1. Figyelmeztetések. Kérjük, füle védelme érdekében válassza meg a megfelelő hangerőt, amikor fülhallgatót használ.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "1. Figyelmeztetések. Kérjük, füle védelme érdekében válassza meg a megfelelő hangerőt, amikor fülhallgatót használ."

Átírás

1 D2 Magyar

2 1. Figyelmeztetések Tartsa távol a készüléket nedvességtől és portól. Ne helyezze a készüléket magas hőmérsékletű környezetbe, különösen zárt autóba nagy melegben. Ne ejtse le, ne ütögesse a készüléket. Ne rázza erőteljesen a készüléket, különösen az LCD képernyő részét, ez ugyanis abnormális megjelenítéshez vezet a képernyőn. Kérjük, füle védelme érdekében válassza meg a megfelelő hangerőt, amikor fülhallgatót használ. Kérjük, töltse fel a készüléket, ha (1) A töltöttséget jelző ikon a legalacsonyabb szintet mutatja. (2) A készülék automatikusan kikapcsol, és újbóli bekapcsolást követően ismét automatikusan kikapcsol. (3) A készülék nem reagál a gombok használatára. Figyelem: Kérjük, használja a gyártó által kínált töltőt, mert ettől eltérő töltők kárt okozhatnak a készülékben. Ne szakítsa meg a készülék és a számítógép közötti kapcsolatot letöltés, feltöltés, formázás alatt, máskülönben programfuttatási hibák jelentkezhetnek a készülékben. Ne szerelje szét saját maga a készüléket szakember segítsége nélkül. Ne használjon alkoholt, hígítót vagy benzines vegyszert a készülék külsejének tisztítására. Ne használja a készüléket tiltott helyeken, például repülőgépen. Kérjük, mindig készítsen biztonsági másolatot a készülék memóriájában tárolt fájlokról. A gyártó nem vállal felelősséget a fájlok törlődéséért a készülék károsodása vagy javítása esetén. A gyártó minden jogot fenntart a készülék technológiájával és kialakításával kapcsolatban, és nem köteles a felhasználót értesíteni, ha új verziók vagy dizájnok kerülnek kifejlesztésre.

3 2. Figyelmeztetések A készülék NEM vízálló;; kérjük, tartsa víztől távol. A készülék bekapcsolási ideje mintegy 20 másodperc;; kérjük, bekapcsoláskor 20 másodpercen belül ne működtesse a készüléket. 3. Gyors útmutató 3.1 Az érintőképernyőről Az érintőképernyő kapacitív érintőképernyő;; öt ujjával érintheti meg a képernyőt egyszerre. 3.2 Ki- és bekapcsolás. Bekapcsolás és zár felsolrása: Amikor a készülék kikapcsolt állapotban van, nyomja le és tartsa lenyomva a Power gombot 3 másodpercig. Ekkor megjelenik az Android indítási folyamatjelző sáv, és kb. 20 másodpercre van szükség, hogy beléphessen a rendszer kezelőfelületére. Ha az LCD zárolt állapotban van, nyomja le, és húzza el a automatikusan megnyit. Lásd az alábbi ábrát: ikont a zöld pont felé, ekkor az LCD 3.3 Energiatakarékos módok és a képernyő zárolása. Nyomja le röviden a POWER gombot röviddel indítást követően. A rendszer energiatakarékos és zárolt módra vált. Nyomja le a POWER gombot, vagy érintse meg a képernyőt, és a rendszer 1 másodpercen belül ismét kivilágosodik A készülék elsődleges működése nem áll le az energiatakarékos módban, csak az LCD-t zárja

