21. szám április hírmondó

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "21. szám 2015. április hírmondó"

Átírás

1 21. szám április hírmondó Kövessen minket a facebookon is!

2 Ügyvezetői köszöntő Tisztelt Partnerünk! Ismét eltelt egy év. Mintha csak tegnap lett volna, hogy cégünk a GoodWill Consulting Kft. 10. évfordulóját ünnepelte, mely alkalmával a régmúltat, és a sikereinkhez vezető utat idéztük. Ismét megannyi élménnyel gazdagodtunk, mely számos rendezvényt, külső megjelenést és kiemelt fontosságú új üzleti kapcsolatot eredményezett a cég életében. Büszkén elmondhatom, hogy az évről évre megugró sikereink és eredményeink a kitartó munkában, innovatív ötletekben, valamint az érkező lehetőségek maximális kihasználásában rejlik. Munkánk során mindig arra törekszünk, hogy a fogyasztói igényeket maximálisan, hatékonyan kielégítsük, mely üzleti alapelveinket is tükrözik. Jelen lapszámunkban beszámolunk azokról a rendezvényekről, amelyeken képviseltettük magunkat. Idén harmadik alkalommal vettünk részt a Construma Nemzetközi Építészeti Szakkiállításon, ahol két standon is találkozhattak velünk az érdeklődők. Számos saját szervezésű fórumunk is volt, melyek nagy számban vonzották az érdeklődőket. Büszkén mesélhetem el, hogy ötödik alkalommal került megrendezésre a GoodWine Üzleti Borklub április 23.-án csütörtökön.ismét nagy érdeklődés övezte a klubeset, hiszen a számos nagynevű magyar vállalkozó mellet sok érdeklődő is ellátogatott az Almárium Bisztróba. Tartalom: Ügyvezetői köszöntő Pályázati hírek Pályázati hírek Beszámoló tanulmányútról Goodwine Gratulálunk Bemutatkozik partnerünk 1. oldal 2. oldal 3-4. oldal 5-6. oldal 7. oldal 8. oldal 9. oldal Az esemény témája: Hogyan lesz egy termékből márka? Barndépítés másként. Azokról, akiknek már sikerült. Áprilisi számunkban a Magyar Pékszövetség is bemutatkozik. A Szövetség 1990-ben alakult, 46 alapítót taggal. A Szövetségbe egyesültek a Kis- közép- és nagyvállalkozások azzal a céllal, hogy a magyar sütőiparnak egységes érdekképviselete legyen. Ezen kívül összefoglaljuk azokat a pályázati lehetőségeket, melyek a következő néhány hónapban a mezőgazdasági szektor számára, illetve a fiatal gazdálkodók számára elérhetőek lesznek. Kellemes olvasást kívánok! Harsányi Gábor ügyvezető igazgató, tulajdonos GoodWill Consulting Kft. GoodWill Consulting Kft Budapest, Timur utca 74. Tel.: 06/ , Fax: 06/ info@gwconsulting.hu Web:

3 Pályázati hírek 2 népszerű mezőgazdasági pályázat is benyújtható lesz május 18-tól. Az idei évben a mezőgazdaság is kiemelt szerepet élvez a as pályázati időszakban. Május hónapban 2 mezőgazdasági pályázat is benyújtható lesz. Érdemes figyelni a kiírásokat, hiszen jelentős támogatást igényelhetnek a gazdálkodók, nagyobb és kisebb értékű beruházások megvalósításához. 1. EMVA KERTÉSZETI GÉPEK BESZERZÉSE Pályázók köre: Azon mezőgazdasági termelők, akik a gazdasági tevékenységüket meghatározott TEÁOR szerint végzik. Támogatható tevékenységek köre: - erőgépek; - vető és ültetőgépek; - öntöző gépek; - anyagmozgató gépek; - betakarítógépek, adapterek; - talajművelő- és földmunkagépek. Támogatás mértéke: 35 % Támogatás összege: Kis értékű beruházás esetén: maximum 5 millió Ft. Nagy értékű beruházás esetén: maximum 50 millió Ft 2. INDULÓ, FIATAL GAZDÁLKODÓKat segítő pályázati TÁMOGATÁS Az előző évekhez hasonlóan, idén újra támogatást igényelhet az a fiatal pályakezdő, aki a támogatási kérelem benyújtásakor elmúlt 18 éves, de a 40. életévét még nem töltötte be, illetve a támogatási kérelem benyújtásakor rendelkezik mezőgazdasági termeléssel összefüggő szakképesítések legalább egyikével, vagy mezőgazdasági termeléssel összefüggő felsőfokú képzések egyikével. A pályázat kiemelt célja, hogy a fiatal mezőgazdasági termelők számára előmozdítsa a gazdaságalapítást és a birtokstruktúra átalakítását, valamint, hogy ez által javítsa a mezőgazdasági munkaerő korstruktúráját, növelve a vidék népességmegtartó képességét valamint a mezőgazdasági tevékenység hosszú távú fenntartását.

4 Rendezvények április 1. Portfolio Járműipar 2015 konferencia Innováció, Kutatás és fejlesztés; többek között ezek is felmerültek a Portfolio konferenciáján, melyen cégünk ügyvezető helyettese, Karvaly Zita is előadást tartott. A hazai gépjárműgyártás versenyképességének megőrzése érdekében szükség lehet a pályázati lehetőségekre, derült ki előadásából. Megvitatták a konferencián, hogyan alakulhat az autóipar jövője Magyarországon, és milyen munkaerő- piaci kihívásokkal kell szembenézni. Az egész napos konferencián informálódhattak a résztvevők a járműipari beszállítók és partnerek kiválasztásának trendjeiről és szempontjairól április 2. Szeged Pályázati felkészítő fórum A Goodwill Consulting Kft. évek óta törekszik arra, hogy az informátor szerepét töltse be a pályáztatás területén. Ennek az elvnek mentén az országban több helyen is szervezünk Pályázati felkészítő fórumokat, melyek keretén belül a résztvevők értesülhetnek a friss pályázati hírekről, és útmutatást kaphatnak a pályázás folyamatával kapcsolatban. Szegeden megrendezett fórumunkon a helyi média is képviseltette magát és cikket készítettek előadásunk alapján, ezzel tájékoztatva a vállalkozókat a várható lehetőségekről. Az interaktív beszélgetés során a vendégek is bekapcsolódhattak az előadás menetébe, feltehették kérdéseiket továbbá megoszthatták tapasztalataikat a korábbi pályázataikkal kapcsolatban. Az online elérhető cikket az alábbi linken tekinthetik meg: április 8. és 9. Győr és Balassagyarmat Pályázati felkészítő fórum Előző számunkban jeleztük, hogy a pályázatokra való országos felkészítés folytatódik. Cégünk továbbra is jelentős hangsúlyt fektet arra, hogy a KKV szektorban tevékenykedők számára információt nyújtson az elkövetkezendő pályázati ciklusban várható fejlesztési lehetőségekről április 8-án Győrben tartottuk meg következő fórumunkat, melynek keretén belül pályázati és energetikai tanácsadást nyújtottunk a résztvevőknek április 9-én Balassagyarmaton folytattuk informáló körutazásunkat, eljuttatva a híreket a térség vállalkozóihoz. Nagy örömünkre szolgált, hogy széles körű érdeklődést tapasztalhattunk a pályázatok és energetikai korszerűsítés tekintetében.

