2015. MÁRCIUS PROGRAMAJÁNLÓ

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "2015. MÁRCIUS PROGRAMAJÁNLÓ"

Átírás

1 2015. MÁRCIUS PROGRAMAJÁNLÓ

2 8200 VESZPRÉM, DÓZSA GY. U. 2. TEL.: 88/ JEGYELŐVÉTEL: a színháztermi előadások előtt legalább öt munkanappal A JEGYPÉNZTÁR NYITVA TARTÁSA: hétfőtől péntekig óráig A MŰSORVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK! Keressen minket megújult honlapunkon! facebook.com/vmkveszprem.hu

3 TERMÉSZETGYÓGYÁSZAT MÁS SZEMMEL Természetgyógyászati képzés Horváth Zoltán vezetésével A LONG C UAN TAO KUNG FU SCHOOL programja Időpontok: március 2., 9., 16. és 23. (hétfő) 16 óra Helyszín: Veszprém, Diósy Márton u. 2/E A képzés 2015 májusáig hétfőnként kerül megrendezésre. Jövő havi időpontok: április 6., 13., 20. és 27. A foglalkozásokra Horváth Zoltánnál (30/ ) jelentkezhetnek. Érdeklődni Ambrus Anettnél lehet a 88/ es telefonszámon, illetve az címen. A részvétel díjtalan! A program a KDOP-3.1.1/D2-13-k Szociális városrehabilitáció Veszprémben elnevezésű, az Európai Unió támogatásával megvalósuló pályázat részét képezi.

4 A TERMÉSZETES OTTHON Ingyenes képzések kismamáknak, kisgyermekes szülőknek Környezettudatos életvitel, egészséges életmód, egészséges főzés alapjai címmel elméleti oktatás Témák: - Egészséges életmód szemlélet kialakítása a családban - Egészséges ételek kisgyermekeknek - Az egészséges főzés alapjai Időpontok: I. csoport: március 3. (kedd) óra között ll. csoport: április 14., 21., 28. és május óra között A foglalkozások helyszíne: a Március 15. úti Könyvtár Érdeklődni Balássi Anettnél lehet a 88/ ö2s telefonszámon. A program a KDOP-3.1.1/D2-13-k Szociális városrehabilitáció Veszprémben elnevezésű, az Európai Unió támogatásával megvalósuló pályázat részét képezi.

5 HELYTÖRTÉNETI ELŐADÁSSOROZAT Helyszín: VMK előcsarnok (Veszprém, Dózsa György út 2.) Veszprém arcai - Bodó Emma fotográfus hagyatékában Előadó: dr. Herth Viktória művészettörténész, (Művészetek Háza) Időpont: március 10. (kedd) 18 óra Történelmi staféta: hogyan adja át a helyét a régi az újnak? Az előadás a 60-as években zajló rombolás-építés képes dokumentációja. Bodó Emma évtizedekig dolgozott a belvárosi fényképész műteremben, Streit Józsefnél. Amikor elkezdődött a belváros régi épületeinek bontása, egy ideig csak nézte, majd fényképezőgépével rögzítette a történéseket. S - amíg még volt mit - megörökítette a régi Cserhát utcáit, a Vár környékének zugait. Bodó Emma diaképeinek vetítésével hívjuk időutazásra a jelenlévőket. Veszprém kulturális élete a Nagy Háborútól az 1980-as évekig Előadó: Csiszár Miklós könyvtáros (a Veszprémi Szemle főszerkesztője) Időpont: március 24. (kedd) 18 óra Veszprém színes kulturális életéből villant fel epizódokat az előadás. Annak a városnak a mindennapjaiból, amely a 20. század elején alig 15 ezer polgár lakhelyéből több mint 60 ezer lakosú megyeszékhellyé nőtt. Közben számos társadalmi rendszer változását is megélte: alkotmányos monarchiától az ezt követő Károlyi-féle első köztársaságon, a tanácsköztársaságon és a király nélküli királyságon keresztül, a rövid életű második magyar köztársaságig, majd a negyven évig tartó népköztársaság korszakán keresztül az es esztendővel kezdődő harmadik magyar köztársaságig. Az előadásokon a részvétel díjtalan! Következő időpont: április 14. (kedd) A program a KDOP-3.1.1/D2-13-k Szociális városrehabilitáció Veszprémben elnevezésű, az Európai Unió támogatásával megvalósuló pályázat részét képezi.

6 MIÉNK ITT A TÉR Irodalmi, színházi programok gyermek és ifjúsági korosztály számára, nemzeti és társadalmi ünnepeink megélésének elősegítésére. Helyszín: VMK színházterem FÉNYES MÁRCIUS Rendhagyó irodalomóra, előadás, beavató foglalkozás A TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad előadása Időpont: március 11. (szerda) 10 óra SZÍNHÁZI VILÁGNAP Kai Hensel: Klamm háborúja A Kolibri Színház előadása Időpont: március 31. (kedd) 10 óra Csak előzetes jelentkezés alapján! A programokra a belépés díjtalan! A program a KDOP-3.1.1/D2-13-k Szociális városrehabilitáció Veszprémben elnevezésű, az Európai Unió támogatásával megvalósuló pályázat részét képezi.

7 MESTERKEDŐ Hagyományőrző gyermekfoglalkozások BÖJTMÁS HAVA - TAVASZELŐ - KIKELET HAVA Mesterségbemutatóval, kézműves foglalkozásokkal és játékszigettel várjuk a gyerekeket! Az érdeklődők készíthetnek mobiltartót vászonból, fűzhetnek nemzetiszínű zászlót gyöngyből, megismerkedhetnek a lőszőrékszerkészítés mesterségével és kipróbálhatnak számos népi ügyességi játékot. Időpont: március 21. (szombat) óra között Helyszín: VMK előcsarnok (Veszprém, Dózsa Gy. u. 2.) Következő havi időpont: április 25. (szombat) Érdeklődni Ambrus Anettnél lehet a 88/ es telefonszámon, illetve az címen. A részvétel díjtalan! A program a KDOP-3.1.1/D2-13-k Szociális városrehabilitáció Veszprémben elnevezésű, az Európai Unió támogatásával megvalósuló pályázat részét képezi.

8 ÉLETVEZETÉSI ÉS TANULÁSMÓDSZERTANI FOGLALKOZÁSOK FIATALOKNAK Gyakorlati jellegű programsorozat középiskolások számára Időpont: március 24. (kedd) 16 óra Helyszín: Jendrassik-Venesz Középiskola és Szakiskola A foglalkozásokra 2015 májusáig havi egy alkalommal kerül sor. Következő időpont: április 21. (kedd) Érdeklődni Ambrus Anettnél lehet a 88/ es telefonszámon, illetve az címen. A részvétel díjtalan! A program a KDOP-3.1.1/D2-13-k Szociális városrehabilitáció Veszprémben elnevezésű, az Európai Unió támogatásával megvalósuló pályázat részét képezi.

9 SPORTBEMUTATÓ A LONG C UAN TAO KUNG FU SCHOOL PROGRAMJA Időpont: március 27. (péntek) 17 óra Helyszín: Március 15. úti Könyvtár előtti park A sportbemutatót vezeti: Horváth Zoltán, kung fu vezető tanár A bemutatókra 2015 májusáig havi egy alkalommal kerül sor. Következő időpont: április 24. (péntek) Érdeklődni Ambrus Anettnél lehet a 88/ es telefonszámon, illetve az címen. A részvétel díjtalan! A program a KDOP-3.1.1/D2-13-k Szociális városrehabilitáció Veszprémben elnevezésű, az Európai Unió támogatásával megvalósuló pályázat részét képezi.

10 MÁRCIUS 2. (hétfő) VMK színházterem Filmklub Gibraltár (feliratos, francia-kanadai film 116, 2013) R.:Julien Leclercq A film valós eseményeken alapul. Az idő a 80-as évek második fele, a hely Gibraltár. Egy Franciaországból elszármazott visszavonult hajós kocsmát üzemeltet egy kikötőben és úszik az adósságban. Egy francia vámügynök visszautasíthatatlan ajánlatot tesz neki: mivel a bár nem csak tengerészek, de csempészek köreiben is népszerű, információért cserébe részesedést kínál a vámosok zsákmányából. Mivel Gibraltár a nemzetközi drogcsempészet paradicsoma, a kocsmáros informátorként a britek számára is értékessé válik, ám hamar kompromittálódik, így be kell épülnie a dílerek közé. Ahogy meglepő sikerrel abszolválja az egyre jobban fizető, de annál veszélyesebb megbízásokat, magasra emelkedik a drogkereskedő-ranglétrán... (Mozinet) Korhatár: 16 év VMK-kártyás rendezvény! Belépő: 500 Ft

11 MÁRCIUS 3. (kedd) VMK színházterem Tavasztól tavaszig Zenés irodalmi műsor barátságról, szerelemről és létkérdéseinkről Rábai Zsanett, Felföldi Gábor és Lohonyai Zoltán, a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad tagjai előadásában. A belépés díjtalan! MÁRCIUS 4. (szerda) EKMK Dózsavárosi Könyvtára Biokonyha Jánosik Zsuzsával Tél végi vitaminok, izületek gyógyítója - immunerősítő ételek. Előadással egybekötött gyakorlati foglalkozás. Részvételi díj: 300 Ft MÁRCIUS 6. (péntek) Petőfi emléktáblánál Megemlékezés és koszorúzás Emlékező beszédet mond: Hegedűs Barbara önkormányzati képviselő Verset mond: Marosvölgyi Gergely, a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad tagja A Magyar Irodalomtörténeti Társaság Veszprém Megyei Tagozata, a Veszprém Megyei Honismereti Egyesület és a VMK közös programja.