4 le, fekete képernyővel. Például zene, filmek lejátszása, stb. Kikapcsolás: Amikor a készülék bekapcsolt állapotban van, nyomja le és tartsa 3 másodpercig lenyomva a POWER gombot. Megjelenik a kikapcsolás párbeszédpanel, ott válassza ki a készülék kikapcsolását, és a rendszer automatikusan leáll. Figyelem Amikor a kémikor akkumulátora alacsony töltöttségű, folyamatosan figyelmeztet, majd automatikusan kikapcsol, ha nincs töltés. Ha a készülék nem indul el, ellenőrizze az akkumulátor töltöttségét, és az akkumulátor feltöltése után próbálkozzon újra. 3.4 Akkumulátor kezelése és töltése Első használat előtt töltse az akkumulátort 8-12 órán keresztül, hogy az akkumulátor biztosan teljesen fel legyen töltve Az akkumulátor adapter mikro csatlakozóját dugja a készülék DC-bemenetébe, másik végét pedig csatlakoztassa a konnektorhoz. Ekkor az akkumulátor ikonja elkezd forogni a képernyőn, ami a töltést jelzi. Kérjük, várja meg, amíg az akkumulátor teljesen feltöltődik, töltés közben ne húzza ki a töltő vezetékét. Amikor az akkumulátor teljesen feltöltődött, a képernyőn az ikon nem forog tovább. Figyelem Annak érdekében, hogy az akkumulátor a legjobb teljesítményt nyújtsa, figyeljen oda a következőkre: Ne töltse az akkumulátort magas hőmérsékleten. Nem szükséges a Li-akkumulátor teljes lemerítése, akkor is tölthető, amikor még valamennyi energia van az akkumulátorban. Nem szükséges megvárni, amíg teljesen lemerül. Ha szeretné az akkumulátort megfelelő állapotban tartani, kéthetente egyszer töltse fel akkor is, ha hosszabb ideig nem használja. 3.5 USB HOST Funkció USB- HOST meghatározása A készüléken található Mini USB-csatlakozó USB Hostként használható U-lemez olvasása: Helyezze be az U-lemezt a HOST csatlakozóba, nyomja le a Resource manager (erőforráskezelő) ikont az asztalon, és nyomja le az USB-t, hogy belépjen az U-lemezbe Külső 3G USB Dongle. (Lásd a hálózati hozzáférésre vonatkozó információkat a 4. pontban) 3.6 TF kártya használata A készüléken TF kártyabemenet található, amely támogatja a TF-kártyán lévő fájlok olvasását. Helyezze a TF-kártyát a kártyabemenetbe a megfelelő módon. Eltávolításkor csak nyomja befelé a TF-kártyát, ekkor a készülék kiadja a TF-kártyát, amely automatikusan kiugrik, és kivehető Illessze a TF-kártyát a kártyabemenetbe a készülék jobb oldalán Ne húzza ki a kártyát működés (olvasás, másolás) közben, mert ez adathibát okozhat Ne használja a TF-kártyát magas hőmérséklet esetén Tartsa a TF-kártyát folyadékoktól és maró anyagoktól távol.

5 4. Hálózati hozzáférés A készülék támogatja a Wi-Fi hálózat és a külső 3G hálózat használatát. 4.1 Hálózati hozzáférés Wi-Fi segítségével Kapcsolja be a Wi-Fi-t, és nyomja le a Wi-Fi beállítások gombot. A készülék automatikusan keresni fogja a hozzáférhető Wi-Fi hálózatokat Válassza ki azt a Wi-Fi hálózatot, amihez csatlakozni szeretne Nyomja le a Kapcsolódás gombot. Néhány hálózat esetén a jelszó magadása szükséges A Wi-Fi beállítások képernyőn nyomja le a Menü gombot, érintse meg a Haladó opciót, és további Wi-Fi beállítások jelennek meg. 4.2 Hálózati hozzáférés 3G segítségével Kapcsolja ki a Wi-Fi-t, ha működésben van Lépjen be a Mobilhálózat beállítása menüpontba, és válassza ki az Adatforgalom engedélyezése opciót. Ezután lépjen vissza a Vezetéknélküli & Hálózatok oldalra Helyezze be a Külső 3G-t az USB Host csatlakozónál Válassza ki a mobilhálózatot, majd várja meg a 3G hálózathoz való csatlakozást, és hamarosan hozzáférhet a hálózathoz 3G-n keresztül. 5. A főbb funkciók bemutatása 5.1 Audió funkció Belépés a zenei lejátszóba: Zenei lejátszó módban kétszer kattintson a listán a kedvencre a következő kép szerint a zene lejátszásához

6 A lejátszás folyamatát módosíthatja a folyamatjelző sávon mozgatásával. a csúszka A Zenei lejátszó gombjainak leírása Gomb Utasítás Gomb Utasítás Előadó Album Zeneszám Véletlenszerű lejátszás Az előző szám lejátszása Szünet Zenei lista lejátszása Ismételt lejátszás A következő szám lejátszása Lejátszás Ha az audió lejátszó lejátszási listáján nincsenek zenei fájlok, a rendszer automatikusan a az audió lejátszó lejátszási listájára tölti fel a zenei fájlokat az audió lejátszó bekapcsolását követően (a készülék által támogatott audió fájlformátumok: mp3, wav, midi, wma). A lejátszási lista a fenti ábrán látható. Ha két vagy több szám van a Zenei lejátszási listában, fel- és legördítheti a listát, ha ujját a képernyőn felfelé vagy lefelé húzza. Kattintson kétszer a kedvencre a listán a zene lejátszásához. A zenei lejátszás képernyőjén kattintson a ikonra a lejátszási lista megnyitásához. A lejátszás folyamatát módosíthatja a folyamatjelző sávon a csúszka mozgatásával.