5 Rendezvények április Construma Nemzetközi Építőipari Szakkiállítás A Goodwill Cégcsoport képviseltette magát a és között megrendezett Construma Nemzetközi Építőipari szakkiállításon. Cégcsoportunkat két standon látogathatták meg az érdeklődők a D pavilonban a HUNGAROTHERM / RENEO területén. Hasznos, aktuális információkkal álltunk a résztvevő magánszemélyek és vállalkozók rendelkezésére. Ingyenes pályázati és energetikai konzultációk keretén belül felvilágosítást adtunk az elkövetkezendő pályázati időszakról az Öko City Kiállításon a GoodWill Cégcsoport standjánál. Aerocompact standunkat a 301/A helyen találhatták meg a vendégek, ahol megismerkedhettek a napelemes rendszerek működésével, telepítésével, valamint az osztrák Aerocompact cég különleges napelemes tartószerkezetével, mellyel lapostetőre is tervezhető napelemes rendszer. A szakkiállítás keretén belül április 17-én pénteken megrendeztük a SMART CITY konferenciát. Az eseményen megszólaló előadók információt adtak a település vezetők számára a Nemzeti Épületenergetikai Stratégia (NÉeS) legfontosabb tudnivalóiról. A konferencia elérte a célját, hiszen magas látogató számmal büszkélkedhetünk, így sokakkal tudtuk megismertetni, hogy milyen kötelezettségeket és lehetőségeket nyújt a NÉeS a települések számára az energia hatékonyság növelés területén. Itt kerülnek ismertetésre a következő években elérhető pályázati fejlesztési lehetőségek és az ezzel összefüggő gyakorlati ismeretek április 16. Szolnok Gazdasági Fórum április 16-án, a Logisztika Napján sokan látogattak el a Szolnok Megyeháza Dísztermébe, ahol a BI-KA Logisztika Kft. 7. konferenciája ismét neves előadókat és sokszínű témákat sorakoztatott fel. A konferencia második részét Torma Erzsébet, cégünk vezető pályázatírója és tanácsadója kezdte meg. előadásában kitért rá mi várható 2020-ig az uniós fejlesztési források felhasználhatóságával kapcsolatosan, ezen belül mely területek, milyen mértékben és feltételekkel lesznek támogathatóak. A pályázat sikeressége érdekében hangsúlyozta előadónk a megfelelő, alapos felkészültség elengedhetetlenségét csakúgy, mint a rendezett munkaügyi kapcsolatokat, hitelképességet, köztartozás-mentességet április 16. Piac és Profit EU-pályázatok konferencia Mire pályázhatunk 2015-ben, mikor és milyen pályázati kiírásokra számíthatunk idén? Hogyan készüljünk a pályázati ciklusra? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphattak a Piac és Profit április 16-án megrendezésre kerülő - EU-pályázatok című konferenciáján résztvevők. A konferencián több munkatársunk is előadást tartott az Operatív Programok preferált céljairól a as támogatási időszakban. Ezen kívül szó volt a GINOP, a TOP, a VEKOP, az IKOP, a KEHOP és az EFOP idén induló, s a vállalkozásokat is érintő új, induló pályázatairól.

6 Beszámoló tanulmányútról Smart City csoportunk munkatársai a Magyar Passzívház Szövetség által szervezett bécsi tanulmányúton jártak BESZÁMOLÓ március 19-én a Magyar Passzívház Szövetség szervezésében és meghívására részt vettünk egy egynapos szakmai úton, melynek az volt a célja, hogy megismerjünk pár energiafelhasználást csökkentő és hatékonyságot növelő építészeti és műszaki megoldást. Az út során a szakmai előadások mellett, számos megvalósult projektet is meglátogattunk, helyi szakemberek segítségével. Ezek a TU Wien, a Raiffeisen Wien 2, a Seestadt Aspern és a LISI Haus voltak. A nap folyamán az előadások és látogatások többször váltották egymást, így az érdeklődést egész nap fenntartották. Az előadásokon megismerkedhettünk a meglátogatott épületek jellemzőin kívül, Bécs városfejlesztési stratégiájával is, a SmartCity 2050 tervvel, melyet a város növekedő népességének tükrében alakítanak ki. Ez magában foglalja a hagyományos villamosenergia termelési módszerek átalakítását és az elosztott termelés és tárolás városszintű lehetőségeinek kiaknázását. Megismerkedtünk továbbá az osztrák épületenergetikai minősítési rendszerekkel, valamint olyan interneten elérhető tartalmakkal, ahol elérhetők a leginnovatívabb osztrák épületek részletes műszaki leírásai is. Az út egyik legtanulságosabb állomása, a TU Wien (Bécsi Műszaki Egyetem) felújított épületének megtekintése és az ott hallott előadás volt. Az egyetem épületét 2012 és 2014 között újították fel, melynek eredményeképpen energiafelhasználása az eredeti 7%-ára (93%-al) csökkent, valamint energiaszükségletét teljes mértékben képes fedezni a rajta elhelyezett napelemek és az épület hőhasznosító berendezései segítségével. Ez úgy vált elérhetővé, hogy az épület minden energiatermelésre használható felületét napelemekkel borították be, amiben toronyépület lévén különleges jelentőséget kaptak a homlokzatra szerelt napelemek. A homlokzatokra 230 kwp, a tetőre 98 kwp napemelemet szereltek. A homlokzat egy részén fényáteresztő napelemet is használtak, hogy a lépcsőház fényigényét természetes fénnyel biztosítsák. Balra: a DK-i napelemes homlokzat Jobbra: a lépcsőház külső burkolataként használt fényáteresztő napelemek belülről

7 Beszámoló tanulmányútról Az egyetemi épület felújításakor az összes szóba jöhető megoldást megvizsgálták, melyek közül a helyszínre legalkalmasabbakat valósították meg, így számos különleges és energiatakarékos megoldás kapott helyet. A világítást alacsony fogyasztású jelenlét érzékkelőkkel szabályozzák és LED lámpákkal biztosítják. Irodaépület lévén az épület alsó részén komoly szerverszoba foglal helyet, melynek hulladékhőjét az épület fűtésére használják. Az új lift energia visszatápláló üzemmódra is képes hasonlóan ahhoz, ahogyan a fékező üzemmódban az elektromos autók is visszatáplálnak energiát az akkumulátoraikba A Raiffeisen Wien 2 irodaház a Duna csatorna partján épült. Különlegessége, hogy rendkívül gyorsan épült fel és néha még télen is hűtési igény jelentkezik benne. Ez az épület egy rendkívül magas minősítéssel rendelkező passzív irodaház, mely a Dunát is használja hőforrásként, illetve hideg energia forrásként. Mind ebben, mind a TU épületében megtalálható egy épületfelügyeleti rendszer, mely lehetségessé teszi az épület optimális működését. A Seestadt Aspern egy Bécs külvárosában épülő teljesen új, autómentes élethez tervezett városrész, melyben energiatakarékos lakásokat építenek (25 cm-es hőszigeteléssel) közintézményekkel és természetesen jó tömegközlekedési lehetőséggel. A városrészt 2012-ben kezdték építeni és 3 ütemben 2030-ra tervezik befejezni. Az épületek már elkészült részeibe a beköltözés folyamatos. A Seestadt Aspern lakásain alkalmazott 25 cm vastag hőszigetelés A LISI Haus a Solar Decathlon 2013 verseny győztes háza, ahol könnyűszerkezetes, energiahatékony és elsősorban napenergiával működő házak versenyeznek egymással a világ minden tájáról. (A verseny 2012-es európai verzióján nem mellesleg magyar ház is indult, az Odoo ház, mely az akkori 18 házat tartalmazó mezőnyben összesítésben a 6. helyezést érte el.) A házat a TU Wien diákjai tervezték és építették innovatív megoldásokat alkalmazva, mind építészeti mind gépészeti szempontból. A ház belső terének teljes keresztmetszetében nyitható tolóajtók segítségével a belső tér kibővíthető a teraszokkal, így az élettér közel duplájára növelhető. A teraszon automatikusan is működtethető vízszintes árnyékoló rendszer működik, mely csökkenti a ház nyári hőterhelését. A tetőt borító napelemek segítségével a ház több energiát termel, mint elfogyaszt. Baranyák Zoltán vezető energetikai szakmérnök, Pálfi Szabolcs okleveles energetikai mérnök.

