21. szám április hírmondó

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "21. szám 2015. április hírmondó"

Átírás

1 21. szám április hírmondó Kövessen minket a facebookon is!

2 Ügyvezetői köszöntő Tisztelt Partnerünk! Ismét eltelt egy év. Mintha csak tegnap lett volna, hogy cégünk a GoodWill Consulting Kft. 10. évfordulóját ünnepelte, mely alkalmával a régmúltat, és a sikereinkhez vezető utat idéztük. Ismét megannyi élménnyel gazdagodtunk, mely számos rendezvényt, külső megjelenést és kiemelt fontosságú új üzleti kapcsolatot eredményezett a cég életében. Büszkén elmondhatom, hogy az évről évre megugró sikereink és eredményeink a kitartó munkában, innovatív ötletekben, valamint az érkező lehetőségek maximális kihasználásában rejlik. Munkánk során mindig arra törekszünk, hogy a fogyasztói igényeket maximálisan, hatékonyan kielégítsük, mely üzleti alapelveinket is tükrözik. Jelen lapszámunkban beszámolunk azokról a rendezvényekről, amelyeken képviseltettük magunkat. Idén harmadik alkalommal vettünk részt a Construma Nemzetközi Építészeti Szakkiállításon, ahol két standon is találkozhattak velünk az érdeklődők. Számos saját szervezésű fórumunk is volt, melyek nagy számban vonzották az érdeklődőket. Büszkén mesélhetem el, hogy ötödik alkalommal került megrendezésre a GoodWine Üzleti Borklub április 23.-án csütörtökön.ismét nagy érdeklődés övezte a klubeset, hiszen a számos nagynevű magyar vállalkozó mellet sok érdeklődő is ellátogatott az Almárium Bisztróba. Tartalom: Ügyvezetői köszöntő Pályázati hírek Pályázati hírek Beszámoló tanulmányútról Goodwine Gratulálunk Bemutatkozik partnerünk 1. oldal 2. oldal 3-4. oldal 5-6. oldal 7. oldal 8. oldal 9. oldal Az esemény témája: Hogyan lesz egy termékből márka? Barndépítés másként. Azokról, akiknek már sikerült. Áprilisi számunkban a Magyar Pékszövetség is bemutatkozik. A Szövetség 1990-ben alakult, 46 alapítót taggal. A Szövetségbe egyesültek a Kis- közép- és nagyvállalkozások azzal a céllal, hogy a magyar sütőiparnak egységes érdekképviselete legyen. Ezen kívül összefoglaljuk azokat a pályázati lehetőségeket, melyek a következő néhány hónapban a mezőgazdasági szektor számára, illetve a fiatal gazdálkodók számára elérhetőek lesznek. Kellemes olvasást kívánok! Harsányi Gábor ügyvezető igazgató, tulajdonos GoodWill Consulting Kft. GoodWill Consulting Kft Budapest, Timur utca 74. Tel.: 06/ , Fax: 06/ Web:

3 Pályázati hírek 2 népszerű mezőgazdasági pályázat is benyújtható lesz május 18-tól. Az idei évben a mezőgazdaság is kiemelt szerepet élvez a as pályázati időszakban. Május hónapban 2 mezőgazdasági pályázat is benyújtható lesz. Érdemes figyelni a kiírásokat, hiszen jelentős támogatást igényelhetnek a gazdálkodók, nagyobb és kisebb értékű beruházások megvalósításához. 1. EMVA KERTÉSZETI GÉPEK BESZERZÉSE Pályázók köre: Azon mezőgazdasági termelők, akik a gazdasági tevékenységüket meghatározott TEÁOR szerint végzik. Támogatható tevékenységek köre: - erőgépek; - vető és ültetőgépek; - öntöző gépek; - anyagmozgató gépek; - betakarítógépek, adapterek; - talajművelő- és földmunkagépek. Támogatás mértéke: 35 % Támogatás összege: Kis értékű beruházás esetén: maximum 5 millió Ft. Nagy értékű beruházás esetén: maximum 50 millió Ft 2. INDULÓ, FIATAL GAZDÁLKODÓKat segítő pályázati TÁMOGATÁS Az előző évekhez hasonlóan, idén újra támogatást igényelhet az a fiatal pályakezdő, aki a támogatási kérelem benyújtásakor elmúlt 18 éves, de a 40. életévét még nem töltötte be, illetve a támogatási kérelem benyújtásakor rendelkezik mezőgazdasági termeléssel összefüggő szakképesítések legalább egyikével, vagy mezőgazdasági termeléssel összefüggő felsőfokú képzések egyikével. A pályázat kiemelt célja, hogy a fiatal mezőgazdasági termelők számára előmozdítsa a gazdaságalapítást és a birtokstruktúra átalakítását, valamint, hogy ez által javítsa a mezőgazdasági munkaerő korstruktúráját, növelve a vidék népességmegtartó képességét valamint a mezőgazdasági tevékenység hosszú távú fenntartását.