7 5.2 Videó funkció Kattintson a Videó lejátszó ikonjára, hogy belépjen a videó lejátszási képernyőre, ahol videofájlokat nyithat meg. A készülék által támogatott videó fájlformátumok: MKV, AVI, RM, RMVB, MP4, MOV, VOB, DAT, FLV, 3GP, stb. Ha a videó lejátszási listán nincsenek videofájlok, a rendszer automatikusan a videó lejátszó lejátszási listájára tölti fel a videofájlokat a videó lejátszó bekapcsolását követően. A lejátszás folyamatát módosíthatja a folyamatjelző sávon a csúszka mozgatásával. 5.3 Képmegjelenítő funkció Kattintson a HD Videó Lejátszó ikonra a megjelenítő felület megnyitásához. Képhozzáadása(a következő képformátumokat támogatja: BMP, JPG, JPEG, PNG, GIF.) Ha fotók listáján nincsenek fájlok, a rendszer automatikusan a fotóböngésző listára tölti fel a képi fájlokat a fotóböngésző bekapcsolását követően. Nyissa meg a megfelelő mappát, keresse meg a fotót, és adja hozzá a kívánt képet. Kattintson a Menü gombra, és a fotót beállíthatja háttérképnek. 5.4 Felvételi funkció Kattintson a felvétel ikonjára a hangfelvétel felületének megnyitásához, kattintson a felvétel ikonjára a felvétel megkezdéséhez, és kattintson erre a gombra a felvétel leállításához. A rendszer megkérdezi, hogy szeretné-e használni a felvételt, vagy törli kérjük, válasszon manuálisan. Hangfelvétel lejátszása: nyissa meg az audió lejátszót a hangfelvétel lejátszásához. Először válassza ki a felvétel fájljait a keresővel, aztán kattintson rá, és játssza le. További részletek az Audió funkció leírásánál.

8 5.5 Fájlkezelő A fájlkezelőben ellenőrizheti a készüléken található összes fájlt, beleértve a beépített memóriában és a külső kártyán tároltakat is. Ezen kívül itt egyszerűen áttekintheti a képi és videofájlokat is. 5.6 E-könyv funkció Támogatott e-könyv formátumok: TXT, LRC, PDF, HTML, HTM, EPUB, stb. 5.7 Internet böngésző Az internet böngésző funkció használata előtt ellenőrizze, hogy csatlakozott a hálózatra. Lásd a Hálózati hozzáférés leírását fentebb. Kattintson az IE böngésző ikonjára, hogy belépjen az IE kezelői felületére. Kattintson a címsorra, és írja be a weboldal címét, majd kattintson a Go gombra, hogy az adott weboldalt megnyissa. Láthatja a weboldallal kapcsolatos információkat. Kattintson a ikonra, ha meg akarja tekinteni a kedvenceket és az előzményeket. Kattintson a menüsorban a ikonra a beállítások megnyitásához.

9 A készülék egyéb internet böngészőket is támogat, melyek használatához tekintse meg az adott program útmutatóját funkció Az funkció használata előtt ellenőrizze, hogy csatlakozott az internet hálózathoz. Lásd a Hálózati hozzáférés leírását fentebb. Amikor először használja ezt a funkciót, hozzá kell rendelnie egy fiókot a készülékhez. A készülék több cím együttes használatát is támogatja. Internetes fiókok és vállalati fiókok hozzáadási módszerei eltérőek. Internetes fiók hozzáadása. (Példa: Gmail, MSN, Yahoo, stb.) Vegyünk példának egy Google fiókot. cím: Jelszó: ********* Internetes fiókok esetén közvetlenül adja meg az címet és a jelszót, majd kattintson a tovább gombra. A sikeres csatlakozást követően írja be a Fiók nevét és a Saját nevét. A Fiók neve az adott fiók nevét jelenti ezen a készüléken, a Saját neve azt a nevet jelenti, amely a címzettek számára megjelenik. Ezt követően hozzáférhet fiókjához. Kattintson az üzenetekre azok elolvasásához. Ha hosszan kattint az egyes üzenetekre, megjelennek az opciók. Kattintson a Menü ikonra a beállítások megnyitásához. Frissítés: Új ek ellenőrzése. Írás: Új ek írása. Mappák: ek kezelése különböző mappákban. Fiókok: A készülékhez adott fiókok megtekintése, új fiókok hozzáadása, fő fiók meghatározása.