8 Goodwine GoodWine, ahol az üzlet és a szórakozás találkozik Ötödik alkalommal került megrendezésre a Good- Wine Üzleti Borklub április 23-án csütörtökön. Ismét nagy érdeklődés övezte a klubestet, hiszen a számos nagynevű magyar vállalkozó és sok érdeklődő is ellátogatott az Almárium Bisztróba. Az esemény témája: Hogyan lesz egy termékből márka? Brandépítés másként. Azoktól, akiknek már sikerült. A Borklub ötlete abból az elgondolásból fakadt, hogy ritkán van olyan alkalom, amikor üzletemberek kötetlen hangulatban beszélgethetnek szakmai témákról. A legutóbbi eseményen pedig egy olyan témakört járhattunk körül, amely biztatást jelent a többi vállalkozó számára, mert a siker bárki számára elérhető. Cserpes Istvántól meghallgathattuk, hogyan lett egy kis családi vállakozásból, a Cserpes Sajtműhely Kft., mely mára ismert márkává vált és stabil pénzügyi, kiváló humán erőforrás háttérrel és modern eszközparkkal rendelkezik. István azóta több díjat kapott, illetve cége büszkén viselheti a Magyar Brands elismerését: a superbrands védjegyét. Előadóink között üdvözölhettük Krudi Gábort, a Bubbee Hungary Kft. cégvezetőjét, aki 2014 novemberében indította be az egyedi üdítőital gyártását, és terméke mára országos ismeretségnek örvend. Megosztotta velünk tapasztalatait egy teljesen új termék bevezetésével kapcsolatban és előrevetítette céljait, miszerint a multinacionális áruházláncokban is szerepeltetni kívánja a Bubbee-t. Az este színvonalát emelte gondolataival Kőszegi András márka szakértő, a Brandtrend márkainspirátora és márkakommunikációs tanácsadója. András a sikeres márkaépítő, felsőoktatási intézmények vendégelőadója, illetve a Magyar Marketing Szövetség korábbi elnökségi tagja hasznos és gyakorlatias információkkal szolgált a résztvevőknek. A GoodWine Üzleti Borklub egyik fő attrakciója a borkóstolás, melyhez Stumpf Miklós a Gróf Dégenfeld Szőlőbirtok igazgatója hozta az ízletes nedűket. A vendégek Tokaji Furmint, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni, Tokaji Fordítás és Tokaji Aszú 3 puttonyos borkülönlegességeket fogyaszthattak a vacsora és a kellemes beszélgetés mellé. Nagy örömünkre szolgált, hogy ismét színvonalas és aktuális beszélgetés kerekedett a vendégelőadók és állandó moderátorunk R. Kárpáti Péter színművész segítségével. A közös beszélgetést, eszmecserét minden alkalommal borkóstolóval kísérjük, így köszönet a Gróf Degenfeld Pincészetnek, hogy boraikkal tovább emelték az est fényét. Szeretettel várjuk a következő boresetünkre, melynek részleteiről a oldalon tájékozódhat.

9 Gratulálunk! Energetikai pályázati nyerteseink Pályázati forrásból valósult meg napelemes beruházás az N és N Sváb pékség, valamint a Vár vendéglő épületein, melyhez a nyertes pályázatot mindkét esetben a GoodWill Consulting Kft. tapasztalt tanácsadói készítették el. Az N és N Sváb pékség nyertes projektjének bemutatása: A cég 8 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a KMOP kódjelű, Megújuló energiahordozó-felhasználás növelése (Közép-Magyarország) című pályázati kiíráson. A projekt keretében az alábbi beruházás valósult meg a cég pilisjászfalui telephelyén: Összesen 136 darab polikristályos napelem modulból álló rendszer került kiépítésre, melynek csúcsteljesítménye 34 kwp. A megvalósult projektnek köszönhetően az üvegházhatású gázok kibocsátása éves szinten várhatóan 32,2 tonnával fog csökkenni. A Vár vendéglő-94 Bt. nyertes projektjének ismertetése: A vállalkozás forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a KEOP /A kódjelű, Helyi hő, és villamosenergia-igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal című pályázati kiíráson. A projekt keretében az alábbi beruházás valósult meg a Sárospatakon található az étteremként és panzióként is funkcionáló épületegyüttesen: Összesen 92 darab napelem modulból álló rendszer került kiépítésre, melynek csúcsteljesítménye 25,30 kwp. A megvalósult projektnek köszönhetően az üvegházhatású gázok kibocsátása éves szinten várhatóan 25,8 tonnával fog csökkenni.

10 Bemutatkozik partnerünk Magyar Pékszövetség bemutatása A Magyar Pékszövetség jogelődje a Magyar Pékek Ipartestülete 1990-ben alakult, 46 alapító taggal (kis és közepes vállalkozás). Az átalakulás 2003-ban történt Magyar Pékszövetséggé. Jelenleg a szövetségnek 375 tagja van, a sütőipari vállalkozások kapacitásának 65 %-át jelenti. A Szövetségbe egyesültek a Kis- közép- és nagyvállalkozások azzal a céllal, hogy a magyar sütőiparnak egységes érdekképviselete legyen. A Magyar Pékszövetség 19 tagú társadalmi elnökséggel működik, a területi munkáját 9 régióban szervezi, végzi. A sütőszakmának egy újságfa van: A Pékmester című havi magazin jellegű újság. A Magyar Pékszövetség jelenleg 24 szolgáltatás szervezésével segíti tagjait. és a szolgáltatások folyamatos bővítésén szorgoskodik. A Szövetség oktatással, továbbképzéssel, versenyek, és termék technológiai bemutatók szervezésével segíti tagjait, illetve a szakemberek fejlődését. Részt vesz a nemzetközi versenyekben, bemutatókon (Magyar Pékválogatott révén). A Magyar Pékszövetség működésében megfogalmazott prioritások: - Érdekvédelmi munka erősítése - Szolgáltatások szélesítése, fejlesztése - A vállalkozások versenyképességének javítása - A vállalkozások működési feltételeinek javítása - Saját üzletek számának növelése Egészséges táplálkozást elősegítő termékek fejlesztése, marketing munka javítása, termékszerkezet javítása - Szervezettség növelése A Magyar Pékszövetség aktív szervezője, résztvevője a regionális rendezvényeknek: - Országos Péknapok (Komárom) - Kenyérünnepek (Budapest, Orosháza, Győr, Kecskemét, Hajdúböszörmény, Szolnok, Nagybajom) - Kenyér világnapja rendezvényei (Budapest, több vidéki helyszín) A Magyar Pékszövetség kapcsolat rendszere: Belföldi kapcsolatok: - Földművelésügyi Minisztérium - Élelmiszer-feldolgozó Országos Szövetsége - Sütőipari Egyesülés - Magyar Gyáriparosok Országos Szövetsége - Ipartestületek Országos Szövetsége - Magyar Nemzeti Agrárkamara Nemzetközi Kapcsolatok: - Európai Pékszövetség (CEPB) - Pékek és Cukrászok Világ Szövetsége (UIBC)

Mit kell tudnunk a sikeres pályázáshoz? Az energetikai pályázatokról szakszerűen

Mit kell tudnunk a sikeres pályázáshoz? Az energetikai pályázatokról szakszerűen Mit kell tudnunk a sikeres pályázáshoz? Az energetikai pályázatokról szakszerűen 12 ezer milliárd forintos keret 513 Mrd Ft kapacitásbővítés 146 Mrd Ft informatika 581 Mrd Ft innováció 160 Mrd Ft energetika

Részletesebben

32. szám. hírmondó. Kövessen minket a facebookon is!

32. szám. hírmondó. Kövessen minket a facebookon is! 32. szám hírmondó Kövessen minket a facebookon is! Ügyvezetői köszöntő Tisztelt Partnerünk! Ahogy elérkezett a tavasz, úgy a pályázatok is virágkorukat élik. Folyamatosan jelennek meg a gazdaságfejlesztést

Részletesebben

Új kihívások az uniós források felhasználásában

Új kihívások az uniós források felhasználásában Új kihívások az uniós források felhasználásában Tematika Háttér és alapfogalmak OP forráselosztás VEKOP, GINOP Pénzügyi eszközök Támogatás intenzitás Pályázatok Háttér és alapfogalmak Főbb dokumentumok:

Részletesebben

Energetikai pályázatok 2012/13

Energetikai pályázatok 2012/13 Energetikai pályázatok 2012/13 Összefoglaló A Környezet és Energia Operatív Program keretében 2012/13-ban 8 új pályázat konstrukció jelenik meg. A pályázatok célja az energiahatékonyság és az energiatakarékosság

Részletesebben

A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001

A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM A Fejlesztési program eszközrendszere: Energiahatékonyság Zöldenergia megújuló energiaforrások

Részletesebben

A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001

A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM A KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM Fejlesztési

Részletesebben

Aktuális KEOP pályázatok, várható kiírások ismertetése. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001

Aktuális KEOP pályázatok, várható kiírások ismertetése. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 Aktuális KEOP pályázatok, várható kiírások ismertetése Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 1331/2012.(IX.07.) Korm. Határozat melléklete 1331/2012.(IX.07.) Korm. Határozat

Részletesebben

Beruházási pályázati lehetőségek Szilágyi Péter Élelmiszer-feldolgozási Főosztály

Beruházási pályázati lehetőségek Szilágyi Péter Élelmiszer-feldolgozási Főosztály Beruházási pályázati lehetőségek 2014-2020 Szilágyi Péter Élelmiszer-feldolgozási Főosztály TÁMOGATÓ VÁLLALKOZÁSI KÖRNYEZET Magyarország közép és hosszú távú élelmiszeripari fejlesztési stratégiája A STRATÉGIA

Részletesebben

VP Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban. A projekt megvalósítási területe Magyarország.

