hogy használták-e ezeket vagy sem, azonnali kizárás jár érte. Tilos minden fajta CHEAT / csalás használata. Ha valaki ilyet használ vagy tárol, a gépén az azonnali kizárást von maga után mely a csapatára is érvényes. A beállítások tisztaságának megtartása érdekében a STEAM-CLOUD funkciót minden játékosnak le kell tiltani, ellenkező esetben büntetést vonhat maga után, melynek súlyosságát az ADMIN állapítja meg. A verseny teljes ideje alatt kötelező a megadott GUI használata, a játék beállításait csak a játékban megtalálható menük segítségével illetve a GUI által nyújtotta opciókkal van lehetősége a játékosnak megváltoztatni. (pályaváltás, pause-olás, konfig aktiválás stb..) A versenyen csak 32bites színmélység használható. Ha ez az érték a játékban kisebb értékre van állítva vagy a Windows registry-ben blokkolva van, kizárással jár. Vsync használata megengedett. Egér görgőre az ugrást és guggolást bind-elni (+jump,+duck) nem tiltott, de a normál használaton túli használata (pl.: bhop) büntetést von maga után. Kötelező a Dxlevel 81, aki mást használ az figyelmeztetés illetve súlyos esetben kizárással jutalmazzák. Counter-Strike parancssori paraméterei közül (launch options) csak es kizárólag a következők használhatók: -noforcemparms -noforcemaccel -noforcemspd -freq xyz -dxlevel xyz CONSOLE használata tilos, mind a játékosok és mind a CL-ek számra is!!! Használata súlyos esetekbe kizárást vonhat maga után. Nvidia videokártyával rendelkezők nem kapcsolhatják be az Ambient Occlusion-t

6 Szerver oldali beállítások: A Szerveren csak a következő pluginok futhatnak: -PMA (aktuális verzió 4.0) -Zblock (aktuális verzió 4.61) Minden Szerver Linux alapú rendszeren fut. A Szerverek mindig az aktuális legfrissebb verziójúak. Régi verziójút nem áll módunkba illetve szándékunkba biztosítani. A Szerverek fontosabb beállítási paraméterei: sv_lan 1 sv_pure 2 sv_consistency 1 sv_allowdownload 0 sv_allowupload 0 log on mp_logdetail 3 sv_rcon_log 1 sv_competitive_minspec 1 sv_allow_color_correction 0 sv_allow_voice_from_file 0 sv_allow_wait_command 0 sv_allowminmodels 1 sv_nomvp 1 sv_nonemesis 1 sv_nowinpanel 1 sv_nostats 1 sv_disablefreezecam 1 sv_ignoregrenaderadio 0 sv_hudhint_sound 0 sv_enablebunnyhopping 0 sv_enableboost 0 sv_legacy_grenade_damage 0 mp_c4timer 35 mp_buytime 0.25 mp_fadetoblack 1 mp_freezetime 9 mp_roundtime 1.75 mp_startmoney 800 mp_startmoney 5000 mp_startmoney mp_startmoney sv_maxcmdrate 66 sv_mincmdrate 46 sv_maxupdaterate 66 sv_minupdaterate 46 sv_maxrate sv_minrate sv_client_predict 1 sv_client_max_interp_ratio 1 sv_client_min_interp_ratio 1 sv_client_cmdrate_difference 0 sv_max_usercmd_future_ticks 2 Zblock beállítások: zb_active 1 zb_warmode 1 zb_autoupdate 0 zb_deadvoice 1 zb_allowcashcalling 2 zb_removals 1 zb_illegaldefusefix 1 zb_force_dx 0 zb_crouchfix 1 zb_readyup_max 0 zb_startmoney 800 zb_authhost "none" zb_matchconfig "" zb_crashblock 1 zb_dosprotect 1 zb_ignoreplayerqueries 0 zb_antispeedhack 1 zb_checkviewangles 1 zb_antiflash 1 zb_bancheaters 1 zb_forwardbans 0 PMA beállítások: pac_enabled 1 pac_protect_client_cvars 1 pac_protect_server_cvars 1 pac_block_clientcmds 1 pac_ddos_protect 1