10 Fiókok beállításai: További opciók az fiókokhoz. 5.9 Naptár Kattintson a Naptár ikonjára a Naptár funkció megnyitásához. Naptár módban a képernyő megérintésével majd ujja felfelé vagy lefelé mozgatásával csökkentheti/növelheti a hónapok megjelenítését, illetve lapozhat. Az évszám automatikusan átvált, ha decemberről januárra lép át. Lépjen be a kezelőfelületre, és a narancsszínnel jelölt nap a mai nap. A dátumot a beállítások funkciónál módosíthatja;; a részleteket a beállítások leírásánál találja. Kattintson a ikonra, ha a főmenühöz szeretne visszatérni Számológép Kattintson a Számológép ikonra a Számológép funkció megnyitásához Ébresztőóra Kattintson az Óra ikonra az idő kezelőfelület megnyitásához, majd kattintson az órára az ébresztőóra funkció megnyitásához, ahol új időpontokat adhat hozzá, vagy korábbiakat szerkeszthet. A korábbi ébresztési időpontok hosszan tartó lenyomásával kapcsolhatja ki/be az ébresztést, illetve törölheti az ébresztést. Kattintson az ébresztőórára az ébresztés szerkesztéséhez. Módosíthatja az ébresztések időpontját, az ismétlődés módját, a csengőhangot és a megjelenő címkét. Az ébresztőóra kezelőfelületén kattintson a megnyitásához. Az alábbiakat lehet beállítani. menüikonra a beállítások 5.12 APK (alkalmazás) telepítő Ez a készülék támogatja harmadik felek Programcsomagjait (APK) Android operációs rendszer alapján. Sok ilyen alkalmazás letölthető az internetről, illetve átmásolható más készülékekről a Tablet tárhelyére. Ha az adott alkalmazást nem a Google Android Market oldaláról tölti le, az alábbi lépéseket tegye meg a telepítés előtt. Kérjük, ellenőrizze a Beállítások Alkalmazások menüpontot, és válassza ki az Ismeretlen források opciót. Kattintson a Fájlkezelő ikonra és válassza ki a fájlt, amelyet telepíteni kíván, majd nyomja meg a Telepítés gombot.

11 Telepítés: kattintson a Telepítés gombra, ezzel belép az APK telepítő felületre. A Belső Memória alatt a beépített Flash memória értendő, az SD-kártya a csatlakoztatott T-Flash memóriát jelenti;; Belépést követően válassza ki az APK formátumot a jobb oldalon, kattintson a telepítendő alkalmazásra. Ennek a műveletnek a végén visszatér a fő kezelőfelületre, majd a készülék befejezi a telepítést, és a megfelelő ikon megjelenik az alkalmazások listáján Kezelés: Kattintson a beállításokra, és válassza az APPS pontot. Kattintson az APPS opcióra, válassza ki azt a fájlt, amit törölni szeretne Kattintson a kiválasztott szoftverre, és távolítsa el a készülékről.

12 Kilépés: Visszatérés a fő kezelőfelületre. Megjegyzés: Minden telepítet alkalmazás megjelenik az alkalmazások listájának menüjében. Itt az alkalmazások között szerepelnek a játékok, chat alkalmazások, internet böngészők, média lejátszók, rendszereszközök, stb KAMERA ÉS FÉNYKÉPEZŐGÉP Ez a készülék rendelkezik kamerával az elülső részén, mellyel fotókat készíthet és videoklippeket vehet fel. Kattintson az alkalmazások fülnél az összes alkalmazás megjelenítésére, majd kattintson a fotó vagy videó opcióra a felvételi mód kiválasztásához. A felvétel megkezdése előtt a kamera kijelzője melletti területre kattintva kapcsolódó beállításokra van lehetőség, pl. fehéregyensúly, fotók mérete, fotók minősége, felvételi mód, stb. Kattintson a gombra a felvétel megkezdéséhez vagy befejezéséhez. Az elkészült fotók vagy videók ellenőrizhetők az előnézeti ablakban.

