1. Figyelmeztetések. Kérjük, füle védelme érdekében válassza meg a megfelelő hangerőt, amikor fülhallgatót használ.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "1. Figyelmeztetések. Kérjük, füle védelme érdekében válassza meg a megfelelő hangerőt, amikor fülhallgatót használ."

Átírás

1 D2 Magyar

2 1. Figyelmeztetések Tartsa távol a készüléket nedvességtől és portól. Ne helyezze a készüléket magas hőmérsékletű környezetbe, különösen zárt autóba nagy melegben. Ne ejtse le, ne ütögesse a készüléket. Ne rázza erőteljesen a készüléket, különösen az LCD képernyő részét, ez ugyanis abnormális megjelenítéshez vezet a képernyőn. Kérjük, füle védelme érdekében válassza meg a megfelelő hangerőt, amikor fülhallgatót használ. Kérjük, töltse fel a készüléket, ha (1) A töltöttséget jelző ikon a legalacsonyabb szintet mutatja. (2) A készülék automatikusan kikapcsol, és újbóli bekapcsolást követően ismét automatikusan kikapcsol. (3) A készülék nem reagál a gombok használatára. Figyelem: Kérjük, használja a gyártó által kínált töltőt, mert ettől eltérő töltők kárt okozhatnak a készülékben. Ne szakítsa meg a készülék és a számítógép közötti kapcsolatot letöltés, feltöltés, formázás alatt, máskülönben programfuttatási hibák jelentkezhetnek a készülékben. Ne szerelje szét saját maga a készüléket szakember segítsége nélkül. Ne használjon alkoholt, hígítót vagy benzines vegyszert a készülék külsejének tisztítására. Ne használja a készüléket tiltott helyeken, például repülőgépen. Kérjük, mindig készítsen biztonsági másolatot a készülék memóriájában tárolt fájlokról. A gyártó nem vállal felelősséget a fájlok törlődéséért a készülék károsodása vagy javítása esetén. A gyártó minden jogot fenntart a készülék technológiájával és kialakításával kapcsolatban, és nem köteles a felhasználót értesíteni, ha új verziók vagy dizájnok kerülnek kifejlesztésre.

3 2. Figyelmeztetések A készülék NEM vízálló;; kérjük, tartsa víztől távol. A készülék bekapcsolási ideje mintegy 20 másodperc;; kérjük, bekapcsoláskor 20 másodpercen belül ne működtesse a készüléket. 3. Gyors útmutató 3.1 Az érintőképernyőről Az érintőképernyő kapacitív érintőképernyő;; öt ujjával érintheti meg a képernyőt egyszerre. 3.2 Ki- és bekapcsolás. Bekapcsolás és zár felsolrása: Amikor a készülék kikapcsolt állapotban van, nyomja le és tartsa lenyomva a Power gombot 3 másodpercig. Ekkor megjelenik az Android indítási folyamatjelző sáv, és kb. 20 másodpercre van szükség, hogy beléphessen a rendszer kezelőfelületére. Ha az LCD zárolt állapotban van, nyomja le, és húzza el a automatikusan megnyit. Lásd az alábbi ábrát: ikont a zöld pont felé, ekkor az LCD 3.3 Energiatakarékos módok és a képernyő zárolása. Nyomja le röviden a POWER gombot röviddel indítást követően. A rendszer energiatakarékos és zárolt módra vált. Nyomja le a POWER gombot, vagy érintse meg a képernyőt, és a rendszer 1 másodpercen belül ismét kivilágosodik A készülék elsődleges működése nem áll le az energiatakarékos módban, csak az LCD-t zárja

4 le, fekete képernyővel. Például zene, filmek lejátszása, stb. Kikapcsolás: Amikor a készülék bekapcsolt állapotban van, nyomja le és tartsa 3 másodpercig lenyomva a POWER gombot. Megjelenik a kikapcsolás párbeszédpanel, ott válassza ki a készülék kikapcsolását, és a rendszer automatikusan leáll. Figyelem Amikor a kémikor akkumulátora alacsony töltöttségű, folyamatosan figyelmeztet, majd automatikusan kikapcsol, ha nincs töltés. Ha a készülék nem indul el, ellenőrizze az akkumulátor töltöttségét, és az akkumulátor feltöltése után próbálkozzon újra. 3.4 Akkumulátor kezelése és töltése Első használat előtt töltse az akkumulátort 8-12 órán keresztül, hogy az akkumulátor biztosan teljesen fel legyen töltve Az akkumulátor adapter mikro csatlakozóját dugja a készülék DC-bemenetébe, másik végét pedig csatlakoztassa a konnektorhoz. Ekkor az akkumulátor ikonja elkezd forogni a képernyőn, ami a töltést jelzi. Kérjük, várja meg, amíg az akkumulátor teljesen feltöltődik, töltés közben ne húzza ki a töltő vezetékét. Amikor az akkumulátor teljesen feltöltődött, a képernyőn az ikon nem forog tovább. Figyelem Annak érdekében, hogy az akkumulátor a legjobb teljesítményt nyújtsa, figyeljen oda a következőkre: Ne töltse az akkumulátort magas hőmérsékleten. Nem szükséges a Li-akkumulátor teljes lemerítése, akkor is tölthető, amikor még valamennyi energia van az akkumulátorban. Nem szükséges megvárni, amíg teljesen lemerül. Ha szeretné az akkumulátort megfelelő állapotban tartani, kéthetente egyszer töltse fel akkor is, ha hosszabb ideig nem használja. 3.5 USB HOST Funkció USB- HOST meghatározása A készüléken található Mini USB-csatlakozó USB Hostként használható U-lemez olvasása: Helyezze be az U-lemezt a HOST csatlakozóba, nyomja le a Resource manager (erőforráskezelő) ikont az asztalon, és nyomja le az USB-t, hogy belépjen az U-lemezbe Külső 3G USB Dongle. (Lásd a hálózati hozzáférésre vonatkozó információkat a 4. pontban) 3.6 TF kártya használata A készüléken TF kártyabemenet található, amely támogatja a TF-kártyán lévő fájlok olvasását. Helyezze a TF-kártyát a kártyabemenetbe a megfelelő módon. Eltávolításkor csak nyomja befelé a TF-kártyát, ekkor a készülék kiadja a TF-kártyát, amely automatikusan kiugrik, és kivehető Illessze a TF-kártyát a kártyabemenetbe a készülék jobb oldalán Ne húzza ki a kártyát működés (olvasás, másolás) közben, mert ez adathibát okozhat Ne használja a TF-kártyát magas hőmérséklet esetén Tartsa a TF-kártyát folyadékoktól és maró anyagoktól távol.

5 4. Hálózati hozzáférés A készülék támogatja a Wi-Fi hálózat és a külső 3G hálózat használatát. 4.1 Hálózati hozzáférés Wi-Fi segítségével Kapcsolja be a Wi-Fi-t, és nyomja le a Wi-Fi beállítások gombot. A készülék automatikusan keresni fogja a hozzáférhető Wi-Fi hálózatokat Válassza ki azt a Wi-Fi hálózatot, amihez csatlakozni szeretne Nyomja le a Kapcsolódás gombot. Néhány hálózat esetén a jelszó magadása szükséges A Wi-Fi beállítások képernyőn nyomja le a Menü gombot, érintse meg a Haladó opciót, és további Wi-Fi beállítások jelennek meg. 4.2 Hálózati hozzáférés 3G segítségével Kapcsolja ki a Wi-Fi-t, ha működésben van Lépjen be a Mobilhálózat beállítása menüpontba, és válassza ki az Adatforgalom engedélyezése opciót. Ezután lépjen vissza a Vezetéknélküli & Hálózatok oldalra Helyezze be a Külső 3G-t az USB Host csatlakozónál Válassza ki a mobilhálózatot, majd várja meg a 3G hálózathoz való csatlakozást, és hamarosan hozzáférhet a hálózathoz 3G-n keresztül. 5. A főbb funkciók bemutatása 5.1 Audió funkció Belépés a zenei lejátszóba: Zenei lejátszó módban kétszer kattintson a listán a kedvencre a következő kép szerint a zene lejátszásához