12 MÁRCIUS 7. (szombat) VMK előcsarnok BakElit Party Ugorj be erre az őrült retro buliba! A 80-as, 90-es évek legnagyobb slágereivel! Koktélparti : egyet fizetsz-kettőt ihatsz a büfében! Belépő díj: 1000 Ft VMK-kártyás rendezvény! MÁRCIUS 9. (hétfő) VMK színházterem Filmklub Téli álom (feliratos, török-francia-német film, 196, 2014) R.: Nuri Bilge Ceylan Az egykori színész, Aydin egy kis hotelt vezet feleségével a festői Anatólia közepén. A hegytető uraként Aydin a környékbeliek jótevő vezetőjeként tekint magára, ám a lakosoknak meglehetősen ambivalens vele a viszonya. Így van ezzel felesége is, és viharos kapcsolatukon nem sokat segít, hogy Aydin frissen elvált húga is velük lakik. Amikor aztán beköszönt a tél és vele a havazás, a menedékként szolgáló hotelből mozdulni sem tudnak. Egy nap kővel bedobják a férfi autójának ablakát, ami nemcsak a lakosokkal, de a feleségével való feszült viszonyát is a végletekig kiélezi. Elfojtott indulatok törnek felszínre az izolált török társadalomban. (Vertigo Média) A évi Cannes-i Filmfesztivál Arany pálma-díjas filmje. Korhatár: 12 év VMK-kártyás rendezvény! Belépő: 500 Ft

13 MÁRCIUS 12. (csütörtök) EKMK Március 15. úti Könyvtára Kertész leszek Vegyszermentes zöldséges kert Előadó: Ware Borbála biogazdász A Veszprémi Gyógynövény és Életmód Klubbal és a Csalán Egyesülettel közös szervezésben. A részvétel díjtalan! MÁRCIUS 13. (péntek) EKMK Dózsavárosi Könyvtára Varázserő Játékos sportfoglalkozás gyerekeknek Egyszerű sporteszközök készítése és kipróbálása. Száraz tónak nedves partján - horgászat. A gyerekek horgászbotot és halakat készíthetnek, s utána kezdődhet a sporthorgászat. Nagycsoportos óvodáskortól ajánljuk. A foglalkozásokat vezeti: Huszti Géza és Husztiné Farkas Katalin. A részvétel díjtalan! facebook.com/vmkveszprem

14 MÁRCIUS 14. (szombat) 8.00 EKMK Cholnoky Könyvtára Alkotó műhely új helyszínen! Közös festésre, rajzolásra várunk mindenkit, N. László Gizella festőművész vezetésével. A részvételhez előzetes jelentkezés nem szükséges, a megfelelő anyagokat mindenki hozza magával. A foglalkozások időpontja: március 14. és ig. Érdeklődni: es telefonszámon vagy a címen. Belépődíj: 2000 Ft/alkalom MÁRCIUS 14. (szombat) VMK színházterem Papp Lajos szívsebész előadása: A test, lélek szellem harmóniája Dr. Papp Lajos Széchenyi-díjas szívsebész professzor, a Magyar Tudományos Akadémia doktora. Tudását több évtizedes kutatói és klinikai tapasztalataira alapozza, amelyet holisztikus gondolkodással és ezer éves népi bölcsességgel ötvöz. Tudományos munkássága nemzetközi hírű, számtalan publikációja jelent meg a világ kiemelkedő szakmai lapjaiban ig a Pécsi Tudományegyetemen a Sebészet és Szívsebészet igazgató egyetemi tanára és az általa alapított Szívgyógyászati Klinika igazgató professzora volt. Ekkor minden pozíciójáról lemondott és kérte nyugdíjazását. Azóta aktív sebészeti munkát nem végez, orvosi munkája mellett előadásaival az egész nemzet szívét próbálja gyógyítani. Telefonszám:

15 MÁRCIUS 16. (hétfő) VMK színházterem Filmklub Timbuktu (feliratos, francia-mauritániai film, 97, 2014) R.: Abderrahmane Sissako Nem messze a szélsőséges iszlamisták felügyelete alatt tartott ősi mali várostól, Timbuktutól, az állattenyésztő Kidane békésen él a homokdűnék között a családjával. Eközben a városban az emberek szenvednek, és tehetetlenek a dzsihádisták fenyegetéseivel, valamint vallási kontrolljával szemben. Minden tiltott számukra - a zene, a jókedv, a cigarettázás, de még a foci is. A nők jogfosztottá váltak, de méltósággal igyekeznek viselni a sorsukat. Az újonnan felállított, rögtönzött bíróságok nap mint nap egyre tragikusabb ítéleteket hoznak. Kidane és családja kimarad a városiak szenvedéseitől, ám egy figyelmetlenségből fakadó baleset után az ő sorsuk is megpecsételődik (Vertigo Média) A legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjára jelölt alkotás. Korhatár 16 év VMK kártyás rendezvény! Belépő: 500 Ft

16 MÁRCIUS 23. (hétfő) VMK színházterem Házhoz megy a zenede Élőzenei koncert és zenetörténeti áttekintés a XX. századi könnyűzene fejlődéséről - Blues, Swing, Rock&Roll, Beat, Soul, Funk, Pop Az est házigazdája: Bordás József dob-művész, zenetanár, a Magyar Jazz Szövetség elnökségi tagja Zenészek: Abebe Dániel Bebe (ének) Balogh Roland (gitár) Balogh Zoltán (billentyű) Bordás József (dob) Előadások: 14 órakor - zártkörű (szervezett iskolai csoportoknak) 18 órakor Ft-os jeggyel látogatható Belépőjegyek elővételben kaphatók a 18 órai koncertre március 3-tól a VMK jegypénztárában, munkanapokon óra között (Veszprém, Dózsa György út 2.) A program támogatója: az Allegro Cafe és Étterem (Veszprém, Külső-Kádártai út 3.)

17 MÁRCIUS 23. (hétfő) Balaton Plaza, Cinema City Filmklub A Grand Budapest Hotel (szinkronizált amerikai filmvigjáték, 100, 2014) Magyar Napok Nyugati magyar diaszpóra A Pannon Egyetem, Veszprém város önkormányzata és intézményei közös programsorozata keretében kerül vetítésre, a film 3 Oscar-díjat kapott. R: Wes Anderson Gustave a híres európai szálloda, a Grand Budapest Hotel legendás főportása a két világháború között. Az elegáns szállodában átlagosnak nemigen mondható vendégek fordulnak meg, arisztokraták, vénkisasszonyok és műkincs tolvajok. A főportás összebarátkozik az egyszerű londinerrel, Zero Mustafával, és együtt keverednek bele az évszázad műkincsrablásába. Miközben a világ drámai módon kezd megváltozni körülöttük, a szálloda szinte minden vendége és dolgozója részese lesz az értékes kép utáni hajszának. (InterCom) A vetítés előtt Magyarok a hollywoodi filmművészetben címmel bevezető előadást tart Veress József filmtörténész. A program támogatója a Cinema City. Belépő 680 Ft-os áron váltható a vetítés helyszínén. Korhatár 16 év

18 MÁRCIUS 24. (kedd) EKMK Cholnoky Könyvtára A Barangolás Erdélyben sorozat előadása Bányavirágok Erdélyben Előadó: Kövecses-Varga Lajos magángyűjtő, a nemzetközileg is elsimert siófoki Ásványmúzeum alapítója Erdély híres természeti adottságairól, ezen belül bányavidékei is odavonzák a túristákat és ásványgyűjtőket. Kövecses-Varga Lajos, a 12 ezer darabos magángyűjtő szinte az összes erdélyi lelőhelyen, érchegységben-bánátban, Radnai havasokban járt. Vetített képes előadásában mutatja be legkedvesebb vidékeit, mesél ásványbemutatóval egybekötve tapasztalatairól. A részvétel díjtalan! MÁRCIUS 27. (péntek) EKMK Dózsavárosi Könyvtára Tojáskiállítás Különböző technikákkal készült hímestojásokból A tojásokat díszítette: Tamás Sándorné és Karli Andrásné. A kiállítás megtekinthető április 17-ig a könyvtár nyitvatartási idejében. A részvétel díjtalan!

19 JANUÁR MÁRCIUS (hétfő) (péntek) VMK színházterme előcsarnok Magyar Napok Nyugati magyar diaszpóra Haraszthy Ágoston kalandos élete és munkássága-egy magyar, aki várost alapít Amerikában, San Diego megye első seriffjének választják, és ő a kaliforniai borkultúra megteremtője. Előadó: Kocsis László egyetemi tanár, a Pannon Egyetem Georgikon Kar Kertészeti Tanszékének tanszékvezetője. A belépés díjtalan! VMK-kártya program Keresse a VMK-kártya emblémával ellátott rendezvényeinket, és gyűjtse a pecséteket! > a 3. igazolt belépőjegyes rendezvény után 10 %kedvedzmény, > az 5. igazolt belépőjegyes rendezvény után 15 %kedvedzmény, >a 10. igazolt belépőjegyes rendezvény után igényelhető a VMK-kártya, ami örökös 20 %-os kedvezményt biztosít Önnek és egy kísérő személynek! A kedvezmény csak a VMK-kártya emblémával ellátott saját rendezésű programokra igényelhető! Tagsági füzet igényelhető az előadások előtt a helyszínen vagy az címen.

20 MÁRCIUS 28. (szombat) EKMK Dózsavárosi Könyvtára Tojáskereső húsvéti játszóház A foglalkozáson répás kosárkát, különböző hímes tojásokat, húsvéti díszeket és lufinyuszit lehet készíteni. Nyuszifül ügyességi játékok nemcsak kicsiknek. Tojáskeresés során csokitojást is találhatnak a szemfüles gyerekek. Legkisebbeknek babaszönyeg. Élő húsvéti nyuszi vár mindenkit! Kérjük, hogy aki több díszt szeretne készíteni, kifújt vagy főtt tojást hozzon magával. Az EKMK Dózsavárosi Könyvtárával közös szervezésben. Részvételi díj: 500 Ft MÁRCIUS 30. (hétfő) EKMK Dózsavárosi Könyvtára Tavaszi szünidei játszóház Március 30-tól április 2-ig minden nap 14 órától várjuk a gyerekeket kézműves foglalkozásra. A könyvtár nyitva tartási ideje alatt társasjátékokkal játszhatnak az érdeklődők. A részvétel ingyenes!