13 Ha le szeretné játszani az elkészített videót, kapcsolja be a videolejátszót, és válassza ki a lejátszandó felvételt. Ha meg szeretné tekinteni az elkészített fotót, kapcsolja be a fotó funkciót, és válassza ki a képeket, amelyeket meg szeretne nézni. 6. Rendszerbeállítások Kattintson a beállítások ikonra a rendszerbeállítások megnyitásához, majd módosítani tudja a Vezetéknélküli & hálózatok, a Hang, a Megjelenítés, a Helyszín & biztonság, az Alkalmazások, a Fiókok & szinkronizálás, a Védett adatok, Tárhely, a Nyelv és bevitel, a Hang be- és kimenet és a Dátum & idő beállításait. 6.1 Vezetéknélküli és hálózatok beállítások, Lásd a 4. pontot. 6.2 Hang beállítások. Beállítható a Csendes mód, a Hangerő, az Értesítési csengőhang, a Hallható kiválasztás, a Képernyőzár hangjai és Rezgős visszajelzés. 6.3 Kijelző beállítások. Beállítható a Fényerő, a Képernyő automatikus elforgatása, az Animáció és a Képernyő időkorlátja. 6.4 Helyszín és biztonság beállítások. Ennél a beállítási menünél meghatározható a képernyőzár és a készülék adminisztrátorai, valamint a TF-kártya jelszója. 6.5 Alkalmazások beállításai. Itt kezelheti az alkalmazásokat, és ellenőrizheti a tárhely és az akkumulátor használatát. Ha nem a Google Android Market oldaláról származó alkalmazásokat szeretne telepíteni, előtte válassza ki az Ismeretlen források opciót. 6.6 Fiókok és szinkronizálás beállítások. Ennél a menüpontnál a készülék fiókjait kezelheti. 6.7 Védett adatok. Ennél a menüpontnál biztonsági mentést végezhet, és visszaállíthatja a gyári adatokat. 6.8 Tárhely beállítások. Ennél a menüpontnál ellenőrizheti a tárhely használatát, és csatlakoztathatja, illetve törölheti a TF-kártyákat. Megjegyzés: Mielőtt eltávolítja a TF-kártyát (ha korábban behelyezett TF-kártyát), először válassza le a TF-kártyát, máskülönben néhány alkalmazásnál problémák adódhatnak. 6.9 Nyelv és bevitel beállításai. Ennél a menüpontnál módosíthatja a rendszer nyelvét, és kiválaszthatja a beviteli módokat. Megjegyzés: Ha telepített egy beviteli módot, és szeretné használni, ne felejtse bekapcsolni ennél a beállításnál (minden beviteli módot itt lehet beállítani). Hosszan tartsa lenyomva az üres mezőt, ahova írni szeretni, és egy ablakban megjelennek a beviteli módok Dátum és idő beállítások. Ennél a menüpontnál a dátumot és az órát állíthatja be A készülék névjegye. Információk a készülékkel kapcsolatban.

14 7. GYIK 9) Hogyan változtathatom meg a nyelvet, ha véletlenül ismeretlen nyelvre váltottam? Keresse meg a beállítások ikonját a Menüoldalon, és lépjen be a Beállítások almenübe. Ezt követően válassza ki a megfelelő ikont, hogy megnyissa a Nyelv és bevitel beállítását, ahol az első opció a nyelv beállítása. 10) Hogyan tudom megváltoztatni a beviteli módot gépellés közben? Hosszan nyomja le az üres mezőt, ahová gépel, és egy ablakban megjelennek a választható beviteli módok. 11) Már telepítettem néhány alkalmazást, de nem találom őket, miért? Alapértelmezésben néhány alkalmazást a rendszer a külső TF-kártyára telepít, tehát ha eltávolította a kártyát a készülékből, nem fogja látni ezeket az alkalmazásokat. 12) A készüléket nem lehet bekapcsolni. Ellenőrizze az akkumulátort, és töltse fel, ha le van merülve. Csatlakoztassa a készüléket az AC adapterre. Keresse meg a kereskedőt, ha még mindig nem tudja bekapcsolni a készüléket feltöltés után. 13) A fülhallgató nem szól. Ellenőrizze, hogy a készülék nincs Csendes módban. Ellenőrizze, hogy a hangerő nincs 0 értékre állítva. Ellenőrizze a fülhallgató csatlakozását. 14) Miért nem tudok alkalmazásokat telepíteni? Kérjük, ellenőrizze a Beállítások Alkalmazások menüpontot, és gondoskodjon róla, hogy az Ismeretlen források opció legyen kiválasztva. 15) Hibakódok jelennek meg a képernyőn. Rendszerhiba, indítsa újra a készüléket. A nyelvet, amelyen böngészik, nem támogatják a beépített nyelvek. Kérjük, keresse meg az eredeti gyártót a hiba elhárításához. 16) Problémák vannak a rendszerrel, sok hibaüzenet jelenik meg. Indítsa újra a készüléket a POWER gomb 10 másodpercig tartó lenyomásával, a készülék újraindul. Ha újraindította a készüléket, és a hibaüzenet még mindig látható, ellenőrizheti az aktív alkalmazásokat, és megnézheti, hogy van-e köztük ismeretlen alkalmazás. Távolítsa el, ha van ilyen. Lehet vírus a készüléken. Kérjük, telepítsen biztonsági alkalmazásokat, és védje meg készülékét. Ha a fenti műveletek elvégzése után is problémái vannak, a készülék firmware-jét kell újraépíteni (a művelet neve flashelés ). Megjegyzés: Mielőtt flasheli a készüléket, készítsen biztonsági mentést a tárhelyről, mert a flasheléssel minden beállítás és fájl visszaáll a gyári alapértelmezésre. A flashelési művelethez flashelési eszközre és firmware-re van szükség. Kérjük, keresse meg az eredeti gyártót flashelési műveletek esetén.