6 A lejátszás folyamatát módosíthatja a folyamatjelző sávon mozgatásával. a csúszka A Zenei lejátszó gombjainak leírása Gomb Utasítás Gomb Utasítás Előadó Album Zeneszám Véletlenszerű lejátszás Az előző szám lejátszása Szünet Zenei lista lejátszása Ismételt lejátszás A következő szám lejátszása Lejátszás Ha az audió lejátszó lejátszási listáján nincsenek zenei fájlok, a rendszer automatikusan a az audió lejátszó lejátszási listájára tölti fel a zenei fájlokat az audió lejátszó bekapcsolását követően (a készülék által támogatott audió fájlformátumok: mp3, wav, midi, wma). A lejátszási lista a fenti ábrán látható. Ha két vagy több szám van a Zenei lejátszási listában, fel- és legördítheti a listát, ha ujját a képernyőn felfelé vagy lefelé húzza. Kattintson kétszer a kedvencre a listán a zene lejátszásához. A zenei lejátszás képernyőjén kattintson a ikonra a lejátszási lista megnyitásához. A lejátszás folyamatát módosíthatja a folyamatjelző sávon a csúszka mozgatásával.

7 5.2 Videó funkció Kattintson a Videó lejátszó ikonjára, hogy belépjen a videó lejátszási képernyőre, ahol videofájlokat nyithat meg. A készülék által támogatott videó fájlformátumok: MKV, AVI, RM, RMVB, MP4, MOV, VOB, DAT, FLV, 3GP, stb. Ha a videó lejátszási listán nincsenek videofájlok, a rendszer automatikusan a videó lejátszó lejátszási listájára tölti fel a videofájlokat a videó lejátszó bekapcsolását követően. A lejátszás folyamatát módosíthatja a folyamatjelző sávon a csúszka mozgatásával. 5.3 Képmegjelenítő funkció Kattintson a HD Videó Lejátszó ikonra a megjelenítő felület megnyitásához. Képhozzáadása(a következő képformátumokat támogatja: BMP, JPG, JPEG, PNG, GIF.) Ha fotók listáján nincsenek fájlok, a rendszer automatikusan a fotóböngésző listára tölti fel a képi fájlokat a fotóböngésző bekapcsolását követően. Nyissa meg a megfelelő mappát, keresse meg a fotót, és adja hozzá a kívánt képet. Kattintson a Menü gombra, és a fotót beállíthatja háttérképnek. 5.4 Felvételi funkció Kattintson a felvétel ikonjára a hangfelvétel felületének megnyitásához, kattintson a felvétel ikonjára a felvétel megkezdéséhez, és kattintson erre a gombra a felvétel leállításához. A rendszer megkérdezi, hogy szeretné-e használni a felvételt, vagy törli kérjük, válasszon manuálisan. Hangfelvétel lejátszása: nyissa meg az audió lejátszót a hangfelvétel lejátszásához. Először válassza ki a felvétel fájljait a keresővel, aztán kattintson rá, és játssza le. További részletek az Audió funkció leírásánál.

8 5.5 Fájlkezelő A fájlkezelőben ellenőrizheti a készüléken található összes fájlt, beleértve a beépített memóriában és a külső kártyán tároltakat is. Ezen kívül itt egyszerűen áttekintheti a képi és videofájlokat is. 5.6 E-könyv funkció Támogatott e-könyv formátumok: TXT, LRC, PDF, HTML, HTM, EPUB, stb. 5.7 Internet böngésző Az internet böngésző funkció használata előtt ellenőrizze, hogy csatlakozott a hálózatra. Lásd a Hálózati hozzáférés leírását fentebb. Kattintson az IE böngésző ikonjára, hogy belépjen az IE kezelői felületére. Kattintson a címsorra, és írja be a weboldal címét, majd kattintson a Go gombra, hogy az adott weboldalt megnyissa. Láthatja a weboldallal kapcsolatos információkat. Kattintson a ikonra, ha meg akarja tekinteni a kedvenceket és az előzményeket. Kattintson a menüsorban a ikonra a beállítások megnyitásához.

9 A készülék egyéb internet böngészőket is támogat, melyek használatához tekintse meg az adott program útmutatóját funkció Az funkció használata előtt ellenőrizze, hogy csatlakozott az internet hálózathoz. Lásd a Hálózati hozzáférés leírását fentebb. Amikor először használja ezt a funkciót, hozzá kell rendelnie egy fiókot a készülékhez. A készülék több cím együttes használatát is támogatja. Internetes fiókok és vállalati fiókok hozzáadási módszerei eltérőek. Internetes fiók hozzáadása. (Példa: Gmail, MSN, Yahoo, stb.) Vegyünk példának egy Google fiókot. cím: Jelszó: ********* Internetes fiókok esetén közvetlenül adja meg az címet és a jelszót, majd kattintson a tovább gombra. A sikeres csatlakozást követően írja be a Fiók nevét és a Saját nevét. A Fiók neve az adott fiók nevét jelenti ezen a készüléken, a Saját neve azt a nevet jelenti, amely a címzettek számára megjelenik. Ezt követően hozzáférhet fiókjához. Kattintson az üzenetekre azok elolvasásához. Ha hosszan kattint az egyes üzenetekre, megjelennek az opciók. Kattintson a Menü ikonra a beállítások megnyitásához. Frissítés: Új ek ellenőrzése. Írás: Új ek írása. Mappák: ek kezelése különböző mappákban. Fiókok: A készülékhez adott fiókok megtekintése, új fiókok hozzáadása, fő fiók meghatározása.

10 Fiókok beállításai: További opciók az fiókokhoz. 5.9 Naptár Kattintson a Naptár ikonjára a Naptár funkció megnyitásához. Naptár módban a képernyő megérintésével majd ujja felfelé vagy lefelé mozgatásával csökkentheti/növelheti a hónapok megjelenítését, illetve lapozhat. Az évszám automatikusan átvált, ha decemberről januárra lép át. Lépjen be a kezelőfelületre, és a narancsszínnel jelölt nap a mai nap. A dátumot a beállítások funkciónál módosíthatja;; a részleteket a beállítások leírásánál találja. Kattintson a ikonra, ha a főmenühöz szeretne visszatérni Számológép Kattintson a Számológép ikonra a Számológép funkció megnyitásához Ébresztőóra Kattintson az Óra ikonra az idő kezelőfelület megnyitásához, majd kattintson az órára az ébresztőóra funkció megnyitásához, ahol új időpontokat adhat hozzá, vagy korábbiakat szerkeszthet. A korábbi ébresztési időpontok hosszan tartó lenyomásával kapcsolhatja ki/be az ébresztést, illetve törölheti az ébresztést. Kattintson az ébresztőórára az ébresztés szerkesztéséhez. Módosíthatja az ébresztések időpontját, az ismétlődés módját, a csengőhangot és a megjelenő címkét. Az ébresztőóra kezelőfelületén kattintson a megnyitásához. Az alábbiakat lehet beállítani. menüikonra a beállítások 5.12 APK (alkalmazás) telepítő Ez a készülék támogatja harmadik felek Programcsomagjait (APK) Android operációs rendszer alapján. Sok ilyen alkalmazás letölthető az internetről, illetve átmásolható más készülékekről a Tablet tárhelyére. Ha az adott alkalmazást nem a Google Android Market oldaláról tölti le, az alábbi lépéseket tegye meg a telepítés előtt. Kérjük, ellenőrizze a Beállítások Alkalmazások menüpontot, és válassza ki az Ismeretlen források opciót. Kattintson a Fájlkezelő ikonra és válassza ki a fájlt, amelyet telepíteni kíván, majd nyomja meg a Telepítés gombot.