4 Rendezvények április 1. Portfolio Járműipar 2015 konferencia Innováció, Kutatás és fejlesztés; többek között ezek is felmerültek a Portfolio konferenciáján, melyen cégünk ügyvezető helyettese, Karvaly Zita is előadást tartott. A hazai gépjárműgyártás versenyképességének megőrzése érdekében szükség lehet a pályázati lehetőségekre, derült ki előadásából. Megvitatták a konferencián, hogyan alakulhat az autóipar jövője Magyarországon, és milyen munkaerő- piaci kihívásokkal kell szembenézni. Az egész napos konferencián informálódhattak a résztvevők a járműipari beszállítók és partnerek kiválasztásának trendjeiről és szempontjairól április 2. Szeged Pályázati felkészítő fórum A Goodwill Consulting Kft. évek óta törekszik arra, hogy az informátor szerepét töltse be a pályáztatás területén. Ennek az elvnek mentén az országban több helyen is szervezünk Pályázati felkészítő fórumokat, melyek keretén belül a résztvevők értesülhetnek a friss pályázati hírekről, és útmutatást kaphatnak a pályázás folyamatával kapcsolatban. Szegeden megrendezett fórumunkon a helyi média is képviseltette magát és cikket készítettek előadásunk alapján, ezzel tájékoztatva a vállalkozókat a várható lehetőségekről. Az interaktív beszélgetés során a vendégek is bekapcsolódhattak az előadás menetébe, feltehették kérdéseiket továbbá megoszthatták tapasztalataikat a korábbi pályázataikkal kapcsolatban. Az online elérhető cikket az alábbi linken tekinthetik meg: április 8. és 9. Győr és Balassagyarmat Pályázati felkészítő fórum Előző számunkban jeleztük, hogy a pályázatokra való országos felkészítés folytatódik. Cégünk továbbra is jelentős hangsúlyt fektet arra, hogy a KKV szektorban tevékenykedők számára információt nyújtson az elkövetkezendő pályázati ciklusban várható fejlesztési lehetőségekről április 8-án Győrben tartottuk meg következő fórumunkat, melynek keretén belül pályázati és energetikai tanácsadást nyújtottunk a résztvevőknek április 9-én Balassagyarmaton folytattuk informáló körutazásunkat, eljuttatva a híreket a térség vállalkozóihoz. Nagy örömünkre szolgált, hogy széles körű érdeklődést tapasztalhattunk a pályázatok és energetikai korszerűsítés tekintetében.

5 Rendezvények április Construma Nemzetközi Építőipari Szakkiállítás A Goodwill Cégcsoport képviseltette magát a és között megrendezett Construma Nemzetközi Építőipari szakkiállításon. Cégcsoportunkat két standon látogathatták meg az érdeklődők a D pavilonban a HUNGAROTHERM / RENEO területén. Hasznos, aktuális információkkal álltunk a résztvevő magánszemélyek és vállalkozók rendelkezésére. Ingyenes pályázati és energetikai konzultációk keretén belül felvilágosítást adtunk az elkövetkezendő pályázati időszakról az Öko City Kiállításon a GoodWill Cégcsoport standjánál. Aerocompact standunkat a 301/A helyen találhatták meg a vendégek, ahol megismerkedhettek a napelemes rendszerek működésével, telepítésével, valamint az osztrák Aerocompact cég különleges napelemes tartószerkezetével, mellyel lapostetőre is tervezhető napelemes rendszer. A szakkiállítás keretén belül április 17-én pénteken megrendeztük a SMART CITY konferenciát. Az eseményen megszólaló előadók információt adtak a település vezetők számára a Nemzeti Épületenergetikai Stratégia (NÉeS) legfontosabb tudnivalóiról. A konferencia elérte a célját, hiszen magas látogató számmal büszkélkedhetünk, így sokakkal tudtuk megismertetni, hogy milyen kötelezettségeket és lehetőségeket nyújt a NÉeS a települések számára az energia hatékonyság növelés területén. Itt kerülnek ismertetésre a következő években elérhető pályázati fejlesztési lehetőségek és az ezzel összefüggő gyakorlati ismeretek április 16. Szolnok Gazdasági Fórum április 16-án, a Logisztika Napján sokan látogattak el a Szolnok Megyeháza Dísztermébe, ahol a BI-KA Logisztika Kft. 7. konferenciája ismét neves előadókat és sokszínű témákat sorakoztatott fel. A konferencia második részét Torma Erzsébet, cégünk vezető pályázatírója és tanácsadója kezdte meg. előadásában kitért rá mi várható 2020-ig az uniós fejlesztési források felhasználhatóságával kapcsolatosan, ezen belül mely területek, milyen mértékben és feltételekkel lesznek támogathatóak. A pályázat sikeressége érdekében hangsúlyozta előadónk a megfelelő, alapos felkészültség elengedhetetlenségét csakúgy, mint a rendezett munkaügyi kapcsolatokat, hitelképességet, köztartozás-mentességet április 16. Piac és Profit EU-pályázatok konferencia Mire pályázhatunk 2015-ben, mikor és milyen pályázati kiírásokra számíthatunk idén? Hogyan készüljünk a pályázati ciklusra? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphattak a Piac és Profit április 16-án megrendezésre kerülő - EU-pályázatok című konferenciáján résztvevők. A konferencián több munkatársunk is előadást tartott az Operatív Programok preferált céljairól a as támogatási időszakban. Ezen kívül szó volt a GINOP, a TOP, a VEKOP, az IKOP, a KEHOP és az EFOP idén induló, s a vállalkozásokat is érintő új, induló pályázatairól.