15 Európai Unió A hulladék elektronikus eszközök és akkumulátorok ártalmatlanítására vonatkozó információk: Ez a szimbólum azt jelenti, hogy a helyi törvényeknek és szabályzásoknak megfelelően a terméket és/vagy annak akkumulátorát a háztartási hulladéktól elkülönítve kell a hulladékba helyezni. Amikor ez a termék eléri az életciklusa végét, vigye a helyi önkormányzat által kijelölt gyűjtőhelyre. A termék és/vagy az akkumulátor szelektált módon történő gyűjtése és újrahasznosítása segít megóvni a természeti erőforrásokat, és biztosítja, hogy az újrahasznosítás az emberi egészség és a környezet védelmében összhangban történjen.

16 MEGFELELŐSÉGI NYILATKOZAT Cégünk az Bravophone. Kft Székhely: Magyarország, 1145 Budapest, Újvilág u IGAZOLJA hogy a BeeX Tablet Sorozat termékeinek tervezése, gyártása és piacra helyezése az alábbi szabványokkal összhangban történt: -R&TTE Directive 1999/5/CE -EC 2004/108EC & 2006/95EC & 2009/125ES Jelen nyilatkozatot teszteredmények alapján állítottuk ki, amelyek megtalálhatók a Bravophone. Kft. telephelyén (1145 Budapest, Újvilág u ) Vonatkozó szabványok: EN V2.2.1 ( ), EN V1.9.2 ( ), EN V1.4.1 ( ), EN : A A2:2009, EN : 2008, EN 55022: 2010, EN 55024: 2010 (EMC) EN : A11: A1: A12: 2011, EN 278/2009 (szilánkmentesség) EN V2.8.1 ( ), EN VI.5.1 ( ), EN VI.3.1 ( ), EN V4.2.1 ( ), EN V4.2.1 ( ) (c kommunikáció) EN 62311: 2008, EN :2010, 50371: 2002 (SAR) A termékeket CE jelöléssel lettek ellátva. Bravophone. Kft Budapest, Újvilág u

OV-ACTION 7 Használati útmutató

OV-ACTION 7 Használati útmutató OV-ACTION 7 Használati útmutató 1 BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK Olvassa el figyelmesen ezeket az utasításokat, mielőtt használni kezdi a készüléket Kövesse az alábbi utasításokat, hogy meghosszabbítsa készüléke

Részletesebben

Nyilatkozat. 1. A készülék használata előtt, kérjük olvassa végig figyelmesen az útmutatót,

Nyilatkozat. 1. A készülék használata előtt, kérjük olvassa végig figyelmesen az útmutatót, Nyilatkozat 1. A készülék használata előtt, kérjük olvassa végig figyelmesen az útmutatót, hogy helyesen tudja kezelni azt 2. Cégünk ezzel az útmutatóval kapcsolatban minden jogot fenntart, egyes részeknek,

Részletesebben

xtab-50 GPS Használati utasítás

xtab-50 GPS Használati utasítás xtab-50 GPS Használati utasítás 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. Megjelenés... 1 2. Használatba vétel... 2 2.1 Az akkumulátor töltése... 2 2.2 A készülék rögzítése a tartókarral... 2 2.3 A memóriakártya használata...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv GT-P5200 Felhasználói kézikönyv www.samsung.com A kézikönyvről A készülék a Samsung kiemelkedő technológiai szakértelmét és magas követelményeit felhasználva minőségi mobilkommunikációt és szórakozást

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv SM-G870F Felhasználói kézikönyv Hungarian. 12/2014. Rev.1.0 www.samsung.com Tartalom Fontos tudnivalók Kezdeti lépések 7 Az értékesítési doboz tartalma 8 A készülék elrendezése 10 A SIM-kártya és akkumulátor

Részletesebben

xtab-100 Tablet PC Használati utasítás

xtab-100 Tablet PC Használati utasítás xtab-100 Tablet PC Használati utasítás Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK... 2 BEVEZETÉS... 4 I - KEZDETI LÉPÉSEK... 4 Biztonsági figyelmeztetések... 4 Kijelző tisztítása... 5 A Tablet tisztítása... 5 Jellemzők...