11 Telepítés: kattintson a Telepítés gombra, ezzel belép az APK telepítő felületre. A Belső Memória alatt a beépített Flash memória értendő, az SD-kártya a csatlakoztatott T-Flash memóriát jelenti;; Belépést követően válassza ki az APK formátumot a jobb oldalon, kattintson a telepítendő alkalmazásra. Ennek a műveletnek a végén visszatér a fő kezelőfelületre, majd a készülék befejezi a telepítést, és a megfelelő ikon megjelenik az alkalmazások listáján Kezelés: Kattintson a beállításokra, és válassza az APPS pontot. Kattintson az APPS opcióra, válassza ki azt a fájlt, amit törölni szeretne Kattintson a kiválasztott szoftverre, és távolítsa el a készülékről.

12 Kilépés: Visszatérés a fő kezelőfelületre. Megjegyzés: Minden telepítet alkalmazás megjelenik az alkalmazások listájának menüjében. Itt az alkalmazások között szerepelnek a játékok, chat alkalmazások, internet böngészők, média lejátszók, rendszereszközök, stb KAMERA ÉS FÉNYKÉPEZŐGÉP Ez a készülék rendelkezik kamerával az elülső részén, mellyel fotókat készíthet és videoklippeket vehet fel. Kattintson az alkalmazások fülnél az összes alkalmazás megjelenítésére, majd kattintson a fotó vagy videó opcióra a felvételi mód kiválasztásához. A felvétel megkezdése előtt a kamera kijelzője melletti területre kattintva kapcsolódó beállításokra van lehetőség, pl. fehéregyensúly, fotók mérete, fotók minősége, felvételi mód, stb. Kattintson a gombra a felvétel megkezdéséhez vagy befejezéséhez. Az elkészült fotók vagy videók ellenőrizhetők az előnézeti ablakban.

13 Ha le szeretné játszani az elkészített videót, kapcsolja be a videolejátszót, és válassza ki a lejátszandó felvételt. Ha meg szeretné tekinteni az elkészített fotót, kapcsolja be a fotó funkciót, és válassza ki a képeket, amelyeket meg szeretne nézni. 6. Rendszerbeállítások Kattintson a beállítások ikonra a rendszerbeállítások megnyitásához, majd módosítani tudja a Vezetéknélküli & hálózatok, a Hang, a Megjelenítés, a Helyszín & biztonság, az Alkalmazások, a Fiókok & szinkronizálás, a Védett adatok, Tárhely, a Nyelv és bevitel, a Hang be- és kimenet és a Dátum & idő beállításait. 6.1 Vezetéknélküli és hálózatok beállítások, Lásd a 4. pontot. 6.2 Hang beállítások. Beállítható a Csendes mód, a Hangerő, az Értesítési csengőhang, a Hallható kiválasztás, a Képernyőzár hangjai és Rezgős visszajelzés. 6.3 Kijelző beállítások. Beállítható a Fényerő, a Képernyő automatikus elforgatása, az Animáció és a Képernyő időkorlátja. 6.4 Helyszín és biztonság beállítások. Ennél a beállítási menünél meghatározható a képernyőzár és a készülék adminisztrátorai, valamint a TF-kártya jelszója. 6.5 Alkalmazások beállításai. Itt kezelheti az alkalmazásokat, és ellenőrizheti a tárhely és az akkumulátor használatát. Ha nem a Google Android Market oldaláról származó alkalmazásokat szeretne telepíteni, előtte válassza ki az Ismeretlen források opciót. 6.6 Fiókok és szinkronizálás beállítások. Ennél a menüpontnál a készülék fiókjait kezelheti. 6.7 Védett adatok. Ennél a menüpontnál biztonsági mentést végezhet, és visszaállíthatja a gyári adatokat. 6.8 Tárhely beállítások. Ennél a menüpontnál ellenőrizheti a tárhely használatát, és csatlakoztathatja, illetve törölheti a TF-kártyákat. Megjegyzés: Mielőtt eltávolítja a TF-kártyát (ha korábban behelyezett TF-kártyát), először válassza le a TF-kártyát, máskülönben néhány alkalmazásnál problémák adódhatnak. 6.9 Nyelv és bevitel beállításai. Ennél a menüpontnál módosíthatja a rendszer nyelvét, és kiválaszthatja a beviteli módokat. Megjegyzés: Ha telepített egy beviteli módot, és szeretné használni, ne felejtse bekapcsolni ennél a beállításnál (minden beviteli módot itt lehet beállítani). Hosszan tartsa lenyomva az üres mezőt, ahova írni szeretni, és egy ablakban megjelennek a beviteli módok Dátum és idő beállítások. Ennél a menüpontnál a dátumot és az órát állíthatja be A készülék névjegye. Információk a készülékkel kapcsolatban.

14 7. GYIK 9) Hogyan változtathatom meg a nyelvet, ha véletlenül ismeretlen nyelvre váltottam? Keresse meg a beállítások ikonját a Menüoldalon, és lépjen be a Beállítások almenübe. Ezt követően válassza ki a megfelelő ikont, hogy megnyissa a Nyelv és bevitel beállítását, ahol az első opció a nyelv beállítása. 10) Hogyan tudom megváltoztatni a beviteli módot gépellés közben? Hosszan nyomja le az üres mezőt, ahová gépel, és egy ablakban megjelennek a választható beviteli módok. 11) Már telepítettem néhány alkalmazást, de nem találom őket, miért? Alapértelmezésben néhány alkalmazást a rendszer a külső TF-kártyára telepít, tehát ha eltávolította a kártyát a készülékből, nem fogja látni ezeket az alkalmazásokat. 12) A készüléket nem lehet bekapcsolni. Ellenőrizze az akkumulátort, és töltse fel, ha le van merülve. Csatlakoztassa a készüléket az AC adapterre. Keresse meg a kereskedőt, ha még mindig nem tudja bekapcsolni a készüléket feltöltés után. 13) A fülhallgató nem szól. Ellenőrizze, hogy a készülék nincs Csendes módban. Ellenőrizze, hogy a hangerő nincs 0 értékre állítva. Ellenőrizze a fülhallgató csatlakozását. 14) Miért nem tudok alkalmazásokat telepíteni? Kérjük, ellenőrizze a Beállítások Alkalmazások menüpontot, és gondoskodjon róla, hogy az Ismeretlen források opció legyen kiválasztva. 15) Hibakódok jelennek meg a képernyőn. Rendszerhiba, indítsa újra a készüléket. A nyelvet, amelyen böngészik, nem támogatják a beépített nyelvek. Kérjük, keresse meg az eredeti gyártót a hiba elhárításához. 16) Problémák vannak a rendszerrel, sok hibaüzenet jelenik meg. Indítsa újra a készüléket a POWER gomb 10 másodpercig tartó lenyomásával, a készülék újraindul. Ha újraindította a készüléket, és a hibaüzenet még mindig látható, ellenőrizheti az aktív alkalmazásokat, és megnézheti, hogy van-e köztük ismeretlen alkalmazás. Távolítsa el, ha van ilyen. Lehet vírus a készüléken. Kérjük, telepítsen biztonsági alkalmazásokat, és védje meg készülékét. Ha a fenti műveletek elvégzése után is problémái vannak, a készülék firmware-jét kell újraépíteni (a művelet neve flashelés ). Megjegyzés: Mielőtt flasheli a készüléket, készítsen biztonsági mentést a tárhelyről, mert a flasheléssel minden beállítás és fájl visszaáll a gyári alapértelmezésre. A flashelési művelethez flashelési eszközre és firmware-re van szükség. Kérjük, keresse meg az eredeti gyártót flashelési műveletek esetén.