VP Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban. A projekt megvalósítási területe Magyarország. VP3-4.2.1-4.2.2-18 Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban 1 Pályázat benyújtása Projekt helyszíne A támogatási kérelmek benyújtására 2019. január 2. napjától 2021. január 4. napjáig van

Részletesebben

Az operatív programok pályázati feltételeiről, annak megfeleléséről részletesen.

Az operatív programok pályázati feltételeiről, annak megfeleléséről részletesen. Az operatív programok pályázati feltételeiről, annak megfeleléséről részletesen. Tematika Háttér és alapfogalmak Operatív programok GINOP Támogatás intenzitás Változások, tapasztalatok Háttér és alapfogalmak

Részletesebben

MELYEK LESZNEK A NÉPSZERŰ

MELYEK LESZNEK A NÉPSZERŰ GAZDASÁGFEJLESZTÉS 2014-2020 MELYEK LESZNEK A NÉPSZERŰ PÁLYÁZATOK A KKV SZEKTORBAN? DR. GORDOS TAMÁS PRO RÉGIÓ ÜGYNÖKSÉG PROGRAMIRODA VEZETŐ BUDAPEST, 2016. OKTÓBER 27. TARTALOM 2014-2020 programozási

Részletesebben

Aktuális hazai és közvetlen brüsszeli források, középpontban a kis- és középvállalkozások. Szuhóczky Gábor, ügyvezető EuroAdvance Kft.

Aktuális hazai és közvetlen brüsszeli források, középpontban a kis- és középvállalkozások. Szuhóczky Gábor, ügyvezető EuroAdvance Kft. Aktuális hazai és közvetlen brüsszeli források, középpontban a kis- és középvállalkozások Előadó: Szuhóczky Gábor, ügyvezető EuroAdvance Kft. Egymásra épülő üzletágaink Finanszírozási tanácsadás Projektmenedzsment

Részletesebben

Tájékoztató a Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai. fejlesztések támogatása című, GINOP számú pályázatról

Tájékoztató a Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai. fejlesztések támogatása című, GINOP számú pályázatról Tájékoztató a Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása című, GINOP-4.1.2-17 számú pályázatról A pályázati kiírás keretében a következő vállalkozások pályázhatnak:

Részletesebben

Hogyan írjunk pályázatot az új ciklusban? 2014.10.16.

Hogyan írjunk pályázatot az új ciklusban? 2014.10.16. Hogyan írjunk pályázatot az új ciklusban? 2014.10.16. Tematika Háttér és alapfogalmak Operatív programok VEKOP, GINOP Támogatás intenzitás Változások Háttér és alapfogalmak Főbb dokumentumok: Partnerségi

Részletesebben

1. Technológia és infrastrukturális beruházások

1. Technológia és infrastrukturális beruházások AKTUÁLIS ÉS VÁRHATÓ PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK NAGYVÁLLALATOKNAK A 2009-2010 ÉVEKBEN 1. Technológia és infrastrukturális beruházások Technológia fejlesztés I. Támogatás mértéke: max. 30% Támogatás összege:

Részletesebben

Megújuló energia és energiahatékonysági beruházások pályázati finanszírozásának lehetőségei Előadó: Vámosi Gábor, igazgató

Megújuló energia és energiahatékonysági beruházások pályázati finanszírozásának lehetőségei Előadó: Vámosi Gábor, igazgató Megújuló energia és energiahatékonysági beruházások pályázati finanszírozásának lehetőségei Előadó: Vámosi Gábor, igazgató Zöldségtermesztés a homokon szakmai konferencia Nyíradony, 2015.09.25. Tartalom

Részletesebben

1. TECHNOLÓGIA ÉS INFRASTRUKTURÁLIS BERUHÁZÁSOK

1. TECHNOLÓGIA ÉS INFRASTRUKTURÁLIS BERUHÁZÁSOK AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV MEGJELENT FONTOSABB PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEI (2011.02.11.) 1. TECHNOLÓGIA ÉS INFRASTRUKTURÁLIS BERUHÁZÁSOK TECHNOLÓGIA-FEJLESZTÉS I. Magyarország területén megvalósuló beruházások esetében:

Részletesebben

Nyíregyháza, 2014.06.27. Cseszlai István Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Nyíregyháza, 2014.06.27. Cseszlai István Nemzeti Agrárgazdasági Kamara A megújuló energiák alkalmazásának szerepe és eszközei a vidék fejlesztésében, a Vidékfejlesztési Program 2014-20 energetikai vonatkozásai Nyíregyháza, 2014.06.27. Cseszlai István Nemzeti Agrárgazdasági

Részletesebben

Energia Akadémia Pályázati források. CAM Consulting Kft.

Energia Akadémia Pályázati források. CAM Consulting Kft. Energia Akadémia Pályázati források Budaörs, 2016. május 17. Boza Pál, Virág Emese CAM Consulting Kft.. Áttekintésre kerülő operatív programok - Terület-és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) -

Részletesebben

Sertéstartó telepek korszerűsítése VP

Sertéstartó telepek korszerűsítése VP Sertéstartó telepek korszerűsítése VP2-4.1.1.5-16 A felhívás a mezőgazdasági termelők, a mezőgazdasági termelők egyes csoportjai és a fiatal mezőgazdasági termelők részére az állattartó gazdaságokban a

Részletesebben

Ajkai Mechatronikai és Járműipari Klaszter Energetikai Stratégiája 2011. február 28.

Ajkai Mechatronikai és Járműipari Klaszter Energetikai Stratégiája 2011. február 28. Ajkai Mechatronikai és Járműipari Klaszter Energetikai Stratégiája 2011. február 28. Nagy István épületenergetikai szakértő T: +36-20-9519904 info@adaptiv.eu A projekt az Európai Unió támogatásával, az

Részletesebben

Gazdaságfejlesztési prioritás munkaközi változat Tóth Milán Program menedzser Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség

Gazdaságfejlesztési prioritás munkaközi változat Tóth Milán Program menedzser Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség (2011-2013) Gazdaságfejlesztési prioritás munkaközi változat Tóth Milán Program menedzser Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség 1 Az AT részletes programozási dokumentum, mely feladata, hogy

Részletesebben

TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK

TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK 2011. július 18., hétfő TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK Az üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése- ipari parkok, iparterületek és inkubátorházak támogatása

Részletesebben

Tájékoztató a Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai. fejlesztésének támogatása kombinált hiteltermékkel című,

Tájékoztató a Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai. fejlesztésének támogatása kombinált hiteltermékkel című, Tájékoztató a Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztésének támogatása kombinált hiteltermékkel című, GINOP-4.1.1-8.4.4-16 számú felhívásról A pályázati kiírás keretében a

Részletesebben

Települési energetikai beruházások támogatása a 2014-2020 közötti operatív programokban. Lunk Tamás Szentgotthárd, 2014. augusztus 28.

Települési energetikai beruházások támogatása a 2014-2020 közötti operatív programokban. Lunk Tamás Szentgotthárd, 2014. augusztus 28. Települési energetikai beruházások támogatása a 2014-2020 közötti operatív programokban Lunk Tamás Szentgotthárd, 2014. augusztus 28. EU 2020 célok: Európa (2020) Intelligens ( smart ) Fenntartható ( sustainable

Részletesebben

Havasi Patrícia Energia Központ. Szolnok, 2011. április 14.