Részletesebben

Használati útmutató. Xperia M2 D2303/D2305/D2306

Használati útmutató. Xperia M2 D2303/D2305/D2306 Használati útmutató Xperia M2 D2303/D2305/D2306 Tartalomjegyzék Első lépések...6 A használati útmutatóról...6 Áttekintés...6 Összeszerelés...7 A telefon első bekapcsolása...8 Miért van szükségem Google

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Tartalom BIZTONSÁGI ÓVINTÉZKEDÉSEK... 6 MEGJELENÉS... 11 MŰSZAKI JELLEMZŐK... 12 KEZDETI LÉPÉSEK... 13 Az akkumulátor töltése 13 a készülék kezelése 15 Main menu overview 16 Értesítési

Részletesebben

sola Használati útmutató

sola Használati útmutató sola Használati útmutató Tartalomjegyzék Fontos tudnivalók...7 Android mi ez és mire való?...8 Alkalmazások...8 Első lépések...9 Összeszerelés...9 A telefon be- és kikapcsolása...10 Telepítő varázsló...11

Részletesebben

OP3N DOTT W032i-C3 HU Oldal 1

OP3N DOTT W032i-C3 HU Oldal 1 OP3N DOTT W032i-C3 HU Oldal 1 TARTALOMJEGYZÉK Bevezetés I. Kezdeti lépések - Biztonsági figyelmeztetések - A doboz tartalma, kiegészítők - A készülék tisztítása - Külső és belső jellemzők - Akkumulátor

Részletesebben

Használati útmutató. ST21i/ST21a. tipo

Használati útmutató. ST21i/ST21a. tipo Használati útmutató ST21i/ST21a tipo Tartalomjegyzék Fontos tudnivalók...6 Android mi és miért?...7 Alkalmazások...7 Első lépések...8 Összeszerelés...8 A telefon be- és kikapcsolása...10 Telepítő varázsló...10

Részletesebben

Nokia X2 00 - Felhasználói kézikönyv

Nokia X2 00 - Felhasználói kézikönyv Nokia X2 00 - Felhasználói kézikönyv 1. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 4 Általános információk 5 A készülékről 5 Hálózati szolgáltatások 5 Osztott memória 6 Hozzáférési kódok 6 Szoftverfrissítések

Részletesebben

MeMO Pad E-kézikönyv

MeMO Pad E-kézikönyv MeMO Pad E-kézikönyv Az ASUS elkötelezett a környezetbarát termékek/csomagolások létrehozása iránt annak érdekében, hogy a környezetterhelés minimálisra csökkentése mellett a fogyasztók egészségét is védje.

Részletesebben

Eee Pad Felhasználói kézikönyv TF101/TF101G

Eee Pad Felhasználói kézikönyv TF101/TF101G HUG6640 Eee Pad Felhasználói kézikönyv TF101/TF101G Az akkumulátor feltöltése Amennyiben akkumulátorról kívánja működtetni a számítógépet, ne feledje teljesen feltölteni az akkumulátort, illetve a kiegészítő

Részletesebben

Használati útmutató. Xperia SP C5302/C5303/C5306

Használati útmutató. Xperia SP C5302/C5303/C5306 Használati útmutató Xperia SP C5302/C5303/C5306 Tartalomjegyzék Xperia SP Használati útmutató...6 Első lépések...7 Erről a használati útmutatóról...7 Android mi ez és mire való?...7 Az eszköz áttekintése...7

Részletesebben

A LUXCAM ALKALMAZÁS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Andorid v1.3.17.1412241833 és ios v1.2.11412311700

A LUXCAM ALKALMAZÁS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Andorid v1.3.17.1412241833 és ios v1.2.11412311700 A LUXCAM ALKALMAZÁS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Andorid v1.3.17.1412241833 és ios v1.2.11412311700 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 2 2. Az alkalmazás letöltése, belépés és regisztráció:... 2 3. A kamerakezelő

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Tartalom BIZTONSÁGI ÓVINTÉZKEDÉSEK...6 Tárolási, szállítási és használati feltételek 6 Karbantartás 7 Hasznosítás 9 MEGJELENÉS...10 MŰSZAKI JELLEMZŐK...11 KEZDETI LÉPÉSEK...12 Az

Részletesebben

Nokia C3 00 - Felhasználói kézikönyv

Nokia C3 00 - Felhasználói kézikönyv Nokia C3 00 - Felhasználói kézikönyv 2. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 4 Terméktámogatás 5 A Nokia C3-ról röviden 5 Főbb funkciók 5 A készülék gombjai és részei 6 Kezdő lépések 7 A SIM-kártya és