15 Európai Unió A hulladék elektronikus eszközök és akkumulátorok ártalmatlanítására vonatkozó információk: Ez a szimbólum azt jelenti, hogy a helyi törvényeknek és szabályzásoknak megfelelően a terméket és/vagy annak akkumulátorát a háztartási hulladéktól elkülönítve kell a hulladékba helyezni. Amikor ez a termék eléri az életciklusa végét, vigye a helyi önkormányzat által kijelölt gyűjtőhelyre. A termék és/vagy az akkumulátor szelektált módon történő gyűjtése és újrahasznosítása segít megóvni a természeti erőforrásokat, és biztosítja, hogy az újrahasznosítás az emberi egészség és a környezet védelmében összhangban történjen.

16 MEGFELELŐSÉGI NYILATKOZAT Cégünk az Bravophone. Kft Székhely: Magyarország, 1145 Budapest, Újvilág u IGAZOLJA hogy a BeeX Tablet Sorozat termékeinek tervezése, gyártása és piacra helyezése az alábbi szabványokkal összhangban történt: -R&TTE Directive 1999/5/CE -EC 2004/108EC & 2006/95EC & 2009/125ES Jelen nyilatkozatot teszteredmények alapján állítottuk ki, amelyek megtalálhatók a Bravophone. Kft. telephelyén (1145 Budapest, Újvilág u ) Vonatkozó szabványok: EN V2.2.1 ( ), EN V1.9.2 ( ), EN V1.4.1 ( ), EN : A A2:2009, EN : 2008, EN 55022: 2010, EN 55024: 2010 (EMC) EN : A11: A1: A12: 2011, EN 278/2009 (szilánkmentesség) EN V2.8.1 ( ), EN VI.5.1 ( ), EN VI.3.1 ( ), EN V4.2.1 ( ), EN V4.2.1 ( ) (c kommunikáció) EN 62311: 2008, EN :2010, 50371: 2002 (SAR) A termékeket CE jelöléssel lettek ellátva. Bravophone. Kft Budapest, Újvilág u

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések Kezdő lépések 1. Csomag tartalma 1. ekönyv olvasó főegység 2. Tápadapter 3. USB-kábel 4. Rövid használati útmutató 5. Garancialevél 6. Hordozótok 2. A készülék áttekintése 7 ekönyv olvasó HU - 1 1 2 3

Részletesebben

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék bemutatása 1 REC - Felvétel gomb 2 Stop/Kikapcsolás gomb 3 UP - FEL/Visszatekerés 4 DOWN LE/Előretekerés 5 HOLD - Billentyűzár 6 VOL + (hangerő

Részletesebben

Használati utasítás Prestigio Nobile PER3562. Alapvető műveletek

Használati utasítás Prestigio Nobile PER3562. Alapvető műveletek Használati utasítás Alapvető műveletek Nyomja meg és tartsa benyomva a Power gombot a készülék bekapcsolásához. A készülék automatikusan belép a főmenübe a Kezdő képernyőn az üdvözlő képernyő után. A főmenü

Részletesebben

D800 MP3 LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

D800 MP3 LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ D800 MP3 LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ÁTTEKINTÉS Különleges design Az egyedi kialakításnak köszönhet ően kézbe simuló forma. Támogatott zenei formátumok Támogatott formátumok: MP3, WMA, WAV. USB csatlakozó

Részletesebben

MÉRY Android Alkalmazás

MÉRY Android Alkalmazás MÉRY Android Alkalmazás Felhasználói kézikönyv Di-Care Zrt. Utolsó módosítás: 2014.06.12 Oldal: 1 / 7 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés 3 1.1. MÉRY Android alkalmazás 3 1.2. A MÉRY Android alkalmazás funkciói

Részletesebben

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések 1. fejezet: Bevezetés A Media Player 100 olyan digitális médialejátszó, amely USB memóriához és kártyaolvasókhoz egyaránt csatlakoztatható. Az otthoni szórakoztatóközpontra csatlakozik, és lehetővé teszi

Részletesebben

Figyelmeztetés. A gyártó fenntartja a jogot a készülék fejlesztésére, megváltoztatásá- ra, minden külön értesítés nélkül. (A Tablet nem vízálló!

Figyelmeztetés. A gyártó fenntartja a jogot a készülék fejlesztésére, megváltoztatásá- ra, minden külön értesítés nélkül. (A Tablet nem vízálló! Tartalomjegyzék Figyelmeztetés... 1. Gombok és megjelenés... 1.1 Érintőképernyő... 1.2 Bekapcsolás... 1.3 ESC... 1.4 Menü... 1.5 Hangerőszabályozás... 1.6 Fülhallgató kimenet... 1.7 Video kimenet csatlakozó...

Részletesebben

1. Prestigio MultiPad 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény

1. Prestigio MultiPad 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény 1. Csomag tartalma 1. 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény 2. A készülék áttekintése 15 16 3 4 5 6 1 2 13 14 10 9 8 11 12 7 HU - 1 1 2 3 4 5 6 7

Részletesebben

Alapvető tulajdonságok

Alapvető tulajdonságok Tartalomjegyzék Alapvető tulajdonságok... 1 Kinézet, csatlakozók... 1 Technikai jellemzők... 1 Első lépések... 2 Indítás és Kikapcsolás... 2 Csatlakoztatás PC-hez... 3 Kezelő felület... 4 Alsó kezelő felület...

Részletesebben

Point of View Android 2.3 Tablet Kézikönyv ProTab 2XL

Point of View Android 2.3 Tablet Kézikönyv ProTab 2XL Tartalom 1. Megjegyzések...2 2. Doboz tartalma...2 3. Termék áttekintése...3 4. Indítás és leállítás...4 5. Asztal...5 6. Gombok...5 7. Az App Drawer...6 8. Rendszerbeállítások...6 9. HDMI...8 10. Telepítés,

Részletesebben

1. A főbb funkciók bemutatása

1. A főbb funkciók bemutatása Kézikönyv SMO10QC3G FIGYELMEZTETÉSEK A készülék és annak tartozékai gyermekektől elzárva tartandó. A készüléket ne tartsa nedves helyeken vagy nedves tárgyak közelében és ne fogja meg nedves kézzel. A

Részletesebben

HUG7211 Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Transformer TF201 modellhez

HUG7211 Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Transformer TF201 modellhez HUG7211 Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Transformer TF201 modellhez Fájlok kezelése... 2 Hogyan érhetem el a microsd kártyán, SD kártyán és az USB eszközön tárolt adataimat?... 2 Hogyan tudom átmásolni

Részletesebben

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Hikvision IP kamera Gyorsindítási útmutató 3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Megjegyzés: A kezelő tudomásul veszi, hogy a kamera internetes vezérlése hálózati biztonsági kockázatokkal

Részletesebben

Sygic: Voucher Edition for Android telepítése

Sygic: Voucher Edition for Android telepítése Sygic: Voucher Edition for Android telepítése A mellékelt képernyőképek illusztrációként szolgálnak! 1. A szoftver letöltése és telepítése 1.1. Töltse le az alkalmazást készülékén keresztül a Google Play

Részletesebben

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Di1611/Di2011 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Driver Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 A PC szkennelés beállítása 2 Csatlakozás az USB portra 3 A TWAIN meghajtó telepítése 3.1 A TWAIN meghajtó telepítése Plug

Részletesebben

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Eee Pad TF201 modellhez

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Eee Pad TF201 modellhez Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Eee Pad TF201 modellhez Fájlok kezelése... 2 Hogyan érhetem el a microsd kártyán, SD kártyán és az USB eszközön tárolt adataimat?... 2 Hogyan tudom átmásolni a kívánt

Részletesebben

A Web Services protokoll használata hálózati szkennelésre (Windows Vista SP2 vagy újabb verzió, valamint Windows 7 és Windows 8 esetén)

A Web Services protokoll használata hálózati szkennelésre (Windows Vista SP2 vagy újabb verzió, valamint Windows 7 és Windows 8 esetén) A Web Services protokoll használata hálózati szkennelésre (Windows Vista SP2 vagy újabb verzió, valamint Windows 7 és Windows 8 esetén) A Web Services protokoll lehetővé teszi a Windows Vista (SP2 vagy

Részletesebben

SJ5000 Felhasználói útmutató

SJ5000 Felhasználói útmutató SJ5000 Felhasználói útmutató E l e c t r o p o i n t K f t., 1 0 4 4, B u d a p e s t M e g y e r i ú t 1 1 6. F s z. 1. Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket

Részletesebben

SP-1101W Quick Installation Guide

SP-1101W Quick Installation Guide SP-1101W Quick Installation Guide 06-2014 / v1.2 1 I. Termékinformációk... 3 I-1. A csomag tartalma... 3 I-2. Elülső panel... 3 I-3. LED állapota... 4 I-4. Kapcsoló-státusz gomb... 4 I-5. Termékcímke...