6 Beszámoló tanulmányútról Smart City csoportunk munkatársai a Magyar Passzívház Szövetség által szervezett bécsi tanulmányúton jártak BESZÁMOLÓ március 19-én a Magyar Passzívház Szövetség szervezésében és meghívására részt vettünk egy egynapos szakmai úton, melynek az volt a célja, hogy megismerjünk pár energiafelhasználást csökkentő és hatékonyságot növelő építészeti és műszaki megoldást. Az út során a szakmai előadások mellett, számos megvalósult projektet is meglátogattunk, helyi szakemberek segítségével. Ezek a TU Wien, a Raiffeisen Wien 2, a Seestadt Aspern és a LISI Haus voltak. A nap folyamán az előadások és látogatások többször váltották egymást, így az érdeklődést egész nap fenntartották. Az előadásokon megismerkedhettünk a meglátogatott épületek jellemzőin kívül, Bécs városfejlesztési stratégiájával is, a SmartCity 2050 tervvel, melyet a város növekedő népességének tükrében alakítanak ki. Ez magában foglalja a hagyományos villamosenergia termelési módszerek átalakítását és az elosztott termelés és tárolás városszintű lehetőségeinek kiaknázását. Megismerkedtünk továbbá az osztrák épületenergetikai minősítési rendszerekkel, valamint olyan interneten elérhető tartalmakkal, ahol elérhetők a leginnovatívabb osztrák épületek részletes műszaki leírásai is. Az út egyik legtanulságosabb állomása, a TU Wien (Bécsi Műszaki Egyetem) felújított épületének megtekintése és az ott hallott előadás volt. Az egyetem épületét 2012 és 2014 között újították fel, melynek eredményeképpen energiafelhasználása az eredeti 7%-ára (93%-al) csökkent, valamint energiaszükségletét teljes mértékben képes fedezni a rajta elhelyezett napelemek és az épület hőhasznosító berendezései segítségével. Ez úgy vált elérhetővé, hogy az épület minden energiatermelésre használható felületét napelemekkel borították be, amiben toronyépület lévén különleges jelentőséget kaptak a homlokzatra szerelt napelemek. A homlokzatokra 230 kwp, a tetőre 98 kwp napemelemet szereltek. A homlokzat egy részén fényáteresztő napelemet is használtak, hogy a lépcsőház fényigényét természetes fénnyel biztosítsák. Balra: a DK-i napelemes homlokzat Jobbra: a lépcsőház külső burkolataként használt fényáteresztő napelemek belülről

7 Beszámoló tanulmányútról Az egyetemi épület felújításakor az összes szóba jöhető megoldást megvizsgálták, melyek közül a helyszínre legalkalmasabbakat valósították meg, így számos különleges és energiatakarékos megoldás kapott helyet. A világítást alacsony fogyasztású jelenlét érzékkelőkkel szabályozzák és LED lámpákkal biztosítják. Irodaépület lévén az épület alsó részén komoly szerverszoba foglal helyet, melynek hulladékhőjét az épület fűtésére használják. Az új lift energia visszatápláló üzemmódra is képes hasonlóan ahhoz, ahogyan a fékező üzemmódban az elektromos autók is visszatáplálnak energiát az akkumulátoraikba A Raiffeisen Wien 2 irodaház a Duna csatorna partján épült. Különlegessége, hogy rendkívül gyorsan épült fel és néha még télen is hűtési igény jelentkezik benne. Ez az épület egy rendkívül magas minősítéssel rendelkező passzív irodaház, mely a Dunát is használja hőforrásként, illetve hideg energia forrásként. Mind ebben, mind a TU épületében megtalálható egy épületfelügyeleti rendszer, mely lehetségessé teszi az épület optimális működését. A Seestadt Aspern egy Bécs külvárosában épülő teljesen új, autómentes élethez tervezett városrész, melyben energiatakarékos lakásokat építenek (25 cm-es hőszigeteléssel) közintézményekkel és természetesen jó tömegközlekedési lehetőséggel. A városrészt 2012-ben kezdték építeni és 3 ütemben 2030-ra tervezik befejezni. Az épületek már elkészült részeibe a beköltözés folyamatos. A Seestadt Aspern lakásain alkalmazott 25 cm vastag hőszigetelés A LISI Haus a Solar Decathlon 2013 verseny győztes háza, ahol könnyűszerkezetes, energiahatékony és elsősorban napenergiával működő házak versenyeznek egymással a világ minden tájáról. (A verseny 2012-es európai verzióján nem mellesleg magyar ház is indult, az Odoo ház, mely az akkori 18 házat tartalmazó mezőnyben összesítésben a 6. helyezést érte el.) A házat a TU Wien diákjai tervezték és építették innovatív megoldásokat alkalmazva, mind építészeti mind gépészeti szempontból. A ház belső terének teljes keresztmetszetében nyitható tolóajtók segítségével a belső tér kibővíthető a teraszokkal, így az élettér közel duplájára növelhető. A teraszon automatikusan is működtethető vízszintes árnyékoló rendszer működik, mely csökkenti a ház nyári hőterhelését. A tetőt borító napelemek segítségével a ház több energiát termel, mint elfogyaszt. Baranyák Zoltán vezető energetikai szakmérnök, Pálfi Szabolcs okleveles energetikai mérnök.