21 MÁRCIUS 30. (hétfő) VMK színházterem Filmklub Mária földjén (szinkornizált spanyol dokumentumfilm, ) R.: Juan Manuel Cotelo (Az utolsó hegycsúcs alkotóinak újabb filmje) Emberek milliói állítják, hogy beszélgetnek Jézus Krisztussal, akit testvérüknek, barátjuknak neveznek. És Szűz Máriával, akit Anyának hívnak. Hiszik, hogy mindannyian Isten gyermekei vagyunk, akit ezért Atyának szólítanak. A filmben az ördög ügyvédje új küldetést kap: fel kell keresnie azokat, akik még hiszik, hogy az égi receptek igenis működnek. A filmajánlókban ilyen véleményekkel találkozhatunk: hibátlan és átütő felvételek, kitűnő elgondolás, rettentően szórakoztató, kiváló alkotás. (A film forgalmazója a Mission is Possible Kft) Korhatár 12 év VMK kártyás rendezvény! Belépő: 500 Ft facebook.com/vmkveszprem

22 MŰVÉSZETI CSOPORTOK ACRO DANCE SE Egyesületvezető: Tromlerné Rusz Rita (Tel: 30/ ) A próbák megváltozott helyszíne és időpontjai megtalálhatók a oldalon. BAKONY FOTÓKLUB Klubvezető: Mátyus Károly Minden hónap 2. és 4. keddjén 17 és 19 óra között az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban. FREE DANCE TÁNCCSOPORT Műv. vezető: Winkler Vanda (Tel: 30/ ) Próbák: felnőtt középhaladó kedd óráig, gyerekcsoport kedd óráig, felnőtt kezdő csütörtök óráig, felnőtt haladó óráig. GIZELLA NŐIKAR Karnagy: Borbásné Gazdag Gabriella (30/ ) Hétfőnként óráig a Művészetek Házában GOLDING TÁNCSPORT EGYESÜLET Művészeti vezető: Forgács Anita (30/ ) A próbák megváltozott helyszínéről és időpontjáról a fenti telefonszámon lehet érdeklődni. HEMO FOTÓKLUB A klubfoglalkozások időpontjáról érdeklődjenek Babják László klubvezetőnél a 30/ os telefonszámon! Helyszín: Eötvös Károly Megyei Könyvtár HEMO MODERN TÁNCMŰHELY Művészeti vezető: Szita Bernadett (Tel: 20/ ) Próbák: Kezdő jazztánc felnőtteknek szombat óráig, Hemo Modern Táncműhely óráig.

23 KIS-BAKONY TÁNCEGYÜTTES Művészeti vezető: Varga István és Vargáné Földházi Ildikó (Tel: 30/ ) Óvodás néptánc (Sze óra) Kisalsós csop.(p óra) Nagyalsós csop. (Sze óra),kis-bakony csop. (P óra) Átvető senior csop. (P óra) RITMUS MŰVÉSZETI EGYESÜLET Műv. vezető: Arany Szilvia (Tel: 70/ ) Hastánc próbák: hétfőn óráig Társastánctanfolyam szerdán óráig SÉD-PARTY ZENEKAR (DÓZSAVÁROSI KÖNYVTÁR) Vezeti: Varga József. Próbák: minden kedden 18 órától TÁBORÁLLÁS DALOSKÖR: Vezeti: Dr. Bojnécz Gábor. Szerdánként óráig a Hangvillában TIT VÁCI MIHÁLY IRODALMI SZÍNPAD Művészeti vezető: Sz. Csordás Éva Próbák: minden hétfőn óráig a Hangvillában Új tagokat is várunk! VESZPRÉM SENIOR TÁNCEGYÜTTES Művészti vezető: Kovács József (Tel.: 30/ ) Próbák: minden szerdán óráig. VESZPRÉM-BAKONY TÁNCEGYÜTTES Művészeti vezető: Kovács Norbert (Cimbi), próbavezető: Simon Gábor. Minden pénteken óráig és minden szombaton 9-13 óráig Érdeklődni: 20/ WINNERS VERSENYTÁNC EGYESÜLET Elnök: Vajda Lászlóné (Tel.: 30/ ) A próbák megváltozott helyszíne és időpontjai megtalálhatók a oldalon

24 KLUBOK, SZAKKÖRÖK AGYKONTROLL KLUB Minden hónap második szerdáján 17 órakor a Cholnoky Könyvtárban. Vezeti: Migray Emőd BETTY ÉS BARÁTAI ZENEI CSOPORT Speciális zenei foglalkozás hétfőnként óra között a Lovassy László Gimnáziumban. Vezető: Jákói Betty BRIDZS-KLUB Hétfőnként óráig a Cholnoky Könyvtárban. Játékmester, klubvezető: Sótonyi Sándor. Kezdőknek és haladóknak szudoku játék. DÓZSA BARÁTI KÖR (DÓZSAVÁROSI KÖNYVTÁR) Havonta egyszer, előzetes megbeszélés alapján Vezető: Csécs Ferenc DÓZSAVÁROSI GYERMEK- ÉS IFJÚSÁGI KLUB (DÓZSAVÁROSI KÖNYVTÁR) Minden pénteken 14 órától. Vezető: Huszti Gézáné DÚDOLÓ KLUB (DÓZSAVÁROSI KÖNYVTÁR) Csütörtökönként óráig várjuk a kisgyermekes szülőket Klubvezető: Homolya Ági ÉREM ÉS KÉPES LEVELEZŐLAP GYŰJTŐK KLUBJA (MÁRCIUS 15. ÚTI KÖNYVTÁR) Páros héten csütörtökön 17 órától Klubvezető: Dr. Óvári Ferenc és Balogh Gyula ETKA JÓGA-A TÖKÉLETES KÖZÉRZET PROGRAMJA Másfél óra teljes nyugalom és kikapcsolódás Némethné Zsókával Hétfőn óráig és szerdán óráig a Hangvillában. ETKA JÓGA (DÓZSAVÁROSI KÖNYVTÁR) Minden kedden 8.30 órától. Vezeti: Szalai Károlyné

25 ESZPERANTÓ KLUB (DÓZSAVÁROSI KÖNYVTÁR) Március 12-én, csütörtökön 17 órakor. Asztalos Krisztina: Kényeztető svédmasszázs /Eszperantó és magyar nyelven/. Vezeti: Sápiné Komjáti Lívia FOLTVIRÁGOK PATCHWORK KLUB Március 4-én és 18-án szerdán óráig a Pannon Egyetem Központi Kollégiumában. HADIROKKANTAK, HADIÖZVEGYEK ÉS HADIÁRVÁK VESZPRÉM MEGYEI SZERVEZETE Fogadóóra és jogsegélyszolgálat szünetel. Elnök: Varga László. HEMO SAKKEGYESÜLET Minden kedden és csütörtökön óráig a Cholnoky Könyvtárban. Március 8-án és 29-én, vasárnap 10 órától Megyei Sakk Csapatbajokság. Március 22-én, vasárnap 10 óratól NB ll-es Bajnoki Sakkmérkőztés. LUNG C UAN TAO KUNG FU SCHOOL Harcművészet, chi-kung, önvédelem, masszázs, meditáció. Foglalkozások több csoportban minden nap zajlanak a Diósy Márton u. 2. sz. alatt. Vez.: Horváth Zoltán (30/ ). Információért keressék Horváth Zoltánt vagy az edzésvezetőt az edzési időpontok alatt! Edzések: H: ; Sz: ; P:17-21 óráig. Az edzések szabadon látogathatók és megtekinthetők nemtől és életkortól függetlenül! MAGYAR TARTALÉKOSOK SZÖVETSÉGE VESZPRÉM MEGYEI SZERVEZETE Elnök: Simon-Jójárt Sándor nyá. ezredes (Tel.: 20/ ; Klubnap: minden hónap első csütörtökén óráig. A foglalkozások helyszíne: Veszprém, Kossuth u em a. facebook.com/vmkveszprem.hu

26 TÁJAK-KOROK-MÚZEUMOK EGYESÜLET VESZPRÉMI KLUBJA Március 20-án pénteken 17 órakor Golarits Miklós kutató: Hol van a Fehérvárra vezető hadiút? Helyszín: Eötvös Károly Megyei Könyvtár Keressen minket megújult honlapunkon! MINIMAG MODELLEZŐ KLUB (CHOLNOKY KÖNYVTÁR) évesek részére, akiket érdekel a gépek működése, az elektronika, a barkácsolás. Vezeti: Vereb Imre modellező. Minden második hétfőn óráig. Érdeklődni: a 88/ telefonszámon. MOZGÁSSÉRÜLTEK AKTÍV EGYESÜLETE (MÁRC. 15. ÚTI K.) Érdeklődni lehet: Mesterházy Zsoltnál (20/ ) NATÚR KINCSEK KLUB (DÓZSAVÁROSI KÖNYVTÁR) Havonta előzetes megbeszélés alapján. Vezető:Török Lajosné NORDIC WALKING KLUB (DÓZSAVÁROSI KÖNYVTÁR) Havonta előzetes megbeszélés alapján. Vezető:Berkes Jánosné ÖNISMERETI KLUB (MÁRCIUS 15. ÚTI KÖNYVTÁR) TAROT, GYÓGYÍTÓ ANGYALOK, SZIMBÓLUMOK STB. Minden hónap utolsó péntekén 15 órakor. Vezető: Balogh Gyuláné Exner Gabriella PÖTTÖM BABA-MAMA KLUB (CHOLNOKY KÖNYVTÁR) Szerdánként 9.30 órakor. Játszószoba kisgyermekes szülők részére: közös játék, beszélgetés alkalmanként meghívott előadóval, kézműves foglalkozással. Érdeklődni: címen. SAKK SZAKKÖR (MÁRCIUS 15. ÚTI KÖNYVTÁR) hétfőn és szerdán órakor. Vezető: Jónás Péter SPORTGALAMBÁSZ EGYESÜLET (DÓZSAVÁROSI K.) Havonta előzetes megbeszélés alapján. Vezető: Ízer László

27 TIPEGŐ KLUB (MÁRCIUS 15. ÚTI KÖNYVTÁR) Szerdánként óráig várják az 1-3 éves korú gyermekeket szüleikkel együtt és a kismamákat, akik szívesen beszélgetnek a gyermeknevelés kérdéseiről, szeretnek kézműveskedni, miközben gyermekeik egymással ismerkednek a közös játék során. ULTI KLUB (DÓZSAVÁROSI KÖNYVTÁR) Keddenként 14 órakor. Klubvezető: Regovics János VESZPRÉMI GYÓGYNÖVÉNY ÉS ÉLETMÓD KLUB (MÁRC. 15. Ú. K.) Kéthetente csütörtökön 17 órától. Részleteket keresse a www. gyogynovenyeink.hupont.hu oldalon vagy a címen. A belépés díjtalan. VESZPRÉMI KÉZMŰVES MŰHELY (DÓZSAVÁROSI K.) Minden hónap első és harmadik szerdáján 15 órától: Hímző, csipkeverő szakkör, csuhé- és szalmafonás. VESZPRÉMI NŐK KEREKASZTALA EGYESÜLET A programokról tájékozódhat a Venőke facebook oldalán. Helyszín: Eötvös Károly Megyei Könyvtár VETERÁN REPÜLŐK ÉS EJTŐERNYŐSÖK VESZPRÉMI EGYESÜLETE Egyesületi nap minden hónap első és második szerdáján 14 órakor. Elnök: Soós Lajos nyá. alezredes Természetgyógyász szakkör minden páros hónap második szerdáján 15 órakor. Vezeti: Gotthard József nyá. alezredes. A rendezvények helyszíne: a Veszprém Megyei Levéltár ZÉNÓ - ÉRTELMILEG AKADÁLYOZOTT FIATAL FELNŐTTEK KLUBJA Kéthetente pénteken 16 órakor az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban. Telefonszám:

28 NYUGDÍJAS KLUBOK Nyugdíjas klubvezetők fóruma március 4-én, szerdán 14 órakor a VMK Dózsa György úti épületének előcsarnokában. 60-AS NYUGDÍJASOK KLUBJA Páratlan heteken kedden 15 órakor. Új tagokat is várunk! APEH NYUGDÍJASOK KLUBJA Minden hónap első csütörtökén 14 órakor. ARANYESŐ NYUGDÍJAS KLUB (MÁRCIUS 15. ÚTI K.) Kéthetente hétfőnként 15 órától. Klubvezető: Sidó Gizella BAKONY MŰVEK NYUGDÍJAS KLUB Páros heteken hétfőn 14 órakor. BALLUFF NYUGDÍJAS BARÁTI KÖR Minden hónap harmadik keddjén 16 órakor. CHOLNOKY NYUGDÍJAS KLUB Minden kedden 15 órakor az Ady E. u. 71/a-ban. CSERHÁT NYUGDÍJAS KLUB Páratlan heteken csütörtökön 14 órakor. CSIKÁSZ IMRE NYUGDÍJAS KLUB (DÓZSAVÁROSI K.) Minden második hétfőn 16 órakor. Vezeti: Répásy Sándorné DÓZSA GYÖRGY NYUGDÍJAS KLUB (DÓZSAVÁROSI K.) Minden második hétfőn órakor. Vezető: Balogh Teréz ERZSÉBET NYUGDÍJAS KLUB (EKMK MÁRC. 15. Ú. K.) szerdánként órakor. Klubvezető: Horváth Lászlóné

29 FEGYVERES ERŐK VESZPRÉMI KÖRZETI NYUGÁLLOMÁNYÚAK KLUBJA Klubnap: szerda 14 órakor. Ultiklub: minden szerdán és pénteken óráig. A foglalkozások helyszíne a Hadkiegészítő Parancsnokság régi épülete a Jutasi úton. GIZELLA NYUGDÍJAS KLUB Kéthetente szerdán 15 órakor. A foglalkozások helyszíne: Ady E. u 71/a. LACZKÓ DEZSŐ PEDAGÓGUS NYUGDÍJAS KLUB Minden kedden órakor. A foglalkozások helyszíne a Laczkó Dezső Múzeum. MUNKAÜGYESEK NYUGDÍJAS KLUBJA Minden hónap utolsó keddjén 14 órakor. NAPSUGÁR KLUB (MÁRCIUS 15. ÚTI KÖNYVTÁR) Páros heteken kedden 15 órától. ŐSZIDŐ NYUGDÍJAS KLUB (DÓZSAVÁROSI K.) Kéthetente pénteken 16 órakor. Vezető: Kellner Istvánné PANNONKERESEK NYUGDÍJAS KLUBJA Páratlan heteken hétfőn 14 órakor. SZENIOR TANÁCSADÓK TÁRSASÁGA Páratlan heteken szerdán 10 órakor. SZOCIÁLIS SEGÍTŐK NYUGDÍJAS KLUBJA Minden hónap harmadik hétfőjén 10 órakor. TÁVKÖZLÉSI NYUGDÍJAS KLUB Csütörtökönként 15 órakor az Ady E. u 71/a-ban. VESZPRÉMI POLGÁROK NYUGDÍJAS KLUBJA Kéthetente szerdán 15 órakor.

30 GYULAFIRÁTÓTI MŰVELŐDÉSI HÁZ 8412 GYULAFIRÁTÓT, HAJMÁSKÉRI U. 2. TEL/FAX: 88/ NYITVATARTÁS: hétfőtől péntekig.: óráig, szombaton és vasárnap: program szerint A KÖNYVTÁR NYITVA TARTÁSA: kedden és csütörtökön: óráig MÁRCIUS 7. (szombat) Nagyterem Nőnapi batyus bál Élőzene: Varga Csaba, ének-, szintetizátor Belépődíj: 1500 Ft. Jegyek vásárlása elővételben a helyszínen február 23 - március 5-ig, hétköznapokon óráig. MÁRCIUS 9. (hétfő) Nagyterem Baba-mama klub Várjuk a kedves édesanyákat - babákat, régi és új tagokat a klubba! Gyermeknevelési előadások, hasznos tanácsok, praktikus ötletek ismerhetők meg. A klub vendége: Tóthné Martinkovics Erika, a Kastélykert Óvoda vezetője A belépés díjtalan!

31 MÁRCIUS 12. (csütörtök) Nagyterem Bognár Anita Kikelet című kiállításának megnyitója, a megnyitót követően Steve Taylor Szabó pánsípművész koncertje A művészien megfestett mézeskalácsok és festett kifújt tojásokból álló dísztárgy kiállítást megnyitja: Ottó Péter, Zirc Város polgármestere A kiállítás megtekinthető április 3-ig, a nyitva tartási időben. A belépés díjtalan! MÁRCIUS 13. (péntek) Ünnepi megemlékezés - az es forradalom és szabadságharc emlékére fáklyás felvonulás, megemlékezés és koszorúzás Gyülekezés órakor a Részönkormányzati Hivatal előtt - fáklyák meggyújtása órakor Fáklyás felvonulás a Légierő Zenekar kiséretével a Batthyány Lajos emlékszoborhoz, ahol ünnepi beszédet mond: Mágedliné Kiss Eleonóra, a Gyulaffy László Általános Iskola igazgatója A megemlékezésen közreműködnek: - a Kastélykert Óvoda csoportja és az Óvónők Kórusa - A Gyulaffy László Általános Iskola tanulói - a Bakonyerdő Pávakör A megemlékezés esőhelyszíne 18 órakor a Művelődési Ház. Tiszetelettel várjuk a lakosságot a felvonulásra és megemlékezésre!

32 P G A A MÁRCIUS 20. (péntek) Nagyterem Megyei Nyugdíjas Színjátszó Fesztivál A program a helyi nyugdíjasklubokkal közös szervezésben valósul meg. A jelentkezés részleteiről és egyéb információkról a as telefonszámon érdeklődhetnek. A belépés díjtalan! MÁRCIUS 21. (szombat) Nagyterem A Dzsungel Könyve A Kék Madár Gyermekszínjátszó Csoport előadása A belépés díjtalan, támogatást szívesen fogadjuk! MÁRCIUS 24. (kedd) Klubterem Húsvétváró kézműves foglalkozás Különböző technikával húsvéti dísztárgyak készítése. A belépés díjtalan! H B B J A B h K K Z S G E R A C K R H v

33 KLUBOK, SZAKKÖRÖK ÉTFŐ AKONYERDŐ PÁVAKÖR: óráig (Klubterem) AKONYERDŐ NYUGDÍJASKLUB: óráig (Klubterem) ÓGA KLUB: óráig (Nagyterem) SZTALITENISZ: óráig (Nagyterem rendezvényfüggő) ABA-MAMA KLUB: minden hónap első vagy második étfőjén óráig (Nagyterem) EDD ÖNYVTÁR: óráig UMBA: óráig (Nagyterem) ZERDA YULAFIRÁTÓTI NÉMET NEMZETISÉGI KULTURÁLIS GYESÜLET: óráig (Nagyterem, Klubterem) OZMARING NYUGDÍJASKLUB: óráig (Nagyt., Klubt.) EROBIC: óráig (Nagyterem) SÜTÖRTÖK ÖNYVTÁR: óráig ÁTÓT MÁTYÁS NYUGDÍJASKLUB ÉS A KLUB AGYOMÁNYŐRZŐ CSOPORTJA: óráig (heti áltásokkal a Klub- és a Nagyteremben) ÉNTEK YERMEK NÉPTÁNCCSOPORT: óráig (Nagyterem) EROBIC: óráig (Nagyterem-rendezvényfüggő) SZTALITENISZ: óráig (Nagyt.rendezvényfüggő)

A Magyar Kultúra Napja. 2015. január 21. 16.00. Programajánló

A Magyar Kultúra Napja. 2015. január 21. 16.00. Programajánló A Magyar Kultúra Napja 2015. január 21. 16.00 2015 január Programajánló 8200 VESZPRÉM, DÓZSA GY. U. 2. TEL.: 88/429-111 E-MAIL: info@veszpremvmk.hu JEGYELŐVÉTEL: a színháztermi előadások előtt legalább

Részletesebben

2015. DECEmbEr programajánló

2015. DECEmbEr programajánló 2015. DECEMber programajánló 8200 VESZPRÉM, TÁBORÁLLÁS PARK 1. TEL.: 88/429-111 E-MAIL: info@veszpremvmk.hu JEGYELŐVÉTEL: a színháztermi előadások előtt legalább öt munkanappal A JEGYPÉNZTÁR NYITVATARTÁSA:

Részletesebben

Október 7. 14.00 óra: Idősek Világnapja - megyei rendezvény az életet az éveknek" Zm. Szövetség klubjai részére

Október 7. 14.00 óra: Idősek Világnapja - megyei rendezvény az életet az éveknek Zm. Szövetség klubjai részére PROGRAMJAINK: Keresztury Dezső Általános Művelődési Központ 8900 Zalaegerszeg, Landorhegyi út 21. Tel: 92/314-120, Fax: 92/815-522 E-mail: info@kereszturyamk.hu Október 7. 14.00 óra: Idősek Világnapja

Részletesebben

PROGRAMFÜZET. 2015. február június

PROGRAMFÜZET. 2015. február június PROGRAMFÜZET 2015. február június 2 www.algyokultura.hu ADATOK Faluház Búvár u. 5. Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 8-20 óráig, rendezvények esetén ettől eltérően. Hétvégenként a rendezvényeknek megfelelően.