Részletesebben

Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás

Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás I. Töltés a. Az első használat előtt a készülék teljes feltöltése szükséges, a teljes töltési ciklus hozzávetőlegesen 3.5 4 órát vesz igénybe. b.

Részletesebben

Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató

Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató A Windows 8.1 telepítése és frissítése A BIOS, illetve alkalmazások és illesztőprogramok frissítése, valamint a Windows Update futtatása A telepítés típusának

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DG120. 2008 DreimGO.com All rights reserved. Website: www.dreimgo.com

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DG120. 2008 DreimGO.com All rights reserved. Website: www.dreimgo.com HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DG120 2008 DreimGO.com All rights reserved. Website: www.dreimgo.com 1 BIZTONSÁGI FIGYELMEZTETÉSEK Saját biztonsága érdekében ne használja a készülék gombjait vezetés közben. Használja

Részletesebben

Vizsgálókamera (boroszkóp) Használati útmutató

Vizsgálókamera (boroszkóp) Használati útmutató Vizsgálókamera (boroszkóp) Használati útmutató A készülék bekapcsolása előtt, kérjük, olvassa el a használati útmutatót. Ez a használati útmutató fontos biztonsággal kapcsolatos információkat tartalmaz.

Részletesebben

Fontos biztonsági figyelmeztetések

Fontos biztonsági figyelmeztetések Fontos biztonsági figyelmeztetések Figyelem: HD-2400 FIGYELMEZTETÉS ÁRAMÜTÉS VESZÉLY! KINYITNI TILOS! Ez a jel veszélyes feszültség meglétére hívja fel a figyelmet a készülék belsejében, mely áramütést

Részletesebben

ConCorde FHD-1100S HD Médialejátszó

ConCorde FHD-1100S HD Médialejátszó ConCorde FHD-1100S HD Médialejátszó Felhasználói kézikönyv Bevezetõ Az Ön által megvásárolt HD media lejátszója a következõ fájl formátumokat támogatja: Video: H.264, AVI MP4 RM MPEG RMVB VOB MOV DAT,

Részletesebben

Használati útmutató a Székács Elemér Szakközépiskola WLAN hálózatához

Használati útmutató a Székács Elemér Szakközépiskola WLAN hálózatához Használati útmutató a Székács Elemér Szakközépiskola WLAN hálózatához Készítette: Szentgyörgyi Attila Turcsányi Tamás Web: http://www.wyonair.com E-mail: 2008. november 8. TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Netlock Kft. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows XP SP3 Internet Explorer 8 böngészőbe

Netlock Kft. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows XP SP3 Internet Explorer 8 böngészőbe Netlock Kft. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows XP SP3 Internet Explorer 8 böngészőbe 1. Indítsa el az Internet Explorer 8-as böngészőt. (Windows XP esetén: Start menü > Internet

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. WF-2322 Vezetéknélküli Hozzéférési Pont

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. WF-2322 Vezetéknélküli Hozzéférési Pont FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV WF-2322 Vezetéknélküli Hozzéférési Pont Netis Vezetéknélküli Hozzáférési Pont Felhasználói Kézikönyv Netis Vezetéknélküli Hozzáférési Pont Felhasználói Kézikönyv 1. A csomag tartalma

Részletesebben

Kamera. Hálózati kocka kamera. Gyors üzemelési útmutató magyar. Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: UD.

Kamera. Hálózati kocka kamera. Gyors üzemelési útmutató magyar. Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: UD. Kamera Hálózati kocka kamera Gyors üzemelési útmutató magyar Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: UD.6L0201B1273A01EU 1 Szabályozó információ EU megfelelőségi nyilatkozat Ez a termék

Részletesebben

SJ4000 WIFI Felhaszna lo i u tmutato

SJ4000 WIFI Felhaszna lo i u tmutato SJ4000 WIFI Felhaszna lo i u tmutato Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket erősen mágneses tárgyak közelébe, mint például mágnes és elektromos motor. Kerülje

Részletesebben

Mini DV Használati útmutató

Mini DV Használati útmutató Mini DV Használati útmutató Készülék leírása 1: Akasztó furat 2: Bekapcsoló 3: Mód 4:Klipsz 5:Micro SD 6:Tartó 7: Mini USB 8: Kamera 9:Felvétel 10: Státusz indikátor 11: Mikrofon Tartozékok 12: Állvány

Részletesebben

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése Telepítő fájl letöltése honlapunkról A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése A honlapunkon (www.novitax.hu) található telepítő fájlt (novitax2007-setup.exe) le kell tölteni a számítógép egy

Részletesebben

Használati utasítás Gyerektablet Maxi

Használati utasítás Gyerektablet Maxi Használati utasítás Gyerektablet Maxi Az adatvesztés megelőzése érdekében javasoljuk, hogy rendszeresen mentse le az adatokat számítógépére. Nem tudunk jogvitába bonyolódni olyan ügyekben, ami a felhasználó

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv SA-1389A Hálózati IP Kamera Felhasználói Kézikönyv 1. LED Jelzések 1. Hálózat jelző LED 2. Riasztás LED 3. Felvételt jelző LED 4. Riasztó élesítés LED 5. Infravörös vevő LED LED jelzés funkciók és jelentések:

Részletesebben

*Ne használja a készüléket a következő esetekben: túl hideg vagy túl meleg helyen, nedves, poros

*Ne használja a készüléket a következő esetekben: túl hideg vagy túl meleg helyen, nedves, poros MB709C modellhez Ez a használati utasítás fontos figyelmeztetéseket és információkat tartalmaz a helyes használathoz. Figyelmesen olvassa el használat előtt, a balesetek elkerülése végett. Óvintézkedések:

Részletesebben

Memeo Instant Backup Rövid útmutató. 1. lépés: Hozza létre ingyenes Memeo fiókját. 2. lépés: Csatlakoztassa a tárolóeszközt a számítógéphez

Memeo Instant Backup Rövid útmutató. 1. lépés: Hozza létre ingyenes Memeo fiókját. 2. lépés: Csatlakoztassa a tárolóeszközt a számítógéphez Bevezetés A Memeo Instant Backup egyszerű biztonsági másolási megoldás, mely nagy segítséget nyújt a bonyolult digitális világban. A Memeo Instant Backup automatikus módon, folyamatosan biztonsági másolatot

Részletesebben

SJ4000 Felhasználói útmutató

SJ4000 Felhasználói útmutató SJ4000 Felhasználói útmutató Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket erősen mágneses tárgyak közelébe, mint például mágnes és elektromos motor. Kerülje az

Részletesebben

Merevlemez üzembe helyezése, particionálása

Merevlemez üzembe helyezése, particionálása Merevlemez üzembe helyezése, particionálása (gyakorlati) A meghajtók és partíciók fogalma A meghajtó egy fizikai tárolóeszközt, például a merevlemez-meghajtó vagy a cserélhető USB-meghajtó. A partíció

Részletesebben

Használati utasítás Gyerektablet Maxi rózsaszín

Használati utasítás Gyerektablet Maxi rózsaszín Használati utasítás Gyerektablet Maxi rózsaszín Nem tudunk jogvitába bonyolódni olyan ügyekben, ami a felhasználó félreértéséből vagy a nem rendeltetésszerű használatból ered. Cégünk nem vállal releváns