8 Goodwine GoodWine, ahol az üzlet és a szórakozás találkozik Ötödik alkalommal került megrendezésre a Good- Wine Üzleti Borklub április 23-án csütörtökön. Ismét nagy érdeklődés övezte a klubestet, hiszen a számos nagynevű magyar vállalkozó és sok érdeklődő is ellátogatott az Almárium Bisztróba. Az esemény témája: Hogyan lesz egy termékből márka? Brandépítés másként. Azoktól, akiknek már sikerült. A Borklub ötlete abból az elgondolásból fakadt, hogy ritkán van olyan alkalom, amikor üzletemberek kötetlen hangulatban beszélgethetnek szakmai témákról. A legutóbbi eseményen pedig egy olyan témakört járhattunk körül, amely biztatást jelent a többi vállalkozó számára, mert a siker bárki számára elérhető. Cserpes Istvántól meghallgathattuk, hogyan lett egy kis családi vállakozásból, a Cserpes Sajtműhely Kft., mely mára ismert márkává vált és stabil pénzügyi, kiváló humán erőforrás háttérrel és modern eszközparkkal rendelkezik. István azóta több díjat kapott, illetve cége büszkén viselheti a Magyar Brands elismerését: a superbrands védjegyét. Előadóink között üdvözölhettük Krudi Gábort, a Bubbee Hungary Kft. cégvezetőjét, aki 2014 novemberében indította be az egyedi üdítőital gyártását, és terméke mára országos ismeretségnek örvend. Megosztotta velünk tapasztalatait egy teljesen új termék bevezetésével kapcsolatban és előrevetítette céljait, miszerint a multinacionális áruházláncokban is szerepeltetni kívánja a Bubbee-t. Az este színvonalát emelte gondolataival Kőszegi András márka szakértő, a Brandtrend márkainspirátora és márkakommunikációs tanácsadója. András a sikeres márkaépítő, felsőoktatási intézmények vendégelőadója, illetve a Magyar Marketing Szövetség korábbi elnökségi tagja hasznos és gyakorlatias információkkal szolgált a résztvevőknek. A GoodWine Üzleti Borklub egyik fő attrakciója a borkóstolás, melyhez Stumpf Miklós a Gróf Dégenfeld Szőlőbirtok igazgatója hozta az ízletes nedűket. A vendégek Tokaji Furmint, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni, Tokaji Fordítás és Tokaji Aszú 3 puttonyos borkülönlegességeket fogyaszthattak a vacsora és a kellemes beszélgetés mellé. Nagy örömünkre szolgált, hogy ismét színvonalas és aktuális beszélgetés kerekedett a vendégelőadók és állandó moderátorunk R. Kárpáti Péter színművész segítségével. A közös beszélgetést, eszmecserét minden alkalommal borkóstolóval kísérjük, így köszönet a Gróf Degenfeld Pincészetnek, hogy boraikkal tovább emelték az est fényét. Szeretettel várjuk a következő boresetünkre, melynek részleteiről a oldalon tájékozódhat.

9 Gratulálunk! Energetikai pályázati nyerteseink Pályázati forrásból valósult meg napelemes beruházás az N és N Sváb pékség, valamint a Vár vendéglő épületein, melyhez a nyertes pályázatot mindkét esetben a GoodWill Consulting Kft. tapasztalt tanácsadói készítették el. Az N és N Sváb pékség nyertes projektjének bemutatása: A cég 8 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a KMOP kódjelű, Megújuló energiahordozó-felhasználás növelése (Közép-Magyarország) című pályázati kiíráson. A projekt keretében az alábbi beruházás valósult meg a cég pilisjászfalui telephelyén: Összesen 136 darab polikristályos napelem modulból álló rendszer került kiépítésre, melynek csúcsteljesítménye 34 kwp. A megvalósult projektnek köszönhetően az üvegházhatású gázok kibocsátása éves szinten várhatóan 32,2 tonnával fog csökkenni. A Vár vendéglő-94 Bt. nyertes projektjének ismertetése: A vállalkozás forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a KEOP /A kódjelű, Helyi hő, és villamosenergia-igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal című pályázati kiíráson. A projekt keretében az alábbi beruházás valósult meg a Sárospatakon található az étteremként és panzióként is funkcionáló épületegyüttesen: Összesen 92 darab napelem modulból álló rendszer került kiépítésre, melynek csúcsteljesítménye 25,30 kwp. A megvalósult projektnek köszönhetően az üvegházhatású gázok kibocsátása éves szinten várhatóan 25,8 tonnával fog csökkenni.