Részletesebben

Nokia C2-01 - Felhasználói kézikönyv

Nokia C2-01 - Felhasználói kézikönyv Nokia C2-01 - Felhasználói kézikönyv 1.2. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 4 A készülékről 5 Hálózati szolgáltatások 5 Használatbavétel 7 A készülék gombjai és részei 7 A SIM-kártya és az akkumulátor

Részletesebben

KIS Plus. WCDMA/GSM mobiltelefon Használati útmutató

KIS Plus. WCDMA/GSM mobiltelefon Használati útmutató KIS Plus WCDMA/GSM mobiltelefon Használati útmutató JOGI INFORMÁCIÓK Copyright 2012 ZTE CORPORATION. Minden jog fenntartva. A kiadvány sem részben, sem egészben nem kivonatolható, reprodukálható, fordítható

Részletesebben

Nokia 500 - Felhasználói kézikönyv

Nokia 500 - Felhasználói kézikönyv Nokia 500 - Felhasználói kézikönyv 2.1. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 5 Kezdő lépések 7 A telefon gombjai és részei 7 A SIM-kártya behelyezése 9 Memóriakártya behelyezése 10 Töltés 12 A telefon

Részletesebben

Nokia 2220 slide - Felhasználói kézikönyv

Nokia 2220 slide - Felhasználói kézikönyv Nokia 2220 slide - Felhasználói kézikönyv 3. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 3 Terméktámogatás 4 Kezdő lépések 4 A SIM-kártya és az akkumulátor behelyezése 4 Az akkumulátor töltése 5 Antenna 5 Fülhallgató

Részletesebben

ASUS Transformer Pad Felhasználói kézikönyv

ASUS Transformer Pad Felhasználói kézikönyv HUG7360 ASUS Transformer Pad Felhasználói kézikönyv TF300T/TF300TG/TF300TL Az akkumulátor feltöltése Amennyiben akkumulátorról kívánja működtetni a számítógépet, ne feledje teljesen feltölteni az akkumulátort,

Részletesebben

Nokia C7 00 - Felhasználói kézikönyv

Nokia C7 00 - Felhasználói kézikönyv Nokia C7 00 - Felhasználói kézikönyv 2.0. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 6 Használatbavétel 8 A készülék gombjai és részei 8 A SIM-kártya és az akkumulátor behelyezése 10 Memóriakártya behelyezése

Részletesebben

Amazon Kindle Paperwhite Használati Útmutató

Amazon Kindle Paperwhite Használati Útmutató Amazon Kindle Paperwhite Használati Útmutató Az érintőképernyő használata A Kindle készülék használatához, könyvek, magazinok és újságok olvasásához csak néhány egyszerű lépés elsajátítására van szüksége.

Részletesebben

Kezelési útmutató. Nagyfelbontású digitális vevőegységhez. Opticum HD x405p műholdvevő

Kezelési útmutató. Nagyfelbontású digitális vevőegységhez. Opticum HD x405p műholdvevő Nagyfelbontású digitális vevőegységhez Opticum HD x405p műholdvevő Feldolgozás dátuma: 2012.03 (1.07.3965 készülék szoftver alapján W.V) Tartalomjegyzék BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK 4 1. Környezetvédelem 5 2.

Részletesebben

KPD674 4cs. H.264 DVR

KPD674 4cs. H.264 DVR Bozsák Tamás KPD674 4cs. H.264 DVR Felhasználói kézikönyv Ver.: 0.98 Firmware: 1025-1011-1011-1012 Video Viewer: 0.1.6.7 Használat előtt olvassa el a kézikönyvet és őrizze meg a későbbiekre! Biztonsági

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv Nokia Lumia 620

Felhasználói kézikönyv Nokia Lumia 620 Felhasználói kézikönyv Nokia Lumia 620 1.1. kiadás HU Felhasználói kézikönyv Nokia Lumia 620 Tartalom Biztonság 4 Kezdő lépések 6 A telefon gombjai és részei 6 A vissza, az indítás és a keresés gomb 6

Részletesebben

Nokia 7020 - Felhasználói kézikönyv

Nokia 7020 - Felhasználói kézikönyv Nokia 7020 - Felhasználói kézikönyv 2.0. kiadás 2 www.nokia.com/support Tartalom Biztonság 5 Általános információk 7 A készülékről 7 Hálózati szolgáltatások 8 Osztott memória 9 Hozzáférési kódok 10 Terméktámogatás

Részletesebben

Nokia X2-02 - Felhasználói kézikönyv

Nokia X2-02 - Felhasználói kézikönyv Nokia X2-02 - Felhasználói kézikönyv 1.0. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 4 A telefon rövid bemutatása 5 A két SIM-kártyával rendelkező telefon 5 A készülék gombjai és részei 5 Kezdő lépések 7 A SIM-kártya

Részletesebben