Részletesebben

CMP-VOIP80. VoIP telefon + vezeték nélküli DECT telefon. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG

CMP-VOIP80. VoIP telefon + vezeték nélküli DECT telefon. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG MANUAL MODE D EMPLOI MANUALE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BRUKSANVISNING CMP-VOIP80 VoIP telefon + vezeték nélküli DECT telefon ANLEITUNG GEBRUIKSAANWIJZING MANUAL DE USO KÄYTTÖOHJE NÁVOD K POUŽITÍ Česky Svenska

Részletesebben

Használati utasítás Gyerektablet Mini

Használati utasítás Gyerektablet Mini Használati utasítás Gyerektablet Mini Bevezető: Nagyon köszönjük, hogy termékünket választotta! A készülék jó minőségű biztonságos gyerekeknek ajánlott tablet, olyan funkciókkal, mint a szülői felügyelet,

Részletesebben

JABRA MOVE WIRELESS. Használati útmutató. jabra.com/movewireless

JABRA MOVE WIRELESS. Használati útmutató. jabra.com/movewireless Használati útmutató jabra.com/movewireless 1. ÜDVÖZÖLJÜK...3 2. A DOBOZ TARTALMA... 4 3. A FEJHALLGATÓ VISELÉSE...5 3.1 A MAGASSÁG BEÁLLÍTÁSA 4. A FEJHALLGATÓ FELTÖLTÉSE... 6 4.1 AKKUMULÁTOR TÖLTÖTTSÉGJELZŐ

Részletesebben

A telepítési útmutató tartalma

A telepítési útmutató tartalma 1 A telepítési útmutató tartalma 3 Kompatibilitás és rendszerkövetelmények A telepítési folyamat röviden 4 A telepítés indítása 5 Adatbáziskezelő beállítása / telepítése 8 Telepítési módozatok 11 Az ENSO

Részletesebben

SJM10 Felhasználói útmutató

SJM10 Felhasználói útmutató SJM10 Felhasználói útmutató E l e c t r o p o i n t K f t., 1 0 4 4 B u d a p e s t, M e g y e r i ú t 1 1 6. F s z. 1. Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket

Részletesebben

Acer kivetítők 3D technológiával. Gyorsútmutató

Acer kivetítők 3D technológiával. Gyorsútmutató Acer kivetítők 3D technológiával Gyorsútmutató 2012. Minden jog fenntartva. Használati útmutató az Acer kivetítősorozatához Eredeti kiadás: 8/2012 Típusszám: Sorozatszám: Vásárlás időpontja: Vásárlás helye:

Részletesebben

VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez

VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. A kezdő képernyő...4 4. Alap funkciók működése...4 5. Belső hívások...5

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre

Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. MiniDriver Manager

Részletesebben

UMAX. VisionBook 8Wi. Használati útmutató ásti balení

UMAX. VisionBook 8Wi. Használati útmutató ásti balení UMAX VisionBook 8Wi Használati útmutató ásti balení Csomag tartalma A csomag a következőket tartalmazza: Táblagép USB kábel Hálózati adapter Táblagép leírása Név Funkció 1. Audio port (3.5 mm) Fülhallgató,

Részletesebben

CMS videó megjelenítő szoftver használata

CMS videó megjelenítő szoftver használata CMS videó megjelenítő szoftver használata Bevezető Ez a felhasználói kézikönyv a HF-DVR5704T 4 csatornás H.264 tömörítésű hálózati rögzítőhöz mellékelt CMS szoftver használatát mutatja be. Nem tér ki az

Részletesebben

Médiatár. Rövid felhasználói kézikönyv

Médiatár. Rövid felhasználói kézikönyv Médiatár Rövid felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék Bevezetés Tartalomjegyzék Bevezetés Bevezetés... 3 Kezdô gondolatok... 4 Hálózati követelmények... 4 Támogatott operációs rendszerek a számítógépeken...

Részletesebben

Kamera. Hálózati Bullet kamera. Gyors üzemelési útmutató magyar. Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: UD.

Kamera. Hálózati Bullet kamera. Gyors üzemelési útmutató magyar. Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: UD. Kamera Hálózati Bullet kamera Gyors üzemelési útmutató magyar Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: UD.6L001B170A01EU 0 Szabályozó információ EU megfelelőségi nyilatkozat Ez a termék

Részletesebben

1. Gombok és funkciók

1. Gombok és funkciók Kezelési útmutató 1. Gombok és funkciók 1. Első kamera 2. Hangerő + gomb 3. Hangerő - gomb 4. Hátoldali kamera 5. Fülhallgatóaljzat 6. SIM-kártya nyílása 7. Főkapcsoló és zár gomb 8. Áramkábel (DC-bemenet)

Részletesebben

Termékjellemzők. Megjegyzések. Támogatott fájlformátumok. Magyar

Termékjellemzők. Megjegyzések. Támogatott fájlformátumok. Magyar Termékjellemzők Magyar 1. Formatervezett design, nagy hatékonyságú ventillátor. 2. LED lámpa élénk színekkel, aminek az élettartama 20000 óra. 3. Elektronikus zoom, egyszerű képméret változtatási lehetőség.

Részletesebben

Dropbox - online fájltárolás és megosztás

Dropbox - online fájltárolás és megosztás Dropbox - online fájltárolás és megosztás web: https://www.dropbox.com A Dropbox egy felhő-alapú fájltároló és megosztó eszköz, melynek lényege, hogy a különböző fájlokat nem egy konkrét számítógéphez

Részletesebben

Foscam. FosBaby és C1 light beállítási segédlet. Okostelefon segítségével

Foscam. FosBaby és C1 light beállítási segédlet. Okostelefon segítségével Foscam FosBaby és C1 light beállítási segédlet Okostelefon segítségével 1. Csatlakoztassuk a csomagolásban található microusb kábel egyik végét az adapterhez, másik végét a hőmérséklet érzékelőhöz majd

Részletesebben

MA C-180/182/184/188 MP4 lejátszó Felhasználói kézikönyv

MA C-180/182/184/188 MP4 lejátszó Felhasználói kézikönyv MA C-180/182/184/188 MP4 lejátszó Felhasználói kézikönyv 1 Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a hordozható MP4 lejátszót. Kérjük, hogy a lejátszó használata előtt a kézikönyvet figyelmesen olvassa el, és

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Áttekintés. Átdolgozott dizájn Az egyedi kialakításnak köszönhetően kézbe simuló forma.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Áttekintés. Átdolgozott dizájn Az egyedi kialakításnak köszönhetően kézbe simuló forma. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Az MP3 a médialejátszók új generációja. Támogatja az MP2, MP3, WMA és WAV fájlok lejátszását. Magas színvonal, megbízhatóság és átdolgozott dizájn jellemzi. Áttekintés Átdolgozott dizájn

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató E l e c t r o p o i n t K f t., 1 1 5 3, B u d a p e s t B o c s k a i u. 8 Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket erősen mágneses tárgyak

Részletesebben

Microsec Zrt. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows 7 (x86/x64) Internet Explorer 9 (32 bites) böngészőbe

Microsec Zrt. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows 7 (x86/x64) Internet Explorer 9 (32 bites) böngészőbe Microsec Zrt. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows 7 (x86/x64) Internet Explorer 9 (32 bites) böngészőbe 1. Indítsa el az Internet Explorer 9 (32 bites) böngészőt. (Start menü > Internet

Részletesebben

2015 myphone. Minden jog fenntartva. myphone Iron. Kezelési útmutató

2015 myphone. Minden jog fenntartva. myphone Iron. Kezelési útmutató 2015 myphone. Minden jog fenntartva. myphone Iron Kezelési útmutató Technikai specifikáció: RAM Memória: 1GB Dual Core Cortex A7 1.3GHz processzor 3,5 kapacitív érintőkijelző 320 x 480 px felbontással

Részletesebben

Kamera. Hálózati kupolakamera. Gyors üzemelési útmutató magyar

Kamera. Hálózati kupolakamera. Gyors üzemelési útmutató magyar Kamera Hálózati kupolakamera Gyors üzemelési útmutató magyar Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: DS-2CD4312F-(I)(Z)(H)(S), DS-2CD4312FWD-(I)(Z)(H)(S), DS-2CD4324F-(I)(Z)(H)(S), DS-2CD4332FWD-(I)(Z)(H)(S)

Részletesebben

Protection Service for Business. Az első lépések Android-készülékeken

Protection Service for Business. Az első lépések Android-készülékeken Protection Service for Business Az első lépések Android-készülékeken Protection Service for Business az első lépések Ez az útmutató ismerteti a PSB Mobile Security telepítését és konfigurálását Android-eszközökön.