7 Büntetések A szabálysértések elbírálása es a büntetések kiszabása a fő ADMIN hatásköre. Minden esetet egyedien es a saját belátásuk szerint bírálhatnak el. Csapattárs megsebzése bombaszedés közben: figyelmeztetés Pálya BUG kihasználás: 3 kör levonás és figyelmeztetés Szabálytalan bombahatástalanítás: 3 kör levonás. Szabálytalan bombahatástalanítási kísérlet: figyelmeztetés / 1 kör levonás. Közös chat jogtalan használata, FLOOD/ SPAM: 1 kör levonás. Szándékos öngyilkosság vagy csapattárs szándékos megölése: intés Jogosulatlan CONFIG változtatás: aktuális mérkőzés elvesztése. Csalás vagy egyéb segédprogram a gépen: kizárás az egész csapatnak, illetve eltiltás a további ICL rendezvényektől. CONSOLE használat: 3 kör levonás és figyelmeztetés, ismételt használat esetén kizárás Sportszerűtlen magatartás: figyelmeztetés többszöri alkalom esetén 3 kör levonás, súlyos esetben kizárás 2. figyelmeztetés = 1 intés 2. intés = kizárás

8 Meghatározások: ADMIN: olyan személy, aki tagja a versenyt szervező csapatnak, feladatköre az adott versenyszámba a játékosok informálása és a verseny problémamentes lebonyolítása. SPECTATOR: a, olyan személy aki nem vesz részt a versenyben mint aktív játékos, de az adott csapathoz tartozik b, olyan játékos, aki fellépet a játékszerverre viszont még egyik csapatba se állt be DEF-WIN: az adott versenyszámban az egyik csapatnak 16-0 vagy 30-0 ás, köraránnyal nyeri az adott meccset (csoportkörben 30-0, rájátszásba 16-0) DEF-LOSS: az adott versenyszámban az egyik csapatnak 0-16 vagy 0-30 as, köraránnyal veszti az adott meccset (csoportkörben 0-30, rájátszásba 0-16) CL: csapatkapitány CONSOLE: a játékban található szöveges beviteli eszköz mely alkalmas különböző kliens és szerver oldali parancsok továbbítására BUG/EXPLOIT/GLITCH: olyan hiba a játékban, amivel a kihasználója valamilyen fölényt szerez az ellenfelével szemben. BHOP/BUNNY: olyan technika alkalmazása, ami a játékban a futó játékosnál gyorsabb haladást eredményez. SPECTATE-HOP: éles meccs közbe a játékos kiáll Spectartor módba majd gyorsan vissza, ezzel, ha a Spectartorba való állás előtti pénzösszege 800$ alatt volt, a játékos hozzájut a pénze és a 800$ közötti különbség pénzmennyiségére. FREEZETIME: körkezdéskor bekövetkező állapot, mely idő alatt a játékosok nem tudnak mozdulni, csak vásárolni, nézelődni CHEAT: azon programok, parancsok, scriptek stb.. összessége, amelyekkel az azt használó játékos tisztességtelen fölényre tesz szert ellenfelével szemben. STEAM-CLOUD: a Steam program által biztosított online felület mely képes és alkalmas beállítási fájlok mentésére és azok visszaállítására FLOOD/SPAM: többszöri gyors egymás utáni használata a közös chat-nek. Amely zavarhatja a többi játékost bármilyen módon.

- Ezt a dokumentum a PGL 2005 Team PGL II. es szabályzatának GPS 4. re módósított szabályzata.

- Ezt a dokumentum a PGL 2005 Team PGL II. es szabályzatának GPS 4. re módósított szabályzata. 1. Általános szabályok - Ezt a dokumentum a PGL 2005 Team PGL II. es szabályzatának GPS 4. re módósított szabályzata. - A bajnokságra 16 Call of Duty (késöbbiekben: CoD) klán jelentkezhet! A pluszban jelentkező

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS 2015. A bajnokság helyszíne: Új Palotai úti Sporttelep (1138 Budapest, Új Palotai út 13.)