10 Bemutatkozik partnerünk Magyar Pékszövetség bemutatása A Magyar Pékszövetség jogelődje a Magyar Pékek Ipartestülete 1990-ben alakult, 46 alapító taggal (kis és közepes vállalkozás). Az átalakulás 2003-ban történt Magyar Pékszövetséggé. Jelenleg a szövetségnek 375 tagja van, a sütőipari vállalkozások kapacitásának 65 %-át jelenti. A Szövetségbe egyesültek a Kis- közép- és nagyvállalkozások azzal a céllal, hogy a magyar sütőiparnak egységes érdekképviselete legyen. A Magyar Pékszövetség 19 tagú társadalmi elnökséggel működik, a területi munkáját 9 régióban szervezi, végzi. A sütőszakmának egy újságfa van: A Pékmester című havi magazin jellegű újság. A Magyar Pékszövetség jelenleg 24 szolgáltatás szervezésével segíti tagjait. és a szolgáltatások folyamatos bővítésén szorgoskodik. A Szövetség oktatással, továbbképzéssel, versenyek, és termék technológiai bemutatók szervezésével segíti tagjait, illetve a szakemberek fejlődését. Részt vesz a nemzetközi versenyekben, bemutatókon (Magyar Pékválogatott révén). A Magyar Pékszövetség működésében megfogalmazott prioritások: - Érdekvédelmi munka erősítése - Szolgáltatások szélesítése, fejlesztése - A vállalkozások versenyképességének javítása - A vállalkozások működési feltételeinek javítása - Saját üzletek számának növelése Egészséges táplálkozást elősegítő termékek fejlesztése, marketing munka javítása, termékszerkezet javítása - Szervezettség növelése A Magyar Pékszövetség aktív szervezője, résztvevője a regionális rendezvényeknek: - Országos Péknapok (Komárom) - Kenyérünnepek (Budapest, Orosháza, Győr, Kecskemét, Hajdúböszörmény, Szolnok, Nagybajom) - Kenyér világnapja rendezvényei (Budapest, több vidéki helyszín) A Magyar Pékszövetség kapcsolat rendszere: Belföldi kapcsolatok: - Földművelésügyi Minisztérium - Élelmiszer-feldolgozó Országos Szövetsége - Sütőipari Egyesülés - Magyar Gyáriparosok Országos Szövetsége - Ipartestületek Országos Szövetsége - Magyar Nemzeti Agrárkamara Nemzetközi Kapcsolatok: - Európai Pékszövetség (CEPB) - Pékek és Cukrászok Világ Szövetsége (UIBC)

19. szám 2015. február hírmondó

19. szám 2015. február hírmondó 19. szám 2015. február hírmondó Kövessen minket a facebookon is! Ügyvezetői köszöntő Kedves Partnerünk! Tartalom: Beköszöntött a tavasz, mely megfényesíti cégünk fennállásának közelgő 11. születésnapját.

Részletesebben

11. szám 2014. május. hírmondó. Kövessen minket a facebookon is!

11. szám 2014. május. hírmondó. Kövessen minket a facebookon is! 11. szám 2014. május hírmondó Kövessen minket a facebookon is! Kedves Partnerünk! Cégvezetőként nap, mint nap tapasztalom milyen fontos az üzleti életben a diverzifikáció. Kollégáimmal rengeteget dolgozunk

Részletesebben

5. szám 2013. november. hírmondó. Kövessen minket a facebookon is!

5. szám 2013. november. hírmondó. Kövessen minket a facebookon is! 5. szám 2013. november hírmondó Kövessen minket a facebookon is! Ügyvezetői köszöntő Tisztelt Ügyfelünk! A Goodwill Hírmondó novemberi számában a nonprofit szervezetekre kívánunk fókuszálni. A civil szervezetek

Részletesebben

GoodWill Consulting Kft. 1162 Budapest, Timur utca 74. Tel.: 06/1-321-1173, Fax: 06/1-413-1461 E-mail: info@gwconsulting.hu Web: www.gwconsulting.

GoodWill Consulting Kft. 1162 Budapest, Timur utca 74. Tel.: 06/1-321-1173, Fax: 06/1-413-1461 E-mail: info@gwconsulting.hu Web: www.gwconsulting. Ügyvezetői köszöntő Kedves Partnerünk! Több olyan pillanat is volt már életem során, amikor büszke voltam vállalatom működésére, munkavállalóink hozzáállására, kitartására, és a közösen elért eredményeinkre,

Részletesebben

9. szám 2014. március. hírmondó. Kiengedjük a szellemet a palackból! Kövessen minket a facebookon is! Kövessen minket a facebookon is!