Részletesebben

Kamera. Hálózati Box kamera. Gyors üzemelési útmutató. magyar

Kamera. Hálózati Box kamera. Gyors üzemelési útmutató. magyar Kamera Hálózati Box kamera Gyors üzemelési útmutató UD.6L0201B1320A01EU magyar Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: DS-2CD4012F-(A)(P)(W)(SDI)(FC), DS-2CD4012FWD-(A)(P)(W)(SDI)(FC),

Részletesebben

VarioFace dokumenta cio

VarioFace dokumenta cio VarioFace dokumenta cio Tartalom Felhasználói dokumentáció... 2 1. A program felépítése... 2 1.1. Vario csatlakoztatása... 2 1.2. Főablak... 3 1.3. Képkijelölő ablak... 4 2. A program használata... 4 2.1.

Részletesebben

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com Diva 852 ISDN T/A Gyorstelepítési útmutató www.eicon.com Tartalom Bevezetés... 2 Jelzõlámpák... 2 Kábelek csatlakoztatása... 2 Telepítés Windows 98 alatt... 3 Telepítés Windows Me alatt... 4 Telepítés

Részletesebben

Hálózati mini kupolakamera

Hálózati mini kupolakamera Kamera Hálózati mini kupolakamera Gyors üzemelési útmutató magyar Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: DS-2CD252F-(I) (IS) (IW) (IWS), DS-2CD2532F-(I) (IS) (IW) (IWS) UD.6L020B230A0EU

Részletesebben

Digitális aláírás általános telepítése és ellenőrzése

Digitális aláírás általános telepítése és ellenőrzése Digitális aláírás általános telepítése és ellenőrzése A digitális aláírásból (tanúsítványból) két fajta létezik! Egyik az úgynevezett hardveres tanúsítvány, amelynél az ügyfél rendelkezik fizikailag egy

Részletesebben

Kamera. Hálózati kupolakamera. Gyors üzemelési útmutató magyar. Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: UD.

Kamera. Hálózati kupolakamera. Gyors üzemelési útmutató magyar. Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: UD. Kamera Hálózati kupolakamera Gyors üzemelési útmutató magyar Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: UD.6L0201B1255A01EU 1 Szabályozó információ EU megfelelőségi nyilatkozat Ez a termék

Részletesebben

Easton420. Automata Telefon hangrögzítő. V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre

Easton420. Automata Telefon hangrögzítő. V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre Easton420 Automata Telefon hangrögzítő V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre A mellékelt telepítő CD-t helyezze a számítógép lemez olvasó egységbe, várja meg az automatikus indítási képernyőt. Majd válassza

Részletesebben

XIAOMI NDZ-03-GA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

XIAOMI NDZ-03-GA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ XIAOMI NDZ-03-GA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Bevezetés Köszönjük, hogy Xiaomi terméket választott! Kérjük, használatba vétel előtt olvassa el figyelmesen ezt a használati utasítást, hogy a készüléket könnyen és

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

Fontos megjegyzés: Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a VideoCAM ExpressII eszközt az USB porthoz!

Fontos megjegyzés: Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a VideoCAM ExpressII eszközt az USB porthoz! Fontos megjegyzés: Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a VideoCAM ExpressII eszközt az USB porthoz! Telepítés előtt olvassa el ezt a fontos megjegyzést! 1. A VideoCAM ExpressII

Részletesebben

Nyilatkozat. 1. A készülék használata előtt, kérjük olvassa végig figyelmesen az útmutatót,

Nyilatkozat. 1. A készülék használata előtt, kérjük olvassa végig figyelmesen az útmutatót, Nyilatkozat 1. A készülék használata előtt, kérjük olvassa végig figyelmesen az útmutatót, hogy helyesen tudja kezelni azt 2. Cégünk ezzel az útmutatóval kapcsolatban minden jogot fenntart, egyes részeknek,

Részletesebben

Mobil Partner telepítési és használati útmutató

Mobil Partner telepítési és használati útmutató Mobil Partner telepítési és használati útmutató Tartalom Kezdeti lépések... 2 Telepítés... 2 A program indítása... 6 Mobile Partner funkciói... 7 Művelet menü... 7 Kapcsolat... 7 Statisztika... 8 SMS funkciók...

Részletesebben

CareLink Personal telepítési útmutató. Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez

CareLink Personal telepítési útmutató. Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez CareLink Personal telepítési útmutató Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez A CareLink USB illesztőprogram telepítése A CareLink USB illesztőprogramot telepíteni kell. Ez az illesztőprogram

Részletesebben

Bluetooth Software frissítés leírása Android eszköz használata esetén IVE-W530BT

Bluetooth Software frissítés leírása Android eszköz használata esetén IVE-W530BT Bluetooth Software frissítés leírása Android eszköz használata esetén IVE-W530BT Ez a kézikönyv leírja a szükséges lépéseket az IVE-W530BT Bluetooth firmware frissítéséről. Olvassa el az összes figyelmeztetést

Részletesebben

Virtualoso Meeting Telefonkonferencia Használati Útmutató Belépés a Virtualoso Portal felületére

Virtualoso Meeting Telefonkonferencia Használati Útmutató Belépés a Virtualoso Portal felületére Virtualoso Meeting Telefonkonferencia Használati Útmutató Belépés a Virtualoso Portal felületére Az alábbi oldalakon szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a Virtualoso Meeting szolgáltatás Telefonkonferencia

Részletesebben

GGMM M4. Használati útmutató. M4 vezeték nélküli hangrendszer csomag tartalma. Kezelő egység:

GGMM M4. Használati útmutató. M4 vezeték nélküli hangrendszer csomag tartalma. Kezelő egység: GGMM M4 Használati útmutató M4 vezeték nélküli hangrendszer csomag tartalma M4 hangszóró + PU bőr vállpánt + AC táp adapter + AUX audió kábel + + használati útmutató + garanciajegy Kezelő egység: POWER

Részletesebben

802.11b/g WLAN USB adapter. Wi-Fi detektorral. Gyors telepítési útmutató

802.11b/g WLAN USB adapter. Wi-Fi detektorral. Gyors telepítési útmutató CMP-WIFIFIND10 802.11b/g WLAN USB adapter Wi-Fi detektorral Gyors telepítési útmutató 802.11b/g WLAN USB adapter Wi-Fi detektorral Gyors telepítési útmutató *A Wi-Fi Detektor feltöltése: 1. Vegye le a

Részletesebben

Ez a felhasználói útmutató a következő modellekre vonatkozik:

Ez a felhasználói útmutató a következő modellekre vonatkozik: AirPrint útmutató Ez a felhasználói útmutató a következő modellekre vonatkozik: HL-L850CDN/L8350CDW/L8350CDWT/L900CDW/L900CDWT DCP-L8400CDN/L8450CDW MFC-L8600CDW/L8650CDW/L8850CDW/L9550CDW A verzió HUN

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ WIFI ADAPTER

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ WIFI ADAPTER KEZELÉSI ÚTMUTATÓ WIFI ADAPTER Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatóban leírtakat! HD-WIFI-2016_160920 1 FIGYELEM! A berendezést