Havasi Patrícia Energia Központ. Szolnok, 2011. április 14. Az Új Széchenyi Terv Zöldgazdaság-fejlesztési Programjához kapcsolódó megújuló energiaforrást támogató pályázati lehetőségek Havasi Patrícia Energia Központ Szolnok, 2011. április 14. Zöldgazdaság-fejlesztési

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben VP3-4.2.1-4.2.2-18 Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs Kft.

Részletesebben

1. TECHNOLÓGIA ÉS INFRASTRUKTURÁLIS BERUHÁZÁSOK

1. TECHNOLÓGIA ÉS INFRASTRUKTURÁLIS BERUHÁZÁSOK AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT FONTOSABB PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEI (2011.02.09.) 1. TECHNOLÓGIA ÉS INFRASTRUKTURÁLIS BERUHÁZÁSOK TECHNOLÓGIA-FEJLESZTÉS I. Magyarország területén megvalósuló

Részletesebben

Környezet és Energia Operatív Program Várható energetikai fejlesztési lehetőségek 2012-ben Nyíregyháza, 2012.11.29

Környezet és Energia Operatív Program Várható energetikai fejlesztési lehetőségek 2012-ben Nyíregyháza, 2012.11.29 Környezet és Energia Operatív Program Várható energetikai fejlesztési lehetőségek 2012-ben Nyíregyháza, 2012.11.29 Mi várható 2012-ben? 1331/2012. (IX. 7.) Kormányhatározat alapján Operatív programok közötti

Részletesebben

A napenergia hasznosítás támogatásának helyzete és fejlesztési tervei Magyarországon. 2009. Március 16. Rajnai Attila Ügyvezetı igazgató

A napenergia hasznosítás támogatásának helyzete és fejlesztési tervei Magyarországon. 2009. Március 16. Rajnai Attila Ügyvezetı igazgató A napenergia hasznosítás támogatásának helyzete és fejlesztési tervei Magyarországon 2009. Március 16. Rajnai Attila Ügyvezetı igazgató Energia Központ Nonprofit Kft. bemutatása Megnevezés : Energia Központ

Részletesebben

JÖVŐNK KÖTELEZETTSÉGEI A JELEN LEHETŐSÉGEI KEDVEZMÉNYES KOLLEKTÍV STANDMEGJELENÉSI AJÁNLAT A CONSTRUMA / RENEO 2014-RE

JÖVŐNK KÖTELEZETTSÉGEI A JELEN LEHETŐSÉGEI KEDVEZMÉNYES KOLLEKTÍV STANDMEGJELENÉSI AJÁNLAT A CONSTRUMA / RENEO 2014-RE KEDVEZMÉNYES KOLLEKTÍV STANDMEGJELENÉSI AJÁNLAT A CONSTRUMA / RENEO 2014-RE CONSTRUMA / RENEO 2014 A HUNGEXPO Zrt. szakmai partnereként ismét kedvező megjelenési lehetőséget kínálunk a 2014 évi CONSTRUMA

Részletesebben

Aktuális pályázati konstrukciók a KEOP-on belül. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001

Aktuális pályázati konstrukciók a KEOP-on belül. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 Aktuális pályázati konstrukciók a KEOP-on belül Zöldgazdaság-fejlesztési program 1. prioritás: Egészséges, tiszta települések 2. prioritás: Vizeink jó kezelése 3. prioritás: Természeti értékeink jó kezelése

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP 1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs

Részletesebben

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése GINOP 1.2.1-15 Célja A hazai ipar fejlesztése érdekében jelen Felhívás célja a kiemelt iparágakban fejleszteni kívánó hazai KKV-k termelési

Részletesebben

FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK UNIÓS FORRÁSBÓL

FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK UNIÓS FORRÁSBÓL SZÉCHENYI PROGRAMIRODA KÖFOP-3.3.3-15-2016-00001 FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK UNIÓS FORRÁSBÓL Keretösszeg: 105,2 milliárd Ft Kölcsön összege: TERMÉSZETES SZEMÉLY KÖLCSÖNFELVEVŐ ESETÉN: minimum 500.000 forint,

Részletesebben

Vállalkozásfejlesztési és megújuló energetikai pályázatok Sárvár, 2012. március 21.

Vállalkozásfejlesztési és megújuló energetikai pályázatok Sárvár, 2012. március 21. Vállalkozásfejlesztési és megújuló energetikai pályázatok Sárvár, 2012. március 21. Új Széchenyi Terv Kitörési pontok Gyógyító Magyarország Egészségipari Program Zöldgazdaság-fejlesztési Program Otthonteremtési

Részletesebben

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése portfólió Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése GINOP 1.2.1-16 Pályázat célja A hazai ipar fejlesztése érdekében a pályázat célja a kiemelt iparágakban fejleszteni kívánó

Részletesebben

Kovács Ibolya Ügyvezető igazgató VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK 2010. ÉVBEN

Kovács Ibolya Ügyvezető igazgató VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK 2010. ÉVBEN Kovács Ibolya Ügyvezető igazgató VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK 2010. ÉVBEN Köszöntöm Önöket! Az előadás vázlata 1. A Rolling Consulting Hungary bemutatása 2. Pályázati lehetőségek a Gazdaságfejlesztési

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/57/8/2014. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. június 25-i ülésére Tárgy: Döntés az Önkormányzatok és intézményeik

Részletesebben

Téli energia csomag, a zöldenergia fejlesztés jövőbeli lehetőségei

Téli energia csomag, a zöldenergia fejlesztés jövőbeli lehetőségei Téli energia csomag, a zöldenergia fejlesztés jövőbeli lehetőségei Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Részletesebben

KEDVEZMÉNYES KOLLEKTÍV STANDMEGJELENÉSI AJÁNLAT A CONSTRUMA / RENEO 2014-RE. Energiabarát Kft.

KEDVEZMÉNYES KOLLEKTÍV STANDMEGJELENÉSI AJÁNLAT A CONSTRUMA / RENEO 2014-RE. Energiabarát Kft. KEDVEZMÉNYES KOLLEKTÍV STANDMEGJELENÉSI AJÁNLAT A CONSTRUMA / RENEO 2014-RE CONSTRUMA / RENEO 2014 A HUNGEXPO Zrt. szakmai partnereként ismét nagyon kedvező áron kínálunk megjelenési lehetőséget a jövő

Részletesebben

Vidékfejlesztési Minisztérium

Vidékfejlesztési Minisztérium Vidékfejlesztési Minisztérium Mezőgazdasági termékek (EU) belső piacon és harmadik országokban történő megismertetése és promóciója Pályázók köre: Szakmai és szakmaközi szervezetek PR tevékenység, promóció

Részletesebben

Kik vagyunk? A Körics Euroconsulting 2003 óta meghatározó szereplője a hazai fejlesztési és üzleti tanácsadói piacnak.

Kik vagyunk? A Körics Euroconsulting 2003 óta meghatározó szereplője a hazai fejlesztési és üzleti tanácsadói piacnak. Horizon 2020 Kik vagyunk? A Körics Euroconsulting 2003 óta meghatározó szereplője a hazai fejlesztési és üzleti tanácsadói piacnak. Munkatársainkkal a kis- és középvállalkozások, önkormányzatok, érdekképviseleti

Részletesebben

AKTUÁLIS GINOP PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK (TURISZTIKA, VENDÉGLÁTÁS TERÜLETÉN FELHASZNÁLHATÓ)

AKTUÁLIS GINOP PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK (TURISZTIKA, VENDÉGLÁTÁS TERÜLETÉN FELHASZNÁLHATÓ) SZÉCHENYI PROGRAMIRODA KÖFOP-3.3.3-15-2016-00001 AKTUÁLIS GINOP PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK (TURISZTIKA, VENDÉGLÁTÁS TERÜLETÉN FELHASZNÁLHATÓ) BEMUTATÁSRA KERÜLŐ PÁLYÁZATOK Pályázati kód GINOP-4.1.1-8.4.4-16 GINOP-5.2.4-16

Részletesebben

Beadási határidő A pályázat benyújtására 2015.július 9-től 2017. július 10-ig van lehetőség. Rendelkezésre álló keret