VERSENYKIÍRÁS 2015. A bajnokság helyszíne: Új Palotai úti Sporttelep (1138 Budapest, Új Palotai út 13.) VERSENYKIÍRÁS 2015. A verseny célja: Sportolási lehetőség biztosítása szervezett labdarúgó bajnokság keretein belül, valamint a kispályás labdarúgás népszerűsítése felnőtt férfi csapatok részére. A bajnokság

Részletesebben

A Battlegrounds összes mérkőzését az adott körhöz megadott versenykóddal kell lejátszani.

A Battlegrounds összes mérkőzését az adott körhöz megadott versenykóddal kell lejátszani. A Battlegrounds a League of Legends új versenytípusa, amelynek keretében a saját országodból nevező csapatokkal szállhatsz ringbe. Nem számít, hogy a rangsorolt ranglétra melyik fokán állsz. Ha már elérted

Részletesebben

Az egyéni squash játékszabályai

Az egyéni squash játékszabályai 1 Az egyéni squash játékszabályai 2010. (1-8 Mellékletekkel) Érvényes: 2010. november 01-től 2 Tartalom 1. A játék 2. Pontozás rendszere 3. Bemelegítés 4. Adogatás 5. A labdamenet 6. A jó visszaütés 7.

Részletesebben

Alba Liga Székesfehérvári Felnőtt Férfi Amatőr kispályás labdarúgó bajnokság Versenykiírása a 2013-2014. évi bajnokságra

Alba Liga Székesfehérvári Felnőtt Férfi Amatőr kispályás labdarúgó bajnokság Versenykiírása a 2013-2014. évi bajnokságra Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér Megyei Igazgatósága Alba Liga Székesfehérvári Felnőtt Férfi Amatőr kispályás labdarúgó bajnokság Versenykiírása a 2013-2014. évi bajnokságra 1. A bajnokság célja A városban

Részletesebben

Magyarország 2015/2016. évi NB s férfi és női asztalitenisz csapatbajnokságának versenykiírása

Magyarország 2015/2016. évi NB s férfi és női asztalitenisz csapatbajnokságának versenykiírása Magyarország 2015/2016. évi NB s férfi és női asztalitenisz csapatbajnokságának versenykiírása 1 Az 2014/2015. évi kiíráshoz képest történő változásokat vastag betűvel szedtük, kérjük azokra fordítsanak

Részletesebben

Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Hallgatói Önkormányzata által szervezett kispályás labdarúgó bajnokság Szabályzata

Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Hallgatói Önkormányzata által szervezett kispályás labdarúgó bajnokság Szabályzata Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Hallgatói Önkormányzata által szervezett kispályás labdarúgó bajnokság Szabályzata I. RÉSZ NEVEZÉS Nevezési határidő és -díj 1. Az ELTE ÁJTK kispályás

Részletesebben

ALARM-MATIC KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG /2012 ősz/ VERSENYSZABÁLYZAT K A R C A G

ALARM-MATIC KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG /2012 ősz/ VERSENYSZABÁLYZAT K A R C A G ALARM-MATIC KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG /2012 ősz/ VERSENYSZABÁLYZAT K A R C A G Helyszín: Karcag, József Attila u. 1. (Városi Sportcsarnok) Várható kezdés: 2012. november 4. vasárnap Kiíró: Karcagi

Részletesebben

Kispályás Labdarúgó Bajnokság. Versenyszabályzat

Kispályás Labdarúgó Bajnokság. Versenyszabályzat Kispályás Labdarúgó Bajnokság Versenyszabályzat 2011 Nevezés: Nevezhető minden olyan csapat, amely a hozzájárulási díjat és a versenyszervező által kiadott nevezési lapot határidőre beadta (határidő: első

Részletesebben

Squash Világszövetség A S Q U A S H S Z A B Á L Y A I. (Jóváhagyta: World Squash Federation) Hatályba lépett: 1999 május 1-én.