Részletesebben

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS 2008. június 14. szombat 18 óra RAFFAY BÉLA szobrászművész kiállításának megnyitója a Tóparti Galériában (Révfülöp, Halász utca 6.). A kiállítást megnyitja: Kancsal Károly,

Részletesebben

Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Közművelődési Osztály 2015. november havi programok

Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Közművelődési Osztály 2015. november havi programok Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Közművelődési Osztály 2015. november havi programok 03. 05. 06. 07. 09. 12. Körök Karika Lívia mandala kiállításának megnyitója. Megtekinthető: november

Részletesebben

forrás: www.urban-eve.hu Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptár 2015. március

forrás: www.urban-eve.hu Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptár 2015. március forrás: www.urban-eve.hu Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptár 2015. március Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptárja

Részletesebben

Derecskei Zenei Esték

Derecskei Zenei Esték MÁJUS 1. (szombat) 10.00 óra Majális Helyszín: Sárostói Sportpálya Az idén elõször lehetõség lesz támogatói jegy vásárlására is, mellyel a rendezvényt támogathatják. Az támogatói jegy ára 550 Ft. Egy támogatói

Részletesebben

DERECSKE VÁROS BÁLJÁRA,

DERECSKE VÁROS BÁLJÁRA, Felhívás! A Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár 2011. december 21-2012. január 2-ig zárva tart. Nyitás 2012. január 3-án. Derecske Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és partnerét

Részletesebben

Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Közművelődési Osztály 2015. november havi programok

Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Közművelődési Osztály 2015. november havi programok Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Közművelődési Osztály 2015. november havi programok 03. Körök Karika Lívia mandala kiállításának megnyitója. Megtekinthető: november 20-ig. XV. Könyvszalon

Részletesebben

Géczi János: Május-haikuk

Géczi János: Május-haikuk VERS 1 Géczi János: Május-haikuk 1. tegnap az aranyesõ bokrában ébredt majd hunyt ki a nap 4. a földbõl feltört zöld gyöngyvirághajtások tûin lépkedek 8. szívgödrében a csendnek begömbölyödve dorombol

Részletesebben

2013. ŐSZI PROGRAMAJÁNLÓJA

2013. ŐSZI PROGRAMAJÁNLÓJA Erkel Ferenc Művelődési Központ 2013. ŐSZI PROGRAMAJÁNLÓJA 2092 Budakeszi, Fő u. 108. Tel/fax: 06-23-451-161 www.efmk-budakeszi.hu, info@efmk-budakeszi.hu Szeptemberi programjaink Szeptember 20-án, (péntek)

Részletesebben

A Nyitra Utcai Általános Művelődési Központ többcélú intézmény.

A Nyitra Utcai Általános Művelődési Központ többcélú intézmény. Kedves Lakók, Szülők, Gyerekek! A Nyitra Utcai Általános Művelődési Központ többcélú intézmény. Alaptevékenysége az iskoláskorúak általános iskolai oktatása, napközi otthonos ellátásuk, a gyermekek, fiatalok,

Részletesebben

DECEMBER 10. (csütörtök) 18 óra. DECEMBER 13. (vasárnap) 19 óra

DECEMBER 10. (csütörtök) 18 óra. DECEMBER 13. (vasárnap) 19 óra Móricz Zsigmond - Kocsák Tibor - Miklós Tibor: Légy jó mindhalálig musical premiere DECEMBER 10. (csütörtök) 18 óra Belépõdíj: 1000 Ft Eisemann Mihály- Szilágyi László ÉN ÉS A KISÖCSÉM zenés bohózat 2

Részletesebben

Szeptember 16-ig megtekinthető a művelődési központ galériájában A Rétsági Fotókör Magyar Fotográfia Napja alkalmából rendezett kiállítása

Szeptember 16-ig megtekinthető a művelődési központ galériájában A Rétsági Fotókör Magyar Fotográfia Napja alkalmából rendezett kiállítása Programajánló Szeptember 12-ig megtekinthető Előtéri fotókiállítás: Nyugat-nógrádi barangoló Szeptember 16-ig megtekinthető a művelődési központ galériájában A Rétsági Fotókör Magyar Fotográfia Napja alkalmából

Részletesebben

MEGHÍVÓ. Dunavarsányi Napok 2011. június 2-5.

MEGHÍVÓ. Dunavarsányi Napok 2011. június 2-5. MEGHÍVÓ Dunavarsányi Napok 2011. június 2-5. 2011. június 2. csütörtök 18.00 óra A Dunavarsányi Napok rendezvénysorozat nyitóünnepsége, az Erkel Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Év végi Hangversenye

Részletesebben

A HAMVAS BÉLA VÁROSI KÖNYVTÁR ÜNNEPI FÉLÉVÉNEK RENDEZVÉNYEI 2014

A HAMVAS BÉLA VÁROSI KÖNYVTÁR ÜNNEPI FÉLÉVÉNEK RENDEZVÉNYEI 2014 A HAMVAS BÉLA VÁROSI KÖNYVTÁR ÜNNEPI FÉLÉVÉNEK RENDEZVÉNYEI 2014 SZEPTEMBER Szeptember 16. kedd 18:00 Találkozás a festészettel I. Színek versek hangulatok: Hölgyek ecsettel és tollal Festménykiállítás

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és májusi programjainkat ajánljuk figyelmébe! Programok: Népi Kalendárium 2011. május 14. A Népi Kalendárium májusi témája a gyapjú. Ez alkalommal

Részletesebben

2012. 12. 13-án, csütörtökön véradás lesz a művelődési házban. 9 órától délután 4 óráig tart a véradás.

2012. 12. 13-án, csütörtökön véradás lesz a művelődési házban. 9 órától délután 4 óráig tart a véradás. December 12. 17.00 órakor kiállítás megnyitó a művelődési házban: Takács Gabriella kézműves, szövő szakember kiállítása. Megnyitja: Adorjáni Endre (20 éves a bátaszéki rajztagozat keretében) 2012. 12.

Részletesebben

MÁJUSI ELÕZETES Május 1. Majális a Sárostói Sportpályán tervezett program

MÁJUSI ELÕZETES Május 1. Majális a Sárostói Sportpályán tervezett program ÁPRILIS 1-3. (csütörtök-szombat) III. Bihar-Bihor Amatõr Diákszínjátszó Fesztivál színházterme ÁPRILIS 8. (csütörtök) 17 óra A GOBLEIN kör gyûlést tart Szõllõsi Imréné vezetésével Munkákat lehet hozni

Részletesebben

Szinyei Merse Pál: Parkban (részlet)

Szinyei Merse Pál: Parkban (részlet) Szinyei Merse Pál: Parkban (részlet) Májusi Program HONVÉD KULTURÁLIS KÖZPONT 1899 óta a katonaközösségek szolgálatában Nyitva: minden nap 8-22 óráig 1143 Budapest, Stefánia út 34-36. Telefon: (1) 460

Részletesebben

Rendezvények 2011-ben Mezőszilas községben. Rendezvény tervezett programja

Rendezvények 2011-ben Mezőszilas községben. Rendezvény tervezett programja ek 2011-ben Mezőszilas községben időpontja címe/elnevezése tervezett programja helyszíne szervezője/felelőse 2011. február 25. 9 órától 12 óráig Óvoda nyitogató A leendő ovisok fogadása az óvodában, ismerkedés

Részletesebben

2016. január programajánló

2016. január programajánló 2016. JANUÁR programajánló tartalomjegyzék oldal 5. kedd 17.00 Időutazás képekben című kiállítás 24 6. szerda 17.00 Suttogó tekintekek című kiállítás 24 9. szombat 9.00 Alkotóműhely 4 11. hétfő 10.00 Baba-mama

Részletesebben

Biharkeresztes Őszi Kulturális Programok

Biharkeresztes Őszi Kulturális Programok Biharkeresztes 2013. Őszi Kulturális Programok Szeptember havi programok ITTHON VAGY MAGYARORSZÁG, SZERETLEK Szüreti Felvonulás és Bál Időpont: 2013. szeptember 28. 14.00 óra Helyszín: Városi Sportcsarnok

Részletesebben

Programfüzet. Vizsoly Község Önkormányzatának és Egyházközségeinek hivatalos programja

Programfüzet. Vizsoly Község Önkormányzatának és Egyházközségeinek hivatalos programja Programfüzet Vizsoly Község Önkormányzatának és Egyházközségeinek hivatalos programja Augusztus 8. péntek Futóverseny Göncről Vizsolyba 10.00 Szenczi Molnár Albert nyomában futóverseny Gönc és Vizsoly

Részletesebben

K I V O N A T. Tiszacsege Város Önkormányzat Képviselő testületének 2013. december 18 án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Tiszacsege Város Önkormányzat Képviselő testületének 2013. december 18 án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből K I V O N A T Önkormányzat Képviselő testületének 2013. december 18 án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből 203/2013.(XII. 18.) KT. számú HATÁROZAT: Képviselő testülete úgy határoz, hogy a 2014. évi városi

Részletesebben

honismereti, kerámia, grafikai, népdalkör, könyvbarát, szûrrátét, citera, leánykórus. (A szakkörök havi díja: 500 Ft).

honismereti, kerámia, grafikai, népdalkör, könyvbarát, szûrrátét, citera, leánykórus. (A szakkörök havi díja: 500 Ft). 2007. SZEPTEMBER KÖNYVTÁR ISKOLAI PROGRAMOK SPORT KLUBOK, FOGLALKOZÁSOK ZENÉS RENDEZVÉNYEK EGYHÁZI ÉLET MOZI, SZÍNHÁZ OÁZIS KIÁLLÍTÁS, VÁSÁR SZAKKÖRÖK, TANFOLYAMOK A MÛVELÕDÉSI KÖZPONTBAN: Szeptemberben

Részletesebben

2017. évi Városi rendezvényterv. 1. sz. melléklet. Ferenczné Fajta Mária. Készítette: I. Nemzeti, állami és önkormányzati ünnepségek

2017. évi Városi rendezvényterv. 1. sz. melléklet. Ferenczné Fajta Mária. Készítette: I. Nemzeti, állami és önkormányzati ünnepségek 1. sz. melléklet 2017. évi Városi rendezvényterv Készítette: Ferenczné Fajta Mária mb. intézményvezető I. Nemzeti, állami és önkormányzati ünnepségek I. Nemzeti és állami ünnepek Március 15. Az 1848/49-es

Részletesebben

Családok Európai Éve 2014.