Beadási határidő A pályázat benyújtására 2015.július 9-től 2017. július 10-ig van lehetőség. Rendelkezésre álló keret Tájékoztató A mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése (GINOP 1.2.1) és A mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése (GINOP 1.2.2) pályázathoz Beadási

Részletesebben

ENERGIAHATÉKONYSÁG JAVÍTÁSA ÉS SZEMLÉLETFORMÁLÁS A DEBRECENI HATVANI ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN HU A ENERGIAHATÉKONY ISKOLÁK FEJLESZTÉSE

ENERGIAHATÉKONYSÁG JAVÍTÁSA ÉS SZEMLÉLETFORMÁLÁS A DEBRECENI HATVANI ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN HU A ENERGIAHATÉKONY ISKOLÁK FEJLESZTÉSE ENERGIAHATÉKONYSÁG JAVÍTÁSA ÉS SZEMLÉLETFORMÁLÁS A DEBRECENI HATVANI ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN HU02-0007-A1-2013 ENERGIAHATÉKONY ISKOLÁK FEJLESZTÉSE Az energiafelhasználás racionalizálása, az energiahatékonyság

Részletesebben

Pályázati lehetőségek energetika (KEOP) területén 2012-2013 2012.11.22. Kecskemét

Pályázati lehetőségek energetika (KEOP) területén 2012-2013 2012.11.22. Kecskemét Pályázati lehetőségek energetika (KEOP) területén 2012-2013 2012.11.22. Kecskemét Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 KEOP Beérkezett pályázatok Energetikai pályázati

Részletesebben

GINOP Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése. Az első értékelési határnap: január

GINOP Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése. Az első értékelési határnap: január GINOP 1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése Pályázat benyújtása Projekt helyszíne A támogatási kérelmek benyújtása 2017. január 16-tól 2018. január 15-ig lehetséges.

Részletesebben

Intézményrendszernek végzett munkák

Intézményrendszernek végzett munkák Boza Pál HDI Consulting Kft. 2013. október 29. Budapest HDI Consulting Kft. Intézményrendszernek végzett munkák KEOP IH számára pályázati konstrukciók előkészítése pl. KEOP 4.3.1 Norvég Alap energiahatékonysági

Részletesebben

A strukturális alapok szerepe a megújuló energetikai beruházások finanszírozásában Magyarországon

A strukturális alapok szerepe a megújuló energetikai beruházások finanszírozásában Magyarországon A strukturális alapok szerepe a megújuló energetikai beruházások finanszírozásában Magyarországon Dr. BALOGH Zoltán Ph.D. nemzetközi ügyek csoport vezetője Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség

Részletesebben

Új Széchenyi Terv Zöldgazdaság-fejlesztési Programjához kapcsolódó megújuló energia forrást támogató pályázati lehetőségek az Észak-Alföldi régióban

Új Széchenyi Terv Zöldgazdaság-fejlesztési Programjához kapcsolódó megújuló energia forrást támogató pályázati lehetőségek az Észak-Alföldi régióban Új Széchenyi Terv Zöldgazdaság-fejlesztési Programjához kapcsolódó megújuló energia forrást támogató pályázati lehetőségek az Észak-Alföldi régióban Kiss Balázs Energia Központ Debrecen, 2011. április

Részletesebben

AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT FONTOSABB PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEI

AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT FONTOSABB PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEI MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. 2011. január 19., szerda AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT FONTOSABB PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEI 1. Logisztikai- és raktárfejlesztés Pest megyén és Budapesten

Részletesebben

Miskolc, 2008. okt. 15. Dr. Petrás Ferenc A prezentáció tematikája Regionális Fejlesztési Programok a számok tükrében ROP gazdaságfejlesztés 2009-10 ROP Akcióterv gazdaságfejlesztés újdonságai Regionális

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP 1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése pályázat tervezetének rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió

Részletesebben

KÖFOP A SZÉCHENYI PROGRAMIRODA NONPROFIT KFT. SZEREPE ÉS FELADATAI

KÖFOP A SZÉCHENYI PROGRAMIRODA NONPROFIT KFT. SZEREPE ÉS FELADATAI KÖFOP-3.3.3-15-2016-00001 A SZÉCHENYI PROGRAMIRODA NONPROFIT KFT. SZEREPE ÉS FELADATAI ELŐZMÉNYEK 2011-ben létrejött a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. a Promei Nonprofit Kft. jogutódjaként a Nemzeti

Részletesebben

lyázatok lkodás feladat vagy lehetőség? g? Önkormányzati nyzati konferencia Budapest, 2009. május m

lyázatok lkodás feladat vagy lehetőség? g? Önkormányzati nyzati konferencia Budapest, 2009. május m Energetikai témájút KEOP-pály lyázatok Az önellátó energiagazdálkod lkodás feladat vagy lehetőség? g? Önkormányzati nyzati konferencia Budapest, 2009. május m 25. 1 Pályázni válság idején? Milyen kiutat

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése. Kódszám: KMOP-2007-1.2.1/A

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése. Kódszám: KMOP-2007-1.2.1/A PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közép-magyarországi Operatív Program keretében Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése Kódszám: KMOP-2007-1.2.1/A A projektek az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális

Részletesebben

Energiahatékonyság és megújuló erőforrások PIME S CONCERTO projekt tapasztalatai

Energiahatékonyság és megújuló erőforrások PIME S CONCERTO projekt tapasztalatai Energiahatékonyság és megújuló erőforrások PIME S CONCERTO projekt tapasztalatai Dr. Matolcsy Károly Zajáros Anett 2014. június 12. Székesfehérvár ÉMSZ Regionális Szakmai Nap Konferencia PIME S receives

Részletesebben

2014-2020-AS TERVEZÉSI IDŐSZAK

2014-2020-AS TERVEZÉSI IDŐSZAK 2014-2020-AS TERVEZÉSI IDŐSZAK Róka László területfejlesztési szakértő Téglás, 2014.09.24. www.megakom.hu Európai Uniós keretek EU 2020 stratégia: intelligens, fenntartható és befogadó növekedés feltételeinek

Részletesebben

A LAKOSSÁGI ENERGIAHATÉKONYSÁGI BERUHÁZÁSOK FINANSZÍROZÁSÁNAK KIHÍVÁSAI

A LAKOSSÁGI ENERGIAHATÉKONYSÁGI BERUHÁZÁSOK FINANSZÍROZÁSÁNAK KIHÍVÁSAI A LAKOSSÁGI ENERGIAHATÉKONYSÁGI BERUHÁZÁSOK FINANSZÍROZÁSÁNAK KIHÍVÁSAI Szabó Sándor - Igazgató Értékesítési és Ügyfélkapcsolati Igazgatóság MFB Zrt. AZ MFB KIEMELT SZEREPET TÖLT BE AZ UNIÓS FORRÁSOK KIHELYEZÉSÉBEN

Részletesebben

KEHOP KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KORMÁNYHIVATAL ÉPÜLETEINEK ENERGETIKAI FEJLESZTÉSE PROJEKT BEMUTATÁSA

KEHOP KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KORMÁNYHIVATAL ÉPÜLETEINEK ENERGETIKAI FEJLESZTÉSE PROJEKT BEMUTATÁSA KEHOP-5.2.2-16-2016-00012 KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KORMÁNYHIVATAL ÉPÜLETEINEK ENERGETIKAI FEJLESZTÉSE PROJEKT BEMUTATÁSA KEHOP-5.2.2-16-2016-00012 KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KORMÁNYHIVATAL ÉPÜLETEINEK ENERGETIKAI

Részletesebben

Támogatási lehetőségek a turizmusban

Támogatási lehetőségek a turizmusban Támogatási lehetőségek a turizmusban Hévíz 2015. május 28. Bozzay Andrásné szakmai főtanácsadó Lehetőségek az operatív programokban 2014-2020 1. Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP)

Részletesebben

Frank-Elektro Kft. BEMUTATKOZÓ ANYAG

Frank-Elektro Kft. BEMUTATKOZÓ ANYAG Frank-Elektro Kft. 5440 Kunszentmárton Zrínyi u. 42. Telefon: 56/560-040, 30/970-5749 frankelektro.kft@gmail.com BEMUTATKOZÓ ANYAG Frank-Elektro Kft. telephely korszerűsítése, építési munkái. A Frank-Elektro