9. szám 2014. március. hírmondó. Kiengedjük a szellemet a palackból! Kövessen minket a facebookon is! Kövessen minket a facebookon is! 9. szám 2014. március hírmondó Kiengedjük a szellemet a palackból! Kövessen minket a facebookon is! Kövessen minket a facebookon is! Kedves Partnerünk! Tartalom: Ügyvezetői köszöntő 1. oldal Talán Ön is

Részletesebben

HITELESFORRÁS. 2.évfolyam / 4. szám PÁLYÁZATI MAGAZIN. HITELES FORRÁS www.palyazatisajtokozlemenyek.hu. Nők a tudomány és gazdaság világából

HITELESFORRÁS. 2.évfolyam / 4. szám PÁLYÁZATI MAGAZIN. HITELES FORRÁS www.palyazatisajtokozlemenyek.hu. Nők a tudomány és gazdaság világából PÁLYÁZATI MAGAZIN 2.évfolyam / 4. szám 1 HITELESFORRÁS Eva M Szabo Photography Nők a tudomány és gazdaság világából Adósságátvállalás Győrben Varga Mihály: A magyar gazdaság erősödik Széchenyi Kártya Program

Részletesebben

8. szám 2014. február hírmondó

8. szám 2014. február hírmondó 8. szám 2014. február hírmondó Kövessen minket a facebookon is! Ügyvezetői köszöntő Tisztelt Partnerünk! Cégünk mindig is törekedett rá, hogy a kezdeti fiatalos lendületet szem előtt tartva egy olyan csapatot

Részletesebben

Angol magyar üzleti fórum Szegeden Csongrád Megye Gazdaságáért Díj 10 éves a Magyar Kézműves Remek cím Küldöttgyűlés előtt tagozati ülések

Angol magyar üzleti fórum Szegeden Csongrád Megye Gazdaságáért Díj 10 éves a Magyar Kézműves Remek cím Küldöttgyűlés előtt tagozati ülések XVII. évfolyam 3. szám 2011 április Angol magyar üzleti fórum Szegeden Csongrád Megye Gazdaságáért Díj 10 éves a Magyar Kézműves Remek cím Küldöttgyűlés előtt tagozati ülések Angol üzletemberek jártak

Részletesebben

heves megyei a média eger Nonprofit kft. ingyenes kiadványa 2011. április 2. évfolyam 4. szám

heves megyei a média eger Nonprofit kft. ingyenes kiadványa 2011. április 2. évfolyam 4. szám heves megyei PÉNZVILÁG a média eger Nonprofit kft. ingyenes kiadványa 2011. április 2. évfolyam 4. szám Régi-új elnök Ismét Bodnár Pál lett a Vállalkozók Országos Szövetségének Heves Megyei Szervezetének

Részletesebben

ENERGIA HÍRLEVÉL. Az ENEREA Észak-Alföldi Regionális Energia Ügynökség Nonprofit Kft. havi kiadványa. Bemutatkozik az Energia Ügynökség

ENERGIA HÍRLEVÉL. Az ENEREA Észak-Alföldi Regionális Energia Ügynökség Nonprofit Kft. havi kiadványa. Bemutatkozik az Energia Ügynökség ENERGIA HÍRLEVÉL Az ENEREA Észak-Alföldi Regionális Energia Ügynökség Nonprofit Kft. havi kiadványa I. évf. 1. szám, 2009. november Bemutatkozik az Energia Ügynökség Az Észak-alföldi régió adottságai kiválóak

Részletesebben

Szécsi Gabriellával. 8 AIPA Kft. Vezérfonalakból szőtt színes vászon. Jó alapokra lehet építkezni

Szécsi Gabriellával. 8 AIPA Kft. Vezérfonalakból szőtt színes vászon. Jó alapokra lehet építkezni 2 HITELES FORRÁS Pályázati Magazin www.hitelesforras.hu HIRDETÉSFELVÉTEL Fax: +36.707.017.689 E-mail: iroda@palyazatisajtokozlemenyek.hu FELELŐS KIADÓ Bannerpark Kft., Cím: 6000 Kecskemét, Katona József

Részletesebben

DDRIÜ HÍRLEVÉL. 2013. január VI. évfolyam 1. szám

DDRIÜ HÍRLEVÉL. 2013. január VI. évfolyam 1. szám DDRIÜ HÍRLEVÉL 2013. január VI. évfolyam 1. szám DDRIÜ havi hírlevél Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Tisztelt Partnerünk és Olvasónk! Ön a Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség elektronikus

Részletesebben

Lépések... (Részletek a 8. oldalon) Nagy sikere volt a KÖVET Vállalkozás 2020 című konferenciájának,

Lépések... (Részletek a 8. oldalon) Nagy sikere volt a KÖVET Vállalkozás 2020 című konferenciájának, Lépések... 17. évf. 4. szám (54) 2012. tél Tartalom A környezettudatos és társadalmilag felelős vállalatvezető szaklapja A fenntartható fogyasztás vállalati dimenziói Emberi tényező: Gyenes András, Unilever

Részletesebben

ENERGIA HÍRLEVÉL. II. évf. 5. szám, 2010. május. I. Észak-Alföldi Önkormányzati Energia Nap konferencia és kiállítás