Családok Európai Éve 2014. A TUDOMÁNYOS ISMERETTERJESZTŐ TÁRSULAT KÖRÖSÖK VIDÉKE EGYESÜLET BÉKÉSCSABA 48. MAGYAR NYELV HETE BÉKÉS MEGYÉBEN 2014. április 7-19. Családok Európai Éve 2014. Társadalmi felelősségvállalási pályázati kollégiuma

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! S O M O G Y M E G Y E I Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és aktuális programjainkat ajánljuk figyelmébe! Programok: Népi kalendárium 2011.április 16. Februárban útjára indítottunk

Részletesebben

KÖNYVTÁRAK AZ EMBERI KAPCSOLATOKÉRT Országos Könyvtári Napok 2013-ban október 7-13. Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Győr KÖNYVTÁRAK AZ EMBERI KAPCSOLATOKÉRT Országos Könyvtári Napok 2013-ban

Részletesebben

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK KISTÉRSÉGI MAJÁLIS DERECSKÉN, A SÁROSTÓI SPORTPÁLYÁN 2012. MÁJUS 1. Program

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK KISTÉRSÉGI MAJÁLIS DERECSKÉN, A SÁROSTÓI SPORTPÁLYÁN 2012. MÁJUS 1. Program KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK KISTÉRSÉGI MAJÁLIS DERECSKÉN, A SÁROSTÓI SPORTPÁLYÁN 2012. MÁJUS 1. Program 10 - A Bocskai István Ált. Isk. és AMI fúvószenekarának és majorette csoportjának bemutatója - Bocskai István

Részletesebben

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig PROGRAMAJÁNLÓ 2012. április hónapra a GYERMEKEK HÁZÁBA www.gyhgyor.hu ZENEBÖLCSI ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig 6 hónapos kortól 3 éves korig várjuk az apróságokat és szüleiket.

Részletesebben

ADY ENDRE MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉS KÖNYVTÁR 2013. ÉVI MUNKATERVE. Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár 4090 Polgár, Barankovics tér 6.

ADY ENDRE MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉS KÖNYVTÁR 2013. ÉVI MUNKATERVE. Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár 4090 Polgár, Barankovics tér 6. Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár 4090 Polgár, Barankovics tér 6. AZ ADY ENDRE MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉS KÖNYVTÁR 2013. ÉVI MUNKATERVE Készítették: Radics Zoltánné intézményvezető Ferenczné Fajta Mária

Részletesebben

VEGYESCIKK KEReSKEDÉS

VEGYESCIKK KEReSKEDÉS DERECSKEI PROGRAMFÜZET E-mail:programfuzet@gmail.com 2007. DECEMBER HÓ Közösségi programok Klubok, tanfolyamok Zenés rendezvények Iskolai programok Kiállítás, vásár Színház, mozi Egyházi élet Áldott, Békés

Részletesebben

A Váci Mihály Művelődési Ház szakkörei, klubjai, kiscsoportjai

A Váci Mihály Művelődési Ház szakkörei, klubjai, kiscsoportjai Hagyományőrző Népi Együttes Művészeti vezető: Széphalmi Zoltán Váci Mihály Művelődési Ház (október 30-ig az Innovációs Centrumban) szerda 19.00-21.00 Népdalkör Vezeti: Kovács László népzenész kedd 17.00-19.00

Részletesebben

www.harufoto.hu Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptár 2015. február

www.harufoto.hu Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptár 2015. február www.harufoto.hu Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptár 2015. február Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptárja

Részletesebben

A rendezvény fővédnöke: Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes

A rendezvény fővédnöke: Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes A rendezvény fővédnöke: Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes Helyszínek: Polgármesteri Hivatal - Béla király tér Koncertszínpad - Prometheus park Szent István tér Belvárosi templom Béla király tér

Részletesebben

XII. Őrségi Tökfesztivál

XII. Őrségi Tökfesztivál XII. Őrségi Tökfesztivál 2015. szeptember 25-27. Szeptember 25. (péntek) Őriszentpéter 10 00 Töktermesztői konferencia Helyszín: Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság, Siskaszer 26/A Nagyrákos 18 00 Egyszer

Részletesebben

2015. évi rendezvénytervezet

2015. évi rendezvénytervezet 2015. évi rendezvénytervezet Időpont Esemény megnevezése Rendező Helyszín Jan. 11. 9 óra Megemlékezés a Malenkij robot -ról JANUÁR Zebegény (a települések összevont Jan. 22. 14 óra Magyar Kultúra Napja

Részletesebben

A pécsváradi Tourinform iroda 2014/ÁPRILIS. Tisztelt Olvasó!

A pécsváradi Tourinform iroda 2014/ÁPRILIS. Tisztelt Olvasó! A pécsváradi Tourinform iroda HÍRLEVELE 2014/ÁPRILIS Tisztelt Olvasó! Ön a pécsváradi Tourinform Iroda 2014. évi negyedik hírlevelét olvassa, amellyel célunk, hogy mind partnereinket, mind pedig az érdeklődőket

Részletesebben

A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER

A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER 8. osztályok 1. (hétfő) 7.45 ELSŐ TANÍTÁSI NAP 8. (hétfő) 17.00 Szülői értekezlet alsó tagozat 11. (csütörtök) 16.30 Szülői Munkaközösségi értekezlet 15.

Részletesebben

2014. évi programterv (művelődési házbeli és egyéb nagyobb rendezvények)

2014. évi programterv (művelődési házbeli és egyéb nagyobb rendezvények) 2014. évi programterv (művelődési házbeli és egyéb nagyobb rendezvények) Január - Január 20. Szép magyar beszéd a Kazinczy verseny városi döntője a Városi Könyvtárban - Január 21. A Magyar Kultúra Napja

Részletesebben

A pécsváradi Tourinform iroda 2014/OKTÓBER. Tisztelt Olvasó!

A pécsváradi Tourinform iroda 2014/OKTÓBER. Tisztelt Olvasó! A pécsváradi Tourinform iroda HÍRLEVELE 2014/OKTÓBER Tisztelt Olvasó! Ön a pécsváradi Tourinform Iroda 2014. évi tizedik hírlevelét olvassa, amellyel célunk, hogy mind partnereinket, mind pedig az érdeklődőket

Részletesebben

Áldott Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Esztendőt kíván Veszprém Város Önkormányzata

Áldott Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Esztendőt kíván Veszprém Város Önkormányzata Illatos Advent 2014 Áldott Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Esztendőt kíván Veszprém Város Önkormányzata November 28. Péntek 13:00-17:00 A Veszprém Megyei Népművészeti Egyesület és a karácsonyi 15:00-18:00

Részletesebben

Nagy Előd festő- és éremművész, Nagy Botond fotós. 2012. november 19-én, hétfőn 18 órára. kiállításának megnyitójára

Nagy Előd festő- és éremművész, Nagy Botond fotós. 2012. november 19-én, hétfőn 18 órára. kiállításának megnyitójára A Kozák téri Közösségi Ház és a kiállító tisztelettel meghívja Önt és kedves családját, barátait Nagy Előd festő- és éremművész, valamint fia Nagy Botond fotós kiállításának megnyitójára 2012. november

Részletesebben

XIII. évfolyam - 9. szám 2012. Október (a Dr. Brusznyai Árpád Művelődési Ház és Könyvtár előtti kopjafánál rossz idő esetén a nagyteremben) október 24. (szerda) 17:00 Könyvtár TOP lista - szeptember 1.

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR A ES TANÉVRE

ESEMÉNYNAPTÁR A ES TANÉVRE / Székesfehérvári Nemes Nagy Ágnes Kollégium 8000 Székesfehérvár Gyümölcs u. 13. Tel: 22-500-231 Fax: 22-500-290 ESEMÉNYNAPTÁR A 2016-2017-ES TANÉVRE Készítette: Nyikusné Tatai Szilvia igazgatóhelyettes

Részletesebben

PREVENT ART 2. 2011. ÁPRILIS 7.

PREVENT ART 2. 2011. ÁPRILIS 7. PREVENT ART 2. Programok és Módszervásár a józanságért 2011. ÁPRILIS 7. ANGYALFÖLDI JÓZSEF ATTILA MŰVELŐDÉSI KÖZPONT PROGRAMISMERTETŐ A XIII. Kerületi Közművelődési Nonprofit Kft. Iránytű Ifjúsági Információs

Részletesebben

Időpont Esemény Helyszín Felelős 2014.04. hónapban minden nap

Időpont Esemény Helyszín Felelős 2014.04. hónapban minden nap Időpont Esemény Helyszín Felelős minden nap Iskolai felzárkóztatás Elsősegély nyújtási alapismeretek két két szombaton szerdánként három alkalommal, kedd, szerda, csütörtök péntek délután szerdánként 10:00

Részletesebben

Települési Rendezvény Naptár 2009.

Települési Rendezvény Naptár 2009. Települési Rendezvény Naptár Időpont Rendezvény megnevezése A rendezvény helyszíne február 14. február 21. március 15. 18 órakor március 21. április 4. 10 órától Iskolai farsangi bál A rendezvényszervező

Részletesebben

KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT - MEGÁLLAPODÁSOK

KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT - MEGÁLLAPODÁSOK KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT - MEGÁLLAPODÁSOK Együttműködő V.M.J.V. Egyesített Bölcsődéje - Módszertani Bölcsőde Pannon Várszínház Színművészetfejlesztési Nonprofit Kft. Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesülete

Részletesebben

2013. január havi programtáblázat

2013. január havi programtáblázat Apáczai Csere János Városi Művelődési Központ 8900 ZALAEGERSZEG, Apáczai Csere János tér 5. Telefon: 92/511-210 Fax: 511-213, Pf.: 168 E-mail: kozmuvelodes@apaczaizeg.hu Web: www.apaczaizeg.hu 2013. január

Részletesebben

támogatás összege (ezerft) támogatás célja

támogatás összege (ezerft) támogatás célja Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata a VMJV Önkormányzat által a 2016. évben nyújtott támogatások közzététele Polgármesteri hivatalban elszámolt működési és fejlesztési támogatások közzététele sorsz.