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S a 2009. október 29.-i képviselő-testületi ülés 13-as számú - A saját naperőmű létrehozására pályázat beadásáról tárgyú - napirendi pontjához. Előadó: Gömze Sándor polgármester

Részletesebben

FÓKUSZBAN AZ ENERGIAHATÉKONYSÁG KONFERENCIA

FÓKUSZBAN AZ ENERGIAHATÉKONYSÁG KONFERENCIA SZÉCHENYI PROGRAMIRODA KÖFOP-3.3.3-15-2016-00001 FÓKUSZBAN AZ ENERGIAHATÉKONYSÁG KONFERENCIA B. NAGY LÁSZLÓ Megyei Fejlesztési Biztos CSONGRÁD MEGYE POZITÍV PÁLYÁZÓI AKTIVITÁS CSONGRÁD megye Beérk. pályázat

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Tisztelt Partnerünk! Az alábbi pályázati felhívást a településükön működő mikro- és kisvállalkozások szíves figyelmébe ajánlom:

Tisztelt Ügyfelünk! Tisztelt Partnerünk! Az alábbi pályázati felhívást a településükön működő mikro- és kisvállalkozások szíves figyelmébe ajánlom: Tisztelt Ügyfelünk! Tisztelt Partnerünk! Az alábbi pályázati felhívást a településükön működő mikro- és kisvállalkozások szíves figyelmébe ajánlom: Az elmúlt évben a gazdasági válság minden bizonnyal az

Részletesebben

2014-2020 Pályázatok irányai

2014-2020 Pályázatok irányai 2014-2020 Pályázatok irányai Operatív programok 2014-2020 ÁROP VOP TIOP 2007-2013 EKOP GOP 975 Mrd 2014-2020 KOOP TÁMOP VEKOP VOP GINOP 2 668 Mrd KEOP EFOP ROP KÖZOP 1322/2013 (VI. 12.) Korm. határozat

Részletesebben

Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Rendszer - Mi otthonunk felújítási és új otthon építési alprogram

Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Rendszer - Mi otthonunk felújítási és új otthon építési alprogram Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Rendszer - Mi otthonunk felújítási és új otthon építési alprogram A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium meglévő lakóépületek felújítására és új energiatakarékos lakóházak

Részletesebben

Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása GINOP

Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása GINOP portfólió Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása GINOP 1.2.2-16 A pályázat célja A Nemzetgazdasági Minisztérium által a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív

Részletesebben

Vállalkozások számára elérhető energiahatékonysági programok és források a GINOP-ban

Vállalkozások számára elérhető energiahatékonysági programok és források a GINOP-ban Vállalkozások számára elérhető energiahatékonysági programok és források a GINOP-ban Döbrönte Katalin Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság Gazdaságtervezési Főosztály Budapest,

Részletesebben

Pályázati lehetőségek beszállítók fejlesztésére, kkv-k részére 2016-ban

Pályázati lehetőségek beszállítók fejlesztésére, kkv-k részére 2016-ban Pályázati lehetőségek beszállítók fejlesztésére, kkv-k részére 2016-ban Prospera Pályázati Tanácsadó Kft. Gajdos-Sztankó Gabriella Pályázati referens sztanko.gabriella@prospera.hu Budapest, 2016.11.08.

Részletesebben

A Dél-Mátra Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként

A Dél-Mátra Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként A Dél-Mátra Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként A Dél-Mátra Közhasznú Egyesület Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájában megfogalmazott célkitűzések megvalósítása

Részletesebben

Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ. Szombathely szerepe és lehetőségei A NYPJMK-ban Szijártó Zsolt ügyvezető igazgató

Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ. Szombathely szerepe és lehetőségei A NYPJMK-ban Szijártó Zsolt ügyvezető igazgató Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ Szombathely szerepe és lehetőségei A NYPJMK-ban 2014-2020 Szijártó Zsolt ügyvezető igazgató Budapest, 2014. március 26. Tartalom 1. Jövőkép 2. Gazdaságfejlesztési

Részletesebben

Hajdúhadház Város Polgármesterétől

Hajdúhadház Város Polgármesterétől Hajdúhadház Város Polgármesterétől 4242. Hajdúhadház, Bocskai tér 1. Tel.: 52/384-103, Fax: 52/384-295 e-mail: titkarsag@hajduhadhaz.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Tisztelt Képviselő-testület! Hajdúhadházi

Részletesebben

ÁROP-1.A.5-2013. Szervezetfejlesztés konvergencia régiókban levő önkormányzatok számára

ÁROP-1.A.5-2013. Szervezetfejlesztés konvergencia régiókban levő önkormányzatok számára ÁROP-1.A.5-2013 Szervezetfejlesztés konvergencia régiókban levő önkormányzatok számára Pályázók köre: települési nemzetiségi önkormányzatok, területi (megyei) önkormányzatok, önkormányzati társulások,

Részletesebben

Hatékony energiafelhasználás Vállalkozási és önkormányzati projektek Kohéziós Alap támogatás Költségvetés kb. 42 md Ft

Hatékony energiafelhasználás Vállalkozási és önkormányzati projektek Kohéziós Alap támogatás Költségvetés kb. 42 md Ft Környezetvédelemi és Energetikai fejlesztések támogatási lehetőségei 2007-13 KEOP Energia prioritások Megújuló energiaforrás felhasználás Vállalkozási és önkormányzati projektek ERFA alapú támogatás KMR

Részletesebben

Részletes GINOP pályázati menetrend vállalkozásoknak 2015

Részletes GINOP pályázati menetrend vállalkozásoknak 2015 Részletes GINOP pályázati menetrend vállalkozásoknak 2015 A gépbeszerzést, technológiai fejlesztést, munkaerő bővülést és piaci megjelenést tervező vállalkozások számíthatnak először forráslehetőségre.

Részletesebben

Tájékoztató. Ezen időszak alatt az alábbi értékelési határnapokig benyújtásra került projektek kerülnek együttesen elbírálásra:

Tájékoztató. Ezen időszak alatt az alábbi értékelési határnapokig benyújtásra került projektek kerülnek együttesen elbírálásra: Tájékoztató Tájékoztatjuk tisztelt Partnereinket, Ügyfeleinket, hogy megjelent a VP2-4.1.4-16 A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése c. pályázati felhívás A pályázati kiírás elsősorban a mezőgazdasági

Részletesebben

KÓRHÁZ Napelemekkel csökkentik az energiaköltségeket

KÓRHÁZ Napelemekkel csökkentik az energiaköltségeket KÓRHÁZ Napelemekkel csökkentik az energiaköltségeket Megjelent: www.veszpremkukac.hu Korszerű és környezetbarát villamosenergia napelem rendszer kerül a megyei Csolnoky Ferenc Kórház A, D és E épületének

Részletesebben

Szimpózium az Automotive Hungary szakkiállításon: KAPACITÁSFEJELSZTÉS A JÖVŐ MEGTEREMTÉSE A CEE RÉGIÓBAN. Szervezők:

Szimpózium az Automotive Hungary szakkiállításon: KAPACITÁSFEJELSZTÉS A JÖVŐ MEGTEREMTÉSE A CEE RÉGIÓBAN. Szervezők: Szimpózium az Automotive Hungary szakkiállításon: KAPACITÁSFEJELSZTÉS A JÖVŐ MEGTEREMTÉSE A CEE RÉGIÓBAN Szervezők: 250 kiállító 10 különböző ország 10.000 látogató Mit kínál az AutomotiveHungary? 1 A

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. május 26-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: TOP-3.2.2-15 Napelemes kiserőmű létesítése Komlón című pályázat támogatása