Squash Világszövetség A S Q U A S H S Z A B Á L Y A I. (Jóváhagyta: World Squash Federation) Hatályba lépett: 1999 május 1-én. Squash Világszövetség A S Q U A S H S Z A B Á L Y A I (Jóváhagyta: World Squash Federation) Hatályba lépett: 1999 május 1-én. Előszó A jelenlegi szabálymódosítást a játék teljes és általános felülvizsgálata

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség NEMZETI BAJNOKSÁG I. OSZTÁLY NB I. férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság versenykiírása 2013 2014. Tartalom 1. A bajnokság szervezője és rendezője, a bajnokság típusa

Részletesebben

MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE 2014/15 TANÉV VERSENYKIÍRÁS

MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE 2014/15 TANÉV VERSENYKIÍRÁS MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE 2014/15 TANÉV VERSENYKIÍRÁS 1 MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE 1146 Budapest, Istvánmezei u. 1-3. Telefon: (06-1) 460-6825 Fax: (06-1) 252-3296 E-Mail:

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK BEVEZETÉS, IRÁNYELVEK A Tárhely.Eu Kft. szolgáltatási irányelveinek, általános szerződési feltételek létrehozásában és megvalósításában a következő szempontokat tartottuk szem előtt: Megbízható, folyamatos

Részletesebben

DUNAÚJVÁROSI LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG

DUNAÚJVÁROSI LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG DUNAÚJVÁROSI LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG MARKÓ LAJOS VÁROSI MARKÓ LAJOS VÁROSI KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG 2011/2012 ÉVI VERSENYKIÍRÁSA. Támogatóink: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata, Campus Étterem,

Részletesebben

3. könyv Pálya- és teremíjászat

3. könyv Pálya- és teremíjászat 3. könyv Pálya- és teremíjászat 11. fejezet Íjászok felszerelése Ez a fejezet a World Archery versenyein használható felszereléseket sorolja fel. A versenyző felelőssége, hogy a szabályoknak megfelelő

Részletesebben

Budapest, 2013. augusztus 21. Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége TANAK Diákolimpiai Bajnokságai 2013-2014.

Budapest, 2013. augusztus 21. Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége TANAK Diákolimpiai Bajnokságai 2013-2014. Budapest, 2013. augusztus 21. Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége TANAK Diákolimpiai Bajnokságai 2013-2014. FODISZ országos diáksport versenynaptár Sportág A verseny megnevezése Korcsoport

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Igazgatóság (Pest Megyei Labdarúgó Szövetség) U14 KOROSZTÁLYÚ ¾ PÁLYÁS BAJNOKSÁG Megyei U14 korosztályú vegyes (fiú, leány) serdülő ¾ pályás labdarúgó-bajnokság versenykiírása

Részletesebben

2. VÍVÁS SZABÁLYAI A RÉSZ

2. VÍVÁS SZABÁLYAI A RÉSZ 2. VÍVÁS SZABÁLYAI A RÉSZ 2.1 Alkalmazás területe Az alábbi szabályokat kell alkalmazni a vívó számban, amelyet egy csoportban, elektromos párbajtőrrel és minden hivatalos UIPM versenyen teremben kell

Részletesebben

A tenisz játékszabályai

A tenisz játékszabályai Elfogadva a Nemzetközi Tenisz Szövetség közgyűlésén, hatályba lép 2006. január l-jén. A tenisz játékszabályai ELŐSZÓ A Nemzetközi Tenisz Szövetség (International Tennis Federation, ITF) a te nisz sport

Részletesebben

MAGYAR TOLLASLABDA SZÖVETSÉG A TOLLASLABDÁZÁS VERSENYSZABÁLYZATA

MAGYAR TOLLASLABDA SZÖVETSÉG A TOLLASLABDÁZÁS VERSENYSZABÁLYZATA MAGYAR TOLLASLABDA SZÖVETSÉG A TOLLASLABDÁZÁS VERSENYSZABÁLYZATA Budapest 2014 A TOLLASLABDÁZÁS VERSENYSZABÁLYZATA 1 Hatálya Jelen szabályzat hatálya kiterjed minden, a Magyarország területén a Magyar

Részletesebben

DUNAÚJVÁROSI LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG

DUNAÚJVÁROSI LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG DUNAÚJVÁROSI LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG MARKÓ LAJOS VÁROSI KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG 2013-2014 VERSENYKIÍRÁS Főtámogatónk: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata, Támogatóink: Zeusport Áruház, Campus