ENERGIA HÍRLEVÉL. II. évf. 5. szám, 2010. május. I. Észak-Alföldi Önkormányzati Energia Nap konferencia és kiállítás ENERGIA HÍRLEVÉL Az ENEREA Észak-Alföldi Regionális Energia Ügynökség Nonprofit Kft. havi kiadványa II. évf. 5. szám, 2010. május I. Észak-Alföldi Önkormányzati Energia Nap konferencia és kiállítás Az

Részletesebben

DDC támogatás az iszapkatasztrófa

DDC támogatás az iszapkatasztrófa XXXVIII. évfolyam 5. szám 2010. szeptember-október Cementvilág M a g y a r c e m e n t i p a r i s z ö v e t s é g H u n g a r i a n c e m e n t a s s o c i a t i o n t a r t a l o m j e g y z é k DDC

Részletesebben

Elnökségi ülés - Pusztavám. Elnökségi ülés - Csákvár-Fornapuszta. 2011. január - III. évf. 1. szám

Elnökségi ülés - Pusztavám. Elnökségi ülés - Csákvár-Fornapuszta. 2011. január - III. évf. 1. szám 2011. január - III. évf. 1. szám Elnökségi ülés - Csákvár-Fornapuszta Elnökségi ülést tartott a Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösség 2011. január 14-én, a Pro Vértes Közalapítvány csákvári Dohányosházában.

Részletesebben

SZÖVEGES KIEGÉSZÍTÉS A 2014. ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓHOZ 2015. ÉVI TERVEK

SZÖVEGES KIEGÉSZÍTÉS A 2014. ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓHOZ 2015. ÉVI TERVEK SZÖVEGES KIEGÉSZÍTÉS A 2014. ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓHOZ 2015. ÉVI TERVEK BUDAPEST, 2015. MÁJUS 06. KIEGÉSZÍTÉS 2014. év 1 A civil törvény 2012. január 1-től érvénybe lépve módosította Társaságunk

Részletesebben

Felelősség és fejlesztések. HMVTA: Egy szívverés egy forint. Kiépült a szennyvízhálózat a Tarna-menti településeken.

Felelősség és fejlesztések. HMVTA: Egy szívverés egy forint. Kiépült a szennyvízhálózat a Tarna-menti településeken. heves megyei pénzvilág a MÉDIA EGER NONPROFIT KFT. INGYENES KIADVÁNYa 2014. október 5. évfolyam 10. szám Felelősség és fejlesztések HMVTA: Egy szívverés egy forint Kiépült a szennyvízhálózat a Tarna-menti

Részletesebben

MAGYAR ITAL- ÉS ÁRUAUTOMATA SZÖVETSÉG VENDING KONFERENCIA 2012 MÁJUS 24. BUDAPEST. HOTEL STADION. A HOLNAP MINT LEHETÕSÉG

MAGYAR ITAL- ÉS ÁRUAUTOMATA SZÖVETSÉG VENDING KONFERENCIA 2012 MÁJUS 24. BUDAPEST. HOTEL STADION. A HOLNAP MINT LEHETÕSÉG MAGYAR ITAL- ÉS ÁRUAUTOMATA SZÖVETSÉG VENDING KONFERENCIA 2012 MÁJUS 24. BUDAPEST. HOTEL STADION. A HOLNAP MINT LEHETÕSÉG 2 [ÁPRILIs] TARTALOM BEVEZETõ hírek 2012/2 [ÁPRILIs] 3 TARTALOM: Beveztõ 2. oldal

Részletesebben

2006. júniusi hírek. Többször ki kellett egészíteni (HEFOP) E-piacteret épít az unió vállalkozóknak

2006. júniusi hírek. Többször ki kellett egészíteni (HEFOP) E-piacteret épít az unió vállalkozóknak Többször ki kellett egészíteni (HEFOP) E-piacteret épít az unió vállalkozóknak 2006. júniusi hírek Pályázat a magyar találmányok külföldi bejelentésének támogatására Jól igényeltük az uniós pénzeket A

Részletesebben

2013. augusztus szeptember. Ingyenes vállalkozói tanácsadás a VOSZ-nál A Munkáért projekt keretében

2013. augusztus szeptember. Ingyenes vállalkozói tanácsadás a VOSZ-nál A Munkáért projekt keretében VÁLLALKOZÓK ÉS MUNKÁLTATÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE INTERNET: WWW.VOSZ.HU 2013. AUG. SZEPT. 18. ÉVF. 5. SZÁM Ingyenes vállalkozói tanácsadás a VOSZ-nál A Munkáért projekt keretében Ülésezett a VOSZ Elnöksége

Részletesebben

Újévi köszöntő gondolatok Tabutémák nyitódtak ki, évtizedes dogmák dőltek meg, a gazdaságpolitika kijelölte a nemzeti érdekérvényesítés kereteit

Újévi köszöntő gondolatok Tabutémák nyitódtak ki, évtizedes dogmák dőltek meg, a gazdaságpolitika kijelölte a nemzeti érdekérvényesítés kereteit XVI. évfolyam 2014. 1. szám január Újévi köszöntő gondolatok Tabutémák nyitódtak ki, évtizedes dogmák dőltek meg, a gazdaságpolitika kijelölte a nemzeti érdekérvényesítés kereteit Tabu 1. 2010 előtt a

Részletesebben

Gazdaság. Jászkun VÁLLALKOZÓK ÉS VÁLLALKOZÁSOK MAGAZINJA. www.jnszmkik.hu. Megjelenik negyedévente. Kamarai tagok számára. ingyenes. 1.