Részletesebben

Január. Február. 03. szombat, 18 óra. 12. hétfő, 18 óra. 22. csütörtök, 17 óra. 24. szombat

Január. Február. 03. szombat, 18 óra. 12. hétfő, 18 óra. 22. csütörtök, 17 óra. 24. szombat Január 03., 18 óra 12. hétfő, 18 óra 22. csütörtök, 17 óra 24. Újévi koncert R: Jánossomorjai Fúvós Egyesület Info: Wennesz József Károly tel.: 20/435-8431 www.jfe.hu Megemlékezés a doni áttörés 66. évfordulója

Részletesebben

Országos Könyvtári Napok 2014. október 13-20. A szentgotthárdi Móra Könyvtár programjai

Országos Könyvtári Napok 2014. október 13-20. A szentgotthárdi Móra Könyvtár programjai MÓRA FERENC VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS MÚZEUM SZENTGOTTHÁRD Országos Könyvtári Napok 2014. október 13-20. A szentgotthárdi Móra Könyvtár programjai Program: Versek és dalok a barátságról Alcím: Óvodás foglalkozás

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR - május

ESEMÉNYNAPTÁR - május ESEMÉNYNAPTÁR - május HEMO Csanádi Imre: Májusdícsérő Május, mosolygó, békák torkát megoldó, gyöngyvirág-nyitogató, cserebogár-zúgató. Röptetsz madarat, meghozod a nyarat, pölyhös fecskét, fára cseresnyét!

Részletesebben

2011. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR ZALAEGERSZEGI KISTÉRSÉG

2011. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR ZALAEGERSZEGI KISTÉRSÉG 2011. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR ZALAEGERSZEGI KISTÉRSÉG JANUÁR Település Időpont Rendezvény Zalalövő Január 15. Informatikai és családi nap Nagylengyel Január 22. Asztalitenisz bajnokság Nagylengyel Január

Részletesebben

SZÍNHÁZ. A Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár 2010/2011-es színházi bérletes elõadásai: Bérletvásárlás és további információ:

SZÍNHÁZ. A Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár 2010/2011-es színházi bérletes elõadásai: Bérletvásárlás és további információ: SZÍNHÁZ A Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár 2010/2011-es színházi bérletes elõadásai: 2010. október 30. Cirkuszhercegnõ (operett) 2010. november 27. Vidám kísértet (komédia) 2011. január 29.

Részletesebben

2017. ÉVI ESEMÉNYNAPTÁR BÁCSKOSSUTHFALVA

2017. ÉVI ESEMÉNYNAPTÁR BÁCSKOSSUTHFALVA 2017. ÉVI ESEMÉNYNAPTÁR BÁCSKOSSUTHFALVA A SZERVEZŐK FENNTARTJÁK AZ IDŐPONT ÉS A MŰSOR VÁLTOZTATÁS JOGÁT 2017. JANUÁR Január 14. szombat - Ady bál Január 22. vasárnap - VII. Vince napi venyigeszentelő

Részletesebben

Újra indul a Teleház! Folyamatosan bõvülõ szolgáltatásokkal várjuk vendégeinket a Mûvelõdési Központban. Szolgáltatások:

Újra indul a Teleház! Folyamatosan bõvülõ szolgáltatásokkal várjuk vendégeinket a Mûvelõdési Központban. Szolgáltatások: Tervezett program: 1530 Március idusára - Ünnepi mûsor Elõadják: A Bocskai István Általános Iskola és AMI 8.a osztályos tanulói Felkészítõ tanár: Váradiné Szabó Katalin Helyszín: Templomkert 1550 Koszorúzás

Részletesebben

Forrás: www.starity.hu. Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptára 2014. szeptember

Forrás: www.starity.hu. Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptára 2014. szeptember Forrás: www.starity.hu Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptára 2014. szeptember Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptára

Részletesebben

Kortalanul. XIV. Idősek Hónapja rendezvénysorozat a Debreceni Művelődési Központ egységeiben

Kortalanul. XIV. Idősek Hónapja rendezvénysorozat a Debreceni Művelődési Központ egységeiben Kortalanul XIV. Idősek Hónapja rendezvénysorozat a Debreceni Művelődési Központ egységeiben Szeptember 29., 14.00 KORTALANUL XIV. IDŐSEK HÓNAPJA RENDEZVÉNYSOROZAT ÜNNEPÉLYES MEGNYITÓJA Október 1., 13.00-14.00

Részletesebben

Programok a Vörösmarty Mihály Könyvtár szolgáltató helyein

Programok a Vörösmarty Mihály Könyvtár szolgáltató helyein Programok a Vörösmarty Mihály Könyvtár szolgáltató helyein október 13. (hétfő) Kinyílik a mesesarok A könyvtáros meséi Időpont: 10.30 óra Alap Kezdjük mesével a hetet!- Mesedélután Böde Péter mesemondóval

Részletesebben

Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum. 2013. október 3 24.

Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum. 2013. október 3 24. Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum 2013. október 3 24. október 3. Esterházy-palota (Győr, Király u. 17.) Mesterek és tanítványok 17.00 Prof. Dr. Winkler Gábor építésszel, egyetemi tanárral dr.

Részletesebben

9.00 a Széchenyi emléktáblánál (Hősök tere 7.) néma koszorúzás egy szál virággal

9.00 a Széchenyi emléktáblánál (Hősök tere 7.) néma koszorúzás egy szál virággal KOSZORÚZÁSOK ÉS MEGEMLÉKEZÉSEK OKTÓBER 19-én pénteken 9.30 a Romek emlékoszlopnál (Szentpéteri kapu) Közreműködnek a Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói 10.30 Ünnepi műsor a Miskolci Egyetemen 12.00

Részletesebben

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu 8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu Tisztelt Képviselő-testület! Idén 21. alkalommal rendezzük meg a Városnapokat szeptember 13. és 15. között, ahol a legkülönfélébb

Részletesebben

Ünnepi programok: 2013. augusztus 19-20. Programok: Augusztus 19.

Ünnepi programok: 2013. augusztus 19-20. Programok: Augusztus 19. Ünnepi programok: 2013. augusztus 19-20. Programok: Augusztus 19. időpont Szolnoki Művésztelep (kemence) Szolnoki Művésztelep (színpad) Kossuth-tér 7.00 Kemence felfűtése 9.00 Magyarok vásárának kezdete,

Részletesebben

OKTÓBER 14. KEDD 10:00. CIRÓKA MÓKA babafoglalkozás. Helyszín: Gyermekkönyvtár 16:00 SZOLNOKI KALENDÁRIUM

OKTÓBER 14. KEDD 10:00. CIRÓKA MÓKA babafoglalkozás. Helyszín: Gyermekkönyvtár 16:00 SZOLNOKI KALENDÁRIUM OKTÓBER 14. KEDD 10:00 CIRÓKA MÓKA babafoglalkozás 16:00 SZOLNOKI KALENDÁRIUM Az induló helyismereti klub vendége a VERSEGHY KÖR HÍDVÉGI ILONA: Szemelvények a szolnoki gépipari technikum történetéből című

Részletesebben

XVIII. N E M Z E T K Ö Z I N É P M Ű V É S Z E T I T Á B O R P R OGRAMJAI július 7-14.

XVIII. N E M Z E T K Ö Z I N É P M Ű V É S Z E T I T Á B O R P R OGRAMJAI július 7-14. XVIII. N E M Z E T K Ö Z I N É P M Ű V É S Z E T I T Á B O R P R OGRAMJAI 2013. július 7-14. A hét eseményei: 2013. július 7. vasárnap 10,00 Tábornyitó istentisztelet a református templomban - Közreműködnek:

Részletesebben

Nyírbátor Város 2014. évi Közm vel dési Rendezvényterve. I. Kiemelt Önkormányzati programok

Nyírbátor Város 2014. évi Közm vel dési Rendezvényterve. I. Kiemelt Önkormányzati programok Ny rbætor VÆros 2014. Øvi K zm vel døsi RendezvØnyterve Nyírbátor Város 2014. évi Rendezvényterve I. Kiemelt Önkormányzati programok Magyarország nemzeti ünnepei: Március 15. Augusztus 20. Október 23.

Részletesebben

Stevan Sremac Általános Iskola, Zenta Tömörkény István Tehetségpont, Tornyos 2011. január 11.,12.,13. MEGHÍVÓ ISKOLÁNK TEHETSÉGNAPJAIRA

Stevan Sremac Általános Iskola, Zenta Tömörkény István Tehetségpont, Tornyos 2011. január 11.,12.,13. MEGHÍVÓ ISKOLÁNK TEHETSÉGNAPJAIRA MEGHÍVÓ ISKOLÁNK TEHETSÉGNAPJAIRA 2011. január 11. Színház az egész világ - Drámapedagógiai műhely 2011. január 12. Természettudományokról másképp Természettudományi műhely 2011. január 13. Vissza a múltba

Részletesebben

RENDEZVÉNYNAPTÁR 2014. DECS

RENDEZVÉNYNAPTÁR 2014. DECS Hónap Február Rendezvény megnevezése 08. Katolikus bál 15. KISZE báb égetés Alapítványi Ház Rendezvény helyszíne Információ kérhető Telefonszám Alapítvány 20/283-2013 15. Ovis farsang 22. Zenés farsangi

Részletesebben

Nemzetközi Képzőművészeti Filmszemle programok

Nemzetközi Képzőművészeti Filmszemle programok Nemzetközi Képzőművészeti Filmszemle programok 2014. október 15 19. (szerda vasárnap) október 15. (szerda) 12.05 13.15 Versenyfilmek vetítése 13.30 15.00 Versenyfilmek vetítése 15.15 16.45 Versenyfilmek

Részletesebben

A szerkesztôség e-mail címe: derekegyhazihirek@gmail.com Telefon: - Myletos Art Ságiné Őze Rita élelmiszer boltja Gyógynövény és Reformélelmiszer Üzlet (Szentes) Rongybika (Szentes) Erasmus + Dr. Brusznyai

Részletesebben

2013. március havi programtáblázat

2013. március havi programtáblázat Apáczai Csere János Városi Művelődési Központ 8900 ZALAEGERSZEG, Apáczai Csere János tér 5. Telefon: 92/511-210 Fax: 511-213, Pf.: 168 E-mail: kozmuvelodes@apaczaizeg.hu Web: www.apaczaizeg.hu 2013. március

Részletesebben

TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0139

TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0139 Nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeinek támogatása TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0139 Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézet által szervezett szakkörök