Részletesebben

FINA VÍZILABDA FINA VÍZILABDA SZABÁLYOK 2013-2017

FINA VÍZILABDA FINA VÍZILABDA SZABÁLYOK 2013-2017 FINA VÍZILABDA FINA VÍZILABDA SZABÁLYOK 2013-2017 A FINA nemzetközi vízilabda szabályok az MVLSZ döntése szerint a mindenkori hazai kiegészítésekkel érvényesek a magyarországi vízilabda eseményeken. A

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatóság / Veszprém Megyei Labdarúgó Szövetség / VESZPRÉM MEGYE Veszprém Megyei férfi Téli Kupa versenykiírása 2014 2015. Tartalom 1. A Kupa szervezője és

Részletesebben

BEVEZETÉS, IRÁNYELVEK

BEVEZETÉS, IRÁNYELVEK BEVEZETÉS, IRÁNYELVEK Az Inmark System Consulting Kft. szolgáltatási irányelveinek, általános szerződési feltételek létrehozásában és megvalósításában a következő szempontokat tartottuk szem előtt: Megbízható,

Részletesebben

Tisztelt Kosaras Barátunk!

Tisztelt Kosaras Barátunk! Tisztelt Kosaras Barátunk! Ebben az évben, úgy látszott, hogy nem tudjuk megrendezni, a Pest Megyei Utcai Kosárlabda Bajnokságot. Ennek okai, természetesen az anyagiakban kereshetőek. Támogatást, sehonnan

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK BEVEZETÉS, IRÁNYELVEK A Tárhely.Eu Kft. szolgáltatási irányelveinek, általános szerződési feltételek létrehozásában és megvalósításában a következő szempontokat tartottuk szem előtt: Megbízható, folyamatos

Részletesebben

A LABDARÚGÁS JÁTÉKSZABÁLYAI 2014/2015

A LABDARÚGÁS JÁTÉKSZABÁLYAI 2014/2015 A LABDARÚGÁS JÁTÉKSZABÁLYAI 2014/2015 Fax: -222 7878 Internet: www.fifa.com A labdarúgás játékszabályai 2014/2015 Készült a FIFA és az International Football Association Board 2014. évi szabálykönyve alapján

Részletesebben

1 INFORMÁCIÓ... 1 2 A MEGÁLLAPODÁS... 1 3 AZ ÖN SZÁMLÁJA... 1 4 A KERESKEDÉS ALAPJA... 2 5 DÍJAINK... 3 6 AZ ÖN PÉNZE... 4

1 INFORMÁCIÓ... 1 2 A MEGÁLLAPODÁS... 1 3 AZ ÖN SZÁMLÁJA... 1 4 A KERESKEDÉS ALAPJA... 2 5 DÍJAINK... 3 6 AZ ÖN PÉNZE... 4 ÁLTALÁNOS FELTÉTELEKÜGYFELEINKNEK TARTALOMJEGYZÉK 1 INFORMÁCIÓ... 1 2 A MEGÁLLAPODÁS... 1 3 AZ ÖN SZÁMLÁJA... 1 4 A KERESKEDÉS ALAPJA... 2 5 DÍJAINK... 3 6 AZ ÖN PÉNZE... 4 7 ELEKTRONIKUS SZOLGÁLTATÁSOK...

Részletesebben

A MAGYAR HONVÉDSÉG 2011. ÉVI KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA

A MAGYAR HONVÉDSÉG 2011. ÉVI KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA A MAGYAR HONVÉDSÉG 2011. ÉVI KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA A bajnokságról: Célja: A Honvédelmi Minisztérium és háttér intézményei, valamint a Magyar Honvédség alakulatai közt eldönteni

Részletesebben

A Labdarúgás Játékszabályai

A Labdarúgás Játékszabályai A Labdarúgás Játékszabályai 2012/2013 Fédération Internationale de Football Association Elnök: Joseph S. Blatter (Switzerland) Fõtitkár: Jérôme Valcke (France) Cím: FIFA-Strasse 20 P.O. Box 8044 Zurich

Részletesebben