Részletesebben

- DAOP-1.2.1.-11, DDOP-1.1.3.-11, ÉAOP-1.1.2./A-11, ÉMOP-1.2.1.-11, KDOP- 1.2.1.-11, KMOP-1.5.2.-11, NYDOP-1.1.1./A-11

- DAOP-1.2.1.-11, DDOP-1.1.3.-11, ÉAOP-1.1.2./A-11, ÉMOP-1.2.1.-11, KDOP- 1.2.1.-11, KMOP-1.5.2.-11, NYDOP-1.1.1./A-11 ÚSzT - DAOP-1.2.1.-11, DDOP-1.1.3.-11, ÉAOP-1.1.2./A-11, ÉMOP-1.2.1.-11, KDOP- 1.2.1.-11, KMOP-1.5.2.-11, NYDOP-1.1.1./A-11 Vállalati együttműködés és klaszterek támogatása Célja A konstrukció célja, hogy

Részletesebben

A K+F+I forrásai között

A K+F+I forrásai között Joint Venture Szövetség EU 2014-2020 Konferencia 2014. január 30. A K+F+I forrásai 2014-2020 között Pecze Tibor Csongor elnök Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal EU tematikus célok Kötelező illeszkedés OP-k

Részletesebben

2010. Klímabarát Otthon 2010.02.17.

2010. Klímabarát Otthon 2010.02.17. 2010. Klímabarát Otthon 2010.02.17. Kedves Pályázó! Ezúton szeretném Önöket értesíteni az alábbi pályázati lehetőségről. Amennyiben a megküldött pályázati anyag illeszkedik az Önök elképzeléseihez, kérem,

Részletesebben

A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal épületeinek energiahatékonysági fejlesztésének előkészítése

A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal épületeinek energiahatékonysági fejlesztésének előkészítése KEOP-7.14.0/15-2015-0004 A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal épületeinek energiahatékonysági fejlesztésének előkészítése A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal épületállomány-kataszterében a pályázat benyújtásakor

Részletesebben

Közép-Magyarországi Operatív Program Megújuló energiahordozó-felhasználás növelése. Kódszám: KMOP-3.3.3-13.

Közép-Magyarországi Operatív Program Megújuló energiahordozó-felhasználás növelése. Kódszám: KMOP-3.3.3-13. Közép-Magyarországi Operatív Program Megújuló energiahordozó-felhasználás növelése Kódszám: KMOP-3.3.3-13. Támogatható tevékenységek köre I. Megújuló energia alapú villamosenergia-, kapcsolt hő- és villamosenergia-,

Részletesebben

Új pályázati lehetőségek vállalkozásoknak Nyeste Péter projektmenedzser

Új pályázati lehetőségek vállalkozásoknak Nyeste Péter projektmenedzser Új pályázati lehetőségek vállalkozásoknak Nyeste Péter projektmenedzser 2016. november 4. Újonnan megjelent pályázati felhívások Kis összegű eszközbeszerzés - GINOP 1.2.2-16 Nagy összegű eszközbeszerzés

Részletesebben

Frank-Elektro Kft. EMLÉKEZTETŐ Nyílt napról

Frank-Elektro Kft. EMLÉKEZTETŐ Nyílt napról Frank-Elektro Kft. 5440 Kunszentmárton Zrínyi u. 42. Telefon: 56/560-040, 30/970-5749 frankelektro.kft@gmail.com EMLÉKEZTETŐ Nyílt napról Frank-Elektro Kft. telephely korszerűsítése, építési munkái. A

Részletesebben

MEGÚJULÓ ENERGIAPOLITIKA BEMUTATÁSA

MEGÚJULÓ ENERGIAPOLITIKA BEMUTATÁSA MEGÚJULÓ ENERGIAPOLITIKA BEMUTATÁSA Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Fenntartható gazdaság szempontjai

Részletesebben

Pályázati lehetőségek vállalkozások számára a KEOP keretein belül

Pályázati lehetőségek vállalkozások számára a KEOP keretein belül Pályázati lehetőségek vállalkozások számára a KEOP keretein belül 2010. február1. KEOP-2009-4.2.0/A: Helyi hő és hűtési igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal A konstrukció ösztönözni és támogatni

Részletesebben

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. Hamarosan újra pályázható két KKV-kat támogató vállalkozásfejlesztési felhívás

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. Hamarosan újra pályázható két KKV-kat támogató vállalkozásfejlesztési felhívás Pályázati Hírlevél RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. 2016. október Hamarosan újra pályázható két KKV-kat támogató vállalkozásfejlesztési felhívás Társadalmi egyeztetésre került két, korábban felfüggesztett

Részletesebben

Önkormányzatok megújuló energia használatának lehetőségei. Vámosi Gábor igazgató

Önkormányzatok megújuló energia használatának lehetőségei. Vámosi Gábor igazgató Önkormányzatok megújuló energia használatának lehetőségei Vámosi Gábor igazgató Energiaügynökségek Európában Energia Ügynökség Magyarországon Észak-Alföldi Régió Megyék (települések száma): - Szabolcs-Szatmár-Bereg

Részletesebben

Tájékoztató. A pályázati kiírás elsősorban az baromfitartó gazdaságok telephelyeinek korszerűsítésére irányul.

Tájékoztató. A pályázati kiírás elsősorban az baromfitartó gazdaságok telephelyeinek korszerűsítésére irányul. Tájékoztató Tájékoztatjuk tisztelt Partnereinket, Ügyfeleinket, hogy megjelent a Baromfitartó telepek korszerűsítése pályázati felhívás! A pályázati kiírás elsősorban az baromfitartó gazdaságok telephelyeinek

Részletesebben

VERSENYKÉPES KÖZÉP-MAGYARORSZÁG GAZDASÁGFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM ÉVES FEJLESZTÉSI KERET MÓDOSÍTÁSA (VEKOP)

VERSENYKÉPES KÖZÉP-MAGYARORSZÁG GAZDASÁGFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM ÉVES FEJLESZTÉSI KERET MÓDOSÍTÁSA (VEKOP) VERSENYKÉPES KÖZÉP-MAGYARORSZÁG GAZDASÁGFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM ÉVES FEJLESZTÉSI KERET MÓDOSÍTÁSA (VEKOP) A módosított VEKOP ÉFK-ban keretemeléssel érintett felhívások: 1011/2016. (I. azonosító jele

Részletesebben

2014 2020-AS EU-S PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK

2014 2020-AS EU-S PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK 2014 2020-AS EU-S PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK OPERATÍV PROGRAMOK FORRÁSELOSZTÁSA Operatív program Költségvetési juttatás (EUR) Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) 7 684 204 174 Terület-

Részletesebben

MEZŐGAZDASÁGI- ÉS FELDOLGOZÓ ÜZEMEK ENERGIAHATÉKONYSÁGÁNAK JAVÍTÁSA VP

MEZŐGAZDASÁGI- ÉS FELDOLGOZÓ ÜZEMEK ENERGIAHATÉKONYSÁGÁNAK JAVÍTÁSA VP MEZŐGAZDASÁGI- ÉS FELDOLGOZÓ ÜZEMEK ENERGIAHATÉKONYSÁGÁNAK JAVÍTÁSA VP5-4.1.6-4.2.3-17 A felhívás lehetőséget teremt kertészeti termesztésre, állattartásra, továbbá élelmiszer-feldolgozásra és borászati

Részletesebben

Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban

Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban VP3-4.2.1-4.2.2-18 1. A pályázat célja A felhívás célja, hogy lehetőséget biztosítson a mezőgazdasági termelők, valamint a mezőgazdasági termelőnek

Részletesebben

Alapvető cél. Pályázók köre. Méret. Székhely

Alapvető cél. Pályázók köre. Méret. Székhely Gazdaságfejlesztési Operatív Program Környezetközpontú technológia fejlesztés című pályázati konstrukció összefoglalása (GOP-2009-2.1.4./K) Alapvető cél A konstrukció célja, hogy a vállalkozások technológiai

Részletesebben

Gazdálkodási modul. Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan

Gazdálkodási modul. Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc ÚMVP I. tengely A minőség és a hozzáadott érték növelése a mezőés erdőgazdaságban,

Részletesebben

A B C D E. 2. GINOP Vállalkozói inkubátorházak fejlesztése 2,20 standard március

A B C D E. 2. GINOP Vállalkozói inkubátorházak fejlesztése 2,20 standard március 1. melléklet az 1006/2016. (I. 18.) Korm. határozathoz A GINOP éves fejlesztési kerete 1. A kis- és középvállalkozások versenyképességének javításáról szóló 1. prioritás 1. azonosító jele neve keretösszege

Részletesebben