Részletesebben

Kamera. Hálózati kupolakamera. Gyors üzemelési útmutató. magyar

Kamera. Hálózati kupolakamera. Gyors üzemelési útmutató. magyar Kamera Hálózati kupolakamera Gyors üzemelési útmutató UD.6L020B305A0EU magyar Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: DS-2CD42F-(I), DS-2CD424F-(I), DS-2CD432F-(I), DS-2CD42FWD-(I), DS-2CD432FWD-(I),

Részletesebben

Kamera. Hálózati Bullet kamera. magyar. Gyors üzemelési útmutató

Kamera. Hálózati Bullet kamera. magyar. Gyors üzemelési útmutató Kamera Hálózati Bullet kamera Gyors üzemelési útmutató magyar Ez a gyors útmutató a következő készülékekre vonatkozik: DS-2CD4212F-(I)(Z)(H)(S), DS-2CD4212FWD-(I)(Z)(H)(S), DS-2CD4224F-(I)(Z)(H)(S), DS-2CD4232FWD-(I)(Z)(H)(S)

Részletesebben

N150 Wi-Fi útválasztó (N150R)

N150 Wi-Fi útválasztó (N150R) Easy, Reliable & Secure Telepítési útmutató N150 Wi-Fi útválasztó (N150R) Védjegyek Az egyéb márka- és terméknevek a tulajdonosaik védjegyei vagy bejegyzett védjegyei. Az itt közölt adatok előzetes figyelmeztetés

Részletesebben

CD-ROM (Szoftver, Használati útmutató, garancia) 5V DC, 2.5A Áram-adapter

CD-ROM (Szoftver, Használati útmutató, garancia) 5V DC, 2.5A Áram-adapter Ez a terméket bármely ma használatos web böngészővel (pl. Internet Explorer 6 or Netscape Navigator 7.0) beállítható. Kezdő lépések DP-G321 AirPlus G 802.11g/2.4GHz Vezeték nélküli Multi-Port Nyomtató

Részletesebben

A fényképezőgép-firmware frissítése

A fényképezőgép-firmware frissítése A fényképezőgép-firmware frissítése Köszönjük, hogy a Nikon termékét választotta! A jelen útmutató a firmware-frissítés elvégzését ismerteti. Ha nem biztos benne, hogy sikeresen végre tudja hajtani a frissítést,

Részletesebben

54 481 04 INFORMATIKAI RENDSZERGAZDA SZAKKÉPESÍTÉS TANULÓI SEGÉDLET. Windows áttelepítő használatához

54 481 04 INFORMATIKAI RENDSZERGAZDA SZAKKÉPESÍTÉS TANULÓI SEGÉDLET. Windows áttelepítő használatához INCZÉDY GYÖRGY SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM 54 481 04 INFORMATIKAI RENDSZERGAZDA SZAKKÉPESÍTÉS TANULÓI SEGÉDLET Windows áttelepítő használatához INFORMATIKA TANTÁRGY 2014. január 31.......

Részletesebben

Bluetooth párosítás. Felhasználói útmutató

Bluetooth párosítás. Felhasználói útmutató Bluetooth párosítás Felhasználói útmutató Copyright 2012, 2016 HP Development Company, L.P. A Microsoft, a Windows és a Windows Vista a Microsoft Corporation az Egyesült Államokban bejegyzett védjegyei.

Részletesebben

A Via 125, Via 135 és Start 60 Refurbished készülékek frissítése. Hogyan csináld?

A Via 125, Via 135 és Start 60 Refurbished készülékek frissítése. Hogyan csináld? A Via 125, Via 135 és Start 60 Refurbished készülékek frissítése. Hogyan csináld? Az első teendő a készüléket regisztrálni. Ennek elvégzéséhez a MyDrive szoftver letöltése szükséges: https://tomtom.com/hu_hu/mytomtom/getstarted/

Részletesebben

TavIRisp (STK500) USB felületű programozó firmware frissítése

TavIRisp (STK500) USB felületű programozó firmware frissítése TavIRisp (STK500) USB felületű programozó firmware frissítése Felhasználói dokumentáció TavIR-AVR 2008. augusztus 22. 1 / 9 Frissítés A TavIRisp (STK500) programozó belső firmware járulékos programozó

Részletesebben

Vodafone Mobile Connect telepítése

Vodafone Mobile Connect telepítése Vodafone Mobile Connect telepítése Kérjük ne csatlakoztassa a Vodafone Mobile Connect eszközt a Mac számítógépéhez. Ha esetleg már csatlakoztatta az adatkártyát vagy a modemet a Mac számítógépéhez, akkor

Részletesebben

xbook-60fl Használati utasítás

xbook-60fl Használati utasítás xbook-60fl Használati utasítás Tartalomjegyzék Bevezetés...3 A doboz tartalma...4 Biztonsági figyelmeztetések...4 Bemutatás...6 Főképernyő...9 Könyvek... 11 Képnézés... 24 Alkalmazás... 26 Beállítás...

Részletesebben

Sony Ericsson X8 (Xperia) (RoadSync) beállítása Virtualoso email levelezésre

Sony Ericsson X8 (Xperia) (RoadSync) beállítása Virtualoso email levelezésre Sony Ericsson X8 (Xperia) (RoadSync) beállítása Virtualoso email levelezésre A következô lépések segítségével állíthatja be a Virtualoso email levelezést Sony Ericsson X8 készülékre. Az alkalmazás beállítását

Részletesebben

Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató

Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma... 1 2. Hardware csatlakoztatása... 1 3. A router webes felületen történő beüzemelése... 2 4. Hibaelhárítás...

Részletesebben

Ezek képernyő kapcsolatok az Android -ban (Webböngésző, zene, stb.). Érintsen meg egy ikont a megfelelő alkalmazás megnyitásához

Ezek képernyő kapcsolatok az Android -ban (Webböngésző, zene, stb.). Érintsen meg egy ikont a megfelelő alkalmazás megnyitásához Regisztrálja a termékét! Az interneten: www.archos.com/register Köszönjük, hogy a ARCHOS értékes termékét választotta. Reméljük, sok örömöt lel benne és hosszú évekig megbízható szolgálatot tesz. Miután

Részletesebben

Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez.

Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez. Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez. Működési feltételek A felhasználói útmutató ios V7.0.4 verziószámú operációs rendszer felhasználásával készült. Az applikáció telepítése 1. Az App

Részletesebben

Gyorsútmutató a hálózati kapcsolat beállításához

Gyorsútmutató a hálózati kapcsolat beállításához Xerox WorkCentre M118/M118i Gyorsútmutató a hálózati kapcsolat beállításához 701P42717 Az útmutató az alábbi témaköröket tartalmazza: A kijelző képernyőinek használata, 2. oldal Hálózat beállítása DHCP

Részletesebben

Norton Family. 1. lépés: Felhasználói fiók beállítása gyermeke számára

Norton Family. 1. lépés: Felhasználói fiók beállítása gyermeke számára Norton Family TM Getting Started 1. lépés: Felhasználói fiók beállítása gyermeke számára A Norton Family használatához először szokásos felhasználói fiókokat kell létrehozni a gyereknek minden általa használt

Részletesebben

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Alap funkciók működése...4 4. Belső hívások...4 5. Felhasználói beállítások

Részletesebben

AKAI TAB-7800. Táblagép kétmagos processzorral. Használati útmutató. Kérjük, olvassa el a használati útmutatót a készülék használatbavétele előtt.

AKAI TAB-7800. Táblagép kétmagos processzorral. Használati útmutató. Kérjük, olvassa el a használati útmutatót a készülék használatbavétele előtt. AKAI TAB-7800 Táblagép kétmagos processzorral Használati útmutató Fontos információk: Kérjük, olvassa el a használati útmutatót a készülék használatbavétele előtt. A leírások a kézikönyvben az alapértelmezett

Részletesebben