Részletesebben

SPORT- ÉS EGÉSZSÉGHÉTVÉGE BAKONYNÁNÁN Szeptember 19-20. SZOMBATI PROGRAMOK:

SPORT- ÉS EGÉSZSÉGHÉTVÉGE BAKONYNÁNÁN Szeptember 19-20. SZOMBATI PROGRAMOK: SPORT- ÉS EGÉSZSÉGHÉTVÉGE BAKONYNÁNÁN Szeptember 19-20. SZOMBATI PROGRAMOK: 9:00 Fut a Falu, Útvonal: Kultúrház - Alkotmány u. - Kossuth u. - Jókai u. - József Attila u. - Ady u. Jókai u. Kossuth u. -

Részletesebben

ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI

ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI Óvodánk a hagyományőrzést, a népi kultúra ápolását egyik legfontosabb feladatának tekinti. Megteremtjük azt a miliőt, amelyben az óvodába lépés első pillanatától a nevelés

Részletesebben

MARICA GRÓFNÕ - OPERETT a szolnoki Szigligeti Színház elõadása

MARICA GRÓFNÕ - OPERETT a szolnoki Szigligeti Színház elõadása OKTÓBER 2. (péntek) 18.00 óra Magyar nóta és operett est Belépõdíj: 1200 Ft, nyugdíjasoknak 1000 Ft Helyszín: Mûvelõdési Központ színházterme OKTÓBER 6. (kedd) 15.00 óra Emlékezés az aradi vértanúkra Közremûködnek:

Részletesebben

100 éve született Radnóti Miklós

100 éve született Radnóti Miklós 100 éve Miklós született Radnóti 100 éve született Radnóti Miklós április 15-én emlékeztünk könyvtárunkban Radnóti Miklós (1909-1944) születésének 100. évfordulójára a Radnóti-év keretén belül. A rendezvényen

Részletesebben

Családi Nap 3. tematikája

Családi Nap 3. tematikája Családi Nap 3. tematikája A Sárospataki Református Kollégium Tudományos Gyűjteményei Múzeuma nyertes TÁMOP 3.2.8. B.-12/1. es pályázatának megismerése után Pocsainé Dr. Eperjesi Eszter múzeumigazgató asszony

Részletesebben

XI. ORSZÁGOS TEXTILES KONFERENCIA BÉKÉSCSABA 2008. MÁRCIUS 7-9.

XI. ORSZÁGOS TEXTILES KONFERENCIA BÉKÉSCSABA 2008. MÁRCIUS 7-9. XI. ORSZÁGOS TEXTILES KONFERENCIA BÉKÉSCSABA 2008. MÁRCIUS 7-9. A KONFERENCIA ÉS A PÁLYÁZATOK MEGHIRDETÔI: Békés Megyei Népmûvészeti Egyesület Hagyományok Háza Népmûvészeti Egyesületek Szövetsége A konferencia

Részletesebben

Februári Hírlevél 2009.

Februári Hírlevél 2009. Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár 2700 Cegléd, Kossuth tér 5/a. I. évfolyam, 1. szám A hírlevél Februári Hírlevél 2009. A tartalomból: Petőfi Sándor: A puszta, télen 1 Petőfi Sándor: A puszta, télen

Részletesebben

A GYERMEKKÖNYVTÁR és a JÁTSZÓSZOBA PROGRAMAJÁNLATA. 2012-2013-as tanév

A GYERMEKKÖNYVTÁR és a JÁTSZÓSZOBA PROGRAMAJÁNLATA. 2012-2013-as tanév A GYERMEKKÖNYVTÁR és a JÁTSZÓSZOBA PROGRAMAJÁNLATA 2012-2013-as tanév Könyvtárosok: Tóthné Wittmann Borbála gyermekkönyvtáros Szabóné Faragó Szilvia gyermekkönyvtáros Elérhetőségek: Tel.: 343-070/17-es

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából Tájékoztató az Alapítvány elmúlt éves munkájáról 2012. novemberében a 13. születésnap alkalmából

Részletesebben

Lajosmizse Város 2015. évi kulturális rendezvénynaptár

Lajosmizse Város 2015. évi kulturális rendezvénynaptár Lajosmizse Város 2015. évi kulturális rendezvénynaptár Rendezvény megnevezése Időpontja Helyszíne Szervezője 2015.01.109:00-13:00 Harsányi Zsuzsa grafikus kiállítása 2015.01.16-02.23 Háza és Magyar Kultúra

Részletesebben

MOBILITÁS HÉT és AUTÓMENTES NAP. 2015. május 13-15. PAKS

MOBILITÁS HÉT és AUTÓMENTES NAP. 2015. május 13-15. PAKS MOBILITÁS HÉT és AUTÓMENTES NAP 2015. május 13-15. PAKS A Mobilitás hét és Autómentes nap című városi programsorozattal a környezettudatos magatartásra, a környezetbarát közlekedési módokra fókuszálva,

Részletesebben

ADY ENDRE MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉVI MUNKATERVE. Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár 4090 Polgár, Barankovics tér 6.

ADY ENDRE MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉVI MUNKATERVE. Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár 4090 Polgár, Barankovics tér 6. 4090 Polgár, Barankovics tér 6. AZ ADY ENDRE MŰVELŐDÉSI KÖZPONT 2016. ÉVI MUNKATERVE Készítette: Radics Zoltánné intézményvezető Január Január 1. Újévköszöntő ünnepség. Szerencsejegy- és városbögre árusítás.

Részletesebben

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa MEGHÍVÓ

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa MEGHÍVÓ MEGHÍVÓ Vámosgálfalva Önkormányzata tisztelettel meghívja a Vámos Települések Szövetségének tag önkormányzatait és minden kedves érdeklődőt a 2010. június 4 6 án megrendezésre kerülő Vámos Települések

Részletesebben

Vasvár Dr. Bendefy László Városi Könyvtár

Vasvár Dr. Bendefy László Városi Könyvtár Időpont Rendezvény neve Rendezvény helyszíne Programszervező Elérhetősége 2008. január 5. A titok- Kamráktól a jégtrónusokig (India, Nepál, Tibet) vetített képes előadás 2008. január 5. Jeles napok- népszokások

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN

SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN Pályázati azonosító: 3508/01174 SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN Árny az árnyban. Versszínház Radnóti Miklós utolsó pillanatáról Időpont: 2014.11.10.

Részletesebben

Komárom-Esztergom Megyei Tehetséggondozó és Léleksegítő Alapítvány

Komárom-Esztergom Megyei Tehetséggondozó és Léleksegítő Alapítvány Komárom-Esztergom Megyei Tehetséggondozó és Léleksegítő Alapítvány "Ha úgy tűnik, nincs segítség, közelebb van, mint remélnéd." Unique 2010. május- június havi programajánlat 2800 Tatabánya, Kodály tér

Részletesebben

ÜNNEPI KÖNYVHÉT 1980 SZOLNOK MEGYE

ÜNNEPI KÖNYVHÉT 1980 SZOLNOK MEGYE ÜNNEPI KÖNYVHÉT 1980 SZOLNOK MEGYE MOZGÓ VILÁG Tisztelettel meghívjuk az ÜNNEPI KÖNYVHÉT rendezvényeire 1980. május 30 - június 6. AZ ÜNNEPI KÖNYVHÉT SZOLNOKI RENDEZVÉNYEI Könyvárusitás 9-18 óráig a Könyvtéren

Részletesebben

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2014-2015-ös tanévre

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2014-2015-ös tanévre Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2014-2015-ös tanévre Készítette: apigyö képviselő-testülete és Oláhné Horváth Ildikó apigyö patronálója Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat

Részletesebben

Előadó: Előkészítette: Véleményezte:

Előadó: Előkészítette: Véleményezte: Előterjesztés Tiszalök Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. január 29-én tartandó ülésére, a 11. számú Tájékoztató a 2015. éi városi rendezvénytervről tárgyú napirendi pontjához Előadó: Tölgyesi

Részletesebben

HEGYESHALOM NAGYKÖZSÉG R E N D E Z V É N Y N A P T Á R 2012. Időpont idő Helyszín Megnevezés Közreműködik Koordinálja. Téltemetés és Kiszebáb égetés

HEGYESHALOM NAGYKÖZSÉG R E N D E Z V É N Y N A P T Á R 2012. Időpont idő Helyszín Megnevezés Közreműködik Koordinálja. Téltemetés és Kiszebáb égetés HEGYESHALOM NAGYKÖZSÉG R E N D E Z V É N Y N A P T Á R 2012. Időpont idő Helyszín Megnevezés Közreműködik Koordinálja Február 17. 15.00 Nagyiskola Kisiskola Petőfi S. utca Téltemetés és Kiszebáb égetés

Részletesebben

VÁROSI RENDEZVÉNYTERVRE 2016.

VÁROSI RENDEZVÉNYTERVRE 2016. 1. sz. melléklet JAVASLAT A VÁROSI RENDEZVÉNYTERVRE 2016. Készítette: Radics Zoltánné intézményvezető I. Nemzeti, állami és önkormányzati ünnepségek Nemzeti Ünnep: 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc

Részletesebben

SOMORJAI TAGÓVODA MUNKATERVE. Az intézmény neve: Jánossomorjai Aranykapu Óvoda Somorjai Tagóvoda Intézmény címe: 9242 Jánossomorja, Kossuth u. 12.

SOMORJAI TAGÓVODA MUNKATERVE. Az intézmény neve: Jánossomorjai Aranykapu Óvoda Somorjai Tagóvoda Intézmény címe: 9242 Jánossomorja, Kossuth u. 12. SOMORJAI TAGÓVODA MUNKATERVE Az intézmény neve: Jánossomorjai Aranykapu Óvoda Intézmény címe: 9242 Jánossomorja, Kossuth u. 12. A feladatok ellátásában közreműködők: Csoport neve, összetétele életkor szerint

Részletesebben

Múzeumok İszi Fesztiválja a Karacs Ferenc Múzeumban. 2009. október 1.- 2009. november 15.

Múzeumok İszi Fesztiválja a Karacs Ferenc Múzeumban. 2009. október 1.- 2009. november 15. Múzeumok İszi Fesztiválja a Karacs Ferenc Múzeumban 2009. október 1.- 2009. november 15. Programjaink: Október 1. (csütörtök) 17 óra Múzeumok İszi Fesztiváljának megnyitója és a Zene világnapja alkalmából

Részletesebben