Gazdaság. Jászkun VÁLLALKOZÓK ÉS VÁLLALKOZÁSOK MAGAZINJA. www.jnszmkik.hu. Megjelenik negyedévente. Kamarai tagok számára. ingyenes. 1. A magazinja Jászkun Gazdaság Gazdaságfejlesztés Szakmai rendezvények Aktuális pályázatok Cégbemutatók Szakképzés VÁLLALKOZÓK Megjelenik negyedévente ÉS VÁLLALKOZÁSOK MAGAZINJA www.jnszmkik.hu Kamarai tagok

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSOK INNOVATÍV TEVÉKENYSÉGÉNEK ÖSZTÖNZÉSE A DÉL-ALFÖLD RÉGIÓBAN

VÁLLALKOZÁSOK INNOVATÍV TEVÉKENYSÉGÉNEK ÖSZTÖNZÉSE A DÉL-ALFÖLD RÉGIÓBAN VÁLLALKOZÁSOK INNOVATÍV TEVÉKENYSÉGÉNEK ÖSZTÖNZÉSE A DÉL-ALFÖLD RÉGIÓBAN HU 0105-11 SZ. PHARE PROGRAM ZÁRÓKIADVÁNY KIADJA: VÁTI KHT. MAGYAR REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI ÉS URBANISZTIKAI KÖZHASZNÚ TÁRSASÁG 1016

Részletesebben

MAGYARORSZÁG AUSZTRIA PHARE CBC PROGRAM 2000

MAGYARORSZÁG AUSZTRIA PHARE CBC PROGRAM 2000 MAGYARORSZÁG AUSZTRIA PHARE CBC PROGRAM 2000 Kisprojekt Alap HU-001503 Wien Bratislava Kis-Duna Wiener Umland-Südteil Lajta Wiener Neustadt N I E D E R Ö S T E R R E I C H Niederösterreich-Süd Fertô-tó

Részletesebben

III. évfolyam, 4. szám

III. évfolyam, 4. szám III. évfolyam, 4. szám SZERKESZTŐI levél az olvasókhoz Magyar Vidéki Mozaik Tartalom AKTUÁLIS 3 FŐIGAZGATÓI köszöntő ÉLHETŐBB vidék eredményes év a vidékfejlesztésben SOKOLDALÚAN segítette a vidéki közösségeket

Részletesebben

a 2009/2010 üzleti évrôl

a 2009/2010 üzleti évrôl a 2009/2010 üzleti évrôl Vállalati Felelôsségvállalás Jelentés Vezérigazgatói köszöntô 2009 után immár második ízben számolunk be a Tesco vállalati felelôsségvállalás jelentésében társadalmi és környezeti

Részletesebben

HITELES FORRÁS. Pályázati Magazin www.hitelesforras.hu. 4 ÉLETMENTŐ VÁLLALKOZÁS Interjú a Defibrillátor Plusz Kft. ügyvezetőjével, Varga Erikával

HITELES FORRÁS. Pályázati Magazin www.hitelesforras.hu. 4 ÉLETMENTŐ VÁLLALKOZÁS Interjú a Defibrillátor Plusz Kft. ügyvezetőjével, Varga Erikával HITELES FORRÁS Pályázati Magazin www.hitelesforras.hu HIRDETÉSFELVÉTEL Fax: +36.707.017.689 E-mail: iroda@palyazatisajtokozlemenyek.hu FELELŐS KIADÓ Bannerpark Kft., Cím: 6000 Kecskemét, Katona József

Részletesebben

SIKERES PROJEKTFINANSZÍROZÁS 2013. A JELEN ÉS A JÖVŐ FORRÁSAI PROJEKTFINANSZÍROZÁSI SZAKMAI DÉLUTÁN 2013. JANUÁR 14.

SIKERES PROJEKTFINANSZÍROZÁS 2013. A JELEN ÉS A JÖVŐ FORRÁSAI PROJEKTFINANSZÍROZÁSI SZAKMAI DÉLUTÁN 2013. JANUÁR 14. SIKERES PROJEKTFINANSZÍROZÁS 2013. A JELEN ÉS A JÖVŐ FORRÁSAI PROJEKTFINANSZÍROZÁSI SZAKMAI DÉLUTÁN 2013. JANUÁR 14. Előadó: Semperger Dorogi Kinga Stratégiai és kommunikációs igazgató A ProjectMine Gazdasági

Részletesebben